29
oktober
2021

OKTOBER 2021

“WE KUNNEN DE REALITEIT NEGEREN, MAAR WE KUNNEN DE GEVOLGEN VAN HET NEGEREN VAN DE REALITEIT NIET NEGEREN.” AYN RAND

 

[Most Recent Quotes from www.kitco.com] [Most Recent Quotes from www.kitco.com] koop je nog altijd papieren goud?
fysiek is tot $200 duurder fysiek is tot $11 duurder Koop je nog altijd papieren goud?

OPMERKING:

 • Internetbeveiliging maakt het voor ons steeds moeilijker om e-mailberichten te verzenden en voor u om ze in uw inbox te ontvangen. Gelieve de volgende e-mailadressen in uw contactenlijst te zetten om dit probleem te vermijden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en controleer je spambox.
 • We raden aan om de site regelmatig te bezoeken. Vooral omdat interessante videos op YouTube gecensureerd worden!
 • Er staat VEEL waardevolle informatie in oudere updates, de moeite om eens terug te lezen.
 • Kaars- en PF-grafieken kunnen te allen tijde worden bijgewerkt, zelfs als ze niet worden vermeld in de "Bijgewerkte secties". 

Vrijdag 29 oktober 2021 – Biden zegt dat het printen van geld de prijzen omlaag zal brengen!


Bijgewerkte secties: Obligaties algemeen & VS

Wat niet werkte in Venezuela, zal ook niet werken in de VS en de EU! Het probleem is dat er meer mensen op aarde zijn die hun hersenen niet gebruiken dan wel. Op deze manier is het erg gemakkelijk voor politici om deze op hen te laten stemmen. Dit is de reden waarom het veel erger zal worden VOORALEER de dingen beter kunnen worden en we waarschijnlijk BLOED zullen zien. De geschiedenis leert ons dat enkel bloedvergieten een schokeffect veroorzaakt en de massa wakker schudt. We hebben jullie maanden en jaren geleden verteld dat dit zal eindigen met SOCIALE ONLUSTEN... degenen die dit nog steeds niet geloven, zullen er snel genoeg zelf achter komen. Ze zullen er snel achter komen dat de autoriteiten hun bank- en effectenrekeningen kunnen en zullen blokkeren. Ze zullen al snel beseffen dat alle tekenen die wijzen op hyperinflatie ECHT zijn.

Het moment dat hyperinflatie begint en escaleert, is er GEEN MANIER meer om het proces te stoppen, tenzij we zover gekomen zijn dat de valuta's instorten, banken crashen, alle spaargeld op is en het volk hun maag leeg is. Wanneer het systeem instort, zullen er mensen zijn met koopkracht en een MASSA die niets zal hebben en ongelukkig zal zijn. De massale deflatie die volgt, zal een unieke kans zijn voor degenen die nog steeds koopkracht hebben.

De Chinese vastgoedsector bezwijkt onder druk van alle SCHULDEN! De tijdbom is aan het ontploffen (China's schuld bedraagt 270% van het BBP) en het is goed mogelijk dat dit een serieus effect zal hebben op de rest van de wereld, net zoals bij het COVID-virus. De geest is uit de fles; China krijgt haar schulden niet onder controle. Een zeer interessante video met veel aspecten die de meeste bronnen niet vermelden (enkel voor abonnees) .

Eens je je realiseert dat geld SCHULD is en schuld GELD, zou je moeten weten hoe en waar je spaargeld te bewaren. Vertrouw de autoriteiten niet. Neem nu het hele COVID-gebeuren en je zou al genoeg moeten weten. Zoals gewoonlijk zal de MASSA (90% van de mensen) betalen voor de daden van de politici die aan de macht zijn!

"Er is SLECHTS één type inflatie en dat is monetaire inflatie. Grondstoffeninflatie, voedselinflatie, etc, zijn dingen die zijn uitgevonden door economisch analfabete journalisten!"


Big Farma zal volgend jaar bijna 100 miljard dollar verdienen aan deze eindeloze pandemie waarvan ze hopen dat ze nooit zal stoppen. Fauci JabBig Farma heeft bij de regeringen gelobbyd om er zeker van te zijn dat iedereen gedwongen wordt om hun vaccin te nemen. Het dreigement je baan te verliezen, tenzij je je laat vaccineren, is duidelijk machtsmisbruik terwijl dit lang niet zo dodelijk is als de Spaanse griep van 1918 toen maskers ook als "nutteloos" werden beschouwd, zoals vermeld door The Washington Post.

Bill Gates; ’s werelds grootste vermeende filantroop, die zwaar investeerde in de vaccinatiesector en een fortuin verdient door deze pandemie voort te zetten, wil geen gratis vaccins aan arme landen verstrekken, maar wil dat de VS en Europa hem betalen voor de vaccins om ze dan te doneren. Dat is niet echt wat je van een filantroop zou verwachten. 

De Covid-oplichterij is van dezelfde grootteorde als Global Warming. 'Everything is a rich man's trick.'Als je ziet dat er miljarden schulden werden gecreëerd om een ​​mogelijke natuurlijke, cyclische temperatuurstijging te bestrijden, terwijl dit al gebeurt sinds het ontstaan van de Aarde, weet je dat dit niets anders is dan politici die geld weggooien en hun zakken vullen.

Spanje sluit zich aan bij Noorwegen, Zweden en Denemarken bij het opheffen van deze IDIOTE restricties. Houd er rekening mee dat de restricties het LAATSTE worden opgeheven in communistische landen/staten (bijvoorbeeld: België, Duitsland, Frankrijk, Californië,...)

Spaanse regering betaald boetes terug van het overtreden van de lockdown-regels.

MADRID (AP) – Alle Spaanse burgers die boetes hebben betaald tijdens een bijna drie maanden durende noodtoestand, die vorig jaar werd uitgeroepen om de verspreiding van het coronavirus te vertragen, zullen vergoed worden, zei het ministerie van Territoriale Zaken van het land vrijdag.

De beslissing volgt na een uitspraak van de hoogste rechtbank van Spanje eerder dit jaar, die de eerste noodtoestand in het land ongrondwettig verklaarde, die tussen 14 maart en 21 juni alle burgers, behalve essentiële burgers, naar huis stuurde en een groot deel van de economie verlamde. Toen de situatie terug verslechterde, riepen de centrale autoriteiten de noodtoestand opnieuw uit van eind oktober vorig jaar tot mei dit jaar.


De façade van democratie die op het huidige monetaire systeem is gebouwd, zal blijven afbrokkelen als dit systeem tot zijn einde wordt uitgespeeld - namelijk tot hyperinflatie. En wanneer de centrale bankiers – en de politici die hen inschakelen – eindelijk de westerse wereld op de knieën zal krijgen, bedenk dan dat zij de schuldigen zijn en niet Covid, niet de Russen, niet de Chinezen, niemand anders. Enkel zij.


Belangrijke fundamentals:

 • De LNG-export slot
slot slot
   Goud is de nr. 1 presterende activa.

Belangrijke technicals:

 
slot

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Woensdag/donderdag 27, 28 oktober 2021 – Big Farma is een crimineel kartel!


Bijgewerkte secties: Ruwe olie, Zonne-energie en zeldzame elementen, Landbouwproducten, 
Inflatie-index, Grondstoffengrafieken op lange termijn, Grondstoffen uitgedrukt in goud

Dit is vaccinterrorisme en een overval bij klaarlichte dag. Alles voor een vaccin dat niet beschermt en in veel gevallen gevaarlijk en zelfs dodelijk kan zijn. Aangezien de farmaceutische sector een KARTEL is, moet u er rekening mee houden dat de andere kartelleden (Johnson, Moderna,...) werken volgens dezelfde regels. De onderstaande video laat zien dat hun methoden extreem zijn en dat Big Farma veel landen heeft gegijzeld op een manier die maar weinigen beseffen.

De remedie is erger dan de kwaal. In West-Australië zijn er nu duizenden mensen werkloos omdat ze de keuze hebben gemaakt om zich niet te laten vaccineren. Dit alles in een context van 0% virustransmissie door de gemeenschap. Dit mandaat zal meer schade aanrichten in West-Australië dan het virus ooit zal doen. Dit is duidelijk geen strategie om gezondheidsrisico's te verminderen, maar gewoonweg een machtsgreep. Wat er komt NA deze COVID-oplichterij zal nog erger zijn!

Opmerking: we komen op een punt waarop steeds meer mensen beginnen te beseffen dat deze vaccinaties niet werken en zelfs gevaarlijk zijn. Zodra de massa beseft dat ze is belazerd, zullen we meer burgerlijke onrusten zien.


Als je van overal kunt werken, waarom dan niet werken vanuit het prachtige Panama? Een prachtige omgeving, lage kosten voor levensonderhoud en goede vluchtconnecties met de hele wereld, maken het een perfecte plek voor "digitale nomaden".

Screen Shot 2021 10 26 at 9.36.24 AMForbes magazine noemde Panama onlangs één van de beste plekken ter wereld voor digitale nomaden. We verwijzen naar Panama's nieuwe 'Remote Worker Visa', dat specifiek gericht is op digitale nomaden en de mogelijkheid biedt om gemakkelijk vanuit Panama te werken.

Het Remote Worker Visa geeft je in wezen de mogelijkheid om 18 maanden in Panama te verblijven. Als je permanent in Panama wilt blijven, "kan je een aanvraag indienen om je status te wijzigen in één van Panama's tientallen residentieprogramma's.

Om in aanmerking te komen voor een Remote Worker Visa, moet je kunnen bewijzen dat je in dienst bent bij een niet-Panamese onderneming, ten minste 36.000$ verdient en een bewijs van ziekteverzekering tonen. Dat is het min of meer. 

Ons advies is om eerst te huren voor minimaal 6 maanden en later te kopen. Veel huurders zijn op zoek naar grotere appartementen met voldoende kamers zodat er nog plaats is voor een thuiskantoor.

Digitale nomaden wijzen vaak op de aanwezige infrastructuur en beschikbare technologie van Panama City, als grote pluspunten voor het kiezen van Panama als hun digitale kantoor. We verwachten meer van deze digitale nomaden te zien, naarmate het nieuws over het 'Remote Worker Visa' zich verspreidt. De pandemie heeft onze leven danig verandert en thuiswerken is het nieuwe normaal geworden. Dit programma komt bovenop de andere programma's! Contacteer ons voor meer informatie.


 Belangrijke fundamentals:

 • De vastgoedprijzen beginnen langzaamaan te dalen in de hele westerse wereld. Commercieel vastgoed wordt nu ook minder verkocht. Zillow (vastgoedgigant) stopt met het kopen van huizen. In China zit een ander vastgoedbedrijf in de financiële problemen. Met een dalend reëel inkomen en rentetarieven op of onder NUL, is er geen andere weg voor vastgoed dan naar beneden.
real estate crash 97 spike food prices
Vastgoed crasht 97% uitgedrukt in echt geld.  Wanneer de prijzen van voedsel en nutsvoorzieningen stijgen, crasht het REËLE INKOMEN... dat geldt ook voor vastgoed. 
slot slot
   
gold in lira Oct21 Turkse vastgoedeigenaren/-investeerders zitten vast en dat is balen voor hen! De waarde van hun eigendommen crasht net zoveel als de waarde van de Turkse lira. Enkel degenen die hun spaargeld en koopkracht in FYSIEK GOUD & ZILVER hebben bewaart, zijn veilig!
   

