31
augustus
2015

NIEUWS AUG'15 (publiek)

QE ZAL OPGETROKKEN WORDEN TOT ZO'N HOOG TEMPO DAT DE GELUIDEN VAN DRUKPERSEN TOT OP MARS GEHOORD KUNNEN WORDEN


SSL site seal - click to verify


Maandag 31 augustus 2015 - Is het seizoen van de najaarsstormen begonnen?


Bijgewerkte secties: 

 Onderstaande video is de moeite zeker waard: het gaat over referenda, bureaucraten, de EU en Intelligente Psychopaten

 

Wanneer u zich op een boot op een stormachtige zee bevindt, zou u dan denken dat het de vuurtoren in de verte is die heen en weer beweegt? Of zou u een rubberen band als redmiddel bij de hand houden? Natuurljk niet en daar zijn goede redenen voor. Een vuurtoren en staal zijn stabiel, maar golven en rubberen banden zijn dat geenszins. De relatie tussen goud en papieren geld is er eentje van dezelfde orde van grootte.

Er komt geen crash zolang er QE is! De ECB heeft haar QE programma niet stopgezet en de FED zal weldra het hare opnieuw hervatten. De recente volatiliteit op de financiële markten verhoogt alleen de kansen op nog meer stimulerende maatregelen. De balans van de ECB blijft maar zwellen, er is nog meer dan 500 miljard Euro te gaan alvorens de piek van 2012 zal worden bereikt...

Geen beurscrash dus, maar wel sterk stijgende beurskoersen gekoppeld aan hogere prijzen voor grondstoffen en goud. Zo ziet het scenario voor de komende maanden er uit....

De meeste financiële analisten ((inclusief Martin Amstrong, G. Celente,...) maken een enorme vergissing door de Grote Depressie van de 21ste eeuw te vergelijken met de Grote Depressie van 1920-30. Dat is dus helemaal niet het geval! De analisten die rondstrooien dat de beurskoersen in een zeepbel zijn beland, zitten compleet op het verkeerde spoor. In de Grote Depressie van de jaren 30 was de Dollar convertibel in goud en dat is nu niet meer het geval. Geen enkele valuta is nog convertibel. Daarom is het voor de autoriteiten een stuk makkelijker geworden om extra geld te drukken, kwestie van zo het financieel systeem drijvende te houden en op die manier een crash te vermijden...en dat is precies wat de autoriteiten doen. Bijgevolg zal er geen beurscrash zijn zolang als we geen hyperinflatie hebben beleefd. Pas wanneer de massa haar geloof in de banken, het financieel systeem en de overheden verliest, is een beurscrash mogelijk.

De Weimar republiek en de Zimbabwe Hyperinflation moeten aandachtig bestudeerd worden, dat zijn de voorbeelden van hetgeen ons te wachten staat. Niet de 1929 Wall Street Crash zoals de meeste analisten ons willen doen geloven.!

Nog niet overtuigd? Raadpleeg onze EDUCATION HALL (publieke sectie) over de Weimar Revolutie, Zimbabwe, het Mississippi Schema, ....en geloof niet langer de mensen die dringend hun huiswerk moeten maken. Ze zouden beter het financieel systeem grondig bestuderen in plaats van zich als heuse Hollywoodsterren te gedragen.

Belangrijke fundamentals en technicals: zie abonneesectie

 Copyright 2015, All Rights Reserved - The contents of this report may NOT be copied, reproduced, or distributed without the explicit written consent of Goldonomic.


Vrijdag 28 augustus 2015 - Europa brandt...en dit is nog maar het begin!


Updated sections: Gold & Silver majors (HUI) , Gold & Silver Juniors (GDXJ)Long Term Stock market indexes ,

Het probleem met de Syrische vluchtelingen (en die uit andere delen van het Midden-Oosten) komt bovenop de andere problemen waar de EU al mee wordt geconfronteerd. Het is de moeite waard om op te merken dat het maar liefst 4 jaar geduurd heeft alvorens de massa het Midden-Oosten is beginnen te ontvluchten. Intelligente families hadden hun voorzorgsmaatregelen genomen en zijn jaren geleden al uitgeweken. Zij waren goed voorbereid en vertrokken op een LEGALE manier. Wanneer we Europeanen en Amerikanen adviseren om voor een TWEEDE PASPOORT en RESIDENTIE te gaan, weten we waarover we praten. Dat verloopt allemaal veel makkelijker dan veel mensen denken. Wie de EU-politici blijft geloven, zal eindigen zoals de Syrische vluchtelingen...Wat denkt u dat er zal gebeuren met u en uw familie wanneer u een vijandige omgeving zal moeten ontvluchten zonder assets (geld) in het buitenland en zonder een tweede paspoort!?...bent u wel zeker dat u zich dan nog altijd veilig zal kunnen voelen? 

 

Het is nu officieel: China bevestigt dat het Amerikaanse staatsobligaties is beginnen te dumpen. Washington is met deze gewaarschuwd!

Dinsdagavond vroegen we ons af wat er zou gebeuren wanneer de emerging markets China zouden volgen door op hun beurt US Treasuries te dumpen. Al maanden geleden hebben we aangetoond dat de Chinese centrale bank was begonnen met het afbouwen van haar gigantische posities in Amerikaanse staatsobligaties. In juli bijvoorbeeld merkten we op China op 3 maanden tijd voor een recordbedrag van 143 miljard Dollar van die obligaties had verkocht via België. Goldman Sachs stond op dat moment met de mond vol tanden. 

We hebben de evolutie deze week op de voet en konden dankzij de nieuwe FX afspraken (die in theorie tot minder interventies geleid zouden moeten hebben) vaststellen dat China alleen al in de laatste 2 weken ergens in de orde van grootte van 100 miljard Dollar aan Treasuries heeft verkocht. De bedoeling was uiteraard om de koers van de yuan te ondersteunen. Om het eenvoudig te stellen: als onderdeel van de devaluatie van de Chinese yuan heeft China een enorme hoeveelheid Amerikaanse staatsobligaties verkocht.  

