31
mei
2018

MEI 2018 (publiek)

De Hyperinflatie zal traag beginnen om nadien te versnellen en elkeen die geen voorzorgen nam, verrassen - net zoals in Venezuela!

[Most Recent Quotes from www.kitco.com] [Most Recent Quotes from www.kitco.com]

Donderdag 31 mei 2018 - Italië zit diep in de problemen, maar de situatie voor de Europese banken is nog erger.


Bijgewerkte secties: £-Goud & £/$/€, R-Goud & R/$/€, Kr-Goud & Kr/$/€, Yuan-Goud & Yuan/$/€, Rupee-Goud & Rupee/$/€,

Screen Shot 2018 05 30 at 4.20.40 PMEuropese banken in de knoei en dat om diverse redenen. De euro heeft een probleem dat alsmaar blijft aanzwellen: de onopgeloste bankencrisis. En het is geen klein probleem. In januari 2018 stond er op de balans van de Europese banken 30.000 miljard euro. Of 291 % van het BBP. 

De regelgeving voor de banken is strenger geworden en als gevolg daarvan zijn de kosten voor de banken sterk gestegen. De banken moeten vandaag voldoen aan de eisen van de European Banking Authority, de Single Supervisory Mechanism, de European Securities and Markets Authority en de nationale centrale banken. Het gaat nu om 4% van de omzet, maar de kosten om de regelgevers tevreden te stellen zullen tegen 2022 oplopen tot 10% van de omzet.

Bovendien is er iets mis met de activa van de Europese banken en dat kan vastgesteld worden door de beurswaarde te vergelijken met de boekwaarde. De  meeste Europese banken hebben price-to-book ratios onder EEN. Commerzbank´s ratio is 0.49, Deutsche Bank´s is 0.36, Italian UniCredit´s is 0.23. De activa worden te optimistisch gewaardeerd...en een afwaardering zou al snel tot problemen leiden. Bovendien moet er rekening gehouden worden met de enrorme uitstaande bedragen aan Bank Manufactured Financial Products zoals ETF's en DERIVATEN]

Aandelen en obligaties zijn fors in koers gestegen dankzij de monetaire politiek van de ECB (kunstmatig lage rentevoeten) , wat extra winsten voor de banken opleverde. Maar ook die waren kunstmatig. Ze zullen dan ook verdwijnen als sneeuw voor de zon wanneer de koersen van aandelen en obligaties dalen. Bovendien zijn probleemkredieten volgens de ECB goed voor €759 miljard., of 30% van het aandelenkapitaal van de banken.

De kunstmatig lage rente houdt veel ZOMBIEBEDRIJVEN overeind. Dankzij de ECB worden jaarlijks 10.000 faillissementen vermeden. Maar wanneer de rente stijgt, zullen die bedrijven alsnog overkop gaan. De nulrente van de ECB heeft bovendien het traditionele verdienmodel van de banken vernietigd. ´

In Europa zijn banken, verzekeraars en pensioenfondsen verplicht om een groot deel van hun activa in overheidsobligaties te beleggen. Op 31 januari 2018 ging het om €3.536 miljard.aan overheidsschulden die in de boeken stond. Dat is 13% van het balanstotaal. Bij de volgende recesie zullen op de obligatieportefeuille zware verliezen geleden worden.  

Wanneer de rente stijgt, zal er een bloedbad bij de banken aangericht worden. Daardoor zullen er minder kredieten toegestaan genoeg. Ironisch genoeg zal de politiek van de ECB er toe leiden dat niet meer maar minder kredieten toegestaan worden.

Belangrijke fundamentals: ......meer in de abonneesecties

Belangrijke technicals:

 • Krona-Goud breekt uit en is op weg naar een nieuw record.
 • De Chinese Yuan zit in een solide uptrend tegenover de US-Dollar en de Euro.
 • Goud uitgedrukt in Rand breekt uit en is op weg naar een nieuwe all-time high.
 • Het Zuma effect is uitgewerkt en de Cyril Ramaphosa effect staat er garant voor dat de Secular Bear trend bij de SA-Rand zal hervat worden.
 • Indiase Rupee Goud is uitgebroken uit een Bullish Wedge en begint aan een nieuwe UPTREND. ......meer in de abonneesecties

Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Woensdag 30 mei 2018 - Dit zal eindigen in een burgeroorlog en een oorlog...we weten alleen niet WANNEER!


Bijgewerkte secties: €-Goud & €/$, Aussie-Goud & Aussie/$/€, Swiss-Goud & Swiss/$/€, Can$-Goud & Can$/$/€, 

We beleven het einde van de Italiaanse democratie...de recente gebeurtenissen bewijzen wat een moeilijk land Italië is. Zeg maar het zorgenkind van de EU. De Italiaanse anti-establishment partijen hebben de plannen voor het vormen van een regering opgeborgen nadat de president de kandidatuur van een voorgestelde economieminister weigerde. Daardoor dreigen nieuwe verkiezingen. En die dreigen een referendum over de euro en de EU te worden. En daardoor dreigt het blok uiteen te spatten. De euro viel terug onder $1.16, terwijl de kloof tussen Italiaanse en Duitse staatsobligaties toemam tot het hoogste peil in 4 jaar. Daardoor staan banken en beurzen in de hele regio onder druk.

"In Italië is er een democratisch probleem. Veroordeelde criminelen en fraudeurs kunnen er minister worden...maar wie kritiek heeft op Europa valt door de mazen van het net.— Dit is een uitspraak van M5S leider Luigi Di Maio.

We beleven het gouden tijdperk van FAKE NEWS en marktmanipulatie...markten die gedreven worden door EMOTIES zijn er gevaarlijk.

De wereld is een GEKKENGESTICHT geworden. 25 jaar geleden dwong de regering ons diesels te kopen omdat deze goed waren voor het milieu. Nu worden dezelfde diesels uit de stadscentra verbannen omdat ze slecht zijn voor het milieu. 25 jaar geleden werden we aangemaand om geen papier meer te gebruiken omdat het natuuronvriendeljik was. Het kappen van de bomen, inderdaad. De jaren nadien werd papier succesvol vervangen door plastiek. Vandaag moet plastiek verdwijnen wegens milieuonvriendelijk. Kan het nog gekker? Wat zal het volgende zijn?

Belangrijke fundamentals:

 • De Russische minister van Financiën: we staan klaar om de dollar te vervangen door de euro.  De Russische aluminumreus Rusal vervangt zijn chief executive A. Buriko en de helft van de raad van bestuur om Amerikaanse sancties tegen oprichter en miljardair Deripaska te ontwijken. Zo wordt geprobeerd om de belangen van het bedrijf en zijn aandeelhouders te vrijwaren.  Buriko gaf zijn ontslag nadat het U.S. Treasury’s Office of Foreign Assets Control nieuwe strafmaatregelen tegen Rusland aankondigde. Daarmee worden de oligarchen uit de kliek van president Wladimir Poetin geviseerd. De koers van Rusal steeg terwijl de aluminiumprijs daalde. Rusland en de BRICS hebben een internationaal betaalsysteem opgezet vergelijkbaar met SWIFT. En zo zal loontje om zijn boontje komen......meer in de abonneesecties

Belangrijike technicals:

 • De US-Dollar heeft grote problemen die zelfs erger zijn dan de Europese problemen...en de US-Dollar is ZWAAR OVERKOCHT. Forexmarkten drijven vandaag vooral op EMOTIES =zeer GEVAARLIJK.
 • De Euro is teruggevallen op zijn STEUN (1.16) . Kritische steun op 1.12 en dat is tevens de Maximum Activity Line. Wanneer dit niveau wordt doorbroken, kan de euro lager ten opzichte van de dollar. Zie sectie voor candle en PF-charts...klik hier.
 • We hebben een KOOPSIGNAAL voor goud in Aussie (zie short candle).
 • We hebben een KOOPSIGNAAL voor goud in Swiss (zie short candle).
 • Wie SWISS kocht bij het begin van de maand zoals door ons geadviseerd, deed het erg goed.
 • We hebben een KOOPSIGNAAL voor goud in in CanDollar. .....meer in de abonneesecties

Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Dinsdag 29 mei 2018 - Puerto Rico kan het volgend belastingparadijs worden. Het kan een veilige plaats worden waar buitenlanders hun cash opbergen.


