24
december
2021

DECEMBER 2021

ZOEK HET VERHAAL DAT MEN PROBEERT TE VERBERGEN MET AFLEIDING!

 

[Most Recent Quotes from www.kitco.com] [Most Recent Quotes from www.kitco.com] koop je nog altijd papieren goud?
fysiek is tot $200 duurder fysiek is tot $11 duurder Koop je nog altijd papieren goud?

OPMERKING:

 • Internetbeveiliging maakt het voor ons steeds moeilijker om e-mailberichten te verzenden en voor u om ze in uw inbox te ontvangen. Gelieve de volgende e-mailadressen in uw contactenlijst te zetten om dit probleem te vermijden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en controleer je spambox.
 • We raden aan om de site regelmatig te bezoeken. Vooral omdat interessante videos op YouTube gecensureerd worden!
 • Er staat VEEL waardevolle informatie in oudere updates, de moeite om eens terug te lezen.
 • Kaars- en PF-grafieken kunnen te allen tijde worden bijgewerkt, zelfs als ze niet worden vermeld in de "Bijgewerkte secties".
Bijgewerkte secties: Aussie & Goud, Yen & Goud, Rand & Goud, Wereldbeursindexen,
Index in echt geld/Goud, Lange termijn indexen, Royalty's

Een volgende update mag je verwachten begin januari. 


VRIJDAG 24 DECEMBER 2021 - PRETTIGE KERST!


Bijgewerkte secties: Goud-$, Zilver, US Dollar, Rupee Goud, Zwitserse Frank & Goud, Aardgas,
Euro & Goud, Can dollar & Goud, Brits Pond & Goud, Zweedse Kroon & Goud

 

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.Maandag/woensdag 20-23 december 2021 – Dit monetaire systeem nadert zijn onvermijdelijke einde; Goud en Zilver zijn ER klaar voor !


Bijgewerkte secties: Uranium, ... de komende week worden er meer secties bijgewerkt.

Dit is het begin van de GROTE REVOLUTIE van de 21e eeuw (Australië)! Het wordt steeds duidelijker dat de gangbare narratieven gewoonweg niet kloppen. Een studie uit Israël deze week, zegt dat natuurlijke immuniteit beter is dan vaccinatie. Een ander onderzoek van Harvard een paar weken geleden zegt hetzelfde. Nu geeft de CDC toe (Centers for Disease Control and Prevention) dat 80% van de Omicron-gevallen onder de volledig gevaccineerden plaatsvinden. In 33% van die gevallen gaat het om mensen die zelfs al een booster gekregen hebben. YouTube heeft zojuist een video gecensureerd van Joe Rogan met cardioloog Dr. Peter McCullough die waarschuwde dat de Deep State werkende behandelingen met o.a. Ivermectine verbiedt. De censuur van YouTube is een vast onderdeel geworden om het heersende narratief staande te houden. 

Het hele narratief begint uit elkaar te vallen en Joe Biden blijft de rechtszaken verliezen. Experimentele vaccins voor iedereen, krijgt hij er niet doorgedrukt. De NFL zit met tientallen nieuwe Covid-gevallen terwijl minstens 95% van hun spelers zijn gevaccineerd. Hun antwoord op het Covid-probleem dat ze niet kunnen verbergen? Er zijn meer vaccinaties nodig! Dat betekent één of meerdere boosters krijgen die niet werken. Er zijn de laatste tijd ook opvallend veel nieuwe video's van voetballers die op de grond vallen en naar hun borst grijpen. Ze zijn allemaal gevaccineerd en krijgen hartproblemen tijdens het sporten. Niks aan de hand? Volgens sommige reguliere media is het puur toeval, als je ze hoort uitleggen waarom jonge mensen met een uitstekende fysieke conditie, hartproblemen krijgen nadat ze gevaccineerd zijn.

"Positief in de VS, is dat steeds meer rechters tegen de COVID-maatregelen oordelen en deze als ILLEGAAL en ONGRONDWETTELIJK beoordelen."

Wij sluiten ons volledig aan bij het standpunt van ERNST WOLFF in deze Duitse video met Nederlandse ondertitels. Deze is to the point en gedetailleerd. Er wordt ook uitgelegd waarom deze psychopaten niet zullen slagen in hun opzet. Maar in de tussentijd verwachten we veel problemen. De kans is groot dat degenen die in het digitale financiële systeem blijven, op de rand van de financiële afgrond zullen staan wanneer het huidige systeem zal ophouden te bestaan... Ze zullen samen met Blackrock & Co op het financiële schavot eindigen. Dit is een video die je zeker moet zien! (We konden de video helaas niet insluiten...klik op de afbeelding hieronder om doorgestuurd te worden.)


WANNEER AL HET ANDERE MISLUKT...  DE WESTERSE WERELD WORDT GELEID DOOR EEN CRIMINELE BENDE VAN OMGEKOCHTE, CORRUPTE POLITICI!

when everything else fails

De Amerikaanse overheid verdubbelt de invoerrechten op Canadees hout. In mei 2021 waren de prijzen van houtfutures in de VS vier keer hoger dan het gemiddelde van de voorgaande vijf jaar. Tegen 1.600$ per duizend board feet (mbf), wordt een eengezinswoning in de VS ongeveer 36.000$ duurder. En terwijl de prijzen vanaf hun hoogtepunt in mei zijn gedaald, stijgen ze ondertussen opnieuw. We hebben al een torenhoge inflatie en met het verhogen van de invoerrechten maakt de overheid hout bewust nog duurder. 

