31
december
2019

DECEMBER 2019

Zoals de automobiel sector evolueert, zo evolueert ook de economie!

[Most Recent Quotes from www.kitco.com] [Most Recent Quotes from www.kitco.com]

Dinsdag 31 december 2019 - Zoals de dollar beweegt tussen Kerstmis en Niewjaar, zo zal de Amerikaanse munt in het nieuwe jaar bewegen.


Bijgewerkte secties: $-Goud, €-Goud,
 • Een oud spreekwoord op Wall Street: zoals de autosector zich gedraagt, zo zal de economie zich gedragen.
 • Een oud spreekwoord bij bankiers: zoals dollar beweegt tussen Kerstmis en Nieuwjaar, zo zal de Amerikaanse munt in het nieuwe jaar bewegen.
 • 38% van de Millenniums zijn pro-Communisme...het ziet er naar uit dat we de nachtmerrie nog eens zullen moeten beleven.
 • We maken een déja vue van Sodoma en Gomorrah mee.  Maar 10% begrijpt wat er aan de hand is, maximum 5% doet er effectief iets aan. De andere 5% heeft het lef niet om iets te doen. Ze hebben allerlei uitvluchten om niets te doen en rekenen er op dat de overheid hen zal redden. De overige 90% leeft in een sprookjesland van fiat papieren geld en onbeperkte schulden. Ze lijken er van overtuigd dat de geschiedenis zich NOOIT zal herhalen.
 • 95% van de beleggers denken dat Zwitserland (en Liechtenstein) veilig zijn...zoals in 1939 90% van de burgers er van overtuigd was dat neutrale landen zoals Nederland en België een veilige vluchthaven boden. Tegenwoordig bent u in Zwitserland, Hong Kong, Singapore....niet langer buiten bereik van de politiek.
 • Op dit moment verliest The Plunge Protection Team, de Gold Pool van de 21ste eeuw de strijd tegen goud en zilver, zoals ze die strijd ook in de jaren 1960-70 heeft verloren.
 • Wanneer in 2020 een democraat (lees socialist) president in de USA wordt, zal de hel losbreken.

Belangrijke technicals:

       ...lees verder in de abonneesectie

© Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Maandag 30 december 2019 - Onze updates voor het einde van het jaar


Bijgewerkte secties: Steenkool -zon & zeldzame mineralen, Landbouwproducten, Koper-Platina & non-Ferro's, US-Dollar, Zilver ,

Dit zijn de Gartman Regels

Screen Shot 2019 12 28 at 8.27.21 AM

 1. BREID NOOIT EEN VERLIESLATENDE POSITIE UIT!: Dit kan uw bankroet betekenen: denk aan Enron, Long Term Capital Management, Nick Leeson en tal van anderen.
 2. HANDEL ZOALS EEN HUURLING: Als traders/beleggers willen we aan de winnende kant van de trade staan, niet aan de kant die economisch correct is. We zijn boven alles pragmatici.
 3. MENTAAL KAPITAAL TROEFT ECHT KAPITAAL af: kapitaal bestaat in 2 vormen... mentaal en echt... het verdedigen van verlieslatende posities doet het echt kapitaal slinken. En het onmeetbaar mentaal kapitaal eveneens.
 4. IN BULL MARKTEN MOET EEN BELEGGER ALTIJD LONG OF NEUTRAAL BLIJVEN: Het omgekeerde is ook waar: in bear markten moet de belegger short of neutraal blijven. Er zijn weliswaar uitzonderingen, maar die zijn zeer zeldzaam.
 5. "MARKTEN KUNNEN LANGER ONLOGISCH BLIJVEN DAN U OF IK SOLVABEL:" Dit zei Lord Keynes jaren geleden en hij had gelijk. Dikwijls blijft het boelje onlogisch, wat de wetenschappers ons ook willen doen geloven.
 6. KOOP WAT STERK IS EN VERKOOP WAT ZWAK  IS. Selecteer de BESTE charts en koop enkel deze aandelen.
 7. DENK ZOALS EEN FUNDAMENTALIST MAAR HANDEL ZOALS EEN TECHNICUS: Blijf bullish... of bearish... maar enkel op voorwaarde dat de technicals en de fundamentals in dezelfde richting bewegen.
 8. HOUD UW SYSTEEM en PORTEFEUILLE EENVOUDIG: Complicaties brengen enkel verwarring en staan winsten in de weg.
 9. PROBEER DE MASSAPSYCHOLOGIE TE BEGRIJPEN, DIT IS BIJNA BELANGRIJKER DAN DE ECONOMIE BEGRIJPEN: Of eenvoudiger uitgedrukt in een Angelsaksisch spreekwoord, "When they’re cryin’ you should be buyin’ and when they’re yellin’ you should be sellin’!" (koop wanneer ze huilen en verkoop wanneer ze schreeuwen)
 10. DENK ER AAN DAT EEN KAKKERLAK NOOIT ALLEEN KOMT: De les van slecht nieuws is dat er meer slecht nieuws zal volgen... waardoor de situatie erger zal worden.
 11. BOUW WINNENDE POSITIES NIET TE SNEL AF MAAR ZORG DAT VERLIESLATENDE POSITIES ZOU SNEL MOGELIJK DE DEUR UIT ZIJN: Is verdere uitleg nodig?
 12. BLIJF AANDACHTIG: De markt geeft vaak signalen die gemist worden of geen aandacht aan wordt besteed... wees dus aandachtig en bekijk charts zo vaak als u kan.
 13. LET YOUR PROFITS RUN AND CUT YOUR LOSSES SHORT (laat uw winsten lopen en maak korte metten met uw verliezen). Dit is alleen mogelijk wanneer u uw portefeuille minstens 1x per week doorlicht.
 14. LUISTER EN VOLG HET VOORBEELD VAN MENSEN MET ERVARING. De beste piloten zijn oude piloten en de beste adviseurs zijn oude adviseurs. Het kost een gans leven om te begrijpen hoe een financieel systeem werkt. Koop dus geen advies van yuppies die meestal het verschil tussen een aandeel of een obligatie niet kennen. Vaak hebben ze nooit aandelen gehad.
 15. WEES UITERST VOORZICHTIG VOOR ELKE ADVISEUR die beweert een super-systeem te hebben om super-winsten te maken!  Het Kerstmannetje bestaat niet. Ongeacht of je een prive of een professioneel belegger bent, de problemen en de valstrikken zijn vaak dezelfde.
 16. ERG GEVAARLIJK TE BELEGGEN IN FINANCIELE PRODUCTEN GEFABRICEERD DOOR FINANCIELE INSTELLINGEN: wie dit toch doet, speelt tegen een partij (martkhouder) die de totaal-positie kent (terwijl jij ze niet kent) en erg gevaarlijk is omdat die partij over bijna ongelimiteerde fondsen beschikt waarmee een prijs gemakkelijk wordt gemanipuleerd.

     © Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Dinsdag & woensdag 24/25 december  - Is zilver uitgebroken?


Bijgewerkte secties: Aardgasaandelen, Uraniumaandelen, Banken & Financials, Ruwe olie , 

Zalig Kerstfeest en een Gelukkig 2020...

Merry Xmas and Happy Holidays to all...

  © Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Maandag 23 december 2019 - Het HOCUS POCUS van de CENTRALE BANKEN heeft 1000 miljard mandagen gecreëerd!?Bijgewerkte secties: Recessiebestendige aandelen, Recessiebestendige aandelen(hold), Biotech-farma, Olieaandelen, ,

Het HOCUS POCUS van de CENTRALE BANKEN heeft 1000 miljard mandagen gecreëerd!? De wereldwijde werkende populatie wordt op 3 miljard geschat. Laten we aannemen dat de gemiddelde persoon 200 dagen per jaar werkt. Dat geeft 1200 miljard werkdagen over een periode van 2 jaar. Met wat kunst- en vliegwerk kunnen de centrale banken en overheden het werk doen van meer dan 1000 miljard mandagen. Dat is alleszins beter dan werken en ligt in lijn met de MMT (Modern Monetary Theory) die will dat landen zichzelf welvaart kunnen bezorgen door geld te drukken. De maatschappij, het systeem van de centrale banken, de politiek; alles is zo rot als kaas en het lijdt geen enkele twijfel dat dit weldra in de grootst mogelijke ellende zal eindigen. (Von Greyenz)

Niet moeilijk om te beseffen hoe China in het afgelopen decennium de hoge groeivoet heeft kunnen handhaven ondanks meer autoriteit en meer overheidscontrole. Het antwoord is schulden... China creëerde GROTE SCHULDENBERGEN (en fiat geld). Maar wanneer de dag van de afrekening komt, beschikt China over fysiek goud om zijn onderhandellingspositie te versterken. De VS zal waarschijnlijk alleen PAPIEREN GOUD hebben.

"China zou 20.000 ton goud hebben, de VS minder dan 8.000 ton."

De keizer draagt geen kleren. Wanneer de wereld ontdekt dat we de afgelopen 100 jaar hebben geleefd in een wereld vol illusies van vals geld, valse activa en valse schulden, zal dit leiden tot de grootste schok in de financiële geschiedenis van de wereld.Stilaan sijpelt de bittere realiteit door in de hoofden van politici en centrale banken, maar ze begrijpen blijkbaar nog altijd niet in welke miserie dit zal eindigen. Ze zijn niet voorbereid om te doen wat ze zouden moeten doen: kostenbesparingen. In de plaats daarvan blijven ze fiat geld uit de lucht plukken. Ze lonken naar de RIJKE MULTI-NATIONALS en naar de burgers om deze kapot te belasten. Ze begrijpen niet dat socialisme ten dode is opgeschreven wanneer het geld van anderen wordt uitgegeven. 

"Hallucinant is dat veel spaarders leven met het idee dat ze veilig zijn wanneer ze in fiat papieren goud beleggen. Hetzelfde geldt voor zij die fysiek goud en zilver NIET BUITEN POLITIEK BEREIK bewaren. Ook ZWITSERLAND & LIECHTENSTEIN zijn geen veilige plaatsen en daar kunnen vandaag Hong Kong en Singapore aan toegevoegd worden.

Belangrijke fundamentals:

 • Vliegtuigen die neervallen en een vermist ruimtetuig zijn niet bepaald factoren die vertrouwen inboezemen. Boeing is een belangrijke speler op de defensiemarkt. Het bedrijf blijft draaien, maar het stapelt de flaters op. Een kwestie van tijd alvorens activistische actievoerders het mes op de keel zullen zetten. Een blik op de PF-chart van Boeing zegt meer dan 40 pagina's fundamentele analyse. .
 • Het instorten van het fiat geld en van geld in de vorm van schulden zal waarschijnlijk gelijktijdig gebeuren met het instorten van de US-Dollar.
 • Fundamenteel zijn we nu aan het einde van de bull markt. Dat einde zal met een fikse klap komen en lang zal het niet meer duren. Deze ongelooflijke stierenmarkt kan een top bereiken tussen nu en december 2020. Niet alleen Wall Street, maar alle beurzen zullen de klappen voelen. Wie op correcties nog koopt, zal zich dit zwaar beklagen. Er zitten zware verliezen aan te komen.  
 • Op de scheepvaartmarkt staan grote wijzigingen te gebeuren. Denk daarbij ook aan hogere olieprijzen. Het is belangrijk er aan te herinneren dat raffineerders en rederijen miljarden dollars geïnvesteerd hebben om klaar te zijn. Sommige rederijen hebben zuiveringsinstallaties geplaats. Deze kosten miljoenen dollars per stuk en laten toe om de zwaveluitstoot te verhinderen of toch alleszins sterk te verminderen. Dit laat de rederijen in kwestie toe goedkopere producten te gebruiken. Raffinaderijen hebben anderzijds geïnvesteerd in technologie om zwavelrijke olie om te zeggen in brandstof van hogere kwaliteit.De GROENE IDIOTIE heeft al een ZWARE IMPACT op de energieprijs...dure brandstof is een CATALYSATOR voor het algemeen prijsniveau (prijsinflatie).
 • Een nieuwe vastgoed CRASH is vlakbij. In december meldde de ...lees verder in de abonneesectie

 Belangrijke technicals:

 • Technisch zijn we NOG NIET aan het einde van deze ongelooflijke bull market Denk aan de STOP BUY. Hoe dan ook, de situatie is zo fragiel en gevaarlijk en de zeepbel zo groot dat een ZWARE CRASH op eender welk moment kan gebeuren. Daarom adviseren we om niet in aandelen te beleggen: wanneer de markt implodeert zal het onmogelijk zijn om er nog uit te raken...tijdens de crashes van 1929 en 1987 was het eveneens onmogelijk om te verkopen. Houd er rekening mee dat wegens de SCHULDENZEEPBEL en FIAT GELD de situatie een stuk explosiever is dan in 1987 en in 1929.
 • Wanneer de beurskoersen starten aan hun race naar de bodem, verwachten we verliezen van minstens 95%.
 • Zodra de edelmetalen zich laten zien, zal zilver ...lees verder in de abonneesectie

© Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Vrijdag 20 december 2019 - De komende implosie van de superzeepbel wordt verschrikkelijk.Bijgewerkte secties: Juniors, ,

De Gaulle"De autoriteiten liegen, bedriegen, drukken waardeloos geld op grote schaal, verhogen de belastingen, duwen hun burgers dieper in de schulden, bezondigen zich aan de creatie van Ponzi Schema's en doen alles wat mogelijk is om aan de macht te blijven."

