30
juni
2013

NIEUWS JUNI 2013

DAGELIJKS PUBLIEK NIEUWS - FYSIEK GOUD DE ENIGE OVERLEVENDE EN HOE goed heb ik me beschermd?

We hadden een technisch probleem...onze excuses hiervoor...we proberen het euvel zo snel mogelijk te herstellen.


vrijdag 28 juni 2013 -  het loont om het systeem te begrijpen - Misschien was er een goede reden voor het bezoek van Obama aan Duitsland!?


 

Geactualiseerde secties : Aardgas en aandelen, olie aandelen, $-Goud (rode lijnen en pijlen zijn steunniveaus), Zilver (finally. een bodem.!?), € - Goud (finally. een bodem.?), Aussie - Goud, Swiss - goud, CanDollar-Gold

(Reuters) - Goud premies verdubbelden in India op woensdag. Leveranciers worstelden om aan de stijgende vraag te voldoen na een verbod op de invoer, maar in de futures markt daalden de prijzen tot het laagste niveau in meer dan een maand en internationale goud prijzen daalden als gevolg van een sterke dollar. India, 's werelds grootste afnemer van goud, vereist nu importeurs om vooraf te betalen waardoor het moeilijk is voor kleinere juweliers, met lager werkkapitaal, om zich te bevoorraden. De overheid verhoogde ook de invoerrechten tot 8 procent in mei ... meer

"We hebben in de afgrond gekeken toen de goudprijs bleef stijgen. Een verdere stijging zou één of meerdere grote trading huizen in faling hebben geduwd, al de rest zou zijn meegesleurd in hun kielzog. Daarom tegen elke prijs, kost wat kost, diende de centrale banken de goudprijs te onderdrukken en te controleren. "

De correctie die Goud en Zilver doorgaan zou wel eens de consequense kunnen zijn van de marges. Hedgefondsen en of andere professionele beleggers kunnen op een bepaald moment behoefte hebben aan fondsen (omdat de rente de obligatiemarkten kapot maakt) en om te compenseren voor de verliezen worden ze gedwongen om bestaande posities te liquideren zonder te kijken naar waarde. Zoals gebruikelijk zal de toekomst het uitwijzen. Belangrijker is echter te begrijpen dat dit weer kan optreden en ook zal optreden wanneer het financiële systeem instort. Dit is een storm en we hebben geen keuze, maar we moeten er door. Diegenen met goud, goud en zilver aandelen zullen uiteindelijk overleven. Zij die vluchten in Waardeloos fiat geld .. zullen samen zinken met de Titanic ... als echte SCHAPEN DUS DENK GOED NA EN HOU JE SCHAAPJES OP HET DROGE.

 

Dag traders maken 75% uit van de markt. In de "best case scenario" maken intelligente beleggers 25% uit van de financiële markten. De manier waarop de financiële markten werken vandaag de dag is wat 90% van de bevolking van vandaag heeft ondervonden sinds ze geboren zijn .... en dus niet in staat zijn om te begrijpen dat het systeem zal exploderen, omdat het is gebaseerd op dunne lucht. Dit is ook de reden waarom sommige yuppen de neiging hebben om te geloven in Bitcoins, het idee is goed, maar de redenering er achter is dramatisch.

Ik ben zeer bullish over goud. Bullishness in goud, volgens de website Market Vane, is dit 40%, het laagste niveau sinds 2001. Bullishness op de beurs is 70%, dat is bijna het hoogste niveau sinds Market Vane dit begon op te volgen. Ik zie hier een omkering die gaat optreden voor de goudprijs naar boven en de aandelenmarkt naar beneden.

Waardeloos Fiat Geld systemen hebben in de afgelopen 6000 jaar NOOIT OVERLEEFD! Achteraf van de 4-12 Coup de Sheeple (ze per definitie nog steeds niet kunnen geloven dat het waardeloos fiat geld, vijf jaar vanaf nu, nog zal bestaan??) die er een grap van houders Gold moeten zich beter voor te bereiden een slechte ervaring. Waardeloos Fiat Geld systemen hebben in de afgelopen 6000 jaar NOOIT OVERLEEFD! Deze keer zal niet anders zijn. Die spottende Gold houders zijn financiële analfabeten. Er dwingende redenen zijn bullish op goud zijn bijzonder, gewoon omdat er een echte wereldwijde crisis in fiat geld. De ontplooiing crisis lijkt de jaren 1930 toen het hele monetaire ingestort. We verbeelden iets heel vergelijkbaar met die instorting is nu gebeurt. We gaan naar een ontkoppeling tussen het papier markten en de fysieke markten zien. De vraag naar fysiek gaat dramatisch toenemen. Het gaat papier markten irrelevant maken.

Net zoals wij adviseren, gelooft Peter Schiff dat men de Goud en Zilversector moet kopen en stevig moet blijven zitten! Er is geen herstel van de Amerikaanse economie, de huizenprijzen gaan nieuwe dieptepunten maken, de FED zal geen andere keuze hebben dan meer en meer geld te blijven drukken ... De dag dat de markten zich realiseren dat QE het enige medicijn is die zal werken in de korte termijn zal de markt in een flits (over nacht) doen omdraaien. De rally die komt zal belangrijker en sterker zijn in omvang dan die van 1976-1981. Als je volledig bent belegd, zit strak en stevig en wacht... zo niet BLIJF de sector KOPEN. Beneden de lijn is er geen Paul Volcker die staat te wachten om de rente te . Tunen van het lawaai en profiteer van de domheid van de anderen .. Shorters moeten niet hun chips te tellen toen ze nog aan de tafel zitten. Een strijd is verloren, de oorlog niet.

 

(C) Copyright 2013, All Rights Reserved - De inhoud van dit rapport mag NIET worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder een link naar Goldonomic.

 


donderdag 27 juni 2013 - "Denial" is enorm populair in de financiële markten.


Geactualiseerde secties : .... Comex Goud voorraden blijven dalen ... Goudmijnen dividend per aandeel blijven stijgen ... Dit is een omgekeerde markt!

 

Op langere termijn, hebben we kernenergie nodig omdat het geen  schadelijke CO2-uitstoot heeft die een degelijk risico in termen van klimaatverandering zijn. [dit is hoe politici hun spullen verkopen] WAYNESBORO, GA - De twee kernreactoren die oprijzen uit de rode Georgia klei hier, twee kolossen van beton en staal, vormen een van de grootste bouwprojecten in de Verenigde Staten en vertegenwoordigen een gigantische weddenschap dat hun kosten - om en bij de $ 14000000000 - goedkoper zullen zijn dan alternatieven zoals aardgas.

