29
februari
2016

NIEUWS FEB'16 (publiek)

HET IS TIJD OM JE VOOR TE BEREIDEN OP MEER INFLATIE...EN VOOR EEN HOGERE GOUDPRIJS

SSL site seal - click to verify

Maandag 29 februari 2016 - Zelfs onze overheden raden u onbewust aan om uit het bancair systeem te stappen


Updated Sections: $-GoudJuniors (GDXJ short candle) , Aardgasdelen , Uranium , Bankaandelen , 

Eerst was er quantitative easing, daarna kwamen de zerorentevoeten. Nu hebben we de negatieve rentevoeten...spijtig genoeg hebben de centrale banken het moeilijk om die negatieve rentevoeten te implementeren omdat de mensen cash thuis bewaren. Er werden volop kluizen gekocht om al dat geld op te slaan, veilig buiten bereik van de banken. Het antwoord van die banken en van de overheden zal het bannen van BANKBILJETTEN en CASH zijn. Ze zullen ongetwijfeld gebruik maken van argumenten als de strijd tegen witwassen en tegen criminaliteit om het verbod op cash door de strot van de bevolking te duwen. Bankbiljetten met een hoge waarde worden uit circulatie genomen, het kan zelfs illegaal worden om cash aan te houden. De Zwitsers hamsteren momenteel biljetten van 1000 CHF om een negatieve rente van 0,75% te vermijden. De man in de straat is vindingrijk en zal altijd wel een uitweg vinden. Fysiek goud en zilver bieden een goed alternatief. Op voorwaarde dat het op de JUISTE manier bewaard wordt...buiten bereik van de overheid 

neg rates

De bedoeling van al die maatregelen is om het voortbestaan  van banken en overheden te garanderen. De overheden kunnen zo meer maatregelen nemen om de economie te stimuleren. Maar we twijfelen er geen moment aan dat de overheden er geen bal van begrijpen, ze zien niet in dat het onmogelijk is om de globale economie een kickstart te geven door gebruik van allerlei monetaire maatregelen. Al deze maatregelen zullen slechts naar één scenario leiden: HYPERINFLATIE en een VERKEERDE BESTEDING van de beschikbare financiële middelen Dat laatste heeft dan weer te maken met de manipulatie van de financiële markten, waardoor de beleggers de verkeerde keuzes maken. Maar ook de overheden gaan in de fout, in plaats van te investeren in nieuwe kerncentrales investeren ze bijvoorbeeld op een dwaze manier in hernieuwbare energie (zon en wind).

Belangrijke fundamentals: zie abonneesectie

Belangrijke technicals: zie abonneesectie

Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Vrijdag 26 februari 2016 - De overheden hebben onbewust de taak van het grote publiek overgenomen


cashless societyBijgewerkte secties:

De overheden proberen de bankbiljetten uit het syteem te halen met de uitvlucht dat cash door drughandelaars en witwassers wordt gebruikt (geloof mij vrij, dit is niet waar want voor witwasserij hebben ze echt geen bankbiljetten nodig)...maar ze verlagen ook artificieel de rentevoeten en hebben die inmiddels in grote delen van de wereld zelfs negatief gemaakt. 

Als puntje bij paaltje komt begrijpen de overheden niet wat speculanten onder normale omstandigheden doen.....wanneer massaal geld uit het financieel systeem wordt gehaald. De combinatie van een artificieel afgedwongen maatschappij zonder cash, lage tot negatieve rentevoeten en de vrees voor een bail-in zullen er op een bepaald moment toe leiden dat de massa uit het bancair systeem vlucht. Ze zullen kiezen voor echte activa, meer bepaald voor de beurs (aandelen).

Het proces om geld in de vorm van bankbiljetten uit roulatie te halen kan ofwel op een trage en geleidelijke manier gebeuren, ofwel plots en in volle paniek. In het laatste geval zou het een kwestie van dagen of zelfs maar uren kunnen zijn. De overheden en de centrale banken nemen enorme risico's door de bankbiljetten uit het systeem te halen terwijl de rentevoeten anderzijds in het negatieve gedrongen worden. T

Een maatschappij zonder cash geld zal het witwassen niet kunnen beletten, zoals de overheden er ook nooit in geslaagd zijn om de belastingheffing voor 100% te controleren. Sommigen slagen er nog steeds in om de belastingdiensten te snel af te zijn. Elke dag worden er nog nieuwe uitwegen gevonden om de belastingontvanger het nakijken te geven. Dat zal in de toekomst niet anders zijn.

Belangrijke fundamentals: zie abonneesectie

Belangrijke technicals: zie abonneesectie

Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Woensdag 24 en donderdag 25 februari 2016 - Negatieve rentevoeten staan automatisch garant voor VERLIEZEN, hoe men het ook draait of keert!


