30
september
2019

SEPTEMBER 2019

[Most Recent Quotes from www.kitco.com] [Most Recent Quotes from www.kitco.com]

Maandag 30 september 2019 - We zijn aan het einde gekomen van het globale fiat geld experiment.


Bijgewerkte secties: Staatsobligaties in de EU, Bedrijfsobligaties, $-Goud,Zweden en het Verenigd Koninkrijk zijn voorgoed verloren en landen als België, Nederland en Frankrijk zullen volgen
. Tussen begin van dit jaar en het einde van juli waren er 120 bomaanslagen in Zweden, dit volgens de politiestatistieken.

 • In Uppsala alleen, een pittoresk Zweeds universiteitsstadje, voelen 80% van de meisjes zich niet veilig in het centrum van de stad. In augustus waren er binnen 4 dagen 4 verkrachtingen of pogingen tot verkrachten.
 • "Stop de verkrachtingen – de vrouwen worden er depressief van... Het feit dat de vrouwen zich niet vrij op straat kunnen begeven, betekent een zware aanslag op de vrijheid van die vrouwen — Josefin Malmqvist, parlementslid; Aftonbladet, 24 augustus 2019.

De REPO-crash van vorige week deed denken aan de financiële crisis van 2008 en kan leiden tot een nieuwe bankcrash.  De REPO rente is de rente die de banken aanrekenen aan andere banken voor kredieten bedoeld om de geldtekorten op KORTE TERMIJN op te lossen. Vorige week moest de Amerikaanse centrale bank bij verschillende bankentussenbeide komen door het garanderen van een repofaciliteit van $75 miljard . Een gelijkaardige injectie zal op dagbasis gebeuren tot minstens ergens midden oktober.

Waarom zou u nog sparen als u geen rente meer ontvangt op uw spaargeld? Dit is een inbreuk op alle geldwetten. Waarom zouden banken rente betalen op geld dat niets waard is? Met negatieve rentevoeten komt er NIET meer inflatie, want niemand krijgt rente op zijn geld. Zo maken de centrale banken het financieel systeem KAPOT. Door de negatieve rentevoeten doen de centrale banken de consumenten niet meer consumeren. Zolang als ze zich als consument onveilig voelen (zoals nu) zullen ze verder blijven MINDER consumeren.

Een teveel aan schulden zal uiteindelijk de obligatiemarkten doen crashen. De grootste zeebel ooit spat dan uit elkaar en we krijgen vervolgens hyperinflatie. In periodes van hyperinflatie zullen de prijizen van HOCG (high order capital goods - zoals bijvoorbeeld vasgtoed) crashen terwijl de prijzen van LOCG (low order consumer goods - zoals voeding) stijgen.

Om een nieuw economisch herstel te krijgen, moeten de schulden bij definitie uitgeveegd worden. Dat is alleen mogelijk wanneer de waarde van activa eveneens wordt uitgeveegd. Wanneer dit gebeurt, zal het fiat geld waardeloos worden, worden bankdeposito's waardeloos, gaan banken failliet, verdwijnen pensioenen als sneeuw voor de zon, kunnen verzekeraars niet langer de risico's dekken...niets zal overblijven behalve ECHT GELD. Gemeten in goud zullen aandelen en vastgoed minstens 95% in waarde dalen.

De Amerikanen leven op schulden en kredietkaarten. 50% van de Amerikanen verdienen minder dan $30,000 per jaar. Zelfs wie $70,000 per jaar verdient, heeft moeite om stand te houden in de middenklasse. Dit is allemaal gebeurd op geleend geld, op schulden op basis van kredietkaarten en op geleende tijd. Weldra zal alles te koop zijn aan spotprijzen. Alleen goud en zilver zullen u beschermen. 

Deze keer zitten de GROTE banken echt in de problemen – het gaat om een bedrag van meer dan $250 miljard – de FED moest dit bedrag injectieren om de grootbanken overeind te houden.

“De centrale banken panikeren. Ze weten niet meer wat ze moeten doen. Europa is opnieuw met een QE operatie begonnen en injecteert nu al $20 miljard per maand maar dat is niets in vergelijking met wat gaat komen.

De ECB, FED en de centrale banken zullen machteloos staan tijdens de komende recessie (die om de hoek zit te wachten). De centrale banken doen wat ze kunnen om die recessie zo lang mogelijk uit te stellen; Het probleem is echter dat hoe meer uitstel er komt, des te erger de recessie wordt. 

Weldra zal de massa ervaren dat INFLATIE = BELASTING. Onderstaande video is voor hen die nog altijd denken dat we in luilekkerland leven waarin de overheden het schuldenprobleem kunnen oplossen.  De overheid kan dit NIET !

In deze video legt Glenn Beck uit WAT "repo" is en hoe gevaarlijk de repo business kan zijn. Er is geen enkele twijfel dat de Europese banken met hetzelfde probleem geconfronteerd worden. Aleen is het in Europa makkelijker om het probleem te VERSTOPPEN. Dit betekent ook dat in Europe de catastrofe (net zoals destijds in de USSR) ONVERWACHT zal opduiken. Nog gevaarlijker dus...

