31
maart
2013

NIEUWS MAART 2013

Goud meet wat een valuta waard is en zij die de overheid vertrouwen zullen de grote verliezers zijn

VRIJDAG 29 MAART 2013 - FINANCIËLE MARKTEN ZIJN VANDAAG GESLOTEN, VOLGENDE ACTUALISATIE ZAL DINSDAG WORDEN GEPLAATST -


Geactualiseerde secties: 

Dit verhaal kent een slecht einde: 

Er is een heleboel gepubliceerd over SPAARGELDEN op Cyprus...er is echter NIETS vermeld over de aandelenbeweging...!

Voor meer informatie en grafieken, klik hier... 


DONDERDAG 28 MAART 2013 - IN BEWERKING - HOLLANDE EN RAJOY NOEMEN CYPRUS EEN BRILJANTE BLAUWDRUK 


We zijn aanbeland in een DRAMATISCHE NEERWAARTSE SPIRAAL! - bent u klaar voor het slotstuk?

Legale diefstal, PLUNDERING: zij zullen ALLE bankrekeningen, spaarrekeningen, pensioenfondsen, levensverzekeringen bevriezen, nemen waartoe ze besluiten en zullen kruimels achterlaten! Zij hebben het eerder gedaan (Tempeliers, Gutt na WWII,...) en zij zullen het SPOEDIG weer doen! De legale plundering zal resulteren in een ERNSTIGE en DIEPE DEPRESSIE en zal eindigen met een REVOLUTIE of OORLOG.

madmaxLanden die het ergst zullen worden geraakt, zijn de landen met de beste sociale voorzieningen (Frankrijk, België, Nederland)...vastgoed zal een handicap worden. Vastgoed een handicap, mobiliteit, veelzijdigheid en flexibiliteit een plus. De totale kapitalisatie van de goud- en zilversector is EXTREEM KLEIN. Zodra 5-10% van de mensen hun bankrekeningen en spaarrekeningen gaan inzetten om goud en zilver te kopen, zal de impact DRAMATISCH zijn en zal het tegenovergestelde gebeuren van wat we in de laatste 20 maanden hebben meegemaakt.

Tijd om te realiseren dat dit de 21e eeuw is en niet de Middeleeuwen. Het opslaan van voedsel en energie is net als het bouwen van de Maginot line. Of de vijand zal hier naar zoeken, of u buurman zal - met de hulp van de politie- uw provisies in beslag nemen. Dit gezegd hebbende, het opslaan van voorraden is slechts mogelijk voor een beperkte hoeveelheid tijd. Tijdens de Middeleeuwen hoefden mensen slechts één dorp verder te verhuizen, om in vrede verder te kunnen leven. Vandaag de dag moet u wellicht naar een ander continent reizen. Vooral die landen met de MINSTE SOCIALE VOORZIENINGEN, de meeste ENERGIE en GRONDSTOFFEN (voedsel), zullen het meest bloeien. Dit gezegd hebbende, verhuis niet naar landen met dramatisch andere tradities.

Voor meer informatie en meer grafieken, klik hier...


WOENSDAG 27 MAART 2013 - IS SLOVENIË DE VOLGENDE? - WANNEER IS DE VOLGENDE AFLEVERING OVER CYPRUS!?? - HOE STAAT HET MET ITALIË, SPANJE, BELGIË??


Geactualiseerde secties: Beleggingspiramide (belangrijke sectie)

slovenijaNa Cyprus...Slovenië??...na Slovenië, Italië??? (Reuters) - De Sloveense minister van infrastructuur Igor Maher nam maandag ontslag, slechts vijf dagen nadat hij aantrad in het nieuwe kabinet. Dit komt bovenop de problemen van de nieuwe regering, die streeft een bank instorting die Cyprus weerspiegelt te voorkomen. Het kleine Oost-Europese land vecht al maanden, om te voorkomen dat zij het meest recente eurozone lid worden die een formele internationale redding moet aanvragen. Slechte leningen uitgegeven door haar banken zijn in totaal €7 miljard euro groot, ofwel een vijfde van de nationale economische output.

We begeven ons richting een geldloze maatschappij, waar de overheid ons totaal zal controleren, zelfs onze bankrekeningen.De angst dat de crisis op Cyprus zich snel over Europa zal verspreiden, groeit met de dag. In Duitsland wil het parlement in staat zijn elke potentiële bankenrun te stoppen en een nieuwe wet vereist Telecom providers om de PIN en PUK codes van hun klanten ter beschikking te stellen van de overheid. Politie en douanebeambten hebben onder deze nieuwe wet direct toegang tot de bankrekeningen van Duitse burgers, zelfs als hiervoor geen onmiddellijke reden is [alles voor uw veiligheid!!].

digitaldollar

Het wordt gedaan door een speciaal elektronische interface, hierdoor hebben overheden directe toegang tot alle nationale bankrekeningen. Geen twijfel dat deze maatregelen kunnen en zullen worden uitgebreid naar de EU-zone als dat noodzakelijk is. Het echte gevaar is de elektronische interface. Zodra het is geïnstalleerd, zou een simpele aanpassing van de wet voldoende zijn voor de overheden om volledige toegang te hebben tot de bankrekeningen van haar burgers. Om volledige controle te krijgen over al het geld van de burgers moet contant geld geleidelijk worden afgeschaft en alle betalingen moeten elektronisch worden gemaakt. In Japan bijvoorbeeld, gaat bijna elke betaling met een mobiele telefoon. Des te meer mensen elektronisch betalen en des te meer internet bankieren, des te beter voor de overheid.

In principe zullen burgers door de overheid in kennis worden gesteld als informatie vereist is. Dit is ook van toepassing voor mensen die werken met dynamische IP adressen. Onder de nieuwe wet is het Duitse ministerie van justitie uitgegroeid tot een Europese FBI (de FBI heeft al onbeperkte toegang tot alle online privé-informatie van Amerikaanse burgers).

Voor meer informatie en meer grafieken, klik hier...


DINSDAG 26 MAART 2013 - CYPRUS IS EEN BLAUWDRUK EN LAAT ZIEN HOE ZIJ HET LEGAAL KUNNEN DOEN EN LAAT ZIEN WAT ER OVER IS VAN DE DEMOCRATIE! -


naked chickenGeactualiseerde secties: 

Het is opmerkelijk dat afgelopen week, tijdens de piek van de Cyprus crisis, de fluctuaties van de euro en goud extreem klein waren. Duidelijk dat de ECB en FED plunge protection teams goed werk leverden...in het vermijden van paniek. Enkele markten kenden een beetje volatiliteit. De goudprijs steeg, de dollar was iets zwakker en de DJIA en zilver kenden zijwaartse beweging. Toch zijn de markten nog altijd zorgvuldig gebalanceerd nabij potentiële belangrijke draaipunten, waarbij de zilver- en goudprijs in dollars en euro's die interessant begint te worden.

Weinigen realiseren zich dat Europese spaarders schuldeisers zijn geworden en u bent de volgende. De enige reden dat het reddingsplan van Cyprus werd "geaccepteerd", is omdat het werd gestructureerd als bankhervorming, een financieel systeem "resolutie", geen belasting en daarom was er geen behoefte aan een parlementaire, democratische stem. Zoals Cyprus ook liet zien, stemmen tot het beroven van het geld van spaarders, verzekerd of niet, zijn nep. Zoals ik verwachtte, minimaliseren de overheden de besluiten genomen door de EU-leiders en het IMF...(Tout vas tres bien, Mme la Marquise). Vergeet niet dat de dieven van het IMF, ECB, EU, FED slimme psychopaten, advocaten en emotieloze mensen zijn, die zich niet om u of mij bekommeren.

