27
april
2012

NIEUWS APRIL 2012 (vrij)

WIJ VERKIEZEN VEILIGHEID BOVEN WINST EN BOEKEN NOG STEEDS EEN JAARLIJKS RENDEMENT VAN GEMIDDELD 20%

VRIJDAG 27 APRIL 2012 - ER WAS GEEN REDEN TOT BEHOUD VAN DE BERLIJNSE MUUR, OF WAS DIE ER WEL? -


De eurozone is gefaald. Net als het "Bretton woods system" en de USSR!

Ik vertrouw je voor geen centimeter! Dit zegt Bloom tegen ECB hoofd Mario. (gelukkig voor ons heeft Mario het uiterlijk van een boef). Eurocraten en onbeschofte mensen die liegen en bedriegen zijn ook lelijk. Ze proberen de waarheid te verhullen voor europeanen of beangstigen de zwakkeren in het accepteren van niet-intuïtieve absurde argumenten.

Monetizatie van Schulden = Hyperinflatie

Massale wanorde, massale kapitaalsvlucht en mogeijk nog erger...Niet één lid van het Italiaans kabinet is democratisch verkozen!?

 

We weten allemaal dat communisme niet werkt en een maatschappij in faillissement dompelt. De geschiedenis bewijst opnieuw en opnieuw dat Socialisme stopt te werken zodra het geld van de anderen is uitgegeven (zelfs Sakrozy weet dit). WAAROM dan grijpen alle IDIOTEN/BOEVEN steeds terug naar communisme en socialisme? Waarom stemt het publiek dan elke keer weer voor communisme en socialisme (of politici met vergelijkbare programma's), zodat zij het publiek uiteindelijk weer kunnen afzetten...want dit is wat er WERKELIJK gebeurt!? Dit gezegd hebbende, kunt u nou echt diegenen die hebben besloten om hun spaartegoeden waar zij hun hele leven voor hebben gewerkt buiten politiek bereik te zetten, hiervan beschuldigen? Het niets doen betekent hogere belastingen en consumptie van kapitaalsgoederen en zulks is hoogst immoreel.

 

ARBEIT MACHT FREI! Het gebruik van termen als CommunismeSocialisme en Kapitalisme is erg gevaarlijk omdat deze woorden telkens zijn misbruikt door politici, zodat de betekenis van deze woorden verloren is gegaan. Maar zelfs de minst opgeleide weet dat Absolutisme immoreel is en op lange termijn niet werkt. Slechts VRIJE MARKT ECONOMIE dient de samenleving en verbetert de kwaliteit van leven voor iedereen. Het verbaasd me hoe je elke dag weer de massa kan controleren en manipuleren...het verbaast me elke dag weer dat in feite de massa door belastingen wordt leeggezogen door die mensen die zij zelf hebben gekozen (ten minste dit is wat er vermoedelijk zou gebeuren maar niet waar voor het Europees parlement). Niet moeilijk om een definitie van een Eurocrat te vinden: een bloedzuiger die wil HEERSEN over meer dan 1 miljard mensen, het listig bestelen en verkwisten van hun eigendommen, hoop en dromen.

 comrade, welkom in communistisch Europa  
 

 


DONDERDAG 26 APRIL 2012 - DES TE MEER 'ZIJ' DE GOUDPRIJS IN DE PAPIEREN MARKT NAAR BENEDEN DRIJVEN, DES TE MEER FYSIEKE AANKOPEN WORDEN GEREALISEERD.


bernanke pinochio

Er is GEEN manier dat 'zij' deze slag kunnen winnen...best case scenario is dat 'zij' slechts hun eigen executie kunnen uitstellen. Des te meer 'zij' de prijs van Echt geld (goud) naar beneden duwen, des te sterker de uiteindelijke opvering zal zijn. Zodra de massa ziet dat zij zijn voorgelogen, kan fysiek goud gemakkelijk stijgen tot bij voorbeeld $3.000 (vergeet papieren goud). Voor degenen die hebben geïnvesteerd volgens de investeringspiramide, zou het effect van de correctie van de goud- en zilveraandelen minimaal en tijdelijk zijn. Dit is niet de tijd om uit de frituurpan in het vuur te springen...de globale financiële situatie is extreem SLECHT. Bezitters van goud en zilveraandelen (voornamelijk van Juniors) begrijpen niet echt het wat en waarom. Wat er gebeurt in de goud/zilveraandelen sector is niet logisch (vergelijkbare effecten voor de energiesector), maar markten kunnen langer onlogisch blijven dan wij solvabel. Wat er ook gezegd en geschreven, leugenaars van Centrale banken pretenderen dat het alternatief van ECHTE ACTIVA, WAARDELOOS FIAT GELD is. Ervaring leert dat des te meer deze lui liegen, des te dichter we komen bij het slothoofdstuk of Catharsis.

"Als goud zou dalen tot $500,  zal het zijn omdat "ZIJ"het probleem hebben opgelost en er geen depressie zal aankomen, of het Financiële systeem zich opblaast en al het Fiat papieren geld waardeloos is geworden".

Autoriteiten en/of degenen die de goudprijs proberen te manipuleren zetten zichzelf voor schut. Niet alleen proberen zij niet eens hun spel te verbergen, maar zij hebben ook de pech dat GROTE (fysieke) kopers zich in de markt bewegen elke keer de prijs naar beneden wordt geduwd...meer

Gold failed push

Markten laten toenemende volatilteit zien omdat 90% van de participanten NIET BEGRIJPEN wat er nu gebeurt en "ZIJ" de manipulatie levend houden (derivaten). ...Vandaag de dag bewegen de meeste financiële markten in harmonie. De SP500 en Dow Jones (zie kaarsgrafieken in secties van wereldbeurs indices) hebben een technische formatie voltooid en zijn uitgebroken. Op dit moment testen we ófwel het UITBRAAK niveau voordat we hogere koersen gaan meemaken, óf de Bearish wig zal worden geactiveerd wat zorgt dat er een correctie in de markten plaatsvindt voordat we nieuwe hoogtes gaan meemaken. Het is aannemelijk dat "ZIJ" de markten laag houden om er zeker van te zijn dat er later dit jaar een bull run kan plaatsvinden (in november zijn er VS presidentsverkiezingen).

Meer in het abonneegedeelte...

(onder andere zeldzame kansen om nu te profiteren van enkele door ons aanbevolen aandelen (met toelichtingen) in onze aandelensecties) 


WOENSDAG 25 APRIL - RUSLAND EN MEXICO KOCHTEN BEIDEN VOOR BIJNA $1 MILJARD AAN GOUD IN MAART 


santander

Geactualiseerde secties: bank & financiële aandelen, onroerend goed in Spanje, grafieken in volgende secties zijn geactualiseerd: Goud-$, Euro en €-goud, Zilver, US Dollar, Brits pond en goud, Yen & goud, Aussie & goud, Canadese dollar & goud, Rupee goud (India), Zwitserse frank & goud, goud & zilver major aandelen, wereldbeursindices

Spaanse banken, Caja's en ook de Spanjaarden stoppen een schrikbarend hoog deel van hun vermogen (80%) in vastgoed. Als mensen ouder worden, moeten zij hun huis verkopen om hun pensioen mee te financieren. Dit systeem zou werken als er genoeg mensen waren om deze huizen te kopen...maar er zijn er geen; het is een eenrichtingverkeer markt! De introductie van de Euro veroorzaakte massale onevenwichtigheden, Spanje was een netto verliezer. Dalende lonen zullen Spanje pijn doen in meerdere samenhangende manieren. [Spaanse arbeidskosten per eenheid moeten 30% dalen om Duitsland te evenaren]. Huizenprijzen komen verder onder druk als huiseigenaren van mening zijn dat zij de hypotheken op hun huizen niet langer kunnen veroorloven. Consumptie is goed voor circa 60% van de Spaanse economie, dus dalende lonen zorgt voor een daling van BBP, totdat de banenmarkt werkelijke groei laat zien. De overheid komt onder druk door deze in eerste instantie dalende belastinggrondslag, dit zal haar inspanningen om het tekort te verminderen beperken. Tot slot zorgt deflatie van lonen tot lagere BBP en maakt de schuld-tot-BBP ratio zelfs nog slechter. Spaanse banken werden herhaaldelijk gewaarschuwd door de Centrale bank van Madrid, dat hun exposure tot de vastgoedmarkt gevaarlijk hoog was. (zie voorgaande Goldonomic nieuwsbrieven). Het zal dus niet verbazen dat op korte termijn de Spaanse banken gered moeten worden! (Santander, BBVA, La Caixa,...).

