30
december
2012

NIEUWS DECEMBER 2012

IK BIED ELKE NIEUWE ABONNEE 6 MAANDEN GRATIS COACHING ALS DE PRIJS VAN GOUD NIET HOGER IS DAN $1.720 VOOR HET EIND VAN 2012!

"Normaal hebben schrijvers in deze tijd van het jaar de neiging om voorspellingen te maken voor het volgende jaar. Mijn eigen overtuiging is dat deze praktijk is geworden tot een spel voor dwazen; met de verzadiging van het corruptieniveau in onze markten en de endemische propaganda van de media betekent dat rationaliteit buiten de deur is gezet".  

Geactualiseerde secties: $-goud, Zilver, Dollar index, €-goud en euro/dollar, Australische dollar & Australische dollar/€/$ (Australische dollar/ euro = opgelet) in bewerking! 

ZONDAG 30 DECEMBER 2012 - ALS U DENKT DAT ONDERWIJS DUUR IS, MOET U MAAR EENS WACHTEN TOTDAT U MOET BETALEN VOOR ONWETENDHEID -  


 

paradiseVOOR 2013 WENSEN WIJ U EEN PARADIJS! 

 

  • Goed weer, het type weer waarbij geen A/C nodig is om ermee om te gaan
  • Schitterend landschap...omdat het leven te kort is om op een lelijke plek te wonen
  • Toegang tot voldoende schoon water voor het koken, reinigen en drinken
  • Juiste mix van zon en regen zodat bloemen, planten en bomen niet alleen groeien, maar ook bloeien.
  • Toegang tot internet waar iedereen kan lezen, kijken of downloaden wat u maar wenst.
  • Fatsoenlijke wegen zonder gaten, noch domme bebording, zoals in Spanje en België.
  • Verse groentes en fruit, jaarrond verkrijgbaar en vol van smaak en zonder chemicaliën.
  • Luchthavens, zodat u kan vertrekken als het moet en belangrijker, terug kan komen wanneer u wilt.
  • Een gezonde omgeving, omdat ik niet ergens wil wonen waar ik de meest dure gezondheidszorg in de wereld nodig heb.
  • Vriendelijke mensen die hun leven als privilege beschouwen, niet als een recht - en er dienovereenkomstig naar leven.
  • Een overheid die rekening houdt met de ondernemingen, zodat ik kan doorgaan met mijn eigen bedrijf.
  • Fatsoenlijke openbaar vervoer, zelfs in plattelands gebieden.
  • Een kleine politiemacht, omdat dat voldoende moet zijn.
  • Een media die niet denkt dat de 'Kardashians' of de 'Fiscal Cliff' nieuws zijn.
  • Schone, frisse lucht, zodat de lucht overdag helder blauw is en 's nachts de sterren kunnen worden gezien, net zoals ik mij herinner als kind.
  • Goed eten...omdat ik houd van koken en bakken.
  • Goede restaurants...omdat ik niet altijd wil koken en bakken.
  • Luchthavens waar ik door de beveiliging kom met een volle fles water en mijn waardigheid.
  • Adequate gezondheidszorg, omdat u het mogelijk ooit nodig heeft.
  • Lage onroerend goed belastingen omdat ik niet graag tweemaal voor mijn huis betaal.
  • Eerlijke bankiers, omdat ik er genoeg van heb ze misbruik te zien maken van verkeerd geïnformeerde spaarders. 

Als u besluit naar betere delen van de aarde te verhuizen, klik dan op onderstaand plaatje. (Canada is niet aangegeven, maar een uitstekende plaats om te wonen, zolang u de koude winters kan trotseren).

where to move to 

Ik moet dit omwille van de geschiedenis toevoegen: op een moment waar de Amerikaanse politici kleine kinderspelletjes spelen over de 'Fiscal Cliff', heb ik niet de kleinste twijfel dat zij tijdig tot een overeenstemming zullen komen...zoals altijd. De VS bereikt OPNIEUW haar schuldenplafond op Oudejaarsavond. 

De Verenigde Staten bereiken haar statutaire schuldenlimiet van $16,39 biljoen dollar - een plafond opgelegd door het Congres - op maandag, zei minister van Financiën Timothy Geithner. In een brief van woensdag aan de meerderheidsleider van de senaat Harry Reid zei Geithner dat treasury "buitengewone maatregelen" zou treffen om de dag uit te stellen dat de VS in gebreke zouden kunnen worden gesteld op haar verplichtingen, maar kon niet zeggen hoe lang het had. Geithner waarschuwde dat als het Witte Huis en de Amerikaanse wetgevers niet tot overeenstemming komen over een begroting, de economie zal kelderen door de "fiscal class", aflopend 31 december, en hij er dan niet zeker van was wanneer het geld zou opdrogen. Hij zei dat de buitengewone maatregelen - het stoppen van de uitgifte van enkele staats- en lokale overheidsobligaties - ongeveer $200 miljard kan creëren, die onder normale omstandigheden voor ongeveer 2 maanden zou volstaan...meer 

Lees verder in onze abonneesectie...


VRIJDAG 28 DECEMBER 2012 - VERVOLG VAN SPECIALE KERSTWEEK EDITIE - WISSEL GEEN LANGE TERMIJN RISICO'S VOOR KORTE TERMIJN VOORDELEN -  


Dit is een geweldige speech van Pierre Poilievre (Canada). Hij legt het allemaal op een eenvoudige manier uit en laat er geen twijfel over wie de schuldigen zijn. VERPLICHTE KOST VOOR IEDEREEN! 

Huizenprijzen in Spanje zullen nog eens 30% dalen omdat de overvloed aan aanbod blijft groeien. De Spaanse huizencrisis zal het komende decennium verder verdiepen en een groot deel van de gebouwen aan de Middellandse kust zullen moeten worden gesloopt, waarschuwden top consultants. RR de Acuña & Asociados verwacht dat huizenprijzen in Madrid, Barcelona en andere belangrijke steden nog een 30% zullen dalen in een meedogenloze glijbaan naar beneden tot 2018, maar het kan mogelijk nog erger zijn voor de sunbelt regio's waar 400.000 Britten ofwel leven of een tweede woning hebben. Nieuwe verliezen zouden nog eens een extra 50% kunnen bereiken en voor de komende 10 tot 15 jaar doorslepen in die plaatsen waar de bouw helemaal los ging tijdens de vastgoedbel, dit zou de totale prijsafname vanaf piekmoment doen oplopen tot 75%. "De markt is gebroken", zei Fernando Rodriguez de Acuña, de vicepresident van de groep. "We hebben berekend dat er bijna 2 miljoen objecten wachten op een koper. We hebben de afgelopen vijf jaren geen vooruitgang geboekt in het opruimen van de voorraad", zei hij. "Er zijn 800.000 gebruikte woningen in de markt. Ontwikkelaars zitten nog eens op een extra 700.000 afgeronde eenheden. Nog een 300.000 woningen zijn door de bank gevorderd en 150.000 zitten in procedure om te worden onteigend en dan zijn er nog eens 250.000 woningen in aanbouw. Het is waanzin."...meer 

Meer in onze abonneesectie....


WOENSDAG 26 / DONDERDAG 27 DECEMBER - VERVOLG VAN SPECIALE KERSTWEEK EDITIE - MOGELIJK EEN VAN DE BELANGRIJKSTE ACTUALISATIES VAN 2012 - 


  

Geactualiseerde sectie: Koop goud (in bewerking),

sheeple 1


De mainstream media is wat het zegt: de media van de kudde, van de schapen: u zult er niet lezen hoe correct te investeren, waar u uw spaartegoeden veilig kunt parkeren, hoe gevaarlijk de overheden zijn en hoe elke keer dat de schatkisten leeg zijn de burgers zij de burgers laten betalen voor het tekort in belangrijke kranten. Noch wordt dit uitgezonden door enige grote (en zelfs kleinere televisiestations). Noch zult u het horen uit de mond van een president, Koning of Koningin. Wat u zult lezen en horen is dat we allen samen moeten betalen (lijden) voor het zieke spendeergedrag van onze overheden. Dit is wat presidenten, Koningen en Koninginnen verkopen (PROPAGANDA) voor UW KERSTFEEST [klik op plaatje om de test te maken]. 

De ironie is dat de dag dat u kunt lezen hoe te investeren en waar u uw spaartegoeden kunt aanhouden, we ofwel een climax bereikt hebben (net als nu voor OBLIGATIES) en ofwel de investering te duur is geworden en/of de wetten zijn aangepast (voor uw veiligheid) en kapitaalscontroles hebben de regels van het spel veranderd. 

Het is algemeen bekend dat Franse politici "getrouwd zijn met de media". Het gaat zo ver dat elke keer dat een nieuwe president is verkozen de CEO's en zelfs de pratende knapperds worden vervangen. Niet alleen krijgen we nieuwe redacteuren, maar ook de inhoud wijzigt.

media1

Frankrijk waar we "getrouwd zijn met de media" meer letterlijk kan worden genomen. De meest toonaangevende conservatieve krant verdreef haar topredacteur, blijkbaar in de hoop zich in goed daglicht te stellen bij de nieuwe regering. Een cultureel tijdschrift bracht ook een nieuwe redacteur, zij kozen voor de partner van een nieuw gekozen minister. De man die zij verving ging werken voor de nieuwe president. De lenteverkiezing van François Hollande, de eerste linkse Franse president in 17 jaren, heeft geleid tot een verschuiving in de gelederen van de nieuwsmedia, tezamen met een groot aantal potentiële belangenconflicten. De strekking van de berichten is ook gewijzigd. Veel van de nieuwsmedia, die grotendeels naar links leunen, genoten van het aan de tand voelen van de misstanden van de voorganger van de heer Hollande, Nicolas Sarkozy, maar nu voelen veel journalisten zich beroofd van materiaal vanwege de minder dramatische stijl van regeren van de nieuwe president. De heer Hollande heeft bewezen uitermate saai te zijn zeggen ze, vooral voor nieuwsdiensten die zich soms richten op overheidsberichten als niets anders er toe doet doen hierbij een beroep op Parijse politici om het nieuws te sturen...meer in de New York Times [Frankrijk is de grote volgende verrassing...het land en haar leiders leven al voor te lang in fantasieland en willen niet worden toegevoegd aan het illustere rijtje zuidelijke Europese staten].

