31
maart
2021

MAART 2021

EENS ACTIVA TE ZWAAR ZIJN OVERGEWAARDEERD, KOMT ER ONVERMIJDELIJK EEN ABRUPT EINDE AAN DE BOOM.

 

[Most Recent Quotes from www.kitco.com] [Most Recent Quotes from www.kitco.com] koop je nog altijd papieren goud?
fysiek is tot $200 duurder fysiek is tot $11 duurder Koop je nog altijd fools gold?

OPMERKING:

 • Internetbeveiliging maakt het voor ons steeds moeilijker om e-mailberichten te verzenden en voor u om ze in uw inbox te ontvangen. Gelieve de volgende e-mailadressen in uw contactenlijst te zetten om dit probleem te vermijden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en controleer je spambox.
 • We raden aan om de site regelmatig te bezoeken. Vooral omdat interessante videos op YouTube gecensureerd worden!
 • Er staat VEEL waardevolle informatie in oudere updates, de moeite om eens terug te lezen.
 • Kaars- en PF-grafieken kunnen te allen tijde worden bijgewerkt, zelfs als ze niet worden vermeld in de "Bijgewerkte secties". 
 • Door de ongekende hoge vraag op de edelmetaalmarkten kunnen de responstijden op e-mails en telefoontjes langer zijn dan normaal. Het kan tot 2 werkdagen duren vooraleer we contact met je opnemen over transacties, transfers en andere services. Bedankt voor je geduld

Een jaar gratis vault voor nieuwe abonnees!


WOENSDAG 31 MAART 2021 – Goldonomic is EEN unieke combinatie van geopolitiek, economie en investeren. Vrolijk Pasen! 


Bijgewerkte secties:/

Zilver steeg de laatste 30 jaar van 4 naar 30$
= + 650% of gemiddeld 22% per jaar.

Goud steeg de laatste 30 jaar van 200 naar 1800$
= + 800% of gemiddeld 27% per jaar.

"Het Covid-beleid, is niks anders dan een gecontroleerde afbraak van de economie!"

 

De meeste politici en mensen begrijpen in het algemeen niets van financiën en economie. Laat staan ​​de definities van geld, valuta, store of value... Lang leve ons onderwijssysteem ...

Degenen die deze plandemie begonnen, verdienen veel geld... terwijl de meeste mensen er enkel op achteruit gaan. De wereldeconomie wordt vernietigd en zoals in communistische landen de regel is, neemt de overheid de controle over de economie volledig over. We weten allemaal dat zoiets eindigt zoals in Venezuela... alleen weigeren de meesten het toe te geven en weinigen nemen voorzorgsmaatregelen.

"De financiële markten zijn wat ze zijn. De mainstream media vinden ALTIJD een excuus. Zelfs als het excuus totale onzin is."


Er zal geen economische boom meer volgen na de pandemie! De onderliggende oorzaak van deze verstikkende, trieste en verwoeste wereld is niet Covid zelf, maar eerder de tirannie en hun onbekwaamheid, bedrog en onverschilligheid tegenover het lijden van de anderen. De dictatoriale maatregelen zijn noch door de wetenschap noch door de evolutie van de epidemie te verantwoorden.


De volgende grafieken laten zien hoe nefast het einde van de convertibiliteit van de dollar in goud (1971) is geweest voor de Westerse Wereld. En het zal erger worden en eindigen in bloedvergieten. 

CPI long term 2021 03 27 world inflation 2021 03 25
Zie hoe de inflatie begint te pieken na 1971.
Enkel idioten (en politici) geloven dat er geen inflatie is!
   
productivity and salaries real wages 2
  Zelfs de ECHTE LONEN kwamen tot stilstand ...
 
income top verus bottom society 2021 03 27 real estate crashes 2021 03 27
Dit resulteert in een Louis XVI-samenleving met een te hoge concentratie aan rijkdom en toenemende armoede.  Als gevolg hiervan hebben we meer en diepere vastgoedcrashes EN burgerlijke onrust (revoluties).
   

"Centrale Banken hebben een enorme macht over de economie. Maar zij die de macht uitoefenen, kennen niks van economie. Het is een giftige combinatie die enkel kan eindigen in een complete economische en financiële ramp. Bent u hierop voorbereid?"

Belangrijke fundamentals:

 • De centrale bankiers blijven miljarden injecteren om de aandelenmarkten op te krikken. Zoals we hadden voorspeld, zorgt het steunpakket van Biden (1,9 biljoen dollar) voor een nieuw record van de Dow & SP500. De aandelenmarkt is een zeepbel die 'groter' is dan de bubbels die historische beurscrashes veroorzaakten; zoals de internetbubbel en de Grote Depressie.
 • Vanaf april zullen de goudbanken hun druk op de goud- en zilvermarkten verlichten. Degenen die nu niks doen, zullen vastzitten. Er zijn leveringsproblemen in Australië, Zwitserland, Liechtenstein en in de VS. Er is een tekort aan Goud en Zilver Eagles en aan enkele andere gouden en zilveren munten.
 • Zilver is geld EN een grondstof.
 • Echte negatieve rendementen doen goud stijgen. Als de reële rente op 10-jarige staatsobligaties uit de VS eerlijk zou worden gerapporteerd op -8%, dan zou de goudprijs nu naar de maan schieten (zoals het deed in de jaren zeventig toen de reële rente -4% was).

austalia silver

Belangrijke technicals:

 • Obligatiemarkten zijn OVERVERKOCHT ... dit wijst op LAGERE rentevoeten, een lagere Dollar, hoger Goud & Zilver.
 • Zowel de US-dollar als de Britse pond zijn OVERKOCHT ten opzichte van de euro.
 • Goud & Zilver zijn OVERVERKOCHT.
 • Zie onderstaande grafieken. Een STERK koopsignaal op het huidige niveau. [behalve voor de rentevoeten - UST30 jaar]
   
 slot  slot
   
 slot slot
   
slot slot 
   

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag/dinsdag 29, 30 maart 2021 – Tegenwoordig is er veel brood maar weinig of geen spelen! 


Bijgewerkte secties: bedrijfsobligaties

Wie is John Galt? Onze wereld wordt gecontroleerd door BIG OIL (Seven Sisters), Big Tech (FANG), Big Automobile (om te overleven fuseerden fabrikanten en proberen ze de elektrische auto te lanceren), Big Banks (gaan voor digitaal geld), ...

"Wat men "Kapitalisme" noemt, bestaat niet langer en is eigenlijk “Communisme”.

Big PharmaMarketing was er aanvankelijk om de consument te informeren, zodat we de best mogelijke keuze konden maken bij het kopen van goederen en diensten. Sinds de jaren zeventig is dit echter compleet fout gegroeid. Op de universiteit werd studenten geleerd hoe ze konden LOBBYEN (het stelselmatig uitoefenen van invloed op beleidsmakers, of beter gezegd, politici omkopen). 

In plaats van de consument te informeren, ging men bepalen wat de consument zou moeten kopen?! Informeren werd "het consumentenpatroon veranderen". We zijn op een punt gekomen, waarop de wereld dankzij lobbying (omkoping), grotendeels wordt gecontroleerd en gereguleerd door grote bedrijven en NGO's. Dit is mogelijk door de politieke leiders te kopen die zo 'de de facto' werknemers van deze bedrijven worden.

Joggen is uitgevonden om meer sportartikelen en NIKE schoenen te kunnen verkopen, recreatief fietsen werd gepromoot om meer fietsen te verkopen, de opwarming van de aarde en hernieuwbare energie promoten windmolens en zonnepanelen, COVID zorgt voor de verkoop van farmaceutische producten en vaccins, de regelgeving omtrent COVID zorgt ook voor meer verkoop van digitale producten: computers, software,... Tegelijkertijd wordt de 'kleine zelfstandige' afgeslacht in het voordeel van Ali Baba, Amazon, Bol.com ... Je kunt het vergelijken met wat er gebeurde in de Griekse mythologie, waar de GODEN een schaakspel speelden met gewone mensen.

Amazon, Ali Baba, eBay, Apple, Microsoft, Google, YouTube, enz. regeren de wereld nu!


 

VIJFTIG JAAR GELEDEN WAS VENEZUELA HET RIJKSTE LAND IN DE WERELD. ZOALS HET MET VENEZUELA GAAT, ZAL HET DE WESTERSE WERELD VERGAAN. 

Venezuela ruinZoals het met Venezuela gaat, zal het de Westerse Wereld vergaan. (de laatste reset van de Bolivar was op 10 maart 2021). Sinds het begin van de COVID pandemie zijn er 8 miljoen meer Amerikanen in armoede terecht gekomen, 10 miljoen Amerikanen lopen het gevaar uit hun huizen te worden gezet en er zijn meer dan 70 miljoen nieuwe aanvragen voor werkloosheidsuitkeringen ingediend. 

Het creëren van een BBP met schulden werkt maar beperkte tijd. Van zodra het marginale niveau wordt overschreden, creëert meer schuld (fiatgeld), RECESSIE in plaats van economische groei. En het marginale schuldniveau is maanden geleden al overschreden. Zowel in de VS als in Europa.

Door de exponentiële creatie van fiatgeld en het feit dat de autoriteiten de CIJFERS VAN PRIJSINFLATIE MANIPULEREN, verdwijnt het ECHT BESTEEDBARE INKOMEN van de consumenten. Uiteindelijk zal men met een salaris, pensioen,... enkel nog een appel en een ei kunnen kopen. Vandaar dat het aantal werklozen totaal irrelevant is. Enkel het ECHTE BESTEEDBARE INKOMEN is relevant. In Venezuela is de werkloosheid slechts 6,5%, maar het reële inkomen van de werkende mensen is niet voldoende om hun gezin te voeden. Dit soort ongelijkheid resulteert ALTIJD in BURGEROORLOGEN & REVOLUTIES. (zie foto hieronder)

"Met elke reset werden Aandelen, Vastgoed en de Bolivar waardelozer!"

De hyperinflatie in Venezuela bereikte een nieuw niveau. De Centrale Bank van Venezuela heeft een nieuw bankbiljet in omloop gebracht dat de hyperinflatie weerspiegelt die het land al jaren doormaakt: het bankbiljet bedraagt 1 miljoen bolivar, de hoogste coupure in de geschiedenis van het land.

