10
mei
2021

MEI 2021

HOOG TIJD OM VOOR FYSIEK GOUD & ZILVER TE GAAN!

 

[Most Recent Quotes from www.kitco.com] [Most Recent Quotes from www.kitco.com] koop je nog altijd papieren goud?
fysiek is tot $200 duurder fysiek is tot $11 duurder Koop je nog altijd fools gold?

OPMERKING:

 • Internetbeveiliging maakt het voor ons steeds moeilijker om e-mailberichten te verzenden en voor u om ze in uw inbox te ontvangen. Gelieve de volgende e-mailadressen in uw contactenlijst te zetten om dit probleem te vermijden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en controleer je spambox.
 • We raden aan om de site regelmatig te bezoeken. Vooral omdat interessante videos op YouTube gecensureerd worden!
 • Er staat VEEL waardevolle informatie in oudere updates, de moeite om eens terug te lezen.
 • Kaars- en PF-grafieken kunnen te allen tijde worden bijgewerkt, zelfs als ze niet worden vermeld in de "Bijgewerkte secties". 
 • Door de ongekende hoge vraag op de edelmetaalmarkten kunnen de responstijden op e-mails en telefoontjes langer zijn dan normaal. Het kan tot 2 werkdagen duren vooraleer we contact met je opnemen over transacties, transfers en andere services. Bedankt voor je geduld.

Eind mei eindigt onze actie "één jaar gratis vault voor nieuwe abonnees"!


Maandag/dinsdag 10, 11 mei 2021 – BIDEN steunt het voorstel om de CORONAVACCINS tijdelijk PATENTVRIJ te maken!


Bijgewerkte secties: Zilver, Zilver fundamenten, Negatieve rentevoeten,
alle korte kaarsgrafieken in de secties Goud & Zilver zijn bijgewerkt, US dollar,
Rupee goud, Zwitserse frank en goud, Euro en € -goud, Candollar en goud, Brits pond en goud

vaccination

BIDEN steunt het voorstel om de CORONAVACCINS tijdelijk PATENTVRIJ te maken. De communistische regering van Joe Biden is van plan om een tijdelijke vrijstelling van intellectuele eigendomsregels te steunen, zodat vaccins op grotere schaal en  goedkoop kunnen worden geproduceerd en gedistribueerd in ontwikkelingslanden. Het opheffen van patenten op vaccins is niet enkel een ongrondwettige overname van privé-eigendom, maar het is ook een slecht beleid. Farmaceutische bedrijven zullen terughoudend zijn om hun kapitaal te riskeren door vaccins te ontwikkelen tijdens toekomstige pandemieën, wetende dat de overheid hun winsten in beslag kan nemen als hun risico loont. Meer over de farmaceutische industrie hieronder in het abonneegedeelte.

Ludwig von Mises in 'Human Action': na de instorting volgend op de hausse, is er maar één weg terug naar een toestand waarin de geleidelijke accumulatie van kapitaal een gestage verbetering van het materiële welzijn waarborgt: nieuw spaargeld moet de kapitaalgoederen accumuleren die nodig zijn voor een goede uitrusting van alle productietakken. Men moet voorzien in de kapitaalgoederen die ontbraken in de productietakken, welke tijdens de hausse werden verwaarloosd. De lonen moeten dalen; mensen moeten hun consumptie tijdelijk beperken totdat het kapitaal dat door slechte investeringen is verspild, is hersteld.

Als goederen niet verkocht geraken en arbeiders geen baan kunnen vinden, kan de reden enkel zijn dat de gevraagde prijzen en lonen te hoog zijn.

Sommige analysten zijn van mening dat een soepel monetair en fiscaal beleid (lage rentevoeten, minimumlonen, Covid-premies) waarschijnlijk de algemene vraag zal doen toenemen, wat op zijn beurt de productie van goederen en diensten zal verhogen. Als gevolg hiervan gaat de economische groei de benodigde financiering genereren. Het probleem met dit argument is dat vraag niet automatisch aanbod genereert; er moet eerst voldoende kapitaal zijn om de infrastructuur te verbeteren, wat op zijn beurt een sterkere economische groei mogelijk maakt.