Belangrijke Fundamentals:

 • In een gezonde economie wordt de groei gedragen door consumentenuitgaven. In een zeepbeleconomie wordt de economische groei gedragen door SCHULD. Dat doet het BBP stijgen, maar verbetert niet de reeele economie. Wanneer straks de zeepbel uiteenspat, wordt duidelijk dat de groei pure fake was.
 • $280 miljard is de dagelijike omzet op de PAPIER-markt voor goudderivaten. Het betreft een veelvoud van de jaarlijkse goudproductie. 2,500-3,000 ton goud wordt op jaarbasis ontgonnen. Dit is 950,000 of 1,425,000,000 $ aan goud of $1,4 miljard. Er wordt dus dagelijks op de papiermarkten 200 keer meer goud verhandeld dan er jaarlijks gewonnen wordt.
 • ETF's kopen GEEN goud kopen. Hedge funds kopen al evenmin fysiek goud. Zelfs de GLD koopt geen fysiekd goud. Voor pensioenfondsen en verzekeringsmaatschappijen is het bij wet VERBODEN fysiek goud te kopen.
 • BInnen dit en 2 jaar kan er geen fysiek goud en zilver meer geleverd worden...dan komt de kat op de koord.
 • ...lees verder

"De dagelijkse omzet van goud op de papiermarkten is 200 x hoger dan de jaarlijkse fysieke productie van goud"

Belangrijke technicals:

 • BInnen dit en 2 jaar kan er geen fysiek goud en zilver meer geleverd worden ...lees verder

  © Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Donderdag & vrijdag 26/27 september 2019 - De koersval bij Bitcoin breekt de dromen van de Millennials .


Bijgewerkte secties: Inflatie Index, Obligaties algemeen & USA,

glinda

Bitcoin gaat zwaar onderuit en dat verstoort de droom van de Millennials en de die van de leden van Generatie X, de koersen van Deutsche bank en Commerzbank zjin met 95% gedaald,...de Bank-index gaf een VERKOOPSIGNAAL OP LANGE TERMIJN. De banken krijgen boze dromen van hun financiële producten die beginnen te falen en hun zwakte ontbloten. De knettergekke regelgeving maakt de interne bankenkost extreem hoog. 

De rentevoeten zijn laag en/of negatief en vegen het grootste deel van de winsten van de banken weg. De VASTGOEDMARKTEN stabiliseren en de vragen voor woonkredieten zijn fors gedaald; Het wordt elke dag moeilijker om een woonkrediet vast te krijgen. De huidige situatie gelijkt sterk op die in de jaren 30: het krediet is goedkoop maar er worden minder en minder leningen toegestaan.

"Banken stellen negatieve rentevoeten op deposito's in en vragen geld voor diensten die in het verleden gratis waren."

Zwitserland probeerde negatieve rentevoeten in de jaren 70 en dat draaide slecht uit. De Zwitserse nationale bank ging lang voor iedereen in 2014 al in het rood en is nu gedwongen om de rente verder te verlagen. De Zwitserse banken willen binnenkort geld vragen om de klanten geld op een rekening te laten plaatsen.

Maar de Zwitsers waren niet de pioniers van de negatieve rentevoeten, het gebeurde al in New York in 1932. Wat kon in 1932 mis gaan? Het ging al goed fout met de Dow Jones bijna 90% onder de euforische top uit 1929. Goud werd in 1934 opgewaardeerd en vastgelegd op $35 per ounce, komende van $20 (wat ruwweg neerkwam met een devaluatie van de dollar met 70%). Toen waren de VS nog solvabel. Deze keer zijn we zoals Thomas Cook, insolvabel, maar niemand durft dit te zeggen.  Screen Shot 2019 09 25 at 1.57.37 PM


Technisch hebben we een duidelijk VERKOOPSIGNAAL voor alle cryptocurrencies in het algemeen en voor Bitcoin in het bijzonder. Het tart elke verbeelding dat in een wereld waar de gewone valuta's waardeloos zijn er waarde wordt gegeven aan een digitaal systeem dat niet gegaranderd wordt door goud, zilver of andere tastbare goederen.  GBTC candle1Belangrijke fundamentals:

 

o

Belangrijke technicals:

 • Gisteren werd het goud door de goudpool naar omlaag geduwd. Het kostte die goudpool minder dan 5 minuten om het goud van $1,530 naar $1,505 te duwen. Hoeveel contracten hadden ze daar voor nodig?.
...lees verder
   

© Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Woensdag 25 september 2019 - "Iets onheilsspellends komt op ons af."!


Bijgewerkte secties: Lange termijn beurscharts, Recessiebestendige aandelen, Recessiebestendige aandelen (hold), Biotech & farma, Steenkool-zon & zeldzame elementen, Landbouwproducten,

Thomas Cook

In de komende weken en maanden vallen in de banksector 40.000 ontslagen. Thomas Cook is bankroet en dat kost 21.000 werknemers hun job en hun inkomen. 

Thomas Cook Group plc was een Britse reisgroep ontstaan uit de fusie van Thomas Cook AG (het vroegere Thomas Cook & Son) en MyTravel Group. Er waren 2 divisies: een touroperator en een luchtvaartmaatschappij. Thomas Cook ging op 23 september 2019 in liquidatie.

De aandelen van Thomas Cook werden verhandeld op de London Stock Exchange en de Frankfurt Stock Exchange. De handel  in Thomas Cook Group werd stopgezet op 23 september 2019. 21.000 werknemers werden ontslagen en 600.000 gestrande reizigers moesten terug naar huis gebracht worden.