Bijgewerkte secties:

Iedereen die zijn spaarcenten geheel of gedeeltelijk in BANKBILJETTEN bewaard, moet een beetje achterlijk zijn. Het uiteindelijke nieuwe systeem waarin geen cash geld meer zal worden gebruikt, zal het resultaat zijn van een ongeval/oorlog. In afwachting betekent iedere dag, week en maand dat U BANKBILJETTEN EN BANKDEPOSITO's aanhoudt een verliespost, uw koopkracht gaat geleidelijk aan achteruit.

Wees er tevreden mee dat de autoriteiten resoluut hebben gekozen voor een maatschappij waarin geen plaats meer is voor cash geld, maar ruil op tijd uw bankdeposito's en AL uw bankbiljetten in voor FYSIEK GOUD en ZILVER.  In een maatschappij zonder cash zal iedereen die zijn voorzorgsmaatregelen niet heeft genomen als een geplukte kip achterblijven. Het zal belangrijk blijken te zijn dat u een permanent verblijf hebt in een veilig land.

Turkije en Saoedi-Arabië zullen als ONDERDEEL VAN EEN GROTERE DEAL in een KERNOORLOG betrokken worden...wanneer dit gebeurt zal het financieel systeem voor een tijdje gesloten worden.

De VS proberen al een tijdje om een oorlog op te starten. In Washington D.C. leeft namelijk het idee dat OORLOG GOED  is! Oorlog hebben we al...maar misschien moet het allemaal nog wat ERGER worden alvorens ze de oorlogssituatie kunnen gebruiken voor het invoeren van de cashloze maatschappij, de bail-ins en ga zo maar door, ...

Belangrijke fundamentals: zie abonneesectie

Belangrijke technicals: zie abonneesectie

Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Dinsdag 23 februari 2016 - Computers kunnen gevaarlijke werktuigen worden wanneer ze in handen van de overheid vallen


tax seasonBijgewerkte secties: Recessiebestendige aandelen , 

Eigenlijk zijn bail-ins niet nodig. Negatieve rentevoeten, het afschaffen van het papieren geld en de automatische uitwisseling van financiële gegevens door de banken zullen de meeste westerlingen met open ogen in de val doen trappen. Politici en bankiers zullen de volledige zeggenschap over het spaargeld van de man in de straat hebben, ze zullen op een volledig wettelijke manier beslag kunnen leggen op elke cent die ze maar willen hebben. Computers kunnen gevaarlijke werktuigen worden wanneer ze in handen van de overheid vallen, zeker wanneer die overheid ook nog eens corrupt is.

Negatieve rentevoeten zullen zonder enige twijfel de beurskoersen door het plafond jagen. Negatieve rentevoeten zullen echter niet volstaan om ons door de volgende economische crisis te loodssen. In totaal maken nu al 5 centrale banken gebruik van negatieve rentevoeten: deze van Denemarken, de eurozone, Zwitserland, Zweden en sinds kort ook Japan.

'Negatieve rentevoeten luiden het einde van het tijdperk van de dominantie van de centrale banken in.....

Negatieve rentevoeten zullen hetzelfde effect hebben als een aanvullende belasting op banken. ABS baas Martin Rohner zei dat de introductie van negatieve rentevoeten door de Zweedse centrale bank de bank het equivalent zal kosten van de volledige jaarwinst die over 2014 werd gerealiseerd. Negatieve rentevoeten luiden ook het einde van het tijdperk van de dominantie van de centrale banken in want het geld zal op zoek gaan naar andere wegen.

Belangrijke fundamentals: zie abonneesectie

Belangrijke technicals: zie abonneesectie

Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Maandag 22 february 2016 - Chinese investeringsgroep plant de overname van de Chicago Stock Exchange


panama faceBijgewerkte secties: Wereldbeursindices , Wereldbeursindices in goud , Olieaandelen ,

Panama is afgevoerd van de internationale 'grijze' lijst met landen die het niet zo nauw nemen met het witwassen van zwart geld. Panama, dat prat kan gaan op een bloeiende banksector, heeft al een aantal wetten aangekondigd die moeten vermijden dat het land op de lijst met verdachte landen zou bljiven staan. Door de FATF werd het echter nog steeds beschouwd als weerbarstig wat betreft de strijd tegen zwart geld. We mogen nu de verleden tijd gebruiken, want op een meeting van de FED in Parijs werd besloten om het land van de grijze lijst te verwijderen. Panma voldoet nu volledig aan alle standaarden wat betreft het verstrekken van informatie, een goede fiscale wetgeving en de belofte van het melden verdachte transacties. Dat maakte een woordovoerder van het Panamees ministerie van Financiën bekend. 