"A loose monetary policy that is aimed at boosting the use of idle resources won't work. Idle resources only become profitable and efficient when we have enough real savings. Unfortunately, easy money policies destroy real savings."

Hyperinflatie komt eraan en het zal erger zijn dan verwacht. De VS en het Westen zullen GEEN Japan worden maar eerder een  ZIMBABWE. De video legt ook uit WAT inflatie is en door wat dit wordt beïnvloed.

Nee, er is geen inflatie maar uw kopje koffie kost meer. De koffie-export uit Colombia ligt stil door protesten. De situatie in Colombia zorgt voor prijsstijgingen, die het hoogste niveau sinds 2017 hebben bereikt. De Braziliaanse droogte gaf de koffieprijzen de afgelopen maanden al een duwtje in de rug. Koffie is nog een product waarbij het aanbod niet elastisch is.

MINDER AANBOD betekent hogere prijzen: het jaar van de lockdowns heeft de fundamenten van vraag en aanbod uitgeschakeld en de grondstoffenmarkten gevoeliger gemaakt voor weersomstandigheden. Het resultaat zijn stijgende prijzen voor zo ongeveer alles.

"Inflatie is geen potentieel probleem op de weg. De inflatie is er al."

Degenen die beweren dat alles goed komt en dat de Westerse wereld het Japanse scenario zal volgen, zijn werkelijk blind. Inflatie is geen potentieel probleem op de weg. De inflatie is er al. Zoals Warren Buffett een paar dagen geleden tegen investeerders zei: "We zien een substantiële inflatie."

Dit is geen wilde samenzwering. De inflatie is er echt. Veel bedrijven hebben al prijsverhogingen aangekondigd en investeerders maken zich zorgen. Inflatie is zichtbaar voor de consumenten.

Analisten die net doen alsof we geen inflatie en hyperinflatie zullen zien, kennen de definities van (hyper)inflatie gewoon niet en zijn blind voor de realiteit van vandaag. Het is duidelijk en zelfs terwijl Centrale Banken doen alsof er GEEN is, wordt alles duurder. Als ze enkel LAGE inflatiecijfers willen blijven publiceren, zullen ze de samenstelling van de inflatie-index moeten wijzigen.

"Als je je vandaag begint voor te bereiden op hyperinflatie, ben je al laat!"

Dit zijn de drie belangrijkste oorzaken van (hyper)inflatie:

 1. Minder aanbod - Overal sloten bedrijven en fabrieken en veel bedrijven gingen failliet. De capaciteit is beperkt door de extreme maatregelen die bedrijven vorig jaar hebben genomen. Terug naar de normale capaciteit gaan, kost tijd. 
 2. COVID-waanzin - denk aan alle idiote regels die mensen moeten volgen. En stel je eens voor hoeveel geld bedrijven nu uitgeven aan deze COVID… maskers, handschoenen, desinfecterend middel, plastiek schermen,...enz. Of bedrijven (luchtvaartmaatschappijen, hotels,..) die nu massa's arbeiders in dienst hebben om elk hoekje van het pand chemisch schoon te maken. Dit alles kost geld en de extra kosten worden uiteindelijk doorgerekend aan de consument. Hoogstwaarschijnlijk zullen deze maatregelen niet verdwijnen ... wat betekent dat COVID extreem inflatoir is.
 3. Biljoenen aan vers geld. Dit is de belangrijkste. De Amerikaanse federale overheid hoopt dit jaar maar liefst 11 BILJOEN dollar uit te geven, naast het normale budget, de al genomen COVID-stimuleringsmaatregelen en alle nieuwe wetgeving die ze voorstellen. De ECB, Bank of England, Swiss National Bank, Bank of Japan, enz ... doen allemaal hetzelfde: exponentiële geldcreatie ... en ze WETEN waarschijnlijk dat dit de dingen enkel maar ERGER maakt.

