30
april
2015

NIEUWS APRIL'15 (publiek)

Spijtig genoeg geloven de meeste mensen dat ons financieel systeem niet kan omvallen, zoals destijds werd geloofd dat de Titanic niet kon zinken

SSL site seal - click to verify


Donderdag 30 april 30, 2015 - bankiers worden als puntje bij paaltje komt overheidsambtenaren


Baltimore-RiotsUpdated sections: US-dollar, Euro-goud

De Zwitserse centrale bank weigert vragen om cash te mogen opnemen. Daarmee komt een eeuwenoud conflict weer aan de oppervlakte. We stevenen opnieuw af op een strijd tusen de klanten en de bankiers.  (Lord Acton). Het probleem zit echter dieper, het is nu meer een strijd geworden van 'Wij het volk' tegen de banken én de autoriteiten.

De autoriteiten begrijpen nog altijd niet wat er aan de hand is en nochtans is dat vrij duidelijk. Het volk komt in opstand omdat er geen werk meer is, de kansen op een inkomen dus verkeken zijn en, last but not least, omdat er ook al geen hoop meer is. 

        • Ons politiek systeem werkt van geen kanten meer
        • In Zuid-Afrika is er racisme tussen de zwarte stammen onderling, tegen Mozambikanen en mensen uit Malawi,....inderdaad immigranten uit andere Afrikaanse landen.
        • Syrië
        • Israel – Palestina
        • Jemen
        • De vluchtelingen in de Middellandse Zee
        • Frankfurt en de anti-ECB rellen
        • Ook rellen in Ferguson
        • En recent ook in Baltimore
        • Libië staat nog steeds op stelten met stammen die elkaar bevechten, terwijl ook 5 regeringen druk bezig zijn om met elkaar oorlog te voeren
        • Irak
        • Wereldwijd gedraagt de politiek zich steeds brutaler
        • Jongeren sluiten aan bij IS omdat ze geen job, geen inkomen, geen voedsel en geen hoop hebben
        • Ben ik misschien nog een land vergeten? Waarschijnlijk wel

Screen Shot 2015-04-29 at 22.28.19

 Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Woensdag 29 april 2015  - We leven in een wereld met een planeconomie (zoals ondet het communisme) en niet in een vrije markt economie!!!!


Bijgewerkten secties: Europese overheidsobligaties

political-liesPraatjes zijn voor de vaak: wanneer alle andere ingrepen (lage & negatieve rentevoeten, QE - het drukken van geld) gedoemd zijn om te mislukken of wanneer het onmogelijk wordt om andere instrumenten te gebruiken (zoals het optrekken van de rentevoeten), vallen de overheden terug op het afleggen van ronkende verklaringen. Een duidelijk signaal dat het einde in zicht is......

De Boston Fed geeft toe dat er geen exit mogelijk is, waarmee gesuggereerd wordt dat QE de nieuwe "Normale Monetaire Polictiek" dreigt te worden. Waar zal dit alles eindigen? De Boston Fed laat doorschemeren dat QE een blijvend instrument in de trukendoos van de Amerikaanse centrale bank zal blijven. QE tot in het oneindige kan dus een realiteit worden en dat is allesbehalven een vrolijk vooruitzicht. De Fed heeft als één van haar belangrijkste objectieven financiële stabiliteit en de flash crash van oktober 2014 op de markten voor Amerikaanse staatsobligaties toont aan dat de situatie op dat vlak niet is verbeterd. Janet Yellen en haar Fed zullen er nog een vette kluif aan hebben.  

De Amerikaanse bedrijfswereld wordt plots getroffen door een golf van faillissementen, het is van het eerste kwartaal van 2009 geleden dat nog zo veel bedrijven overkop gingen. William Snyder, topman van de Deloitte Corporate Restructuring Group, verklaarde aan Reuters dat in Houston een heel team van consultanten en specialisten zich met failliete bedrijven moet bezig houden. Opvallend daarbi is dat de faillissementen niet in de olie-industrie (fracking) plaatsvinden, maar in sectoren als retail, healthcare, mining, finance. Het aantal bankroete bedrijven is plots fors beginnen te stijgen na enkele relatief kalme jaren.

Op die manier kan het onvermijdelijke UITGESTELD maar niet GESTOPT worden. Toen in de jaren 30 van de vorige eeuw de door de Federal-Reserve gevoede speculatieve zeepbel  ontplofte, gingen veel banken failliet. Daardoor daalde het geldaanbod met bijna een derde over een periode van 3 jaar. Tot dusver werden de meeste banken met overheidsgeld gered, de banken kregen bovendien op een legale manier de mogelijkheid om de rekeningen van de klanten te plunderen wanneer ze in moeilijkheden zouden raken.

In 1933 besloot de nieuw verkozen president Franklin D. Roosevelt om de terugval van het geldaanbod  af te remmen door een drastische ingreep. Hij sloeg alle goud aan dat zich in privé-handen bevond en devalueerde de US dollar. Voor de operatie kostte een troy ounce goud 21 Dollar, nadien steeg de goudprijs naar 35 Dollar.  Niet zo veel later gaf het Supreme Court toestemming om sommige US overheidsobligaties, zoals bijvoorbeeld de obligaties betaalbaar in goud, waardeloos te verklaren. Dit toont overduidelijk aan hoe overheden in moeilijke periode de regels kunnenn wijzigen en de eigen wetten met de voeten mogen treden.

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Dinsdag 28 april 28, 2015 - Liquiditeit brengt de financiële markten in beweging


migration boatBijgewerkte sectie: corporate bonds (bedrijfsobligaties)

De situatie in the Midden-Oosten blijft inktzwart en de massale immigratie die plaatsvindt vanuit Noord-Afrika zal grote problemen in Europa veroorzaken. Maar ook elders stellen zich problemen. Als de huidige trend zich verder zet, zullen immigranten het grootste deel van de Amerikaanse bevolking uitmaken in 2023. Blanke Amerikanen zullen een minderheid zijn tegen 2044. Dat zeggen conservatieve groepen in de VS op basis van de data van het US Census Bureau.

Centrale banken hebben wereldwijd miljarden Dollars, Euro's en Yen's uit de lucht geplukt...de uitstaande kredieten zijn door het dak gevlogen, maar slechts een klein deel van het gecreëerde geld heeft zijn weg naar de economie gevonden omdat de banken bankroet zijn. Wanneer de banken hun toxische activa aan marktwaarde moeten waarderen, zal geen enkele bank nog overeid staan. Sinds 2009 zijn de uitstaande schulden met 57.000 miljard Dollar toegenomen en al die schulden hebben de wereldeconomie geen greintje beter gemaakt. Het enige wat er is gebeurd, is dat er meer liquiditeit op de beurzen is ontstaan. Die beurzen zijn nu massaal overgewaardeerd. 

Niet alleen zijn de beurskoersen zwaar overgewaardeerd, maar ook brengen obligaties niets meer op of geven zelfs een negatief rendement. Overheidsobligaties die een negatieve return opleveren, een dergelijke situatie mag zonder enige vorm van overdrijving surrealistisch genoemd worden. De overheden proberen wanhopig om de rente nog verder naar omlaag te duwen in een poging om de economie weer draaiende te krijgen.   Helaas werkt niets nog...dit is het einde van het einde...