Goldonomic heeft GEEN BANDEN met enige financiële instellingen. We hebben met NIEMAND RECLAME OVEREENKOMSTEN. De enige steun die wij ontvangen is uit contributies van onze geliefde abonnees en we plannen dit zo te houden. We leven in een financiële storm, maar degenen onder u die de vermogens goed geïnvesteerd hebben, hebben de grootste kansen de paradigmaverschuiving te overleven. De door Goldonomic op de website gepubliceerde modelportefeuille heeft een bewezen gemiddeld jaarrendement van circa 20% sinds 2008, volgens een door Goldonomic voorgestelde opbouw van uw vermogen in diverse 'asset classes'.

Een nieuw tariefschandaal volgt UBS: de bankenreus die een boete ontving van $1,5 miljard voor het manipuleren van wereldwijde rentetarieven, heeft naar verluidt voor meer dan een decennium geknoeid met Zwitserse rentetarieven. Bankiers en overheden zijn elkaars GROOTSTE VRIENDJES en zij kunnen niet zonder elkaar overleven. Extreem gevaarlijk in een systeem waar alles is gedigitaliseerd! 

goldholders dec12Met wereld financiële activa van $231 biljoen dollar en DERIVATEN van $1,4 quadriljoen is het GEEN probleem de markten te manipuleren. Feitelijk worden de 'te groot om te vallen' beschermd door de overheden en wordt het verpesten van de markt aangemoedigd, het is zelfs eenvoudiger geworden. Het spel kan echter niet voor altijd doorgaan en het is de wet van de natuur dat 'des te langer de correctie wordt uitgesteld', des te groter de 'aardverschuiving' zal zijn! De scheuren in het systeem zijn al zichtbaar en het is slechts een kwestie van tijd voordat het hele systeem implodeert. 

china usaWall street maakt zich op voor een bullrun die de oude hoogtes gaat testen. Financiële markten en de economie zijn verschillende items en er is niet altijd een correlatie. Van het grootste belang zijn de communicerende financiële vaten. Zij bepalen de richting waarnaar de investeringsmiddelen vloeien. Nu dat obligatiemarkten gevaarlijk overkocht zijn geworden (de grootste historische luchtbel ooit), nu dat kapitaal de EU-zone in toenemend tempo verlaat als resultaat van de socialistische heksenjacht (kapitaal wordt gearresteerd en geconsumeerd om de kudde te behagen), kunnen slechts bepaalde aandelenmarkten de overtollige liquiditeiten absorberen: Wall Street is de belangrijkste. Dit gezegd hebbende, zelfs als de economische condities in de VS blijven verslechteren, zullen de Dow Jones en de SP500 de muur van zorgen blijven beklimmen (dat is net zo lang als de drukpers werkt). 

Meer in onze abonneesectie....


ONGELUKKEN gebeuren als u probeert GOUD uit de lucht te slaan!... Wij wensen al onze lezers en relaties WARME, GEZELLIGE en GELUKKIGE FEESTDAGEN en hopen dat 2013 u meer inzichten zal bieden wat er op dit moment aan het gebeuren is en dat dit zal leiden tot meer kracht, zodat we allemaal de komende jaren kunnen overleven.

- Zoals gebruikelijk zullen de actualisaties beperkt zijn tot begin 2013.

Echter, men moet ALERT zijn op wat er gebeurt op de financiële markten tijdens het einde van het kalenderjaar, omdat hierin vaak een waarschuwing voor het volgende jaar schuilt! -  


MAANDAG 24 DECEMBER 2012 - SPECIALE KERSTWEEK ACTUALISATIE IN BEWERKING -


Geactualiseerde secties voor Kerstweek:  $-goud (GLD xxxx), Zilver (SLV)

Onderstaande grafiek is extreem belangrijk en waardevol

Shooting star candle1

24 december 2012, Joseph en Maria zouden geen problemen ondervinden met het vinden van een hotelkamer in Bethlehem om de nacht in door te brengen. Als gevolg van de economische depressie zijn er voldoende kamers beschikbaar en de gemiddelde prijs voor een hotelkamer is $35 (inclusief ontbijt).

argentina lootingArgentinië: mensen plunderen winkels en supermarkten. Vanwege de sociale onrust en plunderingen waren winkels op het hoogtepunt van de Kerst- bedrijvigheid gesloten. Tijdens de rellen op donderdag en vrijdag in 40 steden, stierven 3 mensen en tenminste 63 mensen raakten gewond. Meer dan 700 mensen werden gearresteerd. In totaal werden 292 supermarkten en kleinere winkels geplunderd. Cristina Fernández de Kirchner is een intelligente psychopaat en men vraagt zich af WAAROM de mensen telkens dit slag volk aan de macht stemt!?

Griekenland staat op de rand van een burgeroorlog. Griekse gepensioneerden hebben moeite te overleven. Zwangere vrouwen gaan van ziekenhuis naar ziekenhuis in de hoop te worden toegelaten. Er is een tekort aan medicijnen, werklozen en daklozen zwerven door de straten van Athene, de middenklasse lijdt en velen hebben honger,...vanwege de gekleurde media en propaganda krijgt Europa een totaal verkeerd plaatje van Griekenland. In plaats van het richten op de harde binnenlandse problemen, krijgen Europeanen beelden voorgeschoteld van Europese leiders die rijden in dure limo's, van de ene naar de andere meeting. Maar er is nog altijd geen oplossing voor het Griekse probleem. In plaats daarvan duwt de Trojka het land verder richting nog meer ellende. 

godman sachsItaliaanse financieringkosten sterk gedaald onder President- verzorger- Goldman Sach - Monti's leiderschap!? (wat een grap en een leugen). De economie zit in een depressie en werkloosheid stijgt. Het economische model is vrij eenvoudig en er is GEEN ENKELE MANIER waarop een slijmerige politici, Goldman Sachs of zelfs JPMorgan Italië kan redden. De Italiaanse financieringskosten zijn gedaald vanwege ECB manipulatie: zij hebben grote hoeveelheden Italiaanse obligaties gekocht met nieuw gedrukt Fiat geld. Het feit dat de BBC dit toeschrijft aan verdiensten van Monti bewijst dat het nieuwsstation een bron van puur en vulgair populistische propaganda is geworden. Werkelijkheid is de formule van Jim of vicieuze cirkel: een economische heropleving is slechts mogelijk nadat alle verkeerd gealloceerde middelen uit het systeem zijn gereinigd. Merk op dat Monti werd aangewezen door de ECB-EU (Goldman Sachs- VS) en niet een democratisch verkozen president is.

De beweringen van Stiglitz (Nobelprijs voor economie) zijn politiek gekleurd en men zou niet naar hem moeten luisteren. Noch zou men moeten luisteren naar economen als Keynes, De Grauwe: ofwel zijn zij te dom de basis economische wetten te begrijpen en/of zij zijn een spreekbuis voor de overheid. Feitelijk kunnen de beweringen van deze mensen dodelijk zijn voor uw financiële gezondheid.

Heeft u spaartegoeden in Noorwegen of Zweden??? Als u besluit uw spaartegoeden buiten politiek bereik te stellen, is het beter deze niet te parkeren in een socialistisch buurland. Noorwegen staat mogelijk op het punt een referendum te houden of het land zich bij de EU zou moeten aansluiten. Investeerders moeten NOOIT vergeten dat Noorwegen en Zweden extreem socialistische landen zijn en voor die reden ongelukken kunnen gebeuren. 

print mediaNiets is voor altijd. We leven in het EINDE van de GEPRINTE boeken, kranten, tijdschriften. DVD, CD-rom (muziek CD) en traditionele uitgezonden televisie en radio raken ook achterhaald. Internet, laptops, I-pads, wifi, elektronische boeken en een breder meer onafhankelijk en objectief internetsysteem worden de media van de toekomst. Massale media manipulatie zal een stuk moeilijker worden, informatie meer objectief. Hoogste tijd om vertrouwd te raken met internet...tenzij u natuurlijk nog denkt dat zwart-wit televisies en paardenkoetsen zullen blijven heersen over de wereld.

Meer in onze abonneesectie....


VRIJDAG 21 DECEMBER 2012 - ALS U DIT VANDAAG NIET LEEST IS DE WERELD TOT EEN EINDE GEKOMEN EN HADDEN DE MAYA'S HET CORRECT - 


Geactualiseerde secties: Uranium (xxxxxxxx op kaarsgrafieken) , $-goud , Zilver, € - goud en euro- dollar

Het kostte acht centrale banken ongeveer vijf jaar om het equivalent aan de waarde van 6.000 jaren goudproductie te fabriceren en omdat de grafiek hieronder eindigt, zijn er aanvullend nog enkele biljoenen dollars toegevoegd.

central bank balance sheets

De kans van een leven: In een interview met Goldmoney voorzitter James Turk suggereerde geldmanager Adam Fleming van Fleming Family & partners, dat wanneer goudaandelen te ver in prijs afdwalen van de prijs van fysiek goud, goud relatief gezien opvallend goedkoop wordt - of, een koop - een koopgelegenheid die zich gemiddeld eens per generatie voordoet. "Ik denk dat de kans erg groot is dat we [een bodem bereikten in de goudprijs]", vertelde Fleming aan Turk. Hij gelooft dat het experiment van de afgelopen 30 jaren van een fiat valuta die niet is verbonden met edelmetalen zal worden "afgewikkeld". 