Ondanks dit hoge bedrag is de werkelijke waarde ervan erg laag: 0,52$ tegen de officiële wisselkoers van vorige week. De prognose is echter dat het geld snel zal depreciëren, aangezien de prijsescalatie oncontroleerbaar blijft. Venezuela maakt een zeer ernstigste economische crisis mee; de prijsinflatie is vorig jaar met 2.665% gestegen!

Elke keer dat er een valuta-reset plaatsvindt in Venezuela, wordt de waardeloze BOLIVAR vervangen door een andere waardeloze Bolivar. Elke keer worden aandelen, obligaties en onroerend goed waardelozer, uitgedrukt in echt geld!

Vandaag kan je er al uw jaarlijkse uitgaven betalen met slechts 14 ZILVEREN munten van 1 oz. (incl. onderdak). Zelfs als je in Caracas woont (de duurste stad van Venezuela).

Aandelen BESCHERMEN U NIET! Op 10 maart kwam Chavez met een nieuwe valuta, 2 dagen later crashte de aandelenmarkt en werden de aandelen bijna waardeloos. Weinigen beseffen dat dit de richting is waarin de hele wereld zich beweegt.

Zolang er niks gezegd wordt over GOUD op Bloomberg & de Mainstream Media, weten we dat er maar een heel klein deel van de investeerders beseft wat er werkelijk aan de hand is en begrijpt HOE te investeren in deze onzekere tijden.

Ben jij als een konijn dat in de koplampen van een auto staart!? Zoals altijd wacht iedereen... tot de MASSA in beweging komt. Op dat moment zal het "zoals altijd" TE LAAT zijn.

"Iedereen die blijft vasthouden aan zijn pensioenplan, portfolio en vastgoed, zal ARM eindigen!"

one big bubble 2021 inequality 2021 03 24
De dag waarop de Bubbel zal barsten komt dichtbij!  Dit eindigt met een revolutie!
PE ratio 2021 02 20 venezuela unemployment 2021 03 24
  Aandelen, vastgoed, obligaties, .. zullen blijven stijgen tot QE niet meer werkt... en we een CRASH hebben!  De werkloosheid is niet belangrijk omdat de werkende klasse geen serieus inkomen heeft!
venezuela deficit 2021 03 24 venezuela marginal 2021 03 24
Venezuela zakt verder weg in een depressie. Zelfs met een groeiend begrotingstekort (meer investeringen van de overheid)  Het Amerikaanse begrotingstekort is 15%, hetzelfde niveau als in Venezuela in 2015 ... toen een groeiend begrotingstekort niet meer werkte!
   
gold silver in venezuela 2021 03 24 Caracas stock market long term
Degenen die beseffen hoeveel Goud & Zilver steeg in Venezuela, weten dat je bijna een hele straat kunt kopen met wat gouden munten!   Elke valuta-reset eindigt met een crash.

Opmerking: het is moeilijk om prijzen te vinden van onroerend goed in Caracas, Venezuela. Vooral in Bolivar. Prijzen in US-dollar weerspiegelen de realiteit niet ... maar weet dat men in Caracas al een eigendom kan kopen voor 25.000$ en minder. Als je kijkt naar de procentuele prijsstijging van Goud en Zilver (zie afbeelding hierboven), is het niet moeilijk te begrijpen dat een huis op dit moment slechts een paar gouden munten kost.

Belangrijke fundamentals:

dollar value 2021 03 16

 • We verwachten geen echte verrassingen op de FOREX-markten. Centrale bankiers hebben een overeenkomst gesloten om de wisselkoersen min of meer stabiel te houden. Dit gebeurt via SWAPS. Zolang men uit het niets fiatgeld kan creëren, blijft dat erg eenvoudig.
 • De aanhoudende verkoop aan het einde van het jaar in Japan leidde tot een negatief domino-effect over de hele wereld, wat uiteindelijk leidde tot een wereldwijde onrust op de obligatie- en aandelenmarkten. Dat is nu voorbij (het fiscale jaar in Japan eindigt op 31 maart) en Japanse banken staan weer op het punt om enorme hoeveelheden Amerikaanse staatsobligaties te kopen. En hoewel het nog afwachten is wat aandelen de komende week zullen doen, lijkt het er nu al op dat het 2e kwartaal met een knal zal beginnen. De S&P zal eindelijk boven het mythische niveau van 4.000 stijgen. Onthoud: DIT IS HET VENEZOLAANSE PATROON!

Hoe lang kan de natuurlijke prijs van Goud worden onderdrukt? Zolang Bloomberg & de Mainstream Media geen aandacht hebben voor Goud.

Cruciaal voor het voortbestaan van dit bedrog en prijsonderdrukking (al sinds 1990), is om de short contracten voor deze edelmetalen voortdurend te laten doorrollen in plaats van ze te laten aflopen. Want als de contracten ooit zouden aflopen, zou fysieke levering van de onderliggende metalen wettelijk verplicht zijn. Dat zou onmiddellijk het einde betekenen voor de Goudbanken en de COMEX & LMBA. Dat komt omdat ze in gebreke zouden blijven bij daadwerkelijke levering omdat ze niet genoeg goud en zilver bezitten om hun hefboomcontracten na te komen.

Om het nog erger te maken; als ze de metalen niet zouden kunnen leveren (en dat kunnen ze niet), zouden de 8 Goudbanken gedwongen worden om hun eigen COMEX-LBMA-shorts te dekken en long te blijven van zodra de goud- en zilverprijzen stijgen.

Als men de shortposities zou sluiten, zou de prijs van edelmetalen omhoogschieten. Daarvoor zouden triljoenen nodig zijn, geen miljarden. Zelfs een reddingsplan van het Exchange Stabilization Fund zou deze edelmetaalbanken op dat moment niet kunnen helpen. De autoriteiten zouden gedwongen worden om alle banken te sluiten (Bank Holiday). Zie onze sectie "The Gold Pool" voor details.

Kortom, dit selecte gezelschap speelt met vuur door short te gaan op de goud- en zilvercontracten op de COMEX.
Dat wil zeggen, alle grote jongens uitgezonderd JP Morgan, die weten wel beter!

Belangrijke technicals:

slot

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Vrijdag 26 maart 2021 – Goud & zilver kopen heeft weinig zin als je het niet op de juiste manier bewaart.


Bijgewerkte secties: staatsobligaties in de EU

VaultMeestal is de inhoud van een bankkluisje NIET verzekerd. Bovendien kan de toegang tot de safe op elk moment worden geblokkeerd (feestdag, overlijden, een ruzie met uw bank, beslissing van de autoriteiten, enz.). Het gevaar dat de overheid 'legaal' beslag kan leggen op uw tegoeden bij een bank, mag niet worden onderschat. Het is in het verleden al gebeurd en het zal in de toekomst weer gebeuren!

Al het Goud & Zilver dat in onze safe is opgeslagen, is verzekerd door Lloyd's of London. Ook wordt het op een unieke manier verzekerd: in geval van diefstal zal Lloyds u niet in cash vergoeden, maar uw Goud en Zilver fysiek vervangen.

Bijgevolg staat de safe synoniem voor veiligheid. En u kunt er uw edelmetalen bewaren nadat u ze hebt gekocht via Goldonomic. Het hele proces is VEEL eenvoudiger dan Goud & Zilver kopen via uw plaatselijke dealer.

Het is erg gemakkelijk. Uw goud en zilver wordt veilig vervoerd naar de safe - of direct naar uw huis verzonden (100% verzekerd van deur tot deur).

Onze safe is beter dan een bank. Bankkluisjes zijn niet veilig!

De metalen in de safe zijn:

 • Opgeslagen op uw naam (of stichting) - u bezit al uw munten en baren rechtstreeks; geen fractioneel eigendom of papieren certificaten. Volledig verzekerd en geverifieerd - uw metalen zijn verzekerd voor de fysiek waarde. Metalen zijn automatisch voor 100% van hun waarde verzekerd wanneer ze in de UL3-kluis worden bewaard. (we bieden zelfs de mogelijkheid aan om uw bezit te verzekeren tegen politieke diefstal)
 • Als u liever uw metalen in uw persoonlijke kluis bewaart, dan is de verzekering inbegrepen bij het huren hiervan. U kunt een verzekeringsdekking kiezen van 10.000 tot 100.000$ per box.
 • U hoeft geen metalen te versturen of naar een plaatselijke leverancier van edelmetalen te rijden met uw kostbaarheden op zak.
 • Besluit u om een deel van uw bezit te verkopen? Geen enkel probleem, u hoeft zelfs niet naar uw safe deposit box te reizen. De conciërgeservice doet het allemaal voor u.
 • En als u zich bedenkt... u kunt op elk moment vragen om uw metalen thuis te laten leveren. Of gedeeltelijk. Of ze verplaatsen naar een andere kluis.
 • De metalen zijn altijd 100% uw eigendom. U heeft te allen tijde volledige controle over uw goud en zilver. Gebruik maken van onze diensten is zoveel meer dan een kluis… en u beslist wie er toegang heeft tot uw kluis, ook na uw overlijden.

legal theftHet is de ultieme manier om te investeren in fysieke edelmetalen. Ze bevinden zich buiten het financiële systeem (en buiten politiek bereik), worden beschermd door professionals, zijn volledig verzekerd, volledig in uw bezit en kunnen op geen enkele manier worden uitgeleend, gesmolten, verplaatst of gebruikt zonder uw toestemming. Zelfs niet nadat je bent overleden.

Voor een beperkte tijd kunnen nieuwe abonnees opslag in de kluis gratis uitproberen. Opslag in de safe is de veiligste manier om uw metalen te bewaren ... EN het is ook erg betaalbaar.

Het enige dat erbij komt kijken, is een kleine maandelijkse vergoeding op basis van de waarde van uw activa, gemakkelijk te betalen met uw kredietkaart of via overschrijving. U kunt zelfs met zilveren of gouden munten betalen.

De kosten zijn vergelijkbaar met de jaarlijkse onkostenvergoeding voor goud- en zilver ETFs, en met de kosten die banken je aanrekenen voor een kluisje. Maar veel mensen realiseren zich niet hoe eenvoudig het gebruik van een kluis is... Laat ons het u bewijzen.

HET IS NOG STEEDS NIET TE LAAT OM TE HANDELEN!

