30
March
2017

NIEUWS MAR'17 (publiek)

De centrale banken bevinden zich tussen een hamer, een aambeeld en een executie peleton.kunnen geen kant meer uit

 

slide symposium II
 
 

 

Er rest GEEN plaats meer voor extra deelnemers..je kan niet meer inschrijven!

Donderdag 30 maart 2017 - Een maatschappij zonder cash is een bedreiging voor onze vrijheid en voor ons overleven.


digital moneyBijgewerkte secties: 

Een maatschappij zonder cash is een bedreiging voor onze vrijheid en voor ons overleven. De dood van cash en de weg richting totalitarisme geven duidelijke informatie over de manier waarop de uitschakeling van cash onze persoonlijke en financiële vrijheid bedreigt. Besef goed dat BANKEN vandaag al de BELASTINGINNERS van de overheid zijn geworden. Alleen zij die FYSIEK GOUD en ZILVER aanhouden, zullen de dans kunnen ontspringen. Wie denkt dat BITCOIN de toekomst is, mag zich voorbereid op een grote desillusie.

Dit zijn de zaken die een rechtstreekse bedreiging vormen:

 1. Verlies van privacy - al uw aankopen en transfers laten een digitaal spoor na.
 2. Einde van vrijheid van mening - de overheid kan alle mogelijke data over u verzamelen.
 3. Gevaar voor de vrijheid - een klein stukje papier kan u de toegang tot uw rekening ontzeggen of uw geld transferen naar de overheid.
 4. Negatieve rente - de overheid kan effectief elke euro belasten met de bedoeling om uw geld in digitale vorm op de bank te houden.
 5. Zodra we digitaal geld hebben, moet de overheid alleen maar een kleine chip in te planten om u voor de rest van uw leven in slavernij te houden.

Belangrijke fundamentals:  zie abonneesectie

Belangrijke technicals: zie abonneesectie

Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldono mic


Woensdag 29 maart 2017 - Er is een groot verschil tussen 1930 en vandaag!


cost-of-living-1938Bijgewerkte secties:

Tijdens de jaren 30 daalden de prijzen scherp omdat miljarden dollars aan inflatoire muntwaarde verdwenen door de beurscrash, de wanbetaling van obligaties  en het omvallen van banken. De overheid probeerde om de prijsval te stoppen door het aanbod te verminderen (onder andere door melk in de goot te gieten) en door de prijzen te ondersteunen. Het geld verminderde sneller in waarde dan de overheid het kon laten drukken. Al snel werd dan besloten om welvaart te vernietigen, wat een betere aanpak bleek te zijn dan het optrekken van de prijzen. Of met ander woorden: als het verhogen van de geldhoeveelheid geen zoden aan de dijk brengt, verminder dan het aanbod aan goederen. Doet dit geen belletje rinkelen? 

De depressie van de jaren 30 was een deflatoire instorting, een tijd waarin geld minder en goederen meer waard werden. In de jaren 30 werd de dollar nog ondersteund door het goud. Dit is waarschijnlijk een feit dat voor veel verwarring zorgt bij de mensen. De ervaring leert hen namelijk dat depressie gelijk staat met deflatie. Het is waarschijnlijk ook het belangrijkste verschil tussen de depressie van toen en die van nu.

Vandaag kunnen de prijzen dalen zoals ze toen deden, maar de overheid heeft meer macht over de economie als ze 80 jaar geleden had. In plaats van de economie zichzelf laten opkuisen door toe te laten dat de financiële markten instorten, zullen de overheid waarschijnlijk proberen falende banken over te nemen, maatregelen te treffen om de economie te ondersteunen en aandelen en obligaties te kopen om de koersen te ondersteunen. Al deze acties betekenen dat de totale geldhoeveelheid enorm zal toenemen. Miljarden zullen gecreërd worden om deflatie te vermijden. Wanneer mensen op de hoek van de straat appels staan te verkopen, zal dit niet voor een appel en een ei zijn. Maar er zullen veel verkopers en weinig appelen zijn, onder andere vanwege de prijscontroles. 

Consumentenprijzen zullen als gevolg daarvan door het dak schieten en de VS zullen een inflatoire depressie krijgen zoals in Zimbawe, Venezuela enzovoort. In tegenstelling tot in de jaren 30, toen mensen die dollars achter de hand hielden triomfeerden, zullen ditmaal mensen met dollars (en euro's) de pineut zijn. 

In de jaren 30 bestond de wereld vooral uit dorpen en kleine steden. Communicatie was vaak een probleem, maar de mensen hechtten nog geloof aan wat de media vertelden. De overheid was nog betrouwbaar en kreeg dan ook het vertrouwen van de bevolking. Mensen die welvaart creërden waren overal gewaardeerd. De omstandigheden zagen er relatief stabiel uit, maar toch waren er veel stakingen, betogingen en onrust.

Vandaag leven we in een verstedelijkte omgeving, met snelle communicatie maar met weinig persoonlijke contacten. De media worden gewantrouwd, de regering wordt eerder als een vijand of alleenheerser beschouwd. Bedrijfsleiders zijn profiteurs en poenpakkers, altijd klaar om iemand uit te zuigen als ze daar de kans toe krijgen.

Een omvangrijke knal in het financieel systeem kan vandaag veel meer schade aanrichten dan wat beursverliezen en het verdwijnen van een aantal jobs zoals in de jaren 30 is gebeurd: sommige sectoren van de maatschappij zijn heuse tijdbommen. Wat gaat onze welvaartsstraat bijvoorbeeld doen wanneer de zaken serieus fout lopen. Burgeroorlog en oorlog zijn zeker mogelijkheden.

Belangrijkste fundamentals: zie abonneesectie

Belangrijke technicals: zie abonneesectie

Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldono mic


Dinsdag 28 maart 2017 - Beschavingen sterven door zelfmoord, ze worden niet vermoord.


Bijgewerkte secties: 

De Joods-Kristelijke beschaving is onder onze ogen aan het instorten. En de gevolgen van wat bezig is, zullen enorm zijn. Volgens de historicus David Engels is Europa het lot beschoren van het oude Rome: een burgeroorlog. Overal in Europa zijn de breuken in de façade zichtbaar. Angst wordt het overheersende gevoel op het oude continent. Uit een onderzoek bij meer dan 10.000 mensen in 10 verschillendelanden blijkt toenemende weerstand tegen de immigratie van steeds meer moslims. 

In de meeste Europese landen is Mohammed de meest voorkomende naam bij pasgeboren kinderen. Dat geldt voor Londen, voor de 4 grootste Nederlandse steden, voor Brussel, Antwerpen, Marseille...Het is de islam en niet langer het christendom dat toonaangevend wordt voor het Europese landschap. 