We moeten wel blij zijn, omdat het IMF en EU-overheden ons meer tijd hebben gekocht, deze tijd MOET worden gebruikt voor hetgeen geregeld moet worden: wordt uw eigen bankier, investeer in fysiek goud/zilver, verhuis uw bezittingen buiten politiek bereik en gevaarlijke landen (Cyprus, Portugal, Spanje, Italië, Griekenland, Frankrijk, België, Nederland,...) naar veiliger bestemmingen. VERPLAATS geen spaartegoeden naar onveilige delen van de wereld of naar onhoudbare banksystemen (het oosten,...).

Dit is waarom het zo belangrijk is om duidelijke scheiding te hebben tussen spaarbanken en commerciële banken. De Glass-Steagall act (opleggen van beperkingen aan de effectenactiviteiten die commerciële banken mochten ondernemen en samenwerkingsverbanden tussen commerciële banken en effecteninstellingen) werd ingetrokken door president Clinton (vanaf 1990 kende Europa een vergelijkbare evolutie) en banken blijven gevaarlijk totdat de wet wordt hersteld.

In Duitsland en de EU werken overheden aan een wet, om de aankoop van grondstoffen door particuliere investeerders (inclusief goud en zilver) te belasten. Elke burger die goud/zilver koopt, zou een omzetbelasting kunnen gaan betalen tot 171%. De wetgeving zou ook van toepassing zijn op andere grondstoffen die als investering worden gekocht. Herinner dat zij zoeken naar mogelijkheden om de 'slechte' speculanten te straffen...

Tijdens de jaren '70 en tot in de jaren '80 werd er een speciaal systeem gebruikt door België: een converteerbare frank werd gebruikt om te betalen voor de invoer van goederen (grondstoffen) en de financiële frank om buitenlandse valuta's te kopen voor kapitaaloverdrachten. Het voordeel van zo'n systeem, is dat de run op de valuta geen directe invloed heeft op de officiële converteerbare wisselkoers...en dat elke keer een devaluatie werd verwacht, er "de facto" een devaluatie was de financiële frank was met een licht hoger percentage. De "de facto" devaluatie beperkte de uitstroom van franks [Zuid-Afrika gebruikte een vergelijkbaar systeem]. Elke kapitaaltransfer was onderworpen aan een goedkeuring van de BLIW voor België en Luxemburg.

Voor meer grafieken en meer informatie, klik hier...


MAANDAG 25 MAART 2013 - OVERHEDEN VERTEGENWOORDIGEN DE BEVOLKING NIET MEER, ZIJ VERTEGENWOORDIGEN SLECHTS EEN HANDVOL ZEER MACHTIGE BANKEN EN BEDRIJVEN). DIT IS HET EINDE VAN DE DEMOCRATIE, OF DE GROOTSTE CRISIS 


chicken

Geactualiseerde secties: Goud & zilver majors (HUI), €-goud/€/$ (euro is *****), VS-dollar (*****), wereldbeurs indices (******)

Cyprus zal eindigen als ultieme bepalende gebeurtenis in de geschiedenisboeken. Trap niet in de propagandaval...wat er zich nu vlak voor uw neus afspeelt, is dodelijk voor uw spaartegoeden en uw financiële welzijn. Cyprioten worden geplunderd, zoals de Tempeliers door "Philip the Fair"...en nog erger, U BENT DE VOLGENDE! Wat Lagarde niet weet is dat zij een moderne Marie Antoinette gaat worden. Zij zei en blijft zichzelf herhalen "Cyprioten en u Europeanen, dan eten zij toch cake". Wat tot nu toe is gedaan, is om er zeker van te zijn dat bankspaarders zonder IMF/ centrale banken verliezen. Dat risico staat nu op het spel, vanwege het debacle op Cyprus en nu willen zij dat de spaarders verliezen. Heeft u al goud en WAAR bewaart u het??

Nogmaals, wat de IMF ramp op Cyprus heeft gedaan, is een gevaar voor elke dollar, euro, pond en Yen die elke centrale bank heeft om soevereine solvabiliteit te houden. Het IMF zei Cyprus in het begin "loop naar de hel". De westerse financiële wereld gaat nu mogelijk ook naar de verdoemenis en FED voorzitter Bernanke weet het.

Ik heb u herhaaldelijk gewaarschuwd dat u het financiële systeem moet verlaten en uw spaartegoeden buiten politiek bereik moet stellen...zolang zoiets nog legaal mogelijk is. Waar wacht u nog op???

Een ministerie van buitenlandse zaken (MFA) "urgent nieuwsbericht" verzonden naar ambassades over de hele wereld vandaag met het advies aan Russische burgers en bedrijven om "onmiddellijk" te beginnen het afstoten van activa van westerse banken en financiële instituten, omdat angsten bij het Kremlin groeien, dat zowel de Europese Unie en de VS zich voorbereiden op de grootste diefstal van privé vermogen in de moderne geschiedenis. Deze waarschuwing werd gemaakt door de Russische premier Medvedev.

Een kluis en een jachtgeweer zijn beter dan het houden van uw spaartegoeden binnen politiek bereik (binnen het legale failliete bankiers systeem)!

Ik heb u gewaarschuwd en doe dat opnieuw...binnenkort overkomt dit u ook.Als dat gebeurt, zult u kwaad zijn op uzelf, omdat u gewaarschuwd was en het niet geloofde, of u was te zelfgenoegzaam en te lui om te handelen. Herinner: In een crisis zijn enen en nullen op een computerscherm geen rijkdom, vooral wanneer de computers niet werken. Goud, zilver en contant geld in de hand wel. De volgende video heeft ondertiteling (bèta) in meeste talen.

Valutacontroles zullen onderdeel worden van het scenario...en als dat gebeurt, zal het meer zijn dan het reguleren van kapitaaltransfers uit de eurozone. Net als spaarders in Argentinië, Venezuela en de Sovjet-Unie weten, is het dat als zij kapitaalcontroles invoeren (voor uw veiligheid...), het kapitaal gevangen zit. Tot hier en niet verder voor hen die geloven in fiscale amnestie. Privé pensioenfondsen zullen worden genationaliseerd (in beslag genomen) en spaartegoeden van de mensen worden gebruikt om het verschil te compenseren en precedent te scheppen.

Dit is de meest onverklaarbare beslissing in het toezicht op banken sinds de jaren '30mensen zullen over heel Europa geld opnemen uit het bankensysteem. Cyprus is een test...en het zal een rimpeleffect hebben op de gehele wereld! Heeft u al goud? Is het buiten politiek bereik? Zo niet, dan pleegt u financiële zelfmoord!!!...vrijdag de 13e en herinner de Tempeliers...en zeg niet dat het niet nog eens zal gebeuren.

Voor meer informatie en meer grafieken, klik hier...


VRIJDAG 22 MAART 2013 - EEN SCHONE REGERING MOET BIJ ZICHZELF BEGINNEN.


house of cards

Wie de bal kaatst, kan hem terug verwachten: DSK, Lagarde, Sarkozy (Libië, Mali), Bernanke!?...(paus Benedictus)...,2014 van Rompuy en Barosso...wat is er allemaal aan de hand??? Dit is meer dan een storm in een Cypriotische theepot!!!

Alleen als iemand zelf zich netjes gedraagt, kan hij anderen vragen zich ook netjes te gedragen. Corruptie is onverenigbaar met de aard van de overheid, zoals vuur tot waterChinees gezegde. 

De Berlijnse muur kent geen reden meer om te bestaan...tenzij mensen besluiten om van het WESTEN naar het OOSTEN te vluchten!

"Ik kan het slechts vergelijken met enkele van de genomen besluiten...door Sovjet overheden, die niet nadachten over de spaartegoeden van de bevolking".  Medvedev over Cyprus

Wat er gebeurt in Griekenland, Cyprus, Italië, Spanje is slechts het topje van de ijsberg en het Ponzi schema. Snel zal het kaartenhuis instorten, het zal worden versterkt door de Derivaten.