Bijgewerkte secties: Goud Fundamentals, Ruwe olie, Platina (op steunniveau aanbeland) , Juniors (GDXJ-index), Inflatie (CRB-index breekt uit),

tax paradise

Puerto Rico kan het volgende belastingparadijs worden. Het kan een veilige plaats worden waar buitenlanders hun cash opbergen.  Ongeveer 65,000 Puerto Ricans verlieten vorig jaar hun failliet Amerikaans eiland. Ze openen aan de lopende band offshore banken beter bekend als International Financial Entities, wat door een wet uit 2012 wordt toegelaten. Er zijn nu 44 IFE's, waarvan 18 in het voorbije jaar van start gingen. Niet-Amerikanen kunnen er rekeningen openen en anoniem geld plaatsen. Zo kunnen in het thuisland belastingen bespaard worden. .

Zoals de U.S. Foreign Account Tax Compliance Act (FATCA), die tot gevolg heeft dat buitenlandse banken rekeningen van Amerikanen moesten melden, is het CRS een Europese initiatief bedoeld om het aanhouden van offshore bank accounts te ontmoedigen. Als gevolg van een gat in de wetgeving is echter een situatie ontstaan waarin deze IFE's een geschikt toevluchtsoord voor buitenlanders vormen.  Vooral goed voor Europeanen.

Wie een account bij een bank in Puerto Rico wil openen, mag ons altijd vragen hoe dat moet gebeuren...deze offshore banken vallen tussen de plooien van de internationale CRS wetgeving. 

Het belangrijkste probleem bij de IFE's is het leggen van contacten met andere banken, die contacten zijn nodig om geld de wereld rond te sturen. Veel banken staan niet te trappelen om te werken met banken in regio's die bekend staan om gaten in de regelgeving en voor het witwassen van zwart geld. De voorwaarden voor het oprichten van IFE's zijn niet zo heel streng: $250,000 aan geplaatst kapitaal en een kantoor in Puerto Rico met minstens 4 werknemers.

Belangrijke fundamentals:

 

Belangrijke technicals:

 • De trend bij olie en rentevoeten blijft stijgend".
 • Ruwe olie bereikte het euro-target, is overkocht en corrigeerde zoals verwacht. Idem voor $-Ruwe olie. Het ging te snel, het was te veel en het reikte te hoog. Benieuwd in hoeverre de correctie invloed op de dollar zal hebben ...
 • Platinum = laag risico om nu te kopen.
 • Traders rekenen er op dat General Electric (GE) een grote rally in de vingers heeft. Vorige week donderdag steeg de koers met 3%, het aantal gekochte call-opties was dubbel zo groot als het aantal put-opties.
 • Mijnbouwaandelen bevestigen de "Bottoming Window". Indien het goud uitbodemt, is de US-Dollar "TOPPING". De trend bij US-Dollar BLIJFT DALEND. Op dit moment tikte de dollar bij een BELANGRIJKE weerstand aan......meer in de abonneesecties

Gold bottom 2018 05 28

Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic

AANSTAANDE MAANDAG IS 'MEMORIAL DAY' - VOLGENDE UPDATE KOMT PAS VOLGENDE WEEK DINSDAG!


Vrijdag 25 mei 2018 - Mis de update van vandaag niet, zeker niet die in de goudsectie!


Bijgewerkte Secties: $-Goud¥-Goud & ¥/€/$, 

 FREEDOM OF SPEECH in de EU EINDIGT VANDAAG...

we the people51 miljoen Amerikaanse huisgezinnen kunnen de eindjes niet aan elkaar knopen. Dit wil zeggen dat 43% van de gezinnen geen middenklasse leven kunnen leiden. Ongeveer 35 miljoen behoren tot de categorie ALICE of Asset Limited, Income Constrained, Employed. 16 miljoen gezinnen leven ronduit in armoede. En dat in het grootste en rijkste land in de wereld. 

95 miljoen Amerikanen die bekwaam zijn om te werken, zijn niet aan het werk. 66% van de Amerikanen verdient minder dan $20 per uur.  1/3 heeft minder dan $5,000 aan spaargeld, ze hebben niets om op terug te vallen wanneer ze hun job verliezen....dit is Alice in Horror-land. 

Amerikanen leven in een fantasiewereld over hun land. Ze denken dat ze groot zijn in alles en dat ze wereld kunnen blijven besturen. Maar ze slaagden er zelfs niet in om een paar duizend lichtgewapende Taliban in Afghanistan te verslaan. Amerikanen hebben geen idee hoe slecht hun realiteit er uitziet.

Parijs is een HELLEGAT en de situatie wordt er alle dagen erger. Macron's speech lokte teleurstelling uit. Ongeveer 6 miljoen mensen leven in 1.500 buurten die bekend staaan als Sensitive Urban Zones (zones urbaines sensibles, ZUS). Ze komen allereerst in aanmerking voor stadsvernieuwing. Macron geeft toe dat Frankrijk in vele steden de strijd tegen de drughhandel verloren heeft.

De Fed wil tijdelijk een inflatie van meer dan 2% toestaan. De Federal Reserve minutes geven tevens aan dat een rentestijging in juni waaschijnlijk is. [reeele inflatie is hoger dan 10%]

De Turkse centrale bank heeft haar belangrijkste rentevoet woensdag met 3% verhoogd. Ook een andere belangrijke rentevoet werd fors verhoogd. De ingreep kwam er nadat de lira in vrije val was gegaan. Inmiddels staat de koers van de lira echter al opnieuw onder druk. De inflatie in Turkije bedraagt 40%.

Belangrijke fundamentals:

 • xxxx schrapt 2,000 jobs als gevolg van de reorganisatie van de Zuid-Afrikaanse activiteiten.
 • Deutsche Bank schrapt wereldwijd 7,000 jobs. 
 • Veel commodities laten nieuwe pieken optekenen. Olie kan boven $150 per barrel gaan. Maar vooral de edelmetalen zulen profiteren van de boom in de grondstofprijzen. Maar eigenlijk zijn goud en zilver geen grondstoffen.
 • Washington gebruikt sancties om zijn aardgas (LNG) in Europa te promoten...maar dat wisten we eigenlijk al. De VS zullen 275 tankers met LNG per jaar moeten sturen om dezelfde hoeveelheid gas hier te krijgen als via de Nord Stream 2 pijplijn komt. Die hoeveelheid kan via tankers nooit geleverd worden.....meer in de abonneesecties

Belangrijke technicals:

 • EGO (mijn) breekt uit en is KOOPWAARDIG. COPX (koper) breekt eveneens uit maar is als ETF niet koopwaardig.
 • De Dow Jones BREEKT eveneens UIT....onthoud dat zelfs als de opgaande trend wordt hervat de RISK/REWARD ratio een belegging in aandelen niet interessant maakt. Kies voor energie, commodities, goud, zilver,.......meer in de abonneesecties
....meer in de abonneesecties    
     
 • xxxx geeft een rijpe Head and Shoulders formatie te zien. Target is $15.75 (zie uraniumsectie) . Wat de POLITICI ook zeggen, wind en zon zijn een GROTE EN DURE GRAP ....meer in de abonneesecties
 • xxxx is SUPER-BULLISH (evenals xxxxr).
 • De xxxx bepaalt de richting van de xxxx en de xxxx is uitgebroken!?......meer in de abonneesecties
 • xxxx: de Bollinger Band squeeze wijst in de richting van een uitbraak van xxxx ?! (zie $-Goud sectie-long candle) - Check ook de zilver-goud ratio!
 • Er zjin ETF's die toelaten de risico's van een belegging in xxxx te beperken. Zie charts beneden voor Bearish and Bullish instrumenten.
JDST candle1 JDST candle2
JNUG candle1 JNUG candle2
 • De xxxxis uit een Bullish Wedge gebroken...en daarmee wordt de bullishe actie van de goud-  en zilversector bevestigt. ....meer in de abonneesecties

Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Donderdag 24 mei 2018 - Een piek in de houtprijs betekent altijd dat de top van de cyclus werd bereikt. Die houtprijs is nu 3 dagen op rij gedaald.


