30
november
2016

NIEUWS NOV'16 (publiek)

WE LEVEN DE NATTE DROOM VAN WAT MEN DEMOKRATIE HEET MAAR IN FEIT SOCIALISME EN COMMUNISME IS!

 

Woensdag 30 november 2016 - De goud- en zilversector zijn geen spek voor de bek van halvegares of onervaren yuppies.


Bijgewerkte secties: Goud- & zilvermijnen , 

Het is zeer gevaarlijk om te beweren dat de US-Dollar zal blijven stijgen ten opzichte van de Euro. Zo mogelijk nog gevaarlijker is voorspellen dat de goud- en zilversector nog verder zal wegzakken. Het feit dat dit soort praatjes rondgestrooid wordt, geeft ons een hint dat de sector een BODEM heeft bereikt en dat de US-Dollar in feite sterk OVERKOCHT is. Wie het tegendeel beweert, houdt geen rekening met de internationale economische fundamentals. En al evenmin met het technische plaatje.

Wat Trump en zijn nieuw team in de USA ook zullen zeggen of denken, een dure Dollar betekent een serieuze handicap voor de export. Business man Trump zal eerder toelaten dat de Dollar goedkoper wordt dan dat de greenback verder in waarde mag stijgen.

Een duidelijke richting voor de US-Dollar zal voor het einde van 2016 duidelijk worden.

Belangrijke fundamentals: zie abonneesectie 

Belangrijke technicals zie abonneesectie

Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Dinsdag 2 november 2016 - De dag zal aanbreken dat met 2 gouden munten een ganse straat gekocht kan worden!


Bijgewerkte secties: Majors (HUI-index) , Aardgas (prijs & aandelen) , 

De verliezen op de vastgoedmarkt zullen oplopen tot 75%. De zeepbel op de vastgoedmarkt werd gevoed door een explosie van kredieten en dus schulden. Veel beleggers zijn van mening dat vastgoed de beste manier is om welvaart te behouden. Inderdaad was vastgoed de laatste 100 jaar een geweldige investering. De creatie van de FED gaf aanleiding tot kredietgroei en tot het printen van geld op een in de westerse wereld nooit geziene schaal. Maar het geloof dat vastgoed na de grootste stijging uit de geschiedenis nog waarde te bieden heeft, is een gevaarlijke veronderstelling. De zeepbel werd in de afgelopen jaren werd gevoed door geld dat praktisch gratis was.

Geloof het of geloof het niet: de Amerikaanse vastgoedprijzen bereikten uitgedrukt in goud een piek bij het begin van de jaren 70. Een gemiddeld Amerikaans huis is sindsdien 87% goedkoper geworden. Rekening gehouden met het groot aantal uitstaande kredieten in combinatie met lage rentevoeten lijkt het waarschijnlijk dat de prijzen vanaf de huidige niveaus flink kunnen dalen. Een minimum koersdoel is het prijzenniveau van 1980, wat ten opzichte van het goud zou neerkomen op een daling met 50% in reële termen. 

Real Estate vs gold 2016-11-28

Beleggers in vastgoed zullen 75-95% van hun bezit uitgedrukt in reële termen verliezen. Deze daling van de vastgoedprijzen en de daaropvolgende onvermijdelijke stijging van de goudprijs zal in de komende jaren gebeuren. Het zal voor heel wat mensen een flinke streep door de rekening betekenen, armoede loert zelfs om de hoek. Maar dit is noodzakelijk opdat we in de toekomst weer groei zouden kunnen krijgen. Met uitstaande schulden van 250.000 miljard dollar en een veelvoud daarvan in derivaten kan de wereldeconomie geen vooruitgang meer boeken tenzij alle schulden ontploffen inclusief de activa die ze dekken. 

Vastgoedprijzen in landen (Canada, België,...) waar de lucht nog uit de zeepbel moet ontsnappen, zullen zelfs nog harder geraakt worden dan landen waar die zeepbel al in 2006-07 begon te imploderen!

De prijs van uranium zal binnen de komende 5 jaar radioacatief worden. Uranium beleefde een eerste bull markt in jaren 50. Deze hausse werd toen grotendeels gedragen door de nucleaire wapenrace tussen de Sovjet-Unie en de Verenigde Staten.

De volgende bull markt voor uranium vond in de jaren 70 plaats. De uraniumprijs vertienvoudigde ruimschoots in die periode....van $3 tot $43. Sommige uraniumaandelen gingen met een factor 100 naar omhoog. Grotere kernmachten waren toen de belangrijkste motor achter de hausse.

uranium supply 2016

Met Fukushima ging een belangrijke bron van vraag op de globale uraniummarkt verloren. Het gevolg was overaanbod op die markt. De uraniumprijs craste van $85 tot onder $30. Vervolgens werd de daling verdergezet tot ongeveer $18 per pond, waar de prijs zich vandaag nog altijd bevindt. De spotprijs van uranium ligt onder de productiekost.  Het huidige onevenwicht tussen vraag en aanbod heeft veel gemeen met de vorige marktcyclus. De kiem voor de volgende haussemarkt is gelegd. Nu is het tijd om posities in te nemen voor wie gelijkaardige winsten wil opstrijken als tijdens de vorige bull marketn...klik hier voor meer

Belangrijke fundamentals: zie abonneesectie 

Belangrijke technicals zie abonneesectie

Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Maandag 28 november 2016 - De papieren manipulatie van de goudprijs zal niet blijven duren - de Dow Jones is op weg naar 30.000 en hoger!