“De reden waarom ik geloof dat goud aan het bodemvormen is, omdat de goudaandelen worden verhandeld op twee standaardafwijkingen tot de goudprijs, en dit is slecht vijf keer gebeurd in de afgelopen honderd jaren", ging Fleming verder. "In de crash van 2008, in 2000, 1980, in...ver terug in de jaren '50 en in de jaren '30, voegde hij toe. "Dus ik denk dat we ons op ons buitengewoon buigpunt bevinden met zowel goud als goudaandelen die ons ongebruikelijke kansen bieden". 

Volgens CNBC heeft Morgan Stanley's vermogensplatform de stekker uit één van haar slechtst presterende investeringfondsen getrokken (fonds herbergt grotendeels benedenmaats presterende goudmijn aandelen). Dit verklaart misschien waarom goud zo'n dramatische, onlogische dislocatie kende in de afgelopen week. Het fonds werd uitgedrukt in papieren goud en bij liquidatie had de fondsmanager geen andere keus dan de GLD EFT te verkopen, en op grond hiervan zijnde het meest liquide papieren instrument in de PM ruimte, goud. Het feit dat het fonds is geliquideerd zou wel eens een stevige indicatie zijn dat we het ergste hebben gezien en een bodem voor de goud- en zilvermijnen. Het steunniveau voor $-goud ($1.680 tot $1.660) rondom de MAL-lijn doet wat het zou moeten doen en hopelijk zien we een hervatting van de stierenrun eind van deze maand tot ver in 2013.

World gold Reserves

Zij die serieus denken en zelfs voor hen die hopen dat onder deze condities de prijs van goud kan dalen, hebben een serieus geestelijk probleem. Dit gezegd hebbende, goud is tot nu toe - vergeleken tot de $1.920 top - gecorrigeerd met 14,5%. Ik heb niet de kleinste twijfel dat de Chinezen en Indiërs nu juichen en deze dalingen gebruiken om massaal meer goud op te kopen.

Over Uranium en Uranium aandelen.Er is een netto tekort aan wereldwijd geprojecteerde productiecapaciteit van elektriciteit. IAEA voorspelt (augustus 2012) voor groei in kerncentrales tot 740 GWe tegen 2030, 101% boven de in 2011 geïnstalleerde wereldwijde operationele capaciteit van 369 GWe. WNA referentie casus voorspelling (2011 WNFM studie) is 614 GWe van benodigde kerncentrale capaciteit tegen 2030. De maximale voorspellen van WNA is 790 GWe tegen 2030.

Sterke groei in bouw van kernreactor wordt verwacht, om wereldwijd te groeien met 484 geplande en voorgestelde kernreactoren (november 2012), met twee gestegen van 482 pre-Fukushima (maart 2011). Groei wordt verwacht voornamelijk sterk te blijven in Azië, met Chinese expansie die het peloton blijft leiden. China's officiële geïnstalleerde nucleaire capaciteit projecties zijn 70-80 GWe in 2020, 200 GWe in 2030 en 400-500 GWe in 2050. Dit vergeleken met een 12 GWe capaciteit van vandaag de dag(15 reactoren). China kent 26 reactoren in aanbouw.

Steun en vraag voor nieuwe kernreactoren wordt niet alleen verwacht vanuit China en India, maar ook Zuid-Korea, VS, VK, Midden-Oosten, Rusland en Oekraïne. Vraag naar uranium wordt verwacht te zullen stijgen van rond 164mlbspa U308 in 2011 tot 226mlbspa tegen 2020 en 280mlbspa tegen 2030. Huidige primaire aanbod van uranium (139mlbs U308 2011) is slechts rond 50% van verwachte vraag naar Uranium in 2020.

Lees verder in onze abonneesectie...


WOENSDAG 19 & DONDERDAG 20 DECEMBER 2012 -


Geactualiseerde secties: abonneesectie...

De videoclip toont de hevigheid van de problemen van gisteren:

doorbell

EINDE SPEL en wat ook de trekker zal zijn, op het einde zal het 300-jarige valse bankierspel instorten, vanwege een simpel gebrek aan vertrouwen.Deze depressie zal erger zijn dan de Grote Depressie, omdat naast een SCHULDEN crisis en een economische schuldenafbouw, we OOK een vernietiging van Fiat geld zullen zien (het laatste gebeurde niet tijdens de Grote Depressie). Men moet wel een INTELLIGENTE PSYCHOPAAT zijn (politici) om NU niets te doen!

ubsUBS – moet $1,5 miljard betalen voor haar rol in de manipulatie van de LIBOR (rentetarief tussen banken)...wat zal de boete worden van Goldman Sachs voor haar rol in het manipuleren van de prijs van goud? UBS is één van de belangrijkste Zwitserse en internationale banken en nu is het duidelijk geworden dat de bank niet de belangen van de klanten dient! Heeft u wellicht een rekening bij UBS?...of bij een andere 'Te groot om te falen bank'?

Europese en Amerikaanse politici kopiëren het slechtste uit elkaars systemen. Nu wil Obama ook bekijken hoe de Amerikaanse inflatie wordt berekend. In Europa is dit regel geworden en als de cijfers niet meer kunnen worden gemanipuleerd, wordt simpelweg een nieuwe inflatie index bedacht...zolang als zij dit kunnen opleggen en de schapen het eten...meer

Vergeet de PROPAGANDA over de 'fiscal cliff''...omdat het ONMOGELIJK is jezelf uit een recessie of depressie te printen. QE4 of de $85 miljard die de VS elke maand print om de werkloosheid te verminderen en de economie te stimuleren zal de economie geen goed doen...en het zal NIET werken (noch in Europa). Shadow Statistics waarschuwt dat het "open-ended" printen van $85 miljard per maand (monetisatie van schulden)...onderdeel zal worden van wat uiteindelijk zal leiden tot hyperinflatie. Heeft u al GOUD???

Goud en zilver onder hernieuwde aanval van de goudkartel...maakt niet uit!?Dit is een zware financiële storm, we hebben een paradigma verschuiving en overheden verkopen nog hun moeders om nog maar eens een jaar extra te overleven. Zij die het niet BEGRIJPEN zouden even op vakantie moeten gaan en terug komen einde 2012 of begin 2013. Je moet stoppen met het staren naar de manipulatie en als u dat niet kunt, zou u de computer uit moeten laten! Ik heb u nooit beloofd dat het een wandeling door het park zou worden. Dit is het overlevingsgevecht van de overheid en de financiële sector. Wees geadviseerd dat zij nooit gevangenen nemen.....

unfunded liabilities

Als u nog altijd niet begrijpt wat er gebeurt, als u nog altijd kijkt wat uw investeringen waard zijn in Fiat monopolie papieren geld, als u nog altijd de leugens van de overheid gelooft zou u moeten weten dat u uw huiswerk nog niet naar behoren hebt afgerond. Dit gezegd hebbende, blijf de dunne blauwe lijn op de Point&Figure grafieken volgen...en zie hoe de Maximale activiteit lijn en de trendlijn de prijs steunen. 

Negatief sentiment over goud & zilver blijft groeien en sommige analisten zien zelfs een drie dubbele top! Zo lang als dat goud niet door de Maximum activiteit lijn is gebroken en het bullish seculiere opwaartse trendkanaal niet wordt gebroken, is er niets veranderd...Andere analisten zien een aankomende $20 zilverprijs en $1.400 goudprijs in een marktspoeling....gelukkig hebben zij geen valide argumenten en falen toe te lichten waarom en hoe zoiets mogelijk zou zijn.

Lees verder in onze abonneesectie...


Dinsdag 18 december 2012 - met kapitalisme zou het zijn toegestaan banken te laten falen, En falen zouden zij. Maar in een socialistische wereld, is falen geen optie...


hollandeU kunt NIET winnen van de overheid!  Maar u kunt nog steeds STEMMEN met je VOETEN...net als Depardieu.  In een socialistisch regime worden de rijken afgeslacht en hun vermogens geconsumeerd voor herdistributie. Een historisch voorbeeld zijn de Tempeliers die allen werden gearresteerd (in Frankrijk), gemarteld en geplunderd door Philip " de schone". Philip arresteerde ook Joden, zodat hij ook hun bezittingen kon vorderen om de toegenomen lasten van de moderne oorlogsvoering mee te bekostigen. Het verdrijven van 100.000 Joden uit zijn Franse gebieden gebeurde op 22 juli 1306. Zijn financiele slachtoffers waren ook rijke beambten en kooplieden die hem eerder uitgebreide leningen verstrekt hadden met de belofte van terugbetaling van toekomstige belastingen. Net als de Joden, werden de Lombard bankiers verdreven uit Frankrijk en hun vastgoed onteigend. [in die dagen was grond de ultieme WERKELIJKE ACTIVA - vandaag de dag niet meer]. In aanvulling op deze maatregelen devalueerde Philip de Franse munt door maatregelen die tegen 1306 hadden geleid tot  2/3 verlies in de waarde van de Livres in omloop. De financiele crisis leidde tot rellen in Parijs, waardoor Philip gedwongen werd toevlucht te zoeken in de Parijse tempel - het hoofdkwartier van de Tempeliers. [Wikipedia]. Een voorganger van Hollande " de socialist". Er zijn duidelijke tekenen dat een vergelijkbaar (minder bloederig) proces zich vandaag voltrekt. Zij die hun spaartegoeden niet buiten politiek bereik stellen, verdienen het niet en zij zullen het toch verliezen (legaal kaalgeplukt). Alle grote Franse fortuinen (er zijn nu al 500 vermogende Fransen die Belg wensen te worden) verlaten al het zinkende schip met goede redenen. Het zou immoreel zijn dit niet te doen, of wel soms?

