30
oktober
2015

NIEUWS OCT' 15 (publiek)

Inflatie en Deflatie zijn monetaire fenomenen en een Recessie & Boom Ekonomische fenomenen

SSL site seal - click to verify


Vrijdag 30 oktober 2015 - De Verenigde Staten worden meer en meer een plaats waar vrijheid niet langer bestaat


Bijgewerkte secties: Crude Oil, Europese staatsobligaties , 

Meer en meer Amerikanen gooien hun staatsburgerschap weg en emigreren.

leaving USA 2015-10

Belangrijke fundamentals en technicals: zie abonneesectie 

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Donderdag 29 oktober 2015 - Wanneer de depositohouders bij de banken 1% van hun kapitaal in fysiek geld zouden omzetten, zou het financieel systeem ontploffen.


yellen cartoon ben garrisonBijgewerkte secties: Coal & Solar, Agriculturals, Bonds in the USA, Inflation Index,  US-Dollar , EURO ,

Fysiek geld of cash is momenteel maar goed voor minder dan 1% van al het geld dat in het financieel systeem in omloop is. Wanneer de depositohouders bij de banken 1% van hun kapitaal in fysiek geld zouden omzetten, zou het financieel systeem ontploffen. Er is eenvoudigweg niet genoeg cash beschikbaar. 

Bijna al de welvaart in het financieel systeem is van nature digitaal.

  1. De totale hoeveelheid papieren geld en muntstukken in het Amerikaans financieel systeem is goed voor ongeveer 1.360 miljard Dollar. 
  2. Digitaal geld op bankrekeningen staat voor ongeveer 10.000 miljard Dollar.
  3. Het geld in de US stock market is samen ongeveer 20.000 miljard Dollar waard.
  4. De US bond market  (geld geleend aan bedrijven, gemeenten, staten en aan de federale regering) bedraagt 38.000 miljard Dollar.
  5. De totale hoeveelheid aan kredietmarktinstrumenten (hypotheken, obligaties met schuldenwaarborg, junk bonds, commercieel papier en ander digitaal geld gebaseerd op schulden) overschrijft met 58.700 miljard Dollar zelfs nog die hoeveelheid.
  6. De niet-gereglementeerde derivatenmarkt tussen de grote banken en de bedrijven heeft een omvang van 220.000 miljard Dollar
  7. De waarde van alle derivaten WERELDWIJD IS MEER DAN 1.000.000 miljard Dollar.

Vandaagf heeft het FED-orakel de markten weer eens in beweging gebracht, zonder dat er een duidelijke richting zichtbaar was. Uiteindelijk besliste de Amerikaanse centrale bank om niets te doen...maar die zigzagbewegingen zijn op zijn zachtst gezegd frustrerend. Gelet op het lage intellectueel niveau en de kwaliteit van de deelnemers aan het marktgebeuren, vallen die schommelingen op de keper beschouwd echter nog wel mee. Het kan zelfs een wonder genoemd worden dat de bewegingen niet nog groter zijn. Het valt alleen af te wachten hoe lang de FED (Yellen) en de ECB (Draghi) de financiële markten nog stroop rond de mond zullen kunnen smeren. De deelnemers aan dat marktgebeuren kunnen op een bepaald moment wel eens heel erg ongelukkig worden.

Belangrijke fundamentals en technicals: zie abonneesectie

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Woensdag 28 oktober 2015 - Europa gaat synoniem worden voor de derde wereld.


Updated Sections:  US-Dollar, €-Gold & €/$

Dit is de moderne implementatie van de Brezhnev doctrine. Overal in de EU zijn de halvegaren aan de macht: Italië, Griekenland en nu ook Portugal. Een land heeft alleen maar democratische rechten wanneer het bereid is om het EU-project te ondersteunen. Doet het dit niet, dan worden die democratische rechten afgenomen. Of zoals de Duitser Wolfgang Schauble het uitdrukte: "Verkiezingen betekenen niets, het zijn de REGELS die tellen".

 

Europa gaat synoniem worden voor de derde wereld, beiden zullen samenvallen. De slaven van de globalisatie proberen ons te overtuigen dat afstand doen van onze identiteit progressief en humanitair is, racisme is fout omdat ze willen dat we allemaal blind blijven consumeren. De vluchtelingen brengen Afrika en het Midden-Oosten naar Europa. Alles wat nog Europees is, wordt naar de knoppen geholpen.

Blijf zo ver mogelijk uit de buurt van ETF's en andere derivaten. Het valt echter niet te vermijden dat alle financiële markten door deze instrumenten beïnvloed zijn. Ze functioneren in het kader van wat met de ETF's gebeurt....

De meest geleveragede ETF neemt geen orders meer aan wegens bezorgdheid over de liquiditeit in de handel. Dit exchange-traded fund is te groot geworden voor de markt die het moest volgen. Om concreet te worden: Nomura Asset Management Co. neemt geen orders meer aan voor het Next Funds Nikkei 225 Leveraged Index ETF en twee andere fondsen, dit vanaf volgende vrijdag. Het bericht staat op de webste te lezen. De money manager, die afhankelijk is van de futuresmarkten om een rendement van 2x de dagelijkse return van de bekendste Japanse beursindex te realiseren, moest bekennen dat de liquiditeit op de markt niet groot genoeg is om de zelf opgelegde doelstellingen te realiseren.

Als gevolg van een niet te stoppen toevloed van individuele beleggers is de Nikkei 225 ETF één van de grootste spelers op de Japanse futuresmarkten geworden. Sommige analisten maken zich in toenemende zorgen over de wilde koersbewegingen bij dit fonds. Over een periode van slechts 5 maanden zijn de activa onder beheer verdubbeld tot 734 miljard yen, hoewel de benchmark index vanaf de in juni opgetekende piek met 13% is gedaald. Het ziet er naar uit dat deze ETF te groot is geworden en zelf de marktbewegingen beïnvloedt, aldus Michiro Naito, equity derivaten en quantitative strateeg bij JPMorgan Securities Japan Co. De fondsbeheerders zijn niet in staat om de gewenste liquiditeit te garanderen.

De Amerikaanse Dollar is nog steeds de wereldreservemunt en dat willen de Amerikanen het liefst zo houden. De uiteindelijke fundering van een sterke Dollar is vertrouwen, niets meer of niets minder. Om dat vertrouewn te handhaven, wordt de goudprijs gemanipuleerd. 