Wanneer de opwaartse beweging uiteindelijk de goud- en zilvermarkt zal bereiken, staat er iets kolossaals te gebeuren, iets dat elke verbeelding zal overtreffen. We verwachten dat goud en zilver de opwaartse trend zullen hervatten terwijl de beurzen op een complete ramp afstevenen.

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag 27 april -  Negatieve rentevoeten zijn een stiekem schuldenmoratorium


negative interest rates

Bijgewerkte secties: obligaties algemeen en VS (niets meer van te snappen - volledig tegen alle logica in - uiterst gevaarlijk - gemanipuleerd) = de grootste zeepbel ooit! , wereldbeurzen uitgedrukt in goud , 

Waarom blijven de schulden wereldwijd aan snel tempo toenemen, waarom blijft het geldaanbod overal toenemen en waarom hebben we negatieve rentevoeten?

Geld wordt uitgegeven door de overheden. Het wordt bij wijze van spreken 'uit de lucht geplukt' wanneer de centrale banken overheidsobligaties inkopen. Het door de FED vers gedrukte geld is al omgezet in schulden. Telkens wanneer de Amerikaanse centrale bank een check uitschrijft, wordt er geld geschapen.

De overheid gebruikt het geld om haar uitgaven te betalen en belast haar onderdanen om de rente te betalen. Treasuries (Amerikaanse staatsobligaties) kunnen afgelost worden, waardoor het geld in omloop afneemt of er kunnen meer Treasuries uitgegeven worden zodat het geld in omloop toeneemt.

Het op die manier gecreërde geld wordt door de overheid gebruik om haar uitgaven te financieren en eindigt als deposito's bij de centrale banken. Als eindresultaat van fractional reserve banking kunnen de commerciële banken een hefboom zetten op het geld gecreëerd door de centrale bank om op die manier nog meer geld te creëren. Bankdeposito's en bankkredieten zijn belangrijk en moeten in de gaten gehouden worden. Bankkredieten zijn een vorm van geld die geassocieerd kan worden met een alsmaar stijgende schuldenberg. Op die schulden moet vanzelfsprekend rente betaald worden. 

Negatieve rentevoeten komen neer op een gevaarlijk spelletje: noch de banken en de overheden noch de mensen in de straat leggen het loodje. Wanneer banken en overheden toch onderuit gaat, staat uzelf hetzelfde lot te wachten....

Dit is vanwege zijn structuur een exponentieel systeem. Alle Dollars/Euro's worden gedekt door schulden. Daarom moet elk jaar voldoende geld geleend worden om de te betalen rente op alle uitstaande schulden te dekken. Dus elk jaar moet minstens de interest op die schulden betaald worden.  

Wat gebeurt er wanneer een monetair systeem dat continu moet uitbreiden vanwege zijn interne structuur, uiteindelijk toch zijn fysieke limieten bereikt?

paying to lendEen mogelijk bankroet is de Achillespees van ons financieel systeem of zelfs van elk systeem dat op schulden is gebouwd. Zonder continue expansie van de geldhoeveelheid kunnen de schulden uit het verleden niet gedelgd worden. Bankroet gaan kan uiteindelijk het volledig financieel systeem vernietigen.

Belangrijk om te begrijpen is dat alle UITSTAANDE SCHULDEN terugbetaald moeten worden, samen met de rente op die schulden. INTEREST is zodoende een belangrijke factor. Interest is namelijk een multiplier factor en hoe lager de interest hoe lager de multiplier. Negatieve rentevoeten hebben een NEGATIEVE multiplier factor. De vraag is of negatieve rentevoeten in staat zijn om het groeieffect van de uitstaande schulden AF TE REMMEN. Zeker is in ieder geval dat ze niet in staat zijn om het proces te doen keren. 

 

In 2015 kunnen overheden niet alleen geld creëren, maar ze worden er bovendien ook nog eens voor beloond. 
 

Al wie zelfs maar een seconde denkt dat de overheden samen met de centrale banken de rentevoeten richting ZERO en zelfs daaronder gemanipuleerd hebben zonder andere redenen dan om hun eigen voortbestaan veilig te stellen, is wel heel erg naïef. De overheden zuchten en kreunen onder een enorme schuldenberg, we zijn er ons allen van bewust dat de situatie veel erger is dan men ons wil doen geloven. Bovendien zal die situatie in de komende jaren alleen maar nog erger worden. Negatieve rentevoeten komen goed van pas omdat ze toelaten om nog meer schulden aan te gaan. Daarnaast verlichten ze natuurlijk ook de rentelast op de uitstaande schulden. Negatieve rentevoeten zijn een verborgen vorm van een schuldenmoratorium. 

Negatieve rentevoeten verlengen dus het leven van de parasieten en de bloedzuigers, maar verkorten het leven van spaarders, ondernemers en zij die welvaart creëren in. Dit is klaar en duidelijk een verlies/verlies situatie. 

De manipulatie van de financiële markten gebeurt door instrumenten zoals DERIVATEN en FIAT GELD. De huidige monetaire politiek wordt gevoerd op basis van ECONOMETRICS en ALGORITHMEN geprogrammeerd door de computers van de Federal Reserve, de ECB en de Situation Room in Washington D.C. Deze modellen en matrixes bepalen naar alle waarschijnlijkheid ook de wisselkoersen, de prijzen van goud en zilver, de hoogte van de beurskoersen en de prijzen van alle mogelijke grondstoffen. Zo lang als er onderweg geen GROTE ONGEVALLEN gebeuren of zolang als er geen HYPERINFLATIE opduikt, trekken de centrale banken aan het langste eind. Ze beschikken samen met de overheden over een vrijwel onbeperkte macht om te doen wat ze willen doen. Hun instrumenten zijn DERIVATEN en FIAT MONEY. Zij bieden de overheden de kans om de bal alsmaar verder voor zich uit te stoppen...elke week, elke maand en elk jaar is daarbij belangrijk.

 

Dit heeft allemaal met obligaties te maken....hebt u voldoende goud achter de hand?

  • Griekenland wordt versmacht door een schuldenberg
  • Oekraine bevindt zich in nauwe financiële schoentjes
  • De Oostenrijkse provincie Karinthië gaat op zijn beurt onderuit door te veel schulden
  • Hetzelfde geld voor Puerto Rico
  • De schulden van de lokale overheden in de VS swingen de pan uit
  • Er zijn problemen met bedrijfsschulden in China (Baoding Tianwei Baobian Electric LTD)
  • De Amerikaanse frackingbedrijven worden nu op hun beurt met het schuldenprobleem geconfronteerd

Wat nog moet komen:

  • De overheidsschulden gaan kopje onder als de rente begint te stijgen
  • In de VS nemen de kansen op een zeepbel in de studentenkredieten toe
  • Autoleningen vormen eveneens een gevaar (de meeste zijn sub-sub-prime)
  • De markt voor woonkredieten worstelt nog steeds met foreclosures
  • Derivaten overschrijden een gevaarlijke drempel, de nucleaire tijdbom zal ontploffen wanneer de rentevoeten stijgen

 Belangrijke technicals: zie abonneesectie

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.