Belangrijke technicals:

 • Ruwe olie slot
 • De Goud- & Zilversector slot
 • Groot probleem voor de shorts: slot
   
 slot slot 
   

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Maandag/dinsdag 25, 26 oktober 2021 – Covid is oplichterij, gebruikt als dekmantel voor wat er nog gaat komen... en het zal erger zijn dan Covid!Bijgewerkte secties: we zijn onze sites aan het vernieuwen en dit veroorzaakt
enige vertraging in de updates!

pest mask doktorStuur dit ZEER BELANGRIJKE bericht door naar uw dierbaren, vrienden en kennissen!

Er is een nieuwe studie gedaan door Harvard voor het NIH (National Institutes of Health), die eigenlijk zegt dat de Covid-vaccinaties niet werken. De districten met het hoogste aantal gevaccineerden in Amerika, hebben de hoogste Covid-overdrachtssnelheid en degenen met het laagste aantal gevaccineerden, hebben de laagste Covid-overdrachtssnelheden. Idem voor landen met een hoge vaccinatiegraad zoals Israël, Gibraltar, Seychellen,...

Dr. Chris Martenson zegt gewoon: "We zijn voor de gek gehouden”. Ik zeg dat het een dodelijke oplichterij was voor Big Farma en de mede-samenzweerders van de overheid. Ze zouden allemaal vervolgd moeten worden volgens de code van Neurenberg van 1947. Men hing nazi-dokters op omdat ze tegen hun wil en zonder geïnformeerde toestemming op mensen experimenteerden. Klinkt bekend?...klik hier

"Net als in de middeleeuwen lieten ze mensen maskers dragen die hen niet beschermden."

De lockdowns en restricties die door medische criminelen en omgekochte politici zijn bedacht, resulteerden in een ineenstorting van de economie en bottlenecks en verstoringen in de toeleveringsketen. Autoriteiten en politici gingen volledig voor de HOAX omdat het hen in staat stelt de DRAMATISCHE staat waarin de wereldeconomie zich bevindt, te VERBERGEN. Tevens stelde het hun in staat BILJOENEN fiatgeld te creëren, belastingen en reguleringen te verhogen en de westerse wereld in meer schulden te duwen.

"De MASSA werd gevangen als bange konijnen in koplampen... en ging helemaal voor de Hoax."

MAAR ER IS MEER ZOALS VERKLAARD DOOR ONDERZOEK VAN HET CDC.

CDCWERELDSCHOKKEND BEWIJS: mensen kunnen Covid niet overdragen - direct van het CDC!

In geen enkel geval werd bij één van de proefpersonen een griepaanval veroorzaakt. Er werd een experiment gedaan waarbij één van de groepen vrijwilligers die waren ingeënt met secreties, werden blootgesteld aan een aantal gevallen van influenza in het actieve stadium van de ziekte, op een manier die bedoeld was om omstandigheden te simuleren die in de natuur verondersteld wordt om de overdracht van de ziekte te bevorderen. Elk van deze groepen van 10 vrijwilligers kwam een ​​paar minuten in nauw contact met elk van de 10 geselecteerde gevallen van griep op de afdelingen van het Chelsea Naval Hospital. Op het moment dat de vrijwilligers aan deze infectie werden blootgesteld, waren de zieken 10 tot 84 uur ziek. Elke vrijwilliger sprak een paar minuten met elk van de geselecteerde patiënten, die om de beurt in het gezicht van elke vrijwilliger hoestten zodat elke vrijwilliger werd blootgesteld aan alle 10 gevallen. De totale blootstelling bedroeg ongeveer drie kwartier voor elke vrijwilliger. Geen van deze vrijwilligers ontwikkelde symptomen van griep na dit experiment.


NU IS DE TIJD OM JEZELF EN JE GELIEFDEN TE BESCHERMEN. DOE HET NU! ENKEL FYSIEK GOUD EN ZILVER, BUITEN POLITIEK BEREIK GEHOUDEN ZAL JE REDDEN!

De façade van democratie die op het huidige monetaire systeem is gebouwd, zal blijven afbrokkelen als dit systeem tot zijn einde wordt uitgespeeld - namelijk tot hyperinflatie. En wanneer de centrale bankiers – en de politici die hen inschakelen – eindelijk de westerse wereld op de knieën zal krijgen, bedenk dan dat zij de schuldigen zijn en niet Covid, niet de Russen, niet de Chinezen, niemand anders. Enkel zij.

"Inflatie is altijd en overal een puur monetair fenomeen" - Milton Friedman.

Dit is WAT ze proberen te verbergen met behulp van de COVID-zwendel: prijzen in de westerse economieën blijven omhoogschieten - of het nu gaat om onroerend goed, de aandelenmarkten, cryptocurrencies, voedsel, consumptiegoederen of energie. We zien enorme prijsstijgingen die de loonstijgingen ver overtreffen. De afgelopen maanden is de situatie steeds erger geworden en we hebben niets anders dan excuses gehoord van het politieke establishment: van bottlenecks in de toeleveringsketens tot beschuldigingen dat de Russische president Vladimir Poetin persoonlijk de aardgasvoorziening manipuleert. Natuurlijk denkt het westerse establishment er nooit aan om de schuld te leggen waar die hoort; bij zichzelf.

Hoewel velen in de financiële sector en in het bedrijfsleven en de politiek dit feit proberen te verhullen, is inflatie in wezen een expansie van de geldhoeveelheid. Prijsstijgingen zijn een symptoom van een groeiende geldhoeveelheid. Hoe meer geld er in omloop is om goederen te kopen, hoe meer de prijzen zullen stijgen. Waar prijsstijgingen het grootste zijn, hangt af van hoe de nieuw gecreëerde valuta in de samenleving wordt verspreid.

Inflatie komt enkel de centrale banken en regeringen ten goede, die proberen hun enorme schulden af ​​te betalen. Het enige probleem is dat ze je koopkracht hierdoor vernietigen - een feit dat ze voor je willen verbergen.

De verstoringen en bottlenecks in de toeleveringsketen, in combinatie met GRATIS GELD (sommige mensen in de VS krijgen zelfs meer betaald om thuis te blijven, dan om te werken)business cycle is misschien wel de vonk die het kruidvat van Hyperinflatie doet ontploffen. Een meer dan evenredige stijging van de geldhoeveelheid in combinatie met een lager aanbod van goederen en diensten en een gelijke of hogere vraag resulteert altijd in hogere prijzen. De dag waarop de massa zal beseffen dat het bedrogen is geweest, komt dichterbij. Die dag zal men massaal GOEDEREN gaan kopen. Zelfs als ze deze niet nodig hebben, zullen ze nog steeds goederen kopen om van alle FIATVALUTA af te raken.

Aan het einde van grote economische cycli ontstaan ​​er tekorten in alle sectoren van de economie. En dit is wat de wereld vandaag ervaart. Er is een algemeen tekort aan arbeidskrachten, of het nu gaat om restaurantpersoneel, vrachtwagenchauffeurs of medisch personeel.

Ook zijn er tekorten aan grondstoffen, lithium (accu's voor elektrische auto's), halfgeleiders, voeding, veel consumentenproducten, energie, etc. De lijst is eindeloos.

Noch een individu, noch een land kan dubbel zoveel uitgeven dan het inkomen, zonder ernstige gevolgen. De VS is hopeloos failliet omdat ze al 50% van hun budget moeten lenen. De jaarlijkse federale uitgaven van de VS bedragen $ 7 biljoen en de inkomsten zijn $ 3,8 biljoen. Dus elk jaar geeft de VS $ 3,2 biljoen meer uit dan het verdient aan belastinginkomsten. Om de begroting in evenwicht te brengen, moet het dus 46% van de totale uitgaven lenen of printen. Als je in het geval van de VS of de EU verkeert en bijna twee keer zoveel uitgeeft als je verdient, dan zit je in serieuze problemen.

De goudprijs van 850$ in 1980, zou inflatie gecorrigeerd nu 21.900$ zijn! Als je FYSIEK goud niet op de juiste manier bewaart (buiten politiek bereik = NIET thuis) , begrijp of weiger je te begrijpen wat er zal gebeuren eens de bellen barsten. Je leeft in een nepwereld met nepgeld en nep waarderingen. Uw nepgeld wordt herleid tot zijn intrinsieke waarde ofwel NUL. Activa die met dit nepgeld zijn gekocht, verliezen meer dan 95% van hun waarde. Aandelen zullen in reële termen met meer dan 95% dalen. Obligaties zullen met 95% tot 100% dalen als kredietnemers in gebreke blijven. Je kent/begrijpt de geschiedenis niet. Je begrijpt het risico niet. Je bent een vogel voor de kat!

powel money machine empty shelves 12 months inflation 2021 10 21  
Exponentiële hoeveelheden geld + hetzelfde of minder aanbod van goederen =  de voedselprijzen zullen ‘enorm’ omhoog gaan.  

Belangrijke fundamentals:

 • De hyperinflatie begint... NU! De VS bereikt het op één na grootste tekort ooit van $ 2,77 biljoen na 2 jaar pandemische uitgaven. In Europa is de situatie al even dramatisch.
 • Als de overheid de inflatie wil bestrijden, moeten de FED en de centrale banken onmiddellijk een einde maken aan QE (het creëren van fiatgeld uit het niets), beginnen met het verkleinen van de balans en de rente verhogen!
 • slot

Belangrijke technicals:

slot

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Vrijdag 22 oktober 2021 - Denk twee keer na vooraleer je begint te discussiëren met een idioot.


Bijgewerkte secties: Uraniumaandelen, Bank & Fin. Aandelen, Koper, Platina & Non-ferro's

Onthoud dit voordat je begint te discussiëren met een "idioot" en begrijp waarom er zoveel "idioten" zijn die het leven van de politici erg gemakkelijk maken. Idioten zijn in de MEERDERHEID en of deze RIJK of ARM zijn, maakt geen verschil. In feite zijn RIJKE IDIOTEN gevaarlijker omdat meer mensen zich met hen proberen te associëren.


Vooral COVID-19 doet het goed omdat het ANGST veroorzaakt! De zinsbegoocheling op de financiële markten, onroerend goed, valuta's, cryptocurrencies, COVID-19 ... is opnieuw op een historisch hoogtepunt. Het is moeilijk te voorspellen WANNEER de BUBBELS zullen leeglopen, maar we verwachten binnen MINDER DAN 3 JAAR of voor het einde van 2024! Zelfs als we te vroeg zijn, is het beter om 3 jaar te vroeg te zijn dan 1 seconde te laat.

medical mask  pest mask
Dit mondmasker beschermt NIET tegen COVID-19 of andere virussen.  Het duurde even voordat de massa zich realiseerde dat dit masker geen bescherming bood tegen de pest!

