29
juni
2012

NIEUWS JUNI 2012 (vrij)

Als u uw spaargeld niet buiten politiek bereik stelt, heeft u uw huiswerk nog niet gedaan!

VRIJDAG 29 JUNI 2012 - HET OLIE EMBARGO TEGEN IRAN GAAT VERMOEDELIJK 1 JULI


indian goldBusiness Standard : Indiase centrale bank gaat vermoedelijk blokkades invoeren op gouden munt verkopen. De Centrale bank van India (RBI) gaat vermoedelijk gouden munt verkopen door banken stoppen, te midden van stijgende invoer van gouden baren die drukken op de huidige begrotingstekorten en de Indiase Rupee verzwakken. De bankwet staat niet toe dan banken handelen in grondstoffen en zij de rol van financiële tussenpersoon spelen. Deze norm werd ontspannen in het pre 2008 tijdperk toen het land een enorme dollar instroom zag die resulteerde in een scherpe waardering van de rupee. Om de dollar instroom te steriliseren, was het banken toegestaan om goud in te voeren. De maatregel was tijdelijk.

“Banken was het toegestaan goud te verkopen door het te importeren om de overvloedige dollar instroom te bevechten. Met dezelfde logica wordt de maatregel nu omgekeerd terwijl we ons in het andere uiteinde van het spectrum bevinden. Het was een tijdelijke maatregel, die helaas permanent werd gemaakt door de banken," zei een RBI functionaris. De Rupee kende een afwaardering van 30% sinds augustus 2011 te midden van de schuldencrisis in de eurozone, waardoor investeerders vluchtten naar veiliger havens. Afzwakkende macro-economische fundamentals zoals fiscale en begrotingstekorten hebben ervoor gezorgd dat investeerders zich terugtrokken uit de Indiase markt.

In de recente interacties met bankiers, liet de centrale bank haar ongemak horen over de praktijk van banken die goudmunt verkopen stimuleerden en vroeg hen om dit proces te vertragen. Echter, banken zijn niet gestopt om hun personeel te stimuleren om goudverkopen op te stuwen, omdat zij hiervoor een hoge marge van Rs100-150 per gram verkocht goud ontvangen.

Goud en zilver invoer waren rond $61,5 miljard op het einde van maart - een groei van 44,4% tijdens 2011-2012 tegen 43,5% in 2010-2011. In 2011 voerde India 969 ton goud in vergeleken tot 958 ton in het voorgaande jaar, volgens data opgesteld door de "World Gold Council". In termen van waarde, was de import van 2011-2012 rond $60 miljard. Echter, volgens data vrijgegeven door de overheid daalden goud en zilver invoeren in april en mei 2012 scherp tot $4,3 miljard, vergeleken tot $9,2 miljard voorgaand jaar. 

Dit is een angstig einde voor de maand juni: opties en COMEX contracten lopen bijna tegelijk af...Opvallend is de druk op de goud en zilver sector. De korte termijn correctie was - zoals correcties meestal zijn - hevig en gewelddadig. De impact van de correctie op de investeerder die een investering kent zoals voorgesteld in onze beleggingspiramide is slechts marginaal en tijdelijk. Dit gezegd hebbende, de MIDDEN-MEI steunniveaus houden nog altijd; er was een snelle onverwachte verkoopactie met een vrij laag volume en slechts een goed gedefinieerde groep aandelen werd getroffen: GG, GFI, ABX,...Het geeft duidelijk de indruk dat iemand een smet op de markt werpt, ofwel een goed geïnvesteerde financiële instelling moet haar posities liquideren (zoals in 2008). Zulks is natuurlijk pijnlijk voor de andere intelligente investeerde maar moet worden gezien als kans om posities toe te voegen. [Het is een feit dat de moderne generatie investeerders (of moet ik zeggen "handelaren") alleen oog hebben voor de nominale prijs en niet echt begrijpen wat er achter de schermen gebeurt. Vooral niet het feit dat soms een actie op onverwacht moment komt].

euros bundlesHet is printen of verzuipen. Als de Europese top niet instemt met het injecteren van meer geld in de EU, zullen er geen nieuwe banen en geen verbetering van economische condities zijn. Daarom, in tegenstelling tot de walgelijke politieke spelletjes waarin Europese politici goed zijn (zou willen dat ze zo goed zouden zijn in het leiden van een land naar welvaart) en het algemene geloof, heb ik niet DE KLEINSTE TWIJFEL dat meer geld wordt gecreëerd, zij zullen een manier vinden om Eurobonds te introduceren en we hebben Kwantitatieve Verruiming (QE) tot in de oneindigheid. Zodra de financiële markten begrijpen dat er geen mogelijk alternatief plan is en dat aanvullend geld moet worden gecreëerd, zullen ze dramatisch opveren...GEDULD BELOONT.

Iran dreigt de Hormuz straat te sluiten als het westen de sancties instelt zoals gepland voor 1 juli.Met het falen van de onderhandelingen tussen Iran en zes wereldmachten afgelopen week, zegt het Islamitische regime nu dat het onder het internationale recht in de positie is de straat van Hormuz te sluiten voor olietanker verkeer, in het geval een embargo op Iranese olie in werking gaat op 1 juli. De derde ronde gesprekken tussen Iran en de VS, VK, Frankrijk, China, Rusland en Duitsland eindigde in Moskou zonder enige overeenkomst over het illegale nucleaire programma van Iran. Iran blijft erop aandringen dat de enige weg uit de impasse zou zijn als het westen haar nucleaire programma accepteert...meer

“Het is opmerkelijk dat zou een olie embargo tegen Iran door de EU worden ingesteld op 1 juli, het Islamitische Iran het recht heeft op vergelding van omdat de waters van de straat van Hormuz zijn gelegen op Iranees grondgebied.", zegt Shariatmadari. "Volgens de conventie van 1958 van Geneve  en het Jamaicaanse verdrag van 1982, die raakvlakken heeft met de legaliteit van internationale waterwegen, mag Iran de Straat van Hormuz afsluiten voor alle olietankers en zelfs andere commerciële schepen als het wordt uitgesloten van verkoop van olie."

De verdragen staan doorgang van alle schepen toe zo lang als de veiligheid van een land niet wordt bedreigd. Met deze nieuwe sancties zou Iran kunnen overwegen dat haar veiligheid wordt bedreigd.

Is het niet wonderbaarlijk dat de VS voor China en India een uitzondering heeft gemaakt voor het verhandelen van olie met Iran!?...Meer - Lijkt erop dat we meer uitzonderingen op de regel hebben.

Herinner dat toen enkele weken geleden de verliezen voor JPMorgan werden geschat op circa $2 miljard, ik het cijfer al in twijfel trok dat aangaf dat een eerlijk getal zou uitkomen op ongeveer $11 miljard!?. Op dit moment hebben officiële cijfers een verbluffende $9 miljard bereikt!, nog $2 miljard te gaan voordat de $11 miljard bereiken...en het leven gaat door alsof er niets is gebeurd....ongelooflijk...meerDe grootste bank in de VS, JPMorgan Chase verplichtingen heeft van circa 13% van VS BBP. Vergelijk dit met de massale bank verplichtingen van enkele Europese banken (merk op hoe sterk Canadese en Zuid-Afrikaanse banken zijn). Ierland, VK, Zwitserland  (derde plaats meeste schulden tot BBP), Denemarken, Frankrijk, Nederland en Duitsland hebben allemaal verplichtingen van meer dan 300% van hun respectievelijke BBP...meer

Banking-system-liabilities-as-percent-of-GDP

Opmerking: het feit dat Zwitserland als derde genoteerd staat verklaart waarom de internationale overheden zo veel druk kunnen uitoefenen om namen vrij te geven en deposito's van niet-Zwitsers kunnen belasten.

Lees verder in onze abonneesectie...

 


DONDERDAG 28 JUNI 2012 - ALLES IS KLAAR VOOR DE SLOTAKTE  -


stampede

Geactualiseerde secties: Ruwe olie, obligaties fundamentele informatie, VS dollar & goud, Euro & goud, Zwitserse franc & goud, Australische dollar & goud, Canadese dollar & goud, Rupee & goud

Zwitserse banken lopen uit de kluisjes. De Migros Bank heeft geen kluisjes meer vrij en kluisjes van Baloise (safe-box verzekeringsbedrijf) bevestigt dat "de minimale verzekeringslimiet voor kluisjes drastisch is verhoogd".

Als u zich nu niet VOORBEREID, beloof ik u dat wanneer de slotact 'gebeurt' u geen tijd meer heeft uw activa te beschermen. Het zal zijn als duizend mensen die tegelijkertijd door een kleine nooduitgang proberen te rennen. De situatie is VEEL ERGER dan de pratende hoofden u vertellen en PROPAGANDA doet wat het kan om te verhullen dat de keizer geen kleren draagt. Elke keer als ik in de cijfers begin te graven, is het eindresultaat altijd drastisch erger dan zoals het zich laat zien. Overheden zijn allemaal failliet. Nog serieuzer dan hun financiële faillissement is hun totale morele en intellectuele faillissement. De schuld die zij gebruiken om hun uitpuilende bureaucratieën, opgeblazen welzijn, gigantische pensioenen enzovoorts te financieren komen grotendeels van de banken. Maar de banken zijn ook failliet, gedeeltelijke omdat zij zoveel kapitaal hebben uitgeleend aan de failliete overheden. Dus u heeft twee sets van failliete instituten die onderling hun schulden met elkaar blijven verhandelen. De volgende tabel voegt de staatsschuld als een percentage van BBP toe aan de schuld van de financiële instellingen als een percentage van BBP en is een uitstekend voorbeeld. De tabel houdt geen rekening met overige schulden.

Overheden hebben banken nodig om geld te creëren. Al de geldcreatie wordt gedaan in een dans tussen de overheid en banken. Het is als magie. In het begin is er niets dan lucht...volgens komt overheidsschuld en fiat geld. Op het einde kunnen banken en overheden overnacht instorten. De USSR in oktober 1989 is een uitstekend en modern voorbeeld van wat er met het westen gebeurt!!

Griekse en Spaanse mensen die hun voorzorgsmaatregelen nemen zijn nu wellicht de gelukkigen. Dit geldt vooral voor Griekenland waar de schuldensituatie marginaal is en zelfs belachelijk vergeleken tot de rest van de wereld. De kansen zijn er dan als de Zwarte Zwaan komt de meeste mensen te laat zullen zijn...en vol spijt. Er zal een slachting zijn van Treasuries, obligaties, contant geld, bank deposito's, pensioenfondsen,....

total debt 2012

Schulden van landen inclusief schulden van binnenlandse financiële instellingen (banken) fluctueren tussen 148% en 812%. De cijfers houden geen rekening met toekomstige verplichtingen voor pensioenen, gezondheidszorg,...en de publieke schuld. Voor het VK en Japan moet u nog een 200% toevoegen. Dit brengt de totale schuld van het VK tot 1000% van BBP. De totale Belgische schuld tot BBP is +700% (zie eerdere publicaties). Als u ook maar voor een seconde denkt dat Spanje een probleem is, wat dan te denken over Italië met zelfs een grotere totale schuld van 217% van BBP!?

Ik denk dat we op het punt zijn aanbeland waar Goldman Sachs of goud niet eens in staat zijn de situatie te redden. Voeg hieraan toe de dramatische schuldencijfers van de quadriljoenen aan DERIVATEN en u krijgt iets dat zelfs een atoombom doet lijken op Mickey Mouse. Als u denkt dat Duitsland veilig is, zou u de slechte situatie waarin de Duitse banken verkeren moeten zien (zie onderstaande grafiek)....

Conclusie:  

  1. Elke dag lijkt onze beleggingspiramide (ideale opbouw van uw vermogen) nog logischer...elke dag riskeren bezitters van Treasuries en fiat papieren geld het risico alles te verliezen.
  2. Als u ook maar voor een seconde denkt dat we met deze cijfers niets dan deflatie propaganda en geen hyperinflatie zullen zien, heeft u een mentaal probleem.

