29
juni
2022

JUNI 2022

Als niks anders meer lukt, brengen ze oorlog!

[Most Recent Quotes from www.kitco.com] [Most Recent Quotes from www.kitco.com] koop je nog altijd papieren goud?
fysiek is tot $200 duurder fysiek is tot $11 duurder Koop je nog altijd papieren goud?

OPMERKING:

 • Internetbeveiliging maakt het voor ons steeds moeilijker om e-mailberichten te verzenden en voor u om ze in uw inbox te ontvangen. Gelieve de volgende e-mailadressen in uw contactenlijst te zetten om dit probleem te vermijden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en controleer je spambox.
 • We raden aan om de site regelmatig te bezoeken. Vooral omdat interessante videos op YouTube gecensureerd worden!
 • Er staat VEEL waardevolle informatie in oudere updates, de moeite om eens terug te lezen.
 • Lees vooral de dagelijkse informatie onder Belangrijke updates.
 • Kaars- en PF-grafieken kunnen te allen tijde worden bijgewerkt, zelfs als ze niet worden vermeld in de "Bijgewerkte secties".

Woensdag/vrijdag 29 juni/1 juli 2022 – Of je nu een baan zoekt in de politiek of als bankier, je strafrechtelijk verleden is belangrijk!


Bijgewerkte secties: Lange termijn beursindexen (let op de nieuwe link), Royalty's, Majors

Of je nu een baan zoekt in de politiek of als bankier, je strafrechtelijk verleden is belangrijk. Tijdens het interview vergeten ze enkel zich ervan te verzekeren dat de kandidaat de definitie van inflatie niet kent. De beste en snelste manier om jouw spaargeld en fiatgeld te verliezen, is door naar politici of naar bankiers te luisteren. Ik herinner me dat jaren geleden, toen de Belgische frank herhaaldelijk onder druk kwam te staan, de Belgische premier bevestigde dat er geen devaluatie van de Belgische frank zou plaatsvinden en dat het de volgende dag wel gebeurde. Private bankiers geven niks om je spaargeld. Wat telt, is de winst die ze voor zichzelf kunnen maken.

 


eu collapseDe Europese Unie staat op instorten. Het hele systeem is rot tot op het bot. Volgens de Financial Times zei Herbert Diess dat de economische schade door de oorlog "een stuk erger" zou kunnen zijn dan door de pandemie. Ongeveer 80% van de reële economie van de eurozone wordt gefinancierd door een banksector met meer dan 600 miljard euro aan oninbare leningen.

Het grootste probleem van de eurozone blijft echter het gebrekkige valuta- en banksysteem. Omdat veel landen en economieën dezelfde munteenheid delen, wordt het een last voor anderen als een land zijn begroting niet op orde houdt of in de problemen komt.

Het conflict in Oekraïne eist zijn tol in de eurozone en zou deze uiteindelijk over de rand van de afgrond kunnen duwen. Alles wat voortvloeit uit de Russische invasie zal een groot nadeel zijn voor de EU, die het al moeilijk heeft. Als je stijgende energieprijzen koppelt aan stagnerende groei en een groeiende handelsbalans met China, heb je het recept voor een ramp.

Dit komt ook tot uiting in de inflatie. Nu de inflatie zo'n vier keer hoger is dan de doelstelling van 2% van de ECB, worden de beleidsmakers geconfronteerd met de giftige combinatie van stijgende rentetarieven terwijl de economie in verval raakt. De keuze tussen een galopperende inflatie of politieke instabiliteit door economische ellende is moeilijk. In de hoop de inflatie te beteugelen en weer op het goede spoor te komen, verhoogt ECB-president Christine Lagarde de rentetarieven. Ze lijkt niet te begrijpen dat inflatie in de eerste plaats wordt veroorzaakt door geld te drukken en dat je de inflatie niet kunt controleren door de rente aan te passen.

"Aangezien de euro niet beter is dan de dollar, kan je verwachten dat beide fiat-valuta's waardeloos zullen worden!"

Uit gegevens van het bureau voor statistiek van de Europese Unie, Eurostat, blijkt dat de handelsbalans van de eurozone in januari een recordtekort vertoonde, terwijl er een jaar eerder nog een overschot was. De reden hiervan zijn de sterk gestegen kosten voor de invoer van energie. Het handelstekort van de eurozone (het verschil tussen export en import), bedroeg in januari 27,2 miljard euro, tegenover een overschot van 10,7 miljard euro in dezelfde maand een jaar eerder.

Enkel voor abonnees.

Vergeet het maar als je denkt dat de Zwitserse frank en/of de Japanse yen beter zijn dan de euro! Onthoud dat hoe meer geld de centrale banken creëren, hoe meer inflatie we zullen hebben. Het is niet het algemene niveau van de rentetarieven dat de inflatie bepaalt, maar eerder de hoeveelheid fiatgeld die wordt gecreëerd.

 


Belangrijke fundamentals:

Belangrijke technicals:

 • Onze grafieken wijzen op een einde van de oorlog in Oekraïne. 

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag/dinsdag 27, 28 juni 2022 – Hoe handig; protest tegen banken in China wordt stopgezet door gezondheidscodes op rood te zetten!


Bijgewerkte secties: Goud-$, Zilver, US dollar, Rupee & Goud, Yuan & Goud, 
Zwitserse frank & Goud, Euro & Goud, Can$ & Goud, Brits Pond, Zweedse Kroon & Goud,
Aussie & GoudYen & Goud, Wereldbeurs indices (korte kaarsen), Landbouw, SAR & Goud

Screen Shot 2022 06 25 at 6.07.40 AMProtest tegen banken in China wordt stopgezet door gezondheidscodes op rood te zetten. Een protest dat was gepland door honderden bankdeposanten die toegang wilden tot hun bevroren tegoeden in centraal China, is verhinderd omdat de autoriteiten hun gezondheidscode-apps op rood zette, vertelden verschillende spaarders aan Reuters. De spaarders waren van plan om deze week vanuit heel China naar de centrale provincie Henan te reizen. Daar zouden ze protesteren tegen een al bijna twee maanden durende blokkering van hun tegoeden. Het gaat om ten minste 178 miljoen dollar aan deposito's, waardoor bedrijven niet in staat zijn om hun werknemers te betalen en individuen geen toegang hebben tot spaargelden.