Zie de lijst met boeken in onze LITERATUUR-sectie. Wees geen idioot en doe aan zelfeducatie! Houd er ook rekening mee dat het extreem moeilijk is (indien mogelijk) om "een IDIOOT" van de waarheid te overtuigen. Besteed hier dus niet te veel tijd en energie aan.

Opmerking:

 • In het digitale financiële systeem blijven is ongeveer het slechtste dat je vandaag kunt doen. In het ergste geval kan het drama van de ene op de andere dag plaatsvinden en is er geen enkele mogelijkheid om te ontsnappen. De beste optie is voor iedereen in feite heel eenvoudig. Echter wordt het door 99% van de mensen genegeerd. Net zoals niemand voorbereid was op Covid-19, zullen de meeste mensen niet voorbereid zijn op wat komen gaat.
 • Adviseurs, bankiers en beleggers blijven discussiëren of we nu hogere of lagere markten zullen zien, of we hogere of lagere rentetarieven zullen zien, welke sectoren zullen profiteren en welke sectoren zullen lijden. Bijna geen enkele ziet de kern van de zaak en wat er werkelijk gaat gebeuren.
 • Iedereen verspilt zijn energie en tijd door naar de details te kijken maar ziet de 'big picture' over het hoofd. Dit is niet langer een kwestie van AANDELEN SELECTEREN!

Belangrijke fundamentals:

 • Aandelenmarkten bereiken slot

Belangrijke technicals:

 • slot

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Woensdag/donderdag 20, 21 oktober 2021 - Ze hebben nog meer belastingen en hyperinflatie (verdoken belastingen) voor je in petto.


Bijgewerkte secties: Juniors, Recessiebestendig (LOCG), Recessiebestendig (HOLD), 
Biotech - Farma, Olie

Decroo copy34 jaar geleden is het ondertussen al, maar ik herinner het me nog alsof het gisteren was. Ik weet nog precies WAAR ik was, hoe ik gekleed was en hoe het voelde om de grond onder mijn voeten weg te voelen zakken! Het was Zwarte Maandag, de eerste beurscrash na de Tweede Wereldoorlog. De meeste beleggers van vandaag waren toen zelfs nog niet geboren...

Jarenlang hebben politici beweerd dat de rijken hun 'eerlijke deel' niet betaalden. Alhoewel het al tien jaar of langer duurt, beginnen mensen eindelijk te beseffen dat de rijken veel meer betalen dan de rest van ons (ongeveer 40 tot 60% van alle belastingen).

Volgens de officiële cijfers verdient het gemiddelde huishouden in de top 1%, 120 keer wat het gemiddelde laag inkomen huishouden verdient, maar betaalt het 2000 keer zoveel belasting. Zelfs na alle aftrekposten, vrijstellingen, afschrijvingen, uitstel van inkomsten en andere boekhoudkundige en juridische truken die de rijken op hun belastingaangifte toepassen, betaalde de één procent uiteindelijk 32% van hun inkomen in 2018 versus 13% voor een typisch middenklassegezin en bijna 0% voor een arm gezin. (USA)

Wat politici willen, is de klassenstrijd aanwakkeren. Als ze de middenklasse en de armen ertoe kunnen aanzetten, de rijken te verafschuwen, kunnen diezelfde politici de omvang aan belastingen uitbreiden naar gebieden die nog nooit eerder zijn verkend. Tegelijkertijd kopen ze hierdoor veel stemmen... zowel bij de middenklasse als bij de armen.

Wat is er echt aan de hand? Politici zien een fiscale storm aankomen en zijn wanhopig op zoek naar nieuwe bronnen van inkomsten voordat deze toeslaat. Tegen 2031 zal de federale schuld (VS) bijna 36 biljoen dollar hebben bereikt. In de EUSSR zijn de cijfers nog slechter.

Politici realiseren zich dat een belastingverhoging niet voldoende zal zijn. Ze hebben nieuwe inkomstenbronnen nodig om te kunnen belasten. Hun eerste stap is het invoeren van nieuwe belastingen op vermogen en niet-gerealiseerde meerwaarden. De tweede stap is het invoeren van een “Reichsfluchtsteuer”, om iedereen te kunnen belasten die besluit 'dat het genoeg is geweest' en emigreert naar een land waar het beter is.

'De dag des oordeels komt dichterbij. Die zal komen wanneer al het geld van de anderen is uitgegeven.'

De dag des oordeels komt dichterbij. Die zal komen wanneer al het geld van de anderen is uitgegeven. Het hele proces versnelt nog omdat (Hyper)INFLATIE nu ook aan je vermogen begint te knagen. Inflatie is niks anders dan een VERDOKEN BELASTING. Inflatie is een meer dan proportionele creatie van fiatgeld uit het niets. 

titanic

Wat de meesten niet beseffen, is dat RIJKDOM NIET de hoeveelheid valuta of geld op je bankrekening is. Rijkdom is iets speciaals, het is zoals een kameleon die van kleur kan veranderen. Degenen die ACTIVA bezitten uitgedrukt in Amerikaanse dollars (dit omvat ook onroerend goed), dienen zich ervan bewust te zijn dat op dit moment de totale schulden van de VS 1,100% van het BBP (bruto binnenlands product) bedragen. Met andere woorden, de realiteit is dat de VS failliet is en dus ook haar munteenheid of de Amerikaanse dollar.

"Het is NIET de prijs van goederen en diensten die stijgt, maar de waarde van papiergeld die daalt!"

Dit is GEEN oefening...dit is ECHT...Het zal snel uit de hand lopen!

We zouden een gelijkaardige redenering kunnen maken voor de euro, het pond, de yen, de Aussie, de Zwitserse,... Daarom is het ook niet veilig om uw vermogen in deze valuta aan te houden. De schulden van deze landen zijn ook extreem hoog en hun valuta's en activa uitgedrukt in deze valuta's zijn daarom ook in staat van faillissement.

"Er is maar ÉÉN VEILIGE OPLOSSING en dat is uw vermogen opslaan in 'de moeder der activa' ofwel GOUD (en Zilver)."

Er zijn maar 3 manieren om uit deze miserie te geraken. Eén daarvan is dat we dankzij een voorspoedige economische bloei, de komende jaren alle verplichtingen kunnen dekken. Ik denk niet dat ik iemand moet overtuigen dat dit gewoonweg onmogelijk is. De tweede is het afkondigen van een SCHULDENMORATORIUM. Het probleem hiermee is dat de mensen in opstand zouden komen en het de hoofden van de heersende klasse en politici zou kosten (zoals tijdens de Franse Revolutie). De derde mogelijkheid is hyperinflatie. Hyperinflatie is een min of meer politiek veilige manier om van alle schulden en verplichtingen af ​​te komen. Het heeft ook als voordeel dat de politiekers anderen de schuld kunnen geven voor de problemen (bv. COVID-virus). Politici houden ervan om anderen de schuld te geven….omdat ze er altijd mee weg komen bij de massa!

Het verlagen van de rentetarieven kan het probleem niet oplossen. Het stelt hooguit het drama wat uit. Hoe langer je het uitstelt, hoe groter de catharsis (Von Mises). Lage en negatieve rentetarieven hebben slechts een marginale impact en zullen het effect van de 'exponentiële' geldcreatie NIET veranderen; nl. hyperinflatie (of het exponentiële verlies van koopkracht van de valuta's).

Opmerking:

 • In het digitale financiële systeem blijven is ongeveer het slechtste dat je vandaag kunt doen. In het ergste geval kan het drama van de ene op de andere dag plaatsvinden en is er geen enkele mogelijkheid om te ontsnappen. De beste optie is voor iedereen in feite heel eenvoudig. Echter wordt het door 99% van de mensen genegeerd. Net zoals niemand voorbereid was op Covid-19, zullen de meeste mensen niet voorbereid zijn op wat komen gaat.
 • Adviseurs, bankiers en beleggers blijven discussiëren of we nu hogere of lagere markten zullen zien, of we hogere of lagere rentetarieven zullen zien, welke sectoren zullen profiteren en welke sectoren zullen lijden. Bijna geen enkele ziet de kern van de zaak en wat er werkelijk gaat gebeuren.
 • Iedereen verspilt zijn energie en tijd door naar de details te kijken maar ziet de 'big picture' over het hoofd. Dit is niet langer een kwestie van AANDELEN SELECTEREN!

De volgende video bewijst hoe ZIEK politici zijn. De heersende klasse is gevaarlijk geworden voor planeet Aarde. Deze zieke geesten moeten zo snel mogelijk GAAN. Hoe langer "Wij het Volk" wachten, hoe meer bloed er zal vloeien!

Belangrijke fundamentals:

 • Een tekort aan Koper zorgt voor een premie op de spotmarkthandel. De spot koperprijzen zijn vandaag tot een recordhoogte gestegen van 11.300$ per ton, vanwege een extreem krap aanbod. Het is al gelden van 1994 dat de premie nog zo hoog was.
 • Electriciteitsgeneratie uit slot
 • Het Amerikaanse boorservicebedrijf slot
 • Uraniumaandelen (URA +6,2%) schieten omhoog nadat Kazachstan, 's werelds grootste producent en verkoper van uranium, plannen onthult voor de lancering van een fysiek uraniumfonds.
annual nominal inflation 2021 10 18 slot
 De voedselprijzen zullen de komende weken en maanden ‘enorm’ stijgen.  Echte inflatie is 13%.

 

Belangrijke technicals:

 • Ik krijg de indruk dat we met GOUD een déja vu van 1968 zullen zien ofwel een SCENARIO waarbij men de controle over de goudprijs verliest van de ene op de andere dag (zie De Goud pool).
 • Zilver is terug meer dan 24$/oz.
 • Na 18 maanden van grote winsten, begint de grootste bull-run op de aandelenmarkt in de geschiedenis te haperen. En terwijl sommige experts beleggers aansporen om op basis van de dip te kopen, waarschuwen anderen dat de ergste crash uit de financiële geschiedenis voor de deur staat. Zeker is dat wanneer we aandelen uitdrukken in Index in Echt Geld/Goud, de crash al plaatsvindt.
 • Grafieken zijn zoals een STRIP. Kijken naar slechts één prentje (grafiek) is zinloos. Alleen als je naar alle grafieken kijkt, begrijp je het hele plaatje en het verhaal... en kun je goed investeren.
slot slot slot
 Nog steeds een berentrend!  Een cup and handle voor xxxxx.
Het volgende koersdoel voor xxxxxx
slot slot slot
 Loopt tegen een weerstand aan.    

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Maandag/dinsdag 18, 19 oktober 2021 – Dit is geen oefening... het is voor echt!


