30
mei
2022

Mei 2022

ALS U GEEN GOUD BEZIT, KEN U GEEN GESCHIEDENIS, NOCH ECONOMIE!

[Most Recent Quotes from www.kitco.com] [Most Recent Quotes from www.kitco.com] koop je nog altijd papieren goud?
fysiek is tot $200 duurder fysiek is tot $11 duurder Koop je nog altijd papieren goud?

OPMERKING:

 • Internetbeveiliging maakt het voor ons steeds moeilijker om e-mailberichten te verzenden en voor u om ze in uw inbox te ontvangen. Gelieve de volgende e-mailadressen in uw contactenlijst te zetten om dit probleem te vermijden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en controleer je spambox.
 • We raden aan om de site regelmatig te bezoeken. Vooral omdat interessante videos op YouTube gecensureerd worden!
 • Er staat VEEL waardevolle informatie in oudere updates, de moeite om eens terug te lezen.
 • Lees vooral de dagelijkse informatie onder Belangrijke updates.
 • Kaars- en PF-grafieken kunnen te allen tijde worden bijgewerkt, zelfs als ze niet worden vermeld in de "Bijgewerkte secties".

Maandag/dinsdag 30, 31 mei 2022 – Het is niet omdat we afglijden naar een depressie dat de beurzen zullen crashen!


Bijgewerkte secties: Grondstoffen, Grondstoffengrafieken op lange termijn, Bedrijfsobligaties

“Ik ben ervan overtuigd dat het recht om wapens te dragen een belangrijke garantie is tegen mogelijke tirannie van de overheid. Historisch gezien, behield men de macht over het volk door geen wapens in publiek bezit toe te staan.”

De hedendaagse Lodewijk XIV, Lodewijk XV en Lodewijk XVI heten Schwab, Ursula, Rutte, De Croo, Biden, Gates, Soros, Macron,... Het is precies hetzelfde als wat er gebeurde vóór de Franse en andere revoluties, maar dan anders. Ongetwijfeld zal het op dezelfde manier eindigen: Lodewijk XVI en Marie-Antoinette werden onthoofd... koningen en koninginnen (de huidige politici) zullen verdwijnen en hopelijk zullen de levens van allen die stierven voor vrijheid eindelijk worden geëerd.


"Het lijdt geen twijfel dat we in een recessie zitten en afglijden naar een depressie. Maar betekent dit dat de aandelenmarkten en de financiële markten ook zullen crashen? Blijkbaar neemt geen enkele financieel adviseur de tijd om deze zeer belangrijke vraag te beantwoorden. Enkel Goldonomic doet het."


gas prices usa

Biden en zijn superintelligente assistenten (Ursula, Rutte, Johnson, Macron, Charles Michel) doen echt geweldig werk.

 • Dankzij de sancties tegen Poetin is de roebel de 'sterkste valuta' ter wereld geworden. Deze EU- en VS-functionarissen zijn echt idioten!
 • Dankzij de sancties zullen de Britten vaarwel moeten zeggen tegen hun fish and chips. De fish & chips-restaurants in het Verenigd Koninkrijk staan ​​onder zware druk omdat de prijzen van de belangrijkste ingrediënten - waaronder kabeljauw en bakolie - stijgen als gevolg van de Russische invasie in Oekraïne. Maar liefst een derde van de ongeveer 10.000 fish-and-chip-restaurants in het land zou in de komende negen maanden kunnen sluiten, zei Andrew Crook, voorzitter van de National Federation of Fish Friers. De crisis is de ergste die hij heeft gezien, vertelde hij aan CNN Business. De handelsgroep vertegenwoordigt 1.200 fish & chips-bedrijven en bestaat al meer dan een eeuw.
 • Dankzij de sancties sluiten er al restaurants in Illinois vanwege een tekort aan bakolie. Onthoud dat alles in de VS wordt geïmporteerd en vaak "Made in China" is.
 • De wereldwijde voedselonzekerheid heeft een niveau bereikt dat niet meer is gezien sinds de financiële crisis van 2008. Volgens de VN heeft de wereld ongeveer 10 weken tarwe in voorraad.
 • Verschillende Franse steden zijn begonnen met het uitdelen van voedselbonnen aan de bevolking, om de stijgende prijzen te compenseren, meldde de tv-zender France 2.
 • Margrethe Vestager (een EU-commissaris), vertelde woensdag aan de Duitse krant 'Handelsblatt' dat Europese consumenten permanente prijsstijgingen voor energie zullen moeten accepteren, aangezien het continent onafhankelijk wil worden van Russische import.
 • Moskou heeft gewaarschuwd tegen het vormen van een internationale marinecoalitie om ervoor te zorgen dat schepen met graan de Oekraïense havens kunnen verlaten. Er wordt beweerd dat de Russen de Zwarte Zee zouden blokkeren waardoor schepen met graan de havens in Oekraïne niet kunnen verlaten. 
 • De benzineprijzen zijn in bepaalde delen van de VS gestegen tot 7,84 -8,80$ per gallon. Dat is ongeveer 1,84 - 2,20€ per liter. In België zijn de prijzen gelijkaardig en en in Nederland zelfs nog hoger. Mensen in Europa lijken te vergeten dat benzine een jaar geleden minder dan 4$ per gallon kostte, dat auto's in de VS meer verbruiken en dat de afstanden groter zijn dan de gemiddelde afstanden in Europa. Merk op dat de gasprijzen het hoogst zijn in de socialistische staten (blauwe staten).
 • Door de sancties is de prijs van graan verdubbeld en is er een risico op tekorten.
Cereal prices 2022 04 29
 • Degene die goud en het zwarte goud in bezit heeft, heeft het geld en de macht. Rusland dreigde vorige week al om de EU te dwingen met goud te betalen als er nog verdere sancties zouden worden opgelegd. Dat zou een ongekende impact hebben op de goudprijs.
 • De EU importeert jaarlijks $ 150 miljard aan energie uit Rusland. De wereldwijde goudproductie bedraagt ​​echter amper 200 miljard dollar, Europese landen zullen dus binnenkort de volledige goudproductie moeten opkopen om de Russische energie te kunnen betalen!

