30
januari
2015

NIEUWS JAN. '15 (publiek)

Waarom beweren de Media dat Rusland failliet is en gaat als zoiets pure leugen is !?

 Vrijdag 30 januari 2015 - Panama heeft 137.000 sociale woningen tekort

panama social housingBijgewerkte secties: $-Gold , € - Gold , Silver , £-Gold & £/$/€ , Crude Oil , Oil shares

Panama moet in de komende jaren 137.000 nieuwe sociale woningen bouwen. Vandaag slaagt het land er niet in om meer dan 5.000 of 6.000 van die woningen te bouwen. Struikelstenen zijn onder andere de vrijwel onbestaande werkloosheid en het ontbreken van ervaren bouwvakkers, projectontwikkelaars en bouwmaatschappijen. Recent werden de minimumlonen verdubbeld, waardoor we verwachten dat de vraag naar woningen nog zal toenemen. Een straffe prestatie voor een land dat meestal wordt beschouwd als een 'bananenrepubliek'  [merk op dat de Chiquita banaan in Panama wordt geteeld).

Belangrijke technicals: zie betalende sectie (abonnees)

   Copyright 2014, All Rights Reserved - The contents of this report may NOT be copied, reproduced, or distributed without the explicit written consent of Goldonomic.


Donderdag 29 januari 2015 - Laat ons even kijken naar de technische factoren...

Bijgewerkte secties: Aussie-Gold, Loonie-Gold, Indian Rupee-Gold , Yuan-Gold , World Stock Market indexes ,

Belangrijke Technicals: deze belangrijke informatie is alleen beschikbaar voor abonnees

 Copyright 2014, All Rights Reserved - The contents of this report may NOT be copied, reproduced, or distributed without the explicit written consent of Goldonomic.


Woensdag 28 januari 2015 - Geen Depressie...!?...Wees op de hoede voor dergelijke levensgevaarlijke propaganda!

IBMBijgewerkte  secties:

International Business Machines Corp. (IBM) zal 26% van zijn personeel volgende week afdanken (meer dan 100.000 mensen)...Al wie nog durft te beweren dat alles goed gaat, zou zich moeten schamen.

De Dow Jones en de SP 500 zijn beide teruggevallen onder hun 200 day Moving Average. De gevolgen daarvan zullen binnenkort duidelijk worden. Alles wijst er op dat het huidige seizoen van de kwartaalresultaten de Amerikaanse beurzen weg zal duwen uit de bovenkant van hun stijgend trendkanaal. Ze zullen teruvallen naar de onderkant van dat kanaal en het valt af te wachten wat er dan zal gebeuren. De vraag is of we al dan niet een BACKTEST zullen krijgen. Blijft die uit, dan is er kans op een zware correctie in de indices met 50 tot 60%. Zwakkere beurzen zullen de overheden dwingen om nog meer geld te drukken en dat in een nog sneller tempo. Zodra de financiële markten in de gaten krijgen dat dit te gebeuren staat, zullen de beurskoersen weer beginnen te stijgen. Dat zou het signaal geven dat de cyclus van hyperinflatie voor de deur staat. 

Op die manier stevenen we af op de moeder van alle correcties, een shock zonder voorgaande. De fiat (papieren) currencties zullen instorten, hetzelfde zal gebeuren met de schulden die door de centrale banken gedekt worden.

We staan aan de vooravond van het tijdperk waarin duidelijk zal worden hoe pijnlijk de gevolgen zijn van het manipuleren van de vrije markten door de prijzen van aandelen, obligaties, grondstoffen en valuta's van bovenaf te sturen. De centrale banken hebben dat spelletje 7 jaar ongestraft kunnen spelen, maar het uur van de afrekening staat nu voor de deur. Dan zal blijken hoe gevaarlijk het is om beleggingsbeslissingen afhankelijk te maken van de willekeur van individuen. Dergelijke handelswijze staat regelrecht op de economische fundamentals en op het systeem van de vrije markten.

Belangrijke Technicals: zie betalende sectie

 Copyright 2014, All Rights Reserved - The contents of this report may NOT be copied, reproduced, or distributed without the explicit written consent of Goldonomic.


Dinsdag 27 januari 27 - De mainstream media zijn de kluts volldig kwijt en het wordt steeds gevaarlijker om naar hen te luisteren. 

Bijgewerkte secties:

Wie op zoekt is naar een verblijfplaats in het buitenland, moet uitkijken naar een plaats die veilig en stabiel is. We kunnen opties voorstellen waar u niet veel of zelfs geen tijd hoeft te slijten, maar naar waar u met alle plezier naar zult uitwijken wanneer de situatie dat vereist. Op de koop toe kan het fiscaal interessant zijn om op die plaatsen te verblijven.

Wanneer het water door de dam breekt, zal het te laat zijn om te reageren. De enorme prijzenslag die op de oliemarkt woedt, zal onvermijdelijk gevolgen hebben voor de miljarden Dollars aan schulden en uitstaande derivaten. Er zullen grote schokgolven door het financieel systeem gaan zodra duidelijk wordt dat deze enorme bedragen nooit zullen terugbetaald worden. Deze evolutie is al volop aan de gang.

Zoals het geval was bij de sub-prime crisis van 2008, zal het enige tijd vergen alvorens de gevolgen van prijsval op de oliemarkt helemaal duidelijk worden. We herinneren er aan dat de sub-prime crisis al in 2007 vaste vorm begon aan te nemen. De Aziatische crisis startte in Thailand in 1997, maar kwam pas een jaar later op volle snelheid.  Het vergt dus enige tijd alvorens de omvang van een crisis duideiljk wordt.

De prijzen voor olie en aardgas zullen steil de hoogte inschieten zoals ze eerst steil naar omlaag zijn gedoken. Dat zal gebeuren zodra de energieoorlog op één of ander manier opgelost is. Het aanbod aan olie zal in een dergelijk scenario sterk zijn gedaald. Onthoud dat de vraag op de oliemarkt inelastisch is...en dat de marginale productieprijs per vat ruwe olie 75 dollar bedraagt.

In het Midden-Oosten is er meer onrust op komst. Het feit dat de ene Saoedische koning na de andere het tijdelijke voor het eeuwige verwisselt, zal het evenwicht op de oliemarkt verder verstoren. De situatie in het Midden-Oosten wordt zo alleen maar onzekerder. In Saoedi-Arabië is de koningstitel overdraagbaar van broer naar broer of naar halfbroer. Dat duurt juist zo lang tot een volledige generatie uitgestorven is. Alleen in dat geval zal de fakkel overgedragen worden naar de volgende generatie, die echter totaal onervaren is.

 Copyright 2014, All Rights Reserved - The contents of this report may NOT be copied, reproduced, or distributed without the explicit written consent of Goldonomic.


Maandag 26 januari 2015 - Rationele mensen hebben een plan B

Bijgewerkte secties: Euro-Goud en Euro-Dollar , US-Dollar ,

 Hitler ziet zijn bankrekening in het rood duiken als gevolg van de crash van zowel de Euro als de Zwitserse frank. Het is slechts een kwestie van tijd alvorens onderstaande clip ook betrekking zal hebben op de US-Dollar en op Gold & Silver!.

hitler swiss

De Amerikaanse regering geeft in de praktijk het geld gratis weg en de rest van de wereld is dat niet ontgaan. Iedereen leent Dollars aan een recordtempo. Wereldwijd zijn de carry trades (geld geleend in US Dollars en belegd in andere activa) momenteel goed voor meer dan 9.000 miljard Dollar (meer dan de economie van Frankrijk en die van Brazilië samen). Ooit zal dat mislopen, de Dollar zal vermorzeld worden. Vervolgens zullen de VS in vuur en vlam gezet worden.