De mainstream media vragen zich nu af of Europa de moslims meer moeten vrezen dan de Verenigde Staten. De foto hieronder toont een recent massaal moslimgebed aan het Colisseum, icoon van het oude Romeinse rijk. Hiermee steekt de herinnering aan de val van Constantinopel weer de kop op. Yusuf al Qaradawi, de belangrijkste soennitische leider, verklaart dat de dag zal komen dat Rome door de islam zal worden bestuurd.

rome muslims

Belangrijkste fundamentals: zie abonneesectie

Belangrijke technicals: zie abonneesectie

Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldono mic


Maandag 27 maart 2017 - Obamacare zal in de nabije toekomst een stille dood sterven. Daar is absoluut geen regelgeving voor nodig. 


Bijgewerkte secties:

Europe-Terror-Alert-LevelsMeer en meer terrorisme in Europa: Parijs (Orly), Frankrijk (Rijsel), Londen (UK), Antwerpen (België)...De autoriteiten blijven koppig volhouden dat het gaat om ongevallen veroorzaakt door dronken, vermoeide en/of overspannen mensen. De realiteit is helemaal anders, veel grimmiger en het begin van het einde. Terwijl de Europese leiders een feestje bouwen voor 60 jaar Europese Unie, blijven de moslims bij duizenden de EU overspoelen.....De EU is een GEVAARLIJKE GRAP en ze zal het leven en de toekomst van onze kinderen vernietigen....

Terwijl er meer en meer depressie merkbaar is in Europa & de USA bloeit Panama open als een bloem. De stoepen worden volledig vernieuwd, de Tocumen-Panama Centro Metro wordt afgewerkt, het Amador project is beëindigd, een nieuwe brug over het Panama Canal en een Monorail staan op stapel, een autoweg met 4 rijvakken van Panama naar Coronado wordt gebouwd....De oude stad (Casco Viejo) en omgeving worden compleet vernieuwd...Vastgoedprijzen (er is heel wat gebouwd) vertonen eindelijk een dalende trend. De huurprijzen, die soms opliepen tot 6.000 dollar per maand, komen eindelijk naar omlaag. 

Meer en meer Venezolanen verlaten het land van de knettergekke president Maduro om een zaak op te starten in Panama of om daar een job te zoeken. Een 25-jarge Venezolaan vertelde me dat $1,500 noodzakelijk is om het land te kunnen verlaten. Nog eens $1,000 is nodig om naar Panama te kunnen reizen en nog eens $500 om de immigratie te regelen en een job te vinden. Voor de meesten is dat geen probleem omdat ze hoog opgeleid zijn. Angel was de gelukkige die het geld en de moed vond om Venezuela te verlaten. Zijn familie probeert nu te sparen om nog eens voldoende geld bijeen te krijgen opdat een ander familielid het rode paradijs zou kunnen verlaten.

Veel Europeanen weigeren nog steeds te geloven dat zoiets als een gratis lunch niet bestaat en dat het Europees sociaal systeem graag gemeenschappen vernietigt en de maatschappij naar meer ellende en communisme voert (dit alles onder het mom van democratie). Hardwerkende mensen worden kapot belast terwijl moslimimmigranten alles gratis krijgen: huisvestiging, voedse, geld,...

"You're fired" Trump krijgt - zoals we verwacht hadden - meer en meer tegenstand vanuit de POLITIEK zelf. De politieke monsters voelen zich niet op hun gemak bij een zakenman die probeert om zoveel mogelijk politici te ontslaan en wiens bedoeling is om de overheid KLEINER te maken. Wat er ook gebeurt, zoals het er nu uitziet zal Obamacare zichzelf binnen afzienbare tijd vernietigen. Verzekeringspremies stegen al onder  Obamacare en zullen zelfs nog sneller stijgen. Gevolg is dat meer mensen hun job zullen verliezen en dat de consumentenbestedingen nog verder zullen dalen. 


Belangrijkste fundamentals: zie abonneesectie

Belangrijke technicals: zie abonneesectie

Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldono mic


In de komende dagen brengen wel alle Goldonomic sites naar nieuwe en meer performante servers...we verwachten de volgende update niet later dan volgende maandag.


server update

Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Woensdag 22 maart 2017 - Goud en zilver...het oog van de storm?


Updated Sections: US-Dollar, €-Goud & /$ , Aussie-Goud & Aussie/$/€ ,

Goud en zilver...het oog van de storm?

Belangrijkste fundamentals: zie abonneesectie

Belangrijke technicals: zie abonneesectie

Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldono mic  


Dinsdag 21 maart 2017 - Later deze week zullen de Goldonomic sites op betere en snellere servers draaien...


passportsBijgewerkte secties:

Een tweede paspoort is ZEKER GEEN overbodige luxe! Tegenwoordig worden paspoorten door de regeringen gebruikt om hun burgers te controleren. Ze zullen nooit verdwijnen, iedereen die wil reizen zal een paspoort nodig hebben. Daarom is het beter meer dan één paspoort te hebben. Een tweede paspoort voorkomt dat u door de regering in uw eigen land wordt opgesloten. Door het afnemen van uw paspoort kan u onder huisarrest worden geplaatst. Een tweede paspoort laat u toe om te beleggen, te bankieren, te reizen, te leven en zaken te doen in landen waar dat anders niet mogelijk zou zijn.

 

Het maakt niet uit waar u leeft, u kan profiteren van politieke diversificatie door gebruik te maken van een tweede paspoort.

Het bekomen van een tweede pasport is een fundamentele stap in de richting van zelfbevrijdiging, u loopt niet langer het risico aan één land vastgeketend te zitten. Zodra u over deze vrijheid beschikt, valt het de overheid veel moeilijker om uw bestemming te controleren. Ik ken heel wat mensen die over 2 of 3 paspoorten beschikken en die altijd en overal bij zich hebben. Wanneer de overheid één paspoort afneemt, hebt u nog altijd één of meer andere paspoorten ter beschikking om te blijven reizen.

Geloof het of geloof het niet: in Nederland wordt iedere boer met 400 euro bestraft voor elk kalf dat wordt geboren. 

 

Geloof of geloof het niet: Erdogan scheldt de Nederlander Rutte en de Duitse Merkel  uit voor NAZI's...

Misschien heeft West-Europa behoefte aan MOSLIM dominatie zodat alle excessen uit de maatschappij gewied kunnen worden. Ook al die onnozele politic en hun immoraliteit zouden aan de kant gezet kunnen worden.