Dit is hoe het mechanisme van de opkomst en ondergang van een beschaving werkt:

    • 1. een concentratie van geld die zorgt voor welvaart
    • 2. dit brengt een land tot een economisch en financieel centrum van de wereld
    • 3. de concentratie van kapitaal resulteert in een versnelde inflatie in eigen land en in stijgende waarde van vastgoed en stijgende arbeidskosten.
    • 4. vanaf dit moment beginnen investeringen en kapitaal weg te trekken uit het centrum richting de perifere economieën, waar arbeid goedkoper is.
    • 5. Gedurende dit proces wordt de lokale overheid hebzuchtig en heft steeds hogere belastingen.
    • 6. Dit zorgt ervoor dat er meer kapitaal het land ontvlucht in de perifere economieën, dit zorgt voor een versnelling van de neergang.
    • 7. Productie uit eigen lang wordt onvermijdelijk te duur en kapitaal concentreert zich in de pefirere economie...
    • 8. Dit kenmerkt het einde van het land/beschaving...

Meer in het abonnee gedeelte...

 


DINSDAG 24 APRIL -


sarkohollande

Geactualiseerde secties: ruwe olie, wereldbeurs indices, beursindexen in echt geld/goud, goud & zilver majors, beleggingspiramide (zie secties in abonneegedeelte...)

Grandioze verkiezingsoverwinningen zijn typisch voor (hyper)inflatoire depressies. Slechts vier jaar geleden beloofde Obama veranderingen...en we hadden er geen één. Vandaag wordt verandering beloofd door de Franse president en let op mijn woorden: "zelfs in Frankrijk zal de verwachte verandering er niet komen". NIETS zal positief veranderen als Hollande wordt verkozen als president van Frankrijk op 6 mei! Inflatie zal blijven stijgen, net als belastingen, regulatie en Franse schulden. In feite zou zelfs als Sarkozy zou worden herkozen, er niets veranderen. AL het andere wat wordt gezegd is PROPAGANDA. In Frankrijk is het gezegde: "des bon parieurs". Net als in de VS zullen er GEEN VERANDERINGEN komen omdat de meerderheid van de presidentiële kandidaten overduidelijk niet begrijpen wat er nu gebeurt in Frankrijk en Europa en simpelweg meedoen in de race voor MACHT en zelfgenoegzaamheid.

Aandelenmarkten, goud en zilver en vooral Europese aandelenmarkten zullen lijden als KAPITAAL het Europese continent ontvlucht naar veiligere havens: Afrika en Noord Amerika. Nog altijd geen reden om uit de frituurpan te springen in waardeloos fiat geld. Alhoewel een goede reden om uw spaartegoeden uit de gevarenzone te halen en dit in veiligheid te brengen. Herinner dat dit een hevige financiële, economische en humane crisis is waarin we zitten, en IEDEREEN zal kleerscheuren oplopen. Degenen die de overheden en bankiers blijven geloven zullen samen met hun vriendjes tenonder gaan en eindigen zonder één enkele rooi cent. Kapitaal verdampt in de Eurozone en elk vertrokken kapitaal zal worden geconsumeerd door de overheden. Het langetermijn probleem is dat GEEN HERSTEL mogelijk is bij de afwezigheid van kapitaal en dat het tenminste 3 generaties duurt om het benodigde basiskapitaal bijeen te sparen dat benodigd is voor een nieuwe economische boom [de IJslandse overheid zat in een bevoorrechte situatie toen zij wijselijk de situatie lieten exploderen...nu kunnen zij opnieuw beginnen vanaf nul].

Amerikaanse bevolking is net als de Franse bevolking belastbaar voor wereldwijde inkomens. De IRS (VS belastingdienst probeert nu politie te spelen over Internationale banken!?) De VS belastingdienst wil banken over de gehele wereld verplichten om gegevens van klanten uit de VS bekend te maken. Op die manier wil de autoriteit zwart geld van Amerikaanse burgers over de gehele wereld loceren en belastingontduiking bevechten. Europese banken zijn niet alleen bang voor een verlies aan klanten, maar moeten hierdoor ook geld investeren om de geschikte infrastructuur hiervoor aan te leggen. In het geval financiële instituten niet akkoord gaan met het verstrekken van data, worden zij geconfronteerd met significante sancties. Een bedrijf dat niet meewerkt, een belasting van 30% op alle inkomsten uit financiële activa uit de VS. Deze belasting is verschuldigd zelfs als de bank de inkomsten voor de rekening van de klant betaalt. Als de zogenaamde buitenlanse "Tax compliance act"of FACTA in werking treed, moeten alle banken zich ofwel loskoppelen van hun VS klanten of hun data vrijgeven. Wettelijk gezien is deze verbintenis controversieel, maar de VS heeft al reeds een aantal overeenkomsten getekend met enkele europese landen. Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië en het VS hebben ingestemd om FACTA te implementeren. Dit betekent dat de Europeanen een verregaande belasting hegemonie met de VS aangaan [wees geadviseerd dat het op dit moment al zeer moeilijk is voor een Amerikaanse burger om een buitenlandse bankrekening te openen].

Als u verwacht dat dit een gemakkelijk spel zal zijn, bent u verschrikkelijk naïef: Amerikanen verkopen hun moeders en gebruiken al de derivaten in de wereld voordat zij de Fiat papieren dollar overgeven. Tijdens deze veldslag ziet de MASSA slechts rook....eens het stof is neergedaald is het Amerikaanse rijk verloren. Kop: de beste reden ter wereld om goud te kopen...en Amerikanen zijn idioten voor wat zij nu doen. Men kan deze actie vergelijken tot wat zij deden in de tijd van de Amerikaanse Onafhankelijkheid. De Amerikaanse HERSENS zijn naar Peking geëxporteerd!

"Peking is van plan om financiële sancties van de VS op Iran te vermijden, door olie met goud te betalen. China's import van het metaal is al zeer groot, en u kunt raden wat aanvullende aankopen betekenen voor de koers. De laatste dag van 2011 tekende president Obama het nationale "Defense Authorization Act for Fiscal Year 201". De NDAA, zoals het heet, probeert Iran's winsten uit de verkoop van olie te beperken door het opleggen van sancties op buitenlandse financiële instituten die verband houden met deze verkopen. Deze bepaling, welke in wezen gesanctioneerde instituten afsnijdt van het financiële systeem van de VS, treedt 28 juni in werking."

Lees verder in de abonneesectie....