Obama en de USA doen copy en paste met alle sociale voorzieningen die in Europa bestaan, ze worden nu ook in de VS geïmplementeerd. Ik heb nog nooit eerder in de geschiedenis een land zo snel het socialisme zien adopteren.  Ik verwacht dat de US-Dollar en de USA zelf met een doffe KNAL (eentje zoals we in Zwitserland gezien hebben) uiteen zullen spatten. De USA en de Dollar worden van binnenuit opgevreten, op een kwade dag zal het karkas openbarsten. De Amerikaanse politici zijn in feite superidioten, ze blijven zich maar in de eigen voet schieten:  "We zijn bereikd om van Zwitserland één van de centra voor offshore RMB business te maken,” verklaarde de Chinese president  Li. De Zwitserse centrale bank heeft een overeenkomst gesloten met de People’s Bank of China (PBOC) om in Zwitserland clearing operaties voor de handel in renminbi (yuan) op te zetten.

In afwachting van de toestemming van de toezichthouders, zal de overeenkomst leiden tot de vestiging van de eerste Chinese bank in de Zwitserse financiële hub Zurich. In de toekomst zal dit leiden tot de mogelijkheid voor de clearance van yuans in deze stad. Beijing en Bern versterken zo hun financiële banden, de oprichting van een offshore yuan markt in Zurich belandt in een stroomversnelling.

Zurich vervoegt een groeiende lijst van internationale hotspots zoals Sydney, Seoel, Parijs, Luxemburg, Londen, Frankfurt, Singapore en Hong Kong die al belangrijke centra zijn voor de handel in yuans.

70% van de Griekse jongeren heeft geen job. U leest het goed: 70%!  Het is ongelooflijk dat dat leiders als Van Rompuy, Barosso, Verhofstadt & co. nog altijd vrij rondlopen. Meer problemen in Griekenland zijn negatief voor de wisselkoersevolutie van de Euro en eveneens negatief voor sommige Europese beurzen. Knoop het goed in de oren: de winsten die op de beurs gerealiseerd kunnen worden, zullen niet opwegen tegen het verlies van de Euro. Het scenario kan worden vergeleken met dat in Japan: een zwakke Yen en een zwakke Euro, maar sterke aandelenmarkten. Daarom blijven we ons focussen op onze Investment Pyramid.

Copyright 2014, Alle Rechten Voorbehouden - De inhoud van dit rapport mag niet worden gecopieerd, gereproduceerd, noch verdeeld zonder de geschreven toelating van Goldonomic.


Vrijdag 23 januari 2015 - Super Mario heeft zijn Bazooka afgeschoten...beschikt u over voldoende goud en zilver!?

ECB  kondigde gisteren QE (of het drukken van geld) aan voor een bedrag van 60 miljard Euro per maand. Dit zal de prijsniveaus echter maar met 0,20% tot 0,80% kunnen verhogen. Erger nog is dat er nu voldoende aanbod aan obligaties is in Europa, zodat de ECB zal moeten overgaan tot monetariseren van de schulden. Jammer maar helaas, maar monetarisering van de schulden zal altijd tot hyperinflatie leiden. Het ziet er nu naar uit dat niet de VS maar de EU als eerste met hyperinflatie zullen kennis maken. 

Het ziet er ook naar uit dat de Zwitserse centrale bank maar al te goed wist wat er zat aan te komen. Dat verklaart waarom de Zwitserse frank in allerijl werd losgekoppeld van de euro. Ook Mario Draghi en de ECB wisten op voorhand wat ze zouden zeggen. Het bewijs daarvan wordt gegeven door het feit dat zij QE voorbereidden met een maximum aan deflatie propaganda. .

Gevolg is dat de koers van de Euro onder zware druk is komen te staan. De huidige wisselkoers heeft een kritisch niveau bereikt, er van uitgaande dat het belangrijkste steunniveau is doorbroken (zie de Point and Figures chart) kan de Euro voor het einde van dit jaar onder pariteit met de Dollar noteren. Dat zou neerkomen op een devalutatie van de Europese eenheidsmunt met 25%.

Vastgoed en obligaties zullen de beleggers NIET beschermen tegen deze devaluatie, integendeel zelfs. Daarom is het uiterst belangrijk dat u NU handelt.

Copyright 2014, Alle Rechten Voorbehouden - De inhoud van dit rapport mag niet worden gecopieerd, gereproduceerd, noch verdeeld zonder de geschreven toelating van Goldonomic.


Donderdag 22 januari 2015 - De grote repatriëring van het goud is begonnen...

state of the unionBijgewerkte secties: zilver , 

De State of the Union was in de VS niets meer dan een grote maskerade, we kregen niets anders dan leugens te horen. Het is dan ook de moeite niet waard om commentaar te geven op de verklaring die president Barack Obama aflegde. 

Af en toe moeten de hersenen een elektrische schok krijgen om wakker geschud te worden. De Amerikanen en Obama schieten zichzelf in de voet. Rusland heeft een bilaterale overeenkomst afgesloten met Egypte. Russische toeristen kunnen van nu af aan met Roebels betalen wanneer ze op vakantie zijn aan de Rode Zee. Ze hebben met andere woorden geen Dollars meer nodig. De Dollar zal voor deze stommiteiit een hoge prijs betalen.

De grote repatriëring van het goud is begonnen...is uw goud al op een veilige plaats ondergebracht? 

gold abroad 2015

De propaganda omtrent deflatie verhult dat we onderweg zijn naar een politiek van hyperinflatie. De ECB weigert elk commentaar op rapporten die daarover gaan.  FRANKFURT (Reuters) - De raad van bestuur van de Europese Centrale Bank stelt een programma voor om elke maand voor een bedrag van 50 miljard Euro aan obligaties in te kopen, beginnend vanaf de maand maart. Dat konden we woensdag al van een bron in de eurozone vernemen.  De start van QE is dus op relatief korte termijn voorzien, er is begin maart nog slechts één kans voor de gouverneurs van de centrale banken om een definitieve overeenkomst te bereiken. Dat betekent dat het allemaal heel snel zal moeten gaan. De gesprekken zullen onder druk afgerond moeten worden, maar vandaag zal het basismechanisme al aangekondigd worden.

De details van het ECB programma zullen onthullen in hoeverre de ECB rekening heeft gehouden met de eisen van de Duitse Bundesbank. De risico's liggen in het huidige scenario namelijk bij de centrale banken van Griekenland tot en met Italië en niet bij de ECB zelf. ECB President Mario Draghi geeft vanmiddag om 1330 GMT een persconferentie. De looptijd van het programma zal van doorslaggeven belang zijn, want Duitsland is niet gelukkig met het concept van QE  en zal alleszins aandringen op een beperking ervan in de tijd. Vooral de inkoop van overheidsobligaties stemt de Duitsers ongelukkig. Reuters wist niet meer inlichtingen te geven over de duur van het programma. The Wall Street Journal meent echter te weten dat het minstens een jaar zou duren. Volgens Bloomberg zou de inkoop van obligaties op het einde van volgend jaar worden stopgezet.

Important Technicals: zie betalende sectie

Copyright 2014, Alle Rechten Voorbehouden - De inhoud van dit rapport mag niet worden gecopieerd, gereproduceerd, noch verdeeld zonder de geschreven toelating van Goldonomic.


 Woensdag 21 januari 21 2015 - De centrale banken zijn de beste vrienden van het goud -

Bijgewerkte secties: $-Gold , 

De centrale banken zijn de beste vrienden van de Gold & Silver sector en van de beleggers die in goud investeren. Dankzij de centrale banken krijgen we inflatie en hyperinflatie en niet deflatie, zoals veel analisten ons willen doen geloven. 