Belangrijke fundamentals en technicals: zie abonneesectie

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Dinsdag 27 oktober 2015: Duke Energy neemt Piedmont Natural Gas over voor een bedrag van 4,90 miljard Dollar.

Bijgewerkte secties: Natural Gas Shares,

Belgie wordt het enige land ter wereld waar een meerwaarde belasting van 33% wordt ingevoerd en waar je de verliezen niet in rekening mag brengen.....

 Wie even goed toekijkt, zal tot zijn verbazing vaststellen dat verschillende landen niet langer in de mogelijkheid verkeren om nog meer schulden aan te gaan. In Japan heeft de debt to GDP ratio al lang geleden het niveau van een bananenrepubliek overschreden. Maar kijk ook even naar de United States: verschillende steden en staten hebben het stadium bereikt waarbij de inkomsten zelfs niet langer het betalen van de rente kunnen dekken. Van afbetaling van de schulden is zelfs geen sprake meer. Maar wanneer we naar de federale schulden kijken, stellen we vast dat de buitenlanders nu per saldo verkopers zijn geworden. De grootste koper van Treasuries is de FED zelf. Dat is niet meer of niet minder dan DE definitie van monetarisering. En er is geen enkel alternatief beschikbaar. 

Het probleem met 'schuldenverzadiging' is dat alle fiat systemen (Ponzi schema's) nieuwe beleggers nodig hebben om het systeem drijvende te houden of te laten groeien. Dit is wat wordt bedoeld wanneer het woord 'reflatie' valt. Het proces van reflatie is altijd gebaseerd op nieuwe golven van schulden. In de afgelopen jaren hebben we heel wat sectoren het stadium van reflatie zien doorlopen, waarbij op het einde nog slechts weinig bedrijven in staat waren om geld te ontlenen. Vervolgens zagen de vastgoedmarkten het stadium bereiken waarop nieuwe schulden niet meer mogelijk waren. In de volgende fase werd de stok doorgegeven aan verschillende overheden en centrale banken. Vooral sinds 2008 heeft dit scenario duidelijke vormen aangenomen, met verschillende stimulerings- en quantitative easing-programma's.

Belangrijke fundamentals en technicals: zie abonneesectie

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.  


Maandag 26 oktober 2015 - We hebben GOED nieuws en we hebben SLECHT nieuws...eerst komt het SLECHTE nieuws.


breakup-islamUpdated Sections:    World Stock Market Indexes , Gold Fundamentals , 

Dit is het einde van de Europese Unie en van Europa. Ik denk dat het maximaal nog 6 tot 9 maanden zal duren alvorens de hel zal losbreken (onrust in de straten, revolutie, terrorisme) in Europa. De USA zal krijgen wat het verlangde: het einde van de EU-zone en van de euro. Ik noem met opzet geen namen, maar de Europeanen zjin zo dom en politiek zo correct dat ze niet in staat zijn om iets te doen tegen wat een catastrofale historische gebeurtenis zal worden. Met Europeanen bedoel ik zowel de politici als de gewone mensen die niets doen om de massale inflow van zogenaame vluchtelingen te stoppen. 

Op geen enkele manier kunnen mensen met zo'n verschillende culturele achtergrond met elkaar worden vermengd. De mix van kristenen en moslims kan niet ongestraft gebeuren. 

ISIS heeft in Duitsland een mars georganiseerd, terwijl duizenden immigranten de grens blijven oversteken. Honderdduizenden moslims hebben al hun weg door Europa gebaand richting Duitsland, het Verenigid Koninkrijk enzovoort. We kregen al een voorsmaakje wat ons te wachten staat. Op 23 oktober (vorige vrijdag dus) werden bij een islam-betoging in Hannover enorme zwarte vlaggen van de jihad (vlaggen van ISIS) meegedragen.

Deze invasie heeft niets te maken met mensen die vrezen voor hun leven, maar wel met mensen die rond Europa shoppen naar de voor hen interessantste financiële deal!

Politie en Mainstream Media in Europa hebben het bevel gekregen om zich niet te veel bezig te houden met onlusten. De overheid wil de mensen namelijk niet nog meer polariseren, ze proberen de oplaaiende haatgevoelens te onderdrukken.


 Deze die geen plan B achter de hand hebben, zullen binnen 6 tot 18 maanden gevangen zitten in Europa, ontsnappen zal onmogelijk zijn...verwacht niets spectaculairs, tenminste toch niet in het begin. Maar misdaad, onrust in de straten en terrorisme zullen hand over hand toenemen. De voorpagina's van de Mainstream Media zullen er vol van staan. Zodra de zaken echt slecht beginnen te gaan, zullen wereldwijd beperkende immigratiemaatregelen aangekondigd worden. [verwacht niet dat andere landen even onnozel zullen zijn als de gekke EU-politici]

Het wordt allemaal anders wanneer een groep van 150 vluchtelingen door uw straat wandelt. Ook op wandeling in het bos zult u vluchtelingen tegenkomen.

En dan hier het GOEDE nieuws: zodra Yellen in de voetsporen van Mario Draghi zal treden (wat ze ongetwijfeld zal doen), zullen de Amerikaanse beurzen als een raket de lucht inschieten. Het 5de been van de haussemarkt zal op dat moment beginnen. Of de economie al dan niet in een recessie of zelfs in een depressie verzeild raakt, het maakt allemaal niets meer uit. We zullen alsmaar hoger en hoger gaan, tot een Dow Jones van 30.000 punten er ronduit belachelijk uitziet.  Wat weinig beleggers zich echter realiseren is dat dit 5de been uiteindelijk dodelijk zal zijn voor hun spaargeld. Knoop goed in de oren: aandelen zijn REAL ASSETS en Fiat Money is gebakken lucht !!!

M2 2015-10

Belangrijke fundamentals: zie abonneesectie

 Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Vrijdag 23 oktober 2015 - Zullen de Stock Market Indexes hun opwaartse trend opnieuw hervatten?


Bijgewerkte secties: Recession Proof shares,  

De Gold Pool is nu de Situation Room geworden...en is nog steeds levend en wel. Tijdens de bear market voor goud in de periode 1996-2000 werden 2 mechanismen gebruikt om de goudprijs lager te duwen. Bij de goud 'carry trade' werd goud geleased van de centrale banken. Telkens de goudprijs leek te herstellen, verkochten het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland goud. Toen het tij op de markt keerde en de bull market van 2001-2011 plaatsvond, werd de gang van zaken op de voet gevolgd door de banken actief in de goudhandel. Die aarzelden ook toen niet om regelmatig de prijs te manipuleren om zo grote winsten binnen te halen.