Meer over de recessie bestendige aandelen (wist u dat Nestle L'Oreal beheert?) - klik op plaatje voor een grotere weergave.

recession proof

Wordt nu abonnee op onze service, het is uw geld in goud waard...


WOENSDAG 27 JUNI 2012 - OVERHEID IS ALTIJD EEN SYNONIEM GEWEEST VOOR LEGALE DIEFSTAL


internet versus televisionInternet brengt hieraan een nieuwe dimensie...de manipulatieve beleid wordt getolereerd en geaccepteerd omdat de komst van televisie in het politieke proces de politici toestaan de massa te manipuleren in stemgedrag. Beleid is niet gebaseerd op overtuigingen maar eerder voor de wens te worden gekozen voor het doel van het bevredigen van egoïstische belangen.

Markten zijn vaan dom en emotioneel. Ik verwacht dat we zullen moeten wachten tot maandag - na de Europese ontmoeting - voor een stomme reden geloven de markten nog altijd dat de overheden zullen stoppen met het pompen van fiat geld in de economie en dat we in deflatie zullen vallen. Dit is BELACHELIJK! Wees liever voorbereid voor het feit dat exponentieel toenemende hoeveelheden geld zal worden geprint en geïnjecteerd tijdens de komende paar jaren. Zodra de markten dit begrijpen zullen we QE tot oneindigheid zijn en een raketlancering van de goudsector. In alle gevallen is de EU failliet en het is slechts een kwestie van WANNEER het zal gebeuren. Europa koers op ramp in volle omvang. U ziet dat de schuldenproblemen in Europa niet simpelweg zijn verbonden aan Griekenland. Zij zijn SYSTEMATISCH...meer

Niet verwonderlijk dat we geen BANKENRUN zien. Elke euro die wordt onttrokken wordt telkens opnieuw geprint / vers gecreëerd en dit gaat door totdat het systeem instort.

Europa is overgenomen door communisten. Portugal wordt gedwongen door de Europese Commissie een groot deel van haar kippen te slachten, de slachting zal volgende maand zijn afgerond. Dit op grond van de ironisch genoeg genaamde EU richtlijn welzijn van legkippen, die verbiedt het doorgaande gebruik van conventionele eieren-leggende kooien. De visvangst van Portugal is effectief gehalveerd. Het land is terug tot het kopen van vele sardientjes van de Spaansevloot die afname vinden in de lokale Portugese keukens . De euro bemoeienis stopt niet bij de vis. De Portugezen zijn gemandateerd om een groot deel van hun jaarlijkse sinaasappelen productie uitkomend boven de afgesproken quota in Brussel te vernietigen. Klaarblijkelijk kopen de Spanjaarden, altijd afgestemd om te profiteren van de tegenslagen van Portugal, de onverkoopbare overvloedige sinaasappelen om ze te gebruiken om jam mee te maken...die zij dan terugverkopen aan de Portugezen. 

(Reuters) - Italiaanse fiscale politie heeft 50 kilogram goud in beslag genomen van een Italiaanse zakenman bij de Zwitserse grens. Het goud met een waarde van ongeveer €2 miljoen werd gevonden in een verborgen compartiment in zijn auto afgelopen donderdag, vermeldde de politie op maandag. De man en zijn dochter die ook in de auto was, werden beschuldigd van smokkel Italianen hebben miljarden euro's aan niet aangegeven vermogens opgeslagen in Zwitserland - fondsen waarover Italië via de Zwitserse belastingdienst met terugwerkende kracht probeert belasting te heffen. Ik heb ook goud gekocht als toevluchtsoord van een verslechtering van de Europese schuldencrisis. Een goed advies: transporteer uw goud of regel LEGAAL transport...nu het nog mogelijk is. Bewaar een klein beetje goud in een oude koekjestrommel...maar sla het gros van uw goud op buiten politiek bereik.

Geduld is een schone zaak!

Prijzen zullen stijgen als de tijd rijp is en niemand het verwacht.Gisteren lieten zien hoe dramatisch goud en zilveraandelen neigen te stijgen zodra de tijd rijp is. Vandaag wil ik mij richten op het feit HOE GOEDKOOP goud- en zilveraandelen zijn en hoeveel goud/zilver u koopt door het aanschaffen van één aandeel. De cijfers zijn verbluffend...

Het gaat buiten de verbeelding hoeveel waarde men koopt door het aanschaffen van één enkel aandeel HARMONY GOLD (uitgebreide tabel met grote selectie zeer koopwaardige goud- zilvermijnbouwaandelen en toelichting hierop voor onze abonnees in het beleggingsgedeelte van de site)

Meer in het abonneegedeelte...


DINSDAG 26 JUNI 2012 - HET KORTE TERMIJN KOOPSIGNAAL UITGEGEVEN VOOR ZILVER & GOUD VAN HET WEEKEND IS BEVESTIGD!


Domino en te weinig, te laat en niet consistent: na Griekenland kwam Portugal, Spanje, komt Italië, komt Cyprus,...verbazingwekkend dat de Europese financiële markten nog altijd in leven zijn. Verbazingwekkend dat we nog geen paniek zien.

Banken zullen tot in hun kern rotten: Moody's snijdt Spaanse banken op overheid downgrade (Reuters) NEW YORK - Moody's investeerders service verlaagde de lange termijn schulden en deposito waardering voor 28 Spaanse banken, dit volgde dicht op de verlaging van Spaanse overheidsrating net boven "junk status" eerder deze maand...meer

Een inflatie aangepaste obligatie is tweemaal zo gevaarlijk als een reguliere staatobligatie. Niet alleen zal het instrument - die geacht wordt om de inflatie te compenseren - en gekoppeld aan de obligatie met een vertraging werkt, maar dat zulks een instrument een DERIVAAT is en door dit te koppelen aan een obligatie, wordt een aan inflatie aangepaste obligatie gevaarlijk.

Overheden schreeuwen om geld, zij hebben meer geld nodig...terwijl de massa doorleeft alsof er niets aan de hand is...op het einde werden goud, zilver en zelfs koper uit circulatie gedreven. Zelfde verhaal, zelfde ontkenning van de massa, zelfde uitkomst...Tijdens dit proces wordt het onmogelijk om deflatie te zien.

 

(Reuters) - Stockton, California had het risico de grootste stad uit de VS ooit te worden om faillissement aan te vragen op het moment dat de secondes wegtikten richting de deadline van middernacht in gesprekken met schuldeisers. Als Stockton, bevolking van bijna 300.000 mensen en 85 mijl ten oosten van San Francisco er niet in slaagt om concessie te bereiken in gesprekken om een tekort van $26 miljoen te sluiten  voor het fiscale jaar dat begint op 1 juli, zal de stadsmanager Bob Deis spoedig bescherming tegen schuldeisers zoeken middels een zeldzame hoofdstuk 9 faillissement.

Stockton's financiën storten in samen met de huizenmarkt, en ondanks het snijden van $90 miljoen in kosten in afgelopen jaren en het snijden in een kwart van de posities in haar agentschappen, bleven de financiën van de stad slecht als gevolg van terugkerende tekorten als gevolg van tegenvallende inkomsten. 

De financiële problemen voor Stockton zijn samengesteld volgens stadsambtenaren, door genereuze betalingen en voordelen voor stadsmedewerkers en gepensioneerden en nam de stad teveel schulden op zich toen het de voordelen van een huizenboom genoot in het eerste deel van het afgelopen decennium, die de stad transformeerde in een verre slaapstad voor de San Fransisco regio. 

Zie ook nog aanvulling maandag 25 juni! 

Meer in abonneesectie...


MAANDAG 25 JUNI 2012 - VERGELEKEN MET GOLDMAN SACHS, ZIJN WIJ MISDIENAREN -


sick on vacation

Geactualiseerde secties: in bewerking!

Europa is overgenomen door de communisten!

Met vakantie en ziek geworden? Een hof zegt, neem een extra vakantie (nee, vandaag is het NIET 1 april!). BRUSSEL - voor meeste Europeanen wordt bijna niets meer geprezen dan hun gegarandeerde jaarlijkse vier tot zes weken vakantieperiode. Maar het was niet duidelijk hoe heilig die tijd was tot afgelopen donderdag, toen het hoogste Europese hof oordeelde dat werkers die ziek worden op vakantie wettelijk recht hebben een andere vakantie op te nemen. "Het doel van het recht op betaald verlof is om de werknemers in staat te stellen om bij te rusten en een periode van ontspanning en vrije tijd te genieten," bepaalde het Gerechtshof van de Europese Unie dat zetelt in Luxemburg, in een zaak waarbij medewerkers van een warenhuis in Spanje waren betrokken...meer

Ruwe olie gedraagt zich op onnatuurlijke wijze: is het al ooit bij u opgekomen dat we niet alleen Presidentsverkiezingen in november hebben, maar dat er ook een voortgaande oorlog is met Iran, China, India en andere landen die besloten hebben geen gebruik van de dollar te maken als munteenheid om oliehandel af te wikkelen en dat de EU sancties tegen Iran vanaf volgende maand ingaan!? Wat er ook gebeurt, bodemvissen is extreem moeilijk...maar we hebben wel een bodem. Politici kunnen een markt slechts voor een bepaalde tijd manipuleren...en op het einde herstelt zo'n markt zich wraakzuchtig. De suprematie van de VS is voorbij en de dollar is niet meer de #1 reserve valuta.

Turks gevechtsvliegtuig neergeschoten nabij de grens met Syrië. Wat of wie zal het vuurtje in het Midden-Oosten doen ontvlammen? Syrische luchtafweer schoten een Turks gevechtsvliegtuig neer dat werd vermist tijdens patrouille nabij de grens tussen de twee landen op vrijdag, volgens lokale televisie rapporten. De F-4 Phantom, een bommenwerper met een piloot en navigatie aan boord, verdween over de Middellandse zee. Al het radar- en radiocontact met het vliegtuig ging verloren kort nadat het toestel vertrok vanaf de Erhac vliegbasis in de zuidelijk Turkse provincie Malatya. Turkije is een lid van de NAVO, dit betekent dat het artikel V van het Noord-Atlantische verdrag kan inroepen en de hulp van alle 28 landen in de alliantie als het wordt aangevallen. De Turkse overheid is een felle criticus van het regime van president Bashar Al-Assad en de spanning langs de landgrens tussen de twee landen is gestegen...meer

Kunt u zich voor een moment voorstellen wat er met uw spaartegoeden zal gebeuren als een oorlog uitbreekt in het Midden-Oosten!? Wat zal de impact op de Banken? zijn, op de aandelenmarkten zullen markten worden gesloten en zo ja in welke landen? Wat zal het effect op Olie aanbod en de prijs van Olie/Gas (40% van de wereld haar olietoevoer gaat door de straat van Hormuz), zullen de overheden 'de oorlog gebruiken' om kapitaalscontroles in te voeren?,...

Deze grafiek is voor degenen die ongeduldig zijn en niet herinneren dat tijdens de laatste depressie goudaandelen niet alleen dramatisch in koers stegen, maar dat zij bovendien richting het einde van de crisis dividenden uitkeerden die vaak hoger lagen dan het oorspronkelijke bedrag geïnvesteerd in hun goudaandelen. Homestake bijvoorbeeld steeg van $50 naar $500. Dividend in 1936 bedroeg $56...meer - Deze uitspraak is belangrijk omdat we een CAPITULATIE VOLUME voor juniors hadden.

LT1800 gold dow ratios

Huizenmarkt in VS bereikt 15 jaar dieptepunt. In theorie zouden kelderende huizenprijzen en record lage rentetarieven het kopen van een woning goedkoper maken dan er één te huren. Maar experts zeggen dat in sommige delen van het land het nog altijd loont om huurder te zijn. Herinner dat de neerwaartse cyclus 26 jaar duurt of tot 2033. Huurders hebben in de tussentijd meer voorraad om uit te kiezen nadat eigenaren die niet in staat zijn hun woningen te verkopen proberen huurders aan te trekken, zegt Dan McCue, research manager bij het gemeenschappelijke centrum "Housing Studies" aan Harvard University. Het aantal eengezinswoningen te huur of verhuurd groeide met 2 miljoen eenheden tussen 2006-2010,...meer. Vergelijkbare patronen ontvouwen zich bijvoorbeeld in Spanje en zullen spoedig worden gezien in Frankrijk, België en Nederland,...