Het Grootste Monetaire experiment uit de geschiedenis of politieke dwaasheid!? Het experiment waar het WESTEN aan begonnen is, is een verlengstuk van de Keynesiaanse economie. In eenvoudige bewoordingen: alles wat een land nodig heeft in de vorm van monetaire vereisten, drukt men gewoon bij. Het enige verschil is dat Keynes adviseerde om in goede tijden (Booms) te BESPAREN om de economie in slechte tijden te ondersteunen en nieuw leven in te blazen (Busts). Keynes heeft nooit expliciet geadviseerd om geld uit het niets te creëren. Door in slechte tijden fiatgeld te creëeren, VERNIETIGT men het SPAARGELD en geen enkele economie kan zonder heropgestart worden.

We zitten NIET in een vastgoedhausse, maar eerder in één van de vele bubbels, gecreëerd door lage en negatieve rentevoeten en door overheidsinterventies: slot


Belangrijke fundamentals:

 • De Chinese vaccinatiecampagne is een verrassend succes: het heeft ongeveer een half miljard doses van zijn vaccins toegezegd aan meer dan 45 landen. Met slechts vier van de vele vaccinproducenten in China die beweren dat ze dit jaar minstens 2,6 miljard doses kunnen produceren, zal een groot deel van de wereldbevolking uiteindelijk niet worden ingeënt met de Westerse vaccins, waarover men in de kranten opschept over hun doeltreffendheid, maar met China's klassiek gemaakte shots.
 • Nadat alle vliegtuigen van SAA aan de grond werden gehouden en waarschijnlijk nooit meer zullen vliegen, is Swissair nu aan het herstructureren. Op middellange termijn verwacht het bedrijf een structurele daling van de totale vraag met 20%. Als reactie hierop zou de SWISS-vliegtuigvloot naar verwachting 15% moeten krimpen ten opzichte van zijn omvang in 2019. Dit zou een totale personeelsreductie van ongeveer 1.700 voltijdse banen of meer dan 20% met zich meebrengen. Het zal ook leiden tot gedwongen ontslagen van maximaal 780 grond- en vliegend personeel.
 • Aandelenmarkten: slot

Belangrijke technicals:

 • Vorige week hebben we GEWAARSCHUWD voor een top-distributiepatroon voor aandelen die we volgen in de biofarmaceutische sector. Pfizer daalde donderdag 5%. Wat Biden vorige week communiceerde, was al weken te zien in onze PF-grafieken.
 • Zilver  slot
slot slot
   
slot

Zie de sectie voor landbouw en langetermijngrafieken van grondstoffen voor meer ... het is BEANGSTIGEND!

Timmerhout is met 300% gestegen  

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Donderdag/vrijdag 6, 7 mei 2021 - Tijdens de wereldwijde ineenstorting zal het vooral zaak zijn om financieel te overleven!


Bijgewerkte secties: Goud-$

Opmerking: we hebben een interessante video over GOUD gepubliceerd op www.Goldonomic.fr.

Heeft u ook last van kuddegedrag en gedraagt u zich zoals de massa, net zoals Newton dat deed? Als dat zo is, houd er dan rekening mee dat het bij de komende wereldwijde financiële ineenstorting allemaal zal draaien om 'financieel' overleven ... en meer. Zelfs Newton weigerde te beleggen via een RATIONEEL DENKPROCES en volgde gewoonweg de massa... hij eindigde BLUT!