Geen enkel land publiceert CORRECTE inflatiecijfers en dit doen ook de BIS & IMF niet.  Ze manipuleren ALLEMAAL de cijfers in hun voordeel. De Federal Reserve gebruikt de Core Personal Consumption Expenditures (PCE) index voor haar inflatiecijfer. De PCE, die prijsstijgingen registreert voor de consumptie van de Amerikaanse huisgezinnen, is dit jaar gedaald van 1.8 percent tot 1.6 percent. Analysten voorspellen valselijk dat over de komende 5 jaar de inflatie minstens onder dit niveau zal blijven. 

De gemiddelde Amerikaan weet echter dat overal rondom hem inflatie is. Bijna de helft van de Amerikaanse arbeiders verdient minder dan $30,000 per jaar en bijna 40 percent heeft geen $400 beschikbaar voor dringende uitgaven.

CPI 2019


bernanke

"Geld = Schulden & Schulden = Geld"

In 1913 bedroeg de officiële Amerikaanse schuld $2.91 miljard. In 1971, toen President Nixon loog over het tijdelijk loskoppelen van goud en dollar, bedroeg de schuld $398 miljard. In 2019 is de nationale schuld officieel gegroeid tot $23,000 miljard. Politici lenen geld om aanhangers te belonen en om stemmen te kopen. Zelf worden ze er uiteraard ook beter dan.

Het vergde 107 jaar voor de creatie van schulden en verplichtingen voor een bedrag van meer dan $2 quadriljoen, maar het meeste daarvan werd in de laatste 25 jaar gegenereerd. De wereldwijde schuld ging dit decennium van $80 triljoen naar $258 triljoen. Dit toont eens te meer aan dat de schuld in de eindfase exponentieel toeneemt.

De schuld is de laatste 20 jaar gestegen, maar wat we de komende 5 jaar zullen zien, zal nog spectaculairder zijn. De centrale banken zullen proberen om het systeem overeind te houden, en ze wagen zich aan de grootste geldcreatie uit de menselijke geschiedenis. Het zal meer dan $2 quadriljoen kosten om het systeem te redden, inclusief  derivaten en het shadow banking systeem. Hyperinflatie zal die cijfers door het plafond jagen. De ontwaarding van fiat geld is het meest gebruikte systeem door de overheid om de mensen van hun geld te beroven. Door de waarde van het geld te vernietigen, worden alle mensen beroofd van hun spaargeld en hun pensioen.

"Binnen 5 jaar zullen pensioenfondsen en tegoeden bij verzekeraars (inkl. Tak 23 & Tak 21) minder dan 5% waard zijn van wat ze nu waard zijn."

Een implosie op korte termijn betekent niet dat de problemen achter de rug zullen zijn. Het betekent enkel dat schulden en activa in een zwart gat zullen verdwijnen. De schulden zullen weg zijn en alle valse papieren activa zoals $1.5 quadriljoen aan derivaten eveneens. Zowat alle obligaties zullen waardeloos worden. Pensioenfondsen en tegoeden bij verzekeraars zullen minder dan 5% waard zijn van wat ze nu waard zijn (inkl Tak 21 en Tak 23 producten). Vastgoed zal niets meer waard zijn omdat er geen geld zal zijn om vastgoed aan te kopen. Veel bedrijven zullen overleven, maar hun winsten zullen crashen en hetzelfde zal gebeuren met hun P/E ratios. In reële termen zullen de beurskoersen met 95% dalen. 

Gebouwen en grond  zullen er nog zijn, maar zullen bijna niets meer waard zijn. En wanneer dan de Marxistisch/Socialistische overheid aan de macht komt zullen ze ofwel alles aanslaan ofwel het zo zwaar belasten dat de eigenaars moeten verkopen. Dit is al meermaals in de geschiedenis gebeurd en het zal opnieuw gebeuren.

nota: de geschiedenis leert dat tijdens een economische depressie, LINKS ALTIJD aan de MACHT komt en blijft.

Een wereldeconomie gebaseerd op vals geld en valse waarden zal heel veel tijd nodig hebben om zich te herstellen. Dat zullen tientallen jaren of meer zijn. Zimbabwe zit nog altijd in een depressie. Argentina doet het zo slecht dat de overheid zelf de export van landbouwproducten moet belasten. In Venezuela sterven de mensen...


compliance gestapoWetgeving is meer dan een echte plaag geworden. De overheden hebben zich in ons persoonlijk leven gewrongen en controleren alles wat we doen. Orwell had gelijk, BIG BROTHER volgt elke stap die we zetten. Wanneer het systeem instort, gebeurt hetzelfde met de overheid die de mensen dan niet langer in de gaten kan houden. De staat zal dan zonder geld vallen en zonder systemen die noodzakelijk zijn om de mensen te controleren.


Wanneer de beurskoersen dalen, zullen de edelmetalen hun haussemarkt verder zetten. Die hausse begon in 1971. Het laatste been begon in 2002. Wie daar aan twijfelt, moet naar de PF- charts kijken van goud die wij op onze sites publiceren in US dollars, Euro, Zwitserse frank, Pond Sterling, Aussies, Loonies, Krona, Yuan, Indiase Rupees, Zuid-Afrikaanse Rand,...

Belangrijke fundamentals:

Dit is het voorspel van prijsinflatie in 2020.

 • Suiker heeft een nieuw piek bereikt in 2019
 • De koffieprijs stijgt
 • Cacaoprijzen zijn hoger.
 • Olie werd duurder op een positiefv EIA rapport.
 • Analisten wijzen op de record price-earnings ratio. Die staat nu bijna op 30, wat 2x zo hoog is als gemiddeld het geval is. Dat wil zeggen ...lees verder in de abonneesectie

Belangrijke technicals:

 © Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Woensdag 18 december 2019 - Uniek: Goldonomic adviseert om aandelen te verkopen alhoewel er een STOP-BUY signaal is bij de beurs indices!.


Bijgewerkte secties: Vermogensallocatie, Wereldbeursindices in echt geld (goud), 
Lange termijn beursindices, Royalties, Majors,

russian rouletteDe huidige situatie op financieel en economisch vlak kan vergeleken worden met een Russische Roulette. Dit is BLUFPOKER, noch meer of noch minder.

De belangrijkste beursindices zijn uitgebroken en we hebben nu een STOP-BUY situatie. In andere woorden: technisch gezien krijgen we op de huidige koersniveaus een KOOPADVIES. Vanwege het enorme risico die met een zeepbel komen, raden we echter TEN STELLIGSTE AF om aandelen te kopen. Integendeel, we adviseren om aandelen op de huidige niveaus te VERKOPEN en het geld in VEILIGERE financiële instrumenten te beleggen....meer hierover in de abonneesecties.