Wat er ook wordt verteld, de centrale banken zijn gedwongen om inflatie te veroorzaken om de nominale economische groei aan te zwengelen en om de debt-to-GDP ratio terug te dringen. Zodra de rentevoeten in de buurt van het nulpunt staan of zelfs negatief zijn,  is er geen alternatief meer dan exponentieel geld te drukken (QE) totdat er uiteindelijk hyperinflatie ontstaat.

  1. De BoE heeft al 7 rondjes van QE aangekondigd sinds 2009
  2. De BoJ besliste vorig jaar om het geldaanbod ruimschoots te verdubbelen
  3. De Bank of Switzerland heeft de CHF losgekoppeld van de Euro omdat de ECB op haar beurt nu QE gaat toepassen
  4. Ik verwacht dat de FED opnieuw zal beginnen met QE zodra duidelijk wordt dat er helemaal geen economisch herstel is in de USA

Beleggers hebben maar weinig keuzemogelijkheden om zich te beschermen tegen deze legale diefstal. Wij weten hoe. 

  1. Houd uw bezittingen op een wettelijke manier buiten het bereik van de politici en doe dit alvorens de kapitaalcontroles ingevoerd worden.
  2. Probeer u te ontdoen van alle fiat geld, bankbriefjes, bankdeposito's, ETF's, financiële instrumenten die door de banken zijn gemaakt zoals derivaten (opties, warrants...)
  3. Bereid uw vertrek NU voor. Op zekere dag zal u uw veilige beleggingen gedwongen moeten omruilen voor andere financiële instrumenten. De man van de belastingen zal op dat moment over uw schouder meekijken.
  4. Abonnees mogen ons altijd mailen als ze nog vragen hebben

Copyright 2014, Alle Rechten Voorbehouden - De inhoud van dit rapport mag niet worden gecopieerd, gereproduceerd, noch verdeeld zonder de geschreven toelating van Goldonomic.


Dinsdag 20 januari 2015 - De enige manier om short te gaan op de centrale banken is het kopen van goud

Bijgewerkte secties:

Het goud is uitgebroken en de goudprijs zal in de loop van dit jaar fors hoger gaan. Vastgoed is duur, aandelen zijn duur, de rentevoeten staan op of rond het nulpunt, olie en grondstoffen (koper!) werden neergehamerd maar... goud en zilver zijn uit hun bodemformaties gebroken.

Rusland blijft Dollars (US-treasuries) verkopen en goud kopen. Duitsland probeert meer van het eigen goud weer naar huis te halen. Het is nog slechts een kwestie van tijd alvorens het goud in de voetsporen van Zwitserland zal treden.

Wat zijn de neveneffecten van de Zwitserse beslissing om de Euro los te laten? De evolutie van de beurskoersen vertelt er alles over. De koersen op de beurs van Zurich zijn vrijdag nogmaals met 6% gedaald, na de dag voordien als met 9% te zijn gedaald. De beleggers beseffen maar al te goed dat de vooruitzichten voor de Zwitserse economie en de beursgenoteerde bedrijven een stuk slechter zijn geworden.  Technisch is de uitbraak voor de Zwitserse beurs mislukt, van een uitbraak uit een opwaarts gerichte driehoek is geen sprake meer.

Zwitserland beseft maar al te goed dat de ECB en de EU meer QE plannen, ze gaan de geldpersen op volle toeren laten draaien. Dat betekent dat hyperinflatie in Europa niet lang op zich zal laten wachten. Om die (hyper)inflatie in de mate van het mogelijke te vermijden, zat er niets anders op dan de CHF los te koppelen van de Euro.

 smi_candle4

Copyright 2014, Alle Rechten Voorbehouden - De inhoud van dit rapport mag niet worden gecopieerd, gereproduceerd, noch verdeeld zonder de geschreven toelating van Goldonomic.


Maandag 18 januari 2015 -  Financiële markten staan op geen enkele manier nog in relatie met de realiteit.

banking on the futureBijgewerkte secties: Silver , Gold & Silver Majors , Juniors , 

Autoriteiten en centrale bankiers spelen met vuur in een Keynesiaans kruitvat en ze zijn er in geslaagd om de vlam aan het branden te krijgen... Het wordt stilaan duidelijk dat het laatste bedrijf van het toneelstuk is begonnen. Wanneer die laatste acte achter de rug zal zijn, kan het doek in de vorm van de Apoclayps vallen.

Op zekere dag zullen de meeste centrale banken niet meer bestaan, tenminste toch niet in hun huidige vorm.

Minstens 9.000 jobs zijn verloren gegaan als gevolg van de machtsgreep die op de oliemarkt heeft plaatsgevonden. Crude Oil werd namelijk het slachtoffer van een geregistreerde crash: Standard Chartered verliest miljarden als gevolg van de Commodity Crash, maar zal zeker niet het laatste slachtoffer van de prijsval bij olie zijn. Anderen zullen volgen en mogelijk zelfs ten onder gaan. Standard Chartered zal waarschijnlijk 4,40 miljard dollar nodig hebben om de verliezen als gevolg van kredieten toegestaan aan de grondstoffenhandel te dekken. Uiteindelijk kan het verlies aan banen waarschijnlijk veel hoger oplopen dan 9.000.

Crude Oil prijs in ingestort als gevolg van marktmanipulatie: de Amerikaanse fracking industrie dreigt miljarden te verliezen, ze kan ten onder gaan aan de lage olieprijzen. 

Eens een fracking proces werd opgestart, kan het technisch niet meer stopgezet worden.

Ironisch genoeg zal zonder de steun van de Zwitserse centrale bank een volwaardige Europese vorm van quantative easing minder makkelijk te orchestreren zijn. Een rally van de euro ten opzichte van de dollar kan zodoende dicht bij zijn dan de meesten onder ons denken. Eén en ander zal moeten gebeuren zonder Griekenland en de Griekse banken. Ik verwacht dat de euro zal beginnen te stijgen zodra de financiële markten begrijpen dat een oplossing gevonden MOET worden.

Bankiers hebben de slechte gewoonte om zich op de financiële markten te gedragen als olifanten in een porceleinwinkel. De Zwitserse Forex dealers moeten nu bloeden.  Deze keer is de Zwitserse centrale bank dan ook als een grote prehistorische mammoet in de FOREX markten gestapt.  Het loskoppelen van de CHF ten opzichte van de Euro heeft niet alleen het IMF en Lagarde verrast, maar ook verschillende FOREX dealers. Eén van die dealers is al overkop gegaan. 

De Zwitserse frank is niets meer dan de zoveelste fiat currency

Het advies om Euro's om te zetten in xxxxxx en/of xxxxxx was het juiste advies, het loskoppelen van de frank duwde de goud- en zilverprijs naar omhoog. Europese beleggers konden en kunnen nog altijd niet beleggen in deze instrumenten omdat ze, hoewel goedgekeurd door de Canadese en US-Securities and Exchange Commission, nog altijd niet zijn goedgekeurd door de lokale Europese en EU-financiële commissies.

Het beste advies dat ik kan geven aan Europeanen is om een account te openen bij een goede Noord-Amerikaanse broker of investment bank, waar we een handje bij kunnen toesteken, en hun kapitaal overzee te verhuizen.  Mijn ervaring is dat Noord-Amerikaanse financiële instellingen niet zo kinderachtig en kortzichtig zijn. Door uw geld buiten de landsgrenzen te brengen, is het ook buiten bereik van de politici.

Belangrijke technische en fundamentele factoren op het betalend gedeelte van de site

Copyright 2014, Alle Rechten Voorbehouden - De inhoud van dit rapport mag niet worden gecopieerd, gereproduceerd, noch verdeeld zonder de geschreven toelating van Goldonomic.