Het is onmogelijk uw spaartegoeden (fiat geld) te diversifieren door het te spreiden op meerdere banken, dit vanwege de simpele reden dat ALLE BANKEN met elkaar zijn verbonden. Het bestaan van het SWIFT systeem bewijst dit. Swift is een elektronisch geld transfer systeem met hoofdkantoren in Brussel, Belgie.

Politici en overheden verkopen een boel wind...maar wat zij het minst leuk vinden is om maatregelen te nemen die de werkgelegenheid fors doen afnemen, vooral in Afrika.

Banen bloedbad als mijnbouw belasting voortzet Johannesburg - De Kamer van mijnbouw zegt dat de mijnbouwsector tienduizenden banen zal schrappen als ANC afgevaardigden besluiten om hogere belastingen te heffen op de sector. Dit volgens een rapport van vrijdag.

"Het zal betekenen dat een boel marginale mijnen moeten worden stilgelegd en de kans bestaat dat het banenverlies zou oplopen tot tienduizenden", verteld Kamer voor mijnbouw CEO Bheki Sibiya aan Business Day. "Onze betrokkenheid met ANC zal wellicht intensiever zijn na Manguang". Tijdens de ANC conferentie in Mangaung die zondag start, zullen beslissingen over het beleid dat de regering gaat uitvoeren, worden afgerond. De nieuwsbrief rapporteerde dat de partij wellicht een aangepaste minerale belasting van 50% over winsten boven 15% van normale rendementen zou instellen. Dit jaar verloor de mijnbouw sector reeds 15.000 banen in het derde kwartaal na maanden van wilde stakingen.

Sentiment in de goud en zilver sector is extreem baissier en wie niet baissier is is wel ontevreden en uitgeput. Ervaring leert dat zij die dit begrijpen en de dips gebruiken om posities te accumuleren telkens de grootste winnaars  zijn zodra het tij keert...en geloof het of niet, het TIJ keert STEEDS! De P&F grafieken in de abonneesectie bewijst het telkens opnieuw!

Lees verder in onze abonneesectie......


MAANDAG 17 DECEMBER 2012 - HOE VELEN REALISEREN ZICH DAT EUROPA WORDT VEROVERD DOOR DUITSLAND ZONDER EEN STAAND LEGER!?   


Vandaag kunt u in de Wall Street Journal lezen hoe vele samenlevingen worden beroofd op klaarlichte dag. "Eens in de tijd", schrijf Martenson, mogelijk met een vermoeide blik op GATA, "zou het als slechte smaak worden beschouwd, om te suggereren dat de wereld centraal werd bestuurd door een vrij kleine kliek van bankiers wiens acties dienen om een politiek te volgen van buitensporige uitgaven, van dezelfde overheden die hen aan de macht hielpen om geld te printen of de gezondheid en winsten van de banken die ze dienen te versterken. Dat was toen. Vandaag de dag kunt u er alles over lezen in de Wall Street Journal."...  

Markten kunnen lange tijd irrationeel blijven, vooral waneer gemanipuleerd door centrale banken. Met additionele propaganda, en door herhalende leugens zal de massa als natuurlijk instinct gaan geloven dat de leugens de waarheid zijn...totdat een ongeluk zich voordoet. 

De PROPAGANDE van vandaag zijn de beweringen van de EU-beambten en Obama dat het HERSTEL om de hoek ligt. Dit soort Propaganda werd ook gehoord net voor de Grote Depressie...Politici veranderen ook niet. Mijn ervaring is dat hoe luider de overheden schreeuwen dat "Alles goed is", des de dichter we bij de rand van de afgrond staan.  

"Twee of drie jaren": ESM chef Regling gelooft in spoedig eind van de eurocrisis. [de varkens hebben vleugels en kunnen vliegen...]. In tegenstelling tot vele 'sceptici' is ESM chef Klaus Reglin optimistisch dat de eurocrisis spoedig voorbij zal zijn. In FOCUS interview voorspelde hij een "twee tot drie jaar"- slechts de ontwikkeling van Griekenland zou lange termijn problemen kunnen veroorzaken. Een "goede helft" van het werk gedaan, zei Regling in het FOCUS interview. "Goede vooruitgang geboekt. Het zal twee of drie jaren duren, daarna zullen tekorten van alle euro landen kleiner zijn dan 3% van BBP (Bruto binnenlandse product) en zij zijn goed onderweg naar een begroting in evenwicht. Regling bestudeerde kennelijk nooit de formule van Jim. We leven de laatste dagen van Europa...GEEN TWIJFEL. Het is slechts een kwestie van WANNEER! Het minste men doen kan, is enkele spaartegoeden buiten politiek bereik te parkeren...buiten het Europese continent. 

"Twee jaren" volgens de Shadowstats voordat hyperinflatie weerspiegelt in het algemene prijsniveau.In zijn laatste rapport verwacht John Williams hyperinflatie tegen het einde van 2014. Hij werd geadviseerd (in een interview los van zijn meest recente rapport) dat wanneer dit gebeurt, de koopkracht van de VS dollar zal instorten en in ongeveer zes maanden een nieuwe valuta zal worden uitgegeven. Al dit leidt tot een lagere VS dollar in een intact trendkanaal dat gaat tot en onder .5600 op de betekenisloze USDX index.   

patriotIran waarschuwt voor Derde Wereldoorlog vanwege Patriots. De plannen van de NAVO tot inzet van Patriot raketten aan de Turks-Syrische grens zouden door het Iranese leger kunnen worden beschouwd als uitlokking tot wereldoorlog. Een luchtverdediging rapport van het type "Patriot" wordt gelanceerd voor test doeleinden. Spoedig worden Duitse soldaten gestationeerd met het systeem bij de Turks-Syrische grens. De Iranese stafchef HassanFirusabadi heeft de plannen voor het inzet van patriot raketten in Turkije scherp veroordeeld bij enkele NAVO landen. "De westerse landen willen een wereldoorlog op gang brengen door het installeren van Patriot raketten aan de Turks-Syrische grens, "zei Firusabadi zaterdag volgens een rapport van het persbureau ISNA. Het Midden-Oosten is een kruitvat en de patriot raketten zouden de ontsteking kunnen zijn.  

Franse minister van Defensie Jean-Yves Le Drian vertelde BFMTV dinsdag dat alhoewel Franse mariniers aan boord zijn van het schip, het niet betekent dat Frankrijk zich voorbereid op militaire interventie in Syrië. Hij echter rechtvaardigde de aanwezigheid van het Franse vliegdekschip in de wateren rondom Syrië als onderdeel van het beleid van Parijs om militaire paraatheid te behouden in de aanblik van dreigingen. De Franse minister zei ook dat het schip geen militaire oefeningen in de regio uitvoert. 

Afrika is het continent van idyllische plaatjes en buitengewone dieren. Ooit was het een continent van sloppenwijken, oorlog en hongersnood. Maar Afrika is erg veranderd. Er zijn meerdere voorbeelden van steden en landen die zo zijn veranderd en waar de economie booming is: Luanda-Angola, Gaborone-Botswana, Daar El Salaam-Tanzania, Kaapstad, Zuid-Afrika, Windhoek-Namibië...   

Luanda is misschien de meest typische metropool in Afrika. Iedereen die Afrika herontdekt ziet dat de corruptie, het gebrek aan infrastructuur en de armoede afnemen. Zie groei van 5% en meer, politici die breken met het verleden en ondernemers die hun continent doorrijden met hard werken, geld en ideeën en die niet langer afhankelijk willen zijn van buitenlandse hulp 

                                                Lees verder in onze abonneesectie.....


VRIJDAG 14 DECEMBER 2012 - WE HEBBEN MONETISATIE VAN SCHULDEN !  


Hyperinflatie is meer dan proportionele groei van de geldhoeveelheid en het wordt voorafgegaan door een monetisatie van schulden (dit is wat we al hebben in de VS en de EU). Het GEVOLG hiervan is hogere prijzen en op hol geslagen prijzen...iets wat we nog niet hebben gezien, maar wat 's nachts kan gebeuren. De video legt ook uit hoe de prijs van goud en zilver wordt gemanipuleerd. Voor geheel 2012 hielden zij de prijs van goud tussen $1.700 en $1.750.Dit kunnen zij doen, doordat zij het vereiste geld voor de verliezen printen. Op vergelijkbare manier kopen zij aandelen als aandelenmarkten dalen...echter, zodra de wereld stopt de dollar te gebruiken, is het allemaal voorbij...hyperinflatie wordt ALTIJD zichtbaar in het algemene prijsniveau, zodra een valuta instort.  

      

                                                              Lees verder in onze abonneesectie...                                        


DONDERDAG 13 DECEMBER 2012 - QE4 IS OFFICIEEL GELANCEERD. QE3 EN QE4 IMPLICEREN POTENTIEEL MEER OBLIGATIE OPKOPEN DAT WE HEBBEN GEZIEN ONDER QE1 EN QE2 - 


  Geactualiseerde secties: ... 

eu civil servantsGeen socialisme in de VS!? Sinds Obama aantrad, huurde hij 101 overheidsbeambten / publieke medewerkers per DAG! In de 1.420 dagen sinds hij de eed aflegde, heeft de federale regering dagelijks gemiddeld 101 nieuwe medewerkers aangesteld. Elke dag. Zeven dagen per week. Al 202 weken. Dat zorgt voor 143.000 meer overheidsmedewerkers dan toen Obama heel lang sprak op die koude dag in januari 2009. Onder Obama is het totale personeelsbestand aan overheidsmedewerkers, voor het eerst sinds de eerste periode Clinton, door de twee miljoen grens gebroken en bevindt zich nu op 2,2 miljoen.  

