31
maart
2015

NIEUWS MAART '15

Spijtig genoeg geloven de meeste mensen dat ons financieel systeem niet kan omvallen, zoals destijds werd geloofd dat de Titanic niet kon zinken


Dinsdag 31 maart 2015 - Intrest is rente betaald op iets dat uitgeleend werd en er is iets goed fout wanneer de rente negatief wordt!


Bijgewerkte secties: 

Handel en investeringen tussen Rusland en Turkije worden voortaan afgehandeld in Russische Roebel en Turkse Lira. Daarmee is er opnieuw een land dat niet langer de US-Dollar als handelsmunt hanteert.  De Turkse minister van economie wil één van beide valuta's gebruiken voor belangrijke investeringsprojecten. Maar dat is bijlange na niet alles: de twee landen hebben weliswaar geen gemeenschappelijke landgrens, maar liggen beiden aan de Zwarte Zee. Via een nieuwe pijplijn zal Russisch gas aan Turkije worden geleverd, maar ook aan Europa en dat via Griekenland. Het moet nu toevallig lukkendat laatstgenoemd land aan Rusland om hulp heeft gevraagd. 

Ons politiek systeem is helemaal onfunctioneel geworden, alle bankiers zijn nu ambtenaren in dienst van de overheid. De uitvinding van papieren geld als tussenstation bij de overdracht van goederen en diensten heeft een mechanisme in het leven geroepen dat eindigt in het aanslaan van het geld in heel wat landen. Miljarden mensen zullen er door getroffen worden. In een volgende fase zal dat geld opnieuw een (andere) bestemming krijgen.

Historisch zijn er geen succesverhalen bekend waar papieren geld bij betrokken is. Al deze verhalen eindigen in het verlies van waarde en in sociale conflicten. 

Het enige alternatief voor papieren fiat geld zijn goud, zilver en REAL ASSETS (zo lang die ECHTE ACTIVA geen vastgoed zijn, het spijt ons beste mensen). Beleggers nemen beter posities in alvorens het te laat is. De returns op het gekke kapitaal zullen blijven dalen, om uiteindelijk negatief te worden. Uiteindelijk zullen goud en zilver het baken van de laatste hoop worden voor de gewone belegger. 

Spaarders betalen hun banken om geld te mogen plaatsen. Consumenten worden anderzijds betaald door hun banken om schulden aan te gaan. De wereld staat op zijn kop!

Spaarders betalen hun banken om geld te mogen plaatsen. Consumenten worden anderzijds betaald om schulden te maken. Je hoeft niet bepaald de nieuwe Einstein te zijn om te begrijpen dat de wereld zo op zijn kop wordt gezet. De situatie is hoogst gevaarlijk geworden, er kan elk moment iets mislopen met het systeem. Papieren fiat geld en de banken bevinden zich in de gevarenzone. Wie blijft wachten op meer signalen dat het misloopt, riskeert zijn vel en zijn spaarcenten. De kans is namelijk levensgroot dat de uiteindelijk klap met een FLASH zal komen en vriend en vijand zal verrassen. Beter 4 jaar te vroeg dan enkele seconden te laat, zo luidt de boodschap in dit geval....tenzij u natuurlijk denkt dat we aan doemdenken aan. In dat geval koestert u de valse hoop dat de banken en de overheden het zaakje zullen kunnen rechthouden. En dat alles uiteindelijk toch wel weer goed zal aflopen. We moeten u echter teleurstellen: in de afgelopen 600 jaar zijn de verantwoordelijken daar nooit in geslaagd. We zien niet in waarom het nu wel zou lukken.

Bazel I, Bazel II, Bazel III, stress tests voor de banken...het is allemaal niets meer dan volstrekt waardeloze propaganda. Het tijdperk van de banken is voorbij... ze zijn per definitie bankroet.

Belangrijke Technicals: zie abonnee sectie voor meer...

AUY GAPb

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag 30 maart 2015 - Het heeft allemaal te maken met ingewikkelde gemeenschappen, met dure energie en met goedkope olie.


Bijgewerkte secties: zie abonneesectie

Jemen is het volgende slagveld geworden tussen Saoedi Arabië, het centrum van de Soennitische strekking binnen de islam, en Iran, het epicentrum van de sjiieten. De Saoedi's  worden met een dilemma geconfronteerd. Hoe harder ze de Houthis in Jemen aanpakken, hoe groter de kansen op een machtsvacuüm dat alleen door Al Qaeda en door de Islamitische Staat ingevuld kan worden. Deze extremisten controleren overigens al het centrale deel van Jemen. Het zijn de 2 gevaarlijkste facties binnen de extremistische islam. Een terroristische cel afkomstig uit deze regio was afkomstig voor de aanslagen op Charlie Hebdo in Parijs. De Saoedi's dreigen te worden platgewalst tussen de lage olieprijzen en de alsmaar hoger oplopende kosten voor sociale voorzieningen en voor de subsidies nodig om de regio te stabiliseren na de Arabische lente. Het koninkrijk kan het zich niet veroorloven om nog dieper betrokken te raken in een conflict in Jemen dat het onmogelijk op zijn eentje kan winnen.

Israel voerde luchtaanvallen uit op Syrië, in reactie op een aanval met een raket vanuit dat land. Die aanval kan als een duidelijke waarschuwing vanuit Iran beschouwd worden. Iran heeft een olieprijs van 130 Dollar per vat nodig om zijn begroting rond te krijgen, waardoor het land bijzonder kwetsbaar is voor de Saoedische tactiek om de wereld met ruwe olie te overspoelen. De Israeli's steken daarbij de Saoedi's een helpende hand toe.

Griekenland is slechts het topje van de ijsberg wat betreft de zeepbel van 100.000 miljard Dollar op de obligatiemarkten...waar nog eens het probleem van de derivaten aan gekoppeld moet worden. Griekenland zelf is maar goed voor 2% van het Europees BBP. De Grieken hebben duidelijk gelogen om een toegangsticket tot de EU te krijgen, eigenlijk is het land al sinds 2010 virtueel bankroet. , De IMF, ECB en de Europese leiders doe alles wat in hun macht ligt om de EU en de Euro te redden...maar we we weten allemaal dat het slechts een kwestie van tijd is alvorens de Grexit een feit zal worden.

We kennen al monetaire hyperinflatie sinds 2011. En wat de overheden, media en bankiers ons ook proberen te doen geloven, er was eveneens een voortdurende PRIJSINFLATIE. Alleen de prijzen voor High Order Capital Goods (vastgoed buiten beschouwing gelaten) dalen.  Priijshyperinflatie zal ons koudweg overvallen zodra de massa beseft dat de keizer geen kleren draagt.

Monetary base march 2015 hidden inflation
  klik om te vergroten

De 1976 – 1980 bull market zag zowel de US-Dollar als het goud stijgen, de goudprijs bereikte zelfs nieuwe recordniveaus.  Maar op hetzelfde moment steeg ook de inflatie op maandbasis, bij wijze van spreken maand na maand. Ook de rentevoeten stegen op maandbasis en dat was zowat het omgekeerde van wat we mochten verwachten.  De mania die we in de jaren 70 beleefden, hebben we nog te goed. Alles wat we over het geld hebben geleerd, heeft zijn betekenis verloren. Zij die gepoogd hebben om te sparen voor later, zijn bedrogen uitgekomen. Pensioenfondsen, verzekeraars enzovoort werden bestraft in plaats van beloond. 

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Vrijdag 26 maart 2015 -  Waarom gedragen gewone burgers zich als idioten zodra ze verkozen zijn?