Belangrijke fundamentals en technicals: zie abonneesectie

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Donderdag 27 august 2015 - De Plunge Protection Team en de centrale banken kunnen ongelimiteerde hoeveelheden papieren geld blijven drukken

Banks no trust

Bijgewerkte secties:

Het bancair systeem van vandaag is niets meer dan een Ponzi schema. Hetzelfde geldt voor het monetair systeem in zijn totaliteit. Het is allemaal fraude, gebakken lucht, één grote leugen...De keizer blijkt geen kleren aan te hebben, de dag is vlakbij dat het volledige systeem zal imploderen. Als gevolg daarvan zullen de bezitters van Worthless Fiat Money met lege handen achterblijven

De video hieronder legt uit WAAROM het voor de meeste mensen zo moeilijk is om te begrijpen wat er gebeurt. Veel beleggers proberen nog altijd kleine winstjes na te jagen in plaats van VEILIGHEID te zoeken en hun koopkracht om te zetten in ECHT GELD.

Bankbiljetten, bankdeposito's, staatsobligaties, futurecontracten, valuta's, ETF's, pensioenfondsen, levensverzekeringen: het zijn allemaal voorbeelden van onecht geld...

Understanding GOLD is een video die u MOET gezien hebben...90% van de mensen begrijpen goud niet en treffen daarom de verkeerde beslissingen.

 

 Belangrijke fundamentals en technicals:  zie abonneesectie

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Woensdag 26 augustus 2015 - Aandelen zijn Real Assets & Champagne in de Situation Room als de beurskoersen gisteren (tijdelijk) opveerden!


KOS-migrantsUpdated Sections: Natural Gas Shares , US-Dollar , Euro/US-Dollar , 

Loontje komt altijd om zijn boontje. De huidige chaos in Noord- en Centraal-Afrika is vooral het gevolg van Westers militaire toogstrategieën die in echte catastrofes zijn uitgemond: de Amerikaanse Irak-interventies in 1990 en 2003 (de zgn. ‘Bush’-oorlogen), de Navo-bombardementen op Libië in 2011 om Kadhafi uit te schakelen, de bemoeienissen van de Franse president Nicolas Sarkozy in een land als Mali, de ijver (o.m. ook van België) om de corrupte Congolese potentaat Joseph Kabila in het zadel te houden en nu de NAVO-steun aan Turkije die eigenlijk vooral tegen de Koerden is gericht en de Islamitische Staat in de kaart speelt...onze politici zijn met deze bedankt!

Voorzichtigheid is geboden, want de zomerkoopjes zouden wel eens sneller dan verwacht achter de rug kunnen zijn...zo dat nu al niet het geval is....onder ons gezegd en gezwegen: zou U een beurscrash riskeren die al uw voordelen in één klap wegveegt wanneer u eindeloos kan doorgaan met het drukken van geld? Bent u trouwens zo naïef te geloven dat iemand die de goud- en zilvermarkt manipuleert niet in staat zou zijn om tussenbeide te komen op de beurs?

In een bull markt is kopen op de dips de juiste strategie en het is een politiek die steeds meer aanhangers krijgt omdat de returns aanzienlijk zijn. Beleggers en traders met orders in de markt die duidelijk onder de slotkoersen van vrijdag lagen, kregen gisteren koopkansen aangeboden. Daarmee wordt nogmaals aangetoond dat kopen op de dips werkt. We weten echter eveneens dat op een bepaald moment het kopen op dips niet langer zal werken. De vraag van 100 miljoen is dan ook of dit één van die gelegenheden is? 

Belangrijke technicals en fundamentals:  zie abonneesectie

INDU 30min

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Dinsdag 25 augustus 2015 -  Ik heb al te veel van deze crashes beleefd om nog te panikeren. Beurskoersen laten altijd een herstel optekenen.

fools goldBijgewerkte secties: Wereldbeurs indexen, banken & financials ,

Amper 6 maanden na de 1929 crash hadden de aandelen al 50% van de geleden verliezen weer goedgemaakt. Iedereen die zijn aandelen in paniek verkoopt, zou moeten beseffen dat hij of zij REAL ASSETS inwisselt voor Worthless Fiat Money...voor waardeloos papieren geld dus!! Voor zij die onze Investment Pyramid als voorbeeld hebben genomen, zullen de verliezen tot een minimum beperkt blijven.

Ik maakte de oktober crash van 1987 mee. Meer zelfs, ik ben geboren op 19 oktober. Ik overleefde de 2008/09 crash....en ik weet dus dat een belegger geduldig moet zijn. Er duiken gouden koopkansen op zodra de climax van de uitverkoop is gebeurd. Op dat moment is de bodem bereikt en moeten verstandige beleggers toeslaan. Wie aandelenposities heeft, kan beter rustig afwachten tot alles achter de rug is.

 Ik heb voor deze correctie al maanden geleden gewaarschuwd. De Point and Figures charts spraken in dat verband boekdelen...Vandaag vertellen ze ons hoe diep de koersen zullen vallen...veel hangt af van wat het Plunge Protection Team zal ondernemen en hoe snel QE4 zal opgestart worden.

INDU candle1

The Plunge Protection Team in de Situation Room is zich wel degelijk bewust van de risico's die er zijn ontstaan. Want wanneer de koersen verder dalen, zullen de beleggers met margin calls geconfronteerd worden, met als gevolg dat ze meteen hun posities verder moeten afbouwen... waardoor de koersval in een stroomversnelling zal raken. Naar mijn mening zullen de autoriteiten (het Plunge Protection Team dus) alles doen om dat te voorkomen. Dat is trouwens ook waar de Chinese autoriteiten momenteel de handen mee vol hebben.

margin debt

Belangrijke fundamentals en technicals:   zie abonneesectie

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag 24 augustus 2015 - Wie gelooft werkelijk dat Janet Yellen de rente zal verhogen? Gelooft u ook nog in sprookjes? Ik zie QE4 en QE5 in mijn glazen bol. 