Vanaf 2011 werden regelmatig 'raids' gehouden op de goud- en zilvermarkt, kwestie van de prijs te drukken. Deze ingrepen kregen de naam van 'waterfall' raids. Na 2011 grepen al deze raids op de 'papieren' goudmarkt plaats. Recent zijn deze pogingen tot manipuluatie minder ingrijpend, wat wijst op groeiende wanhoop bij de betrokken banken.

Er bestaat geen grotere bedreiging voor de beschaving dan een regering bestaande uit incompetente, corrupte of kwaadaardige mensen- Ludwig von Mises.

Intelligente psychopaat, idioot en leugenaar Draghi (zo is deze man inderdaad) vertelt de wereld dat hij zal blijven GELD DRUKKEN omdat er niet genoeg inflatie is in de eurozone en omdat de werkloosheidsgraad nog altijd te hoog is. Door zijn daden vernietigt hij de EU en  Europa en duwt hij miljoenen in armoede.

Zonder ENIG RESPECT voor Draghi en voor al wie hem gelooft, toch graag het volgende:

  1. de EU heeft relatief hoge prijsinflatie.
  2. iedereen verstandig man zou moeten weten dat lage prijsinflatie en/of deflatie goed is voor de gemeenschap.
  3. het zal tevens duidelijk zijn dat het onmogelijk is om de werkloosheid te doen dalen door meer geld te drukken.
  4. geld drukken eindigt altijd in ZEEPBELLEN..met grote gevolgen voor de financiële markten.

Belangrijke fundamentals: zie abonneesectie WIE GEEN ABONNEE IS, WEET NIET WAT HIJ MIST

Belangrijke technicals: zie abonneesectie WIE GEEN ABONNEE IS, WEET NIET WAT HIJ MIST

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Donderdag 22 oktober 2015 - De geschiedenis leert ons dat wanneer de mensen denken dat iets niet kan gebeuren, het toch zal gebeuren!


Bijgewerkte secties: 

Een verlengde backwardation op de goudmarkt is in de monetaire geschiedenis nog nooit gebeurd. Het is een erg zeldzaam fenomeen, waarbij goud en zilver eigenlijk een speciale uitnodiging aan het publiek geven. Deze boodschap is klaar en duidelijk: 'het is hoog tijd om ons in portefeuille te nemen, want we gaan onverkende hoogten opzoeken'. Beschouw dit als een uitzonderlijke kans om te profiteren van een ongelooflijke bull run bij het goud.  

Hou er rekening mee dat de raffinaderijen veel meer tijd nodig hebben om de vloed aan orders af te werken. Recent liep de wachttijd op tot 5 weken. 

Belangrijke fundamentals en technicals: zie abonneesectie

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Woensdag 21 oktober 2015 -  De link tussen de economische situatie en de beurskoersen is verbroken.


Screen Shot 2015-10-20 at 14.41.34Updated Sections: Gold & Silver Majors (Harmony is vervangen door Centerra Gold)

In de tijden van de Soviet Unie was het krachtigste wapen van het westen tegen de tirannie van het communisme ook meteen het eenvoudigste: gewoon de waarheid vertellen.  Liegen had weinig zin, hoewel er natuurlijk op grote schaal leugens werden verkocht. De Russen hadden anderzijds hun Pravda nodig om de bevolking met leugens te voeden.

Vandaag doet zich een heel andere situatie voor. Het westen klaagt over de Russische leugens, maar daarbij wordt één zaak over het hoofd gezien. Het krachtigste wapen tegen de Amerikaanse tirannie van het neo-Trotskistisch globalisme is gewoon het vertellen van de waarheid over de Verenigde Staten. De VS hebben anderzijds hun lesje tjidens de Vietnamoorlog geleerd en zorgen er voor dat alle gevoelige informatie over de oorlog gefilterd aan het publiek wordt voorgeschoteld. De Amerikanen hebben zo een totaal verkeerd beeld over wat in Europa en in het Midden-Oosten gebeurt. (maar ook tegen de Europeanen wordt er stevig op los gelogen)

Het probleem van de vluchtelingen is een rechtstreeks gevolg van de Arabische lente, die door de VS werd georganiseerd om de Eurozone te destabiliseren en om de Euro een kopje kleiner te maken. 

Belangrijke fundamentals en technicals: zie abonneesectie

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Dinsdag 20 oktober 2015 - De influx van immigranten uit het Midden-Oosten tijdens een periode van economische recessie vormt een explosief kruitvat voor de volgende opstand van de bevolking en zelfs voor de volgende revolutie. 


causes of french revolutionBijgewerkte secties: Silver , 

1 op de 4 Zweedse vrouwen zal verkracht worden. Het zal niet lang meer duren of de Zweden zullen merken dat de staat geen bal om hen geeft. Het land, dat amper 20 jaar geleden één van de veiligste in de wereld was, loopt nu het gevaar om een gebroken staat te worden.

Binnen 10 jaar zullen de Zweden een minderheid in hun eigen land vormen. Het uiteindelijk gevolg van de Zweedse immigratiepolitiek zal een instorting van de economie zijn. Het zal namelijk onmogelijk worden om te blijven betalen voor een dergelijke slechte investering in human resources.

Zweden nadert snel het stadium van de volledige instorting. Meer en meer gemeenten trekken aan de alarmbel, ze waarschuwen dat indien de migranten aan het huidige tempo blijven binnenstromen de overheid niet langer haar gewone dienstverlening aan de burgers kan garanderen.

Momenteel leent de Zweedse regering geld in het buitenland om de immigratie te kunnen betalen. Maar zelfs dat is nog niet genoeg. Op 8 oktober waarschuwde de Swedish Association of Local Authorities and Regions (SKL) dat de gemeenten de belastingen met 2% moeten verhogen. De gemiddelde stedelijke inkomstenbelasting bedraagt 32%, waar veel Zweden bovenop nog eens een federale inkomstenbelasting betalen. (Gatestone institute).

De meeste mensen zullen me niet geloven, maar we kunnen ons beter voorbereiden op een nieuwe revoluatie...

