29
augustus
2022

AUGUSTUS 2022

When money dies: je kan geloven in magie of in wetenschap. Als je gelooft in wetenschap, moet je goud kopen.

[Most Recent Quotes from www.kitco.com] [Most Recent Quotes from www.kitco.com] koop je nog altijd papieren goud?
fysiek is tot $200 duurder fysiek is tot $16 duurder Koop je nog steeds papier-goud?

OPMERKING:

 • Internetbeveiliging maakt het voor ons steeds moeilijker om e-mailberichten te verzenden en voor u om ze in uw inbox te ontvangen. Gelieve de volgende e-mailadressen in uw contactenlijst te zetten om dit probleem te vermijden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en controleer je spambox. GMAIL (Google) beweert zelf dat wij 'bedriegers' zijn. Gewoon omdat wij elk commercieel contact met hen weigeren!
 • We raden aan om de site regelmatig te bezoeken. Vooral omdat interessante videos op YouTube gecensureerd worden!
 • Er staat VEEL waardevolle informatie in oudere updates, de moeite om eens terug te lezen.
 • Lees vooral de dagelijkse informatie onder Belangrijke updates.
 • Kaars- en PF-grafieken kunnen te allen tijde worden bijgewerkt, zelfs als ze niet worden vermeld in de "Bijgewerkte secties"

Maandag/woensdag 29-31 augustus 2022 – Als je het niet kan vasthouden, bezit je het niet. Goud en Zilver verdwijnen wereldwijd uit kluizen!


Bijgewerkte secties: Koper, platina & non-ferro (kopen), Lange termijn grondstoffen, 
Inflatie-index (nieuwe video), Weimar hyperinflatoire depressie (2 nieuwe video's)

"In de komende jaren zal alle valse rijkdom verdwijnen. Als je blijft zitten in onroerend goed, aandelen, obligaties, bankdeposito's, kunst... dan ben je de sigaar.”

 • Hoe haal je je vermogen uit het systeem? Bitcoin en crypto werken niet. Vastgoed werkt niet,...
 • Goud & Zilver zijn het enige echte geld, 6000 jaar geschiedenis bewijst het.
 • Als je het niet kunt vasthouden, bezit je het niet: Goud en Zilver verdwijnen wereldwijd uit kluizen!
 • Als het echt slecht gaat, zullen ze het in beslag nemen als je het niet buiten politiek bereik houdt.
 • Ze zullen je geld en aandelen op je bankrekening vastzetten (Cyprus, Libanon, Argentinië,...) en hyperinflatie doet de rest. Na verloop van tijd zullen de miljoenen op je bankrekening zelfs niet meer voldoende zijn om een brood te kunnen kopen . In Argentinië hebben ze de tegoeden enkele jaren geblokkeerd. In Libanon zitten ze al maanden vast. Stel dat je 1 miljoen hebt op je bankrekening en de inflatie 25% is, dan heb je na 1 jaar nog maar 750.000.

Covid en Oekraïne worden gebruikt als camouflage voor het wanbeleid van de politici.

Het kwaad probeert overal de macht over te nemen. De Verenigde Staten zijn ‘het laatste bastion’ van de vrije wereld. Kijk maar naar Australië of Nieuw-Zeeland. Kijk naar Canada. Kijk naar Groot-Brittannië, België of Frankrijk. Mag je daar wapens hebben? Nee, dat hebben ze verboden. Wat deden ze? Ze dwongen de bevolking tot deze Covid-lockdown. Ze dwongen de bevolking om zich te laten vaccineren. Het resultaat is dat het Westen enorm ontvolkt zal worden in de komende 1, 2 à 5 jaar. In landen met hoge vaccinatiegraad (Australië, Spanje, Portugal,...) sterven mensen al twee keer zo snel als vorig jaar. Ze hebben totale controle over hun bevolking. In de VS daarentegen is dat nog niet het geval.

mad max sceneMad Max komt eraan! Wanneer het met schulden overladen systeem breekt, zal het snel uit de hand lopen. Krediet zal van de ene op de andere dag opdrogen. Als je weet dat de wereld op krediet draait, dan kan je serieuze problemen verwachten... Als je een financieel systeem overbelast, doe je hetzelfde met de economie. Op een gegeven moment is het enige dat nog kan gebeuren iets verschrikkelijks. Het is ofwel wanbetaling ofwel hyperinflatie van de valuta om de schuld terug te betalen. Wat de timing betreft, ik zou geschokt zijn als we het einde van dit jaar halen en mensen het systeem nog steeds normaal zouden vinden.

Hoe gaat alles werken als ons huidige systeem ophoudt te bestaan? Zal uw bank of broker nog open zijn? Zullen er nog restaurants open zijn of winkels om je te kunnen bevoorraden? Tijd om 'uit het systeem te stappen en jouw vermogen buiten politiek bereik op te slaan. Word je eigen centrale bankier. Sla een voorraad in van de dingen die je denkt nodig te hebben. Gaat het twee weken of twee jaar duren? Het kan twee jaar duren. Eén ding is zeker, ons leven in het Westen zal drastisch veranderen tot een lagere levensstandaard... Je kan het verval in realtime zien.

"Mensen die hun huis moesten verkopen tijdens de hyperinflatie in Roemenië, hadden niet eens de tijd om een kleiner huis te kopen omdat de hyperinflatie hun opbrengst van de verkoop (koopkracht) al zwaar had aangetast".

Tijdens de Roemeense hyperinflatie kon men een huis kopen voor minder dan 1 gouden munt, zelfs voor een halve gouden munt! Tegenwoordig kun je in Venezuela (Caracas) een appartement van 100 m² kopen voor 6.600$ of 3 à 4 gouden munten! In Argentinië kost een appartement van 100 m² 15.000$ of 7 à 8 x 1 oz. gouden munten. In Beiroet kost dergelijk appartement 14.500$ of 7 x 1 oz gouden munten.