Panama is een gedreven en bloeiend land, de bevolking is welgesteld en de overheid gaat niet gebukt onder een grote schuldenberg. In de 21ste eeuw is het een plek waar iedere  ondernemer succesvol kan zijn, op voorwaarde dat kwaliteit aan de consument kan geboden worden. Present Varelli zet de groeipolitiek van zijn voorganger Martinelli verder. Sommigen noemen hem een bedrieger, maar de meeste Panamezen geven nog steeds de voorkeur aan Martinelli boven Vareli.

India hief de ban op de import van goud op, goud kan nu weer gewoon als onderpand voor kredieten gebruikt worden. De Indiase overheid beseft eindelijk dat geen enkele inwoner van het land ook maar één enkele bank zal vertrouwen, noch een obligatie die de kans biedt om in goud te beleggen De Indische bevolking weet hoe ECHT geld er uit ziet, ze snapt bovendien dat ALLEEN ECHT GELD zal overleven.

Argentinië devalueerde zijn munt vanaf 1950, dat gebeurde in de jaren 70, 80 en 90 zelfs nog op een agressievere manier. Het belangrijkste verschil tussen Argentinië en de Verenigde Staten (en Japan, de EU, het Verenigd Koninkrijk, Australië etc.) is hoofdzakelijk een kwestie van grootte. Of van omvang, als u dit woord liever hoort.

Argentina

De US hebben volop kunnen profiteren van het feit dat de Dollar een reservemunt is, met als extraatje de grote militaire macht van het land. Maar het devaluatieproces zet zich onvermijdelijk verder, zij het op een sluipende en vrijwel onopgemerkte manier. In 1971 kon een belegger 0,03 troy once goud kopen voor 1 Dollar, nu is dat nog maar 0,001 troy ounce. Dat komt overeen met een vermindering met een factor 30. Hou rekening met een verdere devaluatie van de Dollar.

Dit is het aangezicht van Europa: wie zichzelf probeert te bewijzen dat er GEEN probleem is, heeft zelf een paar steken los. Wie geen plan B heeft, zal over de komende 10 jaar het GROOTSTE DEEL van zijn spaargeld verliezen. Maar misschien ook zijn leven en dat van allen die hem of haar dierbaar is.

face of europe1 face of europe2
face of europe3 face of europe4

Kapitaalcontroles, belastingen en aanslaan van het geld is wat de overheden steeds vaker gaan doen. Zodra het papieren geld (bankbiljetten) verdwenen is en de overheden automatisch alle informatie over bankrekeningen ontvangen, zal u zich nergens meer kunnen verstoppen. De overheden zullen de handen vrij hebben om uw spaarcenten aan te slaan waar en wanneer ze dat willen. Gelukkig is het nog altijd mogelijk om u op een dergelijk scenario voor te bereiden...maar doe het dan wel NU!!!!!!!!! De regels van het spel zijn weliswaar veranderd, maar creatievelingen zullen altijd wel een uitweg bedenken.

Belangrijke fundamentals: zie abonneesectie

Belangrijke technicals: zie abonneesectie

Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Vrijdag 19 februari 2016 - Wanneer ISIS in Rome opduikt zult ge als de weerlicht om de president van de USA roepen...Trump tot de paus


vaticanBijgewerkte secties: Technische analyse , Olieaandelen , 

Trump tot paus Franciscus: Wanneer ISIS in Rome opduikt zult ge als de weerlicht om de president van de USA roepen. Ik hoop voor u dat ik dan die president zal zijn....De geschiedenis leert ons wat er gebeurt als men iemand zijn andere wang aan de vijand aanbiedt. Eeuwen geleden kon alleen graaf Dracula (Vlad de palenspieser) de invasie van de moslims stoppen. Vandaag hebben de wereldleiders alle zin voor realiteit verloren, ze zijn de les vergeten die het Trojaans paard ons heeft geleerd.  De paus woont in een veilig omheind paleis, voor hem is het makkelijk om eender wat te vertellen. Blijkbaar vertoeft Vaticaanland in een soort sprookjesland waar alles mooi en goed is. Veel bidden helpt ditmaal echter niet om de mensen in nood te helpen. Zij worden door de paus vierkant in de steek gelaten.

"Wanneer ISIS Rome zou veroveren, wat voor deze barbaren de ultieme trofee zou zijn, zult ge snel op de president van de USA roepen. Ik hoop voor u dat ik dan die president zal zijn. Met Donald Trump zal ISIS niet de kans krijgen om het Vaticaan te veroveren. Dit verklaarde presidentskandidaat Trump met grote overtuigingskracht.

Zachtjesaan dan breekt het lijntje niet....zo gaan de goud- en zilvermijnen te werk.