Bijgewerkte secties: Goud & Zilver Majors, Miners & Goud vs SP500

soaring gas prices 2021Er lijkt nog geen einde te komen aan de stijgende gas- en elektriciteitsprijzen in Europa, die opnieuw een record bereikten. Stijgende gasprijzen stimuleren de vraag naar olie nu men gas wisselt voor olie. WTI ruwe olie bereikte het hoogste niveau in zeven jaar.

Vladimir Lenin, de communistische revolutionair van Rusland, heeft in een beroemde uitspraak opgemerkt dat "de beste manier om het Westen te vernietigen, is door het uithollen van de munteenheid". Dit cruciale onderdeel van het marxistisch-leninistische recept voor de ondergang van het Westen, wordt nu uitgevoerd door veel leidinggevende Centrale Banken. Een beleid van lage tot negatieve rentetarieven, richt in veel landen grote schade aan op de markten en breekt de sociale klassen af. Ze plunderen vooral het spaargeld van de middenklasse.

De mythe dat recessies en oververhitting van de markten kunnen voorkomen worden door de Centrale Banken, en dat goedkoop geld de consumptie, investeringen en dus de economie stimuleert, heeft in veel landen geleid tot een laag tot negatief rentebeleid. In werkelijkheid veroorzaakt dit beleid speculatieve zeepbellen en crashes, vernietigt het spaargeld en zet het het sociale bestel van de getroffen landen onder druk.

Spaargeld geeft de eigenaar keuzevrijheid. Het wekt ook trots en zelfvertrouwen op. Schulden daarentegen beperken de vrijheid, aangezien derden en schuldeisers er hun zegje over hebben. Dit verlies van vrijheid in een door schulden gedreven samenleving vergroot de afhankelijkheid van de welvaartstaat, vooral bij pensionering. Het IMF en enkele centrale banken, waaronder de Duitse Bundesbank, willen dit alarmerende ‘socialisatieproces’ nu versnellen, door voor te stellen een aanzienlijk deel van het spaargeld van de burgers in beslag te nemen om de overheidsschuld te dekken.

Deze monetaire acties in de economie, worden versterkt door overregulering en een manie voor controle. De combinatie van een steeds groter wordende staatsschuld, het wegnemen van de stimulans om te sparen en een sterkere bureaucratie, zet westerse landen op weg om planeconomieën te worden.

'De manier om de bourgeoisie te vernietigen, is door ze te malen tussen de molenstenen van belastingen en inflatie!'

facial recognitionZodra de munt is gedevalueerd, spaargelden zijn afgenomen en eigendomsrechten afgezwakt zijn tot slechts een papieren documentje, wordt een marxistisch-leninistische 'socialisatie' van de productiemiddelen bereikt. Het is opvallend hoe goed het huidige gepraat over het afschaffen van contant geld past in het schema van totale staatscontrole.

Tegenwoordig worden burgers van westerse democratieën onderworpen aan steeds groter wordende, allesomvattende registratie en monitoring. Belastingstelsels worden complexer, wat bijkomende controle rechtvaardigt. Persoonlijke financiën worden onder de loep genomen onder voorwendsels, variërend van tax compliance tot terrorismebestrijding, en particuliere betalingen moeten worden verantwoord.

Een overmatige uitwisseling van gegevens met en tussen autoriteiten is de regel geworden. Deze uitholling van de privacy stuit op weinig weerstand. Degenen in het Westen die onbewust de agenda van de communisten hebben geholpen, zijn "nuttige idioten". Tegenwoordig zijn dit mensen die tegen zichzelf zeggen: "Ik ben eerlijk, ik heb niets te verbergen en daarom heb ik geen bezwaar tegen dergelijke controles." Dit zijn ook de mensen die het niet erg vinden om maskers te dragen, om zich te laten vaccineren en deel uit te maken van de pasjesmaatschappij sinds de invoering van de CovidPass. Ze beseffen niet dat dit slechts een oefening is voor wat komen gaat. Eén ding is zeker: de data zullen worden misbruikt en de vrijheid nog verder ingeperkt.

Een vrije samenleving kan enkel groeien op basis van keuzevrijheid en vertrouwen. In 1989 verliet het failliete en grondig gecompromitteerde Sovjetsysteem het toneel. Het is ongelooflijk dat de leidende centrale banken en regeringen van het Westen, PRECIES HETZELFDE beleid aan het voeren zijn maar dan onder een andere naam.


Belangrijke fundamentals:

 • De huidige monetaire crisis begon in 1971 nadat Nixon het goudvenster sloot. De afgelopen jaren hebben de autoriteiten en centrale banken het probleem min of meer kunnen beheersen. Nu zijn we echter op een punt beland waar er niet veel opties meer over zijn. Houd er rekening mee dat "de laatste optie" meestal OORLOG is! (revolutie, burgeroorlog,...)
 • Het schuldenplafond; dit COVID-ding is niets meer dan een show om de aandacht van de massa af te leiden.
 • De vraag naar slot
debt ceiling 2021 10 13 exponential
Geld = Schuld = Geld  Te veel geld en het is GAME OVER!
btcusdoct <- De  tulpenmanie; mensen betaalden FORTUINEN voor tulpenbollen... totdat een kind riep: de keizer draagt geen kleren!
In tijden van hyperinflatie worden cryptocurrencies WAARDELOOS (net zoals de Tulpenbollen...)  
slot scgas 5
  Ja, binnenkort kost het DUBBEL zoveel om je auto vol te tanken.

Belangrijke technicals:

 • Grafieken zijn zoals een STRIP. Kijken naar slechts één prentje (grafiek) is zinloos. Alleen als je naar alle grafieken kijkt, begrijp je het hele plaatje en het verhaal... en kun je goed investeren.
 • Enorm volume bij de opwaartse uitbraak van Goud en de miners stijgen met 4%. 
slot slot slot
  Uitbraak van xxxxx
Een winstpotentieel van 30% op korte termijn.
 Uitbraak xxxxxx
slot slot slot
Bullish en goed voor +100%  Bullish Wedge, goed voor +100%
  Goed voor +20%
slot slot slot
Goed voor +20%    

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Vrijdag 15 oktober 2021 – Loop jij nog steeds achter papieren goud aan of weet je dat enkel fysiek goud telt?


Bijgewerkte secties: Wereldbeursindexen, Lange termijn beursindexenRoyalty's

real estate debt 2021 10 12Poetin zegt dat de VS de dollar als reservevaluta 'zelf' vernietigd, door sancties op te leggen en door ongecontroleerd geld bij te drukken waardoor de inflatie wordt aangewakkerd. Je hoeft geen Einstein te zijn om dit te begrijpen... of toch?! Waarom blijven de meeste mensen dan achter FOOLS GOLD aanlopen!?

"Je moet stoppen met het uitdrukken van de prijs van activa in FIATGELD, want uiteindelijk telt enkel de prijs in Echt Geld of Goud."

Denk je echt dat de waarde van jouw portfolio stijgt en blijft stijgen? Geloof je nog steeds dat de vastgoedprijzen zullen blijven stijgen? Hoe zit het met grondstoffen, energie? Bij Goldonomic brengen we DUIDELIJK en GEMAKKELIJK te begrijpen antwoorden op deze vragen. En geloof me, de antwoorden zijn niet zo rooskleurig als de meeste mensen en zelfs financiële adviseurs denken.

De misvatting van de meeste beleggers, is dat ze hun rijkdom meten met de verkeerde maatstaf en zo een illusoir vermogen bezitten. Je vermogen meten in een valuta die in 50 jaar tijd 98% van haar waarde heeft verloren (dollar), is niet erg slim. Je hebt de illusie dat je rijkdom groeit, terwijl het in feite het geld is waarin je het meet dat steeds minder waard wordt.

Was je in 1971 gestart met het uitbouwen van je vermogen, dan zou je er vandaag 98% van in mindering moeten brengen om de ECHTE groei van jouw vermogen te kennen. Wat, waar is mijn geld dan gebleven? Wel, je geld is geconfisqueerd door de overheid. De VS hebben sinds het begin van de jaren dertig meer geld uitgegeven dan het aan belastingen heeft geïnd en hebben het verschil goedgemaakt door nepgeld te creëren dat dollars worden genoemd. Consistente begrotingstekorten leidden tot een steeds grotere schuld en tot een grotere geldcreatie. Wanneer geld uit het niets wordt gecreëert, zoals de VS en het grootste deel van de wereld sinds 1971 in een versneld tempo hebben gedaan, krijgt de valuta zware klappen.

U krijgt een salarisverhoging... maar stijgt of daalt uw werkelijk besteedbaar inkomen? Meestal is de waarheid dat u meer wordt betaald maar er minder met kan kopen! Het persoonlijke inkomen stijgt, maar sterk stijgende prijzen doen dit onmiddelijk teniet. Economen en experts spreken over inflatie alsof het een academische oefening is. Ze staan ​​zelden stil bij het feit dat stijgende prijzen zware gevolgen hebben voor echte mensen.

Als rekening wordt gehouden met de REËLE INFLATIE, dan is het 'echte' inkomen drastisch gedaald. Voeg daarbij dat naarmate uw nominale inkomen stijgt, ook uw belastingniveau stijgt. Of, met andere woorden, u zult meer belasting moeten betalen over een kleiner reëel inkomen.

“De overgang van een wereld gebaseerd op het gouden kalf en valse waarden (papiergeld) is verwoestend, en inderdaad, het bittere begin is er al. Maar er is geen andere manier om een ​​tijdperk te beëindigen dat gebaseerd is op fiatgeld en misleidende veronderstellingen..."


POLITICI BEGINNEN EINDELIJK WAKKER TE WORDEN NU HERNIEUWBARE GROENE ENERGIE IN EEN SLECHT DAGLICHT WORDT GEPLAATST.

wind brokenNa te weinig wind en te veel zonneschijn - wat soms problemen veroorzaakt bij zonnepanelen, zal El Nina de komende winter misschien de aanhangers van hernieuwbare energie van gedachte doen veranderen, vanwege een koude winter en dure energie. Het Japanse meteorologische agentschap JMA heeft zijn waarschijnlijkheidsvoorspelling voor een La Nina-weergebeurtenis verhoogd van 30% naar 60%, wat aangeeft dat perioden van koud weer in Noordoost-Azië steeds waarschijnlijker worden in december 2021 t.e.m. februari 2022, wat problemen zal opleveren voor de elektriciteitsbehoefte in Azië-Pacific .

Noorse inheemse bevolking keert zich tegen windenergie. Het Noorse Hooggerechtshof oordeelde dat twee windparken moeten sluiten omdat ze de rechten van de inheemse bevolking schenden. De inheemse Sami-bevolking, die rendieren houden in het noorden van het land, hadden de eigenaren van de windparken aangeklaagd. Ze voerden als argument aan dat het geluid en het aanzicht van de windmolens de dieren angst aanjaagde.