Bijgewerkte secties: Wereldbeursindices op lange termijn , Indices in echt geld (goud) ,

system collapse

Het einde van het financieel systeem zoals we dat kennen zal ingeluid worden door de ongelooflijke schuldenberg die we aan het opstapelen zijn. Een monsterinflatie is onderweg en die zal alle bestaande valuta's van de vloer vegen. Het enige geld dat niet kan vernietigd worden, is goud. Wanneer de beleggers dit beseffen, krijgen we de grootste bull markt in het goud die er ooit is geweest.  Goud en goudmijnaandelen zullen hun houders belonen zoals nog nooit eerder in de geschiedenis is gebeurd...want de SCHULDEN waren nog nooit zo hoog als vandaag. [klik op het plaatje hierboven om het financieel systeem te zien omvallen]

Een monsterinflatie is onderweg en die zal alle bestaande valuta's van de vloer vegen. Ook de vastgoedmarkten zullen de dans niet ontspringen.

In Duitsland kon men tijdens de Weimar revolutie met 2 goudstukken een ganse straat kopen.  In 1932 wou niemand een huis kopen voor $10.000 in New York City. Tijdens die crisis waren vaak percelen te koop voor $10.000 cash. Ze raakten echter niet verkocht omdat de kopers het lieten afweten. Die verwachten namelijk dat ze hun investering nooit zouden terugzien. Wie cash bezat, prees zich gelukkig. Geen enkele belegging was aantrekkelijk genoeg om iemand te verleiden zijn geld uit te geven. Vastgoed stond in 1932 in New York te koop aan weggeefprijzen en dat bleef zo tot de Great Depression achter de rug was.

Vastgoed stond in 1932 in New York te koop aan weggeefprijzen en dat bleef zo tot de Great Depression achter de rug was.

Belastingen zijn LEGALE DIEFSTAL en de belastingvoet heeft IMMORELE NIVEAUS bereikt. Dat is de reden waarom de Fransen in 1793 Louis XVI en Marie-Antoinette tijdens de Franse revolutie een kopje kleiner maakten. Dit is waarom de Amerikanen in 1776 tijdens de Onafhankelijkheidsoorlog de Britten buitengooiden. Dit is waarom de Belgen de Nederlanders in 1830 tijdens de revolutie een stamp onder de kont gaven. (waarom zijn de Belgen altijd zo laat?). Er is GEEN ENKELE MANIER om de huidige belastingdruk te rechtvaardigen. Ook de HEKSENJACHT op belastingenontwijkers valt op geen enkele manier te verantwoorden. Het eindigt allemaal in KAPITAALVLUCHT en in een COMPLETE DEGENERATIE van de maatschappij.

Tips voor de komende vakanties:

 • Gebruik uw kredietkaart OP EEN VERSTANDIGE MANIER. Bankiers en autoriteiten houden u angstvallig in de gaten. Een inwoner van Spanje die landen bezoekt die op de zwarte lijst staan, mag zich verwachten aan het bezoek van de man van de belastingen. Of u rijk of arm bent, maakt niet uit: al wie geld heeft is een prooi voor de belastingen.

Belangrijke fundamentals: zie abonneesectie 

Belangrijke technicals zie abonneesectie

Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic

 


Donderdag & vrijdag 23-24 november 2016 - Thanksgiving en Black Friday zullen geen verandering brengen!

 


Bijgewerkte secties:

 hanksgiving fishing

Maandag pas zal de actie weer herbeginnen. Tussen 8 november (presidentsverkiezingen) en de maandag na Thanksgiving/Black Friday zal er niet veel veranderen. De chart hier beneden geeft wat meer informatie. Hoe dan ook, pas na alle charts van goud uitgedrukt in de belangrijkste valuta's en de charts voor de dollar versus euro, pond sterling,...te hebben bekeken, kunnen conclusies getrokken worden. Het STOF veroorzaakt door de verkiezingen is bijlange na nog niet opgetrokken....

USD and -Gold 

     Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Woensdag 23 november 2016 - Een hyperinflatiore depressie gaat gepaard met dalende prijzen voor HOCG-prijzen (oa vastgoed), stijgende LOCG-prijzen (oa voeding en energie) en stijgende beurskoersen.


Bijgewerkte secties:

Het gevaar is GROOT dat de rentevoeten zullen blijven stijgen. Niet alleen zullen verschillende landen die veel in dollars geleend hebben in de problemen raken, maar ook de economie en het handelssysteem staan voor een moeilijke aanpassingsperiode. 

De economie van vandaag is gebaseerd op het JUST-IN-TIME-SUPPLY-SYSTEEM. Dat is mogelijk gemaakt door de aanwezigheid van lage tot nulrentevoeten, door QE en door goedkope energie. Opslagruimten zijn afgeschaft en alle voorraden zijn voortdurend onderweg aan boord van vrachtwagens en schepen. De dag dat de rente en de energieprijzen stijgen, zullen veel reders overkop gaan. Met als gevolg dat de rekken in de warenhuizen leeg zullen raken.

Belangrijke fundmentals: zie abonneesectie 

Belangrijke technicals zie abonneesectie

Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Dinsdag 22 november 2016 - Is dat alles waar onze politici goed in zijn: het uitgeven van geld dat ze niet hebben en zo de bevolking steeds dieper in de schulden jagen?


Bijgewerkte secties:  ALLE secties - Goud uitgedrukt in de belangrijkste valuta's en deze valuta's uitgedrukt ten opzichte van de Euro en de US-Dollar

De USA zijn groot geworden omdat de Amerikanen het beu waren belastingen te betalen zonder dat ze poiltieke vertegenwoordiging kregen. HOE valt het te verklaren dat ze nu terug naar af moeten? 

US-debt-Obama 2016-11-14

Belangrijke fundmentals: zie abonneesectie 

Belangrijke technicals zie abonneesectie

Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Maandag 21 november 2016 - Wat is de link tussen € 1000 en uw belastinginspecteur?