Enkel voor abonnees.


Belangrijke fundamentals:

 • We hebben je gewaarschuwd: small lock sept

Belangrijke technicals:

 • Pas op voor de contra-intuïtieve marktactie small lock sept

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Donderdag/vrijdag 25, 26 augustus 2022 – De USSR is dood, lang leve Rusland: hij die “het Goud” (echt geld) bezit, maakt de regels!


Bijgewerkte secties: Bank & Fin. Aandelen, Ruwe olie, Zon en zeldzame elementen, Landbouw, 
Objectieven Goud

USD RUB 2022 08 21Russische begrotingsinkomsten uit de energie-export groeien met 38% in 2022 — Reuters

President Poetin transformeerde een totaal bankroet, extreem corrupt land (USSR-1989) in een financieel gezonde industriële supermacht, dat goederen produceert die een zaak van leven of dood zijn voor hun failliete vijanden.

Volgens een internationale publicatie die documenten van het Duitse ministerie van Economische Zaken citeert, zal een stijging van de olie-export, in combinatie met stijgende gasprijzen, de opbrengsten van de Russische energie-export dit jaar doen stijgen tot $ 337,5 miljard, wat 38% meer is dan in 2021. Dit zal de Russische economie helpen versterken ondanks de golf van westerse sancties.

"Het Westen kan de stijgende prijs van gas en ruwe olie in een mum van tijd stoppen (en zelfs verlagen) ... waarom blijven ze zich dan als idioten gedragen?!"

"De bad guys weten wat waarde heeft en wat niet!" : Napoleon betaalde zijn soldaten in Goud, de Venezolaanse president Maduro betaalt zijn beveiligingsmensen nog steeds in Amerikaanse dollars,... Soms is het beste wat je kunt doen en het veiligst, al je eieren in één mandje leggen... op voorwaarde dat dit mandje gevuld is met Goud!

Je hebt ze niet allemaal op een rijtje als je gelooft dat China een bedreiging is. De VS zullen uiteenvallen, zich afscheiden en er zal een burgeroorlog uitbreken... In Europa zal een burgeroorlog de EU en de euro doen opbreken... De VS zal als laatste omvallen... Centrale banken hebben niet langer de controle over het systeem, ze zijn niet langer in staat om de inflatie te bestrijden... Politici zullen natuurlijk de centrale banken de schuld geven maar als de honger komt, zullen we rellen zien en zullen we een burgeroorlog hebben.


Sri Lanka heeft een ESG-score van 98/100. Een voorbeeld voor ons allemaal?! (ESG staat voor Environmental, Social en Governance – in het kort gezegd voor duurzaamheid.)

sri lanka bankruptSri Lanka maakte veel fouten maar twee ervan duwden het land helemaal het ravijn in. De strenge coronamaatregelen hebben de toeristische sector een enorme klap gegeven maar de nagel aan de doodskist was het besluit om de landbouw 100% duurzaam te maken. Vanaf begin 2021 werd kunstmest verboden, waardoor boeren het moesten doen met een veel kleinere opbrengst. Sri Lanka moest ineens graan importeren uit India en werd daardoor blootgesteld aan de enorme prijsstijgingen van rijst op de wereldmarkt.

Deviezen waren schaars, wat het nog erger maakte. Het aantal toeristen was met 90% gedaald, waardoor de valutareserves zichtbaar waren verminderd. Toen het geld op was, volgde een totale ineenstorting.

Sri Lanka gebruikte het Davos-draaiboek en implementeerde de recepten van het Westen. Ze dachten dat het hen rijkdom zou brengen maar het omgekeerde was waar; een paar jaar later zijn ze volledig failliet. De krankzinnige ESG-regels zijn het symbool van centrale planning. In Sri Lanka weten ze nu dat dit de snelste manier is om failliet te gaan. Zal de EU de desastreuze gevolgen van dit beleid inzien? Zullen ze beseffen dat ook wij op weg zijn naar een volledige ineenstorting van onze systemen als we op deze manier doorgaan? De kans is zo goed als onbestaande.

Westerse leiders zijn arrogant, onwetend en elitair. Ze weten alles; of het nu gaat om landbouw, bankieren of een brood bakken, telkens bepalen ze hoe het moet gebeuren. Elke beslissing die ze nemen brengt ons dichter bij de diepe val.

In Sri Lanka valt er nog weinig plezier te beleven aan lokale aandelen, obligaties of zelfs onroerend goed. Degenen die echter edelmetalen bezitten, behouden hun rijkdom, zien hun koopkracht toenemen en hoeven geen maaltijden over te slaan.

Kijk maar eens wat er gebeurt als een land getroffen wordt door hyperinflatie en besef dat jij een van de volgende bent! ...we weten enkel niet wanneer..


Mises Instituut: de nieuwe groene economie is niks anders dan een enorme keynesiaanse uitgavenstrategie. 

global warming WASTEDe klimaatveranderingstheorie zegt dat het publiek zijn consumptie drastisch moet verminderen om het milieu te sparen, terwijl de keynesiaanse economie zegt dat het verhogen van de consumptie door het grote publiek, de zekerste weg naar een welvarende economie is. Ondanks de tegenstrijdigheid onderschrijft de westerse beleidselite beide doctrines... zolang het maar stemmen oplevert en de zakken van de leiders vult.

Kunnen de politici niet inzien dat het onmogelijk is om een beleid op basis van zowel de klimaatveranderingstheorie als de keynesiaanse economie te baseren? Misschien niet en zijn ze te dom of misschien zijn ze crimineel en is er een verborgen samenhang met de acties van de elite.