Natuurlijk is het bijna onmogelijk om een ?positieve nieuws over goud en mijnaandelen te vinden. De mainstream media en de financiële pers zijn gewoon aan het opvullen van wat de markt doet: negatief nieuws toen de markt bodemde en positief nieuws toen de markt topte. Mijnaandelen overleefden 30 jaar tegen een Goud prijs van $ 200 per oz. en zullen zeker overleven een Goud prijs van $ 1200.

 

 

************, 's werelds grootste aanbieder van fracking diensten, werkt aan het catalogiseren van de combinatie van klanken die de perfecte frack signaleren: een explosie, kraken van rotsen, en uiteindelijk het klateren van koolwaterstoffen die in de boorput doorsijpelen, zei Glenn McColpin, directeur van reservoirmonitoring bij Halliburton in Houston gevestigde Pinnacle eenheid. Een slechte frack betekent dat de rots niet zo veel kraakte als het zou moeten.

Wanneer geperfectioneerd, zal een computer de geluiden omzetten in een grafiek die laat zien hoe diep en grondig scheuren in het gesteente rondom de put dringen, met vermelding van het succes van elke frack. Hoe langer en talrijker de scheuren, des te meer er olie en gas zal stromen.

Obligatierendementen zijn op hun dieptepunt. De goud en zilver sector weerstaan historisch heel goed een hogere rente.

 

Kijk naar het toenemende aantal knipperende indicatoren die waarschuwen dat een 2008 sell-off-stijl - maar erger - is aankomen. "Erger" want deze keer lijkt het alsof het wordt begeleid door een vicieuze cirkel van stijgende rente. Plus, hebben overheden en centrale banken reeds al hun belangrijke opties opgebruikt. Er zijn geen witte ridders meer te verwachten. [Ik heb u nooit een rozentuin beloofd!]   Ondanks het kopen van $ 540.000.000.000 aan schuldbewijzen in de afgelopen 23 weken,  is de Fed niet in staat om de rente te houden tegen kunstmatig lage niveaus. Marktwerking zijn overweldigen de Fed voor het eerst sinds het begin van QE. Wat de Fed in de toekomst gaat doen is niet voorspelbaar, maar als ze dezelfde gekke monetaire theorieën volgen,  weten we wat te verwachten. In een poging om de rente zo te houden en niet te laten stijgen, zal de Fed nog grotere hoeveelheden aan schuldinstrumenten monetariseren.

 

(C) Copyright 2013, All Rights Reserved - De inhoud van dit rapport mag NIET worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder een link naar Goldonomic.


woensdag 26 juni 2013 -  vertrouw je echt in de regering en hun maatjes, de bankiers?


Geactualiseerde secties : Bedrijfsobligaties, Inflatie index (kijk naar de extreme correlatie met de Goudprijs) http://goldonomic.com/images/eCCI_candle2.png, Grondstoffen uitgedrukt in goud, Lange termijn commodity grafieken , Goud & Zilver majors , €-Goud ,

Ik walg van de morele degradatie in een financiële sector waar ik de afgelopen 40 jaar van mijn leven heb doorgebracht. In de VS pleegt de procureur-generaal meineed, is de IRS betrokken bij oneerlijke schandalen, hebben we een NSA verhaal dat veel erger is dan de Watergate-affaire, bankiers zijn mockering en corrupt ... en degenen die de waarheid openbaren zoals Snowden worden opgejaagd als moordenaars ... en het publiek doet er niets aan.

Bandopnamen van de gedoemd Anglo Irish Bank onthullen voor het eerst hoe topbestuurders gelogen hebben tegen de regering over de ware omvang van de verliezen bij de instelling. De verbazingwekkende tapes tonen senior manager John Bowe, die betrokken was geweest bij de onderhandelingen met de Centrale Bank, lachen en grappen terwijl hij vertelt aan een andere senior manager, Peter Fitzgerald, hoe Anglo de Staat  lokte in het geven van miljarden euro's.

Centrale banken vechten deflatie en niet inflatie. Er is niets veranderd en Bernanke vertelde niet dat hij QE zou stoppen. Eigenlijk, van begin 2014, zal zijn taak worden overgenomen door Janet Yellen die nog meer geld gaat drukken. 2008-09 hadden we precies hetzelfde scenario als Lehman Bros failliet ging, 6 maanden later, was de Goud en Zilver sector volledig hersteld. Dit keer verwacht ik hetzelfde scenario. Banken blijven zoals altijd (en zoals in 1976) voorspellen dat  goud lager gaat. Maar we weten dat Banken altijd achter de curve zitten. Na zo'n uitwas en climax verkopenactie is een lagere goud / zilver prijs het laatste wat ik zou verwachten. Opkopen van edele metalen en mijnaandelen, terwijl de prijzen tijdelijk depressief zijn, wetende dat de echte crisis om de hoek staat, is het een zaak om dit nu te doen ... in het geval je me niet gelooft, lees het BIS verslag. Het BIS rapport zegt het allemaal heel duidelijk. Geen wonder dat veel bankiers zich erg zenuwachtig gedragen deze dagen.

voor meer informatie, grafieken, ..... ABONNEER U NU .....met volgende voordelen :


1.Dagelijks financieel nieuws en updates
2.Toegang tot de volledige site, een levend boek
3.Ontvang belangrijke email alerts en breaking news
4.Persoonlijke email consultaties en coaching. (gelimiteerd - aanvragen)
5.Gratis analyse van uw portefeuille/vermogen (gelimiteerd - aanvragen)
6.Maak kans op 2 weken gratis verlenging van uw service abonnement!
7. Voorrecht  als abonnee om in te schrijven op symposium (organisatie is volop bezig en voorzien voor dinsdag 22 oktober 2013)

om u te abonneren KLIK HIER  

( C ) Copyright 2013, All Rights Reserved - The contents of this report may NOT be copied, reproduced, or distributed without a link to Goldonomic.


Tuesday June 25, 2013 - Snowden is all over the American Media and he's painted as a criminal - Why are the Americans afraid of Snowden?


 

 

Updated sections: Bonds USA & Germany (STOP LOSS???)

 

The Snowden affair is extremely frustrating and embarrassing for the USA. It shows however that the days of the USA as "leader of the world" are gone. Foreign nations don't even take into account that the USA has revoked his passport. Russians clearly tell the Americans "GO TAKE A HIKE" and they have become the laughing stock of the world ... Has Snowden become the Mythical Enemy of George Orwell's 1984 !? Maybe there should be more media coverage about Obama's $ 10 million trip to Africa, or about the failing US economy.