SALESUpdated Sections: Copper and Platinum , World Stock market Indexes , Pound Sterling/$/€ , Stock Market Indexes in Gold , 

Ik heb al maanden geleden gewaarschuwd dat er een correctie op de beurzen op komst was...vandaag is die correctie op de beurs van Wall Street een feit. Niet bepaald een reden tot panikeren, er doet zich eerder een kans voor om op het juiste moment opnieuw aandelen te KOPEN. Laat deze kans niet liggen en doe u voordeel met de KOOPJES die er te doen zijn. Denk er aan dat bij elk aandeel dat u koopt u een stapje zet buiten de wereld van Waardeloos Fiat Geld...en vergeet ook niet dat wie kocht tijdens de crash van oktober 1987 WERKELIJK grof geld verdiende.  Het goede nieuws is dat we het spectaculairste gedeelte van deze bull market nog moeten te zien krijgen...vooral voor Goud en Zilver. Kijk op de sectie van World Stock Market Indexes voor BEARISH targets.

Straks komt Moeder Natuur de scheefgetrokken schuldsituatie rechttrekken...en alwie in LALA-land leeft, wakker schudden.

Belangrijke fundamentals en technicals:   zie abonneesectie

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.     


Vrijdag 21 augustus 2015 - Break away gaps op de charts van de goud- en zilvermijnen bevestigen de turnaround in de sector.


EU-unitedUpdated sections: Oil shares , Crude Oil , $-Gold ,

De Argentijnse kanker woedt verder: het probleem tegenwoordig is dat of iemand stemt of niet stemt, of iemand op straat komt om te protesteren of niet op straat komt om te protesteren, het toch allemaal niets uithaalt. NIETS verandert namelijk. De overheden zijn de kanker van de maatschappij geworden. Dat is gebeurd door het inplanten van een administratie die niet hoeft verkozen te worden. Veel overheidsambtenaren worden voor het leven benoemd.

Het is daarom dat de miserie in landen als Argentinië en Venezuela maar bljift aanslepen. Maar ook de EU (Europa) en de USA naderen de gevarenzone met rasse schreden. Indien u zich hier niet langer gelukkig voelt, zit er maar één zaak op: emigreren, fysiek of digitaal. Het voordeel van digitale emigratie is dat u kan blijven profiteren van het sociaal systeem van het land waar u fysiek verblijft.

Venezolanen hebben geleerd te leven met de duivel. In de afgelopen jaren heeft zich daar een alternatief circuit ontwikkeld, zowel economisch als financieel. Op die manier hebben ze geleerd om met de duivel om te gaan...

Belangrijke fundamentals en technicals:  zie abonneesectie

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Donderdag 20 augustus 2015 - Alles wat moest gezegd worden, is gezegd. Vandaag zijn er zij die weten en handelen en zij die zich van de domme houden en financieel gepluimd zullen worden.!


Bijgewerkte secties:
De volgende uptrend bij het goud zal tevens de LAATSTE zijn die we tijdens dit leven zullen meemaken. Deze stijging zal namelijk leiden tot een nieuw monetair systeem!

 De gentleman's agreement tussen China en de USA loopt op ZIJN LAATSTE BENEN! De internationale handel zal opdrogen en we zullen steeds dieper wegzakken in een depressie. Wat alles nog veel erger markt en wat de meeste analisten niet zien  (incl. Mike Maloney en Amstrong), is dat de Amerikanen de Dollar niet kunnen DEVALUEREN (behalve tegenover het goud). De Dollar is namelijk nog altijd een RESERVEMUNT. De VS kunnen alleen maar meer geld DRUKKEN totdat er uiteindelijk HYPERINFLATIE komtDit zal gebeuren op een AFSCHUWELIJKE MANIER...Ik vermoed dat 75% tot 85% van het geld van spaarders en beleggers verloren zal gaan. SCHULDEN zijn nog altijd geld en wanneer de schulden het systeem nekken, zal het geld waardeloos worden. Pensioenfondsen, vastgoed en ga zo maar door, zullen allemaal bankroet gaan...


Donald Trump is OK maar hij DENKT niet na....en Poetin is zeer voorzichtig en zo sluw als een vos...wanneer de USA de NATO in een oorlog met Rusland duwen, twijfel ik er niet aan dat Poetin het spelletje zal doorzien. In plaats van Europa te vernietigen, zal hij onmiddellijk de VS zelf aanvallen. Van dit scenario ben ik overtuigd dat het het enige juiste is.

U.S.-Gold-Market-Jan-Apr-2015 GOLDHUI ratiopf1 
De USA verliest al haar goud..zoals Nixon het Gold window in 1971 sloot.
De ratio van de goudprijs versus de koers van de mijnbedrijven:.Die mijnbedrijven zijn EXTREEM goedkoop ten opzichte van de goudprijs!
geunificeerde schuld perpetual loans
Zo eindigt het ALTIJD...meestal na Hyperinflatie.

Schuldenmoratorium en doorrollen van schulden...een SUPERDWAZE MANIER om alle spaargeld een kopje kleiner te maken.

Belangrijke fundamentls en technicals:  zie abonneesectie

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Woensdag 19 augustus- Er bestaat geen enkel verband tussen de prijs van vastgoed en de rentevoeten


Bijgewerkte secties: Uranium  (scroll down) , Gold Fundamentals , Silver Fundamentals , 

De charts hier beneden spreken voor zichzelf, verder commentaar is overbodig...