Newton bankrupt 2021 04 23

Nu de autoriteiten weten hoe het volk zich gedraagt onder stress, weten ze hoe ze moeten handelen als ons financieel systeem instort. Men mag zich aan een BANK HOLIDAY verwachten waarbij alle digitale activa zullen worden bevroren in een Cypriotische stijl. Kleine geldopnames aan geldautomaten en beperkte betalingen met debetkaarten zullen nog mogelijk zijn. Maar al uw digitale activa (bankdeposito's, obligaties, aandelen, ETF's, opties, warrants, futures, derivaten ...) zullen worden geblokkeerd totdat de BAIL-IN en BAIL-OUT zal georganiseerd zijn. Wat velen niet beseffen, is dat dit ook een impact zal hebben op Bitcoin en cryptocurrencies.

capital controls

Met de Bank Holiday en Kapitaalcontroles, zullen praktisch ALLE ACTIVA die u binnen politiek bereik heeft, VOLLEDIG onder controle vallen van de autoriteiten. Europese landen (EUSSR), VS, Canada, Australië, Japan, ... zullen allemaal worden getroffen. Enkel activa die BUITEN POLITIEKE BEREIK worden gehouden, zijn veilig. Aangezien "Bank Holidays" altijd bij verassing komen, zal het te laat zijn om kapitaal, aandelen, opties, ETF's, valuta's, ... van de bank of broker te halen. Uw winsten of verliezen blijven bevroren totdat DE STAAT beslist wat ze zal doen en hoe deze zullen worden belast of in beslag worden genomen.

Als belegger is het belangrijk om je niet als een schaap te gedragen. De meerderheid van de mensen vertoond kuddegedrag bij het beleggen. Zij concentreren zich op één iets en kijken nooit naar de big picture. Ze spelen RUSSISCHE ROULETTE met hun spaargeld. Ze kopen vandaag aandeel A en verkopen morgen of van zodra ze 15% -25% winst hebben. Onmiddellijke voldoening is erg belangrijk. Eenmaal verkocht, zit men terug in de RATRACE en de zoektocht naar een nieuw aandeel, optie, valuta, crypto, ... waar ze hopen nog eens 15% tot 25% winst te maken. Dit gedrag is deels het resultaat van de banken, makelaars, financiële goeroes, financiële nieuwsbrieven, ... die de OMZET en commissies nodig hebben om te overleven.

Degenen die hun Bankier en/of Makelaar voor hen laten beleggen (mutual funds, geldmarktfondsen, hedgefondsen, pensioenfondsen, ...) zijn niet beter af omdat ze DE WET moeten volgen bij hun beleggingskeuzes. Dit houdt in dat ze Aandelen en/of Obligaties MOETEN kopen, zelfs als ze weten dat dit een volkomen onjuiste investeringsbeslissing is.

"Investors relying on momentum want to hear that the money will keep flowing and there is no risk the punchbowl will be taken away. Whenever that desire is fulfilled, we see the stock market climb to new highs. However, when it is even modestly questioned it is cause for profit-taking."

Michael Schacht, is 70 jaar en een typisch Duitse, risico-averse spaarder. Hij is eigenaar van een kledingwinkel met het equivalent van 300.000$ op een lokale bank in een klein stadje in de buurt van Hamburg. Begin dit jaar, vertelde de bank van de heer Schacht hem, dat ze een ​​negatieve rente van 0,5% gingen aanrekenen om zijn geld bij te houden. Woedend deed de heer Schacht iets waar hij nooit aan had gedacht: hij belegde al zijn geld op de financiële markten. Zijn portefeuille omvat beleggingen in aandelen en bedrijfsobligaties uit Europa en elders via fondsen, plus goud en zilver.

"Negatieve rentevoeten zijn een duidelijke belasting voor spaarders, ze hebben dus geen andere keuze dan risicovollere activa te kopen."

Dit is een voorbeeld van hoe beleggers worden gedwongen te speculeren. Negatieve rentevoeten zijn een duidelijke belasting voor spaarders, ze hebben dus geen andere keuze dan risicovollere activa te kopen. Het is een keuze tussen gegarandeerde bescheiden verliezen of potentiële winsten en een kans op nog grotere verliezen. Dit is vooral het geval in plaatsen zoals de meeste EUSSR-landen waar kleine beleggers over het algemeen niet op de aandelenmarkt beleggen.

"Enkel activa die BUITEN POLITIEK BEREIK worden gehouden, zullen veilig zijn."

