31
december
2014

NIEUWS DEC.'14 (publiek)

Dit is het antwoord van het goud op het Zwitserse ‘nein’: goudprijs stijgt met 80 dollar!

volg ons op Twitter - twitter logo small

Geef aan de Overheid de Sahara in beheer en binnen de 5 jaar ligt er geen korrel zand meer...en dank zij het Volk, is dit net wat er nu aan het gebeuren is !

 


Dinsdag 23 December, 2014 -  Centrale Banken slagen er enkel in om tijdelijk prijzen te manipuleren...een trend wijzigen is per definitie onmogelijk !


Bijgewerkte secties: Agriculturals , Koper & Platinum , Inflatie Index , Treasuries en Obligaties in de USA & Duitsland , Goud & Zilver Majors , 

Centrale banken kunnen prijzen slechts tijdelijk controleren en kunnen geen trendommekeer veroorzaken. De centrale banken controleren in het geheim alle futuresprijzen-Chris Powell. Hierbij verwijs ik naar mijn interview met James Turk een aantal jaren geleden (zie home page). Het gevaar komt momenteel uit het oosten en dat is iets wat maar weinig mensen zich realiseren. De Chinezen hebben als idioten door de jaren heen meer dan 4.000 miljard dollar aan reserves in US-Dollar opgeslagen. Dat is behoorlijk dom, want het geeft ze macht over de munt. China kan de koers van de dollar in een fractie van een seconde doen instorten. Dat zal op een onbepaald tijdstip in de toekomst ook zo gebeuren, meer bepaald wanneer China gedwongen wordt om dit te doen.

Wat het goud betreft: denk er aan dat in maart 1968 de Gold Pool de mist inging wegens een gebrek aan fysiek goud. De centrale banken waren op dat moment niet bereid om nog meer verliezen te dragen.

The CME Group maakte onlangs zijn 10-K filing bekend aan de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC), met onder andere de lijst van de klanten. Op die lijst staan ook overheden en centrale banken. Dat is werkelijk een sensationele ontwikkeling! Niemand kan tegen de centrale banken in handelen, zij kunnen namelijk tot in het oneindige geld blijven drukken. Wanneer de centrale banken in het geniep op de futures markten handelen, zijn er geen markten meer.

De Amerikaanse centrale bank heeft de olieprijs doen crashen, aandelen zijn als volgende aan de beurt.

Belangrijke Technicals & Fundamentals :

Copyright 2014, Alle Rechten Voorbehouden - De inhoud van dit rapport mag niet worden gecopieerd, gereproduceerd, noch verdeeld zonder de geschreven toelating van Goldonomic.


Maandag 22 december 2014 - De schapen merken nooit op dat ze geschoren worden, ze mekkeren alleen op wat de herders hun zeggen (Plato 427 tot 347 voor Christus)


Bijgewerkte secties:

Wie vastgoed koopt omdat de rente laag staat, maakt waarschijnlijk de grootste vergissing van zijn leven. Het staat als een paal boven water dat fiscaliteit en rentevoeten de prijzen voor vastgoed beïnvloeden. Tot dusver is alles goed gegaan, maar dat hoeft niet zo te blijven. Iemand zou de buitenwereld moeten vertellen dat vastgoedprijzen ook kunnen dalen, iets wat niemand in de afgelopen jaren nog heeft meegemaakt.
Vastgoed kopen in landen waar de zeepbel nog niet is uiteengespat is geen goed idee. We spreken dan over landen als Frankrijk, België, Luxemburg, Canada,... enzovoort. Tot nader order is vastgoed nog steeds een High Order Capital Good en de prijzen van dergelijke activa komen omlaag in periodes van hyperinflationaire recessies, om maar te zwijgen van een depressies.


"Uiteindelijk komt het kopen van een huis zonder een hypotheek neer op een slimme manier voor bankiers en politici om de bewegingsvrijheid van mensen te beperken zonder hen in de gevangenis te stoppen. In een periode van een zware recessie op een depressie is er geen betere methode om de massa te controleren dan door ze een huis zonder een woonkrediet te doen kopen."

Poetin kan nu op zijn eentje het lot van de Europese Unie en de Verenigde Staten bepalen, maar China kan dat eveneens. President Vladimir Putin verzekerde zijn landgenoten vorige week donderdag dat de economie van hun land zal herstellen zodra de koersval van de roebel is afgeremd. Anderzijds heeft hij geen pasklare oplossing voor de financiële crisisputin chess in zijn land bij de hand. Op de persconferentie van vorige week benadrukte Poetin dat de economische problemen te wijten zijn aan externe factoren. De crisis rond Oekraïne was volgens hem door het westen uitgelokt, hij beschuldigde onze regeringsleiders er van een 'virtuele' Berlijnse wal rond Rusland te hebben gebouwd. Ondanks druk van alle kanten weerstand Poetin aan de vragen hoe hij denkt de economische problemen op te lossen, economische problemen die door zijn minister van Economische Zaken als een perfecte storm omschreven worden. De westerse sancties met betrekking tot de Oekraïne en de globale financiële problemen! Uiteindelijk zal er toch een oplossing op tafel moeten komen.

Kyle Bass legt uit waarom hij aan de Universteit van Texas de raad gaf on levering te nemen van 1 miljard aan Fysiek Goud.  

Belangrijke Technische en fundamentele factoren: zie abonnee secties.

Copyright 2014, Alle Rechten Voorbehouden - De inhoud van dit rapport mag niet worden gecopieerd, gereproduceerd, noch verdeeld zonder de geschreven toelating van Goldonomic. 


Vrijdag 19 December, 2014  - Onze politici spelen in hun dwaasheid met lucifers in de kruidkamer !!!


System-Error-MatrixBijgewerkte secties:

Bankdeposito's stellen niet veel meer voor dan waardeloze digitale getallen op een computer. Wie nog altijd grote bedragen op een bankrekening heeft staan, zou er beter aan doen om dat geld van de bank te halen en op te branden. Zo kunnen men zich tenminste nog even warmen aan het vuurtje, want het geld is compleet waardeloos. Het is eigenlijk ongelooflijk dat nog altijd zoveel mensen geloven in het bancaire systeem.. 

Op 11 december laatstleden keurde het Huis van de Afgevaardigden in de Verenigde Staten een wet goed waardoor risicovolle derivaten niet langer moeten opgeslagen worden in dochtermaatschappijen van de grote banken. Daardoor zijn onze deposito's en pensioenen rechtstreeks blootgesteld aan grote verliezen als het misloopt met de derivaten. De wet stuitte op hevige tegenstand van senator Elizabeth Warren, maar het tij keerde wanneer Jamie Dimon, CEO van JPMorganChase, in de ring stapte. Mogelijk was de aanleiding van zijn interventie de ongewenste prijsval van de olie. Financiële blogger Michael Snyder waarschuwde dat deze beweging kan leiden tot dergelijke kapitaalverschuivingen dat zelfs de grootste banken zouden kunnen omvallen. En zodra de nieuwe bail-regels geformuleerd door G20 vast liggen, liggen onze deposito's en onze pensioenen voor het grijpen..

Pientere beleggers zien de bui beter blijkbaar tijdig hangen en zijn op het ergste voorbereid, zelfs wanneer dat wil zeggen dat het merendeel van het beschikbaar kapitaal geïnvesteerd wordt in wat sommigen dat 'barbaarse' goud noemen. Bekijk de huidige omstandigheden op de goudmarkt vanuit een helicopterperspectief, er is zeer weinig goud beschikbaar in Londen. De beschikbare voorraden zijn kleiner dan in 2001 of in 2008. Nooit eerder zag ik een situatie waarbij mijnbouwbedrijven, raffineerders enzovoort het zo moeilijk hadden om goud te ontlenen. Ze zijn gedwongen om hun toevlucht te nemen tot zeer dure alternatieve hedges, of moeten elders in de wereld goud proberen vast te krijgen..

Hoe lang zal het westen nog in staat zijn om olie en aardgas van Rusland te kopen in ruil voor fysiek goud? En wat zal er gebeuren met de Amerikaanse Petro-dollar wanneer het westen geen fysiek goud meer zal hebben om te betalen voor Russische grondstoffen en al evenmin voor Chinese consumentenproducten?

Niemand in het westen kan deze nochtans zeer eenvoudige vragen beantwoorden. We staan schaakmat, vluchten kan niet meer. Het spel is over en uit.

Laten we even een Russische zakenman aan het woord: "We moeten de roebel zo diep mogelijk naar omlaag duwen en dan alle roebels kopen waar we de hand op kunnen leggen. De dollars die we niet langer nodig hebben, kunnen vervolgens weggegeven worden. Ze zijn immers door niets of niemand gedekt en dus de facto waardeloos. Vervolgens kunnen we zelf de koers van de roebel vastleggen."