Wij publiceerden deze video lang geleden...het verhaal van Afrikaanse illegale immigranten die op Spaanse mensen botsen die naar Afrika vluchten...

Vastgoed correcties duren 26 jaar! Als u nog altijd uw vakantiehuis in Spanje niet heeft verkocht...kunt u beter vaart maken. Prijzen zullen nog VEEL VERDER dalen. Nieuwe gegevens van gisteren laten zien hoe wanhopig de crisis wordt in Spanje. De vastgoedcrash versnelt. Huizenprijzen daalden met 12,6% in het eerste kwartaal van dit jaar vergeleken met 11,2% een kwartaal eerder en 7,4% het kwartaal daarvoor. Prijzen zijn tenminste 26% gedaald en meer in de kustregio's. "Fundamentals wijzen op een verder 25% daling", zei Standard&Poor in een rapport van donderdag. Het duurt mogelijk nog vier jaar voordat de overvloed van 1 miljoen huizen uit de ontwikkelingsboom te verwijderen.

Meer in abonneesectie...


VRIJDAG 22 JUNI 2012 - PAS OP VOOR GOUD VAN GEKKEN EN LEER TE LEVEN MET VOLATILITEIT -


fools goldGeactualiseerde secties: Hyperinflatie scenario, Hyperinflatie in Zimbabwe, Weimar hyperinflatoire depressie

De gouddip van gisteren was slechts een tijdelijke terugval en een nieuwe koopgelegenheid voor investeerders die het grotere plaatje kunnen zien!

De prijs van goud volgde precies hetzelfde patroon als tijdens de Weimar periode. In wezen vlak tijdens de tweede fase en daarna parabolisch tijdens de inflatoire instorting (zie fasen van hyperinflatoire depressie). Denkt u dat de centrale bankiers en hun gevolmachtigden, net als zij nu doen, de prijsbeweging onderdrukten om tijd te kopen voor de magische eenhoorn om ze op de een of andere manier te redden...meer [doe uzelf een plezier en lees het verhaal van Zimbabwe].

Het moment dat u fysiek goud verkoopt, springt u uit de frituurpan (opgewarmd door centrale banken) in het open vuur...de afgrond...ijle lucht...gekken goud, papieren geld, digitale nummers in een computer, een failliet bankensysteem...als u niet BEGRIJP wat er op dit moment gebeurt, ADVISEER IK U TEN ZEERSTE AAN HET "HYPERINFLATIE SCENARIO" en de "WEIMAR HYPERINFLATOIRE DEPRESSIE" TE LEZEN EN TE HERLEZEN.

Societe Generale is "enthousiast over goud" -  "In het rapport bediscussieerd SocGen de historische relatie tussen de prijs van goud en de VS monetaire basis. Het SocGen team schrijft dat als goud inloopt met het vergroten van de monetaire basis sinds 1920 (zoals het deed in de vroege jaren 80), haar prijs zou stijgen tot $8500/oz," hieraan toevoegend dat om "slechts het gat met de stijging van monetaire basis sinds juli 2007 te dichten, goud zou moeten stijgen tot $1.900/oz, uitgaande van volledige transmissie van de monetaire basis verhoging tot de goudprijs". 

Misschien is de reden voor zwakker goud vandaag verdere SCHULDENAFBOUW, omdat het is uitgelekt dat DEXIA (Frans- Belgische bank) nog eens €220 miljard nodig heeft om te overleven!? - Het hoofd van de Belgische centrale bank, Luc Coene (die slechts enkele wegen terug bevestigde dat ALLES GOED GING) bekende dat Dexia DRINGENT meer kapitaal nodig heeft. 

manneken pisBelgië snel toegevoegd aan de PIGGS-lijst? Ik heb altijd bepleit dat banken en overheden samen sterven en hier is een nieuw bewijs dat deze verklaring correct is.

Het is uitgelekt dat DEXIA (Frans- Belgische bank) mogelijk opnieuw €220 miljard nodig heeft om te overleven!? - Het hoofd van de Belgische centrale bank, Luc Coene (die slechts enkele wegen geleden bevestigde dat alles goed ging) bekende dat Dexia DRINGENT meer kapitaal nodig heeft.

Dexia is een leidende bron van financiering voor de Belgische overheid - het is er niet meer. België moet nodig en andere manier vinden om geld op te halen op internationale markten. Het land heeft niet het geld om de verliezen van de slechte bank nu te absorberen. België heeft een nationale schuld van 100% van BBP en kent problemen om kapitaal aan te trekken onder normale omstandigheden. Additioneel, onder normale omstandigheden, zou België zich richten naar Dexia voor de financiering - dat is natuurlijk geen optie meer.

Dexia heeft meer dan €500 miljard activa en €20 miljard hiervan zijn overheidsschulden van Portugal, Italië en Griekenland. Dus laten we voor dit moment aannemen dat de redding de Belgische regering ongeveer €30 miljard zou kosten - dit is echter veel te conservatief (we praten namelijk over €220 miljard), zou dat op zichzelf staand genoeg zijn om de Belgische staatsschuld te laten stijgen tot 110% van BBP, dit stelt ze op korte afstand van waar Italië zich nu bevindt. Elke groter factie van €220 miljard kunnen de Belgische staatsschuld verdubbelen!

Des te groter de luchtbel, des te meer GELOVERS en des te meer mensen hierin worden gelokt, maar ook des te groter het drama wanneer de luchtbel barst.

De VS treasuries markt is momenteel het dominante financiële mysterie van de huidige tijd. Net als de spreekwoordelijke "lead zeppelin" de wetten van fysica tart, definieert de huidige status van de VS Treasuries markt al onze financiële fundamentals. Het is een markt die niet kan bestaan, maar toch bestaat die [Jeff Nielson]. Treasuries zijn de garantie echter spaarrekeningen en bankdeposito's...

Het feit dat algemene prijsniveau blijft stijgen bewijst dat de DALING in omloopsnelheid meer dan gecompenseerd door de GROEI van de geldhoeveelheid! 

Banken zullen tot in de kern rotten en als zij dit doen nemen zij overheden hierin mee. Moody's verlaagde de kredietstatus van 15 majeure banken inclusief Bank of America, Citigroup, JPMorgan. Moody's "Investors service" verlaagde afgelopen donderdag de schuldenbeoordeling van 15 majeure internationale banken en effecteninstellingen, een beweging die de banken miljarden aan extra dollars als onderpand zou kunnen kosten. Credit Suisse werd met 3 niveaus verlaagd!...meer

Meer in de abonneesectie...


DONDERDAG 21 JUNI 2012 - HAD BERNANKE GISTEREN GESPROKEN?


saint bernanke

Geactualiseerde secties : $-goud, Weimar hyperinflatoire depressie, goud & zilver majors aandelen, recessie bestendige aandelensectie, goud & zilver juniors

Bernanke is niet een soort van orakel...! Aandelen op de wip na FED praat...of dit bewijst hoe dom, onopgeleid en onvolwassen de 'korte termijn marktparticipanten' zijn. U heeft een probleem als u ook maar voor een seconde de leugens die deze mensen verkopen geloofd en dat zij in staat zouden zijn de markt op de middellange termijn te kunnen beïnvloeden. Bernanke & EU vriendjes maken het eindspel slechts ERGER! Wat dit doorgaande FED activisme doet is het voortdurend wijzigen van de werking van de markten, prijsvorming besmetten en goede allocatie van kapitaal verstoren. Nu al wordt de levensvatbaarheid van meerdere segmenten - van geldmarkten tot verzekeraars en vanpensioenfondsen tot aanbieders van dagelijkse markt liquiditeiten, van iedereen die financiële diensten aanbiedt aan bedrijven en particulieren - ondermijnd. De FED heeft ook vele markt participanten geconditioneerd om te geloven in een beleid dat dient voor zowel obligaties als aandelen. En andere overheidsinstanties zijn opgelucht dat de beleidsschijnwerper geen licht werpt op hun schadelijke inactiviteit...meer

Opmerking: als abonnee heeft u toegang tot een aantal gesloten delen van deze site, hieronder onder meer de recessie bestendige aandelensectie. Er zijn vandaag de dag namelijk veel meer mogelijkheden om in te investeren dan alleen in bijvoorbeeld de goud- en zilvermijn aandelen.

In een depressie lijdt iedereen, het is slechts de vraag wie het minst lijdt. Met de verspreidende depressie verhoogd de overheid belastingen en bezuinigingen en overheden en centrale banken gaan door de waarde van het geld te vernietigen door het printen van ongelimiteerde hoeveelheden waardeloos papier. Dit is wanneer het wereldwijde lijden zal versnellen. Nog alleen zullen vele mensen werkloos zijn, zij zullen het ook moeten stellen zonder het sociale vangnet en nagenoeg geen pensioen. En hoe weinig geld de mensen nog over hebben zal geen waarde vanwege hyperinflatoire prijzen van goederen en diensten. Voor enkele bevoorrechte investeerders is er nog tijd om vermogens te behouden door het aankopen van fysiek goud en dit op te slaan buiten het bankensysteem. Hoewel goud met ongeveer factor 6 is gestegen tijdens de laatste 10 jaren, is het nog altijd erg goedkoop en zal het doorgaan de vernietiging van papieren geld te weerspiegelen.

De aandacht die de media geeft aan de correctie van ruwe olie, is een duidelijk teken dat we een bodem hebben...olie is met 20% gedaald in minder dan 2 maanden. De daling is genoeg geweest voor de meeste baisse investeerders om de winst te verklaren en hun short posities te dekken of zelfs nadenken over long gaan na het dieptepunt van afgelopen jaar ergens midden -$70. Maar Jeff Kennedy, hoofd grondstoffenanalist van Elliot Wave International denkt dat deze kopers vroeg zijn op ongeveer $40 (initieel uitbraak niveau). Hij baseert zijn visie op patroonherkenning en psychologie. Hij suggereert dat ruwe olie zal vallen tot het dieptepunt van $38 dollar per vat op het niveau van december 2008, dan een pauze kent en vervolgens nog een 50% zal dalen. In totaal voorspelt Kennedy een aanvullende daling van 80% in ruwe olie tot $16,7 per vat; een niveau niet gezien sinds november 2001...in andere woorden, deze analist begrijpt niet dat we PIEKOLIE hebben en het oosten consumeert wat het westen bespaart. De analist lijkt ook niet op de hoogte te zijn van het feit van aardgas gisteren een belangrijke bodem bereikte.

De VS is net als GRIEKENLAND aan de steroïden...beste scenario is dat zij in staat zijn de schijn op te houden tot de presidentiële verkiezingen van november.


WOENSDAG 20 JUNI 2012 - OOIT GEPROBEERD SCHULDEN TERUG TE BETALEN MET MEER SCHULDEN!? HOEZO KUNNEN OVERHEDEN DIT WEL DOEN?


World War IIIGeactualiseerde secties: in bewerking!