 Het bankroet van Thomas Cook zal gevolgen heben voor de ganse toeristische sector.

"Goud en zilver doen perfect wat we voorspeld hebben!"

Goudprijs naar $10.000 en instorting van de vastgoedprijzen!  Het advies van uw ouders is soms fout. Studieleningen zijn niet altijd een goed idee en een huis kopen is dat evenmin. Het is tijd dat de handboeken aangepast worden. 

"Een huis kopen is niet altijd een goed idee!"

Gemiddeld kost een huis in de VS 4x een mediaan inkomen, dit volgens het Joint Center for Housing Studies aan Harvard University. Tussen 1980 en 1999 was dat eerder 3x. Zowat 2/3de van de millenials zullen minstens 20 jaar moeten betalen alvorens ze een afbetaling op een eigen huis kunnen doen. Het wordt dus steeds moeilijker om een eigen huis te kopen.

Het gemiddelde huishouden van de millennials was in 2016 ongeveer $92.000 waard en dat is bijna 40% minder dan dat van de Gen X huishoudens (geboren tussen 1965 en 1980) in 2001, aangepast voor inflatie, en ongeveer 20% minder dan dat van de baby boomers (geboren van 1946 tot 1964) in 1989,

In Europa kost een huis gemiddeld 7x een mediaan inkomen.  Een verbazingwekkend cijfer en bovendien moet iedere hypotheek door de kredietnemer persoonlijk gegarandeerd worden. Er is geen sprake van de sleutels terug te sturen naar de bank in geval van jobverlies. Het geld om het krediet terug te betalen is dan niet langer beschikbaar en de ontlener wordt dan aangesproken op al zijn bezit en wordt er loonsbeslag geheven.  Heel erg als de waarde van het huis op dat ogenblik kleiner is dan de uitstaande hypothecaire schuld.

Belangrijke fundamentals:

 • Zodra het systeem terugvalt op ECHT GELD zal het gedaan zijn met het idioot gedoe van hernieuwbare energie.
 • De mijnbouwbedrijven gedragen zich uiterst voorzichtig, maar wanneer de prijzen stijgen komen ze onder druk om de reserves te vervangen en meer aanbod naar de markt te brengen. Daardoor zal de verleiding voor schulden, fusies en exploratie toenemen.
 • Dit zou de prijs van goud in ECHTE TERMEN aangepast voor inflatie moeten zijn. ...lees verder

...lees verder

Belangrijke technicals:

 • Verkoop uw xxxx en koop xxxx en beter nog xxxx.
 • Een tip voor traders. Zie hieronder, dit is een goed voorbeeld maar er zijn meer aandelen met een dergelijke Head and Shoulders formatie. ...lees verder
...lees verder
 
Short term candle Long term candle
   
Majors are having a blast. Juniors also have a blast.

© Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Maandag & dinsdag 23 en 24 September 2019 - Inflatie is een meer dan proportionele groei van de geldhoeveelheid.


Bijgewerkte secties: Olieaandelen, Aardgasaandelen, Uraniumaandelen, Wereldbeurs-indices
(kaarsgrafieken)
,

Inflatie is een meer dan proportionele groei van de geldhoeveelheid. Zelfs namen als Harry Dent en Mike Maloney weten en begrijpen niet wat inflatie is. Inflatie is GEEN stijging van de prijzen. Inflatie en deflatie hebben geen relatie met cycli noch met de bevolkingspiramide.

"Inflatie is GEEN stijging van de prijzen en deflatie is GEEN daling van de prijzen!"

Deflatie is GEEN daling van de prijzen.! Deflatie is een meer dan  proportionele afname van de geldhoeveelheid. Stijgende prijzen (inflatie) en dalende prijzen (deflatie) zijn eventueel het GEVOLG zijn van een toename of afname van de geldhoeveelheid.

Op een bepaald ogenblik verliest men het vertrouwen in Het Geld en gaat men dit massaal spenderen. Vanaf dat ogenblik verkiest men GOEDEREN boven Geld. De omloopsnelheid van het geld gaat sterk stijgen en er ontstaat zware inflatie en hyperinflatie. De hyperinflatie uit zich vooral door een sterke STIJGING van de consumptie goederen en vaak een ermee gepaard gaande DALING van de prijs van de kapitaalsgoederen (met name onroerende goed).

Het probleem is dat 95% van de wereldbevolking (incl. universiteitsprofessoren, politici, centrale bankiers,...) de correct definitie van inflatie niet kennen. Zoals 95% van de wereldbevolking de juiste waarde van een American Gold Eagle of een American Silver Eagle niet kent.

Probeer te betalen met 1 oz. gouden munt  Probeer  1 oz. zilveren munt te verkopen voor 99 cent
De mensen weten zelfs niet wat de Dow Jones is ...en weigeren adviezen van ouderen!

“Diversificatie is voor idioten.” Zo zeggen VEEL miljardairs en ze hebben gelijk...De Wall Street Journal, uw broker en zelfs uw schoonbroer zijn van mening dat “diversificatie” de beste manier is om rijk te worden op de beurs...De geschiedenis toont aan dat dit niet zo is.

“Diversificatie is voor idioten.”