In 1789-1799 had de Franse revolutie alles te maken met de prijzen van brood en zeep...de grote revolutie van de 21ste eeuw zal draaien om elektriciteit, vloeibare energie (crude oil,/benzine/diesel), water....opnieuw het gevolg van het doen van verkeerde uitgaven, het kwistig rondstrooien van geld door de overheden en een debt to GDP ratio die er ronduit barslecht uitziet.

debt as  GDP 2015

In 1830 speelde hetzelfde verhaal zich in België af …. Nadat de Nederlandse overheid de prijzen voor voedsel (vooral brood) nog maar eens verhoogde, gingen de Belgen aan het morren en vervolgens aan het revolteren. Met behulp van Frankrijk slaagde België er in om om zich los te rukken van Nederland. 

Als de Spanjaarden zich niet kunnen veroorloven om varkensvlees te eten, moeten ze maar konijn eten.
(De Spaanse politicus Rajoy)

Geloof het of geloof het niet, maar dit alles gebeurt doordat Fiat Money uit de lucht is geplukt en bovendien ook nog eens slecht is gebruikt. [Ludwig von Mises]

Een goed voorbeeld zijn electrische wagens. Deze mogen dan milieuvriendelijk zijn, maar het elektriciteitsnetwerk is helemaal niet voorbereid op hun komst. Bovendien is er GEEN ENKELE MANIER waarop dit net voldoende elektriciteit kan leveren. Om nog maar te zwijgen van voldoende verdeelpunten voor de extra vraag.

Kapitaal dat had gebruikt kunnen worden om het elektriciteitsnetwerk uit te breiden en te verbeteren, is op heel andere plaatsen geïnvesteerd. Meer bepaald in nutteloze en peperdure zaken: luchthavens in delen van de wereld waar die niet nodig zijn (Spanje), vastgoed in regio's waar er al een overaanbod was (Ierland, Las Vegas, Florida, Spanje,...), bruggen over wegen die niet bestaan, fondsen om supranationale overheden te financieren (EU, NATO,...) die weer als los zand uit elkaar zullen vallen vanwege het feit dat complexe gemeenschappen niets kunnen aanvangen met dure energie,... 

Er werden geen nieuwe kerncentrales gebouwd. In plaats daarvan vloeide heel veel geld naar onrendabele energiecentrales op basis van wind en zon. Het rendement van die centrales is ondermaats.

Belangrijke technicals en fundamentals: zie abonneesectie

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag 19 oktober 2015 - Politici ontlenen hun bestaansrecht alleen aan zichzelf, wie nog altijd in deze gangsters gelooft is zonder meer naïef.


Bijgewerkte secties: Investment Pyramid , $-Gold , 

De westerse media zijn hun onafhankelijkheid volledig kwijtgespeeld. Een uitgever van een belangrijke Duitse krant schreef een bestseller boek waarin hij toegeeft dat niet alleen hijzelf, maar zowel elke journalist van enige betekenis in Europa voor de CIA heeft gewerkt. Ze zijn dus allemaal trouwe bondgenoten van de VS. Hebt u inmiddels al "The Brothers" gelezen!?

Socialisme = Marxisme = Milieuactivisme = Communisme?

Politieke correctheid kan samenvallen met marxisme....maar wat het ook is, het is COMPLEET FOUT! [video met ondertitels]

 

De Belgische regering plaatst vluchtelingen uit het Midden-Oosten in militaire kazernes verspreid over het ganse land. Deze strategisch gelegen bases zijn leeg komen te staan nadat een vorige regering besliste dat ze niet langer nodig waren. Er waren immers niet langer soldaten nodig om het land te beschermen. Door dit Trojaanse paard binnen te halen kan het ganse land in een wip en een zucht overgenomen worden. Het basisscenario is dan ook vrij eenvoudig: dit zal eindigen in sociale onrust en mogelijk zelfs in een revolutie. ,

Fiscale optimalisatie is de morele plicht van elke burger geworden, het is NIET LANGER het voorrecht van diegenen die de RIJKE KAPITALISTEN genoemd worden....Kapitaal is zeer volatiel, hoe hoger het wordt belast hoe sneller het ergens bescherming zal zoeken. Vandaag is fiscale optimalisatie gelukkig ook binnen het bereik van de middenklasse gekomen. 

Ofwel brengt u uw kapitaal in veiligheid en buiten het bereik van de politiek (zodat het door de volgende generaties gebruikt kan worden om de gemeenschap opnieuw op te bouwen), ofwel zal het langzaam maar zeker door de MASSA aangeslagen en geconsumeerd worden. Het aangeslagen kapitaal zal gebruikt worden door de politici om meer STEMMEN te winnen.

Belangrijke fundamentals en technicals: zie abonneesectie

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Vrijdag 16 oktober 2015 -  De banken innen en controleren de belastingen voor de overheden, of u dit graag hoort of niet -


gold coinsBijgewerkte secties:

Het draait niet langer om het realiseren van procentjes winst, maar om VEILIGHEID. Zilver kan tegen die achtergrond goud op steroïden worden...maar we geven nog altijd de voorkeur aan goud boven zilver. 10 Maple Leafs/Krugerrands vertegenwoordigen min of meer dezelfde hoeveelheid koopkracht als 20 pond/10 kg zilver.  Als de nood aan de man komt, is het een stuk makkelijker om te reizen met 10 KrugerRands/Maple Leafs dan met 10 kg zilver.

Een belegger zou niet meer mogen beleggen om Fiat Money op te strijken, maar wel om zijn of haar koopkracht veilig te stellen....ook om die koopkracht veilig te stellen ten opzichte van overheden/regering. Dat geldt des te meer wanneer bankbiljetten illegaal zouden worden. En wanneer de autoriteiten u dwingen om EDELMETALEN langs de officiële kanalen te verkopen, zodat ze optimaal kunnen belast worden. Ze kunnen die edelmetalen in een worst case scenario tevens aanslaan. Zoals de waardevolle bezittingen van de Tempeliers door Filips de Schone aangeslagen werden. Of zoals de Amerikanen in 1933 hun goud mochten inleveren.

 

 

Belangrijke fundamenals en technicals: zie abonneesectie...wie zich nu niet abonneert, die weet straks WAT en HOEVEEL hij/zij zal missen!!!!

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Donderdag 15 oktober 2015 - Derivaten zijn een financiële atoombom. De gokkers brengen zelf de markt in beweging.


