31
augustus
2016

NIEUWS AUG'16 (publiek)

WIE ZIJN SPAARGELD NIET WIL VERLIEZEN, HAALT HET BETER NU WEG VAN ZIJN BANK

Woensdag 31 augustus 2016 - De kapitaalcontroles zijn op komst en het zal heus niet lang duren alvorens ze hier zijn.


SA exchange controls 80sUpdated Sections: Europese staatsobligaties, Bedrijfsobligaties & Junk Bonds, 

De kapitaalcontroles zijn op komst en het zal heus niet lang duren alvorens ze hier zijn. Het is dus zaak om tijdig te handelen. Goud en zilver zullen op de eerste plaats profiteren van het feit dat papieren geld zijn waarde verliest. Amerikaanse en Europese beleggers kunnen nog steeds de dans ontspringen, maar wacht best niet te lang. Het zal namelijk niet lang duren alvorens beperkende maatregelen aangekondigd zullen worden.

Het is erg belangrijk om geen papieren imaginair goud te bezitten. Het moet fysiek goud en zilver zijn dat buiten het fragiele bancaire systeem opgeslagen wordt. ETF's worden beter gemeden.  Meestal hebben deze ETFs geen metaal kant-en-klaar bij de hand, wat ze ook komen vertellen. Bovendien slaan ze hun goud, wanneer ze dat tenminste bezitten, op in banken waar de beleggers dat liever niet opgeslagen zien. Als klap op de vuurpijl is er nog altijd het risico van de tegenpartij. Het eigendomsbezit wordt alleen bewezen door een stukje papier dat deel uitmaakt van het financieel systeem. Fysieke edelmetalen, op de juiste manier opgeslagen, zijn de beste verzekering die men kan aangaan tegen een financieel systeem dat zo rot als kaas is.


De creatie van fiat money en fractional reserve banking hebben geleid tot VERKEERDE INVESTERINGEN van geld...weg uit de sector kernenergie met positieve rendementen naar een sector zon en wind waar de rendementen negatief zijn. Inderdaad, de sector van de alternatieve energie. Zon en wind zijn eigenlijk allesbehalve groen omdat ze vervuilende energiecentrales noodzakelijk maken voor de energieproductie op peil te houden.

Zolang als we papieren goud hebben, is het allemaal op rolletjes verlopen. Tenminste tot nu. Wanneer de fysieke markt de papieren markt te verantwoording roept, zal het snel gedaan zijn.


Belangrijke fundamentals: zie abonneesectie  

Belangrijke technicals: zie abonneesectie

Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic



Dinsdag 30 augustus 2016 - Canada wordt geconfronteerd met een enorme vastgoedcrisis.


housing crash canadaBijgewerkte secties:

Canada wordt geconfronteerd met een enorme vastgoedcrisis. Het land is zwaar geraakt door de prijsval op de oliemarkt, terwijl de Canadese economie ook nog eens worstelt met een vastgoedmarkt die de vormen van een enorme zeepbel heeft aangenomen. Omdat er geen sprake is van securitisering, kan de vastgoedcrisis veel langer duren dan in de VS waar de kredieten afgedekt zijn. Wanneer de zeepbel implodeert zullen de gevolgen helemaal anders dan tijdens de Amerikaanse crisis van 2008. De structuur van de Canadese vastgoedmarkt is namelijk ook helemaal anders. Bijna alle woonkredieten in Canada zijn zogenaamde  “recourse mortgages”, waarbij huiseigenaars die achter zijn met hun betalingen niet zo maar kunnen weglopen. Noteer goed dat we een gelijkaardige situatie in Europa hebben: België is daar een goed voorbeeld van. .

canada-housing-bubble

Belangrijke fundamentals:

  • Alle obligaties, inclusief Amerikaanse staatsobligaties (Treasuries), zijn idioot duur geprijsd. Alle producten gelinkt aan obligaties moeten kost wat kost vermeden worden: spaardeposito's, bankrekeningen, levensverzekeringen, pensioenfondsen enzovoort.,...
  • Het verkrijgen van een buitenlands staatsburgerschap en het opgeven van het huidige staatsburgerschap kan eveneens de deur openen voor de ultieme vorm van behoud van welvaart. Op die manier kan uw welvaart behouden worden voor de volgende generatie in de familie.
  • Fysiek goud moet nu bewaard worden in de allerveiligste opslagplaats, buiten het bancair systeem en buiten het bereik van de politici.

Belangrijke technicals:

  • Ik verwacht dat de financiële markten wakker zullen schieten na Labor day (5 september eerstkomend)
  • Head and Shoulder Target voor zilver is $34

Silver candle2

  Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Maandag 29 augustus 2016 - Het probleem met geld is niet zo moeilijk: wanneer het wordt aanvaard, is er vraag naar...dus komt er op aan om de vraag te stimuleren!


Bijgewerkte secties:

Het is verbazingwekkend hoe WEINIG mensen VERSTAAN wat inflatie en deflatie eigenlijk zijn (zie Academie)...de situatie is zelfs zo erg dat men denkt dat de verschillende economische scholen deze begrippen anders interpreteren. De vergelijking met de wereldgodsdiensten dringt zich op: om één of andere reden hebben ze allemaal hun eigen GOD. Om te begrijpen wat inflatie, hyperinflatie en deflatie eigenlijk zijn, is GEZOND VERSTAND noodzakelijk. Niets meer, maar ook niets minder.

We hebben een katalysator voor de goudprijs zoals we er in jaren geen meer hebben gehad. De laatste keer gebeurde dit in 2002/04. Ik ben iemand die houdt van charts en van grote plaatjes. Wanneer ik trends analyseer, maak ik meestal gebruik van Point & Figure (PNF) charts. De P&F charts hebben me altijd goede diensten bewezen sinds ik bij het begin van de jaren 70 ben begonnen. Het is een onderschatte en weinig gebruikte vorm van technische analyse die weinig mensen kennen en nog minder mensen op de juiste manier kunnen gebruiken. Ik gebruik PF nu al 45 jaar en ik vind het een uitstekend wapen om de 'strijd' tussen kopers (vraag) en verkopers (aanbod) te meten.

Wat ik het meest op prijs stel bij P&F charts is dat zij het meeste 'ruis' dat opduikt op candlestick of bar charts wegfilteren. Kijk maar naar de P&F chart van het goud hier beneden. De downtrend lijn is roodgekleurd. Duidelijk valt vast te stellen dat de het goud de downtrend lijn heeft gebroken die we sinds 2011 hadden.  (De X's staan voor vraag en upticks… en de O's vertegenwoordigen aanbod en downticks.) De breakout vertelt  me klaar en duidelijk dat goud aan een nieuwe bull markt is begonnen. Abonnees kunnen door de secties van goud in vreemde valuta's scrollen om met eigen eigen vast te stellen dat we een breakout hebben en dat gebeurde halverwege een HALFWAY STOP...en zodoende kunnen ze ook de volgende MAJOR Medium term TOP berekenen.

 gold-breaks-out-of-downtrend-in-2016

Belangrijke fundamentals: zie abonneesectie  

Belangrijke technicals: zie abonneesectie

Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Vrijdag 26 augustus 2016 - Waarom luisteren de mensen nog als Janet Yellen spreekt?...Goldonomic luistert niet meer, want naar haar luisteren is niet meer dan verlies van tijd en energie!


Bijgwerkte secties: Indices uitgedrukt in goud (echt geld) , 

Waarom luisteren de mensen nog als Janet Yellen spreekt?...of krijgen we een koopgelegenheid vor mijnbouwaandelen?

caixo

 


 

Portugal houdt aan een kostprijs van 5 mrd Euro de grootste bank van het land overeind. De Europese Commissie en Portugal zijn overeengekomen dat het land 5  miljard Euro mag investeren in Caixa Geral de Depositos (CGD), de grootste bank van het land die in moeilijkheden was gekomen. De som komt neer op een provisie van 2,70 mrd Euro voor de herkapitalisering van de bank, de verkoop van achtergestelde obligaties voor een bedrag van 1 miljard Euro en de omzetting van 960 miljoen Euro aan contingent convertible (CoCo) bonds in aandelen. Dit is een deal die nieuw is voor Europa!