EDVto candle1

Belangrijke fundamentals: zie abonneesectie

Belangrijke technicals: zie abonneesectie

Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Donderdag 18 februari 2016 - Trump heeft een stinkend potje geopend maar hij vertelt helaas wel de waarheid!


Bijgewerkte secties:

Donald Trump vertelt de waarheid en door dat te doen heeft hij een stinkend potje geopend. Wat heeft Trump verteld? Volgens deze presidentskandidaat is Bush senior de reden waarom de hele wereld vandaag in rep en roer staat.  Zonder de invasie van Bush Sr. in Irak zou er geen Arabische Lente zijn gekomen en geen invasie van Europa door moslimvluchtelingen.

Europa zou het omgekeerde moeten doen van wat het nu doet. In plaats van meer stimuleringsmaatregelen zou de monetaire politiek strenger en de fiscale politiek losser moeten worden. Mario Draghi en Wolfgang Schäuble zouden een monetair en fiscaal akkoord moeten sluiten om Europa uit deze crisis te gidsen. Met de hete adem van het immigratieprobleem in de nek en door de groeiende steun voor de onorthodoxe populistische partijen blijven de overheden echter uit hetzelfde vaatje tappen. Een economische opleving, herstel van de werkgelegenheid en terugkeer van het vertrouwen zouden moeten komen van een soepele monetaire politiek en van besparingsmaatregelen, maar dit recept werkt niet. Maar wat we kunnen eigenlijk verwachten van een bende intelligente psycho's? 

Papieren assets zullen hun waarde verliezen, maar fysiek goud en zilver blijven overeind...na 2018 zullen de zaken in snel tempo verslechteren en een verbod op CASH zal daarbij een handje toesteken.

Belangrijke fundamentals: zie abonneesectie

Belangrijke technicals: zie abonneesectie

Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic  


Woensdag 17 februari 2016 - Niets gaat in één vloeiende lijn naar omhoog of naar omlaag....


Bijgewerkte secties: $-goud, US-Dollar , €-Goud & /$ , 
De intelligente psychopaten (je mag ze ook politici noemen) zijn eigenhandig het vuurtje aan het stoken waar ze vervolgens zelf door de massa op geroosterd zullen worden.

De Franse boeren zijn op straat gekomen om te protesteren tegen het feit dat de prijzen voor hun producten gedrukt worden als gevolg van de sancties die tegen Rusland afgekondigd werden.... De boeren pikken dit niet langer en zijn in grote getalen in Parijs op straat gekomen om maatregelen te eisen. Ze kunnen niet meer exporteren naar Rusland, met als gevolg dat de binnenlandse markt met hun producten overspoeld wodt. Deze situatie is voor de boeren niet langer houdbaar.

Belangrijke fundamentals: zie abonneesectie

Belangrijke technicals: zie abonneesectie

Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Dinsdag 16 februari - Maandag was het President's day de VS en bleven de financiële markten gesloten...


Bijgewerkte secties: $-Goud ,  Ruwe olie , 

Vandaag gaan de financiële markten na President's day weer open...

De Westerse wereld weet niet meer van welk hout pijlen maken: ik vraag me of wat de wereld zal doen zodra men in de gaten krijgt dat de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk het boeltje van A tot Z misleid hebben...maar het lijdt weinig twijfel dat dit allemaal zal eindigen in een verschrikkelijke wereldoorlog.

  • Het Turks leger heeft meermaals de troepen van Assad bestookt, ook de Koerden bevestigden dat ze op grote schaal aangevallen werden.
  • 'Politieke correctheid loopt de spuitgaten uit': een man werd gevraagd om een Union Jack jasje niet te dragen wegens te 'uitdagend'.
  • Een minister wil een straf invoeren voor het gebruik van de uitdrukking: ‘Pools dodenkamp’.
  • Een Nederlandsep politicus durfde te beweren dat onze organen eigendom zijn van de staat!

fatcaFATCA leverde voor een bedrag van slechts 13,50 miljard Dollar aan omzet op aan een kostprijs van 1000 miljard Dollar, met als neveneffect dat de Amerikanen overal in de wereld nog meer aan populariteit hebben ingeboet. Om een kat een kat te noemen: de Amerikaanse overheid gedraagt zich als een stelletje klootzakken. Met welk recht vraagt de Amerikaanse overheid niet-residenten om een papier te tekenen dat alleen bedoeld is voor Amerikaanse belastingbetalers? Niet alleen EISEN ze dat buitenlandse banken het W-BEN-8 formulier door hun klanten laten ondertekenen, ze dreigen bovendien om bankbedienden te arresteren die weigeren om buitenlandse banken te beboeten. Het lijdt geen enkele twijfel dat dit zich als een boemerang tegen de VS zal keren...zeker wanneer de Dollar begint te verzwakken en wanneer de Amerikaanse economie dieper wegzakt in een recessie....loontje komt altijd om zijn boontje.