Zelfs de Franse president Marcon begint mini-kerncentrales te pushen als oplossing voor de hoge energieprijzen. Dit had tien jaar geleden al moeten gebeurt zijn en dat zou ook het geval geweest zijn mocht er geen Europese Green Deal zijn. 

Enkel Goud & Zilver dat direct buiten het financiële systeem wordt gehouden, beschermt tegen de volgende risico's:

 • Systemische belasting
 • Faillissement
 • Monetaire (hyper)inflatie
 • Tegenpartijrisico's

slot

'Er is maar één geldige maatstaf voor goud. Dat is hoeveel ounces of gram je bezit.'


Belangrijke fundamentals:

 • slot
 • Deze (hyper)inflatie is ECHT en zal niet verdwijnen zoals Powell en Lagarde beweren!
slot slot
Wat vandaag gebeurt met groothandelsprijzen, gebeurt morgen met kleinhandelsprijzen.   Vervuilende Kolen geven niks om de mening van HERSENLOZE GROENEN & hun politici.
slot Het zal Vervuilende Energie zijn of we zullen het DONKER, KOUD en HONGERIG hebben!
De politici hebben het echt verpest!  

Belangrijke technicals:

 • De prijs van AARDGAS heeft exact het koersdoel bereikt (5,80$) dat we eind 2019, begin 2020 noemden. [zie sectie Aardgas]
 • slot

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Woensdag/donderdag 13, 14 oktober 2021 – De overheid is een instelling van wettelijke diefstal!


Bijgewerkte secties: Zweedse kroon & Goud, Aussie & Goud, Yen & Goud, Rand & Goud

"Is hyperinflatie begonnen? Ik denk van wel. De massa zal het echter niet geloven tenzij ze het op tv hebben gezien (Nixon)."

Hoge inflatie en fors negatieve reële rentetarieven zijn het nieuwe normaal. Ik vraag me af hoe lang het zal duren vooraleer beleggers erachter zullen komen dat de inflatie niet enkel een blijver is, maar dat het nog veel erger zal worden en dat de Fed en de Centrale Banken (BoE, BoJ, BoS, EU) er niets aan gaan doen?

government crimeDe overheid is een corrupt misdaadsyndicaat geworden. Politici worden volledig omgekocht door het kartel. De banksters, Big Farma, de militaire maffia, Big Tech & de Main Stream Media zijn één kartel en de eerste drie gebruiken Big Tech om ons monddood te maken. De media wordt 100% gecontroleerd door het kartel.

Minstens 80% van de mensen gaat steeds mee in het officiële verhaal van de autoriteiten, centrale banken en de MSM. In 1996 zagen we het einde van de VRIJE MEDIA (zie eerdere updates), toen Bill Clinton wetgeving invoerde die ervoor zorgde dat alle KLEINE ONAFHANKELIJKE MEDIA verdwenen. Het resultaat waren 6 grote mediakartels die alle NIEUWS beheersen.

 

De overheid is een instelling van wettelijke diefstal geworden:

 • 1971: het begon onder Nixon toen de conversie van valuta naar goud werd afgeschaft.
 • Als gevolg hiervan werden in de daaropvolgende jaren, meer schulden en meer valuta uit het niets gecreëerd.
 • Tegelijkertijd hadden we meer directe belastingen.
 • En meer directe belastingen omdat een hoger nominaal inkomen iemand in een hogere belastingschijf duwde.
 • De overheid heeft beslag gelegd op pensioenfondsen, zorgverzekeraars, enz... en hun activa gebruikt voor andere doeleinden.
 • De overheid dwingt pensioenfondsen, (her)verzekeraars, banken,... om te investeren in staatsobligaties en dergelijke (tot 80% van hun vermogen).
 • 1981: Centrale banken beginnen de rentetarieven te verlagen door steeds meer FIATGELD uit het niets te creëren en blijven deze naar beneden brengen.
 • 2008: QE (kwantitatieve versoepeling) ofwel de exponentiële creatie van fiatgeld uit het niets begint.
 • 2019: COVID; de exponentiële creatie van fiatgeld uit het niets versnelt nog.
 • Januari 2021: De lage en negatieve reële rente wordt een flagrante diefstal van activa.
 • Maart 2021: Inflatie wordt voor iedereen zichtbaar omdat het niet langer mogelijk is om de gemanipuleerde inflatiecijfers laag en stabiel te houden.
 • Okt 2021: het begin van hyperinflatie? De situatie is zo dramatisch geworden dat ze moeten kiezen tussen deflatie (SCHULDENMORATORIUM) of hyperinflatie. De kans dat politici kiezen voor deflatie is NUL omdat ze "onder geen enkele voorwaarde de schuld op zich willen nemen" voor hun eigen wangedrag. Hyperinflatie stelt politici in staat om anderen de schuld te geven en vandaag COVID in het bijzonder. Ze zullen COVID de schuld geven van: de stijgende energiekosten, de stijgende container- en vrachttarieven, problemen met het invullen van jobs, problemen met de toeleveringsketen...
 • De prijzen in de supermarkt schieten omhoog.
 • Deze (hyper)inflatie zal je rijkdom op dezelfde manier stelen stelen zoals in Argentinië, Venezuela, Zimbabwe, Weimar,... Met het FIATGELD van je bankrekening, pensioen, levensverzekering, portfolio,... zal je steeds minder kunnen kopen. 

We verwachten dat we van een fysieke lockdown zullen overgaan naar een financiële lockdown (net zoals dat in China gebeurt). Daarom zal iedereen die activa heeft in het DIGITALE financiële systeem, zien dat deze gecontroleerd en waarschijnlijk gedeeltelijk in beslag zullen worden genomen door de autoriteiten. Die zullen niet aarzelen om deze te blokkeren als de rekeninghouder zich niet correct gedraagt.

Eigenlijk zagen we dit al voor een deel gebeuren, de laatste 2 à 3 jaar. Compliance bij banken en brokers zorgt ervoor dat bankrekeningen soms zonder enige reden worden afgesloten. Allemaal vanwege druk van de overheid en de angst voor sancties van de overheid omdat ze niet het risico willen lopen dat hun licentie wordt afgenomen. Voeg daarbij de COMMUNISTISCHE UBO- en CRS-wetgeving.


SOMMIGE MENSEN DENKEN NOG STEEDS DAT DE VASTGOEDPRIJZEN BLIJVEN STIJGEN. MET NAME IN BELGIE EN NEDERLAND.

Onderstaande grafiek staat al maanden op onze homepage. Het toont duidelijk aan dat vanaf 2006-2007 de kosten van Belgisch vastgoed "uitgedrukt in echt geld of goud" aan het dalen zijn!

Het is zinloos om de evolutie van de vastgoedprijs te bekijken in fiatgeld. Mensen in Argentinië, Zimbabwe, Venezuela, Weimar,... hebben dit aan den lijve ondervonden. Binnenkort zal men dit in de EUSSR en de VS ervaren. 

euro gold for 1 house 2021 slide

Belangrijke fundamentals:

 • Centrale banken blijven slot

Belangrijke technicals:

 • De prijs van AARDGAS heeft exact het koersdoel bereikt (5,80$) dat we eind 2019, begin 2020 noemden. [zie sectie Aardgas]
 • slot

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Maandag/dinsdag 11, 12 oktober 2021 – Het 'just in time'-concept zorgt voor ernstige problemen!


Bijgewerkte secties: Rupee Goud, Zwitserse Frank & Goud, Euro en Goud, Can-dollar & Goud, 
Brits pond en Goud

container cost 2021 10 09Ligt het aan mij, of lijkt het alsof Amerika (en de EU) bijna van alles een tekort heeft? Opvallend veel, totaal uiteenlopende zaken zijn uitverkocht. Bezorging de volgende dag wordt uitgesteld met een dag of twee. Dat auto-onderdeel dat u nodig heeft? Sorry maar het duurt een week langer. Het boek waar je naar op zoek was? Kom in november maar terug. Het babybedje dat je hebt gekocht? Maak er december van. Van plan om een ​​nieuwe auto te kopen? Wachttijden tot eind 2022 of koop een tweedehandsauto. Op zoek naar stielmannen voor de verbouwing van je huis? Good luck om nog iemand te vinden in 2022.

Afgezien van problemen met het transport van containers over zee, door een gebrek aan lege containers, is er ook een ernstig tekort aan vrachtwagenchauffeurs. De Minnesota Trucking Association schat dat de VS een tekort heeft van ongeveer 60.000 chauffeurs. Ook in Engeland zijn er ernstige bevoorradingsproblemen door een tekort aan chauffeurs.

De bevoorradingsketen is afhankelijk van containers, havens, spoorwegen, magazijnen en vrachtwagens. Elke schakel in deze internationale logistieke keten heeft momenteel zijn eigen problemen. Wanneer het 'just on time'-concept werkt, is het als een prachtig onzichtbaar systeem van dominostenen. Tegenwoordig zien we dat dominostenen ook achterover kunnen vallen. De hoofdschuldige van al deze problemen?! Je raadt het al, het is de OVERHEID met hun idiote lockdowns en absurde Covid regels. Het is de overheid die de chauffeurs meer betaalt om thuis te blijven, dan wat ze zouden verdienen door te rijden. Een luxe die mogelijk wordt gemaakt omdat ze fiatgeld uit het niets creëren.

Made in China komt als een boemerang terug in ons gezicht!

 De wereld krijgt een les in economie: een grote vraag plus een beperkt aanbod is gelijk aan prijzen die de lucht in schieten. Vóór de pandemie kostte het reserveren van een container met ongeveer 35.000 boeken 2.500$. Nu kost het 25.000$!


CHINA'S VASTGOEDONTWIKKELAAR FANTASIA WORDT EEN NACHTMERRIE... EN HET GEBEURT ALLEMAAL VAN DE ENE OP DE ANDERE DAG. MORGEN OOK IN UW LAND EN UW STAD!


Vrijwel GEEN enkele Chinese investeerder geloofde dat dit ooit zou stoppen, net zoals vandaag vrijwel GEEN enkele Amerikaanse, Belgische, Nederlandse, Europese investeerder gelooft dat het zal stoppen! Real Estate 2021 octDe liquiditeitscrisis van Evergrande is de afgelopen maanden geëscaleerd. Het bedrijf waarschuwde beleggers in september voor een cashflowcrisis en deelde mee aan beleggers dat het in gebreke kon blijven als het niet snel geld kon aantrekken. In de afgelopen weken heeft het bedrijf ten minste 2 rentebetalingen op obligaties gemist. Vooral in Europa kan men zich binnenkort aan gelijkaardige problemen verwachten.

"De echte koopkracht is zo laag gevallen dat nieuwkomers zich geen woning meer kunnen veroorloven!"