De overheid en de bankiers gaan u niet redden. Wat er nu op Cyprus gebeurt, zal snel in andere landen gebeuren door gangsters die zijn verkleed als EBC, IMF en overheidsbeambten.

De crisis is veroorzaakt door de bankiers en de overheden en zoals gebruikelijk zullen de burgers hiervoor moeten opdraaien. Overheden bereiden de rekening voor in een geldloze maatschappij en het zal extreem gemakkelijk zijn om toegang te krijgen tot uw rekening en geld.

De wereldwijde vooruitzichten voor aandelen zijn nu minder slecht, dan tijdens de jaren sinds 2007 en met vele multinationale groeiaandelen, met rendementen hoger dan 10 jaars obligaties, ligt de aantrekkingskracht van aandelen voor de hand. Vooral in bepaalde landen. Het gaan allemaal om rendement, communicerende financiële vaten en de veiligheid van ECHTE ACTIVA.

Voor meer informatie en meer informatie, klik hier...


DONDERDAG 21 MAART 2013 - HEEFT U AL FYSIEK GOUD BUITEN POLITIEK BEREIK? GELOOFT U NOG ALTIJD DAT IK EEN PESSIMIST BEN?


Geactualiseerde secties: Inflatie index, aardgas
lagarde schaakmat putin
     

Wilt u schaken? Het IMF heeft slechts één keus als het de monetaire woordvoerder van de wereld wil blijven, die keus is het Cypriotische banksysteem te redden op dezelfde manier zoals eerder al deden bij Griekenland, Spanje, Portugal, Italië, etc."

Het belangrijke punt hier, naast het feit dat wij zojuist getuige waren van een duidelijke en beslissende Russische overwinning en IMF nederlaag, wat absoluut cruciaal is voor investeerders, dat een verkeerde beslissing van het IMF een bankenrun zou kunnen veroorzaken in de gehele westerse wereld. Wat we eerder al zagen in Griekenland, zou eruit zien als kinderspel. Het komt erop neer dat Lagarde Poetin aanviel, maar Poetin heeft haar en het IMF schaakmat, op dezelfde manier waarop een Russische grootmeester zijn tegenstander zou verslaan.

Ik verwacht een Grieks scenario BIS voor Cyprus

Cyprus kan niet, zal niet en mag absoluut de euro niet verlaten. Cyprus zal moeten worden gered, omdat het ze niet is toegestaan de euro te verlaten.

De hoeveelheid wereldwijde schulden, is meer dan alle bankrekening ter wereld. De huidige financiële situatie op Cyprus is de onvermijdelijke volgende fase: confiscatie!

Voor meer grafieken en meer informatie, klik hier...


WOENSDAG 20 MAART 2013 - DE BELANGEN IN HET SPEL OP CYPRUS, ZIJN EEN STUK GROTER DAN OPENLIJK WORDT TOEGEGEVEN - HAAL UW GELD WEG NU HET NOG KAN!


Geactualiseerde secties: 

De volgende videoclip heeft beschikking over ondertiteling (bèta), ook beschikbaar in het Nederlands. Zodra de massa stopt met het vertrouwen van banken, is het EINDE SPEL!

Investeer geen cent in de eurozone, omdat we nu het bewijs hebben dat de eurozone wordt gerund door mensen die de regels van de wet en de democratie niet respecteren. Ook, houd geen grote bankrekeningen aan in Europa en zeker NIET in Portugal, Spanje, Italië en Griekenland. Houd uw SPAARTEGOEDEN buiten de eurozone en/of TRANSFER ze NU naar buiten de eurozone. Luister niet naar de leugens over FISCALE AMNESTIE...niets dan een ENORME VAL!

BANKBILJETTEN aanhouden in een kluis of thuis is GEEN OPLOSSING, omdat het extreem moeilijk zal worden, als het al mogelijk zal zijn, om deze middelen weer in het bankensysteem te re-integreren. Fysiek goud is een veiliger alternatief voor papieren geld (en dit biedt ook bescherming tegen inflatie), maar het is aan te raden een terugkeer naar het bankensysteem voor te bereiden, nu het nog mogelijk is. Het slechtste scenario is een gedwongen speelveld op de ondergrondse markt.

Slecht geld drijft het goede geld uit, of als overheden verplicht één type geld overwaardeert en een ander onderwaardeert, zal het ondergewaardeerde geld het land verlaten of verdwijnen uit circulatie, terwijl het overgewaardeerde geld in omloop de markt zal overspoelen.

Voor meer grafieken en meer informatie, klik hier...


DINSDAG 19 MAART 2013 - FISCALE AMNESTIE...EEN GEVAARLIJKE VAL - GELD IN EEN BANK IS NIET VEILIG (GEZIEN IN ARGENTINIË EN OP CYPRUS) - HEEFT U AL FYSIEK GOUD?? -


Geactualiseerde secties: landbouwproducten, koper & platina, lange termijn commodity grafieken, euro-goud/$/€ (neklijn *****), opbouw van uw vermogen

argentina pans potsWe weten dat nieuws wellicht waar is als politici het beginnen te ontkennen. Cypriotische president Nicos Anastasiades heeft in zijn verkiezingscampagne uitdrukkelijk beloofd dat spaarders veilig waren en de EU-president Van Rompuy (de goedkoper bankbediende die eruit ziet als een natte dweil) verzekerde dat herstel om de hoek lag. De Cypriotische kiezers worden nu geconfronteerd met verliezen op spaarrekeningen, net als jaren van bezuinigingen (onder het reddingsplan). Nog erger, stortingen onder €100.000 zouden moeten worden beschermd door EU-wetgeving, niet geplunderd door EU leiders. Cypriotische banken hebben bijna €5,8 miljard bevroren, dat is illegaal onder huidige EU interne marktregels. EU-politici en bankiers hebben de doos van Pandora geopend. Dit is politiek dynamiet, een bankencrisis en LEGALE DIEFSTAL.

"We moeten dit direct zeggen: dit lijkt simpelweg op het in beslag nemen van het geld van andere mensen, ik weet niet wie de auteur van dit idee is, maar zo ziet het eruit". Medvedev

Nieuws dat het IMF in eerste instantie een schokkende 40% eiste over spaartegoeden van particuliere bankrekeningen op Cyprus, onderstreept hoe bewoners van het land aan de Middellandse zee de laatste slachtoffers kunnen zijn van de beruchte "IMF rellen", als de hoofdeconoom van de Duitse Commerzbank oproept tot gelijkwaardige plunderingen van Italianen voor 15% van hun spaartegoeden.

Vrijdag hadden de hedge fondsen een short positie op een verbijsterende hoeveelheid van 68.700 goud contracten.Wat dit nog meer verbazingwekkend maakt is dat het een 10%+ vertegenwoordigt van de gehele open interest in de goudmarkt met 667.000 contracten. Dus dit is met afstand de grootste procentuele short positie van hedge fondsen in de geschiedenis. Het proefschift waarop hedgefonsen besloten short posities te nemen op goud is nu vernietigd. TIjdens het weekend beleefden we de geboorte van een transitie van de goudmarkt naar een cash market. De papieren markten zullen bewegen richting cash markets...en goud zal snel een nieuwe bull run starten.

Zet u schrap voor stijgende volatiliteit van de financiële markten: we zouden alles moeten doen wat we kunnen om mensen die posities nemen in edelmetalen voor te bereiden voor wat er staat aan te komen, zowel goed als slecht.Als u denkt dat deze correctie een depressie is, zou u moeten wachten totdat goud zich corrigeert tot boven $3.200. Ik beloof u dat het ellende buiten verbeelding zal betekenen en weinigen zullen wijzen op de betekenis van goud op $2.800 en $3.200 zodra dit gebeurt.