Rusland kan China om hulp vragen, kwestie van een uitweg uit de crisis te vinden. De Chinezen zullen daar maar al te graag op ingaan. China's State Administration of Foreign Exchange's (SAFE) Wang Yungui verklaarde gisterenavond dat de impact van de ontwaarding van de Russische roebel voorlopig onduidelijk was. Volgens Bloomberg houdt SAFE de situatie echter van dichtbij in de gaten, bedrijven worden aangespoord om zich in te dekken tegen een verdere ontwaarding van de koers van de roebel. The South China Morning Post maakte onlangs gewag van hervormingen op de forexmarkten, bedoeld om de flexibiliteit van de yuan te doen toenemen. Rusland zou kunnen terugvallen op de afgesloten 150 miljard yuan (25 miljard dollar) swap met China wanneer de koers van de roebel blijft dalen. Deze swap werd in oktober afgesloten en was volgens 2 bankiers met goede contacten bij de PBOC (de Chinese centrale bank) bedoeld om de rol van de dollar in China af te bouwen. China en Rusland spraken zodoende af om elkaar te helpen indien nodig..

Het IMF heeft bij monde van Christine Lagarde laten weten dat wanneer de VS geen werk maken van hun deel van de hervormingen er zou overgegaan worden tot plan B. De details van dat plan zijn tot dusver niet bekend. Of het feit dat de VS op het punt staan om hun vetorecht binnen het IMF er iets mee te maken heeft, lijkt niet meer dan een toeval. Of is het dat misschien toch ook weer niet.. 

President Obama pakte uit met de Cuba verrassing. Daarbij wordt met het woord 'vrede' geschermd, woord dat voor de Amerikanen echter geen inhoud heeft. Vraag het aan de rest van de wereld wat ze onder de vrede naar Amerikaans model verstaan en veel zal duidelijk worden

De vraag is echter waar de Amerikanen als volgende mee zullen uitpakken. Er zal iets moeten gebeuren om de Amerikaanse dollar en al het andere papieren geld drijvende te houden. Wees daarom voorbereid op het onverwachte.!

Belangrijke technische faktoren:

  • xxxxxx is starting a new upleg and is a buy.
  • xxxxx, xxxxx and other xxxx show a strong reversal under heavy volume.
  • More bullish action also for xxxxxx shares. These are the canary in the mine indicating we'll soon see higher prices for xxxxxx.
creen Shot 2014-12-18 at 10.42.11 PM creen Shot 2014-12-18 at 10.45.12 PM

Copyright 2014, Alle Rechten Voorbehouden - De inhoud van dit rapport mag niet worden gecopieerd, gereproduceerd, noch verdeeld zonder de geschreven toelating van Goldonomic.


Donderdag 18 December, 2014 -   Uitgedrukt in Roubels is goud in 2014 met 50 % gestegen! -


historic gold prices since 1800Bijgewerkte Secties: World Stock Market Indexes , Ruwe Olie ,

Het aanbod aan fysiek goud droogt op. Verschillende spelers op de markt hebben de handel in edelmetalen al opgegeven. Dat is deels te wijten aan de toenemende problemen om een continue aanvoer te garanderen van goud waarvan de oorsprong met zekerheid kan aangetoond worden.

Het is tijd dat bezitters van goud zich beginnen te realiseren dat het goud in hun bezit, zelfs wanneer het veilig in een kluis wordt bewaard, in werkelijkheid aan iemand anders toebehoort!

Vlak voor de Weimar revolutie gedroegen het goud en de Duitse mark zich precies zoals het goud en de dollar dat vandaag doen

Vlak voor de Weimar revolutie stortte de goudprijs in alvorens door het dak te vliegen. Ik vermoed dat ditzelfde scenario ook nu gevolgd zal worden. De goudprijs poogt een bodem te vormen van waarop het zich een weg naar omhoog kan banen. Zeker zijn we er natuurlijk niet van, maar alles wijst er op dat er een grote opwaartse beweging bij het goud in de maak is. Vlak voor de Weimar revolutie was de koers van de Duitse markt op de valutamarkten gestegen. In die tijd waren veel van de andere valuta's gedekt door goud.

ruble 1997Zal de ondergang van de roebel leiden tot de komst van hyperinflatie in Rusland? Een kleine winkel vlakbij Moskou wekt opnieuw herinneringen op aan de gebeurtenissen van de jaren 90. De prijzen zijn geafficheerd in een onofficiële munt gekoppeld aan buitenlandse valuta's, kwestie van het hoofd te bieden aan de sterke koersval van de roebel. Het bericht werd vanavond door een radiostation de wereld ingestuurd. De Uslovniye Yedintsy (UY) of 'conventionele eenheden' waren de gewoonste zaak van de wereld op Russische prijsaffiches in 1991 toen het Sovjet communisme aan het instorten was. Die UY's namen de plaats in van de roebel die op dat moment veel te labiel was. Het wegvallen van prijsregelgeving leidde tot een inflatoire opstoot, met alle gevolgen van dien. De prijs van de UY's kan relatief stabiel gehouden worden, terwijl het equivalent van de prijs in roebels die de klant betaalt veranderd kan worden naargelang van bijvoorbeeld de schommelingen in de prijzen van geïmporteerde goederen..

Sommige traders rekenen er op dat Rusland als volgende stap haar goudvoorraden zal verkopen, wat een regelrechte zelfmoordpoging zou zijn.

De koersval van de roebel heeft de risico's op een systematische bank run via een parabolische functie doen toenemen. Wanneer zo'n bank run op grote schaal zou plaatsvinden, kan kapitaalcontrole nog maar moeilijk vermeden worden. De autoriteiten zouden bijvoorbeeld bedrijven die door de staat gecontroleerd worden er toe kunnen dwingen om vreemde activa te verkopen en de opbrengst van die verkopen te repatriëren.

De roebel is nu dit jaar met 56% gedaald ten opzichte van de dollar. Het Russisch Bruto Binnenlands Product (BBP) is gekrompen tot 1.100 miljard dollar. Dat is kleiner dan de economie van Texas en slechts de helft van de Italiaanse. De Russische buitenlandse schuld kan verdubbelen tot 70% van het BBP, een evolutie die door de ratingagentschappen met argusogen zal gevolgd worden.

Sommige bronnen menen te weten dat Poetin zijn goud zal verkopen om de verliezen verbonden aan de crash van de roebel op te vangen. Dat zou de goudprijs tijdelijk onder druk kunnen zetten. Maar de kans dat het zo ver komt, is eerder klein. Een reservefonds van 4.000 miljard roebel vormt een voldoende buffer om de Russische economie te beschermen tegen de daling van de olieprijzen. Die economie wordt namelijk met een nieuwe crisisgolf geconfronteerd en de overheid overweegt een breed gamma van scenario's. Er wordt inderdaad ook rekening gehouden met een verdere daling van de olieprijs. Maar hou wel degelijk rekening met dat reservefonds van 4.000 miljard roebel, of 90 miljard dollar. Dat bedrag stemt overeen met 5% van het Russisch BBP.

Wat er met de roebel gebeurt, is niet meer of niet minder dan het verlengstuk van een financiële oorlog. De olieprijs is op dezelfde manier gemanipuleerd als de goudprijs. Naar mijn mening is er weinig wat gedaan kan worden zolang het financieel systeem drijvend wordt gehouden, behalve rustig afwachten. Voor wie het zich niet meteen herinnert: de laatste periode van hyperinflatie in Rusland situeerde zich op het einde van de jaren 90.

Maar wanneer we geen hyperinflatie in Rusland krijgen, krijgen we er wel eentje in de Verenigde Staten. De Amerikanen doen alleszins hun best om ze te krijgen, de senaat heeft voor 1.100 miljard dollar aan nieuwe uitgaven goedgekeurd. Daarmee is een einde gekomen aan de dreiging van een blokkering van de begroting, de federale ministeries zijn tot september verzekerd van geld. De strijd over de hervorming van de immigratie werd echter uitgesteld. Dit verhaal krijgt ongetwijfeld vroeg of laat nog een vervolg.

Belangrijke Technicals:

Screen Shot 2014-12-17 at Screen Shot 2014-12-17

Copyright 2014, Alle Rechten Voorbehouden - De inhoud van dit rapport mag niet worden gecopieerd, gereproduceerd, noch verdeeld zonder de geschreven toelating van Goldonomic.


Woensdag 17 December 17, 2014 - Dit jaar wordt het Kerst geschenk aangeboden door de US - Situation -Room


Nota: de US-Situation-Room is een plaats waar de financiele markten voortdurend worden opgevolgd en politiek en bankiers samen komen teneinde bepaalde maatregelen te nemen.

President Obama zegt de alliantie met Saoedi-Arabië stop en wringt zo de Petro-dollar de nek om.