Hoe handig is het om te voorkomen dat mensen hun geld opeisen met behulp van deze COVID-regelgeving? Nadat je hebt gezien dat miljoenen mensen een experimenteel vaccin lieten injecteren, lockdowns accepteerden en die stomme, niet-effectieve maskers droegen, weet je dat ze niets anders zijn dan makke lammetjes die zich naar de slachtbank laten leiden.

"We verwachten soortgelijke acties in Europa te zien, aangezien de Europese banksector er dramatisch slecht aan toe is!"

Nadat het Chinese banksysteem onder enorme druk is komen te staan - ​als gevolg van de recessie en de vastgoedcrash - zijn er miljarden in het banksysteem geblokkeerd. Mensen hebben nog dezelfde hoeveelheid geld op hun rekeningen maar kunnen er niet aan. Aandelen in hun portefeuille kunnen ze niet verkopen.

Bewaar jij ook al jouw spaargeld bij één of andere bank? We verwachten soortgelijke acties in Europa, aangezien de Europese banksector er dramatisch slecht voorstaat. Je moet echt een idioot zijn om al je spaargeld bij één van die failliete Europese banken te houden (ook Zwitserse banken). Hun advies opvolgen is als het volgen van een blinde man. De meeste bankiers zijn zo dom dat ze grappen maken over wat er gebeurt in Argentinië, Venezuela, Libanon en Turkije,... Ze zijn zo ijdel en arrogant dat ze niet zien wat er voor hun ogen gebeurt. Zie sectie: Banken en financiële instellingen.

De volgende video is enkel voor 8-jarige kinderen en abonnees. We laten het niet graag zien aan mensen die te gierig zijn om een ​​abonnement te kopen. Hoe dan ook, ze zouden deze essentiële informatie gewoon weglachen. Enkel 8-jarigen lijken het te begrijpen. Zorg ervoor dat je de video helemaal tot het einde bekijkt. Ook als je niet alles begrijpt. De video legt ook correct uit wat timing is en waarom je 'echt geld' zou moeten accumuleren in plaats van schulden. Waarom is dit zo moeilijk te begrijpen? Vertel me waarom? Waarom slaan mensen hun spaargeld op in schuldbewijzen in plaats van in echt geld? Wat is er mis met de bankiers? Zijn ze echt zo dom?

Enkel voor abonnees. 


Belangrijke fundamentals:

 • Verzekeringsmaatschappijen 

Belangrijke technicals:

 • Onze grafieken wijzen op een einde van de oorlog in Oekraïne. 

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Woensdag/vrijdag 22-24 juni 2022 – De geschiedenis bevestigt het; vastgoed is “geen” activa maar een “passiva”!


Bijgewerkte secties: Bank & Fin. aandelen (Bitcoin-Paypal)

winter 2022Duitsland en Nederland schakelen over op steenkool om het gasverbruik te verlagen. De minister van de Groenen zei dat ze meer zullen vertrouwen op kolengestookte elektriciteitscentrales om elektriciteit te produceren. Het ziet ernaar uit dat we een koude winter zullen krijgen... Deze Groene politici doen echt geweldig werk, wat ook kan gezegd worden van degenen die deze psychopaten aan de macht hebben gestemd.

"De Groenen hebben de kerncentrales in Duitsland gesloten en gaan nu kolencentrales heropenen."

Groene energie, wind en zonne-energie zijn niets anders dan een 'grote leugen' en een aanslag op je portemonnee. Dit zijn onbetrouwbare, onrendabele en zeer dure energiebronnen. Ten tijde van recessies en depressies is het belangrijk om de meest betrouwbare en goedkoopste vorm van energie te gebruiken en al het mogelijke te doen om de energiekosten zo laag mogelijk te houden. Dat is precies het tegenovergestelde van wat onze leiders nu doen: met hun idiote, groene energiebeleid en sancties tegen Rusland, zorgen ze ervoor dat de kosten van energie stijgen tot historisch ongeziene niveaus.

real esate crash


Vastgoed is een passiva, zeker indien gekocht met een hypotheek (schuld). Het is het perfecte instrument om de belastingbetaler aan een land te koppelen...klik hier voor onze special over onroerend goed. 

ONROEREND GOED & HYPERINFLATIE

Degenen die onlangs vastgoed kochten, staan ​​op het punt dezelfde pijn te lijden als fans van Bitcoin. Denken mensen nu echt dat de prijzen van onroerend goed tot in de hemel zullen groeien? De vastgoedmarkt zal opdrogen en dan verdwijnen alle kopers.


Belangrijke fundamentals:

 • Een perfecte storm broeit in de bank- en financiële sector. 

Belangrijke technicals:

 • Het toppen van 

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag/dinsdag 20, 21 juni 2022 – Niemand koopt op de bodem en iedereen koopt op de top!


Bijgewerkte secties: /

Niemand koopt op de bodem en iedereen koopt op de top! Waarom? Omdat de meerderheid altijd de bodem en de top maakt. Enkel een zeer kleine groep intelligente beleggers koopt rond een bodem en verkoopt op een top. Houd er rekening mee dat de private bankiers en de meeste beleggingsadviseurs ook nooit rond de bodem kopen en nooit op de top verkopen. In tegenstelling tot wat je misschien denkt, zijn ze niet beter dan de massa.