De grootste fortuinen zijn opgebouwd door de beleggers die zich beperkten tot een handvol beleggingen of zelfs één enkel aandeel. Gates. Bezos. Zuckerberg. Walton. Rockefeller. Carnegie. Ze werden allemaal rijk door intelligente concentratie... geen dwaze diversificaties. Ze waren op het juiste moment in het juiste instrument belegd en het was eigenlijk de massa die ze rijk maakte. Die dwaze, arme massa is altijd de pineut.

Belangrijke fundamentals:

 • De Amerikaanse beurzen stegen vrijdag tot bijna nieuwe recordniveaus, want de mist rond een aantal beslissingen van centrale banken is opgetrokken...het is best mogelijk dat we HOGERE BEURZEN krijgen als QE-4 wordt ontplooid. Goud & zilver zullen echter BETER presteren en zijn op middellange termijn betere instrumenten om uw spaargeld in veiligheid te stellen. .
 • In de afgelopen 5 maanden was de tweede Mexicaanse zilvermijn ...lees verder

Belangrijke technicals:

 • Het grote plaatje voor het goud/zilver Scenario is zeer bullish. Goud staat aan de vooravond van...lees verder
 • Verwacht meer top-building: De BULL MARKET ...lees verder
 • xxxx is één van onze best presterende aandelen.
 • Het is nu tijd om xxxx te kopen.
 • De xxxx is de grootste zeepbel ooit, ze zal de grootste instorting ooit uitlokken.

© Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Vrijdag 20 september 2019 - Een bazooka in Europa en POMO in de USA...alias QE-4 is begonnen.


Bijgewerkte secties:

Permanente operaties in de open markt, monetizering van schulden, Quantitative Easing, Bazooka's..wat de naam ook luidt, wat op ons afkomt stinkt!

...lees verder

Belangrijke technicals: ...lees verder

 © Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic

 


Woensdag 18 & donderdag 19 september 2019  Wat hebben Rome, New York en Aramco gemeenschappelijk?


Bijgewerkte secties: Aussie-Goud, Swiss-Goud , Can$-Goud , ¥-Goud, £-Goud, Olieprijs,

gartman on oilNero brandde Rome plat, Bush & Cheney gooiden de Twin Towers plat, iemand (CIA - Saudi's?) dropte drones op de Aramco olievelden in Saoedi Arabië...of zou het belangrijk zijn voor Aramco en de USA dat de prijs voor ruwe olie zo hoog staat?. Met een recessie zou dat moeilijk worden. Ze probeerden eerst de Straat van Hormuz, dan Gibraltar en nu dit.

De drone die insloeg op de Saoedische olievelden kop op geen beter moment komen voor de centrale banken die niets liever willen dan hogere consumentenprijzen. Aan een olieprijs van $100 zal de prijs van alles naar ongekende hoogten stijgen.

"Ongeveer de helft van Aramco's olieproductie is weggevallen wegens de aanvallen met drones."

Olie ging fors hoger in prijs, de olieprijs steeg met 20%  bij de opening van de handel op maandag. Om vervolgens weer lager te gaan. Maar de olieprijs moet fors hoger gaan om de Amerikaanse economie in een recessie te duwen, schrijft CNBC's Jeff Cox. Er is volgens de statistieken een stijging van de olieprijs met 90% nodig om een recessie te krijgen. We zijn bijlange na nog niet in de gevarenzone.

Nadat het Hormuz-Gibraltar conflict faalde was dit de volgende logische stap. Zolang als de VS voldoende olie hebben (dankzij de schaalolie) verkeert het land in de positie waar het Verenigd Koninkrijk zich bevond tijdens de hoogtijdagen van de Noordzeeolie. De VS kunnen voldoende olie bovenpompen om de betalingsbalans in evenwicht te houden. Om de schaalolie winstgevend te houden, moet de olieprijs hoog blijven. Liefst $80 en meer per barrel.

De Venezuela crisis komt eveneens op het juiste moment en zal niet opgelost worden zolang de VS zijn schaalolie kan uitvoeren. Hoe minder olie Venezuela produceert, hoe hoger de olieprijs kan vastgepind worden.

Nota: Indien uw financieel adviseur stelt dat de prijs voor ruwe olie zal dalen (zoals Hartman doet), dat de prijs van goud en zilver zal dalen (Harry Dent),. Dan die je beter beroep op iemand anders met hersens in zijn kop.


De meeste mensen zijn groot geworden met FIAT GELD en zij begrijpen niet dat eindeloos geld printen het financieel systeem en de economie om zeep helpt. Wanneer wordt gezegd:  de "meeste mensen" , dan vallen daar ook de politici onder, evenals de staff van de ECB, de FED, de andere centrale banken en zelfs de gewone banken.  Heel wat mensen werken heel hun leven in de banksector en begrijpen nooit hoe het systeem werkt.

Belangrijke fundamentals:

 • De manipulatie door de JPM traders is maar een kleiner onderdeel van het verhaal, het grotere deel heeft betrekking op de tussenkomst van de overheden en de centrale banken.

Belangrijke technicals:

 • Op basis van de PF charts is het duidelijk dat de Euro zwakker is dan de Dollar & Yuan...en dat de Swiss franc & de Indian Rupee het sterkst zijn....lees verder
 • Olieaandelen en de olieprijs zelf vertonen...lees verder

© Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Maandag & dinsdag 16-17 september 2019 - Beeldt u in dat minder dan 1% goud of zilver bezit? Weet u wat dit wilt zeggen?