Opmerking:

 • Is het je al opgevallen dat de kleuren die Links en Rechts gebruiken zijn veranderd? Wat vroeger rood was = Links, socialist/communist is nu blauw en wat vroeger blauw was = Rechts, conservatief, kapitalist is nu rood geworden. De kleur van de EU-vlag is ook blauw! Ook het woord Democratie heeft een andere betekenis gekregen, nl. Communisme.
 • Degenen die nog steeds denken en doen alsof er geen hyperinflatie is, zouden eens een blik moeten werpen op onze lange termijn grondstoffengrafieken. Echt eng zijn ze!

Belangrijke fundamentals:

 • De verkiezingen voor het Amerikaanse congres zijn in november. Op dit moment hebben we de "voorverkiezingen". Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel politieke gebeurtenissen worden georkestreerd (Oekraïne is maar één voorbeeld) door de Linkse-democraten om de meerderheid in de Senaat en het Huis van Afgevaardigden niet te verliezen. Naar onze mening hebben de Democraten zo'n slecht beleid getoond en Biden bewijst keer op keer dat hij niet meer capabel is, dat het bijna zeker is dat ze de meerderheid zullen verliezen. Tot november zullen de huidige leiders alles doen wat mogelijk is, om het onmogelijke te proberen vermijden; een ​​echte crash van de economie-, dollar-, aandelen- en obligatiemarkten. Dit om hen in een zo gunstig mogelijke positie te brengen voor de verkiezingen van november.
 • Centrale banken staan ​​voor hetzelfde dilemma: stop de inflatie door de geldhoeveelheid te verminderen en vernietig daarmee de economie, of ga door met het drukken van geld. Het lijdt geen twijfel dat ze geen andere keuze hebben dan geld te blijven drukken. Tenminste, als ze hun baan en inkomen willen behouden. Zoals gewoonlijk zal het verhaal eindigen met hyperinflatie en centrale bankiers en de heersende klasse die onthoofd worden.

real estate and cycle tops

 • Dit is het einde van een lange termijn bull-markt voor onroerend goed. De markt droogt op en een berenmarkt is gestart! De berenmarkt zal doorgaan totdat je een huis en misschien een hele straat kunt kopen voor slechts een paar gouden munten!
Huizenprijzen daalden vorige maand met 14,7%. We hebben een recorddaling in de betaalbaarheid van woningen.

Belangrijke technicals:

 • De aandelenmarkten 

Terwijl het rendement op de Caracas Stock Exchange sinds juli 2016 bijna 1000% was; was het bijna NUL uitgedrukt in dollars een jaar later. Op de lange termijn was het rendement nog hoger maar het verlies nog groter! Allemaal vanwege een crashende Bolivar (valuta). 

 
 Zie de sectie voor langetermijngrafieken voor meer voorbeelden.  

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Woensdag/vrijdag 25-27 mei – De wet is er enkel voor arme mensen!


Bijgewerkte secties: Landbouw, Zon en zeldzame metalen, Koper, platina, 
non-ferro's
, Inflatie-index, Obligaties algemeen & VS, Obligaties in de EU

spanish king fraud caseVoormalig koning Juan Carlos keert terug naar Spanje na 2 jaar in het buitenland te hebben gewoond. Gedurende deze twee jaar hebben openbare aanklagers alle fraudeonderzoeken tegen hem stopgezet. Hij kan nu in alle stilte terugkeren en een normaal leven hervatten. [probeer dit niet zelf...]

Landen waar de zwaarste witwaspraktijken plaatsvinden, zijn de landen van de G7 (VS, EU, VK, Spanje, Canada,...). Niet Panama, de Kaaimaneilanden, St-Kitts en Nevis, Liechtenstein of Andorra, ... zoals vaak wordt geïnsinueerd door de extreem-linkse mainstream media die niks anders zijn dan de officiële omgekochte boodschappers van de regeringen.

Fraudezaken tegen politici, koningen en koninginnen komen nooit voor. Ofwel laat men de zaak in alle stilte vallen. Multinationals worden bijgestaan ​door eersteklas fiscale adviseurs, die weten hoe ze de belastingdruk kunnen minimaliseren en hoe ze hun klanten kunnen beschermen mocht er toch iets misgaan. Het is de hardwerkende gemiddelde burger die het meest lijdt en die het meeste schrik heeft voor de fiscus.


Oorlog voeren is ook een kwestie van geduld... en op dit moment worden er meer leugens verkocht door de reguliere media dan normaal. Oekraïne verliest de oorlog. Geen twijfel daarover. Rusland is goed voorbereid, goed georganiseerd en geduldig. Ik begrijp echt niet waarom de MSM en westerse politici blijven liegen over iets overduidelijk en iets wat iedereen snel zal beseffen. Poetin zal nemen wat hij van plan was; waarschijnlijk het hele Russisch sprekende deel van Oekraïne. Dit is het zuidoostelijke deel van het land en alle havens aan de Zwarte Zee.

Opmerking: de gemakkelijkste manier om de massa onder controle te houden, is door angst te zaaien.


real estate bubble2Doen alsof vastgoed een belegging is die minder gevaarlijk zal zijn dan enig ander monetair instrument, is een absurde, onjuiste en zeer gevaarlijke uitspraak. Tegenwoordig kan men in Venezuela een eengezinswoning kopen voor 10.000$ of minder. En de prijzen blijven samen met de Bolivar crashen. Binnenkort kan men dezelfde eengezinswoning kopen voor één gouden munt (of minder) in Venezuela, in Antalya (Turkije), enz.