Herengracht-index-Kg-Goud-per-huis-1628-tot-2008 mortgageratesChart
1  2
10 year T-yield 10 year bonds 1990 - 2015
3 4

Belangrijke fundamentals & technicalszie abonneesectie

       Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Dinsdag 18 augustus 2015 - De US-Dollar is een wandelend lijk. We stevenen op een torenhoge inflatie af, het zal eindigen in één grote catastrofe. 


panama towerBijgewerkte secties: Uranium 

De Bananenrepublieken zijn Nederland, België, de USA en NIET de Republic of Panama. In Panama groeit de economie jaarlijks met 8%, het land kent geen werkloosheid. Vastgoed is er duur (en van slechte kwaliteit), maar de gezondheidszorg is er goed ontwikkeld. Voorlopig kan de infrastructuur (het elektriciteitsnet, de wegen, de posterijen) geen gelijke voet houden met de groei. Maar meer en meer  multinationals komen naar het land om gebruik te maken van het voordelig belastingsysteem.

Zelfs een ex-communistisch land als Rusland (dat zwaar getroffen is door de sancties) doet het beter dan de Westerse Wereld. Volgens de jongste data van de World Bank (gepubliceerd op 1 juli  2015) blijkt dat de Russische economie vorig jaar groter is geworden dan de Duitse, dit ondanks de dalende olieprijzen, de oorlog in de Oekraïne en de sancties door het westen afgekondigd. De economie in Rusland groeit met 4% en mag in termen van BBP als 5de in de wereld worden beschouwd.

De US-Dollar is een levend lijk. De U.S. Dollar is zelfs minder waard dan toiletpapier – dat toiletpapier heeft nog een waarde alvorens het wordt gebrruikt. Daarna is het eventueel waard als de Dollar.

petro-dollars neg 2015

 De crash van de Dollar en de obligatiemarkten (Treasuries) zal de druk op het Amerikaans banksysteem verhogen, de Amerikaanse banken slepen duizenden miljarden Dollars aan uiterst giftige derivaten met zich mee. Het totaal bedrag aan die derivaten overtreft zelfs dat van voor de crash van 2007-08. Wanneer de rentevoeten onvermijdelijk zullen stijgen van de huidige kunstmatige niveaus, zullen zowel de beurs van Wall Street als de obligatiemarkten instorten. Ook de vastgoedmarkt is een vogel voor de kat. De pensioenfondsen zullen hun ingelegd kapitaal verliezen. Dit is zeer gevaarlijke situatie en daarom is het noodzakelijk om onmiddellijk actie te ondernemen. Doe de zaken die vandaag gedaan moeten worden en stel uw geld in veiligheid. Morgen kan het immers te laat zijn.

Er gebeurde iets rond het midden van 2013....op dat moment wijzigde de relatie tussen de Verenigde Staten en het koninklijke Saoedische huis. Het resultaat daarvan is dat de kwaliteit van de Petro-Dollar is afgenomen. Die Petro-Dollar was de belangrijkste graadmeter voor de US-Dollar. Economen beseffen maar al te goed dat de externe waarde van een munt van levensbelang is voor de interne waarde er van.

In de afgelopen weken is een smeulende oorlog tot volledige ontbolstering gekomen. Het eerste schot werd afgevuurd toen het IMF China de intrede in het SFR systeem weigerde. Daarop werd de wereld geconfronteerd met het verrassende feit dat de Chinezen hun Yuan tot 3x toe devalueerden. Die devaluaties kwamen als een volslagen verrassing. Denk er aan dat de VS al langer aandrongen op een opwaardering van de Chinese munt. China werd zelfs een "currency manipulator" genoemd! Nu zien we China het tegenovergestelde doen van wat de VS eisen (vragen?). Van een toeval gesproken! Heeft iemand gezien wat er is gebeurd in de Chinese havenstad Tianjin?

De volgende keer dat er zich nog een dergelijke accident voordoet, zullen de Chinesen stoppen met het kopen van de US-Dollar en de daaropvolgende daling van de koers van de munt zal verschroeiend zijn.  Wanneer de Amerikaanse obligatiemarkt crasht, zal er niemand zijn om nog Treasuries te kopen. De FED zal geen andere keuze hebben dan uit te pakken met Q4 en Q5....Hyperinflatie zal het gevolg zijn.

Belangrijke fundamentals en technicals: zie abonneesectie

       Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag 17 augustus 2015: We beleven nu wat later de Grote Depressie van de 21ste eeuw zal genoemd worden!


soup line 1930Bijgewerkte secties: Can-Gold & Can$/$/€ , Swiss-Gold & Swiss/€/$ ,  ¥-Gold & ¥/€/$ , £-Gold 
&  £/$/€ , R-Gold & R/$/€ , Krona-Gold & Kr/$/€ , Yuan-Gold , Rupee-Gold ,

We beleven een herhaling van het scenario uit 1930, een depressie van ongeziene afmetingen. Zonder de SOCIALE ZEKERHEID en het TOT IN HET ONEINDIGE DRUKKEN VAN GELD zou de honger en de ellende veel groter zijn dan in de jaren 30. In de VS blijven de belastinginkomsten onder de verwachtingen, hetzelfde doet zich voor in verschillende Europese landen. De overheden krijgen met andere woorden minder binnen dan ze uitgeven. Het ergste is dat het hier een vicieuze cirkel betreft. Anders uitgedrukt: mathematisch gezien is er geen oplossing voor het probleem...Jim's Formula...klik hier . Het ONEVENWICHT tussen inkomen en uitgaven zal alleen maar groter worden als gevolg van het OUDER WORDEN VAN DE BABY BOOMERS. Buiten het DRUKKEN VAN WAARDELOOS PAPIEREN GELD tot we hyperinflatie krijgen zullen de overheden geen andere mogelijkheden hebben dan de belastingen drastisch te verhogen. Iedereen met wat spaargeld zal genadeloos naar de slachtbank worden geleid....vooral zij die nog altijd winsten op korte termijn nastreven en weigeren om hun geld in veiligheid te brengen, buiten het bereik van de politici. 