Vrijdag 16 januari 16 2015  - De Zwitserse nationale bank koppelt de CHF los van de euro.


Bijgewerkte secties: Swiss-Gold & Swiss/$/€ , $-Gold , Crude Oil , 

Hou er rekening mee dat het van kwaad naar erger kan gaan. Europa mag zich aan nog meer van hetzelfde verwachten! Belgische veiligheidsdienten doodden gisteren in Verviers twee terreurverdachten met links naar Syrië. Dit gebeurde na een zware schietpartij in Verviers. Een derde man werd gearresteerd. De verdachten planden zware aanslagen, onder ander op politiekantoren. 

De operatie gebeurde in het kader van een internationale jacht op mogelijke medeplichtigen van de aanvallers die vorige week in Fra krijk 17 mensen doodden alvorens ze zelf door de politie werden gedood. Deze aanvallen werden uitgevoerd door mensen die claimden deel uit te maken van Islamitische Staat in Syrië en Al-Qaida in Yemen. Overal in Europa wordt gevreesd voor nog meer aanslagen. 

De Zwitserse nationale bank heeft de 1.20 PEG van de CHF ten opzichte van de euro afgeschaft...en verlaagde de belangrijkste rentevoet tot -0.75% . Als resultaat steeg de Zwitserse frank met 15%. Een dergelijke evolutie is te verwachten als men een bal eerst onder water duwt en die vervolgens los laat.  De maatregel kwam als een complete verrassing. Blijkbaar werd zelfs het IMF bij verrassing genomen.  Blijf niettemin op de hoede voor nieuwe maatregelen van de Zwitserse centrale bank wanneer de koers van de CHF blijft stijgen. Denk er aan dat het in het vervolg 0,75% kost om Zwitserse franken aan te houden.

Beleggers die niet op de juiiste manier belegd zijn wanneer de actie losbarst, komen altijd te laat!

Goud reageerde meteen op de ingreep van de Zwitserse centrale bank en steeg in een vloeiende beweging door richting $ 1,260 (wat toch niet slecht is voor een barbaarse reliek)....uitgedrukt in dollars is uitbraak nu een feit. De Zwitserse nationale bank weet dat de ECB op een grote schaal QE zal aankondigen en wil daar niets mee te maken hebben. Het was deze boodschap die de goudprijs door het dak deed vliegen.

nota: al onze abonnees die onze adviezen opvolgden en de juiste financiële instrumenten kochten, zullen zich dat niet hebben beklaagd. Het volstond geenszins om euro's om te ruilen voor US-dollars.

Belangrijke fundamentals en technicals: zie betalende sectie

Copyright 2014, Alle Rechten Voorbehouden - De inhoud van dit rapport mag niet worden gecopieerd, gereproduceerd, noch verdeeld zonder de geschreven toelating van Goldonomic.


Donderdag 15 januari 2015 - zoals voorspeld is er een rotatie aan de gang van aandelen naar de gold & silver sector


Bijgewerkte secties:

We leven niet langer in een wereld waarin een land competitief is wanneer de ambtenaren de bevolking en de ondernemers van deur naar deur, van raam naar raam en van meeting naar meeting sturen. Het einde is nabij wanneer de politici zich met beuzelarijen bezighouden zoals het soort licht dat u moet gebruiken, de maximumkracht die een vacuum cleaner mag hebben of de manier waarop een wasmachine moet gebouwd worden. Hoe meer voorschriften en hoe meer regelgeving, hoe sneller een economie afglijdt in een depressie en hoe sneller de welkvaart verdwijnt.

De wereld van de financiële wereld is een wereld van communicerende financiële vaten. Op dit moment vloeit kapitaal uit de overkochte World Stock Markets (aandelen) naar de oververkochte Gold & Silver sector. Ik verwacht dat de correctie op de beurzen zich zal verder zetten totdat Q4 wordt aangekondigd. In de tussentijd hou ik rekening met meer DEFLATIE PROPAGANDA.

Verwacht u er aan dat QE4 veel groter zal worden dan de eerder aangekondigde Quantative Easing programme's. Hoe meer geld er wordt geprint, hoe kleiner het effect daarvan op het systeem zal zijn. Meer en meer geld zal gedrukt moeten worden om hetzelfde doel te bereiken.  Vergeet dat niet GELD niet meer of niet minder is dan SCHULDEN. We stevenen af op dezelfde situatie als in Venezuela: een hyperinflatoire depressie en lege winkelrekken.

Belangrijke Technicals: zie secties abonnees

Copyright 2014, Alle Rechten Voorbehouden - De inhoud van dit rapport mag niet worden gecopieerd, gereproduceerd, noch verdeeld zonder de geschreven toelating van Goldonomic.


Woensdag 14 januari 2015 - Na de Tweede Wereldoorlog was Venezuela één van de welvarendste landen in de wereld!


venezuela1Bijgewerkte secties: zilver , 

Venezuela is de natte droom van het socialisme, het land waar de democratie steeds weer de verkeerde mensen de verkiezingen laat winnen. Met deze miskleumen aan de macht verlaten ondernemers en hoopopgeleide Venezolanen hun land. Velen van hen gaan naar Panama.

Shoppers belegereren winkels in Caracas. Producten worden schaarser en schaarser, zodat de Venezolaanse regering gedwongen is om het leger in te zetten om de distributiecentra te bewaken.  Lange files, soms honderden meters lang, hebben zich vandaag in de hoofdstad van het Zuid-Amerikaanse land gevormd. De inwoners van Caracas zijn krampachtig op zoek naar basisproducten zoals detergenten, kip en andere voor de hand liggende koopwaar.

“Ik heb vandaag 6 winkels bezocht om detergent te vinden, maar de voorraden zijn overal verdwenen. Schoonmaakproducten zijn nergens meer te vinden". Dat zegt Lisbeth Elsa, een 27-jarige Venezolaanse die in een rij buiten een warenhuis in het oosten van Caracas staat te wachten. “We zijn wel gedwongen om onze vuile kleren te dragen want we kunnen ze niet meer wassen. De daarvoor noodzakelijke producten zijn nergens meer te vinden.”

Een gebrek aan vreemde valuta's in combinatie met een prijsval op de oliemarkt heeft in Venezuela geleid tot een gebrek aan tal van geïmporteerde goederen, gaande van toiletpapier tot en met batterijen voor wagens. De inflatie op jaarbasis is daardoor in november opgelopen tot 64%.. De files voor de winkels zullen er blijven staan zolang de Venezolaanse regering de prijzen blijft controleren. Dat zegt Luis Vicente Leon, directeur in Caracas van researchbureau Datanalisis. Vertegenwoordigers van de regering praten vandaag met een delegatie van de supermarkten om de bevoorrading te garanderen. Minister van Binnenlandse Zaken Carmen Melendez kondigde gisteren aan dat de veiligheidskrachten naar de winkels gestuurd zullen worden om de veiligheid van de shoppers te garanderen.

Important Fundamentals en Technicals: zie betalende sectie

Copyright 2014, Alle Rechten Voorbehouden - De inhoud van dit rapport mag niet worden gecopieerd, gereproduceerd, noch verdeeld zonder de geschreven toelating van Goldonomic.


Dinsdag 13 januari 2015  - De goudprijs stijgt omdat er sprake is van een technische uitbraak en niet omdat angst de prijs in beweging heeft gebracht!


Bijgewerkte secties: Euro-Gold , Gold & Silver Majors

Er bestaat hier in Europa een vijfde colonne, binnenlandse vijanden die onze veilligheid in gevaar brengen. ... Even Zelfs prominente Israëlische politici waren in Parijs...in een protest march voor iets dat makkelijk vermeden had kunnen worden.