Een dramatische situatie hebben we ook in Canada, waar het zieke "Justin-flation"-beleid heeft geleid tot een echte vastgoedbubbel. Waarschijnlijk een van de grootste in de huidige westerse wereld. Als Trudeau en zijn bende geen deel uitmaken van een criminele organisatie, dan moeten ze extreem achterlijk zijn en zo snel mogelijk afgezet worden, voordat ze vernietigen wat er nog over is van het land. Pierre Poilievre is één van de weinige politici die nog nadenkt en begrijpt hoe het financiële systeem werkt. Ook durft hij met zijn mening naar buiten komen. Zoals uitgelegd in de video, heeft vastgoedinflatie een enorme impact op de samenleving. Dit is wanneer de vastgoedprijzen stijgen, maar nog meer wanneer de vastgoedprijzen crashen.

Ben jij ook gebrainwashed door je leraren op school? De realiteit is zo eenvoudig dat de meesten het niet zien. Behoor jij ook tot degenen die beginnen te geloven dat beleggen in Goud & Zilver een verkeerde beslissing is geweest? Hoog tijd dan om wakker te worden en je huiswerk opnieuw te maken.

MEN KAN GEEN GELD PRINTEN ZONDER GEVOLGEN: HYPERINFLATIE IS AL HIER, JE BESEFT HET ENKEL NOG NIET. 

De video hieronder gaat over een never ending story waar de wereld opnieuw door moet omdat de massa en de politici die ze aan de macht hebben gebracht en aan de macht houden, weigeren te leren uit het verleden en weigeren te denken. De kleine groep mensen die wel nadenkt, weten wat ze moeten doen om aan het ergste te ontsnappen en handelen ernaar. Dit doe je niet door cryptos te kopen.

Merk op hoe de hyperinflatiecyclus elke keer opnieuw precies hetzelfde patroon volgt. Deze keer creëert COVID het "tekort". Zoals altijd maken de idiote politici het nog erger... en de massa begrijpt niet wat er gebeurt... totdat ze honger hebben en het te laat is om het zich ontluikende drama te stoppen.


EEN PERFECT RECEPT VOOR EEN CATASTROFE - GELUKKIG NIEUWJAAR!?

Hieronder een lijst met ...slot

Belangrijke informatie wordt enkel met onze abonnees gedeeld.

Belangrijke fundamentals:

 • De tijdelijke of "voorbijgaande" inflatie is veranderd in "permanent". slot

Belangrijke technicals:

 • slot

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Vrijdag 17 december 2021 – Wat we zien, is devaluatie van het geld en toenemende tirannie!


Bijgewerkte secties: /

james TurkJames Turk is een geweldige man en was een gastspreker op ons symposium "Hoe overleef je de financiële Titanic?", dat jaren geleden in België werd gehouden. Tijdens het Symposium werd door verschillende sprekers voorspeld wat er vandaag gebeurt. 

In zijn nieuwe boek 'Money and Liberty', legt hij een direct verband tussen solide geld en vrijheid. Wat we nu zien, is toenemende inflatie ofwel een afname van de kwaliteit van het geld, en toenemende tirannie. Kijk maar naar wat er gebeurd met de pandemie. Turk legt uit: “In het systeem dat we nu hebben, heb je inflatie en regulering nodig om het te laten werken. Meer regulering, betekent beperken van de vrijheid. . . Ze proberen het systeem draaiende te houden, en terwijl ze het systeem draaiende houden, wordt er steeds meer gereguleerd. . . .

Het systeem is op zijn einde gekomen en we moeten erkennen dat de natuur ons alles geeft wat de mensheid nodig heeft om vooruit te geraken. Daarbij hoort echt geld, wat natuurlijk goud is.

De Fed kan de rente niet verhogen omdat een renteverhoging van slechts 1%, de financieringskosten die de overheid zou moeten betalen, al zou verhogen tot $ 300 miljard meer per jaar. De ECB, BoE, BoJ,... zitten met een gelijkaardig probleem. Wat de overheid kan doen is meer geld uitgeven. Uiteindelijk is hyperinflatie het gevolg van exuberante overheidsuitgaven. Als de overheid de controle verliest over haar uitgaven, moeten de centrale banken die uitgaven omzetten in valuta, en dat is het scenario waar we ons in bevinden. We zijn op weg naar hyperinflatie.

Ayn Rand on inflation 2We gaan een ramp tegemoet. Ik denk dat we ons in de begindagen van een mogelijke financiële crisis bevinden, erger dan wat we in 2008 zagen. Het zal deze keer waarschijnlijk erger zijn omdat er veel meer schulden in het systeem zitten dan toen. Destijds heeft de regering de banken gered, maar wie zal deze keer de overheid redden?

"In 2008 heeft de overheid banken gered, maar wie zal de overheid redden tijdens de komende crisis?"

Dit is niet het moment om te proberen veel geld te verdienen. Dit is een tijd om je voor te bereiden en te beschermen wat je hebt. Zijn simpele advies is dat degenen die het minste verliezen, de winnaars zullen zijn wanneer de volgende financiële crisis voorbij zal zijn.


De ergste inflatie uit de Amerikaanse geschiedenis staat op het punt nog veel erger te worden! Vandaag is de inflatie erger dan in 1980.

Vandaag is het begonnen in Turkije en Libanon....morgen zal het in jouw land gebeuren!

Belangrijke fundamentals:

 • Het beste is om te negeren wat Powell, Lagarde en andere Centrale Bankiers je proberen te laten geloven. Ze kunnen geen kant op. slotBelangrijke informatie wordt enkel met onze abonnees gedeeld.
slot slot
Merk op dat, hoewel de fiatprijs van een huis bleef stijgen, deze uitgedrukt in goud daalde.
Een appartement in Antalya van 100 m2, kost nu 21,88 oz. en de prijs blijft dalen... Op dit moment zijn de kosten van een gelijkaardige woning in België 100 keer hoger.
slot

Vertrouw nooit op je overheid die de wetten kan maken en breken wanneer nodig. Eens ze hun burgers maximaal hebben belast en het land geen nieuwe schulden meer kan maken, eindigen ze door simpelweg te nemen wat ze nodig hebben... legale diefstal!
Voorbeelden zijn er genoeg:
Frankrijk: onroerend goed werd in beslag genomen om de Assignats te garanderen.
Duitsland-Weimar: Reischsfluchtstuer.
België na WO2: Gutt.
Nederland na WO2: Tientje

   
slot slot
In 1994 werd de Mexicaanse peso gedevalueerd en de prijs van goud in de Mexicaanse peso verdubbelde van de ene op de andere dag.  Vastgoedeigenaren en mensen met schulden zaten niet enkel aan de verliezende kant, in 1995 veranderde de regering ook de wet en leed het land nog meer. Vooral mensen die in schulden zaten!