MAANDAG 23 APRIL 2012 -


africa map2

Geactualiseerde secties: goud fundamentele informatie, Goud-$, Euro en €-goud, Zwitserse Franc & goud, Rupee goud (India), Zilver, US dollar (zie abonneegedeelte voor updates)

Volg het geld of een beweging richting Afrika kan een slim besluit zijn voor elke jonge ondernemer.De tekenen van Afrika's verbluffende potentieel zijn overduidelijk: 6% gemiddelde BBP groei, snel stijgende inkomens en overvloedige grondstoffen. Tot op heden was de groei buiten bereik van internationale investeerders vanwege de smalle en grotendeels illiquide kapitaalsmarkten van de regio's. Vele textielretailers hebben werkplaatsen in Noord-Afrika en de prachtige Noordzee Grijze Garnalen worden allemaal gereinigd in Tangers, Marokko. Sinds Spanje lid werd van de EU en dacht dat het slim was om een stringente Europese fiscale wetgeving aan te nemen, vloog kapitaal massaal van zuidelijk Spanje naar Noord-Afrika (Marokko). Zelfs de citrusboeren vertrokken naar Marokko, omdat de lonen daar lager liggen en de sociale wetgeving minder stringent is, daarbovenop ontvingen zij een royale financiële premie van de Europese gemeenschap om te vertrekken....meer

Feitelijk kan er geen risico worden weggenomen. Het kan worden verplaatst van het ene instrument naar het andere en het kan worden beperkt. Helaas bestaat er geen RISICOVRIJE situatie. Om al uw eieren in één mandje aan te houden vereist een sterke maag. Vooral als u alles aanhoudt in een Fiat geld instrument. Wat u ook doet, ik denk niet dat iemand deze (hyper)inflatoire crisis zal overleven zonder ook maar enige verliezen te leiden. Herinner altijd dat overheden doorslaan tot in extremen wanneer zij in een hoek worden gedreven (als het geld is verdwenen, zelfs als het fiat geld is verdwenen). Het spreekt voor zich dat wat ook gezegd of geschreven, we dieper en dieper zinken in de Grote Depressie van de 21e eeuw en herstel ligt NIET om de hoek. Het laatste is mogelijk moeilijk te begrijpen door de opkomende generatie van bedrijfsmensen, omdat zij nog nooit een recessie hebben meegemaakt - ook hun ouders niet.

Centrale banken manipuleren de goudkoers om een ordentelijke stijging te garanderen. Centrale banken bezitten goud en zijn netto kopers geworden. De kans is groot dat op een zeker moment goud opnieuw een rol in het internationaal monetair systeem gaat spelen. Dat is ná een financieel ongeluk en/of oorlog. Het zou gek zijn om oorlog uit te sluiten, terwijl de geschiedenis aantoont dat een grote oorlog en/of revolutie ALTIJD gebeurd tijdens een majeure recessie/ depressie: Napoleon oorlog na de Franse revolutie en John Law en WOI en WOII na de Weimar revolutie zijn slechts twee voorbeelden. We leven op dit moment met hoogste schuldenniveau ooit in vredestijd! We kunnen slechts hopen dat het dit keer anders verloopt...

Als u België kan verlaten, dan is het advies te vertrekken! Dit is het advies van Patrick De Maeseneire, een Belgische expat die werkt en leeft in Zwitserland. Het is tragisch dat de Belgische overheid niet erkent dat het land in een slechte staat verkeert en niets doet om de situatie te verbeteren. Geef het 2 tot 3 jaar en België bevindt zich in dezelfde situatie als waarin Griekenland en Spanje zich nu bevinden...klik voor meer.

Dit is het virus dat de Verenigde Staten en West Europa is binnengedrongen:

De professor, Jack Chandliss, vroeg de klas een essay te schrijven over wat de Amerikaanse droom voor ze betekent, en wat zij willen dat de overheid voor ze doet om ze te helpen deze droom te bereiken. Van 180 deelnemende studenten, was slechts 10% van mening dat de overheid ze met rust moest laten en ze niet teveel moest belasten, maar liefst 80% echter wilde dat de overheid ze de droom in een net verpakte doos aanreikte - inclusief gratis collegegeld en gezondheidszorg, banen en zelfs aanbetalingen op hun toekomstige huizen, pensioenuitkering en cash, afgenomen van belastingen van de rijken.

Spanje is in een slechtere staat dan Griekenland en een ontvouwend voorbeeld wat er kan worden verwacht van Frankrijk, België en Nederland...op het einde ook voor de VS. Spanje staat op het punt van een full-scale crisis. Totale bankleningen staan gelijk aan 170% van Spaanse BBP. Spaanse banken trekken een recordbedrag van €316.3 miljard van de ECB (omhoog van €169.2 miljard in februari). Zaken zijn zo slecht geworden dat Spaanse bevolking hun geld en masse uit Spanje halen: €65 miljard verliet het Spaanse bankensysteem in alleen al maart. In Spanje is er een totaal ongereguleerd bankensysteem, zittend op de HELFT van ALLE Spaanse hypotheken na aan huizenbel die de huizenbel in de VS doet verbleken tot slechts een klein luchtbelletje. De verwachte schade aan de vastgoedmarkt in de nabije toekomst zal  een stuk groter zijn en het gevolg op het Spaanse bankensysteem zelfs groter dan we zagen in de VS. Voordat u in paniek raakt, moet u ook begrijpen dat deze situatie een KANS met zich meebrengt!

real estate bubblespainusa

Lees verder in de abonneesectie....wordt daarom nu lid voor 1 jaar en geniet van vele voordelen...


 

 VRIJDAG 20 APRIL 2012 - ER ZIJN GEEN MARKTEN MEER, SLECHTS INTERVENTIES - 


 

Geactualiseerde secties: Goud & zilver junior aandelen

 

Terwijl de overheid worstelt om één afbrokkelende onderneming te redden ten koste van de andere afbrokkelende onderneming, wordt het proces van het jongleren met schulden versneld, wisselen van verliezen en het stapelen van leningen op leningen, het verhypothekeren van de toekomst en de toekomst van de toekomst. Terwijl de zaken steeds erger worden, beschermt de overheid zich juist niet door het bundelen ("contracting") van dit proces, maar door het uit te breiden. - Any Rand, 1974 

QE tot in de oneindigheid in Noord Amerika en Europa, is net zo zeker als de dood en belastingen. QE is uw verzekering dat we geen top in goud (kunnen) hebben. Per juli zal het Europees Stabiliteitsmechanisme verdrag in werking treden waarna er nog meer Fiat geld kan worden verstrekt. Het is een permanent financieel noodfonds dat leningen kan verstrekken aan EU-lidstaten in financiële problemen.


Ik zie echt niet waar 'die analisten' het over hebben als zij zeggen dat zij een deflatie in de energiebel zien? Hoge olieprijzen isoleren Iran van de volle impact van sancties zoals ingesteld door de VS en Europa bij de verkoop van haar ruwe olie, het biedt Teheran ademruimte, terwijl het zich voorbereidt voor een nieuwe ronde van gesprekken over haar nucleaire programma van volgende maand met de westerse wereld. Het is erg goedkoop als u politici ziet die speculatie als de oorzaak van hoge energieprijzen zien. Vooral voor degenen die weten dat de verkoopprijs van benzine en diesel voornamelijk uit belastingen bestaat: overheidsbelastingen, lokale belastingen, BTW, importheffingen...als overheden en politici werkelijk zo bezorgd zijn over stijgende energiekosten, waarom zouden ze al die belastingen dan niet afschaffen? Het wordt echt een ziek verhaal als zij hun macht aanwenden om grote oliebedrijven extra te belasten, omdat het immoreel zou zijn om zoveel te verdienen!? Vooral als u het deel begrijpt dat stijgende prijzen het resultaat zijn van de creatie van exponentieel groeiende hoeveelheden Fiat papieren geld. Gedurende (hyper)inflatoire depressies, stijgen prijzen ongeacht de economische activiteit.

De marges op goud- en zilver future contracten nemen toe (omdat ze er niet van houden om deze koersen te zien stijgen omdat het een barometer van hun eigen stupiditeit is), nu willen ze dit ook invoeren voor de oliecontracten. Het is duidelijk dat zij te dom zijn om te zien dat de prijsstijgingen ook het resultaat zijn van PIEK OLIE.

Een waarschuwing aan alle Zwitserse bankrekening houders: de Europese Unie bevestigt dat de belastingovereenkomsten zoals overeengekomen tussen Zwitserland en het VK en Duitsland, volledig in overeenstemming zijn het het Europese recht. Dit laat zien hoe wanhopig Europa is.

