28
mei
2015

NIEUWS MEI '15 (publiek)

Waar is John Galt ? Wat als Ondernemers besluiten te staken !?

SSL site seal - click to verify


Vrijdag 29 mei 2015 - De Zwitsers arresteren niet-Amerikaanse burgers voor het begaan van misdaden in een niet-Amerikaans land op vraag van de USA!? Hebben we dat goed begrepen?


blatterBijkomende secties: zie abonneesectie 

Het gebeurde deze week in Zwitserland en het tart elke verbeelding! Niet-Amerikaanse burgers werden in dat land gearresteerd voor misdaden begaan in een niet-Amerikaans land. Ze werden door de Zwitserse politie gearresteerd op vraag van de Amerikaanse autoriteiten...en ze dreigen nu uitgeleverd te worden aan de Verenigde Staten.  Snowden heeft de juiste beslissing genomen door tijdig de benen te nemen richting Rusland. Hji zocht en kreeg asiel in een voormalig communistisch land dat sinds 1989 sterk is veranderd. Assange heeft blijkbaar de verkeerde beslissing genomen De USA hebben duidelijk een grote invloed op de Zwitserse autoriteiten. De Democraten zijn oerdom, ze hebben de meerderheid en reageren niet op dit soort inbreuken op de vrijnheid.

Niet vegeten: Zwitserland kondigde eveneens aan dat het de namen zal vrijgeven van alle niet-ingezetenen die een bankrekening in het land hebben.

De voormalige woordvoerder van het U.S. House werd deze week gearresteerd. U.S. House Speaker Dennis Hastert wordt door de federale autoriteiten verdacht van bankfraude. De openbare aanklalger in Chicago verklaarde dat de 73-jarige Repubiklein wordt beschuldigd 952.000 dollar van zijn rekening te hebben gehaald. Daarmee probeerde hij de verplichting om transacties boven 10.000 dollar aan te geven te ontwijken. Een andere beschuldiging is dat hij zou hebben gelogen tegen de FBI...en dat gebeurt in een land dat zichzelf beschouwt als de bakermat van de vrijheid. 

Logisch, Mr Holmes....wanneer de US-Dollar in waarde stijgt, zullen de prijzen van commodities tijdelijk dalen. Op die manier wordt de huidige prijsinflatie in de Verenigde Staten goed weggestopt. Lagere oilieprijzen hebben al voor wat opluchting gezorgd bij de Amerikaanse autoriteiten. Een sterke Dollar heeft uiteraard impact op het algemeen prijsniveau want de meeste grondstoffen, voedsel en consumentengoederen worden geïmporteerd.

De prijzen in de winkels en de kosten van het levensonderhoud zijn in de afgelopen 2 jaar sterk gestegen. Inderdaad, sterk gestegen en dat weerspiegelt zich niet in de officiële inflatiecijfers.

Belangrijke fundamentals en technicals: zie abonneesectie

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Donderdag 28 mei 2015 - Afgelopen maandag zijn de optieseries voor de maand mei geëxpireerd -


Barcelona mairBijgewerkte secties: Crude Oil, Coal and Sun

De Spaans verkiezingen: Podemos en Ciudadanos boeken grote vooruitgang. De Spaanse kiezers hebben gesproken, premier Rajoy verloor meer dan 2,20 miljoen stemmen. De PS (socialisten) leed anderzijds eveneens grote verliezen. In de verte wenkt nu het Griekse voorbeeld. De Spaanse kiezers hebben vooral zwaar getild aan de politiek in hun land. Vele Spanjaarden zijn boos over de manier waarop er met gemeenschapsgeld is gesmeten. Bovendien doen er hardnekkige geruchten over corruptie de ronde. De twee klassieke partijen slaagden er in de meeste regio's niet in om hun meerderheid te behouden. Beiden verloren ze veel stemmen aan opkomende nieuwkomers als Ciudadanos en Podemos. De anti-besparingspartijen, gelinkt aan de extreem-linkse Podemos beweging die amper een jaar oud is,  hebben de burgemeesterszetel van Barcelona veroverd. Ze kunnen ook een coalitie vormen in Madrid.

Eerste minister Mariano Rajoy, zijn regering en de vorige socialistische partij (PSOE) dragen de schuld voor dit alles.

Belangrijke fundamentals en technicals:  zie abonneesectie

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Woensdag 27 mei 2015 - Internet is de drukpers van de 21ste eeuw

Bijgewerkte secties:

Internet zal niet alleen boeken, magazines en de traditionele televisiekanalen vervangen, maar het zal dezelfde impact op de maatschappij hebben als de uitvinding van de boekdrukkunst en de vertaling van de Bijbel eeuwen geleden hadden.  Propaganda maken zal buitengewoon moeilijk worden, de bezoekers van internet kiezen zelf want ze willen lezen en wat ze willen zien. Vanzelfsprekend zullen ze ook zelf hun eigen nieuwsbron uitkiezen.

netflix

Internet is een geweldige uitvinding, een reusachtige vernieuwing. Maar wat het niet kan verschaffen is risicovrij digitaal geld en/of digitale betalingen die zonder kopzorgen afgehandeld kunnen worden. Wanneer de overheden alle CASH geld uit omloop zouden halen, zouden diezelfde overheden de slaven worden van zij die Internet runnen. Wanneer deze bankroet zouden gaan, zullen de overheden hetzelfde lot ondergaan.

Onthoud goed dat de kans dat 200 landen over de hele wereld op hetzelfde moment naar DIGITAAL GELD zullen overstappen zo goed als NUL is.  Wanneer dit onmogelijk is, zal het ook bijzonder moeilijk zijn voor individuele landen om het Digitale Geld (bankgeld) volledig te vertrouwen. Last but not least: door zo te handelen zouden de autoriteiten toelaten dat de banken de overheid compleet controleren. Wie de geldstromen controleert, controleert de economie en dus ook het volk. 

De overheden zullen waarschijnlijk proberen om zo veel mogelijk financiële operaties te digitaliseren onder het mom dat zulks nodig is om terrorisme, witwassen van misdaadgeld, wapen- en drughandel enzovoor onder controle te krijgen.  Zijn de overheden dan zo dom dat ze niet weten dat deze misdadigers indien noodzakelijk hun goederen zullen verhandelen voor goud, diamanten of zelfs voor koper? 