Belangrijke Technicals:  zie secties abonnees

Copyright 2014, Alle Rechten Voorbehouden - De inhoud van dit rapport mag niet worden gecopieerd, gereproduceerd, noch verdeeld zonder de geschreven toelating van Goldonomic..


Maandag 12 januari 2015 - de gepubliceerde Amerikaanse BBP cijfers zijn een grote leugen ! -


Bijgewerkte secties:

Hoe dan ook, wie niet op de hoogte is van de manipulatie van de cijfers, gelooft inderdaad dat de economie in de VS aan de beterhand is. Er lijkt opnieuw economische groei te zijn, hoewel de Amerikaanse economie met uitzondering van de late jaren 90 al decennia niet meer groei.  In een recent artikel dat ik schreef voor de benefiet van toonde ik aan dat de grote leugenshow die de Amerikaanse overheid heeft opgezet volledig in het teken van de schulden staat.  Schulden zijn tegenwoordig een netto negatief feit, gegeven de negatieve reële rentevoeten. Wanneer de schulden uit het BBP gehaald worden, wordt duidelijk dat het BBP al geruime tijd krimpt in plaats van groeit. 

GDP adjusted for debt

Goud is uitgebroken in verschillende belangrijke valuta's. Maar er is meer goed nieuws: kijk maar naar de chart hieronder!


Vanuit een seizoensgebonden standpunt is december de beste maand om goud te kopen, dit met het oog op een herstel van de goudprijs in januari en februari. Daarna kan de goudprijs mogelijk weer wat stoom aflaten in de loop van de maand maart. December is....Wie van de stilte voor de storm gebruik wil maken, krijgt nu een kans om goud te kopen.

 

Important Technicals: zie abonnee sectie

Copyright 2014, Alle Rechten Voorbehouden - De inhoud van dit rapport mag niet worden gecopieerd, gereproduceerd, noch verdeeld zonder de geschreven toelating van Goldonomic.


Vrijdag 9 januari - Een GREXIT is gewoonweg onmogelijk -


greeceBijgewerkte secties: $-Goud, Zilver , US-Dollar , €-Goud & /$ ,

Wat de Mainstream Media een GREXIT noemen, is simpelweg onmogelijk. Griekenland heeft Europa nodig en Europa heeft Griekenland nodig. De Griekse obligaties in handen van de ECB kunnen zelfs niet geherstructureerd worden. Het zou illegaal zijn om ze te herstructureren. Of en wanneer Griekenland zal stoppen met het betalen van rente op de uitstaande schulden, zal verstrekkende resultaten hebben. Een schokgolf zou door de financiële wereld gaan, met een wereldwijde catastrofe tot gevolg. Verschillende banken zullen overkop gaan. Deutsche Bank, Societe Generale, HSBC,.. en andere mastodontbanken vallen dan in een wip en een zucht om.

Ik twijfel er niet aan dat de Europese politici eens te meer een manier zullen vinden om zich uit het Griekse probleem te kletsen. Ze zullen de bal opnieuw voor zich uit schoppen. Zelfs wanneer dat betekent dat ze miljarden Euro's zullen moeten bijdrukken. Op geen enkele manier kunnen de ECB en het IMF een systematisch bankroet van de banken toelaten. Om van deflatie nog maar te zwijgen. 

Zij die vandaag Euro's verkopen omdat ze denken of voelen dat de koers onder zijn tripple bottom zal vallen, maken waarschijnlijk een grote denkfout. Zoals gewoonlijk zal het weken duren alvorens de financiële markten ons weer gelijk geven. Naar mijn mening hebben we meer dan een Griekse situatie nodig om de Euro onder zijn triple bottom te doen terugvallen.

Een duidelijke terugval onder het niveau van 1,20 Dollar, gevolgd door een positieve BACKTEST (test van het breakdown niveau) is noodzakelijk alvorens er sprake kan zijn van een trendbreuk in de verhouding Euro/Dollar. 

Het niet langer terugbetalen van rente op de Griekse schulden zou catastrofale gevolgen hebben voor de banken. Met behulp van derivaten op rentevoeten zouden grootbanken failliet gaan, waardoor het financieel systeem zou beginnen te wankelen. Om een dergelijk scenario te voorkomen, zullen de ECB, het IMF en andere supra-nationale autoriteiten duizenden miljarden Euro's beginnen te drukken. Dat geld zal gebruikt worden om de problemen te camoufleren. In de Angelsaksische wereld wordt dit window dressing genoemd. Dit gezegd zijnde: wanneer Griekenland gedwongen zou worden om de EU te verlaten, wordt het land terug naar de middeleeuwen gekatapuleerd. Zelfs een extreem linkse politcus als Alexis Tsipras zal dit pad niet durven bewanderen.

Eendere welke oplossing voor Griekenland zal de druk op de Euro wegnemen. De Europese eenheidsmunt is oververkocht tegenover de dollar en krijgt dus ruimte om zich te herstellen. 

Wat zich momenteel op de oliemarkt afspeelt, is een stuk gevaarlijker voor het internationaal financieel systeem en voor de politieke stabiliteit. Bovendien wacht QE4 vlak om de hoek. Kijk uit wat er zal gebeuren wanneer de financiële markten zullen begrijpen dat zowel de FED als de ECB (veel) meer geld zullen zullen drukken.

Het is al de 6de keer in 9 jaar dat de Euro onder het niveau van 1,20 Dollar terugviel en telkens kon de munt zich herstellen. Ik zie niet in waarom het ditmaal anders zou zijn..

Copyright 2014, Alle Rechten Voorbehouden - De inhoud van dit rapport mag niet worden gecopieerd, gereproduceerd, noch verdeeld zonder de geschreven toelating van Goldonomic.


Donderdag 8 januari 2015 - Dit is oorlog: het Trojaans paard werd door politici geil op stemmen binnen de stadspoorten gehaald. De nietsvermoedende meerderheid van de bevolking zit met een enorm probleem opgezadeld!


islam horseBijgewerkte secties:

Bij de schietpartij op het hoofdkantoor van Charlie Hebdo werden 12 mensen gedood. Woensdag vielen 3 terroristen in Parijs een redactievergadering van het satirisch blad Charlie Hebdo binnen. Het blad publiceerde in 2011 grappen over moslimleiders. In Frankrijk wonen 6,60 miljoen moslims, dat is 10% van de bevolking. De meeste van die moslims zijn Soennieten, hun geboortegraad ligt 3 tot 4x hoger dan die van de autochtone bevolking. Het aandeel van de moslims ligt bij de Franse jeugd niet in de buurt van 5 tot 11%, maar eerder rond een zeer indrukwekkende 33%! Frankrijk zit dus met een levensgroot probleem opgezadeld!

"Kijk in eigen boezem, Fransen. Uw eigen Franse vrouwen geven het christelijk geloof op om de hijab en de burka te dragen. Uw ogen zijn nu op Parijs gevestigd, maar daar stopt het niet. We zullen geen halt houden, als moslims zullen we slechts tevreden zijn als de hele wereld door de Islam wordt geregeerd. 

Dit is inderdaad de ware dreiging. Het Trojaans paard werd binnen de stadsmuren gebracht door politici geil op stemmen van kiezers. Deze intelligente psychopaten realiseerden niet wat ze gedaan hebben, ze hebben de toekomst van de EU en van Europa rechtstreeks in gevaar gebracht. In 2020 zal er in grote delen van Europa een meerderheid van moslims zijn. Financiële en economische crisissen komen en gaan, maar een demografische evolutie valt niet om te buigen. De situatie zal in de komende 10 jaar voor niet-Moslims alleen maar erger worden.