Zij die hadden verwacht dat de FED de geldhoeveelheid zou aansnoeren en rentetarieven zou verhogen, leven in LALA-land!  

Westerse overheden geven jaarlijks veel meer uit dan dat zij ontvangen aan inkomsten. Het aanzwengelen van de economie met meer geprint geld werkt nooit (dit resulteert alleen in Luchtbellenen het inhuren van meer overheidsbeambten maakt het alleen maar erger. Het tekort dat niet gedekt kan worden door PRINTEN van meer geld (QE etc. ...) wordt verkregen door middel van het BELASTINGEN systeem. Terwijl het systeem verder afglijdt richting een depressie, wordt belasting beschouwd als goed door de democratische meerderheid, omdat zij hierdoor hun banen, pensioenen, gezondheidszorg en voedselbonnen behouden,....Terwijl KAPITAAL (Legale diefstel - de wet) wordt opgegeten om het systeem in leven te houden, vlucht het als natuurlijke reactie buiten politiek bereik en verzwakt zo de fundamenten van het economisch systeem die het wordt verondersteld te dienen...meer over het obligatie opkoopprogramma van de FED  

Vastgebonden aan het geld, zwaar met schulden overladen westerse regeringen manipuleren de obligatiemarkten voor hun eigen doeleinden.Zij houden de financieringskosten kunstmatig laag door hun meest volgzame tegenstanders in de fictief private sector (banken en pensioenfondsen), te dwingen om overheidsschulden aan te houden op laste van financiële repressie. Hun agenten, in de vorm van centrale banken onder hun directe of indirecte controle, werken opzettelijk mee aan deze oplichterij. Als private sector bedrijven op deze manier zouden werken in het beheren van hun eigen schulden, zouden hun leidinggevende functionarissen belanden in de cel (Tim Price). Omdat rendementen op overheidsobligaties zijn gecomprimeerd en reële rendementen negatief zijn geworden, is de relatieve aantrekkelijkheid van goed gekapitaliseerde bedrijven met concurrerende rendementen substantieel toegenomen.  

dividend yield 2012 bonds.pngVoorbeeld: Intel Corp. gebruikt het voordeel van obligatie rentetarieven onder haar dividend yield als het grootste semiconductor bedrijf ter wereld geld leent om gehavende aandelen terug te kopen, dit vanwege haar achterblijvend aandeel in de smartphone en tablet markt. Het bedrijf gaf $6 miljard aan obligaties uit in een vierdelige verkoop gisteren met een gemiddelde coupon van 2,38%, die haar zal helpen haar aandeel terugkoopprogramma te financieren. Dat is lager dan het aangegeven dividendrendement van 4,5% op eigen vermogen dat handelt tegen een lagere prijs ten opzichte van de winst dan ieder winstgevend bedrijf in de '30-member Philadelphia Semiconductor Index'. De grafiek hieronder laat de relatieve aantrekkelijkheid van aandelen vergeleken tot obligaties.  

BIS (Bank voor internationale betalingen) waarschuwt voor een nieuwe 2008-stijl kredietbel op het punt van barsten. De obligatiebel is inderdaad pervers, in tegenstelling tot de wetten van de economie. Toegenomen risico's zouden moeten worden bezworen met hogere en niet lagere leenkosten. Spaarders voelen zich daarom gedwongen om hogere rendementen na te jagen, door het kopen van lagere kwaliteit schulden, zoals obligaties van bijna failliete landen, alsof het risico van zulk een bankroet is verdwenen. Het is bizar opnieuw dat de banken van de wereld hun schulden aan het afbouwen zijn en terughoudend zijn in het verstrekken van leningen, op een moment waar de obligatiemarkt kapitaal blijft aanbieden voor bijna niets. Een kredietbel is hoe een obligatiemarkt zeepbel wordt genoemd.  

Syrië is strategisch extreem belangrijk voor Rusland (oliebaron Poetin) en China! Uren nadat de NAVO overeenkwam om patriots te sturen naar Turkije vanwege de crisis in Syrië, leverde Rusland haar eerste zending van Iskander raketten aan Syrië. De superieure Iskander raketten reizen met hypersonische snelheden van meer dan 1,3 mijl per seconde (Mach 6-7) en hebben een bereik van meer dan 280 mijl met extreme nauwkeurigheid in het vernietigen van doelen, een nachtmerrie voor elk raketafweersysteem. Volgens Mashregh, de Iranese revolutionaire garde media, heeft Rusland Turkije gewaarschuwd de situatie niet te laten escaleren, maar met het Turkse verzoek voor Patriot raketten, bezorgde het zijn eerste zending Iskanders aan Syrië.   

ACHTERDEUR Kwantitatieve verruiming: dus nu weten we waarom het monetaire beleidscomité van de Centrale bank van Groot-Brittannië (BOE) een halt riep aan meer kwantitatieve verruiming deze week - het is omdat de Kanselier en de Gouverneur van de BOE een alternatieve achterdeur manier hebben gevonden om hetzelfde te doen. Het laatste beetje  (feitelijk enorm groot op een nette 35 miljard pond) geld printen komt ongeveer zo dichtbij regelrechte monetisatie van overheidsuitgaven als mogelijk voor de BOE, zonder simpelweg geld te creëren en het met vrachtwagenladingen overhandigen aan de Schatkist, a la Weimar.

Wat de Treasury heeft besloten te doen, is de opgebouwde rentebetalingen over de omvang van de overheidsschulden die de BOE heeft gekocht onder Kwantitatieve verruiming te nemen, en het op te nemen op de overheidsboeken in plaats van in de boeken van de BOE. Het totaal is 35 miljard pond, hiervan is de overheid van plan 11 miljard dit financieel jaar op te nemen, en 24 miljard volgend jaar.  

                                                             Meer in onze abonneesectie... 


 WOENSDAG 12 DECEMBER 2012 - VOLG DE DUNNE BLAUWE LIJN  


Geactualiseerde secties: Bank & financiële aandelen (Russisch roulette), Uranium (verdere xxxxx), Aardgas (xxxxxx & speciale aandacht voor xxxxx), Kolen (xxxxx), Landbouwproducten (klaar voor xxxxxxxx), €-goud, koper & platina, inflatie-index 

In de 20 jaren tot 2010 verkochten centrale banken elk jaar 400 tot 500 ton goud aan de markt. In 2010 werden zij net netto kopers en in 2011 namen zij bijna 500 ton op. Dat is een enorme verandering. Het zijn de opkomende landen, van China en Turkije tot Kazachstan en Zuid-Korea die het verschil maken. Zij bouwen hun buffers verder op om de crisis het hoofd te bieden.  

centralbanksgoldpurchasesVolg de dunne blauwe lijn of olie stuitert van de blauwe lijn (bodem van het stijgende trendkanaal)Zoals gebruikelijk publiceren de pratende hoofden hiervoor een soort van willekeurige REDEN: olie omhoog op verwachtingen van VS stimulus...of olie omhoog door opwaartse Chinese productiedata...of nog beter: olie omhoog doordat de moeder van de minister van financiën van Nigeria werd ontvoerd. U kiest...concluderend is dat we PIEKOLIE hebben en het oosten brandt op wat het westen bespaard.  

Van recessie tot depressie in een tijd waarin we bewegen richting Hyperinflatie(een meer dan proportionele groei in geldhoeveelheid) raast feitelijk achter gesloten deuren:exponentiële stijging van Kwantitatieve verruiming, exponentiële stijging van Schulden (een typisch voorbeeld is het stijgende Amerikaanse schuldenplafond). Moeilijk te ontkennen dat we niet het begon van schulden monetisatie hebben: niet alleen is de geldhoeveelheid stijgende, maar op hetzelfde moment worden rentetarieven kunstmatig op minimale niveau's gehouden om de impact van de aanvullend gecreëerde geldhoeveelheid optimaal te houden. Helaas voor de overheden, is het wiskundig onmogelijk om een parabolisch gevecht aan te gaan door gebruik te maken van lineaire toepassingen.  

fredgraph-2
Een meer dan proportionele groei van de geldhoeveelheid kan (en zal uiteindelijk) resulteren in hogere prijzen. Vele denken van het proces als één waar de schakelaar kan worden omgezet (net als de lichtschakelaar aan en uit kan worden gezet). De realiteit is dat het proces in eerste instantie stiekem is...dat is totdat de inflatie algemeen wordt erkend en de massa zich realiseert dat het algemene prijsniveau zal blijven stijgen....Zodra zij dit doorhebben, barst de hel los. Hyperinflatie is een massa psychologische gebeurtenis en propaganda speelt ook een belangrijke rol...  

Relevant commentaar is toegevoegd aan P&F grafieken voor €-goud: een wel xxxxx (een xxxxxxx patroon) en een xxxxxxx formatie recht op de top van de xxxxxxxxx. Technisch is €-goud al uit xxxxxxxxx en moeten we wachten totdat xxxxxxxxx tot rijpheid komt. €xxxxx is het doel van de wig/vlag (oude hoogterecord) en €xxxxxxx is het gemeten doel van de xxxxxxx. Afgezien hiervan, is er nog veel toe te voegen...volg gewoon de dunne blauwe lijn naar de xxxxxxxx. 