Belangrijke fundamentals en technicals: zie abonneesectie

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Dinsdag 26 mei 2015 - Godsdienst is een zeer effectieve manier om de massa te controleren -


Bijgewerkte secties: aardgas

De meeste efficiënte manier om iedereen in het gareel van een bepaald systeem te laten lopen,  is IEDEREEN te doen geloven dat dit systeem een positief einde zal kennen. (Hayek)

Dat is WAAROM internet de wereld compleet zal veranderen!

Een verstandige reclameman zal de geesten van de mensen zo bewerken dat ze precies op de gewenste manier zullen handelen en doen. Wie de zaken echt verstandig wil aanpakken, zal er voor zorgen dat de massa niet aan zijn greep ontsnapt door ze af te snijden van andere informatiebronnen; De meeste efficiënte manier om de controle te verwerven over de gedachten van de mensen, is door de betekenis van WOORDEN. Op deze manier gebeurt de omvorming van oude religies tot nieuwe:

*Kapitalisme is slecht en socialisme is goed: kapitalisme en de vrije markt garanderen dat elk individu op een volle manier zal participeren aan de gemeenschap, communisme en socialisme vernietigen de vrijheid van het individu.

*Socialisme is geen democratie, wat men ons ook probeert wijs te maken: socialisme leidt tot fascisme en democratie is niet langer wat de oude Grieken er onder verstonden. Democratie staat nu ook in dienst van de zaak van de gemeenschap en is in feite socialisme geworden. Wat NOOIT de bedoeling is geweest. 

*Inflatie en deflatie: inflatie is NIET een algemene stijging van het prijzenniveau en deflatie is NIET het tegendeel daarvan. 

Belangrijke technicals: zie abonneesectie

 Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag 25 mei: - Zijn jullie bereid om verder in deze mallemolen mee te stappen?

socialistGelezen in Beursparels: Je zit rustig op een terrasje iets te drinken met een boek in de hand en plots stapt er een juffrouw op je af. Ze trekt de roman uit je handen en roept: "Jef Geraerts was een racist, hij behandelde de vrouwen als lustobjecten. Schaam u!", terwijl ze uw glas Hoegaarden over uw kop uitkapt. Ze stapt verder, in haar achterzak steekt een lidkaart van de SP.A en een exemplaar van Vijftig Tinten Grijs.

Je hebt nog maar net het bier van je gezicht geveegd, of er stapt een jonge kerel op je af: "Mijnheer, beseft u wel goed dat de kasseien op dit plein door kinderen zijn gemaak?. En dat voor een hongerloon!" Uw antwoord: "En dan?" maakt de man razend kwaad. Hij spuwt in uw gezicht en snauwt: "Gij vuile kapitalist!". Met z'n iPhone neemt hij snel een foto, waarna hij het op een lopen zet. Met in zijn achterzak een leefloon.

Maar wat is dat vandaag toch allemaal? Je betaalt de rekening en slentert richting metrostration. Een man met een Turkse vlag glipt mee naar binnen, hij roept "Erdogan! Erdogan!". Je bekijkt hem afkeurend, maar dat pikt hij niet. Hij komt naar je toe en snauwt: "Wat is het probleem, meneer? Ik ben ook Belg, ik heb namelijk de dubbele nationaliteit. Fils de pute!"

Voor de afwisseling is er nog maar eens een betoging. De metro zit dan ook vol met rode, groene en blauwe vakbondspoppetjes. Het bier vloeit rijkelijk, er wordt gezongen, slogans weerklinken: "Taxshift NU! Geen jacht op de werklozen! Solidariteit! Weg met de indexsprong! Laat de rijken betalen! Rechtvaardige belastingen! Wij willen een 30-uren week!"

Eindelijk kan je uitstappen. Normaal zou je van hieruit de trein nemen, maar die rijdt niet omdat de treinbestuurders staken. Dus spring je maar in de wagen, maar het verkeer vlot niet. File, want er zijn weer eens wegeniswerken. Het vlot voor geen meter, een uur is zo voorbij. In de verte lonkt de afrit, je neemt de pechstrook om iets sneller te zijn. Jammer maar helaas, de politie heeft je gezien. Het resultaat mag er wezen: een boete van 55 euro.

Wat een rotdag! Maar gelukkig ben je bijna thuis. Maar wat is dat nu weer? In je straat staan allemaal hokjes. "Een proefproject van de overheid, mijnheer. We gaan na of de aanpassing van het kadastraal inkomen en de kilometerheffing niet vervangen kunnen worden door een péage aan de opriti van ieder huis. Dat is dan 10 euro, mijnheer."

Alle leed moet nu wel geleden zijn. Je opent de voordeur en schrikt je meteen een hoedje. Op de sofa zit iemand die je niet kent, hij glimlacht en stopt je een brief toe. De afzender is Jean-Claude Jüncker, voorzitter van de Europese Commissie. In het kader van de huisvesting van de bootvluchtelingen, ben je uitgeloot om zo'n asielzoeken onderdak te geven. "Proficiat en veel succes, zo staat er.

Belangrijke fundamentals voor de belegger: zie abonnee sectie

Belangrijke technische info voor de belegger: zie abonnee sectie

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Vrijdag 22 mei 2015 - Maandag is Memorial Day in de VS - de volgende update komt dinsdag !


greek crashBijgewerkte secties:

Griekenland: Jullie proberen ons kapot te krijgen, het Griekse volk moet uitgehongerd worden. Maar loop naar de pomp, we betalen jullie geen cent terug. In feite hebben we niets meer met jullie te maken. We stappen uit de NATO, we stappen uit de EU en we krijgen onze eigen munt terug. Wanneer we financiering nodig hebben, doen we wel beroep op onze Russische vrienden. 

 

De NATO is een huurling die door Washington wordt gebruikt om agressie van de VS bot te vieren. Zonkder de NATO zouden de Amerikanen geen enkele dekmantel hebben om hun agressie te tonen. 

Indien Griekenland bankroet gaat, zou het land zonder ook maar één cent aan schulden achterblijven. Wanneer de schuldenberg tot nul wordt herleid, kunnen de Grieken wanneer ze geld nodig hebben altijd aankloppen bij de Russen. Wanneer dit gebeurt met Griekenland, zal het ook gebeuren met Italië en Spanje.  Want deze landen bevinden zich in dezelfde situatie. Ze dreigen weg te zakken in een moeras van schulden. 