Portugal moest in 2014 en 2015 al 2 banken overeind houden, wat het vertrouwen van de beleggers had ondermijnd, maar nu moest de grootste bank qua balanstotaal vanwege te veel slechte kredieten overeind gehouden worden. Lissabon kon na onderhandelingen een akkoord bereiken met Brussel. De kapitaalinjectie telt niet als staatshulp en zal daardoor het deficiet op de begrotnig niet doen toenemen. Portugal heeft de dure eed gezworen het tekort op de begroting terug te dringen tot 2,50% van het BBP in 2016, ten opzichte van 4,50% vorig jaar.

Waarom zou iemand Killary en/of Bill Clinton $300.000 betalen voor een presentatie van een uur  wanneer al de bullshit die ze vertellen gratis in de media te beluisteren valt. Banken, Wall Street, de media en de gezondheidszorg harma-Medicare zijn  pro Clinton. Ze zullen namelijk vergoeden wat Bill voor hen heeft  gedaan. Wie financiert de campagne van Clinton?...volg gewoon het geld!

Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic  
 


Donderdag 25 augustus 2016 - Er is maar één richting die zowel de uranium- als de olieprijs kunnen inslaan en dat is omhoog


Bijgewerkte secties: Langetermijngrafieken ,  Ruwe olie ,  

panama passportEen van de beste verzekeringsinstrumenten die iemand in handen kan hebben, is een tweede paspoort.  Wanneer ooit de dag aanbreek dat politieke onrust in uw thuisland het leven van u en uw geliefden belaagt, kan zo'n tweede paspoort een oplossing bieden. Het betekent dat, wat er ook gebeurt, u altijd een plaats hebt om naar toe te gaan.

Maar een tweede paspoort biedt ook heel wat voordelen wanneer er niets negatiefs gebeurt. Ganse landen dreigen bankroet te gaan, waardoor kapitaalcontroles, negatieve rentevoeten en aanslagen op uw bezittingen gemeengoed gaan worden. Een tweede paspoort biedt ook hier een ontsnappingsmogelijkheid.

Terrorisme, rassenrellen, wilde schietpartijen, we horen niets anders meer. Gevaarlijke politieke kandidaten duiken op, de namen kunt u ongetwijfeld zelf invullen. Slimme mensen beginnen te begrijpen dat een tweede paspoort het hoofd helpt te bieden aan deze uitdagingen.

Een algemeen verspreid misverstand is dat een tweede paspoort er alleen is voor de superrijken. En dat is simpelweg niet waar. IEDEREEN kan zo'n tweede paspoort bekomen.

Staatsburgerschap op basis van het welvaartsniveau is er inderdaad alleen voor de rijken. Maar u kan ook een tweede paspoort 'kopen'. In een aantal landen zijn er programma's opgezet die toelaten om staatsburger van dat land te worden. We denken dan onder andere aan Malta in Europa, aan Antigua, de Dominikaanse republiek, Panama en St. Kitts in the Caraiben. U doet een investering of donatie en betaalt wat kosten in ruil voor een tweede paspoort. De kostprijs schommelt tussen iets meer dan 100.000 Euro en enkele miljoenen Euro's.

Er bestaan echter tientallen mogelijkheden voor mensen met een bescheiden kapitaal om deze ultieme vorm van verzekering in handen te krijgen. Een legaal permanent verblijf in een land is vaak de meest aangewezen weg om eventueel een burger van dat land te worden. Afhankelijk van de plaatselijke regelgeving, komt het er eerst op aan om een residentie te nemen. Na een aantal jaren in het land te hebben verbleven, kan u het staatsburgerschap aanvragen. De wachttijd verschilt van land tot land: het kan gaan van twee jaar (Argentinië) tot vijf jaar (Panama) tot tien jaar of zelfs meer.

Maar we gaan u een geheim verklappen: in veel landen moet u geen fysieke aanwezigheid in het land bewijzen om de naturalisatie te verkrijgen. In sommige landen kan u uw residentie 'op papier' handhaven, zonder altijd in dat land te verblijven Maar u en uw familie behouden wel het volledige juridische recht om zowel in het eigen als in het tweede thuisland te leven, werken, investeren en zaken te doen. 

Staatsburgerschap op basis van residentie vraagt wat meer geduld, maar het is een zeer effectieve manier om een paspoort te krijgen. Deze strategie is altijd zinvol, wat er ook gebeurt.

Maar hoe dan ook: we herhalen nogmaal dat zelfs wanneer er niets rampzaligs gebeurt met de overheid of het financieel systeem het toch interessant kan zijn om een tweede thuisland te hebben waar u kan leven, werken, investeren en zaken te doen. Wanneer er dan toch iets gebeurt, hebt u in ieder geval een plan B achter de hand. U bent vooruitgelopen op de situatie en moet niet meer gaan uitpluizen wat te doen nadat er iets is gebeurd. Misschien komt de bewuste dag nooit, maar dat maakt niet veel uit. Op een tijdspanne van een paar jaar hebt u een nieuw paspoort en alle vrijheid die daarmee samenhangt. De volgende generaties zullen kunnen profiteren van de kleine inspanningen die u hebt geleverd.

Nieuwe inzichten op de goudmarkt - James Rickards.


Belangrijke fundamentals: De COMEX optie-expiratie vindt op donderdag 25 augustus plaats en kan de reden zijn waarom goud en zilver zo zwak gestemd zijn.

  • COMEX Options Expiration Procedure: Goudopties expireren 4 business dagen voor het einde van de maand. Wanneer de expiratie gebeurt op een vrijdag of op een dag onmiddellijk voorafgaande een verlofdag, zal de expiratie met een dag vervroegd worden. Settlement vindt plaats bij het sluiten van de COMEX om 1:30 p.m. Eastern Time (ET). In de uren nadien worden alle overige formaliteiten afgehandeld.

Belangrijke technicals:  

Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic   


Woensdag 24 augustus 2016 - Het is misdadig te doen alsof QE (Quantitative Easing) geen inflatie is


Bijgewerkte secties: Yuan-Goud & Yuan , Rupee-Goud , Wereldbeursindices ,

Het is misdadig te doen alsof QE (Quantitative Easing) geen inflatie is....en dat is nochtans precies wat de centrale banken en de overheden doen.


Gelukkig zijn er een paar praktische maatregelen die u kan nemen om aan deze aanslag op uw financiële gezondheid te ontkomen. Als cash geld nog meer in de verdrukking raakt en meer en meer landen automatisch financiële informatie uitwisselen, is het bezit van goud NIET meer veilig. Op een bepaald moment zal de overheid proberen om winsten gerealiseerd op goud te belasten. Dat zal een aanslaan van het goud in particulier bezit zoals in 1933 vergemakkelijken. Er is bovendien een precedent voor deze maatregel. In 1980 keurde het Amerikaans Congress de Crude Oil Windfall Profit Tax Act goed, waardoor de winsten van de oliebedrijven tot 70% werden belast. 

Een winstbelasting zullen de politici naar eigen goeddunken opleggen. De maatregel zal volledig arbitrair zijn. Het idee is uiteraard een echt schandaal - een ordinair truucje om gelegaliseerde diefstal te camoufleren. 

Het zal niemand verbazen dat de overheden een Fair Share Gold Windfall Profit Tax Act zullen opleggen wanneer de goudprijs explodeert. Winsten op goud zullen met 80%, 90% of meer belast worden. De bezitter van goud zal gedwongen worden om via de financiële kanalen (de banken) te verkopen, waardoor elke verkochte troy ounce goud automatisch belast zal worden. De opbrengst zal rechtstreeks aan de overheid uitgekeerd worden, de bezitter van het goud ontvangt alleen nog een klein stukje van de gerealiseerde winst.