Als u ooit een partijtje heeft geschaakt en weet wat het is om vóór te blijven (vooral in IFR condities)? Spoedig zullen overheden en bankiers ervoor zorgen dat papierengeld een achterhaald principe wordt en zullen zij het gebruik hiervan gaan VERBIEDEN. Zodra alle economische / financiële actie is afgevoerd naar het DIGITALE GELD systeem, zal BELASTINGOPTIMALISATIE extreem moeilijk worden en ik ben er bijna zeker van dat bankiers direct BELASTINGEN gaan heffen voor overheden. Zij die fysiek goud/zilver bezitten, moeten VANDAAG beginnen met het voorbereiden van een exit-procedure, lees verder in onze abonneesectie.

Spaarders in Europa MOETEN alternatieven zoeken voor bankdeposito's. Deze alternatieven zijn mogelijk geldopnames (onveilig), kapitaalvlucht naar andere niet-Europese banken en in fysiek goud.

Cyprus is de ontsteker voor een smalle correctie van de overkochte aandelenmarkten.

Voor meer grafieken en meer informatie, klik hier...


Maandag 18 maart 2013 - dingen zijn "opgelost" en herstel om de hoek volgens EU-president Herman van Rompuy: markten open en euro neergeslagen, voorbeurs SP500 naar beneden met 30 punten, goud breekt door $1.600 grens. Pond, Australische dollar, Canadese dollar, SEK stijgen in waarde! 


Geactualiseerde secties:

Cyprus spaarders zijn de eersten die openlijk worden verraden door politici en door Europa. Ergens tussen 6,75% en 9,9% van uw geld, dom genoeg van u om aan te houden bij banken (waar u ten minste werd gecompenseerd met een rendement van...0%), zal woensdag verdwenen zijn.

De realiteit is dat het geld is verdwenen, dat het geld eigenlijk schulden zijn, dat geld een Fata Morgana is geworden, een Fata Morgana die langzaam verdampt. De realiteit is dat het geld uit het niets wordt geschapen door overheden en banken: obligaties (papieren schulden) worden gewisseld voor bank deposito's (papieren geld) en aan u wordt verteld dat het resultaat waarde heeft: NUL X NUL = NUL!!

Woekerrentes hebben we wanneer zij die geld scheppen geen rente betalen, maar zij die geld lenen dit wel moeten betalen...zij betalen rente voor het gebruik van iets ZONDER WAARDE.

Banken zijn technisch FAILLIET en vanaf vanmorgen heeft Europa uiteindelijk begrepen dat er een 6,75 - 9,9% premie is voor het aanhouden van fysiek geld bij uw lokale vriendelijke insolvabele bank, in plaats van het te bewaren onder uw matras. 

Wat er precies gebeurde is dat het IFM werd geprezen, ondersteund alsof het een overwinning was, het nemen van 10% van wat feitelijk 80% Russisch 'zwart geld' blijkt te zijn. Russisch 'zwart geld' is KGB geld, nu in omloop. De leider van Rusland (Poetin) was een voormalig KGB beamte. Wiens geld denkt u dat zij in beslag hebben genomen? Dit is de grootste fout die het IMF had kunnen maken - Jim Sinclair

European wealth tax

Meer over dwingende ingrepen in persoonlijke rijkdom: BCG Back to Mesopotamia (the looming danger of Debt Restructuring) (het dreigende gevaar van schuldsanering).

En voor degenen onder u die denken dat het veiliger is geld (papieren geld) aan te houden onder uw matras, wees geadviseerd dat hier ook een risico aan kleeft: papieren geld zal compleet verdwijnen en dus het geld onder uw matras waardeloos. Digitaal geld en een geldloze economie zullen de LAATSTE VAL worden.

Wie is zo dom om goud & zilver short posities te nemen in een stijgende goud- zilver markt?


Tussen november 2000 en september 2011 steeg de HUI goudaandeel index 1664%!
In die tijdsperiode daalde de SP500 14% en steeg goud met 603%. Goudaandelen zijn ongeëvenaarde en bewezen performers. Terwijl het sentiment aandelenprijzen lager dreef, blijven de winsten van goudmijnbedrijven stijgen. Toch werden zij geconfronteerd met correcties. Sinds vorige week is de HUI-index 46% gedaald in 18 maanden tijd. Dat is nog niet eens dichtbij de grootste correctie (2008-009). Toch was het genoeg om veel investeerders te desillusioneren, in de meeste gevallen hebben zij een kort financieel geheugen en zijn zij de vorige 1664% bull run vergeten.

Centrale banken manipuleren veel meer dan slechts goud - rentetarieven, aandelenmarkten, huizenmarkten, etc. Dat is wat zij doen. En wat dan nog? De goudprijs is de laatste 12 jaar gestegen, ondanks de manipulatie. Zelfs als westerse centrale banken proberen de goudkoers naar beneden te halen, zijn oosterse centrale banken meer dan gelukkig, om goud voor deze lagere prijzen te accumuleren...en als vraag groter is dan het aanbod, stijgt de prijs!

Voor meer grafieken en meer informatie, klik hier...


VRIJDAG 15 MAART 2013 - SOCIALISME IS EEN FILOSOFIE VAN MISLUKKING, HET CREDO VAN ONWETENDHEID EN DE EVANGELIE VAN AFGUNST - 


Geactualiseerde secties: recessie bestendige aandelen (wat kan worden verwacht? - belangrijke wijzigingen en aanvullingen), aardgas (duidelijke **** & zie de aandelen in ons mandje), $-goud (GLD), Zilver (SLV), 

promissory note

Gangsters - bankiers zijn ze! Niet alleen manipuleerden zij LIBOR tarieven, maar zij manipuleren ook de prijs van goud. Gezocht zijn Barclays, HSBC, Deutsche Bank, Bank of Nova Scotia en Société Générale...voor hun CRIMINELE gedrag. Denk liever goed na, voordat u een rekening aanhoudt bij deze bandieten!

Elke keer dat u geld heeft op een bankrekening of onder een matras, vertrouwt u JP Morgan of één van zijn vriendjes...

Waarom zou men rente betalen voor waardeloos fiat geld?? De overheden leren per definitie NOOIT van het verleden: de door de BOJ (centrale bank van Japan) benoemde gouverneur Haruhiko Kuroda zei dat de centrale bank overweegt om meer derivaten te kopen als hij is geïnstalleerd als gouverneur en signaleerde een bereidheid tot snelle expansie van monetaire stimulus. 

Failliete overheden in verval vallen ALTIJD terug op geteste draaiboeken. Hierbij inbegrepen het opleggen van controles op ALLES- - salaris- en prijscontroles, handelscontroles, kapitaalscontroles, grenscontroles, controle op burgers. Alles. En dit idee gaat terug tot het begin van de menselijke beschaving.

In onze moderne tijd is Argentinië uitgegroeid tot voorbeeld voor deze tactiek: de overheid heeft vaste prijzen bij de supermarkten, verboden reclame's, ter voorkoming dat mensen edelmetalen en buitenlandse valuta's aanhouden, genationaliseerde pensioenen en beperkte uitvoer van rundvlees. Hierdoor heeft Kirchner (een andere intelligente psychopaat) een land geruïneerd, dat vroeger één van de rijkste landen ter wereld was. 

beef exports worldwide

Uiteindelijk zullen goudbedrijven worden zoals NUTS-bedrijven, dit zodra de goudprijs zich beweegt richting haar eindbestemming. Deze kwaliteit goudbedrijven zullen ENORME DIVIDENDEN gaan betalen, op dezelfde manier als waarop nutsbedrijven altijd grote dividenden uitkeren. Als het bedrijf het goud heeft, de te delven goudvoorraden en de mogelijkheid zichzelf te financieren, waar zou u zich dan zorgen over maken?