Vastgoed is gecementeerd in de grond en kan niet verhuisd worden uit regio's die door een crisis getroffen worden. Naarmate we dieper in de crisis wegzinken, zal de vastgoedmarkt opdrogen. Uiteindelijk zal het onmogelijk worden om nog iets te verkopen. Het gevolg zal een berenmarkt zijn die minstens 26 jaar zal duren. Voor de USA zal de crisis wellicht tot 2033 duren, voor de meeste Europese landen minstens tot 2040. In de USA is de opwaartse correctieve beweging in de vastgoedprijzen bijna achter de rug, de sector staat klaar voor de volgende beweging naar omlaag.

housing bubbles2014

Wie vastgoed wil kopen, doet dat beter alleen in landen met de juiste demografie (een bevolkingspiramide met een brede basis). Meestal hebben deze landen ook een gunstig fiscaal regime. Foreign real estate — Buitenlands vastgoed, ook wel bekend als een "dirt bank", is één van de veiligste en meest betrouwbare vormen voor het behoud van welvaart. Er kan veel gebeuren met aandelen, obligaties, valuta's en grondstoffen, maar er is altijd vraag naar grond en huizen. Buitenlands vastgoed hoeft niet op naam aangegeven worden, dat kan ook op naam van een bedrijf of stichting gebeuren. Dat betekent dat het pas op het allerlaatst in aanmerking zal komen voor beslag door de overheid. Buitenlands vastgoed is het laatste vluchtplan, een veilige plaats om naar toe te vluchten wanneer de omstandigheden dit noodzakelijk maken. Panama is één van de landen die absoluut veilig geacht mogen worden. 

agricultural land bubble 2014

Opgelet: we verwachten dat de prijzen voor Agricultural Real Estate (landbouwgrond) met 50% zullen dalen, zowel in de USA als in veel Westerse landen.

Geen recessie in de USA? Pure leugens zijn het, niet meer of niet minder. Sears sluit meer dan 100 winkels, met het ontslag van 5.000 werknemers tot gevolg. De noodlijdende distributieketen Sears Holdings (SHLD) zal inderdaad minstens 5.457 werknemers ontslaan en ruim 100 winkels sluiten. In veel gevallen gebeurde dat al voor Kerstmis, dit op basis van informatie verstrekt door Seeking Alpha dat zich onder andere baseert op getuigenissen van werknemers. Minstens 46 Kmart stores, 30 Sears department stores en 31 Sears Auto Centers zullen nog voor het einde van januari gesloten worden.

Ondanks alle misleidende commentaren die door de overheid de wereld ingestuurd worden, is de Amerikaanse economie samen met die van de rest van de wereld in snel tempo aan het instorten. Tot dusver hebben de regering en de Amerikaanse centrale bank samen de werkelijkheid kunnen maskeren door voor 4.000 miljard Dollar aan vers geld te drukken, door voor 7.500 miljard Dollar aan nieuwe obligaties uit te geven en door de rente sinds het begin van 2009 op nul te houden. Dit heeft niet alleen geleid tot een gigantische zeepbel op de beurs van Wall Street, maar ook tot een koopgolf van nieuwe auto's op basis van schulden en tot het opnieuw leven inblazen van de vastgoedzeepbel.

Wanneer u denkt dat de beurzen een veilige plaats zijn om uw geld te parkeren, kijk dan even naar de grafiek op de betalende sectie. Dankzij de Hedge Funds, werd er in de afgelopen 85 jaar nooit zo veel krediet gebruikt om aandelen te kopen. Een zeer ongezonde situatie, die een heel stuk erger is dan in de jaren 20 vlak voor de grote crash op de beurs van Wall Street.

Copyright 2014, Alle Rechten Voorbehouden - De inhoud van dit rapport mag niet worden gecopieerd, gereproduceerd, noch verdeeld zonder de geschreven toelating van Goldonomic.


Woensdag 7 januari: In een scenario van negatieve rentevoeten winnen de ontleners en verliezen de kredietverstrekkers.


Bijgewerkte secties: $-Gold , €-Gold ,

In een scenario van negatieve rentevoeten winnen de ontleners en verliezen de kredietverstrekkers. Spijtig genoeg zijn de de rentevoeten nu negatief, wat betekent dat u als belegger lage tot zelfs negatieve rendementen mag verwachten over de komende jaren.De verhouding risico/return zal daardoor scheef getrokken worden. Zelden of nooit was de omgeving zo moeilijk om het spaargeld voor ontwaarding te behoeden.

Wanneer Japan geld zou moeten lenen aan de huidige Franse rentevoeten, zou het land in een mum van tijd failliet zijn als gevolg alleen al van de rentebetalingen.  De marginale rentevoet in Japan bedraagt momenteel 1%. Dat betekent dat wanneer de rentevoeten in het land van de rijzende zon zouden stijgen, de opbrengsten van de belastingen niet langer zullen volstaan om de rente op de uitstaande schulden te betalen. Voor de meeste andere landen (USA, Europa) start de marginale rentevoet rond 4% en is de trend duidelijk dalend.

Hoge rentevoeten en zeer hoge olie- en voedselprijzen hebben geleid tot een vicieuze cirkel. Ze staan in schril contrast tot de deflatie propaganda die door de autoriteiten wordt verkondigd en die door velen onder ons geslikt wordt. Blijkbaar heeft er iemand alle belang bij om zowel de rente als de prijzen zo laag mogelijk te duwen en ze daar ook zo lang mogelijk te houden. 

Obama geeft toe dat de olieprijzen bewust naar omlaag zijn geduwd om de Russische economie te verzwakken.  In een interview verklaarde US President Barack Obama maandag dat de dalende olieprijzen deel uitmaken van een strategie om Rusland economisch te verzwakken. Op de National Public Radio verklaarde Obama dat de sancties tegen Moskou en de goedkopere olie bedoeld zijn om de Russische politiiek met betrekking tot de Oekraïne te doen wijzigen. Vanzelfsprekend wordt met geen woord gerept over de strijd die de dollar moet leveren om te overleven.

Belangrijke fundamentals: zie abonneesectie

Belangrijke technicals: zie abonneesectie

Copyright 2014, Alle Rechten Voorbehouden - De inhoud van dit rapport mag niet worden gecopieerd, gereproduceerd, noch verdeeld zonder de geschreven toelating van Goldonomic.


Dinsdag 6 januari: de meest verguisde belegging van vorig jaar, volgens sommigen een barbaars reliek, liet op jaarbasis een stijging met 70% optekenen.


Bijgewerkte secties:  Portefeuille, Goud & Zilver Juniors, Majors, Olie aandelen, Recessie bestendige aandelen, Uranium, Aardgas (tafels) , €-Goud & /$ 

Een onverwachte evolutie, zelfs voor de Russische beleggers die bij het begin van het jaar in goud investeerden. De goudprijs steeg namelijk meer dan de roebel in koers daalde, de goudprijs steeg ook sneller dan de inflatie. We kunnen allemaal een troef uitspelen die doorslaggevend is voor succes in beleggen: TIJD! Het valt onmogelijk te voorspellen wanneer het zal gebeuren, maar in de komende weken kan de EU-zone als los zand uit elkaar vallen. Zelfs als dat niet gebeurt, zal de koers van de euro terugvallen tot het volgende koersdoel op 0,90 dollar. Dat betekent dat de goudprijs met 25% kan stijgen, zelfs wanneer de dollar zijwaarts blijft bewegen.

Bekijken we het beeld op jaarbasis, dan stellen we iets zeer belangrijks vast. Als puntje bij paaltje komt, is de goudprijs ten opzichte van alle valuta's in 2014 gestegen. Uitzondering die de regel bevestigt, is natuurlijk de dollar. De goudprijs steeg inderdaad in euro, Japanse yen, Zwitserse frank, Canadese dollar, Brits pond, Australische dollar, Nieuw-Zeelandse dollar, Chinese renminbi, Indische rupee, Zweedse kroon, Braziliaanse real, Israëlische shekel en Zuid-Koreaanse won. Goud deed het zelfs beter dan de meeste beursindices..