Gelukkig zijn er een paar praktische maatregelen die u kan nemen om aan deze politiek gemotiveerde aanslag op uw financiële gezondheid te ontkomen. ...het komt er op aan om de juiste connecties te hebben. Zie de update van morgen voor meer info duerte kerry

De Fillippijnen hebben nu hun eigen Trump:

"Kerry kwam naar hier, we lunchten samen en hij had voor mij en Delfin $33 miljoen mee. Ik was akkoord, maar we hadden ons misschien harder moeten opstellen. Hadden we mogelijk nog meer gekregen.  Die gek is namelijk bereid om ons nog meer geld te schenken om vrede te hebben. Het draait allemaal alleen maar om geld."  Philippines President Rodrigo Duterte van de Filippijnen.

[zo koopt de USA buitenlandse leiders en overheden om. Ofwel aanvaarden ze het geld, doen ze wat de Amerikanen zeggen en houden ze hun mond, ofwel worden ze vervangen via een under-cover actie uitgevoerd door de CIA - Wie me niet gelooft, mag The Dulles Brothers nog eens lezen]

 


Belangrijke fundamentals:

Ik zeg u dat de vastgoedprijzen zullen dalen en dat de goudprijs zal stijgen. We hebben nooit de Nobelprijs gewonnen, maar zitten wel al sinds 2003 goed.

Belangrijke technicals:

  • De meeste Wereldbeursindices zijn nog altijd bullish.  Zie de bijgewerkte sectie. Alleen Japan lijkt in een downtrend te zijn beland. Een hogere Yen = een lagere Nikkei en vice versa.
  • GOUD is bezig om door een zeer belangrijke trendlijn te breken, namelijk de 2011 downtrend lijn.

Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic  


Dinsdag 23 augustus - Merkel heeft een "Plan B" ! Heb jij er ook een?


Bijgewerkte Secties: £-Goud & £/$/€ , R-Goud & R/$/€ , Krona-Goud & Krona/$/€ ,

De financiële en politieke Westerse elite is de laatste jaren druk bezig met het in gereedheid brengen van veilige vluchthavens in verre oorden, waar ze in alle luxe kunnen wachten totdat een nieuwe wereldbrand is uitgewoed. We denken aan de Caraiben, Panama,...

Nu afgelopen week bekend werd gemaakt dat op een Amerikaanse militaire bases in Duitsland een grote hoeveelheid wapens is verdwenen, vindt de Duitse regering Merkel het klaarblijkelijk tijd om de burgers te gaan voorbereiden op de komende, doelbewust door de elite uitgelokte islamitische terreuroorlog tegen de Europese bevolking.

Aanstaande woensdag besluit het kabinet over een plan waarin de Duitse bevolking dringend wordt opgeroepen om een voedselvoorraad van zeker 10 dagen aan te leggen. Om te zorgen dat er tot de crisis nog zoveel mogelijk moslimmigranten het land in kunnen worden gehaald, wordt er wel bij gezegd dat het advies niets te maken heeft met de vele terreuraanslagen in Duitsland en Europa. [xandernieuws.nl]

Op dit ogenblik beraadslagen de leiders van Duitsland (Merkel), Frankrijk (Hollande) en Italie (Renzi) over mogelijke scenario's en te nemen maatregelen. Wees er zeker van dat eens het fout loopt, de Ministers/Politiekers van de Europese landen zich onmiddellijk met een regeringsvliegtuig zullen terug trekken naar een of ander VEILIG oord. Het is Russische roulette spelen voor wie er nu niet voor zorgt dat er een veilige ontsnappingsroute is. Met al het geld in de wereld ben je niets als je net zoals vele Syriers NU in de val van het Midden-Oosten zit.

Wie nog steeds twijfels heeft, leest het boek: Rouble Nationalization (zie Literatuur-Goldonomic voor pdf file) en weet dat het zinloos is om ergens samen me je spaargeld te worden opgesloten.

p.s. Amerikanen proberen nu de kernkoppen uit de NATO basissen in Turkije weg te halen.


Volgens een uitgelekt plan doen de Duitsers er goed aan om voor 10 dagen aan voedsel of water in te slaan met het oog op mogelijke aanvallen. Hoewel een aanval op Duitsland volgens de regering 'onmogelijk' lijkt, moeten de Duitsers zich toch voorbereiden op levensbedreigende ontwikkelingen die in de toekomst 'niet bij voorbaat uitgesloten zouden moeten worden'. De Duitse overheid heeft een plan klaar om voor een periode van 10 dagen voedsel en water te stockeren, dit met het oog op een grote ramp of een gewapende aanval. Het bericht stond te lezen in de lokale media.

Het land moet op het ergste voorbereid zijn, aldus de Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS). Kwestie van in geval van nood op het ergste voorbereid te zijn. Een en ander stond te lezen in een rapport uitgegeven door het ministerie van Binnenlandse Zaken dat in totaal 69 pagina's beslaat. Als andere noodzakelijke zaken ter bevordering van de veiligheid wordt verwezen naar alarmsystemen, een betere bescherming van gebouwen en een betere gezondheidsvoorziening. 

De politie en het leger gaan in Duitsland nauwer samenwerken nu het land in de frontlinie staat van mogelijke terroristische aanvallen van het type zoals we die in Parijs en Brussel hebben gezien. 


 Screen Shot 2016-08-22 at 08.06.25‘Het kan me geen kloten schelen': de Filippijnse president dreigt er mee om die stomme VN te verlaten. Het erge van de hele zaak is dat de man gewoon gelijk heeft en dat de wereld nog wel meer van deze nutteloze maar peperdure organisaties heeft. De Belgische overheid kost de belastingbetaler bijvoorbeeld 10 miljard Euro per jaar. De Filippijnse president Rodrigo Duterte dreigt uit de VN te stappen nadat de organisatie de aanpak van zijn land wat betreft drughandelaars veroordeeld heeft. Ook landen kunnen volgens de VN gestraft worden. En dergelijke uitspraken bevallen Duterte niet.

Rodrigo Duterte vertelde aan journalisten dat hij niemand wenste te beledigen maar dat een vertrek uit de VN niet mag uitgesloten worden. "Waarom zou ik naar die dwazeriken luisteren, het kan me geen kloten schelen wat ze vertellen. Zij moeten zich met zaken die hun niet aangaan, het gaat niet op dat ze zomaar landen de levieten lezen.' Duterte noemde de VN volslagen nutteloos, zijn land overweegt om met China, met een aantal Afrikaanse landen en metnog andere landen om een rivaliserend internationaal lichaam op te richten. 


Ann CoulterDe USA telt 30 tot 40 miljoen illegale immigranten, niet 11 miljoen zoals de Amerikaanse regering vertelt. Amerikanen en Europeanen worden schaamteloos voorgelogen, de statistieken die de overheid de wereld instuurt zijn tot en met gemanipuleerd. De toekomst is NIET weggelegd voor diversiteit, het gaat om overheersing door moslims, Mexicanen, Turken,... en over het veranderen van de westerse cultuur in iets wat we absoluut niet willen. De Amerikaanse en de Europese regeringen zouden Amerikanen en Europeanen moeten helpen in plaats van migranten uit Afrika en het Midden-Oosten te ondersteunen. Terwijl ik dit vertel, blijven duizenden migranten uit het Midden-Oosten en Afrika Griekenland en het zuiden van Italië overspoelen. IS blijft intussen onschuldige mensen vermoorden...en onthooft zelfs kinderen.  Maar de Mainstream Media focussen zich op de Olympische Spelen in plaats van op de ECHTE GEVAREN.

Ann Coulter zit juist wat Adios America betreft en wanneer Killary Clinton in november wordt verkozen zal zij - samen met Merkel - de vernietiging van de westerse wereld bezegelen.