Updated Sections: €/$ , Zilver (pf-charts) ,

Veel beleggers zijn aanwezig in DERIVATEN zonder dat ze dit zelf beseffen. Maar nog veel erger is dat ze niet beseffen dat ze bovenop een financiële tijdbom zitten. 

Belegd zijn in DERIVATEN betekent een gokje wagen tegen een market maker die bijna ongelimiteerd geld tot zijn beschikking heeft. Bovendien KENT hij de markt als zijn broekzak, want hij de boeken bij zich liggen. De bekendste en meest verspreide vormen van derivaten zijn "interest rate swaps" en "credit default swaps"  Een interest rate swap is een gok tussen de bankier (of met andere woorden zij die de rentevoeten controleren) en een eenvoudige belegger. Inzet is de richting die de rentevoeten zullen inslaan.

Niemand begrijpt derivaten echt heel goed, maar de meeste beleggers hebben ongeweten er meerdere in portefeuille. Derivaten zijn gokinstrumenten, punt aan de lijn. Dat is alles wat ze ooit waren en dat is alles wat ze ooit zullen en kunnen zijn.

Wanneer iemand een gokje waagt over de richting die de rente zal inslaan, met als tegenpartij de mannen die deze rentevoeten controleren, zal hij die gok waarschijnlijk verliezen tegen deze criminelen. Dat zal meestal het geval zijn. Om de "de derivatenmarkt" in zijn geheel  te begrijpen, is het vereist te begrijpen wat deze markt in feite is: de grootste bookmakeroperatie uit de moderne geschiedenis. Het gaat inderdaad om het grootst gemanipuleerd casino dat men zich maar kan indenken. Belangrijk is om te weten hoe die bookmakers werken.

derivatives pic

De deelnemers aan het gokspelletje brengen zelf de markt in beweging. Bookies nemen een order aan, tegen een vooropgestelde gambling-ratio voor de gok in kwestie. Op die maner wordt, afhankelijk van de omstandigheden, de prijs bepaald waaraan de gok wordt gedaan. Maar die omstandigheden veranderen met de tijd, onder andere door het bedrag aan geld dat aan beide kanten van de gok wordt geplaatst. Wordt er meer geld aan één zijde van het bod geplaatst, dan zal de prijs dalen. Meer geld geplaatst aan de andere kant betekent dat de prijs zal stijgen. Alleen de bookmaker kent de ratio, hij is met andere woorden in het voordeel en zal steeds winnen....klik hier voor meer

Belangrijke fundamentals en technicals:  zie abonneesectie

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Woensdag 14 oktober 2015 - De belangrijkste vraag van allemaal: waar uw goud opslaan? !


gold out of reachBijgewerkte secties:

Het falen van de gevoerde monetaire politiek zal nooit toegegeven worden door de professoren die de centrale bankiers denken te zijn. Zij zullen de schuld in de schoenen van iemand anders blijven schuiven (onder andere de speculanten). Een makkelijk doelwit kunnen de bezitters van fysiek goud zijn. Want deze goudbezitters nemen het geld uit circulatie, zodat de omloopsnelheid van het geld naar omlaag gaat. We moeten het goud dus van hen afnemen, zo luidt dan de redenering. Dat gebeurde trouwens ook al in 1933 in de VS. Aangezien de Europeanen het Amerikaans voorbeeld zo getrouw mogelijk naäpen, kunnen we ook hier verwachten dat het goud van de mensen afgepakt zal worden.  

We kunnen een paar goede argumenten aanbrengen waarom het verstandig is om uw goud niet  in Singapore te bewaren...er zijn veel betere en veel veiligere locaties...

Ik weet met zekerheid dat het u niet zal aanstaan wanneer de regering de winsten gerealiseerd op goud met 33% belast...of het zelfs volledig aanslaan.  Zelfs wanneer u denkt slim te zijn door het goud in uw tuin te verstoppen, zal de overheid u weten te vinden. Wees gewaarschuwd dat de overheden in de meeste westerse landen nu werken aan een systeem om de flow van goud naar de consument te controleren. Het zal binnenkort onmogelijk zijn om goud buiten het officiële circuit te verkopen. Daarom is het des te belangrijker dat het goud gestockeerd wordt op een veilige plaats en dat op een volstrekt legale manier.

Overheden geven geen moer meer om hun land of om de inwoners van hun land. Ze geven ALLEEN om henzelf en om STEMMEN. Wie blijft geloven ni de overheden/regeringen zal LEVEND opgeslokt worden. Indien nodig zullen ze in een wip en een zucht alles aanslaan wat ze maar kunnen aanslaan....op de eerste plaats uw goud en zilver.

Belangrijke fundamentals en technicals: zie abonneesectie

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Dinsdag 13 oktober 2015 -  Breekt de Dow Jones uit een bullishe formatie?


Bijgewerkte secties: Banks & Financials , 

Bill Warner - Een voorsmaakje van de Islam. Een zeer interessante en onthulldende video.  Ieder verstandig mens is moreel verplicht om naar deze videoclip te kijken, kwestie van de ECHTE RISICO'S van de influx op grote schaal van moslims in de westerse wereld te bgrijpen. Dit gevaar moet misschien zelfs hoger ingeschat worden dan dat op een financiële crisis en hyperinflatie. 


De technische kant van de beurezn wordt steeds beter, terwijl de fundamentals verzwakken.....


De westerse autoriteiten staan op het punt om in de voetsporen van China te treden. QE (Quantitative Easing), kapitalisme, bankieren en kapitaal staan allen hoog op de agenda. De overheden en de 1% zijn de controle over het financieel systeem kwijtgeraakt, ze zullen tevergeefs proberen dat te herstellen. Weldra zal de geest uit de monetaire fles ontsnappen. Zelfs de volledige BIS trading floor zal niet langer in staat zijn om de papieren goudprijs te onderdrukken. Onthoud dat fysiek goud niet enkel losgekoppeld is van het papieren goud, maar ook op grote schaal naar China is verhuisd.

Door de liquiditeit te verhogen heeft China uitendelijk de schaduw van QE losgelaten. Dit heeft geleid tot een rally in Chinese aandelen en tot een stijging van de goudprijs in een wip en een zucht. 