Voor meer grafieken en meer informatie, klik hier...


DONDERDAG 14 MAART 2013 - PRIJS EN WAARDE ZIJN NIET HETZELFDE - 


 Geactualiseerde secties: $-goud (GLD),  Zilver (SLV) ,

valueprice4Prijs en waarde zijn niet hetzelfde. Als een aandeel stijgt, terwijl de waarde van de onderneming niet is veranderd, is dat een signaal om te overwegen winst te nemen. Als een aandeel lager staat en de waarde niet is veranderd, is dat een signaal om meer te kopen. Een vergelijkbare redenering kan worden gemaakt over goud en een fiat valuta. De aandeelprijzen van vele goede goud/zilvermijnen zijn teruggebracht tot niveau's die totaal onlogisch zijn zonder reden anders dan ongefundeerde angst. 

Wist u dat het de FED 8 MAANDEN kost om 1/3 van de Duitse goudvoorraad die ligt opgeslagen in de VS, te leveren...!?

Het Dow Jones Industrial gemiddelde (wekelijks & dagelijks) steeg naar een nieuw numeriek recordniveau, door het overtreffen van haar hoogtepunt uit 2007. In de tussentijd zet de stijging van de Dow Jones Transports naar een nieuw hoogtepunt voort. Echter, ik respecteer de lange termijn geschiedenis van Dow theorie, vaak becommentarieerd door de eerbiedwaardige Richard Russell en vandaag naar nieuwe hoogtes door de DJIA, signaleert een potentieel significant Dow Theory koopsignaal, ten minste zolang we nog QE hebben. Omgekeerd, een DJIA slot onder 13.770, zou een potentiële belangrijke opwaartse mislukking aangeven...ooit gehoord van COMMUNICERENDE FINANCIËLE VATEN en QE!?

record dowAardgas verdubbelde afgelopen jaar van onder $2 om $4 te testen in november. Sindsdien is de prijs teruggetrokken om steun te vinden in de regio van het 200 daags voortschrijdende gemiddelde en een aanhoudende verschuiving onder $3 zou vereist zijn om vraagtekens te zetten bij hogere tot zijdelingse beweging. Een welbepaalde verschuiving boven $4 zou vereist zijn, om een terugkeer naar middellange termijn vraagdominantie te bevestigen.

URANIUM-KERNENERGIE ETF traceert hausse trend omkering patroon...Uranium en kernenergie zitten in het slop sinds maart 2011, dit is toen de nucleaire ramp in Fukushima plaatsvond, maar het ergste is hier mogelijk voorbij terwijl Uranium-Kernenergie ETF (*****) een dubbele hausse trend bodem vormt. Feitelijk lijkt het op een omgekeerde "Adam en Eva" dubbele bodem. Hoe dan ook, een duidelijk dubbele bodem met het hoogtepunt in september, die de weerstand aangeeft.

Een duidelijke vlekkeloze omkering voor GLD ETF. Technisch zouden de series van "breakaway gaps" en bodems kunnen eindigen als EILAND omkering en een BELANGRIJKE BEREVAL zijn voor Goud...Ik verwacht dat goud- en zilvermijnen de komende jaren bij uitstek DE aandelen gaan worden met hoge dividenden.

Zoveel als goud en zilver zich in een hausse trend bevinden, in hoeverre bevindt vastgoed zich dan in een barstende zeepbel of een baisse trend!eu-bubble1

Voor meer grafieken en meer informatie, klik hier...


WOENSDAG 13 MAART 2013 - ER IS EEN 100% FAALKANS VOOR PAPIEREN GELD - 


Geactualiseerde secties:

Het is niet de prijs van goud die stijgt...het is de waardeperceptie van fiat papieren geld die daalt. Als dit waar is, hoe kunnen zij dan pretenderen dat goud zich in een zeepbel bevindt...!? Het idee dat de goud bullmarkt voorbij is, is "belachelijk". Ik zou zeggen dat voor alle praktische overheidsdoeleinden, de bullrun nauwelijks is gestart. Er zal geen valutaoorlog zijn, maar wel gecoördineerde devaluaties van alle G20 valuta's ten opzichte van goud, net als in de jaren '30. Elke keer dat er een valuta devaluatie is, is goud het veiligheidsventiel. Het loont net als in Venezuela en Japan en wie weet welke valuta's nog meer verzwakken...

Wat wij nu meemaken zal een ONVERGELIJKBARE ervaring zijn...fortuinen worden gemaakt en fortuinen gaan verloren...wat gaat er met u gebeuren? 

Voor de dwazen die nog altijd BANKAANDELEN kopen: als Griekenland, Spanje, Portugal,...en hun banken niet werden gered van faillissement, zouden de belangrijke DUITSE en FRANSE banken failliet zijn gegaan! Feitelijk werden die landen en banken gered, om het faillissement van de belangrijke Duitse (Deutsche Bank) en Franse banken (Soc. Generale, Credit Agricole,...) te voorkomen. Er was simpelweg GEEN POLITIEK ALTERNATIEF.

Zij hebben nog niets opgelost met de banken: ze zijn frauduleus, de VS & EU banken waren normaal gesproken allemaal omgevallen in 2009, de banken zijn ZOMBIES...

Voor meer grafieken en meer informatie, klik hier...


DINSDAG 12 MAART 2013 - HOE MEER BAISSE TREND ADVISEURS, DES TE DICHTER BIJ DE BODEM EN DES TE HOGER DE VOLGENDE TOP! -


cash4gold

1976 en de mainstream media en analisten over goud: het is overduidelijk dat degenen die alleen naar de prijs keken en de fundamenten negeerden, het vreselijke nieuws moesten doseren. Investeerders die de "wijsheid van de dag" volgden, misten één van de grootste winstkansen van hun levens.

- Voor het moment tenminste, lijkt het feest voorbij te zijn. New York Times, 26 maart 1976.
- Hoewel gelukkig uit de edelmetalen gestapt, is de heer Heim niet positiever over de huidige staat van de aandelenmarkt, dan enige van de niet-gereconstrueerde gold bugs waarmee hij de laatste tijd zoveel plezier had. Hij spoort zijn klanten aan hun geld te stoppen in Amerikaanse schatkistpapieren. New York Times, 26 maart.
-  Het is een verkopersmarkt. Niemand koopt er goud, zei een dealer in Zürich. New York Times, 20 juli.
- Hoewel de prijs afgelopen week tot $111 herstelde, zijn dat nog steeds sombere cijfers voor gold bugs, niet lang geleden voorspelden zij prijzen van $300 of meer. Time magazine, 2 augustus(goud bereikte bijna precies drie jaar later $300, een stijging van 170%).
- In de tussentijd zijn de economische omstandigheden die de goudsprint van 1973 en 1974 hadden veroorzaakt, grotendeels verdwenen.
- De dollar is stabiel, wereldwijde inflatiecijfers zijn gedaald en de algemene paniek veroorzaakt door de oliecrisis is afgenomen. Al die ontwikkelingen verminderen het wantrouwen voor papieren geld, dit wantrouwen had vele speculanten richting goudfondsen bewogen. Time magazine, 2 augustus.
Onze eigen voorspellingen zijn dat goud onder $100 zal komen, met enige twijfel mogelijk rond het $100 niveau. De heer Heim in de New York Times van 19 augustus.

odysseusDe volgende commentaren werden, letterlijk enkele dagen van de bodem van de goudprijs af, gemaakt!