 


Belangrijkefundamentals :  zie abonneesectie  

Belangrijke technicals: zie abonneesectie

Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic 


Maandag 22 augustus: Goldman Sachs, JP Morgan en de UN gebruiken de golf van Islamitische migrantie om de souvereiniteit van de westerse landen te vernietigen.


Bijgewerkte secties: £-Gold & £/$/€ , R-Gold & R/$/€ 

Merkel biedt belastingvoordelen aan Duitse bedrijven die migranten aannwerven....Hollande wil eveneens dat zijn landgenoten de immigranten aanvaarden, maar de Duitsers dringen dit zelfs gewoon op. Hetzelfde gebeurde in Rusland in 1918, waarna bij de Russische revolutie de communisten de macht overnamen. De realiteit is een STUK ERGER dan de meeste mensen denken: de Mainstream Media worden door de ovehreid gecontroleerd, zij minimaliseren zodoende de problemen. Kwestie van de bevolking niet ongerust te maken.

De FED zal tot het bittere einde gaan wat het stimuleren van de economie betreft. Doen alsof de economie groeit, lost vanzelfsprekend niets op....en dat is precies wat de overheid doet!

Omdat cash geld al vrijwel verbannen is en omdat meer en meer landen automatisch financiële informatie uitwisselen, zijn de bezitters van goud en zilver NIET veilig.  De overheid zal proberen om winsten gerealiseerd op goud te belasten. Dat zal het makkelijker maken om een verbod op het bezit van goud in te voeren, zoals in 1933 in de VS met de Gold Confiscation gebeurde.

Er is nog een ander precedent hierovoor. In 1980 keurde het Amerikaans Congress de Crude Oil Windfall Profit Tax Act goed, waardoor tot 70% van de “windfall profits”  (de gerealiseerde winsten) van de olieproducenten aangeslagen werden. Dit soort belastingen is volledig arbitrair, de politici voeren in wat ze in willen voeren. Het is een regelrecht schandaal dat zoiets kan gebeuren, het komt in feite neer op niets meer of niets minder dan gelegaliseerde diefstal. Wanneer de goudprijs explodeert, valt niet uit te sluiten dat de overheden een Fair Share Gold Windfall Profit Tax Act invoeren en dat niet alleen in de VS. In een dergelijk scenario valt een heffing van 80 tot 90% of zelfs meer op winsten gerealiseerd op goud niet uit te sluiten..

De eigenaar zal gedwongen zijn goud en zilver via officieel erkende handelaren of via het banksysteem te verkopen. Elke troy ounce goud zal zodoende automatisch belast worden. Die belasting zal onmiddellijk doorgestort worden naar de overheid, de verkoper zal slechts een minimaal gedeelte van gerealiseerde winsten ontvangen. 

Gelukkig zijn er een paar praktische mogelijkheiden om zich te beschermen tegen deze vorm van politiek geînspireerde diefstal.

Belangrijke fundamentals: zie abonneesectie

Belangrijke technicals: zie abonneesectie

Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic 

Vrijdag 19 augustus 2016: Negatieve rentevoeten zijn alleen mogelijk in een gemanipuleerde markt. 


Bijgewerkte secties:

Negatieve rentevoeten zijn alleen mogelijk in een gemanipuleerde markt. De Fed, de ECB, de BoE, de BoJ verstoren door de rente onder nul te duwen de manier waarop kapitaal wordt aangewend voor productiedoeleinden. Door de rente onder de normale niveaus te houden worden zeepbellen geblazen, beleggingen worden winstgevender dan ze onder normale omstandigheden zouden geweest zijn.  Negatieve rentevoeten zijn niet alleen een artificieel gebeuren, maar ze zouden bovendien compleet onmogelijk zijn in normale marktomstandigheden. De gevolgen van negatieve rentevoeten zijn veelvuldig: verkeerde investingen, overconsumptie, zeepbellen en economische chaos komen meer voor wanneer de rentevoeten kunstmatig laag gehouden worden.

Belangrijke fundamentals: zie abonneesectie

Belangrijke technicals: zie abonneesectie

Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic 


Donderdag 18 augustus 2016: "Voedsel, onderdak, kleding, brandstof, grondstoffen, wouden .........informatie...zijn echte rijkdom. Geld op zichzelf is dat echter niet.." Howard T. Odum


Bijgewerkte secties:  Aussie-Goud & Aussie/$/€ , Zwitserse frank-Goud & Zwitserse frank /$/€ , Can$-Goud & Can$/$/€ , ¥-Goud & ¥/$/€ , 

petrochinaHet spreekt voor zichzelf dat om echte welvaart te controleren er echte welvaart beschikbaar moet zijn. Niemand die echte welvaart bezit – die ook alle grondstoffen omvat - zal bereid zijn om ook maar één stuiver te geven voor uw papieren geld wanneer iemand anders echte welvaart kan bieden in de vorm van grondstoffen.

China verwerft stapsgewijs de controle over alle belangrijke grondstoffen, van olie over koper tot zeldzame metalen. In 1990 was deze politiek al de gewone gang van zaken in Afrika: "geschonken door de Volksrepubliek  China zag men over het ganse continent." De Chinese machtgreep op de oliemarkt bleef compleet onopgemerkt. Zonder energie kan er geen voedsel groeien, raakt het water opgebruikt en komen transport en handel tot stilstand. 

 

Beschavingen die niet voldoende energie kunnen mobiliseren zijn gedoemd om in te storten. 

Door de politiek van de Saoedi's moet elk groot olieproducerend land nu onder de totale kostprijs olie bovenpompen. Deze politiek heeft ook de doodsteek gegeven aan de schaaloliebedrijven die hoe dan ook tegen 2020 uit de markt verdwenen zullen zijn. Belangrijker om te vermelden is dat dit moet gezien worden als een marketinginspanning om de handel met het oosten en dan op de eerste plaats China open te gooien. Op dit moment exporteert Rusland meer olie naar China dan de Saoedi's en er is geen enkele sjeik die dit graag ziet gebeuren.

Zodra China de olie benchmark heeft vastgelegd (een bepaald type ruwe olie het meest geschikt voor raffinage), zal de prijzenslag tussen Rusland en Saoedi-Arabië stoppen. Ze zullen minder olie bovenpompen en de olieprijs zal opnieuw juist gewaardeerd worden. De olieprijs zal opnieuw beginnen te stijgen, eventueel tot nieuwe historische recordniveaus.

Zodra de strijd om de benchmark olie achter de rug is, zal de yuan de belangrijkste valuta op de markt worden. 

De U.S. (en de Dollar) zullen het meest te lijden krijgen wanneer de krimpende productie van schaalolie niet meer zal volstaan om de eigen behoeften te voldoen.  De olie bovengepompt in het oosten zal genoteerd worden in Yuan met steun van goud in de rug.  Wanneer de muziek stopt en het spel van het papieren fiat geld achter de rug is, staan de landen die geen goud bezitten moeilijke tijden te wachten.

Belangrijke fundamentals: zie abonneesectie

Belangrijke technicals: zie abonneesectie

Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic 

 


Woensdag 17 augustus 2017 - Wie wil geen voorzorgheidsmaatregelen nemen om zijn spaargeld en de toekomst van zijn geliefden veilig te stellen?


wealth tax cartoon1

 

Bijgewerkte secties: $-Goud, Zilver, US-Dollar, €-Goud & €/$ ,

Dit is een voorsmaakje van wat in EUROPA te gebeuren staat!....en het gaat een stuk verder dan een vermogensbelasting.