Dit is een financiële oorlog georganiseerd door de Verenigde Staten, een ultieme poging om de waarde en de kracht van de Fiat Paper Dollar te redden.

Voor de VS staat er veel op het spel. Eerder hebben ze Saddam Hussein en Khadaffi gedood om de Petro-dollar overeind te houden. Beiden hebben tevergeefs geprobeerd om de Petro-dollar van zijn voetstuk te halen. Ze hebben daarvoor met hun leven betaald. De roebel crashte op de valutamarkten, de Russische centrale bank was genoodzaakt om de belangrijkste rentevoeten op te trekken tot 17% om de roebel te ondersteunen. De crash van de roebel heeft alles te maken met het feit dat de olieprijs onder de marginale productiekost is teruggevallen. Hoorden we daar niet zeggen dat de olieprijs ingestort is omdat de vraag niet snel genoeg stijgt?

De ratio van de Russische centrale bank is 12,50%, dat is bijna 10x meer dan die van de Amerikaanse centrale bank. De reserves aan vreemde valuta's van de Russen lopen op tot 5% van het BBP. Rusland is bovendien eigenaar van een enorme voorraad goud, heel wat meer dan de Amerikaanse. Eigenlijk bezit de FED geen goud, alleen maar certificaten omzetbaar in goud.

Geen enkel financieel analist lijkt te hebben opgemerkt dat de prijsval bij olie te veel is geweest, te snel is verlopen en te diep is gegaan. Dit is geen normaal marktgedrag, de olieprijs werd met behulp van derivaten gemanipuleerd. Wat we zien: goedkope olie, goedkoop goud en zilver, een instorting van de koers van de roebel en een sterke dollar, is het spiegelbeeld van de realiteit. Deze fata morgana is gevormd op de papiermarkten met behulp van derivaten. Men probeert ons met andere woorden een rad voor de ogen te draaien.

Voor de Amerikanen is het van levensbelang dat een groot deel van de wereldhandel in dollars blijft afgewikkeld worden. Hoe minder dollars in omloop, hoe moeilijker het zal worden om de dollar te manipuleren. Die manipulatie is nochtans noodzakelijk om de greenback zijn rol als wereldreservenmunt te laten behouden.

Rusland was hetzelfde pad ingeslagen als Saddam Hussein en Khadaffi en vormde een regelrechte bedreiging voor de Petro-dollar. Praktisch was het voor de CIA echter niet mogelijk om een revolutie in Libische stijl in Rusland te organiseren en dus werd naar een andere manier uitgekeken. De Amerikanen actief in de Financial Situation Room hebben de massawapens van destructie ingezet: de papieren markten, derivaten en Hollywood (de mainstream media).
Voor de Amerikanen lijkt het een win-win situatie, het maakt een reisje naar huis bij de Kerstdagen een heel stuk goedkoper. Tevens heeft het alle tegenstrevers van de Petro- en de US-dollar (de BRICS landen bijvoorbeeld) een stevige uppercut bezorgd. Deze landen proberen de dollar als reservemunt onderuit te halen door onderling deals af te sluiten waar de VS niet in betrokken zijn.

 Copyright 2014, Alle Rechten Voorbehouden - De inhoud van dit rapport mag niet worden gecopieerd, gereproduceerd, noch verdeeld zonder de geschreven toelating van Goldonomic.


Dinsdag 16 december, 2014 - Waarom zou iemand rente betalen op waardeloos geld??


Bijgewerkte secties: Wereld IndexesGoud & Zilver Majors , Goud & Zilver Juniors 

Aan de nulrentes van vandaag heeft papieren geld virtueel geen enkele waarde meer. Dit soort geld kan namelijk ongelimiteerd gedrukt worden, de totale waarde is niet meer dan die van het papier waarop het gedrukt is..

Kunstmatig laag gehouden rentevoeten, fundamenteel het instrument om economisch tussenbeide te komen in alle geïndustrialiseerde landen, vernietigen arbeid. Die lage rentevoeten zijn een gevaarlijk gif voor zowel de werkende klasse als de middenklasse. De reden waarom ligt voor de hand: ze liggen aan de basis van een economische stagnatie, van stagnerende lonen en uiteindelijk van een stijging van de werkloosheid.. (prof. Antal E. Fekete)

Waarom zou iemand rente betalen op waardeloos geld?

De komende financiële ramp waar we op afstevenen zal voor een tegenwaarde van duizenden miljarden dollars ongedekte derivaten mee in het verderf storten. Als de zeepbel van de derivaten implodeert, kan niemand voorspellen wat er te gebeuren staat. Nochtans is het overduidelijk dat ze vroeg of laat moet imploderen. De openstaande derivatenposities kunnen niet tot in het oneindige blijven toenemen. Over het juiste bedrag aan openstaande afgeleide producten verschillen de meningen. Sommigen spreken van 2.000.000 miljard dollar of zelfs meer. Een levensgevaarlijke situatie, want het betreft geld dat zomaar ergens in de lucht hangt. Lang kan dit niet meer blijven goed gaan.

De depositohouders zijn de belangrijke geldschieters aan de banken

Op het eerste gezicht kunnen bezitters van een deposito bij een bank op beide oren slapen. Hun geld is door de overheid gegarandeerd tot een bedrag van 250.000 dollar in de VS en tot 100.000 euro. Maar in hoeverre worden deze bedragen door effectieve reserves gedekt?
Volgens de meest recente gegevens beschikt de FDIC, die de Amerikaanse deposito's verzekert, over 46 miljard dollar om 4.500 miljard dollar aan deposito's te garanderen. Daarnaast is er een bedrag van 280.000 miljard dollar aan derivaten waar de 5 grootste Amerikaanse banken aan blootgesteld staan.

Hoe houdt u uw geld aan? Nog steeds in de vorm van waardeloze bankdeposito's uit angst dat de prijs van het papieren goud zal blijven dalen? Of hebt u eindelijk het punt bereikt dat u de risico's juist inschat?

Wanneer een grote ramp met derivaten een Amerikaanse grootbank omlaag zou halen, bestaat er onvoldoende dekking door de FDIC om de depositohouders te verzekeren. Ook Amerikaanse staten, lokale overheden enzovoort zullen de pijn voelen, ze hebben allemaal geld aan deze banken toevertrouwd. Theoretisch worden de Amerikanen dus gedekt door de FDIC, maar in de praktijk stelt deze dekking nul komma nul voor. Maar hetzelfde geld, mutatis mutandis, voor de Europese banken.
Uiteindelijk zal het geld van de depositohouders aangeslagen om de banken te redden, want zeker de Amerikaanse en Europese grootbanken zijn te groot om ze te laten omvallen. Ons geld loopt in de vorm van deposito's bij de banken groot gevaar, te weinig mensen zijn zich daar van bewust.

Belangrijke fundamentals:

Belangrijkste technische factoren:

Copyright 2014, Alle Rechten Voorbehouden - De inhoud van dit rapport mag niet worden gecopieerd, gereproduceerd, noch verdeeld zonder de geschreven toelating van Goldonomic.


Maandag 15 December, 2014 - Fracking is aan deze olieprijzen kort en goed geschiedenis. -
vroeg of laat zal dit de Dollar onherstelbare schade berokkennen.


Bijgewerkte Secties:

Fracking is aan deze olieprijzen kort en goed geschiedenis. Olie is vorige week opnieuw goedkoper geworden, het is van 2009 geleden dat een vat ruwe olie nog zo goedkoop was. Als gevolg van de prijsval wordt een alsmaar groeiend aantal landen met bankroet bedreigd. Momenteel overtreft de olieproductie ruimschoots het aanbod, terwijl de dollar alsmaar sterker wordt. Dat heeft tot gevolg dat buitenlandse valuta's in sneltreinvaart terrein verliezen. De euro is zo al teruggevallen tot een dieptepunt voor de afgelopen twee jaar ten opzichte van de dollar. Ondertussen neemt de vrees over de omvang van de economische groeivertraging in China toe, wat wordt aangetoond door de zwakke importdata. Ook in Japan neemt de groeivertraging zorgwekkende vormen aan, de economie in het land van de rijzende zon daalde in het derde kwartaal sterker dan verwacht. De globale financiële markten waren in de eerste helft van december allesbehalve een paradijs, verschillende grote spelers in de energiesector voelen het water tot aan de lippen staan.

Belangrijk nieuws over High Order Capital Goods, Communicating Financial Vessels en China. De gekte op de Chinese beurs raakt stilaan losgekoppeld van de economische realiteit. De beurskoersen stijgen op een moment dat de Chinese industrie met een enorme overcapaciteit geconfronteerd wordt. Het land produceert van zowat alles te veel, gaande van staal over schepen tot steenkool, cement en zonnepanelen. Op de beurs van Shanghai lijken alle stoppen wel te zijn doorgeslagen, de beurskoersen stijgen volgens een parabolische functie. Dit ondanks een dreigende ingreep van de regelgevers en een economie die alsmaar trager begint te groeien.
De Shanghai Composite Index is over de afgelopen zes weken met 32% gestegen, waarbij de kaap van 3.000 punten naar boven werd doorbroken. De index heeft een piek voor de afgelopen 3 ½ jaar bereikt en dit ondanks een scherpe daling van de bedrijfswinsten.