 

Markets have cooled down and Gold is holding up pretty good (as I expected). Today is Options expiration day...so let's wait and see what happens tomorrow. I bet markets will be recovering. Noteworthy is that after last Thursday's huge sell-off, the CME Group, the largest operator of futures exchanges in the U.S., decided to raise margin requirements on gold. As of the close of trading on June 21, the minimum cash deposit for gold futures will increase 25 percent to $8,800 per 100- ounce contract, reports Bloomberg.

 

This is the second increase in only three months. In April, the CME raised the initial gold margin requirement, which is what triggered the short-term liquidation out of financial gold ETFs and futures. Clear is that the increase of the gold margin requirement came by Special Request of His Majesty The Gold Pool.

 

For more charts and information, subscribe now!

 

( C ) Copyright 2013, All Rights Reserved - The contents of this report may NOT be copied, reproduced, or distributed without a link to Goldonomic.

 

 


Monday June 24, 2013 - full moon - no inflation ?? this is a depression with a high price inflation !


 

 

Updated sections: Banks & Financials, Crude Oil, Oil Shares, Natural Gas & shares, Uranium shares , Recession Proof shares , Gold price objectives, Silver price Objectives

 

Mainstream voices will attack the market, in a most ferocious way, at or very near exact market bottoms

 

In the USA not only do we see smaller packaging, but also higher prices and several of the Better Quality Imported products simply disappear out of the shelves. Expensive household products like dishwasher soap comes in smaller packaging so people with low incomes can still buy them. [click on the tomato's to enlarge picture]

 

Most people don't realize how precarious it all is...If Bernanke stops printing the whole system blows up ! Greek uncertainty leaves markets in red at end of turbulent week. Markets across Europe slipped further on Friday, rounding off a turbulent week, as fresh uncertainty in Greece compounded anxieties over America pulling the plug on stimulus measures...more

 

The pressure keeps rising in the Middle-East: Americans send 4000 privates to Egypt..(KCEN) -- A group of soldiers are preparing for their deployment to Egypt with riot training on post.The Syrian war is spreading over into Lebanon.

 

Snowden has arrived in Moscow where the odds that he will be extradited to the USA are ZERO. I remember the 1960's and 1970's when defectants were fleeing the USSR for the USA. Today it seems to be the other way: people leave the West and the USA for Russia !? Assange, Snowden, Depardieu,...Most Americans don't realize what is happening in their country. They are to busy minding the American Idol, the Bachelor, the Kardachians, the Church...they seem to live in a bubble. This has become a world in which China and Russia (and Caracas... and Cuba) are increasingly seen as the paragons of liberty, virtue, and civil rights and the US is slowly but surely sinking into the role of the turnkey totalitarian tyranny antagonist.

 

Most investors look at price and not at value...that is the reason why they keep loosing money.

 

"The further back you look, the further ahead you can see," W. Churchill -   Most participants, analysts, financial journalists, bank advisers are in their 20'ties and 30'ties and have no understanding of reality. They have no track record, they reason out of PRICE; never experienced the 1970's and 1980's and many have no decent knowledge of economics and monetary history... They by definition play the "short term" price game because they don't know what "medium term" is. They never experienced it, never saw falling Real Estate prices, never experienced Banks defaulting, never lived through a WAR. Most of them did not even experience the 1987 crash...

 

When Price comes down but Value does not, the market creates an opportunity.

 

Extreme Pessimism are seen during Bottoms and extreme optimism during tops...

 

Translated and updated, this would mean that an initial investment of $100,000 or 513 oz. made at the peak gold price of $195 in 1975 would have suffered and the market price would have come down to $51,300 in August 1976 before soaring to $ 850,000 in 1980.[where are we at NOW?]

 

For more charts and information, subscribe now!

 

( C ) Copyright 2013, All Rights Reserved - The contents of this report may NOT be copied, reproduced, or distributed without a link to Goldonomic.

 

 


Friday June 21, 2013 - beware for smoke curtains and your emotions ! -


 

 

Updated sections: $-Gold , Silver ,

 

I get paid not to be an optimist or a pessimist; I get paid to be a realist!

 

What happens to Gold doesn't make sense at all...Remember GOLD is VALUE and price comes down when the amount of Fiat Money drops and goes up when the amount of fiat money increases...AND when the GOLD POOL intervenes and does all within its power to convince Gold Hoarders to sell their Physical Insurance for worthless Fiat Money. Authorities are tainting markets. Therefore PROPAGANDA is an important instrument as it ensures the Herd keeps BELIEVING.

 

Last but not least, the uptrend for Gold must be broken for Gold expressed in ALL CURRENCIES before we can call a bear market and we must have a top formation. Have these conditions been fulfilled? (note the blue labelled small PF thumbnails).

 

I don't believe in BITCOINS. There are not worth a cent more than Fiat Digital money and are based on BELIEF and TRUST only.

 

Propaganda is Vogue. The Fed and the ECB are creating an economic illusion and many will go for it because they DO NOT UNDERSTAND. Because of greed they see PRICE and not VALUE. Many people still believe the tainted, cooked figures published by the authorities: inflation rate, unemployment rate, economic activity,...Propaganda, printing money and market rigging are the last arrows the Authorities have in order to delay the accident waiting to happen.

 

The Fed is already monetizing a larger part of its Debt. Such action Always result in Hyperinflation. Therefore no matter what happens to Gold, you must ADD TO YOUR POSITIONS as the price comes down. Those who cannot must sit tight and hold on. Gold is going to  $ 3500 and higher!

 

The economic system is failing, and the central planners are as usual manipulating the symptoms and not the problem!

 

For more charts and information, subscribe now!

 

( C ) Copyright 2013, All Rights Reserved - The contents of this report may NOT be copied, reproduced, or distributed without a link to Goldonomic.

 

 


Thursday June 20, 2013 - Fed's Expanded QE3 Has Monetized 78.4% of the Concurrent Increase in Treasury Debt


 

 

Updated sections: Agriculturals , Copper & Platinum , Coal , £-Gold ,

 

No wonder US Authorities fear Wiki-leaks and Snowden. This is the age of Aquarius. TWA flight 800 was shot out of the air by an American missile!...or the people are lied to, mislead,...

 

NEW YORK (AP) — Former investigators of the TWA Flight 800 crash off Long Island are calling on the National Transportation Safety Board to re-examine the case. The retired investigators claim that findings were "falsified." A documentary on the subject is coming out in July. The 1996 crash of the Paris-bound flight killed 230 people. Initial speculation ranged from maintenance problems to a bomb and even a meteorite. Some critics theorized that a Navy missile accidentally brought down the jetliner...more

 

Just compare what CNN shows about Obama's visit to Europe and Berlin and what the local US television channels broadcast...and see for yourself how Americans are brainwashed! Also remarkable is that all of a sudden and out of the blue several Terrorist plots were stopped...thanks to the fact that Authorities are spying on our private life's!?