De Griekse minister van Financiën maakte meer details bekend over de aanleg van een verrmogensregister dat in voege gaat in februari 2017. Meer dan 8.500.000 belastingbetalers die in Griekenland geregistreerd staan zullen al hun bezittingen moeten aangeven (roerend of onroerend), dus hun totaal vermogen en zelfs de cash in bezit. Ook een bedrag van minder dan 100 euro moet aangegeven worden. De belastingbetaler zal onmiddellijk alle wijzigingen in zijn vermogen moeten melden, de registratrie zal niet op jaarbasis gebeuren. Binnen de maand moeten alle wijzigingen in het vermogen gemeld worden.

De Griekse autoriteiten geven daarmee een deja vue van de GESTAPO methoden die we voor WOII zagen. Dit is een voorspel van wat heel Europa te wachten staat (inclusief Zwitserland, Liechtenstein, Monaco, Andora,..)

De Grieken worden gedwongen om ALLES aan te geven wat ze bezitten, de belastingbetalers moeten roerende en onroerende bezittingen als GOUD, ZILVER, schilderijen, antiek, juwelen en zelfs historische wapens aangeven, ook de cash in de zakken of onder de matras moet aangemeld worden.  Hitler deed hetzelfde in de late jaren 30...en we weten allemaal wat in 1940 gebeurde...fortuinen werden gewoon vernietigd (dit is informatie die ik uit eerste hand ontving van Duitse bankiers).

Is er bij de wijsneuzen die hun goud en zilver en hun beleggingsportefeuilles binnen politiek handbereik bewaren nog geen lampje gaan branden?: alles is ok tot het dat niet langer het geval is. Op dat moment zitten de spaarders echter als ratten in de val. In een volgende fase zullen de overheden alles aanslaan zoals is gebeurd in Argentiniê

Nota: wie zijn fysiek goud en zilver in kluizen bij de bank bewaart is extra kwetsbaar. Vanwege FATCA heeft de IRS  al toegang tot alle details over het spaargeld van de Amerikaanse burgers. Zelfs wie in het buitenland is geboren en nooit een stap op het grondgebied van de VS heeft gezet.

Belangrijke fundamentals: zie abonneesectie

Belangrijke technicals: zie abonneesectie

Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic 


Dinsdag 16 augustus 2016 -  Krijgen we een correctie of krijgen we GEEN correctie in de goud- en zilversector? Het antwoord op deze vraag is erg belangrijk!


Belangrijke updates:

De charts hier beneden geven duidelijk de verschillende scenario's weer... zie abonneesectie

Belangrijke fundamentals: zie abonneesectie

Belangrijke technicals: zie abonneesectie

Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Maandag 15 augustus 2016 -De gevangenisketens van vandaag zijn niet meer van ijzer, maar bestaan uit intimidatie, vrees, valuta's en schulden.


nato-base2Bijgewerkte secties: Majors fundamentele analyse , $-Goud ,  Zilver , 

Turkije (Erdogan) is een gevaarlijke en explosieve wildcard. Vooral omdat het land 50 – 70 NATO-atoomkoppen bezit en controleert en omdat de Turken over heel West-Europa zijn uitgezwermd. De uitgeweken Turken voelen zich nog steeds Turks en zijn meestal aanhangers van Erdogan. Dit kan uitlopen in gewelddadige confrontaties met de inheemse bevolking en met de overheden.

Turkije wordt algemeen beschouwd als de vierde grootste militaire natie in de wereld. Het is na de VS de grootste militaire macht in de wereld. Wereldwijd staat het Turkse leger ongeveer op nummer 10 in de rangorde qua grootte. Het Turks leger bestaat uit meer een half miljoen soldaten en is daarmee numeriek sterker dan de Britse en de Franse legers samen (425.000 soldaten). Ze zijn even goed uitgerust en getraind als de andere NATO leden. Turkije bezit een grote luchtmacht met meer dan 250 F-16s, in het land zelf gemaakt onder Amerikaanse licentie. De Turken kunnen beschikken over grote hoeveelhden NATO-standaardmunitie voor hun F-16's...

De Oost-Europese landen zijn door de NATO (USA & UK) gedwongen om kernkoppen op hun grondgebied op te slaan, op dezelfde manier als de USSR dat wou doen tijdens de Cubacrisis toen president Kennedy was van de Verenigde Staten. Wanneer de NATO op de knop duwt, zullen de Oost-Europese burgers de eerste slachtoffers van de wraak worden...  

West-Europa heeft zijn cultureel overwicht verloren, zoals de USSR dat voor 1989 is kwijtgepeeld. We weten allemaal wat er gebeurde is in 1989 (de USSR ging bankroet en verdween), maar we realiseren ons niet dat hetzelfde kan gebeuren met de EU en met West-Europa. Nog veel erger is dat het niet tot ons is doorgedrongen dat dit kan gebeuren binnen een tijdspanne van enkele jaren...zoals Rome in minder dan één generatie door de barbaren werd overrompeld.

gold barsZe hebben met opzet de goudprijs omlaag geduwd, met de bedoeling om de Dollar sterk te houden... En die sterke Dollar hebben ze nodig om het vertrouwen in het systeem te behouden. Het brengt mee dat Dollars (fiat papieren geld) nog altijd aanvaard wordt. Het laat ook de U.S. Treasury & de ECB, de BoE, de BoJ toe om geld te blijven lenen. Maar dat systeem werkt toch niet zo heel goed omdat de Federal Reserve, ECB, BoE, BoJ,... tussenbeide zijn moeten komen door grote hoeveelheden obligaties op te kopen. (zie chart bij de update van vorige vrijdag).

Dit is 100% monetarisering van schulden EN vertelt ons dat er weldra hyperinflatie zal komen: vanwege de  negatieve rentevoeten zullen de overheden gedwongen worden om de eigen schulden in te kopen...ze zullen gedwongen worden om geld te blijven drukken om de pensioenfondsen, banken, verzekeraars enzovoort overeind te houden.

Belangrijke fundamentals: zie abonneesectie

Belangrijke technicals: zie abonneesectie

Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Vrijdag 12 augustus 2016 - Macy sluit 100 department stores oftewel we steven regelrecht op een hyperinflatoire depressie af


zeroBijgewerkte secties: ZAR-Goud & ZAR/$/€ , 

Wanneer het kookpunt bereikt wordt, zullen we in een hyperinflatoire depressie of een DEPRESSIE + HYPERINFLATIE belanden. We beleven momenteel al een ZWARE depressie die door de overheden zorgvuldig verborgen gehouden wordt, dit met behulp van de Mainstream Media. De werkloosheid heeft niveaus bereikt die vergelijkbaar zijn of zelfs erger dan deze opgetekend tijdens de Great Depression van de jaren 30. 

Het proces van de zich uitdiepende depressie zal Jim's Formula scenario volgen - klik hier - en om de gaten te dichten zullen de overheden nog meer geld uitgeven en de rente nog verder laten zakken. Dit is niet meer of niet minder dan SUICIDAAL gedrag...maar de Mainstream Media en de overheden doen ons geloven dat het wel allemaal werkt. En de domme massa slikt dat allemaal braafjes. Het spelletje is echter gedaan wanneer de MASSA zal begrijpen dat ze waardeloos geld in handen heeft en wanhopig eender wat zal kopen. Want op waardeloos geld blijven zitten heeft geen enkele zin.

Die dag zullen de kopers van PAPIEREN GOUD en ZILVER zich realiseren dat ze alleen maar gebakken lucht in handen hebben. De gerealiseerde winsten zullen in waardeloos geld uitbetaald worden.....Vandaag bedraagt de officiële ratio fysiek goud versus papieren goud 500:1 . Met de ratio fysiek goud versus papieren geld is het zelfs nog groter gesteld.

 gold to M-2016

De goudprijs gerelateerd aan de monetaire basis is nooit lager geweest dan nu het geval is.  Gerelateerd aan de monetaire basis is het nu mogelijk om goud te kopen onder $20,67, onder $35 en onder $256, dit aangepast aan de uitstaande monetaire basis.