 • U kunt proberen om uw Goud & Zilver naar een SAFE buiten politiek bereik te verzenden of u kunt het gewoon in het buitenland kopen en naar uw persoonlijke box laten verzenden.
 • De slechtst mogelijke optie is om uw Goud & Zilver bij een handelaar van edelmetaal te bewaren. Naast een 'tegenpartijrisico', is er ook een groter risico op diefstal door de legale overheid.

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Woensdag/donderdag 24, 25 maart 2021 – Degenen die nu niks doen, zullen in de val zitten! 


Bijgewerkte secties: onroerend goed in Spanje, grondstoffen uitgedrukt in goud,inflatie-index

turkse liraOekraïne roept op voor hulp om 'escalatie' te vermijden. Russische tanks rijden Oekraïne binnen en het Kremlin mobiliseert de hele vloot, ''terwijl Rusland het contact met de NAVO verbreekt nadat de VS heeft verzocht de bouw van de Nordstream-pijpleiding naar de EU te stoppen”.

De Turkse lira verliest in één dag 17% t.o.v. de USD. De Turken verwachten kapitaalcontroles! Van zodra er kapitaalcontroles zijn ingevoerd, zal het indien nog mogelijk, extreem moeilijk zijn om (fysiek) goud en zilver te kopen. De Turkse lira stort in op de valutamarkten nadat president Erdogan afgelopen weekend de gouverneur van de Turkse centrale bank had ontslagen. Hij had nochtans het vertrouwen van de markten herstelt na maandenlange druk op de lokale valuta. Sahap Kavcioglu, de opvolger van Agbal, is een voormalig lid van de AKP van Erdogan en economisch commentator van het regeringsgezinde dagblad Yeni Safak. Daarin riep Kavcioglu regelmatig op de rente te verlagen en de lira met interventies te ondersteunen.

"Als gevolg zijn Turkse obligaties en aandelen gekelderd."

De Turkse munt stond bij het begin van de Aziatische handelsdag op 8,47 ten opzichte van de dollar, tegenover 7,22 eind vorige week. Het verloor meer dan 17%. Als gevolg zijn Turkse obligaties en aandelen gekelderd. In augustus 2018 verloor de Turkse Lira al 25% van zijn waarde. Tegelijkertijd verloor VASTGOED ook 20% van zijn waarde.

"De reële winsten op de aandelenmarkt zijn 85% lager dan u beseft (zie abonneesectie)"

De reële winsten op de aandelenmarkt zijn 85% lager dan de MASSA denkt en staan op het punt binnenkort nog eens 95% te verliezen. De meeste mensen meten hun vermogen nog steeds in dollars, ponden, euro's,... Als u uw werkelijke beurswinsten sinds 2000 wilt weten, moet u er 85% van aftrekken. Dat is het verlies aan koopkracht van de dollar in reële termen sindsdien. (zie sectie index in echt geld/goud). Op basis hiervan zal meer dan 99% van de beleggers geld hebben verloren. Ze zijn misschien toch niet zo slim dan ze dachten.

Hebzucht en de behoefte aan onmiddellijke voldoening, verhinderen mensen om naar de waarheid te zoeken. Oh wat zijn de winsten op de aandelenmarkt toch geweldig, totdat je je realiseert dat het allemaal een illusie was omdat regeringen en centrale banken de economie en de valuta volledig om zeep hebben geholpen. Overheden en centrale banken hebben van meester manipulators zoals Goebbels geleerd dat je mensen altijd voor de gek kunt houden. De reden hiervoor is omdat hebzucht en de behoefte aan onmiddellijke voldoening mensen ervan weerhoudt naar de waarheid te zoeken.

"Het enige wat belangrijk is, is hoe uw spaargeld het doet uitgedrukt in echt geld ... want al het andere is een DROOM, een Fata Morgana."

helicopter money

Covid veroorzaakte enorme geldcreatie als nooit tevoren. In 2019 stond het financiële systeem op het punt te bevriezen en had het kunnen instorten. Dit werd voorlopig vermeden omdat de omloopsnelheid van het geld dramatisch daalde na de lockdown. Nu op sommige plaatsen in de wereld alles opnieuw opengaat, hervatten centrale banken de exponentiële geldcreatie met het excuus dat dit nodig is om de wereld te redden van covid.

 

Belangrijke fundamentals:

 • Duitsland verkoopt 576 miljard dollar aan schulden in 2021. Een record!
 • Zoals door Goldonomic en marktwaarnemers zoals Alasdair Macleod is gemeld; zijn er grote tekorten aan goud en zilver op de Londense markt (en ook in de VS). Om dit te verhelpen geeft de Bank for International Settlements (BIS) gold swaps uit aan de edelmetaalbanken, zodat zij met papiergoud de grote fysieke tekorten kunnen aanvullen. Dit gegoochel met papiergoud door de BIS is een wanhopige poging om de grote tekorten op de fysieke markt te verhullen.
 • Inflatie zal de komende jaren waarschijnlijk sterk toenemen, net als de rentevoeten. Zie de sectie landbouwproducten. Maar net als in de jaren zeventig zal de reële inflatie voorlopen op de rentevoeten, waardoor negatieve reële rendementen ontstaan, wat zeer gunstig is voor goud.
 • slot

JP Morgan heeft zijn shortposities nu gesloten en is eerder markt neutraal dan netto-short op goud en zilver.

Ze hebben meer dan 1 miljard ounces zilver en meer dan 25 miljoen ounces goud in handen,slot

Belangrijke technicals:

 • De komende beweging van goud zal extreem sterk zijn en zal iedereen verrassenslot
 • De grote structurele tekorten aan fysiek goud en het falen van de papieren goudmarkten kunnen ertoe leiden dat fysiek goud tegen gelijk welke prijs onbeschikbaar is.slot
 • In de komende bear markt voor valuta's en bull markt voor edelmetalen, zullen goud en zilver niet enkel koopkracht behouden, maar ook enorm goed presteren en een 'must-have' investering worden. U kan deze verzekering van goud en zilver tegenwoordig tegen een belachelijk lage prijs kopen. Wacht niet.
 • De obligatierente blijft stijgen. Het rendement op 10-jaars schatkistpapier sprong met 9 basispunten naar 1,73%, het hoogste niveau in veertien maanden.
slot slot
slot slot

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag/dinsdag 22, 23 maart 2021 – De US-Treasury injecteert een record van 271 miljard dollar aan contant geld in één dag, en duwt de rente onder nul.


Bijgewerkte secties: Bank aandelen (grafieken), Bankaandelen (fin. info)
Landbouwproducten, koper, platina, non-ferro's

messina monsterDoor de rentevoeten naar een record dieptepunt te brengen, zijn de Centrale Banken regelrecht de Straat van Messina binnengevaren. Ze staan nu op het punt vast te zitten tussen twee monsters. Aan de ene kant van de Straat bevindt zich het Inflatiemonster, dat sterker en dreigender wordt met elke dollar die de Fed creëert. Aan de andere kant is er het Deflatiemonster, waar we kennis met zullen maken van zodra het GELOOF van de massa in de autoriteiten en banken verdwenen is.

Het financiële probleem bestond al lang voordat we van COVID-19 gehoord hadden. COVID-19 was erg welkom omdat het de vraag naar geld stopte. Nu er terug staten opengaan in de VS, is er OPNIEUW paniek op de REPO-markt voor kortlopende leningen (zoals we hadden in 2019).

De bankencrisis werd afgeblokt door de vraag naar geld te stoppen (COVID-lockdown en restricties), maar hij verdween nooit echt. De crisis werd enkel verborgen door het economische effect van COVID-19. Uiteindelijk kan men geen kant op. Modern Monetary Theory is slechts een mooie naam die u moet laten denken dat er een vervanging is voor het mislukte beleid van de centrale bank. De Fed staat nu toe om de REPO in meer dan één dag terug te betalen, wat eigenlijk hetzelfde is als meer QE.

"Schatkistpapier dat in half mei vervalt, levert tussen -0,015% en 0% op."

Op 17 maart daalde het kasgeld van de Fed van 1.361 biljoen $ naar 1.090 biljoen $, het laagste niveau sinds april 2020... Ter herinnering; we zeiden dat eens deze lawine aan liquiditeit in de vorm van reserves het systeem zou raken en als de deposito's zouden stijgen, dan “zou dit een veelzijdig domino-effect teweegbrengen op alle activa. Daardoor zouden de financieringspercentages (FRA-OIS, repo, enz.) mogelijk negatief worden”. En dat is precies wat er gebeurde.

De Fed heeft twee opties om uit te kiezen, en geen van beide is goed: de rente verhogen en de markten laten crashen. Of de rente niet verhogen en zorgen voor inflatie. Ze hebben besloten om voor het laatste te kiezen ... omdat er politiek gezien geen andere keuze is. Vorig jaar verhoogde de Fed de hoeveelheid Amerikaanse dollars in het financiële systeem (M2) met 26% - de grootste jaarlijkse toename sinds 1943. De Fed heeft haar balans enkel in de afgelopen 12 maanden al bijna verdubbeld. En haar balans is bijna x10 gegaan sinds de financiële crisis van 2008. In eenvoudige bewoordingen 'creëert' de Fed geld (uit het niets) en injecteert het in het financiële systeem. Dit is een vorm van geldontwaarding, te vergelijken met de Romeinse keizers die de zuiverheid van hun gouden en zilveren munten verminderden. Historisch gezien veroorzaakt het verlagen van de valuta uiteindelijk inflatie.