"Financiële markten zijn het resultaat van communicerende financiële vaten & de geldvoorraad, massahysterie, propaganda, angst, hebzucht en onwetendheid."

Het is belangrijk om te begrijpen dat bankiers en makelaars omzet nodig hebben om te overleven. Dit betekent zoveel mogelijk handelsvolume. Daarom zullen bankiers en makelaars er alles aan doen wat ze kunnen, om geen enkele klant Goud en Zilver te laten kopen. De reden is simpel: iedereen die fysiek Goud & Zilver koopt weet waarom en zal het bewaren totdat de situatie genormaliseerd is.

Verwacht niet dat deze Lagarde je zal waarschuwen voor wat komen gaat. We leven momenteel in een totalitaire staat. De elite en toppolitici realiseren zich niet hoe irrationeel ze momenteel zijn, typisch voor een totalitaire staat. Het mooie is dat dit zelfvernietigend werkt. Het drama is dat het alle welvaart met zich mee de dieperik in trekt... ook al je spaargeld en koopkracht.

government help

BNP-PARIBAS staat op het punt om ABN-AMRO over te nemen. Een kreupele bank die een ​​verlamde bank wil overnemen... BNP-Paribas is een bank met een grotere balans dan het Franse Nationale Product en technisch gezien failliet. ABN-AMRO is een "derivaten"-bank die op het punt staat failliet te gaan... tenzij ze overgenomen worden. Hoeveel van jouw spaargeld staat bij BNP-PARIBAS en/of ABN-AMRO? Slaap je 's nachts nog? Ben je echt bereid om de overheid en hun onwetende bankiers met je spaargeld te vertrouwen?

Deze keer zullen we bail-ins zien in plaats van bail-outs. Bail-ins zijn veel pijnlijker omdat ze met jouw geld gebeuren dat je binnen het banksysteem hebt.

"Denk niet dat het spaargeld dat je bij brokers & banken bewaart, veilig zal zijn."

In eerdere updates waarschuwden we herhaaldelijk dat Europese banken, en in het bijzonder de Zwitserse banken, in erbarmelijk slechte staat verkeren. Elke redenerend mens zou moeten weten dat noch de bankiers zelf, noch de centrale bankiers, noch de autoriteiten het publiek hiervoor zullen waarschuwen. Integendeel, ze zullen alles doen wat ze kunnen om de leugen - of beter gezegd de Ponzifraude in leven te houden - want hun eigen welzijn hangt ervan af.

We hebben bankiers die zich op onze nieuwsbrief en site hebben geabonneerd en hebben toegegeven dat ze geen flauw idee hadden hoe het banksysteem werkte. Erger nog, is dat ze bekenden dat ze de bankproducten enkel aan hun klanten adviseerden. Een goed voorbeeld hiervan, is dat de meeste medewerkers van Lehman Brothers geen idee hadden van de situatie waarin de bank verkeerde op het moment dat het drama plaatsvond.


Het verzwegen verhaal van Trudeau's verkoop van de CanadESE goudreserves aan China. 

jutin trudeauIn het VK verkocht Brown het grootste deel van het Britse goud aan de absolute bodem van de markt (200$). Zes jaar geleden volgde een gelijkaardig scenario in Canada; Trudeau en zijn idioten verkochten al het Canadese goud... aan China!

Zonder dat het volk hier iets van wist, keurde Justin Trudeau een uitverkoop van alle Canadese goudreserves goed. Bijna alles werd gekocht door China. Trudeau's besluit om alle Canadese goudreserves te dumpen, kwam er slechts enkele maanden na zijn verkiezing tot premier in 2015. Zoals gemeld door CBC News, "heeft de regering van Canada haar goudreserves teruggebracht tot zo goed als nul, na een meerjarige strategie om ze te verkopen en met de opbrengsten valuta van andere landen te kopen."

"Dit is waarom succesvolle beleggers nooit het advies van politici volgen!" 


Belangrijke fundamentals:

   

Kredietkaarten worden maximaal gebruikt.

 De schulden op kredietkaarten steeg in april met 17,8 miljard dollar, het op één na hoogste bedrag ooit. Het hoogste punt was in maart, toen het met maar liefst 25,6 miljard dollar steeg. Mensen gebruiken hun kredietkaarten om eten en andere essentiële benodigdheden te betalen.

   
Degenen die een woning met een hypotheek willen kopen, moeten dubbel zoveel betalen van wat men vorig jaar (2021) elke maand moest betalen.----->>>>  30 year fixed mortgage

Belangrijke technicals:

 • Velen vragen zich af hoe Goud & Zilver zich gedragen tijdens zwakkere marktomstandigheden: correcties en crashes. Om te beginnen denken we dat de kans op een marktcrash vandaag de dag erg klein is... en als er een crash plaatsvindt, zullen we een catharsis hebben: aandelenmarkten, obligatiemarkten, onroerend goed en banken zullen allemaal instorten, spaar- en bankdeposito's zullen verdwijnen of bevroren worden. De meeste financiële producten en crypto's zullen instorten. Vergeet het dat je bankier, centrale bankier of de autoriteiten een waarschuwing zullen geven dat zoiets kan gebeuren! Integendeel, ze zullen - net zoals nu al gebeurt - proberen zoveel mogelijk de werkelijkheid te verbergen.
 • Ervan uitgaande dat ze erin slagen het systeem en de illusie in leven te houden, 
Screen Shot 2022 06 15 at 5.47.14 PM
   Uitgedrukt in koopkracht, verloor de SP500 enorm veel.
FED deficit 2022 06 12
   

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Woensdag/vrijdag 15-17 juni 2022 – Pas jij je beleggingsstrategie aan? De inflatie piekt, aandelen en obligaties dalen en de marktvooruitzichten zien er steeds slechter uit!