Enkel voor abonnees: 

Vastgoed is geen belegging en zal dat ook nooit worden. Vastgoed is een consumptiegoed en meestal een passiva. Samen met een hypotheek is onroerend goed een gevaarlijke aankoop met hefboomwerking.

powel money machine

"De oorsprong van wat we nu meemaken ligt in 1971 en het effect werd duidelijk sinds 2019. Het wordt verborgen gehouden voor het grote publiek met behulp van de zondebokken GLOBAL WARMING, COVID en Oekraïne."

Fiatgeld overleeft gemiddeld max. 50 jaar. De vervaltdatum van de US-dollar is al overschreden. Het einde van de euro zouden we ergens rond het jaar 2050 moeten zien (de euro werd gecreëerd in 2000). Er zijn wereldwijd een gigantische hoeveelheid aan fiat-dollars in omloop. Het begon allemaal met Bretton Woods na WW2 en werd nog erger met de uitvinding van de Petrodollar. Toen Nixon in 1971 het 'gold window' had gesloten, werd de dollar zoals een kankergezwel. Alle vertrouwen in de fiat-dollar is verloren nu de VS het gebruiken als een wapen tegen elk land en iedereen die niet doet wat de Amerikanen bevolen hebben. Merk op dat de door goud gedekte dollar eindigde in 1971 en dat de dollar haar levensduur al in 1971 + 50 jaar = 2021 had kunnen eindigen.

Astronomische hoeveelheden fiat-dollars werden gecreëerd sinds Bretton Woods. Veel meer dan de euro heeft kunnen creëren sinds het jaar 2000. De dag dat deze fiat-dollars terugvloeien naar de VS (omdat de wereld de VS niet langer vertrouwt), zullen we een dramatische crash van de US-dollar en dramatische (hyper)inflatieniveaus meemaken. Om dit verwachte drama te voorkomen, wordt al het mogelijke gedaan om deze stroom van dollars te stoppen, zelfs oorlog. [Geen wonder dat Biden Japan bezoekt, aangezien dit een van de landen is met de meeste Amerikaanse dollars]

Let op: de Euro bestaat pas sinds het jaar 2000. Vergeleken met de dollar is het een tiener die veel minder financiële stress heeft dan de dollar.

Fysiek Goud is:

 1. Het enige actief zonder tegenpartijrisico.
 2. Goud dat buiten politiek bereik wordt gehouden, is niet onderhevig aan politieke manipulatie en risico op inbeslagname.
 3. Goud heeft empirisch bewezen dat het de beste hedge tegen inflatie is.
 4. Goud heeft empirisch bewezen dat het ook de beste hedge tegen deflatie is.
 5. Goud heeft een hoge potentiële waarde in zeer ongunstige scenario's.

Belangrijke fundamentals:

 • Het is belangrijk om te begrijpen dat 

Belangrijke technicals:

 • Als we de Dollar/Euro PF-grafiek bekijken, 

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag/dinsdag 23, 24 mei 2022 – Waarom is het zo moeilijk voor de meeste mensen om iets simpel te begrijpen? valuta worden uiteindelijk altijd waardeloos!


Bijgewerkte secties: Wereldbeurs indices (PF-grafieken en korte kaars), 
Recessiebestendig (PF-grafiek index en korte kaars)

"De oorsprong van wat we nu meemaken ligt in 1971 en het effect werd duidelijk sinds 2019. Het wordt verborgen gehouden voor het grote publiek met behulp van de zondebokken COVID en Oekraïne."

turkey currency crisisDe Turkse lira verzwakte in mei verder tot 15,9 per dollar en kwam dichter bij het laagste punt ooit van 18,4 in december. Stijgende inflatie en zorgen over een recessie doen de verkoopdruk op de risicovolle valuta toenemen. Door de stijgende energieprijzen steeg de Turkse inflatie in april naar 70%, het hoogste punt in 20 jaar. Dit zette het fragiele depositogarantiestelsel van de regering met lage reserveniveaus en hoge negatieve reële rentetarieven, verder onder druk.

De monetaire stabilisatiemaatregelen van de centrale bank hielden de depreciatie niet in bedwang, aangezien de autoriteiten reserveverplichtingen oplegden om de kredietverlening te vergemakkelijken en de omwisseling van vreemde valuta in lira aan te moedigen. De maatregelen volgen op voortdurende herzieningen van het beleidskader van de centrale bank om de Turkse economie aan te zwengelen. Het gaat onder meer om het uitbreiden van de belastingvrijstelling voor bedrijven die vreemde valuta omzetten in de lira en om het verhogen van de buitenlandse inkomsten (andere valuta) die exporteurs moeten verkopen; van 25% naar 40%.

Stop alsjeblieft met jezelf wijs te maken dat dit niet kan gebeuren in jouw woonplaats en dat vastgoed je zal redden! Vastgoed dat in 2014 in Turkije is gekocht voor een bedrag van 1.000.000€, is vandaag slechts 130.000€ waard en het is nog niet voorbij... Binnenkort zal het maar 10.000€ of minder meer zijn zoals in Venezuela. Noch onroerend goed, crypto, aandelen of obligaties zullen je redden! Dat doen ze nooit. De geschiedenis is mijn getuige!

Als je nog steeds niet begrijpt wat er voor je neus gebeurt, kijk dan eens naar de onderstaande grafieken en zie hoe het er in Turkije aan toe gaat. De meeste beleggers en 95% van alle financiële adviseurs (incl. Peter Schiff) begrijpen niet dat de echte diefstal niet zal plaatsvinden vanwege instortende aandelen- en obligatiemarkten maar eerder omdat de valuta waardeloos worden. Het is iets dat al de gehele geschiedenis gebeurt en opnieuw zal gebeuren. Hetzelfde kan gezegd worden over de vastgoedmarkten. De vastgoedmarkten blijven soms sterk, maar huizen worden waardeloos omdat de valuta crasht.