 

Bank of America - we were told TO LIE ! Bank of America's mortgage servicing unit systematically lied to homeowners, fraudulently denied loan modifications, and paid their staff bonuses for deliberately pushing people into foreclosure: Yes, these allegations were suspected by any homeowner who ever had to deal with the bank to try to get a loan modification – but now they come from six former employees and one contractor, whose sworn statements were added last week to a civil lawsuit filed in federal court in Massachusetts.

 

"Bank of America's practice is to string homeowners along with no apparent intention of providing the permanent loan modifications it promises," said Erika Brown, one of the former employees. The damning evidence would spur a series of criminal investigations of BofA executives, if we still had a rule of law in this country for Wall Street banks.

 

Americans and Europeans  take over the BAD things from each other: no more plastic bags in California !

 

Global markets are rapidly approaching a loss of confidence in central banks which will cause tremendous turmoil in the paper currency markets

 

Most losses on the Stock markets are due to the fact that most investors act to impulsive, to emotional and last but not least, have NO PATIENCE. Take a look at this...and are you ready for the next ride!? The biggest mistake investors make over and over again, is to SELL the WINNING HORSES and to keep the bad ones....

 

Silver 2000 to 2011 (high): +1,104% (I remember buying silver at $ 4 per oz.) - Silver 2000 to 2013: +448%Gold & Silver Shares 2000 to 2011 (high): +1,616% (I remember buying Drooy at 75 cents) - Gold & Silver Shares 2000 to 2013: +532%

 

While the above results are normal for the sector and also wonderful it was not hard to make huge losses in between 2000 and 2011...if you bought and sold Silver, Gold and Miners when everybody did, you could easily loose 40% and even 60% on the trip to profit.

 

For more charts and information, subscribe now!

 

( C ) Copyright 2013, All Rights Reserved - The contents of this report may NOT be copied, reproduced, or distributed without a link to Goldonomic.

 

Wednesday June 19, 2013 -  the rats (Bernanke, Van Rompuy, Barosso) are leaving the sinking titanic in 2014 !

 

Updated sections : $-Gold ,

 

After Turkey, similar-style riots are seen in Brazil. Which country will be next?

 

Is it not amazing and super-wonderful that the actual bull run of the Builders (Real Estate sector) and Banksers started at the same time; October 2011 !? Banks and Financial institutions are largely dependent upon what is happening in the Real Estate sector. Most market participants ONLY SEE NOMINAL PRICE and market manipulators know it...Click here to fund out how much BAIL-OUT MONEY American banks/financial institutions received and how much the coming BAIL-INS will be.

 

Any decline in the gold price will trigger more physical buying. Gold will resume its advance, even with authorities tampering the price...On 4-12 the Bull market for Gold ended in the West and started in the East....at the same time the Gold market characteristics changed as well: from a fractional paper market to a physical bullion market. Chinese, Indians and Arabs know one has to take physical delivery!

 

For more charts and information, subscribe now!

 

( C ) Copyright 2013, All Rights Reserved - The contents of this report may NOT be copied, reproduced, or distributed without a link to Goldonomic.

 

Tuesday June 18, 2013 -  remember to use TRAILING STOPS instead of selling out a position - we called gold and silver in 2004 and 2008!

 

Updated sections:

 

The public education system has produced a generation which seems to have little if any understanding of history and practically no ability to deeply think (witness the proliferation of one reality TV show after another where instead of living their own lives, the viewers live the lives of others).

 

Inflation in tangible assets has been around ever since governments learned to depreciate coinage. Financial assets have been around since the latter part of the 1600s when there were enough companies and players to create a stock market. The potential for "modern" depreciation started with the formation of the Bank of England in 1694. It had the power to issue currency.

 

In the old days, depreciation was done by adding cheap metals to the gold/silver coins. Today depreciation has become even easier, a real piece of cake: no need to print Paper Money, no need to falsify currencies as it is possible to issue PAPER GOLD and we have fractional reserve banking and the currencies are ALL based on thin air. This off course is an authentic Ponzi scheme which driven by is about to collapse...It will as soon as the HERD stops BELIEVING. This is the reason behind the 4-12 Gold Coup and the daily interventions of the Gold Pool . The monetary system is hopelessly corrupted as it is addicted to cheap credit.

 

The Banksters' gold market is running on fumes:

 

video 4

Keep your securities registered in your name directly with a company and/or with a transfer agent...see Investment pyramid.  Shares you have with your bank are NOT registered in your name. They are in the name of the bank (street name). Hence the bank has full authority (although it may be illegal) to use the shares for its proper benefit: shorts, guarantees, even voting...The legal right for the bank to use your shares can be compared to the position of a depositor. Depositors have now become CREDITORS to the bank.

For more charts and information, subscribe now!

 

( C ) Copyright 2013, All Rights Reserved - The contents of this report may NOT be copied, reproduced, or distributed without a link to Goldonomic.


 

 

Monday June 17, 2013 - Hard co convince to somebody who doesn't understand that when price goes down value does not!?


 

 

Updated sections: Silver, Gold & Silver Majors, Gold & Silver Juniors ,

 

Ten thousand Chinese waiting in line to buy GOLD ! Financial institutions move into the financial markets like Elephants and have during the 4-12 coup woken up the Chinese Dragon. Having said this, they probably had no other choice, it was either slam the price of gold and liquidate their short positions or drown.   For reasons I know the Western media did not widely cover the Chinese run for physical gold...and many Westerners flipped and sold all of their Gold positions...what a shame !

 

Similar story for Gold mines. A Goldmine is literally priced lower than top-quality DIRT, COMPOST, and MULCH. Goldmines suffered because of the negative expectations of Gold and probably ALSO because of manipulation.

 

All over the Western World, the BAIL-INS have been legally put in place...there will be no legal recourse once it is implemented. Those who are not getting out of the Financial System, who are not putting their savings out of Political Reach, will loose it all...and you know what THEY DESERVE so. Haven't you be warned over and over again? Even the FED is warning you! This will happen independent of your legal residency...important is the residency of your savings AND your legal residency. What's more, it can still be done in a affordable and legal way.

 

"First, and most obviously, one goal is to get to the point where all market participants understand with certainty that if a large SIFI (Significantly Important Financial Institutions) were to fail, the losses would fall on its shareholders and creditors......"..more

 

In Cyprus there were exceptions. Here there will be no exceptions. There will be no exception unless you make the exception for yourself doing the very simple step by step diversification outlined on the site. This has been an accident waiting for happen and when it does, the odds are that it will take until 2074 BEFORE the Western World is able to crawl out of the Depression its leaders have manufactured since 1970.