Fantasia Holdings heeft afgelopen maandag een obligatie van 206 miljoen dollar niet terugbetaald. Het bedrijf is veel kleiner dan het enorme Evergrande - de omzet vorig jaar was $ 3,4 miljard versus de $ 79 miljard van laatstgenoemde - maar veel meer vastgoedontwikkelaars die te snel groeien tijdens de topjaren, zouden een soortgelijk lot kunnen ondergaan.

"Huisvesting is een speculatieve activa geworden"

De Chinese huizenmarkt bleef sputteren in september, na een toch al verschrikkelijke augustus. Gemeten in verkochte oppervlakte, daalde de verkoop van nieuwe woningen in 30 Chinese steden, jaar op jaar met 33% (Wind-data Service). Dat komt overeen met de dalende verkopen die door de vastgoedontwikkelaars zelf zijn gemeld: de verkoop van contracten bij de Kaisa Group, daalde in september met 48% ten opzichte van vorig jaar, terwijl die van Country Garden met 29% daalde. De waarde van het totale pakket aan verkochte woningen in China, daalde in augustus met 20% op jaarbasis.

Projectontwikkelaars met schulden zullen het nu moeilijker krijgen om geld op te halen bij de voorverkoop van nog te bouwen appartementen - een kritieke bron van financiering. Het feit dat een bedrijf zo groot als Evergrande mag omvallen, betekent waarschijnlijk dat kleinere ontwikkelaars die in moeilijkheden verkeren, zeker pech zullen hebben. Obligaties van Chinese projectontwikkelaars zoals Sunac of Kaisa, zijn nu gedaald tot verontrustende niveaus, met rendementen van meer dan 20%. Een Kaisa dollarobligatie van juni 2022 wordt verhandeld tegen 73,625% van de nominale waarde na de gemiste betaling van Fantasia.

Cruciaal is dat de huizenprijzen tot nu toe veerkrachtig lijken, hoewel het mogelijk is dat dit zal veranderen, gezien de snel verslechterende huizenverkopen in de afgelopen twee maanden. Vooral omdat sommige projectontwikkelaars hoge kortingen aanbieden om de verkoop te stimuleren. Vooral kleinere steden lijken kwetsbaar. Volgens Nomura daalde het aantal verkochte nieuwe woonoppervlakte in zogenaamde Tier 3 en 4 steden, met 49% ten opzichte van een jaar eerder.

"Het is een onmiskenbaar feit dat goud de beste activaklasse is geweest in deze eeuw."


 

stock market gambleDE AANDELENMARKT – EEN LOTTERIJ MET ENKEL WINNAARS? Hoe kan het nog fout gaan vandaag? Vrijwel geen enkele belegger gelooft dat dit zal stoppen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Amerikaanse margeschuld, die $ 900 miljard bedraagt, vergeleken met $ 250 miljard in 2009. En ja, uitgedrukt in FIATGELD zal het misschien niet stoppen. Alleen zal die portfolio waardeloos worden (net zoals het geval is in Venezuela)!

Mensen geloven niet dat het zal stoppen omdat de aandelenmarkten weer worden opgepept, keer op keer dat er zwakte is. Ze kopen aandelen, obligaties, ETF's,... op krediet. We mogen niet vergeten dat het hefboomeffect van margeschuld veel sneller neerwaarts werkt dan opwaarts. Wanneer de markten snel dalen, leidt dit tot gedwongen liquidaties en paniek. En dit is wat we in de niet al te verre toekomst kunnen zien. Neem Zwarte Maandag op 19 oktober 1987. De Dow daalde in een paar dagen tijd met 40%. 19 oktober is mijn verjaardag en ik weet nog precies WAAR ik was toen het allemaal begon. Ik herinner me zelfs de kleren die ik droeg. Er was geen bodem meer op de beurs. Er waren enkel VERKOPERS en GEEN KOPERS. Het was beangstigend.

"Voordat deze investeringscyclus voorbij is, zullen aandelen +90% dalen in reële termen. (zie de sectie 'Indexen in echt geld' en constateer dat we al 80% verloren)"

Zoals de geschiedenis ons leert, WEIGEREN mensen te DENKEN en voorzorgsmaatregelen te nemen. De massa blijft fiatgeld najagen en zal pas reageren, de dag dat ze merken dat het compleet ontspoort. Zoals gewoonlijk is het tegen die tijd ALTIJD te laat. Denk maar aan de Tulpenmanie van 1637, de Mississippi bubbel, Madoff, de Amerikaanse vastgoedzeepbel van 2007, Bitcoin & Cryptos, de Venezolaanse Bolivar, Argentinië, de Zimbabwaanse dollar, ...

walmart oct 2021 gas prices calif 2021 10 09
We beginnen lege schappen te zien bij Walmart!  In het socialistische Californië kost benzine nu 8$ per gallon (= 2,11$/liter)!

Belangrijke fundamentals:

 • Meer dan 300.000 werkloosheidsaanvragen per week in de VS...of 1,2 miljoen per maand.
 • Kleinschalige nucleaire bedrijven gaan mee in de positieve flow, naar analogie met de grotere nucleaire bedrijven die op zoek zijn naar hun plaats in de toekomst van hernieuwbare energiebronnen, nu kernenergie eindelijk een comeback maakt na jaren van kritiek en angst voor elektriciteitscentrales. Twee bedrijven in xxxxx; xxxxxx en xxxxx, plannen hun kleinschalige, modulaire kernreactoren (SMR) operationeel te krijgen, om zo hun deel op de toekomst van kernenergie in de EU te kunnen claimen. Tot op heden zijn meer dan 70 bedrijven over de hele wereld betrokken bij SMR-projecten. De populariteit van kleine kernreactoren groeit snel. (In de sectie Uranium, vermelden we al één fabrikant van kleine kerncentrales.)
 • slot

Belangrijke technicals:

 • De regels van het spel van vandaag zijn niet om te proberen wat kruimels te verzamelen, maar om veel geld te verdienen en nog beter om je koopkracht op een veilige en conservatieve manier te behouden. slot

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Vrijdag 8 oktober 2021 – De enige reden dat de dollar nog niet instort, is de stijgende prijs van grondstoffen, gas & olie.


Bijgewerkte secties: Goud-$, Zilver, US dollar

GRETA microGrondstoffenmarkten en in het bijzonder ruwe olie, aardgas en uranium (energiegerelateerde grondstoffen) noteren op INTERNATIONALE markten. Nationale autoriteiten kunnen erg weinig doen om deze te controleren. Integendeel, als het nationale ENERGIEBELEID inefficiënt is (wind & zonne-energie zijn zéér inefficiënt), dan maken de internationale markten dit duidelijk. Dit is precies wat er momenteel gebeurt. De gluiperige politici zullen natuurlijk COVID de schuld geven, in plaats van hun eigen idiote ENERGIEBELEID in vraag te stellen. Wat we vandaag meemaken, zat er al lang aan te komen. Een beleid a la "Greta Thunberg" met dramatische gevolgen voor het volk.

We zijn terug afgedwaald naar de tijd dat enkele moedige intellectuelen de wetenschap moesten verdedigen tegen de religieuze fanatici die dronken waren van macht. De dynamiek is vandaag niet anders.

In tijden van economische recessie en depressie, moet men proberen de meest economische energiebron te gebruiken omdat energie een katalysator is voor alle consumentenprijzen. Precies het tegenovergestelde is de afgelopen jaren gedaan. De arrogantie van de Groenen die dachten de natuur te kunnen beheersen, wordt nu afgestraft... 

Over beleggen: ik ben het ermee eens, u kunt doorgaan met GOKKEN met CASINO FIATGELD op deze financiële markten en hopen dat u in de loop der tijd meer fiatgeldwinsten zult boeken... in de hoop dat u uw posities last minute zal kunnen omschakelen naar reële activa. Of u kunt verstandig investeren en twee vliegen in één klap slaan. Zie uw spaargeld floreren en bezit het nog op de dag dat het financiële systeem implodeert of deze verwachte hyperinflatie en juridische diefstal door de autoriteiten en bankiers werkelijkheid wordt.

transfer of wealthDe massa is gehersenspoeld (nog steeds) en gelooft dat Fiatgeld zal overleven. Fiatgeld = bankbiljetten, bankdeposito's, schatkistpapier, aandelen, cryptocurrencies... Alle andere activa waarvan de uiteindelijke prijs in functie staat van de fiatgeldmarkt zoals Vastgoed & Kunst, zullen lijden op de dag het fiatgeld in elkaar klapt De geschiedenis leert ons dat geen enkel fiatgeldsysteem meer dan 65 jaar overleeft. Deze keer zal het niet anders zijn.

Voor vastgoedbeleggers: stel je eens voor wat er gebeurt met het algemene prijspeil van vastgoed, op de dag dat de massa haar hypotheek niet meer kan betalen (vanwege de afnemende reële koopkracht). Stel je voor wat er gebeurt op de dag dat de KREDIETVERSTREKKERS (Banken) zo onder druk komen te staan, ​​dat ze uitstaande hypotheken moeten herroepen en geen nieuwe meer meer kunnen geven. Het antwoord is simpel: de prijs van onroerend goed zal naar ongekende lage niveaus crashen.


Belangrijke fundamentals:

 • De stijgende prijs van grondstoffen, gas en olie is de enige reden waarom de dollar niet instort slot
Screen Shot 2021 10 05 at 4.32.51 PM

We zijn op een punt gekomen waarop de Centrale Bankiers en Regeringen de inflatie-indexen niet langer kunnen MANIPULEREN. Van nu af aan kunnen zij (Powell & Co.) enkel nog HARDER LIEGEN en doen alsof de inflatie morgen zal verdwenen zijn.

Goldonomic-lezers WETEN dat inflatie een meer dan proportionele toename van de geldhoeveelheid is. Vanaf nu is het slechts een kwestie van tijd vooraleer de CRIMINELE HANDELINGEN van de Autoriteiten & Centrale Bankiers zichtbaar zullen worden voor de Massa.

COVID was en is niets anders dan een DEKMANTEL voor de Hyperinflatoire Depressie. Met de hulp van COVID proberen ze de dag uit te stellen waarop iedereen zal ZIEN dat de keizer geen kleren draagt (de WERKELIJKHEID).

Zo ziet hyperinflatie eruit. Energie is een katalysator voor inflatiecijfers.  
slot slot
 Dit is hyperinflatie...binnenkort ook in uw supermarkt    Dit is hyperinflatie...binnenkort ook in uw supermarkt 

Belangrijke technicals:

 • Goud & Zilver zijn ECHT GELD. Fysiek Goud & Zilver zijn echt geld zonder enig tegenpartijrisico. Op voorwaarde dat je FYSIEKE metalen koopt en deze "buiten politiek bereik" bewaart. Omdat Goud & Zilver ECHT GELD zijn, is het onmogelijk om te verliezen door te investeren in Goud & Zilver. Want het is de prijs van FIATGELD dat fluctueert ten opzichte van Goud & Zilver en niet andersom. Daarom is het ONMOGELIJK om te VERLIEZEN door te beleggen in Goud & Zilver.
 • Er is maar één manier waarop we lagere goud- en zilverprijzen kunnen zien, en dat is als het financiële systeem instort. Op dat moment zullen er enkel mensen zijn MET Goud & Zilver en mensen ZONDER Goud & Zilver. De houders van het fysieke metaal zullen echter nog steeds dezelfde hoeveelheid Goederen en Diensten kunnen kopen, en waarschijnlijk meer.
 • slot
slot slot
 Zeer bullish: super koopzone!  Objectief is +30% (korte termijn) en +90% (middellange termijn)
slot slot
 €-Goud: er is maar één weg en dat is OMHOOG!   Enkel gecorrigeerd voor inflatie ziet men de realiteit: op de lange termijn doet Goud het beter dan aandelen. Hetzelfde geldt voor vastgoed.