Vrijdag 24 april 2015 - Regeringen die geen enkele hoop meer hebben om hun schulden te kunnen terugbetalen, worden nu in feite betaald om geld te lenen


Bijgewerkte secties:

Te veel schulden, negatieve rentevoeten en een zwaar overdreven creatie van geld eindigen ALTIJD in een ontwaarding van het Fiat Paper Money, instortende valutakoersen en een STIJGING VAN DE GOUDPRIJS.  Regeringen die geen enkele hoopp meer hebben om hun schulden te kunnen terugbetalen, worden nu in feite betaald om geld te lenen....en worden beloond omdat ze zich in het verleden diep in de schulden hebben gestoken. Het is hoogst eigenaardig dat NIEMAND hierover zijn beklag maakt.

debt to gdp neg yield EU
The Western World is all about debt and about Interest rate manipulation
dollar LT capital destruction1
and worhtless Fiat Money....  

Goud zal de UITEINDELIJKE RECHTER ZIJN...De Point and Figures chart vertelt er alles over! [chart met volledige commentaar is beschikbaar op de abonneesectie inclusief. chart in Euro] We weten met 100% zekerheid dat de goudprijs zal stijgen...we weten alleen niet WANNEER dit zal gebeuren.

Gold pf31 

 Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Donderdag 23 april 2015 - Een gevaarlijk spelletje schaak: het is onmogelijk om de rente te verhogen zonder het financieel systeem te ontregelen


 Hoe meer politici zich bezighouden met de economie en met ondernemen, hoe sneller zij de maatschappij ontregelen.


Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Woesdag 22 april 2015 - de jacht op de Tempeliers is geopend !


kipBijgewerkte secties: zie abonneesectie 

Wie zijn leven lang hard gewerkt en gespaard heeft, is er straks aan voor de moeite. De jacht op de Tempeliers is geopend. Straks wordt iedereen die spaargeld heeft, opgepakt en gefolterd tot hij/zij te kennen geeft waar het spaarvarken verborgen werd. Dit is een eerste stap. Wat we in Griekenland zien, is al een 2de stap. De 3de stap wordt een bail-in of een directe holdup bij klaarlichte dag. Hoe het spektakel wordt beindigd, weet men nog niet zo duidelijk te omschrijven. Mogelijks zal de Operatie GUTT (na WW II) erbij verbleken....Zeker is dat iedereen wie blijft zitten, straks gepluimd en geslacht wordt.

De fiscus viseert dit jaar tien specifieke belastingplichtigen. Het gaat van bedrijfsleiders over huiseigenaars tot managementvennootschappen. Bron: Tijd.

De federale overheidsdienst Financiën deelt al enkele jaren op zijn website mee welke belastingplichtigen extra in het vizier komen. Gisteren verschenen de prioriteiten voor dit jaar. Bij de fiscus vergelijken ze het vaak met verkeerscontroles. Die worden ook vaak aangekondigd. Zo wil de fiscus iedereen stimuleren om correct te werken bij de belastingaangifte die later dit jaar ingediend moet worden. Wie komt in het vizier?

  1. Bedrijfsleiders: Bedrijfsleiders hebben net als werknemers twee mogelijkheden: ofwel kiezen ze voor een kostenforfait. Dat is 3 procent van het volledige beroepsinkomen, met een maximum van 2.370 euro. Een andere mogelijkheid is dat ze zelf hun kosten bewijzen. Die categorie zal extra gecontroleerd worden.
  2. Managementvennootschappen: Wie een beroep doet op de vennootschapsstructuur om redenen van fiscale optimalisatie - vaak managementvennootschappen - wordt in de gaten gehouden.
  3. Bedrijven met een lage winstmarge: Ondernemingen die een lagere winstmarge hebben dan gebruikelijk in de sector worden extra gecontroleerd.
  4. Wie boven zijn stand leeft: Belastingplichtigen van wie men vermoedt dat ze niet alle inkomsten hebben aangegeven komen in het vizier. Het gaat om mensen van wie, op basis van tekenen van welstand, de werkelijke inkomsten hoger zijn dan de aangegeven inkomsten. 'Wie uitgaven doet die niet in overeenstemming zijn met zijn inkomen, moet kunnen bewijzen vanwaar dat geld komt. Wie dat niet kan, wordt extra belast', zegt Francis Adyns, woordvoerder van Financiën. Een voorbeeld is iemand die met een Porsche rijdt, maar een karig beroepsinkomen aangeeft.
  5. Huiseigenaars: Wie een of meerdere woningen bezit, maar de onroerende inkomsten niet heeft aangegeven kan makkelijk opgespoord worden via de kruising van databanken.
  6. Ouders: Wie kinderen ten laste heeft, geniet een fiscaal gunstregime. Dat wordt dit jaar extra gecontroleerd, om te vermijden dat er ouders zijn die geen kinderen meer ten laste hebben en toch het gunstregime genieten.
  7. Gebruikers van openbaar vervoer: Wie met het openbaar vervoer naar het werk gaat, krijgt zijn verplaatsingskosten belastingvrij terugbetaald. Dat wordt extra gecontroleerd zodat onterechte aanvragen opgespoord kunnen worden.
  8. Wie niet al zijn beroepsinkomsten aangeeff: De fiscus kan de loonfiches van alle loontrekkenden controleren. Die kunnen vergeleken worden met de werkelijke aangegeven beroepsinkomsten. Wie niet alles heeft aangegeven, moet bijbetalen.
  9. Grensarbeiders: Belgen die in Frankrijk werken, in de grensstreek, genieten een fiscaal gunstregime. Dit jaar wordt gezocht naar misbruiken, voor wie ten onrechte van dat fiscaal regime geniet omdat ze te veel dagen buiten de grensstreek hebben gewerkt of buiten de grensstreek wonen.
  10. Btw-plichtigen: Bedrijven die onterecht een btw-krediet hebben teruggevraagd of geboekt komen in het vizier. Ook bedrijven die hun activiteiten onderworpen aan de btw hebben stopgezet lopen in de kijker.

't Is gebeurd! Regering Tsipras legt beslag op reserves van staatsbedrijven, steden en gemeenten. Bron: Express.be

zeusNa weken van speculatie heeft de Griekse regering maandag een decreet afgevaardigd dat steden, staatsbedrijven en lokale overheden verplicht hun cashreserves over te maken aan de Griekse centrale bank. Het geld wordt daarna door de Griekse centrale bank uitgeleend aan de Griekse regering zodat die haar rekeningen kan blijven betalen. Volgens het decreet, dat maandag in het Griekse staatsblad verscheen, is er sprake van 'een extreem dringende en onvoorziene situatie'.'