"De beleggers zijn in de ban van het denken op korte termijn en besteden blijkbaar geen aandacht meer aan de lange termijn."

Het nieuwe Swift system kan ernstige schade toebrengen aan de Amerikaanse dollar. De door sancties getroffen Russische banken gaan deze week het nieuw betaalsysteem uitproberen. In het pilootproject zijn SMP Bank en Rossiya Bank betrokken, voor beiden is het verhaal van kritiek belang. In een interview met Rossiya 24 TV verklaarde het hoofd van het Russisch Nationaal Betalingssysteem (NPS) Vladimir Komlev dat dit grote banken zijn, waardoor meteen het belang van de testen wordt aangetoond. Vorige maand verklaarde de Russische centrale bank dat het nieuwe operationele systeem, een alternatief voor het wereldwijde Swift netwerk, tegen mei volgend jaar operationeel moet zijn.

Gazprombank, Rosbank, Alfa Bank en Ural Bank for Reconstruction and Development horen thuis in het rijtje van de 8 andere banken die deel zullen uitmaken van het pilootproject. De selectie gebeurde op basis van grootte, locatie en technologie, aldus Komlev. Niet onbelangrijk is te vermelden dat ze ook hun eigen Credit Card systeem aan het ontwikkelen zijn.

De Verenigde Staten en Europa staan er bij en kijken er naar, worden beide regio’s misschien door idioten bestuurd?

CME implementeert Gold en Precious Metals Circuit Breakers tot een bandbreedte van 400 dollar. Algorithmes zullen definitief geschiedenis worden zodra de wet in voege treedt.

Vanaf zondag 21 december zullen volgens de nieuwe regels van de Commodity Futures Trading Commission alle transacties op de New York Mercantile Exchange, Inc. (NYMEX) en de Commodity Exchange, Inc. (COMEX) onderworpen zijn aan de NYMEX/COMEX Rule 589 (Special Price Fluctuation Limits), waardoor de bewegingen in bepaalde futures en optiecontracten beperkt worden. Op die manier worden (te) scherpe prijsbewegingen voorkomen. Zeker in minder illiquide markten worden zo ongewensten fluctuaties in de prijs voorkomen

gold halt appendix c 

Bij het begin van elke handelsdag zullen de Exchanges grote prijsschommelingen de dag voordien opgetekend moeten melden.

Belangrijke fundamentals:

  • Kernenergie


Belangrijke technische factoren:

  • Het goud ......
  • Denk er aan dat een xxxxxx werd gegeven bij de Dow Jones en de SP500.

Copyright 2014, Alle Rechten Voorbehouden - De inhoud van dit rapport mag niet worden gecopieerd, gereproduceerd, noch verdeeld zonder de geschreven toelating van Goldonomic.


Monday December 15, 2014 - Fracking is history at these energy price levels -
Sooner or later this is gonna hurt the US-Dollar


Updates Sections:

Fracking is history at these priece levels. As oil prices slid a further this past week , closing at levels not seen since 2009, there are an ever-increasing number of countries at risk of default, recession and destabilization.  With current global oil production outweighing demand, and the dollar continuing to move from strength to strength, foreign currencies are losing value, with the Euro falling to two year lows against the dollar.  Meanwhile, fears are growing over slowing economic growth in both China, with weak import data, and Japan, with greater than expected third quarter shrinkage in its economy.  Global markets are not a pretty sight at present and several big players in the energy scene find themselves in precarious positions with regards to both energy and economic security.

This is about High Order Capital Goods, Communicating Financial Vessels and China: China's stock mania decouples from economic reality. The stock boom comes as Chinese industry battles with massive overcapacity in everything from steel to shipbuilding, coal output, cement and solar panels China’s stock market boom has reached outright mania, with equities galloping higher at a parabolic rate, despite threats of a crackdown by regulators and the continued slowdown of the national economy. The Shanghai Composite Index has risen 32pc in the past six weeks, blowing through 3,000 to a three-and-a-half-year high even though corporate earnings are declining steeply. 

 

"Short-term bias in our thinking inhibits our ability to deal with long-term issues such as preparing for a financially secure retirement"

The new Swift system or this is gonna hurt the US-Dollar badly... Sanctioned Russian banks begin testing national payment system next week. "The pilot project involves SMP Bank and Rossiya Bank, those for which the story is very critical and important. These are quite large banks," the head of the Russian National payment system (NPS) Vladimir Komlev said in an interview with Rossiya 24 TV. The move comes as a part of Russia's ambitious initiative to move away from the Western dominance of its financial markets. Last month the Russian Central Bank said it would have its own international inter-bank payment system, an alternative to the global SWIFT network up and running by May 2015.

Gazprombank, Rosbank, Alfa Bank and Ural Bank for Reconstruction and Development are among eight other banks to join the pilot project. They were selected based on the size of business, location and technology platform, Komlev said. (Note they also developed their own CREDIT CARD system)

note: the US and the EU must be run by Morons...or is it maybe that they are just panicking!?

CME Implements Gold, Precious Metals Circuit Breakers Up To $400 Wide (Algorithms may become history once the law is changed.)

Effective Sunday, December 21, 2014 for trade date Monday, December 22, 2014, and pending all relevant Commodity Futures Trading Commission regulatory review periods, the New York Mercantile Exchange, Inc. (NYMEX) and Commodity Exchange, Inc. (COMEX) (collectively, the Exchanges) will implement new NYMEX/COMEX Rule 589 (Special Price Fluctuation Limits) to apply price fluctuation limits to certain metals futures and options contracts. Price fluctuation limits deter sharp price movements that may, for example, be driven by illiquid central limit order books prevailing from time to time in otherwise liquid markets. (click to enlarge table below)

gold halt appendix c 

At the commencement of each trading day, new Rule 589 will require the Exchanges to determine initial price fluctuation limits as levels above or below the previous day’s settlement price for lead-month primary futures contracts.

 Important Fundamentals:

  • Soon xxxx will be hip again. Russia may ......
  • Under pressure of the xxxxxx Industry, Japan will soon have to re-open all of it's xxxxxxxx.
  • Over the past couple of months, the price of xxxxxx has gone up by xxxxx..but the Maisntream Investors still have to pick up the news.

Important Technicals:

  • xxxx needs a tit of additional bullish action this coming week in order to keep all technical indicators bullish and happy.
  • Remember that the xxxxxxx   for the Dow Jones and SP500. Stay away from xxxxxx until all is cleared.

Copyright 2014, Alle Rechten Voorbehouden - De inhoud van dit rapport mag niet worden gecopieerd, gereproduceerd, noch verdeeld zonder de geschreven toelating van Goldonomic.


Vrijdag 12 december 2014 - Olieaandelen zijn teruggevallen tot de bodem van hun lange termijn kanalen, zij die dat nog niet deden hebben die bodem alleszins binnen bereik. De dividendrendementen zijn historisch hoog, dit hebben we nog nooit meegemaakt. Hier zijn regelrechte koopjes te doen.


Bijgewerkte secties: SA - Rand Goud & ZAR/$/€ , Krona Gold u& Krona/$/€ , Yuan - Goud , Rupee - Goud , Olie aandelen , Aardgas & aandelen , Uranium & aandelen , Bank & Financials ,
Wat we zien en wat we meemaken in de Oil & Energy sector is niets meer of niets minder dan een financiële oorlog. De Amerikaanse dollar vecht een strijd op leven en dood uit.

Onderstaande video clip toont duidelijk aan hoe laag het intelligentieniveau is van zowel de doorsnee Amerikaanse financiële analist als van de doorsnee media. Het toont tevens aan dat ze geen flauw idee hebben van de gebeurtenissen die zich in de Oekraïne, Rusland en het Midden-Oosten afspelen. Ze hebben ook niet het flauwste vermoeden dat we een meedogenloze strijd beleven waarin het overleven van de dollar én van de Amerikaanse maatschappij/economie op het spel staat. Amerikanen begrijpen in de verste verte niet wat zich internationaal afspeelt. Dat kan ook niet, want de Mainstream Media brengen geen verslag uit over de gebeurtenissen die zich buiten het grondgebied van de VS afspelen.

Trader Rob Raymond van RCH Energy gelooft dat we recent het uiteen spatten van de energiezeepbel beleefden, zoals we enkele jaren geleden het uiteen spatten van de vastgoedzeepbel beleefden.