- Goud was een inflatiehedge in de vroege jaren '70, maar geld is nu een goudprijs hedge. New York Times, 29 augustus.
Investeer niet in goud, het is door niets gedekt.
- Private Amerikaanse aankopen van goud, zodra dit tegen het einde van 1974 werd gelegaliseerd, is het nooit op grote schaal toegepast. Als de gold bugs inderdaad zijn gekeerd, vallen er speciale verantwoordelijken op de zegevierende dollar. New York Times, 29 augustus
- "
Het is nog altijd veel te vroeg om fysiek goud te kopen". New York Times, 12 september
De prijs van edelmetaal koerst onder $100 per oz. Wie wil daar nu geld instoppen? Lawrence Helm in de New York Times, september. De prijs van goud beleefde twee weken eerder haar bodem, de timing van dit advies was daarom het slechtst mogelijke advies.
- Elk argument tegen het stoppen van uw vertrouwen in goud en het te dekken met geld, geldt dubbel voor zilver: zilver is goud van de gekken. Elliot JanewayNew York Times, 21 november 1976.

Vanaf de datums van deze commentaren tot het hoogtepunt van zilver van $50 op 21 januari 1980, steeg zilver 1.055%! Het is voor de hand liggend dat zij die slechts keken naar de prijs en de fundamenten negeerden, vreselijk advies moesten innemen en één van de grootste investeringskansen van hun levens misten.

Voor meer grafieken en meer informatie, klik hier...


MAANDAG 11 MAART 2013 - "ALS HET SERIEUS WORDT, MOET U WEL LIEGEN". DEZE VERKLARING WERD GEGEVEN DOOR JEAN-CLAUDE JUNCKER, HOOFD VAN DE EUROZONE.


Geactualiseerde secties: Uranium (*** breekt uit = sterke koop), ruwe olie,

gold or paper

Er heeft een absolute explosie aan negatieve persaandacht voor goud plaatsgevonden. Het edelmetalencomplex is misschien wel eens het meest negatieve sentiment sinds het begin van de hausse markt 12 jaar geleden. Ofwel de bull markt is voorbij, of dit zal een enorm koopmoment blijken...wat neemt u liever mee naar huis: waardeloos monopoliegeld, of gouden baren??? Houd in gedachten dat dit misschien wel de LAATSTE KEER is dat men in staat is te kopen tegen deze lage prijzen.

Tijdens een symposium op 25 februari 2005 voorspelde ik een goudprijs op $1.000!

Vandaag (maart 2013) voorspel ik dat goud tenminste zal worden verhandelt voor $3.200 per oz.

Financiële markten drijven op een zee aan liquiditeiten, fiat papier en digitaal geld (zie communicerende financiële vaten) en blijven stijgen zolang het geld printen doorgaat...totdat we hyperinflatie hebben en de ACHTERLIJKE MASSA haar GELOOF in de Fata Morgana verliest en het hele financiële systeem instort. Dit geloof is gecreëerd door de overheden en de bankiers. Dit gezegd hebbende, er is weinig of geen correlatie/verband meer tussen de financiële markten en de economie en de financiële markten moeten nu op een ANDERE manier worden benaderd. 

Het goede nieuws is dat we allemaal miljardairs zullen worden...het slechte nieuws is dat SLECHTS degenen die hun koopkracht aanhouden in fysiek goud/zilver (en in andere welbepaalde basics ZONDER tegenpartijrisico) EN dit ook BUITEN politiek bereik aan houden, financieel zullen overleven. Herinner dat er GEEN GEVANGEN zullen worden genomen...en zij die vandaag geen goud kopen, het zullen kopen als het duurder is dan $3.500!

Laat zomer 2011 was het begin van een consolidatie voor goud en zilver, maar ook voor energie en vele andere grondstoffen. Precies dezelfde consolidatie die we ook hadden voor de VS en EU geldhoeveelheid (zie grafiek hieronder)...en als de geldhoeveelheid stijgt, dan stijgt ook de goud- en zilversector. Afgelopen maand was het EINDE van de consolidatie voor goud en zilver...BASE Max 630 378

$xxx is een weerstand voor olie om te breken...dat is voordat we hogere niveau's kunnen zien. Verwacht een nieuw bullrun ergens vóór augustus dit jaar, of anders begin van volgend jaar wanneer de prijs van olie zal uitbreken. Dit gezegd hebbende, de marginale productieprijs van ruwe olie is $75 - $80 en de prijs van aardgas zal ook stijgen in de nasleep van de olieprijs.

greenenergyGroene energie (zon, wind,...) is een luxe PROPAGANDA ENERGIE en dient slechts de politici om stemmen mee te kopen en BELASTING te kunnen heffen op de KIEZERS en koopt de wereld de benodigde tijd om de oude energiesystemen gebaseerd op kolen en olie om te zetten naar de nieuwe systemen, die gebruik maken van uranium en kernenergie. [Moderne politici kunnen met enkele uitzonderingen worden vergeleken met Louis XV en zullen eindigen zoals Louis XVI en Marie Antoinette]. Groene energie is wellicht de laatste overwinning voor globalisme.

In 2009 hadden we een V-omkering patroon voor goud/zilver en de mijnen. Wat voor omkeringpatroon hebben we op dit moment?...een hausse trend hoofd- schouders patroon? een W-omkering patroon?  In 2009 duurde het niet langer dan 6 maanden voordat alle goud- en zilvermijnen waren teruggeveerd tot hun 2007 niveau. Hoe lang zal het deze keer duren, voordat we een nieuw hoogtepunt zien?

Voor meer grafieken en meer informatie, klik hier...


VRIJDAG 8 MAART 2013 - MARKTEN KUNNEN ZICH LANGER ONLOGISCH GEDRAGEN, DAN WIJ SOLVABEL KUNNEN BLIJVEN (KEYNES) - 


Geactualiseerde secties: 

 Geen inflatie!?...kijk hier dan eens naar:

In 1960 kostte een nieuw huis $12.700
In 1960 bedroeg het gemiddelde inkomen per jaar $5.315
In 1960 kostte een gallon benzine 25 cent
In 1960 kostte de gemiddelde nieuwe auto $2.600

We hebben een nieuwe hausse trend opzet voor de Canadese dollar, positief voor Canadezen en voor de lange termijn investeerders in de Canadese dollar, dit suggereert een verbreding van de prijs 'floor' onder olie en zilver en een waarschuwing aan olie en zilver beren. Samen met de Australische dollar, is de Canadese dollar één van de veiligste valuta's ter wereld. Valuta's kunnen niet worden vergeleken met ECHT geld, ofwel goud/zilver.

Waarde moet worden uitgedrukt in ECHT GELD en niet in waardeloos fiat monopolie geld. Omdat we leven in een systeem waar de mensen zijn gehersenspoeld (nog steeds), dat digitaal en papieren geld enige waarde hebben (zelfs als dit niet zo is), kan men niet verwachten dat deze perceptie van de één op andere dag verandert. Politici weten dat mensen houden van ZOETE LEUGENS...echter als een ongeluk optreedt, zou zoiets kunnen gebeuren!...

We hebben een omgekeerde correlatie voor goud- en zilveraandelen versus de SP500 en een abnormaal hoog negatief sentiment:als resultaat van dit negatieve sentiment leidt elke gebeurtenis tot negatieve prijsactie en dalen aandelen als de SP500 stijgt en vice versa. $-goud is een ENORME BAISSE TREND DRIEHOEKSFORMATIE aan het afronden...zal naar beneden doorbreken zoals verwacht, of naar de bovenkant en zal hiermee de markt verrassen.

BPGDM candle2

Opmerking: goud- en zilveraandelen kregen klappen (1, 2, 3, 4) elke keer dat de goudprijs de bodem aanraakte ($1.550) van haar consolidatiezone.

Voor meer grafieken en meer informatie, klik hier...


DONDERDAG 7 MAART 2013 - ZIE ONZE PF GRAFIEKEN IN DE ABONNEESECTIES "WERELDBEURS AANDELEN" VOOR DETAILS OVER DE NIEUWE RECORDS VOOR DE DOW.