Gulf of AdenBijgewerkte secties: US-Dollar

Elke economische depressie eindigt met een OORLOG, sociale onrust en/of revoluties.  Het zal deze keer niet anders zijn en het zal nog VEEL slechter gaan alvorens er weer verbetering komt. Het Midden-oosten is het epicentrum van alles wat fout loopt en zal het hardst getroffen worden. Jemen en Saudi Arabië zitten nu ook aan de frontlinie van de Oil-war. De Golf van Aden is momenteel geblokkeerd. Momenteel zijn alleen het Suezkanaal en de Golf van Hormuz nog open...maar voor hoe lang nog? Het lijdt geen enkele twijfel dat de oorlog tussen Soenieten en Sjiieten zich over heel het Midden-Oosten zal uitbreiden...en vervolgens over Noord-Afrika en Europa. Vergeet niet dat godsdienstoorlogen de ergste oorlogen van allemaal zijn   Ligt uw plan B op tafel? Al aan een tweede residentie gedacht? Fysiek goud gekocht? Is uw spaargeld buiten bereik van de politici gebracht?

Een ganse gemeenschap kan vandaag op dezelfde manier geroosterd worden als kippenbillen. 

Een coalitie van 10 Soenitische Arabische staten is een militair offensief begonnen tegen de Sjiietische Houthi militanten in Jemen. President Obama sprak recent nog van een briljant voorbeeld van de oorlog tegen de terreur, maar hij moet zijn woorden nu inslikken. De Houthi militanten catapulteren het Midden-Oosten in een oorlogshel. Saudi Arabië is een militaire operatie in Jemen opgestart, maar insiders spreken nu al van een onrechtstreekse oorlog tegen Iran. Algemeen wordt aangenomen dat die Houthi's strategische steun krijgen vanuit Teheran. Een intern Jemenitisch conflict kan uitgroeien tot een conflict tussen de Soenitische heersers aan de Perzische Golf en de Sjiieten die door Iran gesteund worden. 

Wat zich tijdens de periode van de Weimar Hyperinflatie afspeelde, geeft een beeld van wat ons te wachten staat.  Vastgoed biedt in een periode van hyperinflatie geen bescherming meer, in de praktijk werden de eigendom van vastgoedbezitters aangeslagen. Import zowel als export stonden onder strenge controle. Argentinië belast de export van voedsel, Duitsland heeft deze belasting daarentegen afgeschaft. In de Weimar periode werden de interestvoeten nooit hoog genoeg opgetrokken om te voorkomen dat spaargeld een negatieve return opleverde. De consumenten kochten alles wat maar enigszins zijn waarde leek te behouden.  Hoe sterker de prijzen stegen, hoe groter de vraag was. De man in de straat kocht niet wat hij nodig had, maar alleen wat hij op de kop kon tikken.  Nota: enkele jaren later tijdens WOII werden heel veel huizen in Duitsland vernield door bombardementen.

Belangrijke Technicals komen meestal niet met veel toeters en bellen...vaak is het niet meer dan een simpele regel aan  het einde van een daily update. WIE GEEN ABONNEMENT HEEFT, MIST DE KANS VAN ZIJN LEVEN!

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Donderdag 26 maart 2015 - Kapitalisme is een systeem van massaproductie ter bevredigig van de behoeften van de massa's -


AIIBBijgewerkte secties: Gold & Silver Majors ,

De AIIB (Asia Infrastructure Investment Bank ) is de grootste kans om het globaal monetair systeem te veranderen sinds Bretton Woods. Oostenrijk, Zwitserland en Australië hebben tientallen andere landen vervoegd in een anti-Dollar alliantie (Duitsland, Frankrijk, het UK,...)

 

De AIIB wordt een concurrent van het IMF en de Wereldbank.

Het GROTE geheim van de AIIB (en maar weinig mensen verstaan dit) is dat dit de actie is die de US-Dollar de nek kan omwringen, een proces dat onomkeerbaar is. De US-Dollar is nu vervloekt zoals het Pond Sterling na de Tweede Wereldoorlog vervloekt was. Het is geen kwestie van OF maar van WANNEER...meer in de abonneesectie: US-Dollar en Euro secties. De Dollar is gedoemd omdat een kleiner deel van de wereldhandel in US-Dollar zal afgehandeld worden. Hoe minder handel in een bepaalde munt, hoe kleiner de relatieve kracht van deze munt .

De burgers van vandaag weigeren op te draaien voor de uitgaven van de autoriteiten die ze in het afgelopen decennium zelf aan de macht gestemd hebben.  Als antwoord hebben die autoriteiten een makkelijke weg gevonden om het geld uit de zak van de burgers te kloppen. Ze laten gewoon het geld waardeloos worden en duwen de rente naar het nulniveau of zelfs daaronder. Uiteindelijk is het resultaat hetzelfde, zo niet beter, bekeken vanuit overheidszijde. Want de politici hoeven de belastingen niet te verhogen, het geld vloeit vanzelf naar de staatskas.  

Eén overheidsambtenaar legt officieel beslag op twee winstgevende jobs in de privé-sector.

Een gemeenschap kan ook overleven door ze te vereenvoudigen. Maar in het verleden hebben weinig gemeenschappen dit gedaan. Het gebeurde slechts in een paar gevallen, telkens wanneer de overheden met de rug tegen de muur stonden. Vereenvoudiging staat namelijk voor minder overheid en voor het productief maken van de overheid in de ware zin van het woord.

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Woensdag 25 maart 2015 - Tout va très bien madame la marquise?


Bijgewerkte secties: zie abonneesectie

debt and gnp

De centrale banken blijven als gekken geld drukken... mathematisch gezien weten we dat het financieel systeem aan een exponentieel tempo steeds meer geld nodig heeft om overeind te worden gehouden. We weten bovendien met zekerheid dat er op het einde hyperinflatie wacht. De vergelijking dringt zich op met een junkie die steeds meer heroïne moet gebruiken om zonder afkickverschijnselen de dag door te komen. 

De grote massa blijft zich manifesteren via een TYPISCH kuddegedrag ....en niemand trekt er zich iets van aan dat de keizer geen kleren draagt. Maar op een onzalig moment zal er iets onverwachts gebeuren en dan krijgen we een stormloop te zien. Wanneer het zo ver is, zal het te laat zijn om nog te reageren. 

Waar wachten beleggers nog op om een groot deel van hun kapitaal in de goud- en zilversector te investeren?

  • Centrale banken drukken geld alsof de dag van morgen niet meer zal komen, na QE1, QE2, QE3 verwachten we snel QE4
  • De rente staat onder NUL.  De nominale rentevoeten werden gemanipuleerd richting ZERO en zijn nu zelfs onder ZERO gedoken.
  • De reëele rentevoeten zijn al jaren negatief
  • Obligaties/Treasuries zijn vanwege de penibele situatie van de overheden WAARDELOOS, zij bevinden zich in een gigantische zeepbel.
  • 2008/09 was een eerste waarschuwing dat het financieel systeem op instorten staat, na Lehman Bros kwamen nieuwe alarmsignalen uit Cyprus en Oostenrijk,....
  • Goud en zilver worden beiden gemanipuleerd en het zal duidelijk zijn dat er een dramatisch tekort aan fysiek goud is ontstaan (de ratio bedraagt 1:100)
  • Goud- en zilveraandelen zijn zo goedkoop dat veel van hen meer waard zullen zijn wanneer de bedrijven in kwestie geliquideerd worden. De gemiddelde verhouding van hun koers ten opzichte van de boekwaarde bedraagt 0,76
  • Overheiden en bankiers hebben geen flauw begrip van wat er gebeurt, wie het wel begrijpt liegt er vrolijk op los.
  • We beleven een inflatiore depressie...en de overheden manipuleren de inflatiecijfers om ons deflatiepropaganda aan de broek te kunnen smeren.
  • We weten maar al te goed dat er een PENSIOENPROBLEEM is.
  • Elke dag betalen we meer belastingen, de overheden doen al het mogelijke om zo veel mogelijk belastingen te kunnen binnenhalen.
  • Iedereen voelt aan dat de huidige situatie niet kan blijven duren, het is slechts een kwestie van tijd alvorens iets zeer dramatisch te gebeuren staat.
  • Oorlogen en sociale onrust staan overal op uitbreken.