Bijgewerkte secties: Indexen in echt geld/goud, Wereldbeurs indices (gedeeltelijk)

"De hele COVID-schijnvertoning is ontworpen als dekmantel voor de financiële ineenstorting. Er komen waarschijnlijk nieuwe lockdowns aan, om te proberen het onvermijdelijke geweld en de chaos die we op straat kunnen verwachten te verminderen. (De oorlog in Oekraïne maakt waarschijnlijk deel uit van dezelfde opzet)."

M1 2022 06 11De Amerikaanse uitgaven en schulden zijn uit de hand gelopen en de regering kan enkel het benodigde geld ophalen door er nog meer van te drukken. Dat betekent dat hyperinflatie gegarandeerd is. Dit is al tientallen jaren aan de gang en er is geen manier om het op te lossen. De VS kwamen hier zo lang mee weg omdat de Amerikaanse dollar de reservevaluta van de wereld is.

De Amerikaanse regering creëert biljoenen nieuwe dollars en berooft daarmee de Amerikanen en de hele wereld in wat de grootste diefstal uit de geschiedenis is. De totale Amerikaanse schuld bedraagt ​​90 biljoen dollar, wat samen met de 169 biljoen aan ongefinancierde verplichtingen, 259 biljoen dollar maakt. Dat is 778.000$ per Amerikaans staatsburger is of 2.067.000$ per Amerikaanse belastingbetaler.

"De totale Amerikaanse schuld is 2.067.000$ per Amerikaanse belastingbetaler ofwel 778.000$ per Amerikaanse staatsburger."

De totale schuld (259 biljoen dollar) min het totale nettokapitaal (193 biljoen) is gelijk aan een negatieve 66 biljoen dollar aan schulden en verplichtingen nadat elk actief in de VS is verkocht. Dus zelfs als de VS alle activa tegen de huidige waarde zou kunnen verkopen, wat onmogelijk is, zou het nog steeds failliet zijn. [de waarde van alle Amerikaanse activa samen: elk stuk land, onroerend goed, alle spaargeld, alle bedrijven, alles wat alle burgers, bedrijven, entiteiten en de staat bezitten, is 193 biljoen dollar waard].

De ‘Grote Reset’: “is het een gecontroleerde afbraak van de mondiale markten, economieën en de wereld zoals wij die kennen? Een verschuiving naar een nieuwe dystopische toekomst waarin de elite de meesters van de slaven zijn zonder de cosmetica van democratie?” De 'Grote Reset' zal gebeuren op een manier die niemand vermoedt en waarvan de meesten gewoon weigeren toe te geven dat het zal gebeuren omdat het niet past in hun manier van denken.

"Er is maar één manier om je geld uit de crashende financiële markten (aandelen, obligaties, spaar- en bankrekeningen) te halen en dat is door fysiek Goud te kopen!"


 

Screen Shot 2022 06 13 at 12.04.14 PMJarenlang hebben we uitgelegd waarom het bezit van edelmetalen zo essentieel is voor vermogensbehoud. Het heeft echter helemaal geen zin als uw safe-haven activa worden opgeslagen bij onveilige instellingen (d.w.z. commerciële goudbanken en/of andere edelmetaalhandelaren). Deze maken zelf deel uit van het kapotte systeem dat je net wil vermijden. Banken kunnen en zullen ook regelmatig de toegang tot een kluis weigeren om welke reden dan ook.

's Werelds grootste banken signaleren de noodzaak om een ​​nieuwe bankencrisis te vermijden (of waarschijnlijker, om er op voor te bereiden). Degenen die gekende  banknamen vertrouwen voor het opslaan van hun edelmetalen, lopen een groot risico.

Vorige week heeft Jamie Dimon, baas van JPMorgan Chase (de grootste commerciële bank in Amerika), gewaarschuwd voor een “economische orkaan”. Dat is slechts negen dagen nadat hij de vooruitzichten voor de financiële markten aanpaste naar "stormachtig". Dimon zei verder dat de bank zich voorbereidt op een zeer turbulente periode en slechte resultaten.

"Banken plaatsen uw edelmetalen gewoon op "niet-toegewezen" papieren/transactierekeningen. Hetzelfde geldt voor aandelen, obligaties, ETF's, enz.."

In de kleine lettertjes van de documenten die je tekent bij het openen van een rekening, is de realiteit verborgen dat de edelmetalen (en effecten) in feite geen individuele eigendom zijn van de klant, maar in de eerste plaats van de bank. Er zijn geen goudstaven, munten of effecten gekoppeld aan jouw naam, die wachten op levering wanneer dat nodig is. Dit maakt de klant een gewone schuldeiser van de bank. Dat is iets heel anders dan het idee directe eigenaar van goud, effecten,... te zijn, die de bank voor u "bewaart".

Als de bank omvalt, hebben ze pech, maar jij ook! Mocht er dus om een ​​aantal waarschijnlijke redenen opnieuw een bankencrisis, een bank holiday of het bevriezen van rekeningen van depositohouders plaatsvinden, dan zullen degenen met goud, zilver en effecten in de rij moeten gaan staan met alle andere bankcrediteuren.

Zelfs “allocated” (toegewezen) edelmetaalrekeningen lopen gevaar.

 1. Ten eerste is er het tegenpartijrisico dat samenhangt met het mogelijke falen, insolventie of wanbeheer door een van de tussenpersonen of bewaarders – gaande van regelrechte fraude tot ontoereikende verzekeringsdekking.
 2. Ten tweede betekent het aantal tussenliggende partijen tussen uw rekening en de uiteindelijke kluis, dat u als bankcliënt niet rechtstreeks toegang tot uw kluis krijgt; enkel uw bank of haar contractuele tussenpersoon kan dit doen.
 3. Ten derde, zelfs in een "toegewezen edelmetaalrekening" waarin u direct eigendom is beloofd van bijvoorbeeld 100 ounces goud, maakt uw 100 ounce waarschijnlijk deel uit van een 400-ounce baar waarvan u slechts een claim op ¼ bezit.