Wie luistert naar JP Morgan door goud en zilver te verkopen en aandelen te kopen, mag de borst nat maken: hij of zij zal met een onprettige verrassing geconfronteerd worden. En een hoge prijs betalen voor deze beslissing. JP Morgan kocht eerder dit jaar grote hoeveelheden fysiek zilver, iets wat weinigen weten. Dat zilver is nodig om de papieren zilvermarkt te blijven manipuleren. Een bepaalde hoeveelheid FYSIEK goud & zilver is nodig om de PAPIEREN MARKTEN te manipuleren. 

Het is 100% duidelijk dat de Grote Depressie van de 21ste eeuw een PRECIEZE herhaling is van de Grote Depressie van de jaren 1920-30s. In de onderstaande video's hieronder dienen alleen de namen en de gebeurtenissen gewijzigd, niets anders. De gelijkenissen zijn spraakmakend en bewijzen opnieuw dat de mensheid niet leert van de fouten gemaakt in het verleden. 

   

nota: een Stop-Buy betekent dat een aandeel, obligatie, grondstof of index gekocht kan worden nadat de koers door een weerstandsniveau breekt. Technisch gesproken is dit een KOOPSIGNAAL.

Belangrijke fundamentals:

 • Verwacht geen HOGERE koers voor het Pond Sterling. De Britten zijn zeer tevreden met de huidige koers en zullen proberen om die op dit niveau te handhaven.
 • JPMorgan Top 2020 Trades: verkoop goud en koop aandelen...maar de bank koopt zelf tonnen zilver (en manipuleert de goudprijs)!
 • xxxx zag het advies door Atlantic Equities opgetrokken tot Overwogen. Het aandeel zou een opwaarts potentieel van 20% hebben met een koersdoel van $75 per aandeel.
 • xxxx zag de koers opveren nadat het een contract van een jaar aankondigde voor één van zijn drilschepen in Trinidad and Tobago.
 • Bitcoin is het goud van de dwazen. De echte goudprijs heeft zijn BACKTEST afgemaakt en zal stijgen in 2020. Wanneer het goud in prijs stijgt, kan het allemaal snel gebeurd zijn. De kunst bestaat er in om GOUD en ZILVER te bezitten ALVORENS de grote massa als gek aan het kopen slaat.

 • ETF's zijn BUITENGEWOON GEVAARLIJKE beleggingsinstrumenten. U mag er in geen enkel geval in investeren. Diegenen die GELOVEN dat de situatie zal opgeklaard worden en dat er geen dramatische afloop zal zijn, zullen bij verrassing genomen worden. 

Belangrijke technicals: 

 • Het ziet er naar uit dat de olieprijs aan een volgende opwaartse beweging is begonnen. Meer hierover in de volgende updates. 
 • Uiteindelijk dient het netto rendement van een beurs uitgedrukt in goud. De afgelopen jaren was dat netto rendement ERG SLECHT. Over de afgelopen 5 jaar was er wat consolidatie. Het ziet er echter naar uit dat de dalende trend weldra hervat zal worden. Zie hieronder - de kaarsgrafiek van de DAX (Duitse beursindex uitgedrukt in echt geld of goud). ...lees verder in de abonneesectie

DAXGold

 • xxxx is juist uitgebroken uit een consolidatie-accumulatie en is STERK KOOPWAARDIG op de huidige koersniveaus. Kijk ook eens naar de vooruitgang geboekt door de zilvermijnen over de afgelopen 2 maanden: xxxx (+59%), xxxx (+66%) . Rekening gehouden met het feit dat de SP500 niet bijzonder sterk presteerde, was de prestatie van de mijnbouwaandelen duidelijk beter. ...lees verder in de abonneesectie

...lees verder in de abonneesectie  
 xxxx uitbraak + sterk koopwaardig
 10 week % week versus SP500

 © Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Maandag & dinsdag 16-17 december 2019 - De wereld loopt slaapwandelend in een depressie.


Bijgewerkte secties: £-Goud & £/€/$, Wereldbeursindices, ,
Screen Shot 2019 12 12 at 6.27.31 PM
Een zware nederlaag voor communist Corbyn en een nieuwe wind voor de Brexit
. Exit polls gaven Boris Johnson’s Conservative Party een beslissende meerderheid in de 3de Britse parlementsverkiezingen in 6 jaar tijd. De verkiezingen werden beschouwd als de belangrijkste in een generatie. De Conservatieven veroveren 368 zetels - een meerderheid van meer dan 80 - en Labour verliest zwaar en houdt nog slechts 191 zetels over.

De Tories winnen 51 zetels, Labour verliest er 71. Corbyn krijgt dus een flink pak slaag. De Scottish National Party (SNP) behaalt 55 zetels (een winst van 20), de Lib Dems behalen volgens de exit polls 13 zetels (+1).

Het Verenigd Koninkrijk is goed voor ongeveer 1/3de van het inkomen van de EU. Na de Brexit zullen de andere lidstaten het gat moeten dichten. Het is daarom 100% zeker dat de belastingen in de eurozone FLINK zullen stijgen.

"De EU's Green Deal is een deja vue van Hoover & Roosevelt's Great New Deal die de wereld in een diepe recessie hield tot na de Tweede Wereldoorlog."

UrsulaDe EU's Green Deal is een deja vue van Hoover & Roosevelt's Great New Deal die de wereld in een diepe recessie hield tot na de Tweede Wereldoorlog. Het werkte toen niet, dus WAAROM gaan die IDIOTE POLITICI nogmaals hetzelfde proberen? Wat is er fout met die mensen? Weinig mensen begrijpen dat de Great New Deal bedoeld was om de USA uit de Great Depression van de jaren 30 te tillen. De ingreep werkte niet en we moesten wachten tot na het einde van de Tweede Wereldoorlog alvorens de economie weer begon te groeien.

Volgens Ursula  (de EU) zal de "European Green Deal" de klimaatcrisis oplossen en de economie veranderen. Het mechanisme zal minstens 100 miljard euro mobiliseren. Hoe zal de EU dit bedrag kunnen ophoesten? In aanvullende documenten staat te lezen dat om de huidige 2030 emissiedoelstellingen te halen bijkomend elk jaar 260 miljard euro in investeringen noodzakelijk zal zijn. Dat geld moet zowel van de overheid als van de privé komen. Het uiteindelijk bedrag zal boven dat cijfer uitkomen (lees: meer BELASTINGEN en meer FIAT geld)

De Europese Green Deal roept de Europese Investeringsbank op om met een degelijke investeringsplan te komen (lees: MEER SCHULDEN) in het volgend decennium om de kloof te dichten en om de groene richting in te slaan. 

Om aan dat geld te raken is een meer radicale transformatie noodzakelijk van de Europese financiële sector en van het belastingstelsel. “Alle EU instrumenten moeten in die groene richting gedraaid worden, inclusief deze gebruikt door de Europese Centrale Bank en de financiële regelgevers, de Europese Investeringsbank, structurele fondsen, investeringsfondsen en fondsen voor KMO's. Een groene richting houdt ook belastingen op Europees niveau in (met de implementatie van CRS)Het hertekenen van het financieel landschap houdt ook in dat Deutsche Bank (en Commerzbank) uit hun bijna-bankroet positie getild worden.