De reacties laten niet op zich wachten. George Papanikolaou, de burgemeester van Glyfada, een van de voorsteden van Athene, vraagt zich af of nu 'naast een legaal en grondwettelijk probleem ook een moreel probleem is gecreëerd: 'Ook wij hebben verantwoordelijkheden tegenover onze burgers.' Glyfada heeft zo'n 16 miljoen euro reserves op de bankrekening staan. Ook Giorgos Patoulis, de burgemeester van de stad Marousi en de voorzitter van de Centrale Unie van Griekse gemeenten, spreekt van 'een politiek onaanvaardbare beslissing'. Geen enkele regering heeft het geld van de gemeenten durven op te eisen.'

Volgens insiders moet de maatregel 2 miljard euro in de Griekse schatkist brengen. Maar wat er juist met het geld zal gebeuren is niet duidelijk. De regering Tsipras heeft recent aangekondigd dat de uitbetaling van ambtenarenlonen en pensioenen absolute voorrang houdt. Tenzij het geld moet dienen om de schulden aan het IMF en andere crediteurs terug te betalen.

Wees voorbereid op de grootste biggest margin call in de geschiedenis. Alle schulden zullen vroeg of laat terugbetaald moeten worden, de economie zal daartoe goederen en diensten moeten produceren. Een andere oplossing is er NIET.  Als dat zo is, waardoor doen de overheid en haar vazallen alles wat in hun macht ligt om dit onmogelijk te maken? Er moet dringend iets veranderen om dit onmogelijk te maken voor de intelligente psychopaten (zijn ze intelligent of zijn het simpelweg vierdubbelovergehaalde idioten? Het zou hen verboden moeten worden om zelfs maar te dromen over de economie. 

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Dinsdag 21 april 2015 - Wanneer de waarde van de duizenden miljarden Dollars aan activa op de balans van de FED met 1,30% daalt, is de Amerikaanse centrale bank officieel bankroet.


Bella StranoBijgwerkte secties: zie abonneesectie

Voor een half miljoen Dollar koopt u een huis in een exclusieve buurt in het noorden van West Palm Beach (klik op de foto om meer te zien).

Dit huis is, zoals de meeste huizen in Florida gebouwd met alles er op en er aan. Het zicht is adembenemend, in de buurt is er van alles te doen. Dergelijke huizen in een dergelijk klimaat zijn alleen in de VS te vinden. 

Wettelijk verplicht zijn alle nieuwe huizen in Florida HURRICANE-bestendig gebouwd. Toch blijft het belangrijk om te kiezen voor een huis dat gelegen is buiten een overstromingsgebied. Een watervloed kan meer schade in een huis aanrichten dan een orkaan! De meeste oudere huizen bevinden zich wel binnen het bereik van het water. Daarom is het verstandig om te kiezen voor een meer recent huis in een veiligere buurt. 

Rekening houdend met prijs/kwaliteit biedt Zuid-Afrika het meest aantrekkelijke vastgoed, met de Verenigde Staten op de tweede plaats. 

Obligaties met negatief rendement worden meestal gekocht door institutionele beleggers (pensioenfondsen, verzekeraars, banken...) omdat deze wettelijk daaartoe verplicht zijn. Het feit dat we zero tot negatieve rentevoeten hebben, betekent dat we op het einde van de cyclus zijn beland.  We weten niet wat de uiteindelijke gevolgen van zero of negatieve rentevoeten zullen zijn, maar we zijn er wel zeker van de leveraging in het systeem de kracht van de beweging alleen maar zal versterken. De huidige mismatch tussen risico's en rendement is ronduit zorgwekkend. Wees voorbereid op meer volatiliteit op plaatsen waar je het niet meteen zult verwachten. Uiteindelijk zal er een einde komen aan het financieel systeem zoals we dat sinds 1971 kennen.  Het valt moeilijk te voorspellen wanneer het zal gebeuren...maar een ongeval kan op eender welke dag gebeuren. Wanneer de overheden het systeem drijvend kunnen houden, staat ons hoe dan ook HYPERINFLATIE te wachten. Verbazingwekkend hoe de Mainstream Media berichten over zero en negatieve rentevoeten zonder daar enige verdere commentaar op te geven. Ze doen alsof dit de doodgewoonste zaak in de wereld is.

We weten dat de rentevoeten, de grondstoffenprijzen, de obligatiekoersen, de beurzen en alles wat met derivaten te maken heeft, gemanipuleerd worden door de overheden Het verbaast me telkens opnieuw dat vermogensbeheerders, nieuwsbrieven,...etcetera steeds opnieuw slimmer willen zijn dan de realiteit en er maar niet in slagen om andere oplossingen aan te reiken om ons SPAARGELD TE REDDEN.. 

Het probleem van de migranten hebben we te danken aan het westen.  Politici hebbben nooit iets anders gedaan dan de symptomen te bestrijden, nooit werd het probleem bij de wortels aangepakt. En morgen zal dat al evenmin gebeuren. De tussenkomst van westere landen in het Midden-Oosten heeft geleid tot de creatie van IS, ISIS of hoe ze zich ook mogen noemen. Washington stopte met het zijn van de “the only geopolitical actor” die de evoluties in de regio bepaalde (Assange). Heel wat mensen weten dat wapens naar Syrië getransporteerd werden in een poging om de Iraanse invloed in Irak terug te dringen, dit gebeurde door het steunen van de soennieten. Wat we niet weten is dat in de afgelopen jaren Saudi Arabia, Qatar en Turkije hun macht hebben kunnen opdrijven en een zekere vorm van onafhankelijkheid ten opzichte van de VS bereikt hebben. Zo was ISIS vanaf het begin een creatie van het westen (EU-USA) die de leden van de organisatie trainde en bewapende om het Midden-Oosten en Noord-Afrika te destabiliseren. De situatie in sommige delen van Nigeria, Somalia, Eritrea, Syrië,...is zo slecht geworden dat sommige mensen liever hun leven riskeren door over de zee richting Europa te vluchten. Daarom is het onrechtvaardig om Libië en al wie deze emigranten helpt criminelen te noemen. Ik vraag me af of de Mainstream Media de ontsnapte negerslaven in de VS jaren geleden ook criminelen zouden genoemd hebben. De VS ondervinden geen hinder van de vluchtelingenstroom, maar de CIA was wel achter de schermen actief toen Kadhaffi nog leefde...klik hier voor meer

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag 20 april 2015 -  Het goud zal volop profiteren van de zwanenzang van het papieren geld 


QEBijgewerkte secties: zie abonneesectie

We bevinden ons midden in de GROOTSTE ZEEPBEL die er ooit is geweest. Wanneer deze 'bubbel' barst, zal alles wat we gebruiken, aanraken en mee leven eveneens onderuit gehaald worden: papieren geld, valuta's, bankdeposito's, spaarrekeningen, obligaties, levensverzekeringens, pensioenfondsen, papieren geld, 'papieren' goud en zilver, futures, vastgoed, derivaten...De klap zal enorm zijn, zoals een meteoriet die neerstort op aarde. 

In een laatste inspanning om het boeltje overeind te houden, zullen de overheden aan een razend tempo geld blijven drukken. Al dat geld zal in een bodemloze put gestort worden. Daarnaast zal desnoods met geweld het geld van de burgers aangeslagen worden. Op die manier zullen we met hyperinflatie kennismaken en die kennismaking zal niet lang meer op zich laten wachten.