Belangrijke fundamentals:

 • Enkel goudmijnen produceren echt geld, zoals gedefinieerd door alle kenmerken van geld.
 • Kijk naar de Amerikaanse aandelenmarkt: voorafgaand aan de pandemie bereikte de Dow Jones Industrial Average een recordhoogte van iets meer dan 29.000 punten. Momenteel noteert deze meer dan 10% hoger.
 • Alhoewel: 
  1. De bedrijfswinsten zijn gedaald. De gemiddelde winst per aandeel in de S&P500 is 30,47% LAGER dan vóór de pandemie.
  2. De bedrijfsinkomsten zijn ook gedaald. Toch is de SCHULD van de bedrijven aanzienlijk hoger.
  3. De Amerikaanse economie, gemeten naar het BBP, is zwakker geworden. De consumentenbestedingen zijn nog steeds lager dan vóór de pandemie. En de werkloosheid is hoger.
  4. De staatsschuld is compleet uit de hand gelopen en de regering heeft zojuist aangekondigd dat ze de belastingen wil verhogen.
 • Lagere winst, lagere inkomsten, hogere schulden, hogere belastingen - slot

Belangrijke technicals:

 • KOPER op het punt van een langdurige uitbraak? Zie sectie.
 • Hoe serieus de komende tsunami aan prijsinflatie is, is te zien in de sectie voor LANDBOUW.
 • Goud & Zilver zijn op weg naar een nieuwe uitbraak en records. Deze bullmarkt zal minimum vijf jaar doorgaan.
 • Onthoud dat volume vaak de prijs voorafgaat: het volume trekt aan in de sector voor goud- & zilveraandelen, wat wijst op een aanstaande nieuwe bull run van Goud & Zilver.
slot slot
   

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Vrijdag 19 maart 2021 – Waarom groene energie; zonne- & windenergie ons niet kAN redden. 


Bijgewerkte secties: olieaandelen, aardgas aandelen, uraniumaandelen, 
zonne-energie en zeldzame elementen, prijsevolutie van ruwe olie, bank aandelen (grafieken)

RENEWABLE ENERGYBP heeft enkele scenario's uitgewerkt waarin men toont hoe de energietransitie eruit zou kunnen zien. De grootste afname van de vraag naar olie wordt beschreven in het 'rapid transition' en 'net-zero' scenario. Vergeleken met het niveau van 2018, zou de wereldwijde uitstoot van CO2 met meer dan 95% dalen tegen 2050. Dit wordt bereikt door een aanzienlijk lager verbruik van fossiele brandstoffen, zoals kolen, olie en aardgas.

Volgens het Internationaal Energieagentschap (IEA) is de totale energiegerelateerde CO2-uitstoot vorig jaar met 3,2% gedaald. Hierbij leidde de energiesector de daling (verantwoordelijk voor 34% van de energiegerelateerde uitstoot in de ontwikkelde economieën). Maar de behoefte aan elektriciteit is niet afgenomen; als fossiele brandstoffen in de toekomst een lager percentage van de wereldwijde energiemix uitmaken, zal het verlies moeten worden gecompenseerd door koolstofarme energiebronnen.

In het 'net-zero' scenario voorspelt BP dat zonne- en windenergie de komende 15 jaar explosief zullen groeien, met een vraag van ongeveer 2.000 miljoen ton olie-equivalent (Mtoe) in 2035. Een verviervoudiging van de 500Mtoe die in 2019 werd gebruikt.

We vragen ons af waar ze al deze windmolens zullen plaatsen... misschien op Mars? De Sahara-woestijn is zelfs te klein voor het totale aantal benodigde zonnepanelen. Misschien moeten deze worden geïnstalleerd op de maan!?

Volgens het "BP-model”, zal het gebruik van hernieuwbare energiebronnen tegen 2040 opnieuw meer dan verdubbeld zijn. En dit tot een hoeveelheid gelijk aan het huidige verbruik uit steenkool en aardgas samen!?

Volgens BP is er binnen 20 jaar geen sprake meer van olie, steenkool en aardgas (hoe vaak is ons dit soort leugens al verteld?). BP vertelt ons dus dat deze hernieuwbare energiesystemen binnen 20 jaar van 2.000 TWh naar 16.000 Twh zullen gaan, een 8-voudige toename. Hernieuwbare energiesystemen zijn niet geschikt om basisstroom op te wekken omdat ze niet continu kunnen werken (ze kunnen enkel elektriciteit opwekken als de zon schijnt of de wind waait).

EV's (elektrische voertuigen) en hernieuwbare energie zijn populair, maar niemand heeft het over hoe we de energie zullen leveren (en het elektriciteitsnet moderniseren), om onze nieuwe wereldeconomie te ondersteunen die afhankelijk is van batterijen. Niemand durft toe te geven dat 'batterijen' onbetrouwbaar en oneconomisch zijn. Nog iets belangrijk: in deze tijden van economische recessie is de 'hernieuwbare energiedroom' simpelweg niet betaalbaar.

Enkel nucleaire energie kan onze planeet redden. Helemaal het tegenovergestelde van wat 'de propaganda' ons probeert te doen geloven. De autoriteiten beginnen deze realiteit nu ook in te zien en houden niet enkel de bestaande kerncentrales open, maar kijken ook naar "minikerncentrales". Meer hierover in de sectie uranium.

Hieronder vindt u een Franstalige video over "rentevoeten". Aan het einde van de video wordt een interessante opmerking gegeven over wind en zonne-energie.

slot

Belangrijke fundamentals:

Elektriciteitskosten voor windenergie op zee: 140
Elektriciteitskosten voor windenergie op land: 83
Elektriciteitskosten bij traditionele elektriciteitscentrales: 40
   
De totale verwachte kosten om over te schakelen op 100% hernieuwbare energie. 2.500 tot 5.000 miljard $
De totale verwachte kosten om 100% over te schakelen naar kerncentrales. 250 miljard $

Belangrijke technicals:

 • Na het bijwerken van de secties voor OLIE-aandelen, werd het duidelijk dat de sector OVERKOCHT was en dat we de komende dagen een daling zouden zien. Dit is wat er nu gebeurt.
 • Enkel uranium (kernenergie) kan ons redden van een ENERGIECRASH. Uranium is uitgebroken uit een langetermijn bear trend. Rio Tinto heeft zeer goed gepresteerd en heeft zijn backtest afgerond. Andere uraniumaandelen breken ook uit. In de sectie uranium, vindt u een aandeel terug van een bedrijf dat kleine kerncentrales produceert.
 • De prestaties van aardgas, aardgasaandelen en aandelen in zonne-energie zijn het resultaat van de huidige Groene Politiekers. We hebben 4 uitbraken en koopwaardige aandelen. Zie secties zonne-energie, lithium, kobalt, ...
 • Merk op dat we in de sectie voor Wereldmarkt indexen, sommige PF-grafieken voor indexen (Dow) gaan markeren met hyperinflatie. Het belangrijkste is niet om fiatgeld te verdienen, maar om te overleven wat komen gaat en om uw koopkracht te behouden.

Deze video is er voor alle tirannen en idioten op de planeet Aarde... Deze COVID-idiotie moet NU stoppen! (dit is al het geval in Florida)

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Woensdag/donderdag 17,18 maart 2021 – De financiële markten zijn één groot casino & een plan B is jouw ticket naar vrijheid. 


Bijgewerkte secties: obligaties algemeen & USA, Recessiebestendig (LOCG), 
Recessiebestendig (hold), Biotech - Farma

Plan BEen plan B is jouw ticket naar vrijheid. Iets dat je kan gebruiken als de zaken echt uit de hand beginnen te lopen. Iets waarvan je weet dat je erop kunt vertrouwen als de wereld in chaos vervalt. Iedereen zou een Plan B moeten hebben... tegenwoordig is het een noodzaak geworden. Een Plan B is zoals het afsluiten van een verzekering voor uw vrijheid… En wat is er belangrijker dan uw vrijheid?

"Een plan B is zoals het afsluiten van een verzekering voor uw vrijheid ... en kost minder dan een auto"

Met een plan B kunt u:

 • Een tweede verblijfsvergunning en paspoort verkrijgen... zodat u altijd een plek heeft die u thuis kan noemen... zodat u het land waarin u woont te allen tijde kan verlaten.
 • Bouw een vesting rond uw bezittingen ... en verplaats bezittingen veilig buiten politiek bereik.
 • Verlaag uw belastingdruk wettelijk door middel van specifieke systemen en strategieën.
 • En zoveel meer...

"In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht ... een Plan B is er niet enkel voor de rijken. Tegenwoordig is het voor iedereen betaalbaar geworden."

[De informatie die we delen is van toepassing op personen die op zoek zijn naar vrijheid, net als u...]

EEN TWEEDE PERMANENTE RESIDENTIE EN COVID-19 BEPERKINGEN.

GlobeIedereen met een permanente tweede residentie heeft altijd kunnen reizen. Van en naar bijna elk land. Nationale beperkingen waren niet van toepassing. Elke Europese onderdaan was en is - op elk moment - in staat om elk land waar hij/zij verbleef te verlaten EN kon/kan legaal alle nationale grenzen oversteken. In het ergste geval gebeurde het reizen met humanitaire vluchten georganiseerd door regeringen.

Moet u naar Oostenrijk, Zwitserland, Spanje, Panama,... reizen? Belgische burgers met een permanente residentie/paspoort van Panama kunnen de Belgische grens altijd oversteken en aan boord van een vliegtuig stappen op elke nationale luchthaven.

Een plan B of een tweede permanente residentie is een stuk goedkoper dan u denkt en heeft VEEL voordelen. Enkele voordelen spreken voor zich. Belangrijk is dat uw overheid u niet langer kan opsluiten als u in het bezit bent van een tweede permanente residentie in Panama. U bent VRIJ om te gaan wanneer u wilt.

Herinner u de situatie vlak voordat WOII begon; enkel degenen die een Amerikaans visum hadden, konden Europa verlaten en veilig in de VS wonen. We weten allemaal hoe het eindigde voor degenen die niet voorbereid waren en dachten dat het allemaal niet zo een vaart zou lopen. Je kan het vergelijken met degenen die nog steeds denken dat wanneer het erger wordt (en dat zal gebeuren), Zwitserland (en Liechtenstein) een safe heaven zullen zijn. Stop met dromen!


"WANNEER, niet ALS de inflatie terugkeert, en investeerders obligaties eindelijk niet meer aantrekkelijk zullen vinden, dan zullen de obligatiekoersen dalen, wat betekent dat de obligatierente zal stijgen - wat betekent dat de rentevoeten ook zullen stijgen."

silver instead of bondsObligaties zijn contracten waarmee u het grootste deel van uw spaargeld verliest. Gecorrigeerd voor inflatie, leveren staatsobligaties uit de VS, EU, Engeland, Japan,... negatieve rendementen op. De situatie rond COVID en marktrisico's hebben meer beleggers in de 'veilige armen' van obligaties geduwd als een (valse) traditionele plek om rijkdom in op te slaan. Maar nu de Fed zowel obligaties koopt als de rente onderdrukt, is het nettoresultaat dat beleggers letterlijk betalen om geld te verliezen in plaats van hun vermogen op te slaan.