Belangrijek fundamentals:

 • Wanneer de consumentenbestedingen dalen, dan weet u dat het REEEL BESCHIKBAAR INKOMEN daalt en dat er meer RECESSIE komt. De consumenten voelen aan hun water dat er iets fout zit en passen hun consumptiegedrag navenant aan. De negatieve trend wordt bevestigd door de negatieve trend bij tweedehandse wagens. [klik hieronder om te vergroten]. De algemene outlook gaat nog steeds uit van een economische stagnatie op korte termijn gevolgd door een nieuwe krimpfase.

  real spendable income

  used car sales 2017-03-20

Belangrijke technicals:

 • De financiële markten wachten op een INCIDENT dat de ROTTE DEUR zal stuk trappen....Op dit moment zitten we in een CONSOLIDATIE die zal leiden tot BREAK-DOWNS en BREAK-UPS. Breng uw spaargeld in veiligheid VOORALEER de "rotte deur" het begeeft.

Copyright 2016, All Rights Reserved - The contents of this report may NOT be copied, reproduced, or distributed without the explicit written consent of Goldonomic


Maandag 20 maart 2017 - Een goede belegger koopt op het gerucht, verkoopt op het nieuws...en is geduldig!


bull cartoonBijgewerkte secties: $-Goud, Zilver , Wereldbeurzenindices , 

Onze financieel systeem kan vergeleken worden met een truck vol nitroglycerine op een hobbelige weg...maar dat hoeft niet te betekenen dat de explosie elk moment kan gebeuren. Inderdaad zijn een aantal aandelen overkocht en hopelijk krijgen we een correctie. Maar er is ABSOLUUT geen TOPFORMATIE zichtbaar op onze charts. De beurskoersen zullen dus blijven opklimmen tegen de “wall of worry” en iedere correctie biedt de kans om bij te kopen...en dat zal gebeuren tot de massa er van overtuigd is de KOERSEN tot in de HEMEL kunnen stijgen. We hebben nog altijd geen KOOPCLIMAX of TOPFORMATIES op onze charts gezien.

In de jaren 80 liet Paul Volcker de kortetermijnrente met +20% stijgen. De FED slaagde er alleen maar in om de exponentiële stijging van de goud- en zilverprijs af te remmen. Tot een zware crash op de beurzen kwam het echter niet. Ik ben er zeker van dat de beleggers van vandaag, die opgegroeid zijn met Hedge Funds, Options en ETF's zich daar niet bewust van zijn.

 

Een Dow Jones van 30.000 Dow Jones is niet zo ver weg...en stijgende rentevoeten zullen de Bull Run niet stoppen!

Zelfs met stijgende rentevoeten kunnen aandelen vandaag de enige manier zijn om niet alleen koopkracht te behouden, maar ook om geld te verdienen. Aandelen zijn zoals fysiek goud en zilver een stuk veiliger en zullen u een stuk verder brengen dan bankdeposito's of bankbiljetten onder de matras. Dit gezegd zijnde voegen we daar aan toe dat een TIJDELIJKE CORRECTIE altijd mogelijk is en meer dan welkom zou zijn.

Belangrijke fundamentals:

 • Geloof geen moment dat de FED er zelfs maar aan zou denken om de rentevoeten verder te verhogen wanneer er ook maar de minste kans op een beurscrash was.

Belangrijke technicals:

 • Er is te veel bearish sentiment om al een topformatie op de beurzen te hebben.
 • De sectie "Wereldbeursindices" toont de PF charts voor de meeste wereldbeurzen. GEEN ENKELE vertoont een TOPFORMATIE en/of een KOOPCLIMAX. Integendeel zelfs.
 • Er is zo veel bearish sentiment in de Goud- & zilversector dat we 99% zeker kunnen zijn dat de boddem is bereikt.
 • Onze PF charts in de sectie voor Banken & Financials vertellen ons dat de rentevoeten zullen blijven stijgen. Uiteindelijk was er nauwelijk of geen ruimte om nog lager te gaan. Hogere rentevoeten zullen in de sectoren Banken & Financials (pensioenfondsen, verzekeraars en herverzekeraars) de aandelenkoersen weer doen stijgen.
 • Nota: klik op de chart om deze te vergroten...de 1ste steun voor de Dow Jones ligt op 18.000. Het volgende koersdoel is 30.000, daarna gaat het naar 48.750.

Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldono mic
 


Vrijdag 17 maart 2017 - De Turkse leiders verwachten religieuze oorlogen in West- Europa en blokkeren de NATO - de EU-burgers blijven geloven dat er niets zal gebeuren!


Screen Shot 2017-03-16 at 14.38.52Bijgewerkte secties: Inflatie-index,  Obligaties USA , EU-obligaties , Bedrijfsobligaties , 

Turkije beperkt en controleert de NATO-activiteiten in Turkije en verwacht religieuze oorlogen. U gelooft het misschien niet, maar dit zal inderdaad gebeuren. Turkije blokkeert gedeeltelijk NATO projecen, inclusief politieke evenementen & militaire oefeningen, dit als gevolg van het afgelasten van een aantal Turkse manifestaties in verschillende Europese landen. Zoals gewoonlijk blijven de EU-burgers van de 3de en 4de generatie genieten van brood en spelen. Ze beseffen niet dat zelfs hun ONWETENDHEID gevaarlijk is.

 

Belangrijke fundamentals:

 • De rallies van gisteren en vandaag gebeurden tegen de achtergrond van een dollar die een deel van zijn recente winsten prijsgaf. Opnieuw een goed voorbeeld van kopen op geruchten en verkopen op het nieuws.
 • Beleggen is NIET nu handelen omdat iemand MORGEN een wijziging in iets verwacht. Beleggen heeft niets te doen met onmiddellijke bevrediging, het heeft wel te maken met het veilig stellen van de welvaart en met vooruit te kijken naar wat in de komende 3 tot 5 jaar zal gebeuren.

Belangrijke technicals:

 • Wanneer onze charts zeggen dat goud & zilver in prijs zullen stijgen en de dollar zal dalen, zal dit hoe dan ook gebeuren. Het maakt niet uit wat de FED doet of niet doet met betrekking tot de Prime Rate (rentevoeten).
 • US-obligatiemarkten zijn BEARISHGESTEMD en vallen nu terug onder hun steunnniveau.
 • Duitse staatsobligaties: wanneer de prijzen een PIEK bereiken en door de top van hun tradingkanaal breken krijgen we meestal een TRENDOMMEKEER. Dat is nu het geval bij de Duitse staatsobligaties. [zie sectie voor de pf chart]

Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic   


Donderdag 16 maart 2017 - Nieuwe dienstverlening: via Goldonomic kan u nu goud en zilver kopen en verkopen, met levering eender waar in de wereld!