Aandelen houden van het idee dat we KWANTITATIEVE GELDVERRUIMING (QE) tot in de oneindigheid zien...de creatie van meer schulden en meer fiat geld is een veilige route van een Dow Jones richting 30.000 punten en hoger

WWIII zou de katalysator kunnen zijn van de aankomende dramatische bull poot voor goud. Iran, Syrië, Rusland en Chinaplannen "het grootste oorlogspel ooit in het Midden-Oosten", volgens een niet bevestigd rapport op de semi- officiële Iranese nieuws website Fars News. Volgens het artikel bereiden de vier landen 90.000 troepen, 400 vliegtuigen en 1.000 tanks voor massale gezamenlijk manoeuvres voor, deze gaan plaats vinden langs de Syrische kust binnen één maand. Niet alleen is de VS- dollar niet langer de reservemunt van de wereld, maar ook lijkt de VS haar militaire grip te verliezen. Iets wat de meeste Amerikanen niet zien of begrijpen. Het rapport stelt dat de Russische atoomonderzeeërs en oorlogsschepen, vliegdekschepen en mijnenzoekers net als Iranese oorlogsschepen en onderzeeërs ook in Syrië arriveren en dat Egypte akkoord is met het laten oversteken van 12 Chinese oorlogsschepen over het Suezkanaal for de oefening...meer

Voeg hieraan toe de speculatie van QE3 die al rommelt sinds QE2 was afgerond in juni 2011, ondanks duidelijke tekenen dat in recente maanden de economie van de VS vertraagd - met het verschrikkelijke banenrapport van 1 juni als belangrijke indicator - dit vergroot deze verwachtingen. Goldman Sachs denkt dat het mogelijk is dat de FED over zou kunnen gaan tot open-markt aankopen van tussen $50-$75 miljard, mogelijk als onderdeel van haar inspanningen om nominale BBP groei te bewerkstellingen. Econoom Bob Wenzel rapporteert op zijn blog: $75 milard als aanvullende reserves zou enorm zijn. Als dit niet eindigt als overtollige reserves zou $75 miljard an sich alleen al op jaarbasis een groei van M2 [ziek] van 10,5% veroorzaken - dit is dan niet eens inclusief het vermenigvuldigingseffect van fractioneel reserve bankieren."

Olie is geen goud wanneer inflatie intreedt, niemand gaat proberen om $10.000 te beschermen door het kopen van 100 vaten olie van $100 elk om dit in zijn eigen achtertuin op te slaan. Olie is geen geld en kan geen geld zijn door de extreem hoge opslagkosten vergeleken tot de extreem goedkope opslagmogelijkheden voor goud. Tarwe is geen goud en is ook extreem omvangrijk en zwaar voor de waarde en is niet eenvoudig door een persoon te vervoeren. Een $8 dollar kostende zak tarwe is 80 pond en kan niet eens worden gebruik voor de lunch. Dit brengt me tot Zilver. Hoewel zilvermunten handig zijn en mogelijk op een gegeven moment gebruikt kunnen worden als geld, is ZILVER OMVANGRIJK en 1 kilo zilver bevat minder koopkracht dan een gouden munt van 1 oz. Probeer nu te reizen en een willekeurige grens over te steken met ofwel 10 kg zilver of 10 1oz. Krügerrands. Voeg hieraan toe dat in de meeste westerse landen er 21% belasting wordt geheven over zilver...

Gisteren plaatste aardgas zich in haar grootste rally van een jaar van het dieptepunt in april, hierbij dichtte ze de oververkochte omstandigheid ten opzichte van het 200-daags voortschrijdend gemiddeld. Het haalde een deel van het voordeel van de afgelopen weken terug en de opwaartse dynamiek bevestigt de terugkeer van vraag op een progressief hoger niveau en dit geeft extra geloofwaardigheid aan onze stelling dat de prijzen een bodem hebben bereikt. (zie ook commentaar van de dag gisteren en dinsdag en de aandelen uit onze aardgassectie).

Royal Dutch Shell kreeg toestemming van Obama om een enorm olieveld in het noorden van Alaska te boren. Merk op dat we de arbitrage van Schlumberger voor Royal Ducth vorige week adviseerden (positie moet nog worden aangepast in onze modelportefeuille).

We hebben belangrijke actualisatie van onze Model Porteuille: we controleren en actualiseren onze modelportefeuille regelmatig..(zie abonneesectie voor onze wissels en actualisatie) [Het is niet dat we wisselingen maken in onze model portefeuille omdat we het aandeel niet meer waarderen. Het kan ook zijn dat we een ander aandeel meer waarderen en dat het beter in onze portefeuille past].

Ik vind het niet erg als ik nu een pessimist of realist wordt genoemd...maar dit is de toekomst van de EURRS, uw toekomst, de toekomst van uw kinderen en kleinkinderen!  Een erg verontrustende videoclip!

Dit gaat niet alleen over uw spaartegoeden...het gaat over uw leven, uw toekomst en de dictatuur van Van Rompuy, Barosso en co. Ik verwacht eerst KAPITAALSCONTROLES te zien...vanaf 2013. Zodra kapitaal zit opgesloten in het Europese continent zullen de meeste inwoners ook vast komen te zitten...en de meesten zullen niet in staat zijn te vertrekken omdat zij niet in staat zijn hun spaartegoeden/activa mee te nemen. Denk liever twee keer na voordat u uw hoofd in EU zand stopt!

Meer in onze abonneesectie...


DINSDAG 19 JUNI 2012 - WEINIGEN ZIEN DE NIEUWE OVERWINNING VOOR DE TECHNOCRATEN IN GRIEKENLAND -


IBM candle2

Geactualiseerde sectie: $-goud, Obligaties algemeen, Verenigde Staten, Duitsland

Amerikaanse aandelenmarkten blijven profiteren van kapitaal dat Europa ontvlucht. De grafiek van IBM is een uitstekend voorbeeld en nog altijd koopwaardig. De grootste bedrijven uit de VS verslaag het gemiddelde aandeel in de Standard&Poor's 500 index het meest in meer dan 10 jaar tijd, gevoed door stijgende dividenden en waarderingen 31% onder historisch gemiddelde en angst.

Vandaag de dag bestaat de Europese invasie niet uit staande legers zoals in de tijd van Hitler en Napoleon, maar door de kracht van geld.Na de installatie van een technocratische regering in Italië, zien we mogelijk een tweede technocratische regering in Griekenland. Mogelijk hebben we de onvermijdelijke Griekse exit nog eens 6 tot 12 of maximaal 24 maanden uitgesteld, maar dit resultaat is NIET geruststellend. De strijd in Griekenland zal woeden en het zal zeker overslaan naar de rest van Europa.

Op hetzelfde moment beslissen president Obama en Poetin over de toekomst van Syrië en het Midden-Oosten in Mexico. Er staat hier veel meer op het spel dan de meeste mensen begrijpen. 

De HUI of Goud en Zilver major index heeft haar uitbraak & V-bodem gevestigd, zoals we vorige week al aankondigden sinds de index nu ook door 50 daags voortschrijdend gemiddelde is gebroken. Net als in 2008 hebben we een V-vormige bodem en ik verwacht dat de aandelen in ons winkelmandje tegen het einde van dit jaar verkopen op prijsniveaus boven de prijzen van augustus 2011. Volgende stop is 200 daags voortschrijdende gemiddelde. Hausse markten kenmerken zich door hogere dieptepunten en hogere toppen. 

Japan beëindigt Nucleaire bevriezing. Twee reactoren van Kansai Electric Power Co's Ohi kerncentrale kunnen veilig worden bediend, verklaarde Noda 16 juni na een ontmoeting met drie kabinetsministers, die een gezamenlijke goedkeuringsbevoegdheid delen. De faciliteit, die ten dienste staat van de $1000 miljard economie van de tweede grootste stedelijke regio van Japan, zei dat het onmiddellijk zou beginnen met werkzaamheden om een reactor op te starten. 

Tijdens de Weimar revolutie steeg de prijs van goud sneller dan de inflatie. Inflatie was in eerste instantie goedaardig, daarna begon het snel te groeien en werd al snel een monster. Wat er voor ons als investeerders van belang is dat de prijs van goud sneller stijg dan de tempo van inflatie. De data hier onthullen dat gedurende deze periode van vijf jaar, de goudprijs 1,8x meer steeg dan de inflatie. Men kan het niet helpen zich af te vragen hoe het voelde voor de mensen in Duitsland wiens vermogen verdampte in deze tijd. Zij werden bestolen door de overheid - zij waren aan de verliezende kant van een massale transfer van rijkdom. Natuurlijk zijn er twee kanten aan het verhaal, zij die significante hoeveelheden goud en zilver bezaten waren de netto ontvangers. Aan welke kant wilt u staan?

Sinds Weimar Duitsland zijn er 29 gevallen van hyperinflatie geweest ter wereld, inclusief die in Oostenrijk, Argentinië, Griekenland, Mexico, Brazilië, Taiwan, Turkije en Zimbabwe, om er enkele te noemen. Gemiddeld is dat er één per ongeveer drie jaar.

 

 


MAANDAG 18 JUNI 2012 - WIE DOET ALSOF DAT WANNEER GRIEKENLAND DE EU VERLAAT ZOIETS NEGATIEF IS VOOR DE EURO? -


Geactualiseerde secties: in bewerking!

greek soldierGriekenland beleeft een nek aan nek race tussen Grexit en geen-Grexit. Dit was min of meer te verwachten. De helft van de Griekse actieve bevolking leeft van de overheid. Voor hen zou een Grexit het einde inluiden van hun inkomsten! Logica is dat Griekenland op weg is naar een revolutie!

Zij hebben een systeem uitgevonden waarbij men NOOIT een run op de EU-banken kan zien...Europese bankiers en politici zijn gluiperig. Dat waren zij en zullen zij altijd zijn...het zit simpelweg in hun genen!

 "Je vermeldt het niet wanneer je in noodsituatie verkeert, omdat u dan de situatie verergert. Dus ik zie echt niet het nut van transparanter zijn", Luc Coene, de centrale bank gouverneur van België. 

Griekenland heeft de mogelijkheid om ongelimiteerde hoeveelheden euro's te printen via de nationale centrale bank. Toen de ECB de toegang tot LTRO geld aan Griekse banken weigerde vanwege onvoldoende onderpand, keerden zij onmiddellijk naar de Griekse centrale bank en kregen wat zij wilden. Het antwoord heette "Emergency Lending Assistance", ofwel ELA. In feite machtigt de ECB de verschillende nationale centrale banken geld beschikbaar te maken aan banken met geld problemen, maar met dien verstande dat de schuld de verantwoordelijkheid is van de nationale centrale bank en haar regering.

We hebben alle elementen voor een hyperinflatoire depressie. Belangrijk te begrijpen dat de gevolgen van geld dat Griekenland, Spanje, Frankrijk,...verlaat, zorgen voor DEFLATIE. Het is negatief voor de lokale economie en negatief voor het algemene prijsniveau van vastgoed...terwijl de prijs van energie en voedsel blijft stijgen. In economische begrippen daalt de prijs van Hoge Orde Kapitaalsgoederen terwijl de prijs van Lage Orde Consumentengoederen stijgt.

Zo lang als de EU in ontkenning blijft wordt het kapitaal/activa toegestaan de zinkende Titanic blijven verlaten. Kapitaalscontroles zouden betekenen dat Europese politici op een punt zijn beland waar zij begrijpen dat het einde in zicht is.

IJsland 2010...leden van parlement op de vlucht voor boze menigte.

Opmerking: de leider (minister-president) die in dienst was in 2010 is sindsdien gearresteerd en in de gevangenis.

Investeert u nog in de luchtbel van Treasuries, obligaties, spaarrekeningen, bank deposito's,...terwijl deelnemingen in hierna genoemde echte activa de volgende rendementen uitbetalen: Coca Cola (KO) – 2.7% ; Pepsi cola (PEP) – 3.1% ; IBM – 1.7% ; Johnson and Johnson (JNJ) - 4% ; Unilever (UN) – 4% ;  Lockheed (LMT) - 4.8% ;  Waste Management (WM) – 4.4% ; ; BP – 5% ;  Kraft (KFT) – 3% - ATT (T) 5 % - Chlorox (CLX) – 3.6% ; Procter and Gamble (PG) – 3.6% ; Pfizer (PFE) – 4 % ;  Novartis (NVS) – 4.7% ; Mc Donalds (MCD) – 3.2% ;Freeport (FCX) – 3.7% ;  France Telecom (FTE) – 14.2% [sommige van deze aandelen zitten in een seculiere trend naar beneden en zouden op dit moment NIET moeten worden gekocht!]