Updated Sections: $-Goud , ¥-Goud & ¥/$/€ , 

communism-small-nl

In Nederland zal straks een "ambetanterik" de boeren komen  vertellen 'hoeveel' koeien ze nog mogen houden!?... Dit is wat men "moderne demokratie" noemt. Volgens ons is het een vergevorderde vorm van communisme, niet meer of niet minder.

Haal € 1000 uit de muur in Italië en je wordt automatisch belastingsonduiker, met als gevolg dat de fiscus komt snuffelen. Aan jou om te bewijzen dat je niets fout hebt gedaan...

Haal je meer dan €1.000 per dag of meer dan €5.000 per maand uit de geldautomaat, dan moet de bank daar voortaan melding van doen bij de belastingdienst. Ziet de belastingdienst vervolgens aanleiding om een onderzoek te starten, dan moet je kunnen aantonen dat het geld op legitieme wijze verkregen is.

Ook moeten Italiaanse banken voortaan bijhouden hoeveel transacties er worden uitgevoerd op je bankrekening. Kom je boven een bepaalde grens uit, dan is dat voor de bank ook reden om actie te ondernemen en een onderzoek te starten. Deze maatregelen gelden alleen voor privé bankrekeningen en niet voor zakelijke rekeningen.

Dit is gewoon te GEK voor woorden. Wilt u bijvoorbeeld een paar duizend euro aan contant geld opnemen om een auto te kopen of om anoniem goud te kopen, dan loopt u het risico dat er een belastingsambtenaar bij u op de stoep staat...(ik vraag me af hoe dit soort ambtenaren met zichzelf kan leven!?)

Onze raad is klaar en duidelijk: Bepaalde landen zullen NOOIT overgaan tot automatische informatie uitwisseling met vreemde (R)overheden. Nu het nog steeds mogelijk is om een bankrekening te openen BUITEN de EU, raden wij aan om hiervan zo snel mogelijk werk te maken.  Kan je straks je middenvinger tonen aan de Roverheid. Bovendien kan al wie buiten de EU al een spaarpotje heeft later, vanaf het ogenblik dat de Roverheid het te kras begint te maken, gewoon naar het buitenland verhuizen. Zonder centen verhuizen, is immers ook niet dat...en met centen kan je een nieuw leven beginnen.

Dit soort acties heeft steeds HETZELFDE RESULTAAT: het kapitaal wordt door de overheid geconsumeerd, de burger wordt steeds armer, een steeds kleinere groep is gek genoeg om een zaak op te starten, GOEDE ondernemers en KAPITAAL vluchten in ijltempo naar het buitenland. De geschiedenis telt voorbeelden genoeg: de USSR, de DDR, Zimbabwe, Argentinië, Venezuela,...

In Panama ontmoet ik regelmatig Venezolanen die gewoon - zonder een cent op zak - het socialistisch regime van Maduro ontvlucht hebben. In de regel zijn het mensen met goede opleiding die meteen een job krijgen (in Panama is de werkloosheid bijna NUL en er is een schrijnend tekort aan geschoolde krachten). 

Straks ook in Belgie en Nederland (EU) - enkele zaken die de moeite van het weten waard zijn:

 1. Voor een Russisch resident/staatsburger is het bij wet verboden financiele rekeningen in het buitenland te hebben.
 2. In Zweden moet men eerst bij de fiscus aankloppen en toelating vragen om een rekening in het buitenland te openen.
 3. Het huidig banksysteem laat de overheid toe ogenblikkelijk de grenzen te sluiten voor het international geldverkeer (SWIFT). Al wie zo dom was/is om in de val van de fiscale amnestie te trappen, wordt straks ook gepluimd en zal het zich nooit vergeven.
 4. De Braziliaanse reiziger betaalt liefst 6% belastingen op elke uitgave gedaan in het buitenland via zijn kredietkaart.
 5. De Zuid-Afrikaan was destijds gelimiteerd op zijn buitenlandse kredietkaart uitgaven. Er was een standaardlimiet van € 1,000. (Ik heb de periode van sankties tegen Zuid-Afrika beleefd en de vindingrijkheid van de burger om zijn kapitaal buiten het land te brengen, had geen grenzen....wel was er hoe dan ook een risico aan verbonden)
 6. Er bestaat nog steeds zoiets als anomieme kredietkaarten.
 7. Wie de Sprookjes van de "failliete overheid" blijft geloven, eindigt altijd op straat: hetzij omdat hij/zij arm is geworden, hetzij tijdens een opstand. Venezuela is een goed voorbeeld. (na WW II was Venezuela een van de rijkste landen ter wereld)

Belangrijke technicals: zie abonneesectie

Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic 


Vrijdag 18 november 2016 - Dit is de belangrijkste chart van deze maand...


Belangrijke secties: US-Dollar, 

De US-Dollar gedraagt zich kranig...en ook het technisch plaatje ziet er goed uit. We hebben echter nog geen UITBRAAK te zien gekregen.

USD candle1

De puzzel klopt niet helemaal. Na de verkiezingen moest de goudprijs plooien, die bevindt zich nu (evenals de goudmijnaandelen) aan de BODEM van het trendkanaal. De UITBRAAK van de Dow Jones bevestigt evenwel het plaatje niet, evenmin als de charts van de andere valuta's ten opzichte van de dollar. Mijn 45 jaar ervaring in de financiële sector dwingt mij tot voorzichtigheid...men weet maar nooit. Zie de US-Dollar charts in de abonneesectie...en denk er aan dat zelfs Donald Trump of GOD de US-Dollar niet meer kunnen redden. Het is gewoon te laat...

Hoe dan ook, wanneer de dollar uitbreekt, bedraagt het  koersdoel € 1,20 ....

Belangrijke fundamentals: zie abonneesectie 

Belangrijke technicals zie abonneesectie

Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Donderdag 17 november 2016 - Is goud een barbaars, waardeloos metaal?...zo denken de mensen in India er niet over.