Belangrijke fundamentals en technicals: zie abonneesectie

  Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag 12 oktober 2015 - Belgische abonnees moeten het bericht over de 33% belastingverhoging maandag op onze Nederlandstalige site lezen!


wikileaksBijgewerkte secties: Natural Gas shares , Uranium Shares , Gold & Silver Majors , Gold & Silver Juniors , 

TIPP (doorslikken en maken dat je weg bent) is één manier om de handel te consolideren (lees GLOBALISEREN) tussen de USA en de EU in een poging om iets te doen aan de groeiende macht van China en Rusland. De welbekende website WikiLeaks heeft vrijdag de laatste versie van het hoofdstuk over de intellectuele rechten (IP) van de omstreden Trans-Pacific Partnership (TPP) handelsovereenkomst gepubliceerd. De website voegt er aan toe dat de IP Chapter van de TPP misschien wel het omstreden hoofdstuk is vanwege de verreikende gegvolgen op internetdiensten, geneesmiddelen, burgerrechten en biologische patenten.” TIPP wordt door de meeste westerlingen niet heel goed verstaan...

Klik hier voor de volledige press release in HTML, PDF

Ondanks het bereiken van een slotakkoord, wordt de tekst dus nog altijd niet publiek gemaakt. Dat zal slechts gebeuren na de Canadese verkiezingen van 19 oktober. De tekst van het document is gedateerd op 5 oktober (vorige maandag dus), dezelfde dag dat de overeenkomst in Atlanta werd aangekondigd. De 12 leden die het akkoord afsloten, hebben hierover 5 1/2 jaar onderhandeld. Het bewijs dat de tekst niet publiek werd gemaakt, geeft duidelijk aan dat de autoriiteiten geen barst inzitten met hun onderdanen.

Het IP Chapter van het TPP  is misschien wel het meest omstreden hoofdstuk vanwege de verreikende gegvolgen op internetdiensten, geneesmiddelen, burgerrechten en biologische patenten.Indien TPP wordt goedgekeurd, zullen de landen uit de regio Pacific-Rim moeten leven volgens de regels opgenomen in de uitgelekte tekst, dat zegt Peter Maybarduk, Public Citizen's Global Access to Medicines Program Director. De nieuwe monopolierechten geven de grote farmabedrijven toegang tot medicijnen in TPP landen. De TPP zal zodoende levens gaan kosten." Het minste wat men kan zeggen, is dat dit een walgelijke maatregel is, alleen maar mogelijk gemaakt door LOBBYING (lees: omkoperij van de politici)

Belangrijke fundamentals en technicals: zie abonneesectie

Copyright 2015, All Rights Reserved - The contents of this report may NOT be copied, reproduced, or distributed without the explicit written consent of Goldonomic.


Vrijdag 9 oktober 2015 - Vergeet niet om te kijken naar de WIJZIGINGEN in de sectie olieaandelen


Bijgewerkte secties : Oil shares , 

De meeste mensen, en dan op de eerste plaats de politieke autoriteiten, slagen er niet in om de volgende vicieuze cirkel te begrijpen. Zodra je bij 12 bent beland, zal je automatisch opnieuw bij 1 belanden. Dit is een neerwaarts gerichte economische spiraal [Jim's Formula] Het is meteen ook de reden waarom de overheidstekorten in de komende jaren zullen blijven bestaan en zelfs zullen blijven groeien. En dat is dan weer de reden waarom de overheid gedwongen zal worden om de belastingen te verhogen. Mathematisch gezien is dit een zekerheid.

    1. Het optrekken van de rente zal de gangmakers van de economie monddood maken. Dat geldt voor het vastgoed, maar eerst zal de autosector van een stieren- in een berenmarkt belanden.
    2. De gevolgen zullen in veel andere industrietakken voelbaar zijn. Uiteraard gaat de werkloosheid toenemen. Economische wet 101 zegt dat een economie ofwel in een versneld tempo groeit, ofwel in een versneld tempo krimpt. Van een scenario als een 'Plateau of Prosperity' of een 'Cinderella – Goldilocks' scenario, kunnen we alleen maar dromen.
    3. De beurs op Wall Street is blijven stijgen toen het economisch nieuws minder gunstig werd. Dat kan zo blijven, tot de bedrijven tegenvallende resultaten beginnen te publiceren, maar dan is het over en uit. De beurskoersen gaan vervolgens sneller dalen dan ze voordien stegen (zie november 2008)
    4. De formule is economisch inherent aan #2, wat betekent dat een afname van de economische bedrijvigheid automatisch gaat leiden tot lagere bedrijfswinsten.
    5. Lagere bedrijfswinsten betekenen dat de (federale) overheid minder belastinggeld gaat binnenkrijgen.
    6. De overheidsinkomsten dalen, terwijl de uitgaven stijgen (werklozenuitkeringen, pensioenen,....). Gevolg is dat het federaal/nationaal begrotingstekort met geometrische proporties gaat toenemen. Dit geldt ook voor de gemeentelijke financiën.
    7. De combinatie van een oplopend begrotingstekort met een oplopend tekort op de handelsbalans doet het tekort op de lopende rekening in snel tempo aanzwellen, met dramatische gevolgen voor zowel de VS als Europa (kijk naar wat er in Griekenland is gebeurd).
    8. De begroting moet als een kilometerteller in de gaten worden gehouden, het begrotingstekort gaat namelijk aangeven in welk tempo het geld de VS (maar ook Europa en het Verenigd Koninkrijk) verlaat, met als bestemming andere regio’s in de wereld. Als kapitaal een regio verlaat, dan neemt het steeds de werkgelegenheid met zich mee.
    9. Het wegvloeien van het geld moet in normale omstandigheden gecompenseerd worden door binnenkomende investeringen, in welke vorm dan ook. Deze kunnen zeer verschillend van karakter zijn. Maar we zien nu al dat de groeimarkten het dure uitgavenpatroon van de geïndustrialiseerde landen moeten financieren. Dit is niet meer of niet minder dan een contradictio in terminis. Of met andere woorden: deze situatie zal niet blijven duren.
    10. Wanneer het wegvloeien van het geld (dollars, euro’s, ponden) niet gecompenseerd wordt door het buitenland, zal de overheid tussenbeide moeten komen.
    11. In dit scenario #10 gaat de rente stijgen en zal het land in kwestie zich blauw betalen aan rentekosten. De stijging van de langetermijnrente kan dan pijlsnel gaan, zoals wordt aangetoond door wat we in Griekenland, Portugal enzovoorts te zien kregen.
    12. De industrie gaat snel met forse tegenwind te maken krijgen. Er komt een neerwaartse spiraal van ongekende omvang op gang, onder andere omdat bijvoorbeeld de overheidsschulden van de Verenigde Staten hun gelijken in de geschiedenis niet kennen (met uitzondering van Japan).
    13. Van dit laatste punt komen we automatisch weer terug uit bij nummer #1. Dit is een economische neerwaartse spiraal. De formule van Sinclair is helaas meer dan een denkoefening, het is een bittere realiteit die bewaarheid aan het worden is.