Over de Euro/Dollar en de obligatiemarkt: veteranen van de financiële wereld weten hoe gevaarlijk is om het onderste uit de kan te halen. Daarom kan het interessant zijn om eens te kijken naar wat de Europese Centrale Bank doet. De ECB zal waarschijnlijk de aankopen van obligaties in mei en juni verhogen, kwestie van zich op de juiste manier voor te bereiden op de verwachte zwakke verhandelde volumes in juli en augustus. In de vakantieperiode zijn de Europese kredietmarkten traditioneel erg illiquide. De ECB is in ieder geval bijlange na nog niet klaar om het quantitative-easing programma vroeger dan verwacht af te bouwen. ECB President Mario Draghi is in ieder geval van plan om het programma gewoon verder te zetten. Zijn bedoeling is en blijft om 1.000 miljard Euro aan obligaties in te kopen, wat overeenkomt met een gemiddelde van 60 miljard Euro per maand. Wie gelooft in een sterke Euro, zou dus van een kale kermis kunnen thuiskomen. Eigenlijk maakt het niet veel uit of Griekenland omvalt of niet.

Inflatie kan zich op verschillende manieren uiten:


Belangrijke fundamentals voor de belegger: zie abonnee sectie

Belangrijke technische info voor de belegger: zie abonnee sectie

 Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Donderdag 21 mei 2015 - Meer alarmlichtjes gaan flikkeren met betrekking tot de wereldbeurzen!?


 new locksBijgewerkte secties:

De nieuwe havenfaciliteiten in Panama zullen in augustus van volgend jaar ingehuldigd worden. Ze zullen in staat zijn om alle grote moderne schepen te behandelen die door het nieuwe kanaal varen. De inkomens die Panama zal genereren, zijn dramatisch. Een schip betaalt $ 360.000 tot $ 460.000 voor elke doorgang en gemiddeld zullen 48 schepen dagelijks door het kanaal varen.

In 5 jaar tijd is Panama uitgegroeid van een kleine provinciestad tot een wereldcentrum. Vanwege de speciale belastingstatus hebben verschillende multinationale bedrijven al besloten om hun hoofdzetel naar Panama te verplaatsen, wat voor duizenden jobs heeft gezorgd. De werkloosheid is dan ook ongeveer nul, vanuit de omliggende socialistische landen zoals Venezuela, Argentinië, Brazilië en andere landen over heel de wereld stromen de immigranten toe. Hiermee wordt nogmaals duidelijk dat de politici en de dwaze democratische masssa totaal niet begrijpen dat socialisme de economie alleen maar een kopje kleiner maakt. Een land kan zo in een mum van tijd in een bananenrepubliek veranderen. Voor bewijzen hieromtrent: kijk naar wat er gebeurt in Centraal- en Zuid-Amerika.

De vastgoedprijzen in Panama zijn veel te hoog, bovendien is het aanbod van zeer bedenkelijke kwaliteit. Hopelijk zullen de prijzen in de komende 2 jaar dalen zodra de nieuw aangekondigde projecten uitgevoerd zullen zijn. Rekening houdend met de ongezonde arrogantie van projectontwikkelaars en bouwgroepen, kan het volgens mij niet lang duren alvorens deze zeepbel implodeert.

Belangrijke fundamentals voor de belegger: zie abonnee sectie

Belangrijke technische info voor de belegger: zie abonnee sectie

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Woensdag 20 mei 2015 - Portugal is de volgende dominosteen die na Griekenland zal omvallen


Bijgewerkte secties: olieaandelen (zie abonneesectie)

Hieronder wordt in 60 seconden uitgelegd hoe groot de Griekse schulden zijn:


 Europa dreigt met een tweede opstandig land geconfronteerd te worden. De Portugese socialisten, die in volle opmars zijn, zijn de bezuinigingen beu. Eender welke toegeving aan Griekenland zal besmetting in de hand werken, een evolutie die grote gevolgen zal hebben. De wil om de begrotingen in evenwicht te houden, zal over heel Europa smelten als ijs voor de zon. Na Griekenland is het de beurt aan Portugal, daarna aan Spanje, vervolgens aan Italië en ga zo maar door.

The Telegraph meldt dat het UK met deflatie geconfronteerd wordt. Deze verklaring klopt echter van geen kanten. Niet alleen is het bijzonder moeilijk om inflatie en deflatie te meten via het prijsniveau, maar deze manier van meten houdt bovendien geen rekening met het feit dat tijdens een inflatoire depressie de prijzen voor goedkope kapitaalgoederen stijgen terwijl die voor dure kapitaalgoederen (huizen, vastgoed) de neiging hebben tot dalen Bovendien wordt bij de berekening in het UK geen rekening gehouden met seizoenseffecten en met de gevolgen van de gedaalde olieprijzen.

Belangrijke fundamentals voor de belegger: zie abonnee sectie

Belangrijke technische info voor de belegger: zie abonnee sectie

 Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Dinsdag 19 mei 2015 - De regelgeving en de wetgeving staan ondernemerschap in de weg.


Updated sections: zie abonneesectie 

treasury noteBankbiljetten waren in het verleden gelinkt aan staatsobligaties en waren gegarandeerd door goud en zilver. Het bankbiljet links werd in 1920 uitgegeven door de Chinese regering als een obligatie waar rente op werd betaald, maar werd al snel gebruikt als bankbiljet. Andere landen gaven gelijkaardige Treasuries/Paper Money biljetten uit. Hoe langer ze in circulatie waren, hoe meer rente er op moest betaald worden.

De factor rente verdween met de tijd, maar het bankbiljet kon nog altijd omgewisseld worden tegen goud of zilver. Voor de overheden werd het makkelijker om meer geld te printen, aangezien er alleen voor papier en inkt moest betaald worden. In 1971 toen Nixon korte metten maakte met Bretton Woods, werden bankbiljetten waardeloos Fiat Paper. Niet alleen moest er geen rente meer betaald worden, maar bankbiljetten werden niet langer gegarandeerd door REAL ASSETS. Wat we vandaag beleven, zal herinnerd worden als de “Great Depression van de 21ste eeuw". Hopelijk (maar dat is helemaal niet zekerl) zullen historici beter begrijpen hoe deze depressie ontstond. Ze zullen de dramatische situatie waarin we ons bevinden nauwkeurig analyseren.

Hopelijk zullen diezelfde historici de schuld niet proberen in de schoenen te schuiven van een beurscrash die zonder enige twijfel op een bepaald moment zal plaatsgrijpen.  Een 'stock market crash' is niet meer dan een symptoom van een dieper probleem. Ze is gevolg van de vernietiging van geld.

De obligatiekoersen zullen geleidelijk aan dalen, maar plots zal de daling in een stroomversnelling raken. De rentevoeten zijn al aan het stijgen. 