Updated Sections: Steenkool-zonne-energie & zeldzame mineralen, Agriculturals , Waar goud kopen , Waar zilver kopen , Koper- & platina-aandelen , Commodities in goud, 

Vanaf heden kan je via ons GOUD en ZILVER kopen en verkopen en het metaal  laten leveren overal ter wereld. Elke zending wordt verzekerd van deur tot deur. We aanvaarden de meeste gouden en zilveren baren en munten.

Het metaal wordt na aankoop geleverd op elke plaats die je wenst...onder eender welke naam die je wenst. En elk transport is van deur tot deur verzekerd. Voor opslag beschikken we nu ook over een vault via Lloyds in Londen waar je 100% van de waarde van de goederen kan verzekeren. In de regel zijn goederen bewaard in een bankkluis NOOIT verzekerd: bij inbraak ben je de pineut. Straks zullen wij ook over een VAULT beschikken waar de metalen ook tegen acties van terrorisme en politiek (oorlog) zullen kunnen worden verzekerd.

In theorie kan gekocht en verkocht worden 24/5  (dit is 24 uur per dag vanaf zondag avond tot vrijdag avond).

wildersVerkiezingen in Nederland. De frisse Trump wind die over de VS woei, heeft de Europese kusten nog niet bereikt. Zelfs wanneer Wilders had gewonnen, zou zijn partij zijn uitgesloten van regeringsdeelname. We merken op dat de leiders van verschillende politieke partijen al bij voorbaat aangaven NIET TE WILLEN regeren met de PVV (Geert Wilders). Europa zet zich schrap: een cordon sanitaire moet redding brengen; mensen die democratisch verkozen zijn worden niet in de regering toegelaten. Van democratie is hier geen sprake...maar achteraf is dit het oude Europa dat nog meer schokken nodig zal hebben alvorens het ontwaakt en er gedaan kan worden wat moet gedaan worden. Deze mentaliteit is een belangrijke reden waarom Europa en de EU veel meer tijd nodig hebben alvorens ze kunnen herstellen..en in dit geval betekent veel meer tijd GENERATIES. 

We weten allemaal dat de Europeanen NOOIT de ballen zullen hebben om te doen wat moet gedaan worden. Liever leven ze kreunend van de pijn zo lang mogelijk verder. 

nota: geloof het of geloof het niet, maar in Nederland wordt nog steeds met pen en papier gestemd. De stembrief met 28 partijen is groter dan een krant. De stemmen worden nog steeds manueel geteld.....In Duitsland waren in de periode voorafgaande aan de Weimar Hyperinflatie 31 politieke partijen...het werd virtueel onmogelijk om het land te besturen.  We weten allemaal wat het resultaat was van deze idioterie die ze democratie durven noemen....

yellen rate hikeZoals verwacht verhoogde Yellen de BASISRENTE met 0,25%...en zoals de TECHNICALS en ook wijzelf voorspelden reageerde de goud- en zilversector positief. Ook commodities en de beurzen reageerden positief. Heel wat twijfelaars werden zo op het verkeerde been gezet. Financiële markten haten onzekeheid, maar goud en zilver kunnen makkelijk ZEER HOGE NOMINALE RENTEVOETEN aan. In 1980-81 moest Volcker de prime rate optrekken tot meer dan 20% alvorens de goud- en zilversector capituleerden. 

Wanneer gevraagd waarom ze de rente verhogen op een ogenblik dat de lonen dalen, dat de BBP-groeiverwachting instort, dat de kleinhandelsverkopen tegenvallen en dat de begrotingspolitiek alleen maar tot onzekerheid aanleiding geeft, antwoordt de gouverneur van de FED dat ze het bij het rechte eind heeft. De FED verwacht positieve groei en zegt klaar te staan om alle situaties het hoofd te bieden. Met andere woorden: ze verkoopt regelrechte onzin.

 

Belangrijkste fundamentals: zie abonneesectie

Belangrijke technicals: zie abonneesectie

Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldono mic    


Woensdag 15 maart 2017 - Ons financieel systeem is vergelijkbaar met een vrachtwagen vol nitroglycerine op een hobbelige weg.


turkse vluchtelingenBijgewerkte secties: Banken & Financiële aandelen , Ruwe Olie ,

Turkije zegt de migrantendeal op, waarmee miljoenen vluchtelingen op Europa dreigen losgelaten te worden. De meest verontrustende evolutie van de gebeurtenissen uit de laatste dagen is dat het conflict tussen Europa en Turkije de uitslag van de Nederlandse verkiezingen dreigt te beïnvloeden. In het machtsspel dat wordt gespeeld tussen Angela Merkel en de Turken meldde de Turkse vice-premier Kurtulmus dat zijn land de vluchtelingendeal heeft begraven omdat Europa de gedane beloftes niet zou gehouden hebben.

Dat betekent dat één jaar nadat het 3 miljard dollar binnenrijfde voor de migrantendeal Turkije het akkoord de wacht aan zegt. En de volgende stap zal zijn dat Turkije Europa met vluchtelingen zal laten overspoelen. Die houden zich momenteel op Turks grondgebied op, volgens sommige bronnen zou het gaan om 2 miljoen mensen die klaar staan om naar Europa te vertrekken. De vluchtelingenproblematiek in Europa zou er alleen maar moeilijker door worden. Uiteraard zal de steun voor de anti-immigrantpartijen nog verder toenemen.

 

Elke immigrant die in Europa opduikt, doet de kans toenemen dat de anti-EU populisten belangrijke verkiezingen zullen winnen. Dat is geen goed nieuws voor Europa, maar ook geen goed nieuws voor de VS. 

Wist u dat mensen die goud en zilver in kleine hoeveelheden kopen de neiging hebben om het verkeerd tijdstip te kopen en op het verkeerd tijdstip te verkopen…We zien liquidatieverkopen bij zowel goud als zilver, maar vooral bij zilver. We zullen nog meer verkopen zien als de prijzen stijgen omdat sommige nieuwkomers op de markt vrede nemen met een breakeven. Gouddealers hebben nu dagen waarin meer mensen verkopen dan kopen. Deze situatie is typisch wanneer de bodem vlakbij is.

Belangrijkste fundamentals: zie abonneesectie

Belangrijke technicals: zie abonneesectie

Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldono mic  


Dinsdag 14 maart 2017 - Cash in de bank en papieren geld (bankbiljetten) stelden ooit iets voor. Maar dat is voorgoed verleden tijd, beiden zijn nu waardeloos geworden!