Dit is wat wij bieden voor de serieuze belegger:

Edelmetalen die volledig onder je naam worden opgeslagen, met directe toegang tot de privékluizen. De metalen worden buiten het risicovolle banksysteem bewaard. Ze worden ofwel opgeslagen in uw privébox ofwel in een volledig door Lloyds' verzekerde kluis. Als extra beveiliging wordt alles 'buiten politiek' bereik opgeslagen in een belastingvrije zone.

Liquiditeitsopties

Zoals we hebben geleerd uit de lockdowns, is een conciërgeservice van het grootste belang. U zult ook willen werken met particuliere aanbieders van edelmetaalopslag die onmiddellijke liquiditeitsopties bieden en dit in twee richtingen. In het geval u ervoor kiest om uw metaalactiva geheel of gedeeltelijk liquide te maken, dan kan u kiezen voor alle belangrijke valuta. Met andere woorden, u moet te allen tijde in staat zijn om metalen in en uit de kluis te verplaatsen en deze om te zetten in de valuta die u wenst en het geld moet worden overgemaakt naar de rekening(en) die u wenst.

Volledig verzekerd of gewoon “verzekerd”?

 • Volledig verzekerd edelmetaal is het enige edelmetaal dat het waard is om in privékluizen te bewaren. Bent u, de klant, (of enkel de kluis of de vertegenwoordiger van de klant) de uiteindelijke verzekerde?
 • Wat zijn de dekkingsuitsluitingen? De dekkingsmaxima? Wie zijn de verzekeraars? Lloyd's of iemand waar je nog nooit van hebt gehoord? Is het transport van de metalen van of naar uw kluis ook volledig verzekerd, en zo ja, door wie en voor hoeveel? (Wij zijn Lloyd's verzekerd) .
 • Veilige levering van edelmetalen van klanten is een integraal onderdeel van elke geloofwaardige particuliere kluisservice en de eersteklas services zullen enkel de meest gerenommeerde en volledig verzekerde vervoerders inschakelen (d.w.z. Brinks, Loomis, enz.).
 • Ongeacht uw woonplaats, uw privékluisdienst moet ook over de volledige logistieke mogelijkheden beschikken om de ophaling en levering van uw metalen naar elke locatie in de regio te regelen (evenals alle grensoverschrijdende protocollen die van toepassing zijnde dekken, zoals heffingen of belasting over de toegevoegde waarde). Wereldwijd op onmiddellijke aanvraag.

Buy the dip? Of toch beter niet? Amerikaanse aandelen hebben al hun grootste verliezen geleden op jaarbasis, sinds de jaren zestig.

Het antwoord op de vraag wordt gegeven in de abonneesectie: klik hier

In het ergste geval zullen de markten crashen. 

 1. Als de vastgoedmarkten stijgen, zal de fiatprijs stijgen, de huurinkomsten zullen stijgen evenals de onroerendgoedbelasting. De onderhoudskosten van vastgoed zullen steeds duurder worden maar het rendement op vastgoed wordt NEGATIEF.
 2. De huurinkomsten zullen blijven stijgen maar onvoldoende zijn om een ​​brood te kopen. 

Belangrijke fundamentals:

deer in the headlights"We hebben een enorm verschil tussen de spotprijs van goud en zilver en de straatprijs (= +premie)!"

 • In hemelsnaam, stop met het turen naar de spotprijs van Goud & Zilver! 

 

 

 

Belangrijke technicals:

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag/dinsdag 13-14 juni 2022 – De hoeveelheid hypothecaire leningen voor de huizenmarkt, is in 22 jaar niet meer zo laag geweest door stijgende prijzen en dalende koopkracht!


Bijgewerkte secties: Wereldbeurs indices, Yen & Goud, Goud-$, Can$ & Goud, Euro & Goud, 
Rand & Goud, Aussie & Goud, Zweedse Kroon & Goud, Brits pond & Goud,Zwitserse Frank & Goud,
Yuan & Goud, Roepie & Goud

running hot inflationDe VS hebben hun "hypocrisie" duidelijk getoond door een verbod op Russische olie aan te kondigen, terwijl ze deze zelf in grote hoeveelheden blijven kopen, zei Vyacheslav Volodin, de voorzitter van de Russische Doema. Zie de sectie over piekolie. Goldonomic voorspelde jaren geleden wat er vandaag gebeurt. Maar zoals gewoonlijk is de massa niet bereid om te luisteren, te leren en zich voor te bereiden. Liever luistert en vertrouwt men haar politici en MSM, tot het te laat is...

Een meer dan evenredige groei van de geldhoeveelheid is hyperinflatie. Het duurt normaal gesproken enige tijd vooraleer dit zichtbaar wordt in de reële economie en voordat de massa beseft wat er gebeurt. Zeker als politici (die zelf geen flauw benul hebben van economie) en hun MSM-maatjes leugens en stommiteiten blijven verkopen.

M 2008 2022 inflation 2010 2022
 Goldonomic weet hoe om te gaan met (hyper)inflatie!   Dit is het officiële cijfer... het echte cijfer is dubbel zo hoog! 

De hoger dan verwachte consumentenprijsindex van de eurozone van vorige week (8,1% - in werkelijkheid minstens 16%) verhoogt ook de druk op de ECB om de inflatie te beteugelen, uit angst dat als ze nu niet ingrijpt, dingen snel uit de hand kunnen lopen. Deze idioten denken nog steeds, of doen tenminste alsof, dat men de inflatie kan controleren door de rentetarieven te manipuleren. De inflatie is al in het systeem ingebakken. Wat is gedaan is onomkeerbaar ongeacht de rente. Lage en negatieve rentetarieven zijn enkel in het voordeel van de autoriteiten omdat het hen in staat stelt de catharsis uit te stellen. Erdogan lijkt de enige te zijn die begrijpt dat dit niet werkt en nooit zal werken.