Geactualiseerde secties: Goud & zilver juniors (duidelijke bodem?), bank & financiële aandelen (AXA) 

denialOVER 'GLAUBENSUNWILLIGKEIT' EN DAT HET NIET OPNIEUW GEBEUREN GAAT: 

Hyperinflatie? "Dat gaat niet gebeuren". De VS zou een socialistisch land kunnen worden. "Dat gaat niet gebeuren". Het is altijd hetzelfde antwoord. Niet alleen kunnen dit soort dingen gebeuren - zij treden ook op, soms vaker dan men zich realiseert.

Toen mijn grootvader een tiener was tijdens WWII, woonde hij in Kroatië. De ene dag keek hij naar de koeien in de wei, de volgende dag kwamen de Kroatische nazi's, vermoordde zijn grootmoeder en brandde het familiehuis af (kanttekening: eerst waren de wapens al in beslag genomen). Tijdens de Tweede Wereldoorlog in Kroatië was er zelfs een concentratiekamp voor kinderen, bedenkt u zich maar eens wat voor vreselijke gebeurtenis dat moet zijn geweest en de schaal waarop dat plaatsvond.

Naast dit oorlogsdrama maakte mijn grootvader ook hyperinflatie en communisme mee in zijn leven, daarnaast ook nog een extra oorlog. Dus, al die dingen die zogenaamd nooit zouden gebeuren, is mijn familie wél overkomen - soms vaker dan één keer. Het gemiddelde antwoord van mensen op het verhaal van mijn grootvader is: "zeker, maar u komt uit de Balkan. Mensen daar zijn gek. Wij zijn niet zoals zij. Dat gaat hier nooit gebeuren".

Aandelenmarkten stijgen als gevolg van geld printen (exponentieel geldscheppen) en communicerende financiële vaten. Zoals gebruikelijk vult de mainstream media de realiteit op met positieve verhalen...dit zullen negatieve verhalen worden zodra de markten dalen. Prijs is wat belangrijk is...al het andere is STATISCH.

Korea kocht recent 20 ton goud.Hoeveel kocht u de laatste tijd? Hoe komt het dat zo velen negatief of angstig zijn dat goud zal instorten, terwijl Korea 20 ton kocht? Zouden zij iets begrijpen of weten dat u niet weet? Of luistert u nog altijd naar de mainstream media en de leugens die worden verkocht door de overheden? Goud is terug op $1.580, vervolgens komt $1.620, $1.680 en $1.820...voordat de koers doorschiet richting $3.200! Als u nog altijd luistert naar de bankiers en mainstream media, bent u verdoemd!

Chavez was een uitstekende politicus. Hij wist wie dat in een DEMOCRATIE mensen aan de macht helpt: de meerderheid wiens stem u koopt met BROOD en SPELEN. Zoals gebruikelijk moest de werkende klasse (middenklasse) hiervoor betalen...of dit is hoe hij de Venezolaanse economie verwoestte. Er is NIET ZOIETS als een GRATIS MAALTIJD. Ofwel u produceert, of u verzuipt. Overheden kunnen socialisme handhaven, totdat het geld van de anderen is uitgegeven...of zij het land verlaten hebben.

Aankondiging:

Op zaterdag 9 maart is Goldonomic aanwezig tijdens het Goud & Zilver Event 2013 te Ede. U kunt met ons van geachte wisselen over de goud- en zilvermarkt en natuurlijk vragen stellen over onze diensten.

Edelmetaal-info.nl is de organisator van het Goud & Zilver Event. Tal van bekende beleggers en columnisten uit de edelmetaalsector presenteren op het evenement hun visies en ideeën.

Goud & Zilver Event 2013

Datum: zaterdag 9 maart

Locatie: Ede

Kijk voor meer informatie en om u aan te melden op: www.goudenzilverevent.nl

Voor meer grafieken en meer informatie, klik hier...


WOENSDAG 6 MAART 2013 - 


Geactualiseerde secties:

bernankeprinterAlles gaat goed mevrouw La Marquise: zo lang als centrale banken geld kunnen printen ($85 miljard per maand voor de VS alleen) en er GEEN HYPERINFLATIE is, hebben we een "open bar". Of u kiest voor het printen van geld en hyperinflatie, of u kiest voor bezuinigingen...en per definitie resulteren bezuinigingen in sociale onrust...en sociale onrust is de vijand van de regering en de autoriteiten...

Het is een triljoen keer erger dan Enron. Als het uiteen valt, realiseert u zich het niveau van corruptie en bedrog dat werkelijk plaatsvond: een Ponzi schema (vergeleken met wat er vandaag de dag gebeurt, was Madoff een misdienaar), een Mississippi verhaal, een tulpenmanie, Franse assignaten,....

China is een hoge orde kapitaalgoederen land en zal uiteen vallen in exponentiële depressie, zodra de westerse economie tot stilstand komt en het geld printen stopt. Het Chinese BBP kan niet blijven groeien, zij kunnen niet doorgaan om spooksteden en spookwegen te bouwen...

Welkom in Zimbabwe, of al dit geld vloeit (communicerende financiële vaten) in het financiële systeem en creëert luchtbel na luchtbel. Gezien de hypercorrelatie in de afgelopen drie maanden tussen de prestaties van Amerikaanse aandelen en de dagelijkse stroom vers geld, lijkt het er duidelijk op dat het doel voor de SP500 tegen jaareinde ongeveer 2.000 is. [merk op dat de hausse trend doelen van het Hoofd- schouders patroon zijn bereikt].

Aankondiging:

Op zaterdag 9 maart is Goldonomic aanwezig tijdens het Goud & Zilver Event 2013 te Ede. U kunt met ons van geachte wisselen over de goud- en zilvermarkt en natuurlijk vragen stellen over onze diensten.

Edelmetaal-info.nl is de organisator van het Goud & Zilver Event. Tal van bekende beleggers en columnisten uit de edelmetaalsector presenteren op het evenement hun visies en ideeën. 

Goud & Zilver Event 2013

Datum: zaterdag 9 maart

Locatie: Ede

Kijk voor meer informatie en om u aan te melden op: www.goudenzilverevent.nl

 

Voor meer grafieken en meer informatie, klik hier...


DINSDAG 5 MAART 2013 - "HET VERSCHIL TUSSEN EEN VERZORGINGSSTAAT EN EEN TOTALITAIRE STAAT IS EEN KWESTIE VAN TIJD" - AYN RAND


Geactualiseerde secties: Piek olie, Zwitsers-goud & CHF/$/€, Can-goud/$/€, Yen-goud/$/€, Pond-goud/$/€, Zweedse kroon-goud/$/€, Renmimbi-goud, Rupee-goud, lange termijn wereldbeursindices (xxxxx),goud en zilver majors (xxxxx) 

Vastgoed is een hoge orde kapitaalsgoed en deze prijs DAALT ALTIJD tijdens (hyper)inflatoire recessies en depressies...zelfs in China! [klik op het plaatje om de film te zien]...drie generaties spaarders zullen hun spaartegoeden zijn verdampen, wegspoelen...VERPLICHTE KOST voor mensen die nog altijd geloven in stenen en beton.

chinese real estate bubble

Aankondiging:

Op zaterdag 9 maart is Goldonomic aanwezig tijdens het Goud & Zilver Event 2013 te Ede. U kunt met ons van geachte wisselen over de goud- en zilvermarkt en natuurlijk vragen stellen over onze diensten.

Edelmetaal-info.nl is de organisator van het Goud & Zilver Event. Tal van bekende beleggers en columnisten uit de edelmetaalsector presenteren op het evenement hun visies en ideeën. 