TRY EUR2022 05 18 TRY USD 2022 05 18
   
gold in Tlira 2022 05 18
Enkel idioten denken dat ze geld hebben verdiend door op de Turkse aandelenmarkt te spelen. De realiteit is een zwaar verlies.
TR20 candle3

Fysiek Goud is:

 1. Het enige actief zonder tegenpartijrisico.
 2. Goud dat buiten politiek bereik wordt gehouden, is niet onderhevig aan politieke manipulatie en risico op inbeslagname.
 3. Goud heeft empirisch bewezen dat het de beste hedge tegen inflatie is.
 4. Goud heeft empirisch bewezen dat het ook de beste hedge tegen deflatie is.
 5. Goud heeft een hoge potentiële waarde in zeer ongunstige scenario's.

Belangrijke fundamentals:

 • Harry Dent is terug! Hij heeft net gepubliceerd dat goud zal crashen tot 900$ per oz. Harry Dent is maar één van onze tegenindicatoren. Bepaalde analisten en beleggers hebben zonder het zelf te beseffen een 5e zintuig (emotie) voor het bepalen van bodems!

Belangrijke technicals:

 • De miners 

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Woensdag/vrijdag 18-20 mei 2022 – De Fed en ECB denken dat er een echte economie is maar die bestaat niet meer!


Bijgewerkte secties: /

Het Libanese pond heeft meer dan 90 procent van zijn waarde verloren. Vanaf woensdag moet men op de zwarte markt 26.950 LBP betalen voor 1$. De huidige officiële koers staat echter nog steeds op 1.500 LBP voor 1$.

Libanon wordt geconfronteerd met hyperinflatie als gevolg van een aanhoudende economische crisis sinds eind 2019. Het Libanese pond is dramatisch gedaald ten opzichte van de eerder vastgestelde koers van 1.500 LBP tegen 1usd. Dit heeft ertoe geleid dat banken een niet-officiële kapitaalcontrole hebben ingevoerd – in feite bevriest men rekeningen en geeft slechts een beperkt aantal dollars vrij. Dit gebeurt echter tegen een vaste derde wisselkoers, die enkel geldt voor dollars bij banken en naast de zwarte en de officiële koers bestaat. Die derde koers is ontzettend ongunstig ten opzichte van de koers op de zwarte markt; 1$ = 8.000 LBP!

De BOM (beursindex) is echter niet gecrasht zoals iedereen had voorspeld. Zoiets zal niet gebeuren. Aandelenmarkten corrigeren maar blijven stijgen zolang de autoriteiten fiatgeld blijven printen. De crash komt er altijd als men zich realiseert hoe hard de munt gedevalueerd is. 

De in Libanese pond uitgedrukte salarissen zijn enigszins aangepast maar ze volgen de inflatie niet. Tegenwoordig verdient een leraar 100$ per maand. Doordat de salarissen niet worden aangepast aan de inflatie, storten de prijzen van vastgoed ineen: mensen kunnen de huur niet meer betalen en het is voor het grote publiek onmogelijk geworden om een ​​woning te kopen.

Libanon was het Zwitserland van de jaren 70-90. Zeg dus alsjeblieft niet dat het hier nooit zal gebeuren. Wat vandaag in Libanon gebeurt, zal morgen gebeuren in elk land dat met fiatgeld werkt.

Het financiële en economische systeem is als een groot uurwerk; het is één geheel en alles is met elkaar verbonden.

"Er is veel mogelijk maar om mij te laten geloven dat het volgende zal gebeuren, zou zelfs cocaïne en wiet onvoldoende zijn."

Enkel voor abonnees.

clockwork1

 

 

 

 

 

 

Fysiek Goud is:

 1. Het enige actief zonder tegenpartijrisico.
 2. Goud dat buiten politiek bereik wordt gehouden, is niet onderhevig aan politieke manipulatie en risico op inbeslagname.
 3. Goud heeft empirisch bewezen dat het de beste hedge tegen inflatie is.
 4. Goud heeft empirisch bewezen dat het ook de beste hedge tegen deflatie is.
 5. Goud heeft een hoge potentiële waarde tijdens zeer ongunstige scenario's.

Belangrijke fundamentals:

 • Je moet de "sinistere kant van stijgende aandelenmarkten" begrijpen. 

Belangrijke technicals:

 • Obligatiemarkten hebben 

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag/dinsdag 16, 17 mei 2022 – Heb je fysiek goud & zilver (bij)gekocht?


Bijgewerkte secties: Investeringspiramide, Aardgas, Uranium (kaarsgrafieken), 
Zilver (grafieken), Ruwe olie

Dit is waar we ons nu bevinden:

Big Cycle 2022

"Aandelenmarkten zijn hoe dan ook sterk overgewaardeerd... dit was en is echter ook het geval in Venezuela, Argentinië en Zimbabwe,...

De aandelenmarkten zullen blijven stijgen... het eindresultaat zal echter een totaal verlies zijn omdat de valuta's tot nul zullen crashen!"

Belangrijk om te begrijpen is dat de financiële markten (aandelen, obligaties, grondstoffen,...) zich elk in hun eigen patroon gedragen. Om te overleven wat nu begint, moet men op een "bepaalde manier" investeren en tijdens de storm stil blijven zitten. Enkel degenen die begrijpen wat er gebeurt en het mechanisme van de markten begrijpen tijdens een hyperinflatoire depressie, zullen de storm goed doorkomen. Degenen die vallen voor de oplichterij met fiatgeld en het verhaal van de autoriteiten en de massa volgen, zullen er bekaait uitkomen. Dit is al generaties lang het geval en deze keer zal het niet anders zijn.


Biden dringt er bij steden op aan om steungeld van Covid-19 te gebruiken voor de politie en misdaadpreventie. Men vraagt wanhopig om “geld te printen en het uit te geven”, in de hoop het ergste te vermijden.