De grote leugen van het economisch herstel begon met een tweede dip en met enkele kleine groene scheuten... 

local-govt-taxes8-15 state-local-govt-debt8-15
labor2015 Monetary base2015
 Even the average family income has dropped.  
household-income8-15

Hyperinflatie is een MONETAIR fenemeen maar een Depressie  is een ECONOMISCH iets !

De doorsnee jeugd werkloosheid in Zuid-Europa bedraagt 50% ! (toekomstig kanonnevlees?)

 Dit is opnieuw een WAARSCHUWINGSCHOT voor de boeg van bezitters van gewone aandelen!!

 

 Belangrijke fundamentals en technicals:   zie abonneesectie

       Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Vrijdag 14 augustus 2015 -  Vrijdom of de afwezigheid van de overheid brengt voorspoed, het is daar waar uw geld moet zijn!


Updated sections: Aussie-Gold & Aussie/$/€ ,  Swiss-Gold & Swiss/$/€ , 

De meeste mensen zien de dingen veel te laat. Ik zie echter de dingen altijd veel te vroeg...met als gevolg dat ik soms belachelijk gemaakt wordt door de jagers op procenten winst. Maar ik weet dat ik het laatst zal lachen...financieel zal ik nog altijd springlevend rondspringen wanneer al deze jagers op procenten al lang dood zullen zijn..ze hebben hun procenten namelijk vaststaan in wat ze verkeerdelijk dachten dat het geld was.  

Sommigen zullen zeggen: niemand heeft dit zien aankomen...blijft u werkelijk leven in LALA-land en doet u alsof er niets is gebeurd en niets zal gebeuren!?  Indien u zo handelt, zal de schuld bij uzelf liggen. Zodra het vertrouwen weg is, is het spel gedaan.

 

 Niemand weet precies WANNEER de Global Reset zal gebeuren....maar u bent beter goed voorbereid: liever 4 jaar te vroeg dan één seconde te laat. Het staat als een paal boven water dat de liquiditeit in snel tempo aan het opdrogen is.

 

 Belangrijke fundamentals en technicals: zie abonneesectie

      Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Donderdag 13 augustus, 2015 - De Mainstream Media zijn niet alleen schadelijk voor uw financiële gezondhedi, maar maken u bovendien ook nog eens ziek. Negeer ze dus maar beter!


Bijgewerkte secties: Silver , $-Gold , 

Over de afgelopen 12 maanden zijn verschillende valuta's met meer dan 10% in waarde gedaald ten opzichte van de Amerikaanse dollar...en de Mainstream Media maken daar nauwelijks gewag van. De Chinese Yuan daalt anderzijds met een kleine 4% en iedereen schreeuwt moord en brand...wie zijn dan de IDIOTEN? Kijk naar de prestaties van enkele van de meest belangrijke valuta's over het voorbije jaar en denk er het uwe van. Die financiële journalisten zijn niet waard dat ge er ook maar een seconde van uw kostbare tijd aan besteedt:

  • De Japanese yen is met 18% gedaald tov de US dollar
  • De Euro is 18% goedkoper geworden
  • De Australische dollar verloor 21%
  • De Canadesedollar moest 17% prijsgeven
  • De Nieuw Zeelandse dollar heeft 22% van zijn waarde verloren

Dis is een interessante video clip vol contradicties. Deze analist denkt dat de Dollar zal blijven stijgen...omdat deze munt liquiditeit biedt....zolang als het duurt. Ik denk dat de the Point an Figures charts in de gaten gehouden moeten worden...en die pleiten onverminderd voor de aankopen van goud en zilver.

Belangrijke fundamentals en technicals: zie abonneesectie

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Woensdag 12 augustus 2015 -  Is de volgende bull run bij goud en zilver begonnen?


Bijgewerkte sectiens:

De wereld staat machteloos als de volgende financiële crash losbarst. Vandaag is het verstandiger om niet te luisteren naar mensen die pak en das dragen! 

 

 Er zijn veel te veel uitstaande schulden. Heel wat overheden botsen tegen het plafond van wat qua schulden mogelijk is. In de U.S. is de kaap 100% debt to GDP overschreden. We zitten daar zelfs ruim boven wanneer met alle schulden rekening wordt gehouden. Wanneer ook rekening wordt gehouden met alle verplichtingen wat betreft Social Security, Medicare, Medicaid en alle andere beloftes, dan zijn alle records qua schuldenratios verpulverd. Het potentieel om een crash te voorkomen, is dus niet langer aanwezig.

Wanneer dit Europa is, ga ik liever terug naar de oorlog in Syrië (een Syrische vluchteling in Kos, Griekenland)- De Europese Intelligente Psychopaten trekken zich daar niets van aan....zoals verwacht kon worden!.....zoals de SDM (Stupid Democratic Majority of domme democratische meerderheid) zich in leven houdt op Brood (sociale zekerheid) en Spelen (Tomorrowland).

Belangrijke fundamentals en technicals:zie abonneesectie

      Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Dinsdag 11 augustus 2015 -
Bear markten worden vroeg of laat altijd bull markten, wees voorbereid op een trendommekeer...


interest ratesUpdated sections: €-Gold & /$, Gold & Silver JuniorsCorporate Bonds ,

Bent u bang van hogere rentevoeten? De intrestvoesten stegen tijdens de tweede helft van de jaren 70, ook het goud steeg toen. Een stijging van de rente vandaag zal betekenen dat de centrale banken de controle over de kredietmarkten kwijt zijn. Het duurder worden van het geld zal de synthetische markten van derivaten vernielen en eindigen in een lawine van faillissementen. 

Stel uzelf eens een vraag: wat zou u willen bezitten wanneer de FED (en de andere centrale banken) inderdaad de controle over het hele zaakje kwijtraken, met paniek op de financiële markten tot gevolg? Het antwoord op deze vraag is uiteraard 'geld', kwestie van geen verplichtingen te hebben tegenover niets of niemand. China en Rusland zijn nu in staat om de westerse centrale banken de controle over de kredietmarkten te doen verliezen. Wat denk ut: zouden beiden landen zich daarvan bewust zijn? Zouden ze goud opkopen omdat ze dat edelmetaal zo mooi vinden om naar te kijken? 