Veel beleggers voelen nog steeds de behoefte om vast te houden aan illusies, nostalgie en ontrouwe obligatiemarkten, ondanks alle gevaar dat op de loer ligt onder de met schulden doordrenkte balansen. Uiteindelijk is er een soort van persoonlijke moed voor nodig, om alle illusies van de hand te doen en koude wiskunde te omarmen. We zijn allemaal zoals Nietzsche waarschuwde; menselijk, te menselijk. We houden van onze illusies en zijn daardoor geneigd om fantasie boven realiteit te verkiezen.

"Net als hopeloze romantici die oppervlakkige en flauwe liefdes najagen, jagen veel beleggers lege beloften (en opbrengsten) na, van een al even lege obligatiemarkt."

De grote financiële crisis van 2006-2009 is nooit opgelost, men heeft de problemen gewoon naar de toekomst verplaatst. Maar deze keer is het probleem te groot. Het is volkomen absurd om nog te denken dat dergelijk systeem zelfs kan overleven. De centrale banken creëren geld uit het niets. Geld dat is gefabriceerd zonder echte arbeid of productie van goederen of diensten, moet per definitie NUL waarde hebben. Met dit fiatgeld kopen de centrale banken “toxische” activa in de vorm van schulden die niet kunnen en nooit zullen worden terugbetaald. Deze schulden zijn uitgegeven door failliete overheden en andere insolvente debiteuren die hun schulden enkel kunnen aflossen door nog meer schulden uit te geven.

"Gigantische bubbels vol schulden kunnen maar op één manier eindigen. Met crashende schuld- en activamarkten."

Maar daarvoor zal er nog een laatste overdosis gif nodig zijn, in de vorm van massale geldcreatie. Dit is een laatste en wanhopige poging om een schuldenprobleem op te lossen met nog meer schulden. Geen enkele voorspelling kan ooit zeker zijn tot daarna. Maar op dat moment is het te laat om uzelf te beschermen. Wat we vandaag weten, is dat het risico maximaal is. We weten ook dat bescherming tegen dit immense risico niet enkel verstandig is, maar ook absoluut cruciaal. De geschiedenis leert ons dat in elke grote economische crisis, fysiek goud en zilver de ultieme bescherming waren.

"Geen enkele “ordelijke reset” kan en zal de instorting van een wanordelijk (en vervormd) systeem stoppen." 

Opmerking: Zie de secties obligaties voor de PF-grafieken van Amerikaanse, Duitse en Engelse obligaties.


 Belangrijke fundamentals:

 • Banken bevinden zich in een ABOMINABELE en extreem gevaarlijke staat ... meer in latere updates.
 • De landbouwprijzen blijven stijgen, ondanks een sterke Amerikaanse dollar, wat nog extra bijdraagt ​aan de toch al hoge inflatiecijfers.
 • Ondanks een sterke Amerikaanse dollar, is er een onmiskenbaar bullish sentiment op de oliemarkten, nu de vraag en de inflatiecijfers beginnen te stijgen.
 • De Amerikaanse LNG-export steeg in 2020 tot gemiddeld 6,5 bcf/d, een stijging van 31% ten opzichte van het jaar ervoor.
 • Eens de vastgoedprijzen (België, Nederland) zo gek worden zoals ze tegenwoordig zijn in deze landen, weet men dat we een KOOP CLIMAX hebben en dat het einde nabij is. Deze "te dure" 1e woning (gelegen nabij Gent, België) wordt verkocht voor 700.000€ (840.000$). De tweede "ook te dure" (chique) woning in Tesoro Estates, Florida wordt verkocht voor 700.000$. Zie onze sectie vastgoed voor meer informatie.
700k tesoro

Belangrijke technicals:

 • Wanneer Goud een nieuwe beweging inzet, zal de stijging dramatisch zijn!
 • Wanneer Zilver een nieuwe beweging inzet, zal de stijging dramatisch zijn!
 • Dit is echt een aandelenmarkt in 1929-stijl geworden. Zie onderstaande grafiek alsook de grafieken in de secties voor Wereldaandelenmarkten.

slot

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


MAANDAG/DINSDAG 15, 16 MAART  2021 - ALS DE RENTEVOETEN STIJGEN, STORT HET SYSTEEM IN. MAAR ALS ZE DALEN STORT HET SYSTEEM OOK IN.


Bijgewerkte secties: Obligaties algemeen & USA

Eens we COVID-19 achter ons kunnen laten, staat ons nog een erg donkere periode te wachten. Het probleem was niet de ziekte, maar de oplossing van de regering die fataal zal zijn voor de dollar, de euro, de meeste valuta's en de economie. Een vaccin zal ons niet beschermen tegen een (hyper)inflatoire depressie.

Als de rentevoeten blijven stijgen, zullen we enorme financiële klappen en deflatie zien. Enkel fysiek goud en zilver zullen u redden.

Als de rentevoeten dalen, komt dat door meer fiatgeld en zullen we hyperinflatie krijgen. Enkel fysiek goud en zilver zullen u redden.

Zo belangrijk is fysiek zilver in Venezuela geworden! Misschien kun je geen Zilver en Goud eten (zoals IDIOTEN argumenteren), maar je zal er altijd eten, onderdak en nutsvoorzieningen met kunnen betalen. Interessant om weten, is dat 14 x 1 oz. Zilver alle uitgaven dekt voor iemand die in Caracas, Venezuela woont. Dit zijn ACTUELE cijfers!

Silvers value feb 2021


HOE WERKT DE RENTE?

interest rateDe rente is de prijs voor geld. Ervan uitgaande dat er een vast geldbedrag in omloop is, is de regel dat de rentevoeten omhoog gaan als er meer vraag naar geld is en ze dalen als er minder vraag is. Dit regelt automatisch de economie. Hoge rentevoeten vragen om meer spaartegoeden, zodat er meer kapitaal zal worden geaccumuleerd om betere kapitaalgoederen te kopen (machines om goederen goedkoper te vervaardigen).

Tegenwoordig is het voorgaande niet meer van tel, omdat valuta's (wat ze nog steeds geld durven te noemen) niet langer gegarandeerd worden door een vaste hoeveelheid Goud. Omdat Regeringen en het Volk overladen zijn met schuld, en omdat er geen limiet is aan de hoeveelheid in omloop zijnde valuta, zijn we op een punt gekomen waarop het systeem hoge rentevoeten niet kan overleven. Dat is onmogelijk geworden omdat het totale inkomen van de overheid (belastingen) onvoldoende is om de rente over de totale uitstaande schuld te dekken.

Om de rente op de bestaande historische schuld te kunnen blijven betalen en de rentevoeten LAAG te houden (en onder de marginale rente), worden de Centrale Banken gedwongen om meer fiatgeld uit het niets te creëren. Hierdoor kunnen ze nieuwe staatsobligaties kopen en zo de rentevoeten naar beneden brengen. Maar door meer fiatgeld uit het niets te creëren, daalt de waarde van deze nep-valuta (groeiend aanbod en minder vraag).

Door nog meer geld (valuta) te creëren om nog meer schatkistpapier te kunnen kopen en de rentevoeten nog verder te verlagen, verdwijnt de waarde van de valuta.  Steeds meer instanties beginnen de valuta te verkopen omdat ze deze niet meer vertrouwen. Het resultaat van meer valutacreatie zijn tijdelijk lagere rentevoeten, maar tegelijkertijd ook een goedkopere valuta...

Een zwakkere munt maakt import duurder en resulteert in een hoger handelstekort en meer inflatie. Meer inflatie drijft de rentevoeten op, waardoor Centrale Banken worden gedwongen om nog meer fiatvaluta te creëren om de rentevoeten laag te houden ... dit is een verhaal zonder einde ... Uiteindelijk zal de marginale impact van de pas gecreëerde fiatvaluta niet enkel nul maar zelfs negatief zijn... Dit is HET EINDE en Hyperinflatie.

Opmerking:

 1. Dit is een wiskundige zekerheid en er zijn GEEN andere mogelijkheden. We zijn er 100% zeker van dat het einde van dit verhaal een ernstige crisis zal zijn. Enkel weten we niet WANNEER. Omdat we ons al in de exponentiële fase bevinden, weten we dat het geen jaren meer zal duren.
 2. Omdat we niet weten wanneer de bubbel zal barsten, is het erg belangrijk zich nu voor te bereiden. Beter 2 jaar te vroeg dan 1 seconde te laat.

Belangrijke fundamentals:

 • De BIS verhandelt regelmatig aanzienlijke bedragen aan gold swaps. Dit zal slot
 • Bitcoin heeft al een weg afgelegd van mogelijke valuta (mislukt) tot een zogenaamde ‘store of value’ nu. Reality check: Bitcoin heeft geen intrinsieke waarde, het kan dus geen store of value zijn. Het is ook illiquide, volatiel en heeft nog geen geschiedenis van koopkracht te behouden.
 • Dit is hoe het militair-industrieel-complex de VS (en de wereld) controleert. Met Biden & de Democraten terug in het Witte Huis hebben ze de touwtjes weer 100% in handen.


Belangrijke technicals:

 • Het is erg moeilijk om een correct technisch scenario te schrijven. Als de rentevoeten stijgen en het “marginale rentepeil” doorbroken wordt, hebben we een probleem. Als ze dalen, staan we ook voor problemen. slot
 • Op dit moment is het niveau van de Amerikaanse rentevoeten slot
 • Zie grote kaarsgrafieken in de sectie obligaties. 

slot

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Vrijdag 12 maart 2021 – Centrale Banken monetariseren hun schulden = het einde.

Bijgewerkte secties: Mijnen en Goud vs SP500, Beleggingspiramide,Goud kopen, 
Zilver kopen, Goud & Zilver Juniors

Geen commentaar - zie video hieronder.

De Fed & de Centrale Banken liegen al jaren over de echte inflatie. De consumentenprijsindex (CPI) die wordt gebruikt om de inflatie van de Amerikaanse consumentenprijzen te meten, kan je moeilijk serieus nemen. Het laat de overheden toe een veel lagere inflatie te kunnen 'rapporteren' dan we in werkelijkheid hebben.