747 moneyDe Fed heeft geen andere keuze dan de koers om te keren en later dit jaar nog meer geld te creëren. Onze verbazing over het openlijke wanbeheer van wereldwijde valuta's als geheel en de wereldreservevaluta, groeit dagelijks. Het mislukte experiment van gepolitiseerde centrale bankiers die een schuldencrisis proberen op te lossen met meer schulden ($300 biljoen en stijgende), is (voorlopig) nog steeds een verhaal zonder einde. Autoriteiten blijven geld uit het niets creëren en uitgeven alsof er geen morgen is.

Centrale bankiers doen "alles wat nodig is" om de fatale val uit te stellen, die zij hebben georkestreerd voor het wereldwijde financiële systeem. Wie heeft nog eerlijk kapitalisme nodig als banksystemen gemanipuleerd worden en geld gecreëerd wordt met de klik van een muis? De weg van centraal bankieren naar gecentraliseerde politiek (communisme) is kort en rot, zoals wordt bevestigd door Mario Draghi's overstap van het leiden van de ECB naar premier van Italië. Een ander voorbeeld is de overstap van Janet Yellen van Fed-voorzitter naar Amerikaanse minister van Financiën. In Frankrijk is Christine Lagarde overgestapt van het leiden van het IMF naar het voorzitterschap van de ECB. Niets nieuws onder de zon: in 1945-46 werd Camiel Gutt - nadat hij alle bezittingen van de Belgen had afgenomen - benoemd tot 1e president van het IMF.

Duitse burgers zagen hun spaargeld ook in beslag genomen worden tijdens de valutahervorming van 1948. De hervorming verving het oude geld door de nieuwe Duitse mark tegen tegen het tarief van één nieuwe voor tien oude. Hierdoor werd 90% van de staats- en particuliere schulden weggevaagd, evenals alle particuliere spaargelden. [zie Operatie Gutt (Academie) - want dit zal opnieuw gebeuren]

Alles, ook geld, dient de politiek in plaats van een economisch vrije markt. De bureaucraten gebruiken al hun politieke trucs en gecentraliseerde bevoegdheden om meer tijd te kopen en de schulden-, valuta-, sociale en politieke crisis uit te stellen. Deze hebben ze al veroorzaakt, vele jaren voordat COVID of Poetin tot zondebok werden gemaakt voor hun eigen monetaire en fiscale behoeften.

***Dit maakt ons duidelijk waarom de autoriteiten geld creëeren en uitgeven voor covid, Oekraïne, Global Warming, en noem maar op...


Belangrijke fundamentals:

 • Een sterke dollar?! 
natgas 2022 05 10  3 month treasury rate 2022 04 29
  Ongekozen EUSSR-Politici blijven zich als idioten gedragen... waardoor het allemaal duurder wordt!  Geen commentaar

Belangrijke technicals:

 • Fysiek Goud & Zilver 
Koopsignalen zowel op de kaars- als op de PF-grafieken.   Zie de sectie Uranium voor meer grafieken.
Zie de omkeringspatronen (paars)  Sterk oververkocht en bullish divergentie.
Geen commentaar!  Driemaal is scheepsrecht: sterke steun en 3e berenval!
Het steunniveau op lange termijn houdt stand!  Het steunniveau op lange termijn houdt stand! 
 

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Vrijdag 13 mei 2022 – De prijzen gaan zo snel omhoog dat restaurantS stickers op het menu gebruikEN!


Bijgewerkte secties: Miners & Goud vs SP500, Juniors, Recessiebestendig (LOCG), 
Recessiebestendig - hold, Biotech – Farma, Olie aandelen

Veel restaurants hebben dit jaar al twee keer hun menukaart herdrukt. Andere restaurants zijn iets creatiever en  gebruiken stickers om de prijzen aan te passen op de menukaar, of ze gebruiken enkel nog digitale menu's via een QR-code. Elke keer zijn de prijzen hoger en worden items van het menu gehaald omdat ze te duur zijn. Hyperinflatie is al in het systeem ingebakken en de rente heeft weinig of geen invloed op de (hyper)inflatie zolang de mondiale geldhoeveelheid toeneemt... zoals nu het geval is.

Mensen die een zomerreis plannen, worden geconfronteerd met een nieuwe hindernis: hoge inflatie. Covid-19 maakte vakanties de afgelopen twee zomers een risico of het was gewoonweg onmogelijk. Nu zorgen o.a. de sterk gestegen brandstofprijzen voor een veel duurdere vakantie.

Screen Shot 2022 05 10 at 3.04.10 PM

En ja, we hebben piekolie. Dit wisten we al jaren geleden en Goldonomic heeft er een volledige sectie over. Niets nieuws onder de zon... behalve dat politici en groene idioten precies het tegenovergestelde doen van wat er moet gebeuren om het probleem op te lossen. De meeste mensen staan er helemaal niet bij stil dat plastiek, meststoffen,... allemaal olie- en gasderivaten zijn of deze nodig hebben om te worden geproduceerd. Weinig mensen realiseren zich dat kernenergie de beste optie is om de traditionele fossiele energiebronnen te vervangen...klik hier.

Een digitale valuta van de centrale bank (cbdc) is het einde, de duivel in persoon! Eenmaal we deze digitale valuta hebben, zijn er niet veel manieren meer om nog aan de autoriteiten te ontsnappen!

 


Belangrijke fundamentals:

Belangrijke technicals:

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Woensdag/donderdag 11, 12 mei 2022 – De regering van Panama keurt de cryptowet goed!