 

Meer geld drukken helpt niet
Lage of nulrente zal niet helpen Goedkopere valuta's zullen niet helpen
Goedkope energie zal geen oplossing bieden
Zogenaamd slimme praatjes brengen geen zoden aan de dijk, leugens doen dat al evenmin

Het bancair systeem is onderling verbonden en bevindt zich in een zeer zwakke positie.  Kijk maar wat er gebeurde doen de Zwitserse centrale bank haar munt loskoppelde van de Euro. Deze maatregel heeft het Oostenrijkse bancair systeem aan het wankelen gebracht. De Oostenrijkse banken zijn aan het verzuipen omdat ze op grote schaal in Zwitserse Francs geleend hebben. Kijk wat er gebeurt met Griekenland. Het probleem is niet Griekenland maar Deutsche Bank, Soc. Générale,..de top-EU-banken die op hun beurt de Europese overheden het hand boven water moeten houden.

De sociale zekerheid is een grensoverschrijdend probleem, ook hier spelen de banken een grote rol. Zij financieren namelijk dit probleem.  In de VS is de huidige waarde van alle beloften gedaan door de overheid aan de senioren wat betreft  Medicare, Social Security Medicaid (kortom het geheel van de sociale voorzieningen) door het plafond gevlogen, wanneer alles in rekening wordt gebracht zou de schuld van de federale overheid 205.000 miljard in plaats van 17 miljard Dollar bedragen. De VS beleven namelijk een demografische boom en dat is het omgekeerde van een baby boom.  

Wat er ook moge gebeuren, zodra de zeebel barst zal de massa zien dat de keizer geen kleren draagt. Het wonder zal in een mum van tijd omslaan in een nachtmerrie...Goud & zilver zullen eveneens uit circulatie genomen worden (de wet van Gresham). De financiële markten zullen bedolven worden onder waardeloos papieren en digitaal geld,..en de overheden zullen proberen aan te slaan wat ze ook maar in handen kunnen krijgen. 

De trend van alsmaar dalende rentevoeten is het tot dusver nog niet herkende signaal van de economische depressie die rondom ons al wild om zich heen slaat. Deze depressie zal de wereldeconomie vernietigen, maar ze zal ook een punt zetten achter de hegemonie van onverantwoordelijke politici en leugenachtige bankiers. 

Griekse vastgoedeigenaars slagen er zelfs aan de helft van de prijs van 5 jaar geleden niet in om commercieel en residentieel vastgoed te verhuren...hun bezittingen blijven gewoon leeg staan.  Vastgoed zal GEEN bescherming bieden tegen de gevolgen van hyperinflatie zoals het ook geen bescherming biedt tegen deflatie. Vastgoed is een High Order Capital Goods en de prijzen van deze goederen dalen tijdens periodes van hyperinflatie, depressie en recessie. 

Important Technicals: zie abonneesectie

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Vrijdag 17 april 2015 - In de sectoren goud en zilver worden de Bollinger banden steeds smaller!


currency warBijgewerkte secties: voor belangrijk fundamenteel en technisch nieuws zie de abonneesectie

De opwaartse beweging bij de Russische munt kreeg woensdag een psychologisch belangrijk verlengstuk toen de Roebel in Moskou werd verhandeld aan 49,90 ten opzichte van de Dollar. Het was geleden van 28 november dat de koers van de Roebel, de zwakste munt in 2014 maar de beste in 2015, nog zo hoog noteerde. Dinsdag sloot de Russische munt af op 50,89 ten opzichte van de US dollar op de Moscow Exchange. Dit betekent dat de Russische economie profiteert van de zwakkere Roebel.

De geschiedenis herhaalt zich telkens opnieuw...In de jaren 30 van vorige eeuw, toen de vraag wereldwijd instortte, bevochten de belangrijkste industrielanden elkaar op een krimpende markt door de importtarieven op te trekken. De US Smoot-Hawley Tariff regeling legde recordheffingen op wat betreft de invoer van meer dan buitenlandse 20.000 producten. De maatregel was bedoeld om de binnenlandse markt af te schermen, maar leidde tot een versnelde instorting van de internationale handel. Zoals in 1929 kreeg de internationale handel ook in 2009 klappen. Ditmaal werd voor een andere oplossing gekozen: de eigen markten werden niet langer afgeschermd door invoertarieven, maar door de ontwaarding van valuta's als gevolg van het overvloedig drukken van geld. Op die manier werd krampachtig geprobeerd om de exportpositie te versterken. 

Wanneer het papieren geld roemloos ten onder zal gaan, is het uur van het goud aangebroken. De prijsstijging zal spectaculair zijn!

  Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Donderdag 16 april 2015 - Het volledige monetaire systeem is niets anders dan gelegaliseerde diefstal!


Bijgewerkte secties:  zie abonneesectie

Het volledige monetaire systeem is niets anders dan gelegaliseerde diefstal! 95% van de economen, journalisten en politici hebben hier niet het flauwste besef van. En als ze het al weten, is het laatste waar ze aan denken om het aan ons te zeggen.


De meest waarheidsgetrouwe definitie van inflatie is een expansie van de geldhoeveelheid. Prijsstijgingen zijn daar een gevolg van. 

Het grootste deel van de opbrengst van de belastingen wordt niet gebruikt om scholen, wegen of publieke diensten te financieren....maar wel om rente op uitstaande schulden te betalen op obligaties uitgegeven door de centrale banken..FED, ECB, BoJ, BoE, IMF,.. In de VS was voor de oprichting van de centrale banken (in 1913 werd de FED  opgericht) geen behoefte aan federale belastingen...

Er zijn per definitie altijd meer schulden in het systeem dan dat er geld is.. mathematisch gezien zal het systeem op een bepaald moment crashen. Zero en negatieve rentevoeten vertellen ons dat die dag niet zo ver af meer is.

Ons hele monetaire systeem is niet anders dan gelegaliseerde diefstal.

Realiteit is dat zelfs bij een begroting in evenwicht en bij een eerlijke afbetaling van de schulden (zoals de intelligente psychopaten en sommige economen zeggen dat zal gebeuren) het probleem waarschijnlijk niet opgelost kan worden.. Dit is simpelweg onmogelijk in ons huidig financieel systeem zonder dit systeem te vernietigen.

Watergate was peanuts in vergelijking met wat Nixon deed op de geldmarkten...

Conclusie: Nixon was een veel grotere bedrieger dan de geschiedenis tot dusver heeft begrepen.

  • Er is GEEN mogelijke oplossing. Beleggers die krampachtig vasthouden aan valuta's, obligaties, bankdeposito's dreigen op relatief korte termijn alles te verliezen. Hetzelfde geldt voor de aandeelhouders van de centrale banken. 
  • Hyperinflatie is in het economisch landschap al aanwezig....alleen vertaalt het zich nog niet in een stijging van de prijzen.
  • Hyperinflatie zal valuta's, obligaties en deposito's simpelweg WAARDELOOS maken.
  • Hyperinflatie zal het laatste GELOOF in het Ponzi Schema de kop indrukken.
  • Er staat ons een massale deflatiegolf te wachten...
  • Alleen wie op een tegendraadse manier heeft geïnvesteerd, zal financieel overleven.
  • Wij weten hoe, waar en wanneer....het is nu aan u om uw familie VANDAAG te beschermen.