Dexia of was het al niet erg genoeg om door uw eigen geldvoorraad te lopen, beleidsmakers gebruiken in toenemende mate geld van het volk om hun land te redden van faillissement. 


 

DONDERDAG 19 APRIL - IN BEWERKING -


Geactualiseerde secties: goud & zilver fundamentele informatie

De Euro is een Frankenstein uitgevonden door idioten en politci met waanvoorstellingen en is gedoemd tot mislukken. Degenen die er achter staan en stonden verdienen niets meer dan te worden gearresteerd omdat zij miljoenen mensen in armoede trekken...en er nog miljoenen mensen meer aan staan te komen.

Een toenemend aantal Europese burgers verschepen hun goudbezittingen en kapitaal buiten de EU. Op hetzelfde moment is het vertrouwen dat mensen hebben in het Zwitserse banksysteem serieus aangetast en vandaag de dag zien we ook kapitaal en goud Zwitserland verlaten voor bestemmingen buiten Europa. Een vergelijkbaar patroon was zichtbaar net voor WWII. Het is zorgwekkend dat dit nu zelfs gebeurt met legale en officiële kapitaal- en goudbezittingen.

Zoals gebruikelijk leven de kudde en de politici in "lala-land" en zullen de laatste zijn die overgaan tot handelen. Meer controle zal worden ingevoerd zodra de massa ook de ratten begint te ruiken en massaal probeert te ontvluchten aan de zinkende Titanic. Geschiedenis laat ons zien dat elke keer zoiets gebeurt, politici de grenzen sluiten. Uiteindelijk zijn die lui er om u te helpen...uw geld af te nemen en in hun zakken te laten belanden!

Herman Van Rompuy was niet aanwezig om Nigal Farage te horen toelichten wat er staat te gebeuren met de EU en de Euro. Herman kan hoogstwaarschijnlijk de realiteit niet aan en het feit dat slechts enkele weken nadat hij officieel verklaarde dat de EU en de Euro gered waren en herstel om de hoek lag, we de huidige situatie in Spanje beleven. Weinigen realizeren zich dat Spanje de achilleshiel is van de EU en de Euro en de Spaanse bevolking (in tegenstelling tot de Griekse, Belgische en Nederlandse bevolking) geen genoegen nemen met halve antwoorden. Een werkloosheidscijfer van over 50% voor de jeugd is een tikkende tijdbom. We weten allemaal wat een ravage zo'n werkloosheid veroorzaakte in Egypte en Libië. Een bom die is geactiveerd toen Koning Juan Carlos (de familie kan zich beter voorbereiden op nieuw ballingschap - of erger) zijn heup brak, tijdens een jacht in Botswana. Koningen en Koninginnen horen thuis in sprookjes en zijn een overblijfsel vanuit de Middeleeuwen en zijn niet geschikt voor de 21e eeuw.

Meer in het abonneegedeelte...


 WOENSDAG 18 APRIL - DE OVERHEID IS EEN EEUWIGE DIEF 


De overheid is een eeuwige dief en goud is pure en eeuwige rijkdom. Het is de ultieme vorm van een valuta en daarom de veiligste vorm van een valuta om langetermijn te bezitten. Ongeacht de Fiatmunt prijs. Ik herinner me toen jaren geleden de Angola oorlog op het punt stond uit te breken, we met een koffer vol diamanten het land ontvluchtten. Bij ons vertrek hoorden van schoten in Luanda. Het betaalt zich altijd uit om een deel van uw spaartegoeden in het buitenland op te slaan omdat men NOOIT de slijmerige handen van de corrupte polititieke autoriteiten kan vertrouwen. Degenen die - voor een domme reden - deze oplichters blijven geloven verdienen het om hun spaartegoeden te verliezen. De dag dat het onmogelijk wordt om goud te KOPEN, zal de dag zijn dat China de goudmarkt controleert. Vergeet niet dat de goudmarkt slechts een waarde kent van $5 biljoen dollar. Vergelijk dit met het totale bedrag aan fiat papieren valuta en de totale schuld in de wereld. 


 

Herinner dat u op dit moment een groot deel van uw totale vermogen MOET aanhouden in fysiek goud en dat de helft hiervan moet worden aangehouden buiten politiek bereik. Vandaag de dag impliceert het dat het moet worden aangehouden in een ander continent: als u in Europa leeft, bewaart het het ofwel in Afrika of in Noord-Amerika, als u leeft in Noord-Amerika kunt u aanhouden in Europa of in Afrika. [vandaag is het veel moeilijker om te zorgen dat mensen niet verhuizen dan om verhuizend kapitaal te controleren]. Dit gezegd hebbende, wees geadviseerd dat wij denken dat het achterhaald en ouderwets is om uw spaargeld aan te houden in een land als Zwitserland. Het Zwitserse financiële systeem is niet meer wat het was en recentelijk werd OPNIEUW informatie gelekt aan de IRS (VS) en Europese belastingdiensten. Zwitserland houdt er niet van zichzelf in de voet te schieten, maar het is slechts een klein landje onder enorme politieke druk. [met dank een de internationale stommiteiten van Credit Swiss en UBS].

 

Zwitserland is tot een souvenier geworden uit de tijd van uw vaders en grootvaders. Het VK en Oostenrijk hebben belastingovereenkomsten ondertekend met de Zwitserse autoriteiten en de VS en Zwitserland onderhandelen nog altijd over een overeenkomst. Er is een 21- tot 40% belastingovereenkomst in de pijplijn tussen Zwitserland en Duitsland...Ook vinden er onderhandelingen plaats tussen de Zwitserse en de Belgische en Nederlandse autoriteiten.

Meer in het abonneegedeelte...


DINSDAG 17 APRIL 2012 - HET IS MOEILIJK OM EEN BURGEROORLOG TOE TE STAAN, EEN OORLOG OF EEN REVOLUTIE ZAL ECHTER NODIG ZIJN OM DE SITUATIE WEER TE HERSTELLEN (LATEN WE HOPEN DAT EEN OORLOG NIET NODIG IS).  

 

Geactualiseerde sectie: Olie aandelen, aardgas prijsevolutie - zie abonneegedeelte

Op een moment dat de inflatoire depressie zich een weg werkt door de samenleving wordt "Jim's formule" in toenemende mate een REALITEIT...een vicieuze cirkel...het is beter om u voor het ergste voor te bereiden en hopen dat het niet zo slecht zal worden.

Dit is hoe het werkt. Zo is het altijd geweest en zo zal het altijd gaan: eerst leiden ze een land naar bankroet, daarna zorgen zij ervoor dat de bevolking (bij voorkeur de middenklasse) hiervoor betaald. Obsceen is het minste wat men hierover kan zeggen. Argentinië gaat achter meer activa van Repsol aan dat verwacht. De Argentijnse overheid wordt gedwongen meer activa van het Spaanse oliebedrijf Repsol over te nemen dan kon worden verwacht, in een beweging die buitenlandse investeringen in het land zou kunnen afschrikken...meer

Los van Repsol die lijdt onder de beslissing van Cristina Fernandez om activa van Repsol te nationaliseren (op een moment dat Spanje in zware financiële problemen zit - geen beter moment dit te doen) gebeurde er vandaag niet veel. Olieaandelen vielen terug op hun 200 daags voortschrijdend gemiddelde (koop-niveau) en aardgas sloeg een verse bodem. Het is verbazingwekkend dat op een moment waar de marktkosten van aardgas extreem laag zijn, DISTRIBUTIE Co's het nog altijd voor elkaar krijgen om retail prijzen omhoog te stuwen. Hetzelfde patroon voor vele agriculturele producten: boeren strijden om te verkopen tegen kostprijs, terwijl retail prijzen blijven stijgen. Spanje zal eventueel worden gered, meer geld zal worden geprint en het balletje wordt verder de straat op geschopt...totdat de bal een muur raakt.