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Dinsdag 24 maart 2015 - De jacht op real assets is geopend, de uitspraken gedaan door de FED mogen als het startschot beschouwd worden.


Bijgewerkte secties: Real Estate (publiek gedeelte) ,

Hyperinflatie zit vlak om het hoekje op ons te wachten. De jacht op real assets is geopend, de uitspraken gedaan door de FED vorige  week mogen als het startschot beschouwd worden. Het is nu de allerhoogste tijd om dekking te zoeken tegen die hyperinflatie. Stop met het najagen van winsten op korte termijn, er staat veel meer op het spel.  Bescherm uw spaargeld nu het nog kan, vroeg of laat zal het te laat zijn. Voor wie belegd is in fiat geld, obligaties, GEWONE AANDELEN of DERIVATEN zal het op zekere dag een onprettig ontwaken worden. Ongeveer 75% van alle spaarders hebben derivaten in hun bezit, vaak zonder het zelf te weten. De creatie van schulden/fiat geld is in een stroomversnelling geraakt. In combinatie met lage tot negatieve rentevoeten wordt zo de ideale basis voor hyperinflatie gelegd.  Het belangrijkste verschil met Weimar is deze keer de komst van hyperinflatie in veel landen zal gemeld worden. [klik hier voor een link naar Weimar]

De centrale banken schrikken en beven voor een mogelijk doorprikken van de enorme zeepbellen op de aandelen- en obligatiemarkten.

Alles loopt compleet fout na 84 jaar of Demokratisch Regime (socialisme) in Chicago: de pensioenschuld is zo groot geworden dat die last onbetaalbaar is en dat het onmogelijk is om hiervoor te lenen. Waar horen we dit nog??

Belangrijke fundamentals:

Pirelli is overgenomen door een Chinees bedrijf. Op de 2016 kalender van Pirelli mag u Chinese meisjes verwachten.

pirelli

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag 23 maart 2015 - Goud breekt door weerstand op $ 1175, de zilverprijs is vertrokken, backtest bij Euro/US-Dollar


Bijgewerkte secties: zie abonnee gedeelte 

blind-leading-blindDe kudde volgt blind haar leiders. Minstens 95% van de politici en een even groot percentage van de bankiers kent zelfs de basisprincipes van geldcreatie niet. Ze hebben ook geen enkel idee over de politieke rol van geldcreatie. Met inflatie en deflatie is het zo mogelijk nog erger gesteld. Dit feit doet ons de haren te berge rijze van de schrik. Vandaag zijn de banken de facto overheidsinstellingen geworden, de bankiers zijn niet meer of niet minder dan ambtenaren bij diezelfde overheid.

Poetin zal weldra de Centrale Bank van Rusland nationaliseren, dit volgens zijn medewerker Yevgeny Fyodorov. Volgens de Russische grondwet behoort de CBR tot een vreemde staat, namelijk de Londense City. Ze moet gehoorzamen aan bevelen gegeven in Washington en Londen. De CBR kan alleen geld drukken in verhouding tot de beschikbare reserves in vreemde valuta's. Dat is niet voldoende voor de objectieven die Poetin nastreeft. De CBR moet zelfs (waardeloze) Amerikaanse staatsobligaties kopen voor de olieontvangsten in Dollars.  Deze Dollars verhuizen vervolgens opnieuw naar de FED!

Economische depressies eindigen altijd in sociale onrust, revoluties en oorlogen. Deze keer zal dat niet anders zijn. Wanneer de werkloosheid door het dak vliegt, op de eerste plaats dan nog bij de jeugd, is er geen hoop en geen toekomst meer. Naarmate hun levensomstandigheden verslechteren, zullen deze jongeren radicaliseren en eender wat doen om zich nuttig te voelen. Al moeten ze daarvoor IS vervoegen in Syrië en Libië. 

WERELDOORLOGEN zijn in staat om de werkloosheid in een mum van tijd te reduceren. De werklozen worden massaal door het leger opgeslorpt, ook de oorlogsindustrie zal heel wat mensen te werk stellen. 

US Een Amerikaans militair konvooi rijdt door Oost-Europa. Het betreft hoofdzakelijk IAV Stryker APCs, die door Estand, Letland, Polen, Litauen en Tsjechië naar Duitsland rijden in een symbolisch gebaar om de solidariteit met Oost-Europa te onderstrepen. Polen heeft anderzijds duizenden militairen naar de grens met de Oekraïne gestuurd. De West-Europese media hebben echter GEEN ENKELE BELANGSTELLING voor dit item opgebracht (klik op de foto hier beneden om deze te vergroten).

De Amerikanen sturen 'special forces' naar Jemen nadat rebellen de derde grootste stad van het land hebben ingenomen...

 

Offshore gaan betekent flexibiliteit en vrijheid. Het ontwijken van belastingen is zelden de belangrijkste reden om offshore te gaan. Een belangrijk voordeel is te kunnen opereren in een minder gereguleerde omgeving. Voor zakenmensen, die intelligent genoeg zijn om hun zaken zelf te beredderen en die in de vrije markt geloven, is gebrek aan regelgeving een positief gegeven. Ze kunnen een fortuin besparen door offshore te gaan, maar ook veel tijd besparen op allerlei bureaucratische verplichtingen. Die tijd kan gebruikt worden om de productiviteit te verhogen

Wees voorbereid op lagere vastgoedprijzen in China, maar ook in de USA, Spanje, Frankrijk, België en  Nederland. Zelfs in Canada dalen de vastgoedprijzen. Real Estate is tot nader order een High Order Capital Good, de prijzen van hooggeprijsde duurzame kapitaalgoederen dalen altijd in periodes van (hyper)inflatie  De uitzondering die de regel bevestigt, is Panama en dit vanwege een tekort aan fatsoenlijke behuizing. 

real estate china and usa bakken
   

De crash van Crude Oil prices maakt de FRACKING industrie in de US kapot. Sinds de start van de Bust is het aantal olieputten gekrompen van 1.069 naar 866 en het einde is nog niet in zicht. Zodra het fracking proces op gang is gekomen, kan een Fracking proces niet meer stopgezet worden. Ze moeten de put laten lopen totdat de bron is opgedroogd. 

De crash van Crude Oil betekent dat ook de prjis van Aardgas met ongeveer 50% is gedaald.  Dit bleef niet zonder gevolgen voor de uraniumprijs. Goedkope olie en goedkoop aardgas stellen het opnieuw in gebruik nemen van kerncentrals uit. Dat is onder andere het geval in Japan. Daarnaast worden er minder kerncentrales gebouwd. 

  Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Vrijdag 20 maart 2015 - We zitten in een depressie en niet in een recessie!


Bijgewerkte secties: (abonnees doen er goed aan om de charts in elke sectie dagelijks te raadplegen, de datumwijzigingen in de charts wordt niet langer gepubliceerd)- US-Dollar , €-Gold & $/€ , Crude Oil , 

Screen Shot 2015-03-19 at 9.24.00 AMEnkele autoproducenten verkopen niet langer auto's aan Rusland en dit uiteraard vanwege de daling van de koers van de Roebel. General Motors, de grootste Amerikaanse automaker, en SsangYong, naar grootte het vierde Zuid-Koreaans autobedrijf, hebben hun leveringen aan Rusland stopgezet, naar eigen zeggen vanwege 'wijzigingen aan het Russisch business model'.  Dat model wordt aangepast aan de gewijzigde situatie in het land vanwege de koersval bij de Roebel. Autobedrijven die het grootste deel van hun fabrieken buiten Rusland hebben, hebben het punt bereikt dat de verliezen als gevolg van de zwakke Roebel onhoudbaar worden. Sinds medio 2014 heeft die Roebel bijna de helft van zijn waarde verloren. Dat betekent dat de prijzen voor importwagens fors zijn gestegen en dat de bedrijven hun resultaten in Rusland met rode inkt moeten schrijven...Het gevaar is dat Poetin zal komen en de auto's met de hulp van het Russisch leger aanslaat. Belangrijk om te vermelden is dat de autosector mag beschouwd worden als een kanarie in de koolmijn en dat wil zeggen dat in Rusland een depressie en geen recessie beleeft.