Bijgewerkte secties: US-Dollar , -Goud & €/$ ,

Goudbelegger hoeven zich niets aan te trekken van bewegingen op korte termijn of van de gebeurtenissen die deze bewegingen veroorzaken. Spijtig genoeg kopen veel beleggers goud als de goudprijs stijgt en verkopen ze als de goudprijs daalt. Dit gedrag bewijst dat ze niets begrepen hebben van de rol van het goud. Want goud is geen belegging en mag in geen geval beschouwd worden als een speculatieve grondstof.

Goud is ECHT GELD en iedereen die beweert dat dit niet zo is, is een complete IDIOOT! Povere, wanhopige mensen die door de overheid worden behandeld als insecten of zelfs als slaven. Op één of ander manier worden deze mensen gebrainwashed zodat ze denken dat in een vrij land leven. Mijn grootvader had foto's van de Britse koninklijke familie tegen de muur van zjn living hangen, hij realiseere zich namelijk dat de Britten hem beter behandeld zouden hebben.


Kleinere bedrijven zitten in de knoei, sommigen van hen zullen niet overleven. Het Hindoe trouwseizoen is van start gegaan en de Indiërs zitten opgezadeld met bankbiljetten waar ze niets mee kunnen doen. Zowel hun persoonlijk als hun familieleven zijn nu één grote puinhoop geworden. De overheid en de natte droom van socialisme dat als DEMOCRATIE wordt verkocht, ruïneren het leven van miljoenen Hindoes, Venezolanen...staat hetzelfde lot binnenkort ook U te wachten? 

India bewijst dat de overheid geen snars inzit met haar onderdanen, ze zal schaamteloos hun vertrouwen schenden en dat zonder de minste waarschuwing. Wie in de VS leeft, houdt beter geen berg briefjes van 100 dollar opgeslagen in de kluis. Beperk u tot biljetten van 10, 20 en 50 dollar. In Europa worden de biljetten van 500 en 200 euro beter vermeden, de voorkeur gaat uit naar briefjes van 50 en 20 euro.


Clinton noch Trump kunnen de trend van een massieve schuldenexplosie stoppen. Trump wil de belastingen verlagen en investeren in grote infrastructuurwerken. Waardoor de schulden met minstens 5000 miljard dollar zullen toenemen. Op basis van een dergelijke politiek is er geen enkele reden om aan te nemen waarom de schulden in de komende 4 jaar aan een lager tempo dan het gemiddelde van 9% op jaarbasis zouden toenemen. Zodoende zou de schuldenberg tegen 2021 oplopen tot minstens 28.000 miljard dollar.

De vastgoedprijzen zullen dalen, maar die voor melk en benzine stijgen....

Het zal alsmaar erger worden. Stjigende rentevoeten, meer werkloosheid, toenemende stress in de kredietmarkten en grote problemen in de financiële sector. Deze cocktail leidt onvermijdelijk tot hogere schulden en tot het op grote schaal drukken van geld. We glijden zodoende weg in een dramatische hyperinflatiore depressie en de stijgende beurskoersen, de stijgende rentevoeten en de stijgende prijzen voor sommige grondstoffen vormen daar het BEWIJS van. 

Belangrijke fundamentals: zie abonneesectie 

Belangrijke technicals zie abonneesectie

Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Woensdag 16 november 2016 - Wanneer de rentevoeten stijgen en het gratis geld verdwijnt, zullen de banken massaal de woonkredieten terugroepen. Dit zal de vastgoedmarkt een oplawaai van jewelste verkopen.


real estate falling off a cliffBijgewerkte secties:

U hebt nog niets meegemaakt in de vastgoedsector. Wie op zoek naar rendement koos voor de vlucht vooruit richting vastgoed zal de slechtste ervaring OOIT beleven. De prijzen voor vastgoed zullen namelijk beginnen te dalen en blijven dalen.... Naarmate het geld schaarser wordt zullen de rentevoeten blijven stijgen. De banken zullen hun woonkredieten terugvragen. Uiteindelijk zal u de kans krijgen om vastgoed voor een prikje te kopen. 2 of 3 gouden munten zullen volstaan. 

 

Er komt een grote crisis op ons af, met een kredietmarkt die volledig dichtgevroren zal zijn. Bankruns en relletjes horen er ook bij. Het plan van de bende van Hillary gang was het starten van een beperkte kernoorlog met Rusland..

Meer op de abonneesite...mis deze belangrijke informatie niet

Belangrijke fundamentals: zie abonneesectie 

Belangrijke technicals zie abonneesectie

Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Dinsdag 15 november 2016 - Wanneer de goudprijs vanwege één of andere gebeurtenis fors beweegt, is die beweging zelden ondersteund.


Bijgewerkte secties: Wereldbeursindices , Majors (index), Juniors (index), 

Wanneer de goudprijs vanwege één of andere gebeurtenis fors beweegt, is die beweging zelden ondersteund. De gebeurtenis van vorige week was uiteraard de verkiezing van Donald Trump...samen met een SUPERGROTE MAAN zoals we die maar eens in 35 jaar te zien krijgen. Zoals in de VS zijn ook in Europa 500 miljoen mensen het beu om door een elite in Brussel bestuurd te worden. Die elite begrijpt namelijk geen bal van wat er bij de mensen leeft. Ze is bovendien niet democratisch verkozen. In december zijn er verkiezingen in Italië, volgend jaar in Frankrijk en Duitsland. Het uiteenspatten van de Europese Unie en het einde van de euro wenken aan de horizon. Het is slechts een kwestie van tijd alvorens het zover zal komen. Dat kan veel sneller gebeuren dan iedereen denkt.  