Panama is één van de landen met onbegrensde mogelijkheden voor vastgoed en voor promotoren. Er is een schrijnend tekort aan goede huisvesting en de huurprijzen garanderen een stevig rendement op de gedane investering. De huuropbrengsten schommelen tussen 4 en 8% per jaar. Voor beleggers kunnen we een volledige permanente residentie regelen.

playa venao

Belangrijke fundamentals: zie abonneesectie

Belangrijke technicals: zie abonneesectie

Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic 


Vrijdag 12 februari 2016 - Schuldencrisissen in het buitenland zijn de reden waarom de valutakoersen in elkaar klappen.

Bijgewerkte secties: Aussie-Goud & Aussie/$/€ , Olieaandelen,

Belangrijke fundamentals: zie abonneesectie

Belangrijke technicals: zie abonneesectie

Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic  


Donderdag 11 februari 2016 - De Dollar zal een pak slaag krijgen, of de rentevoeten nu stijgen of dalen.


Bijgewerkte secties: Goud & zilver Juniors , 
Negatieve rentevoeten komen neer op de diefstal van onze spaarcenten

Negatieve rentevoeten: het keerpunt zal bereikt worden als de Amerikaanse overheid de rente op haar schulden niet meer zal kunnen betalen...Negatieve rentevoeten in de VS lijken voor de meesten iets wat onwaarschijnlijks, maar de FED heeft de banken toch gewaarschuwd zich voor te bereiden. Voor het geval dat het toch ooit zo ver mocht komen (wat een onzin!). Bij de stresstests die later dit jaar van de banken afgenomen wordt, zal in ieder geval met negatieve rentevoeten rekening gehouden worden. In een maatschappij zonder cash zijn negatieve rentevoeten de ideale manier om uw spaargeld aan te slaan. 

Hou er rekening mee dat de US-Dollar nog altijd de RESERVEMUNT van de wereld is en dat negatieve rentevoeten zeer NEGATIEF zulllen zijn voor de Dollar.

De Chinese centrale bank is sinds juni 2014 begonnen om haar vreemde valutaposities in Dollars af te bouwen aan een gestadig tempo van 37 miljard Dollar per maand, wat sneller is dan eerst werd aangegeven. De centrale bank van Saoedi-Arabië doet hetzelfde, ook de centrale banken van Brazilië, Japan and Rusland, de BoE en de ECB zien hun reserves in Dollars afnemen, hoewel het tempo waarin vertraaagt. De belangrijkste staten die Dollars bezitten, bouwen dus hun posities af.

china forex

Zelfs Jim Cramer houdt nu van goud (maar ik hou niet van Jim Cramer).


Goud zal binnen een periode van 6 tot 9 maanden door het plafond vliegen...de geur van bloed valt te ruiken. Maar goud houdt niet van negatieve reëele rentevoeten...en nog minder van nominale rentevoeten.


Belangrijke fundamentals: zie abonneesectie

Belangrijke technicals: zie abonneesectie

Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic  


Woensdag 10 februari 2016 - Het zal niet lang duren of er komen directe vluchten van Dubai naar Panama
!!!


euros 500Bijgewerkte secties: Gold & silver Majors ,

De poten onder de stoel van de Dollar worden één voor één doorgezaagd: Reuters meldt dat Iran betalingen voor geleverde olie in euro's wil. Het bericht is afkomstig van staatsbedrijf National Iranian Oil Co (NIOC). Iran zal de factuur voor recent geleverde olie in Euro's opsturen aan bedrijven zoals het Franse Total (TOTF.PA), de Spaanse raffineerder Cepsa (CPF.GQ) en Litasco, de trading arm van het Russische Lukoil (LKOH.MM). Lukoil en Total weigerden commentaar te geven op het bericht, Cepsa antwoordde zelfs niet op een vraag voor meer inlichtingen.

Belangrijke fundamentals: zie abonneesectie

Belangrijke technicals: zie abonneesectie

Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Dinsdag 9 februari 2016 - Bij de Amerikaanse voorverkiezingen zagen we niet anders dan een bende psychopaten die vechtend over de vloer rolden...een schande voor de Verenigde Staten!


hillary sandersBijgewerkte secties: Indiase Rupee-Gold, Yuan-Gold, Zweedse kroon-Gold & Kroon/$/€ , £-Gold & £/€/$ , Zar-Gold & Zar/$/€ , ¥-Gold & ¥/$/€ , Can$-Gold & Can$/$/€ , 

Het liedje van Hillary Clinton is bijna uitgezongen: deze verkiezingen worden een massale opstand tegen een gemanipuleerd systeem en tegen de MAINSTREAM MEDIA. Gegeven dit feit zou men denken dat de Amerikaanse politieke pers dezelfde bezorgdheid deelt. Niets is echter minder waar. De televisiefiguren hebben afgedaan, ze weten niet waar het over gaat. Ze kijken naar de komende verkiezingen alsof het een circusshow is. Internet heeft het voortouw genomen, CNN en FOX zijn naar de achtergrond verwezen....met  MINDER media coverage lijkt Sanders veel meer stemmers dan verwacht aan te trekken. Hetzelfde geldt voor Donald Trump. Het lijkt tijd te zijn om de Bushes en Clintons aan de deur te zetten!