Belangrijke technicals:

 • De Goud- en Zilversector slot Belangrijke informatie wordt enkel met onze abonnees gedeeld. 
slot slot
   
   
slot slot
 

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Woensdag/donderdag 15, 16 december 2021 – Wat in Turkije gebeurt, is een voorbode van wat er binnenkort in de VS & EU gaat gebeuren!


Bijgewerkte secties: /

lira 20 inflationDe Turkse lira dook maandag opnieuw met maar liefst 7% naar beneden, met dank aan het riskante monetaire beleid van president Erdogan. Hij gelooft in een onorthodoxe benadering;  Erdogan stelt dat de hoge rente een hoge inflatie veroorzaakt, in plaats van ze te voorkomen. Ondanks zijn overtuigingen bereikte de inflatie in november 21,3% t.o.v. dezelfde maand vorig jaar. De toenemende inflatie heeft verwoestende gevolgen voor de economie in Turkije, die afhankelijk is van import. De koopkracht van de Turken gaat er zienderogen op achteruit.

"Turkije moet haar rentetarieven blijven verlagen, anders gaat het failliet... wat uiteindelijk hoe dan ook zal gebeuren!"

De laatste crash werd veroorzaakt door de vierde marktinterventie van de centrale bank in twee weken tijd (lagere rente). De lira heeft de helft van haar waarde verloren tegenover het begin van dit jaar. Onder druk van Erdogan wordt verwacht dat de Turkse centrale bank deze week haar rente met nog eens 100 basispunten zal verlagen tot 14%, na de rente al met 400 basispunten te hebben verlaagd sinds september.

Het einde is nabij. Wereldwijd zijn de marginale rentetarieven zo laag gezakt (zie hieronder), dat de minste stijging het land binnen de kortste keren failliet zou maken. (We hebben hier al meermaals voor gewaarschuwd). Als gevolg hiervan hebben de Centrale Banken (communistische entiteiten) en de autoriteiten geen andere keuze dan fiatgeld te blijven creëren terwijl ze proberen de rentetarieven te verlagen... of de reële rente negatief te houden.

Door de hoge inflatie in Turkije zijn veel levensmiddelen al in prijs verdubbeld. We verwachten dat deze trend de komende weken en maanden nog zal versnellen door de crashende Lira. Turks vastgoed is hier ook slachtoffer van. Banken en kredietverstrekkers proberen de schade te beperken door hypotheken aan te bieden met een jaarlijkse rente die bijna 4% beneden de inflatie ligt, en 13% lager dan de gemiddelde jaarlijkse daling van de lira t.o.v. de dollar en euro, voor elk van de laatste drie jaren. Zoals overal in de westerse wereld, zijn de banken ernstig blootgesteld aan onroerend goed en een CRASH van de sector zal resulteren in een crash van deze banken en kredietverstrekkers.

lira and gold 2021 12 12

Zie het abonneegedeelte voor meer informatie over (Turks) vastgoed...


WELKOM BIJ DE SOCIALISTISCHE USA.

ihopBiden gaf veel te veel gratis geld uit en niemand wil meer werken: een iHop in Arkansas (restaurant) plaatste een bericht waarin de president de schuld krijgt van de kortere openingstijden. Het geeft zijn werkloosheidsbeleid - gestart tijdens de pandemie - de schuld dat niemand meer wil werken. Een klant van het restaurant poste een foto van het bord.

'Omdat Biden veel te veel gratis geld uitgaf en niemand meer wil werken, zijn we genoodzaakt om deze week minder te werken'


Belangrijke fundamentals:

 • Pfizer slot
 • De prijs van lithium stijgt en zal blijven stijgen.  slot
 • Tijdens depressies is onroerend goed iets waar je weg van wil blijven! 
 • slot
slot Belangrijke informatie wordt enkel met onze abonnees gedeeld. property taxes 2021 12 10
Vastgoed uitgedrukt in Goud is al goedkoop maar het wordt nog veel goedkoper.  Overheden zijn de minst betrouwbare partner: ze breken al hun wetten als ze er geld mee kunnen verdienen. Je kan je huis niet met je meenemen en buiten politiek bereik brengen wanneer je besluit het land te verlaten.
slot slot
 Terwijl huisvesting de afgelopen jaren duurder werd in fiatgeld, heeft het uitgedrukt in Goud al veel waarde verloren.   Dit is een ramp voor alle eigenaren van onroerend goed... die de helft van hun investering hebben verloren.

Belangrijke technicals:

 • Een wereldwijd tekort aan meststoffen slot 
  Belangrijke informatie wordt enkel met onze abonnees gedeeld.

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag/dinsdag 13, 14 december 2021 – De inflatie in de VS is in bijna 40 jaar niet zo hoog geweest!


Bijgewerkte secties: /

Ik vroeg aan 10 hoge overheidsambtenaren waar het overheidsgeld vandaan komt. Denk je dat ze een antwoord hadden? Het is te gek voor woorden dat geen enkele ambtenaar zo'n simpele vraag kan beantwoorden. Degoutant hoe ze ronduit weigeren de vraag te beantwoorden en je kunt ze zien lachen achter hun maskers. Kan je echt iemand een "getuige" noemen als hij geen informatie geeft? Incompetentie moet wel een voorwaarde zijn om een ​​bureaucraat te zijn. Het wordt tijd om deze criminelen desnoods met geweld weg te halen!