Wanneer  we hyperinflatie krijgen, kan de goudprijs tot eender welk niveau stijgen. Van 125.000 dollar per troy ounce tot een oneindig groot getal. We zijn zeker niet alleen die 125.000 dollar haalbaar vinden. Uiteindelijk is dat ook niets meer dan een wilde gok. Zie Goudobjectieven. De spreker probeert uit te leggen wat een hyperinflatiore depressie is: de prijzen van High Order Capital Goods zoals vastgoed zullen dalen, maar de prijzen van Low Order Consumer Goods zullen stijgen (voorbeeld: melk, brandstof, of met andere woorden voedsel en energie in het algemeen.


De OBLIGATIEMARKTEN krijge het steeds moeilijker...meer hierover morgen...

Belangrijke technicals: zie abonneesectie 

Belangrijke technicals zie abonneesectie

Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Maandag 14 november 2016 - De verstandigste beleggers deden vorige week niets en wachtten af rustig tot het stof opgetrokken was!


Bijgewerkte secties: Koper & platina (uitbraak & koopsignalen) , $-Goud , Zar-Goud & Zar/$/€ ,

Omdat de ganse wereld had verwacht dat Hillary en niet Trump de volgende Amerikaanse president zou worden, moeten de MEESTE vermogens- en fondsbeheerders hun portefeuilles herbekijken. En dat gaat gepaard met HEEL WAT GEDRUIS op de financiële markten. Het advies luidt om het strijdtoneel te verlaten totdat de storm is gaan liggen en de zaken weer een stuk duidelijker zijn geworden.

We twijfelen er geen moment aan dat wat in de VS gebeurde nog altijd NIET begrepen is door de westerse politici en door de Mainstrean Media. De verandering is anderzijds een feit, er is geschiedenis geschreven. Het lijdt weinig twijfeld dat de komende verkiezingen in Europa nog meer VERANDERING zullen brengen. De bevolking is het kotsbeu om door het establishment te worden uitgemolken. INTERNET is volop bezig de wereld te veranderen en dat op een nooit geziene schaal. De kans is groot dat binnen 5 jaar de BBC niet langer bestaat. 

Marine le Pen (de volgende Franse president) windt er geen doekjes om tegen deze BBC reporter....die de indruk geeft dat hij op de maan leeft. Na het bekijken van deze video zal het duidelijk zijn dat Marine dezelfde aantrekkingskracht heeft als Donald Trump.

Goud heeft zich bijzonder EIGENAARDIG en EMOTIONEEL gedragen op de dag van de presidentsverkiezingen en op de dagen nadien. Weinig mensen zullen zich nog herinneren dat op de dag dat Ronald Reagan werd verkozen (november 1980) de US-Dollar uitbrak en VOLKER de rente verhoogde. Op die manier zette hij een punt achter de Secular Bull trend bij het goud. De jaren nadien daalde de goudprijs van 850 naar 250 dollar. Het is echter UITGESLOTEN dat we nu een gelijkaardig scenario krijgen. In dat geval zouden namelijk zowel de wereldeconomie als het financieel systeem kopje onder gaan. 

gold Interest rates

Nota: Reagan was verkozen in november 1980 en $-Gold en US-rentevoeten bereikten een piek begin 1981. Vandaag kunnen we stellen dat Trump is verkozen in november 2016 terwijl de goudprijs en de rentevoeten een bodem lieten optekenen.

Belangrijke technicals: zie abonneesectie 

Belangrijke technicals zie abonneesectie

Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Vrijdag 11 november 2016 - Goudprijs door het dak tot $2294 in India na het uit omloop halen van de grote bankbiljettten.


India Gold

Bijgewerkte secties: Obligaties in de VS , Staatsobligaties in Europa , 

Aan de Indiase goudwinkels staan lange rijen aan te schuiven. Tot diep in de nacht werd er zwaar in goud gehandeld.  Afhankelijk van de bron steeg de goudprijs met 15 tot 20% binnen een periode van 10 uur. Al een tijdje wordt goud in India aan premie verkocht.

Op sommige plaatsen steeg de prijs voor een troy ounce goud tot US$ 2294. Tenminste voor wie er in slaagde om nog goud te vinden, want de voorraden droogden snel op. Op 8 november kondigde de Indiase regering aan dat biljetten van 500 en 1000 rupee uit omloop gehaald zouden worden. Die grote biljetten zijn het meest gebruikt in illegale transacties. Banken en ATM's waren gisteren gesloten. De regering hoopt zo de corruptie te bestrijden en het zwart geld uit omloop te halen. Maar zo wordt de kleinhandelsprijs van goud de lucht ingejaagd.  


CalexitCALEXIT....We kunnen een afscheidingspoging krijgen in de USA! Inwoners van California ijveren voor de afscheiding van California. California, Texas,...Florida. Een afscheiding van California zou geen slechte zaak zijn voor de VS, want de staat heeft een GROTE SCHULDENBERG. Complexe gemeenschappen kunnen GEEN dure energie gebruiken. De VS kunnen dus op een bepaald moment meemaken wat Europa al heeft meegemaakt met de BREXIT en nog zal meemaken met de ITALEXIT, FRANCIT,.... Op 4 december stemmen de Italianen via een referendum over een wijziging van de grondwet. Daarmee duikt het volgende probleem op waar de eurozone mee geconfronteerd wordt. Premier Matteo Renzi heeft eerder dit jaar met ontslag gedreigd in geval van een nederlaag.

Zie de ACADEMIE voor de artikels en de research over energie en complexe gemeenschappen. 


Beleven we een trendommekeer bij de rentevoeten? 10Y Treasury yields tikten vor het eerst sinds januari aan op 2,10%, dit als gevolg van hogere inflatievewachtingen na de verkiezing van Donald Trump tot volgende Amerikaanse president. Italiaanse staatsobligaties kregen rake klappen, bunds, gilts en JGB's zien de rendementen stijgen. In de ontwikkelde landen bereikten de rendementen een piek voor de afgelopen 6 maanden. De US yield staat op het hoogste niveau sinds 2015.