De farmaindustrie heeft vandaag evenveel macht als de olieindustrie (de 7 zusters) in het verleden had, meer bepaald in de periode 1970-1990. De grote oliebedrijven dicteerden toen de prijsstructuur op de oliemarkt. Het is momenteel illegaal volgens Medicare om te onderhandelen over de prijzen voor geneesmiddelen!? Zowel Bush en Obama staan en stonden tegenover een zeer machtige lobby. Hoe kan in de wet vastgelegd worden welke prijs iemand voor medicijnen moet betalen? Vanzelfsprekend is er  van alles dat kan fout lopen.

De wereldbeurzen dansen op de tonen van het orkest van de creatie van Fiat Money (printen).

  • We zullen NOOIT lagere beurskoersen zien (behalve tijdens korte correcties) zolang de Bank of Japan, ECB, FED, Bank of England, etc...blijven geld drukken.
  • Er zal ook nooit gedurende langere tijd DEFLATIE of PRIJS-DEFLATIE zijn zolang de centrale banken de geldpersen doen blijven draaien.
  • De autoriiteiten en de bankiers (bankiers zijn overheidsambtenaren geworden) hebben geen keuze: of de bal zo lang mogelijk voor zich uitschuiven OF het financieel systeem laten bankroet gaan. Dat zou vanzelfsprekend neerkomen op het plegen van financiële zelfmoord.
  • Een dergelijk systeem gebaseerd op incest zal ALTIJD eindigen op HYPERINFLATIE. Beurskoersen zulllen ALTIJD stijgen tijdens periodes van hyperinflatie.
  • De publieke vijand nummer 1 tijdens hyperinflatiore depressies is de BELASTINGMAN (zeg maar de overheid). Vandaag meer dan ooit.

Belangrijke fundamentals voor de belegger: zie abonnee sectie

Belangrijke technische info voor de belegger: zie abonnee sectie

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag 2015 mei - Een nieuwe Berlijnse muur moet beletten dat westerlingen naar het oosten vluchten !-


ukrainian wallBijgewerkte secties: zie abonneesectie

Na meer dan 25 jaar wordt een nieuwe Berlijnse muur gebouwd in de Oekraïne. Internationaal wordt het nu al de Great Ukrainian Wall genoemd. De autoriteiten in Kiev hebben toestemming gegeven voor een programma dat het land moet isoleren van Rusland. Dat zal gebeuren via de bouw van een enorme muur, uitgerust met anti-tankwapens en met wapenstations die vanop afstand bediend kunnen worden. Met het plan is een investering van 200 miljoen dollar gemoeid. Er is onder andere een 17 meter hoge afsluiting voorzien, evenals een 4 meter brede en 2 meter diepe antitankgracht. Het plan heeft de naam 'The Wall' of 'European bulwark' gekregen. Langs de afsluiting zal een weg lopen, de afsluiting zelf zal met alle mogelijke technische snufjes uitgerust worden. Zo lang als er maar niemand zich een weg kan banen richting oosten.

West-Europa glijdt weg in een situatie die gelijkt op die in de DDR waar de STASI de plak zwaaide....

Een wereldpaspoort is een 30 pagina's groot Machine Readable Travel Document (MRTD*) met een alfanumerische code, een ingescande foto en "ghost" beveiligingspapier met een ingebouwd logo. De data zijn weergegeven in 7 talen: Engels, Frans, Spaans, Russisch, Arabisch, Chinees en Esperanto. Elk paspoort is genummerd en heeft het World Citizen logo als achtergrond. Twee pagina's zijn voorbehouden voor bijkomende identificatiemogelijkheden: bedrijf, lidmaatschap van verenigingen, ambtenaar, diplomaat....De visa alleen al tellen 19 pagina's. Binnen in het document is er ruimte voor een thuisadres, bloedgroep, dokter, werkgever, rijbewijs enzovoort. De kaft is blauw met gouden letters...more

Iedereen heeft het recht om een land te verlaten, zelfs zijn eigen land, maar ook het recht om terug te keren naar het land dat hij of zij heeft verlaten. Dat is vastgelegd in de Universele Verklaring van de Mensenrechten. 

De wereldeconomie (USA, EU, UK,...) staat op het punt om dieper weg te glijden in een DEPRESSIE. Er is geen sprake van groene loten....en er is meer QE (het drukken van geld) op komst. Maar de kans is groot dat we tevens hogere rentevoeten te zien krijgen, meer bepaald in Griekse stijl. Wanneer in de US de Retail Sales zwak blijven, zal de groothandel (Wholesalers) de verkopen zien terugvallen aan een tempo dat buiten een recessieperiode nooit gezien is. De fabrieksbestellingen storten in...de bestellingen voor nieuwe kapitaalgoederen vertonen een dalende trend....en de groei van de EXPORT is negatief.

We houden niet van ETF's en andere kunstmatige financiële instrumenten. Daarom is het erg moeilijk om goede instrumenten te vinden die toelaten om short te gaan op de obligatiemarkten. Een TBT is zo'n kunstmatig instrument, de belegger kan er verlies op lijden terwijl hij nochtans de onderliggende richting van de prijs te juist pakken heeft.

TBT candle1 TBT candle2
   

Belangrijke fundamentals voor de belegger:zie abonnee sectie

Belangrijke technische info voor de belegger:zie abonnee sectie

 Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Vrijdag 15 mei 2015 - $ 540 miljard verloren op de obligatiemarkten!


Bijgewerkte secties:

Is het een gewone correctie of is de zeepbel op de obligatiemarkten uiteengespat? In de afgelopen weken ging er wereldwijd een bedrag van meer dan $450 miljard verloren op de obligatiiemarkten. Veel mensen zijn verbaasd over deze verkoopgolf, ze zien niet meteen een reden waarom dit heeft moeten gebeuren. Het volstaat echter om op de sectie Bonds naar de charts te kijken. Daarna kan u zelf beslissen hoe u de situatie inschat. Persoonlijk ben ik nu allergisch geworden voor obligaties en dat voor de komende jaren!