Bijgewerkte secties:

Een top in de houtprijs betekent dat de vastgoedmarkt een piek heeft bereikt. En dat tevens de economische cyclus is uitgepiekt.

real estate and cycle tops

Trump stimuleert de binnenlandse energie: of het nu steenkool, aardgas of olie is....Waarom iets importeren wanneer het thuis ook te krijgen is?  De internationale politiek ligt samen met de politiek van Trump aan de basis van onrust in de olie- energiesector.  Energiehandelaren met grote shortposities (zie de vroegere updates van Goldonomic) werden bij verrassing gepakt door de verkiezing van Donald Trump. Deze besloot namelijk om zich terug te trekken uit een aantal overeenkomsten die door de democraten (Obama) waren afgesloten: Parijs-opwarming van de aarde & de Iran deals. Het massaal sluiten van de short posities, zodat er de facto meer olie werd verhandeld, duwde de koers van de dollar naar omhoog. ....meer in de abonneesecties

Belangrijke fundamentals:

 • De Dollar squeeze is nog niet over. Hoe dan ook ontmoet de greenback nu een ZWARE weerstandszone en is de koers nog niet voorbij de Maximum Activity of Mid Danger Zone (zie US-Dollar sectie vpor charts) . Er is geen sprake van een trendommekeer zolang dit niet is gebeurd. Ook de meeste oliehandelaren hebben zich op het verkeerde been laten zetten door de bewegingen op de oliemarkt. (zie onze vroegere udpate over de historisch grote SHORT posities in olie). Deze handelaren moeten niet alleen olie kopen om zich in te dekken, maar ook dollars. Bovendien is er ook de onzekerheid over de nieuwe Italiaanse regering die meer beleggers naar de dollar drijft.
 • Oliecycli hervatten hun normale uptrend ergens eind juni of begin juli. Dat betekent dat we moeten wachten tot het begin van de zomer alvorens we weten of de huidige correctie bij de dollar achter de rug is. En of de dalende beweging hervat zal worden.....meer in de abonneesecties

Belangrijke technicals:

 • Goudmijnen: de (Majors) GDX-index is een Bullish Head and Shoulders patroon aan het afronden.

....meer in de abonneesecties
 

 • Vastgoedaandelen zitten in een BEARISH trend. Dit bevestigt wat we hierboven zeiden. (klik om te vergroten) ....meer in de abonneesecties

 Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Woensdag 23 mei 2018 - Brent breekt uit boven $80 en de benzineprijs vliegt de lucht in


Updated Sections: Bedrijfsobligaties, $-Goud, Zilver, US-Dollar, 

LomonosovDe geschiedenis leert dat als de belastingdruk te hoog wordt, het volk in opstand komt. Dat gebeurt vooral wanneer de prijzen voor levensnoodzakelijke producten stijgen. De Belgische opstand van 1830 was het gevolg van een onredelijke belasting op BROOD. De Franse revolutie werd veroorzaakt door de stijging van de zeepprijs....Mogeljjk zal ditmaal een stijging van de olieprijs ONRUST veroorzaken.

Vanwege het overvloedig plukken van geld uit de lucht in combinatie met fractional reserve banking zijn de beschikbare fondsen op grote schaal verkeerd aangewend: weg van (kern)energie naar onrendabele zon- en windenergie. Deze zogenaamd milieuvriendelijke energiebronnen vervuilen in de praktijk nog meer dan kernenergie. De kost om kerncentrales te bouwen stijgt exponentieel en de belangrijkste energiebron (olie) raakt opgebruikt. Note: 1 kWh zonne-energie is 300x gevaarlijker dan 1 kWh kernenergie.

Een gebrek aan energie!? Geef een seintje aan de Akademik Lomonosov. Rusland heeft niet alleen grote olie- en aardgasvoorraden, maar ook een technologisch hoogstaande kernenergie. Recent werd de 1se RIJDENDE kerncentrale opgestart. Dat gebeurde in de stad Moermansk, waarna een schip geladen met nucleaire brandstof naar Oost-Siberië voer. De Akademik Lomonosov werd gebouwd door Rosatom en bevat 2 kernreactoren met 2 35 megawatt kernreactoren. De geproduceerde energie is voldoende voor een stad met 200.000 inwoners....

Belangrijke fundamentals: ....meer in de abonneesecties

Belangrijke technicals:....meer in de abonneesecties

 Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Dinsdag 22 mei: Geloof of geloof het niet, maar de idiote democratische Venezolaanse massa heeft Maduro met 68% van de stemmen herkozen.


Bijgewerkte secties:

De dwaze democratische massa is nu eenmaal de MEERDERHEID. De meeste mensen in uw omgeving (vrienden, kinderen, familie) moeten er toe gerekend worden. President Nicolas Maduro werd herkozen in Venezuela en het land dreigt nu met dagelijks geweld geconfronteerd te worden. Honger, gebrek aan water, electriciteit en, niet te vergeten, WC-papier. Maduro is herkozen zelfs nadat hij de belangrijkste bron van inkomsten (olie) om zeep heeft geholpen. Dankzij de idiote democratische massa kan hij de job nu afmaken. Na de Tweede Wereldoorlog was Venezuela één van de rijkste landen in de wereld.

Beschavingen sterven uit omdat ze collectief zelfmoord plegen.....

Venezuela – zoals de USSR, Cuba, Argentinië – vorm het bewijs van de domheid van de massa. Ze zal dom (en gevaarlijk) blijven totdat het land bankroet is. Zoals Cuba, zoals de USSR in 1989. Democratie (of beter: communistisch-fascisme) heeft getriomfeerd in Venezuela...welk land is als volgende aan de beurtt? 

Maak Italië opnieuw GROOT en de EU klein. De regering bestaande uit 2 anti-establishment partijen wil de belastingen verlagen, de sociale uitkeringen verhogen enzovoort. Dit is de grootste uitdaging waar de eurozone mee wordt geconfronteerd sinds de Brexit 2 jaar geleden. 

Zal Italië de EU een trap onder haar gat geven!? De nieuwe regering wil de belastingen verlagen, de relaties met RUSLAND verbeteren en minder controle door de EU-autocraten. Weinig mensen realiseren zich dat vanwege de Brexit de totale kost van de EU door minder landen zal gedragen moeten worden. Daardoor zullen de belastingen onvermijdelijk opgetrokken worden.

Belangrijke fundamentals:

 • Goud- en zilveraandelen zijn de koopjes van de eeuw. Soms is er nog opwaarts potentieel in markten die nieuwe pieken neerzetten. Maar het komt er op aan om kieskeurig te zijn en om achtergebleven goedkope activa te kopen.
 • De Turkse centrale bank heeft vanwege de politieke spanningen haar goud teruggehaald uit de VS. 
 • Zowel olie als benzine zijn duurder geworden deze week. Brent brak zelfs kort door de belangrijke grens van $80. Deze week brengen we meer nieuws over energie. .....meer in de abonneesecties

Belangrijke technicals:

 • De Dow Jones en de Transportation index breken aan de bovenkant uit en dat zou de laatste DRAMATISCHE stijging van de beurskoersen kunnen inluiden. Maar die laatste fase is ook de gevaarlijkste.
 • De goud/zilver ratio staat opnieuw in de 80x area. Er is nu 80 troy ounce zilver nodig om 1 troy ounce goud te kopen. Dat gebeurde over de laatste 25 jaar 4x en daarna deed 1) zilver het beter dan goud 2) en ging een bullmarkt vor edelmetalen van start.
 • Spinning candles geven een STERK KOOPSIGNAAL in de candle chart voor goud......meer in de abonneesecties

  Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Maandag 21 mei 2018 - Zo worden de prijzen voor goud en zilver gemanipuleerd....


Bijgewerkte sections: Literatuur ,

gold manipulation

Zodra China voldoende goud heeft, kan het samen met de Verenigde Staten de goudprijs zo ver laten stijgen als ze dat zelf willen...wellicht tot op een niveau waar alle bestaande schulden gecompenseerd kunnen worden.

Een zwak punt in het manipulatieschema is het gebruik van papieren goud via leasing, futures, ETF-fondsen, hedge funds en short selling. Deze techniek is bijzonder krachtig. Maar hoe dan ook, elke vorm van manipulatie veronderstelt de aanwezigheid van een zekere minimum hoeveelheid fysiek goud. Dat hoeft niet veel te zijn, bijvoorbeeld 1% van de totale waarde van de transactie. Het beschikbaar goud (vb. 1%) verdwijnt echter snel omdat steeds meer landen goud kopen...en er steeds meer fysieke levering wordt geeist. Als een direct gevolg hiervan, wordt tevens het aantal papieren transacties (vb. Futures op de COMEX) beperkt. Daarom kan de manipulatie uit 2013 niet herhaald worden: de minimale fysieke goud stock is immers een pak lager dan destijds. Het  GLD warehouse moest toen 500 ton fysiek goud inzetten/leveren. Zodoende was er in 2014 slechts een 800 ton fysiek meer beschikbaar. Stel dat er nog eens 500 ton fysiek goud van de GLD stock zou weggehaald worden, dan zou er niet genoeg goud meer beschikbaar zijn (300 Ton is te weinig) om deze ETF in leven te houden. Straks is de beschikbare hoeveelheid goud dermate klein is dat de management fees niet langer de kosten van verzekeren, storage, administratie enz...kunnen dekken. Een derde punt om rekening mee te houden is dat het eindspel zal beginnen wanneer China voldoende goud heeft zodat de Chinese Gold-to-GDP ratio gelijk is of zelfs groter dan de Amerikaanse. Dan bestaat er geen politieke reden meer om verder goud te kopen. China is dan verzekerd van een gelijke stem bij het onderhandelen over een nieuw systeem dat vergelijkbaar is met  Bretton Woods. Dat nieuw systeem zal nodig zijn om in de nabije toekomst het vertrouwen in het internationaal monetair systeem te herstellen....