Volgens een nieuwe studie zijn de voorraden schaalolie en –gas onder het grondgebied van de Verenigde Staten zwaar overschat. De geschatte reserves van ontginbare energie zijn veel te optimistisch, zo blijkt uit een nieuwe studie van de University of Texas (UT) in Austin. In 2013 publiceerde de US Energy Information Administration (EIA) een rapport waar in te lezen stond dat de fracking voorraden meer dan 30 jaar productief konden zijn. Volgens de EIA zouden de VS dus minstens tot 2040 kunnen profiteren van de schaalolievoorraden. Maar onderzoekers van UT's Department of Petroleum and Geosystems Engineering kwamen tot de conclusie dat de productie van schaalolie en -gas al 20 jaar eerder zal pieken, gevolgd door een snelle daling van de output. Wanneer de wetenschappers van de UT gelijk hebben, zijn de gevolgen rampzalig. In het scenario van een dalende productie vanaf 2020 zijn miljarden dollars die geïnvesteerd werden in allerlei infrastructuur totaal waardeloos. De crash van de olieprijzen onder de marginale productiekost zal dit proces versnellen, het bankroet van heel wat bedrijven valt niet uit te sluiten. Uiteindelijk zal de aanvoer van olie en aardgas sterk slinken.

Waar bewaart u uw spaargeld? Bij de volgende crash zullen de grootbanken uw geld aanslaan.


Belangrijke fundamentals:

  • xxxxx, xxxx en xxxx zijn drie majors die in staat geacht mogen worden om de productiekosten laag te houden. Deze aandelen zijn nu koopwaardig.
  • Merk op hoe de forse correctie in de olieprijs vrijwel geen invloed heeft gehad op de aandelen in de Natural Gas sectie, sommige aandelen noteren zelfs hoger in koers dan voor de oliecorrectie.

Belangrijke technische signalen:

  • De ZAR - Euro ziet er afschuwelijk slecht uit.
  • De xxxxxxx zijn (bijna) teruggevallen tot hun steunniveaus op lange termijn. Een gedroomde kans om de posities verder uit te bouwen.
  • De aandelen uit de sector xxxxx zitten allemaal op de bodem van hun trading zone en zijn momenteel koopwaardig. Dat geldt ook voor traders.

Copyright 2014, Alle Rechten Voorbehouden - De inhoud van dit rapport mag niet worden gecopieerd, gereproduceerd, noch verdeeld zonder de geschreven toelating van Goldonomic.


Donderdag 11 december, 2014 - op weg naar een kapitaalswinst- en vermogensbelasting in Belgie !


Bijgewerkte secties: US-Dollar , € - Goud & €/$Aussie-Goud en Aussie/$/€  ,  Swiss-Goud en Swiss/$/€ , Can-Gold & Can$/€ , ¥ - Goud & ¥/$/€ , £ - Goud & £/$/€ ,

Abonnees mogen ons altijd een mail sturen wanneer bepaalde zaken niet helemaal duidelijk zijn, kwestie van misverstanden te vermijden

ManipulationDe Zwitserse frank was gemanipuleerd, het goud was gemanipuleerd... Telkens opnieuw is dat gelukt zonder dat de daders de gevangenis invlogen. Dus waarom de olieprijs ook niet manipuleren? Met een enorm bedrag aan uitstaande derivaten (1,4 quadriljoen dollar of een bedrag van dergelijke omvang) is dat zeker niet onmogelijk. De manipulators hopen hiermee Putin en alwie die US-Dollar uit te olie handel probeert te elimineren, in de problemen te brengen.De Amerikanen zullen voor NIETS terugdeinzen teneinde hun waardeloze Dollar overeind te houden!

Volgens de BIS, de Bank of International Settlements, is het meest uitzonderlijke het meest normale geworden en dat geeft een ongemakkelijk gevoel. De centrale banken en de markten hebben de rente op staatsobligaties naar uitzonderlijke dieptepunten geduwd, iets wat een paar jaar geleden nog volstrekt ondenkbaar was geweest. Er hangt een bepaalde vorm van onheil in de lucht wanneer het ondenkbare routine wordt. Dat wordt passend verwoord door Deutsche Bank wanneer deze bank verwijst naar het enorm verschil tussen de daling van de olieprijzen en de algemene situatie op de beurzen, iets wat zonder voorgaande is. Dit verschil kan onmogelijk verklaard worden door fundamentele factoren. De belangrijkste beursindices hebben nauwelijks gereageerd op de daling van de olieprijzen en dat is allesbehalve normaal. De conclusie is dan ook duidelijk: ofwel moeten de olieprijzen hoger, ofwel moeten de beurskoersen naar omlaag. Wie had een jaar geleden ook maar durven te denken dat een vat ruwe olie vandaag nog maar iets meer dan 60 dollar zou kosten?Er klopt iets niet met deze markten. Wees voorzichtig en schat uw risico's met 2015 op komst juist in.

De olieaandelen zijn teruggevallen tot de bodem van hun langetermijnkanalen of bevinden zich in sommige gevallen daar toch alleszins dichtbij. De dividendrendementen zijn historisch gezien nog nooit zo hoog geweest.

In de volgende video clip geeft een man die hersenen in zijn kop heeft, botweg zijn idee over de Global Warming idioten. Hoelang gaat deze leugen blijven aanslaan?


Belangrijke technische signalen:

  • De xxxxxx heeft zijn koersdoel bereikt, er lijkt een verkoopsignaal in de maak. Een zwakkere xxxx zal de xxxxxx sector naar omhoog duwen.
  • De xxxx is oververkocht en er is een koopsignaal in de maak versus de xxxxx.
  • De xxxx is eveneens oververkocht en hier is een koopsignaal in de maak ten opzichte van zowel xxx als xxxx. xxx xxx bereidt een uitbraak voor.
  • De xxxxx heeft zijn baisse target versus de xxxx bereikt en mag gekocht worden.
  • De xxxx heeft een steunzone bereikt ten opzichte van de xxxx en dat is in het algemeen positief voor het goud.
  • De xxxxxx uitgedrukt in Australische dollar is uitgebroken, de xxxxx is momenteel koopwaardig.
  • Er heeft zich ook een uitbraak plaatsgevonden voor xxxx uitgedrukt in xxxxx, de xxxx is door het 200-daags gemiddelde gebroken (en dat is natuurlijk een positief signaal).
  • Er heeft een valse uitbraak plaatsgevonden (Bull trap) van het xxxxxx. Dat is niet onbelangrijk omdat het xxxx dikwijls als de kanarie in de koolmijn voor de xxxx mag beschouwd worden.
  • Koop voorlopig geen Recession Proof aandelen meer en verplaats de aandacht naar de xxxxxxx. De meeste mijnaandelen zijn uitgebroken en dus koopwaardig.
  • De xxxxx zijn in veel gevallen teruggevallen tot de bodem van hun langetermijnkanalen, waar zich de steunzones voor de lange termijn bevinden. Zeker NIET VERKOPEN!...wel aanstalten maken om bij te kopen.

Copyright 2014, Alle Rechten Voorbehouden - De inhoud van dit rapport mag niet worden gecopieerd, gereproduceerd, noch verdeeld zonder de geschreven toelating van Goldonomic.


Woensdag 10 december 2014 - Breekt de Goud en Zilver sector uit !?


Bijgewerkte secties: $-Goud , Zilver , € - Goud , 

Klik op het plaatje voor de link en om de petitie te ondertekenen:

TTIP 

 

Sorry, maar de update voor vandaag is er enkel voor abonnees...

 

Important Technicals: zie abonnee secties

Copyright 2014, Alle Rechten Voorbehouden - De inhoud van dit rapport mag niet worden gecopieerd, gereproduceerd, noch verdeeld zonder de geschreven toelating van Goldonomic.


Dinsdag 9 december 2014 - geen staking als er vermogensbelasting komt !

stakingIndien er vanuit de Belgische regering een signaal wordt gegeven dat een vermogenswinstbelasting op de regeringstafel komt, is de liberale vakbond bereid de nationale staking van 15 december op te schorten. Dat zegt voorzitter Jan Vercamst.

'We hebben het mandaat om de actie van 15 december op te schorten en te verplaatsen naar 2015 als er deze week een signaal komt vanuit de regering over een vermogens- winstbelasting', aldus Vercamst.

De uitspraak van Vercamst komt er, nadat ABVV-voorzitter Rudy De Leeuw in het VRT-programma De Zevende Dag al had gezegd dat een vermogenswinstbelasting een eerste stap in de goede richting zou zijn.