De FED kaapte 10.000 ton goud van Ft Knox in de jaren 60 in een vergeefse poging om de goudprijs vast te pinnen rond 35 Dollar.  En dat gebeurde in een period dat de algemene kennis over goud nog relatief groot was. Ze zijn zo dom dat ze vergeten dat een vorige poging om het zaakje te manipuleren mislukt is. Vandaag krijgen we een  DEJA VU, ditmaal met derivaten...er is maar een BEPERKTE hoeveelheid fysiek goud beschikbaar gebleven....en wanneer de papieren markt in botsing komt met de fysieke markt zal er meer bloed door de straten vloeien.

De huidige situatie kan niet vergeleken worden met die van toen wat de kennis van de goudmarkt betreft. Het lijkt wel alsof ze allemaal onder invloed van drugs verkeren en luisteren naar de onzin die een Krugman uitkraamt. Weinig analisten kennen de juiste definitie van inflatie en deflatie. Ze verstaan al evenmin wat een hyperinflatoire depressie is.  Dit is meteen ook de reden waarom zovelen volledig ten onrechte over DEFLATIE blijven praten. 

Belangrijke fundamentals en technicals: zie abonneesectie


Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag 10 augustus 2015 - Het IMF kondigde aan dat de Chinese Yuan minstens tot september 2016 niet zal opgenomen in de Special Drawing Rights van het IMF...


syria-bUpdated Sections: Bonds general & the USA , Bonds in the EU & Germany , Gold & Silver Majors , Hyperinflation scenario (video) , US-Dollar (kijk beneden voor de video en de charts),

Dit is het soort propaganda waar men buikpijn van krijgt: Assad is ‘de bron van alle kwaad’, verklaring afgelegd na de eerste aanval met drones vanuit Turkije! Waarom maakt iedereen zich druk over een leeuw, terwijl het Obama White House juist de oorlog heeft verklaard aan Syrië? Hoe komt het in hemelsnaam dat niemand dit opgemerkt heeft? Noord-Afrika en het Midden-Oosten waren relatief STABIEL totdat de Amerikanen er zich mee gingen moeien. VERDEEL en HEERS, zo lijkt het motto wel. Libië deed het relatief goed Khadaffi, Irak boerde goed onder Saddam Hussein, Syria vaarde wel onder Assad....Vandaag de dag, na tussenkomst van de Amerikanen en de NATO (die door de Amerikanen gecontroleerd wordt) zijn deze landen volledig gedestabiliseerd, waarbij in sommige gevallen verschillende regeringen elkaar bevechten of met IS in oorlog zijn.

 

Er zijn eveneens problemen in Tunesië, Jemen, Mali, Saudi Arabia en Ukraine. Landen zoals Marokko en Algerië worden no-go landen voor westerlingen. De oorlog breidt zich inmiddels verder uit naar de Koerdische gebieden in Turkije.

Het Europees vluchtelingenprobleem is een rechtstreeks gevolg van de destabilisatie van Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Vanwege de Amerikaanse buitenlandse politiek (Clinton, Kerry) , Europa (de EU) wordt nu overrompeld door duizenden vluchtelingen die niets meer te verliezen hebben omdat ze alles in hun thuisland al zijn kwijtgespeeld. Ze hebben bovendien hun leven al gewaagd door naar Europa te vluchten. De destabilisatie van Europe, het Midden-Oosten en Noord-Afrika is in scène gezet door de USA en wordt gebruikt als een wapen om de heerschappij van de US-Dollar te verlengen.

De destabilisatie van Europe, het Midden-Oosten en Noord-Afrika is in scène gezet door de USA en wordt gebruikt als een wapen om de heerschappij van de US-Dollar te verlengen.

 

Dat maakt het levensgevaarlijk om spaargeld in Europa en de EU te bewaren, maar hetzelfde geldt voor de Verenigde Staten en het Midden-Oosten.  Zelfs China en het Verre Oosten worden best vermeden. Voorzichtige mensen brengen hun geld over naar veilige plekken: Canada, Australiiê, Centraal-Amerika, Panama,...en zelfs Zuid-Afrkca, Botswana, Tanzania,...komen in aanmerking.

Het IMF kondigde aan dat de Chinese Yuan minstens tot september 2016 niet zal opgenomen in de Special Drawing Rights van het IMF ... het is nog niet zeker hoe de Chinezen zich zullen wreken. Het staat echter buiten kijf dat ze dat zullen doen. China beschikt namelijk over de macht om de Dollar te kraken. Dat is vandaag niet zo moeilijk omdat de kracht van de Dollar (en ook die van de Euro) zienderogen krimpt. De olieprijs staat laag en olie wordt in Dollars betaald. Omwille van de depressie importeren de VS minder goederen uit China. Er is dus minder "made in China". Hoe minderen goederen en services in een bepaalde munt verhandeld woren, hoe moeilijker het wordt om die munt te manipuleren. (DOLLAR).

Belangrijke fundamenals en technicals: zie abonneesectie

  • Traditioneel is het zo dat de Mainstream Media steeds de beste en ultieme verkoop-, maar ook KOOPadviezen verstrekken. Dit is een ultiem en briljant KOOPADVIES, het onderstaande slaat werkelijk alles. Lees mijn teksten na over The dead of stocks (1987), The dead of Gold (2002) , ... Werkelijk, ik begrijp compleet niet wat er mis is met de journalisten en de Mainstream Media. Ze lijken wel te zijn geprogrammeerd om de mensen te misleiden. Wat is er in hemelsnaam mis met die mensen? 

goldonomic ultimate buy

  Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Traditioneel is het zo dat de Mainstream Media steeds de beste en ultieme verkoop, maar ook AANKOOP adviezen verstrekken. Dit is een ultiem en brilliant KOOPADVIES!

goldonomic ultieme koopadvies

De laatste paragraaf bewijst dat de financiele journalisten geen spek van financies en ekonomie gegeten hebben. Vaak zijn het gefrustreerde afgestuurden die niet eens weten dat de aardbol rond is. En erger nog, ze zijn niet bereid tot bijstudie; niet nodig, ze weten het immers allemaal. Dat Goud de rol van veilige haven waarmaakte in de volgende landen, is hen om voorgaande reden totaal ontgaan: Ukraine, Argentinie, Venezuela, Syrie, Griekenland, Cyprus,...(om er maar enkele te noemen). Als je hen vertelt dat Goud ook de rol van verzekering speelt, dan horen zijn het niet in Keulen, maar Berlijn donderen.