In tegenstelling tot de "traditionele" of Oostenrijkse economie, negeren Keynesianen de kapitaalstructuur, tijdvoorkeur en misallocatie van kapitaal. De cruciale factor is het stimuleren van publieke consumptie op korte termijn. Weinig mensen weten dat Keynes een onbeduidende overheidsambtenaar was die door de koningin van Engeland was ingehuurd om de exponentiële geldcreatie te verkopen als iets goeds.

Groene Energie is de absolute 21e-eeuwse waninvestering. In plaats van energie goedkoper te maken, maken ze ze het veel duurder in een tijd waarin we goedkope energie en concurrerende productie nodig hebben om de grote depressie van de 21e eeuw te boven te komen.

Er wordt algemeen aangenomen dat al onze financiële problemen het gevolg zijn van het opgeven van de discipline van de  goudstandaard in 1971. Het uitgangspunt hier is dat als de VS de goudstandaard had gehandhaafd, de excessen niet hadden kunnen ontstaan. Het echte verhaal is dat goudhoeveelheid van de VS in de jaren zestig zodanig snel slonk dat de gehele goudreserves van Amerika in 1976 – 1978 zouden zijn verdwenen. Andere landen zetten hun dollars in een razendsnel  tempo om in goud, waardoor de goudreserves van Amerika opraakten. Eenmaal het Goud op is, kan je geen goudstandaard meer hebben...

Het punt hier is dat de VS sowieso een paar jaar later de goudstandaard zou moeten verlaten hebben. President Nixon maakte een einde aan de convertibiliteit van de Amerikaanse dollar in goud (ook bekend als "closing of the gold window"), d.w.z. hij verliet de goudstandaard om de resterende reserves te behouden, officieel genoteerd op ongeveer 8.100 ton. Het drama dat zich nu ontvouwt zal veel erger zijn dan het in 1971 zou zijn geweest. Als de geschiedenis correct is, zal enkel een nieuwe wereldoorlog de wereldleiders voor rede vatbaar maken... en in tijden van oorlog overleven enkel fysiek goud en zilver.

"Het is een val! Laat ze je niet naar Amerikaanse dollars lokken... Russen weten maar al te goed dat het een gevaarlijke val is."


 

Belangrijke fundamentals:

 • Leg nooit al je eieren in één mand; gebruik een gouden kip!
 • small lock sept
small lock sept small lock sept
   
Screen Shot 2022 08 23 at 6.40.09 PM small lock sept
Het bijgewerkte cijfer voor augustus 2022  

Belangrijke technicals:

 • We hebben communicerende financiële vaten. small lock sept

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag/woensdag 22-24 augustus 2022 – Een tweede “permanente” residentie is cruciaal voor een sterk plan B.


Bijgewerkte secties: Olieaandelen, Aardgasaandelen, Uraniumaandelen

Blijf niet in een land waar ze ondernemers straffen, vluchtelingen binnenlaten en ze beter behandelen dan de hardwerkende lokale bevolking. Blijf niet in een land waar ze meer en meer geld creëren om zogenaamd de inflatie te verlagen... of waar de politici en autoriteiten de definitie van een "recessie" wijzigen en hun eigen mensen voor de gek houden. De VS (en de EU) zijn in handen van idioten en ze doen er alles aan om het land zo snel mogelijk te vernietigen. We gaan de laatste fase van de cyclus van Sodom en Gomorra in. Als je denkt dat dit nooit zal gebeuren, koop dan een goed geschiedenisboek en lees het!


Een tweede “permanente” residentie is cruciaal voor een sterk plan B.

Het geeft je het recht om in een andere plaats te wonen, werken en investeren als je thuisland ooit onleefbaar wordt.

plan b passportLange tijd was Panama's Friendly Nations Visa een goed idee voor iedereen die op zoek was naar een gemakkelijk te verkrijgen tweede residentie. Burgers van de meeste westerse landen konden legaal in Panama verblijven door een lokaal bedrijf in Panama op te richten en ongeveer 10.000$ op een bankrekening te storten. Bovendien hoefde je niet veel tijd in Panama door te brengen om de verblijfsstatus te behouden. Jarenlang hebben we veel mensen en families blij gemaakt...

Dit was jarenlang een van de beste deals. Makkelijk, snel en zeer flexibel. Maar ik waarschuwde ook dat Panama's Friendly Nations Visa te mooi was om eeuwig te blijven bestaan! Afgelopen zomer werden er substantiële wijzigingen aangebracht in de regels voor een Friendly Nations Visa, waardoor het programma veel minder aantrekkelijk is geworden. En dat is normaal; grote opportuniteiten zijn tijdelijk.

Soms, wanneer een regering buitenlands kapitaal wil aantrekken door een buitengewone deal i.v.m. belastingen, residenties of staatsburgerschap aan te bieden, gaan ze te ver en maken ze het programma te goed. Het nieuws verspreidt zich en al snel wordt de regering overspoeld met mensen die van de gelegenheid proberen te profiteren. Uiteindelijk wordt de overheid overweldigd door de vraag en veranderden ze de voorwaarden en maken ze het programma minder aantrekkelijk.

Gelukkig zijn er nog steeds alternatieve manieren (pensionada) om een permanente residentie (en paspoort) in Panama te verkrijgen tegen een redelijke prijs. Er rekening mee houdend met wat er is gebeurd met de procedure voor de Friendly Nations Visa, raden we u aan om de vereiste stappen niet uit te stellen als u geïnteresseerd bent. Elke andere optie is veel duurder en complexer. Stuur een e-mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met uw naam, adres en telefoonnummer voor details.