 

Something nasty may be unfolding in Syria. King Abdullah bin Abdul Aziz of Saudi Arabia cut his holiday in Morocco short and returned to Jeddah on Friday "due to the repercussions of the events that are currently taking place in the region," the state news agency SPA reported. US and British military exercise 'Eager Lion' has been launched in Jordan amid condemnation from neighboring Syria and its ally Russia. The US brings Patriot missile batteries to the Syrian border, which could remain deployed afterwards. 4,500 U.S. troops have been positioning while Obama is accusing Assad to use chemical weapons and he needs some diversion to the recent Snowden-Gate. Assad Prepares Offensive as Obama Promises Al Quaeda Rebels Arms...[ no more war...what a joke...war does nobody good...and is a shame to Humanity!]

 

For more charts and information, subscribe now!

 

( C ) Copyright 2013, All Rights Reserved - The contents of this report may NOT be copied, reproduced, or distributed without a link to Goldonomic.

 

 


Friday June 14, 2014 - no public update -


 

 

For more charts and information, subscribe now!

 

( C ) Copyright 2013, All Rights Reserved - The contents of this report may NOT be copied, reproduced, or distributed without a link to Goldonomic.

 

 


Thursday June 13, 2013 - Net position of large Gold traders is b***h ! - it's a whole lot easier to sell people on something they can see rather than something that they can't.


 

 

Updated sections: Crude Oil , Uranium ,

 

LOS ANGELES (MarketWatch) -- Traders at a number of major global banks have been manipulating spot foreign-exchange rates for at least a decade, altering the values of trillions of dollars worth of investments, Bloomberg News reported Tuesday, citing five unnamed dealers. The scheme involves the WM/Reuters Closing Spot Rates, which are used to provide daily benchmarks to value portfolios. However, market participants have been front-running client orders to rig the rates by pushing through trades before and during a 60-second window when the rates are set. British regulators are considering a probe into allegations of this practice, the report said...more

 

There is NO WAY today can be compared to the 1970's and 1980's. I can tell because I was already there in the 1970's. Most analysts were NOT ! Money and interest rate manipulations courtesy of the Fed, ECB, BOE and BOJ have allowed the government to amass a debt load that far outstrips its tax base. Therefore, since the tax base cannot support the amount of outstanding debt it will have to monetized in a more aggressive and permanent fashion. Monetizing debt = Hyperinflation. Are you prepared?

 

video 2

 

 For more charts and information, subscribe now!

 

( C ) Copyright 2013, All Rights Reserved - The contents of this report may NOT be copied, reproduced, or distributed without a link to Goldonomic.

 


Wednesday June 12, 2013 - do we have a bottom for the gold and silver sector or can we expect lower levels?

 


 

turkish spring

Updated sections: Bonds , US-Dollar , Euro-Gold & €/$ , Crude Oil , Natural Gas , Euro-Dollar

 

Are we living in the 21st century or in the Middle-Ages?

 

  • There are protest in Turkey because a bunch of people don't want Erdogan to cut down the trees on Taksim Square  (Blondie on CNN) !??? Even the talking heads are so dumb that they refuse or cannot see the REAL REASON behind the riots. According to CNN Erdogan has done so much good over the past years!? (jailing journalists, making kissing in public an criminal offense, making the consumption of alcohol after 10 pm a criminal offense,...). What the talking heads also fail to understand, is that this is not about to end soon. This ain't about some trees but rather about basic rights. What would happen if Obama was to build a Shopping Mall in Central Park? What if they decided to build a shopping mall in Hyde Park?
  • Charges are being prepared against Edward Snowden. He has also been fired from his job for ethic violations!? weird...what personal motive may somebody have to unveil undemocratic practices? Remember Nixon had to resign for lesser charges. Or do you think it is normal and do you accept that Big Brother gets to know about every detail of your personal life...?
  • The Greek government stopped the broadcasting of the public television channels and radio broadcaster ERT. Shortly after 23 hours the three national TV channels went black. Did the broadcasting become too expensive and the board unreliable or do they try to replace the people who are less critical to the Greek government by government puppies?

 

We've come to a level where it all can change very, very rapidly...The exponential is not only present in the financial world, it is also clearly active in the economy, legal world and in all aspects of society. Even in religion.  It is not by accident that we have unrest's in Syria, Turkey,...

 

For this reason it is important to prepare yourself NOW; to ensure you are out of the Banking system NOW; to be out of Political reach NOW. [most people fail to understand the implication of this statement]

 

The Bond markets are holding the KEY for the future.The long term candle chart of the $-Treasuries shows a BEARISH Head and Shoulders pattern in formation. When completed (neckline tested) it will indicate The END of low interest rates. Like explained yesterday, rising interest rates will choke the financial system and the Derivatives will slaughter it.

 

Initially, stock markets will continue to go up together with interest rates. However, once that a certain threshold (the critical level) is passed, the Stock markets will collapse. Only the Gold sector can support higher interest rates.

 

Long-Term-interest-rates-1790

 

Click to enlarge the chart and note today's Historic Low Level of Interest rates. In reality, interest rates are as low, if not lower than right after 1945/46  (WW II) . Those were the days of the Marshall Plan....made possible because 90% of the world's Gold had fled to the U.S.A. . Today it is being bought by the East (China, India, Australia,...) and the days of the U.S. of A. are unfortunately gone. What a shame....Why did they wake up the Chinese Dragon?

 

Own gold not as a trade or a bet, but as part plan to protect wealth. It’s a singularly important hedge against the recklessness of central banks and the eventual crack-up of the fiat monetary system.

 

For more charts and information, subscribe now!

 

( C ) Copyright 2013, All Rights Reserved - The contents of this report may NOT be copied, reproduced, or distributed without a link to Goldonomic.

 


Tuesday June 11, 2013 - You always fear what you don't understand...we try to make you understand!

 


 

Updated sections: Bonds in the EU, Gold fundamentals , 

 

Instead of wasting your time day trading, and spending a full 24 hours a day to earn these extra fiat paper money percentages (which you're anyhow gonna loose during the last act), you MUST use the available time to get your savings OUT OF POLITICAL REACH and OUT OF THE FINANCIAL SYSTEM now! If you don't you will sink together with the Titanic.

 

Off course your Banker and the authorities will do all within their power to convince you such is not necessary, that things won't get so bad as Goldonomic pretends. What nobody will tell you as they have no clue as to how the financial system functions, is that once you're out of the system YOUR SHARES can no more be used by the financial institutions to guarantee their gambling. Also, when you have your savings out of political reach, you decide about what can be taxed instead of allowing the automatic taxation by the authorities through their buddies (the banks).