In tegenstelling tot wat sommigen denken koopt China geen goud om een nieuwe door goud gedekte munt te lanceren. Dat is alleszins op korte termijn niet zo. Ze kopen goud om hun posities in Amerikaanse staatsobligaties in te dekken. Stel dat de Amerikanen hiermee niet akkoord gaan, dan bouwt China gewoon zijn posities in Treasuries af... en duwen ze de waarde van de US-Dollar naar NUL.....meer door te klikken op het plaatje. [link alleen voor abonnees]

Belangrijke fundamentals:

 • Een recordprijs voor LUMBER (hout): dit wijst naar een cyclische piek en naar een komende vastgoedcrisis in de VS... Andere landen (Canada, België,..) zullen ditmaal volgen.
 • Woonkredieten worden in de VS steeds duurder op een moment dat de 10-jarige staatsobligatie een piek voor de afgelopen 7 jaar bereikt. De vastgoedmarkt kan zo alleen maar corrigeren.
 • De dollar instorting komt dichterbij. De EU wil haar olie in euro's in plaats va dollars betalen. Hoe minder handel in dollars, hoe ZWAKKER de koers zal zijn...zelfs in een gemanipuleerde markt!
 • Wanneer Italië de EU verlaat zal de euro sterker en niet zwakker worden. .....meer in de abonneesecties

Belangrijke technicals:

 • xxxx: 3x is scheepsrecht (onder 200 day MA) – een $20-$30 dalling alvorens de prijs weer zal stijgen (deze keer $1,270-$1,280)....We kunnen er zo goed als zeker van zijn dat we HET DIEPTEPUNT voor 2018 voor xxxx gezien hebben.
 • xxxx: de xxxx zal blijven stijgen tot juni-juli 2018. .....meer in de abonneesecties

  Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Vrijdag 18 mei 2018 - $-Goud lager maar zilver hoger...leg dat maar eens aan de kat uit!


Bijgewerkte secties: . 

Screen Shot 2018 05 17 at 3.22.00 PMArgentijnen kunnen niet langer naar Panama reizen. En al evenmin naar Colombia...het wordt moeilijk en vooral duur om uit de Venezolaanse hel te raken.  Wie het geluk heeft om een ticket te kopen om in Spanje te raken (erg moeilijk om aan boord van een vliegtuig te raken) kan van NUL opnieuw beginnen. SHIT happens voor wie geen PLAN B en geen spaargeld buiten politiek bereik heeft. Hoe  is het mogelijkl dat ASSHOLE Maduro nog zoveel volgelingen heeft. Hij is degene die het werk van Chavez afmaakte en de Venezolaanse ruggengraat brak.....WAAROM zijn er nog zoveel mensen die van hem houden??? Waarom begrijpen zo weinigen dat GRATIS niet bestaat en dat de CONSUMENT betaalt voor elke belastingcent die naar de overheid gaat....???

De regering van een land is een SPIEGEL van de meerderheid. Wie ziet dat zijn land in de afgrond wegglijdt, moet maken dat hij een plan B achter de hand heeft....domme mensen doen niets behalve alleen maar klagen. !

De ECB en de EU hebben werkelijk een probleem met de nieuwe Italiaanse meerderheid. Die denken er over om naast de euro een tweede munt te gebruiken. Niet moeilijk te bedenken dat ze slim genoeg zullen zijn om de NIEUWE ITALIAANSE LIRA convertibel te maken en te linken aan goud en/of zilver. Indien de Italianen de EU verlaten zou de euro sterker zijn. Hoe dan ook, indien Italië een goud/zilver convertible lira heeft, hebben Mario en Junkers een levensgroot probleem. Problemen als deze kunnen de ruggengraat van de euro breken.

Belangrijke fundamentals:

 • $-Goud brak uit de trading zone onder extreem lage volumes. Daarom is deze neerwaartse uitbraak fake en hebben we een bear trap...indien we inderdaad een bear trap hebben, zal $-Goud opveren tot terug in de trading zone om vervolgens naar boven uit te breken.
 • Dit wordt bevestigd door de mijnbouwaandelen die binnen hun trading zone blijven – evenals zilver, geen breakdown hier.
 • Conclusie: wie gokt op een sterkere dollar zit er langs.
 • $140 olie opnieuw...krimpende Venezolaanse output veroorzaakt schaarste op de markt. Indien Venezuela’s olieproductie en export blijft dalen, wordt een sterk pleidooi voor hogere olieprijzen gegeven. Minder Iraanse olie zal samen met minder Venezolaanse olie de “perfecte cocktail” vormen om de olieprijs richting $100 per barrel te sturen, dit jaar of volgend jaar.......meer in de abonneesecties

Belangrijke technicals:

 • Plaatjes vertellen meer dan woorden. Goud lager, zilver veert op van de steunlijn. Goud & zilver Majors blijven STERK en zijn niet uit het trendkanaal gevallen, de US- Dollar is - zelfs bij marginaal hogere rentevoeten - niet in staat om uit te breken naar nieuwe pieken en blijft in een secular bear trend.......meer in de abonneesecties
Gold 2018 05 17 at 9.27.47 AM Silver 2018 05 17 at 9.27.27 AM
   
HUI candle1 GDXJ candle1
   
USD candle1 XEU candle1

 Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Donderdag 17 mei 2018 - Argentijnen die zo dom waren om te blijven in plaats van hun heil elders te zoeken, zullen binnenkort zelfs geen toiletpapier meer kunnen kopen.


Bijgewerkte secties: , 

IMFArgentinië heeft de hulp van het IMF nodig. Er hangt onheil in de lucht wanneer een ongezonde situatie niet wordt opgekuist...zelfs in een land dat in de periode na de Tweede Wereldoorlog één van de rijkste in de wereld was.  Laat de democraten (die vaN de linkerzijde uiteraard) een land besturen en ze krijgen het in no time bankroet.

In een sombere televisietoespraak aan zijn landgenoten kondigde de Argentijnse president Mauricio Macri aan dat zijn regering bereid is om te praten met het Internationaal Monetair Fonds. Het land hoopt $30 miljard aan steun te krijgen voor zijn zieltogende economie. Macri zei dat de ingreep noodzakelijk is om te vermijden dat er nog crisissen komen zoals het land die in het verleden heeft gekend. Het nieuws kwam als een shock in het land, waar velen het IMF verwijten de katastrofale economische inzinking van 2001 te hebben uitgebuit. Vooral de Argentijnen die hun geld terug naar huis brachten toen Macri beloofde dat ze niet zouden getaxeerd worden op het kapitaal, zijn de pineut. Ze kregen de belofte van een PREMIE van 15% op het gerepatrieerde kapitaal.

GELOOF NOOIT MAAR DAN OOK NOOIT uw regering: ze LIEGEN, BEDRIEGEN en VERANDEREN de spelregels tijdens en na het spel...ze doen zaken die zelfs de DUIVEL nooit zo doen!

Argentinië zit zo diep in de schulden dat het land in 1990 niet in staat was om zijn schulden te betalen. Een diepe recessie was het gevolg. Dankzij de linkse Kirchner en zijn vrouw is die schuld nog altijd niet betaald. Argentinië staat klaar om aan het tweede been van de depressie te beginnen.......meer in de abonneesecties

Belangrijke fundamentals:

 • De Australische regering wil cash transacties van meer dan $10,000 verbieden,...volgens eigen zeggen om witwassen tegen te gaan (waar hebben we die onzin nog gehoord?). Want dit onnozel argument is niet nieuw. De regering wil gewoon alle CASH & bankbiljetten uit het systeem halen zodat een Bail-in makkelijker wordt. Betalen met cash wordt zo een MISDAAD!?....De overheid wil ook een kliklijn openen waar mensen elkaar kunnen verklikken. Naar eigen zeggen kan zo belastingontduiking vermeden worden.
 • Het einde van "het systeem" zal te wijten zijn aan de enorme berg schulden die momenteel opgebouwd wordt. Die zal leiden tot monsterinflatie die elke valuta zal vernietigen.  Alleen goud zal overeind blijven. Wat de beleggers zich niet realiseren is dat de grootste bull market in het goud zal op gang schieten.