En ja, inflatie treft de armste mensen en gepensioneerden het meest. Dat is altijd zo... en het zal nog erger worden, veel erger! Nogmaals, inflatie wordt gecreëerd door de overheid en enkel door de overheid. Daarom, als je de regering aan de macht hebt gestemd, zou je jezelf de schuld moeten geven voor wat er nu gebeurt.


De dollar is gezien! Begin je best voor te bereiden op de impact voordat de dollar van een klif valt en de VS in hyperinflatie terechtkomt. De meeste mensen realiseren zich niet dat er wereldwijd biljoenen dollars zijn en de dag nabij is dat deze biljoenen terug zullen vloeien naar de VS, wat zal resulteren in een hyperinflatie zoals we nog nooit in de geschiedenis hebben gezien.

"De BRIC-landen werken economisch samen en dagen de Amerikaanse dollar uit als wereldwijde reservevaluta."

Met de oorlog in Oekraïne heeft het Westen het doodsvonnis van de US-dollar getekend. De BRICS zijn alle vereiste stappen aan het nemen om de US dollar uit de internationale handel te weren, om het BIS, het IMF, SWIFT en andere internationale organisaties die door de dollar worden gecontroleerd, te vervangen. We hopen echt dat dit zal en kan worden gedaan zonder een wereldoorlog te ontketenen.


Belangrijke fundamentals:

 • We zullen geen crash zien op de Amerikaanse aandelenmarkt zoals veel financiële sterren prediken (inclusief Peter Schiff). Ze zijn verkeerd! Zoiets is wiskundig onmogelijk. We zullen enkel een crash zien in Echt Geld!
 • small lock sept
small lock sept small lock sept
 We vermoeden dat de VS weinig of geen goud meer heeft!   Wat is er toch mis met de mensen die geloven dat Powell de inflatie kan verminderen door de tools te gebruiken die hij selecteert? 
 
Ayn Rand Als je denkt dat Powell niet zal slagen, waarom je beleggingsstrategie niet aanpassen dan? Waarom blijf je aandelen, obligaties, onroerend goed, ETF's en crypto's kopen???

Belangrijke technicals:

 • We hebben een kortetermijnuitbraak small lock sept

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Donderdag/vrijdag 18, 19 augustus 2022 – Meer fiatgeld creëren en de belastingen verhogen zal de inflatie verlagen!?


Bijgewerkte secties: Royalty's, Majors, Juniors, Recessiebestendig (LOCG) yields,
Recessiebestendig (hold) yields, Biotech-Farma,
NIET tevreden over Goud & Zilver? - klik hier: The Gold pool

Meer fiatgeld creëren en de belastingen verhogen zal de inflatie verlagen!? Eerst dacht ik dat dit een slechte droom was, helaas niet... Ook dacht ik dat het onmogelijk was dat de wereld wordt bestuurd door een bende machtzoekende idioten. Vandaag moet ik mijn mening herzien en geef ik toe dat we aan boord zijn van een 747, bestuurd door een bende apen die worden gevoed door de massa die meer gratis wil.inflation reduction act Wij (behalve de massa) weten hoe dit verhaal zal eindigen, nietwaar?

De inflation reduction act is een andere leugen van Washington! We krijgen veel Orwelliaanse gedachten uit Washington D.C. Een recessie is geen recessie meer, de prijsverhogingen van Poetin veroorzaakten inflatie en nu wordt ons verteld dat deze enorme uitgaven (inflation reduction act) de inflatie zal doen verdwijnen. Ondanks de pakkende titel gaat het enkel over belastingen en meer uitgaven. De experts houden vol dat dit niet alleen de prijsinflatie zal doen dalen maar ook het begrotingstekort zal verlagen. Dat is een utopie...

De midterm-verkiezingen van november in de VS, zijn er al binnen 3 maanden. De democraten zullen het komende jaar op het scherp van de snede lopen. Als ze de meerderheid in het Congres verliezen (en ik denk dat ze dat zullen doen), is het game over voor Biden en zijn libertariërs. Daarom zullen ze er de komende 10 weken alles aan doen wat mogelijk is (en onmogelijk), om de kiezers zoveel mogelijk tevreden te stellen: Trump zoveel mogelijk belasteren, de rente laag houden en verlagen, de aandelen- en obligatiemarkt overeind houden, de (officiële) inflatie laag houden, de prijs van olie en gas wat omlaag brengen,... en aangezien de Fed een politieke entiteit is die wordt gecontroleerd door de democraten, zal dit waarschijnlijk werken... ze hebben de definitie van een recessie al aangepast... alles voor het welzijn van het land.

"De mensen in Duitsland worden 500€ extra belast om de kosten van aardgas te verlagen." (geen grap!)

Wat we in het najaar zullen zien, zijn veel hogere prijzen voor edelmetalen, hoge grondstofprijzen, olieprijzen en instortende aandelenmarkten (enkel uitgedrukt in echt geld). Daarboven zullen steeds meer mensen afzien van de hoge inflatie. Als gevolg stijgt de mogelijkheid van sociale onrust in veel landen. We hebben dit al gezien in Sri Lanka en Argentinië stort weer in. Dergelijke zaken zullen we ook in het Westen zien. 


real estate crashDe 'grote jongens' gaan weg: de huizenbubbel is klaar om te ploffen. In een tijd waarin het steeds duidelijker wordt dat de vastgoedbubbel op het punt staat over de hele westerse wereld leeg te lopen, zijn er nog steeds die blijven bouwen en al hun spaargeld in stenen en mortel stoppen! Ze lijken niet te beseffen wat inflatie en het dalende reële inkomen zal veroorzaken; een monstercrash in vastgoed. Ze beseffen niet dat de crash al is begonnen.