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Woensdag/donderdag 6, 7 oktober 2021 – Tegen deze prijs is Zilver bijna gratis.


Bijgewerkte secties: Indexen in Echt Geld/Goud

De GROTE leugen komt altijd in een andere vorm terug, gepushed door politici en het laat "de mensen" de lelijkste en bloedigste dingen doen. OORLOGEN zijn daar een uitstekend voorbeeld van.

"Een gratis lunch bestaat niet. Alles heeft zijn prijs. Met ECHT GELD of door hard werken!"

De beleidsreacties op Covid waren dramatisch, maar die rampzalige beslissingen vallen in het niet bij het gevoerde beleid of liever ontbreken daarvan, wat betreft de energie- en toeleveringsketen. Staat ons een zeer donkere en koude winter te wachten? Vast staat dat energie- en materiaaltekorten in de nabije toekomst veel grotere gevolgen zullen hebben voor uw leven.

"De waarheid over de energiecrisis: we zijn gewoon te afhankelijk van hernieuwbare energiebronnen."

Met de winter in het vooruitzicht, woedt er een energiecrisis in de VS, het VK en Europa, en weldra ook in de rest van de wereld. Significante prijsstijgingen zijn er al in het VK, Europa, Chinacandlelight Rusland en de VS. In het VK geven de media de gewone burger de schuld, van wat eigenlijk een veel dieper structureel probleem is en van slecht overheidsbeleid. Een betere verklaring erkent de oorsprong van de huidige voorspelbare energiecrisis; er wordt niet meer geïnvesteerd in de productie van olie (wetende dat we piekolie hebben) en leveringsstabiliteit vanwege Global Warming & de druk om voor 100% Hernieuwbare Energie te gaan.

De autoriteiten zullen u doen geloven dat de crisis “van voorbijgaande aard” is, net als de inflatie die ze zelf creëren door het monetaire beleid van de centrale bankiers. Zoals altijd zullen de mensen erachter komen dat de politici leugens verkopen. Een grote economische schok is gegarandeerd, een schok die alle klassen onevenredig zal treffen.

"De Massa zal tegen eind oktober wakker beginnen te worden en er zullen er meer volgen in november en december."

We zien overal problemen opduiken. Bij voedselproductie, vrachtvervoer, scheepvaart, gezondheidsdiensten, het leger,... het politieke systeem gaat kapot en het financiële systeem zal een onherstelbare crash ondergaan... 

Door Covid & Vaccins zullen er miljoenen mensen erg ziek worden en/of sterven. Mogelijks krijgen we een "Rode Oktober". We bevinden ons op een punt waar de 'gemiddelde mens' gaat wakker worden. Maar waar worden ze wakker van? Het is zo complex dat het lang zal duren vooraleer de mensen tot enig begrip komen. Ik denk dat ze op een punt zullen komen waarop ze zullen zeggen dat het genoeg is geweest, ook al weten ze niet perfect hoe alles in nu in elkaar zit.

Een heel grote wake-up call zal komen van ons crashende financiële systeem. Hyperinflatie duikt overal op. . . . We zullen de vastgoedmarkten hebben, de kosten van aardappelen, goud, zilver en Bitcoin en die dingen die buiten het dollarsysteem vallen. We staan ​​op het punt het begin te zien van een bull run in de grondstoffenprijzen die vergelijkbaar is met wat er in Venezuela is gebeurd. Dat zal het einde van ons financiële systeem betekenen.

Mensen zullen wakker worden als duidelijk wordt dat ze opzettelijk worden vergiftigd en vermoord door overheidsbureaucraten, linkse journalisten en de MSM, de managers van farmaceutische bedrijven en artsen die dit hebben gepusht. Dit kan heel, heel lelijk worden. Als ze gaan begrijpen dat dit opzettelijk was, zullen individuen wraak nemen op de mensen die hen daadwerkelijk hebben geïnjecteerd. Je zult zien dat mensen wraak nemen op wereldleiders, de politici, Bill Gates,....

"Cash zal koning zijn", zelfs al verdwijnt de Federal Reserve mogelijk helemaal. Als gevolg hiervan zullen we een Goudprijs zien van 20.000$ per ounce en een Zilverprijs van meer dan 200$, elke dag stijgende... Tegenwoordig is zilver bijna gratis. De prijs van zilver zou minimaal 600$ per ounce moeten zijn. De prijs wordt echter onderdrukt met ongeveer 580$ per ounce, en dat betekent dat het erg goedkoop is om te kopen. 

uk natural gas price woke bond
 Duur Gas door een slecht GROEN politiek beleid!? -->>>>  Geen probleem... James Bond zal ons redden!

pandora papersEr bestaat NIET zoiets als OFFSHORE. Alles en niets is "offshore". Het hangt gewoon af van iemands situatie. Deze Pandora papers zijn voornamelijk een LINKSE GRAP die op het verkeerde moment is gepubliceerd. Vandaag draait alles om de opwarming van de aarde, hernieuwbare energie en COVID-19. Morgen zal de massa het al vergeten zijn. Een willekeurige blik op de site zal het bewijzen. Als je tijd teveel hebt, klik dan op de afbeelding aan de linkerkant en overtuig jezelf.

Dit Pandora-ding is een goedkope jacht op sensatie door journalisten van lage klasse, die door politici worden omgekocht. Het belangrijkste doel is om ANGST op te wekken. Net zoals het belangrijkste doel van COVID is om ANGST op te wekken.

Overheden en politici zijn de GROOTSTE DIEVEN. Het zijn immorele mensen die zelf nooit belasting betalen. Aangezien LEGALE DIEFSTAL een niveau van 40% à 60% van uw inkomen heeft bereikt, wordt het een MORELE VERPLICHTING om uw belasting te minimaliseren.

Belangrijke fundamentals:

 • HSBC bank heeft een erger probleem dan Evergrande. (zie de sectie Banken & Financiën)
 • Binnenkort zal cash en zeker goud koning zijnslot
 • De storingen die Facebook, Whatsapp en Instagram maandag ondervonden, kwamen bijna gelijktijdig met het moment waarop een Facebook-klokkenluider voor het Congres zou getuigen (dinsdag). De klokkenluider, Frances Haugen, maakte zichzelf bekend in het CBS-interviewprogramma 60 Minutes. De reden was dat zij merkte dat Facebook keer op keer het maken van winst verkoos boven de veiligheid van gebruikers en het terugdringen van haatzaaiende uitlatingen. De aandelen van het technologiebedrijf daalden tegen het begin van de middag met 6%, niet enkel door de klokkenluider maar ook door de wereldwijde storing.
TWICE AS BIG slot
Opmerking: beide zijn uitgedrukt in Fiatgeld.  De grafiek spreekt voor zich.
slot 2021 oil shock
De nieuwe bull markt voor grondstoffen is al begonnen. Zie de sectie grondstoffen.   De oliecrisis van 2021 is al GROTER dan die van 1970!

Belangrijke technicals:

 • Goud- & Zilversector: slot
 • De volgende aandelen zijn sterke koopwaardig. Zie grafieken hieronder.

slot

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Maandag/dinsdag 4, 5 oktober 2021 - Vuurwerk in de secties voor goud, zilver, aardgas & uranium!


Bijgewerkte secties: Aardgas (bijgewerkte rendementen), Inflatie-index, Wereldbeursindexen

bitcoin starJe koopt geen goud om rijk te worden. Je koopt goud om rijk te blijven. De meeste mensen die Bitcoin kopen, doen dit om rijk te worden. Het probleem met te veel geld investeren in iets dat je rijk kan maken, is dat het een nog groter potentieel heeft om je arm te maken.

Mensen die ons advies opvolgen, proberen niet  om rijk te worden. In plaats daarvan proberen ze hun spaargeld en koopkracht te behouden. Ze gaan voor VEILIGHEID. Omdat dit de enige verstandige manier is om te investeren, zullen deze mensen sowieso rijk worden. Of ze het nu willen of niet. Ze zullen rijk worden omdat alle anderen zullen verliezen! Zie de grafieken en informatie in de abonneesecties om te zien hoe goed Goud & Zilver het in het verleden deden.

"50% van uw energierekening zijn BELASTINGEN & dure energie is een katalysator voor inflatie!"

Proficiat aan alle GROENE IDIOTEN in de EUSSR (en de wereld). Ze krijgen een Oscar voor het meest idiote energieplan ooit. De prijs van steenkool steeg met een factor 3. En zoals we voorspelden, piekte de prijs van aardgas (zie sectie Aardgas).Screen Shot 2021 09 30 at 6.11.41 PM Dit gebeurt omdat er een tekort was aan WIND, je zult het niet geloven maar dat is wel wat ze je willen doen geloven. Uiteraard draagt het absurde energiebeleid van de EU bij aan de sterk stijgende energieprijzen. De Fransen gaan nog een stap verder door de prijs van aardgas te BLOKKEREN. PRIJSCONTROLES resulteren altijd in lege schappen en deze beslissing zal er toe leiden dat er komende winter GEEN ENERGIE en GEEN AARDGAS zal zijn in Frankrijk. De Europese autoriteiten belasten ENERGIE ook al voor 50%. We verwachten dat de aardgasvoorraden na verloop van tijd weer zullen normaliseren en hopen dat de prijs wat zal dalen.

De ontmanteling van kerncentrales in een tijd waarin we al PIEKGAS hebben, is suïcidaal (zie sectie Uranium). De productie van aardgas in Noorwegen piekte in 2017, in Nederland al in 1996...

Hoge aardgas- en energieprijzen zorgen ervoor dat fabrikanten van MESTSTOFFEN failliet gaan. Een hogere prijs voor kunstmest zal een ernstige impact hebben op de prijs van voedsel. Degenen die een elektrisch voertuig kochten om minder belasting te betalen, maakten het energieprobleem nog erger.

Wat niemand lijkt te begrijpen, is dat het ENERGIEBELEID een drama is dat het directe resultaat is van het creëren van fiatgeld uit het niets, het fractioneel reservebankieren en de verkeerde toewijzing van fondsen wat hieruit voortvloeit. Dit zal leiden tot een ernstige energieschok. Waarschijnlijk erger dan de energieschok van 1970. Ik vraag me af hoe de autoriteiten zullen bepalen WIE gas krijgt en wie niet.