Goud & Zilver Event 2013

Datum: zaterdag 9 maart

Locatie: Ede

Kijk voor meer informatie en om u aan te melden op: www.goudenzilverevent.nl

Voor meer grafieken en meer informatie, klik hier...


MAANDAG 4 MAART 2013 - WE HEBBEN EEN PARADIGMAVERSCHUIVING - REALISEERT U ZICH DAT OFFICIËLE IDIOTEN NOG STEEDS GOUD OP $42 PER OZ WAARDEREN 


Geactualiseerde secties:

renunciationsMeer en meer mensen stemmen met hun voeten: In Europa heeft Depardieu een nieuw thuisland gevonden, terwijl  Bernard Arnault (LVMH) zich nog aan het oriënteren is. In Londen gevestigde Amerikaanse advocaten, die zich hebben gespecialiseerd in belastingen en immigratie, rapporteren een verdrievoudiging van Amerikaanse burgers die afstand doen van hun Amerikaanse burgerschap - een proces dat bekend staat als  “renunciation”. Over de hele wereld hebben 1.781 Amerikanen afstand gedaan van hun burgerschap in 2011, dit vergeleken tot slechts 231 in 2008, toen de VS belastingwetten veranderde, alhoewel het onbekend blijft hoe veel de Britse nationaliteit adopteren, in plaats van enige andere nationaliteit...meer   (klik voor vergroting)

Dure energie tolereert geen complexe samenlevingen en de VS zal, net als de EU, verdwijnen, failliet gaan en uiteen vallen tijdens de komende hyperinflatoire depressie.Het is interessant dat de evolutie in West-Europa (de EU) en de VS richting de afgrond, vergelijkbaar is tot de evolutie van vóór 1989 in de voormalige Sovjet-Unie. De video is een presentatie door iemand die werkelijk de val van de USSR beleefde...zie ook Tainter en andere secties over complexe samenlevingen en herinner dat kapitalisme KLEIN is (in de werkelijke betekenis van het woord) en mooi, maar GROTE en COMPLEXE samenlevingen zijn communisme, het zevenkoppige monster dat NOOIT overleeft. Dit impliceert dat de VS zich gaan afsplitsen, dat de EU uit elkaar zal vallen, maar ook dat landen als België en regio's als Catalonië, Baskenland,... onafhankelijk zullen worden. [De schoonheid van puur kapitalisme is gebaseerd op individualisme, terwijl socialisme, communisme, democratie en kapitalisme, zoals vandaag de dag onder deze noemer geschaard, niets meer is dan GLOBALISME en PUUR COMMUNISME].

WE LEVEN NIET  IN 1981, ZOALS VELE JONGE, ONERVAREN EN ONGELETTERDE ANALISTEN PRETENDEREN...! 

Vanwege het algemene gevoel over goud (de hausse markt is voorbij...)hebben we nu een gouden kans met mijnbouwaandelen waarvan de prijzen op exponentiële manier hebben gereageerd: de divergentie is nu op haar hoogst! Ik doe een gok, maar het zou goed kunnen zijn dat voor enige reden de bull run voor gewone aandelen vóór de zomer tot stilstand komt en de goudsector haar bull run voortzet.

shortersofgoldDe grafiek links geeft de evolutie van de KLEINE SHORT-POSITIES sinds 1960 aan (kleine speculanten die het per definitie mis hebben). Merk op hoeveel short-posities er in 2005 waren, net nadat goud uitbrak uit haar lange consolidatie-/ accumulatiezone...en merk op dat we nu OPNIEUW hetzelfde niveau hebben bereikt! (klik voor vergroting op plaatje - correctie link). In feite is het aantal short-posities vandaag GROTER dan in 2005. Niet moeilijk om voor te stellen wat er zal gebeuren zodra goud begint te stijgen tegen het eind van deze maand: er zal BLOED vloeien.

templarsUBSIn 1306 kende Frankrijk enorme schulden en Phhillipe le Bel was er ziek van om een slaaf te zijn van de bankiers (die dagen hadden de Tempeliers de rol van centrale banken). Om die reden liet hij ALLE tempeliers (bankiers) arresteren en vermoorden. Vandaag de dag hebben we een vergelijkbaar probleem...de vraag is echter: zullen bankiers worden gearresteerd en zal de wereld besluiten te gaan werken met ECHT GELD in plaats van het voeren van een financieel systeem dat is gebaseerd op waardeloos fiat papieren (en digitale) monopolie valuta's? De lente revolutie in Libië was niets meer dan het handhaven dat het land handelt onder een centrale bank, in plaats van het gebruiken van een gouden-dinar. De oorlog in Irak en de executie van Saddam Hoessein gebeurde nadat hij besloot de dollar niet meer te gebruiken als betaling voor ruwe olie...en Iran gaat door hetzelfde proces omdat het land weigert met werken via een CENTRALE BANK. 

Aankondiging:

Op zaterdag 9 maart is Goldonomic aanwezig tijdens het Goud & Zilver Event 2013 te Ede. U kunt met ons van geachte wisselen over de goud- en zilvermarkt en natuurlijk vragen stellen over onze diensten.

Edelmetaal-info.nl is de organisator van het Goud & Zilver Event. Tal van bekende beleggers en columnisten uit de edelmetaalsector presenteren op het evenement hun visies en ideeën. 

Goud & Zilver Event 2013

Datum: zaterdag 9 maart

Locatie: Ede

Kijk voor meer informatie en om u aan te melden op: www.goudenzilverevent.nl

 

Voor meer grafieken en meer informatie, klik hier...


Vrijdag 1 maart 2013 - de overheid produceert niets, zij plunderen het geld dat ze nodig hebben - 


 Geactualiseerde secties:

we can be greece

We hebben technische koopsignalen voor: zie aandelensecties abonneegedeelte.

Papieren geld is niet gelijk aan rijkdom. Amerika zal de valutaoorlog winnen...dus als u DOLLARS aanhoudt, zult u verliezen. De bezitters van Obligaties verzamelen coupons voor niets. De bezitters van levensverzekeringenzullen verliezen, zij die vasthouden aan spaarrekeningen en bank deposito's zullen verliezen, zij die leven van pensioenfondsen zullen verliezen...

De nep economie die wordt gevoerd door de overheid is onhoudbaar. Er is slechts ÉÉN uitweg en dat is door het verminderen van overheidsuitgaven.

Wanneer ik door mijn grafieken blader, krijg ik de indruk dat de wereld op zijn kop staat - zelfs de Spaanse Bolsa doet het goed...:goud- en zilveraandelen zitten in de put, terwijl reguliere aandelen HIP zijn. Een niet-specialist krijgt de indruk dat alle problemen zijn opgelost en (enkele) aandelenmarkten prediken al dat alles goed is. De recessie is voorbij en herstel vindt plaats als je deze regels leest. Er zijn hernieuwde koopsignalen voor vele door ons geselecteerde aandelen. Olie aandelen en onze selectie recessiebestendige aandelen doen het vrij goed, met uitzondering van xxxx, dit aandeel zou niet moeten worden gekocht op huidig niveau. 

Het is BELANGRIJK om te weten dat de goud- en zilveraandelen meer zijn gedaald dat ik had verwacht, maar dat zij nu van de BODEM van hun lange termijn seculiere opwaartse lijnen/kanalen stuiteren. Dit gezegd hebbende, ik adviseer te wachten totdat we een technische bevestiging hebben, VOORDAT u nieuwe posities toevoegt of nieuwe posities aangaat. Merk ook op dat opties expireren en dat het vandaag vrijdag is.

Het maken van de volgende wereldwijde crisis: na Japan komt Groot-Brittannië!  De EU heeft 10.000 ton goud, de VS heeft 8.000 ton goud...Groot-Brittannië heeft niets (Gordon Brown verkocht alles op de bodem van de markt).

 

Categories: Financieel Nieuws

Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."