 

Belangrijke fundamentals voor de belegger: zie abonnee sectie

Belangrijke technische info voor de belegger: zie abonnee sectie

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Donderdag 14 mei 2015 - De Griekse banken worden bestormd: er is een bank run aan de gang -


greek bank runBijgewerkte secties: Gold & Silver Majors

Er is sprake van een bank run in Griekenland. Het land voelt zich dan ook gedwongen om een kapitaalcontrole in te voeren.  De Griekse banken staan eens te meer onder druk nu duizenden klanten hun geld willen afhalen.  De Europese Centrale Bank moest eens te meer tussenbeide komen door de Emergency Liquidity Assistance aan de Griekse banken te verhogen. Het plafond werd nogmaals opgetrokken met 2 miljard Euro. De Griekse regering is van plan om een belasting te heffen op het afhalen van geld via ATM's. Alle draadloze transfers van meer dan 1.000 Euro zijn aan de heffing onderworpen.

BNP Paribas screent 250.000 klanten. De agentschappen van BNP Paribas Fortis hebben de opdracht gekregen om tegen april 2017 de transacties van meer dan 250.000 klanten - bedrijven en particulieren - tegen het licht te houden. Dat moet uitwijzen of ze geen onwettige of onethische activiteiten uitvoeren, zoals witwaspraktijken of terreurfinanciering. Een eerste groep van 90.000 klanten moet al tegen eind dit jaar gescreend zijn, bevestigt de bank. 'We focussen vooral op klantentypes en transacties met een bovengemiddeld integriteitsrisico voor de bank', staat in een interne nota van 7 mei. Er is haast mee gemoeid. Elke screening mag volgens de directie maar twee maanden duren. Vormt de klant een te groot risico, dan zal BNP Paribas Fortis de klant dwingen alle relaties te verbreken en de bank te verlaten, volgens een vastgelegde exitprocedure. Hetzelfde geldt als de screening van de klant te lang aansleept.

Wat vandaag in Griekenland gebeurt, zal morgen in andere landen gebeuren. Wees voorbereid op wat komen gaat! Reageer beter 4 jaar te vroeg dan 1 seconde te laat !

Belangrijke fundamentals voor de belegger:zie abonnee sectie

Belangrijke technische info voor de belegger:zie abonnee sectie

 Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Woensdag 13 mei 2015 - De site was een tijdje off-line...verontschuldig ons hiervoor


CiceroBijgewerkte secties:

Het wordt een verhaal zonder einde. De Romeinse republiek monddde uit in de chaos van het late keizertijd. De kostprijs verbonden aan het Romeins staatsburgerschap overtrof weldra de voordelen er van...geleidelijk aan verdwenen al die voordelen.  De verkiezingen werden systematische gemanipuleerd, omkoperij was schering en inslag. Het werd bijzonder moeilijk om bij verkiezingen nog de juiste stem uit te brengen. Cicero zei  al in 54 BC dat er zo veel geld was geleend om de verkiezingen te manipuleren dat de rentevoeten tijdelijk verdubbeld waren. Het ging vevolgens van kwaad naar erger, in de 4de eeuw werden Romeinen ter dood gebracht alleen maar omdat ze kritiek hadden op de prijzen- en lonenpolitiek van keizer Diocletianus....

World Bank en IMF – de concurrentiestrijd kan losbarsten. Met de 7de BRICS Summit in Rusland op komst kondigde de Indische regering maandag de benoeming aan van de bankier Kundapur Vaman Kamath als president van de $ 100 milijard New Development Bank die door de BRICS werd  opgestart. Kamath heeft voordien gewerkt voor Asian Development Bank en was de FORBES ASIA's 2007 Businessman of the Year.

De BRICS bank die vorig jaar werd opgezet, heeft als objectief het financieren van infrastructuur projecten in Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika. Ze is klaar om de uitdaging aan te gaan met de World Bank en de IMF, die beiden door het westen worden gedomineerd. 

De Russische Financieminister Anton Siluanov wordt de eerste Chairman of the Board of Governors bij de bank, een andere toppositie zal door een Braziliaan bekleed worden. In Zuid-Afrika komt er een Afrikaans regionaal centrum voor de bank. De toppolitici van de BRICS bereikten in 2014 een overeenkomst om de New Development Bank op te richten, met hoofdkwartier in Shanghai. De Russische Financieminister Anton Siluanov vertelde op de top in Brazilië dat de keuze op Shanghai is gevallen vanwege de betere infractructuur, de mogelijkheden om privé-kapitaal aan trekken enzovoort. Beleggers voelen zich dus thuis in Shanghai.

Belangrijke fundamentals voor de belegger:zie abonnee sectie

Belangrijke technische info voor de belegger:zie abonnee sectie

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Dinsdag 12 mei 2015 - De crisis zal opnieuw in volle hevigheid toeslaan, er zal meer geld gedrukt worden en de beurskoersen zullen blijven stijgen!

Bijgewerkte secties: zie abonneesectie

De politieke instabiliteit in Europa is opnieuw toegenomen. Het gerecht in Macedonië heeft 30 mannen aangeklaagd voor terrorisme, dit naar aanleiding van dodelijke clashes in de noordelijke stad Kumanovo.  Volgens het nieuwsagentschap ANP worden sommigen van hen beschuldigd van illegaal bezit van vuurwapens en explosieven. 8 politiemannen en 14 schutters werden gedood tijdens de rellen van afgelopen weekend. De Macedonische overheid verklaarde zondag dat de gewapende groep werd geleid door 5 Kosovaren. Volgens de minister van Binnenlandse zaken waren ze lid van het ontbonden Kosovo Liberation Army. Inderdaad, zo is de vorige oorlog ook gestart.

Oorlog in de Europese Unie en het MIdden-Oosten is slecht voor de Euro en goed voor de US-Dollar...

Een Turks vrachtschip is aangevallen bij de kust van Libië, een incident waarbij één bemanningslid de dood vond. Het bericht werd bevestigd door de Turkse miinister van Buitenlandse Zaken. Het schip kwam onder artillerievuur te liggen zondagavond in de buurt van Tobroek. Verschillende bemanningsleden raakten gewond. Turkije sprak van een daad van agressie.

De voormalige Amerikaanse Treasury Secretary Tim Geithner verklaarde donderdag dat op een bepaald moment een nieuwe financiële crisis zal uitbreken. De doorgevoerde hervormingen na 2008 zouden echter de schade binnen de perken houden. Dat is misschien deels waar voor de Verenigde Staten, maar zeker NIET voor Europa. Precies omdat NIEMAND weet WANNEER het zal gebeuren, moeten we helemaal voorbereid zijn op wat komen gaat. Dat betekent ook dat we correct belegd moeten zijn alvorens de volgende golf de financiële markten overhoop zal zetten.  De risico's dat er vroeg of laat iets zal ontsporen, nemen toe. Politici proberen ons van alles wijs te maken. Hoe meer ze daartoe hun best doen, hoe groter de risico's. 