Schiet de pianist niet neer voor wat er gebeurt met goud en zilver aandelen...ook hier hebben we extreme manipulatie!

Het is OK om op rampen voor te bereiden; maar zorg er dan tenminste ook voor dat u ook een plan heeft voor succes. Het einde van de wereld gebeurt slechts eenmaal - maandag is wellicht niet die dag. Door recessies en depressies, flashes en crashes lijken we te volharden. "Voor alle goed gedocumenteerde uitdagingen waar markten en investeerders voor staan, is een financiële armageddon nog altijd een onwaarschijnlijke gebeurtenis", schrijft Colas. "En zelfs als dit gebeurt, wat zijn dan de kansen dat u genoeg gouden munten, gevriesdroogd voedsel en wapens bezit".

Sub-Sahara groei kan verstevigen tot 5% in 2012. Johannesburg - terwijl wereldwijde vraag verstevigd en binnenlandse vraag robuust blijft, wordt verwacht dat de economische groei in sub-sahara Afrika versterkt tot 5% in 2012, zegt de Wereldbank in haar nieuw verschenen "Global Economic Prospects (GEP)". Het voorziet groei van 5,3% in 2013 en 5,2% in 2014. Volgens de wereldorganisatie bleef economische groei in de regio robuust in 2011 op 4,7%. Exclusief Zuid-Afrika was groei van de regio sterker op 5,6%, dit maakte het een van de snelst groeiende ontwikkelingslanden. "Hogere grondstofprijzen en verbeterde macro-economische data en politieke stabiliteit in recente jaren hebben private investeringen in de regio gestimuleerd, met veelbelovende vooruitzichten in de middellange termijn". "Terwijl wereldwijde vraag stevig blijft en binnenlandse vraag robuust, wordt verwacht dat regionale groei verstevigd tot 5% in 2012, 5,3% in 2013 en 5,2% in 2014," concludeerde het.

Noord Amerikaanse aandelenmarkten bevinden zich nog altijd in een seculiere bull trend en de prestaties van de meeste aandelen uit de RECESSIE BESTENDIGE AANDELENSECTIE zijn uitstekend geweest. Stap er nu niet meteen in...wacht op een zwaktemoment.

Lees verder in de abonneesectie... 


VRIJDAG 15 JUNI 2012 - DE STERKE EURO WIJST NAAR DE RICHTING DAT ER EEN OPLOSSING IS GEVONDEN VOOR GRIEKENLAND!


cacerolazo

Schuldencrisis: de kosten van faillissement - rellen, belegeringen en dood in laat december 2001, de straten van Buenos Aires zijn afgedaald naar anarchie. 39 mensen stierven in gewelddadige protesten en dwongen president Fernando De la Rúa ontslag te nemen, vluchtend in een helikopter bij meer intense rellen. De la Rúa verklaarde 'een staat van beleg' nadat duizenden mensen door Argentinië marcheerden terwijl zij op potten en pannen sloegen - dit is wat nu cacerolazo heet. De sociale onrust veroorzaakte verdere politieke onrust: vier presidenten waren in functie in 10 dagen na ontslag van De la Rúa's. Volgend op een spoedberaad van het Congres, werd Eduardo Duhalde beëdigd op 2 januari 2002 en bood enige stabiliteit. Dit waren de gevolgen va de instorting van de Argentijnse economie, die ertoe leidde dat het Zuid-Amerikaanse land failliet ging bij $100 miljard aan schuld - de grootste overheidsfaillissement in de geschiedenis, tot het gedeeltelijk herstructureren van Griekenland ongeveer drie maanden geleden. Samen met het faillissement bracht Duhalde een einde aan het 'converteerbare' systeem van het voorgaande decennium, die de Argentijnse peso had gekoppeld aan de VS dollar. De peso werd vervolgens variabel, dit leidde tot haar snelle devaluatie. Converteerbaarheid was de verantwoordelijkheid van de voorgaande minister van Financiën Domingo Cavallo tot de hyperinflatie van Argentinië in de jaren '80, met een hoogtepunt van 5000% in 1989. Het betekende dat de centrale bank genoeg dollars in reserve zou moeten aanhouden, om de waarde van de in circulatie zijnde peso's te evenaren, dit dwong de overheid tot een strikt monetair beleid...meer

Schuldencrisis: laatste hoop van de ECB bij een dijkdoorbraak in Spanje. Spaanse leenkosten zijn gestegen naar recordhoogte en zijn gevaarlijk dicht bij punt van geen weg terug, dit is een dreiging van een regelrechte overheidscrisis, tenzij de Europese Centrale Bank tot redding overgaat. 6% is een belangrijk en bijna magisch niveau. Zoals ik al meerdere gelegenheden heb uitgelegd dat de SCHULD zo groot is geworden dat zodra de overheid meer dan 7% moet betalen om deze in te lossen, de schuldheffing exponentieel stijgt en een land richting faillissement dwingt. Dit zou kunnen gebeuren met Spanje...het is aan te raden om elke kracht van de EURO te gebruiken om deze valuta om te wisselen voor Canadese Dollars en/of Australische dollars. Technisch gesproken bevindt de Yen zich in bull markt, maar de fundamenten zijn nu te gevaarlijk. De Zuid-Afrikaanse Rand evolueert zijwaarts en ik zet nog altijd vraagtekens bij de middellange / lange termijn situatie in het land.

De ultieme valuta blijft goud en goud kent geen tegenpartij risico. Zodra u een Fiat valuta kan converteren in goud en aandelen bent u UIT elke valuta in ECHTE ACTIVA. Centrale banken blijven interveniëren op bijna dagelijkse basis door het verkopen van goud op de papieren markt...maar dit is een beperkt houdbare techniek. Elke zwakte MOET worden gebruikt om uw positie te vergroten / initiëren. De grootte van de doorgaande consolidatie zal de amplitude van de komende bull run bepalen. Ik verwacht dat tijdens de volgende bull run nu elk moment kan beginnen, Goud de top van haar trendkanaal bereikt.

Het is DUIDELIJK geworden dat de Westerse wereld een DEPRESSIE is ingetreden en we ook een PARADIGMA VERSCHUIVING hebben. Zelfs China is niet in staat een groeicijfer te produceren en de Chinese vastgoedmarkt loopt in de richting van een hevige crisis. Unilever ontslaat 800 mensen alleen al in VK, 7 van de 10 pensioenfondsen zitten in de problemen, werkloosheid stijgt, landen en banken moeten worden gered, de Bank van Italië gaf goedkeuring aan de surseance van betaling door Bank Networp Investments SpA (BNI) zonder communicatie met haar deposanten, in de VS heeft een geldinjectie van 9 slechts nog een positieve impact van 1 op de economie. Zij dit FIAT WINSTEN blijven nastreven zullen onvermijdelijk hard worden geraakt zodra het systeem breekt of beter nog wanneer de massa beseft dat het systeem failliet is...De aankomende generatie is opgeleid met het droombeeld dat de overheid hen zal bedienen van wieg tot kist en dat banken heilige instituten zijn, terwijl wij nu zullen zien dat precies het tegenovergestelde waar is.

bull1Vele investeerders hebben nooit met AANDELEN te maken gehad en hebben geen idee hoe het werkt. Een andere groep denkt dat met moet HANDELEN om geld te verdienen met AANDELEN. Anderen zijn ervan overtuigd dat zij de markt op dagelijkse basis moeten volgen als zij hun spaartegoeden niet willen verliezen. Aandelen kunnen risicovol zijn als u in de verkeerde sectoren investeert: financiën - verzekeringen en banken, auto-industrie, vastgoed,...obligaties zijn echter een ongeluk dat staat te gebeuren en die kunnen/zullen uw spaartegoeden in beperkte tijd wegvagen. Wat de meeste mensen niet begrijpen is de Treasuries of overheidsobligaties gebruikt worden om FIAT GELD TE CREËREN en bekleding zijn voor SPAARREKENINGEN en BANK DEPOSITO'S [investeerders in Griekse, Spaanse en Italiaanse treasuries verloren 75% van hun spaartegoeden in slechts enkele weken tijd]. In een wereld waar obligatiehouders nooit kunnen verliezen, kunnen mensen nooit winnen.

Rentetarieven stegen scherp toen investeerders (institutioneel en privé) hun middelen van obligaties (overheid gegarandeerde schuldpapieren) naar aandelen verschoven (echte activa, aandelen, grondstoffen, goud). Nog maar gisteren wezen wij op Olie aandelen met yields tot 5% en onze Recessie bestendige aandelensectie laat aandelen zien met rendementen tot 11%. Zelfs de gedumpte Spaanse en Griekse overheidsobligaties kunnen hier niet aan tippen. Herinner dat in slechts 6 maanden na de Grote Depressie aandelen alweer de helft van hun verliezen hadden goedgemaakt, het duurt 26 jaar voordat vastgoed start met herstel na een crisis en Overheid(treasuries) betalen NOOIT hun schuld terug. Dit is het tijdperk van grondstoffen, goud, zilver en aandelen...die zoals gewoonlijk een muur vol zorgen beklimmen. Kent u bijvoorbeeld de prestaties van het aandeel IBM???? Doe nu uw voordeel met onze jarenlange kennis en ervaring en bepaal zelf aan de hand van onze uitgebreide tips en inzichten (o.a. aandelensecties, vreemde valuta's, grondstoffen) hoe en waar u uw eigen vermogen het beste kunt alloceren en veilig stellen. De prijs van een abonnement is haar geld in goud waard!! Sinds 2004 hebben onze abonnees op basis van onze adviezen jaarlijkse rendementen kunnen behalen van circa 20%. Belangrijker nog dat wij vooral VEILIGHEID nastreven...en Goldonomic een onafhankelijke, eerlijke informatiebron is en een alternatief voor de vaak vervormde en vaak incorrectie financiële en economische informatie, zoals deze wordt verstrekt door bankiers en media. De westerse wereld gaat door een storm en fortuinen zullen vernietigd worden, terwijl er ook nieuwe fortuinen worden opgebouwd. Aan welke kant staat u straks??

Meer in de abonneesectie


DONDERDAG 14 JUNI - HET IS GENIAAL, BRILJANT: ITALIANEN LENEN ZELF TEGEN 7% EN LENEN DIT UIT AAN SPANJE VOOR 3%


De redding van Spanje laat zien wat een succes de EU en de euro is!?...Van Rompuy is niet teruggekeerd naar het europarlement sinds zijn opmerking "we zijn de hoek om naar verbetering"!? Ik heb eerlijk gezegd moeilijkheden om beleefd te blijven. "De euro Titanic heeft een ijsberg geraakt en jammer genoeg zijn er niet genoeg reddingsboten." [voor niet Europeanen: merk het aantal lege stoelen op en hoe de vertegenwoordigers letterlijk hangen in hun stoelen. De man op het einde met de bril is Verhofstadt, een Belgische ex Minister-president - klik op namen voor enige ironie]

De Italiaanse bank Banca Network heeft alle betalingen tot juli 2012 gestaakt! Zelfs de pinautomaten van Banca Network zijn niet meer in bedrijf.

De CEO van JPMorgan, Jamie DIMON (of is het DEMON) getuigd vandaag voor de senaat. De man lijkt gevaarlijk veel op een misdienaar...

Geef speciale aandacht aan xxxxxxxxx met 3,9% yield en Microsoft in Recessiebestendige aandelensectie.

Lees verder in de abonneesectie...(leer als abonnee uw vermogen NU veilig te stellen)


WOENSDAG 13 JUNI 2012 - KREDIETBEOORDELAARS BLIJVEN EUROPESE BANKEN EN LANDEN AFWAARDEREN...MAAR WE WISTEN ALLEMAAL AL DAT DIT ZOU GAAN GEBEUREN!