Rekening houdend met de totale voorraad goud op de wereld en wat er nog onder de grond zit, zal de prijs wellicht een stuk meer stijgen dan verwacht. De truc is stil te zitten en GEDULDIG te zijn! Het lezen van 100 boeken en het luisteren naar wat de pratende hoofden te zeggen hebben, zal alleen leiden tot toenemende verwarring. Herinner dat deze jongens en meiden geen financiële, monetaire en economische kennis hebben en zij alleen verkopen wat hun vertelt wordt.  

gold stock dec 2012.pngGoud en zilver majors: Gold Fields (GFI) = stop loss = wissel voor een ander betere kwaliteit goud/zilver aandeel. Moody's 'investor services' verlaagde de kredietrating van Gold Fields afgelopen donderdag van Baa3 naar Ba1, sloeg in op de hoop van de groep dat de beslissing van afgelopen week om haar Zuid-Afrikaanse mijnen in een afzonderlijke firma, genaamd Sibanye Gold te verschuiven, waardoor het minder risicovol zou lijken voor internationale kredietverstrekkers. Gold Fields CEO Nick Holland kondigde afgelopen week aan dat de mijnbouwer bezig was het Kloof-Driefontein complex en de Beatrix mijnen te ontvlechten om zich te concentreren op het laten groeien van haar internationale portefeuille, en de productie in South Deep op te voeren tot 700.000 ons goud in 2016...meer.  

                                                                  Lees verder in onze abonneesectie.....
  


DINSDAG 11 NOVEMBER 2012 - GOUD ZAL STIJGEN ZODRA DE TIJD IS GEKOMEN....ZELFS AL DUURT HET NOG EENS 6 MAANDEN! GEDULD....    


   

egypt armyGeactualiseerde secties: in bewerking....  

President Morsi heeft het Egyptische leger de bevoegdheid tot arresteren gegeven...of de situatie is nog erger geworden dan toen Mubarak de leiding had en de Amerikaanse strategie - welke erop is gericht het Midden-Oosten en Noord-Afrika te destabiliseren - werkt.  

We zijn op een punt aangekomen waar het algemeen wordt toegegeven dat de wereld economie zich in een sterke recessie bevindt (in feite een depressie) en dat het bijna 100% zeker is dat we een hyperinflatie zullen beleven.  

In een interview met de BBC stelt Barroso dat Griekenland nu beter af is al EU lid!? Of 1+1 is niet meer 2! Iedereen met een minimum aan hersenen weet dat varkens geen vleugels hebben en dat zij niet vliegen...Als Griekenland niet gebonden was aan de duivelse EU dwangbuis, zou het in staat zijn geweest de Drachme te devalueren en haar concurrentievermogen te vergroten.  

In Portugal is werkloosheid 35%! Barosso hield wijselijk zijn slijmerige mond over zijn geliefde Portugal waar het nominale inkomen scherp afglijdt en belastingen de pan uit rijzen. Het land glijdt af naar een depressie (term wijselijk vermeden door de media). Dit is de wet van de Koning en zijn vazallen. De middenklasse in Portugal wordt geslacht door de EU: Fitness, Films, uit eten en designer kleding (verkopen met 40% gedaald) zijn uit de begroting gehaald. Voormalig Portugese koloniën Angola (olie) en Brazilië zijn nu rijker geworden dan Portugal (land nu ook gecontroleerd door de EU-trojka). Die politici zijn ofwel idioten of gekken die het asiel runnen, ofwel super boeven. Wat ik niet begrijp is waarom kapitaal (de rijken) en de middenklasse hun krachten niet bundelen en zich ontdoen van de inefficiënte politieke boeven...!? Er is slechts EEN VIJAND en het is de OVERHEID.  

  

Denkt de overheid echt dat ondernemers een stel gekken zijn (net als zichzelf)? Google omzet beschut in belastingvrije haven Bermuda stijgt tot $10 miljard...meer. Mitt Romney houdt het gros van zijn vermogen aan op de Kaaimaneilanden...en u? Reageert  u op de voorgestelde fiscale amnestie, haalt u buitenlandse spaartegoeden terug zodat deze gemakkelijker kunnen worden belast...? Denkt u echt dat u de morele plicht hebt u te laten afslachten en legaal geplunderd door een stel politici die niet eens een snoepwinkel kunnen runnen? 

Goud gaat stijgen als de tijd is gekomen...zelfs al duurt het nog eens 6 maanden voor het momentum om zich te ontwikkelen (de truc is juist geïnvesteerd te zitten zodra de actie losbarst). Herinner dat TIMING extreem lastig is...Consolidaties kunnen maanden en jaren duren...net als nu voor goud en zilver. In de tussentijd zal de muziek doorgaan te spelen voor de Dow Jones en de SP500 waar een goede eindejaar rally de indices naar recordhoogtes kan drijven. Herinner de Communicerende financiële vaten waar het fiat geld gecreëerd door kwantitatieve verruiming uit West-Europa in de Amerikaanse aandelenmarkten vloeit...gewoon omdat het - voorlopig - een veiligere plaats is.  

Hongarije is geselecteerd om een 100% gedigitaliseerd geldsysteem te testen. Vanaf 2013 wordt elke geldopname, of van een bank of automaat, onderworpen worden aan 0,3% transactie commissie. Het opnemen van een geldhoeveelheid van €1.000 uit uw bank kost dan €3 belasting. Het is te verwachten dat het belastingtarief zal toenemen totdat al het contante geld uit het financiële systeem is verdwenen. 

Vandaag is de Nobelprijs voor schaamte (vrede) uitgereikt aan Van Rompey. Zowle  verwacht geven zij anderen de schuld (hun voorgangers !?) voor de problemen van vandaag in Griekenland, Spanje, Portugal en centraal Europa. Flauw, in toenemende mate hebben carrière politici in Frankrijk, Spanje en Groot-Brittannië moeite om verbinding te maken met boze, bezuinigingsvermoeide kiezers. Extreem gevaarlijk is het enorme fanatisme achter het euro project - er is niets dat deze gasten laat stoppen! 

Vandaag werd de Nobelprijs uitgereikt aan een intelligente psychopaat die openlijk toegeeft dat de president van de EU niet democratisch zou moeten worden gekozen en dat de nationale, democratisch gekozen overheden zouden moeten worden gecontroleerd door het EU-parlement. 

Inflatie is een meer dan proportionele groei van de geldhoeveelheid. Vandaag hebben we kwantitatieve verruiming (exponentiële groei van geldhoeveelheid), exploderende publieke schuld en een inkrimpende economie. Alhoewel dit nog niet is doorgesijpeld in het algemene prijsniveau en diensten, kan men ervan uitgaan dat hyperinflatie al latent aanwezig is. Men hoeft slechts te wachten op de versnelling van omloopsnelheid om een impact op de prijzen te zien.

               Lees verder in onze abonneesectie..... (plus zeer interessante grafiek over goudprijs en goudaandelen)

 


MAANDAG 10 DECEMBER 2012 - SPOEDIG WORDT U OPGEGETEN - DES TE MEER ARMOEDE, DES TE MEER MENSEN ZULLEN VRAGEN OM EEN HERVERDELING VAN RIJKDOM -  


  

 

 

Geactualiseerde secties: $-Goud (xxxxxx af van 200 daags voortschrijdend gemiddelde en xxxxx!), Zilver , €-Goud, Zwitsers-goud, Wereldbeurs indices (het einde van een hausse trend of een run voor hoogterecord?),   

Degenen van u als trouwe lezers met een eigen vermogen vragen zich niet langer af wie aanschuift voor het eten - u bent het. Nu dat een maximaal aantal spaarders/ investeerders voor de gek gehouden zijn en velen zo dom waren hun buitenlandse spaartegoeden te repatriëren en spoedig zullen zowel fiat geld als effecten zijn bijna 100% gedigitaliseerd zijn en de val zal zich om hen sluiten. Zelfs als men wenst om buitenlandse spaartegoeden aan te geven, is het dan werkelijk noodzakelijk om de middelen terug te halen naar de VS en/of Europa als er legale oplossingen mogelijk zijn? Ik weet dat Zwitserse bankiers Amerikaanse burgers en ingezetenen aanmoedigen hun spaartegoeden te repatriëren en dat vele Zwitserse bankiers Europese klanten op vergelijkbare manier aanmoedigen...!? Raar is het minste wat men zeggen kan...Klik hier voor meer.  

eat the richInflatie is een belasting die alle reële inkomens raakt. Inflatie is een voorwaarde van extreme deflatie en een depressie. Zou in feite de totale schuld instorten, zou er extreme deflatie of depressie zijn omdat het geldtotaal drastisch zou krimpen. In feite zou het bedrag dat overeenkomst met de waarde van het schuldpapier letterlijk verdwijnen. Het is voor deze reden dat centrale banken nieuwe schulden monetiseren tegen lagere rentetarieven, hierdoor wordt de waarde verhoogd. Meer en meer schulden moeten dientengevolge worden gefinancierd...meer 

Al de financiële luchtbellen en de massa aan derivaten zijn slechts het gevolg van schulden monetisatie. Hoe zal dit allemaal eindigen? In de geschiedenis heeft schulden monetisatie altijd hyperinflatie geproduceerd. Overheden en banken gaan elke keer voor meer inflatie. Zoals de geschiedenis ons leert, tijdens het proces is naast geld ook de vrijhei van de burgers slachtoffer.  

Herinner wat er gebeurde in 2008. Toen financiële markten instortten, zo ook de Westerse economie. De financiële markten crashten, de kredietmarkt bevroor en plotsklaps ging de economie in hartstilstand. Er zijn erg weinig dingen die het kunnen veroorzaken dat de financiële markten harder crashen dan een paniek van een 1,4 biljard derivaten. Helaas, meeste mensen begrijpen niet eens wat derivaten zijn...en velen geloven dat hun bestaan niet relevant is. Blijkbaar hebben zij ook niet de Lehman Bros en de 2008 crisis begrepen.  