Wat is er mis met "de kudde" en onroerend goed? Wie niet oplet, verliest al snel hetgeen men de afgelopen 10 jaar gewonnen heeft. Die 'voorsprong' is trouwens in wezen 'denkbeeldig'. Belgisch vastgoed verliest sinds 2005 aan waarde (uitgedrukt in echt geld). Zie de slide op de homepage voor de prijs van een gemiddelde woning (Belgisch vastgoed in Goud).

"Een vastgoedcrash die we zelfs kunnen hebben bij stijgende vastgoedprijzen!"

In Venezuela is de prijs van een huis in de loop der jaren gestegen, van laten we zeggen 200.000 Bolivar tot 200.000.000 Bolivar. De Bolivar is echter niks meer waard; in werkelijkheid is dit huis vandaag nog slechts 10.000$ waard. Dus elke Venezolaan die onroerend goed bezit, is een multimiljardair... maar bezit niks! Een kip kost al een miljoen bolivar. De wijsneuzen die deden alsof ze rijk zouden worden van de verhuur, realiseren zich nu dat ze met de maandelijkse huur niet eens meer een kip kunnen kopen maar slechts zes eieren.

We hebben een omgekeerde manipulatie voor onroerend goed: de rente wordt kunstmatig laag gehouden. Tegenwoordig is beleggen een ander soort oefening geworden: het gaat niet meer om het winst maken in fiatgeld maar om ervoor te zorgen dat je niet aan koopkracht inboet. De vernietiging van koopkracht kan erg snel gaan. Degenen die niet voorbereid zijn, zullen voor problemen komen te staan. Net zoals tijdens de Weimar, na WO2, Zimbabwe, Argentinië, Venezuela, Libanon,... 


Silver Eagle 2022 07 13Tien jaar geleden kon je zilver kopen aan 12 à 13€ per oz., nu betaal je min. 22 à 24€ per oz. (American Silver Eagles zijn 35$!). Je krijgt veel meer voor je zilveren munten als je toen kocht. De premie op zilveren munten is in de afgelopen jaren immers ook fors gestegen. De premie op American Silver Eagles is 10 à 16$. Ze kosten nu 32 à 36€ per stuk. En dat alles in een markt waar de prijzen door manipulatie zo laag mogelijk worden gehouden. Kan je je voorstellen wat er zal gebeuren als de manipulatie stopt te werken?

Met andere woorden, zilver is verdubbeld op 10 jaar tijd. Indien je onroerend goed ook mocht verdubbeld zijn in de afgelopen 10 jaar, ga je het dan verkopen of bijhouden in de hoop dat de waarde nog verder zal stijgen? Merk op dat het "uiterst eenvoudig" is om de waarde van iets in fiatgeld te laten stijgen. Je hoeft enkel maar meer te creëren en de droom wordt werkelijkheid. En ja, enkel de overheid creëert inflatie. 


Belangrijke fundamentals:

 • small lock sept

Belangrijke technicals:

 • small lock sept

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag/woensdag 15 – 17 augustus 2022 – MAANDAG/WOENSDAG 15-17 AUGUSTUS 2022: Biden's echte populariteitscijfers zijn 12% en de Democraten lopen op het scherp van de snede!


Bijgewerkte secties: Recessiebestendig (LOCG)

approval BidenBiden's echte populariteitscijfers zijn 12%! Democraten, alias libertariërs, alias socialisten, alias communisten, zullen tot het bittere einde gaan om de macht te behouden. Marx heeft daarvoor meer dan 6 miljoen mensen vermoord. Zeg niet dat dit nooit meer zal gebeuren! Deze keer zal het niet anders zijn. Ze zullen alles uit de kast halen om aan de macht te blijven: exponentiële hoeveelheden fiatgeld creëren, de financiële markten manipuleren, toegang tot uw bankrekening beperken, kapitaalcontroles, noem maar op... Politici geven niks om uw leven.

Dramatisch is dat de massa de leugens van de autoriteiten blijft geloven. Zo kon men tijdens WOI miljoenen jonge jongens de dood insturen. Daarom konden de autoriteiten meer dan 6 miljoen Joden naar vernietigingskampen sturen. Dat is precies de reden waarom situaties als 1989 (USSR), Cuba, Venezuela (bezit grootste oliereserves van de wereld maar moet olie importeren), Zimbabwe, enz... zich blijven   herhalen. De domme kudde schiet pas in actie als er een tekort is of wanneer het prijsniveau van iets essentieels onbetaalbaar wordt: brood, zeep, suiker, olie, gas,... Enkel als het tij keert tegen de elite, breekt de hel los en rollen er koppen: "Louis XVI en Marie-Antoinette" zijn er een uitstekend voorbeeld van.

De Partij van de Chaos (Democraten) staat op het punt haar “Inflation Reduction Act” los te laten. Driekwart biljoen dollar gecreëerd uit het niets, besteden aan een economie die al hyperventileert van drie jaar injecties van meerdere biljoenen dollars. Tegelijkertijd zal de wet de belastingen verhogen, vooral voor loontrekkenden met een laag inkomen en voor kleine bedrijven. Daarmee zet men de vernietiging van de middenklasse verder. 

Niets van dat alles zal werken zoals bedoeld. Het is waarschijnlijker dat de goedkeuring van de wet zal leiden tot de vernietiging van de dollar als 's werelds reservevaluta en tot een stormloop uit dollar gebaseerde investeringen zal leiden, m.a.w een zeer ernstige financiële crisis. Krediet zal bevriezen, de distributie en verkoop van goederen zal stoppen, er zal geen rente meer betaald worden op vrijwel alle uitstaande schulden, de obligatiemarkt zal imploderen en weinigen zullen nog iets hebben dat herkenbaar is als geld.