Voor het derde jaar op rij is het aantal mensen dat het Amerikaans staatsburgerschap weigert of zijn groene kaart teruggeeft gestegen. Volgens de data verstrekt door het US Treasury Department werd het record van vorig jaar gebroken. Waarschjnlijk is de stijging het gevolg van de strenge Amerikaanse belastingpolitiek. Volgens een ander rapport zouden 4.279 Amerikanen het in 2015 bekeken hebben gehouden wat hun vaderland betreft, ten opzichte van 3.415 het jaar voordien. Dit cijfer staat inderdaad te lezen in een rapport van de US Treasury. De lijst met expatriates wordt elk kwartaal gepubliceerd door de Internal Revenue Service. Het laatste rapport vermeldde de namen van 1.058 Amerikaanse staatsburgers en mensen met een permanente verblijftsvergunning die in de periode september tot december hun vaderland vaarwel wuifden.

Politici en overheden zijn niet te vertrouwen, zeker niet in Spanje. Eigenaars die hun huizen in Andalusië verhuurden aan toeristen krijgen 3 maanden tijd om dit te melden aan de locale autoriteiten. Gebeurt dit niet, dan dreigen stevige boetes. De regionale regering van Andalusië, beter bekend als de Junta, heeft een wetsontwerp goedgekeurd dat de verhuur van huizen aan toeristen regelt. Andere regio's zoals Catalonië, de Balearen en de Canarische eilanden. Eigenaars die hun huis deels of volledig willen verhuren aan toeristen krijgen 3 maanden de tijd na de publicatie van de nieuwe regelgeving in het Officieel Bulletin van de Junta om zich te laten to registreren bij de Registro de Turismo de Andalucía, dat onder leiding staat van Javier Fernández (zie foto), hoofd van het departement Toerisme en Sport. Het objectief van de nieuwe regelgeving is uiteraard om belastingontduiking tegen te gaan!

Belangrijke fundamentals:zie abonneesectie

Belangrijke technicals: belangrijke wijzigingen werden aangebracht, maar die zijn alleen toegankelijk voor abonnees. NU is het moment aangebroken om uw welvaart veilig te stellen! Doe de juiste stappen en wijk niet van het recht pad af.

Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Maandag 8 februari 2016 - Toen ik voor het eerst in Panama was, realiseerde ik me meteen dat België een bananenrepubliek is.


Cinta-Costera-PanamaBijgewerkte secties: ¥/€/$ , $-Gold , Juniors (short candle) , Majors (short candle & PF) ,

De European Investment Bank (EIB) opent haar eerste Latijns-Amerikaans kantoor in Panama. Dat zal nog tijdens de eerste helft van dit jaar gebeuren. De investeringen van de EIB in Panama zijn momenteel hoofdzakelijk geconcentreerd in energie en infrastructuur. De Panamese regering en de bank tekenden een overeenkomst ter waarde van 50 miljoen Dollar over een lening bestemd voor de uitbreiding van de capaciteiti in de  Juan Di­az fabriek voor de verwerking van afvalwater in Panama City.

Panama is in snel tempo het Zurich en het Singapore van de Amerika's aan het woorden. De commerciële mogeljkheden in het land zijn onbegrensd. Iedereen die een bediijf opstart en KWALITEIT aflevert, kan alleen maar succesvol zijn. Panama is het land van de onbegrensde mogelijkheden, het Zwitsersland van de Amerika's zonder evenwel een dwaze regelgeving zoals we die in het westen kennen.

De EU commissie  wil controle over de virtuele currencies om het terrorisme te bevechten!? Hebben we dit vroeger al niet gehoord?....Digitaal geld (zoals Bitcoin bijvoorbeeld) kan niet door de overheden en door de banken gecontroleerd worden...en daar houden ze natuurlijk niet van. Zeker niet op een moment dat het PONZI SCHEMA als een kaartenhuisje aan het instorten is.  Of iemand nu kiest voor fysiek goud, digitaal geld of iets anders...het is hoog tijd om NU uit het bancair systeem te stappen. 