ItalyGeactualiseerde secties: Recessiebestendige aandelen (LOCG), Uranium aandelen, Olie aandelelen, bank & financiële aandelen, ruwe olie, aardgas, kolen, landbouwproducten, koper&platina, inflatieindex, €-euro en goud, buitenlandse valuta...zie abonneegedeelte

Het feit dat het erg moeilijk, zo niet onmogelijk, is om een scenario te beschrijven over de aanstaande ineenstorting van Europa betekent dat alles mogelijk is. Tenslotte staan we op het punt de dood van Frankenstein te beleven.

  • Tijdens het proces kan de Euro 40% en meer van haar waarde verliezen ten opzichte van de VS Dollar.
  • Voor of na het proces zullen bezuinigingen mogelijk kapitaalscontroles en/of tenminste een financiële- en converteerbare valuta (euro, nieuwe euro of nieuwe Drachme,...)
  • Vreemde valuta saldi van Europese inwoners kunnen gedwongen worden verruild tegen de nieuwe valuta (Nieuwe Drachme, nieuwe peseta,..)
  • De export van bepaalde kostbaarheden wordt mogelijk beperkt (bijvoorbeeld goud en zilver)
  • Mogelijk zullen we een nieuwe vrije dag met beperkte geldopname mogelijkheden beleven
  • Mogelijk zien we nieuwe grenscontroles tussen Europese landen (voor nationale veiligheid).

Afgelopen maandag groeiden de zorgen dat Italië het volgende slachtoffer van Europa's financiële infectie zou kunnen worden, dit zorgde ervoor dat nerveuze investeerders Italiaanse aandelen en -obligaties verkochten en dit een drukkend effect had op de euforie van de in het weekend gesloten deal om Spaanse banken te redden. Italiaanse ambtenaren uitten persoonlijk de vrees dat de €100 miljard euro die Europa verstrekte aan de Spaanse banken mogelijk niet genoeg zijn om te zorgen dat de problemen zich niet verder verspreiden. Het is goed mogelijk dat de euro nog maar 3 weken heeft in plaats van 3 maanden!?...meer

Het wordt een stuk erger voordat het beter zal gaan...

We hebben een paradigma verandering. U moet tenminste 65% van uw vermogen in fysiek goud aanhouden en het buiten politiek bereik stellen. U moet NU handelen! Sluit nu een abonnement voor meer informatie en begeleiding uw vermogen veilig te stellen!

Rente is de prijs die men moet betalen voor geld. Op hetzelfde moment is het ook een indicator voor de waarde van het papieren geld. Een rentetarief van NUL%, betekent dat geld niets of weinig waard is. In feite, omdat de reële rentetarieven NEGATIEF zijn, zou men per definitie al GEEN koopkracht in geld, bank deposito's, spaarrekeningen, treasuries moeten aanhouden. 

Het gemiddelde vermogen van de Amerikaan schommelde rond $100.000. Dit cijfer is met 60% gedaald. Met het versnellende toenemende inflatiecijfer en de kunstmatig lage rentetarieven, wordt kapitaal geconsumeerd in een versneld tempo in de VS en in Europa. Dit is een DIRECT GEVOLG van het onverantwoordelijke gedrag van de overheden (politici).

Slechts voor niet-Europeanen die wensen te investeren in euro's: xxxxxxxxx yield van 14,13% is verdacht hoog maar zelfs al wordt het gereduceerd tot een jaarlijks €1 euro op de huidige prijzen van het aandeel is er nog altijd een yield van 10%.

UITVERKOOP, UITVERKOOP en hoge yields in de sectie olie aandelen. xxxxx (xxx) 4,9%, xxxxx 5,0% yield, xxxxxxxx 5,3% yield, xxxxxxxx 4,0% yield.

Meer in abonneegedeelte...


DINSDAG 12 JUNI 2012 - U KUNT EEN BAL NIET EEUWIG ONDER WATER HOUDEN - 


Geactualiseerde secties: in bewerking

money jail"Rampenplanning is aan de gang voor een scenario waarin Griekenland vertrekt," zei een van de bronnen die is betrokken in de conference calls. "Beperkte geldopnames uit geldautomaten en beperkte verhuizing van kapitaal zijn overwogen en geanalyseerd."

BRUSSELS (Reuters) - Europese financiële beambten hebben een worst-case scenario besproken wat de geldopnames vanuit geldautomaten beperkt, grenscontroles en kapitaalscontroles instelt in ten minste Griekenland, zou Athene besluiten om de euro te verlaten. EU ambtenaren hebben Reuters verteld dat de ideeën onderdeel uitmaken van een reeks van rampenplannen. Zij benadrukken dat de discussies alleen maar gingen over het voorbereid zijn op alle eventualiteiten in plaats van dat zij deze plannen maken voor iets wat zij verwachten dat er gaat gebeuren - niemand die Reuters sprak verwacht dat Griekenland de eurozone zal verlaten. De Belgische minister van Financiën, Steve Vanackere, zei dat het een basisfunctie van elke eurozone lid was om voorbereid te zijn op problemen. Deze discussies lijken in dat kader plaats te vinden.

Maar met toegenomen politieke onzekerheid in Griekenland nadat de verkiezingen van 6 mei geen uitsluitsel boden en voor een tweede verkiezingsronde op 17 juni is er een toegenomen noodzaak tot het in kaart brengen van een risicoplan, zeiden EU bronnen...meer

Er is weinig twijfel dat de prijs van Ruwe Olie naar beneden is geduwd met hulp van DERIVATEN...en we hebben mogelijk een BODEM. Er zijn meer en meer aanwijzigen dat net als voor goud en zilver, de prijs van bepaalde grondstoffen zou kunnen worden gemanipuleerd door de overheden. Op een zeker moment echt botst de fysieke markt met de papieren markt en we hebben mogelijk dat punt bereikt. Ruwe Olie is STERK OVERVERKOCHT (OVERSOLD). We hebben Piek Olie en wat er niet in het westen wordt geconsumeerd, wordt gebruikt in het oosten.

Spanje is (voorlopig) gered. Volgende op de "Bucket list" zijn Italië en Frankrijk. Ik heb niet de intentie op uitgebreid het Europees drama te blijven beschrijven, omdat ik dit al maanden en zelfs jaren toelicht (zie hiervoor oudere berichten). Om eerlijk te zijn, ik ben blij dat andere financiële nieuwssites en zelfs de media dit hebben overgenomen. Nu dat het zichtbaar is geworden voor iedereen, is de tijd gekomen om voor de toekomst te plannen. Herinner dat een goede piloot altijd een stapje voor is op het vliegtuig. Vooral in slechte weersomstandigheden en geen zicht...en dat hij de passagiers tijdig waarschuwt dat de vlucht turbulent zal zijn! Het is turbulent en dat blijft het.

De situatie in de VS VERBETERT NIET! Slechts in de media gaan zaken beter...vooral in de Europese media. Begrijp PROPAGANDA!? De pratende hoofden klaarblijkelijk niet...

Het is interessant dat het duidelijk wordt dat zelfs met DERIVATEN het moeilijker en moeilijker wordt om de markten en de cijfers/statistieken voor de gek te houden. Vergelijk slechts de CCI index en hoe deze corrigeerde tijdens de 2008 Lehman Bros. schuldenafbouw...meer

In het abonneegedeelte zijn de LANGE TERMIJN grondstoffen grafieken, lange termijn CCI (inflatie index), Koper, Ruwe Olie en zilver extreem interessant en onthullend voor de nabije toekomst (zie de blauwe pijlen). Wij bieden gedegen INVESTERINGSADVIES (voor elke portefeuille)...geen ROULETTE assistentie en beloven onze abonnees geen astronomische winsten, maar onder meer deze lange termijn grafieken zijn goud waard. Vooral omdat zij allemaal in één richting wijzen!...meer

Lees verder in de abonneesectie...


MAANDAG 11 JUNI 2012 -  KWANTITATIEVE GELDVERRUIMING TOT IN DE ONEINDIGHEID GEGARANDEERD -


last tango in paris

Geactualiseerde secties: Beleggingspiramide

In de ogen van de leiders van de EU is er totale en complete waanzin (N. Farage). Amerikanen mogen voor geen seconde denken of hopen dat zij kunnen ontsnappen...zij zijn de volgende dominosteen die zal vallen na de eurozone. Belgen zouden feitelijk beschaamd moeten zijn dat zij de slechte president van het asiel hebben geleverd.

De EU-macht voedt Spanje met reddingsfondsen. Tenminste is dit hoe de operatie wordt verkocht aan het publiek. Het goede nieuws is dat overheden GEEN ENKELE bank failliet laten gaan, noch staan zij een bankenrun toe. Elke keer dat een dergelijke actie zich voordoet koopt het tijd voor de Investeerder om zijn spaartegoeden in veiligheid te brengen...voor de Hyperinflatie. Wat Spanje betreft, het is SLECHTS €100 miljard en we zijn er nu van verzekerd dat alles veilig is...!!!??? Hoe kunnen mensen zo dom zijn dit te geloven?

Wat er vandaag de dag gebeurt is niets meer dan dat ik al in 2004 voorspelde dat er zou gebeuren. We staan op het moment het eindspel te beleven. Geen noodzaak om de situatie in detail te beschrijven omdat het nu al wel zichtbaar zou moeten zijn voor iedereen. Zij die het niet zien behoren tot de 1e en 3e groep passagiers op de Titanic. Zij staan op het punt te verdrinken (hun spaartegoeden te verliezen). Maar we hebben een gebrek aan reddingsmiddelen (goud/zilver).

Franse steden hebben problemen om extra kredieten aan te trekken. De situatie is zo erg dat zij nu proberen geld van China te lenen!? Het is interessant om te weten dat vele Franse steden het derivatenspel speelden EN VERLOREN. Wat er ook geschreven wordt, geen twijfel dat Hollande aan de basis staat van de grootste "negatieve" verrassing in Europa. Deel van het probleem is het gevolg van het faillissement van DEXIA, die van oudsher de leverancier van geld voor Franse en Belgische steden was. Banken en overheden zullen samen ZINKEN. Wat we zien is de laatste Tango. Bent u voorbereid??? [de stad Chartres heeft dringend €300 miljoen nodig].

De Amerikaanse dollar is geen veilige haven en zal sterven als gevolg van de dood van de Euro. Men moet de Beleggingspiramide volgen (opbouw en allocatie van uw vermogen) en ervoor zorgen dat uw spaartegoeden buiten politiek bereik zijn. U moet zich ten alle tijden herinneren dat toen Napoleon geldgebrek had, hij alle eigendommen van de kerk nam om te overleven.

De trigger van de crisis zijn de euro en Griekenland. Een default van Griekenland zal resulteren in het activeren van de Credit Default Swaps, doodt de derivaten en de banken die deze hebben vervaardigd.


VRIJDAG 8 JUNI  - BEN EN GOLDMAN, JPMORGAN...WAT EEN LACHTERTJE!...EN MENSEN BLIJVEN ZE VERTROUWEN???


sharksMijn ervaring is dat het erger wordt, des te meer "ZIJ" zullen liegen en des te meer zij zullen manipuleren. Dit alles wijst naar een ONGELUK DAT STAAT TE GEBEUREN. Niets is veranderd, behalve dat alles slechter is geworden... Dit was precies wat er gebeurde in de jaren '60 en '80 toen Europa devaluatie na devaluatie beleefde. PROPAGANDA gaat is crescendo als de broeken van de manipulatoren nat worden. Dit is de belangrijkste reden waarom men extreem voorzichtig moet zijn met Treasuries en Fiat geld...Hoe velen herinneren oktober 1989 toen de voormalige Sovjet-Unie failliet over de nacht failliet ging!? Hoe velen herinneren het drama in Argentinië waar banken een week werden gesloten en bankopnames werden beperkt/ onmogelijk gemaakt. Hoe velen herinneren Operatie Gutt en vergelijkbare operaties na WWII waar zware acties door overheden werden genomen teneinde naar verluidt de oorlogswinsten uit de economie te zuiveren? "Ga er niet vanuit dat het deze keer anders zal zijn!""...des te meer kritiek de situatie wordt, des te meer volatiliteit we zullen zien...