"Zo moe om te horen dat de dollar omhoog gaat en Goud omlaag moet. In de afgelopen 20 jaar is de dollarindex onveranderd gebleven en is goud met 600% gestegen. Alle valuta dalen ten opzichte van Goud; aangezien de schuld/BBP-ratio wereldwijd blijft stijgen, zal goud op de lange termijn beter presteren dan alle valuta."


Kijk eens naar de grafieken hieronder. Een 8-jarige ziet de leugen verkocht door de autoriteiten. Als je een gevaccineerde geliefde de afgelopen twee jaar hebt weten te overlijden, denk dan nog eens goed na wat de echte reden is. Ben je klaar voor nog een booster??..en vergeet dat masker niet dat helemaal geen bescherming biedt. Blijf vooral de leugens die men verkoopt, geloven. Ik begrijp echt niet wat er mis is met degenen die deze COVID-leugen nog steeds geloven. Ze doen me denken aan de Joden die vergast werden en waarom ze dachten dat ze aan het douchen waren. Is de mensheid echt zo diep gevallen? Is de massa echt zo stom? Zijn de politici echt zo kwaadaardig?

1. Screen Shot 2022 08 10 at 1.55.12 PM 2. Screen Shot 2022 08 10 at 1.55.53 PM 3. Screen Shot 2022 08 10 at 1.56.09 PM
In alle gevallen (18 t/m 39) hebben de niet-gevaccineerden het laagste sterftecijfer.  In alle gevallen (60 tot 69) hebben de niet-gevaccineerden het laagste sterftecijfer.  In alle gevallen (80 tot 89) hebben de niet- gevaccineerden het laagste sterftecijfer.

Hoe naïef kun je zijn? Mensen geloven nog steeds dat de bank waar ze hun geld hebben, effectief het geld heeft en hun spaargeld veiligsteltZe geloven dat de bank alles moet houden of in ieder geval iets nadat ze een storting hebben gedaan failed banksof een bedrag op hun rekening werd gestort. 

In Libanon, een land waar sprake is van een gierende inflatie, gijzelde vorige week een man mensen in een bank nadat een bankbediende weigerde het bedrag uit te betalen (zijn eigen geld) dat hij nodig had om de ziekenhuisopname van zijn vader te betalen. Mainstream Media zwijgen natuurlijk over dit soort voorvallen. Merk op dat Libanon na de Tweede Wereldoorlog een welvarend land werd. Libanon werd vroeger ook wel het 'Zwitserland van het Midden-Oosten' genoemd. Helaas, zoals altijd, doodden de politici de Gans met de Gouden Eieren en de meerderheid van het volk liet het gewoon gebeuren totdat het te laat was. Wat vandaag in Libanon gebeurt, gebeurde een paar jaar geleden op Cyprus. Leren mensen dan nooit? Wat is er mis met de massa?!

"Het is pijnlijk om zien dat er zelfs geen kip meer is in Cuba en iedereen die dat kan, is het land ontvlucht. Toch zijn er nog steeds Cubanen die geloven dat socialisme werkt! Wat is er mis met deze mensen?"


Het handelstekort in de VS loopt op tot het op één na grootste aller tijden voor de maand juli. Het tekort is bijna drie keer groter dan dat van juli 2018. Vergelijkbare omstandigheden hebben we in Europa waar alle begrotingsbeperkingen zijn losgelaten. Excuses zijn COVID, Oekraïne (gevolgen sancties),... ofwel problemen die de autoriteiten zelf hebben gecreëerd. 

Alles wordt uit de kast gehaald om het plebs onder controle te houden en meer geld uit hun zakken te kloppen. Geloof het of niet (ik geloofde het eerst niet) maar in België doen gemotoriseerde agenten controles op CO2-uitstoot. Agenten volgen vrachtwagens, meten de uitlaatgassen en beboeten ze tot 8.000€ als de CO2-uitstoot te hoog is.

"Hogere tekorten betekenen meer fiatgeld en meer inflatie."


Het VK (en de meeste andere westerse landen) wordt geconfronteerd met de sterkste daling van de reële lonen in een eeuw. De levensstandaard in Groot-Brittannië zal naar verwachting tegen het einde van dit jaar "officieel" met maar liefst 7,75% dalen. De situatie in de EU is Real Estate crashniet beter. Mensen worstelen om de eindjes aan elkaar te knopen en kunnen hun energierekening niet meer betalen. Volgens het rapport zal de levensstandaard in het land naar verwachting dalen met een ongekende 7,75%, gezien de voorspelling van de centrale bank dat de inflatie in het vierde kwartaal van 2022 naar 13% zou stijgen, terwijl de lonen met slechts 5,25% zouden stijgen. Zoals we allemaal weten, is de reële inflatie minstens dubbel zo hoog (26%) terwijl de lonen slechts met 5,25% zullen stijgen. De levensstandaard zal er dus tegen het einde van 2022 met 21,75% dalen en niet met 7,75%

"Dit najaar kunnen we rellen, voedseltekorten, enorme inflatie, sociale onrust en hogere goudprijzen zien."

De huidige situatie in de VS is misschien nog erger:

1. 8% van de huizen verlaagde de vraagprijs in de afgelopen maand, het hoogste sinds 2000.
2. Creditcardschulden stegen met 20% in de afgelopen 3 maanden. Amerikanen hebben sinds april voor 233 miljoen aan creditcardrekeningen geopend. De totale creditcardschuld zal voor het eerst de 1 biljoen dollar overschrijden.
3. De meest agressieve renteverhogingen in de geschiedenis tijdens een recessie.
4. Inflatie op het hoogste punt in 40 jaar.