Hierbij moet nog rekening gehouden worden met het feit dat de goudprijs kunstmatig laag wordt gehouden om te verbergen dat de taart van het papieren geld in steeds kleinere stukjes versneden werd. Want het papieren geld is nog maar bitter weinig waard. Dat is het gevalop een moment dat de risico's anderzijds geëxplodeerd zijn. Nooit eerder in de geschiedenis heeft de wereld in verhouding tot het BBP zo veel schulden moeten dragen. Banken, brokers, verzekeringsmaatschappijen en zelfs overheden zijn nu meer geleveraged dan op eender welk moment in de geschiedenis. Dat betekent ook dat ze nooit meer risico's gelopen hebben!

Kijken we nog een stap verder, dan stellen we vast dat het goud in omloop meermaals verkocht is. We hebben op de COMEX sessies gezien dat er meer dan 500 ounces in papieren goud werden verhandeld die slechts door 1 enkele fysieke troy ounce gedekt waren. We hebben er echter geen flauw idee van hoe de juiste verhouding tussen papieren en fysiek goud ligt...maar vroeg of laat zal duidelijk worden dat de bezitters van dat papieren goud zullen achterblijven met alleen dat waardeloos papieren goud in handen. Er wordt nu al jarenlang een rookgordijn opgetrokken om het vertrouwen in de Dollar, U.S. Treasuries en het fiat currency systeem in algemeen te behouden.

Het monetair systeem gebaseerd op schulden waarin we nu leven zal mathematisch gezien op een bepaald moment in de toekomst exploderen. Het systeem kan onvoldoende groeien om de schulden ooit terug te betalen. Zelfs negatieve rentevoeten kunnen dat niet bewerkstellgen. Tenzij de rente wordt verlaagd tot minus 25%...maar dat zou verwoestende gevolgen hebben.

Dit alles zal eindigen met een onblusbare dorst naar GOUD....iedereen zal goud willen hebben. Er zal een heuse stormloop op goud ontstaan. Op dat moment zal het verschil gemaakt tussen wie goud heeft en wie er geen heeft en er ook nooit zal hebben. 

  .Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Donderdag 11 augustus 2016 - De enige manier om het boeltje te redden is de corruptie bij de mensen aan de TOP weg te halen.

Bijgewerkte secties: Aardgasaandelen , 

big govWe zaten fout toen we stelden dat er GEEN Brexit zou komen (maar misschien zitten we toch juist...het kan namelijk een eeuwigheid duren alvorens de Brexit DAADWERKELIJK een feit is).  Daarom wagen we ons niet aan voorspellingen over de uitslag van de komende presidentsverkiezingen in de VS. Wel staat het als een paal boven water dat de media alles zullen doen om Hillary verkozen te krijgen. Het is echter niet zeker dat ze daar in zullen slagen.

De Clinton's, Obama en de democraten zijn uiteraard doodsbang dat Trump verkozen zou kunnen worden tot volgende Amerikaanse president. In dat geval zullen zij HEEL VEEL verliezen. Ze zullen proberen elke steen ondersteboven te keren om te beletten dat Trump verkozen zal raken. Eventueel zullen ze hem zelfs als communist en maatje van Poetin aan de muur proberen te nagelen. Clinton en de democraten behoren tot HOGE POLITIEKE KLASSE...het is deze politieke klasse die het vel van Trump wil.

De verkiezingscampagne draait volledig rond de domme democratische stemgerechtigde. De ganse campagne is een GROTE MARKETING MACHINE die fortuinen kost en geleid wordt door een leger van marketeers en andere specialisten ter zake. Wanneer de Clinton's verkozen worden, weten we nu al WAT er zal gebeuren in de VS en in de rest van de wereld. Wanneer Trump wordt verkozen is er  HOOP dat we VREDE zullen krijgen.

De enige manier om er uit te raken is de wetteloosheid van boven naar onder volledig te schrappen.

Belangrijke fundamentals: zie abonneesectie

Belangrijke technicals: zie abonneesectie

Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Woensdag 10 augustus - Vereenvoudiging en verlaging van de belastingen maken een wezenlijk onderdeel uit van Trump's plan.


 Bijgewerkte secties: £-Goud & £/€/$ (een déja vue van de 2011 top bij £-Goud!?) , Wereldbeursindices (FOOTSIE) , Uranium ,

 hillary vs trump Vereenvoudiging en verlaging van de belastingen maken een wezenlijk onderdeel van Trump's plan. De huidige belastingwetgeving in de Verenigde Staten is zo ingewikkeld en complex dat een kat er zijn jongen niet meer in terugvindt. Met het invullen van de belastingformulieren gaan elk jaar 9 miljard manuren verloren. Trump wil het invullen van de belastingen sterk vereenvoudigen en het systeem stroomlijnen. De aanslagvoeten zullen verlaagd worden tot: 12%, 25% en 33%. Veel Amerikaanse arbeiders zullen geen belastingen meer betalen. De belastingsvoet op vennootschappen zal verlaagd worden van 35% naar 15%.

Belasten of NIET belasten, dat is de belangrijkste kwestie...

 Hillary Clinton (een sociaaldemocrate)– die haar ganse carrière heeft besteed aan het pleiten voor hogere belastingen - wil nogmaals op grote schaal jobs vernietigen door de belastingen met 1.300 miljard dollar te verhogen. Volgens haar voorstellen zullen veel kleine bedrijf bijna 50% belastingen moeten betalen. Afgeschrikt door haar voorstellen hebben opnieuw 508 mensen hun Amerikaans staatsburgerschap teruggegeven, dit volgens documenten verstrekt door de Internal Revenue Service. Onder het bewind van Barack Obama hebben nu al in totaal 17.359 mensen hun Amerikaans staatsburgerschap vaarwel gewuifd.

De obligatiemarkt bevindt zich in nauwe schoentjes - er heeft zich de grootste zeepbel gevormd die ooit is gezien. Het wachten is alleen op de naald die de zeepbel doet ontploffen. We weten niet wanneer dit zal gebeuren, maar we weten wel dat het zal gebeuren. 

De obligatiemarkt bevindt zich in nauwe schoentjes - er heeft zich de grootste zeepbel gevormd die ooit is gezien. Het wachten is alleen op de naald die de zeepbel doet ontploffen. Weweten niet wanneer dit zal gebeuren, maar we weten wel dat het zal gebeuren.

Pensioenfondsen zijn zwaar belegd in aandelen en obligaties (maar op de eerste plaats in obligaties), wat maakt dat ze bijzonder kwetsbaar zijn wanneer het tij keert. Om de zaken nog erger te maken zijn sommige overheden (in Europa) met hun vingers aan het pensioengeld gegaan. In de Verenigde Staten worden fondsen gedwongen in US Government Treasuries te beleggen – deze staatsobligaties kunnen in een economische depressie hun waarde volledig kwijtspelen. De Europese pensioenfondsen zijn wettelijk al verplicht om in obligaties en staatsobligaties te beleggen.

Vastgoed

De Britse beleggingsfondsen in moeiljkheden zijn zwaar belegd in vastgoed. Maar vastgoed waar u rechtstreeks in belegt, wordt niet met dezelfde risico's geconfronteerd. Alle vastgoed in een land dat door een economische crisis wordt bedreigd, loopt anderzijds wel gevaar.  Veel beter is vastgoed in offschore locaties (Panama) waar de risico's veel kleiner zijn. Vastgoed in offshore locaties moet meestal zelfs niet aangemeld worden aan de belastingman, want het kan niet naar een ander land getrsansporteerd worden. Wat duidelijk een bijkomend voordeel is.

Edelmetalen

Edelmetalen zijn zeer liquide beleggingsinstrumenten. Ze kunnen snel gekocht en verkocht worden, bovendien kunnen ze naar eender welke plaats in de wereld getransporteerd worden. Maar opslag in risicovolle landen is gebonden aan de goede wil van de overheid. Er bestaan echter private storage facilities (private opslagmogelijkheden) in Hong Kong, Singapore, de Kaaimaneilanden, Panama, Canada, Zwitserland en andere landen die niet onder controle van de EU of de VS staan. Edelmetalen bieden een betere bescherming tegen de grijpzucht van de overheden, maar de opslag er van moeten buiten bereik van de overheden gebeuren.