Een uitstekend voorbeeld uit de praktij is Spanje. Terwijl Spaanse autoriteiten doen alsof zij "absoluut geen noodzaak tot hulp" hebben, weten financiële media al dat het land/banken tenminste $100 miljard nodig heeft om te overleven. Fitch verlaagde de Spaanse kredietstatus met drie gradaties en geeft de schuld aan de Europese leiders voor 'afwezigheid van een geloofwaardige visie' voor de euro. Een ernstig verkeerd behandeling van de schuldencrisis door  Europese leiders maakte dat Fitch de Spaanse kredietrating met drie gradaties afwaardeerde en verstrekte een waarschuwing over de stabiliteit van het land, schuldenniveaus en de economie...meer en Ben Bernanke zegt dat de FED klaar is te handelen als de crisis intensiveert. De VS centrale bank is voorbereid actie te onderenemen als de "significante risico's" uitgaande van de eurozone het herstel van het land bedreigd, zeg voorzitter van de Federal Reserve Ben Bernanke.

Als u ziet hoe kinderen en mensen worden afgeslacht in Syrië terwijl er geen ingreep is hoe dan ook, denkt u dan echt dat zij ook maar iets bekommeren om uw spaartegoeden? Weet u wat KANONNENVOER is!?

Er zijn twee manieren een stad te vernietigen: of u bombardeert het of u controleert de rente. Vastgoed is een hoge orde kapitaalsgoed en haar waarde lijdt ALTIJD tijdens een inflatoire depressie. Tijdens de Weimar revolutie kon een huurbaas nauwelijks een brood kopen van de maandelijkse huurinkomsten. Meeste mensen begrijpen niet dat een huis niet buiten politiek bereik kan worden geplaatst.

Ik ben benieuwd hoe de gemiddelde investeerde overleefd!? Net de inbox van een emailaccount geleegd: videoclips, Facebook berichten, Twitter berichten,...het is echt een onmogelijke taak geworden.

Technische indicatoren voor de goud en zilversector op "korte termijn overkocht". Voeg hieraan toe alle Handelaren die denken dat zij hun winsten voor het weekend moeten verzilveren en een klein beetje hulp van de Gold Pool en Centrale Banken en men kan de reactie/correctie van gisteren als NORMAAL beschouwen. Naar mijn mening geven de media Bernanke te veel krediet...wellicht omdat zij geen idee hebben van wat er nu gebeurt en hoe de financiële markten functioneren.

Zie ook onderstaand bericht van vrijdag 8 juni: Geld, goud en zilver van Elmer Hogervorst en Eric Mecking.

Meer in de abonneesectie...


Vrijdag 8 juni -


voorpagina goud rgb

Elmer Hogervorst (1965) is fiscaal jurist. Hij studeerde Nederlands recht aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en fiscaal recht aan de Universiteit van Leiden. Eric Mecking (1959) is historicus en financieel-economisch analist. Hij studeerde geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en publiceerde in 2005 Deflatie in aantocht (7de druk, 2010) en in 2006 Het drama van 1918.

Goud en zilver trekken tegenwoordig veel aandacht, evenals de euro. Zo goed als het gaat met deze edelmetalen, zo slecht gaat het met ons betaalmiddel. Iedereen heeft het erover en iedereen heeft een mening. Toch weten maar weinigen precies wat geld is en wat goud en zilver hiermee te maken hebben. Niet verwonderlijk. Want zoveel als erover gesproken wordt, zo weinig is erover geschreven. Boeken over goud en zilver zijn net zo schaars als de edelmetalen zelf. Zeker in het Nederlandse taalgebied.

Eric Mecking en Elmer Hogervorst hebben daarom dit boek geschreven dat volgens hen in een dringende behoefte voorziet. Zij behandelen niet alleen de geschiedenis van geld, goud en zilver, maar geven ook argumenten waarom u op z'n minst een greintje goud dient te bezitten. De praktische handleiding geeft antwoord op vragen als: welk edelmetaal moet ik kopen, wanneer en bij wie? Waar moet ik het laten en wanneer moet ik het verkopen?

Een onmisbaar boek voor wie meer wil weten over goud en zilver. Als u dit boek gelezen heeft, weet u dat deze edelmetalen eeuwenlang geld zijn geweest en dat papieren valuta's in verhouding vaak snel verdwenen. U weet dan ook wat u met een deel van uw geld moet doen. Daarna is het aan u om aan de gang te gaan. En uw slag te slaan. Voor uw eigen, gouden toekomst!


DONDERDAG 7 JUNI -DIT BLAAST ZICH IN HUN GEZICHTEN OP !


facebooks-worst-nightmare-after-gm-heres-how-the-other-dominoes-could-fall

Geactualiseerde secties: zie abonneesectie! 

Sinds het begin van de financiële crisis en kwantitatieve geldverruiming is de vraag voor ons: hoe kunnen de Federal Reserve en de ECB de 0% rentetarieven voor banken en negatieve reële rentevoeten voor spaarders en obligatiehouders handhaven, terwijl de overheden van de VS en de EURO-zone jaarlijks biljoenen toevoegen aan de staatsschuld via hun begrotingstekorten? Hoe is het zelfs mogelijk om in te beelden dat dit een gelukkige afloop kan hebben!?

De meeste mensen begrijpen niet dat de negatieve reële rentetarieven niet alleen kapitaal wegjaagd, maar het ook de reserves van pensioenfondsen en (her)verzekeraars, die toch al in grote problemen zitten, degradeert. In feite vlucht het kapitaal weg of het wordt geconsumeerd. Vanuit een economisch oogpunt is het onmogelijk een herstel te orkestreren zonder KAPITAAL.

De Centrale van van Spanje voorspelt dat huisprijzen de komende twee jaar verder zullen dalen. Volgens officiële cijfers zijn huizenprijzen gemiddeld met 15,4% gedaald sinds het eerste kwartaal van 2008, dit is een verbluffende 20% na inflatie (volgens onze informatie zijn huizenprijzen al tenminste 30 - 40% gedaald). Maar nu heeft de baas van de bank Jose Luis Malo de Molina voorspelt dat huizenprijzen in reële termen tot 30% kunnen dalen voordat ze de bodem beginnen te bereiken tegen het einde van volgend jaar. "De correctie in prijzen is nog op z'n beloop," zei hij. De vastgoedmarkt blijft worstelen met overaanbod van huizen die is opgebouwd tijdens de massale huizenboom die barstte in het begin van 2008. "Er zijn tussen 800.000 en 1.100.000 onverkochte huizen, die druk blijven uitoefenen op de prijzen," voegde Malo de Molina toe.

Meer in de abonneesectie...


WOENSDAG 6 JUNI  - WE STAAN OP HET PUNT DE DOOD VAN DE GOLD POOL TE BELEVEN-


Geactualiseerde secties: goud- en zilveraandelen (majors), goud- en zilveraandelen (juniors)

Alles is klaar voor de gekte...de centrale banken en de gold pool verliezen hun grip op goud.


Spanje waarschuwt voor krediet bevriezing. De Spaanse minister van Financiën deed afgelopen dinsdag een oproep aan Europese leiders voor financiële steun, hij gaf aan dat de kredietmarkten van het land blokkeren. De yield op de 10-jaars Spaanse obligaties is aan het flirten tegen de 7% grens wat riekt naar ingebreke angst. Tijdens de laatste paar weken, is de 10-jaars yield op het hoogste niveau sinds november. Minister van Financiën Cristobal Montore vertelde op een Spaans radiostation Onda Cero dat het "technisch onmogelijk" is voor Spanje om zichzelf te redden. Hij gaf aan de Spanje meer geld nodig heeft om haar schuldensituatie te verbeteren en de obligatiemarkten te openen zodat mensen weer in het land kunnen investeren. Afgelopen week verlaagde kredietrating bureau Egan Jonen Spanje's kredietrating van BB- naar B., en gouverneur Miguel Angel Fernandez Ordonex van de Bank van Spanje zei dat hij een maand te vroeg ontslag nam uit zijn functie...meerSpanje drong er afgelopen dinsdag bij eurozone partners op aan sneller te handelen en haar verzwakte banken te ondersteunen, met de minister van financiën Cristobal Montoro die zei dat de overheid effectief haar toegang to de kapitaalsmarkt was verloren als gevolg van...meer

Gaat u op vakantie naar Turkije!? Waarom zou u daar niet meteen een bankrekening openen. Nu kunnen particuliere beleggers niet all hun gouden sieraden, baren en munten bewaren in een toegewezen bankrekening, maar men kan ook goud accumuleren op de rekeningen, met belastingvrije 24-karaats goud transacties. Mensen kunnen kiezen goud deposito rekeningen, gouden check, goud transfers, goud gram rekeningen en beveiligd kapitaal door goud gedekte fondsen. Nu heeft de totale goud depositos in de bankensector een niveau bereikt van naar schatting $7,69 miljard.

meer in abonneegedeelte...


DINSDAG 5 JUNI 2012  - FYSIEK GOUD EN FYSIEK ZILVER ZIJN DE ENIGE MOGELIJKE ONTSNAPPINGSROUTES -


alpha bank run

Geactualiseerde secties: zie abonneesectie

Het absolute worstcase scenario voor overheden is een banken run. Het beangstigd alle betrokkenen, omdat zaken sneller uit de hand kunnen lopen dat overheden hierop kunnen reageren om het te stoppen, met uitzondering van de meest draconische maatregelen. Zij vragen ook van banken om elke mogelijke activa te liquideren, hierbij het verhullen van de waarheid over wat de actuele waarde van deze 'activa' is. Niemand wil echt weten wat de markt hiervoor feitelijk wil betalen. We zien dit nu in Spanje, waar volgens Bloomberg, "vele Spaanse banken vastgoedverkopen vermijden zodat zij geen mark-to-market waarderingen hoeven toe te passen. We zien dit ook in Florida waar een vergelijkbaar patroon wordt gehanteerd. Potentiële kopers die een bod plaatsen op een 'foreclosed' eigendom worden simpelweg genegeerd...

Dit is waarom de overheden al het mogelijke doen om het algemene renteniveau zo laag als mogelijk te houden. Het wereldwijde Minsky moment is gearriveerd. Schuldenopbouw leidt eventueel tot een financiële crisis. U hoeft geen econoom te zijn om de kern van Minsky's theorieën te begrijpen. Terwijl een economie groeit komen er steeds grotere hoeveelheden schuld. Uiteindelijk komt het punt waar de kosten van het voldoen van de schulden niet langer meer kan worden voldaan uit de capaciteit van de productiviteit van die economie - dat is het Minsky moment, en we kijken nu naar dit scenario dat op dit moment in de hele wereld speelt. Op het moment dat obligatieyields pieken kijken obligatie-investeerders naar de uitstaande schulden van een land en realiseren zich dat deze schuld onmogelijk kan worden gehonoreerd. Dat er geen kans is dat een land de rente kan blijven betalen over haar schuldenlast en dat er geen manier was waarop de obligatiemarkt kon doen alsof alles in orde is, net als nu het geval in het VK, VS en Japan...voor nu.

Domino, domino,...Ierland, Griekenland, Spanje, Italië, Portugal, Frankrijk, België, Nederland...dat is hoe  het mechanisme opereert. Pech als u het eerste dominosteentje bent en het niet aan zag komen. een IDIOOT als u verder in de rij staat, u ziet de dominosteentjes vallen en u neemt geen voorzorgsmaatregelen...omdat uw bankier en uw minister-president doen alsof er GEEN PROBLEEM is!

Alle overheden zijn hetzelfde. Net zoals de ratten liegen en vechten zijn wanneer in de hoek gedreven. Vooral als u zich realiseert dat zij niet eens zichzelf uit de schulden kunnen lenen en belastingniveaus op een te hoog niveau liggen. Op dat moment, als het laatste dominosteentje op het punt staat te vallen, zal de bevolking ontwaken en een einde maken aan de zittende regering, of het nu absolutisme, communisme, socialisme of zelfs democratie is (democratie is de wet van de domste). Zoals we zagen in Libië, Egypte en Syrië zullen overheden zich NOOIT vrijwillig overgeven en zullen zij het leger en de politiemacht gebruiken om hun macht veilig te stellen. De Franse revolutie, de onafhankelijkheid van de VS, de onafhankelijkheid van België...het gebeurde allemaal als een resultaat van een economische crisis. 