Een burgerloorlog in Griekenland?  Massamanifestaties, rellen,stakingen...hebben het land van de buitenwereld afgesloten.  Ongeveer 50.000 Grieken marcheerden naar het parlement met vlaggen en met slogans tegen de besparingen en tegen de regering. De polite werd bekogeld met stenen en petroleumbommen. Premier Tsipras (onder druk gezet door de EU) weigert te luisteren naar de manifestanten. Hij zal daar de gevolgen van moeten dragen, want Griekenland stevent op een burgeroorlog af. Andere Europese landen zullen volgen:  Italië, Frankrijk, Spanje, Portugal,...de Europeanen hebben hun buik meer dan vol van deze onbetrouwbare slijmerige psychopaten/politici.

Krijgen we een nieuwe Calais Jungle in Zeebrugge!? INDERDAAD !!! De Belgen zouden beter zorg moeten dragen voor hun dochters en echtgenotes, want de verkrachters hebben al meermaals toegeslagen. DIT IS GEEN SPEL...het zal niet zo maar verdwijnen, het ZAL ALLEEN MAAR ERGER WORDEN. Probeer niet om uitvluchten te bedenken, want die helpen toch niet. Ik verwacht veel meer problemen: burgeroorlogen, sociale onrust, revoluties...sneller dan verwacht en hoogstwaarschijnlijk nog dit jaar...Het ergste is dat ik nog VEEL meer boerka's en baarden naar Europa zie komen.

Wilt u weten hoe PROPAGANDA er uitziet!?

  • CNN in de Amerika's: Poetin doodt met zijn bombardementen veel vrouwen en kinderen
  • CNN in Europa: de Amerikanen bombarderen ziekenhuizen van het Rode Kruis en doden zo dokters, verpleegsters en patiënten.

De kansen dat de FED de rente nogmaals zal verhogen, zijn bijzonder klein geworden. Daarentegen zijn de kansen dat ze de rente opnieuw zal verlagen bijzonder groot.

De Dollar is uit zijn rol gevallen, de Yen is uitgebroken naar boven, de goudprijs stijgt, de olieprijs herstelt en we beleven een nieuw BLOEDBAD in de bankensector.....en ik wacht dat de US-Dollar minstens tot de zomer van dit jaar zwak zal blijven. De VS bevinden zich in veel ergere situatie dan de rest van de wereld ook maar durft te vermoeden.

Belangrijke fundamentals: zie abonneesectie

Belangrijke technicals: zie abonneesectie

Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic  


Vrijdag 5 februari 2016 - De Dollar moet inbinden, de goudprijs bereikt het eerste koersdoel (zie de charts)


Bijgewerkte secties: $-Gold, US-Dollar, Euro , 


Belangrijke fundamentals: zie abonneesectie

Belangrijke technicals: zie abonneesectie

Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic  


Donderdag 4 februari 2016 - ENERGIE: steenkool, uranium maar ook olie geven weer tekenen van leven, er is duidelijk sprake van uitbodeming


Bijgewerkte secties:
LAMto candle1 BXE candle1

Belangrijke fundamentals: zie abonneesectie

Belangrijke technicals: zie abonneesectie

Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic  


 


Woensdag 3 februari 2016 - Geloven dat hogere inflatie de voorbode vormt van economische groei is pure nonsens, het verhaal klopt van geen kanten.


Bijgewerkte secties:

Het financieel systeem zal op zijn kop gezet worden...alleen weten we niet precies op welke manier dat zal gebeuren.


Belangrijke fundamentals: zie abonneesectie

Belangrijke technicals: zie abonneesectie

  Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Dinsdag 2 februari 2016 - Veel valt er niet te zeggen wanneer de markten in de door ons aangegeven richting bewegen


Bijgewerkte secties: zie PF-charts voor goud uitgedrukt in de belangrijkste valuta's.

Dit aandeel is met bijna 100% in koers gestegen sinds we enkele weken geleden een KOOPADVIES gaven. 

 advice01 candle2

Belangrijke fundamentals: zie abonneesectie

Belangrijke technicals: zie abonneesectie

Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic 


Woensdag 1 februari - Iemand moet een superidioot zijn om te denken/hopen dat negatieve rentevoeten meer INFLATIE zullen veroorzaken...!


trumpBijgewerkte secties: Negatieve rentevoeten , $-Goud , Zilver ,

Hillary Clinton zou in de gevangenis moeten belanden...terwijl ze misschien verkozen zal worden als de volgende president van de Verenigde Staten. De Amerikaanse Mainstream Media zullen haar de hemel inprijzen en ze zal hoog scoren bij een meerderheid van de Amerikaanse vrouwelijke kiezers. Naar onze mening is Trump een geschikte kerel en hij zal alleszins een frisse wind (eerder dan een tornado) door het land doen blazen. De grote massa is echter nog niet rijp voor hem, die gelooft liever de leugens van de intelligente psychopaten. Zeker niet wanneer er NIETS verandert en die massa vanaf de wieg tot het graf geknuffeld blijft worden.