De standaardverzekering tegen diefstal in bankkluizen in  Europa & USA = $ ZERO

Verzekering tegen diefstal in een kluis of opslagplaats geadviseerd door Goldonomic = $20.000 tot $ 1 miljoen en meer !

Belangrijke fundamentals: zie abonneesectie

Belangrijke technicals: zie abonneesectie

Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Door het leven gaan met slechts een PASPOORT en een 2de PERMANENTE VERBLIJFSVERGUNNING is de dag van vandaag erg onvoorzichtig geworden...klik op het plaatje voor de video

snowden ter zake


Vrijdag 5 augustus 2016 - Beurzen kunnen een Wall of Worry beklimmen, maar ook van een klip van enthousiasme vallen!


Bijgewerkte secties:

Beurzen beklimmen ALTIJD een Wall of Worry...en de drijvende kracht hierachter zijn de Communicerende Financiële Vaten. Noteer hoe beursgoeroes zo hun praatjes aan het publiek verkopen...ze gebruiken VREES om hun toehoorders aan hen te binden. Maar ze zijn wel zo slim om termen als 'het zou kunnen', 'mogelijk' , 'misschien' te gebruiken. Om hun publiek te overtuigen maken ze gebruik recente maar vaak irrelevante gebeurtenissen.

Mijn ervaring is dat de markten de markten zijn en blijven en dat charts een wegenkaart bieden die ons de richting aanwijst die we moeten volgen. De financiële media vinden meestal een verklaring voor een gebeurtenis die heeft plaatsgevonden, maar zijn niet in staat om te voorspellen wat er op de financiële markten zal gebeuren. Meestal is het zelfs lucratief om te beleggen in het omgekeerde van wat zij adviseren. 

wall of worry

Screen Shot 2016-08-04 at 15.40.55

Belangrijke fundamentals:

  • De Bank of England verlaagde haar basisrente van 0,50% tot 0,25% ...niet bepaald een verrassing, als u het ons vraagt. We zetten weer een verdere stap in de richting van NEGATIEVE rentevoeten. Een goede zaak voor goud en zilver, zo bleek, evenals voor aandelen in het algemeen. Maar een slechte zaak voor banken en verzekeraars, pensioenfondsen enzovoort...

  Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Donderdag 4 augustus 2016 - Het is voor eender welke regering onmogelijk om Bitcoin te controleren.


bitcoinBijgewerkte secties: Goud & zilver Juniors , 

Bitcoin is een manier waarop beleggers aan eventuele kapitaalcontroles kunnen ontsnappen....deze virtuele valuta's zijn een heuse nachtmerrie voor elke regering die bankroet is. Tegen de achtergrond van de veelvuldige terreuraanslagen is de Europese Commissie bezig met de creatie van een mandatoire, gecentraliseerde database voor de eigenaars van Bitcoins.

De overheden haten Bitcoin al sinds het prille begin. Ze kunnen zich met de beste wil van de wereld niet voorstellen wat een gedecentraliseerde munt die ze niet kunnen controleren eigenlijk voorstelt. In het conventionele financieel systeem hebben de overheden de macht om de banken een regelgeving op te leggen en om eender welke rekening die ze willen aan te slaan. Maar met Bitcoin lukt dat van geen kanten. Bitcoin is een gedecentraliseerd gedistribueerd systeem. Niemand kan het controleren, zelfs de machtigste regering niet. Hoe meer mensen Bitcoin gebruiken, hoe meer de regeringen de controle over het zaakje verliezen.

 

We houden rekening met de komst van NIEUW GELD dat van die aard zal zijn dat de regeringen het niet kan controlerenl!

De geschiedenis leert ons dat failliete overheden bijna altijd hun toevlucht nemen tot kapitaalcontroles....laffe maatregelen die het geld van de mensen vasthoudt in een financieel systeem dat aan het omvallen is.  Bitcoin kan nog altijd het middel bij uitstek worden om te ontsnappen aan kapitaalcontroles. Hoe dan ook is het echter een gevaarlijk instrument voor het handhaven van koopkracht. Het geniet NIET de ruggensteun van GOUD of van iets anders waardevols en de koers kan hevig schommelen....Bitcoin nam een wilde duik en herstelde zich vervolgens nadat hackers $65 miljoen stalen...klik hier voor meer

Belangrijke fundamentalszie abonneesectie

Belangrijke technicals: zie abonneesectie

Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Woensdag 3 augustus 2016 - Goudmijnen moeten in waarde verdubbelen om het niveau van 2011 te bereiken!


Bijgewerkte secties: Majors , 

Kaddafi werd gedood om de vorming van een Pan-Afrikaanse valuta te verhinderen. Op dat moment maakte Hillary Clinton deel uit van de Amerikaanse regering. Het toont aan dat deze dame geen scrupules heeft...en dat de Amerikaanse regering tot eender wat bereid is om de US-Dollar OVEREIND TE HOUDEN. De verkiezingen in NOVEMBER kunnen een belangrijke wijziging brengen, ook al omdat een belangrijk deel van het Congress hernieuwd moet worden. Zeker wanneer Trump verkozen wordt, is de kans groot dat we een lagere Dollar zullen krijgen. We houden u op de hoogte!


De goud- en zilverprijs zullen samen met de mijnbouwaandelen de Wall of Worry beklimmen en daarvan afvallen wanneer het enthousiasme een toppunt bereikt. Zo werkt het en heeft het altijd gewerkt. Stap UIT de dag dat iedereen wenst in te stappen en dat de bankiers u adviseren om te kopen.

Belangrijke fundamentalszie abonneesectie

Belangrijke technicals: zie abonneesectie

Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Dinsdag 2 augustus 2016 - Turkije veroverde de controle over een Amerikaanse luchtmachtbasis waar atoomwapens opgeslagen liggen!


Incirlik-Turkey

Bijgewerkte secties:

Turkije veroverde de controle over een Amerikaanse luchtmachtbasis waar atoomwapens opgeslagen liggen! Duizenden Turkse betogers bezetten de basis en gaven zo gehoor aan een oproep van president Erdogan. De Incirlik luchtmachtbasis bevat een arsenaal aan kernwapens, die daadwerkelijik door de Turkse autoriteiten aangeslagen werden.

Deze informatie klopt misschien niet helemaal...maar het is zeer waarschijnlijk dat een dergelijk scenario in de nabije toekomst zal plaatsvinden. Klik hier voor meer

Hebt u een PLAN B !? De PSYCHOPAAT die een kernoorlog kan beginnen, beschikt nu over de instrumenten om ook daadwerkelijk de 3de Wereldoorlog te beginnen. 

Hebt u een deel van uw bezittingen buiten het bereik van de politiek gebracht als verzekering voor het geval dat u uw huis en woonomgeving zult moeten verlaten. Of bent u van plan om hetzelfde te doen als de Syrische vluchtelingen? Bent u bereid om uw eigen leven en dat van uw dierbaren op het spel te zetten?


Aandelen zijn ECHTE ACTIVA. Participaties in bedrijven: vastgoed, machines, commodities, productieprocessen, logistiek,..en het zijn vaak ideale instrumenten om spaargeld in op te slaan.