Rentetarieven kunnen slechts nog stijgen. Waarom is het zo moeilijk om toe te geven en om te begrijpen dat er geen alternatief is voor rentetarieven dan STIJGING en niet alleen in Griekenland, Spanje en andere landen. Rentetarieven zijn voor jaren gemanipuleerd en overheden WETEN dat elke keer dat rentetarieven stijgen dit exponentieel stijgende SCHULDEN met zich meebrengt, wat de kans van overleven van banken en overheden verder verkleint. 

Lees verder in de abonneesectie...


 

MAANDAG - FINANCIËLE MARKTEN HEBBEN EXPONENTIËLE HOEVEELHEDEN FIAT GELD NODIG OM TE OVERLEVEN - HET IS EEN MORELE OBLIGATIE OM UW BEZITTINGEN BUITEN POLITIEK BEREIK OP TE SLAAN!

eurospain

Actualisatie: zie aanvulling donderdag 12 april!

Wat ik schrijf en publiceer is een herhaling van wat ik gedurende de afgelopen 10 jaar schreef en publiceerde. Wat is niet begrijp is de drang van  veel nieuwsbrieven om telkenmale het wiel opnieuw uit te vinden...het wordt alleen nog maar slechter terwijl we de Apocalyps dichter naderen. Als u de drang voelt om 5 tot 10 nieuwsbrieven per dag te lezen, zou u zich moeten afvragen of u wel begrijpt wat er nu aan het gebeuren is en of u zich mogelijk nog bevindt in de 'ik geloof' fase. Hetzelfde kan worden gezegd als u nog altijd Fiat papieren winsten najaagd, waarbij u het risico loopt ALLES in één nacht te kunnen verliezen. En dat alles voor een 5% extra winst! 

In Europa wordt nu Spanje beschuldigd voor de zwakke Europese aandelenmarkten. Spanje is te groot om te vallen en te groot om te redden. De beurs van Madrid tuimelde 3% nadat de financieringskosten voor Spanje opnieuw stegen na zorgen over haar banken, dit veroorzaakte paniek-verkopen in Europa en VS markten en vertraagde groei in China zorgde voor extra paniek door zorgen dat de wereldeconomie verder zou krimpen. Spaanse banken leenden afgelopen maand tweemaal zo veel geld als de maand daarvoor, dit onthulde een gevaarlijke afhankelijkheid van het noodfonds wat zorgde dat er afgelopen vrijdag nieuwe onrust ontstond op de financiële markten. Kennelijk had de (vorige) Spaanse regering, geleid door de linkse regering Zapatero, geknoeid met de cijfers zonder hulp van Goldman Sachs. De werkelijke Spaanse schuld-tot-BBP nadert 90%, zelfs meer als u lokale overheidsschulden gedekt door de federale overheid meerekent. Spaans banken staan ellendig onderwater, dat is met afschrijvingen en "mark to market" die niet eens optellen tot de helft van wat zij zouden moeten zijn. Het niveau van overbebouwing in Spanje was verbazingwekkend (net als de kopers), waarbij per nieuw hoofd van bevolking één nieuwe woning werd gebouwd. We weten dat werkloosheidspercentage ligt op 23%, jeugdwerkloosheid ligt hoger dan 50%. Voeg hieraan toe dat ook in Spanje de belastingdienst (HACIENDA) zijn grip aan het verstevigen is. Cash business transacties boven € 2.500 worden verbannen en Spanjaarden met bankrekeningen buiten het land staan nu voor de wettelijke verplichting om de Hacienda te informeren over deze rekeningen..(ook in Spanje is er geen bankgeheim). Welk land is het volgende? Geld is gevlogen uit Spaanse, Portugese, Italiaanse en Belgische banken, gebeurt nog altijd in Griekenland.

Spanje int geen belastingen van haar burgers indien zij in het buitenland wonen (net als de VS), maar kan iedereen in Spanje belasten. De markten bewegen voort op de tijdtabel naar de volgende grote monetisatie van Spaanse (en uiteindelijk Italiaanse?) schuld. Herinner dat Monetisatie van schulden = HYPERINFLATIE.

In de VS wordt Bernanke met zijn goedkope praatjes beschuldigd van de zwakke aandelenmarkten en de zwakke dollar. Hoe is het toch mogelijk dat de massa blijft luisteren naar de leugens van mensen als Ben Bernanke? Er is niets oprechts aan deze man, niet eens zijn bevende stem. Verkleed met pruik zou hij lijken op John Law. In Europa hebben we een vergelijkbaar verhaal waar de ogenschijnlijk verstandig pratende politici GEEN IDEE hebben wat er nu gebeurt. De crisis die we nu kennen is meer dan een financiële crisis. Het is ook een sociale, economische en humane crisis. 

India is opgeklommen naar de top van het lijstje van Iraanse olieafnemers, zij hebben China in het eerste kwartaal ingehaald in een koopgolf vooruitlopend op strictere sancties tegen Teheran deze zomer, volgens data gepubliceerd door een leidende industry consultant. Herinner dat we "Piekolie" hebben en daarom is het voor Iran niet moeilijk om klanten te vinden.

Dit is ABSOLUUT NIET HET MOMENT om VASTGOED te kopen! Vooral in die landen van de Vastgoedbel op het punt staat leeg te lopen: België, Nederland, Frankrijk. Degenen die NU vastgoed kopen met behulp van een hypotheek zullen zichzelf vervloeken voordat dit decennia voorbij is. Waar in de VS mensen kunnen weglopen van een huis(schuld), is dit onmogelijk in de EU omdat de kopers aansprakelijk blijven met al zijn/haar bezittingen en toekomstige inkomens totdat de volledige schuld is afbetaald. Vastgoed is een hoge orde kapitaalsgoed en haar waarde komt ALTIJD (dramatisch) naar beneden gedurende Hyperinflatoire depressies.

De grootste 1 april grap is al die domme policiti te zien mogelijkheden te zoeken om de prijs van Ruwe olie en benzine naar beneden te brengen. Ze maken me aan het lachen en aan het huilen. Zeker als ze speculatie de schuld geven. Het is slechts de prijs van Aardgas en Steenkolen die is gedaald...maar omdat we PIEKOLIE hebben en ook omdat ze meer en meer Fiat geld printen is het ONMOGELIJK geworden om de prijs van ruwe olie naar beneden te brengen. [Aardgas is een wapen gebruikt in de oorlog tegen Iran]. De ironie van dit verhaal is dat het OOSTEN elke druppel die het WESTEN bespaart consumeert. De dag dat de wereld zal begrijpen dat de VS (maar ook Europa) met waardeloos Fiat papieren geld betaald voor invoer van goederen, zal de hel losbarsten en is het Amerikaanse imperium voorbij. Als Socialisme overleeft wordt Europa teruggeworpen naar de Middeleeuwen. 

Lees verder in de abonneesectie...

 


VRIJDAG 13 APRIL - WAT HEEFT HET VOOR ZIN OM GOUD/ZILVER TE HEBBEN ALS DE OVERHEID HET U AFNEEMT OP HET MOMENT DAT U DIT HET HARDSTE NODIG HEEFT-


banksters monopolyGeactualiseerde secties: in bewerking

Bankiers zitten niet rustig achterover te leunen om toe te staan dat quadriljoenen aan fiat monopolie geld verdampen of waardeloos worden binnen 1 dag. Zij zullen - zoals gebruikelijk - terugkeren tot elk mogelijk alternatief, zelfs OORLOG. In de tussentijd worden hoofdkwartieren beschermt door de individuen die uw lokale bankkantoor runnen. In de meeste gevallen en per definitie begrijpen zij niet echt wat er gebeurt en doen alles wat zij kunnen op de "fantasie" levend te houden. Zelfs als zij het begrijpen, zou het wakker schudden van klanten suïcidaal zijn. Voor de spaarders, ervan uitgaande dat ik het mis heb, gaan niets verloren omdat niemand zich druk maakt om de prijs van goud in een booming economie en gezond financieel systeem. 