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Woensdag 15 april 2015 - M
onetaire hyperinflatie zal op een bepaald moment leiden tot prijshyperinflatie. Het is slechts een kwestie van tijd alvorens dit zal gebeuren.


recoveryBijgewerkte secties: uraniumaandelen, banken en financiële aandelen

Elke 5 jaar herberekent het International Monetary Fund de "Special Drawing Rights," afgekort SDR. . . De Chinezen hebben al meermaals te verstaan te geven dat zij bij de volledig herberekening van de partij willen zijn in die SDR's. Die volgende herberekening komt er in september en oktober. Daarmee staat het als een paal boven water dat de laatste 4 maanden van 2015 turbulent zullen worden. Niet alleen China maar ook  Rusland zullen hun zeg willen hebben over de nieuwe SDR.

Wanneer de inflatie correct wordt berekend is het GDP (gross domestic product of BNP) in de VS negatief geweest sinds de terugval in december 2007. De Amerikaanse economie heeft zich simpelweg nooit hersteld. 

De prijzen op de obligatiemarkt, een markt met een omvang van 100.000 miljard Dollar, wordt niet bepaald door de wetten van vraag en aanbod maar door een handvol centrale banken.  Amerikanen begrijpen gewoonweg niet hoe Europese instellingen en overheden overheidsobligaties met een NEGATIEVE RENTEVOET kunnen verkopen.  Weinig mensen in de VS begrijpen dat in Europa de wetgever gebiedt dat verzekeraars, pensioenfondsen en zelfs banken gedwongen zijn om een belangrijk deel van hun portefeuille te beleggen in overheidspapier of in papier dat door de overheid gegarandeerd wordt. HET is de WET, niet meer of niet minder!

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Dinsdag 14 april 2015 - Een renteverhoging in de VS, zelfs maar met een kwart procent, zou de derivatenmarkt in vuur en vlam zetten...en de bankiers en de overheden zouden zich flink de vingers branden. 


national debtUpdated sections: olie- en aardgasaandelen

Ons bankensysteem is zo gemaakt dat sommigen onvoorstelbaar rijk zijn kunnen worden, terwijl de rest van de bevolking door de fiscus voorgoed tot armoede is gebracht. In feite wordt alleen maar de illusie van voorspoed en gelukt gewekt. Die illusie moet in stand gehouden worden omdat onze wereld is gebaseerd op consumptie, krediet en schulden.

 

Neem consumptie, krediet en schulden weg en de grond wordt weggeslagen onder de voeten van zowel banken als overheden...

Om de bal alsmaar verder voor ons uit te schoppen, hebben we behoefte aan de illusie dat we de waarheid te horen krijgen uit de mond van mainstream media, van beroemdheden en van de overheid. Onafhankelijike waarnemers blijven wijzen op de lekken in de officiële versie die ons opgediend wordt, maar de illusie van waarheid is zo sterk dat het heelwat personaliteit en intelligentie vraagt om er doorheen te kijken.

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag 13 april 2015 - Oekraine kan het 1ste EU-land worden dat bankroet gaat - Is een GREXIT wettelijk onmogelijk !?


hillary 4 presidentUpdated sections:  zie abonneesectie

Zal Hilary Clinton de eerste vrouwelijke president van de VS worden? Politici zoals Rand Paul en zelfs Jeb Bush zullen het erg moeilijk hebben om te winnen van een bekwame en goed voorbereide vrouw die voordien al in het Witte Huis heeft gewoond. Denk er aan dat alles te maken heeft met MACHT...

NEMEA bank is een GEVAARLIJK spelletje....Malta doet denken aan Cyprus en IJsland alvorens beide landen op de knieën werden gedwongen. Banken en bankiers kunnen hoe dan ook niet vertrouwd worden. Je moet goed gek zijn om spaargeld langer dan een jaar vast te leggen in de hoop een aantrekkelijke intrest te krijgen. Dat geldt op de eerste plaats voor spaargeld in Euro, want die Euro is een bedreigde munt geworden.

Bezitters van een levensverzekering zijn met deze gewaarschuwd, een waarschuwing die geldt voor zowel TAK21 en TAK23 als voor bezitters van pensioenfondsen. De regering van Mexico verkocht obligaties in Euro's met een looptijd van 100 jaar. En nog een primeur: Zwitserland is het eerste land dat obligaties met een looptijd van 10 jaar met een negatieve rentevoet heeft uitgegeven. Wie is idioot genoeg om dergelijk papier te kopen?  Het zijn natuurlijk institutionele beleggers die obligaties met een looptijd van 100 jaar of obligaties met een negatieve rente in portefeuille nemen. Maar het ergste van alles is dat dit allemaal gebeurt met UW GELD.

Het is vrijwel zeker dat Oekraine op een virtueel bankroet afstevent.  Standard & Poor’s heeft de rating voor de schulden van dit land op lange termijn verlaagd tot CC, of nog een streepje lager dan het vorige CCC niveau. De downgrading doet veronderstellen dat een bankroet op de uitstaande schulden in vreemde valuta's vrijwel onvermijdelijk is, zo stelde het ratingagentschap in een begeleidende commentaar. Bovendien blijft ook de outlook voor de kredietrating negatief. De totale uitstaande schuld van  Oekraine mag geschat worden op $50 miljard, waarvan 10 miljard dollar dit jaar vernieuwd moet worden. We verwachten meer druk op de koers van de Euro in de komende weken en maanden.

Wettelijk gesproken is een GREXIT simpelweg onmogelijk. Yanis beschikt over sterke troefkaatrten en zijn land kan de onderrhandelingen met Europa nog geruime tijd rekken. Ook dit kan de druk op de koers van de Euro verder doen toenemen. Intelligente psychopaten waren zo overtuigd van het eigen gelijk dat ze er simpelweg geen rekening mee gehouden hebben dat op zekere dag een land aan de uitgang van de Eurozone zou staan. Dit geeft blijk van een ontzettend gebrek aan inzicht.  Een geval van collectieve zinsverbijstering, inderdaad.

Meer negatief nieuws voor de US-Dollar:Oostenrijk, Spanje en Zuid-Korea zijn toegelaten als stichtende leden van de Asia Infrastructure and Investment Bank (AIIB), zo kondigde het Chinese Ministerie van Financiën zaterdag aan. Een stichtend lid heeft het voorrecht om de regels te helpen vastleggen. Met deze 3 landen er bij bedraagt het aantal stichtende leden nu 41. Het definitieve aantal wordt bepaald op 15 april.