 

Belangrijke fundamentals:

 • De wereld gaat slaapwandelend een depressie tegemoet. Deze zal wereldwijd de valuta's vernietigen.
 • QE voor het grote publiek om de overheid te financieren en om stemmen te kopen. Deze mannen zullen nooit een beurscorrectie met 20%+ laten gebeuren die hen zou dwingen tot QE tot in de eeuwigheid. Ze zullen rechtstreeks kiezen voor QE tot in de eeuwigheid. 
 • Deze komende QE zal bestaan uit transfers van de overheid om de consumptie te stimuleren. Dit is de “QE voor de het grote publiek” waar linkse economen en politici voor vechten. Het wordt “Milton Friedman’s fameuze ‘helicoptergeld” in de realiteit. De Fed wenst inflatie en zal die krijgen, beter en harder dan ze had gehoopt. ...lees verder in de abonneesectie

Belangrijke technicals:

 

  © Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Donderdag-vrijdag 12-13 december 2019 - Dit is het begin van de "Grote Depressie van de 21ste eeuw"!


Bijgewerkte secties: ,

santa bankrupt 2019De globale “RESET van het systeem” is begonnen. De grote vraag of het economisch moeras waarop we gebouwd hebben in 2020 eindelijk in alle details zichtbaar zal worden.? Zelfs de inflatie-cijfers, die valselijk als "positief" worden verkocht , zullen de statistieken van de kerstperiode niet kunnen redden. Dramatisch slechte kerstverkopen zullen de illusie van een stabiele westerse wereld eroderen. Dit met gevolg dat de mensen zich vragen zullen beginnnen te stellen. In Frankrijk stellen de gele hesjes trouwens al meer dan een jaar dergelijke vragen.

"In Franrijk stellen de gele hesjes zich al meer dan een jaar vragen."

Willen we de omvang van het fictieve economisch herstel meten, dan moeten we kijken naar de fundamentals (en niet naar de beurs) om te vast te stellen of er al dan niet sprake is van een verbetering. Spijtig genoeg schetsen de meeste publikaties & Media een vals beeld van de realiteit. De cijfers zijn GEMANIPULEERD om ze beter te doen schijnen dan ze in werkelijkheid zijn.

Op basis van relatief betrouwbare informatie kan worden gesteld dat ons economisch systeem instabiel geworden is. We zijn op een punt gekomen waar zelfs de gemanipuleerde cijfers in negatief territorium duiken.

De VS produceren en exporteren niet veel meer dan landbouwproducten. China heeft zijn export al minstens 3 maanden op rij zien dalen. Zuid-Korea, een andere productie- en exportreus in Azië (nummer 5 in de wereld) zag zijn export al 11 maanden op rij dalen. De Japanse export daalde met 9.2% in oktober,dit is de grootste daling in 3 jaar tijd.  De EU doet het slecht en de economen beschouwen Duitsland al in een staat van recessie. De Duitse BBP-cijfers worden door de overheid stelselmatig naar boven aangepast.

"De handelsoorlogen en de opwarming van de aarde zijn een rookgordijn opgetrokken door de overheid om de bittere realiteit te verbergen."

De handelsoorlogen en de opwarming van de aarde zijn een déja vue van wat Hoover en Roosevelt tijdens de GROTE DEPRESSIE deden. In een poging de realiteit te verdoezelen, maakten ze de situatie erger. Deze keer zullen BEDRIEGLIJKE VROUWELIJKE politici (Ursula wil €100 miljard uitgeven aan de opwarming van de aarde) geen wegen of bruggen bouwen,...neen, deze keer wordt het erger. Ze zijn van plan om het geld van de belastingbetalers te spenderen aan IDIOTE, NIET-ECONOMISCHE, ONRENDABELE groene projecten.

Hun acties hebben de bedoeling de economische crash te verdoezelen. Ze zullen echter niet kunnen vermijden dat de economische zeepbel zal leeglopen.  Een enorme zeepbel die werd veroorzaakt door massieve schulden en door het onbreken van vraag door de consumenten wegens een gebrek van spaargeld en  reeel inkomen.

Belangrijke fundamentals:

 • Jaren geleden verloren de Griekse gepensioneerden 50% van hun inkomen. Morgen verliezen de Franse gepensioneerden 30% van hun inkomen en de laatste private pensioenfondsen zouden genationaliseerd worden (eigenlijk aangeslagen) door de Franse communisten. ...lees verder in de abonneesectie
 • De koers van Aramco steeg bij het beursdebuut en de Saoedi's ...lees verder in de abonneesectie
 • Banken (en vooral de Europese banken) zijn er VRESELIJK aan toe. Alleen idioten en achterlijke mensen bewaren hun geld bij deze banken.
 • Technisch gesproken is DEUTSCHE BANK BANKROET!!! Wie geld bij deze bank heeft uitstaan, moet een vijs los hebben. Commerzbank zit in even slechte papieren.

bookvalue banks eu 2019

Belangrijke technicals:

 © Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Woensdag 11 december 2019 - Paul Volker, de laatste president van de FED "met hersenen" is gestorven op de leeftijd van 92.


Bijgewerkte secties: ,

VolkerPaul Volker stierf op de leeftijd van 92. Hij was voorzitter van de Federal Reserve onder de presidenten Jimmy Carter en Ronald Reagan. Hij temde de inflatie met rentevoeten tot 22% en kraakte tevens de verwerkende industrie, de landbouw, het vastgoed en de goudprijs.

"Volker was de laatste president van de FED die iets goed deed."

Vandaag hebben we negatieve en lage rentevoeten die aangeven dat het einde van de obligatiemarkt in zicht is. En het einde van de obligatiemarkt betekent ook het einde van het fiat geld. Centrale banken, het IMF, de FED, de ECB panikeren omdat in tegenstelling tot wat men beweert er GEEN GROEI is. De recessie wordt in verschillende landen duidelijk zichtbaar, Frankrijk is daar een goed voorbeeld van. Die recessie is het voorspel van de grote depressie van de 21ste eeuw. 

"De huidige generatie kan niet geloven dat het geld waarmee ze geboren is, gedoemd is om te verdwijnen."

De centrale banken hebben de rentevoeten naar abnormaal lage niveaus geduwd en de schulden zijn abnormaal hoog. Als gevolg hebben we RECORDZEEPBELLEN op de beurzen, de vastgoed- en de obligatiemarkten. Belangrijk om te beseffen is dat dit ONJUISTE en GEVAARLIJKE signalen naar de ondernemers stuurt.  (Von Mises). In feite zijn de centrale banken NU al volop bezig om de SCHULDEN TE MONETARISEREN. Elke econoom weet dat het monetariseren van schulden altijd eindigt in HYPERINFLATIE.