 De grootste risico's situeren zich vandaag op de obligatiemarkten en niet of in mindere mate op de beurzen. De Gold & Silver sector is aan het uitbodemen en zal het veel beter doen tijdens de volgende crisis.  Vanwege de lage tot zelfs negatieve rentevoeten zijn obligaties tot in het extreme geleveraged. De chart hier beneden toont aan hoeveel schade een stijging van de rente met 1% kan aanrichten.

bonds leverage

Belangrijke fundamentals voor de belegger:zie abonnee sectie

Belangrijke technische info voor de belegger:zie abonnee sectie

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.

 
Maandag 11 mei 2015 - Wat probeert de Footsie ons te vertellen?


cameronBijgewerkte secties:

Hoe moeten we de uitslag van de Britse verkiezingen interpreteren? Regeringsleiders, de politieke elite en de zakelijke organisaties over heel Europa, of ze nu van linkse of rechtse signatuur zijn, hadden gehoopt dat de Conservatieve Partij in het VK de verkiezingen zou verliezen. En dat is dus niet gebeurd! 

De gevolgen voor de EU zijn niet te onderschatten. Een politieke alliantie van voordien onafhankelijke landen verenigd onder de noemer van een gemeenschappelijke munt is gedoemd om de steun van de inwoners te verliezen wanneer de verschillende lidstaten bekeken over een langere periode als gevolg van de alliantie niet sterker maar zwakker worden.  Wat de EU betreft, is een dergelijk scenario onvermijdelijk als de BBP groei ondermaats blijft. Bovendien is er geen federaal systeem om de zwakkere landen te ondersteunen.  Mario Draghi's ECB is een monetaire levenslijn voor de EU, maar de centrale bank heeft niets te zeggen over de Griekse economische politiek of over die van andere staten.  Een 'Brexit' valt niet uit te sluiten....

Zoals verwacht heeft de UKIP van Nigel Farage de verkiezingen verloren. Traditioneel zijn mensen op hun hoede voor dramatische wijzigingen in de politiek van een land, de man in de straat is eerder behoudend van aard en wordt niet graag met de realiteitt geconfronteerd. De grote politiek houdt hier beter rekening mee.  We hebben meer depressie en pijn nodig ( belastingen, regelgeving, werkloosheid, depressie) alvorens de massa van mening zal veranderen.

Een hoge belastinggraad doet steeds meer mensen er toe besluiten om hun heil in Panama te zoeken.  Verdien uw geld elders, maar geniet van de voordelen die dit land te bieden heeft.

Belangrijke fundamentals voor de belegger:zie abonnee sectie

Belangrijke technische info voor de belegger:zie abonnee sectie

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Vrijdag 8 mei 2015 - Overprijsde markten corrigeren zichzelf altijd, waarbij vooral de maand mei als zeer gevaarlijk moet worden beschouwd


Bijgewerkt secties:

De correctie die we op de meeste wereldbeurzen meemaken, is niet meer dan GEZOND te beschouwen. Het ziet er echter niet naar uit dat het tot een CRASH zal komen. Ik verwacht dat de koersen omlaag zullen komen tot in de buurt van het 50 en/of 200 daags gemiddelde. Vanaf dat niveau kan een nieuwe opwaartse beweging op gang komen. Zolang als de centrale banken geld blijven drukken en zolang als de rente laag tot zelfs negatief bljift, kunnen de beurskoersen alleen maar STIJGEN. 

Wees niet gehaast om aandelen te kopen...wacht rustig uw tijd af en sla toe wanneer de koersen opnieuw aantrekkelijk geprijsd zijn!.

We hebben veel meer euforie nodig alvorens de beurzen kunnen crashen. Wees voorlopig geduldig en maak van de huidige correctie gebruik om de posities verder uit te bouwen. Zet een stop loss onder oververkochte aandelen, maar verkoop niet halsoverkop. De beurzen zullen dit jaar blijven stijgen, een beweging die zich volgend jaar waarschijnlijk zal verder zetten.

Belangrijke fundamentals voor de belegger:zie abonnee sectie

Belangrijke technische info voor de belegger:zie abonnee sectie

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Donderdag 7 mei 2015 - Technische info die de moeite meer dan waard is


Bijgewerkte secties: zie abonneesectie

We beleven overduidelijk een backtest voor Dollar-Euro. De Point and Figures chart toont een TOPFORMATIE (bearish wedge) voor de Euro na de neerwaartse beweging in reactie op de STOP LOSS gegeven in de tweede helft van 2014.  Wat er ook wordt beweerd: het zal bijzonder moeilijk zijn voor de Euro om uit het baissekantaal te breken. In een best case scenario kan de Euro corrigeren tot $ 1,20 - $ 1,22. Maak van deze correctie gebruik om meer Dollars te kopen, maar onze voorkeur gaat uit naar Can-Dollars en Aussies en NIET naar US-Dollars. De CanDollar is uitgebroken versus de US-Dollar en de logica wil dat de Loonie in de toekomst beter zal presteren tegenover de Euro dan de US-Dollar. [kijk op de abonneesecties van US-Dollars, Euro, Can-Dollar en Aussie voor grotere charts, meer details enzovoort].

   
 Euro index - short term  Euro index - point and figure chart 1999-2015

De FOOTSIE is ditmaal de kanarie in de koolmijn voor de beursindices. Al geruime tijd bevindt deze index zich in de topzone van een long term trading zone. Pogingen tot uitbraak zijn tot dusver mislukt...en dus is alles mogelijk. Of met andere woorden de Footsie kan terugvallen naar de bodem van deze zone....wat zou neerkomen op een daling met 50%! [kijk voor de rest van het verhaal op de abonneesectie]. Maar de kans bestaat eveneens dat we een uitbraak krijgen door de weerstand op lange termijn. Dat zou ons regelrecht naar fors hogere koersen leiden, maar ook een signaal geven dat er hyperinflatie op komst is.

 short term candle  long term candle

De point and figure chart voor de Dow Jones Industrials uitgedrukt in goud is eveneens zeer interessant. De Bearish Flag (zie de PF chart hier beneden) is een WAARSCHUWINGSSIGNAAL. De vlag vertelt ons dat ofwel het goud sneller zal stijgen dan de  Dow Jones, dan wel dat de Dow Jones zal corrigeren terwijl het goud rond 1.200 Dollar zal blijven hangen of vanaf dat niveau opnieuw zal beginnen te stijgen. [zie opnieuw de abonneesectie voor de Stock Market indexes uitgedrukt in Real Money voor meer info...vooral de grote PF chart voor de Dow Jones uitgedrukt in goud geeft een veelzeggend signaal].