Important fundamentals and technicals: zie abonneesectie

 Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Vrijdag 10 april 2015 -  Zuid-Amerika wil de Amerikaanse militaire basissen weg (het Romeinse rijk valt uit elkaar)


panama-trumpBijgewerkte secties: wereldbeursindexen , 

Zuid-Amerika wil de Amerikaanse militaire basissen weg (het Romeinse rijk valt uit elkaar). De politieke leiders van de United States, Canada en Latijns-Amerika komen op 10 en 11 april samen op de 7de top van de beide Amerika's die in Panama City, Panama, zal gehouden worden. Onderwerp van gesprek worden een aantal onderwerpen die de westerse hemisifeer aanbelangen, zoals bijvoorbeeld de relaties tussen Cuba en de United States. Die relaties zijn jarenlang bevroren geweest. Een ander controversieel onderwerp op de agenda is inderdaad het sluiten van de basissen van de VS in Latijns-Amerika. De vraag tot sluiting zal aan de Amerikaanse regering gesteld worden omdat deze basissen niet langer relevant zijn. 

Autoriteiten, centrale banken, banken,.... (en nu ook de Griekse banken) zullen het volk voor de zot blijven houden, precies alsof de dag van morgen niet zal aanbreken. Wat de bankiers ook doen (zoals het uitgeven van waardeloze T-bills in Griekenland, negatieve nominale rentevoeten, het manipuleren van de financiële markten), we zien voorlopig geen enkele reactie bij de grote massa...en zo lang als de massa niet begrijpt dat ze bij de neus wordt genomen, zal ze in het systeem blijven geloven.

Zo lang de massa niet begrijpt dat ze bij de neus wordt genomen, zal ze blijven geloven in het systeem...en zal het 'systeem' zichzelf in leven houden...

Alleen HYPERINFLATIE zal in staat zijn om de massa wakker te schudden en om deze Fata Morgana een kopje kleiner te maken. De autoriteiten zijn zich hiervan bewust en zullen alles doen wat in hun macht ligt om zoveel mogelijk propganda over deflatie te verspreiden. Hyperinflatie doet het vertrouwen in Fiat Money, in de banken en in het financieel systeem als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Donderdag 9 april 2015 - Wachten is moeilijk, maar geduld wordt uiteindelijk wel beloond!


boiling frogBijgewerkte secties:

Lage en negatieve rentevoeten drijven de gemiddelde belegger tot wanhoop. Lage inflatie, lage obligatierendementen en lage rentevoeten wereldwijd brengen het breekpunt voor de wereldeconomie en voor politieke stabiliteit akelig dichtbij. De Bank for International Settlements waarschuwt voor meer economisch onheil als het zo verder gaat. De dalende trend bij de rentevoeten duwt steeds meer landen steeds dieper in onverkend terrein. We willen nogmaals benadrukken dat voor 2.400 miljard Dollar aan langlopende staatsobligaties nu aan negatieve rentevoeten verhandeld wordt. Steeds meer beleggers zijn bereid om te betalen om staatsobligaties te mogen aanhouden. Sinds 2011 is duidelijk dat er ongelooflijk veel rek zit op de obligatiemarkten. Maar op een bepaald moment zal de elastiek te ver uitgerekt zijn, hij zal met een doffe knal uiteenspatten. Op dat moment zullen de gevolgen catastrofaal zijn. 

In de afgelopen 4 maanden hebben enkele van de grootste Griekse banken, waaronder Piraeus, Alpha en Eurobank — voor meer dan 13 miljard euro aan obligaties uitgegeven, gewaarborgd door de staat. Deze kortlopende obligaties werden niet verkocht aan buitenlanders. Ze werden uitgegeven door de enige instantie die ze ook durfde te kopen: zijzelf.  De banken geven voor miljarden  van deze obligaties uit omdat ze vanwege de garantie van de Griekse overheid ingewisseld kunnen worden voor cash bij de Europese Centrale Bank.  Zo lang als de problemen bij de banken zich focussen op financiering op korte termijn en niet op solvabiliteit kan dit werken ...meer

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Woensdag 8 april 2015 - Labour heeft in het UK een EU EXIT als eerste partij op de verkiezingsagenda geplaatst.


lala-landUpdated sections: zie abonneesectie

Het merendeel van de beleggers vertoeft momenteel in LALA-land. Dat is hetzelfde land waar de ECB, FED, BoJ, BoE,..een onderkomen hebben gevonden. Met ZERO en NEGATIEVE rentevoeten bouwen ze de OP EEN NA GROOTSTE ZEEPBEL ooit. (de grootste is die op de obligatiemarkten)

Wanneer spaarders en ondernemers gestraft worden en onproductieve mensen zoals politici, overheidsambtenaren met al het lekkers gaan lopen, is een GEMEENSCHAP ten ondergang gedoemd...

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Dinsdag 7 april - Gouden eieren voor verstandige beleggers


truth and lieBijgewerkte secties: $-Gold , Silver , US-Dollar, €-Gold & €/$ , Aussie-Gold & Aussie/$/  , Swiss-Gold & FS/$/€ , 

Om de hoek wacht geen economische opleving, maar eerder een depressie. Iedereen probeert ons iets wijs te maken: overheid, mainstream media, het leeuwendeel van de gespecialiseerde financiële pers...we verzuipen in de positieve berichten. Het 'fantastisch herstel' in de Verenigde Staten kreeg een koudwaterdouche door de publicatie van de werkloosheidscijfers voor de maand maart op Goede Vrijdag. Bovendien werden de 'gekke' cijfers over de voorbije drie maanden naar beneden aangepast.

De belangrijkste reden waarom veel beleggers/spaarders geld verliezen, is omdat ze kortzichtig zijn en te veel uit op winsten op korte termijn. De huidige bodemvorming bij het goud duurde veel langer dan we hadden verwacht...bovendien valt op GEEN ENKELE MANIER te voorspellen hoe lang het zal duren alvorens de bodemvorming voldoende is gerijpt en we een nieuw opwaarts gericht been krijgen. De goudprijs trekt momenteel weer aan en wie al aan boord zit, blijft daar beter. Diegenen die halverwege uitspringen, zijn meestal veel slechter af.

Niet te missen: de nieuwe PF charts in de sectie voor Swiss-Gold & Swiss/$/€ !

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag 6 april 2015 - Alle bankiers zijn overheidsambtenaren geworden...


Bijgewerkte secties: zie abonneesectie

De situatie in Griekenland kan vanaf 9 april naar een climax toegroeien, voor de zomer zal het uur van de waarheid aanbreken.

old drachmaGriekenland is volop bezig met het voorbereiden van de nationalisering van de banken en met de introductie van een nieuwe munt. Die plannen zullen uitgevoerd worden wanneer de eurozone zijn eisen niet zal minderen. Syriza, de extreem-linkse partij die nu aan de macht is, verklaarde alles in het werk te zullen stellen om de overheidsdiensten draaiende te houden. Ook de pensioenen zullen indien mogelijk verder uitbetaald worden. Mogelijk zal het land volgende week een betaling aan het Internationaal Monetair Fonds moeten overslaan, een gebeurtenis die zonder precedent zou zijn. 

We zijn een linkse partij. Indien we moeten kiezen tussen het niet-aflossen van een verplichting aan het IMF of het in de steek laten van onze bevolking, is de keuze snel gemaakt. 

“We zullen de banken sluiten en ze vervolgens nationaliseren. Indien dat nodig zou zijn, lanceren we een nieuwe munt. Iedereen zal wel begrijpen wat dit betekent. Wat we niet willen, is een protectoraat van de EU worden.", aldus een bron in Athene. Het zal duidelijk zijn dat deze woorden wijzen in de richting van een terugkeer naar de drachme.