Bijgewerkte secties: $-Goud, Zilver, US-Dollar (baissier?), €-Goud & €/$,

ignoranceApres-moi, le déluge. Afscheidnemend president Mario Draghi hoopt dat zijn laatste beslissing een recessie afblokt en groei en inflatie weer op het goede spoor krijgt.

Nieuwe ECB-gouverneur Christine Lagarde (een vrouw die meer weet over mode -dan over economie)  riep al op tot fiscale stimuli ter aanvulling van de ECB-politiek. De BAZOOKA staat klaar om gebruikt te worden.

De ECB zal zo veel geld drukken als noodzakelijk is om het systeem draaiende te houden. Zelfs wanneer dit hyperinflatie met zich meebrengt. 

De Europese Centrale Bank verlaagde de depositorente en lanceert een nieuw programma voor de inkoop van obligaties. Het quantitative easing programma omvat voor 20 miljard euro aan inkopen zolang dit noodzakelijk is. Of met andere woorden: ze zullen obligaties kopen tot het systeem in elkaar zakt vanwege hyperinflatie. 

Hoewel we inflatie hebben, staan de rentevoeten op NUL of zijn ze zelfs negatief.  Met andere woorden: FIAT GELD is de facto WAARDELOOS geworden. Iemand zal voor deze stommiteit moeten betalen. Dat zullen waarschijnlijk u en ik zijn. Hebt u al GOUD gekocht?

"Sommige mensen zijn zo zot dat ze blijven geloven  in iets ongrijpbaar als cryptocurrencies, en zullen dit zelf doen nadat ze straks alles kwijt zullen zijn omdat ze de fabeltjes van de overheid over fiat geld geloven"

Weinig realiseren zich dat deze leugenaars en sprookjesvertellers GEOEFENDE CRMINELEN zijn (politici).  Ze zullen uw goud en zilver afpakken wanneer u het niet bewaart buiten hun bereik en weg van het bancair systeem. Ook uw papieren geld zal straks niets waard zijn. Desnoods zullen ze u martelen tot je hem vertelt HOE en WAAR je alles bewaart.

"Het is een wonder dat 99% van de mensen weigert toe te geven dat ze op klaarlichte dag beroofd worden door Draghi, door Powell, door de centrale banken, door de leiders die door hen zijn verkozen. Ze geloven liever  dat de CLOWNS die ze aan de macht gestemd hebben hen zullen REDDEN van de financiele ondergang."  

Verkozen en niet verkozen CLOWNS worden met de dag gevaarlijker. Omdat zij die verantwoordlijk zijn voor alle doden telkens de eersten zijn om 9/11, WW-1. WW-2,..enz te herdenken,  moet je toch duidelijk snappen dat je de VERKOZENEN niet kan en mag vertrouwen met je leven. Laat staan met je centen. Als je beseft dat die narcisten er niets om geven om jou en je medeburgers de dood in te jagen, moet het toch niet zo moeilijk zijn te snappen dat jij en je medeburgers gaan opdraaien voor al de schulden die zijn aangaan. Zij zullen straks ook "zonder blozen" je (spaar)centen aanslaan om de put proberen te vullen. Indien nodig gaan ze je folteren tot je verklapt waar en hoe je alles bewaart.

De zogezegde Terroristen die de JETS in de Twin-Towers zogezegd zouden gevlogen hebben, konden dit met hun kennis en ervaring ONMOGELIJK gedaan hebben. Elke professionele piloot zat dit bevestigen. De met springstof gevulde vliegtuigen - beter DRONES - werden bijgevolg door eigen volk (CIA) in de Towers en het Pentagon gevlogen.  

Belangijke fundamentals:

 • Worst case scenario: indien we fout zijn over de voor de Dollar-Euro wisselkoers, weten we toch voor 100% zeker dat BEIDE valuta's hun waarde zullen verliezen versus echt geld (goud en zilver). En dat is uiteindelijk alles wat telt.
 • Juni kerninflatie....lees verder

Het is bijzonder moeilijk voor de meeste mensen om long te blijven tijdens een bull markt want de stier duldt slechts een beperkt gezelschap. Gevolg is dat de meeste beleggers er onderweg afgegooid worden en de grote bewegingen missen....lees verder

Belangrijke technicals:

 • Bearish Wedge en Bearish signalen voor de xxxx. Een zwakke xxx kan de volgende upleg bij goud en zilver veroorzaken. Zie de charts in de xxx sectie.
 • €-Goud test het 2019 all time high. Wie zijn goud in de voorbije jaren verkocht, zal zichzelf wel voor de kop schieten. Geduld hebben is moeilijk, maar het loont nu eenmaal. 
 • Zijn goud & zilver klaar voor de volgende stijging?...lees verder

© Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Vrijdag 13 september 2019 - Tijdens de volgende recessie zal de S&P terugvallen onder 666 en zal de zilverprijs stijgen tot boven $666?!