Hogere rentevoeten zullen de consumenten aansporen om VANDAAG in plaats van morgen goederen en diensten te KOPEN. Het zal de OMLOOPSNELHEID van het geld verhogen en we zullen MEER INFLATIE te zien krijgen!

rates in EU-nov16 

Belangrijke technicals: zie abonneesectie 

Belangrijke technicals zie abonneesectie

Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Woensdag 9 november - Als politiekers hun politiek niet wijzigen, verandert het volk van politiekers!


Bijgewerkte secties: Goud & zilver Juniors , 

Wanneer de politici hun politiek niet willen aanpassen, zal het volk voor andere politici kiezen...Rekening gehouden met alle inspanningen geleverd door de Clinton & Obama clan, is dit een BELANGRIJKE nederlaag voor deze clan. En een BELANGRIJKE overwinning voor de ANTI-ESTABLISHMENT beweging. Zeker omdat Donald Trump GEEN politicus is maar een ENTREPRENEUR.

Wij hier bij Goldonomic wensen hem alvast het beste en we hopen van harte dat hij inderdaad in staat zal zijn om met moeras te dempen.

Zijn overwinning over het Establishment zal verstrekkende gevolgen hebben voor de ganse wereld, voor de Europese politiek en voor het Establishment. Volgend jaar zijn er verkiezingen in Frankrijk, Duitsland, Nederland en Italië. De kansen zijn behoorlijk groot dat we een gelijkaardige verschuiving krijgen: de dagen van de EU-zone zijn dan geteld. Hopelijk krijgt Trump volgend jaar gezelschap van Marine Le Pen, Wilders,...deze wereld is de huidige politieke klasse van sukkelaars gewoon spuutzat. Francis D. Schutte

drain the swamp

Clinton is de vermenselijkheid van Oorlog en Corruptie. Was Hillary verkozen, dan waren de gevolgen ervan voor de wereld VRESELIJK geweest.   Met Trump is er nu HOOP.... Het echte werk begint morgen en het wordt NIET gemakkelijk! [de Mainstream Media die haar man Bill jaren terug omkocht, hebben een stuk S...T met een mooie verpakking proberen op te dienen...en het is hen mislukt] 

election day 

Vandaag is het zo ver: Election Day in de U.S. is eindelijk gearriveerd en zo komt er een einde aan het vulgaire spektakel dat de afgelopen verkiezingscampagne heeft gebracht. Het klapstuk kwam afgelopen maandag, toen de Dow Jones snel steeg tot 18.200 in reactie op het bericht dat de FBI stopte met het onderzoek naar de emails van Clinton. Op hetzelfde moment kregen goud en zilver klappen en dat op hetzelfde tijdstip dat alle mogelijke andere activaklassen duurder werden. Dat geldt zelfs voor olie, een markt waar de fundamentals er vreselijk uitzien. 

Maar eigenlijk hoeft dat niemand te verbazen , want de 'Deep State' heeft alle remmen losgegooid om haar kandidaat Hillary Clinton verkozen te krijgen. In ieder geval zal maandag herinnerd worden als één van de idiootste beursdagen uit de geschiedenis, los van het feit wie de verkiezingen heeft gewonnen. Het trieste feit is de problemen waar de VS mee kampen zo diep zitten dat geen enkele president ze kan oplossen. Het is gewoon onmogelijk een oplossing te bedenken die de goede oude tijd kan terugbrengen. Van duurzame groei gecombineerd met een redelijke vorm van inflatie is geen sprake meer. We zullen gconfronteerd worden met aantrekkende inflatie in combinatie met een geleidelijk aan verzwakkende economische groei. Dat terwijl de enorme schuldenberg zijn onvermijdelijke tol zal eisen.[ John Embry]

Belangrijke fundamentals zie abonneesectie 

Belangrijke technicals zie abonneesectie

 Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Dinsdag 8 november 2016 - Vorig jaar zei ik al dat de Mainstream Media eender wat zullen doen om Hillary verkozen te krijgen....


Screen Shot 2016-11-07 at 12.38.37 PMUpdated Sections: Goud & zilver Majors , 

FBI Directeur James Comey is niet bekwaam om zijn job te doen.  Amerika is getuige geweest van één van de onnozelste - zoniet de onnozelste - uitvluchten bedoeld om iemands ego af te dekken. Wanneer Hillary wordt verkozen, sluten we OPSTANDJES op het grondgebied van de VS niet uit.

De keuze waar de Amerikanen voor staan is erg eenvoudig: Hillary Clinton is de meest corrupte politicus die ooit kandidaat-president is geweest.  De zeer lange lijst met schandalen waar ze in betrokken is, reikt over een periode van 30 jaar en is goed gedocumenteerd. De kiezers weten precies wat ze aan haar hebben. En wanneer ze ondanks alles toch verkozen zou worden, wil dat zeggen dat de Amerikanen voor wetteloosheid hebben gekozen.

Voor het conservatieve gedeelte van de bevolking gaan deze verkiezingen hoofdzakelijk over Trump, maar ik geloof dat ze in veel grotere mate over Hillary Clinton gaan. Ik er trouwens van overtuigd dat we op een sleutelmoment in de Amerikaanse geschiedenis staat. Wanneer de Amerikanen voor Hillary Clinton kiezen, wil dit zeggen dat er nul komma nul hoop is voor de toekomst. [zerohedge]

De FBI is sterker dan GOD...ze kunnen daar 60.000 mails lezen in minder dan een week tijd.!