"Zet je schrap voor een nieuwe energiecrisis zoals in de jaren 70."

Russian GDP 1989Samuelson was net als Keynes een COMMUNIST en beiden zijn VIJANDEN van de maatschappij. Samuelson deed alsof het BNP  van de USSR, dat van de VS zou overtreffen in 1984 of in het slechtste geval in 1997. De manier van denken van Samuelson beïnvloedde meerdere generaties economen en bureaucraten.

Samuelson was een fan van het socialisme en  zei in 1989: "De Sovjet-economie is het bewijs dat, in tegenstelling tot wat veel sceptici eerder hadden gedacht, een socialistisch geleide economie kan functioneren en zelfs kan gedijen."

In tegenstelling tot wat Samuelson predikte, kromp het Russische Bruto Binnenlands Product in de loop der jaren. Het werd zelfs zo erg dat de USSR in oktober 1989 instortte (failliet ging).

Nu het Westen (EU, VS,..) hetzelfde beleid toepast op de samenleving, weten we al zeker dat de uitkomst vergelijkbaar zal zijn; de EUSSR, de VS, het VK, Japan,... zullen failliet gaan. Net als Venezuela, Zimbabwe, Argentinië,...meer in de abonneegedeelte hieronder.

Opmerking: zie hoe fout de officiële BBP-cijfers in het begin waren (meer dan het dubbele van de pijnlijke realiteit) en hoe dicht bij de realiteit deze uiteindelijk kwamen...toen er geen ruimte meer was voor leugens en PROPAGANDA!


Belangrijke fundamentals:

 • In Venezuela hebben de SOCIALISTISTEN (Communisten) op 1 oktober opnieuw ZES NULLEN van de Bolivar weggehaald. Om het werk van de Centrale Bank te vergemakkelijken, digitaliseerden ze ook de Bolivar. [binnenkort ook in uw land]
 • In de VS doet Biden er alles aan om zoveel mogelijk belastinggeld uit te geven.
 • In de EUSSR loopt de inflatie op naar het hoogste punt in 13 jaar slot
historic gold price inflation adjusted price of gold
Deze keer kunnen we MEER winst verwachten. Goudbeleggers verslaan de inflatie met 700%
purchasing power dollar 1960 2019 slot
De grafiek voor de Euro is gelijkaardig! Herinner de ENORME inflatie die er was vanwege de olieprijspiek in 1970! Deze keer zal het ERGER zijn!

Belangrijke technicals:

 • Vuurwerk in de secties voor Goud, Zilver, Aardgas & Uranium. Het lijkt erop dat de financiële markten beginnen te begrijpen dat het beleid van deze GROENE IDIOTEN aan het falen is.
 • De aandelenmarkten doen precies wat we hadden voorspeld. Dit betekent echter NIET dat de bull markt voorbij is. We verwachten HOGERE (fiat) AANDELENMARKTEN na deze correctie.
Gold pf1sep slot
Schoolvoorbeeld van een analyse van een PF-grafiek. Koersdoel is +90%
slot slot
 Ja, we hebben de verwachte correctie en ja, dit is nog steeds een BULL trend en we zullen GEEN CRASH zien!   Ja, we hebben de verwachte correctie en ja, dit is nog steeds een BULL trend en we zullen GEEN CRASH zien!

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Vrijdag 1 oktober 2021 – Goud 80$ omhoog & een déjà vu van de "REICHSFLUCHTSTEUER".


Bijgewerkte secties: Aardgas, Goud-$, Zilver, US dollar, veel kaarsgrafieken zijn aangepast.

Own nothingElk jaar verlaten meer dan 200.000 Duitsers en nog veel meer Europeanen hun vaderland voorgoed. De meesten van hen zijn jonge, hoogopgeleide mensen. De motieven van deze emigranten kunnen divers zijn: betere carrièremogelijkheden, promotie, betere verloning, lagere belastingdruk, huwelijk met een buitenlander, enz.

De klassieke motieven (te hoge belastingen en overdreven regelgeving) zijn onlangs uitgebreid met een vlucht van ondernemers voor buitensporige, zo niet irrationele milieuregelgeving; de chaos veroorzaakt door "Global Warming en Hernieuwbare Energie", evenals de vlucht van vrijheidsgezinde mensen die niet langer kunnen aarden met alle censuur, restricties etc. i.v.m. de onderwerpen klimaatbescherming en coronavaccins.

Maar wie genoeg heeft van het inperken van de basisrechten, bureaucratische bekrompenheid, kuddegeest, en daarom streeft naar een nieuwe start of een gelukkig pensioen in een meer liberaal denkend land, zal al snel merken dat hij/zij niet zo gemakkelijk kan ontsnappen aan de onverbiddelijke greep van de financiële administratie van de EUSSR. Vooral de Duitse financiële administratie.

DE EXIT TAX: EU'S RICHTLIJN TEGEN BELASTINGONTWIJKING (ATAD).

De EUSSR-verzorgingsstaat laat zijn schapen niet vrij rondlopen. Dit komt omdat het de EU-richtlijn ter bestrijding van belastingontwijking (ATAD) moet implementeren. Per 1 januari 2022 is het niet meer mogelijk om exitheffingen voor onbepaalde tijd uit te stellen.

Enkel op verzoek kan de direct opeisbare exitheffing worden betaald in termijnen van zeven jaar, op voorwaarde dat de belastingplichtige de verantwoordelijke belastingdienst hiervoor zekerheid verschaft. Volgens de Duitse wet op de buitenlandse belasting van 1973, in de volksmond bekend als "Lex Horten", is de exitheffing verschuldigd vanaf een aandelenbelang van één procent in een bedrijf. De exit wordt beschouwd als een fictieve verkoop van de aandelen van de vennootschap (inclusief de verborgen reserves die sinds de aankoop zijn opgebouwd). De hoogte van de exitheffing is afhankelijk van het tarief van de personenbelasting.

"Met CRS en UBO hebben ze nu volledige controle... vervolgens zullen ze de val sluiten en kunnen ze je spaargeld grijpen!" 

Volgens de nieuwe versie van ATAD, zijn ondernemers en kapitaalbezitters niet enkel belastingplichtig bij emigratie buiten de EU, maar ook als hun woonplaats verandert naar een ander land binnen de EU. Gespecialiseerde juristen vinden met name de verplichting tot borgstelling zeer problematisch omdat bedrijfsaandelen niet worden aanvaard. Als de belastingbetaler in de EU (Duitsland) geen onroerend goed, staatsobligaties of direct opvraagbare deposito's heeft waarvan de waarde door de belastingdienst als voldoende wordt erkend, kan de exitheffing onmiddellijk verschuldigd zijn, zelfs wanneer men binnen de EU verhuist. Dit kan leiden tot ernstige liquiditeitsproblemen voor kleine en middelgrote bedrijven. Bovendien zullen in de toekomst winstuitkeringen of terugbetalingen van kapitaalstortingen van meer dan 25 procent van het aandeel van de belastingplichtige in de onderneming, ook leiden tot onmiddellijke betaling van de exitheffing. Volgens bedrijfsjuristen kan dit leiden tot het "vastzetten van activa" in bedrijven.

"Emigranten moesten 25% belasting over hun vermogen betalen aan de regering!"

DE REICHSFLUCHTSTEUER

income emigration taxDe huidige aanscherping van de belasting op activa van emigranten, doet me denken aan het Vierde (Nood) Decreet van de president van het Rijk voor de bescherming van de economie en financiën en voor de bescherming van de binnenlandse vrede, uitgegeven aan het einde van 1931, dat de geschiedenisboeken in is gegaan onder de officiële afkorting "Reich Flight Tax" Zie ons eerdere artikel...klik hier.

Deze belasting werd aanvankelijk geheven op alle emigranten met een vermogen van meer dan 200.000 Reichsmark of met een jaarinkomen van meer dan 20.000 Reichsmark. Het belastingtarief bedroeg 25 procent van het vermogen van de belastingplichtige. Aanvankelijk zou de Reichsfluchtsteuer slechts voor één jaar worden geheven. Maar onder de kortstondige regering Schleicher werd het nooddecreet met twee jaar verlengd. Voor 1933 leverde deze belasting de staat weinig inkomsten op omdat er tijdens de Grote Depressie weinig reden was om te emigreren, aangezien de situatie bijna overal even slecht was.

Toen kwam Hitler aan de macht. De nazi's gebruikten opzettelijk de Reich Flight Tax die ze niet zelf hadden uitgevonden, om Joodse emigranten te beroven. Uiteindelijk bleven ze aan het begin van de Tweede Wereldoorlog achter met niet veel meer dan wat zakgeld. Tot de beruchte Wannsee-conferentie in januari 1942, was het officiële doel van de nazi's niet om de joden uit te roeien, maar om ze uit Europa te verdrijven.

In mei 1934 wijzigde de “Reichsflight Tax"; de vermogensgrens werd verlaagd tot 50.000 Reichsmark. Terwijl vóór Hitlers machtsovername nog geen miljoen Reichsmark de staatskas had bereikt via de Reich Flight Tax, stegen de inkomsten bijna exponentieel in de jaren die daarop volgden.

Bank- en effectendeposito's van Duitse Emigranten werden overgeboekt naar geblokkeerde rekeningen en konden enkel tegen hoge inhoudingen naar het buitenland worden overgeschreven. In totaal nam de staat bijna een miljard Reichsmarks af via de Reich Flight Tax, wat in die tijd veel geld was.

Conclusie: in plaats van ten onrechte in paniek te raken over het niet kunnen repatriëren van kapitaal naar uw land, zou u eerder in paniek moeten zijn over de onmogelijkheid om het UIT het land te halen. Van zodra het onmogelijk wordt om kapitaal te exporteren, ben je een gouden melkkoe voor de overheid. Niet onbelangrijk: VAL NIET VOOR HET UBO-REGISTER- en de CRS-propagandaleugens... en weet dat het nog steeds MOGELIJK is om spaargeld "buiten politiek bereik" te houden en op te slaan! Houd uw vermogen VEILIG. Als het niet voor jezelf is, doe het dan voor je kinderen, kleinkinderen en geliefden. Weet dat zodra de OVERHEID uw spaargeld in handen krijgt, ze het zullen uitgeven alsof er geen morgen is.

Zeg niet: "het is maar één procent". Het begint altijd met erg weinig en het eindigt door bijna alles af te nemen. Slimme senioren gaan nu voor hun PANAMA-RESIDENTIE! Stuur NU je e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (we hebben een uitstekende competitieve procedure voor mensen die "gepensioneerd" zijn).


Belangrijke fundamentals:

 • slot 

Belangrijke technicals:

 • Als u de secties voor Goud & Zilver uitgedrukt in de belangrijkste valuta's bekijkt, ziet u een duidelijke boodschap.

slot

 © De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic

Categories: Financieel Nieuws

Twitter