Bijgewerkte secties: ,

Er zijn veel meer & diepere negatieve rentevoeten op komst. Centrale banken hebben besloten dat meer centrale planning dan destijds in de USSR nodig is en zij hebben de business cyclus vakkundig de strot dichtgeknepen. In plaats van kortere cycli van ongeveer 40 maanden beleven de VS en Europa nu al de langste economische cyclus van 122 maanden in de geschiedenis. Er die zal nog een tijd blijven duren...tot de kruk breekt en we de GROTE Crash van de 21st eeuw krijgen.

Op geen enkele manier kan de uiteindelijke instorting van de boom van kredietexpansie (schulden) vermeden worden. Hoe sneller het gebeurt, hoe beter. Hoe langer het wordt uitgesteld, hoe dieper de crash en hoe harder de pijn.

von mises quote

Wie naar de campagnes kijkt van de mogelijke socialistische presidentskandidaten in de Verenigde Staten, zal zien dat helikoptergeld onvermijdelijk is. En zodra socialisten massa's gratis zaken beloven, is het nog maar een kwestie van tijd alvorens ze verkozen worden. Iedereen houdt namelijk van gratis. In Europa heeft de ECB de bazooka al uitgepakt en de centrale bank begint die  af te vuren. 

"We kunnen lage en zero rentevoeten op hetzelfde moment krijgen als helikoptergeld!?"

Het gevaar is dat helikoptergeld niet in staat zal zijn om het zwembad te vullen. De volgende recessie kan sterk op de vorige lijken MAAR de beurskoersen kunnen ondanks massale monetaire stimuli straks BLIJVEN instorten .

Belangrijke fundamentals:

 • Met negatieve rentevoeten kunnen de overheden lenen zoveel als ze willen en dat zullen ze ook doenll!  Veel beleggers zullen hetzelfde doen en miljoenen investeren in projecten die nauwelijks rendabel zijn. Door negatieve rentevoeten zullen de overheden en centrale banken het schuldenprobleem oplossen door het te overdrijven. Het oplossen van een schuldenprobleem door meer schulden aan te gaan, zal het probleem exponentieel doen groeien alvorens het implodeert. Uiteindelijk zal niemand nog schulden kopen....lees verder

Belangrijke technicals:

© Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Donderdag 12 september 2019 - Hebben we het einde van de correctie bij goud en zilver gezien?


Bijgewerkte secties: ,

De mensen begrijpen niet dat in het leven NIETS voor NIETS komt. Er is een crisis rond de studentenschulden in de VS en overal in de wereld gaan de onderwijskosten naar omhoog. De burgers zullen daar elke cent van betalen via de belastingen. 

Belangrijke fundamentals:

Important Technicals:

© Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Woensdag 11 september 2019 - De jaren 20 en 30 waren de laatste periode dat banken en overheden bankroet gingen.


Bijgewerkte secties: Banken & Financials,

Hayek's weg naar slavernij in 5 minuten.

In de jaren 20 en 30 en na Wereldoorlog II gingen veel banken overkop en veel landen moesten hun schulden herschikken. Al diegenen die deze periode meegemaakt hebben, zijn ofwel dood ofwel al een stuk in de 90. Er blijven er dus maar weinig over die kunnen getuigen van deze ellendige tijden. Het werd nog erger toen de overheid het geld van de burgers aansloeg nadat de banken failliet gingen. Elk land gebruikte een andere uitvlucht om dit te doen....uiteindelijk verloor iedereen zijn spaargeld. De VS sloegen zelfs het geld van haar burgers aan. Na WOII werden de belastingen tot ongeziene hoogten opgetrokken.

Belangrijke fundamentals:

Wereldwijd zijn landen klaar om de US-Dollar te dumpen.

...lees verder

 Belangrijke technicals:

© Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Dinsdag 10 september 2019 - De mensen kunnen maar niet geloven dat het geld waarmee ze geboren zijn gedoemd is om te verdwijnen!


Bijgewerkte secties: Beursindices uitgedrukt in goud (misschien wel de interessantste pagina op deze) , 

De nieuwe operatie GUTT zal een groen kleurtje krijgen. Geloof het of geloof het niet, maar de hele GROENE VALSTRIK werd opgezet om de mensen te belasten tot ze groen zien. 

Green bonds

Christine Lagarde geeft openlijk toe dat het IMF (en/of de ECB) GREEN BONDS (groene obligaties) zal uitgeven en dat de Europeanen gedwongen zullen worden om die te kopen. Deze obligaties zullen een lage of negatieve REELE RENTEVOET hebben. Pensioenmaatschappijen, verzekeraars, banken enzovoort zullen WETTELIJK gedwongen worden om deze obligaties te kopen.

Velen realiseren zich niet dat het wettelijk verboden is voor bovenvermelde instellingen (uitzondering gemaakt voor banken) om in fysiek goud en zilver te beleggen en/of bankbiljetten in een kluis te bewaren.

"Onder Basel III is het de banken toegelaten om gouden staven in reserve te houden."

 Belangrijke fundamentals:

Belangrijke technicals:

 © Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Maandag 9 september 2019: De Grote Depressie van de 21st Eeuw wordt een deja vu van de Grote Depressie van de jaren 1930: het hele boeltje zal in paniek naar beneden komen


Bijgewerkte secties: Aussie-Goud & Aussie/$/€, Swiss-Goud & Swiss/$/€, CanGoud & Can$/$/€, ¥-Goud & ¥/€/$ ,

Verbazingwekkend is dat NIEMAND (uitgezonderd misschien max. 5%) beseft dat de Grote Depressie van de 21st eeuw begonnen is. Het is allemaal hetzelfde maar anders van wat er zich in de jaren 1930 afspeelde. Toen ook was net na de Belle Epoque van de 1920's, de Grote Depressie van de 20st eeuw begonnen.