Geen depressie? In de USA zijn de verkopen van eengezinswoningen teruggevallen tot een dieptepunt voor de afgelopen vijf maanden. Het optimisme met betrekking tot de toekomst verbetert bovendien niet, zo blijkt uit het rapport. 

Wall Street drijft vooral op speculatie via robotten en via hedge funds die beiden koop- en verkooporders spuwen. Wat tot gevolg heeft dat de situatie helemaal onstabiel is geworden...speculanten hoeven bijna geen rente te betalen op geleend geld en zijn dus allesbehalve vies van een gokje. Op GEEN ENKELE MANIER kan gewone belegger zich dergelijk gedrag veroorloven. Hier moet waarschijnlijk de oorzaak gezocht worden voor de grote volatiliteit die we van tijd tot tijd op de financiële markten zien.

Belangrijke fundamentals: 

  • Janet Yellen neemt de financiële markten bij de neus, niet meer of niet minder....Hou de grondstoffen, goud & zilver, de US-Dollar en de Euro in de gaten en het zal duidelijk zijn dat er GEEN renteverhoging komt. Die komt er onder geen beding, maar Yellen zal nog meer geld blijven drukken. Zo moeilijk is het niet om de beleggers te foppen....want de meeste spelers op de markt zijn oerdom en mikken alleen op KORT GEWIN. Iedereen met wat gezond verstand zal moeten toegeven dat dit een eerder gevaarlijke situatie  is.

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Donderdag 19 maart 2015 -  We verwachten de aankondiging van QE editie nr 4 voor het einde van dit jaar!


Bijgewerkte secties: zie abonneesectie

De lucht is aan het ontsnappen uit de zeepbel en dat is meteen de reden waarom we binnenkort QE 4 zullen geserveerd krijgen. Het probleem werd en wordt nog steeds onderschat. De dag dat QE 4 wordt aangekondigd, zal de Dollar door de vloer zakken. Goud, zilver en andere grondstoffen zullen als een fontein de lucht inspuiten. Wat Janet Yellen na afloop van de FED meeting kwam vertellen, was geen grap.

 De stoppen zullen op de financiële markten doorslaan zodra de beleggers merken dat in de VS QE 4 op komst is in plaats van een stijging van de rentevoeten.

 Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Woensdag 18 maart 2015 -Hitler, Napoleon, Mao, Stalin, Castro, Kirchner, Chavez & Maduro, Erdogan...kwamen via een democratische meerderheid aan de macht!


Bijgewerkte Secties:

maduroDe Venezolaanse president Nicolás Maduro heeft toestemming gekregen om per decreet te regeren. Het Venezolaanse parlement keurde zondag een wet goed die president Nicolás Maduro de macht geeft om gedurende 9 maanden per decreet zijn land te leiden. Dat is volgens Maduro nodig om de dreiging uitgaande van de VS het hoofd te bieden. De zogenaamde “anti-imperialistische” wet zal gelden vanaf de publicatie in het Venezolaanse staatsblad tot en met 31 december van dit jaar. Maduro vroeg en kreeg de toestemming om per decreet te regeren in reactie op nieuwe sancties aangekondigd door de VS wegens het schenden van de mensenrechten. Tegenstanders van de president spreken van niet meer of niet minder dan van een staatsgreep. De VS beschuldigt de top van de Venezolaanse overheidsdiensten ervan verantwoordelijk te zijn voor het geweldddadig neerslaan van de anti-regeringsprotesten vorig jaar. De beschuldigden zien hun visa voor de VS ingetrokken, hun Amerikaanse activa worden bevroren.

De Venezolaanse meerderheid STEUNT momenteel  Nicolas Maduro...zoals de Turkse meerderheid Erdogan steunt en de Israelische bevolking Bibi steunt...ze zullen dat blijven doen totdat de zaken helemaal uit de hand lopen.

De mensen willen de waarheid niet horen, ze weigeren de realiteit onder ogen te zien. De FED, BoJ, ECB, BoE zijn de controle over de situatie volledig kwijt. Hun balansen zijn geëxplodeerd en ze blijven geld drukken aan een nooit gezien tempo.  Vandaag bereidt het IMF de grootste aanpassing ooit aan het mechanisme van de SDR's (Special Drawing Rights) voor. Wees er op voorbereid dat wanneer de volgende crisis uitbreekt, het IMF de Special Drawing Rights  zal gebruiken om de wereld te redden. Om deze SDR's voldoende legimiteit te geven als wereldwijd financieel instrument, moet de samenstelling van de balans uitgebreid worden zodat de grootste economieën van de wereld evenredig vertegenwoordigd zijn. De volgende 7 munten wegen qua gewicht het zwaarst door in die SDR's.

      1. USD – United States dollar
      2. EUR – Europese Unie euro
      3. YEN – Japans yen
      4. GBP – Brits pound
      5. CHF – Zwitserse franc
      6. CAD – Canadese dollar
      7. RMB – Chinese yuan
Het is onmogelijk om zich een weg uit de crisis te banen door de rente op nul te houden en door maar geld te blijven bijprinten. Geen enkele centrale bank heeft zoveel geld gedrukt en de rente zo lang zo laag gehouden als de Amerikaanse. 

Het drama van het Amerikaanse schuldenplafond gaat zijn volgende fase in. De limiet tot waar de overheid geld kan lenen, is bijna bereikt. De klok begint nu te tikken in de richting van een mogelijk bankroet ergens in oktober of november wanneer de Amerikaanse schatkist niet langer meer beroep kan doen op eenmalige maatregelen om de rekeningen te betalen. Ironisch genoeg is dit niet meer dan een fait divers in de VS, niemand ligt er echt wakker van. 

De Fed zit goed fout en heeft altijd fout gezeten...de rente verhogen is uitermate gevaarlijk,...

 Centrale banken zijn fout en doen steeds wat ze net niet mogen doen...het is altijd zo geweest!

 Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomics.


Dinsdag 17 maart 2015 - Juniors kunnen momenteel een betere investering vormen dan Majors


Bijgewerkte secties: 

De elektriciteitsconsumptie en de autoverkopen zijn betrouwbare economische indicatoren...en deze vertonen beiden een duidelijke verslechtering! Landen als China (High Order Production Countries) zullen zwaar te lijden hebben onder de depressie. De situatie kan vergeleken worden met die van het Verenigd Koninkrijk ten opzichte van de Verenigde Staten tijdens de Great Depression van de jaren 30 van vorige eeuw.

elec power

Belangrijk om te weten: de beste goudmijnaandelen zijn nu zo ondergewaardeerd dat ze blindelings gekocht kunnen worden met de bedoeling om ze goed bij te houden. Zodra de goudprijs herstelt, zullen de koersen van deze aandelen als een raket de lucht inschieten. Junior miners, gespecialiseerd in het uitbaten van kleinere projecten, hebben meestal weinig schulden en lage kosten, ze kunnen bovendien hun machines inhuren wanneer ze die nodig hebben.  Mastodonten als Barrick, Newmont, Freeport-McMoRan Inc. en Rio Tinto PLC, bevinden zich in een heel andere situatie. Ze hebben veel schulden en moeten hoge kosten maken om operationeel te kunnen blijven. De hierboven vermelde kwaliteiten hebben voorkomen dat de juniors op grote schaal failliet zijn gegaan, zoals velen hadden voorspeld.  Kijk op de abonneesectie om te zien welke Juniors kansrijk zijn, ook onze koersdoelen zijn aangegeven.

Belangrijke Fundamentals: zie abonneesectie

   Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomics.


Maandag 16 maart 2015 - Chinese economie vertraagt snel, zo blijkt uit de bestellingen voor duurzame goederen


de dollarizationBijgewerkte secties: zie abonneesectie

Frankrijk volgt hetzelfde spoor als Rusland, China, Brazilië, Zuid-Afrika,...en veel andere landen zullen nog volgen.