US Twenty Dollars Interest Bearing NoteBijgewerkte secties:

Cash in de bank en papieren geld (bankbiljetten) stelden ooit iets voor. Maar dat is voorgoed verleden tijd, beiden zijn nu waardeloos geworden! In de komende maanden zullen ze veel mensen zure oprispingen bezorgen. We verwachten in de komende twee jaar een paniekerige vlucht uit het traditioneel bancaire systeem.  In feite weten we zelfs al dat het begonnen is. , we know it has already begun. Wereldwijd halen beleggers miljarden uit bandeposito's...en al dat geld vloeit naar REAL ASSETS waar geen tegenpartijrisico aan verbonden is.

In veel landen zijn banken, pensioenfondsen, verzekeraars en herverzekeraars verplicht DOOR DE WETGEVER om een groot deel van hun activa in overheidsobligaties te beleggen. 

In 1517 vond één van de meest aangrijpende innovaties uit de financiële geschiedenis plaats door de uitvinding in Amsterdam van de overheidsobligatie. Deze obligaties werden vervolgens razendpopulair. Op een bepaald moment werden ze zelfs gebruikt als geld dat rente opbracht.

Internationale markten kennen een ontwikkeling die alle richtingen kan inslaan. Engelse beleggers kochten Franse obligaties, Franse beleggers kochten Nederlandse obligaties, Nederlandse beleggers kochten Amerikaanse obligaties. De Nederlandse regering gebruikte vervolgens deze obligaties om boven haar stand te gaa leven, ze gaf obligaties uit om alles wat denkbaar was te financieren: oorlogen, infrastructuur en vooral fors oplopende begrotingstekorten. En de beleggers bleven deze obligaties kopen, ze waren er vast van overtuigd dat de Nederlandse overheid niet bankroet kon gaan.

Aan het begin van de 19de eeuw gaf de Nederlandse regering 68% van de belastinginkomsten uit aan het onder controle houden van de schulden. En in 1814 gebeurde wat niemand had verwacht: de Nederlandse overheid ging bankroet. De gevolgen waren gruwelijk: door de schuld van de Nederlandse overheid verdween tussen 1/3de en 1/2de van de welvaart van het land.

In 1814 ging de Nederlandse overheid bankroet en daarvoor verdween tussen 1/3de en 1/2de van de welvaart van het land.

Belangrijke fundamentals:  zie abonneesectie

Belangrijke technicals: zie abonneesectie

Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldono mic     


Maandag 13 maart 2017 - Wie er van wakker ligt dat de goudprijs stijgt of daalt, heeft er niet veel van begrepen!


Tocumen-nuevoBijgewerkte secties: Recessiebestendige aandelen, Olieaandelen, Aardgasaandelen ,

IATA, één van de toonaangevende organisaties in de luchtvaartindustrie, heeft een kantoor in Panama geopend, met de opmerking dat Panama City zich heeft ontpopt tot één van de belangrijkste hubs in de Zuid-Amerikaanse luchtvaart. De International Air Transport Association (IATA) is de overkoepelende organisatie van de wereldluchtvaart, zo verenigt 265 landen en 83% van de totale trafiek door de lucht, zo staat op de website te lezen. IATA wordt beschouwd als één van de belangrijkste verenigingen in de reisindustrie die optreedt als verzamelaar van data en als pleitbezorger van de belangen van de sector.

Bij de bekendmaking van het nieuwe Panamese kantoor omschreef de IATA Panama als een voorbeeld voor de ganse sector. De economische footprint van de luchtvaartsector is 5,10 miljard dollar of 12,6% van het BBP, tenminste als er rekening wordt gehouden met de indirecte voordelen van het toerisme. De impact van de luchtvaart op de lokale economie is meer dan het drievoudige van het wereldwijd gemiddelde.

Volgens de cijfers van de IATA, de organisatie die geldt als de standaard voor de sector, wordt verwacht dat het passagiersvervoer in Panama tussen 2015 en 2020 elk jaar met 8,50% zal stijgen en dat is één van de hoogste groeivoeten in beide Amerika's. 

advantages-of-offshore-banking-in-panama-3-638Nieuwe cijfers verstrekt door de overheid tonen aan dat de buitenlandse investeringen in Panama in 2016 opnieuw zijn gestegen, meer bepaald met 16% ten opzichte van het jaar voordien.

Die investeringen bereikten een recordniveau van $5,2 miljard, tegenovr $5,5 miljard in 2015. 66,5 procent van het totaal had betrekking op bedrijfsresultaten die geherinvesteerd werden in Panama. Gemeten naar de aard van de investeringen had 79 procent van de investeringen betrekkingen en 7,8 procent in banken, zo berichtte La Estrella.

 De buitenlandse investeringen stimuleren uiteraard de groei van de Panamese economie, maar geven tevens aan dat de buitenwereld sterk geïnteresseerd is in wat in het land gebeurt. Ze bieden bovendien een betrouwbare barometer van het vertrouwen dat de markt heeft in het land. Individuele vastgoedinvesteringen worden traditioneel niet meegeteld, maar uiteraard is er een directe co-relatie. Meer investeringen betekenen meer groei van de bedrijfswinsten en meer managers die vastgoed komen huren of kopen.

Panama is BOOMING, kent LAGE tot GEEN belastingen, een erg lage werkloosheidsgraad, weinig regelgeving, veilige banken, een goed klimaat, moderne en betaalbare gezondheidszorg, veel mogelijkheden, een positieve bevolkingspyramide...GELUKKIGE MENSEN. Alles dus om het westen jaloers te maken.

Belangrijke fundamentals:  zie abonneesectie

Belangrijke technicals: zie abonneesectie

Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldono mic    


Vrijdag 10 maart 2017 - Elke dag EMIGREREN 100 Belgen...vorig jaar verlieten 12.000 rijke Franse families hun land.

Bijgewerkte secties:2017.02.09 - Expats

Recordaantallen Amerikanen & Europeanen geven het staatsburgerschap van hun land op en zoeken hun heil elder, dit vooral vanwege de belastingdruk. De stijging is het gevolg van een wet uit 2010 onder president Obama, waarbij buitenlandse banken gegevens over Amerikaanse burgers (en ook FATCA) moeten publiceren. Tussen 51 landen werd een internationale overeenkomst afgesloten om automatische ALLE financiële informatie uit te wisselen.

Aanvankelijk leek de wet gericht op rijke Amerikanen die hun geld wilden verstoppen op geheime Zwitserse bankrekeningen. Maar de wet zoals die vandaag is kan ingrijpen in het leven van 7 miljoen Amerikanen die in het buitenland verblijven. Veel van hen zijn helemaal niet rijk, integendeel zelfs. De lijst van de afgelopen jaren toont aan dat er onder Obama steeds meer Amerikanen het land zijn gaan verlaten. Dat kan geen toeval meer zijn. De lijst van 2016 is 22x langer dan die van 2008, het jaar voordat Obama naar het Witte Huis verhuisde.