 

Goldonomic did forecast the Real Estate crash, the crash of the Bank/financial sector, that the 2008/09 correction for the Gold sector was only temporary...just like today we let you know that the present correction for Gold is almost over.

 

The easiest yet the most difficult is to have your assets at your bank/broker held in true custodianship. Custodianship is not true custodianship. TRUE custodianship is when the financial entity issues you a letter that states that the assets are being held as custodian for the account holders and does not appear on the balance sheet of the financial entity. The asset is the property of the registered holder and not transferred into street name by the bank.

 

In France sinceMay 21, 2013 Gold and Silver may no longer be send with the Post. Anewlaw prohibits transportation ofbullionin aregistered letteror small parcel. Baby steps....this is how the legislators work...and will continue to use...until all liberty is gone.  Off course, this is all done FOR YOUR SECURITY and against Money Laundry and Terrorism.

 

Interest clock yenThe point no return has been passed...Interest rates will go up once MATHEMATICS of compounded interest decide time has come (and compounded interest rates move exponentially or faster and faster). And as I explained during an interview with James Turk in March 2010 the danger is coming out of a corner nobody expects it will be coming from or JAPAN.  Over the past years, the critical interest rate level in Japan has  come down to 1% . In Europe it is 6% and falling. For Japan however, even if interest rates continue to come down (and there is less than 0.5% room left), the mathematics of compounded interest has taken over: there is NO WAY OUT. Today it is only a matter of trying to find out WHEN the accident will happen. When it does, it will have wide international ramifications.

 

Japanese interest rates only have to rise to 2.8% in order to swallow 100% of the Tax revenues !

 

On the chart to the left, Japanese interest rates (red line) have been coming down to almost zero while the amount of Outstanding Treasuries (candles) is going up exponentially. Recently however the Interest Payments (blue line) are rising...even at a time where Interest rates are coming down. Total outstanding Treasuries are rising exponentially and Japan is now issuing even more Bonds/Treasuries....This is accelerating and getting out of control no matter what they do. Actually by issuing more Bonds they brought forward their day of reckoning. Japanese interest rates only have to rise to 2.8% in order to swallow 100% of the Tax revenues ! that is if no debt is added to the existing. And this is exactly what they are NOT doing. This is the prelude to Hyperinflation in Japan...

 

No doubt the Bond markets will anticipate this happening...and things could become explosive when they do. Timing is as usual pretty hard, if possible at at. Sure is that when exponentials are at work, it all can go very fast.... Use the remaining time wisely!

 

Propaganda is raging...if you believe the Mainstream Media, the crisis is over and better days can be expected. NOT SO!...Hyperinflation is being cooked.

 

Remember the Sun rises in the East.!...and once the Yen crashes the rules of the game will also change in the West.

 

For more charts and information, subscribe now!

 

( C ) Copyright 2013, All Rights Reserved - The contents of this report may NOT be copied, reproduced, or distributed without a link to Goldonomic.

 


Monday June 10, 2013 -  if Gold/Silver bottom, will the Aussie, the CanDollar and the SA-Rand also ?

 


 

mainstream media

 Updated sections: Rand-Gold & ZAR/$/€ , Renminbi-Gold, Rupee-Gold , Krona-Gold (very interesting) & Krona/$/€ , Treasuries in the EU

 

Why does the mainstream media and the people keep buying the stupid remarks of a Rubini..instead of listening to Goldonomic? Maybe because the man has the ability to NAIL intermediate bottoms!?

 

On December 15, 2009, when gold was trading at $1122 per troy ounce, Nouriel Roubini stated, "Since gold has no intrinsic value…there are significant risks of a downward correction rather than a rapid rise towards $2,000, as today’s gold bugs claim” and gold “looks suspiciously like a bubble”. A 35% drop after a bubble bursting is a reasonable fall for “bubble” talk, which would have sent gold into the low $700s per ounce. A month earlier, Roubini had declared, “gold at $1,500 is utter nonsense.” So how did gold perform after Roubini hawked his “gold is a bubble” message all over the news? Not only did it never retreat back to $700 after Roubini ranted against gold, but it never retreated back to $800 or even $900, and in fact it soared to above $1,900 an ounce less than two years higher, a 69% surge higher that not only crushed Roubini’s “gold at $1,500 is utter nonsense” declaration, but made Roubini’s prediction of gold’s future price behavior utterly wrong by more than 100%.

 

Because we have fractional Gold some day Gold will go ballistic. The current June futures contracts are 12.5 times the amount of deliverable gold. If more than 8 percent of these trades were to demand delivery, COMEX would default. That such a situation is possible indicates the total failure of federal financial regulation. Even the ETFs such as GLD are drained of gold. Therefore their ability to cover any of their obligations to investors diminishes. These ETFs are also a fractional Gold system as the claims on gold exceed the amount of gold in the trusts. When the ETFs are looted of their Gold by the banksters, the gold price will explode, as the claims on gold will greatly exceed the supply.

 

gold pool

 

Bearish investors on Gold live a world of illusions while the Gold Pool (bankers always enter financial markets like elephants do) has given Bullish investors an opportunity to double up! -

 

How the 4-12 coup organized by the Gold pool generates more than normal demand: the slightest spark (negative news) will send Gold back to $ 1,900 and higher.

 

1. U.S. mint confirms the demand for Gold american Eagles has been so strong there is a shortage of the smallest version while the Silver Eagles are on track for an all-time sales record.
2. The Royal Canadian mint published similar news this past week: there is a disconnect between that and the trade of (gold) securities.
3. India tries to fight increased domestic demand and imports of Gold by increasing import duties by 8%. Gold demand has raised by 150% compared to a year ago.
4.  China's gold imports fell last April..because of a lack of supply. China will emerge out of this economic depression with a Renminbi backed by Gold.
5. Dubai sees 'astronomical' bullion sales since the 4-12 Coup. Sales are reportedly running at 10 times the normal level.

 

Unless the Fed wants the banking system to implode, this line will rise forever...until someday it won't matter how much money they give to the banks, as they will implode anyway. Because of the exponential amounts of  created money (QE,...) the odds to have a Stock Market Crash are ZERO. Likewise it is impossible that the Gold & Silver sector and Gold/silver would enter a Bear Market. Having said this, corrections will occur and become more violent as we move forward in time. I continue to firmly believe we shall see a Dow Jones of 30,000 and a Gold price of at least $ 10,000 !