Democratie stinkt! Als je besluit iemand te vermoorden, word je gearresteerd en opgesloten of geëxecuteerd. Als een democratische meerderheid (regering) hetzelfde doet, krijgt degene die de misdaad pleegt een eremedaille!
Als een groep mensen stemt (democratie) om uw individuele rechten te schenden, is dat beter dan één persoon die besluit uw individuele rechten te schenden? Een democratie kan net zo repressief zijn als een dictatuur. Het beste politieke systeem is het systeem dat de individuele vrijheid beschermt.
Democratieën worden tegenwoordig bestuurd door overheidsambtenaren en politici. Meer dan 50% van deze mensen heeft nooit een bedrijf geleid en nooit iemand in dienst gehad. Maar zij beslissen in hoeverre ze de 'productieve ondernemers' kunnen afpersen en tot slaaf maken van het systeem en hoeveel en waar de overheid geld aan uitgeeft. 60% of meer van het BBP resulteert uit directe staatsinterventie.

“De hoeveelheid hypothecaire leningen voor de huizenmarkt, is in 22 jaar niet meer zo laag geweest door stijgende prijzen en dalende koopkracht.”

home for saleHogere rentetarieven betekenen in veel gevallen een verdubbeling van de maandelijkse hypotheekbetaling... hogere inflatie betekent dat het reële inkomen vaak met de helft is gedaald. Daarom maken de autoriteiten en centrale bankiers de situatie nog gevaarlijker door de rentetarieven te verhogen. Centrale banken waarschuwen de bankiers al dat er zeer slechte tijden worden verwacht en dat ze nu moeten beginnen met de voorbereidingen.

De reële koopkracht blijft crashen door deze historisch hoge inflatiecijfers. Hierdoor zullen steeds meer verhuurders gedwongen worden of besluiten om hun appartementen of huizen te verkopen op een lege markt. Dit resulteert altijd in veel lagere vastgoedprijzen.

In het verleden waarschuwden we bij verschillende gelegenheden dat bankiers de belastingcontroleurs van de staat zijn geworden. Nu worden ze ook belastinginners. Alles wat de overheid verschuldigd is, wordt automatisch van uw rekening afgeschreven en naar hen overgemaakt. Durven ze dit vooruitgang te noemen?

Gok jij nog op de aandelenmarkten of beleg je verstandig en zonder tegenpartijen? Goldonomic adviseerde al in 2003-2004 om in goud te investeren (zie onze archieven op de site). Er is geen twijfel mogelijk dat Goud sinds onze eerste advies veel beter heeft gepresteerd dan de aandelenmarkten. Merk op dat we in 2016 Goud voor de tweede keer hebben geadviseerd. Abonnees weten hoe we de toekomst zien.

gold vs sp500 2022 06 08


Belangrijke fundamentals:

Belangrijke technicals:

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Woensdag/vrijdag, 8-10 juni 2022 – De Fed & ECB doen alsof er nog een echte economie is maar die bestaat niet meer. Ze is volledig artificieel!


Bijgewerkte secties: Beleggingspiramide, Majors (nieuw aandeel)

titanic orchestraIn de huidige economische omgeving, waarbij de inflatie oploopt tot percentages die we niet meer gezien hebben in vier decennia, de rente dichtbij een historisch dieptepunt blijft en de economie afglijdt naar een depressie (geen recessie), zullen cash en de meeste aandelen een verlieslatende belegging zijn.

Een soortgelijke redenering kan worden gemaakt voor vastgoedbeleggingen. Zelfs in het geval dat men bijvoorbeeld geen verlies zou maken of een kleine winst zou boeken op vastgoed, betekent een verlies van bijvoorbeeld 50% op de Dollar Index, automatisch een verlies van 50% op vastgoed.

Degenen die nog steeds aan het vissen zijn naar de beste investeringsvehikels en/of tradingsprogramma's, zijn zo gefocust op details dat het hele plaatje van een zinkende Titanic aan hun voorbijgaat. Met andere woorden, het levert jou niets op om de jackpot te winnen op een zinkende Titanic... of om miljardair te worden en niks kunnen kopen.

De meeste mensen en ook financiële goeroes en analisten lijken nog steeds niet te begrijpen dat een systeem met een goudwisselstandaard op een heel andere manier werkt dan een fiat-wisselstandaard. Degenen die niet proberen te begrijpen wat er gebeurt en er ook niet naar handelen, zullen samen met de Titanic zinken. 

titanic 

Poetin zegt dat de keuze van de VS om geld te creëren de oorzaak is van de stijgende voedselprijzen. De echte criminelen zitten in Brussel, Londen en Washington D.C. Deze politici liggen aan de oorsprong van al het kwaad! Het zijn de politici, die samen met hun vrienden (de Centrale Bankiers) inflatie en hyperinflatie creëren. Dat is al eeuwen zo. Verbazingwekkend is dat de massa het nog steeds niet snapt. Als je Biden en Yellen ziet, dan zou je op zijn minst wat vragen moeten gaan stellen!?

Eerder berichtten we al over de verwarde uitspraken van een seniele oude man (Biden), die zich geen raad weet met het runnen van 's werelds grootste economie. De catastrofale gevolgen zullen spoedig duidelijk zijn. Zelfs voor zijn die-hard fans. Nu is het tijd voor zijn aartsvijand op het wereldtoneel; Vladimir Poetin om te reageren. [merk op dat Ursula en Michel ook gestoord zijn - ze zijn de hedendaagse Marie-Antoinette die de mensen vertelt om cake te eten als er geen brood meer is].