MET DEZE KRIJGT U DE BONS!..  Indien hij verkozen wordt, zal Donald Trump de eerste president zijn die het aandurft om het corrupte Amerikaans administratief systeem te hervormen. De overheid is het ECHTE probleem, hoe meer wetten er zijn hoe corrupter de staat wordt. Anderzijds is het ook zo dat hoe corrupter de staat, hoe talrijker de wetten zullen zjin. Een bureaucratie werkt counterproductief omdat ze alleen maar haar eigen agenda volgt.
 

De EU wordt langzaam maar zeker een echt COMMUNISTISCH continent, terwijl de VS in snel tempo richting SOCIALISME beweegt...

NEGATIEVE RENTEVOETEN zijn nieuw onder de zon en hebben een DEFLATOIR EFFECT.  Japan kondigt negatieve rentevoeten aan en de beurskoersen vliegen door het plafond. ...De Bank of Japan heeft de rentevoeten verlaagd tot  minus 0,10%. De Japanse beurs is één van de weinige beurzen waar de index nog steeds in het 'groen' staat (wat een bullish signaal is). Maar de zwakke Japanse Yen komt mogelijk het feestje verstoren.

Succevol investeren gebeurt niet zo maar. De oefening bestaat er in om vooruit te lopen op gebeurtenissen en om tegen de massa in te beleggen. Het heeft dus NIETS te maken met het selecteren van aandelen, obligaties, opties of ETF's...in de hoop die volgende week met winst te kunnen verkopen. Het duurt gemiddeld 3 jaar om een goede portefeuille uit te bouwen. En het kan zelfs nog langer duren om die van de juiste structuur te voorzien. Erg belangrijk is om de portefeuille te structureren volgens bepaalde regels. Het kan inderdaad best mogelijk zijn dat snelle winsten met bijvoorbeeld obligaties gerealiseerd worden, maar de koper loopt het risico ergens onverwacht de man met de hamer tegen te komen. Wie dat niet gelooft, moet het maar eens vragen aan de Grieken Cyprioten, Argentijnen, Venezolanen, Angolezen,...

De overheid doet met de hulp van de Mainstream Media -ALTIJD alles wat in haar macht ligt om de waarheid te verdoezelen met leugens..en met flauwe praatjes!!! 

Het is idioot om te geloven dat meer inflatie de voorbode zal vormen van een sneller groeiende economie. Inflatoire signalen zijn GEEN symptoom van de onderliggende economie....

Het is idioot om te geloven dat meer inflatie de voorbode zal vormen van een sneller groeiende economie. Inflatoire signalen zijn GEEN symptoom van de onderliggende economie. De onverwachte actie door de Japanse centrale bank geeft nogmaals aan dat de Japanners niet begrijpen wat inflatie en deflatie zijn en hoe deze mechanismen functioneren.... De vrees voor de zogenaamde “currency wars” nemen weer toe, de monetaire stimuleringsmaatregelen aangekondigd in Europa en Japan wegen op de koers van de Euro en de Yen.

Sommigen noemen Reno in Nevada het nieuwe Zwiterland. Na andere landen te hebben beschuldigd van het helpen van rijke Amerikanen om hun geld offshore te verstoppen, zijn de Verenigde Staten nu zelf de belangrijkste bestemming geworden voor rijke buitenlanders die niet graag belastingen betalen. De Amerikaanse overheid dringt aan op nieuwe maatregelen voor meer controle op de bankenstandaards  (FATCA) , verwerpt het land zelf deze standaards. Als resultaat is hier een nieuwe markt ontstaan gespecialiseerd in het verstoppen van cash van rijke buitenlanders. De trusts die de superrijken helpen hun geld te verhuizen, zijn neergestreken in Nevada, Wyoming en Zuid-Dakota. [opgemerkt: om voor de hand liggende redenen vertrouwen we de Amerikaanse overheid niet, de voorkeur gaat uit naar Panama]

Iemand kan een paard naar het water brengen, maar het dwingen om te drinken gaat helaas niet. De Goldonomic site is opgebouwd op basis van gezond verstand. Elke sectie levert een bouwsteentje voor het samenstellen van een coherent geheel De lezer zelf moet echter de moeite doen om de ganse site (ongeveer 300 pagina's) te lezen en om de stukjes van de puzzel samen te leggen. Alleen door verbanden te leggen kan die PUZZEL vervolledigd worden. Op deze manier werd de Goldonomic site opgebouwd. Elke sectie heeft zijn reden van bestaan!!!

Belangrijke fundamentals: zie abonneesectie

Belangrijke technicals: zie abonneesectie

  Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic

 

Categories: Financieel Nieuws

Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."
Cron Job Starts