 • De papieren manipulatie van de goudmarkt zal niet blijven duren. Het is een publiek geheim dat China, India, Rusland en zowat elke centrale bank in de wereld momenteel fysiek goud kopen. Ik vermoed dat binnen een jaar de goudprijs door het plafond zal gevlogen zjin.......meer in de abonneesecties

Belangrijke technicals:

 • De xxxx faalde in standhouden boven het 55 weekse moving average en liet op de pieken van vorige week een omgekeerde hamer optekenen.
 • Dit is de eerste keer in mijn leven dat ik zo een irrationeel & vreemd gedrag zie van de Gold and Silver ratio. ZE slaagden er in om $-Goud onder de steun van zijn trading zone en onder het 200 day Moving Average te duwen...Zilver gaf echter geen krimp: er is een KLOOF ontstaan tussen de prijs van goud en die van zilver. Beiden zijn STERK KOOPWAARDIG.

Gold May 16 2018 

Silver may 162018

 Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Woensdag 16 mei 2018 - De financiële markten zijn als de dood voor hogere rentevoeten. Is dure olie goed voor de VS ???


Bijgewerkte secties:

1973 oil crisisWe hebben geen overvloed aan benzine, er is eigenlijk zelfs niet voldoende benzine om een echt gerust gevoel te krijgen. En +$100 ruwe olie is zeker mogelijk. De oliemarkt profiteerde de afgelopen weken van goed nieuws. Ook de oplopende spanningen in het Midden-Oosten spelen een rol in het verhaal. En niet te vergeten de crisis in Venezuela. De druk op de olieprijzen neemt alleen maar toe. In de VS bevindt de benzineprijs zich op het hoogste niveau sinds jaren.

In de komende maanden zal Washington de sancties tegen Iran herinvoeren. Dat zal geleidelijk aan gebeuren. Vooral de olie-export zal geviseerd worden. Indien alle sancties effectief uitgevoerd worden, zal de olieprijs tegen een muur botsen. De situatie op de markt is nu al zo dat wijzingen in het aanbod tot tekorten aanleiding geeft. Het wegvallen van 1 miljoen vaten aan Iraanse productie zal zeker tot hogere olieprijzen aanleiding geven. Aziatische en Europese klanten kunnen zo'n stijging al voor het einde van dit jaar verwachten.

Zelfs wanneer de Russen en de Saoedi's het wegvallen van de Iraanse productie opvangen, zal de markt onder druk blijven. Vanaf 2019 zal niet allleen de export, maar de volledige Iraanse productie getroffen worden.

De kansen op een totale oorlog in Syrië, met een mogelijke escalatie richting Libanon, worden met de dag groter. Het zal van Teheran en bondgenoten, op de eerste plaats Hezbollah, afhangen of er een nieuwe oorlog op komst is.De gebeurtenissen van de laatste dagen tonen aan dat het kookpunt is bereikt. In de komende maanden kan de doodstrijd van de Khomeini-Khamenei theocratie in Iran beginnen. Dit als gevolg van interne onrust en een imploderende economie. Het andere scenario is een gevecht om te overleven dat in Syrië en Libanon begint.....meer in de abonneesecties

Belangrijke fundamentals:

 • xxxxx, Inc. ( xxxxxxx) ontwaakt uit een lange winterslaap. Vorig jaar is de koers met 25% gestegen en ook dit jaar doet die het goed. Goede fundamentals kunnen de koers boven $50 sturen waarna de volgende weerstand juist onder $54 wacht.
 • Subprime Mortgages:  Het is altijd prettiger om met het geld van anderen te spelen. Er is een groeiend aantal aanbieders op de markt van hypotheken en autoleningen aan kredietnemers van slechte kwaliteit. “Special Circumstance Lending” is er zo eentje dat veel reclame maakt. De banken hebben hun lesje van de grote kredietcrisis blijkbaar nog niet geleerd. Ze lenen nu echter geld aan kredietverstrekkers die niet in de financiële sector thuishoren. Zoals bijvoorbeeld Exeter Finance.....meer in de abonneesecties

Belangrijke technicals:

 •  De 10-jarige staatsobligatie is op korte termijn uitgebroken. De US-Dollar veert op van van een belangrijk Moving Averages end $-Goud bevindt zich in de buurt van zo'n Moving Average....Volgende target en steun voor $-Goud is $1,280 .... Worst case scenario is $ 1,220,-..maar de kans is erg groot dat we met een BEREVAL te maken hebben.....meer in de abonneesecties
Gold candle1 USD candle1 TNX candle1 INDU candle1
 $-Gold  US-Dollar  10 year Treasury yield  Dow Jones

  Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic

 


Dinsdag 15 mei 2018 - Koopkracht wordt door de inflatiewind gewoon weggeblazen


Updated Sections: Commodities uitgedrukt in goud, Inflatie Index, Obligaties algemeen & USA 

De vastgoedprijzen kunnen alleen maar dalen...en ze zullen dalen tot een ganse straat kan gekocht worden voor slechts enkele goudstukken.

House crash 1

Bijna 40% van de Amerikaanse vastgoedverkopen vorige maand waren ofwel foreclosures (gedwongen verkopen) of short sales, waarbij de koper genoegen neemt met eeen prijs die de hypotheek niet dekt. 1/3de van de verkopen was in cash en dat is 2x zoveel als vorig jaar. De gemiddelde verkoopprijs daalde met 5.2% tot $156,100 en dat is het laagste niveau sinds april 2002. De verkopen van nieuwe huizen daalden in februari op maandbasis met 16,90% tot het laagste niveau sinds 1963. De mediaanprijs daalde met 13,90% en dat is dan weer het laagste niveau sinds december 2003.

Deze keer verzwakt de vastgoedmarkt omdat de koopkracht is opgedroogd. De vraag daalt en kandidaat-kopers hebben minder BESTEEDBAAR INKOMEN ter beschikking. Vergeet niet dat de inflatiecijfers het afgelopen decennium gemanipuleerd werden. Daardoor hielden de inkomens geen gelijke tred met de ECHTE  inflatie.De consumenten dachten dat ze in WONDERLAND leefden en bleven lenen om te kunnen consumeren. Maar die kredietlijn is nu opgedroogd. 

consumer debt cpi 1947 2018
Credit Cards are maxed out... Real Inflation is a reality, not the cooked CPI-figures

Het resultaat is minder besteedbaar inkomen, lagere vastgoedprijzen, minder consumptie en meer recessie. Sommige landen pogen dit op te vangen door kleinere huizen te bouwen.

Senioren, studenten en de middenklasse verzuipen in de schulden... De consumentenschuld is met 50% gestegen sinds 2008.

Shop till you drop is niet zo maar een dwaas gezegde. Voor de meeste Amerikanen is het helaas bittere realiteit. Consumentenkrediet stond in het eerste kwartaal op het hoogste niveau sinds het eerste kwartaal van 2018, De economie groeit, maar de schulden doen dat eveneens. Maar die schulden worden als een probleem voor de toekomst beschouwd.

Belangrijke fundamentals.