Ze beseffen niet dat hyperinflatie onafwendbaar is! Geen enkel regeringslid lijkt de definitie van inflatie en hyperinflatie te kennen en te begrijpen. Dramatisch is dat de meeste mensen dit niet beseffen. Deze trieste REALITEIT zou de mainstream media moeten coveren in plaats van de overdreven aandacht voor COVID. Wat we nu zien, is geen effect dat hoofdzakelijk veroorzaakt wordt door verstoringen in de toeleveringsketen, maar de eerste fase van hyperinflatie!


Dit is hoe de vastgoedmarkten gemanipuleerd worden, een hoogtepunt bereiken en waarom/hoe ze crashen. Zillow is de populairste vastgoedwebsite in de VS. Sommigen zullen verrast zijn dat ze ook in grote getale huizen opkopen om ze later opnieuw door te verkopen. Zillow is in ieder geval NIET de enige speler in dit spel. En veel van de andere, minder zichtbare spelers zijn veel destructiever. Zillow had het verkeerde idee, de markt te kunnen controleren. Hoe kan een huis dat oorspronkelijk voor 285K$ te koop staat, plotseling stijgen tot 520K$?? Zillow zit met een teveel aan huizen en probeert om ongeveer 2.8 miljard dollar aan huizen aan investeerders kwijt te geraken. Dit zal leiden tot een nieuwe instorting van de huizenmarkt die de Amerikaanse belastingbetaler zal moeten betalen.

"Met edelmetalen ben je volledig LIQUIDE en heb je geen tegenpartij!"

property taxIn 1995 kocht iemand het huis dat ik momenteel bezit voor 30.000$, het was toen gloednieuw. Tegen de tijd dat ik hetzelfde huis in 2009 kocht, moest ik 225.000$ betalen. Zelfs als je inflatie en normale onderhoudsreparaties meetelt, is er geen enkele manier te vinden waarom de huizenprijs zo veel zou zijn gestegen. En nu, in 2021, staat mijn huis op Zillow met een geschatte waarde van 430.000$, wat goed is voor mij als ik verkoop. Als ik echter probeer een vergelijkbaar huis te vinden, merk ik dat ik geld verlies in plaats van een goede zaak te doen. De huizenmarkt in Amerika is gewoonweg afzetterij. Het is een kapot systeem als de gemiddelde huiseigenaar zijn hele leven moet besteden aan het afbetalen van een huis, naast alle andere rekeningen en kosten van levensonderhoud die we al hebben. Eigenlijk is het amper de moeite waard om een ​​huis te kopen als je inkomen lager is dan 70.000$ per jaar; men kan net zo goed in een camper wonen.

Als je in de jaren vijftig een huis kocht, betaal je nu meer onroerende voorheffing dan het huis koste in de jaren vijftig! Denk je echt dat dit normaal is?

Heb jij ook bijna al je eieren in één GEVAARLIJKE VASTGOEDMAND gelegd? Het is kwestie van tijd vooraleer er een accident zal gebeuren. De Chinezen zijn nog erger dan de Amerikanen, Canadezen en Europeanen. Chinese huishoudens hebben 75% van hun vermogen in onroerend goed steken. In China hebben ze steden, winkelcentra,... in de woestijn. Weinig mensen beseffen dat het meeste gebouwd is op KREDIET, SCHULDEN... Nog minder mensen begrijpen dat geld tegenwoordig schulden zijn en dat als er iets gebeurt met SCHULDEN en/of Geld, deze vastgoedmarkt zal crashen tot ongeziene lage niveaus.

China household real estate

slot

Het is niet moeilijk voor te stellen wat er zal gebeuren als de vastgoedbubbel leegloopt.  China zou wel eens het land kunnen zijn dat de stekker uit de wereldeconomie en het mondiale financiële systeem trekt.

Belangrijke fundamentals:

 • slotDeze belangrijke informatie geven we enkel aan onze abonnees. 

Belangrijke technicals:

 • Deze belangrijke informatie geven we enkel aan onze abonnees. slot

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Vrijdag 10 december 2021 – De pandemie zal pas eindigen wanneer het digitale monetaire systeem er is!


Bijgewerkte secties: /

covid data passportsBig Tech, Big Farma,.... de terugkeer van de adel. Het is een misdaadsyndicaat en legale diefstal. Het syndicaat sluit opnieuw mensen op en de economie krijgt het nog maar eens hard te verduren door nieuwe restricties. Zelfs en 'vooral' in landen waar de meerderheid is gevaccineerd en verondersteld wordt veilig te zijn, krijgen ze dit nog verkocht.

De FED en ECB zijn van plan om een eigen DIGITALE VALUTA in te voeren. Daarom hebben alle mensen een DIGITALE IDENTITEIT nodig en deze krijg je eens je een digitale CovidPass hebt.

Melissa Ciummei, een investeerder uit Noord-Ierland, maakt zich grote zorgen dat de vaccinatiepaspoorten meer als datapaspoorten zullen worden gebruikt, om deelneming aan de samenleving te controleren. Ze gelooft dat het paspoortsysteem is gemaakt om een ​​financiële reset te bewerkstelligen, ter vervanging van ons falende fiat-valutasysteem. Er zijn biljoenen dollars aan de banken verschuldigd en er is geen manier om het terug te betalen. Omdat paspoorten cruciaal zijn voor de implementatie van dit nieuwe financiële systeem, zal verplichte vaccinatie voor alle burgers, jong en oud, noodzakelijk zijn om het plan te laten slagen. Stem af op dit diepte-interview om een inzicht te verkrijgen in wat er zich achter het covid-verhaal afspeelt.

We komen al heel dicht in de buurt van dit systeem vanwege compliance. Chinees communisme en totale controle loeren om de hoek. 