Vercamst zegt dat de liberale vakbond alles in het werk wil stellen om rond de tafel te zitten en een rechtvaardige oplossing uit te werken, 'waarbij alle categorieën evenredig bijdragen'

Ik snap helemaal niet wat er rechtvaardig is aan het vernietigen of consumeren van ARBEID !?  Immers, KAPITAAL (vermogen) is niets anders dan opgespaarde arbeid. Door kapitaal op deze manier te behandelen, wordt gewoon de economie van een land vernietigd. Niet erg verstandig.....

Meer dan ooit is het belangrijk ervoor te zorgen dat je zorgt voor een Permanente Residentie in een vriendelijker land. Vooral als je er niet permanent moet wonen. Maak er nu werk van. Straks is het te laat! Wij kunnen je hierbij helpen.

De Euro heeft maximum nog 3 jaar te leven !


Copyright 2014, Alle Rechten Voorbehouden - De inhoud van dit rapport mag niet worden gecopieerd, gereproduceerd, noch verdeeld zonder de geschreven toelating van Goldonomic.


Maandag 8 december 2014,  - ben je klaar voor de grote overheids holdup die gepland is voor 2016 !?


Bijgewerkte secties: Wereld Beurs Indexen, Beleggingspiramide , Lange Termijn beursindexen ,

Wanneer het systeem crasht, zal de PRIJS dalen maar de WAARDE zal behouden blijven. Op dat ogenblik zal het belangrijk zijn om de openstaande posities NIET in paniek te liquideren. Zorg ervoor dat uw effecten ingeschreven zijn op uw eigen naam: hetzij DIRECT bij een financiële instelling, hetzij direct bij een transfer agent. Doe dit bij voorkeur in een land waar de overheid de transactie verzekert/garandeert. Zo'n verzekering is onmogelijk bij een traditionele bank. Daar bestaat in de regel enkel een vordering op de eigen aandelen en de bank kan en zal die aandelen gebruiken als onderpand voor haar eigen verplichtingen. Er bestaan gelukkig nog steeds financiele instellingen die VEILIGER dan de doorsnee branchegenoten zijn.. Nota: aan Coaching relaties verstrekken wij alle nuttige informatie... klik hier voor MEER  

Eis in ieder geval fysieke levering van goud & zilver. Papieren goud/zilver is absoluut geen geldige optie, ook niet als het in douane-entrepot wordt bewaard. Even belangrijk is het bewaren van goud in een KLUIS buiten het banksysteem. Eveneens belangrijk is om nu al voorbereid te zijn op de dag  waar de belegger uit goud/zilver en andere welbepaalde financiele instrumenten zal stappen. Immers, op dat ogenblik zal papiergeld niet meer bestaan, of zal het gebruik ervan strikt beperkt zijn. Die dag zal de overheid klaar staan om de meerwaarde te belasten en de opbrengst van de verkoop bij het vermogen te voegen...
Begin vandaag nog met de voorbereiding van het veilig stellen van de bezitttingen. [klik op onderstaande afbeelding om deze te vergroten] Nota: ook voor het bewaren van je fysiek goud op een veilige plaats en de verkoop ervan als de tijd gekomen is, staan we onze coaching relaties met raad en daad bij....meer hierover in de abonnee secties

Over de afgelopen 12 maanden werden 2x zo veel blanken dan zwarten door Amerikaanse politieagenten gedood. Waarom hebben de blanke Amerikanen hier niet tegen geprotesteerd? De protesten tegen de dood van Eric Garner hebben zich over het volledige grondgebied van de VS verspreid. Duizenden verzamelden in New York voor de tweede dag op rij om te protesteren tegen de beslissing van de rechtbank om de politieofficier betrokken bij de dood van de 43-jarige Eric Garner niet te vervolgen. Grote groepen protestanten verzamelden zich in Foley Square, Lower Manhattan. Ook in Chicago, Pittsburgh, Boston en Washington waren er protesten.

De 50 miljoen Amerikanen die leven van Food Stamps (voedselzegels) zijn een gevaarlijk tikkende tijdbom. In Europa zijn de immigranten uit Noord-Afrika, Turkije en Oost-Europa volop bezig om alles over te nemen, ook hier tikt de tijd ongenadig verder.

Dat is waarom de euro nooit kan en zal werken. De deelnemende leden zullen nooit hun fiscale autonomie opgeven, tenzij dit gebeurt onder dwang.


Weldra zullen autoriteiten en bankiers ons verzekeren dat papieren geld verouderd is. Ze zullen het gebruik ervan verbieden of alleszins sterk beperken. Zodra alle economische en financiële actie gekanaliseerd is in een digitaal geldsysteem, zal het heffen van zware belastingen een fluitje van een cent worden.
Ik ben er zeker van de bankiers in opdracht van de overheid zich met het heffen van die belastingen zullen bezig houden, ze worden dus de medeplichtingen van Vadertje Staat. Wie fysiek goud/zilver bezit, moet zich vandaag gereed houden om zijn of haar bezit uit de klauwen van de overheid te houden. We zijn altijd bereid om onze coaching relaties hiermee te helpen.

Belangrijke Technische faktoren:  zie abonnee secties.

Copyright 2014, Alle Rechten Voorbehouden - De inhoud van dit rapport mag niet worden gecopieerd, gereproduceerd, noch verdeeld zonder de geschreven toelating van Goldonomic.


Vrijdag 5 December 2014 - Deze video wordt gebracht door Sinterklaas en Zwarte Piet !


Bijgewerkte secties: Aardgas , 

Deze video toont duidelijk aan dat de Centrale Bankiers in de overtuiging leven dat je de economische activiteit kan controleren en reguleren door meer of min geld te scheppen. Iets wat men in Japan uitgetest heeft...en waar het duidelijk bewezen is dat het NIET werkt. De marginale kracht van elke hoeveelheid meer geschapen geld DAALT immers voortdurend. Dit is zo voor ELK SOORT GELD - zou dus ook zo zijn, mocht men Goud als Geld gebruiken. Op een bepaald ogenblik wordt deze kracht zelf NEGATIEF (zoals nu al het geval is in Japan). Vanaf dit ogenblik kan je elk ogenblik (Hyperinflatie) verwachten dat de natuurkrachten het overnemen van de Intelligente Psychopaten.

nota:

  1. net omdat Goud zo schaars is en de winning ervan marginaal, is dit metaal zo goed geschikt om als geld te fungeren. Net omdat het goud is, maakt het alle misbruiken onmogelijk. Maar zoiets uitleggen aan een Intelligente Psychopaat (politieker, meeste economen, media,....) is onmogelijk.
  2. de video legt tevens de voor onroerend goed prijsvorming uit.

pullQuote1v2

"De centrale bankiers van de wereld hopen nog steeds dat ze hun economie kunnen verjongen zonder de inflatiegeesten van de jaren 70 opnieuw op te roepen."

Goldman Sachs en Barack Obama hebben met vuur gespeeld, ze zijn er inderdaad in geslaagd om de vlammen aan te wakkeren. Spijtig genoeg hebben ze vuurtje gestookt op een plaats waar ze dat niet hadden gepland. De gevolgen van deze politiek heeft niet alleen gevolgen voor de American Frackers, maar verzwakt ook de positie van de dollar.

Er is zo’n overaanbod aan olie op de markt dat tegenwoordig in het Midden-Oosten een barrel ruwe olie met korting aan de man gebracht wordt. Het is economisch niet langer verantwoord om olie naar de Verenigde Staten te vervoeren. Dat zegt Tushar Tarun Bansal van het consultancy bedrijf FGE in Singapore. De Amerikaanse olie is niet langer competitief tegenover die van vergelijkbare kwaliteit uit Qatar, Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten. De producenten uit het gebied van de Perzische Golf hebben hun prijzen in augustus laten zakken om het hoofd te kunnen bieden aan het overaanbod aan olie.

 

Copyright 2014, Alle Rechten Voorbehouden - De inhoud van dit rapport mag niet worden gecopieerd, gereproduceerd, noch verdeeld zonder de geschreven toelating van Goldonomic.


Donderdag 4 December, 2014 - Vanaf 2016 zullen banken uit 51 landen automatisch alle financiële informatie met elkaar uitwisselen..voor de fiscus!


Secties die een update gekregen hebben:: $-Goud , Zilver , US-Dollar , Euro-Dollar , Steenkool ,


Banken in Portugal, Spanje, Italië en het UK hebben het maximumbedrag dat klanten kunnen opvragen beperkt. Banken in de Verenigde Staten hebben de internationale transfers van hun klanten beperkt.
En niet te vergeten: de banken in Cyprus hebben de rekeningen van hun klanten compleet bevroren, die rekeningen zijn onbereikbaar geworden. Iedereen, van het Internationaal Monetair Fonds tot en met de bekendste economen van Harvard, hebben oproepen gedaan voor kapitaalcontrole.