We hebben een WERELDWIJDE SLOWDOWN en ik verwacht dat landen net als China meer zullen lijden dan het westen, omdat zij Hoge Orde Kapitaalsgoederen produceren. Fractioneel Reserve Bankieren en het creëren van geld uit het niets heeft zichzelf als een vernietigend virus door de gehele wereld gewerkt...Slechts nadat de FONDSEN DIE NIET JUIST ZIJN GEALLOCEERD uit het systeem zijn gereinigd, zullen we een herstel van het systeem zijn. Dramatisch dat in de meeste gevallen slechts een OORLOG in staat is het systeem te zuiveren.

Tijdens de laatste economische en financiële crisis voor de grote Oorlogen gaven "zij" ook aan Goud gelinkte obligaties uit.  Het is goed mogelijk dat "zij" - als zij verwachten dat dit hun rotzooi beter zou verkopen - opnieuw vergelijkbare schuldcertificaten zouden kunnen uitgeven. Echter het gros van de door goud gegarandeerde obligaties zoals geëmitteerd voor de Grote oorlogen werd allemaal waardeloos. Als u geen fysiek goud bezit, heeft u geen geld!

Wat we nu beleven is de dood van het socialisme zoals de Russen het einde van het communisme beleefden in de maanden voor oktober 1989. Op hetzelfde moment ervaren we dat de democratie zoals we die nu kennen, in feite een erg slecht systeem is. Socialisme is stervende omdat het geld van de anderen allemaal is uitgegeven...zij doodden de kip met de gouden eieren.

Het idee dat een HUIS kan worden gekocht en gekoesterd kwam op na de Grote Depressie toen zij 30 jaars hypotheken invoerden om een mislukte vastgoedmarkt opnieuw leven in te blazen. Uit dezelfde tijdsperiode ontstond het idee van investeren in Overheidsobligaties absolute veiligheid was en dat Banken de veiligste plaats waren om u spaartegoeden te bewaren. Er is niet de kleinste twijfel dat de massa compleet anders zal denken binnen 5 jaar van nu...en tegengesteld aan de geest zoals ontwikkeld na de Grote Depressie.

Digitaal geld en digitale bankrekeningen zijn niet en zullen niet worden opgelegd door groepen als de Bilderbergs of andere invloedrijke rijke mensen. Slechts overheden (en banken) streven dit na omdat DIGITALISATIE de ultieme droom is van elke politici. Eenmaal op zijn plaats, kunnen ze de laatste cent uit uw zak belasten. Fysiek goud en fysiek zilver zijn de enig mogelijke vluchtwegen...Er zijn natuurlijk meer geavanceerde vluchtroutes mogelijk. Echter zijn deze niet toegankelijk voor de gemiddelde investeerder. 

Overheden zullen elke cent die zij kunnen lenen, belasten of stelen uitgeven. Des te meer geld waarop zij de handen op kunnen leggen, des te meer zij zullen uitgeven. Dit is een kwestie van overleven voor iedere gekozen politici. Totdat de politici (voornamelijk de vader tot zoon politici) worden weggewerkt en de macht terugvloeit naar de bevolking zal de crisis verdiepen...

We hebben Nigel Farage in Europa en nu ook Mike Bost in de VS. Zelfde verhaal, andere kant van de Atlantische oceaan. Tenminste zijn er in de VS geen lege stoelen zoals we die in Europa beleven, maar het gemiddelde IQ van de toehoorders lijkt net zo laag als in Europa.

Meer in het abonneegedeelte...


MAANDAG 4 JUNI 2012 - DE DRAMATISCH SPRONG NA DE 3 TAPS - HERINNER UW PAGINA TE VERVERSEN OM DE LAATSTE GRAFIEKEN TE KUNNEN LEZEN!!!


wise men goldonomicGeactualiseerde secties: Abonneesectie

Waar zijn de idioten die doen alsof het gedaan was met goud, dat de zeepbel was gebarsten!? We hadden een wedergeboorte van goud vrijdag. Herinner de EILAND OMKERING die ik recentelijk nog opmerkte...dit is precies wat we hebben. Een uitstekend voorbeeld kan worden gevonden in de $-goud sectie voor GLD etf. Vergelijkbaar verhaal voor goud- en zilveraandelen...NU is de tijd rijp om nieuwe posities toe te voegen danwel de gemiddelde kosten van u portefeuille te verlagen of nieuwe posities te starten. 

Het is zorgwekkend dat goud elke vrijdag tot leven lijkt te komen (dit gebeurde tenminste de laatste twee vrijdagen) of dit geeft aan de investeerders VREZEN dat er iets tijdens het weekend gaat gebeuren...en dit kan ik niet weerleggen.

Ook zorgwekkend is het feit dat goud losbreekt van de Dollar/Euro balans en van de prijsevolutie van andere grondstoffen net als bijvoorbeeld ruwe olie. Vandaag daalde de prijs van ruwe olie terwijl goud scherp steeg. De aandelenmarkten en de Dow Jones daalden, terwijl goud steeg.

Kwantitatieve verruiming tot in de oneindigheid! Zorgwekkend is het feit dat de goudkoers sterk steeg terwijl het Amerikaanse banencijfer negatief was. Het is belangrijk om te begrijp dat we op het punt zijn aanbeland waar de BEDRIEGLIJKE MARGINS van de overheid niet-bestaand zijn geworden...of de banencijfers kunnen niet meer worden bedrogen door geboortecijfers...en dat het effect van QEII voorbij is. Verwacht spoedig QEIII!...meer als de Obama administratie niet snel handelt zien we mogelijk Romney als president van de VS. Als zulks gebeurt barst de hel los.

Spoedig zullen obligaties en Treasuries niet eens de inkt op het papier waard zijn. Tegen de tijd dat Treasuries waardeloos worden, zijn uw bank en spaartegoeden al waardeloos geworden...Vastgoed zal meer dan 50% hebben verloren en de markt zal compleet opgedroogd zijn. Beste scenario is dat we geen burgeroorlog gaan beleven...zie artikel Zero Hedge.

new pesetasSpanje zal als eerste land de eurozone verlaten. Spanje is te groot om te redden en wil dit ook helemaal niet.Ik heb ik Spanje gewoond en zij nemen geen genoegen met een half/slecht antwoord. Het is meer waarschijnlijk dat de Spanjaarden zich uit de euro terugtrekken dan de Grieken, of feitelijk elk van de perifere landen. Zij zijn te groot om te redden, ze hebben geen moeite om hun relatie met de Europese Unie te verbreken, ze hebben al genoeg van de bezuinigingen en er is een grotere Spaanssprekende wereld voor hen om naar toe te groeien. Er zijn weinig goede redenen waarom het land in de euro zal blijven - en er zijn weinig tekenen dat zij de wil hebben om de offers die de munt hun oplegt te verdragen. Spanje is politiek veilig. De Grieken blijven omdat ze dan vergrendeld zijn met Europa (in plaats van onderdeel van de Turkse invloedssfeer te zitten). Letland wilde toetreden tot de Eurozone, omdat zij anders werden gedomineerd door Rusland. Voor de Ieren gaat het om afscheiding van Groot-Brittannië. De Duitsers blijven bij de euro omdat de EU een breuk met het getroebleerde verleden betekent, zelfs al vervaagd dat enigszins voor de jongere generatie. Voor Frankrijk verhoogt de valuta hun invloed in een wereld waar middelgrote Europese staten niet echt meer meetellen. Maar Spanje heeft deze problemen niet. Het kan de in of uit de euro stappen afhankelijk of het werkt of niet. En op dit moment werkt het klaarblijkelijk niet. Spanje heeft een grotere horizon. De Spaanse economie lijkt gedeeltelijk op Europa, maar het lijkt net zoveel op de booming Spaanssprekende economieën van Latijns- Amerika (en inderdaad de enorme Spaanstalige markt in de VS). In plaats van het VK heeft de Spaanse bedrijvigheid altijd wereldlijk gekeken inplaats van slechts naar de Europese markt. Waarom ze vastbinden aan een instortend project, terwijl er buiten veel grotere kansen liggen?...meer

Het volgende probleem waar Griekenland en Spanje tegenaan lopen is een verstoring van de Elektriciteit- en energievoorraad. Geen elektriciteit resulteert in GEEN INTERNET en geen energie resulteert in een gebrek aan voedsel (transport stokt). In zuid Spanje zijn de schappen leeg na slechts 3 DAGEN. [Voor de sancties kochten Spanje en Griekenland hun olie in Iran].

De Europese Centrale Bank heeft in het geheim €100 miljard verspreid aan Griekse banken en miljarden meer aan andere Europese banken en, door dit te doen hebben zij grote macht over 'eurozone politici' opgedaan. [the Financial Times].

Risicostelling: van hoog risico naar laag risico - zie grafiek op abonneegedeelte website!

Lees verder in abonneegedeelte...


VRIJDAG 1 JUNI 2012 -  DE TEKENEN VAN CHAOS SLUIMEREN -


dead euro

De Europese Unie zou spoedig een vergelijkbare ineenstorting beleven zoals gebeurde met de Sovjet-Unie. Herinner dat het van de een op andere dag gebeurde op een donkere dag in oktober 1989. Wat we nu beleven is de dood van het westerse socialisme...Dit is de staat waarin Europa verkeert: failliete landen die proberen failliete banken te redden uit fondsen die worden gegarandeerd door andere failliete overheden. Wat zou er mis kunnen gaan?

Financiële markten worden gedreven door hebzucht, propaganda, misleidende informatie en manipulatie. Financiële markten kunnen langer onlogisch blijven dan u solvabel. Natuurlijk is er een uitzondering voor banken en overheden omdat zij uit het niets geld kunnen bijdrukken en derivaten en papieren markten hebben die kunnen worden gemanipuleerd. Zij kunnen per definitie langer overleven...maar als zij sterven is het gevolg verschrikkelijk. Geschiedenis is hiervan het bewijs.

capflight spainGeld vliegt weg uit de perifere eurozone landen zoals nu al even gaande is in Griekenland. Maar bewijs dat het niet langer vlucht naar rijkere eurozone landen maar volledig het Europese continent verlaat, is een zeer groot aanvullend gevaar waardoor de crisis verder verdiept.

"Anekdotisch bewijs suggereert dat gedurende het grootste deel van 2010, 2011 en begin 2012, de grootste verschuiving in portefeuille uit het perifere Europa plaatsvond in [Duitse] obligaties" zei Peter Schaffrik, hoofd Europese tarieven bij RBC Capital markets. "Echter is er opstapelend bewijs dat dit gedrag aan het veranderen is en feitelijke kapitaalsvlucht uit Europa (in plaats van binnen Europa) plaats vindt." Gedurende de laatste paar weken is $66 miljard dollar Spanje verlaten...en dit is slechts het begin en slechts Spanje...

Diepwater olieproductie kost $70 tot $85 per vat. Om olie te produceren uit strakke olieformaties in de VS zoals de Bakken olie-schalie kost tenminste $80 dollar per vat. Productie vanuit het noordpoolgebied, coal-to-liquids en gas-to-liquids (converteren van aardgas naar onder meer benzine of diesel) zijn zelfs nog duurder. Gelukkig zijn de 7 zussen (grote oliebedrijven worden steeds meer aardgasbedrijven). De prijs van ruwe olie is te veel gedaald, te snel en te diep. Alle indicatoren zijn oververkocht en een correctie of tenminste een consolidatie op huidige prijsniveau's is te verwachten. We hebben PIEKOLIE!

Videoclip voor degenen die geloven dat goud een zeepbel is!


 

 
 

Categories: Financieel Nieuws

Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."
Cron Job Starts