Belangrijke fundamentals en technicals: zie abonneesectie

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Donderdag 8 oktober 2015 - We beleven het einde van Europa...


End-of-EuropeUpdated Sections: Swiss-Gold & Swiss/$/€ , Can$-Gold & Can$/$/€ , ¥-Gold & ¥/€/$ , £-Gold & £/$/€ , R-Gold & R/$/€ , 

We leven in een wereld die door Duitsland en Frankrijk wordt gedomineerd. We beleven tevens het einde van Europa. Vluchtelingen reiezen in snel tempo door 5 landen om de vruchten van de sociale zekerheid in het land van hun keuze te plukken. Ze krijgen een voorkeurbehandeling die de autochtone bevolking (de lagere klassen) niet krijgen. Politici lijken maar niet te begrijpen (en zullen dat ook nooit doen) dat zoiets ALTIJD eindigt in SOCIALE ONRUST, REVOLUTIE, RELLEN IN DE STRATEN,...(het zijn per definitie ALTIJD de lagere klassen die een revolutie beginnen). Om alles nog veel erger te maken, zullen de Europese landen die al tot over de oren in de schulden zitten PLOTS nog MEER schulden moeten maken. De immigranten moeten namelijk gehuisvest en gevoed worden. 

De vergelijking maken tussen de huidige situatie en de immigratieperiode na WOII, de jaren 50 en 60, kan alleen maar als vloeken in de kerk beschouwd worden. In die jaren was er een schrijnend tekort aan arbeidskrachten. Bovendien kwamen die immigranten meestal uit Spanje en Italië, 2 Zuid-Europese landen met een vergelijkbare cultuur en religie.

Dezelfde opmerking geldt voor de immigranten die uit Europa naar de Verenigde Staten en Canada trokken. Ze kwamen uit Italië, Ierland, Nederland, België...landen met dezelfde religie en cultuur.

 Belangrijke fundamentals en technicals: zie abonneesectie

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Woensdag 7 oktober 2015 -  In de huidige volatiele markten komt het er op aan uw geld op de juiste plaats te bewaren om het veilig te stellen


MUSLIM POPULATION IN EUROPEUpdated Sections: Aussie-Gold & Aussie/$/€ ,

De uitkomst van wat we een moderne terroristische oorlog noemen, zal bepaald bangelijk zijn. Het is erg moeilijk om een duideljik zicht te krijgen op wat er precies gebeurt in West-Europa gebeurt en wat hier alle problemen veroorzaakt. Maar denk even na: als het ergens misloopt, wat zal er dan gebeuren? Het klinkt misschien vreeswekkend, maar de kans is groot dat we meer terreur te zien zullen krijgen. In West-Europe en in mindere mate ook in de USA.

 

De EU-autoriteiten zullen ALLES doen wat in hun macht ligt om paniek te vermijden: LEUGENS, DESINFORMATIE, PROPAGANDA,...maar waar het eigenlijk op neerkomt, is dat ze eigenlijk geen BAL geven om de burgers van hun land. Ze willen alleen maar hun macht behouden...

Zodra de autoriteiten kapitaalcontroles invoeren, zullen zij die geen plan B hebben, zij die zichzelf hebben vastgeklonken aan vastgoed, zij die al hun geld in hun thuisland bewaren (omdat ze zich door de propaganda hebben laten afschrikken) geen enkele andere keuze hebben dan om het drama uit te zingen. Beeld u in wat er zal gebeuren wanneer de 1,50 tot 2 miljoen jonge mensen die Europa zijn binnengedrongen als een Trojaans paard plots naar de wapens grijpen en de Europese naïevelingen onderwerpen. Er is weinig verbeelding nodig om zich voor te stellen hoe de miljoenen moslims die al in Europa leven de rangen van hun broeders die zich vluchtelingen noemen met veel plezier zullen vervoegen. De Eu-officials verwachten overigens nog eens 5 miljoen moslims in de komende maanden.

 

Neemt u het risico om hier te blijven terwijl u elders in een veilig land een tweede verblijfplaats kunt vinden. In dat land zijn geen werklozen, er zijn bijna geen moslims en het land is in volle ontwikkeling? 

Belangrijke fundamentals en technicals: zie abonneesectie

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Dinsdag 6 oktober 2015 - Bull Markets kunnen de Wall of Worry makkelijk aan


Bijgewerkte secties: Oil shares (Tesoro Petroleum toegevoegd) , Crude Oil , 

De Mainstream Media zullen bij definitie NOOIT maar dan ook NOOIT een Major Top en/of een Major Bottom voorspellen...NOOIT of te NOOIT!  Goldonomic abonnees weten wat onze mening is over de ereldbeurzen en wat we denken over het 5de been van een cyclus. GOED financieel advies wordt nooit gratis gegeven, NOOIT!

Bull-Bear 2015-10-05

 Belangrijke fundamentals en technicals: zie abonneesectie

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag 5 oktober 5- Economische depressies, revoluties en oorlogen duiken altijd gezamenlijk op


GalbraithBijgewerkte secties: $-Gold , Silver , US-Dollar , €-Gold &  €/$ ,  Oil shares ,

De situatie vandaag de dag is zelfs nog gevaarlijker dan ooit vanwege de aanwezigheid van de 4de generatie. De Duitse november revolutie (in het Duits: november revolution) was een politiek gedreven sociaal conflict in het Duitse keizerrijk op het einde van de Eerste Wereldoorlog, met als resultaat dat de Duitse keizer troonsafstand moest doen en het land een republiek werd. De revolutionare periode duurde van november 1918 tot de afkondiging van de republiek (die later bekend werd als de Weimar Republiek). Economen kennen deze periode vanwege de Weimar hyperinflatie.