De dag dat de beurs en de obligatiemarkt instorten, zal er op de wereld geen enkel SOLVABEL pensioenfonds meer bestaan. Op dat ogenblik zullen alle inspanningen die de autoriteiten vandaag leveren (exclusief de mensen dwingen om langer te werken,...) tevergeefs zijn.

"Wanneer de rentevoeten naar nul en zelfs daaronder geduwd worden, kan dit niet anders als slecht aflopen."

Op een bepaald moment zullen alle fiat valuta's instorten en de mensen zullen in paniek op goud en zilver storten. Alleen nadat de overheid OPHOUDT met te proberen het systeem te controleren, en de schulden gesaneerd worden, kunnen we terugkeren naar een systeem van echt geld. Pas dan zal de economie opnieuw op een gezonde manier groeien. Tijdens dit proces zullen alle bezitters van aandelen, obligaties en vastgoed gevoelige verliezen lijden. We weten alleen niet WANNEER dit zal gebeuren. Daarom moet u NU al voorbereid zijn. 

 

Belangrijke fundamentals:

 • Chinese handelsdata tonen aan dat de handelsactiviteit met de VS op jaarbasis met 23% is gedaald wat bijna ongelooflijk is. Dit alls gevolg van de handelsoorlogen tussen de VS en China.
 • Uitstekend interview met Peter Schiff. Deze video moet IEDEREEN zien. Het is een opfrisser voor wie basiskennis economie heeft en een goede introductie voor wie dit niet heeft.
 • ...meer in de abonneesectie
 • Dit plaatje is voor iedereen die KUNST nog altijd niet begrijpt. Vooral MODERNE KUNST heeft geen of weinig waarde. Ze vertelt ons wel wat fiat geld waard is: NIETS. Op Art Basel in Miami plakte artiest Maurizio Cattelan een banaan tegen de muur en die was plots USD120,000 waard. Het kusntwerk werd verkocht aan een Franse verzamelaar. Een andere kunstenaar bij name van David Datuna trok de banaan van de muur en at ze op tijdens een ‘performance art’ met als titel “Hongerige Kunstenaar”. Waarde: zero. Nog een andere kunstenaar riep zonder enig gevoel van ironie naar de bijtgrage kunstenaar, “Zijt ge gek? Dit is aartsdom.” Maar geen nood, een andere gelijkaardige banaan werd verkocht aan USD 150,000. Zo werken ook de centrale banken. Nog een beetje meer NOT-QE en dan betalen we allemaal  USD 1,000,000 voor een banaan?

art

Belangrijke technicals:

 © Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Maandag/dinsdag 9-10 december 2019  -  De Brexit: waarom is het zo hard en waarom is het UK nog altijd in de EU? 


Bijgewerkte secties: Bedrijfsobligaties, $-Goud (zie de kaarsgrafieken) , Majors 
(de HUI-kaarsgrafieken)
,

Screen Shot 2019 12 07 at 3.39.55 PMIn Frankrijk hebben veel mensen niet VOLDOENDE geld om hun kinderen fatsoenlijk te voeden. In de EU en in Frankrijk is al het geld van anderen uitgegeven en de schulden hebben er gevaarlijk hoge niveaus bereikt. Macron heeft zodoende geen enkele keuze en moet het pensioenstelsel saneren. Dat komt neer op het drukken van de kosten, de mensen langer te doen werken en het afnemen van financiële privileges,... Het probleem is dat over de afgelopen jaren het ECHTE inkomen van de Fransen al sterk is gedaald. De overheid kan de inflatiecijfers manipuleren, maar niet de realiteit. De realiteit is dat het gemiddeld inkomen in de Franse lagere klasse (Euro 1,000 tot Euro 1,400) niet volstaat om de eindjes aan elkaar te knopen. Voor gepensioneeerden is de situatie zelfs nog erger.

no inflation 2019 12 07

De Brexit: waarom is het zo hard en waarom is het UK nog altijd in de EU? #1 is dat het fout is om politici beslissingen over economische zaken te laten nemen, #2 is dat deze professionele politici hun eigen agenda hebben en geen zier geven om de burgers, #3 is dat er veel MACHT mee is gemoeid en wie macht zegt, zegt ook GELD. 

In plaats van VRIJE MARKTEN, hebben we POLITIEK GEREGULEERDE MARKTEN...met politici die beslissen welke tomaten ingevoerd mogen worden en waar die mogen worden verkocht. De politici bepalen hoeveel koeien iemand mag hebben en aan welke prijs die mogen verkocht worden. Of waar aardappelen mogen groeien en hoeveel ze moeten kosten. Iedereen met een beetje hersenen beseft dat dergelijk systeem gedoemd is om te mislukken.

In tegenstelling tot wat iedereen denkt, eindigen politiek gecontroleerde markten met lobbying ALTIJD in monopolies, oligopolies en COMMUNISME. Een vrije markteconomie of een economie gecontroleerd door ondernemers geeft het tegendeel: lagere prijzen, minder schulden en welvaart voor iedereen.

"Laat politici de Sahara BEHEREN en binnen 5 jaar is alle zand er verdwenen."

De zaken zullen in 2020 nog slechter gaan en de situatie wordt ernstig. Volgend jaar kan het jaar worden dat de resterende 93% van het stadion in slechts 5 minuten gevuld raakt.  

Waarom blijven  ze als een stel bezetenen fiat geld uit ijle lucht scheppen?…

De schulden zijn te hoog, de inkomens van de overheden zijn te laag en de enge politici verkozen door achterlijke mensen zitten in de knoei. Op maandag 25 november 2019 pompte de Federal Reserve Bank of New York in totaal  $118.5 miljard in het U.S. financieel systeem. De volgende dag, dinsdag 26 november, injeceerde de Federal Reserve Bank of New York nogmaals $92.7 billion in de vorm van $72.75 miljard in overnight repos en $19.95 miljard in 14-daagse repos. Op woensdag 27 november injecteerde de Fed of New York nogmaals in totaal $108.95 miljard door $87.9 miljard in overnight repos en $21 miljard in 15-daagse repos te accepteren. Op vrijdag 29 november stopte de Fed Reserve of New York $88.45 miljard in de financiële markten in de form van overnight repos. En begin deze week pompte de Federal Reserve Bank of New York nogmaals $97.9 miljard in het systeem

Belangrijke fundamentals:

fed balance sheet vs. gold price 2019

<- Balans van de Fed & Centrale Banken vs. de goudprijs

   

Belangrijke technicals:

© Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.

 


Donderdag/vrijdag 5-6 december 2019 - Europa wil de ganse economie in een groene richting stueen en dit zal de ganse EU-economie vernietigen.


Bijgewerkte secties: Obligaties USA, Obligaties Europa, ,

Screen Shot 2019 12 04 at 10.47.59 AM

Europa stuwt de ganse economie in een groene richting en is zo de ganse EU-economie aan het vernietigen.