Voor wie niet goed begrijpt wat dit inhoudt:het biedt de kans om uw spaargeld op te sluiten in een falend financieel systeem. Ook heffingen op de welvaart worden voorbereid, voorstellen daartoe werden zowel door het IMF als door verschillende centrale banken de wereld ingestuurd. Polen nationaliseerde het geld van de privé-pensioenfondsen vorig jaar, in de VS kan dankzij het US MyRA programma het geld bestemd voor pensioenen zonder omwegen aan Uncle Sam geleend worden. Dankzij FATCA en andere internationale overeenkomsten zullen banken uit 51 landen vanaf 2016 automatisch alle financiële informatie met elkaar uitwisselen...dat wordt een reuze Kerstgeschenk voor de overheid !!!

us debt

  • De dagen van de dollar als wereldreservemunt zijn geteld. De VS is niet langer de dominante militaire macht in de wereld. De Amerikanen beschikken weliswaar nog steeds over voldoende slagkracht op militair vlak, maar kunnen zich niet meer veroorloven om die te gebruiken.
  • De politie is er niet langer om de burgers te dienen en te beschermen, maar eerder om diegenen te beschermen die de macht in handen hebben.
  • Verkiezingen maken geen enkel verschil meer. Het structureel systeem is zo diep verrot dat welke partij ook aan de macht is, het resultaat steeds hetzelfde blijft. Schulden en het aangaan van steeds meer toekomstige verplichtingen domineert het hele politieke gebeuren.
  • Uw bank is niet langer een veilige plaats om uw geld op te slaan, maar zelfs als ze dat was bent u zeker geld te verliezen aan belastingen en inflatie. Deposito's op de banken maken gewoon deel uit van de kapitaalstructuur van de commerciële banken, ze zijn zelfs niet het meest veilige deel van die kapitaalstructuur.
  • De mainstream media schetsen een beeld van de realiteit dat totaal afwijkt van wat er in de echte wereld gebeurt. De VS is niet het langer het land van belofte, in het Land of the Free kan iemand gearresteerd worden voor het verzamelen van uw eigen regenwater of voor het geven van voedsel aan daklozen.
  • In de meeste westerse landen wordt een burger die meer dan 10.000 dollar of 10.000 euro in cash bij zijn bank deponeert meteen gecatalogiseerd als een gangster.

Belangrijke technische signalen:

  • Tussen Kerstmis en Nieuwjaar kan de US-dollar beginnen te verzwakken, tenzij er meer oorlog komt.
  • Er komt een MAJOR uitbraak bij het goud zodra de prijs in euro's door het weerstandsniveau van 990 euro breekt.

 

Copyright 2014, Alle Rechten Voorbehouden - De inhoud van dit rapport mag niet worden gecopieerd, gereproduceerd, noch verdeeld zonder de geschreven toelating van Goldonomic.


Woensdag 3 december 2014 -  De financiële wereld is bevolkt met gekken, de strijd om waarheid en rechtvaardigheid is pas begonnen!


Bijgewerkte secties:

De man die miljoenen Europeanen in armoede en werkloosheid stortte, heeft de jackpot te pakken. Belgen kunnen beter doodbeschaamd zijn, zo ze al niet misselijk werden van het spektakel. Voormalig president van de Europese Commissie Herman van Rompuy zal over de komende 3 jaar ongeveer 900.000 dollar ontvangen in de vorm van een ‘overgangsregeling’. Voor alle duidelijkheid: Van Rompuy hoeft daar compleet niets voor te doen, hij kan rustig genieten van zijn pensioen. Als klap op de vuurpijl ontvangt hij op de verkregen som slechts een verminderde EU Commissie belastingheffing, die veel lager ligt dan de Belgische inkomstenbelasting. Van een pure schande gesproken! [Van Rompuy wodt meer betaald dan Obama...de belgische dokwerkers zullen wel werken tot hun 67st om deze aasgier verder zijn luxe te geven!?]

       Toen Barack Obama president werd in 2009, bedroeg de nationale schuld van de Verenigde Staten 6300 miljard dollar, tegenover 3000 miljard dollar bij de komst van Bush in 2001. Deze slaagde er als president in om de nationale schuld over een periode van 8 jaar te verdubbelen, wat toch al een serieuze prestatie genoemd mag worden. Maar Obama deed het nog beter: hij slaagde er in om die schulden in minder dan 8 jaar te verdrievoudigen. Tijdens de 8 jaar dat Obama in het Witte Huis zat/zit, zal er meer dan 7000 miljard dollar aan schulden zijn bijgekomen. Dat is meer dan al dan de andere Amerikaanse presidenten samen hebben ontleend.       

De totale Amerikaanse schuld ratio ten opzichte van het BNP ligt nu over de 300%. Meer dan hoog genoeg om zich te ontpoppen tot een ernstige financiele en sociale crisis...Het is nu enkel wachten op....

The U.S. debt position increasingly has all the hallmarks of a Ponzi scheme. To this national debt, one must add astronomical expenses of more than $200 trillion of U.S. government unfunded liabilities such as medicare, medicaid and social security. Household debt--including mortgages, credit cards, auto loans and student loans -- remains close to $12 trillion. [click on the picture for the life figure]

US-national-debt-clock 2014

De zilverprijs is vanaf de dieptepunten van de dag in één vlotte beweging met 17% gestegen! U leest het goed: een stijging met 17%!!! Het was de grootste opwaartse beweging op één dag in tientallen jaren. De vraag naar zilver vanuit India was dit jaar buitengewoon sterk, wat natuurlijk alles te maken had met de importbeperkingen op goud. De Indische vraag had zelfs gevolgen voor de zilvervoorraden in het Verenigd Koninkrijk, die snel achteruitboerden. Om helemaal correct te zijn: India kreeg toegang tot Chinees en Russisch zilver omdat de beschikbare voorraden in het VK simpelweg niet volstonden De LBMA (London Bullion Metal Exchange) houdt zelf geen zilvervoorraden aan, maar de leden doen dat wel. Die voorraden kunnen uitbesteed zijn, vaak aan ETF’s of beleggingsfondsen die in zilver beleggen. Eens per jaar in mei maakt het GFMS een bilan van de voorraden op.

Boven de fracking sector trekken zich zwarte wolken samen. Er is geen sprake van een groeivertraging en al evenmin wordt er met lucifers in een olieveld gespeeld. Tenzij de olieprijs zich krachtig herstelt, is fracking definitief verleden tijd. In de geschiedenisboekjes zal er hooguit een voetnoot aan gewijd worden. De olieprijs staat anderzijds in de startblokken voor een krachtig herstel.

If the Swiss are 'all-in' in favor of more debasement, I think this is a very powerful signal that we are headed for hyperinflation on a global basis in the not-too distant future."

At a time where many countries repatriate their national Gold, the crooks in Ukraine managed to ship all the national Gold to the USA ! Following to a stunning announcement by the head of Ukraine’s central bank, Valeriya Gontareva, we learned that (virtually) all of Ukraine’s gold was gone. It was only a matter of time before Ukraine’s people finally got angry and demanded some answers. That time came earlier today when as Interfax.ua reported "a Kiev-based court has instructed Kiev prosecutors to bring an action against National Bank of Ukraine (NBU) Governor Valeriya Gontareva on charges of abuse of power or misuse of office to obtain illegal profit, the Vesti newspaper reported on Tuesday." [The bulk of Ukraine's gold was flown from Ukraine to an undisclosed place in the USA when the troubles in Ukraine started. If gold is worthless, barbaric metal, WHY then did they trouble themselves in sending an American cargo plane to Ukraine at all ?]

Copyright 2014, Alle Rechten Voorbehouden - De inhoud van dit rapport mag niet worden gecopieerd, gereproduceerd, noch verdeeld zonder de geschreven toelating van Goldonomic.


Dinsdag 2 december 2014 - Zo reageert het goud op het Zwitserse 'nein': de goudprijs stijgt met 80 dollar!?


Bijgewerkte secties: Recessie bestendige aandelen (yields) , Goud & Zilver Majors (yields) , Goud & Zilver Juniors ,  

Zwitserland is één van de landen die tussen 1993 en 2014 het merendeel van de goudreserves hebben verkocht. Rusland en China hebben daarentegen goud gekocht. Waar zitten de slimste koppen? Zeker niet in Zwitserland. Vandaag geeft het goud een duidelijk signaal aan al wie leeft in LALA-land. Zij die het nu nog niet begrepen hebben, zullen het nooit begrijpen. Zelfs niet wanneer een troy ounce goud 10.000 dollar zal kosten.  

central bank gold reserves per country 2014

Er is geen economische opleving in de Verenigde Staten, de depressie wordt er alleen maar erger en erger. Wie de propaganda van de overheden blijft geloven, is er aan voor de moeite. Hun knechtjes uit de Mainstream Media proberen ons er van te overtuigen dat alles op wieltjes loopt. Maar de believers kregen afgelopen weekend een koude douche. The National Retail Federation maakte erbarmelijke cijfers bekend omtrent de verkopen tijdens het vier dagen durende Thanksgiving weekend. Tijdens deze periode zijn de verkopen met 11% gedaald van 57,40 naar 50,90 miljard dollar. Daarmee wordt bevestigd wat iedereen al wist, maar wat de FED tot dusver maar niet wou geloven: de Amerikaanse middenklasse is vogelvrij verklaard. De belangrijkste motor achter de Amerikaanse economie dreigt stil te vallen. De economische groei is sinds het instorten van Lehman Brothers nooit zo traag gegroeid, dit dankzij de rampzalige monetaire politiek die de Amerikaanse centrale bank in de afgelopen zes jaar heeft gevoerd.