De US-Dollar blijft in vorm, hoewel de schuldengraad van de VS blijft stijgen. Op een kwade zal deze wereld op zijn kop zichzelf corrigeren. De natuurkrachten uit de financiële en de economische wereld zullen zich tegen de dollar keren. Er is maar één groot probleem: het valt bijzonder moeilijk te voorspellen wanneer dat zal gebeuren. Volgens Debt  Debt Clock.org, staat de ticker wat betreft de Amerikaanse schulden op een onthutsende 126.000 miljard dollar. Een heel ander bedrag dan de 17.000 miljard dollar die de FED ons op de mouw probeert te spelden.

us debt dec 2014 gold versus currencies 2014
debt 1929 and today historic interest rates

Vergeleken met de jaren 20 heeft het niveau van de schulden duizelingwekkende niveaus bereikt. De dag dat die zeepbel uiteen spat (en die dag zal zeker komen), zal het effect groter zijn dan een wereldwijde tsunami. De situatie zal alleen maar verergeren als gevolg van het bestaan van derivaten en van Fractional Reserve Banking.

De nieuwe bankregels zullen de bezitters van een bankrekening kaal plukken bij de volgende crisis, hun geld zal in handen van de overheid belanden.

Tijdens de meeting van G20 in november werden de afspraken gemaakt waardoor de banken uw geld kunnen aanslaan wanneer de crisis wild om zich heen slaat. Dat betekenkt dat de banken eerst hun schuldeisers zullen betalen (als er tenminste nog iets over is om te betalen), uw geld zal op een brutale manier afgepakt worden. De nieuwe regels veranderen de status van uzelf als depositohouder grondig, hoewel u het zelf waarschijnlijk nog niet in de gaten hebt. Wanneer banken dreigen om te vallen, zullen de bezitters van derivatenposities eerst uitbetaald worden. Tenminste wanneer er nog fondsen zijn om iemand uit te betalen. Uw spaarcenten zijn nu onverzekerde schulden geworden, het geld op uw rekening zal omgezet worden in aandelen van de bank. Concreet wil dit zeggen dat de depositohouders als laatste hun geld zullen terugzien. En maak u geen illusies: er zal niets meer beschikbaar zijn om iemand uit te betalen.

De oliecrisis verbergt wat de volgende financiële crisis zal worden: derivaten op olie en junk bonds. Het is geen kwestie meer van OF maar wel van WANNEER de crisis zal losbarsten. Wanneer het zo ver is, zullen de centrale banken QE4 lanceren. De vierde fase van quantative easing zal gepaard gaan met bank bailins. De financiële elites zijn momenteel hun argumenten (of liever: excuses) voor het volgende rondje geld drukken aan het opbouwen. Ze zullen spaar- en pensioengelden zonder enig mededogen aanslaan. Kijk naar wat er gebeurde in Argentinië en Cyprus, de scenario's uit beide landen zullen herhaald worden...zie subscriber's secties voor meer

Belangrijke Fundamentals: see subscriber's sections

Belangrijke Technicals: see subscriber's sections

 Copyright 2014, Alle Rechten Voorbehouden - De inhoud van dit rapport mag niet worden gecopieerd, gereproduceerd, noch verdeeld zonder de geschreven toelating van Goldonomic.


Maandag 5 Januari, 2015 - De situatie vandaag kan vergeleken worden met die uit de film The Matrix Reloaded. Alles wat we zien is een doodsgevaarlijke fantasie !


matrix reloaded

Bijgewerkte secties: $-Goud, Zilver, US-Dollar,€-Goud & €/$
Aussie-Goud & A$/$/€ ,
Swiss-Goud & FS/$/€ , Can$-Goud
& Can$/$/€
, £ - Goud & £/$/€ , ¥ - Goud & ¥/$/€ ,
ZAR-Goud & ZAR/$/€ , Krone-Goud & Krone/$/€ ,
Yuan-Goud , Rupee-Goud , Ruwe Olie ,

Beleggings-piramide , Wereld-beurs-indexen ,

De situatie vandaag kan vergeleken worden met die uit de film The Matrix Reloaded. Alles wat we zien is een fantasie, iets wat er eigenlijk niet is. In de financiële wereld zijn de zaken op hun kop gezet, alle logica is bedolven onder een enorme berg derivaten.

Wees er op voorbeid dat de economie helemaal niet herstelt, in tegenstelling tot wat men ons probeert te doen geloven

Het is een ramp om te zien hoe slecht de economie er aan toe is. Handel is de motor van onze economie en onze levens, handel zorgt voor het inkomen dat we nodig hebben om te overleven. Het is bovendien verwarrend, niemand weet nog wat we moeten geloven of niet. Toch lijkt het ons beter om de waarheid te kennen dan met een illusie te moeten leven. Verneem de waarheid van mensen die echt om de waarheid geven. Het Goldonomic Team wenst u een gezond en voorspoedig 2015

Wanneer ik me niet vergis, is de Amerikaanse centrale bank één grote trading desk geworden. Goud, zilver en de Gold & Silver sector zullen in de touwen blijven hangen tot er een ongeval gebeurt. Dat ongeval zal gepaard gaan met een Bank Holiday en daarna zal alles er anders uitzien.  Op hetzelfde moment zullen de centrale banken en de banken de markten blijven bewerken (forex, commodities, Wall Street...), de centrale banken zullen fiat geld bljiven drukken om de verliezen te dekken. Wanneer het drama plaatsvindt, zal iedereen eindelijk zien dat de keizer geen kleren draagt. Alle fiat geld en alle derivaten zullen waardeloos worden in een wip en een zucht. De prijzen voor vastgoed zullen in elkaar storten en omdat alle fiat geld verdwenen is, zal het onmogelijk zijn om vastgoed te verkopen of om nog huur op te strijken.

Zij die het spelletje meespelen, zullen op korte termijn wat fiat geld verdienen. Op een onzalige dag in een niet zo verre toekomst, zullen ze echter wakker worden in de vaststelling dat ze bankroet zijn.

Het bezit van een tweede nationaliteit is zoals het bezit van een 'verlaat de gevangenis' kaart in Monopoly. Wat er ook gebeurt, er zal altijd een plaats zijn waar je naar toe kan gaan. Het voorrecht de inwoner van een tweede land te zijn, geeft een groter gevoel van veiligheid. Wie leeft, werkt, zijn investeringen, goud, vatstgoed, business,... enzovoort in één en hetzelfde land bezit, speelt met vuur.  Wanneer er ook maar het minste misloopt, bijvoorbeeld een rechtszaak, echtscheiding, politieke instabiliteit, een 'vergissing van de regering' of één of andere stomme bureaucraat die het op u heeft gemunt, komt alles wat u dierbaar is in het grootste gevaar terecht. Laat het zo ver niet komen!Having a second citizenship is like having a ‘get out of jail free’ card.



Het bezit van een tweede nationaliteit is zoals het bezit van een 'verlaat de gevangenis' kaart in Monopoly.

Russen hebben geen buitenlandse investeerders nodig om de economie van hun land te doen draaien. Ze kunnen, wanneer ze dat wensen, meer roebels drukken. Ze kunnen zelfs Amerikaanse dollars drukken. De financiële oorlog die aan de gang is, gaat veel dieper dan de analisten ook maar durven te vermoeden. Belangrijk om te begrijpen is dat geen enkel land, ook Rusland niet, er belang bij heeft dat globaal financieel systeem instort. Tenminste niet zolang ze daar niet tot in de puntjes op zijn voorbereid. Daarom hebben de Russen hun eigen Swift systeem, hun eigen NATO en hun eigen systeem van Credit Cards ontwikkeld.Russians doesn't need foreign investors to develop. They could, if they desire so, print more Rubles. They even could print US-Dollars.