Steeds minder handelstransacties worden in dollars afgehandeld. Het manipuleren van de $-wisselkoers zal steeds moeilijker worden wanneer de verhandelde volumes van deze handelstranscaties geleidelijk aan opdrogen...

Made in China is de gewoonste zaak geworden in de VS, voedsel komt in de VS anderzijds steeds vaker uit Centraal-- en Zuid-Amerika. De VS heeft een groeiende handelsdeficiet van 500 miljard Dollar per jaar. De situatie wordt alsmaar erger door de sterkere Dollar, waardoor de kleine maakindustrie nog verder achteruit gedrongen wordt. Bovendien exporteert een dure Dollar inflatie van overzee, wat de levensstandaard van de Amerikanen negatief beïnvloedt. Uiteindelijk zal dit leiden tot grote sociale onrust over het ganse grondgebied van de VS. Zo wordt steeds duidelijker dat het rijk van de Dollar bijna over is. In september 2015 lanceert China iCIPS  (het Chinese International Payment System). Rusland heef zijn eigen internationaal betaalsysteem al gelanceerd als alternatief voor SWIFT, in eerste instantie zijn 91 banken aangesloten. De Amerikanen hebben dit te danken aan de spionageactiviteiten van NSA. SWIFT werd in de gaten gehouden vanwege onze eigen veiligheid en om witwassen van zwart geld en terrorisme tegen te gaan. En als ud dit niet gelooft, zal Washington wel proberen om u iets anders wijs te maken.

De tweede helft van 2015 belooft kritiek te worden voor de US-Dollar...

size us armyDe Amerikanen houden ervan om zichzelf in de voet te schieten. Ik vraag me af of dit een zaak is van arrogantie dan wel van simpelweg domheid. Recent legde de Franse Financieminister uit dat het geen zin heeft dat een Europese vliegtuigbouwer zijn vliegtuigen in Dollars en niet in Euro's laat betalen. Hij kloeg ook nogmaals de boete van 9 miljard Dollar aan, opgelegd aan BNP Paribas voor zaken doen met een vijand van de VS. De Amerikanen begrijpen nog altijd niet dat de echte reden was dat de bank als tussenpersoon was opgetreden bij de verkoop van een groot pakket Amerikaanse staatsobligaties (klik hier om de chart te vergroten) 

Wanneer de EU zich blijft gedragen als een bende idioten zal Poetin hier op zekere dag het boeltje overnemen, precies zoals Hitler dat deed in 1939.

EU blokkleerde een nucleaire deal van Hongarije met Rusland. Europeanen houden er blijkbaar eveneens van om zichzelf in de voet te schieten...of werd de EU onde druk gezet door de VS/NATO? Het bllokkeren van de deal met een tegenwaarde van 12 miljard Dollar heeft de spanningen tussen het Kremlin en Brussel verder doen oplaaien. Het verbod op de deal was bovendien een belangrijke tegenslag voor de Hongaarse premier Viktor Orban. Deze had ondanks de oorlog in de Oekraïne contact gezocht met de Russen. Denk eraan dat de Fransen van de Amerikanen geen schepen aan Rusland mochten verkopen.

Wapens krijgen het woord wanneer onderhandelingen gedoemd zijn om te mislukken...en de Europese politici zijn eens te meer te dom om te beseffen dat Europa nogmaals het slagveld wordt waar alles zal beslist worden.  

goldsilverGold & Silver staan klaar om terug te slaan wanneer de doodstrijd van de Dollar is ingezet. De greenback zal op zijn beurt in de afgrond duiken, de Euro achterna. De beleggers vluchten uit de Euro in de Dollar, waardoor deze op de chart een parabolische stijging te zien geeft. Niets beweegt lang verticaal en dus kan een omslag niet ver weg meer zijn.

De Chinese economie vertraagt sterk. De groei in China is duidelijk afgenomen, met als gevolg dat ook de vraag naar grondstoffen sterk daalt China mag beschouwd worden als de kanarie in de koolmijn, de tegenvallende macro-economische indicatoren geven aan dat de wereldeconomie moeilijke tijden te wachten staan.

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomics.


Vrijdag 14 maart - De Federal Reserve Bank zal haar rentevoeten niet verhogen in juni - we zullen in de plaats zelfs meer QE te zien krijgen


ruble yuanBijgewerkte secties: 

Moskou start  op 17 maart de handel in Roebel-Yuan contracten op. De handel in dit valutapaar zal vermoedelijk naar volume nummer 3 worden qua populariteit. Dat is alleszins de verwachting van  Moscow Exchange (MOEX) Deputy Chairman Andrei Shemetov. Het aantal tools dat momenteel ter beschikking staat van de beleggers om zich af te dekken tegen valutabewegingen is veel te beperkt. Daarom wil de Moscow Exchange zo snel mogelijk een nieuw hedging instrument lanceren. Dat wordt dus het Roebel-Yuan valutapaar. Het bericht is vandaag meegedeeld door het persbureau Tass, dat Shemetov citeerde.

Het spel wordt keihard gespeeld. "De ECB is er naar mijn mening op uit om de Griekse regering te wurgen," zo verklaarde minister Varoufakis in een interview met de Griekse Mega TV. Reuters citeerde de minister van Financiën, die nogmaals verklaarde dat de Europese centrale bank zijn land in een ijzeren wurrgeep poogt te houden. Bedoeling is om Griekenland op de knieën te krijgen wat betreft het bailout programma. De ECB heeft Griekenland in principe afgesneden van korte termijn kredieten, wat maakt dat lenen nog een stuk duurder is geworden voor een land dat al verzuipt in de schulden. Wanneer Athene geen akkoord bereikt met Brussel, zullen de Grieken kort en goed van noodhulp afgesloten worden, noodhulp die het land nochtans dringend nodig heeft.

Wanneer onderstaande klopt, is de Dow Jones op weg naar 30.000 (en misschien zelfs nog hogere niveaus)...en de sector goud & zilver zou dan uitgebodemd kunnen zijn.

  • Bull markets zijn in staat om een 'wall of worry' te beklimmen.
  • Bull markets eindigen wanneer niemand dat verwacht en niemand zich nog zorgen maakt..
  • Tijdens bear markets gooien steeds meer mensen de handdoek in de ring.
  • Bear markets lopen ten einde wanneer iedereen die van plan was om te verkopen dat ook daadwerkelijk heeft gedaan.

Belangrijke Technicals:

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomics.


Donderdag 12 maart 2015 - Beleggers worden geconfronteerd met een geopolitieke situatie die sinds WOII nooit zo gevaarlijk was

Bijgewerkte secties: Gold & Silver Juniors

aliceWe bevinden ons nu in een Wonderland, waar letterlijk alles mogelijk is. Het echte geld is al geruime tijd geleden verdwenen en alles wat er ons nu nog rest is fiat geld, papieren geld dat letterlijk uit het niets kan geplukt worden. Naargelang van de behoeften van de overheden wordt er meer geld gedrukt. Het belangrijkste probleem waar de grote industrielanden mee geconfronteerd worden is dat ze alsmaar meer geld nodig hebben. Het vergt namelijk steeds meer vers gedrukt geld om het systeem draaiende te houden.  Het systeem is zo verslaafd geraakt aan fiat geld dat er momenteel een negatieve rente geboden wordt op al dat waardeloos geld.  Dat is nog nooit gezien in 3.000 jaar geschiedenis. Wie had ooit gedacht dat burgers én bankiers willen betalen voor iets dat geen enkele waarde heet? Hoe lang zal het nog duren alvorens dit absurde gegeven de hele wereld mee zal slepen in zijn val?