Bijgewerkte secties: Rupee & Goud, Yuan & Goud, Euro & Goud, Zwitserse Frank & Goud, 
Can$ & Goud, Brits Pond & Goud, Zweedse Kroon & Goud, Yen & Goud, ZA Rand & Goud, Royalty's, Majors, Index in echt geld/goud, Lange termijn beursindexen

fed out of controlDe recessie is niet meer te stoppen en de Fed en ECB hebben de situatie niet meer onder controle. Er is geen enkele manier meer om deze grote hyperinflatoire depressie van de 21e eeuw te stoppen. Vanaf nu wordt het enkel maar erger. Het beste wat je kan doen, is schulden vermijden, stoppen met het doen van risicovolle investeringen en proberen je koopkracht/vermogen te behouden.

Momenteel stellen de Fed, de regering Biden en de ECB iedereen gerust dat de economie sterk is en dat er niets aan de hand is. De Fed zegt dat monetaire verstrakking zal leiden tot een zachte landing, vergelijkbaar met het midden van de jaren '90. De verstrakking zou enkel maar problemen kunnen veroorzaken voor een economie die voor 70% gebaseerd is op consumptie en wordt gedreven door toegang tot goedkoop krediet. De inflatie van vandaag in vergelijking met die van de jaren tachtig, is anders en de middelen van de Fed en ECB zijn op.

"Verwacht meer volatiliteit in de komende maanden!"

Video enkel voor abonnees.


Belangrijke fundamentals:

 • Het parlement van Panama heeft deze week een nieuwe wetgeving goedgekeurd die de handel in cryptocurrencies regelt. 
banks russia 2022 05 08
 Tegenwoordig wordt de remedie voor een onhoudbare schuldopbouw een 'reset' genoemd. Dergelijke resets gebeuren om de paar decennia. 
 Als het echt slecht gaat, kan je best kiezen voor veilige en liquide activa. Schulden groeien totdat deze niet meer kunnen worden terugbetaald (bv. Japan).

Belangrijke technicals:

 • Goudbanken 

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag/dinsdag 9, 10 mei 2022 – De roebel is sterker dan de euro en dollar!


Bijgewerkte secties: Wereldbeurs indices, Uranium

mad maxHoe de Oekraïense crisis de komst van een nieuw wereldwijd middeleeuws tijdperk versnelt. Gaan we Mad Max-toestanden zien? Moet je ofwel genieten van de kostbare weinige tijd die nog over is in fantasieland, of kan je je maar beter voorbereiden op wat onvermijdelijk gaat komen? Het is geen kwestie van 'of ' maar van 'wanneer' ... en hoe erg het zal worden.

De situatie van vandaag is echt pijnlijk.Je wordt op een ochtend wakker en realiseert je dat je een complete schuldenslaaf bent! Een hypothecaire lening, een lening voor de auto, een studielening, persoonlijke lening, verschillende kredietkaarten,....


"Het westerse financiële systeem en de samenleving zijn nu openlijk in verval."

failing societyEr wordt veel aandacht besteed door de media en zogenaamde financiële specialisten aan de renteverhoging van 50 basispunten (Fed). Om te begrijpen wat dit betekent, kan je best  eens naar de kaars- en PF-grafieken kijken ... 

We zien dat leugens uitkomen, zowel over de politiek, financiën, geneeskunde, media als zaken over het leger. Wanneer leugens onthuld worden, kan dit leiden tot chaos en calamiteit terwijl het kwaad vecht om de waarheid verborgen te houden. Achter bijna elk probleem dat we vandaag hebben, zit een leugen verborgen en het onthullen van de leugens zal pijnlijk zijn. 

De komende economische en financiële crisis zal verwoestende gevolgen hebben voor de wereld. Wanneer er sprake is van extreem economische druk, is het beginnen van oorlogen populair en vaak noodzakelijk geacht. Het is dan handig om de oorlog de schuld te geven van de toenemende schulden, hoge inflatie en een tekort aan goederen.

In 1948, na WO2 en de Duitse devaluatie, bleven degenen die 10 miljoen mark bezatten, achter met slechts 600.000 nieuwe Duitse mark. Plots verloren contant geld, spaargeld, bankdeposito's en pensioenen al hun waarde en werden waardeloos. Het onroerend goed dat door de oorlog onbeschadigd was achtergelaten, was waardeloos geworden. Hetzelfde gold voor obligaties en aandelen. Soortgelijke acties hadden we in Nederland (Lieftinck), België (Gutt) en Frankrijk (omdat Louis Renault alles verloor, pleegde de man zelfmoord). In de VS werd het belastingtarief verhoogd tot ongeziene niveaus van meer dan 90%.

Omdat de huidige generaties geen idee hebben van de monetaire geschiedenis en liever de leugens van de overheden blijven geloven, zal zich binnenkort precies hetzelfde scenario afspelen maar dan op een digitale manier. Je mag er gerust van zijn dat de digitale manier nog pijnlijker zal zijn dan die van na de Tweede Wereldoorlog!

Enkel voor abonnees.


 Belangrijke fundamentals:

 • Intelligente beleggers zijn geduldig en verkopen pas als de cyclus voorbij is. 
 • Conclusie: enkel fysiek goud en zilver dat buiten politiek bereik wordt gehouden, kan u redden. De prijs is dus absoluut niet relevant.

Belangrijke technicals:

 • Olie-aandelen: 
 • De Dow en NASDAQ 
 • Uraniumaandelen 

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Donderdag/vrijdag 5, 6 mei 2022 – De natuurkrachten nemen de obligatiemarkten en rentetarieven over; omhoog gaan ze... maar voor hoelang?!


Bijgewerkte secties: Goud fundamenten, Zilver fundamenten, Goud-$, Zilver, US Dollar

"De EU leeft in dromenland. Ze wordt niet langer geleid door feiten maar door psychopaten en waanideeën. Met euro's kan je steeds minder roebels kopen maar op de één of andere manier lijken we te geloven dat we de Russen tot wanhoop drijven?"