Tijdens een tv-interview op vrijdagavond, na een ontmoeting met Afrikaanse leiders in Sochi, beschuldigde Poetin westerse leiders ervan te proberen "de verantwoordelijkheid af te schuiven voor wat er op de wereldvoedselmarkt gebeurt". Hij zei dat "sancties die worden opgelegd aan Rusland en Wit-Rusland door de VS en haar bondgenoten, de dreigende wereldwijde voedselcrisis enkel maar zal verergeren door de handel in kunstmest te beïnvloeden, wat de voedselprijzen nog verder zal opdrijven."

In plaats van naar Rusland te kijken, zou men naar de fundamentele oorzaken van de crisis moeten kijken, zei Poetin. Die kan men terugvinden in het feit dat de VS en de EU recordbedragen aan vers geld creëren, wat leidde tot een stijging van de wereldwijde voedselprijzen, evenals de overmatige afhankelijkheid van Europa van hernieuwbare energiebronnen en korte termijn gascontracten, die hebben geleid tot prijsstijgingen en stijgende inflatie.

"Het begon al vorm te krijgen in januari 2020, toen men de gevolgen van de Coronapandemie bestreed."

Hoge gasprijzen zijn het directe gevolg van Europa's catastrofale Groene/ESG-beleid*, resulterend in te weinig investeringen in de traditionele energiesector. We waarschuwden een jaar geleden dat dit tot hyperinflatie van energie zou leiden. Veel kunstmestproducenten hadden geen andere keuze dan hun bedrijf te sluiten doordat ze niet rendabel waren. Door dergelijke ontwikkelingen is het aanbod van kunstmest gekrompen, wat op zijn beurt de voedselprijzen heeft doen stijgen. Dit is een ander onderwerp dat we in het verleden uitgebreid hebben besproken en ja, Poetin heeft weer gelijk.
* ESG staat voor Environmental, Social en Governance (Milieu, Maatschappij en Governance) 

Maar in plaats van een aantal echte stappen te ondernemen om de situatie te verhelpen, schuiven de westerse landen de schuld af op Moskou. De Russische president heeft alle beweringen dat Moskou verhindert dat het Oekraïense graan naar andere landen kan worden geëxporteerd, als "bluf" afgedaan. Hij heeft ook gezegd dat Rusland klaar is om zijn eigen graanexport op te voeren tot 50 miljoen ton.

Voor abonnees.

 • Vastgoed is een zeer traag bewegend activa

Belangrijke fundamentals:

 • Een Londense grondstoffenhandelaar legt uit  
De automobielsector is een voorbode voor de economie. Dit komt bovenop de toch al belangrijke prijsstijgingen.
2/3 jaar geleden waarschuwden we hiervoor. Men noemde ons pessimisten. Vandaag zijn wij de enige realisten!  Dit is bijna hyperinflatie (50%).

Belangrijke technicals:

 • Zie grafieken hieronder.
Nogmaals, hoewel we optimistisch zijn over miners, zijn we ervan overtuigd dat fysiek goud en zilver beter zullen presteren en veel veiliger zijn.   Soms duurt het even voordat Goud & Zilver wakker worden... maar eenmaal ze dat doen, gaan het snel... soms heel snel. 
De miners blijven ondermaats presteren. De miners blijven ondermaats presteren.
 Misschien gaan we nog een grotere correctie zien voordat we terug hoger gaan. In alle gevallen zal het geen groot verschil maken als de dollar waardeloos wordt.   Veel succes aan de gokkers in het fiatgeld casino! Zorg dat je op tijd weg bent als de pleuris uitbreekt.
Lagere rentetarieven zullen zich vertalen in hogere aandelenmarkten.  
Dit wijst op een lagere rente.  Zowel fundamentele als technische data wijzen op een consolidatie van de energieprijzen en misschien zelfs op lagere prijzen in de nabije toekomst. 
   

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag/dinsdag 6, 7 juni 2022 – Cash is WAARDELOZE roMMEL en aandelen & vastgoed zelfs nog meer!


Bijgewerkte secties: /

Zonder duidelijke alternatieven en met de stijgende energieprijzen, lijken sancties het Westen meer dan ooit pijn te doen. De EU vernietigt haar eigen energiezekerheid met het geplande Russische olie-embargo. Biden en co (democraten) vernietigen wat er nog over is van de Amerikaanse economie. Wat er zich voor onze ogen afspeelt, is erger dan de blinde die de blinde leidt. De mensheid zal een hoge prijs betalen door dit alles te laten gebeuren. Echt, ik begrijp niet dat de mensen dit zomaar laten gebeuren zonder enige vorm van protest.

"Er is enorm tegen ons gelogen!"

Alles waar Biden zich mee bezig houdt, loopt slecht af. Wist je dat de VS het grootste deel van zijn ruwe olie en aardgas uit Rusland importeert? Dat elektrische wagens echt een onmogelijke droom zijn... en meer. De Amerikaanse leiders zijn niet beter en misschien zelfs nog slechter dan degene van de EU.

Cash is waardeloze rommel, aandelen en onroerend goed zelfs nog meer. Het is geen rommel omwille van de redenen die je waarschijnlijk denkt. Er zijn biljarden dollars in omloop. Dit is het resultaat van Bretton Woods en de Petrodollar. Sinds 1971, toen Nixon het goudvenster sloot, zijn deze dollars waardeloos geworden. We wachten enkel nog op het jongetje dat roept: "De keizer heeft geen kleren aan"! Het feit dat de VS de dollar als wapen gebruikt tegen Rusland, zorgt ervoor dat het eindspel eerder vroeg dan laat komt. Ondertussen helpen alle beetjes. Zelfs de sancties doen dat.