 

Belangrijke fundamentals voor de belegger:zie abonnee sectie

Belangrijke technische info voor de belegger:zie abonnee sectie

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Woensdag 6 mei 2015 - We hebben peak oil


full amnestyUpdated sections: zie abonneesectie

Poetin verleent VOLLEDIGE AMNESTIE aan geld dat terugkomt naar Rusland.  Er is geen andere mogelijkheid, zolang de overheden kapitaal niet fatsoenlijk behandelen kan de economie zich niet herpakken. Alleen wie zijn spaargeld buiten bereik van de overheid houdt, mag op beide oren slapen. De dag zal komen dat de westerse overheden slimme ondernemers opnieuw met open armen zullen verwelkomen...maar momenteel doen ze compleet het tegenovergestelde. Blijkbaar hebben ze dus niets onthouden van wat de Sovjet-Unie destijds heeft meegemaakt. Eigenlijk vormen de politici de perfecte weerspiegeling van een oerdomme massa.

Het conflict in de Oekraine geeft ons een tweede unieke kans om in Rusland te beleggen. We beleven het begin van de jaren 90 van vorige eeuw opnieuw, toen zich in Rusland grote kansen aanboden. De meeste beleggers waren ook toen verlamd door de vrees voor één of meerdere crisissen, zodat de aandelen van topbedrijven aan weggeefprijzen werden verhandeld. Het waren eens te meer de durvers die met alle knikkers gingen lopen.

Het was Rusland dat in 1944-45 meer dan de helft van Europa  bevrijdde en niet de Amerikanen zoals de meeste mensen denken.

We hebben nu peak oil, iets wat de professionals duidelijk hebben begrepen. Oliebedrijven profitern er van, hun aandelen blijven maar in koers stijgen. De Brent futures bereikten een nieuwe piek voor 2015, waarbij op de London ICE stock exchange het niveau van 68 Dollar werd doorbroken. Het herstel van de olieprijs heeft geleid tot het herstel van de koers van de Russische Roebel, de Dollar is weer teruggevallen onder het niveau van 51 Roebel. Het herstel van de olieprijs en dat van de koers van de Roebel verlopen hand in hand. 

6oil peak oil

Belangrijke fundamentals voor de belegger:zie abonnee sectie

Belangrijke technische info voor de belegger:zie abonnee sectie

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Dinsdag 5 mei 2015 - Internet ontketent dezelfde revolutie als het boek in de middeleeuwen


gutenbergBijgewerkte secties: zie abonneesectie, onder andere goud en zilver 

Het wereldwijde web heeft hetzelfde effect als de uitvinding destijds van de drukpers door Gutenberg. Internet is nu bijna overal ter wereld aanwezig, het geeft onmiddellijke toegang tot een enorme hoeveelheid informatie. Maar anderzijds is het ook erg moeilijk om kieskeurig te zijn, veel van de verstrekte informatie klopt niet. De massa laat zich nu eenmaal graag iets wijsmaken.

 

Zoals de uitvinding van de boekdrukkunst de macht van de kerk heeft weggenomen (Luther), neemt internet de macht van de overheid weg maar dan wel aan een nog veel sneller tempo.

Internet heeft veel veranderd en zal nog veel veranderen: de CD-rom (muziek) is gedoemd om te verdwijnen, DVD-movies (ooit een blockbuster) eveneens, magazines en boeken hebben geen toekomst meer. De media zoals we die kennen (ook televisie) zullen compleet veranderen. Het nieuws is niet langer het monopolie van de overheden en de drukkingsgroepen.

In de jaren 80 en 90 kostte het een professional minstens 1.500 Dollar per maand om toegang te hebben tot een fractie van de informatie waar Goldonomics en internet vandaag toegang toe geven. In 1985 werden in België nog mensen aangehouden omdat ze een schotelantenne op hun dak hadden staan. Destijds was zelfs het bezit van Walkie-Talkies strafbaar. Adverteren in de Mainstream media was toen echter nog financieel haalbaar voor de middenklasse, nu is dat alleen nog betaalbaar voor grote bedrijven en banken.

Belangrijke fundamentals voor de belegger:zie abonnee sectie

Belangrijke technische info voor de belegger:zie abonnee sectie

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag 4, mei 2015 -  De nieuwe batterij van Tesla zal de wereld niet veranderen - de goudprijs zal stijgen als de tijd daarvoor rijp is!


Bijgewerkte secties: zie abonneesectie, ook belangrijke Fundamentals en Technicals

Hernieuwbare energie is niet meer dan een VALSTRIK, een POLITIEK PRAATJE VOOR DE VAAK. De meeste alternatieve energiebronnen leveren minder energie dan klassieke brandstof. Dit betekent dat er meer en meer van de aardoppervlakte nodig zal zijn om aan onze energiebehoeften te voldoen.  De gemiddelde Amerikaan gebruikt 250 kilowatt uren per persoon en per dag, hij doet daarvoor beroep op alle bestaande energiebronnen. Om slechts 50 kilowatt uur  te produceren, zou de helft van de staat Texas met windmolens bedekt moeten worden.

Het Romeins rijk evolueerde van het leven van de rente op het spaargeld tot het opsouperen van het kapitaal van zijn burgers. Inderdaad, negatieve rentevoeten hoorden daar bij. De uiteindelijke instorting was onvermijdelijk. Het bestelen van de gewone burgers leidt uiteindelijk tot begrotingsproblemen en tot een totale instorting. 

Maar liefst 350.000 km² zou bedekt moeten worden met windmolens om 250 kilowatt uur om stroom op te wekken, op voorwaarde dat de zon 24 uur per dag zou schijnen. Dat zal natuurlijk nooit gebeuren. De stroom zou overgebracht kunnen worden naar minder zonnige plaatsen, maar daartoe zouden de ingenieurs 211.000 zonnepanelencentrales met een oppervlakte van 1,60 km² moeten bouwen. Tevens zouden de traditionele energiebronnen de stroomvoorziening 's nachts moeten garanderen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de bouw van deze enorm uitgestrekte zonnepanelencentrles en over de grondstoffen die daarvoor noodzakelijk zijn.