Moet iemand investeren in Europese aandelen alleen omdat Mario Draghi zijn bazooka in werking heeft gesteld? Het is gewoon een stompzinnig idee, de beleggers zuillen hun geld in Japanse stijl kwijtspelen. Een mogelijke koerswinst van 10% op een aandeel zal verloren gaan door een verlies van 10% op de valutakoers. 

 Zal een Europees leger het hoofd willen bieden aan een Russisch leger? Wie houdt Jean-Claude Juncker eigenlijk voor de gekt?, zo vraagt Nigel Farage zich af. Het waren Europa, de EU, België en Guy Verhofstadt die ruzie zijn beginnen te maken in de Oekraïne. Er was vrede in Libië, Irak, Syrië,...totdat een aantal halvegare politici in het westen het nodig vonden om Saddam Hoessein, Kadaffi, Assad,...aan de kant te zetten.

Het Pond breekt door het niveau van €1,40 om een piek voor de afgelopen 7 jaar neer te zetten. De Britse vakantiegangers die van plan zijn om naar het Europese vasteland te komen, wrijven zich in de handen. Het is van november 2007 geleden dat het Pond nog zo hoog stond ten opzichte van de Euro. Concreet wil het zeggen dat een bezitter van 100 Pond ten opzichte van hetzelfde tijdstip vorig jaar 22 Euro rijker is geworden.

Johannesburg - De Rand zakt steeds dieper weg ten opzichte van de Dollar, dinsdag werd een nieuwe bodem voor de afgelopen 13 jaar bereikt. De rand bodemde uit op of R12,3100/$, volgens Thomson Reuters data was het van januari 2002 geleden dat de Zuid-Afrikaanse munt nog zo diep was teruggevallen. De Rand was bij de 5 zwakste munten uit een korfje van 25 valuta's uit de groeilanden. Ook zwak op koers lagen de Russische Roebel, de Turkse Lira, de Poolse Zloty en de Hongaarse Forint.

Belangrijke Technicals: zie abonneesectie

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomics.


Woensdag 11 maart -  Het is simpelweg onmogelijk om de manipulatie van de goudprijs onder controle te krijgen 


Bijgewerktes secties: de PF grafieken werden vernieuwd in verschillende secties...  

De Amerikanen zijn bezig om financieel en economisch zelfmoord te plegen. We kunnen er donder op zeggen dat de US-Dollar nog voor het einde van dit jaar slagzij zal beginnen te maken. China's nieuw megagroot internationaal betalingssysteem staat bijna op punt, het zal nog dit jaar operationeel worden.  Het China International Payment System (CIPS)  kan de Yuan een stap dichter brengen bij de status van wereldwijde belangrijke handelsmunt. Betalingen in Yuans zullen even makkelijk worden als die in Dollars of Euro's. De lancering is gepland voor september of oktober, afhankelijk van de resultaten van de testen. Dit vernamen we van een bron binnen Reuters. Een andere doorgaanse goed ingelichte bron spreekt over het opstarten van de eerste fase in december. Rusland heeft anderzijds de bedoeling om het eigen internationaal interbancair systeem tegen mei van dit jaar operationeel te krijgen. De Russische centrale bank sluit niet uit dat de voorbereidingen in versneld tempo zullen gebeuren, de eigen versie van SWIFT zou klaar moeten zijn in geval van 'bepaalde' uitdagingen waar het westen de Russen mee zal confronteren.

De Duitse Mark gaf PRECIES dezelfde Death Cat Bounce te zien vlak voor de periode van de hyperinflatie in de Weimar republiek als de Dollar vandaag laat zien. De Mark werd destijds compleet waardeloos! 

Het is simpelweg onmogelijk om de manipulatie van de goudprijs onder controle te krijgen. Wat wel als een paal boven water staat, is dat manipulatie nooit ofte nooit in staat zal zijn om een fundamentele trend te doen keren. Wel kan het onvermijdelijke voor een tijdje uitgesteld worden. Het beste voorbeeld daarvan zagen in de jaren 60 met de Gold Pool (zie de wetenschappelijke studies daaromtrent) . Beleggers zijn beter voorzichtig en bouwen hun posites in goud geleidelijk aan verder uit. Daarnaast komt het er alleen op aan om geduldig te zijn. Geduld is een mooie deugd, misschien wat bitter op korte termijn maar des te smakelijker op langere termijn.

De financiële situatie van Europa en de EU is simpelweg catastrofaal en op termijn onhoudbaar....zelfs God in hoogst eigen persoon zou er niet in slagen om de EU en de Euro te redden. De chart hier beneden heeft betrekking op de periode 2003/04 - vandaag is de situatie zelfs nog erger...

Belangrijke Fundamentals:

  • Allied Nevada Gold (ANV) heeft in Delaware het bankroet aangevraagd. Het bedrijf verwijst naar de verslechterde financiële situatie als gevolg van de daling van de goud- en zilverprijs in de voorbije jaren. Daarnaast was er de grote schuldenberg, uitstel wat betreft een zeer belangrijk project en ongunstige wisselkoersverhoudingen. (ANV was niet in onze selectie opgenomen)

Belangrijke Technicals: zie abonneesectie

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomics.


Dinsdag 10 maart 2015 - De zeepbel neemt steeds grotere proporties  aan...niemand zal kunnen beletten dat ze met een doffe knal uiteenspat.  


 Bijgewerkte secties:

Alles wat je ooit wou weten over olie, energie, fiat geld, centrale banken,...en verneem wat de chart van de olieprijs ons NU vertelt over wat er te gebeuren staat.


Neen, er is geen sprake van prijs-deflatie.! Inflatie is een situatie gekenmerkt door een groter dan gewone groei van het geldaanbod. Deflatie is anderzijds een situatie gekenmerkt door een groter dan gewone krimp van het geldaanbod. Het is onmogelijk om de mate van inflatie/deflatie te bepalen door middel van prijsfluctuaties. Deflatie is de publieke vijand nummer 1 van de centrale banken en de overheden. Omdat de media geleid worden door een bende idioten dan wel leugenaars, krijgen we een totaal verkeerd economisch beeld voorgeschoteld. Niets is makkelijker dan de massa te misleiden, want die heeft niet het flauwste idee van wat er in de economie gebeurt.

CPI LT

Wij staan op het punt om tot de ontdekking te komen dat de centrale banken NIET de drijvende kracht zijn achter de economie

Belangrijke technicals: zie abonneesectie

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomics.


Maandag 9 maart 2015 - Geloof er geen woord van dat de economie in de VS herstelt!


Bijgewerkte secties:

De levenssstandaard komt naar omlaag en de centrale banken blijven maar geld drukkken...en dat terwijl de hyperinflatoire depressie om de hoek haar kans zit af te wachten.  Wanneer de Dollar en de Euro werkelijk onderuit beginnen te gaan, is er geen enkele manier om hun val te stuiten. Ook het optrekken van de rente zal niet helpen.

VIDEO


Vergeet al de peptalk over het zogenaamde economisch herstel in de VS. Er is compleet niets van aan!  Het Amerikaans BBP zou, tenminste wanneer we de overheid zouden mogen geloven, aan het sterkste tempo in meer dan 10 jaar zijn gegroeid. Een dikke leugen, meer woorden willen we er niet aan vuil maken. De consument staat met de rug tegen de muur, van loonsverhogingen is geen sprake... De realiteit is dat de VS-economie in het geheel niet is hersteld. 

Bent u een barman of barvrouw ? Het verhaal heeft eveneens betrekking op Janet Yellen en Mario Dragihi.

o

gold safe

Achter de schermen broeit er van alles: HSBC kondigde het sluiten van alle Londense goudopslagplaatsen aan. De bank kreeg slechts 2 maanden om alle klanten te verwittigen (GLD - gold ETF is er eentje van) dat alle 7 de opslagplaatsen worden gesloten. Een dergelijke stap is nog nooit eerder gezet, het geeft aan dat er eindelijk wat duidelijjkheid in de situatie aan het komen is.  De kans is groot dat veel klanten niet tijdig een andere bestemming voor hun goud kunnen vinden. HSBC wil het de klanten makkelijk maken door het goud over te kopen. Dat kan vervolgens gebruikt worden om de eigen openstaande én verlieslatende posities te sluiten. Dat de klanten de sigaar zijn, zal de bank worst wezen.