Vrijdag 7 augustus 2015 - De vraag naar de levering van fysiek goud is deze maand op de COMEX verdubbld


Bijgwerkte secties: Recession Proof shares , 
  • Wie zijn fysiek goud of zilver in een kluis bij de bank heeft opgeslagen, is goed gek. Hij kan beter geen goud bezitten. 
  • Hetzelfde geldt voor wie zijn goud/zilver bewaart bij Gold/Silver brokers , Gold/Silver warehouses of gelijkaardige opslagruimtes in de EU en/of USA, ook zij kunnen het wel schudden. Wees niet zo dwaas om uw goud en zilver op dergelijke plaatsen op te slaan.
  • Wie zijn fysiek goud of zilver binnen bereik van de politici heeft opgeslagen, moet wel een vijs los hebben. Maar ook goud opslaan in Zwitserland is geen oplossing meer, want het Zwitserland van vandaag is het Zwitserland van de jaren 90 niet meer...het land wordt nu volledig gecontroleerd door de Verenigde Staten. De Zwitsers hebben zodoende met pottenkijkers af te rekenen. 

Belangrijke fundamentals en technicals: zie abonneesectie

  Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Donderdag 6 augustus 2015 - Europa is een niet-democratische kolonie geworden die door banksters wordt gecontroleerd, de Verenigde Staten een oligarchie gekenmerkt door een ongekende politieke omkoperij.


Bijgewerkte secties: Recessiebestendige aandelen

We zijn 200% zeker van dat Griekenland als een boomerang in ons gezicht zal terugspatten...in minder dan 12 maanden vanaf vandaag...op dat momen zal ook de rest van de wereld in stukken uiteenvallent...neem daarom NU uw voorzorgen nu het nog kan (klik om de Engelse ondertitels te zien). Mathematisch is dit even zeker als 1 + 1 = 2 . Daarom zijn diegenen die hun geld gewoon op de bank laten slaan en die de EU en onze overheden op hun woord geloven VIERDUBBELOVERGEHAALDE IDIOTEN!!!

 

Alles draait om fysiek goud en om papieren goud...welke soort goud hebt u in bezit!? Paper Gold "Dilution" bereikte een absoluut recordniveau: 124 troy ounce voor elke troy ounce fysiek goud.

 

 Belangrijke fundamentals en technicals:zie abonneesectie

  .Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Woensdag 5 augustus 2015 - De zeepbel op de Canadese vastgoedmarkt dreigt te imploderen...


Bijgewerkte secties: 

Blackstone heeft sinds 2012 bijna 50.000 huizen gekocht. Deze Amerikaanse private equity groep, voluit genaamd The Blackstone Group (BX), is nu de grootste eigenaar van huizen in de Verenigde Staten.

real estate usa 2015 rents usa 2015
   

Belangrijke fundamentals en technicals: zie abonneesectie 

   Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Dinsdag 4 augustus 2015 - Het is absoluut onmogelijk om de de handel in en het bezit van goud wereldwijd te verbieden!


Martin Amstrong is vrijgelaten en lijkt aan een agenda te werken...voorspellen dat het goud zal crashen tot $780 (of zelfs lager) en verklaren dat de autoriteiten goud volledig zullen verbieden, is complete nonsns geworden. Ik kan bovendien niet begrijpen dat sommige analisten durven te stellen dat we deflatie hebben en dat die in de komende maanden nog erger zal worden. Ze slaan de bal volledig mis. En meer zelfs, ze hebben totaal geen benul van de juiste definitie van  inflatie en deflatie.

3 zaken zijn de moeite van het vermelden waard:

  1. Goud is uitgebodemd en de kansen dat de goudprijs verder wegzakt onder de huidige niveaus zijn buitengewoon klein. Kijk op de goudsectie om de updates over onze stop loss niveaus te zien.
  2. Wanneer, zoals in jaren 20-30, de autorititeiten het bezit van goud illegaal maken, vertelt de logica ons dat het geld zich zal verplaatsen naar de goud- & zilvermijnen die op dat moment weer een heel stuk interessanter zullen worden. Een logische consequentie daarvan zou zijn dat deze goud- en zilvermijnen weer zullen outperformen. De mijnen in kwestie vertegenwoordigen fysiek goud en zilver dat in de grond op ontginning ligt te wachten.
  3. Worst case scenario: het zou kunnen dat goud in bepaalde landen verboden wordt. Het is vandaag echter onmogelijk om wereldwijd het goud volledig in de ban te slaan. Het verbieden van weed en cocaïne is eveneens op een volledige flop uitgedraaid. 

Schuld is geld en geld is schuld, daar hoeven we geen tekening bij te maken. Het minste aantrekken van de rentevoeten zal het financieel systeem doen wankelen. Ook de banken en de autoriteiten mogen het dan schudden. Beide charts hier beneden verdienen het om goed bestudeerd te worden (klik om te vergroten). Wie deze charts goed bekijkt, zal begrijpen dat het absoluut onmogelijk is om deflatie te krijgen...zelfs in de wildste dromen is dat simpelweg onmogelijk. Deflatie komt slechts wanneer er eerst hyperinflatie is geweest. En van die hyperinflatie moeten we het eerste spoor nog zien.

us debt lt interest load us
federal-spending  M2 august2015

Belangrijke fundamentals en technicals:zie abonneesectie

  Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic. 