MET DE KOMST VAN VOLLEDIG DIGITAAL GELD, KUNNEN ZE TIJDENS DE KOMENDE HYPERINFLATIE GEMAKKELIJK EEN OF MEERDERE NULLEN WISSEN. HET ZAL NIET MEER NODIG ZIJN OM TELKENS NIEUWE BANKBILJETTEN TE DRUKKEN.

burning weimar currencyTijdens de hyperinflatie van de Weimarrepubliek in 1923, verbrandden Duitsers hun spaargeld om het warm te krijgen en gebruikten ze kruiwagens vol biljetten, om een brood of melk te kopen. Deze vernietiging van welvaart van een hele generatie, leidde ongetwijfeld tot de opkomst van Hitler en de Tweede Wereldoorlog, misschien wel de twee domste fouten die ooit door een land zijn gemaakt. Deze keer zullen mensen met DIGITAAL geld niet eens meer in staat om hun huizen verwarmen.

In het recente verleden, voordat de Deutsche Bundesbank werd vervangen door de Europese Centrale Bank, noteerde de Duitse kortetermijnrente altijd boven de inflatie om de prijzen onder controle te houden. Maar die dagen zijn voorbij. Sinds de Grote Recessie hebben de Duitse rentetarieven consequent onder het inflatiepercentage gelegen, blijkbaar om nog snellere prijsstijgingen aan te moedigen.

Eens ze digitale controle hebben over de burgers, kunnen ze de belastingen op elk moment verhogen tot wel 90% en de banken en makelaars vragen om dit geld van je rekening(en) te halen (vergeet niet dat ze alles van je weten). Vandaag zijn de gegevens van ELKE COVID-paspoorthouder gekend door de Belgische overheid. Door de APP te installeren, stemt je ermee in dat de overheid alle informatie digitaal kan verzenden.

"Met fysieke edelmetalen zit je buiten het digitale fiat-systeem."


Belangrijke fundamentals:

 • slot

Belangrijke technicals:

 • slot

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Persconferentie van Geert Vanden Bossche, viroloog, vaccinoloog. 𝗣𝗲𝗿𝘀𝗰𝗼𝗻𝗳𝗲𝗿𝗲𝗻𝘁𝗶𝗲 op 6 december 2021 te Brussel van Geert Vanden Bossche, onafhankelijk viroloog en vaccinoloog, voormalig werkzaam bij GAVI en de Bill en Melinda Gates Foundation. Hij spreekt zich uit tegen de dwang, het cst en de wetenschappelijke onderbouwing die afwezig blijkt te zijn. Met de kennis dat covid geen 'gezonde-mensen-ziekte' is, is er in de verste verte geen enkele verantwoording mogelijk voor dit beleid, niet op gezondheids-, juridisch, wetenschappelijk of maatschappelijk vlak. Waarom gaan onze experten nooit de discussie aan, kunnen ze geen debat voeren? Ze durven de wetenschap niet onder ogen te komen en zijn verstrikt door belangenverstrengelingen.

Studie: Spike-eiwit in coronavaccins vernietigt immuunsysteem en DNA-herstel...klik hier voor details.


Woensdag/donderdag 8, 9 december 2021 – Er is iets veranderd in de VS en niet in de goede zin!


Bijgewerkte secties: Goud & Zilver Majors (nieuwe stijl PF-grafiek)

Er is iets veranderd in de VS en niet in de goede zin! De Democraten (Communisten) betekenen het einde van “the land of the free”! Terwijl de EUSSR al een verloren continent lijkt te zijn, kan de VS nog steeds worden gered. 

Trump waarschuwt de Amerikanen dat Biden de VS tot een beslissend punt zou kunnen brengen waar we niet meer van terug kunnen komen! Als de Republikeinen er niet in slagen de macht in de VS terug over te nemen, lijdt het GEEN TWIJFEL dat de EUSSR nog sneller zal afglijden naar een vorm van TOTALITAIR COMMUNISME. De situatie op beide continenten is kritiek geworden.


MISERIE OF RIJK: DE KEUZE IS AAN JOU!

plan A plan BAls 2020-21 ons tot nu toe iets heeft geleerd, is het dat alles mogelijk is... zelfs dingen waarvan we voorheen dachten dat ze onmogelijk waren. Een woedende menigte kan het land overnemen. Privé-eigendomsrechten kunnen worden opgeschort. De hele economie kan worden platgelegd. En het kan allemaal in een oogwenk gebeuren. Op een dag is alles normaal en de volgende, leven we plots in een andere wereld...

Daarom is de noodzaak van een Plan B erg duidelijk. Een deel daarvan, zou kunnen betekenen dat je een andere plek hebt om naartoe te gaan als het volledig mis gaat. Misschien ben je de massale overheidsbemoeienissen en controles, schendingen van je rechten, sociale chaos, enz. beu.

"Het hebben van een tweede paspoort betekent dat je, wat er ook gebeurt, altijd een andere plek hebt om naartoe te gaan."

Het hebben van een tweede paspoort betekent dat, wat er ook gebeurt, je altijd een andere plek hebt om naartoe te gaan. We zijn er de afgelopen maanden getuige van geweest dat landen hun grenzen hebben gesloten voor niet-ingezetenen... maar burgers mochten altijd binnen.

Met de optie staatsburgerschap door investering, kunt je burger van een ander land worden door onroerend goed te kopen, in een bedrijf te investeren of door een directe donatie te geven aan het ontwikkelingsfonds van een land. Het is de snelste optie voor het verkrijgen van een tweede paspoort, maar ook de duurste.