De (onverkozen) politieke elite van de EU ziet het klimaat als een stemmenronselaar, plus als een bron van inkomsten (meer belastingen).  Bovendien geeft dit een bijkomende controle over de economie. Een controle die onder normale omstandigheden onmogelijk zou zijn.

Het is tevens een reactie op de realiteit dat de EU veel energie consumeert en ze die energie moet inkopen van regimes die politiek instabiel zijn. [Om een of andere idiote 'groene' excuus wordt de voor de hand liggende oplossing, nl. Uranium verder weggeduwd].  De Green Deal zal de rug van de Europese economie breken en de EU richting meer communisme voeren.

"Wanneer de kost van energie te hoog wordt, zal een economie altijd sterven."

Iedereen begint te zien dat er iets niet in orde is...Hoe dan ook, de multi-miljoen-dollar vraag die op de lippen van de meeste mensen ligt, is hoe lang het zal duren alvorens er iets ernstig gebeurt. Het antwoord is hieronder te vinden. Erg gevaarlijk is de realiteit dat het stadion tijdens de laatste 5 minuten van 7% naar 100% wordt gevuld.

“EXPONENTIELE BEWEGINGEN ZIJN altijd TERMINAAL"
Hier volgt een wetenschappenlijke uitleg over hoe exponentiêle bewegingen evolueren en hoe ze eindigen. Stel u een voetbalstadion voor dat met water wordt gevuld, druppel per druppel. Iedere minuut valt een druppel in het stadium en het aantal druppels verdubbelt elke minuut. Het gaat dus van 1, 2, 4, 8, 16, 32 naar 64 enzovoort.

Hoe lang duurt alvorens het stadion helemaal  vol is? Een dag, een maand of een jaar? Het vullen duurt slechts 50 minuten.
Hoe vol is het stadion na 45 minuten? De meesten gokken op 75 tot 90%; het antwoord is slechts 7%.
Echter, tijdens de laatste 5 minuten wordt het stadion gevuld van 7% naar 100%.

Belangrijke fundamentals:

 • Nieuwe tarieven van U.S. President Trump dreigen 100% heffingen op te leggen voor $2.4 miljard aan Franse import. Hij kondigde tevens staaltarieven aan voor Brazilië en Argentina, waarbij deze beide laatste landen er van worden beschuldigd hun valuta's te hebben gemanipuleerd. Dat is een vreemde aanklacht, zeker wanneer rekening gehouden wordt met het feit dat de Argentijnse regering alles heeft gedaan om de koers van zijn dalende munt op te krikken.
 • xxxx wil een zero CO² uitstoot tegen 2050. Dat is het meest stoutmoedige objectief in de sector tot nu toe. Het bedrijf wil propere energie gebruiken voor zijn raffinaderijen, biobrandstof toevoegen aan zijn aanbod, bomen planten en nog een aantal andere milieuvriendelijke maatregelen treffen. Het bedrijf wil ook  4.8 miljard euro afschrijven op sommige olie-activa in het vierde kwartaal.
 • xxxx zag de nettowinst met 43% dalen op jaarbasis, dit als gevolg van lagere exportvolumes en lagere aardgasprijzen in Europa.
 • De Rusland-naar-China pijplijn wordt in gebruik genomen. De “Power of Siberia” pijplijn wordt dinsdag geopend, deze 3,000-km aardgaslijn verbindt Rusland met China. Het project werd getekend in 2014 en het contract heeft een looptijd van 30 jaar. De pijplijn maakt de import van steenkool en LNG in China overbodig.
 • Aandelen bevinden zich in een zeepbel..en de chart hieronder bewijst het. ...lees verder in de abonneesectie
stock buy in 2019 ...lees verder in de abonneesectie
Inkoop van aandelen $-Gold price versus Fiat Money supply at historic low.

Belangrijke technicals:

 • De Dow Jones Industrial Average ging woensdag fors onderuit. De beurzen bevinden zich in een ZEEPBEL en wie dat niet gelooft zal een hoge prijs betalen voor in aandelen belegd te blijven.
 • Dit is zonder enige twijfel het tijdstip om ...lees verder in de abonneesectie.

© Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Woensdag 4 december 2019 -  Overheden creëeren geen welvaart, zij geven die alleen weg!


Bijgewerkte secties: Grondstoffen uitgedrukt in goud, Inflatie Index, , 

Screen Shot 2019 12 03 at 9.59.58 AM
Iraanse veiligheidstroepen doden de inwoners van het land die protesteren tegen de hoge benzineprijzen.
Dat gebeurt in veel verschillende steden van het land, waar overal geprotesteerd wordt tegen de hoge energieprijzen. Iran staat in toenemende mate bloot aan kritiek over het geweld gebruikt in minstens 100 steden in het land. Veel mensen realiseren zich echter niet dat de olie- en aardgasprijzen overal in de wereld stijgen. Zelfs in de landen met eigen olievoorraden. 

De protesten werden in gang gezet door een stijging van de brandstofprijzen, die een symptoom zijn van een zwakkere economie. Dit grotendeels als gevolg van de Amerikaanse sancties. The Wall Street Journal meldt dat de crisis in het land groter is dan algemeen wordt aangenomen.

Olieproducten zoals benzine, auto's,..: voor overheden zijn dit de makkelijkste en snelste manier om hun onderdanen uit te melken. De overheden realiseren zich echter niet dat dit oplossingen op korte termijn zijn en dat dure energie de economie afremt. De Belgische revolutie begon als protest tegen het optrekken van de belastingen op brood. De Franse revolutie startte omdat zeep te duur was geworden. Zal de volgende revolutie beginnen omdat benzine te duur is?


ZhivagoDe meeste mensen hebben geen activa, ze hebben alleen SCHULDEN. Bij wie vastgoed kocht met een woonkrediet, zal de waarde van het eigendom waarschijnlijk kleiner worden dan de uitstaande schulden. Wanneer de crisis toeslaat, zal de regering toelaten dat eigenaars van niet afbetaald vastgoed in hun woningen blijven wonen. Hetzelfde zal gebeuren bij wie een huis of appartement huurt. Dit is een standaardregel in de komende Marxistische maatschappij.

Zelfs de rijken zullen met een grote vernietiging van hun welvaart geconfronteerd worden, sommigen zullen echter achterblijven met heel wat assets (op voorwaarde dat u geen grote schulden hebt) die heel wat minder waard zullen zijn. Wanneer een Marxistisch/Socialistisch regime aan de mancht komt, zullen eigendommen aangeslagen worden of zo hoog belast dat de bezitters geen eigenaar kunnen blijven. Dit gebeurde in Rusland bij het begin van de grote communistiche revolutie. Wie dit niet gelooft, kijkt beter eens naar de film: Dokter Zhivago.

"De Britse Labour leider Corbyn suggereerde al dat het luxe vastgoed in Central Londen door gewone mensen en niet door de rijken bewoond zou moeten worden."