20 jaar geleden waren er Johny Cash, Bob Hope en Steve Jobs. Nu zijn er geen Cash, Hope of Jobs meer.

Wat we wel hebben is een meedogenloze olieoorlog die de Verenigde Staten gedoemd zijn om te verliezen. Saoedi-Arabië heeft de oorlog verklaard aan de Amerikaanse fracking sector. De eerste slachtoffers zijn de spoorwegen en de oliebedrijven, landen zoals Canada, Rusland en Venezuela zakken weg in een diepe put. Fracking is een over het paard getilde manier om olie en aardgas te winnen, de betrokken bedrijven worden hard geraakt door de lagere olieprijzen. De manipulatoren van de olieprijs zullen echter meer krijgen dan ze gevraagd hadden, het hele opzet zal in hun gezicht ontploffen. Maar voor ons consumenten is het ergste dat als de marginale producenten uit de markt geduwd worden, de olieprijs in 2015 bloedig wraak zal nemen. Inderdaad, de olieprijs zal door het plafond schieten.

Zo zagen de door ons aangeraden aandelen er vandaag uit !

Screen Shot 2014-12-01 at 4.19.00 PMa.png

Copyright 2014, Alle Rechten Voorbehouden - De inhoud van dit rapport mag niet worden gecopieerd, gereproduceerd, noch verdeeld zonder de geschreven toelating van Goldonomic.


Maandag 1 december 2014 – Op het hoogtepunt van het Britse rijk bedroegen de overheidsuitgaven 10%


Bijgewerkte secties:  Ruwe Olie , 

De wereld staat op zijn kop! De nominale rentevoeten zijn teruggevallen tot een historisch dieptepunt, de reële rentevoeten zijn negatief... Toch zakt de economie steeds dieper weg in een depressie. Communicerende financiële vaten zullen ons naar steeds hogere niveaus voor de beursindices tillen, totdat er een ongeluk gebeurt. De gevolgen van zo'n 'accident de parcours' zullen dramatisch zijn

Het is onmogelijk om de bedrijfswereld tot in het oneindige te blijven belasten, zoals het ook onmogelijk is om geld vanuit het niets te plukken zonder dat daar een prijs voor moet betaald worden. Deze les hebben de centrale banken nog altijd niet begrepen.

In de eurozone zijn de koersen van staatsobligaties door het plafond gevlogen, waardoor de rendementen op die obligaties zijn teruggevallen tot historische dieptepunten. Aanleiding is speculatie dat de Europese Centrale Bank haar asset-purchase programma wil uitbreiden tot staatsobligaties. De Duitse financiële markten waren in goede doen, ondanks het bericht dat de investeringen in de regio vorig kwartaal zijn gedaald. Daardoor komt de kracht toegeschreven aan de Duitse economie op losse schroeven te staan.
Bestuurder van de ECB Executive Board Benoit Coeure verklaarde afgelopen donderdag dat de centrale bank geen overhaaste beslissing zal treffen wat betreft bijkomende stimuleringsmaatregelen. Eventuele aanvullende maatregelen worden afhankelijk gemaakt van economische data. De ECB koopt al covered bonds en asset-backed securities. Nederland veilde afgelopen vrijdag 10-jarige staatsobligaties aan een superlage rente. Inderdaad, een nieuw historisch record.

Interventies van de overheid werken alleen maar in die zin dat ze exact het tegenovergestelde bereiken van waar ze voor uitgevaardigd werden. Zweden is een schoolvoorbeeld van het falen van én overheidstussenkomst én socialisme. Frankrijk gedraagt zich al even dom, daar mag maar liefst 60% van het BBP op rekening van de overheid geschreven worden. Dit land is nu virtueel bankroet. Het maken van schulden werkt al evenmin. Hoe hoger de schulden, hoe lager het BBP. Zelfs in een omgeving van extreem lage nominale rentevoeten (en een negatieve reële rente) kan een economisch systeem niet gestimuleerd worden. Alleen overheden profiteren van een dergelijk scenario, het geeft ze de kans om langer het hoofd boven water te houden.

Tegenstanders van een monetair systeem gebaseerd op goud schuiven de schuld voor de Great Depression van de jaren 30 van vorige eeuw in de schoenen van het goud. Vandaag zit ons financieel systeem zelfs zonder goudstandaard in een depressie. Wie zal ditmaal de schuld krijgen??

public spending and growth government versus private employment GDP Sweden
     
debt and gdp 2014 US-interest rates LT bonds and money
     

Het spelletje 'Manipuleer de goudprijs' loopt stilaan ten einde, de schuldigen worden aan de schandpaal genageld.HSBC, Goldman Sachs en hun medeplichtigen hebben de goudprijs jarenlang naar hun hand gezet. Beiden moeten nu in New York voor de rechter verschijnen, beschuldigd van een samenzwering om 8 jaar lang de prijzen voor edelmetalen als platina en palladium gemanipuleerd te hebben. Dit kan de eerste class-action lawsuit van zijn soort worden in de VS. Standard Bank Group Ltd. en een metalendochter van BASF SE (BAS), het grootste chemiebedrijf in de wereld, zitten ook mee in de beklaagdenbank. Het viertal zou inside informatie over aankopen door klanten misbruikt hebben. Ze beschikten over de voorkennis om te profiteren van prijsbewegingen in metalen gebruikt in een groot aantal producten, van juwelen tot en met auto's. Zo luidt alleszins de beschuldiging die vorige week voor een federale rechter in Manhattan ingeluid werd.

Gold candle2
The DRAMATIC ACCUMULATION will result in FIRE works....

Meer en meer landen willen hun goud terug naar huis brengen. Doen ze dat omdat ze van mening zijn dat goud waardeloos is, een overblijfsel uit het tijdperk van het grote barbarendom? De kans is klein dat dit inderdaad het geval is. Maandag kennen we de uitslag van het referendum over het goud van de Zwitserse centrale bank. Als de Zwitsers 'ja' stemmen, zal de centrale bank van hun land gedwongen worden om in de komende 3 jaar telkens het equivalent van ongeveer 70% van de totale wereldproductie aan goud aan te kopen. De goudprijs zou over een periode van een paar weken makkelijk kunnen verdubbelen. De uitslag van het referendum wordt met ongeduld afgewacht. Ook de Fransen willen nu hun goud terug naar huis halen. Word ongetwijfeld vervolgd.

Swiss gold-fx reserves-2014

Een monetair systeem gebaseerd op de goudstandaard controleert de geldhoeveelheid en legt de centrale banken beperkingen op. In Zwitserland zijn de inwoners van het land zich wel degelijk bewust van de voordelen van zo'n systeem. De Zwitsers weten wat te doen, ze blijven geleidelijk aan hun goudbezit verder uitbouwen. Gouverneur Elvira Nabiullina van de Russische centrale bank vertelde aan het lagerhuis dat de centrale bank van het land dit jaar 150 ton goud heeft gekocht. Dat is bijna het dubbele van de 77 ton die vorig jaar werd gekocht.

De Organization of Petroleum Exporting Countries, afgekort OPEC, overwoog een terugschroeven van het productieplafond met 5%, maar besloot uiteindelijk om niets te doen.  Mogelijk zal de productie van de OPEC in alle stilte lichtjes opgetrokken worden, in een wanhopige poging om zo meer inkomsten te realiseren. De Saoedi's hebben er geen belang bij om de productie te verlagen, want op die manier steken ze de concurrentie een handje toe. Hun eigenlijke bedoeling, een objectief dat mogelijk ook door andere OPEC-landen wordt nagestreefd, is om de Amerikaanse schaalolieproductie uit de markt te schoppen. De marginale productieprijs van de Amerikaanse schaalolie bedraagt 75 dollar per vat, veel bedrijven zien hun resultatenrekening nu al bloedrood kleuren. Ook dit verhaal zal een vervolg krijgen.

Copyright 2014, Alle Rechten Voorbehouden - De inhoud van dit rapport mag niet worden gecopieerd, gereproduceerd, noch verdeeld zonder de geschreven toelating van Goldonomic.

Categories: Financieel Nieuws

Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."