 • EEN NIEUWE ERA VOOR DE ALUMINIUM INDUSTRIE. Er is een nieuwe manier om aluminium te maken zonder schadelijke gasuitstoot. Bovendien ligt ook de productie hoger. Een fabriek van Alcoa draait in Pittsburgh op deze manier al sinds 2009. Het is dus geen verre droom. De eerste commerciële productie mag in 2024 worden verwacht. 
 • Weinig beseffen dat we een piekproductie van goud hebben.
 • De VS produceren 1.8 miljoen barrel olie per dag en zowel OPEC als niet-OPEC productie bereikt de markt niet meer. Zodoende verwachten we een bescheiden stijging van de olieprijzen. Een oorlog in het Midden-Oosten kan de prijs fors doen stijgen.
 • Hogere olieprijzen = hogere inflatie. En daar kunnen de beurzen maar moeilijk mee leven. Ze weten dat de FED de rente zal optrekken als de inflatie toeneemt. Door de hoge olieprijs zal de consumptie afnemen want de consumenten moeten meer betalen voor benzine.
 • xxxx's actie tegen Venezuela kan de export doen stilvallen. Dit is een complete ramp voor Venezuela. xxxx wil verschillende terminals van xxxx in het Caribisch gebied overnemen. Die zijn goed voor 16% van de olie-export van het land.  
 • California eist als eerste Amerikaanse staat zonnepanelen op alle nieuwe huizen. Vanaf 2020 kan de prijs om een nieuw huis te bouwen zo met $10,000 stijgen. De sector zonne-energie steeg op het nieuws, de bouwsector kreeg klappen. ....meer in de abonneesecties

Belangrijke technicals:  ....meer in de abonneesecties

 Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Maandag 14 mei 2018 - Energie & Olie = Zwart goud & Hyperinflatie is mathematisch gegarandeerd.


Bijgewerkte secties: Biotech-Farma, Olieaandelen, Aardgasaandelen, Uraniumaandelen, Banken & Financials (let op het dieprood), Koper & Platina aandelen,

De geschiedenis van Iran en de VS in 10 minuten en hoe deze nog steeds onze levens beïnvloedt. Besef dat wat in het Midden-Oosten gebeurt in een nieuwe oliecrisis kan uitmonden.

De beurskoersen zullen CRASHEN....maar ze zullen verdubbelen, verdrievoudigen en nog meer alvorens dat gebeurt.  Hoe dan ook, we weten niet WANNEER de CRASH zal komen. Wat we wel met zekerheid weten is dat aandelen, obligaties en vastgoed op een DRAMATISCHE MANIER zullen crashen uitgedrukt in ECHT GELD of goud en zilver. En al die speculanten en praatjesmakers zullen bij verrassing genomen worden. Erg belangrijk om te onthouden is dat wie geen fysiek goud en zilver bezit niet in staat maar zal zijn om nog maar iets te kopen. Noteer dat het zeer gevaarlijk is om op de financiële markten te blijven 'spelen'. .[veel plezier, domme blondjes]

Belangrijke fundamentals:

 • Hyperinflatie is mathematisch gegarandeerd.
 • BAIL-INS zijn nu overal in de westerse wereld legaal geworden en het lijdt GEEN ENKELE TWIJFEL dat we de volgende keer dat er een 'financieel probleem'  opduikt (en dat kan op eender welk moment gebeuren) UW SPAARGELD bij de BANK aangeslagen zal worden. En alles wat u aanhoudt bij een bank, broker, kluis van de bank,...zal gevaar lopen. ....meer in de abonneesecties

Belangrijke technicals:

 • De energiesector doet het erg goed. Zie de sectie van de olie-, aardgas- en uraniumaandelen voor KOOPSIGNALEN. 
 • De banken & financials verkeren in slechte staat. Vooral de banken die sterk betrokken zijn bij de derivatenhandel  (Deutsche Bank, ABN-AMRO, Soc. Generale, UBS, Credit Suisse,...): ETF's, Opties, Warrants en andere kunstmatige bancaire producten,...
 • xxxx (zie Koper & Platina) doet het dan weer goed en is KOOPWAARDIG;.....meer in de abonneesecties

  Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Vrijdag 11 mei 2018: De basisrente werd in Argentinië opgetrokken tot 40% om de munt te beschermen


Bijgewerkte secties: Recessiebestendige aandelen (veel rood) , Juniors Fundamentals , 

De basisrente werd in Argentinië opgetrokken tot 40% om de munt te beschermen. Indien de rente op een vergelijkbare manier omhoog ging in de VS, Europa, Japan, zou het ganse financieel syseem ONTPLOFFEN.

 • Argentinië voert kapitaalcontroles in voor buitenlandse beleggers. Buitenlandse investeerders verliezen meer op de zwakke PESO dan dat ze verdienen met Argentijnse aandelen.
 • Brazilië lijkt eveneens op weg naar hyperinflatie.
 • In Venezuela is de inflatie verviervoudigt tot 18,000 procent.
Argentina inflation 2018 Merval stock indes may 2018 Argentina peso 2018
CPI is soaring Stock Market is soaring Peso is crashing

Nota: De charts hierboven geven precies het scenario aan dat volgt wanneer de zaken uit de hand lopen en de rentevoeten door het plafond vliegen.  .


US DEBT 2018 tinkerbell

De Grote Illusie, een $2 Quadriljoen nachtmerrie van schulden en onbetrouwbare stresstests bij de banken.  De beurzen zijn één grote illusie, maar het globaal bancair systeem is dat nog veel meer. Het financieel systeem was bankroet in 2006 maar de centrale banken en de overheden hielden het wereldwijd overeind door 25.000 miljard dollar te injecteren en door de banken toe te laten hun gifitge activa aan afloopwaarde in plaats van aan de reëele waarde te taxeren. 10 jaar later is het financieel systeem er nog erger aan toe. Wereldwijd zijn de schulden met 65% gestegen van 140.000 naar 230.000 miljard dollar. En hierbij is geen rekening gehouden met verplichtingen waar niet aan kan voldaan worden en opnieuw $2 quadriljoen aan derivaten. We kijken aan tegen een totale schuld van meer dan 30x het wereldwijde BBP. Op basis van 5% van het BBP zou het jaar 600 jaar vergen om die schulden af te betalen. Hoe dan ook is de wereld bankroet, de schulden zullen nooit terugbetaald kunnen worden.

De banken hebben nietszeggende stress tests achter de rug. Landen als Portugal en Griekenland waren uitgesloten omdat hun banken failliet waren. De criteria werden zo opgesteld dat alle banken behalve Monte dei Paschi in Italië er aan zouden voldoen. De hele wereld wist dat deze bank failliet was, zodat het onmogelijk werd om nog te sjoemelen. In een wereld vol illusies worden we geacht te geloven dat alle banken gezond zijn. De beste banken waren de Zweede, met Swedbank en Nordea als uitschieters. Vreemde zaak, want enkele weken geleden liet de Zweedse regelgever weten dat Nordea ondergekapitaliseerd was voor SEK 50-80 miljard. Dit rapport werd snel weggemoffeld, er werd geen rekening mee gehouden.

Het GEVAAR is dat wanneer de banken voor 100% DIGITAAL gaan alle bankdepositos's en aandelen op eender welk moment BEVROREN kunnen worden. De overheid krijgt zo het WETTELIJK RECHT om uw eigendom aan te slaan wanneer ze dat nodig vindt om te overleven. En dat is  INCLUSIEF de inhoud  van uw BANKKLUIS.....meer in de abonneesecties

Belangrijke fundamentals:

 • Het aanbod van de goudmijnen droogt op. De afgelopen week meldden verschillende van de grootste goudmijnen een grote terugval in de goudproductie.
 • De US dollar is een doodzieke munt en staat klaar om in een major secular downturn te duiken. De wereldreservemunt is zwaar overgewaardeerd. Vanwege de economische situatie bekeken tegen het schuldenverhaal van hierboven, zal de dollar snel aan zijn volgende downtrend beginnen. Het is een hele tijd spannend geweest, maar nu ziet er naar uit dat de dollar als eerste van de grote wereldmunten op een bodem afstevent.....meer in de abonneesecties

Belangrijke technicals:

 Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Donderdag 10 mei 2018 - Een bancair systeem gebaseerd op SCHULDEN is gedoemd om te crashen.


Bijgewerkte secties: Juniors ( doen het erg goed!), 

Een bancair systeem mag NOOIT SCHULDEN als basis gebruiken want als die schulden minder waard worden, zakt het ganse systeem in elkaar.....Wat de meeste mensen - zelfs analisten - niet begrijpen, is dat op een bepaald moment elke verdere CREATIE van SCHULDEN een NEGATIEVE impact heeft op de economie. En niet een positieve zoals de meeste mensen geloven.

Debt 2017 debt recession 2018
marginal prod of every new created dollar 2017

Iedereen die gelooft dat de rente in de VS op de huidige niveau zal blijven en/of dat de Duitse en de Japanse negatief zullen blijven, staat een zware schok te wachten.

 

Belegger en fondsbeheerder denken dat hun talenten hen de huidige welvaart heeft bezorgd. Weinigen beseffen dat de centrale banken het grootste globaal Ponzi schema ooit hebben veroorzaakt, dat een reusachtige tijdbom onder het financieel systeem heeft gelegd. Nog minder mensen begrijpen dat deze bom ooit in hun gezicht zal ontploffen. Terwijl alle zeepbellen in de ijle lucht zullen opgaan.