 • St. Lucia is het eerste land dat een Covid19-korting aanbiedt op zijn staatsburgerschap door middel van een investeringsprogramma. Je kunt nu een obligatie van 250.000$ van St. Lucia kopen dat na vijf jaar (zonder rente) wordt terugbetaald. Dat betekent dat je het staatsburgerschap kunt kopen voor enkel de kosten van de inschrijvingstaks - ongeveer 40.000$. Maar houd wel rekening met de kosten van de waarde van het geld dat verloren gaat door inflatie en dat je geld 5 jaar vast zit. Plus het risico dat St. Lucia zijn obligatieverplichtingen niet nakomt.
 • Antigua en Barbuda (dat een soortgelijk programma heeft), heeft ook haar tarief verlaagd tot en met 31 oktober 2022. Waarschijnlijk zullen nog meer landen volgen en Covid-gerelateerde kortingen aanbieden.
 • Panama heeft zijn tarieven verhoogd, maar deze liggen nog steeds ver onder de kosten die door andere landen worden aangerekend. Ook is de inschrijvingstaks de helft van wat andere landen aanrekenen. Een Panamees paspoort kan je krijgen mits een investering in onroerend goed (200.000$) of in veel gevallen zelfs zonder enige investering.

Waarom zou je, nu zoveel mensen remote werken, in je eigen land blijven? De hele wereld ligt open voor je. Verhuizen naar het buitenland kan bovendien ook aanzienlijke fiscale voordelen opleveren.

 • Voor Amerikaanse staatsburgers betekent wonen in het buitenland genieten van de Foreign Earned Income Exclusion, waarmee je 107.600$ kunt verdienen zonder een cent Amerikaanse federale inkomstenbelasting te betalen. En als je getrouwd bent, mag je dat cijfer verdubbelen, 215.200$ volledig vrij van Amerikaanse federale inkomstenbelasting.
 • Als je een Europees staatsburger bent, kan je doorgaans afscheid nemen van het belastingstelsel door naar het buitenland te verhuizen. Simpeler zal het niet worden.

Dus naast ervoor te zorgen dat je een andere plek hebt om naartoe te gaan als de lockdowns in je thuisland weer te gek worden, kun je ook substantiële belasting- en levensstijlvoordelen voor jezelf creëren. Hoe dan ook, het is gewoon logisch om een ​​plan B te hebben. Een tweede paspoort is daar gewoonweg een onderdeel van. Informeer nu! stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


 "Alles dat uit het niets is gemaakt, is niks waard!"

Je kunt SCHULD niet laten verdwijnen en fiatgeld is schuld. Fiatgeld zal waardeloos worden, is het niet in nominale termen, zeker in echt geld of Goud. De Goudprijs is niet hetzelfde als de prijs van Goud. De goudprijs is de papierprijs op de termijnmarkten (momenteel nog).


BELANGRIJKE ALERT: WE ZIEN EEN TEKORT AAN FYSIEK GOUD EN ONGEZIENE LEVERTIJDEN!

Belangrijke fundamentals:

 • De meeste mensen weten niet dat het gros van de valuta 95% van hun waarde hebben verloren sinds 1971.
 • We zien dat er tekorten ontstaan slot
slot slot
Een veel grotere geldhoeveelheid = hoge inflatie!  De RODE lijn is de gemanipuleerde realiteit... de BLAUWE lijn is de realiteit.
slot slot
Zowel de VS als Europa zullen zwaar lijden door de HOGE INFLATIE... en hyperinflatie start waarschijnlijk vanaf 2022.
Een producentenprijsinflatie van 21% zal resulteren in een HOGE consumptieprijsinflatie!
slot  
Als de inflatie omhoog gaat, doen Goud & Zilver dat ook.  

Belangrijke technicals:

 • Dit is een duidelijke neerwaartse uitbraak uit een topformatie. slot
 • We publiceren NIEUWE P&F-grafieken op de site. Deze kun je het beste eens bekijken. Let op het volume onderaan de grafieken en op het commentaar op de grafieken. Dit zou het een stuk makkelijker moeten maken om deze te begrijpen. Opmerkingen zijn altijd welkom.
slot slot
   
slot slot
   

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag/dinsdag 6, 7 december 2021 – In België testten zelfs nijlpaarden positief op COVID!


Bijgewerkte secties: Staatsobligaties in de EU, Bedrijfsobligaties, 
Royalty Co's (nieuwe stijl PF-grafiek), Goud & Zilver Majors (gedeeltelijk)

unsafe vaccinesCOVID is NIET onder controle in België. Alhoewel meer dan 90% van de bevolking (onder zware druk) is gevaccineerd met iets waarvan we denken dat het absoluut ONVEILIG is voor het menselijk lichaam, staat België opnieuw in de top drie. Nederland (waar het ministerie van gezondheid wordt geleid door een schoolleraar) staat op nummer 2 of 3. Ondanks alle maatregelen en de hoge vaccinatiegraad zit men weer met een soort lockdown. Straf is dat nu zelfs kinderen van 6 jaar een masker moeten dragen! Maar het kan nog erger; in Australië denken de politici dat ze vrij zijn om de WET en zelfs de Grondwet te overtreden en de massa doet niks om hen te stoppen. 

Voor elke welredenerende persoon, moet het gemakkelijk in te beelden zijn HOE EENVOUDIG het was, om miljoenen mensen een zekere dood in te sturen tijdens de wereldoorlogen en hoe gemakkelijk het was om 6 miljoen Joden naar de vernietigingskampen te sturen. Het gros van de mensen denkt niet na. De massa gelooft alles wat de politici en hun mainstream media vertellen. De MASSA wordt normaal gesproken enkel gestopt door HONGER en BLOED. Ik vrees dat het deze keer niet anders zal zijn.

"Wat gebeurt er als de regering haar eigen wetten overtreedt?"

De politiediensten denken ook niet na, en de weinigen die het wel doen, volgen de bevelen toch op omdat ze een hypotheek moeten afbetalen en een inkomen moeten hebben om hun gezin te voeden. Ze volgen bevelen op, net zoals de Duitse NAZI'S die Auswitch leidde, de bevelen opvolgde.