Belangrijke fundamentals:

 • 73% van de 50 beste goud- en zilvermijnen zijn nu winstgevend op basis van de free cashflow. Het hoogste niveau dat we ooit hebben gezien. Eén ding is duidelijk: mijnbouwbedrijven blijven hun winstmarge verbeteren, hun kostenstructuur aanscherpen en meer geld genereren dan ooit tevoren.
 • Groene hernieuwbare energie is een GEVAARLIJKE en dure grap. De realiteit is totaal anders dan wat de politiek ons voorschotelt en uiteindelijk overleeft enkel de ECONOMISCHE realiteit. Ze hebben het al allemaal geprobeerd; vliegende auto’s, elektrische auto’s, ...
 • De derivatenblootstelling van de Deutsche Bank is dramatisch en ik begrijp niet hoe de financiële wereld nog steeds niet is geïmplodeerd.
Deutsche bank exposure 2021 slot
De blootstelling aan derivaten van Deutsche Bank is groter dan het Duitse BBP of het EU-BBP!  Wat zal de goudprijs zijn nadat de derivaten imploderen? 
EV 1907 EV Saturn
Geboren in 1897 en begraven in 1907. Geboren in 1985 en begraven in 2009.
electric cars

Degenen die een elektrische auto kopen zien niet in dat dit niks anders is dan een smerige grap.

Het wordt nog erger omdat onze idiote leiders van plan zijn GROENE Kerncentrales te vervangen door VERVUILENDE Gascentrales.

Wat weinigen al weten, is dat de EU (Merkel) al regelingen heeft getroffen om het GAS te kopen van haar vorige baas Poetin.

Belangrijke technicals:

 • Lagere beursindexen luiden het begin slot
slot slot
Een Pharma-aandeel dat een TOP-distributiepatroon voltooid ... gevaarlijk!  3e keer goede keer...

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Maandag/woensdag 3-5 mei, 2021 – De Westerse Wereld glijdt af in in tijden van gevaarlijk omgekeerd racisme. 


 Bijgewerkte secties: Goud objectieven

Opmerking: vanwege de 1 meiviering in de EUSSR, zullen de updates van deze week er een beetje anders uitzien.

Site thumbDe volgende video is voor al degenen die nog steeds niet zien wat er aan het gebeuren is. Voor al degenen die in ontkenning leven en degenen die van plan zijn de rest van hun leven in armoede, onder tirannie en onder een COMMUNISTISCH regime te leven (zoals we hadden tot 1989 in de USSR en nu in Venezuela). 

Gezien de extreem hoge schuldenlast en de groeiende sociale verdeeldheid, verwachten we de komende tien jaar grote veranderingen in het economisch beleid en het financiële regime (burgeroorlog, wereldoorlog, ...).

Het Westen is verdoemd... en JA, het is weer precies hetzelfde verhaal ... maar met andere spelers!

 • Roosevelt, 1935: “We hebben een progressief belastingstelsel voor persoonlijk inkomen, giften en landgoed. We zouden dit ook moeten hanteren voor bedrijven. Tegenwoordig betaalt het kleinste bedrijf hetzelfde tarief over zijn nettowinst als een bedrijf dat duizend keer zo groot is.
 • Biden, april 2021: “Recente studies tonen aan dat 55 van de grootste bedrijven van het land, vorig jaar geen federale inkomstenbelasting hebben betaald. Geen federale belastingen op meer dan $ 40 miljard aan winst. Veel bedrijven ontwijken ook belastingen via belastingparadijzen van Zwitserland tot Bermuda en de Kaaimaneilanden. En ze profiteren van de fiscale achterpoortjes en aftrekposten die het mogelijk maken om banen en winsten naar het buitenland te verplaatsen. Dat is niet goed. We gaan de vennootschapsbelasting hervormen, zodat ze hun eerlijk deel betalen en helpen bij het betalen van de overheidsinvesteringen waarvan hun bedrijf zal profiteren. "
 • De EUSSR, april 2021: "Multinationals zullen een minimum belasting van 21% moeten betalen op alle producten die ze in de EU verkopen. Dividenden betalen is IMMOREEL!"