Belangrijke Technicals: zie abonneesectie

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomics.


Vrijdag 6 maart 2015 - Ergens is er iets grondig mis met de Euro !


IG farbenBijgewerkte secties : $-Gold , Silver , €-Gold & €/$ , US-Dollar , Aussie-Gold & Aussie/$/€ , 
Juniors Information , Swiss-Gold & Swiss/$/€ , Can-Gold & Can$/$/€ ,
¥-Gold & ¥/$/€ , £-Gold & £/$/€ , ZAR-Gold & R/$/€ , Krona-Gold & Krona/$/€

De geschiedenis herhaalt zich...Wat vandaag gebeurt rond het Rusland van Poetin roept herinneringen op aan wat er in het Duitsland van Hitler gebeurde voor WOII.  De U.S. regering liet in 1946 een onderzoek uitvoeren waarvan de conclusie luidde dat zonder IG Farben de Tweede Wereldoorlog eenvoudig niet mogelijk zou zijn geweest.

 

Het modern IG-farben zou Gazprom kunnen zijn, of een ander groot Russisch bedrijf.

Na WOI werden alle grote farmabedrijven in 1926 samengebracht in één gigantisch bedrijf – I.G. Farbenindustrie A.G. – onder leiding van Carl Duisberg en Carl Bosch. Farma, fotografie, explosieven en honderden andere producten werden door deze mastodont in steeds grotere hoeveelheden en varianten geproduceerd.

Het was IG-Farben dat samen met Audi, BMW, Daimler-Benz, Siemens, Leica Camera, Volkswagen, IG- Farben (BASF), Krupp, Hoescht, Messersmith, Bayer,...Hitler ondersteunde bij het openbreken van de Europese markten voor hun producten. Die markten waren voordien afgesloten voor die producten.

Het meest invloedrijke Duits bedrijf in de eerste helft van de 19de eeuw was Interessengemeinschaft Farben of IG Farben afgekort. Interessengemeinschaft staat voor “Vereniging met Gemeenschappelijk Doel". Het was niets anders dan een machtig kartel bestaande uit BASF, Bayer, Hoechst en andere Germaanse chemische en farmaceutische bedrijven. IG Farben was de belangrijkste sponsor van de verkiezingscampagne van Adolf Hitler. Een jaar voor Hitler aan de macht kwam, schonk IG Farben 400.000 mark aan Hitler en zijn Nazi partij. Vervolgens was IG Farben het bedrijf dat voluit wist te profiteren van de veroveringstocht van Hitler gedurende WOII.

 

Vreemd genoeg werden de financiële belangen van Hitler voor en tijdens de oorlog behartigd door een Joodse bank.

De volle 100% van alle tijdens de oorlog gebruikte explosieven en synthetische benzine kwam van de bedrijven van IG Farben. Wanneer de Duitse Wehrmacht een ander land veroverde, nam IG Farben systematisch de ganse industrie van dat land over. Door deze collaboratie met  Hitler’s Wehrmacht was IG Farben betrokken bij de plundering van Oostenrijk, Tsjechosslowakije, Polen, Noorwegen, Holland, België, Frankrijk en alle andere landen die door de Duitsers onder de voet werden gelopen.

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomics.


Donderdag 5 maart, 2015 - Bankiers bewegen zich op de financiële markten als olifanten in een porceleinwinkel !


russia-natioBijgewerkte secties: Long Term Indices, VS-Dollar,  zie abonneesectie

Het Draghi experiment heeft hallucinante gevolgen: Europese euro-obligaties voor een totaal bedrag van $2.000 miljard leveren nu een negatieve rente op.  Dit feit is ongelooflijk, het gegeven van negatieve obligatierendementen zou enige tijd geleden compleet ongeloofwaardig in de oren geklonken hebben. De oubollige versleten economieën van de EU hebben zich in het afgelopen decennium voortgesleept in de richting van de ondergang. De ECB wil in de komende 2 jaar voor $70 miljard per maand aan overheidsobligaties en andere schuldbewijzen inkopen. Daarmee zijn de financiële markten in Europa en elders in de wereld tot regelrechte casinos gedegradeerd. Alleen speculanten voelen er zich nog thuis.  

De Euro blijft maar in koers dalen. Dit geeft aan dat Europa met nog andere problemen heeft af te rekenen dan alleen maar Griekenland, de Oekraïne en Oostenrijk. 

Ondanks de Russische waarschuwingen willen de VS tegen het einde van deze week toch een bataljon soldaten richting Oekraïne sturen. PM David Cameron bevestigde een week geleden al dat het Verenigd Koninkrijk 75 soldaten zal sturen om de Russische agressie te helpen indijken. Ook andere EU-landen willen hun defensiebudget optrekken, oorlogsbodems zijn op weg naar de Zwarte Zee.  6 NATO schepen zijn daar woensdag al gearriveerd om deel te nemen aan gezamenlijke oefeningen met Bulgarije, Roemenië en Turkije. Dat deelde het Maritime Command (MARCOM) van de NATO mee. Aleksandr Grushko, de Russische gezant bij de NATO, liet al weten dat Moskou de 'gepaste' tegenmaatregelen zou treffen. De Russen zijn uiteraard niet te spreken over de Russische aanwezigheid in de strategisch zo belangrijke Zwarte Zee. 

Griekenland: Syriza wil het geld van de pensioenfondsen gebruiken om het IMF te betalen

De Eurozone wordt geconfronteerd met het eerste bankroet van een regionale bank. Het Oostenrijkse Carinthia wordt achtervolgd door de schulden. Fitch heeft de AAA rating van Oostenrijk afgenomen, met daarbij de opmerking dat op korte termijn de schuldenpositie van het land fors is verslechterd.

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomics.


Woensdag 4 maart - Als de vos (Goldman Sachs) de passie preekt.... (boer, let dan maar beter op uw ganzen)


Bijgewerkte secties:

Het is compleet onmogelijk om zichzelf een weg uit een economische crisis te banen door de rente op nul te houden en door eindeloos geld te drukken. Geen enkele centrale bank heeft ooit zoveel geld gedrukt en de rente zo lang zo laag gehouden als de FED anno 2015... De nulrente heeft in de praktijk het prijssysteem in de economie volledig om zeep geholpen. Als gevolg daarvan is Wall Street een groot casino geworden, waarbij de gokkers en niet de beleggers beloond worden. Het financieel systeem werkt niet langer zoals het behoort te functioneren, meer bepaald als een systeem waar bedrijven geld kunnen ophalen om te investeren. Want zo werkt een ECHT GOED FUNCTIONEREND FINANCIEEL SYSTEEM.

Laat er ons geen doekjes om winden: het is simpelweg onmogelijk om zich een weg naar voorspoed en welvaart te banen door de geldpersen op volle toeren te laten draaien!!!

Wall street en alle andere beurzen worden voortgejaagd door speculatie, met als belangrijkste agenten en hedge funds. Van een instabiele situatie gesproken... De traders ontlenen geld zonder ook maar één eurocent rente te betalen. Maar dat geld is een wip en een zucht weer verdwenen als gevolg van speculatie. Op GEEN ENKELE MANIER kunnen gewone beleggers zich een dergelijk gedrag veroorloven. Deze grote Masquerade (want dat is het uiteindelijk) zal op een bepaald moment imploderen en dit vanwege de Derivaten, de financiële producten die het financieel systeem compleet zullen vernietigen of toch alleszins zwaar zullen beschadigen. Wie niet voorbereid is op een dergelijk scenario zal, zoals bij de Operatie GUTT na Wereldoorlog II, al zijn of haar geld verliezen. 

Niemand wil momenteel de waarheid horen, de realiteit waar we voor staan is dan ook allesbehalve uitnodigend. Er zijn barre tijden op komst!!!!