Maandag 3 augustus 2015 - In Rusland is het geen schande om winst te realiseren, in West-Europa is dat wel het geval...


IndiaBijgewerkte secties:

Ik ben absoluut niet bijgelovig, maar deze maand start met een volle maan. Bovendien telt augsutus 5 vrijdagen, 5 zaterdagen en 5 zondagen. Dat gebeurt maar eens in de 823 jaar...en volgens de Chinezen brengt dit geluk.

Zowel de Britten als de Amerikanen proberen de wereld er van te overtuigen dat hun optreden de vrede en de democratie in de wereld stimuleren. Het zal echter duidelijk zijn hun definitie van democratie een zeer eigenaardig iets is. 

Op 2 februari 1835 was er bij wijze van spreken slechts EEN ENEKELE BEDELAAR aan te treffen in India, met daarnaast een grote welvaart bij de Indische bevolking. Nadat de Britse autoriteiten het oude onderwijssysteem afschaften, is het land afgezakt tot de status zoals we die nu kennen. Het ganse proces nam slechts 100 jaar of 3 tot 4 generaties in beslag. De Britten kunnen trots zijn op wat ze bereikt hebben. Anderzijds mogen de Amerikanen zich op de borst kloppen voor wat ze bereikt hebben in Vietnam, Afghanistan, Irak, Libië, Tunesië, Syrië en Oekraine....

Het probleem van de vluchtelingen uit het Midden-Oosten en Afrika zou nooit zo erg zijn geweest wanneer het evenwicht in deze regio's niet zou zijn verstoord door de Arabische Lente. Bijzonder vreemd is dat niemand zich de vraag stelt waar bijvoorbeeld de rebellen in Libië hun wapens en hun opleding hebben gekregen. 

 

De overheid controleert al uw geld dat op de bank staat. Op eender welk moment kan ze beslissen dat u niet langer aan dit geld kan. Ze kan ook sterke beperkingen opleggen aan het bedrag dat u dagelijks van uw bankrekening kan afhalen. 

In de komende weken en maanden kan de bezorgdheid rond de Amerikaanse economie en de U.S. Dollar toenemen. De zomer (het midden van het jaar) en de winter (het einde van het jaar) zijn traditioneel belangrijke ijkpunten voor de  US-Dollar. Lezers van Goldonomic weten dat we al langer voorzichtig zijn voor de US-Dollar. Een Black Swan kan de US-Dollar doen crashen...Dat zal niet zo moeilijk zijn, want de fundamentals onder de Greenback zijn op zijn zachtst gezegd wankel.

Wanneer de US-Dollar begint weg te zakken en de prijzen van commodities beginnen te stijgen, kunnen de problemen beginnen. De charts vertellen ons dat een dergelijk scenario allesbehalve onwaarschijnlijk is. De inflatie zal in volle hevigheid terugkeren en het zal simpelweg onmogelijk worden om de rentevoeten te controleren. De hel zal dan losbreken, dat staat als een paal boven water...de Amerikanen zullen worden gedwongen om zo veel geld te drukken dat het geluid van de drukpersen tot op Mars gehoord kan worden. QE zal dus pertinent aanwezig blijven.

Het blijkt eens te meer dat de Mainstream Media er alles toe bijdragen om de droom van de centrale bankiers en de overheden levendig te houden. Dat geeft nogmaals aan dat met alle macht wordt geprobeerd om de status quo te behouden. Alle signalen die zouden kunnen wijzen op zwakte, worden categoriek de kop ingedrukt. Wanneer de prijzen van olie, aardgas, uranium, voedselproducten, aandelen, goud, zilver,... beginnen te stijgen in een omgeving waarin de depressie toeslaat, wanneer de vastgoedmarkt begint te wankelen en steeds meer banken in de problemen brengt, zal blijken dat de keizer geen kleren droeg. Het mirakel zal verdwijnen als sneeuw voor de zon. En met z'n allen zullen we met de brute realiteit geconfronteerd worden.

We verwachten geen crash van de beurzen in de onmiddellijke toekomst.!. Zodra de huidige correctie achter de rug is en er opnieuw volop geld wordt gedrukt, zullen de beurzen door het plafond vliegen. De Dow Jones zal doorstijgen tot 30.000 punten en zelfs verder tot niveaus die de belegger zich momenteel zelfs niet kan voorstellen.... 

Luister dus niet naar de doemdenkers die van de daken schreeuwen dat de beurzen zullen CRASHEN....want dat zal NIET gebeuren. Integendeel, ze zullen hun uptrend hervatten. Meer zelfs, die uptrend zal PARABOLISCH worden en we zullen sneller dan verwacht een Dow Jones van 30.000 punten zien.!

Alleen VALUTAKOERSEN ZULLEN instorten...

Venezuela biedt een vooruitblik op het scenario wat het westen te wachten staat. : het land is de NATTE DROOM van alle socialisten...vandaag is er zelfs geen toiletpapier meer te krijgen, papier waarmee de tranen van de verschroeiende armoede zouden kunnen weggeveegd worden.  Hoogst verbazingwekkend is dat terwijl het land een ruïne is geworden, er nog altijd mensen zijn die applaudiseren voor Nicolas Maduro!?Het bewijst eens te meer hoe dom de democratische meerderheid is...en hoe die meerderheid telkens opnieuw haar ziel aan de duivel verkoopt.

Klik hier om te vergroten - merk op hoe weinig impact de manipulatie van valutakoersen heefft.  Het scenario is gelijkaardig aan wat zich in Weimar, Zimbabwe, Iran, Argentinië heeft afgespeeld,...

DollarBolivar2015 Dollar Bolivar 2015 bis
Gold Bolivar 2015 Stocks Bolivar 2015

   Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic. 

Categories: Financieel Nieuws

Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."
Cron Job Starts