Volgens de media gaat Rusland failliet……Rusland is leverancier van 50% van alle ruwe olie en heeft meer olie in de grond dan alle andere olielanden bij elkaar….if you look at the fundamentals, the US-Dollar should have crashed instead of the Ruble.

  •  Rusland is ’s wereld grootste leverancier van aardgas en LNG….
  •  Rusland is ’s wereld grootste leverancier van uranium en verrijkt uranium….
  •  Rusland heeft US$ 400 miljard in kas….
  •  Rusland heeft baar-goud vorderingen op de rest van de wereld die zo groot zijn dat als Rusland dat goud zou opvragen, veel westerse banken en goudleveranciers niet meer hun verplichtingen kunnen voldoen….
  •  Russische bedrijven hebben schulden aan Europese banken. Als Putin zou verbieden om (tijdelijk) de rente te betalen, zouden veel Europese banken failliet gaan….
  •  Rusland is mede initiatiefnemer van de SCO, de Shanghai Cooperation Organisation, de militaire- en economsiche tegenhanger van de NAVO en EU. Andere deelnemers zijn China en enkele oud- Sovjet staten, met Turkije, India, Pakistan en o.a. Indonesië als toehoorder.
  • De SCO omdat bijna de helft van de wereldbevolking.
  •  China heeft aangekondigd om voor vele miljarden de Russiche Rubel te kopen om die te ondersteunen.

 Het ziet ernaar uit dat we wel erg dicht bij de ontknoping komen van een heel lang verhaal, verhaal dat begon na de WW II en waarvan de etterbuil begon open te breken in 1971. Wat we sinds 2008 beleefden, zal in de geschiedenis boeken worden bestempeld als de aanloop van de Grote Depressie van de 21st eeuw en de stuiptrekkingen van een failliet en frauduleus bank- en overheidssysteem.

Geopolitiek en geo-economie veranderen snel en deze veranderingen ontgaan de Mainstream Media volledig. The Colder War is een uitstekend boek, het vertelt ons alles over de misdadige organisatie die zowel de olieprijs als de Petro-dollar controleren. De mafia zou het niet beter gedaan hebben.


De Chinezen blijven herhalen dat als Rusland problemen blijft hebben, ze zijn deze aan de SCO (Shanghai Cooperation Organization) zullen voorleggen.  De SCO bestaat in zijn huidige vorm meer dan 10 jaar, de organisatie bestaat uit 6 landen met China en Rusland als de beide grootsten; Ze is uitgegroeid tot een sterke globale macht die al heel wat militaire oefeningen heeft gehouden. Daarnaast is de SCO ook betrokken in belangrijke infrastructuurwerken in heel Eurasia. Op deze manier heeft China voet aan de grond gekregen in Eurasia, onder ander in delen van Oost-Europa. Zo kunnen de Chinezen eventueel hun greep op de wereld vergroten. De SCO wint nog aan belang wanneer we weten dat er al wordt samengewerkt met de BRIC's en met Zuid-Afrika.

Een wereldoorlog heeft de vervelende karaktertrek om opnieuw te beginnen waar de vorige is gestopt (Israel)

*** Er bestaat niet de minste twijfel dat er een financiële oorlog aan de gang is. Financiêle wereld eindigen altijd in bloedvergieten en deze keer zal het niet anders zijn. Het staat zo goed als vast dat het Midden-Oosten in het oog van de storm zal staan, storm die de naam Wereldoorlog III zal krijgen. Wat we niet weten, is hoe en wanneer die naar het westen zal overwaaien. Wat zou er gebeuren wanneer Turkije als lid van de NATO Jeruzalem zou binnenvallen? Poetin zal mogelijk de noodzaak voelen om de Russische immigranten te beschermen, de Amerikanen zullen zich geroepen voelen om de Saoedi's te beschermen. De EU-burgers, de EU is lid van de NATO en het hoofdkwartier van de NATO bevindt zich in België, zullen als ratten gevallen zitten in een oorlog die ze nooit gewenst hebben. Al gedacht aan een veilige tweede buitenlandse residentie? Hebt u al een tweede paspoort? Is uw goud opgeslagen buiten de EU.

De bekende Hamasleider Mashal juichte Turkije, met Erdogan en Davutoğlu aan het hoofd, toe als de vertegenwoordigers van de ganse moslimwereld. Hamas verwacht dat het Turks leger in de komende oorlog Jeruzalem zal binnentrekken. In zijn speec, waar in de grote media geen enkele aandacht aan werd besteed, herinnerde Mashal er aan dat Jeruzalem de eerste plaats van bestemming blijft voor de moslims. Kan u zich inbeelden wat er gebeurt met de Euro, US-Dollar, Goud, Olie, Uranium en de beurzen wanneer dit scenario werkelijkheid zou worden?

De bearish indicator heeft zojuist het pre-crash niveau opgetekend in 2007-2008 bereikt 

Met de Dow Jones boven 18.000 en de Nasdaq in de buurt van zijn historische piekniveaus, gokken de gewone beleggers open en bloot op een verdere stijging van de beurskoersen. De Dow kan inderdaad naar 30.000 of zelfs hoger alvorens de zeepbel zal barsten en de meeste beleggers met lege handen zal achterlaten. Vandaag de dag is het meer dan ooit extreem gevaarlijk geworden om te investeren zoals de massa's en te doen zoals de autoriteiten en de centrale banken u vertellen.

Belangrijke Fundamentals:

Belangrijke Technicals:

 Copyright 2014, Alle Rechten Voorbehouden - De inhoud van dit rapport mag niet worden gecopieerd, gereproduceerd, noch verdeeld zonder de geschreven toelating van Goldonomic.

 


 

 

 

Wednesday January 14, 2015 - After World War II , Venezuela was one of the most prosperous countries in the world!


venezuela1Updated sections: Silver , 

Venezuela or the wet dream of socialism where democracy keeps voting the wrong people into power and entrepreneurs and educated people keep emigrating (mainly to Panama).

Shoppers thronged grocery stores across Caracas today as deepening shortages led the government to put Venezuela’s food distribution under military protection. Long lines, some stretching for blocks, formed outside grocery stores in the South American country’s capital as residents search for scarce basic items such as detergent and chicken.

“I’ve visited six stores already today looking for detergent -- I can’t find it anywhere,” said Lisbeth Elsa, a 27-year-old janitor, waiting in line outside a supermarket in eastern Caracas. “We’re wearing our dirty clothes again because we can’t find it. At this point I’ll buy whatever I can find.”

A dearth of foreign currency exacerbated by collapsing oil prices has led to shortages of imports from toilet paper to car batteries, and helped push annual inflation to 64 percent in November. The lines will persist as long as price controls remain in place, Luis Vicente Leon, director of Caracas-based polling firm Datanalisis, said today in a telephone interview. Government officials met with representatives from supermarket chains today to guarantee supplies, state news agency AVN reported. Interior Minister Carmen Melendez said yesterday that security forces would be sent to food stores and distribution centers to protect shoppers.

Important Fundamentals:

  • The Euro and the EU is a political project rather than an economic one and politics will do whatever is necessary to preserve it. Capital flows to the Euro from the FED in the form of central bank swaps with the ECB, and from China in the form of reserve allocations, place a solid floor under the Euro.

Important Technicals: see subscriber's section

Copyright 2014, All Rights Reserved - The contents of this report may NOT be copied, reproduced, or distributed without the explicit written consent of Goldonomic.

Categories: Financieel Nieuws

Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."
Cron Job Starts