29
april
2023

Geld slechter dan schuld -

Waarom belangstelling tonen voor iets dat GEEN waarde heeft !?

 

tulip maniaIedereen verbruikt energie, moet werken om den brode. Dit geldt voor de Overheid, Miljardairs en voor de gewone werknemers. Niets - behalve het Zonlicht en Lucht - komen gratis. Merk op dat vandaag de dag, mensen soms zelfs betalen voor Zon (vakantie) en Lucht (luchthavens in Venezuela).

Niet moeilijk te begrijpen dat het hedendaagse sprookje van "Gratis Fiat Geld" een slecht einde zal kennen ...of toch niet? Weinig mensen  realiseren zich de dramatische situatie waarin we ons bevinden. Weinigen snappen dat de ontkenning wordt gevoed door de Propaganda die de Politici verkopen via de mainstream media. De 4e generatie (zie Galbraith's Age of Uncertainty) lijkt zelf niet mentaal in staat te zijn om de ernst van de situatie waarin de wereld zit, te begrijpen.

Overheden en centrale banken (die als economische Siamese tweelingen zijn) scheppen niet alleen Fiat Geld maar daar bovenop maken ze de intrinsieke kost om meer geld drukken, nieuwe schulden aan te gaan en de schulden te honoreren die in het verleden gemaakt werden, belachelijk laag .... In werkelijkheid, is de reële rente (nominale rente min de echte inflatie) of de kosten om meer fiat geld uit te geven negatief geworden.  Propaganda moet uiterst solide zijn om zo'n fata morgana (gezichtsbedrog) levend te houden. Het minste ongeval, elke zwarte zwaan zal er immers voor zorgen dat deze zoete droom een levende nachtmerrie wordt.

Bond yields LT 1920

Opmerking 1: tot op heden weten we nog steeds niet WAT de Grote Crash van 1929 teweeg bracht. Sommigen verwijten de slechte staat van de economie, anderen de op krediet (schuld) drijvende Aandelenmarkten. Feit is dat we toen eveneens eenzelfde soort schuld zeepbel hadden.

Opmerking 2: De obligatiemarkten vertonen gigantische Top formaties en technisch beschouwd zijn specifieke staatsobligaties al uit hun top gevallen. Nu is het enkel afwachten of de 'backtest' de Stop Loss en de top bevestigd en bekrachtigd.

UST candle2

Modern Geld is erger dan schuld. Tegenwoordig heeft het een negatieve waarde. Wie dit voor goederen en diensten ruilt, wordt automatisch berooft! Wie staatsobligaties en obligaties koopt, wordt beroofd. Wie zijn geld op spaarrekeningen en deposito's houdt, wordt beroofd. Wie een levensverzekering koopt wordt beroofd.  Wie Vastgoed koopt wordt beroofd.  Wie bankbiljetten bewaart onder zijn matras wordt beroofd... Blijkbaar is er geen manier om aan de wereldwijde holdup en diefstal door regeringen en bankiers gepleegd,  te ontsnappen.

Regeringen gebruiken het door hen geschapen Fiat-Schuld-Geld om voor goederen en diensten te betalen . Net daarom worden zij rijker voor elke Dollar / Euro / Yen / Sterling die ze in omloop brengen. De werkelijkheid is echter dat ze iets minder snel bankroet gaan.  Het is immers wiskundig onmogelijk om alle historische en toekomstige schulden te dekken. Zij die begrijpen wat er gebeurt, snappen dat  verkopers van goederen en diensten eigenlijk het voorwerp geworden zijn van diefstal bij klaarlichte dag. Omdat Overheden voor goederen en diensten betalen met 'negatief fiat geld', ontvangt de koper voor zijn goederen steeds meer schulden dan activa in ruil. Een obscene situatie.

Door deze houding ontkennen de Autoriteiten het bestaan van de Grondwet zelve, nl:

Artikel 1 Artikel 10 paragraaf 1 van de grondwet (de hoogste wet van de Verenigde Staten)

Geld is zilver of goud. Geen enkele staat zal optreden in enig verdrag, bondgenootschap of confederatie; geloofsbrieven of represaille brieven verlenen; geld munten; krediet uitgeven ; niets anders gebruiken dan gouden en zilveren munten ter betaling van de schulden; ....

De huidige situatie is eigenlijk veel erger dan deze waar 'de keizer geen kleren aan heeft'. Daarom is de eerste vraag van één miljoen euro te weten/voorspellen wanneer een ongeluk de Grootse Bel van de 21st Eeuw zal doorprikken.  De tweede vraag van één miljoen Euro is uit te vissen welke actie, welke gebeurtenis, welke zwarte zwaan, het ook daadwerkelijk zal veroorzaken ....

De markt kan langer irrationeel blijven dan u en ik solvabel.