Rentetarieven blijven wellicht laag...totdat het niet meer kan...tenzij spoedig stappen worden genomen, is het mogelijk dat we tekorten $1 - $2 biljoen zien naderen in door de staat gesponsorde pensioenfondsen in de komende 10 jaren. Een tekort van deze grootte op staatsniveau kan echt een crisis worden genoemd. Een belastingverhoging of andere aanpassingen om dit te financieren, zal een grote rem op de economie betekenen.  

CEO Rob McEwen (McEwen Mining) houdt vast aan zijn voorspelling van $5.000 goud en $200 zilver."We hebben het verdrievoudigd", vertelde hij Bloomberg in een interview van 4 december. "Er is een goede reden. De schulden die omgaan in de wereld accumuleren erg snel, en goud houdt dit bij".   

De SP500 Index vond steun in de regio van het 200 daags voortschrijdend gemiddelde van 3 weken terug en een  xxxxxxxxx zou nu nodig zijn om het potentieel voor blijvende hogere bandbreedtes te controleren. De bankensector presteerde beter dan de bredere markt van eind vorig jaar en presteert nu in lijn hiermee. Een aanhoudende beweging onder 6.300 zou nodig zijn om vraagtekens te zetten bij de huidige scope voor enig aanvullende opwaartse beweging. Een boel negatieve statische, maar de Dow Jones, de SP500 en de Transportation indexes zijn dichtbij hun HOOGTERECORDS!...ooit gehoord van de muur van zorgen??   

Koopsignalen voor aandelen vermeldt op onze website: we hebben een technisch KOOP signaal voor één van onze recessie bestendige aandelen, xxxx en een hoofd omkering voor xxxxxxxx. 

                                                                Lees verder in onze abonneesectie.... 


VRIJDAG 7 DECEMBER 2012 - ALS U OOK MAAR VOOR EEN SECONDE GELOOFD WAT GOLDMAN SACHS ZEGT OVER GOUD ZOU U HUN VERSCHRIKKELIJK SLECHTE TRACK RECORD MOETEN ZIEN!  


 


Geactualiseerde secties: in bewerking

 

sheared sheepPolitici die zoeken naar bronnen van inkomsten om de tekorten mee te reduceren, zullen erachter komen dat de schapen niet wachten om geschoren te worden. Markten zullen bewegen zelfs als politici dat niet doen. Investeerders en consumenten wachten niet totdat politici besluiten of en hoe ze uw financiële huishouding op orde brengen. Zij handelen, nu. Vele stemmen met hun voeten en verplaatsen hun spaartegoeden buiten politiek bereik...slechts om er zeker van te zijn omdat zij weten dat men NOOIT overheden zou moeten vertrouwen, omdat BELASTINGEN een stuk slechter gaan worden omdat QE groeit.  

Het identificeren van de dieptepunten van baisse markten kan een gevaarlijke zaak zijn, totdat we enig duidelijk bewijs hebben dat de vraag terugkeert. Sinds de bodem in april xxxxxx prijzen is de trend van aardgasprijzen terug om de psychologische grens van $4 te testen. Dit vertegenwoordigt het break-even punt voor een aanzienlijke deel van het onconventionele aanbod en velen in de industrie zouden wellicht graag zien dat prijzen zich houden boven $4 om meer te investeren in boren.  

Opwarming van de aarde is een politieke hoax. De bewering dat de mensheid de belangrijkste oorzaak van de opwarming van de aarde is, is in geen geval zeker. Ongeveer 500 jaren geleden werden de oorspronkelijke kolonisten in Groenland verdreven door de toenemende kou en mensen in europa baden om de verschrikkelijke opmars van de gletsjers te voorkomen. Maar onze lieve Heer heeft wellicht geluisterd omdat vanaf toen een opwarming cyclus werd opgestart en met enige bewegingen opwaarts of neerwaarts houdt deze trend stand. Maar de waarschuwing is oneffen: Antartica met 9/10 van het ijs van de wereld, met winsten en verliezen, heeft weinig tot niet aan ijs verloren. Voeg hieraan toe dat we worden overspoeld met fanatici over opwarming van de aarde - in de meeste gevallen allemaal hypocrieten. 

Griekenland ontvangt lening van de EU om een deel van haar staatsschuld terug te betalen tegen 40% van nominale waarde. Als u nog altijd obligaties bezit van Italië, Portugal, Spanje,...bent u de volgende patiënt die 60% van zijn spaartegoeden verliest.   

pigs flyDe varkens hebben vleugels en zij vliegen...Goldman Sachs 'baisse call' over goud. Goldman verlaagde haar 3 maanden prijsdoel van goud van $1.840 tot $1.825 per ons, terwijl haar 6 maanden doel daalde van $1,940 naar $1,825 per ons en haar 12 maanden doel daalde van $1.940 naar $1.800 per ons. Als u voor een seconde ook maar Goldman Sachs vertrouwt, bent u gek. Niet alleen  vermeldden zij NIET de omkering voor goud in 2003/2004, maar waren zij ook de duivel achter de problemen in Griekenland, derivaten en hebben ze de touwtjes in handen van de Amerikaanse poppen regeringGoud zal door de $xxxx - $xxxxxxx grens heen breken en het volgende doel is $xxxxxxxxxx en hoger. Geen grotere idioten of leugenaars dan Goldman Sachs...herinner dat tijdens de zomer van 2010 zij al riepen voor het einde van de grote gouden bull markt...meer 

Dit gezegd hebbende, de MASSA zal geen voorzorgmaatregelen nemen, dit deden ze ook niet voor de Weimar hyperinflatie, dit deden zij niet toen het duidelijk werd dat belangrijken banken (Fortis, Dexia,....) failliet zouden gaan, dit deden zij niet in 2006/2007 toen de vastgoedbel in de VS startte leeg te lopen, dit deden zij niet toen de vastgoedbel in Spanje startte leeg te lopen, zij doen niets vandaag de dag ondanks dat het duidelijk is dat de Belgische en Franse vastgoedbellen starten leeg te lopen,.. 

LEES VERDER IN ONZE ABONNEESECTIE.... 


 

DONDERDAG 6 DECEMBER 2012 - ALS COMPLEXE MAATSCHAPPIJEN NOOIT DURE ENERGIE ZULLEN OVERLEVEN, WAAROM DAN PROBEREN ZIJ DE MAATSCHAPPIJ NOG COMPLEXER TE MAKEN?  


  

korea

Koreaanse politicus zoekt baan: niet alleen Europeanen en Amerikanen zijn gek...er is een vergelijkbaar geval in Korea waar een politicus de mensen probeert te overtuigen dat een hereniging van noord en zuid feitelijk gunstig zou zijn voor alle Koreanen? Ik veronderstel dat deze man het succes van de EU wil kopiëren en hoopt de Nobelprijs te ontvangen van 2015. Al deze moeite op een moment waar zelfs in de VS er meer en meer wordt gesproken over een afscheiding.  

Klein maar fijn. Zoals bij vele gelegenheden al uitgelegd, gaan dure energie en complexe samenlevingen niet samen...en elke keer dat energie duurt wordt breekt de complexe samenleving (Romeinse rijk, Sovjet-Unie, EU-zone, VS) op. Een grote complete maatschappij vraagt meer mensen om de organisatie te laten lopen en wordt toenemend oneconomisch in operatie. Dit moet worden vergeleken met een klein bedrijf waar aanpassingen snel kunnen worden gemaakt. Eén van de redenen waarom grote multinationals lobbyen voor meer regulatie en veelvuldig kun kleinere concurrenten overnemen...Grote organisaties zijn niets meer dan een concentratie van individuele personen en beste scenario is de geleverde dienst zo goed of zo slecht als de individuele persoon die hiervoor verantwoordelijk is. In de meeste gevallen echter, is de service niet zo goed omdat het individualisme van de persoon in een grote organisatie wordt gedood.  

De 'fiscal cliff' en 28 dagen te gaan voordat Washinton D.C.besluit of ze legaal het geld uit uw zakken schudden door belastingen of dat ze het op een meer stiekeme manier doen door inflatie (geld printen)...of dat zij zoals gebruikelijk een combinatie van beide methoden toepassen. Voor iemand die het spel begrijpt is het moeilijk te begrijpen waarom het zo moeilijk is het probleem of wat zij noemen de fiscale val op te lossen...tenzij u natuurlijk een politici bent. 

Volgende (februari 2013) komt het schuldenplafond en als de 'fiscal cliff' nog niet genoeg was, de VS wordt geconfronteerd met een déjà vu crisis van het schuldenplafond, thans vastgesteld op $16,394 biljoen dollar. Het tweeledige beleidscentrum waarschuwt dat het congres het plafond moet verhogen voor het einde van februari en als het kan sneller, of de VS riskeert het in gebreke blijven van betalingen aan schuldeisers. Het ministerie van financiën zegt dat het "buitengewone maatregelen" kan gebruiken (dat wil zeggen, stropen van pensioenfondsen van overheidsmedewerkers) om die ongewenste ontwikkeling te voorkomen.  

Overheden zullen kwantitatieve verruiming (en ook belastingen) tot oneindigheid gebruiken om de 'fiscal cliffs' en schuldenplafonds te dekken...en monetisatie van schulden resulteert altijd in Hyperinflatie...heeft u al goud? 

Meer in onze abonneesectie... 