Door onroerend goed te kopen, koopt men een consumptiegoed en geen beleggingsgoed zoals de meesten denken. Door een hypotheek te gebruiken, koopt men een consumptiegoed met behulp van een gevaarlijk hefboominstrument genaamd "schuld". Door een huis te kopen, zit je vast aan een land, de valuta en de belasting van dat land. Zodra de dingen somber worden, is er geen uitweg.

Zoals altijd komt het echte gevaar uit een hoek die niemand verwacht. De crash van 1929 vond plaats omdat op dat moment, de dollar nog steeds werd gedekt door fysiek goud. Nu worden valuta gecreëerd uit het niets. Centrale banken kunnen indien nodig, onbeperkte hoeveelheden fiatgeld creëren om de aandelen- en obligatiemarkten recht te houden en de rentetarieven zo laag mogelijk. Het resultaat zal een instortende valuta zijn. De komende beursmiljonairs en miljardairs zullen geen 3 eieren kunnen kopen met hun portefeuille. Goldonomic weet echter hoe u uw spaargeld kunt beschermen.

"Intelligente beleggers blijven uit de buurt van cash geld omdat hoge inflatie ervoor zorgt dat contant geld een gegarandeerde verliezer is. Miljonairs met veel cash geld zullen binnenkort arme miljardairs zijn."

Verschillende beleggers overwegen om hun fysieke goud- en zilverposities te verkopen voor fiatgeld, op het moment dat ze een aanzienlijke fiatwinst hebben. Als ik dit hoor, weet ik dat deze mensen nog steeds geen idee hebben van wat er gaande is. Je moet echt gek zijn om zelfs maar te overwegen echt geld in te wisselen voor waardeloos fiatgeld. Hoe dom kun je zijn?!


 Belangrijke fundamentals:

 • De verkiezingen voor het Amerikaanse congres zijn in november. 

real estate and cycle tops

 • Dit is het einde van een lange termijn bull-markt voor onroerend goed. 

Belangrijke technicals:

 • De aandelenmarkten kunnen 

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Woensdag/vrijdag 1-3 juni 2022 - Op de EU-top heeft men besloten dat het een lange, koude en dure winter zal worden!


Bijgewerkte secties: onroerend goed in Groot-Brittannië, US dollar (nieuwe grafiek), 
dollar fundamentals

gas supplies haltRusland stopt met gasleveringen aan Nederland. De leveringen stoppen vanaf 31 mei als de betaling niet in roebels wordt gedaan, zegt Gazprom. Nederland heeft veel aardgasreserves, die ze niet meer gebruiken nadat er zich lichte aardbevingen voordeden. Er is zo veel aardgas dat men iedereen die hierdoor in de problemen zou komen, gemakkelijk een aardbevingsveilige woning en een Bentley zou kunnen geven... en toch miljarden zou verdienen.

De nieuwe betalingsvoorwaarden van Moskou vereisen dat gaskopers uit "unfriendly countries” die sancties hebben opgelegd aan Rusland, een rekening moeten openen bij Gazprombank. Ze kunnen dan geld storten in de valuta van hun keuze, die de bank dan omzet in roebels en overmaakt naar de leverancier.

Gazprom heeft onlangs de gasexport naar Bulgarije, Polen en Finland opgeschort nadat ze weigerden hieraan te voldoen. Denemarken en Nederland krijgen waarschijnlijk ook te maken met een stopzetting van de bevoorrading na het weigeren van de betalingsvoorwaarden.

"Poetin heeft de oorlog in Oekraïne al gewonnen... alleen weigert de westerse propaganda het toe te geven! Het Westen heeft de oorlog tegen hyperinflatie al verloren... alleen weigert hun propaganda het toe te geven!"

De roebel blijft "zeer sterk". Hij die de energie, het goud, de tarwe & de mais bezit, regeert de wereld! Het gaat alle verbeelding te boven dat de massa vandaag nog steeds vertrouwen heeft in waardeloos fiatgeld en nog niet is begonnen met het kopen van Goud & Zilver. Wat is er mis met de mensen? Zijn ze echt zo dom?! Poetin geeft er niks om dat het Westen de olie-import uit Rusland stopzet. Het eindresultaat is dat het Westen dezelfde olie uit een ander land zal moeten kopen tegen nog hogere kosten. Hoe dom kan iemand zijn? Zo dom als een politicus! [We hebben piekolie - zie de sectie Academie]

y to y change dollar

Niemand zou nog papiergeld of activa mogen aanhouden, waarvan de waarde een functie is van het fiatgeld (obligaties, aandelen, onroerend goed, ...) aangezien goud na verloop van tijd veel beter presteert dan alle valuta. Hebben we ooit regeringen of centrale banken horen adviseren om geen contant geld maar goud aan te houden? Natuurlijk niet, want dat zou betekenen dat niemand nog monopolygeld van regeringen zou accepteren en dat ze failliet zouden gaan. En waarom houden centrale banken goud aan en blijven ze goud accumuleren?

Het is duidelijk dat niemand begrijpt dat hun regering al failliet is sinds de dag dat er geen limiet is aan de hoeveelheid nepgeld die ze kunnen produceren. Het is veel beter om uw vermogen in echt geld (goud) te houden dat zijn koopkracht gedurende 6.000 jaar heeft behouden, dan door te speculeren in activa die tijdelijk beter presteren dan goud maar die na verloop van tijd een veel hoger risico vertegenwoordigen maar geen hoger rendement geven dan goud. 

"Fysiek goud bewaren in een veilige jurisdictie en kluis/plaats geeft zeker meer gemoedsrust dan in volatiele markten."


Belangrijke fundamentals:

 • China maar ook Japan blijft Amerikaanse staatsobligaties dumpen. 

Belangrijke technicals:

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.

Categories: Financieel Nieuws

Twitter

Cron Job Starts