 

 

hollande jokes[ Pigs do have wings and they fly...when I saw the article, I had an April Fools' feeling] The eurozone crisis is over, French president Francois Hollande said as he sought to reassure Asian investors on a visit to Japan. "What you need to understand here in Japan is that the crisis in Europe is over," he said. "And that we can work together, France and Japan, to open new doors for economic progress. Europe needs to put more emphasis on taking steps to promote growth and competitiveness "so that we can have a better presence in the world", he added. Mr Hollande, the socialist leader who oustied Nicolas Sarkozy, is not the first European politician leader to declare an end to the crisis. Last year the Spanish prime minister Mariano Rajoy said that "the worst has passed" for the euro. Markets have also grown less concerned about the situation in the shared currency region. One analyst recently suggested that a "Greecovery" - Greek recovery - might now be a more apposite term than the feared "Grexit" - Greek exit from the euro...more

 

The more you hear the Authorities pretend all is well Mme. La Marquise, the closer we are to the final act. Timing is almost impossible as nobody knows which land mine will explode and set fire to the Western Financial World.

 

For more charts and information, subscribe now!

 

( C ) Copyright 2013, All Rights Reserved - The contents of this report may NOT be copied, reproduced, or distributed without a link to Goldonomic.

 


Friday june 7, 2013 - expect a financial tsunami beyond proportions -

 


 

andrea

Updated sections: Aussie-Gold & Aussie/$/€ (Stop loss or short term climax?), €-Gold & €/$ (too much, too high, too fast, or a trend reversal?) , US-Dollar , Swiss-Gold & Swiss/$/€ , 

 

The War of the currencies is the precursor of the coming financial Hurricane. Once the Hurricane is gone, all Fiat Paper money will be worthless. At that time only REAL MONEY will have value. See the investment pyramid for details. Central banks have all the requested power and instruments (derivatives, swaps) to manipulate currencies and they are using these.  This is a world of DOWN-UNDER. Even the Aussie is weak. Allegedly because the economy is sliding into a DEPRESSION and the engine (China) is stalling. China is a HOCG-country and Australia is directly depending upon the Chinese economic activity. The fact that the Aussie is weak, may indicate China is also sliding in a DEPRESSION.

 

The Aussie has fallen out of a Triangle/coil but we need conformation. Note that from an international point of view both the US-Dollar and the Euro are the stronger currencies. Both - and especially the Euro - are overbought at a time when we're about to run into the Summer season.  Having said this, as far as currencies are concerned, it has become extremely difficult to make any predictions....very hard to know what the Central Banks are up to. Unless you're one of them. This is another abnormal DOWN-UNDER situation like we had last year for the SWISS and on 4-12 for GOLD. Fundamentally better currencies are hammered down, Gold (the ultimate VALUE) is hammered down...while currencies in trouble conquer the world...see the Aussie section for charts and details .

 

The euro is up too much, too fast and too high.   Caution is required. Further bottom building for the Gold and Silver sector....

 

For more charts and information, subscribe now!

 

( C ) Copyright 2013, All Rights Reserved - The contents of this report may NOT be copied, reproduced, or distributed without a link to Goldonomic.

 


Thursday June 6, 2013 - Central banks are playing russian roulette - the financial system can blow up any second. When it does the world will be a different planet !

 


 

Updated sections: You've been warned and by now you should have your savings secured...those who have not, risk to loose it overnight. This time will be worse than Cyprus...

 

In my days a share was priced ONCE a day only. Today many are priced once a millisecond...Do you think this is normal? Don't you think this leads to unhealthy speculation?  The value of a company doesn't fluctuate each second, it doesn't even fluctuate each day. The 4-12 coup was only possible because Gold is quoted continuously...

 

Nature ALWAYS corrects excesses…most of the time not in a nice and gentle way. The longer it takes before the problem is corrected, the harder the crash will be…

 

The world has become a mine field and one simple accident will blow up the financial system…maybe today, maybe tomorrow, maybe next week, but one thing is sure, it WILL BLOW UP. Authorities all admit the debt has to come down..but it keeps going up…Your retirement plan is a joke. Nobody can retire anymore on their retirement plan. It's sad but true: humans as a species are living longer. 401ks, IRAs, and the other little plans your corporate masters and bank liars have put together for you are built on lies. They use fancy phrases like "laddering" and "the stock market has never had a 20-year down period." All of these things are lies. Here's the truth: when you need the money the most, it won't be there. The eurozone is now in the midst of its longest recession ever and each day it is getting worse. Unemployement and youth unemployment hit records after record. Asituation where half of the youth is out of work (Greece, Spain, Portugal) is DRAMATIC and points to a solid DEPRESSION. Even Australia is doing bad while things in Japan are spinning out of control.
 

 

world bombAusterity cannot and will not and will never work…by definition it cannot possibly work. Nor will building roads, bridges, airports,…etc . It may have worked in the 1930's. It will NOT today. Making people work longer also won't work. Breaking up the Euro and the EU-zone will, re-enacting the Glass-Steagall act will. Letting the banks-too-big-to-fail also will.

 

Financial markets have their own rules that are very different from the consumer markets.  Authorities and Central banks play Russian Roulette each second, each minute, each day,…it is not because they survived the 1st game that they won't be killed the 2nd time. Mingling fraud, speculation and customers' deposits with each other, is a criminal activity and was classified illegal because it was one of the main reasons for the great 1930 Depression.Honorable President Clinton however killed the Glass-Steagall act.  By doing so he converted the banks into giant Hedge funds which immediately started to speculate with the money of the Depositors and took  Governments and savers hostage for any losses. Today the system is only holding because the FED is printing dollars to keep the US army alive...it can blow up any second, any day,....it is a miracle that so far it did not.

 

No inflation…then let somebody explain to me what this is: Japan is doubling the monetary base. The UK is about to print until they reach what the new Governor calls "escape velocity" which is as yet undefined. The US has open-ended Quantitative Easing that will last at least until nearly full employment is reached at 6.5% to 5.5% (which is never). The ECB has not even started to monetize the debt but hopes to as soon as the Germans give in. For this reason I have my doubts about the trend reversal of the bond markets, we've seen this kind of short term correction 3 times….and it can certainly happen again .

 

( C ) Copyright 2013, All Rights Reserved - The contents of this report may NOT be copied, reproduced, or distributed without a link to Goldonomic.

 

For more charts and information, subscribe now!

 


Wednesday June 5, 2013 - 95% of the financial analysts and journalists don't know and understand the definition of inflation !

 


 

money printing

Updated sections: Bonds (top or no top? , Oil shares, Uranium shares , Banks and Financials (don't touch unless you want to get sick), 

 

If you don't understand what INFLATION is, your investment reasoning will be completely incorrect and  inconsistent. People incorrectly assume the reasoning process of Smart Talkers and Smarts writers is correct. Especially when there is a correction. Corrections we ALWAYS have (nothing goes up in a straight line like nothing comes down in a straight line. Successful investors recognize a BASIC TREND and try to optimize their positions each time there is a correction. They switch their positions into another investment vehicle ONLY once the Bull Trend has shifted into a Bear Trend.