1 april of "Sterilized QE" of de grootste propaganda grap van de 21e eeuw werd vernoemd bij meerdere gelegenheden in Europa. U kunt het vergelijken met vliegende varkens en voedsel voor gekken. Vergeet niet dat met het einde van het Romeinse rijk, de boeren hun velden hadden verlaten omdat brood gratis werd weggegeven in Rome en Romeinen zichzelf aan het vermaken waren in het Kolosseum terwijl Barbaarse legers Rome binnentraden. Vandaag de dag is het niet anders...de onverschilligheid van de massa is verbazingwekkend!

Na de Griekse Feta en de Spaanse Paella hebben we nu Italiaanse spaghetti renteverhoging. We gaan niet in details omdat zulks slechts een makeover is van wat we in het verleden hebben gezien en wat opnieuw in de toekomst gaat gebeuren, totdat we een soort van eind oplossing hebben...NU is de tijd om te handelen en uw spaartegoeden in veiligheid te brengen! Wat de reden ook is van degenen die in ontkenning blijven leven, zij willen hun vermogens simpelweg verliezen bij de problemen die niet weggaan...de problemen worden simpelweg erger op een moment dat we het risico van een FLASHCRASH kennen (voorbeeld 1989 in voormalig Sovjet-Unie). Stel dat we een flashcrash beleven, zullen velen 's morgens wakker worden en constateren dat hun hele vermogen is verloren...en ga er maar niet van uit dat de bankiers zich ook maar om u zullen bekommeren.

Als slechts 5% van de mensen 5% van hun spaartegoeden zouden omzetten in goud/zilver, zou de prijs van goud heel snel stijgen naar tenminste $10.000 

Overheden kunnen niet voldoende belastingen innen om het probleem op te lossen! Zo ja, dan wat zijn deze idioten aan het doen? Heeft u al goud...als dat zo is dan is het verstandig dit uit de buurt van deze idioten te houden!

 

 

 


DONDERDAG 12 APRIL - ALS U ALLEEN GEÏNTERESSEERD BENT IN SNELLE WINSTEN, BENT U OP DE VERKEERDE SITE - IN BEWERKING!


wSpain10-YrEen paradigma wijziging en een worstcase scenario dat Spanje kan worden teruggeworpen naar de middeleeuwen. Dit is de boete die dit land mogelijk moet betalen, door het meedoen met een politieke Frankenstein en een dwangbuis die elke gezelligheid die het in zich had heeft gedood. Wat velen onderschatten is dat het gevolg van het EU drama tenminste 2 generaties duurt voordat enige verbeteringen zullen worden waargenomen. Het duurt normaal (The Age of Uncertainty - Galbraith) 3 generaties voordat herstel mogelijk is. [de wreedste misdaden worden gepleegd zonder een pistool]. De Europese Firewall is veel te klein om het uitvouwende drama te beheersen, de truc van het goedkoop uitlenen van geld aan banken zodat zij kunnen bieden onder de lokale rentetarieven lijkt te haperen...dus zal er MEER en MEER fiat geld moeten worden gecreëerd...dit zal uiteindelijk leiden tot hogere inflatie en stijgende nominale prijsniveaus van echte activa (alleen Lage orde consumentengoederen). VASTGOED zal u niet redden...verwacht dat prijzen blijven crashen en/of op lage niveaus blijven, voor tenminste de komende 20 jaren. Amerikanen houdt u vast voor de volgende foreclosure golf, terwijl het aantal foreclosures in de VS 64.000 hoger is dan afgelopen jaar.

usfederaldeficitPolitieke autoriteiten zullen alles in hun macht doen om de maskerade zo lang als mogelijk voort te zetten. Zulks bestaat uit propaganda, manipulatie van de financiële markten, verbieden van cash geld, kapitaalcontroles en meer belastingen. Herinner dat zij (net als de republikein Romney) hun (spaar)geld buiten politiek bereik houden. Op hetzelfde moment zijn de overheden de beste verzekering tegen een crash en zelfs tegen zwakke markten. Zij KUNNEN en zullen simpelweg een voortgaande crash van de aandelenmarkt en deflatie van de obligatiemarkt niet toestaan. De waarheid is dat zij de natuurlijke financiële mechanismen slechts voor een bepaalde tijd kunnen tegenhouden. Zoiets wordt duidelijk zichtbaar voor de goud- en zilversector. Weinigen herinneren dat gedurende de jaren '80, de "Hunt Brothers" de zilvermarkt in een hoek probeerde te drijven, deze run werd gestopt door de COMEX die alleen VERKOOP orders accepteerde. Wees geadviseerd dat afgezien van stijgende marge-eisen, zoiets mogelijk opnieuw zal gaan gebeuren. Men moet begrijpen WAAROM men goud en zilver moet aanhouden en hieraan ook moet vasthouden. Een systeem gebaseerd op SCHULDEN en waardeloos FIAT GELD kan simpelweg niet overleven! Als u kijkt naar VS staatsschuld, is het duidelijk dat iets mis ging in 2001 en dat de zaken nu slechter gaan en NIET beter. Een vergelijkbare situatie voor West-Europa. [een tekort betekent dat meer geld wordt uitgegeven dan verdiend en een tekort eindigt als meer SCHULD...meer schulden betekent meer Fiat geld en dit resulteert in meer inflatie].


WOENSDAG 11 APRIL -


Welkom in Zimbabwe. De Dow Jones & SP500 lopen in "overhead supply" (grafiek patroon aangevend dat de aandelen hoogstwaarschijnlijk geen grote vorderingen gaan maken in de nabije toekomst) en dat we tenminste enige consolidatie moeten meemaken voordat hogere niveaus mogelijk zijn. QEIII zal QE I + QE II overteffen, dit moet per definitie..."zij moeten exponentieel grotere hoeveelheden Fiat geld creëren om het financiële systeem in leven te houden". Markten zullen opwaarts bewegen (net als goud/zilver) zodra het algemeen bekend is dat QE III in werking is gesteld en zodra (voor Europa) markten begrijpen dat Portugal en Spanje en welk EU land dat ook in problemen loopt, zal worden gered. 

En als ze het niet wegnemen door inflatie, doen ze het door middel van belastingen. In België is een aanvullende belasting "bedacht" waarbij iedereen met een jaarlijks inkomen van € 20.020 of meer per jaar als rijk wordt geclassificeerd en daardoor voor 4% extra zal worden belast. [herinner de mooie woorden van fiscale amnestie van een jaar geleden...wat een grote val dat het betrof..dit gezegd hebbende verdienen zij die deze politici geloven, geen betere politici]. De belasting wordt geheven in samenwerking met Belgische banken en is slechts het begin van aanvullende (rijkdom) belastingen.

De totale wereldwijde geldvoorraad bedraagt 40 biljoen dollars. Als we hieraan een biljard aan derivaten toevoegen (totale nominale waarde van een "OTC" (over the counter) derivaat wordt reële waarde in geval van bankroet), lijkt de bestaande 40 biljoen dollar belachelijk laag in vergelijking tot de derivaten [de nominale waarde van uitstaande OTC derivaten wordt $700 biljoen door de BIS]. Het was voorheen 1,144 biljard voordat het computer waarderingmodel dat door BIS wordt gehanteerd, werd gewijzigd.