Dit is precies wat gebeurde in Rusland toen de grote Rode Revolutie daar uitbrak. Dakloze mensen werden ondergebracht in de luxeverblijven van de Russische rijken. Mensen lijken te vergeten dat wanneer de zaken echt slecht gaan, de politiek ALTIJD ROOD wordt en de midden- en bovenste klassen altijd het meest afzien. .

"Vandaag wordt co-housing op een meer subtiele manier verkocht...als zijnde goed voor het milieu."

Belangrijke fundamentals:

Belangrijke technicals:


© Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomi


Cyber-Maandag/dinsdag 2-3 december 2019 - De wereldeconomie loopt op krukken!


Bijgewerkte secties: ,

la patate  charles michelWaarom zijn er verkiezingen in een democratisch (alias communistisch) regime?!  Europa heeft een nieuwe president hoewel niemand heeft mogen stemmen om die man op die positie te plaatsen.  La Patate (alias Charles Michel) is de “fils a papa” alias de zoon van een Belgische politicus genaamd Louis-Michel. Het is zeker niet de enige die promotie kreeg naar een belangrijke positie binnen de EU zonder verkozen te zijn. Na de aanstelling van Christine Lagarde als hoofd van de ECB zijn meer vrouwen gepromoveerd tot topposities in de EU alleen vanwege het feit dat ze vrouwen zijn en GEENSZINS vanwege hun talent. Waarom zijn er dan nog verkiezingen in een democratisch (alias communistisch) regime?!  Deze benoemde politici zijn niet toevallig diegenen die de mond vol hebben over democratie. 


De wereldeconomie loopt op krukken. Daarom moet de centrale banken voortdurend tussenbeide komen en wordt er overal gesproken over stimulerende maatregelen. De echte waarheid is dat het er zonder niet meer gaat. Zonder ingrijpen bevinden we ons al in een recessie. Interventie/stimulus/schulden houden de illusie echter levendig...


"De wereldeconomie gaat dezelfde richting uit als de autosector." (een oud spreekwoord)

Screen Shot 2019 11 30 at 5.52.22 PMDe jobverliezen in de Duitse verwerkende industrie bereiken een piek op 100,000 nu ook Daimler jobs weg snijdt.  De evolutie van de wereldwijde autosector houdt een grote uitdaging in voor de Duitse economie. Elektrische voertuigen hebben minder onderdelen en hebben daarom minder componenten nodig van toeleveranciers. De batterij is het belangrijkste onderdeel van de kostprijs. Duitsland heeft in feite nog altijd geen eigen productiefaciliteit voor batterijen. China en Zuid-Korea hebben de leiding genomen, zodat betwijfeld moet worden of Duitsland nog een belangrijke speler kan worden op de markt voor batterijen 

Ze hebben alles geprobeerd...dieselgate, hybriden, elektrische auto's, groene auto's,...VW fuseerde met Nissan om de kosten te drukken. Niets werkte evenwel. Daimler, Audi en BMW ontslaan mensen en de autosector zakt weg in een diepe depressie.


"Een Minsky Moment in China!"

Overal rinkelen de alarmbellen over de financiële situatie van China Twee jaar geleden waarschuwde de Chinese centrale bankier in een speech voor het risico van  een Minsky Moment en wat moest gebeuren om dat te voorkomen. Een Minsky Moment is wanneer asset prijzen scherp terugvallen na een lange periode van stijging. Dat soort risico's duikt op wanneer gedurende een te lange periode een procyclische politiek wordt gevoerd.

"Voor de mensen in Libanon is het te laat geworden om hun spaargeld in veiligheid te brengen. Vorige week voerde de regering kapitaalcontroles in..."

De Bundesbank is een “goudkever” geworden.  De Europese centrale banken zijn zich langzaam maar zeker aan het voorbereiden voor plan B: goud. De Duitse centrale bank drukt het als volgt uit: goud is de pijler van stabiliteit onder het Internationaal Monetair Systeem. Onderaan de pyramide is goud de basis en het meeste betrouwbare onderdeel, alle andere activaklassen op hogere niveaus in de pyramide houden grotere risico's in. Exter verwijst soms naar dit model als de schuldenpiramide, hij plaatste goud buiten de piramide omdat het als enige asset geen verplichtingen binnen die piramide heeft.

Het IMF stelt dat alle financiële assets een tegenpartij risico hebben, behalve goud. Goud is een veilige vluchthaven zonder tegenpartij risico. Het IMF lijst alle internationale reserve assets op in dalende volgorde. Bovenaan de rij staat goud, gevolgd door cash, schuldenpapieren, aandelen en financiële derivaten.

"Een staaf goud behoudt altijd zijn waarde, crisis of geen crisis."

investment pyramid IMF IMF top holdings

Belangrijke fundamentals:

 • Vorige week verloor Morgan Stanley $100 miljoen...blijkbaar is dat een te verwaarlozen bedrag want de beurskoers bevindt zich op een topniveau.
 • De hoeveelheden aardgas die naar de markt gebracht kunnen worden, zijn verbazingwekkend. Ze doen vermoeden dat er een prijzenoorlog op komst is. Australië produceert nu bijna evenveel gas als Qatar. De VS hebben hun gas van de schaalolievelden. De wereldmarkt voor aardgas zal waarschijnlijk blijven groeien. 
 • Indien de voorspelling klopt, zullen zowel de dollar als Wall street in 2020 naar beneden komen! De dollar zit in een berenval en in de VS zal de dollar bij de volgende ronde QE onder zware druk komen te staan. We verwachten dat de dollar in 2020 naar omlaag zal komen. Mogelijk kunnen we dit eind dit jaar bevestigen.
 • xxxx koopt xxxx voor $4.89 miljard.
 • Grote farmabedrijven hebben research and development effectief uitbesteed aan de speculatieve biotechnologiesector en betalen voor producten die in het commercialisatiestadium komen.
 • Indien Frankrijk, Italië of Spanje de EU verlaten, is Duitsland bankroet! ...lees verder in de abonneesectie

Belangrijke technicals:

 •  Alle aandelen in onze Platina sectie zijn sterk koopwaardig.
 • Dit een negatieve maar mogelijke visie op de Duitse beurs (zie de chart hieronder)
 • Alleen idioten kopen/houden aandelen en hebben geen goud en/of zilver (zie chart hieronder). Wanneer ze zich bewust worden van hun vergissing (zoals de mensen in Libanon dat nu doen) is het te laat. ...lees verder in de abonneesectie
DAX 2019 03 28 gold vs stocks 2019 11 28
FIAT MONEY PRICE OF GOLD 2019

© Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.

Klik hier voor November 2019

 

Categories: Financieel Nieuws

Twitter

RT @abflipse: Lees en huiver. De #ECB wil over een reeks van jaren alle 'rijkdom' (spaar- en pensioengeld) van landen als Nederland en Duit…

Goldonomic Goldonomic