Onthoud dat de FISCALE situatie van de Amerikaanse burgers een HEEL STUK SLECHTER is dan die van de Europese burgers die hun land verlaten. Amerikanen moeten belastingen blijven betalen alleen maar omdat ze Amerikanen zijn...maakt niet uit of ze wonen en werken in de VS. Voor de meeste Europese burgers geldt de plicht niet langer om hun inkomen aan de Europese belastingen kenbaar te maken. In Panama betaalt u geen belastingen op inkomsten die niet in het land gerealiseerd worden.

MACYS

Het REEEL BESTEEDBAAR INKOMEN daalt snel. Gevolg is dat zoals de zeepbel op de huizenmarkt ook die in de distributiesector is geïmplodeerd. (Walmart). Nadat falingen in de RETAIL SECTOR verschillende populaire winkelketens als Aéropostale, Pacific Sun en American Apparel hard hebben geraakt, wordt duidelijk wat de meesten van ons al langer wisten. De ganse distributiesector is een grote zeepbel geworden die op het punt staat te ontploffen. SEARS, KMART, WALMART, JCPENNY, MICHAELS, MACY'S, ze sluiten allen winkels....Macy's kondigde over heel het grondgebied de sluiting van 68 winkels aan..met het verlies van 10.000 jobs tot gevolg.

Inflatiecijfers kunnen vervalst worden, maar de gevolgen van inflatie, prijsstijgingen en/of een afnamen van het beschikbaar inkomen kunnen niet gemaskerd worden.

Belangrijke fundamentals:  zie abonneesectie

Belangrijke technicals: zie abonneesectie

Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldono mic  


Donderdag 9 maart 2017 - ZIJ zullen proberen om de goud- en zilverprijs zo lang mogelijk laag te houden.


Bijgewerkte secties: Uranium , Juniors , 

De westerse wereld onderschat Turkije, het Turkse volk, het Turks leger en Erdogan SERIEUS. Nu dat de EU heeft beslist dat Turkije geen lid van de EU kan worden, is er geen alternatief behalve dan dat de Turken op een andere manier de EU binnendringen. De laatst keer dat het op zo'n 'verkeerde manier' gebeurde, was in 1939-1940.

Bepaalde politieke gebeurtenissen kunnen de internationale financiële situatie op een wip en een zucht doen omslaan. De bewoners van het Midden-Oosten en Noord-Afrika weten er alles van. Wat de prijs van goud en zilver ook is...wanneer dit soort politieke risico's verkeerd uitdraait en de vlam in de pijp slaat, zullen bankdeposito's en aandelen geen redding brengen. Alleen goud en zilver zullen dat doen.

Belangrijke fundamentals:  zie abonneesectie

Belangrijke technicals: zie abonneesectie

Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldono mic  


Woensdag 8 maart 2017 - Of we nu slapen of wakker zijn, het is duidelijk dat het ganse financieel systeem op vertrouwen draait.


Ponzi schemeBijgwerkte secties: Goud en zilver Majors , 

Wanneer de FED volgende week haar basisrente verhoogt, zal dit de fake/make believe economie in de VS doen imploderen. Doet ze het niet, dan geeft ze impliciet toe dat de economie veel te zwak is. 

Wanneer zal Wall Street eindelijk het gat dichten met main street, waar van een herstel nog altijd geen sprake is?  De man in de straat zal genoeg krijgen van papier (schulden, aandelen, valuta's) dat alleen maar vaste beloften inhoudt. Hij wil echte zaken, dus geen kunst, old timers of appartementen van 100 miljoen euro. De voorkeur gaat uit naar tastbare zaken zoals fysiek goud en zilver of landbouwgrond. De tijd zal ons wat dat betreft gelijk geven. 

 • Newmont Mining Corp. zei maandag dat het de rechten verworven heeft voor de exploratie en exploitatie van goud in het noordwesten van Canada’s Yukon Territory. Newmont (NEM) heeft die rechten verworven via een investering met Vancouver’s Goldstrike Resources Ltd. (TSX VENTURE: GSR) (OTC PINK: APRAF) (KCG1.F). Goldstrike deelde mee dat Newmont ongeveer $4,5 miljoen aan aandelen heeft gekocht. De overeenkomst heeft in totaal betrekking op $10,9 miljoen, inclusief de exploratiekosten.

Belangrijke fundamentals:  zie abonneesectie

Belangrijke technicals: zie abonneesectie

Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldono mic  


Dinsdag 7 maart 2017 - De crash van 1929 zou wel eens klein bier kunnen zijn in vergelijking met de Great Crash van 2017


extreme bullBijgewerkte secties:

Met geld dat uit de lucht wordt geplukt, met reserve banking, met centrale banken die zonder blikken of blozen de markten manipuleren door obligaties maar ook aandelen te kopen, met yuppies jagend op kortetermijnwinsten en speculerend met Bitcoins is het mogelijk om de financiële markten tot in de hemel te inflateren en om iedereen miljardair te maken. Het probleem zal echter zijn dat op het einde van het liedje met één miljard dollar slechts één ei kan gekocht worden.

De actieve bevolking van vandaag (de 3de en 4de generatie sinds de beide wereldoorlogen en de Great Depression) leven in LALA-Land: eigenlijk is alles mogelijk en de overheid zorgt er voor dat het systeem op zijn benen blijft staan (PONZI SCHEMA). De jaren 20, de Great Crash, de Great Depression, de wereldoorlogen, alles wat na de Tweede Wereldoorlog gebeurde (operatie Gutt en vergelijkbare acties in andere westerse landen) waren uiterst dramatische gebeurtenissen voor de burgers. Men zou het kunnen vergelijken met een DEUS ex MACHINA bankroet.

De huidige generatie speculeert alsof er geen morgen is en alsof er NIETS kan gebeuren. Ze zijn er van overtuigd dat noch de banken, noch de overheid bankroet kunnen gaan. Ze beleggen blindelings in OPTIES, WARRANTS, ETF's, BITCOINS,....soms zelfs met geleend geld (HEDGE FUNDS). Ze zijn er vast van overtuigd dat met de vastgoedsector niets kan gebeuren. Ze zijn daar zo zeker van dat ze zich diep in de schulden steken om hun vastgoedinvesteringen te financieren. Ze gebruiken hun woonkredieten als hefboom om zo veel mogelijk vastgoed te kopen. Ze zijn knettergek!