Degenen die hun edelmetalen niet buiten politiek bereik houden, moeten het volgende overwegen.

german gold restrictionsCentrale banken in Europa beperken de verkoop van edelmetalen, vermoedelijk zien ze de bedreiging dat burgers in toenemende mate de gedevalueerde valuta opgeven en hun rijkdom behouden door goud en zilver te kopen. De meeste Europese landen hebben al verplicht dat inwoners enkel nog goud mogen kopen, rechtstreeks bij de bank (Duitsland en Zwitserland zijn een uitzondering).

De Oostenrijkse regering zal de verkoop van edelmetalen beperken tot 20.000$ per keer, wat momenteel neerkomt op ongeveer 11 ounces. De nieuwe wet - die de groeiende trend weerspiegelt om de aankoop van goud in Europa te beperken - werd in alle stilte aangenomen.

Frankrijk heeft een soortgelijke beleidswijziging doorgevoerd met betrekking tot de verkoop van goud: elke transactie bij de aankoop van metalen mag het bij decreet vastgestelde plafond niet overschrijden. Als men dit plafond overschrijdt, is men strafbaar. Elk bedrag boven de 450 euro moet per bankoverschrijving worden betaald. De nieuwe wet maakt het in feite illegaal om zelfs maar een enkele ounce goud of ongeveer 18 ounces zilver in contanten te kopen. Dit betekend dat burgers die hun spaargeld proberen om te zetten naar edelmetalen, bekend zullen zijn bij de autoriteiten, waardoor ze later kwetsbaar worden voor inbeslagname van hun goud en zilver door de overheid, zoals gebeurde in 1933 onder FDR. Er is nog een oplossing. Wij weten hoe!


Belangrijke fundamentals:

 • small lock sept

Belangrijke technicals:

 • small lock sept
small lock sept
small lock sept
Hoe verlies je 80k$ in 12 maanden, terwijl je je vrouw kunt vertellen dat je haar zakgeld hebt verdubbeld? Hier is een voorbeeld van de Nasdaq: als u de cijfers bekijkt, uitgedrukt in echt geld (goud), is het verlies nog indrukwekkender. Vertel het dus niet aan je vrouw.

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Donderdag/vrijdag 11,12 augustus 2022 – Houston, we have some problems!


Bijgewerkte secties: Lange termijn grafieken, Royalty's, Goud & Zilver Majors, 
Miners & Goud vs SPX, Goud & Zilver Juniors, Juniors fundamentals

devil democrats

De Democraten hebben de grens overschreden. Ze maken een bananenrepubliek van de Verenigde Staten, onderdrukken en doen een directe aanval op de fundamenten van de democratie. Het land is extreem gepolariseerd. Dit zal hoogstwaarschijnlijk eindigen met een burgeroorlog en de vernietiging van de Verenigde Staten. Nooit eerder in de geschiedenis van de Verenigde Staten is een voormalige president aangeklaagd voor enig crimineel gedrag. Nooit heeft een dergelijk incident plaatsgevonden. Het belangrijkste is dat zo'n aanklacht na de ambtstermijn wettelijk niet is toegestaan.

Dit zijn de Democraten, de Libertariërs, de Klu-Klux-Klan, de duivel op hun best. Libertariërs (zo noemen ze zichzelf) doen er alles aan om komende november de meerderheid in het Congres niet te verliezen... Voormalig president Donald Trump zei maandag in een verklaring dat de FBI zijn huis in Mar-a-Lago is binnengevallen. Trump hekelde de inval. De voormalige president suggereerde dat de inval "een aanval" was van zijn politieke tegenstanders om te proberen ervoor te zorgen dat hij in 2024 niet opnieuw een gooi zou doen naar het presidentschap.

"Dit zijn donkere tijden voor onze natie, aangezien mijn prachtige huis, Mar-A-Lago in Palm Beach, Florida, momenteel wordt belegerd, overvallen en bezet door een grote groep FBI-agenten", zei Trump. “Zoiets is een president van de Verenigde Staten nog nooit overkomen. Na te hebben samengewerkt met de bewuste instanties, was deze onaangekondigde inval in mijn huis niet nodig of gepast.”

1. Democraten gedragen zich als een stel idioten... drukken dezelfde wetgeving van Europa door, waarvan we weten dat ze het tegenovergestelde effect heeft: meer uitgaven, meer belastingen, meer regelgeving! Deze keer heet het 'the inflation reduction act'. Echt, kan iemand me uitleggen hoe je de inflatie kunt verminderen door meer valuta te creëren?!

'De definitie van waanzin is steeds hetzelfde doen en een ander resultaat verwachten.'

2. De recessie is veel erger dan toegegeven door de autoriteiten en hun maatjes, de MSM. Maar dat maakt ze niet uit, zolang ze hun baan maar behouden en het zakgeld (steekpenningen) waarmee ze hun diensten kochten.

Enkel voor abonnees.

3. 26 juni – G7 – de officiële verkoop van papieren goud is dramatisch toegenomen. 

small lock sept


De echte kosten van fysiek zijn totaal verschillend van de spotprijs.

gold 2022 08 09 Silver 2022 08 09
  De prijs van fysiek is een stuk hoger dan de papierprijs.    De prijs van fysiek is een stuk hoger dan de papierprijs. 

Belangrijke fundamentals:

 • De Turkse Centrale Bank stuurt Goud naar Londen. small lock sept

Belangrijke technicals:

 • De Dowsmall lock sept

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag/woensdag 8-10 augustus 2022 – De grote depressie van de 21e eeuw is nog maar net begonnen.