Herinner die domme politici en zielige overheidsfunctionarissen die schreeuwen dat herstel om de hoek ligt!? Voor degenen die nog altijd in ontkenning leven, we gaan een DEPRESSIE beleven en mogelijk zelfs een OORLOG, voordat er een herstel zal zijn. En als de productiemachine niet terugkeert naar de westerse wereld, is er zelfs geen fatsoenlijk herstel mogelijk. Hopelijk zullen de politici die deze crisis hebben veroorzaakt hiervoor boeten. Dit gezegd hebbende, wat heeft het voor zin om papieren winsten te boeken als deze kunnen worden weggevaagd gedurende de nacht...net zoals dit gebeurt tijdens en na een oorlog.

- De CEO van BEST BUY legt zijn functie neer en 50 winkels worden gesloten. Electronica is een van de sectoren negatief beïnvloed door de (hyper)inflatoire depressie.
Sony staat op het punt om 10.000 werknemers te ontslaan...het probleem is dat dit geen geïsoleerd probleemgeval betreft

President Obama is net als één van ons!  Collegegeld zou betaalbaar moeten zijn...Gezondheidszorg een recht van iedereen. Door collegegeld duur en onbetaalbaar te maken, wordt een samenleving verwoest. Een dak boven je hoofd, scholing en gezondheidszorg zijn fundamentele rechten waar een ieder van ons recht op zou moeten hebben. Als het Amerikaanse defensiebudget voor scholing en gezondheidszorg gebruikt zou zijn, zou de VS de grove fouten die zij nu maken, wellicht niet hebben gemaakt. Santorum heeft de race om presidentschap beëindigd en het wordt duidelijk dat Romney de republikeinse presidentskandidaat gaat worden. Deze man kan niet worden vertrouwd, hij is een voormalige Mormoonse priesters die zijn spaartegoeden offshore aanhoudt! Hoewel de kansen dat Romney gekozen wordt heel erg klein is...gelukkig maar.

Lees verder in de abonnee sectie...

 


DINSDAG 10 APRIL - WAAROM HEBBEN ZE DE CHINESE DRAAK GEWEKT?


 Geactualiseerde secties: 

chinese dragonDe huidige crisis zet niet alleen schuldeisers tegen debiteuren, belastingbetalers tegen ambtenaren, jong tegen oud en de westerse wereld tegen Azië. Net als in de jaren '30 en '70, zal een nieuw monetair systeem ontstaan; de regels zullen hoogstwaarschijnlijk door werelds groeiende economische macht, China, worden opgesteld. Een Chinees systeem zal er anders uitzien...en kent een hoge mate van controle! Bent u er klaar voor om een schaap te worden? Het ideale scenario zou zijn het uiteenvallen van de Euro, omdat een dergelijke actie uiteindelijk de Europese economie/ maatschappij kan redden.

Er zijn 3 manieren om te reageren op de huidige economische schuldencrisis:

1. Een maatschappij kan inflateren. Het is inflatie wat de VS en de EU nastreven. 
2. Een maatschappij kan stagflatie nastreven net zoals Japan probeerde...dat beleid heeft het lijden slechts verlengd, leidt een land nergens naar en op het einde moet het toch nog kiezen voor inflatie/deflatie.
3. Een maatschappij kan kiezen voor deflatie. Deflatie is alleen mogelijk als u uw eigen valuta heeft. In Europa is zoiets onmogelijk geworden sinds de politieke narcistische idioten de lus van het touw waar ze mee worden opgehangen, om hun eigen nek hebben gebonden.

Wat we vandaag de dag zien is is woede omdat de overheidsschuld wordt doorgerold naar de private sector...zulks een beleid resulteert normaal gesproken in een burgeroorlog/oorlog/revolutie. 

Lees verder in de abonnee sectie...


VRIJDA 6 TOT DINSDAG 10 APRIL - FINANCIËLE MARKTEN IN DE VS ZIJN VANDAAG EN MORGEN GESLOTEN!


Geactualiseerde secties: 

Waarom houdt de Amerikaanse republikeinse presidentskandidaat Mitt Romney zijn spaartegoeden in Turks-en Caicoseilanden? Gelooft u echt dat politici hun spaargeld aanhouden bij lokale banken? Gelooft u nou echt dat politieke partijen geen bank rekening(en) hebben in Zwitserland? Gelooft u dat zij geen goud/zilver hebben?

Credit rating agency "Egan Jones" heeft de VS gedowngraded tot AA afgelopen donderdag, als gevolg van serieuze zorgen over de stijgende overheidsschuld. In haar rapport betreffende deze downgrade, schreef managing director Sean Egan: "als de schuld-tot-BBP boven 100% uitkomt, wordt de financiële flexibiliteit van een land steeds meer gespannen...voor de eerste keer sinds WOII, steeg de overheidsschuld van de VS boven 100%.

Vertrouwelijke informatie onthuld dat de belastingdeal tussen de Zwitserse overheid en de Duitse belastingdienst geen 20%, maar een 40% haircut is!

Grafieken deze week kunnen mogelijk de laatste VERKOOP-CLIMAX zijn voor de goud/zilver sector. Een aantal Bullish wedges, Bullish hoofd- schouder patronen, potentiële Island omkeringen en andere hausse technische patronen op een moment dat de meeste goud/zilver indices aandelen zijn teruggevallen op hun 200 daags voortschrijdende gemiddelden. Het belangrijkste echter is dat het SENTIMENT EXTREEM BEARISH is geworden, dit duidt aan dat alle "weak hands" hun goud posities hebben verkocht..Afgelopen week was het resultaat van vijf banken die de markt lieten zien wie in hun opzicht de baas is. De grafieken worden moeilijker te lezen, maar op hetzelfde moment wordt de SPOELING nauwer dan de natuurkundige wetten toestaan, wat er voor zorgt dat de positieve uitbraak (goud en zilveraandelen kunnen gemakkelijk 30-40% stijgen tijdens een handelssessie - zulks gebeurde in het verleden en zal opnieuw gebeuren) als het gebeurt iets wezenlijks zal zijn. Bedenk wat er gebeurt met de goud sector als slechts 2,5% van de huidige investeerders ontwaken uit de economishe toestand waarin de markten vandaag de dag verkeren. Conclusie: een ABSOLUTE KOOP...en ideale moment posities te nemen/ te vergroten.

Markten kunnen langer onlogisch blijven dan wij solvabel kunnen blijven. Dit is WAAROM het vandaag de dag dodelijk is om via DERIVATEN en ander BANK GEFABRICEERDE instrumenten te investeren. De totale marktkapitalisatie van de gehele goud/zilver sector is wellicht kleiner dan de totale kapitalisatie van Coca-Cola. Het is dan ook een duidelijk instrument voor bankiers en hedge fondsen om uw geld te bemachtigen [ik hoop echt dat u zich ervan bewust is dat uw bankier NIET uw vriend is]

"Sprott Asset Management's John Embry vertelt vandaag aan King World Nieuws dat de goud- en zilvermarkt manipulatoren "hun hand serieus aan het overspelen zijn" en drijven vraag voor het fysieke metaal ver omhoog omdat papieren prijzen naar beneden worden gebracht".

Lees verder in de abonnee sectie...

  

DONDERDAG 5 APRIL 2012 


Het is pompen of verzuipen: zonder QE wankelt de economie en het gehele financiële systeem!!! Vandaar dat ze geen andere keus hebben dan QE tot in de oneindigheid!...en een systeem waar ze meer schulden moeten maken om schulden te kunnen aflossen zal zich OPBLAZEN...op een moment dat u het niet verwacht. Dit zal een tijdperk beëindigen waar MENSEN tot slaaf zijn gemaakt door SCHULDEN (hypotheken, autoleningen, Treasuries, bankdeposito's,...)