 Het is maar een masker, het is maar een prik, het is maar 3 weken!?  Binnenkort ook in uw land!

Alle excuses zijn welkom: Covid, Global Warming,... De EU & ECB zijn van plan om de komende maanden 300 miljard euro uit te geven. De EUSSR en de ECB voeren precies hetzelfde beleid als de VS: hyperinflatoire hoeveelheden fiatgeld uit het niets creëren. Zoals gewoonlijk zullen de meeste beleggers het pas beseffen als het te laat is om in te grijpen. Een willekeurige greep uit de verschillende social media, laat duidelijk zien dat de millenniums totaal GEEN IDEE hebben van wat er gebeurt en zal gebeuren in de nabije toekomst.

De westerse wereld van vandaag wordt duidelijk bestuurd door een stel achterlijke IDIOTEN die precies het tegenovergestelde doen van wat men zou moeten doen om uit een crisis te komen. Dat gezegd hebbende, weet dat de overheid altijd de spiegel is van de MASSA die niet denkt, die niet redeneert, die bevangen is door angst en enkel voor het (fiat)geld gaat, zonder enige moraliteit. Sodom en Gomorra zijn goede voorbeelden van wat de wereld van vandaag is geworden: het einde van een beschaving!


Belangrijke fundamentals:

 • slot

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Vrijdag 3 december 2021 – COVID is onder controle in Panama!


Bijgewerkte secties: Turkije, Hoe PF-grafieken interpreteren, Zilver

imagesCOVID is onder controle in Panama. Na 19 maanden, een snelle en agressieve reactie op de biologische dreiging, een snel vaccinatieplan en een unieke humanitaire hub, heeft Panama COVID-19 officieel onder controle verklaard. Maar wat betekent dat voor deze Midden-Amerikaanse natie?

Panama, een klein land met iets meer dan 4 miljoen inwoners, heeft een bevoorrechte locatie en heeft dankzij het zee- en luchtverkeer een reputatie opgebouwd als de Hub of the Americas. Dit unieke voordeel bleek met zoveel reizigers, echter een uitdaging tijdens de pandemie. Sinds november 2021 zijn de nieuwe gevallen gestaag onder de 250 per dag gebleven (minder dan 3 personen per honderdduizend). Ook zijn er voor de 19e achtereenvolgende week meer herstelden dan nieuwe gevallen.

Wat nu? In een ander interview zei Sucre dat MINSA (ministerie van Volksgezondheid) bekijkt of het in december 2021 het gebruik van maskers buitenshuis kan stopzetten, een belangrijke stap voor een regering die sinds maart 2020 op maskers heeft aangedrongen.

We hopen dat groepsimmuniteit binnen bereik ligt. Er zijn drie parameters om dit te bereiken: vaccinatiegraad, overdrachtssnelheid en de werkzaamheidspercentages van de vaccins. De oorspronkelijke schatting voor het bereiken van groepsimmuniteit, was het laatste trimester van 2021. We hopen dat we op de goede weg zijn, hoewel deze pandemie onvoorspelbaar is geweest en varianten betekenen dat er geen zekerheid is. Maar voorlopig gaat Panama de goede kant op.

images 1De autoriteiten hebben overuren gedraait om ervoor te zorgen dat de weg naar een sterke hernieuwde economische groei niet wordt vertraagd, en hun inspanningen werpen hun vruchten af. De Wereldbank schat dat de economie in Panama in 2021 met ongeveer 9,9% zal groeien, een benijdenswaardige prestatie voor gelijk welk land, vooral na een zo uitdagend jaar als 2020. In feite bereikte de groei op jaarbasis in het tweede kwartaal in 2021 maar liefst 40,4%, een absoluut recordkwartaal voor Panama. De meeste economische sectoren hebben hun niveau van vóór de pandemie bijna bereikt en veel scholen hebben de leerlingen na anderhalf jaar online leren weer veilig in de klas gezien. De veerkracht van Panama wordt opnieuw bewezen en we hopen dat we het licht aan het einde van de tunnel hebben gezien in de strijd tegen dit virus.

p.s. Het bovenstaande verhaal is erg gekleurd. In werkelijkheid is de situatie in Panama niet zo rooskleurig! De socialistische president Nito doet absoluut niet het juiste voor het land en blijft de nationale schuld vergroten. De vastgoedmarkt doet het niet goed omdat er maar heel weinig wordt gekocht en verkocht op niveaus die nog steeds veel te hoog zijn. We hopen dat het land snel weer terug normaal wordt. Dit gezegd hebbende, gebruikt Panama de Amerikaanse dollar en van zodra de hyperinflatie begint, zal het land net zoveel lijden als de VS. Hopelijk zullen de leiders sterk genoeg zijn om zich - op een bepaald moment - los te koppelen van de crashende Amerikaanse dollar en te gaan werken met de Balboa.


fed. reserve balance 2021 12 01

Alle excuses zijn welkom: Covid, Global Warming,... De EUSSR en de ECB gaan precies voor hetzelfde beleid als de VS: hyperinflatoire hoeveelheden fiatgeld uit het niets creëren. Zoals verwacht en zoals gewoonlijk zullen de meeste beleggers het pas beseffen als het te laat is om in te grijpen. Een willekeurige greep uit verschillende sociale media laat duidelijk zien dat de millenniums totaal GEEN IDEE hebben van wat er gebeurt en zal gebeuren in de nabije toekomst.

De westerse wereld wordt tegenwoordig duidelijk bestuurd door een stel IDIOTEN die precies het tegenovergestelde doen van wat men zou moeten doen om uit een crisis te komen. Dat gezegd hebbende, weet dat de overheid altijd de spiegel is van het VOLK, dat niet nadenkt, niet redeneert, beheerst wordt door angst en enkel voor het (fiat)geld gaat, zonder enige moraliteit. Sodom en Gomorra zijn goede voorbeelden van wat de wereld van vandaag is geworden: het einde van de beschaving!


