30
september
2022

Immo & Hyperinflatie

Onroerend Goed beschermt je koopkracht NIET tijdens Hyperinflatie...integendeel!

Vastgoed, een gevaarlijk sprookje in tijden van inflatie, hoge inflatie en hyperinflatie.

"Turkse vastgoedeigenaren en investeerders zijn echt de pineut."

real estate crash  97De Turkse lira is in vrije val en verloor sinds begin dit jaar de helft van zijn waarde en sinds 2014 85%. De inflatie loopt er op tot 60%. Vastgoedeigenaren en investeerders zijn echt de pineut in Turkije. Te laat om een ​​woning te verkopen en de valuta het land uit te krijgen. De situatie is er bijna even erg als in Venezuela. Scroll naar beneden voor meer.

In Venezuela kan je luxe onroerend goed kopen voor slechts 10.000 à $ 30.000$! Het is bijna zover dat je er een woning kan kopen voor een 1 oz. gouden munt... Scroll naar beneden voor meer.

Houd er rekening mee dat het einde van de hyperinflatoire depressie nog steeds niet in zicht is in Venezuela en dat de stijgende olieprijzen het land niet redden. Integendeel, een land met de grootste oliereserves ter wereld moet nu meer betalen voor de import van olieproducten. De situatie is te vergelijken met Nederland, een land met de grootste aardgasvoorraad van Europa dat heeft besloten om de exploitatie stop te zetten en het benodigde aardgas te importeren. Een dergelijk verhaal vind je ook in Canada, waar de regering heeft besloten om ruwe olie uit het Midden-Oosten te importeren, in plaats van de binnenlandse olie- en gasvelden te exploiteren.

"In Venezuela legt de overheid beslag op jouw eigendom wanneer je je misdraagt ​​of emigreert (het land verlaat voor meer dan 3 - 6 maanden)".

In Florida staan ​​ongeveer 150.000 huiseigenaren op het punt hun woonverzekering te verliezen (mei 2022). Dit betekent dat verhuurders ofwel het openstaande saldo van hun hypotheek volledig moeten betalen (iets wat de meeste niet kunnen), ofwel de eigendom moeten verkopen. De reden is dat de banken weigeren/niet in staat zijn het vastgoedrisico te dekken van eigendommen die niet verzekerd zijn tegen orkaan- en/of waterschade.

new home sales 2022 supply of homes 2022 months supply
Als het eruit ziet als een eend... … en het kwaakt als een eend....  … dan is het een eend (top vastgoedmarkt)

De vastgoedmarkt in de VS signaleert dat er zwaar weer op komst is. Er is een overaanbod, eigenaren hebben problemen met het betalen van de hypotheek, verzekeringen en belastingen. Er zijn geen of minder nieuwe kopers. Dit is het recept voor een zware crash (een crash die erger zal zijn dan de Lehman Brothers-crash in 2007-2008).


Vastgoed in Engeland, België en Nederland: velen voelen zich gelukkig omdat ze denken dat ze iets bezitten en denken dat ze geld verdiend hebben, terwijl ze in werkelijkheid niks hebben verdiend. Integendeel, wat er na 15 à 25 jaar overblijft, is een verouderd, slecht geïsoleerd huis.

euro gold for 1 house 2021 slide uk house prices vs gold 1950 2022
De prijs-prestatieverhouding van Belgisch onroerend goed is verre van wat de meeste mensen denken.  Terwijl de huizenprijzen in het VK 100x zijn gestegen sinds 1950 (net zoals in België), zijn ze in werkelijkheid hetzelfde als 70 jaar geleden. De realiteit is dat het de valuta is die in waarde is gedaald, in plaats van dat de waarde van het huis stijgt.

Dit is een sprookje voor de alerte en denkende beleggers.

Inflatie is een meer dan proportionele creatie van de geldhoeveelheid. Eens dit is gecreëerd, stijgt het algemene prijsniveau van goederen en diensten altijd. Dit kan niet worden gestopt! Prijzen stijgen omdat de valuta minder waard wordt. Zo simpel is het!

Het hieronder beschreven sprookje zal plaatsvinden in alle landen waar we deze exponentiële creatie van valuta hebben gezien. Dus zeker in de VS en Europa.

Money Supply Turkey 2021 11 24 Lira vs. Euro 2021 11 24
De geldhoeveelheid groeit nu exponentieel in alle westerse landen.   Zodra mensen zich realiseren dat hun valuta waardeloos wordt, kunnen hogere rentetarieven de valuta 'misschien' nog ondersteunen. Landen met een hoge schuldenlast kunnen echter geen hogere rentetarieven toestaan, aangezien dit het land faillissement zou betekenen.
Gold in Lira 2021

Het eindresultaat is een crashende valuta (Turkse lira) en een crashende waarde van alle activa (incl. onroerend goed) uitgedrukt in die valuta!

Onroerend goed is vastgeketend aan een land en aan haar valuta. Daarom doodt een uitstervende valuta ook de activa van alle vastgoedeigenaars.

Wat het nog erger maakt; de Turkse echte inflatie van 40 à 60% versnelt het proces nog.

Enkel een beperkte hoeveelheid activa kunnen ervoor zorgen dat je echte koopkracht beschermd wordt...

 Sinds 2019 verloor de Turkse lira - en alle activa uitgedrukt in lira - 160% en meer van haar waarde.
 