Woensdag 5 december 2012 - merk op dat nu de amerikaanse verkiezingen erop zitten, de statistieken hun negatieve trend voortzetten


Geactualiseerde secties: olie aandelen, Uranium aandelen (lange termijn bodem)

De wereld grondstoffen supercyclus is ver van dood. Grote bronnen booms eindigen meestal abrupt, zij verrassen hierbij bijna iedereen (The Telegraph)

Het ritme is zo oud als de mensheid. Het is schrijnend beschreven door nobelprijswinnaar Halldór Laxness door het leven van een IJslandse schapenboer honderd jaar geleden in 'Independent People', schrijnend omdat zijn ondergang zo volkomen menselijk is. Studies door de Wereldbank dekken twee eeuwen aan data schetsen een patroon van een 10 jarige supercyclus, gevolgd door een glijbaan voor de daarop volgende 20 jaren of zo, omdat overvloedige investeringen leiden tot een overstroming aan aanbod. De lange baisse markt kan wreed zijn voor hen die vasthouden aan de voorraad bronnen in de overtuiging dat de rebound hoog moet zijn.

Mark Ryder, Australische investering chef voor UBS zegt dat we een buigpunt bereiken op het punt dat China's manische bouwfase plaats maakt voor meer bezadigde groei, en Europa, Amerika en Japan hun fiscale medicijnen slikken. "Het einde van de grondstoffen supercyclus is nabij. De scene is ingesteld voor een momentum verschuiving", zei hij. Deze beschouwing is dagelijks diner praat in Australië, een land dat leeft van ijzererts en kolenverkopen aan China - en beschreven door Dylan Grice van Societe Generale als een 'kredietbel gebouwd op een grondstofmarkt gebouwd op een zelfs nog grotere Chinese kredietbel".

Het begint aan te slaan als de nieuwe concensus in de stad waar fondsen nauwgelet het mijnbouw trio van BHP Biliton, Rio Tinto en Brazilië's Vale in de gaten houden. Alle drie stouwen zich vol omdat hoop vervliegt dat de daling van 23% prijsdaling in ijzererts dit jaar spoedig zal keren. Rio verlaagt de uitgaven met $5 tegen 2014..meer

BAA candle1Goud & zilver juniors: we hebben voldoende xxxxxxxxx patronen op de kaarsgrafieken (zij geven een trend omkering aan) en enkele op de PF grafieken. xxxx is ten onrechte gedumpd door investeerders en analisten die niet begrijpen dat Afrika een superkoop is op deze prijsniveau's. Als mogelijk zou u uw positie NU moeten vergroten. Korte termijn doel is $4,6.

$-Goud op het punt een extreem hausse technische formatie af te ronden. Ik verwacht een nieuwe opwaartse poot te zien einde van deze maand. Zie korte termijn kaarsgrafieken voor $-goud in de abonneesectie.

Wordt nu abonnee.....


DINSDAG 4 DECEMBER 2012 - DE PRESIDENT VAN DE EU IS TEGEN DEMOCRATIE -


Geactualiseerde secties: wereldbeurs incides (meer groen), aandelen zijn echte activa, ruwe olie (xxxxxxx), Goud & zilver majors (xxxxxxx), Recessie bestendige aandelen (koop de dunne blauwe lijn), Vermogensallocatie (beleggingpiramide) - abonneesectie

Ripley's geloof het of niet: Herman van Rompuy waarschuwt TEGEN de democratisering van de EU. Zijn standpunt is dat de president NIET democratisch zou moeten worden gekozen!? Dit zijn de woorden van een niet democratisch benoemde president van de EU die miljoenen mensen in de ellende stuurt. 

En u dacht dat OBLIGATIES/ TREASURIES veiliger waren dan aandelen!? Griekenland onthult details van haar obligatie terugkoop plan (Telegraph). Het Griekse ministerie van financiën kondigt aan dat investeerders worden uitgenodigd om tot 70% verlies te nemen op hun obligaties, terwijl eurozone ministers van financiën bijeen komen om de deal te bespreken.

Hebben we slechts een tijdelijke correlatie tussen de euro en goud of zijn BEIDE hausse ten opzichte van de VS Dollar!? Feit is dat we een belangrijke accumulatie of distributiezone hebben, variërend van....tot....en tot nu toe zit de euro in een xxxxx trend versus de VS dollar en ook in een xxxxx trend versus goud. Daarom hebben we een duidelijk omkering signaal nodig VOORDAT onze mening zal worden beoordeeld. In de afgelopen maanden en sinds september 2011, waar de consolidatie van goud feitelijk startte, was de euro/dollar relatie vrij stabiel en de grafieken hebben zich in xxxxxx patroon.

Lees verder in onze aboneesectie....


MAANDAG 3 DECEMBER 2012 -  of u staat op het punt opgeladen te worden op de EU-veevoer trein naar een financiële dood, of u moet zich nu voorbereiden op uw grote ontsnappingI


Geactualiseerde secties: in bewerking

Hoeveel meer heeft men nodig te begrijpen dat u dagelijks wordt gespoeld!? Terwijl Griekenland simpelweg al het geld dat zij nodig hebben PRINTEN (Griekse overheden weten dat de EU-zone zal instorten zodra zij besluiten te vertrekken), Moody heeft zowel ESM als EFSF als naar beneden afgewaardeerd.

Boeren protesteren in Brussel (opnieuw). Ik herinner dat dit telkens weer gebeurde voor de afgelopen 30 jarenZelfs voordat de EU-zone bestond. De EEG (Europese Economische Gemeenschap) werd bemand door dezelfde (politieke) idioten waarmee de EU wordt bemand en door de jaren heen is het een stuk erger geworden. Die politici weten niet eens hoe je een snoepwinkel moet runnen, en toch, voor een bepaalde donkere reden, laten de mensen ze een heel continent runnen richting de afgrond. Ik heb ook moeite in het begrijpen van de politiekrachten met knuppels en traangas die door blijven gaan deze politieke idioten te beschermen door het neerslaan en arresteren van de eigenlijke mensen (boeren) die ze voeren!? Zijn zij super dom??? 

Herinner dat markten omhoog klimmen tegen een muur van zorgen en vallen van een klif van optimisme en euforie. Vandaag de dag hebben we euforie voor OBLIGATIES en zorgen voor AANDELEN.

Ik noem het een DEPRESSIE. Niet alleen stijgen de prijzen als gevolg van QE (geld printen) tot in de oneindigheid, maar op hetzelfde moment komt het NOMINALE besteedbare inkomen naar beden vanwege de bezuinigingsmaatregelen en langzamere economische activiteit. De formule van Jim en vicieuze cirkel. Zij die hopen op betere tijden zullen verhongeren voordat zij enige verbetering zien, omdat in de aankomende maanden het toenemend moeilijk wordt voor de overheden om de eindjes aan elkaar te knopen en zij daarom zullen terugkeren naar meer belastingen en meer geld printen (verborgen belasting en inflatie). Dit gezegd hebbende, de term DEPRESSIE wordt voorzichtig buiten de aandacht van de publieke media gehouden. Echter, wat is gepubliceerd door de media herinnert men aan de DDR en de USSR: Merkel & de Belgische overheden verwachten GEEN elektriciteitstekorten deze komende winter....

recession4

Democratie, fascisme,...!? In Spanje is het algemeen bekend dat de banken failliet zijn omdat over geïnvesteerd in de vastgoed sectoren in tegenstelling tot hun (professionele) geloof, kwam de prijs van vastgoed naar beneden (en moet nog altijd aanvullend 40% dalen). Als een gevolg was er een boel zwendel en vandaag de dag zijn vele spaarders niet in staat hun eigen spaartegoeden op te nemen. Zelfs nog erger vandaag de dag is dat in dit digitale geldsysteem de Spaanse Hacienda (fiscus) het recht heeft om in elke bankrekening te duiken en als zij alleen maar vermoeden dat u uw belastingen niet juist heeft betaald u het geld van uw rekening kunnen halen zonder voorgaande waarschuwing. Aan u om een advocaat in te huren en te bewijzen dat de overheid ernaast zit!??

Herinner, democratie duurt nooit lang. Al snel put het zichzelf uit, vermoord zichzelf. Er was nooit een democratie die geen zelfmoord pleegde - John Adams (1735-1826) Founding Father, 2e president VS

GATA zegt dat de goudmanipulatie kan worden gezien op de intra-dag grafieken en zij zijn correct. Maar wat ook gedaan, gezegd en geschreven, belangrijk is ALLEEN de uitkomst, wat er staat te gebeuren op het einde.We weten ALLEMAAL dat de bestaande hoeveelheid goudvoorraad boven de gronden meerdere malen is verhuurd en verkocht...daarom vroeger of later, net als de geschiedenis ons leert, zal de werkelijkheid toetreden en de markten zullen zich in één nacht aanpassen aan de realiteit. Het was zo gedurende de jaren '30 en de jaren '60 en deze keer zal het niet anders zijn. Zelfs als u niet van goud houdt, zou u het moeten kopen omdat het van nature het ENIGE geld over is, op de planeet aarde.

GOLD mani

Abonnees van Goldonomic weten dit al jaren. De Canadese en Australische dollar krijgen IMF reserve status. Het Internationaal Monetair Fonds overweegt om Canadese en Australische dollars op te nemen in haar officiële valuta reserve rapport, hen uit te nodigen in de exclusieve club van de veiligste valuta ter wereld en potentieel het stimuleren van hun aantrekkingskracht op internationale investeerders.

Communicerende financiële vaten of geld dat er altijd zal zijn en het zal altijd neigen te ontsnappen naar veilige havens..het punt tijdig te bepalen WAAR de veilige havens zijn en daar zijn voordat de massa arriveert en/of de weg erheen wordt afgesloten door de overheden. Als een land wordt beschouwd als fiscaal gevaarlijke plaats, zal kapitaal dat land verlaten wat de vooruitzichten ook mogen zijn. Moderne voorbeelden zijn Frankrijk, Spanje, België en Nederland....

Meer in onze abonneesectie... 

Categories: Financieel Nieuws

Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."