De historische overval van de 21e eeuw op klaarlichte dag (video in het Frans en een AANRADER):...HEEFT U GOUD...or droomt u nog steeds weg in een wereld met een waardeloos fiat schuldensysteem!? Blythe Sally Jess Masters (22 maart 1969 geboren) is een econoom en huidig hoofd "Global Commodities" bij JP Morgan Chase. Zij is verantwoordelijk voor het structureren en distribueren van "Credit Derivative products" bij JP Morgan. Mevrouw Masters werd directeur op 28 jarige leeftijd, de jongste vrouw die deze status in de geschiedenis van het bedrijf bereikte. Zij krijgt op grote schaal de kredieten voor het creëren van de moderne credit default swap, een vorm van verzekering die een schuldeiser beschermt als de schuldenaar van het kapitaal de lening niet meer kan terugbetalen (wanbetaler). Zodra het systeem zich opblaast, zullen alleen ECHTE ACTIVA (grondstoffen, energie, voedsel, goud, zilver,...) overleven.

Lees verder in de abonnee sectie


WOENSDAG 4 APRIL 2012 - VRAAG ME NIET WANNEER DE MANIPULATIE ZAL STOPPEN - IK WEET HET NIET -


love daisy

Geactualiseerde secties: Zilver,(scroll naar beneden voor maandelijkse grafieken), Goud & Zilver major aandelen (in bewerking)

Ik houd van je, ik houd niet van je, houd van je... WASHINGTON (Reuters) - FED beleidsmakers hebben zich herbezien voor de noodzaak van een nieuwe ronde van monetaire stimuli (geen QEIII), omdat de economie van de VS langzaam aantrekt. De notulen van de vergadering van afgelopen dinsdag van de bijeenkomst bij de Centrale Bank liet zien dat slechts twee van de tien stemgerechtigde beleidsvormers van het Federal openmarkt comité, de noodzaak zagen voor additionele monetaire verruiming. 24-25 april zal Bernanke ons waarschijnlijk gaan vertellen dat 'hij van ons houdt'...meer

Of de markten wel of niet worden gemanipuleerd (vandaag werden ze gemanipuleerd....eigenlijk kan ik bijna blindelings identificeren of er marktmanipulatie is of niet), korte termijn is Casino en zoals verwacht neemt de VOLATILITEIT toe! Vraag me niet hoe het mogelijk is dat alles wat gisteren steeg, vandaag daalt en wat gisteren daalde (voorbeeld LAM.TO) vandaag weer steeg. Er is simpelweg geen fatsoenlijk en eerlijk antwoord, waar ik me van bewust ben. Er is een veelvoud aan redenen: manipulatie (Goldman Sachs werd - uit het niets - Bullish voor goud; je kan deze mensen niet vertrouwen en financiële instituten die short zijn op goud kunnen nu mogelijk in paniek raken - ze zullen het u niet vertellen, of wel?) We hebben ook een schuldenafbouw zoals we kenden na het Lehman Bros. drama. Als dit het geval is wordt elke activa verkocht totdat de balansen fatsoenlijke cijfers vertonen...Wat er ook gezegd en geschreven wordt, dit is niet de tijd om uit een koekenpan en in het vuur te springen.

GOLD manipulation

Deze week is een belangrijke week en het handelsvolume bevestigt dit. Stel dat we een bodem hebben, zullen belangrijke volumes deze verzegelen.

Het goede nieuws is dat het grootste gedeelte van de markt nu in dezelfde richting beweegt (of alle aandelenkoersen stijgen of ze komen allemaal naar beneden), dit maakt een follow-up gemakkelijker.

Lees verder in de abonnee sectie

 


D

 

Dinsdag 3 april 2012 -  


Nieuws van vandaag is slechts bestemd voor abonnees!

meer in de abonnee sectie... 


MAANDAG 2 APRIL 2012 - 


Geactualiseerde secties: Goud-$, Onroerend goed, Onroerend goed - Spanje, Prijsevolutie van ruwe olie, landbouwproducten, koper, platina, non-ferro's

Op het moment dat Amerikaanse republikeinse presidentskandidaten en zelfs president Obama toegeven dat de sancties tegen Iran (SWIFT, aardgasprijs) niet drastisch genoeg zijn en niet goed worden uitgevoerd, zijn het oosten en de BRIC landen zichzelf aan het organiseren zijn om zich los te breken van de Westerse wereld. Het is duidelijk dat AL HET MOGELIJKE WORDT GEDAAN om het FIAT PAPIEREN GELD in leven te houden, waarbij allen die deze actie belemmeren moeten worden uitgeschakeld. Wat 'zij' niet vertellen is dat de praktijk van Fiat papieren geld erger is dan DIEFSTAL...het zijn woekerpraktijken omdat het voor iedereen die geen Fiat geld kan printen een geen overheidsschuld kan creëren onmogelijk wordt SPAARTEGOEDEN intact te houden...tenzij deze worden bewaard als een internationaal geaccepteerde grondstof, zoals goud. [de facto, de VS en de EU betaling voor import van goederen met LUCHT en SCHULDEN...er we naderen het punt waar deze bel zal barsten]. 

Cuando pensábamos que éramos ricos—toen we dachten rijk te zijn.  Tenminste 1,5 miljoen niet afgebouwde, onverkochte of ongewenste woningen liggen verspreid over het land, het product van een nog immer leeglopende huizenbel die de Spaanse economie de komende jaren dreigt te ondermijnen. Het is de kater na een episch feest, een periode die Spanjaarden nu aanduiden als "cuando pensábamos que éramos ricos"—"toen we dachten rijk te zijn". Alleen Ierland kan met Spanje wedijveren om de grootste huizenbel. 

" De schatting is dat het aantal gedwongen huisverkopen in Spanje zal verdrievoudigen. Dagelijks vinden ongeveer 120 uitzettingen plaats. Degenen die de hypotheken niet meer kunnen betalen, kunnen niet zomaar weglopen van hun schuld, zoals in de VS. Er is vanavond een verhaal over een huiseignaar die haar baan verloor en die uit haar huis werd gezet. Nog altijd is zij meer dan de helft van haar schuld verschuldigd, namelijk meer dan €100,000. Dit is nog exclusief de kosten van gerechtshof en eventuele boetes."

Als de banken in staat zijn een "foreclosed" huis te verkopen, wordt dit bedrag afgetrokken van de restant schuld. Gangbaar in deze tijden is dat het vastgoed op de veilig wordt aangeboden, maar dat er geen bieders zijn. Dit betekent dat de bank het huis overneemt voor de helft van de oorspronkelijk geraamde waarde, en zij trekt dit bedrag van de restant schuld af - dit zorgt dat de schuldenaar nog altijd een hoge schuld heeft openstaan bij de bank. Spaanse huizenprijzen zijn gedaald met tenminste 20%. Realistische schattingen gaan zelfs uit van een minimale totale waardedaling van 40-60%. [als u denkt dat u veilig zit omdat de vastgoedbel in uw land nog niet is gebarsten...dan staat u nog een onaangename verrassing te wachten!...het beste scenario zal zijn dat u een BOEL LUCHT aan het aflossen bent. 

Spain RE

Net als bij andere grondstoffen, wordt de waarde van goud en zilver bepaald door vraag en aanbod, net als door speculatie. De FED, London Bullion market Association, JP Morgan Chase en HSCB holdings hebben fractioneel reserve bankieren uitgeoefend en zijn betrokken in het naakte short selling wat kunstmatige prijsonderdrukking als gevolg heeft. Eer herhaling van de Gold Fund...dit keer op een meer slinkse manier...maar het eindresultaat zal hetzelfde zijn: op een dag zullen de bankiers de controle verliezen en het is goed mogelijk dat op die dag de prijs van goud meer dan verdubbelt...meer over de gold pool 

Aankomende week zal zeer belangrijk zijn (kan zelfs kritisch zijn) voor goud- en zilveraandelen 

Lees verder in de abonnee sectie

 


 

Waarop geeft een abonnement bij Goldonomic u recht? - de beste manier om uw vermogen te beschermen (of u nou een kleine spaarder bent of een grote belegger)!!

Categories: Financieel Nieuws

Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."
Cron Job Starts