Waarom is een idioot gevaarlijker dan een normaal mens (video 1) en waarom zien we nog zoveel gemaskerde mensen op straat (video 2)? Waarom het weinig zin heeft om te proberen mensen ervan te overtuigen dat fiatgeld waardeloos is en oplichting? Waarom begrijpen de meeste mensen nog steeds niet dat banken zeer gevaarlijke plaatsen zijn om spaargeld te bewaren? Waarom is het zo moeilijk om aan iemand uit te leggen dat onroerend goed meestal geen goede en veilige investering is... en dat, erger nog, onroerend goed helemaal geen investering is.

De theorie van domheid.  Ben je dom of laf?

Let op: de markten geven signalen af maar de meesten luisteren niet en blijven enkel maar staren naar de €€€€. Best is om je tijd te besteden aan het leren van de fundamenten, zodat je ze zelf begrijpt en je jouw eigen investeringsbeslissingen kan nemen.

PANAMA plan B

Nu de regering Biden als bolsjewieken optreedt, is het meer dan ooit belangrijk om jezelf voor te bereiden en een plan B te hebben. Je moet een thuis hebben buiten je eigen land. Het wordt belangrijk om jezelf te isoleren van deze politieke endemie die je overal in de westerse wereld hebt. Bijna de hele wereld gaat de verkeerde kant op. Dit omvat natuurlijk ook de EUSSR die op dit moment vernietigt wat er nog rest van de West-Europese economie.

We leven in een wereld waar de meeste regeringen geen enkel nuttig doel dienen. We leven in een wereld van vriendjespolitiek waar de overheid alles wat je doet controleert en het grootste deel van je inkomen afneemt. Dit is moderne slavernij waarbij slaven ten onrechte denken dat de overheid hen alles gratis kan geven! Wanneer het echt slecht gaat worden, wat om vele redenen ook zal gebeuren, zullen enkele charismatische personen op de voorgrond treden en doen alsof ze het allemaal zullen oplossen... wat ze uiteindelijk niet zullen doen. Wel zullen ze het land besturen zoals Stalin en Lenin deden in 1917 en Mao deed met zijn revolutie.

Degenen die met de menigte meelopen, zullen vertrappeld worden.
In een ideale situatie wilt u uw inkomen in het ene land hebben, uw vermogen in een ander land en in een derde land wonen. Hiervoor zijn meerdere paspoorten of in ieder geval meerdere "permanente residenties" nodig. Dit is van het grootste belang omdat een land uw paspoort kan afnemen als het denkt dat dit moet gebeuren.

Wanneer valuta als gevolg van inflatie 15% tot 25% per jaar beginnen te verliezen, wordt de situatie explosief en op dat moment zullen mensen in opstand komen en naar de regering kijken om iets te doen. Dan wordt de situatie pas echt gevaarlijk. De overheid zorgt historisch gezien enkel voor inflatie, oorlogen, vervolgingen, regelgeving, inbeslagname van activa, kapitaalcontroles,... dus alles behalve een vrije markt economie. Zodra we deze fase ingaan, worden kapitaalcontroles onmiddellijk ingevoerd om een ​​kapitaalvlucht te voorkomen. Digitale valuta, CRS en UBO zullen een verwoestend effect hebben voor veel burgers.

Het is Game Over. 


Belangrijke fundamentals:

 • In de video hieronder wordt alles nog eens duidelijk uitgelegd. Zeker kijken, ook als je geen of weinig Engels verstaat.
 • Waarschuwing voor iedereen die mee blijft spelen met het fiat-piramidespel. 

Belangrijke technicals:

 • We hadden een blow-off voor 
 • We hadden een blow-off voor 
 • We hadden een korte termijn verkoopsclimax voor 

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Dinsdag/woensdag 3, 4 mei 2022 – De natuurkrachten gaan het overnemen en de rente zal hoger gaan!


Bijgewerkte secties: Koper, platina, non-ferro's, Lange termijn grondstoffen
Grondstoffen in Goud, Obligaties algemeen & VS, Staatsobligaties in de EU, Bedrijfsobligaties

french elections 2022 04 26Europeanen en Fransen werden bedrogen net zoals de VS werd bedrogen. Deze DOMINION-software doet echt wonderen, nietwaar? De screenshots zijn gemaakt tijdens de verkiezingen en laten duidelijk zien wat er is gebeurd. Geen wonder dat Macron zich zo op zijn gemak voelde tijdens het presidentiële debat voorafgaande aan de verkiezingen. Degenen die geen deel uitmaken van het selecte clubje worden gewoon genegeerd, net zoals de vorige president van Oostenrijk. Enkel leden zoals Zelensky kunnen blijven.

De eerste taak van de herkozen Marcron is om iets te doen aan de beginnende hyperinflatie en in het bijzonder de stijgende kosten van voedsel en energie. Tenminste, dit is wat hij zegt. Geen woord echter over het feit dat deze hyperinflatie al in het systeem is ingebakken en niks het nog kan stoppen. België volgt zoals gewoonlijk Parijs. Mogelijk zien we al in september een rantsoenering van de voedselvoorraden (en misschien ook van aardgas, diesel en benzine). Let op: door aan prijscontrole en rantsoenering te doen, kan men de stijgende prijzen niet stoppen. Prijscontroles eindigen altijd met lege schappen.

Honger komt met revoluties en oorlogen!

arab spring vs. now 2022

Opmerking: financiële autoriteiten die stellen dat de inflatie niet het resultaat is van de opgeblazen geldhoeveelheid, zijn ofwel leugenaars ofwel idioten. De Belgische economische commissie bestaat uit een stelletje analfabeten en leugenaars. Geen enkel lid kent de juiste definitie van inflatie! Dit lijkt wel een déjà vu van de Covid-commissie. Enkele leden zijn: Paul De Grauwe en Pierre Wunch (NBB),... Jammer voor de Belgen die nog niet beseffen wat er nog gaat komen...

"Oekraïne moet het begin van hyperinflatie naar de achtergrond duwen!"