Het gevaar is dat nominale prijzen voor verwarring zullen zorgen en mensen doen geloven dat hun vermogen is gestegen. Om het simpel te zeggen: aan het begin van de hyperinflatie blijven de nominale vastgoedprijzen soms enige tijd stijgen, maar enkel uitgedrukt in de lokale valuta (net zoals aandelenmarkten meestal doen). Later in de hyperinflatoire cyclus, wanneer mensen het niet meer kunnen betalen, stort ook de nominale prijs van onroerend goed in.

nominal confusion


Venezuela, Griekenland en Weimar,... zijn perfecte voorbeelden van wat er sinds januari 2022 in de VS en Europa begint te gebeuren!

greek property 2002 2003 gold in drahmas
greek real estate prices 2009 2013 property or gold
 Griekse vastgoedprijzen zijn al gecrasht, uitgedrukt in euro. Enkel degenen die hun spaargeld in Goud & Zilver hielden, waren veilig.  In tegenstelling tot Goud & Zilver, is het onmogelijk om vastgoed buiten politiek bereik te brengen. Niet enkel de auto is de melkkoe van de overheid, ook vastgoed!

greece   gold as inflation insurance

property taxes greece 2007 16
  Tegelijkertijd worden overheden ook gedwongen om de belastingen op onroerend goed te verhogen.
real estate loses value caracas 2018 Real Estate venezuela 2017
   
 Venezolanen die al hun bezittingen in vastgoed stopten in de hoop de (hyper)inflatie te overleven, verloren het allemaal.  De zaken zijn zo slecht dat vandaag de dag zelfs de vastgoedprijzen uitgedrukt in Bolivar instorten.
 Venezuela real estate gold in bolivar oct 2021
   
Tegenwoordig heeft men in Venezuela niet meer dan 10.000 à 30.000$ nodig om een ​​mooi pand te kopen!
buy house in Venezuela 2021 11 21
"In Venezuela legt de overheid beslag op jouw eigendom wanneer je je misdraagt ​​of emigreert (het land verlaat voor meer dan 3 - 6 maanden)".
   
inflation vs real wages 1960 1990 Weimar expenditures
 Omdat hoge inflatie het reële besteedbare inkomen vernietigt, hebben mensen hun volledige inkomen nodig om voedsel te kopen...  Net als wat er gebeurde tijdens de hyperinflatie in Weimar, er was geen geld meer om de huur en/of hypotheek te betalen.
gold and mark 1918 1923 Weimar Silver

Update 24 mei 2022 

real estate pinDe Turkse lira verzwakte in mei verder tot 15,9 per USD en kwam opnieuw dichter bij de all-time low van 18,4 in december, doordat de stijgende inflatie en zorgen over een recessie de verkoopdruk op de risicovolle valuta liet toenemen. Door de stijgende energieprijzen steeg de Turkse inflatie in april naar 70%, het hoogste punt in 20 jaar. Daardoor kwam het fragiele depositogarantiestelsel van de regering verder onder druk te staan, ​​bij lage reserveniveaus en hoge negatieve reële rentetarieven.

Maatregelen van de centrale bank om de valuta te stabiliseren, hielden de depreciatie niet in bedwang, aangezien de autoriteiten reserveverplichtingen oplegden om de kredietverlening te vergemakkelijken en de omwisseling van vreemde valuta in de lira aan te moedigen. De maatregelen volgen op de voortdurende herzieningen van het beleidskader van de centrale bank, om het gebruik van de lira in de Turkse economie aan te moedigen. Het gaat onder meer om het uitbreiden van de belastingvrijstelling van bedrijven die vreemde valuta omzetten in de lira en het buitenlandse inkomstenratio dat exporteurs verplicht zijn te converteren, te verhogen van 25 naar 40%.

Stop alsjeblieft met te doen alsof dit morgen niet zal gebeuren in jouw woonplaats en stop alsjeblieft met het liegen tegen jezelf en anderen, dat vastgoed je zal redden! Een eigendom dat in 2014 in Turkije is gekocht voor een bedrag van 1.000.000€, is vandaag slechts 130.000€ waard... en de bodem is nog niet bereikt. Binnenkort zal het 10.000€ en minder zijn zoals in Venezuela. Onroerend goed, crypto's, aandelen of obligaties kunnen je niet redden! Dat doen ze nooit. Geschiedenis is mijn getuige!

Als je nog steeds niet begrijpt wat er voor je neus gebeurt, kijk dan eens naar de onderstaande grafieken en zie hoe het er in Turkije aan toe gaat. De meeste beleggers en 95% van alle financiële adviseurs (incl. Peter Schiff) begrijpen niet dat de echte diefstal niet zal plaatsvinden vanwege instortende aandelen- en obligatiemarkten maar omdat de valuta waardeloos worden. Hetzelfde kan gezegd worden over de vastgoedmarkten. Vastgoedmarkten blijven soms sterk, maar "huizen" worden waardeloos omdat de valuta crasht.

TRY EUR2022 05 18 TRY USD 2022 05 18
   
gold in Tlira 2022 05 18
Enkel idioten denken dat ze geld hebben verdiend door op de Turkse aandelen- en vastgoedmarkten te spelen. De realiteit is een zwaar verlies (mei 2022).
TR20 candle3

© - All Rights Reserved - The contents of this report may NOT be copied, reproduced, or distributed without the explicit written consent of Goldonomic.

Categories: Financieel Nieuws

Twitter