Belangrijke fundamentals:  zie abonneesectie

Belangrijke technicals: zie abonneesectie

Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldono mic
 


Maandag 6 maart 2017 - De uitslag van de Nederlandse verkiezingen in maart zal uitzonderlijk belangrijk worden voor de koers van de euro 


Bijgewerkte secties: Zilver , $-Goud , €-Goud , Aussie-Goud, Swiss-Goud , Can-Goud, ¥-Goud , £-Goud , Zar-Goud, Krona-Goud, Yuan-Goud, Rupee-Goud + Valuta's in elke sectie

HOLLAND TURKSDe media focussen zich op Geert Wilders wat betreft de komende verkiezingen in Nederland. Ze vergeten echter dat de Turkseimmigranten en de moslims nu in staat zijn om hun kandidaten in de regering te krijgen, iets wat zeker zal gebeuren. Dus begaan ze een grote vergissing te denken dat een frisse Trump wind door Europa zal blazen....het is allesbehalve zeker dat  Wilders en Marine le Pen verkozen zullen worden. Integendeel, we zullen nog meer mosims in de parlementen van Nederland, Frankrijk, Duitsland en België zien. Hoe dan ook, dit zal Europa dichter bij een burgeroorlog brengen. Er zijn momenteel 40 NO-GO ZONES in Holland!

In plaats van hun tijd te verliezen aan de organisatie van een "Franse islam", zouden de Franse politici, opinion makers en think tanks beter zoeken naar een manier om de sluipende islamisering van hun land te stoppen.  Of is het alternatief van een "Grote Franse imam" misschien aantrekkelijker, gepaard met steniging en handafkappingen op de Champs Élysées? Nota: het is in Frankrijk bij wet verboden om het aantal immigranten te tellen en om die cijfers te publiceren. Het betreft vooral Algerijnen en Marokkanen. De meeste Franse steden hebben nu NO GO zones ]

De markten en de euro zullen klappen krijgen wanneer de Nederlandse verkiezingen een uitslag opleveren waar ze niet van houden...het kan de kanarie in de Europese koolmijn worden. Zet u alvast schrap. Belangrijk is dat Yellen doet wat de markt van haar verwacht. .

Hieronder een speech van Federal Reserve Chair Janet Yellen in Chicago op vrijdag. De kans is grotere geworden dat er op de volgende meeting van 15 maart inderdaad een renteverhoging komt. De belegger schatten die kans nu op 80% in.


Overheden, veel bankiers en de Mainstream Media zijn LEUGENAARS en MOGEN NIET VERTROUWD WORDEN. John Williams (Shadow Statistics) merkt terecht op dat de BBP-cijfers die de Amerikaanse overheid publiceert zelfs nog niet in de buurt van de waarheid komen. De Federal Reserve's Industrial Production Index vertegenwoordigt 61% van het BBP en blijft onder de piek opgetekend voor de economische krimp van 2008-09. De overheid in Washington probeert ons echter wijs te maken dat het ECHTE BBP 12,1% hoger is. Daarom is belangrijk om NU een bankrekening buiten bereik van de politici te openen. fiscaal paradijs

Het openen van een bankrekening buiten uw thuisland beschermt u tegen kapitaalcontroles, het aanslaan van uw geld door de staat, bail-ins & confiscatie. Uw spaargeld is in een buitenlandse bank veilig voor alle dwaze streken die de regering van uw thuisland in haar kop krijgt. Het opzetten van een buitenlandse rekening is echter moeilijk geworden, in de meeste gevallen is professionele hulp nodig. [wij weten hoe we het moeten doen !]

Offshore banken bieden nog een ander voordeel: ze zijn meestal veel veiliger en veel conservatiever dan banken in uw thuisland...tenminste wanneer u in de VS of in grote delen van Europa leeft. In het geval dat de regering van uw land overgaat tot wanhoopsmaatregelen of wanneer uw thuisbank in de fout gaat, zal u tenminste niet geruïneerd zijn.

Zo vindt u een goede en betrouwbare buitenlandse bank:

 1. De economische en politieke risico's van de landen in kwestie moeten bekeken worden.
 2. De kwaliteit van de activa van de bank zijn belangrijk. AAA is beter dan B+
 3. Liquiditeit: een veiligere bank houdt meer cash achter de hand. Zo dreigt ze niet uit te drogen wanneer de  klanten hun geld beginnen op te vragen...en kan ze uw geld teruggeven. De ratio in Panama bedraagt +30%.
 4. Kapitalisatie—zo meet u de financiële kracht van de bank.
 5. Heeft de offshore bank een kantoor in uw thuisland? Het is beter als dat niet zo is.
 6. Welke hoeveelheid geld wordt gedekt door het verzekeringssysteem van de bank? Heeft de verzekeraar voldoende geld om aan haar verplichtingen te voldoen wanneer de nood aan de man komt?  Nota: in sommige landen heb u toestemming van de overheid nodig om een offshore bankrekening te openen.

Belangrijke fundamentals:  zie abonneesectie

Belangrijke technicals: zie abonneesectie

Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic 


Vrijdag 3 maart 2017 - President Trump: vervang de dollar door goud als de wereldreservemunt. Zo zal u Amerika weer groot maken.


Trump goldBijgewerkte secties: Wereldbeursindices (US-beurzen & Footsie) , 

Een monetair systeem gebaseerd op een reservemunt is onhoudbaar, dit omdat de buitenlandse dollarreserves (bijvoorbeeld) verkregen zijn door handel en in goederen moeten terugbetaald worden. Anders uitgedrukt: de stijging van de offciële dollarreserves is gelijk aan de netto-export van de rest van de wereld. Dat betekent dat ze ook gelijk moeten zijn aan de Amerikaanse internationale betalingsdeficieten. En dat is een onhoudbare situatie.

Het kost het Bureau of Engraving and Printing maar een paar cent om een biljet van $100 te drukken, maar andere landen moeten voor $100 aan goederen leveren om er eentje te pakken te krijgen. Dat voorrecht, dat zeker zinvol was in de periode na de Tweede Wereldoorlog, is nu een vloek geworden.