Schema van een centrale van zonnepanelen...deze hier beneden heeft de oppervlakte van een gemiddeld dorp!

solar plant foorprint

Hernieuwbare energie is te vergelijken met hybride auto's. Deze hybride wagens hebben twee motoren nodig en op dezelfde manier moeten wind- en zonnecentrales ondersteund worden door klassieke centrales. De 900 lbs batterij van de Tesla levert  190 megajoules.  Een traditionele auto met een tank van 40 liter levert 1.200 megajoules op en dat is 6x zo veel. Men heet 625 km² aan zonnecentrales  nodig om dezelfde hoeveelheid elektriciteit op te wekken.

Alleen uranium biedt betere perspectieven 

Om 1.000 megawatt hernieuwbare energie te produceren, is er 100 tot 1.000x meer land nodig. Met uiteraard de bijbehorende schade aan het milieu.

nota: de energy return on investment (EROEI) is een belangrijke sleutel bij het bepalen van de energieprijs. Als we relatief makkelijk aan energie raken, kan de prijs laag blijven. Die prijs zal stijgen wanneer het moeilijker wordt om energie te produceren.

Belangrijke fundamentals voor de belegger:zie abonnee sectie

Belangrijke technische info voor de belegger:zie abonnee sectie

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Vrijdag 1 & Maandag 4 mei, 2015 - Waar is John Galt ? - Financiele markten in Europa zijn vandaag gesloten -


Bijgewerkte secties: 

Ayn Rand en de Prophecy of Atlas Shrugged 2011. Wat als alle ondernemers ermee ophouden, gaan staken, hun fabriek sluiten, hun winkel, hun bakkerij sluiten....WAT dan met de Belastingsinspekteurs, de BBI, alwie op hun schuim en zweet teert, wat dan met de Overheid?... Wat dan met 1 mei?


Waar is John Galt? Wat gebeurt er wanneer zij die Welvaart en Welzijn genereren, de Ondernemers besluiten te staken!?

De mogelijkheid bestaat om de volgende video met nederlandse ondertitels te bekijken. Het immigranten en boot-drenkelingen probleem is inderdaad het gevolg van een falende buitenlandse Europese en Amerikaanse politiek.

Vragen over Goud


V. Welke factoren zorgen er nu voor voor, dat de prijs maar in die fase blijft hangen?

A. Niets stijgt of daalt in een rechte lijn. De goudprijs is zonder enige noemenswaardige correctie gestegen van $ 250 in 2002 tot $ 1950 in 2011. Dit is een stijging van 780% op 9 jaar tijd. Hetzij gemiddeld +85% per jaar. Er komt een ogenblik waar de winst dient verteerd. We hebben een consolidatie nodig. Pas eens het overmatig optimisme verdwenen is, kan en zal de goudprijs verder stijgen. Naar mijn mening is dit ogenblik ver aangekomen.

Technisch gezien is de goudprijs trouwens al uitgebroken. Maar enkel een kleine groep beleggers is zich hiervan bewust. Naarmate meer beleggers dit beseffen, komen er meer kopers en gaat de prijs stijgen. Hou er ook rekening mee dat de goudprijs uitgedrukt in de verschillende currencies er 'anders' uitziet. Net daarom wordt op de Goldonomic site de grafieken gepubliceerd van Goud uitgedrukt in US-Dollar, Euro, Can-Dollar, Yen, Yuan, Sterling, Rupee, Aussie,..Enkel het 'Totaalbeeld' geeft de juiste informatie weer.

De huidige situatie kan men definieren als de stilte voor de nieuwe storm die de goudprijs zal katapulteren naar $ 5000 en hoger.[klik op de grafiek om te vergroten]

V. Welke factoren gaan er voor zorgen dat de goudprijs zal stijgen?

A. Goud stijgt niet in prijs. Het is en blijft een constante. Currencies (door de Overheid en bankiers gefabriceerd apen-geld)verliezen aan waarde. De Westerse wereld heeft zoveel schulden en een dermate vergrijzende bevolking dat er zelf met Negatieve Rentevoeten geen alternatief is: het is Geld bijscheppen of verzuipen.

De onrust, het groeiende wantrouwen van de spaarder, de steeds erger wordende fiskaliteit en de Negatieve Nominale Rentevoeten (Reeele rentevoeten zijn al een tijdlang negatief) zullen ervoor zorgen dat het papiergeld en digitaal geld steeds sneller aan waarde zal verliezen. Of andere woorden, dat de goudprijs uitgedrukt in 'apen-geld' steeds meer en sneller zal geen stijgen.

V. Welke factoren zijn denkbaar waardoor de goudprijs zal gaan zakken?

A. Op dit ogenblik zijn er GEEN faktoren aanwezig waardoor de goudprijs zou kunnen zakken. Het enige wat ervoor zou kunnen zorgen dat de goudprijs – uitgedrukt in apen-geld zakt, is een failliet van het monetair systeem (banken). Logisch gevolg: hoe minder apen-geld, des te meer de intrinsieke waarde ervan. In dit geval resten er spaarders met GOUD en spaarders zonder GELD. Ik weet tot welke groep ik wil behoren!

Andere faktoren die er voorlopig onmogelijk kunnen komen, zijn:

  • gezond geld
  • positieve reele rentevoeten
  • opgeloste schuld-problemen.... iets dat wiskundig gezien onmogelijk haalbaar is
  • een gezond poltiek beleid met veel minder overheid (ambetanterikken).

V. Welk 'broodje-aap-verhaal' over goud wil je graag ontzenuwen?

1. Dat je van goud niet kan eten en dat goud barbaars is.

Dit is een idiote uitspraak die al jaren de baan doet. Goud is universeel geld. Het is geld zonder dat een of andere overheid het als geld moet definieren en waarborgen. Goud is het geld van de Intelligente spaarder. Je kan al 6,000 jaar overal goud verkopen en met het geld 'eten' kopen.

2. Dat goud NIETS opbrengt.

Sinds 2002 is de papierprijs voor goud met 780% gestegen. Alwie dit geen opbrengst heet, heeft ze niet allemaal op een rij.

V. Welk alternatief zou je graag voor goud willen aandragen?

A.Geen idee wat dit zou kunnen zijn....jammer, want het zou kunnen handig zijn. Wie om een of andere reden een haat-relatie heeft met goud, kan zeker goudmijn-aandelen kopen. Dat is goud in de grond en die aandelen brengen nog wat op ook.

Francis Schutte

30 april 2015

Belangrijke fundamentals voor de belegger:zie abonnee sectie

Belangrijke technische info voor de belegger:zie abonnee sectie

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.

Categories: Financieel Nieuws

Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."
Cron Job Starts