Als de Fed en de ECB vandaag dezelfde methodes zouden gebruiken om de CPI-inflatie te meten als in de jaren 80, zou de CPI-gemeten inflatie dichter bij 10% liggen dan de gerapporteerde 2%.

Shadow stat inflation 2021 03 11

De Fed & de ECB hebben geen andere keuze dan een CPI-index te creëren die resulteert in LAGE inflatie. Zo kan men ervoor zorgen dat de staatsobligaties er nog interessant genoeg uitzien.

Lage inflatiecijfers hebben een ernstige impact op de BBP-cijfers die door overheid worden gepubliceerd. Een nominale groei van bijvoorbeeld 3% bij een inflatiepercentage van 2% resulteert in slechts 1% groei, terwijl een nominale groei van 3% bij een inflatiepercentage van 10% resulteert in een krimp van het BBP met 7% (een ernstige recessie). Met gemanipuleerde inflatiecijfers, is het voor de overheid en centrale bankiers mogelijk om te doen alsof we economische groei hebben, terwijl we in werkelijkheid in een recessie zitten.

De kunstmatig gecreëerde hoeveelheid fiatgeld uit het niets (inflatie), resulteert in BUBBELS of onjuiste waarderingen van SCHULD en ACTIVA (aandelen, vastgoed).

Tegenwoordig worden we geconfronteerd met meerdere zeepbellen, in tegenstelling tot de subprime-crisis uit 2007-2008. Toen hadden we enkel een bubbel in vastgoed. In 2007 was de totale marktkapitalisatie (beurswaarde) in verhouding tot het BBP 100%. Nu is dat 191% van het BBP. En er is natuurlijk ook de enorme zeepbel op de obligatiemarkt. Er is 15 biljoen dollar aan negatief renderende staatsschuld.

We hebben een drievuldigheid aan zeepbellen die allemaal bij elkaar worden gehouden door deze kunstmatig lage rente. Hier is de paradox.... De meeste mensen kunnen in de VS een 1400$ cheque krijgen als onderdeel van Biden's Covid-hulppakket. De schulden worden dus gemonetariseerd. We creëren nog meer inflatie. Als je geld blijft creëren, geld leent en die schuld te gelde maakt, zal de inflatie steeds hoger worden ... totdat we hyperinflatie hebben.

Ze gaan de obligatiemarkt opblazen. Als je de obligatiemarkt opblaast, blaas je krediet op, de vastgoedmarkt en dan de aandelenmarkt. De enige koper van Amerikaanse staatsobligaties is de Federal Reserve. Als de Fed stopt met het drukken van geld en het opkopen van staatsobligaties, zou de rente pieken.... en dan krijgen we een enorme deflatoire zeepbel. Maar of we nu hyperinflatie of deflatie krijgen, het is hoe dan ook 'game over', en dat is het punt waar we ons nu bevinden. Als men doorgaat met geldcreatie en de markten blijft manipuleren, dan krijg je een crisis op de obligatiemarkt en een valutacrisis. Als men stopt met printen, krijg je een deflatoire crash van de activaprijzen. Hoe dan ook krijgen we eerst (hyper)inflatie en dan pas deflatie.

"Het is hoe dan ook game over: als men fiatgeld blijft creëren, krijg je een crisis op de obligatiemarkt. Als men stopt met printen, krijg je een deflatoire crash van de activaprijzen."

Dit is een erg kwetsbare economie... als je ziet dat de kredietmarkt bevriest, dat zombiebedrijven geen nieuwe schulden meer kunnen opnemen, de financieringskosten dubbele cijfers zijn en bedrijven de deuren sluiten en mensen ontslaan. Wat volgt is een enorme depressie (de werkloosheidscijfers stijgen nog steeds met 700.000 tot 800.000 per week in de VS). Wat zal de oplossing zijn van de centrale banken? De Fed kan de rentevoeten niet verlagen. Ze kunnen enkel QE (geldcreatie) verhogen. Als ze meer fiatgeld creëren uit het niets, vernietigen ze de valuta nog meer. Hoe red je je uit een inflatoire crisis op de obligatiemarkt door meer inflatie te creëren? Dat is gewoon onmogelijk."


Belangrijke fundamentals:

 • Als de obligatiemarkten blijven dalen en de rentevoeten blijven stijgen, slot
 • Deze keer gaan de rentevoeten NIET omhoog vanwege slot
 • De aandelenmarkt verkeert in ernstige problemen ... maar niet de problemen die de meeste beleggers denken. slot

Belangrijke technicals:

 • We zien meer TOP-vorming en een MATURE TOP voor slot
 • Diverse lange termijn koopsignalen op de PF-grafieken in de sectie voor slot

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Woensdag/donderdag 10, 11 maart 2021 – De 'everything bubble' bereikt stilaan zijn limiet – Iedereen die gokt tegen goud, gaat veel verliezen.


Bijgewerkte secties: Royalty Co's, Goud & Zilver Majors

"Met een nieuw pakket Corona-stimuli ter waarde van 1,9 biljoen dollar dat net in de Senaat is aangenomen, komen we steeds dichter bij het punt waarop we te weten komen hoeveel funny money een land kan printen vooraleer de boel ontploft.”

how rich people investRijke mensen zijn niet op zoek naar een zoveelste buitenverblijf of jacht. Ze gaan hun geld steken in iets dat ze meer vertrouwen dan de Amerikaanse dollar, de euro, het pond, de yen... Het wordt duidelijk dat het grote geld doodsbang is voor wat er in de toekomst gaat gebeuren met de dollar, de euro, het pond,... en ze zoeken er een veilige plek voor. Er is zeker ook hebzucht, maar het belangrijkste waar ze naar op zoek zijn, is iets buiten het digitale financiële systeem en nog beter buiten politiek bereik.

Afgezien van vastgoed, dat ook in een bubbel zit en serieus zal crashen van zodra de valuta's crashen, zijn er echt niet veel keuzes. Zeker niet als u buiten het digitale financiële systeem (waar ze uw spaargeld kunnen in beslag nemen met één klik op ENTER) wilt blijven.

Iedereen die tegen goud gokt, zal veel verliezen.

Er dreigt een "Grote Zilvercrisis". Hoewel de prijs van het witte metaal de laatste tijd wat is gedaald, is deze nog steeds veel gestegen ten opzichte van vorig jaar. Zilver is nog steeds de meest ondergewaardeerde activa.

Er is een punt waar je niet voorbij kan, en ik denk dat we dat punt bereiken. De zilvermarkt signaleert iets. De markt voor schatkistpapier signaleert iets. Ik denk dat de aandelenmarkt iets signaleert. Ik denk dat de Bitcoin-stijging iets signaleert. Kortom, ik denk dat er veel aanwijzingen zijn. Je moet gewoon de moeite doen om ze te bekijken en je zal zien dat ze duidelijk aangeven dat we heel dicht in de buurt komen van wat ik 'The Great Currency Debacle' noem, of de valutacrisis waar we al jaren voor gewaarschuwd hebben ."

Deze crisis begon NIET met Covid. Ze begon ERVOOR... Politici en de autoriteiten maken het allemaal ERGER (zoals gewoonlijk en zoals men van politici mag verwachten). Dit is de wet van Murphy toegepast op iets dat al op het punt stond te ontploffen ... Absurde zeepbellen en kunstmatige maatregelen die centrale bankiers en politici nemen om het onvermijdelijke uit te stellen, maken het allemaal erger dan het al was.

middle east oil

De Democraten zijn amper terug in het Witte Huis of het BOMBARDEREN in het Midden-Oosten is al hervat. Geen twijfel dat ze van OORLOG houden. Belangrijk voor de VS is dat hierdoor weer veel DOLLARS naar de Militaire sector vloeien. Tegelijkertijd zorgt dit ervoor dat de prijs van RUWE OLIE tot de marginale productieprijs opdreven wordt. Frackers hebben misschien een iets hogere prijs nodig, maar ik weet zeker dat we er zullen komen. Voor meer informatie over de productieprijs, zie de sectie Olie op de site.

De 7-SISTERS (grote oliemaatschappijen) zitten in financiële problemen. Vooral die oliemaatschappijen die veel geld hebben geleend voor FRACKING in de VS. Aangezien de situatie voor de Frackers precair is, zijn hogere olieprijzen nodig om ze te laten overleven. 

Opmerking: Na The 7 sisters (Olie) hebben we nu de 7 brothers (Big Pharma). In wezen hetzelfde verhaal maar anders.


  Belangrijke fundamentals:

 • Men zal “proberen” slot
 • Centrale banken verdubbelen de geldhoeveelheid om slot
 • De schuldenbubbel is de grootste zeepbel OOIT. slot
 • De rentevoeten stijgen NIET omdat de economie aantrekt zoals ze je willen doen geloven. slot

Belangrijke technicals:

 • Nog een STERK argument voor van Fysiek Goud & Zilver.
slot slot
Goud is even goedkoop als in 1970 (vs fiatgeld)   Goud is even goedkoop als in 1970 (vs. aandelen)
slot slot
Zilver zal Goud zijn op steroïden.  Dit is een sterk argument voor FYSIEK Goud & Zilver!
   
slot slot
We zitten op de bodem van de cyclus voor Goud. We zitten op de bodem van de cyclus voor Goud.

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag/dinsdag 8, 9 maart 2021 – Een ander signaal dat Goud & Zilver dichtbij de bodem zitten.

Bijgewerkte secties: onroerend goed, zweedse kroon & goud, aussie & goud, yen & goud, 
ZAR & goud,index in echt geld/goud (de belangrijkste sectie van de site),
Lange Termijn Indexen

fools gold smallHet financiële systeem werd beëindigd in 1971 toen de convertibiliteit van de dollar in goud werd stopgezet. Omdat de Dollar ook de reservevaluta van andere valuta was en is, werden tegelijkertijd ook de meeste andere financiële systemen vernietigd.

Ik weet dat het erg moeilijk te begrijpen is waarom FIAT FINANCIËLE SYSTEMEN niet kunnen overleven. Gedurende de geschiedenis overleven ze max. 40 tot 50 jaar. De enige manier om zo'n Ponzi-systeem in leven te houden, is door de totale hoeveelheid valuta in omloop, permanent te vergroten.