Belangrijke technicals:

 • De financiële markten, aandelen, valuta's, goud en zilver, enzovoort blijven in hun tradingkanalen beweGen. We hopen van harte dat we woensdag een duidelijke richting te zie krijgen. 
 • Goud- & zilvermijnen botsen terug van hun Moving Averages en zijn op de huidige niveaus nog steeds KOOPWAARDIG.

  .Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Maandag 7 november 2016 - Ofwel de uitslag van de verkiezingen, ofwel de verkiezingen zelf zullen gemanipuleerd worden.


Bijgewerkte secties: Wereldbeurzen , US-Dollar , 

De helft van het Obama kabinet is aangeduid door de vertegenwoordigers van CITIBANK! Hillary sloot de grootste wapendeal ooit met de Saoedi's nadat deze miljoenen gestort hadden in de kas van de Clinton Foundation...Is iedereen die voor Hillary wil stemmen bereid om deze video tot het bittere einde te bekijken? Weet u dat we de oorlog in Libië hoofdzakelijk aan haar te danken hebben? Dat Hillary eveneens verantwoordelijk is voor de Europese migranten- en vluchtelingencrisis? De duivel in hoogsteigen persoon zou het NOOIT beter hebben gedaan.

De financiële markten vertellen ons dat Donald Trump de volgende president van de VS zal worden. Precies zoals ze ons voorspelden dat er GEEN Brexit zou komen. Hoewel de uitslag van het Brits Referendum YES, luidde, is van een Brexit nog altijd geen sprake. In tegendeel, een politica die duidelijk tegen was (Theresa May) werd tot premier van het UK aangeduid. Farage werd de laan uitgestuurd en UKIP ligt volledig op zijn gat. Vorige week heeft zelfs het British High court de remmen opgetrokken wat die Brexit betreftt.

Remember, the election system is a rigged", zo zei Donald Trump vorige weekend. Inderdaad, het systeem is gemanipuleerd.

Het systeem is zelfs zo gemanipuleerd  dat de uitslag van de verkiezingen er eigenlijk niet toe doet. Het enig resultaat zal zijn dat het kiespubliek massal zal ontwaken. De verkiezingen van 8 november zijn op de eerste plaats een strijd tegen het Establishment. Maar was het niet altijd al zo? Het is relatief makkelijk om de SPELERS te veranderen, het is echter veel moeilijker om een vervelende overheid kwijt te raken. Deze bureaucraten zijn namelijk diegenen die aan de touwtjes trekken en de spelers domineren. Politici zijn het omgekeerde geworden van wat oorspronkelijk de bedoeling was. In plaats van voor het VOLK te spreken, zijn het professionals geworden die alleen voor zichzelf spreken.

IN 1961 waren 2,7 miljoen Duitsers al naar het westen gevlucht toen de muur werd opgericht.

Financiële repressie en legale diefstal zijn van alle tijden. Elke keer dat een overheid haar land in de schulden heeft geduwd, vallen de autoriteiten terug op "The Law and Force"om te stelen wat ze van hun onderdanen nodig hebben Resultaat is dat ondernemers en kapitaal het land verlaten om betere horizonten op te zoeken. Hierdoor nemen recessie en werkloosheid alleen nog verder toe. De overheid moet dan gaan uitkijken naar andere uitwegen om de bevolking te belasten. Zoals bijvoorbeeld het verhogen van de belasting op elektriciteit. De BESTE entrepreneurs zullen als eerste vertrekken...alleen de zwakke broertjes blijven achter...wanneer de zaken nog slechter gaan worden de grenzen gesloten en worden er muren opgetrokken.

De inventiviteit van de overheden om belastingen te heffen kent geen grenzen. De Braziliaanse regering heeft een belasting van 6,38% geheven op alle aankopen door Brazilianen met hun kredietkaart gedaan. Voordien bedroeg die heffing maar 2,38%, ze werd in 2011 geheven om te beletten dat steeds meer Brazilianen goedkopere goederen in het buitenland gingen kopen. In Argentinië tijdens het Kirchner bewind werden boeren beboet op hun export. Jaren geleden werden Europeanen belast op het aantal vensters dat aan hun huis werd geteld.

Belangrijke fundamentals zie abonneesectie

Belangrijke technicals zie abonneesectie

 Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Vrijdag 4 november 2016 - Welkom in de wondere wereld van de illusies.

 


Bijgewerkte secties: Uraniumaandelen , 

stress tests"Welkom in de wondere wereld van de illusies". Dit is een wereld waarin slechts weinig mensen in staat zijn om het verschil te zien tussen realiteit en fantasie. En misschien is er ook geen verschil tussen beiden. Kijk maar naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen en de kandidaten die aan het spektakel deelnemen. Op basis van de afgeleverde show lijkt het wel pure fantasie, het is bijna onmogelijk om de show en de kandidaten au serieux te nemen. Maar dat is nu eenmaal de wereld waar we nu in leven. Wie overal de Pokemon Go jagers in de Europese straten ziet ronddwalen, vraagt zich af of in de VS een gelijkaardige show wordt opgevoerd.