In de clinch gaan met het IMF – al is het maar voor enkele dagen – is een strategie die niet zonder risico's is. Geen enkel geïndustrialiseerd land heeft ooit de Bretton Woods instellingen getrotseerd. Er zal een bezinningsperiode van ongeveer 6 weken in acht genomen worden alvorens het IMF Griekenland technisch bankroet zal verklaren, maar dit proces kan op verschillende tijdstippen uit de hand lopen. Een aantal dramatische gebeurtenissen kunnen elkaar opvolgen als Griekenland een betaling aan het IMF overslaat. Parallel kan het eurozone bail-out fund (EFSF) volgens de eerder afgesloten overeenkomsten bankroet gaan, waardoor het EFSF gedwongen wordt om onmiddellijke terugbetaling van de uitstaande kredieten te vragen. Dit kan een bankroet van de Griekse staatsobligaties uitgegeven onder het bail-out akkoord uitlokken.

Voor meer info kijk op de site van de Financial Times...klik hier

Nota:

  1. Het leeuwendeel van de Griekse verplichtingen vervalt deze zomer. Op dat moment of zelfs eerder verwacht ik het einde van de backtest van de Euro/Dollar .
  2. De Griekse spaarders die goud bezitten, zullen de enigen zijn die de dans ontspringen. Alle andere activa - inclusief vastgoed - zullen rake klappen krijgenn...
  3. Een Grexit is het beste wat Griekenland kan overkomen. Het betekent een kick-start voor een nieuwe economische boom, de Griekse economie zal opleveren. Voor de Europese politici betekent het echter het begin van een heuse HELLETOCHT, want er komen nieuwe problemen op hen af.

greek debt 2015

De wereldbeurzen dansen naar de pijpen van de creatie van fiat geld: de geldpersen draaien op volle toeren.

  • Op GEEN ENKELE MANIER zullen we lagere beurskoersen te zien krijgen (uitgezonderd relatief korte correcties), tenminste niet zolang de Bank of Japan, ECB, FED, Bank of England, etc...blijven geld drukken.
  • Op GEEN ENKELE MANIER is er gevaar op een lange periode van deflatie en prijs-deflatie zolang als deze centrale banken de geldpersen blijven laten werken.
  • Overheden en banken (bankiers zijn overheidsambtenaren geworden) hebben geen schijn van kans: ofwel de bal zo lang als mogelijk voor zich uitschoppen OF het systeem financieel overkop laten gaan.
  • Dit soort spelletjes eindigt onvermijdelijk ALTIJD in HYPERINFLATIE en beurzen gaan ALTIJD naar omhoog in periodes van hyperinflatie.
  • Publieke vijand nummer 1 tijdens hyperinflatoire depressies is de belastingontvanger (lees: de overheid). Dit geldt nu meer dan ooit.
Volgt u blindelings de massa of bent u een intelligente belegger met een goede neus voor wat op ons afkomt? 

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Vrijdag 3 april 2015 - Vandaag zal er weinig te beleven zijn op de markten...maar hou uw geld toch maar goed in de gaten!


GoldEggsNest

Gold is cheap as chips
Gold in 1934

Deze idiote explosie van de monetaire basis in de VS suggereert niet alleen dat er hyperinflatie in de lucht hangt op relatief korte termijn, het maakt de komst van die hyperinflatie tot een zekerheid.

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Donderdag 2 april 2015 - De 10 voordelen van een Panamese vennootschap: vergeet niet dat de belegger vroeg of laat zijn fysiek goud in een vijandige omgeving zal moeten bewaren


panama towerBijgewerkte secties:

Een Panamse vennootschap is het ideale wettelijke vehikel om zaken te doen, zowel in Panama als daarbuiten. Hieronder de 10 voordelen die Panama te bieden heeft.

  1. Bescherming van activa: Panama biedt een volledige bescherming voor activa die in één of meer vennootschappen zijn ondergebracht.  Concreet wil dit zeggen dat alles wat waardevol is volstrekt legaal en anoniem in een vennootschap kan ondergebracht worden, terwijl de eigenaar de volledige controle in handen houdt.  Onder 'waardevol' kunnen vastgoed, bankrekeningen, waardepapieren, juwelen, edemetalen, voertuigen en noem verder maar op begrepen worden.
  2. Geen belastingen: Panama is een "tax haven" waar winsten gerealiseerd buiten het land zelf niet belast worden. Het land boert uitstekend dankzij de idiote regeringsleiders in Venezuela, Argentinië, de USA, Canada en Europa die hun burgers dood belasten in een krampachtige poging om zelf het hoofd boven water te houden.  De Panamezen zijn niet van plan om deze voorbeelden te volgen.
  3. De planning van erfenissen: het is mogelijk om kostbare en tijdrovende procedures te voorkomen door eigendommen in één of meer Panamese vennootschappen onder te brengen. Een Panama Private Interest Foundation kan dienen als de overkoepelende holding waar de aandelen van één of meer Panamese vennootschappen in ondergebracht kunnen worden. De aangeduide erfgenamen krigen de aandelen in handen bij de dood van de oprichter.
  4. Rechtsbescherming: Panamese bedrijven waar alle activa in ondergebracht werden, genieten van Lawsuit Protection. Advocaten weten maar al te goed dat het weinig zin heeft om iemand voor de rechter te trekken die niets bezit. In gerechterlijke kringen wordt dit "Judgment Proof"genoemd.
  5. Anonieme eigendom: Panama heeft wetten die totale geheimhouding en privacy garanderen wat betreft de eigendom van bedrijven en stichtingen.
  6. Geen zakelijke licenties nodig: Panama laat bedrijven toe om zaken buiten Panama te doen zonder dat een zakelijke licentie in Panama zelf noodzakelijk is. Veel Panamese bedrijven verhandelen goederen wereldwijd, bijvoorbeeld tussen twee landen onderling.
  7. Goedkoop: Het opzetten van een vennootschap in Panama kost weinig geld, ook de rekening wat fees en belastingen betreft valt best mee. Bovendien zijn advocaten er goedkoop in vergelijking met de VS en Europa.
  8. Makkelijk om te doen: Sommige advocatenkantoren bieden "shelf" bedrijven te koop aan, die bijvoorbeeld de mogelijkheid bieden om een bedrijf over te nemen dat in 1998 werd opgericht. Een nieuw bedrijf kan in minder dan 2 weken opgericht worden, zelfs zonder Panama te bezoeken.
  9. Communicatie: in heel wat talen is mogelijk, alle belangrijke documenten worden vertaald.
  10. Eén aanspreekpunt: het is mogelijk om in Panama actief te worden via één enkel aanspreekpunt, zonder te moeten onderhandelen met advocaten en/of bankiers uit verschillende landen. Vergeet echter niet om beroep te doen op iemand die over de juiste ervaring beschikt.

Belangrijke fundamentals: zie abonneesectie

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.

 

Categories: Financieel Nieuws

Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."
Cron Job Starts