Aan het einde van de cyclus, is er geen andere optie meer dan de SCHULD (en dus fiatgeld) op EXPONENTIËLE wijze te verhogen. Anders stort het systeem in. Door dit te doen, creëren we altijd BUBBELS en krijgen we uiteindelijk HYPERINFLATIE. Dit is hoe het financiële systeem (Centrale Banken) ten onder gaat.

Eenmaal we hyperinflatie hebben, beginnen de mensen de autoriteiten en het financiële systeem te wantrouwen. Ze proberen massaal uit het financiële systeem en de valuta te stappen. Dit is waarom en hoe valuta waardeloos worden: Weimar, Zimbabwe, Venezuela, ...

De overheden (politici: idioten en/of psychopaten) kan het ofwel niks schelen, ofwel zijn ze te dom om dit te begrijpen en doen ze alles wat in hun macht ligt om ervoor te zorgen dat we hyperinflatie krijgen.

Politici zijn er enkel op uit om "Fools Gold" te verzamelen. Daarom creëren ze SCHULDEN (= valuta) alsof er geen morgen is. Hierdoor kunnen ze in korte tijd rijk worden. [slechts 0,5% van het volk bezit echt geld of goud].

Naarmate de tijd verstrijkt, wordt het steeds moeilijker om nieuwe manieren te vinden om nog meer SCHULDEN (= fiatgeld) te creëeren. Vandaar de behoefte aan: gaten in de ozonlaag, zure regen, CO2, opwarming van de aarde, hernieuwbare energie, COVID-pandemie, donaties aan arme Afrikanen, oorlogen,.... dit zijn welkome excuses.


Elektrische voertuigen maken ook gebruik van energie-intensieve lithium-ion batterijen. Weinig mensen beseffen hoeveel energie er nodig is om een elektrisch voertuig te maken. Gedurende de levensduur van een doorsnee EV gaat bijna 40% van de totale energie naar de productie van de batterij. Het IEA verwacht dat elektrische voertuigen tegen 2040 bijna 15% van de totale transportenergie zullen vertegenwoordigen. Als dat zo is, komt dit neer op ongeveer 850 miljoen elektrische voertuigen en bijna 65 Terawatt-uur aan batterijen. Dat is een duizelingwekkende hoeveelheid gezien de wereldwijde productiecapaciteit van lithium-ion momenteel minder dan 0,4 Terawatt-uur per jaar bedraagt. Om deze batterijen te kunnen maken, is maar liefst 2 miljard ton olie-equivalent nodig. Klik hier voor meer

Helaas beseffen maar weinig mensen hoe energie-intensief de “groene transitie” zal zijn. Als gevolg hiervan zullen veel (zo niet alle) CO2-besparingen ongedaan worden gemaakt door in de eerste plaats de stroom op te wekken. In het voorstel van het IEA wordt ervan uitgegaan dat wind- en zonne-energie tegen 2040 bijna 50% van alle elektriciteit zal voorzien en dat er ongeveer 850 miljoen elektrische voertuigen op de weg zullen zijn. Deze initiatieven zullen de CO2-uitstoot naar verwachting met 55% of 18 miljard ton per jaar verminderen. Hoewel dit misschien indrukwekkend klinkt, zou de overstap van steenkool naar het veel schonere aardgas op zich al bijna 14 miljard ton CO2 per jaar besparen. Als men deze redenatie volgt, bespaart men slechts 4 miljard ton met hernieuwbare energiebronnen in vergelijking met aardgas.


EUROPESE BANKEN VERKEREN IN EEN erbarmelijke SLECHTE STAAT!

causes of great depressionBanken in Duitsland vertellen klanten dat ze elders geld moeten storten. De rentevoeten in Europa zijn al jaren negatief. Uiteindelijk heeft het geduurd tot de Coronacrisis (veel geld vloeide naar de spaarboekjes), voordat banken de negatieve rente in rekening brachten van de gewone spaarder.

De grootste kredietverlener van Duitsland; Deutsche Bank AG en Commerzbank, laten nieuwe klanten sinds vorig jaar jaarlijks 0,5% rente betalen om grote sommen geld bij hen aan te houden. De banken zeggen dat ze de negatieve rentevoeten die de Europese Centrale Bank hen in rekening brengt, niet langer meer op zich kunnen nemen. En hoe meer klantendeposito's banken hebben, hoe meer geld ze moeten parkeren bij de centrale bank.

Waar banken normaal gezien graag deposito's zien als een goedkope vorm van financiering, wil men nu liever klanten weg. Banken bieden zelfs nieuwe online-tools aan om klanten te helpen een andere bestemming te vinden voor hun deposito's.

Banken in Europa verzetten zich initieel tegen het aanrekenen van negatieve rente aan hun klanten, toen de ECB ze in 2014 voor het eerst introduceerde. slot

Belangrijke fundamentals:

 • slot

Belangrijke technicals:

 • Nog een signaal dat we de bodem naderen. slot
 • slot

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Vrijdag 5 maart 2021 – Het zijn de politici die de economie vernietigen... niet COVID!


Bijgewerkte secties: US dollar, Rupee goud, Zwitserse frank & goud, 
Euro & goud,
Can$ & goud, Brits Pond & goud, Wereldbeurs indices

yellenHet zijn de politici die de economie vernietigen, niet Covid. De situatie kan worden vergeleken met de jaren 1920-1930, toen politici en overheden precies dezelfde fouten maakten. Een voorbeeld hiervan is dat ze opdracht gaven om de GEWASSEN te laten verbranden om zo LAGERE PRIJZEN te vermijden. Wat de idiote politici niet beseften, was dat de vraag naar VOEDSEL daalde omdat het netto besteedbare inkomen van de consumenten drastisch was gedaald.

"De federale regering van de VS geeft nu meer dan 8 biljoen dollar per jaar uit terwijl ze minder dan 3,5 biljoen dollar int aan belastingen. Zulke roekeloze uitgaven zijn ongeëvenaard".

Tegenwoordig gebeurt precies hetzelfde. Politici vernietigen de hele economie vanwege een zware griep. Ze gebruiken zelfs OORLOGSMAATREGELEN zoals een avondklok om het totale aantal slachtoffers tot op het onmogelijke niveau van NUL te brengen. Je moet echt een psychopaat zijn om zelfs maar te denken dat dit mogelijk is. De wereldeconomie wordt nog steeds de nek omgedraaid door maatregelen die in de eerste plaats niet werken. Maar sommige politici beginnen toe te geven dat ze een stommiteit begingen en schaffen ALLE Covid-maatregelen af: Texas, Mississippi, South Dakota, ...

"Succesvolle ondernemers stappen niet in de politiek en degenen die dat wel doen
(bv. Trump) worden verwijderd door de DEEP STATE."

Politici en hun adviseurs, medewerkers duwen de VS en de wereld dieper in de schulden. Ze blijven de economie verstikken met meer wetgeving (regels) en blijven de valuta devalueren door nog meer (EXPONENTIËLE) bedragen aan fiatgeld te creëeren. Dit eindigt altijd met veel tranen en drama. Degenen die koppig blijven en hun spaargeld niet uit dit DIGITALE financiële systeem halen, zullen eindigen met lege zakken. Net zoals degenen die in de jaren 1920 op de aandelenmarkt bleven spelen, alles verloren. Het was zo erg dat mensen in New York van de wolkenkrabbers sprongen.

Politici zijn ofwel IDIOTEN, ofwel PSYCHOPATEN.   Ja, het is niet moeilijk om slimmer te zijn dan een politicus.

BEREID JE NU VOOR OP DE KANS VAN JE LEVEN!

middle class money trapsDe meeste mensen begrijpen het mechanisme van de prijszetting van vastgoed nog steeds niet. Ofwel zijn ze koppig en beschermen ze hun eigen verkeerde visie, ofwel weigeren ze de realiteit te zien. We vergelijken het met de Bitcoin en cryptocurrency traders. Het enige verschil is dat je op het einde van de rit met vastgoed nog iets in handen hebt. Dat is op voorwaarde dat uw eigendom niet in beslag wordt genomen (1917-USSR), gebombardeerd (WW2 1940-45) of zwaar wordt belast (Duitsland 1950).

Eens de vastgoedsector zijn TOP bereikt, is het onmogelijk om nog te verkopen aan de verwachte prijzen. Verkopen wordt enkel mogelijk op veel lagere niveaus: -50% tot -60%. Wanneer dit gebeurt, zitten degenen die vastgoed hebben gekocht met een hypotheek echt in grote problemen.

Wat de meesten met een baksteen in de maag niet beseffen, is dat tijdens recessies en depressies de vastgoedbellen ALTIJD barsten en leeglopen omdat de reële koopkracht van de consument verdwijnt. Als dit gebeurt, blijven kinderen bij hun ouders wonen. Vaak wonen kinderen, ouders en grootouders onder één dak. Indien dit onmogelijk is, leven mensen in hun auto of op straat zoals we zien in de GROTE DEMOCRATISCHE staat Californië.

We twijfelen er niet aan dat vastgoed ergens in de nabije toekomst een enorme investeringsopportuniteit zal bieden voor degenen die erin geslaagd zijn hun koopkracht te behouden (dat kan niet door te investeren in obligaties en/of aandelen). Tijdens de Weimar-depressie kon men met slechts 2 gouden munten een hele straat kopen. Het werd zo erg dat de wetgever een wet moest invoeren waardoor niet-Duitsers geen Duits vastgoed meer konden kopen. In de VS kon men tijdens de grote depressie van de jaren dertig een wolkenkrabber kopen voor slechts 2 gouden munten.

Meer recent, in 1980-1981 kon men een eengezinswoning kopen voor minder dan 1.500 1oz. zilveren munten. Omdat Vastgoed nu in zo een grote Bubbel zit en omdat Zilver en ook Goud vreselijk ondergewaardeerd zijn, verwachten we dat nog kleinere hoeveelheden Zilveren en Gouden munten zullen volstaan om een eengezinswoning te kopen. De TRUC zal zijn om ervoor te zorgen dat de regering en de autoriteiten uw goud en zilver niet kunnen STELEN (in beslag nemen). We weten HOE!

Goldreal estate ratio 2021 03 03 Silverreal estate ratio 2021 03 03
In 1980 kon je met 85 x 1 oz. gouden munten 1 huis kopen.  In 2011 kon je met 5.521 x 1 oz. zilveren munten 1 huis kopen.