De stress tests die van de banken afgenomen worden zijn alleen maar schone schijn. Landen als Portugal en Griekenland waren uitgesloten omdat hun banken bankroet zijn. De criteria werden zo gekozen dat alle banken met uitzondering van Monte dei Paschi in Italië ze konden overleven. De hele wereld weet dat deze bank failliet is, sjoemelen hielp hier dus niet. Maar in deze wereld vol illusies doet men alsof alle banken kerngezond zijn. De top performers bij de banken waren de Zweedse, met Swedbank en Nordea in een glansrol (whoehaha). Dit is ronduit fascinerend omdat slechts enkele weken geleden de Zweedse toezichthouder stelde dat Nordea zwaar ondergekapitaliseerd is. Er was sprake van een bedrag van SEK 50-80 miljard. Dit rapport werd snel weggemoffeld onder de tafel. Bij de stress tests kwam het zelsf niet ter sprake.

unsafe banks-2014

De Amerikaans dollar ziet er doodziek uit. De kans lijkt groot dat de dollar binnenkort aan een major secular downturn zal beginnen. De wereldreservemunt is sterk overgewaardeerd, rekening gehouden met de economische situatie. Voeg daarbij het probleem van de alsmaar oplopende schulden en de deficieten op lopende rekening en begroting. De kans is groot dat de rit in de richting van de intrinsieke waarde (en die bedraagt nul!) binnenkort aangevat zal worden. Het is een race geworden die 100 jaar heeft geduurd, maar de dollar kan de eerste van de grote munten worden die de bodem bereikt. Dit zal uiteraard verregaande gevolgen hebben voor zowel de schulden als de beurskoersen.  

De vraag van 1 miljoen: welke munt zal eerste vallen? Wie zal het worden: de euro, het pond, de yen of de dollar?...wat er ook gebeurt, GOUD zal OVERLEVEN!

hollande

On n'aime pas les riches (Francois Hollande) – We houden niet van rijke mensen.

Uit de cijfers van het Frans ministerie van Financiën blijkt dat 10.000 miljonairs het land hebben verlaten sinds Hollande president werd. Maar niet alleen de miljonairs keren Frankrijk de rug toe. Veel belastingbetalers met een inkomen van meer dan 200.000 euro maken dat ze weg zijn. Het grootste aantal viel te noteren in de categorie met een inkomen van 400.000 euro per jaar en meer. In elk van deze categorieën waren in 2014 minstens 15% minder belastingbetallers dan in 2014. Een gelijkaardige exodus doet zich voor in België, Spanje en Nederland.  De communisten (zijzelf spreken van democratie) zijn bezig om de kip met de gouden eieren te slachten. 

Iets gelijkaardigs gebeurde in OOST-Duitsland vlak voor de oprichting van de Berlijnse muur door de USSR en de DDR. De autoriteiten gaven er geen barst om omdat ze over tal van privileges beschikten. In de USSR, hadden overheidsambtenaren toegang tot SPECIALE WINKELS waar ze vreemde producten konden kopen in eender welke munt (ook dollars). Tegenwoordig bestaan dergelijke winkels al in EU-gebouwen (bijvoorbeeld in Brussel) en het EU-personeel betaalt geen belastingen.!


Ik heb destijds gezegd...we krijgen NOOIT een BREXIT zolang als er geen OORLOG of REVOLUTIE is!

BREXIT NO MORE? "Het Britse Hoog Gerechtshof sloot donderdag uit dat de Britse regering toestemming aan het parlement moet vragen alvorens het proces van de Brexit op gang te zetten. Dat is goed nieuws voor Eerste Minister Theresa May’s plannen voor die Brexit. Het pond sterling steeg meteen op het nieuws, want veel beleggers hadden het standpunt ingenomen dat het parlement de politiek van de overheid zou afremmen. Waardoor de kansen op een 'harde Brexit' een stuk kleiner zouden worden.

Belangrijke fundamentals zie abonneesectie

Belangrijke technicals zie abonneesectie

 Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Donderdag 3 november 2016 - De Amerikaanse presidentsverkiezingen zijn nog maar 6 dagen van ons verwijderd.


obama hillaryBijgewerkte secties: Kroon-goud & Kroon/$/€ , Yuan-goud , Rupee-goud , 

Het Amerikaans establishment en de ganse Democratische partij verkeren in een paniekstemming. Nooit eerder in de geschiedenis gedroeg een zittende president zich zoals Obama zich nu gedraagt. De kansen dat Donald Trump op 8 november tot volgende Amerikaans president verkozen zal worden, stijgen met de dag. De machthebbers vrezen deze man omdat hij zonder politieke voorgeschiedenis niet te chanteren zal zijn. Wanneer de Democraten het Witte Huis verliezen, zullen de VS en de ganse wereld op stelten staan.

Wanneer vastgoedmagnaat Trump triomfeert, kan de goudprijs stijgen tot $1.500 per ounce, dit volgens HSBC. Vandaag sloot de goudprijs af boven $ 1300. 

De stijging van de goudprijs heeft de devaluatie van de kroon gecompenseerd. Zoals verwacht hebben Zweden die fysiek goud bezaten in plaats van kronen geen spatje pijn gevoeld van de koersval van hun munt.

Belangrijke fundamentals zie abonneesectie

Belangrijke technicals zie abonneesectie

 Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Woensdag 2 november 2016 -  De grote bull markt voor goud, zilver, platina,...is nog altijd volop bezig


Bijgewerkte secties: $-Goud , Koper & Platina , Zilver , 

De grote bull markt voor goud, zilver, platina,...is nog altijd volop bezig, zodat de recente correctie een goede instapmogelijkheid bood. Goud en zilver zijn als edelmetalen dit jaar de best presterende activaklassen, ze doen het bijzonder goed en er is een hoop meer op komst.  We denken dat de dollar zijn daling zal verder zetten wanneer de goudprijs blijft stijgen...

Goud- en zilvermijnaandelen zijn nog altijd spotgoedkoop, we verwachten voor onze selectie van aandelen een stijging met 500%!

Gedurende de 18de eeuw stegen de prijzen voor HOUT, brandstof en grondstoffen voor verlichting (kaarsen!) tijdens periodes van hyperinflatie. We verwachten dat dit in de toekomst opnieuw zal gebeuren met ruwe olie, uranium en aardgas.

price revolution of 18th century 2

Belangrijke fundamentals zie abonneesectie

Belangrijke technicals zie abonneesectie

 Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic

Categories: Financieel Nieuws

Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."
Cron Job Starts