Covid en Oekraïne worden door de autoriteiten handig misbruikt om te verbergen wat er echt gaande is. Men probeert de gevolgen te verbergen van de acties van regeringen en centrale banken van de afgelopen jaren en decennia. Ze duwden de westerse wereld in deze astronomisch hoge schuld. Persoonlijk hebben ze de geldvoorraad exponentieel opgeblazen. Het lijdt dan ook geen twijfel dat de politici en centrale bankiers persoonlijk verantwoordelijk zijn voor deze beginnende hyperinflatie.

"Eens de geldhoeveelheid exponentieel toeneemt, zit hyperinflatie in het systeem ingebakken en kan niks de hogere prijzen nog stoppen."

Ze zullen de rente niet verhogen omdat ze de rente gewoonweg niet kunnen verhogen. Het verhogen van de rente zou het financiële systeem, de regeringen, de dollar, de euro, de yen en het systeem onmiddellijk failliet doen gaan. Men kan hun vermeende verhaal van verwachte hogere rentes vergelijken met dat van de inflatiedoelstelling van 2% dat door de (failliete) centrale banken werd verkocht. Ze wisten dat ze leugens verkochten maar ze deden het hoe dan ook omdat ze weten dat ze op zijn minste tijdelijk wegraken met hun leugens. Uiteindelijk zullen de rentetarieven stijgen eens de natuurlijke krachten de controle overnemen. Zodra dit gebeurt, zal het onmogelijk zijn om het nog te stoppen.

Hoewel we op korte termijn mogelijk iets hogere rentes zien en hoewel we een top hebben voor de obligatiemarkt, zal de trend nog niet bearish worden. [zie obligaties in de abonneesectie] Er zal een trendverandering plaatsvinden, de dag dat de "natuurlijke marktkrachten" het overnemen van de bureaucraten van de Centrale Bank en de politici. Die dag zal het grote publiek alle vertrouwen in het financiële systeem, de bankiers, centrale banken en autoriteiten verliezen.

meat crisis 2022 04 28"Terwijl Walmart vleesproducten verpakt in een metalen gaas met een beveiligingschip, haalt Aldi gewoon alle vleesproducten uit de schappen. Een steak nodig? Vraag het aan het winkelpersoneel. [merk op dat we deze dramatische toename van de vleesprijzen al enkele jaren geleden voorspelden]."

Nu supermarkten overal in de westerse wereld hun prijzen voor voedsel laten stijgen, wordt het grote publiek geconfronteerd met hogere prijzen en minder aanbod. Er is zelfs minder aanbod van medicatie. Terwijl de idioten van de EUSSR hun geschifte maatregelen voortzetten, kunnen we ons maar beter voorbereiden op nog hogere energieprijzen en de grote kans op een tekort aan aardgas, benzine en diesel in West-Europa. Hopelijk is Global Warming geen leugen en is de komende winter niet te koud.

Tekorten aan pluimvee, rundvlees en varkensvlees zijn blijven bestaan ondanks winkels die het aantal producten per persoon beperken om hamsteren te voorkomen (VS). Zoals we verwachtten, geven ze COVID de schuld van het tekort. (Tegenwoordig kun je in het liberale paradijs van Havana, Cuba, niet eens kip kopen.)

Zoals altijd gelooft het grote publiek niet dat iets kan gebeuren totdat het daadwerkelijk gebeurt. Blijkbaar kan het grote publiek niet omgaan met het psychologische feit dat er binnenkort een tekort aan voedsel zal zijn en/of de prijs van voedsel exponentieel zal stijgen. In hun leven hebben de millennials nooit tijden van hoge inflatie, noch tijden van voedsel- en energietekorten meegemaakt.


“The winner takes it all”, is de volgende fase in de wereldeconomie.

"Goud is geld, al het andere is krediet.”

Hij die het Goud bezit, is de baas. Niemand weet hoeveel goud de VS heeft; misschien is er geen meer in Fort Knox! Canada verkocht enkele jaren geleden al het goud van de centrale bank. Engeland heeft jaren geleden veel van de nationale goudreserves verkocht.


Dit is wat er echt gebeurt met Oekraïne, Rusland, de Roebel en Goud. (enkel voor abonneEs)

 


Belangrijke fundamentals:

 • Ik begrijp echt niet waarom sommige mensen in paniek raken als er een correctie van 5% is in de prijs van goud, terwijl ze 1.000.000$ op een bankrekening hebben staan dat bijna niks opbrengt. Deze mensen lijken niet te beseffen dat met een officiële inflatie van 8,5% en een reële inflatie van 15%, ze 100% zeker 150.000$ per jaar te verliezen. Dit is een feit. Tegen het einde van het jaar, zal het verlies van 15% vanwege de stijgende inflatie, waarschijnlijk een verlies van 25% worden. Omgerekend naar de goudprijs, is een correctie van 15% hetzelfde als een prijs van 1.615$. Theoretisch gezien is zo'n correctie onmogelijk geworden omdat de beslissing van Poetin een bodem (1.880$ - 1.920$) onder de prijs van goud zette. Conclusie: Goud & Zilver zijn niet enkel een verzekering en bescherming van uw koopkracht maar ze zijn ook een echte goudmijn geworden.
 • Omdat we verwachten dat deze hoge inflatie naar hyperinflatie zal overgaan, kan 1.000.000$ waardeloos worden in slechts een week tijd. Men zal nog steeds een miljoen dollar hebben maar men zal er bijna niks meer voor kunnen kopen.
have no gold gold bars
  Rusland zal de prijs van de roebel koppelen aan goud en andere grondstoffen. De zaken evolueren nu erg snel.
meat packaging
Vlees in een veiligheidsverpakking!  Poetins bodem onder de goudprijs! Hoe sterker de roebel, hoe hoger de bodem.
 • Het verhogen van de rente zou het financiële systeem 

Belangrijke technicals:

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.

Categories: Financieel Nieuws

Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."
Cron Job Starts