Belangrijke fundamentals:

 • We krijgen het zwaar te verduren door een combinatie van een fout energiebeleid, buitensporige geldcreatie en slecht getimede mega bouwplannenslot
 • Negatieve reële rentetarieven slot

neg. real rates nov 21

Belangrijke technicals:

 • Tax selling en herstructureringen van de portfolio slot
slot slot
Margin Debt = krediet dat wordt gebruikt om effecten te kopen (aandelen, obligaties, ETF's, opties,...) We zien hier een "extreem bearish" niveau.
 De "GROTE crash" van de 21e eeuw zal waarschijnlijk eerst gebeuren, uitgedrukt in echt geld (of goud) VOORDAT het gebeurt in fiatgeld.
slot <- We verwachten xxxxxx

Zeer interessant maar helaas enkel in het frans met franse ondertiteling.

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Woensdag/donderdag 1, 2 december 2021 – Elke keer er een groot verhaal is in de media, kijk dan wat het grotere verhaal is waar men de aandacht VAN probeert af te leiden.


Bijgewerkte secties: Zon en zeldzame metalen, Landbouw, Koper, platina, non-ferro,
Grondstoffen op lange termijn, Grondstoffen in goud, Inflatie-index,
Obligaties algemeen & VS, Euro & Goud, US-dollar

big story

Elke keer er een groot verhaal is in de media, kijk dan wat het grotere verhaal is waar men de aandacht van probeert af te leiden. We hebben een verhaal met de naam COVID en een groter verhaal met de naam HYPERINFLATIE.

Er is een goede reden WAAROM we besloten om ook het COVID-verhaal te bespreken. Hoewel het verhaal geen link lijkt te hebben met het financieel-economische systeem, zijn we ervan overtuigd dat er een sterk verband is. Door uit te leggen dat COVID afleiding is en niks anders dan een ZWARE GRIEP, wordt het ook gemakkelijker te begrijpen en te accepteren dat het afleiding is voor iets veel gevaarlijkers.

Ook voor ons is het niet gemakkelijk te begrijpen hoe een pandemie en de vaccins werken. Om eerlijk te zijn, veel opzoekingswerk en de video's van Geert Vanden Bossche zijn een grote hulp. Sinds we zowel de medische als financiële kant van het hele verhaal zijn beginnen volgen, ontdekten we dat er VEEL VERBANDEN en doofpotaffaires zijn.

 • Hoe is de Omicron-variant Australië en Canada binnengekomen als de ongevaccineerden het land niet mogen verlaten of binnenkomen?
 • Waarom zijn er meer gevallen in volledig gevaccineerde staten en landen?
 • Als mensen nog steeds niet inzien dat er iets niet klopt in het hele COVID-verhaal, dan is er geen hoop meer.

electricity bill 2021

Het is “NIET” door COVID en de zogenaamde verstoring van de toeleveringsketen dat we hogere prijzen zien. HET is voornamelijk het resultaat van de exponentiële groei van de geldvoorraad!

De leugen gaat veel sneller rond dan de waarheid maar uiteindelijk komt die wel boven. Het nieuws over hoge inflatie begint bij de mainstream media door te sijpelen. Prijsstijgingen zijn zo belangrijk dat deze niet langer kunnen worden verdoezeld. De kans is groot dat COVID als excuus, niet zo lang meer zal werken. De prijs van elektriciteit, gas en boodschappen schiet al omhoog en mensen voelen duidelijk het verschil... zowel in Amerika als in Europa. De hele westerse wereld wordt getroffen. Dit is een GLOBAAL FENOMEEN: alle valuta's die de US-dollar als RESERVEVALUTA gebruiken, zullen de facto worden beïnvloed door de reeds aanwezige dollar-hyperinflatie. Het begint nu zichtbaar te worden in het algemene prijsniveau van goederen en diensten.

Hyperinflatie is een monetaire gebeurtenis. Het begint van zodra de MASSA beseft dat de centrale banken zoveel fiatgeld uit het niets hebben gecreëerd dat het geld geen waarde meer heeft. Wanneer mensen dit doorhebben, beginnen ze zo snel mogelijk al hun valuta om te zetten in HARDE ACTIVA. Of ze deze activa al dan niet nodig hebben voor consumptie, is niet relevant.

Hyperinflatie volgt een PARABOLISCH PATROON. Aanvankelijk stijgt het algemene niveau van diensten en goederen langzaam. Na verloop van tijd is er een versnelling totdat we het laatste deel van de cyclus ingaan: de exponentiële stijging. Vanwege dit patroon worden de meeste mensen verrast. Het duurt enkele maanden en soms een paar jaar vooraleer het "parabolische patroon" zichtbaar wordt. Omdat het patroon in functie staat van de acties van centrale bankiers, bankiers, politici, autoriteiten en consumenten, is het altijd erg moeilijk om de exacte TIMING te voorspellen. Daarom moet men zich voorbereiden en handelen VOORDAT het te laat is.

 

slot
Het is niet zeker of dit zal gebeuren maar de video is zeker het bekijken waard.  Eens de Centrale Bank geen weg meer op kan, is het kiezen tussen het land of de munteenheid... maar uiteindelijk gaan BEIDE kopje onder!
261822181 10159903093739439 3870748586664481707 n 
Een uitstekende video voor degenen die willen begrijpen wat inflatie werkelijk is.  

Belangrijke fundamentals:

 • We hebben PIEK OLIEslot

Belangrijke technicals:

 • In de regel worden financiële markten erg gevaarlijk wanneer ze beginnen te reageren op 'van horen zeggen'! slot
 • Zie grafiek.

slot

 © De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.

Categories: Financieel Nieuws

Twitter

Cron Job Starts