 • Net zoals toen blijft iedereen doorfeesten en consumeren i.p.v. zijn voorzorgen te nemen. Net zoals toen is er geld genoeg, zijn de rentevoeten laag...maar verstrekken de banken steeds minder kredieten.
 • Net zoals toen neemt de Overheid ook DEZELFDE FOUTE MAATREGELEN.  Het idiotie-niveau van de overheid is er duidelijk NIETS op verbeterd.
 • Net zoals toen blijft ook de werkloosheid stijgen.
 • Pas toen Wall Street op 24 October 1929 crashte, gingen de ogen "van een kleine groep mensen" open. De aandelen verloren  met die crash 90% van hun pre-crash waarde. Verkopen bleek toen ONMOGELIJK omdat er gewoon geen kopers waren.

Screen Shot 2019 09 05 at 8.25.24 AM

De eigenaars van onroerend goed konden toen met de huur die ze ontvingen onmogelijk verder hun pand(en) onderhouden en het gros van de huurders kon onmogelijk verder zijn huur betalen. Met een maand huur kon je met moeite EEN brood kopen. Met een of 2 gouden munten kon je wel een ganse straat kopen en/of een gans gebouw in Manhattan.

Toen echter besliste de overheid dat de "Burgers" al hun goud bij wet dienden in te leveren. Wie dit niet deed, kreeg zware boetes en werd in de gevangenis geworpen. Je goud niet afgeven aan de STAAT werd immers gezien als een asociaal iets.

Het hele boeltje zal in paniek naar beneden komen, gewoon omdat de MASSA niet gelooft dit zal gebeuren. En omdat de massa GELOOFT dat de overheden ter hulp zullen snellen. In realiteit zal de regering u nog verder pluimen. Denk aan de jaren 30. Voedingsaandelen waren zo goedkoop omdat de consumenten hun koopkracht kwijt waren. In een poging om de prijzen te doen stijgen, verplichtte die idioot van een Roosevelt de boeren om hun oogst te verbranden.

 Belangrijke fundamentals:

 • Zodra we hyperinflatie hebben, zullen obligaties (geld) waardeloos zijn en zullen de prijzen voor aandelen en in NOMINALE TERMEN door het dak vliegen. Of met andere woorden:...lees verder

Belangrijke technicals:

 • De xxxx sector is tot leven gekomen!...lees verder
 • We verwachten dat de xxxx de beste investeringen voor de komende jaren zullen zijn....lees verder
 • In een uptrend zijn correcties altijd "plots & gewelddadigt". Zie de charts hier beneden voor steun en weerstand. Het Gold Pool Cartel had vorige week duizenden miljarden dollars nodig om de goudprijs naar beneden te krijgen. We weten dat de beleggers zich daar niets van aantrekken, want hetzelfde spelletje werd in de jaren 60 en 70 gespeeld en toen werkte het ook niet....lees verder

 © Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Donderdag & vrijdag 5 & 6 september  2019 - Waarom het geen goed idee is om nu een huis te kopen!


Bijgewerkte secties: Zilver, Swiss-Goud, £-Goud & £/€/$, R-Goud & R/$/€, €-Gold & €/$,

Huren of kopen kan een dilemma zijn. Tenzij u een huis of appartement aan een te hoge prijs of op de top van de cyclus (zoals nu) koopt).

Huren of kopen: de 5% regel.

 1. Indien u een huis koopt met een woonkrediet betaalt u veel meer dan de vraagprijs: naargelang van de looptijd van de lening kan die prijs tot het dubbele oplopen.
 2. Indien u een huis met een woonkrediet koopt, is dit huis van de bank tot het afbetaald is.
 3. Indien u een huis koopt, wordt het eigendom van de staat wanneer het afbetaald ist. Het huis wordt dus NOOIT uw eigendom.
 4. Door een huis te kopen, wordt u een slaaf van een huis dat heel veel geld heeft gekost.
 5. Het stopzetten van een langlopende lening kan niet zonder financieel verlies.
 6. Een huis kopen en dat cash betalen, is een eenzijdige haussegok.
 7. Een huis kopen met een woonkrediet, is een eenzijdige haussegok met hefboomeffect.
 8. Een onderdak kost altijd geld. Huren kan zeer rendabel zijn indien het uitgespaarde geld verstandig wordt belegd.
 9. Huizen zijn zoals aandelen: als de prijs te sterk begint te stijgen, is het tijd om te verkopen.
 10. Wie een huis koopt met een langlopende lening, heeft een oud krot wanneer het afbetaald is.