Belangrijke fundamentals: ....meer in de abonneesecties

Belangrijek technicals: ....meer in de abonneesecties

....meer in de abonneesecties  
Dollar overkochht (zie $ - sectie voor volle grootte) Euro oververkocht (ziee € - sectie voor volle grootte))
   
Goud veert op van de bodem & het 200 day MA Zilver Triangle & prijs veert op van bodem

 Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Woensdag 9 mei 2018 - Goud en zilver omhoog na aankondiging einde Iran deal


Bijgewerkte secties: , 

Donald TrumpTrump trekt de stekker uit de nucleaire deal met Iran en kondigt nieuwe sancties aan. President Donald Trump verwijdert Iran zou uit het internationaal financieel systeem. "We zullen vergaande sancties aankondigen,"  zei Trump said. "Elk land dat Iran helpt in zijn zoektocht naar kernwapens mag op een gelijkaardige behandeling rekenen."


Het is onwaarschijnlijk dat de goudprijs geleidelijk aan zal stijgen. Na jaren van manipulatie zal die plots exploderen. Wanneer dit gebeurt zal het onmogelijk zijn om goud te kopen aan de huidige lage prijzen...misschien wordt het zelfs helemaal onmogelijk om goud of zilver te kopen.

Het lijdt geen enkele twijfel dat we een plotse stijging in de prijzen van goud en zilver te zien zullen krijgen. Goud & zilver kunnen makkelijk in waarde verdubbelen of verdrievoudigen...wanneer dat gebeurt wordt het grootste gevaar dat de overheid de winsten zal belasten. Daarom is het zeer belangrijk dat uw goud aangehouden wordt buiten de bereik van de politiek.  

Vanwege de manipulatie werden de goudmijnaandelen hard geraakt. Mijnbouwaandelen moeten als een bijkomende bron van inkomen beschouwd worden. En het risico van de mijnbouwaandelen wordt volledig gedekt door fysiek goud. Zolang als de goudmarkt gemanupileerd wordt kunnen sommige bedrijven verdwijnen wegens de marginaal lage productieprijzen. Dat verlies zal echter ruimschoots gecompenseerd worden door de komende stijging van de goud- en zilverprijs.

Belangrijke fundamentals:

 • Energieaandelen zijn opnieuw populair. De sector energie binnen de S&P 500 heeft de bredere S&P 500 over het voorbije jaar duidelijk geklopot. Dit ondanks een stijging van de olieprijzen met meer dan 50%. Hoe dan ook, energieaandelen vallen opnieuw in de smaak, met de WTI op een nieuwe piek voor de afgelopen 3 jaar. Energie is nu de op één na best presterende sector binnen de S&P 500, met een stijging van 10%. De bedrijven uit de energiesector kunnen winststijgingen met 93% laten optenken. In april liet China een nieuw record optekenen wat de invoer van olie betreft. Op jaarbasis werd 14,70% meer olie geïmporteerd......meer in de abonneesecties

Belangrijke technicals:

 • De analisten op Wall Street analysts waren mis wat de olieprijzen betreft en...en Goldonomic was juist. The Wall Street Journal merkt op dat de analisten van 10-tal zakenbanken een prijs voor een vat Brent van 57 dollar hadden voorspeld. Dat werd uiteindelijk 67 dollar.  We waren zo zeker over de oliesector dat we het advies op onze homepagina plaatsten. ......meer in de abonneesecties

  Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Dinsdag 8 mei 2018 - Manipulatie eindigt altijd op een drama.


Bijgewerkte secties: Wereldbeursindices uitgedrukt in goud (echt geld), Werdelbeursindices op lange termijn, Goud Royalty co's , Goud & zilver Majors , 

eat gold

“Goud kan je niet eten” is een veelgehoorde opmerking....maar met goud kan altijd VOEDSEL gekocht worden. Ze realiseren zich niet dat de mensen in Venezuela hun Bolivars ook niet kunnen opeten. Maar wie goud bezit kan kopen wat hij wil. Goud is een eenvoudige manier om welvaart te behouden, maar dat lijkt bijna niemand te beseffen. 

Idem dito voor Argentinië...een land dat nogmaals op weg is naar HYPERINFLATIE. Alleen wie goud bezit is veilig, want de regering belast nu ook al de beurswinsten om te beginnen met 15%. Ik verwacht gelijkaardige acties hier in het westen. Beurswinsten zullen belast worden, zogenaamd voor het algemeen welzijn. 

De Argentijnse peso is gecrasht...De 100-jarige Argentijnse Government Bond die vorig jaar op de markt kwam verloren in één week tijd meer dan 20%.

Belangrijke fundamentals: ....meer in de abonnee secties

Belangrijke technicals: ....meer in de abonnee secties

....meer in de abonnee secties  
 

 Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomi


Maandag 7 mei 2018 - Karl Marx was een psychopaat en een democraat.


communist manifestoBijgewerkte Secties: Literatuur , Landbouwproducten , Beursindices , Steenkool-zon & vreemde elementen , Ruwe olie ,  

Karl Marx was een psychopaat en een democraat. Zolang hij nog leefde, werd "Democratie" nog steeds "communisme en socialisme" genoemd. Echter, in de loop van de jaren  werden de definities van Communisme, Socialisme en Kapitalisme, door autoriteiten en mainstream media op een andere manier ingekleurd.

Ik adviseer diegenen die mijn uitspraak niet geloven om het "Communist Manifesto" van Karl Marx TE LEZEN (zie ook Literatuur op de Goldonomic site). Het boekje is ongeveer 60 pagina's dik en zal je alles over "de Bourgeois" leren. Wellicht stel je dan vast dat je zelf ook een "Bourgeois" bent, en dan wordt Marx ineens minder leuk.  Een ander interessant essay is: Het onderscheid tussen kapitalisme en vrije markt door R.G.D. Lafferty. [zie literatuursectie]

Altruïsme werkt niet. Het heeft nooit gewerkt en zal het nooit doen. Vooruitgang, evolutie komt er net door "diversiteit" (on-gelijkheid).  Maak iedereen gelijk (Globalisme, Socialisme, Moderne Democratie) en de aarde komt tot stilstand ... Ayn Rand legt dit in detail uit in haar lijvig boek: Atlas Shrugged. [zie literatuursectie]

Vanwege Communisme en Socialisme werden en worden miljoenen mensen gedood en ellende over de hele wereld gebracht: de USSR, China onder Mao, Argentinië, Cuba,... en meer recent Venezuela onder Chavez & Maduro.

Moderne democraten (de facto communisten) weigeren de belangrijke rol, die KAPITAAL speelt in de maatschappij, te aanvaarden. Ze kennen de definitie van KAPITAAL niet eens... Moderne heersers omhelzen en houden van democratie (communisme) omdat het hen net gemakkelijker maakt om de menigte te controleren (als moderne slaven onder de knoet te houden).

In de geschiedenis vindt men NIET ÉÉN VOORBEELD waarin het communisme / socialisme vooruitgang bracht. Integendeel, telkens wanneer een land overhelde naar socialisme &  communisme (moderne democratie), gleed het in een ernstige depressie.

Kapitaal is opgespaarde Arbeid. Wanneer een kapitalist een machine, een magazijn, grondstoffen en benodigdheden koopt om een ​​bedrijf te starten, zijn al die dingen gebouwd of geproduceerd door vorige arbeiders, dus kunnen ze worden gezien als opgespaarde arbeid. Kapitaal is dus historische-niet geconsumeerde arbeid. De huidige werknemers van een bedrijf zijn dan de directe, levende arbeid ...

Niemand weet vandaag hoe duur goud zal worden: $10,000, $100,000 of $100.000 miljard. Alles hangt af van de hoeveelheid geld die in de komende jaren gedrukt zal worden. De nominale waarde van goud is op zo'n moment irrelevant. Alleen de koopkracht telt. Daarom verkopen we nooit goud tot het een zeker prijsniveau heeft bereikt.  Wanneer de crisis piekt, zal ook de goudprijs dat doen. Het financieel systeem zal dan ook zijn knieën zitten. En er zullen hopen koopjes te doen.

In de komende jaren zal een transfer van welvaart plaatsvinden waar maar weinigen zich een gedacht over kunnen vormen. De meeste miljardairs zullen verdwijnen, zonder te weten wat er gebeurt. Ze zullen weldra begrijpen dat hun welvaart alleen was gebaseerd op het drukken van geld door de centrale banken. 