De eeuw van de onzekerheid en van de 4de generatie: de meeste van ons hebben, of ze het toegeven of niet, een lineair beeld van de geschiedenis. Zij denken dat  bekeken over een voldoende lange tijdspanne de mensen bijleren en dat de zaken verbeteren. De geschiedenis van het geld ondersteunt dit optimisme evenwel niet. De 1ste generatie bouwt iets op, de 2de generatie verstevigt dit, de 3de generatie begint de inspanningen geleverd door beide vorige generaties te consumeren. Waarna de 4de generatie alles om zeep helpt, zodat er opnieuw van vooraf aan moet begonnen worden.  (Worst case scenario: het kan 4 generaties duren alvorens een nieuwe 1ste generatie voldoende energie en kapitaal heeft verzameld om weer iets op te bouwen). De huidige generatie heeft geen herinnneringen aan WOI, WOII, de oliecrisis van 1979, operatie Gutt, kapitaalcontroles...ze denken dat dit problemen uit het verleden zijn...zoiets denken is een zeer gevaarlijke manier van leven. 

De huidige generatie weigert naar de geschiedenis en het verleden te luisteren. Ze blijven leven in luilekkerland, er heilig van overtuigd zijnde dat niemand hun prettig leventje kan komen verstoren. .

1. Alle economische indicatoren geven aan dat we ons in een depressie bevinden. Ongeveer 30% van de 325.000.000 Amerikanen heeft geen job. Het Bureau of Labor Statistics rapporteert dat een record van 94.610.000 mensen (16 jaar en ouder) in september niet op de arbeidsmarkt aanwezig waren. Met andere woorden: ze waren niet aan het werk of hadden geen speciale inspanningen geleverd in de 4 weken voordien om een job te vinden. De enige UITWEG die de autoriteiten nog rest is om MEER GELD TE DRUKKEN en om MEER OORLOG TE VOEREN. Goud & zilver en mijnaandelen zijn een uitstekende manier om uw spaargeld in veiligheid te brengen gedurende periodes van geldinflatie, geldhyperinflatie, gelddeflatie en oorlog, op voorwaarde dat je deze activa buiten het bereik van de overheid bewaart. 

2. Dat betekent echter niet dat we een grote correctie op de beurzen zullen te zien krijgen, wel integendeel. De meeste analisten houden geen rekening met het Zimbabwe-effect, dat nochtans wel degelijk zal optreden.

 lala-land 2015

Belangrijke fundamentals en technicals: zie abonneesectie

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Vrijdag 2 oktober 2015 - Hogere rentevoeten zullen het financieel systeem zoals we dat kennen de nek omwringen!


Updated Sections: Bonds in the EU , Corporate & Junk bonds , Technical Analysis , How to read PF-charts , 

We zullen moeten wachten tot 15-19 oktober alvorens de markten ons zullen zeggen welke richting ze zullen inslaan....

Ik vraag me af wat de gevolgen van het onderstaande zullen zijn op de financiële markten..!?

RUSLAND BLIJFT LUCHTAANVALLEN UITVOEREN IN SYRIE
PUTIN ROEPT 150.000 SOLDATEN OP
USA IS DE KLUTS VOLLEDIG KWIJT
IRAANSE TROEPEN STAAN KLAAR
DE SAUDIS PANIKEREN

Het International Monetary Fund (IMF) heeft een dubbele waarschuwing gegeven met betrekking tot hogere rentevoeten in de Verenigde Staten. Die zullen een golf van faillissementen veroozaken in de groeilanden, met paniek op de financiële markten tot gevolg als de liquiditeit opdroogt. Het IMF waarschuwde bovendien dat de schulden in de groeilanden door het plafond zijn gevlogen, meer bepaald tot 18.000 miljard Dollar vorig jaar. Het jaar voordien stond de teller nog maar op 12.000 miljard Dollar, in 2004 bedroegen de uitstaande schulden nog maar 4.000 miljard Dollar. De bedrijven hebben van de lage rente gebruikgemaakt om hun schuldenposities verder uit te bouwen. De verviervoudiging van de schuldenberg ging gepaard met een verzwakking van de balansen, waardoor de bedrijven nog kwetsbaarder zijn geworden voor een rentestijging in de VS.

“Wanneer de ontwikkelde industrielanden hun monetaire politek normaliseren, mogen de emering markets zich schrap zetten voor een explosie van faillissementen. Dat schrijft het IMF in één van de hoofdstukken van haar nieuwste Financial Stability Report.

Belangrijke fundamentals en technicals:zie abonneesectie

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Donderdag 1 oktober 2015 -  Obama heeft van Poetin onbewust de machtigste wereldleider gemaakt


Bijgewerkte secties: 

De invasie van Europa is volop bezig. Deze dreiging is 1000x gevaarlijker dan die uitgaande van derivaten.

 

De USA, Obama, Kerry en consoorten zijn niet langer de belangrijkste politieke en militaire leiders in de wereld. Wat echter nog veel erger is: het wordt steeds duidelijker dat ze er een PUINHOOP van gemaakt hebben. (Onderstaande videoclip zal in de Verenigde Staten waarschijnlijk gecensureerd worden) Dit heeft zware financiiële gevolgen voor de US-Dollar, de Euro en voor de financiële markten wereldwijd. Hebt u al goud gekocht!?

 

 We zien hoe verschillende fenomen op de maatschappij inwerken:

 Monetaire fenomenen: de hoeveelheid geld die wordt gedrukt zal tot inflatie en hyperinflate leiden onder het gewicht van dewelke de economie zal bezwijken.

  • Economische fenomenen: economische booms, recessies en depressie. Deze hebben elk hun eigen hartslag.
  • Sociale, religieuze en politieke fenomenen: wanneer de Intelligente Psychopaten het onmogelijke doen om de kiezers te overtuigen dat zij de touwtjes in handen hebben, terwijl ze in feite compleet machteloos zijn.

 

Omdat ALLE politici EN de Mainstream Media EN de MEESTE financiële analisten geen snars begrijpen van de definities van inflatie, deflatie, recessie en depressie worden de meeste beleggers zonder enige gewetenswroeging de (financiële) jungle ingejaagd.

We helpen onze lezers door ze uit te leggen hoe het systeem werkt. We proberen een financiële site te brengen voor economische/financiële dummies...en ik moet toegeven dat dit geen makkelijke opgave is.  Integendeel zelfs.

Belangrijke fundamentals en technicals: zie abonneesectie

   Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.

 

Categories: Financieel Nieuws

Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."
Cron Job Starts