Mueller’s Wall Street Journal columnist somt de drie opties op die President Trump nog heeft:

 1. Blijven aanmodderen met de huidige "dollar standard" totdat er een ongeval voorvalt en we hyperinflatie krijgen.
 2. Maak van het International Monetary Fund de wereldbank die papieren reserves mag uitgeven (o.a. de special drawing rights). Deze standaard is vooral een politieke kwestie gezien de toekenning van de speciale trekkingsrechten eerder arbitrair zal moeten gebeuren, want de IMF produceert geen goederen. Bovendien wordt de dollar ondergeschikt aan deze SDR's, wat door de Amerikanen als een vernedering zal ervaren worden. De Amerikaanse vlag zal vervangen worden door de vlag van de Verenigde Naties, zelfs in de VS zelf. Deze optie is ondenkbaar.
 3. Da adoptie van een gemoderniseerde internationale goudstandaard. Trump: "De goudstandaard terugbrengen zal moeilijk zijn, maar het zou wonderbaarlijk zijn. We zouden eindelijk een standaard hebben waarop ons geld is gebaseerd."

klik hier voor meer...

Belangrijke fundamentals:  zie abonneesectie

Belangrijke technicals: zie abonneesectie

Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic 


Donderdag 2 maart 2017 - Dit is complete waanzin en een perfect voorbeeld van de financiële modderpoel die we moeten doorworstelen 


Bijgewerkte secties: Koop Gold , Zilver, US-Dollar , €-Goud & €/$ ,

Dit is complete waanzin en een perfect voorbeeld van de financiële modderpoel die we moeten doorworstelen. 

De Europese Centrale Bank (ECB) koopt momenteel voor 2300 miljard euro aan overheidsobligaties in. De ECB denkt dat ze door tientallen miljarden euro's uit de lucht te plukken de economie in een hogere versnelling zal brengen en welvaart voor de bevolking zal brengen. Gisteren kocht de ECB nog Duitse staatsobligaties met een looptijd van 2 jaar aan een dusdanig hoge prijs dat ze een negatief rendement van 0,96% opleveren. Met andere woorden: op elk miljard dat ze investeren, verliezen ze meteen al 10 miljoen euro. Het kopen van een veilige Duitse overheidsobligatie garandeert in dit geval het verlies van geld, punt aan de lijn. Grote bedrijven hebben miljarden dollars geleend om dividenden uit te keren en om hun beurskoers kunstmatig te doen stijgen. Intussen zijn zogezegde 'veilige' investeringen als staatsobligaties een complete ramp geworden.

Zelfs in de Verenigde Staten zijn de rentevoeten negatief wanneer ze aangepast worden voor de inflatie. Indien u een Amerikaanse staatsobligatie met een looptijd van 2 jaar koopt, hebt u een rendement van 1,29%. De OFFICIELE inflatie in de VS bedraagt nu 2,50%, maar de ECHTE inflatie ligt rond 20%. Officieel bedraagt het verlies 1,20%, maar het officieel verlies loopt op tot 20%.

Belangrijke fundamentals:  zie abonneesectie

Belangrijke technicals: zie abonneesectie

Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic  


Woensdag 1 maart 2017 - Wees op uw hoede voor de bewegingen die we in maart te zien kunnen krijgen.


Bijgewerkte secties: $-Goud ,

De Federal Reserve/ECB/BoE/BoJ....elke centrale bank is een PONZI schema:

 1. Ze plukken geld uit de lucht en worden er nog voor beloond ook.
 2. Ze controleren alle reserves van de banken.
 3. Ze schuiven verliezen door naar de belastingbetalers.
 4. Ze overtuigen politici om de wereld veiliger te maken.
 5. Tegenwoordig kan de overheid naar de FED gaan en geld lenen zonder toestemming te vragen van het parlement of de belastingbetaler.

Centrale banken en Fiat Money kunnen NOOIT overleven. Er is in de wereldgeschiedenis geen enkel voorbeeld bekend waarin Fiat Money overleefde. Zelfs "Real Money" was fake en verdween precies ook daarom.

Spanje heeft 603 miljard euro geleend dat het niet kan terugbetalen. En de Spaanse politici, inclusief minister van Economie Luis de Guindos, beledigen de intelligentie van de Spanjaarden door achter hoeken en kanten zaakjes te doen met de ECB. Spanje beweegt langzaam maar zeker naar een stopzetting van de betalingen, wat het resultaat is van een verspilling van overheidsgeld die simpelweg de spuigaten uitloopt. Die verspilling werd gefinancierd met de grootste zeepbel uit de geschiedenis, ondersteund door de ECB met haar knettergekke politiek van zero rentevoeten en dat allemaal zonder de minste vorm van toezicht.

Er is geen enkel voorbeeld in de geschiedenis dat bewijst dat vastgoedinvesteringen de juiste manier zijn om de dood van het Fiat Geld te overleven...integendeel. Elke keer dat Fiat Geld in de problemen raakte, ondervond de vastgoedmarkt zelfs nog grotere problemen (en dan spreek ik nog niet over de VERNIETIGING door oorlog).

green sproutsEr zijn geen GROENE SCHEUTEN, er is GEEN SPRAKE VAN ECONOMISCH HERSTEL. Hoe meer de politici en de Mainstream Media (die de stem van de politiek zijn) doen alsof er een HERSTEL  is, hoe dichter we de eindstrijd naderen.

Econoom John Williams waarschuwde vorig jaar dat de Amerikaanse economie zich nooit echt heeft hersteld en dat ze opnieuw zal krimpen. Dat gebeurde vrijdag, toen bekend werd dat de laatste BBP-cijfers tegenvielen. De groei was teruggevallen tot onder 2% in het vierde kwartaal. Volgens Williams is de economie echter “gekrompen,” en hij stelt dat het nog veel slechter zal worden alvorens het opnieuw zal verbeteren. Williams legt uit, “Ik denk dat er reden is voor optimisme wat de economie betreft en dat heeft met de president te maken. Het duurt ongeveer negen maanden tot een jaar alvorens een nieuwe politiek vruchten afwerpt. Behoudens onverwachte gebeurtenissen kunnen we ergens vanaf 2018 een verbetering verwachten.

USD-wedge

De Fed & de centrale banken willen de rente weer laten stijgen. Spijtig genoeg zal de roteconomie die we nu kennen nog het betere deel van 2017 blijken te zijn. Wanneer de economie opnieuw verzwakt, zal de druk op het bankensysteem weer toenemen. De Fed en de centrale banken zullen opnieuw gedwongen worden om het financieel systeem te ondersteunen.  De Fed zal weer moeten overgaan op quantitative easing (het drukken van geld). Ze zal het bankensysteem opnieuw overeind moeten houden, zoals ze dat in 2008 moest doen.. . . In dat geval zal ze de strot van de dollar dichtknijpen. . . en de prijzen voor GOUD & ZILVER door het plafond jagen.

Belangrijke fundamentals:  zie abonneesectie

Belangrijke technicals: zie abonneesectie

Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic .  

 

Categories: Financieel Nieuws

Twitter

Silver is a SCREAMING BUY and Cheap, Cheap as Chips!

Goldonomic Goldonomic