De overheid betaalt haar uitgaven op 3 manieren: via belastingen, schulden en door geld te printen.

1. De meest eerlijke manier is belastingheffing. Het probleem is echter dat van zodra er te veel belasting wordt geheven, de politici weten dat ze stemmen zullen verliezen en uit de regering zullen worden gezet.
2. Daarom geven ze er de voorkeur aan dat het land schulden maakt (men schuift het probleem naar de toekomst door zodat onze kinderen en kleinkinderen meer belasting moeten betalen).
3. Hetgeen men het liefst doet is geld uit het niets scheppen. En er verstrijkt behoorlijk wat tijd vooraleer de massa erachter komt dat ze verraden zijn. Vooral omdat de reguliere media worden gebruikt om te propaganderen dat er geen inflatie is en tegelijkertijd manipuleren ze de inflatiecijfers.

"Als je je macht voor onbepaalde tijd wilt behouden, moet je de toestemming krijgen van de onderdanen" - Aldous Huxley


Het Westen glijdt af naar een gevaarlijk anti-blank racisme. Zuid-Afrika worstelt er al decennia mee, maar het opstarten van het Black Economic Empowerment-programma bracht de zaken naar een ander niveau. De meeste Afrikaanse landen gingen sterk achteruit, de dag dat de BLANKEN werden verjaagd. In Congo was het zelfs zo erg dat er op een gegeven moment geen RATTEN meer te eten waren.

De Westerse Wereld glijdt af in tijden van GEVAARLIJK OMGEKEERD RACISME. Veel Westerse landen voeren dezelfde wetgeving in die Zuid-Afrika verwoestte nadat COMMUNIST MANDELA in 1994 aan de macht kwam. In Zuid-Afrika moeten zwarte mensen bij wet de leiding hebben over de economie (zelfs als ze totaal incompetent zijn). Als gevolg hiervan zit ESCOM (elektriciteitsleverancier) in de problemen en zijn er steeds meer stroomstoringen. SAA (South African Airways) staat aan de grond en zal waarschijnlijk nooit meer vliegen.

Aandelen, obligaties, de dollar en de meeste andere valuta's zullen de komende jaren, decennia onder enorme prijsdruk komen te staan! Als u uw vermogen in de komende jaren en decennia wilt behouden, zal u eerst een acquisitiestrategie voor activaklassen moeten volgen die in lijn is met de hoofdtrend van de markt. Zelfs al is deze trend niet in lijn is met uw oorspronkelijke intellectuele voorkeuren of verwachtingen. De massa volgen is niet echt een goed plan. Men moet zichzelf positioneren door middel van een degelijk redeneringsproces en er stevig aan vasthouden.

Belangrijke fundamentals:

 • De EUSSR is van plan om alle multinationals minimum 21% te gaan belasten.slot

Belangrijke technicals:

 • Koper flirt misschien met recordhoogtes, xxxxxx
 • Staatsobligaties en andere obligaties zitten nog steeds in een opwaarts kanaal. xxxxxx
 • Goud: wanneer het 1.820$-niveau xxxxxxxxx
 • Het historische SP500-rallypatroon xxxxxxxxx
 • slot
google searches housing crash 2021 slot
Er hangt een vastgoedcrash in de lucht! Einde van de 35-jarige cyclus!
slot exploding federal debt 2021 04 29
 UK-Gilts: een dalend momentum en bearish wedge.  Denk je echt dat dit NORMAAL is?
Everything bubble insider traders bull bear ratio 2021 04 29
Degenen die nog steeds in aandelen beleggen, leven in een gevaarlijk casinodroom.  Insiders WETEN het en verlaten de Titanic!
worthless stocks 2021 04 22 slot
Tip: sector om in te investeren voor wie financiële zelfmoord wil plegen!  Steun- & weerstandslijnen voor Goud in $. 

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


 

Categories: Financieel Nieuws

Twitter