Het voorspellen van economische evoluties en de financiële markten is een vrij gemakkelijke oefening in vergelijking met het moeilijk voorspellen wanneer deze zich zal realiseren. TIMING is uiterst moeilijk. Technisch gesproken, kunnen bodem en top formaties kort zijn, maar soms kan het jaren duren om te rijpen.

bear-not-yet

Op basis van de grootte van de formatie, is het is relatief gemakkelijk om een koersdoel te voorspellen. Het is echter relatief moeilijk te voorspellen wanneer de prijs uit de bodem zal breken (Goud & Zilver) of uit een top (Obligaties, Geld) zal vallen. De ervaring en de technische analyse  leren ons dat de prijs kan uitbreken eens een technische formatie 3/4 tot 4/5 van een patroon heeft vervolledigd. . En 3/4 tot 4/5 hebben we voor de technische formaties voor obligaties en goud & zilver. De respectieve formaties begonnen zich in 2010/11 te vormen en rijpen nog steeds. Het kan nog een 12 tot 18 maanden duren voordat we meer actie zien....maar er bestaat een grote kans dat het ook morgen gebeurt!

De huidige gekke financiële markt, de Tulpen bel van de 21st eeuw, de  moderne South Sea company is een geloof in Fiat Geld geen enkele reële waarde heeft.

Tot op vandaag hebben de waarschuwingen van de financieel analisten zich nog steeds niet gerealiseerd. De kruik is nog steeds niet gebroken...drijft nog steeds.  Als gevolg van Glaubensunwilligkeit (een soort Stockholm syndroom) gelooft het volk liever de Propaganda die hen door de overheid verkocht wordt via de mainstream media.  Overheden worden graag en gemakkelijkheidshalve beschouwd als almachtig en de kudde blijft graag overtuigd dat Big Brother een fatsoenlijke oplossing zal vinden.  Dat is totdat we uiteindelijk met een catharsis en/of een oorlog te maken krijgen.

Let op: er zijn meer en meer aanwijzingen, die wijzen op het feit, dat WW III zal worden uitgevochten in het Midden-Oosten, maar ook in Europa!

De toekomst van het Westen wordt uiterst somber als onze Centrale Planners de belangrijkste financiële markten blijven manipuleren en verder leugens verkopen via de mainstream media. De dag dat de kruik breekt, is het Game Over. Tenzij je natuurlijk voorbereid bent. Belangrijk is zich te realiseren dat hoe langer en hoe dieper de bal kunstmatig onder water wordt gehouden, des te sterker de reactie wordt eens men de grip erop verliest.

De Prijs stijgt of daalt eens "de tijd op is" en niemand nog gelooft  dat het zal gebeuren.

debt bubble LT

Ondertussen, voelen velen die geïnvesteerd zijn in Goud & Zilver zich ongelukkig.  Omdat de papierprijs eerder daalt en niet stijgt, beginnen sommigen te twijfelen of ze wel de juiste beslissing genomen hebben.  Na 3 jaar groeit het ongeloof en sommige beleggers / traders beginnen te liquideren of hebben hun posities reeds geliquideerd ... Hierdoor wordt als het ware de sector  gezuiverd en bereidt de sector zich voor op de volgende dramatische Hausse die zal plaatsvinden op een bepaald moment in de nabije toekomst.

Onze speciale ratio PF grafieken die gepubliceerd worden in de abonnee-secties, laten duidelijk de laatste configuratie zien voor Goud uitgedrukt in de belangrijkste valuta – alsook deze voor de Goud & Zilvermijn aandelen. Het enige wat we op dit moment niet kunnen voorspellen, is  "wanneer" de uitbraak en hausse zal plaatsvinden. Zeker is wel dat het geen jaren meer op zich zal laten wachten.

Epiloog: Kapitaal is opgespaarde arbeid. Kapitaal laat toe goederen en diensten goedkoper te fabriceren en verhoogt zo de marginale productiviteit van de arbeider en het welzijn van iedereen. Een land zonder kapitaal zinkt weg in armoede...

Lage rentevoeten jaagt kapitaal weg. Teveel taxatie jaagt kapitaal weg. Teveel controle (wetgeving) jaagt kapitaal weg. Een negatieve  reële rente is eigenlijk een consumptie van kapitaal en een katalysator voor lage rentevoeten en teveel taxatie.

De huidige monetaire politiek van de overheid versnelt eigenlijk de crisis. Zorgt voor meer werkloosheid, en resulteert in meer achteruitgang van de samenleving...Nadat het kapitaal gevlucht is, en/of eens het kapitaal geconsumeerd is, zijn ook alle ondernemers weg en zinkt een samenleving weg in een moeras van derde-wereld-land.

Besluit: kapitaal dat niet tijdig buiten politiek bereik wordt gebracht, zal door de overheid worden geconsumeerd...en dus niet meer door de komende generaties kunnen worden gebruikt. Hetzelfde is toepasselijk voor kapitaal dat verkeerd wordt belegd (bankdeposito's, staatsobligaties, onroerend goed, enz...)

14 september 2014

Francis Schutte

 

Categories: Financieel Nieuws

Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."
Cron Job Starts