 

Inflation is a more than proportional growth of the money supply !  any other definition is incorrect and misleading...

 

The Western world has reached the point of no-return: either the Central Banks continue to print Fiat Paper Money or the patient dies! In simple terms, we're heading straight for Hyperinflation. Hyperinflation means that in the end the value of Fiat money becomes ZERO. Fiat Money is Treasuries, bonds, bank deposits, saving accounts, bank manufactured investment products, insurances, life insurances, most pension funds,...Investing during Inflation and Hyperinflation is a special and unique exercise many don't understand. We do !

 

gold as money video

tax versus expenditures japan

 

Some day a Dow Jones of 30,000 will be a reality...but not tomorrow. Nothing goes up in a straight line...but Hyperinflation ALWAYS pushes up the stock markets because stocks (with the exception of Financials, Banks,...) are REAL ASSETS. Real life and historic examples are plenty: Venezuela, Iran, Zimbabwe, Mexico,...To convince somebody today that such will happen, is a lot easier than trying to convince somebody when a market has been falling for two years in a row...like happened for the Gold and Silver sector. Market SENTIMENT plays an important role. Investors who are holding Uranium shares experienced this first hand after the Tsunami when most Politicians promised to close down all nuke power plants and stop building new ones. An impossible task as Nuke-power plants will be the major energy source of the future. The market sentiment however created a huge opportunity for the advised investor.

 

For more charts and information, subscribe now!

 


Tuesday June 4, 2013 - in the USA Hyperinflation sits around the corner & one of the most important pre-summer updates

 


 

Updated sections: US-dollar  ( a weaker Dollar will accelerate the process towards hyperinflation) , Euro ( a bearish wedge ) , World Stock market indexes (EXTREMELY IMPORTANT CHARTS & updates: have you sold in May???)

 

erdogan liarErdogan is a LIAR and an intelligent psychopath. What else to expect from somebody intimidating the PRESS, from illegally  tapping their phone lines,...  Protests in Turkey comes from the general public, the youth, discontent civilians and NOT from extremists and so called terrorists. This I know first hand from people living in Turkey. Any journalist writing this in Turkey would be arrested by the police and put in jail. Not hard to understand that there is not even democracy in Turkey. Add Turkey to Syria, Lebanon, Israel, Iran and the rest of the Middle-East powder keg and try to understand why it has still not exploded and what will happen once it does....

 

In my opinion, the 4-12 coup is a gift of heaven as it offers one last opportunity to buy Physical Gold at these low prices. Next step (because of Gresham's law) it will be IMPOSSIBLE to buy any. The only alternate left, will be do buy Gold and Silver shares.

 

Both the US-Dollar and the Euro sit in a Bearish constellation. This is certainly so when I look at the long term charts. European Authorities can now BY LAW legally steal any bank balances/deposits larger than € 100,000 and soon they WILL DO ! are you prepared or do you still think we're stupid pessimists!? The trick is to find out where to one must lead his savings.

 

The World Stock markets indexes section has been updated. This is probably THE MOST IMPORTANT pre summer update. Especially so for the Footsie, the Dow and the SP500. Other markets will follow in sequence.

 

 For more charts and information, subscribe now!

 


Monday June 3, 2013 - Sell in May and go away...true or false ?!

 


 

Today's two most important PF charts are those for the FOOTSIE and the SP500/Dow.  (see subscribers' section). The resistance/support line must now be tested and hold. Either the line does not and we'll see much lower levels, either support holds and we'll see much higher levels (and Hyperinflation).

 

Yesterday Sweden, Switzerland, today Turkey,..tomorrow France: People in Turkey no longer take the shift towards more religious radicalism. Something Erdogan has been working on since the last elections. Turks however want the Republic of Ataturk restored. The resistance is great and the guillotine is dragged out for the little Erdogan who acts like the new Caliph, an Ottoman Sultan. Ataturk (allegedly an alcoholic) did a lot of good for Turkey and is still seen as a Hero. Very much so by the military which are prosecuted by Erdogan. Moreover, it is impossible to separate the demonstrations on the streets from the anger at the process for passing recent legislation. Erdogan has recently paired his environmentally questionable policies with more stringent restrictions on the sale of alcohol and kissing in public. There is no freedom of press and Journalists are often put in prison. [check the Goldonomic archives...we predicted this was to happen!]

 

erdogan attaturk

 

Oh yes, this will never happen to me: Broken glass and rocks were strewn across a main shopping street near Taksim. Primary school children ran crying from the clouds of tear gas while tourists caught by surprise scurried to get back to luxury hotels lining the square. 

 

All major cities are in turmoil and the police uses more and more force. This is a Mutiny against Islam. The bridge over the Bosporus is packed with people because ferries have stopped operating.  Since the mainstream media has been blocked most information comes via Facebook and Twitter. The Pro-Ataturk Army opened its buildings for those fleeing the police and the gas bombs;  Pharmacists are open and offer free service .. Luxury hotels like the Hilton and Marmara offer free rooms. Doctors offer free care...

 

There is VERY LITTLE TIME LEFT. Will the financial system like we know it today survive or not? Everything is telling us we have an Asset Bubble (stocks,..). Once interest rates start to rise because we either anticipate higher inflation or inflation picks up and zero interest rates cannot be maintained. There is so much debt in the world that the Volker option is not on the table. No central banker has got the balls to stop monetary inflation. This is the fundamental reason why one must invest in Physical Gold. The Gold must be held in YOUR PERSONAL VAULT outside the Banking system and preferably out of Political Reach...we can assist you with this !

 

After Cyprus there was a run developing on the Bullion Banks and Central banks (see earlier updates and decreases in stocks....) and they has to STOP the bullish sentiment on Gold by all means... Americans don't want Gold to appear as a rival of the US-Dollar.

 

The European crisis explained..and why it won't go away and will get a lot worse...and ends with even more money printing...and hyperinflation.

 

video A

The last Act ? At a certain point Interest rates will go up. As this cannot be stopped Banks won't be able to take the hit. As all Banks are inter-connected, somebody will drop a ball that nobody will be able to content. There is ONLY ONE DIRECTION interest rates can go from here ...and it's up. The dangerous mathematical limit is 1% for Japan and 5% for the rest of the Western World.

The way the adjusted monetary base (USA-FED) goes up is scary and the weekly change/increase is actually visible. And yet the Dollar has been strong...DANGEROUS, EXTREMELY DANGEROUS!

BASE Max 630 378

 For more charts and information, subscribe now!

Categories: Financieel Nieuws

Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."
Cron Job Starts