Belangrijke fundamentals:

 • Bekeken over een periode van een eeuw, is de "real return" van een investering in vastgoed zero of minder dan zero. Dat is bijzonder zwak, rekening gehouden met het gelopen risico (de hefboom van het krediet).
 • Aangepast voor de inflatie zijn de prijzen voor huizen de afgelopen 100 jaar met max. maar 1% gestegen.
 • De Eurozone staat voor de ergst mogeljike ..lees verder

Belangrijke technicals:

 • We worden zeer BEARISH voor de beurzen.
 • Goud en zilver staan nog maar aan het begin van de opwaartse beweging.
 • Met de stijging van de zilverprijs is de Gold/Silver Ratio nu ...lees verder
 • Volgens de zomercyclus kan de ...lees verder
 • gold 2019 09 04 Silver 2019 09 04
     

  Het is ongelooflijk dat een bende Einsteins nog altijd niet gelooft dat goud en zilver veel hoger in prijs zullen stijgen!

© Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Maandag/dinsdag/woensdag 2-4 september 2019: straks komen Gutt en Prof. Lieftinck & Dorian op bezoek ! 


Bijgewerkte secties: Zilver, Royalty co's, Majors, Juniors, Beleggingspiramide , Koper- en Platina-aandelen, 

Dorian kan de updates voor volgende week mogelijks moeilijk maken.

de gekookte kikkerWie denkt dat een operatie Gutt niet meer zal gebeuren, die leeft echt in LALA-LAND. De situatie van vandaag is zelf nog gevaarlijker dan deze uit de tijd van toen. Alles is gedigitaliseerd: aandelen, obligaties, kasbons, beleggingsfondsen,... Er is een vermogensregister aangelegd. Er is de CRS (waarmee de Roverheid 100% overal weet wat je ook in het buitenland hebt), aan- en verkopen van goud en zilver worden streng gecontroleerd en je kan het bijna niet meer met bankbiljetten kopen. Wie in Belgie een grote hoeveelheid goud koopt, kan er bijna zeker van zijn controle te krijgen van de BBI. Eventuele verkoop van goud wordt door de roverheid gecontroleerd (alle goud en zilver makelaars moeten een licentie hebben en worden door Brussel gecontroleerd en opgevolgd). Men kent van bijna elke vennootschap de ultieme begunstigde(n) en EIST dat de burger die informatie aan een centrale databank mededeelt. De aandelen van Naamloze Vennootschappen MOETEN bij wet bij een bank op naam worden gedeponeerd, je moet het melden als je in het buitenland onroerend goed bezit.

Met een digitale trek kan de Overheid probleemloos de spaarders met 50% en meer beroven!

Buiten politiek bereik wordt steeds moeilijker en is niet voor iedereen weggelegd. Het is echter nog steeds relatief makkelijk om Goud en Zilver te kopen en het buiten politiek bereik en buiten het financieel systeem (banken) op te slaan. Wij weten HOE en WAAR! Wie het bij een bank bewaart of het bij zich houdt, die is er straks aan voor de moeite. Wie digitaal goud en zilver koopt, die is er straks ook aan voor de moeite.

Het grote gevaar in dit verhaal is het feit dat MEN SAMEN in dezelfde pot gekookt wordt en dat MEN bijna niets afweet van geschiedenis en monetaire geschiedenis in het bijzonder. Een volk is net zoals een kudde schapen: zolang er niets dramatisch gebeurt, wordt niets ondernomen. De kudde ziet gewoon het gevaar niet. Dit mocht ik destijds telkens opnieuw ervaren toen devaluaties van de belgische frank en/of revaluaties van de Duitse Mark verwacht werden. Slechts max. 5% van de burgers snapten dat er wat zou gebeuren en namen hun voorzorgen. De KUDDE deed telkens NIETS. Vooral omdat in de weken voor de geplande devaluatie de Politici en Bankiers hun inspanningen bundelden om iedereen te verzekeren dat zoiets niet zou gebeuren....

Dat de macro-economische situatie uit de hand is gelopen en Centrale Bankiers in een PANIEK-MODE zijn, dat ziet en snapt blijkbaar bijna niemand. Velen zijn trouwens positief verrast door de lage en negatieve rentevoeten en denken niet verder na dan hun neus lang is. Het is en blijft onmiddellijke bevrediging. Zoals te verwachten is, blijf men onroerend goed kopen (veelal met een hypotheek), blijft men investeren, bouwt men die nieuwe fabriek,...en realiseert men zich niet dat de aankomende depressie en het leeglopen van de ZEEPBELLEN straks voor pijnlijke verrassingen zal zorgen.

Immers, SCHULDEN blijven altijd. Zelf in tijden van depressie. Dan wordt het trouwens nog moeilijker om deze terug te betalen. Dan moet je immers met minder "reeel inkomen" dezelfde schuld terug betalen. [dit is een van de redenen waarom je in de jaren 1930 in Duitsland met 1 of 2 goudstukken een ganse straat kon kopen]. De komende jaren worden voor de meesten (actieve bevolking) een eens in hun leven ervaring. Zelf al komt er geen (burger)oorlog.

Klik hier voor Operatie Gutt.

Klik kier voor de Remake van de operatie Gutt.

Wie niet snapt dat dit een enorme val is en het bewijs dat er iets HEEL ERGS MIS loopt, is eigenlijk zijn centen niet waard.

Screen Shot 2019 08 29 at 6.11.25 PM

© Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic

KLIK HIER VOOR AUGUSTUS 2019

 

Categories: Financieel Nieuws

Twitter

RT @richardursomd: NATURE ARTICLE HOAX BUSTED!! Proof that chloroquine let’s covid attack cancer cells but not normal cells. PLEASE RETWEET…

Goldonomic Goldonomic

Cron Job Starts