Zeepbellen geblazen door de centraleen houden meestal ongeveer 6 jaar stand alvorens ze ontploffen. Deze week heeft de NASDAQ een record gebroken dat 15 jaar had standgehouden. Die recordpoging vond plaats na een bull markt die bijna 6 jaar heeft geduurd. Aandelen zijn uitzonderlijk duur, laat daar geen misverstand over bestaan, de Price-Earnings niveaus zijn dramatisch hoog.  Technisch gesproken bewegen de meeste beursindices naar de top van hun trading kanaal. Zie de abonneesectie voor Long Term Stock Market Indexes waar u meer vindt over Megaphone en weerstandniveaus...maar onthoud dat we een positieve BREAKOUT moeten hebben gevolgd door een positieve BACKTEST alvorens hogere regionen opgezocht kunnen worden.

dow megaphone

Het is bijzonder moeilijk om te voorspellen WANNEER de volgende zeepbel wil imploderen en WELKE ZEEPBEL als eerste om zeep (sic!) zal gaan: de obligatiemarkt of de Dow Jones. Wanneer dit gebeurt, zal de VASTGOEDMARKT opnieuw rake klappen krijgen. Waardoor meer en meer Amerikanen die een krediet opgenomen hebben in de problemen zullen raken.

housing prices 2015

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomics.


Dinsdag 3 maart 2015 - De bull run bij het goud is nog niet begonnen - Hyperinflatie is iets wat nu wel al in volle opbouw is -


hypo groupBijgewerkte secites: Investment Pyramid

Hyperinflatie is in volle evolutie in de economisch zwakste gebieden en baant zich nu een weg richting Europa en de VS. Wie de evolutie van de goudprijs in verschillende valuta's goed in de gaten houdt, zal duideiljke signalen zien die in richting van hyperinflatie wijzen. Sinds in 2008, toen de grote financiële ramp in zijn volle omvang duidelijk werd, is de prijs van goud met 800 tot 900% gestegen in Wit-Rusland en de Oekraïne en met 400 tot 600% in Argentinië en Syrië. Deze landen kennen nu inflatieniveaus van 500 tot 800%, hun economie is totaal ingestort. Het westen dat zucht en kreunt onder een enorme schuldenberg kan deze landen onmogelijk ter hulp komen. De Oekraïne mag weliswaar rekenen op steun van het westen, maar dat belet niet dat dit land toch uit elkaar aan het vallen is. Zowel voedsel als geld worden in snel tempo schaarser en schaarser. 

Het instorten van de valutakoersen zal niet alleen welvaart vernietigen, maar ook leiden tot kapitaalcontrole en het verdwijnen van papieren geld bij handelstranscties. 

Het systeem is zo ZIEK geworden dat in verschillende landen moet betaald worden om geld aan te houden op de rekening van banken die zelf bijna failliet zijn. Zwitserland, Denemarken,... zijn daar voorbeelden van. Gaat u zich laten rollen of bent u van plan om goud te kopen en dat buiten bereik van de overheden op te slaan? Wie gelooft ook maar één seconde dat dit spelletje een happy ending zal kennen? Wat gebeurde er afgelopen weekend in Oostenrijk na het faillissement van de bank Heta Asset? De regering in Wenen besliste dat de overheidsgarantie in dit geval niet geldt. "De financieminister besliste dat de bezitters van deposito's hun steentje moeten bijdragen om de bank te redden. Opnieuw een voorbeeld van 'bail ins', een nieuwe regelgeving dit jaar door de Oostenrijkse regering aanvaard om te voorkomen dat banken met belastinggeld gered moeten worden.  

Sociale onrust, revoluties en oorlogen worden gevoed door economische recessies en depressies. Iedere historicus met wat gezond verstand beseft dit, maar geen enkele moderne politicus lijkt dit te begrijpen.

 Onze overheden proberen ons te doen geloven dat we deflatie hebben, maar ze begrijpen geen snars van wat inflatie en hyperinflatie betekenen. Erger nog, ze proberen inflatie en deflatie te meten aan de hand van de PRIJSEVOLUTIE. Een WARE SCHANDE...

Volgens een rapport van de EU worstelen de meeste Europese landen met grote problemen. 

  • Hoge "structurele" werkloosheid, hoge overheids- en privéschulden en een nog steeds uiterst kwetsbaar bankensyssteem wegen op de Ierse economie
  • Het rapport heeft zo zijn twijfels over het economisch herstel dat door de overheden van daken en vensters wordt geschreeuwd
  • Een dergelijke situatie van ontkenning van de problemen hebben we sinds 2008 niet meer gezien

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomics.


Maandag 2 maart 2015 - Het politiek centrum in Europa is in snel tempo aan het verdwijnen -


disintegrating euroBijgewerkte secties: 

Hou rekening met een euro die dit jaar nog meer onder druk zal komen te staan. Er zijn de komende jaren bovendien belangrijke politieke verschuivingen op komst. In heel Zuid-Europa is het volledige politiek centrum als los zand uit elkaar aan het vallen. De traditionele partijen van centrum-links en centrum-rechts - La Casta zoals ze in Spanje genoemd worden - hebben zichzelf buitenspel gezet door de EMU te omarmen. Die EMU heeft een vernietigende schuldendeflatie uitgelokt en dat zal niet zonder gevolgen blijven.

In heel Zuid-Europa is het politiek centrum als los zand uit elkaar aan het vallen. 

De Spaanse Podemos partij heeft de wind volop in de zeilen. Ze is niet kapot te krijgen, ondanks interne geschillen en ondanks een vijandige pers in verband met mogelijke financiële banden met Venezuela. Niets van dit alles is echter blijven hangen, de opmars van Podemos valt niet te stuiten.

De opstandelingen van Podemos zetten zodoende hun opmars komende uit het niets verder. De partijleden hebben Trotskistische roots en huldigen standpunten die nog radicaler zijn dan die van Syriza in Griekenland. Podemos rukt steeds verder op in de polls. De laatste Metroscopia poll geeft Podemos 28% van de stemmen. De regerende conservatieve partij is teruggevallen tot nog amper 21%.  

De ooit zo sterke PSOE - deSpaanse socialistische partij - is teruggevallen tot 18% en loopt het risico nog verder weg zakken. Ze is hard op weg om het voorbeeld te volgen van de Nederlandse PVDA, de Franse socialisten of de Griekse PASOK. Politici kunnen de EMU politiek verdedigen of ze kunnen de eigen politieke basis verdedigen, maar de combinatie van beiden is helaas niet mogelijk. 

Zoals de zaken er nu voorstaan is Podemos goed op weg om de Spaanse verkiezingen van november dit jaar te winnen. Politieke strijdpunten zullen het schrappen van 'onrechtvaardige schulden', het terugschroeven van de hervormingen op de arbeidsmarkt, de staatscontrole over energie, de banken en de economie en het terugtrekken uit de NAVO worden van Podemos.

Economische depressies, energieproblemen en oorlogen gaan hand in hand. (klik op het beeld hieronder om de laatste cijfergegevens over de evolutie van de internationale schulden gerelateerd aan de BBP cijfers te zien).

US debt and war Global debt to gdp

Geen recessie of geen depressie? Dat is alleen het geval voor wie gelooft wat de propaganda van de overheden ons probeert wijst te maken. 

        • Halliburton schrapt tot 6.500 jobs
        • De Noorse oliesector maakt zich op voor het verlies van 40.000 job...
        • Siemens schrapt wereldwijd 7.800 jobs
        • IBM wil meer dan 110.000 banen schrappen
        • Schlumberger schrapt 9.000 Jobs
        • Bij Baker Hughes verdwijnen 7.000 jobs
        • EBay wil 2.400 werknemers laten afvloeien
        • In de sector Oil services loopt het aantal ontslagen op tot 25.000

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomics.

 

Categories: Financieel Nieuws

Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."
Cron Job Starts