Belangrijke fundamentals:

 • slot

Belangrijke technicals:

 • Het bearish head and shoulders patroon  slot
 • De MAL-zones en/of lijnen zijn duidelijk aangegeven op al onze PF-grafieken slot

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Woensdag/donderdag 3,4 maart 2021 - "Mensen hebben een erg kort geheugen op economisch vlak.” – Galbraith 

Bijgewerkte secties: Goud-$, Zilver, ALLE grafieken in de secties zijn bijgewerkt!

"Het probleem dat Goud heeft, is dat Zilver op het punt staat een belangrijke weerstand te doorbreken (zie onderstaande grafieken), en als Goud stijgt, zal Zilver dit niveau zeker doorbreken en voor drama zorgen door de toch al enorme verliezen die de COMEX, LMBA en de Goudbanken hebben."

Goldonomic is er enkel voor de HAPPY FEW. Voor degenen die willen begrijpen HOE het financiële systeem en de economie werken en HOE de koopkracht op de best mogelijke manier kan worden veiliggesteld. Goldonomic is er NIET voor TRADERS, ALGO-TRADERS, GOKKERS, de MASSA, niet voor ten minste 80% van alle beleggers, professioneel en/of particulier.

Wilt u meer fiatgeld of wilt u meer koopkracht!? U moet NU een besluit nemen. Waar het om draait is dit spel te overleven ... en niet om roulette te spelen.

Obligatiebeleggers van over de hele wereld staan voor een erg sombere toekomst. Weinigen beseffen dat houders van fiatgeld, begunstigden van pensioenfondsen, enz ook obligatiebeleggers zijn. Eénmaal pensioenen waardeloos worden (hun koopkracht verliezen), zullen mensen gedwongen worden om hun huis te verkopen.

"Niets ondermijnt je rationele denken meer (ervan uitgaande dat het denkproces correct is) dan te kijken hoe je buurman rijk wordt."

In 2008-2009 verloren de meeste mensen die in vastgoed investeerden 50% van hun nettovermogen. In de jaren voorafgaande aan de crash, gebruikten velen de winst die ze op de aandelenmarkt hadden gemaakt om vastgoed te kopen. En voordat ze het beseften, stortten zowel aandelen, obligaties als vastgoed in.

Wanneer aandelen tegen de logica in stijgen, vanwege een speculatief en schuldgedreven beleid, krijgt de papieren rijkdom die volgt de illusie duurzaam en stabiel te zijn.

Twitter verloor 1,14 miljard dollar in 2020. Net als dollars worden Bitcoins ondersteund door geloof, niet door fysieke activa. Kortom: fiatgeld is puur gebaseerd op geloof en vertrouwen. 

"Het ultieme waanidee is de illusie van papieren rijkdom."

P&F-grafieken zijn een belangrijk instrument om op een degelijke manier te beleggen. Door P&F-grafieken te gebruiken, vermijd je dat je de Algo-traders en de dagelijkse winnaars en verliezers volgt. 

"Verstandig beleggen, uw koopkracht behouden en opbouwen, is eigenlijk niet zo'n moeilijke oefening."


Belangrijke fundamentals:

Over rentevoeten en fysiek Goud en Zilver:

 • slot

Belangrijke technicals:

 • PF-grafieken zijn een GEWELDIGE hulp. In de afgelopen 45 jaar dat ik hiermee werk, hebben ze me zelden op het verkeerde been gezet. Weinigen weten dat ALLE informatie altijd in de prijs zit en deze grafieken geven informatie over een langere periode weer. Hoe korter de grafiek, hoe minder betrouwbaar deze is. Heel belangrijk is om deze verschillende grafieken door te nemen, omdat u door deze oefening zal inzien wat er aan de hand is en hoe u moet beleggen.
 • slot
slot slot
xx - Zeer bullish. xx - Zeer bullish.
slot slot 
xx - Zeer bullish. xx- Zeer bullish.
slot slot
xx- Zeer bullish. xx - Zeer bullish.

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag/dinsdag 1,2 maart 2021 – "Drie desillusies: papieren rijkdom, een boomende economie en Bitcoin.”

Bijgewerkte secties: $-Goud, Zilver, HUI, Indexen, (korte kaarsgrafieken & PF)

Lange maar zeer interessante video, een must-watch. FOUR HORSEMEN is een bekroonde documentaire die je ogen opent en laat zien hoe de wereld echt werkt.

 • Er is geen "rechtsstaat" meer. De wereld wordt gecontroleerd door BIG Oil, BIG PHARMA, BIG MILITARY-INDUSTRY, BIG TECH, BIG BANKS,... die de diensten van de politici kopen zodat ze doen wat hun wordt opgedragen. De grondwet is niks meer dan een stuk papier geworden... voor de goedgelovige geesten die nog steeds 'de leugens van de politici geloven.
 • Fiatgeld kan per definitie niet overleven en doet dat ook nooit. Zelfs als ze het een cryptocurrency noemen. Het begon in 1971 toen Nixon het 'gold window' sloot en het einde van fiatgeld is nabij.
 • Van zodra het systeem van fiatgeld implodeert (niemand weet wanneer), zullen we serieuze deflatie ervaren.
 • Ons huidig banksysteem is een Ponzi-fraude. Er is geen enkele manier om economisch te rechtvaardigen, dat iemand uit het niets geld kan creëren (fractioneel reservebankieren) en er rente over kan vragen.
 • De internationale politiek (Biden) wordt terug gecontroleerd door het militair industrieel complex en dit zal eindigen in meer terrorisme en meer bloedvergieten. Terroristen zijn NIET zoals ze worden afgebeeld door de Mainstream Media.
 • De Media worden volledig gecontroleerd door de Politici en de Grote Bedrijven.
 • Door wat er van de huidige maatschappij is geworden, kan men er zeker van zijn dat het niet alleen met meer depressies zal eindigen, maar ook met revoluties, burgeroorlogen, wereldoorlogen.

Wereldleiders trappen in dezelfde val van hoge inflatie als Jimmy Carter. Ze verhogen belastingen omdat hun inkomsten zijn gedaald. Dit is een ongelofelijk wanbeleid van de overheid. Ze hebben de economie vernietigd en belastingen verhoogd, zodat ze alles bij het oude kunnen houden, maar de uitgaven hebben ze nooit verminderd. Te gek voor woorden. Dit is de reden waarom de aandelenmarkt stijgt, verzamelobjecten, munten, postzegels en zelfs stripboeken gaan allemaal omhoog. Het lijkt een beetje op de Duitse hyperinflatie. Eens de overheid het geld van mensen in beslag nam...begonnen ze alles te kopen wat ze konden met het geld, en dat leidde tot hyperinflatie. Ze kochten alles wat tastbaar was; kunst, land, noem maar op. Dat is waar het nu allemaal om draait. In 2024 zullen we een inflatiegolf zien die zich zal voordoen in aandelen en grondstoffen, maar we zullen ook sterke tekorten zien, met name in de landbouw."

Beter is je voor te bereiden in plaats van het einde van papieren "rijkdom" proberen te timen. Dit lijkt "LOGISCH" maar boom-bust cycli hebben geen duidelijk gedefinieerde vervaldatums, vooral omdat die natuurlijke cycli op onnatuurlijke wijze worden verlengd via een al even onnatuurlijke "stimulans" van de wereldwijde centrale banken. Eens activa zwaar overgewaardeerd zijn, kan je je verwachten aan een abrupt en onvermijdelijk einde van de boom.

"Zoals al meer dan 6000 jaar gebeurt, zullen FYSIEK GOUD & ZILVER overleven."

Drie desillusies: papieren rijkdom, een bloeiende economie en Bitcoin.

 1. Het gevaar voor Bitcoin, is dat mensen niet begrijpen dat de overheid geen concurrentie zal toestaan. Als het echt nodig is, zullen ze alle cryptocurrencies in beslag nemen en u in ruil digitale valuta van de overheid geven. Zij zullen degenen zijn die de prijs bepaalt. "Van zodra contant geld voldoende is teruggedrongen of volledig is verdwenen, kunnen de monetaire beleidsmakers een ongeremd negatief rentebeleid voeren om schulden te devalueren. Klanten kunnen niet meer uit de “bankbalans” stappen; de laatste mogelijkheid om te ontsnappen is dan verdwenen ... en je spaargeld is in GROOT GEVAAR.
 2. Depressies (en de geschiedenis bewijst het) volgen altijd Hyperinflatie. Je kunt er niet omheen, want het is ONMOGELIJK om van je SCHULDEN af te geraken door nog meer schulden te creëren en het is onmogelijk om uit een recessie te geraken door het creëeren van meer fiatgeld. Als dat mogelijk was, zouden Venezuela en Zimbabwe de rijkste landen op aarde zijn.
 3. Als we DEFLATIE hebben, zullen alle bubbels (vastgoed, aandelen, obligaties, verzamelobjecten, antieke auto's, ETF's, bankdeposito's, ....) barsten en leeglopen. Spaargeld zal zijn koopkracht verliezen en de situatie zal nog erger zijn naarmate de prijs van LAGE ORDER CONSUMENTENGOEDEREN (voedsel, grondstoffen, ...) zal stijgen. Zoals al meer dan 6000 jaar gebeurt, zullen FYSIEK GOUD & ZILVER overleven. Op dat moment is de prijs die u voor uw fysieke Goud en Zilver hebt betaald volledig IRRELEVANT.

Enkel voor abonnees: er is een tekort aan Zilver en de vraag neemt toe. slot

"Er was geen alternatief. Wat de verliezen in FIATGELD ook zijn, ze hadden geen andere keuze dan de Goud- en Zilverprijzen te onderdrukken (BIS, FED, ECB, IMF, JP MORGAN, Goldman Sachs, ...) zodat ze de komende maanden geen GROTE PROBLEMEN krijgen." [een déja vu van de Gold Pool van 1960-70]

slot

Belangrijke fundamentals:

 • Over stijgende rentevoeten en zwakkere obligaties. slot
 • De schalie-boom van China is voorbij voordat hij begon. slot
 • De Amerikaanse schalieproductieslot
 • Ruwe olie slot

Belangrijke technicals:

 • slot

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.

Categories: Financieel Nieuws

Twitter

RT @FocusEconomics: Following two global crises in quick succession, public debt-to-GDP ratios in many countries are now at multi-decade hi…

Goldonomic Goldonomic