Wanneer de zeepbel ontploft, zullen de schulden imploderen en met hen de activa. De prijs High Order Capital Goods zullen crashen samen met consumentengoederen, voeding en veel grondstoffen (Low Order Consumption Goods) zullen met hyperinflatie geconfronteerd worden. Prijzen van consumptiegoederen zullen exponentieel stijgen, zelfs al valt de vraag uit. Voorbeelden zijn Weimar, Zimbabwe, Argentinië, Venezuela.....meer in de abonnee secties

Belangrijke fudamentals:

 • $300 olieprijs per vat? Pierre Andurand, een prominente hedge fund manager, stelt dat dit kan gebeuren binnen enkele jaren wegens een gebrek aan investeringen.
 • Dankzij het toevoegen van de productie van het recent overgenomen Moab Khotsong zal de output van xxxx aan goud in 2018 1.18 miljoen ounces bedragen, of 80,000 oz meer dan bij de vorige guidance.
 • De stijging van de rand tegenover de dollar heeft er toe geleid dat een groot deel van de Zuid-Afrikaanse edelmetalenindustrie verlieslatend is. Pan African Resources heeft inmiddels de Evander 8 schacht gesloten.
 • Zuid-Afrika: xxxx profiteren het meest van de Charter ruling. Eén van de bedrijven die het meeste voordeel haalt uit de recente High Court ruling is DRDGold gevolgd door Sibanye-Stillwater. En Impala Platinum (Implats) in de platinasector.
 • xxxx koopt xxxx voor meer dn $23 miljard, waardoor het bedrijf de grootte raffineerder in de VS wordt met een capaciteit van 3.1 milljoen barrels per dag. xxxx zag de winst stijgen dankzij hogere volumes en hogere olieprijze. Dankzij een stijging van de olieprijs met een kwart in het eerste kwartaal beleefde xxxx het beste kwartaal in 4 jaar.
 • xxxx voegt 500,000 bpd toe aan de productie in 2019. xxxx voegt zeven offshore platforms en 500,000 bpd aan nieuw aanbod, dit vanaf volgend jaar.
 • Venezuela verliest misschien opnieuw 200,000 bpd aan olieproductie tegen het einde van het jaar. Daardoor zou de output over een periode van 2 jaar gehalveerd zijn...meer in de abonnee secties

Belangrijke technicals:

 • Bij zilver is de volatiliteit LAAG en de Bollinger band staat rond 10 (laag). De prijs is zijwaarts gericht en periodes met lage volatitiliteit geven aanleiding tot SCHERPE bewegingen. In combinatie met de COT verwachten we ooit een sterke opwaartse beweging. De vraag is alleen wanneer.
 • Rustig zijn de voedselprijzen tot een piek voor de afgelopen 8 1/2 maanden. Maïs noteert rond $4 per bushel voor het eerst sinds juni 2016. ..meer in de abonnee secties

Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic

 

Vrijdag 4 mei 2018 - Tijdens de Weimar Revolutie kon een ganse straat gekocht worden met slechts enkele gouden munten...


Updated Sections: Aussie-Goud & Aussie/$/€, Swiss-Goud & Swiss/$/€, can$-Gold & can$/$/€,   ¥-Gold & ¥/$/€, £-Gold & £/€/$,, Zar-Gold & R/$/€, Kr-Gold & Kr/$/€, Yuan-Gold & Yuan/$/€ ,  Rupee-Gold

Vastgoed wordt binnenkort gratis weggegeven. Geloof de praatjes niet die de vastgoedverkopers en projectontwikkelaars ophangen. Vastgoed is een High Order Capital Good waarvan de prijs altijd zal dalen tijdens inflatoire recessies. Tijdens de Weimar Revolutie kon een ganse straat gekocht worden met slechts enkele gouden munten. 

Port St Lucie 2018 05 02

SCHULDEN wegen altijd zwaar door en landen met een torenhoge schuldengraad en peperduur vastgoed gaan niet samen. Sommige landen waren gelukkig en maakten niet mee wat de VS, Engeland, Spanje,....hebben meegemaakt in 2006. Maar hun tijd is ook aangebroken....Canada is maar één van de landen die zwaar in de problemen zitten. Besef goed dat een crash van de vastgoedmarkt onmiddellijke impact heeft op de banksector van het land in kwestie.

Household debt Canada 2018

 

Ik weet niet welke factor de GOUDPRIJS uit de huidige Trading/Accumulatie zone zal duwen, maar wanneer het gebeurt is deze Accumulatie zone sterk genoeg om de goudprijs naar NIEUWE PIEKNIVEAUS te sturen. Zie onze secties en stel vast welke onze objectieven zijn voor goud in de verschillende belangrijke valuta's.

 ..meer in de abonnee secties

Belangrijke fundamentals:

 • Wie lacht met "Sell in May and Stay away" zal het deksel op de neus krijgen. Financiële markten en financiële analyse hebbben SERIEUZE research nodig...en geen cafépraat! ..meer in de abonnee secties

Belangrijke technicals: Denk niet dat het goud zwak is.....meer in de abonnee secties

Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Donderdag 3 mei 2018 - Zijn goud & zilver oververkocht, is de US-Dollar overkocht?


Updated Sections: $-Goud, Zilver, US-Dollar, €-Goud & €/$, 

Sell in May and Stay away, is dit ook het advies van Peter Schiff.?

Belangrijke fundamentals:

 • De Dollar/Euro balans heeft een kritisch punt bereikt : ofwel breekt de Dollar uit naar boven en goud & zilver naar beneden, ofwel zal de US-Dollar blijven verzwakken en zullen goud & zilver (en de andere Commodities) duurder worden. Onze charts vertellen klaar en duidelijk wat er zal gebeuren. Zie de sectie goud, zilver, dollar en de euro voor meer details....check zowel de PF als de candle charts...meer in de abonnee secties

Belangrijke technicals: ..meer in de abonnee secties

Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Dinsdag en woensdag 1-2 mei 2018 - 


Bijgewerkte secties: , 

Dit is een UITSTEKENDE analyse van het politiek systeem in de U.S.A. Hierdoor worden vele vragen beantwoord over de Clinton Foundation, het ontslag van hoge regeringsambtenaren (demp het moeras) en legt uit waarom de Deep State jacht maakt op Donald Trump. Iedere belegger moet dit gezien hebben...

Wat aan ons als democratie wordt verkocht, is niets meer of niets minder dan onverbloemd socialisme en communisme en de gevolgen hiervan zullen voor alle burgers en beleggers belangrijk zijn. Hopelijk kan Donald Trump het evenwicht herstellen tot opnieuw "Normaal". Als dat niet zo is, krijgen we een burgeroorlog.

Weinigen zijn in staat om te BEGRIJPEN hoe de geopolitieke en lokake politieke situatie evolueert, zelfs veel politici doen dat niet en zij trekken er zich ook niets van aan. De massa zal het zelfs niet begrijpen als het te laat is...zoals in Venezuela is gebeurd. 

Beleggers moeten begrijpen dat de Deep State ook grote invloed uitoefenen op de financiële markten. Wat u ziet en wat u hoort is meestal geprogrammeerd. Vooral wat de Mainstream Media ons brengen

 ...meer in de abonnee secties

De komende hyperinflatie zal langzaam op gang komen en weinig mensen zullen begrijpen wat er gebeurt. Maar zodra de eerste echte inflatiesignalen opduiken, zal het allemaal snel gaan en het proces zal nog versnellen als het geld zijn waarde verliest.

Belangrijjke fundamentals:

Belangrijke technicals:

 •  Wat er gebeurt met goud en zilver (prijzen omlaag vandaag) is niet relevant op lange termijn....misschien slaan ze toe op 1 mei en duwen ze het goud terug naar $1,280 !? (zo zou ik het doen....)

Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic

Categories: Financieel Nieuws

Twitter

RT @PeterSchiff: Steve Moore is correct that growth doesn't cause inflation. The Fed does. But he's wrong to think the Trump economy is gr…

Goldonomic Goldonomic

RT @PeterSchiff: Elizabeth Warren is wrong. When a business earns a profit it takes nothing out, so there's nothing it needs to put back i…

Goldonomic Goldonomic

RT @PeterSchiff: Larry Kudlow is wrong. Unless he dies soon he will live to see another rate hike, but it will comes as a result of inflat…

Goldonomic Goldonomic