7largestincapithe-top-five-companies-are-american

Belangrijke fundamentalszie abonneesectie

Belangrijke technicals: zie abonneesectie

Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Maandag 1 augustus 2016 - Wat de overheid ons ook vertelt over de uitkomst van de stress tests, vergeet niet dat de EUROPESE banken er HEEL, HEEL SLECHT aan toe zijn!


mainstream mediaBijgewerkte secties: Olieaandelen , Uraniumaandelen , Koper & Platina ,

De mainstream media maken zelf deel uit van staatsbestel. DAAROM kan u niet geloven wat ze u vertellen. Alle topofficials/bureaucraten/politici (Lafarge, Hollande, Junker, Van Rompuy, Barosso,..maar ook Clinton, Obama, Bush,...)  werden op dezelfde universiteiten door dezelfde professoren opgeleid. Ze kregen de slechtst mogelijke waarden mee en leerden ook nog eens allemaal hetzelfde. Ze gaan naar dezelfde clubs en ontmoeten elkaar overal in hun sociaal leven. Ze hebben dezelfde psychologische, politieke, economische en filosofische achtergrond. Ze kijken met andere woorden door dezelfde bril naar de wereld. Zaken die niet stroken met hun wereldbeeld worden verzwegen of onder de mat geveegd. De meeste mensen weten zelfs niet WIE George Orwell is!)

nota: De "Deep State" moet aan niemand verantwoording afleggen en opereert volledig ongestraft...de Deep State is veel machtiger dan eerder welke verkozen decision maker. De meeste mensen weten zelfs niet af van het bestaan van die Deep State (Casey).


De topmensen van het Internationaal Monetair Fonds worden door het eigen controleorgaan aangeklaagd (iemand gaat ergens zijn job kwijtspelen) 

LafargeBijtende commentaar over de werking van het IMF werd recent gegeven door het eigen toezichtscomité van de organisatie: hier zijn een paar uittreksels: "Het IMF, op het verkeerde spoor gezet door de eigen raad van bestuur, maakte in Griekenland enkele jammerlijke foute inschattingen. In het enthousiasme voor het euro project werden enkele crisissignalen fout geïnterpreteerd waarbij de ganse organisatie zich verleiden tot een aantal strategische denkfouten. 

Dit is dus het vonnis dat de belangrijkste waakhond van het IMF velt over de gevoerde politiek tijdens de euro-zone schuldencrisis...en de ganse aanpak van de Euro-zone werd gekarakteriseerd door groepsdenken en door intellectueel falen. Er was (en is) geen plan voorhanden om een crisis in de Euro-zone het hoofd te bieden noch een plan B om om te gaan met de politiek van een muntunie. Het IMF had simpelweg geen rekening gehouden met een scenario waarin het fout kon aflopen. 

Probeer dit te doen en ze stoppen u onmiddelljk in de gevangenis:

De 3 belangrijkste bailouts voor Griekenland, Portugal en Ierland waren abnormaal wat betreft schaalgrootte en karakter. Deze 3 landen kregen elk de toestemming om meer dan 2000% van de hen toegelaten quota's te lenen, of meer dan 3x de toegestane limiet. Ze waren samen goed voor 80% van alle kredieten toegestaan door het fonds tussen  2011 en 2014.

De IMF verantwoordelijken leven in een ivoren toren en hebben duidelijk weinig of geen benul van wat zich in de deelnemende landen individueel afspeelt. Dat is meteen ook de reden waarom vaak onrealistische maatregelen aan de lidstaten opgedrongen worden. Maatregelen die DRAMATISCHE gevolgen hebben. Voorbeelden zijn IJsland, Griekenland, Cyprus...

We verwachten niet dat het IMF verstandiger uit de hoek zal komen wanneer de volgende Euro-zone crisis toeslaat. Al wie met zijn spaargeld LOKAAL in één van de crisislanden blijft zitten (en tot deze groep behoren de meeste EU-landen waaronder ook Nederland en België) zal het hard te verduren krijgen. Even hard of zelfs harder dan na WOII (bijvoorbeeld Operatie Gutt in België - zie site). Dus wat kunt u doen om uw spaargeld te beschermen? Het spreiden over verschillende banken? Het op een depositorekening plaatsen? Obligaties kopen? Of financiële producten die door de banken in elkaar geknutseld werden? TAK21, TAK23, Beleggingsfondsen? Nog slechter: stop uw geld in vastgoed. Huizen zijn in crisisperiodes moeilijk te verkopen en de huurinkomsten volstaan dan amper om van te leven.

Wie binnen de euro-zone leeft, kan zijn geld beter beschermen door te kiezen voor goud, andere valuta's of andere beurzen.  Ikzelf leef en investeer gelukkig buiten de euro-zone, zodat ik aandelen uit deze regio liever mijd vanwege de valutarisico's. In de komende jaren verwacht ik dat het geld eerder in de richting van de Dollar en de Amerikaanse of Canadese beurzen zal vloeien. Dat is echter niet meer dan speculatie, zodat ik de charts goed in de gaten blijf houden. Hierbij moet u rekening houden dat de kansen op een financieel ongeval veel groter zijn in Europa dan in de VS. Bovendien vormt de (diep roodgekleurde) belastingman een levensgrote bedreiging voor uw spaargeld Het meer geld de RODE DEMOCRATEN nodig hebben, hoe dieper ze in uw zakken zullen zitten. In uw zakken zitten wordt echter moeilijk wanneer u uw centen aan de overkant van de Atlantische Oceaan bewaart.

Iedereen die zijn geld binnen handbereik van de politiek houdt, zal op een bepaald punt in de toekomst de grootste verliezen moeten slikken. Dit op voorwaarde dat deze instrumenten ook BUITEN de Euro-zone bewaard worden. We weten dat VELEN vanwege emotionele en/of andere onlogische redenen (bijvoorbeeld onwetendheid) het BUITENLAND niet betrouwen. Maar als het THUIS zoveel beter is, WAAROM zijn er dan zoveel problemen? 

PS: Europese financiële instellingen bieden NUL verzekering voor effectenportefeuilles in geval er iets fout loopt met de transfer agent, broker of financiële instelling.
 

Als het THUIS zoveel beter is dan in het BUITENLAND, WAAROM zijn er THUIS dan zoveel MEER problemen dan in het buitenland?


De Bank of Japan denkt de Heilige Graal te hebben gevonden. Wie geld drukt, vergroot de hoeveelheid geld in omloop. Waardoor de prijs/waarde van dat geld daalt. Dat eindigt in de praktijk met depreciatie van de munt en met stijgende beurskoersen. Om een koersval op de beurs te voorkomen, denkt Japan de oplossing te hebben gevonden...Centrale banken kopen nu ook financiële producten en ETF's. Op die manier zetten ze de aandelen-, obligatie- en valutamarkten een neus. En waarom zouden ze dat niet doen, bevoorrecht als ze zijn? We weten alleen niet HOE LANG NOG ze de REALITEIT bij de neus kunnen nemen. 

Naarmate een kudde groter wordt, wordt ze emotioneler en minder rationeel.

Goud- & zilvermijnen gaan fors hogere koersen tegemoet...maar ZOALS STEEDS ZULLEN DE ACHTERBLIJVERS (inclusief zowel de particuliere beleggers als de institutionele beleggers) de LAATSTEN zijn om te kopen. Hoe hoger de koersen, hoe meer kopers, dit is één van de regels van het spel. Het zijn ook zij die in paniek verkopen tijdens de volgende correctie. Zodoende verliezen ze steeds het meest. Wat de meeste mensen niet realiseren, is dat de MASSA alleen op SNELLE WINSTEN jaagt (onmiddellijke voldoening). In de meeste gevallen hebben ze geen flauw idee waarom ze iets kopen, afgezien wanneer iets of iemand het hen aanraadt. Ook weten ze niet waar ze iets moeten bewaren. Ze laten zich vangen door marketeers, door de naam van een bank (Lehman Brothers, Deutsche Bank...). Het enige dat telt is geld verdienen...niet meer of niets minder.  Dit is zowat de grootste fout die een belegger kan maken...en het is meteen ook de reden waarom het Ponzi schema nog altijd werkt.

Belangrijke fundamentals: zie abonneesectie

Belangrijke technicals: zie abonneesectie

Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Categories: Financieel Nieuws

Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."