Bijgewerkte secties: US Dollar, Rupee & Goud, Yuan & Goud, Zwitserse Frank & Goud, 
Euro & Goud, Brits pond & Goud, Zweedse kroon & Goud, Aussie & Goud, Yen Goud,
SA Rand & Goud, Wereldbeurs indices, Index in Echt Geld/Goud

"De inflation reduction act (een investeringsplan van Biden), kan niet anders gezien worden dan als misleiding voor de massa; een extra $ 669 miljard aan fiat-valuta wordt toegevoegd aan de al bestaande geldvoorraad, wat meer inflatie betekent - niet minder!"

Biden has no clothesDe Democraten hebben vorige week de 'Inflation Reduction Act' bekendgemaakt. Deze moet ervoor zorgen dat het tekort teruggedrongen wordt om de inflatie te bestrijden. Men wil investeren in de binnenlandse energieproductie en de CO2-uitstoot moet tegen 2030 met ongeveer 40 procent omlaag. De wet zal Medicare eindelijk ook in staat stellen te onderhandelen over de prijzen van voorgeschreven geneesmiddelen en de Affordable Care Act met drie jaar te verlengen tot 2025. Door deze wet zal men de komende tien jaar ongeveer $ 300 miljard investeren in het terugdringen van het tekort en $ 369 miljard in programma's voor energiezekerheid en klimaatverandering.

We hebben het hier over waanzin op Weimar-niveau... De geldhoeveelheid in de Verenigde Staten groeide in minder dan twee jaar met $ 5,9 biljoen (februari 2020 tot eind 2021). De totale geldhoeveelheid groeide met 38,6 procent.

We bevinden ons in de Grote Depressie van de 21e eeuw. De laatste keer dat we zo'n lage spaarquote hadden, zaten we in een enorme recessie. Waarom is deze zo laag? Omdat de recessie werknemers dwingt om aan hun spaargeld te zitten om hun rekeningen nog te kunnen betalen omdat hun loonsverhogingen niet voldoende zijn om de hogere kosten voor levensonderhoud te compenseren.

Inflatie wordt niet gecreëerd door werknemers die loonsverhogingen eisen, noch door bedrijven die de prijzen verhogen. Het is gecreëerd door de overheid die de geldhoeveelheid uitbreidt. Als je de geldhoeveelheid opblaast, stijgen de prijzen.

De onderstaande video gaat over de leugens die Biden en zijn Democraten verkopen. Peter Schiff en Megyn Kelly bespreken de economische data die wijzen op een recessie en de propagandacampagne van de regering om de definitie van een recessie te herdefiniëren. De democraten gaan zo ver dat ze doen alsof hogere belastingen de inflatie vermindert!?... Inflatie is een creatie van de overheid en enkel de overheid. Al de rest is een grote leugen! De overheid verknoeit altijd alles. Enkel de vrije markt brengt welvaart. De inflation reduction act is gewoon een excuus om een ​​heleboel regels door te voeren die de inflatie hoger zullen maken.

Volgens Biden & Co zitten we niet in een depressie! Het bbp daalde in het tweede kwartaal met 0,9%. Dit volgde op een daling van 1,6% in het eerste kwartaal. De regering-Biden houdt echter nog steeds vol dat we niet in een recessie zitten. We zijn op weg naar een derde negatief kwartaal en een vierde negatief kwartaal. We zullen het BBP jarenlang zien krimpen. Deze recessie is nog maar net begonnen.

Enkel voor abonnees. small lock sept

Poetin draait de schroeven nog wat aan: Gazprom stopt onverwacht een andere Nord Stream-turbine, wat tot een halvering van de toevoer leidt; de Europese gasprijzen stijgen.

cold weatherDe Guardian is het zo gewoon om te liegen dat het zelfs liegt als het de waarheid probeert te vertellen. Poetin heeft de energievoorziening niet verminderd. Rusland heeft de bevoorrading moeten beperken omdat de sancties het niet mogelijk zullen maken om noodzakelijke reparaties aan de pijpleidingen te voltooien.

De dwaze sancties van het Westen hebben zichzelf enkel maar schade berokkend. De sancties van Washington zijn een totale mislukking geweest. De roebel schiet omhoog en Poetin is sterker dan ooit. Westerse sancties tegen Rusland zijn het meest ondoordachte en contraproductieve beleid uit de recente internationale geschiedenis. De wereldenergieprijzen rijzen de pan uit, de inflatie stijgt, de toeleveringsketens zijn in chaos verzonken en miljoenen mensen hebben geen toegang meer tot gas, graan en kunstmest.

"Westerse sancties tegen Rusland zijn het meest ondoordachte en contraproductieve beleid uit de recente internationale geschiedenis."

De realiteit van sancties tegen Rusland is dat ze vragen om vergelding. Poetin kan Europa deze winter gemakkelijk terugsturen naar de donkere middeleeuwen. Hij heeft het aanbod van belangrijke pijpleidingen zoals Nord Stream 1 met maar liefst 80% teruggeschroeft. De olieprijzen zijn omhooggeschoten en de aanvoer van tarwe en andere voedingsmiddelen uit Oost-Europa naar Afrika en Azië is zo goed als gestopt.

“De Britse gasrekening dreigt in de loop van één jaar te verdrievoudigen. De belangrijkste begunstigde is niemand minder dan Rusland, wiens energie-export naar Azië enorm is gestegen, waardoor de betalingsbalans een ongekend overschot heeft. De roebel is dit jaar een van de sterkste valuta ter wereld en is sinds januari met bijna 50% gestegen.


Hoe blind zijn mensen die geloven dat elektrische wagens groen zijn?!

2 hours for a chargeAls iedereen in België met een elektrische wagen zou rijden, dan hebben we 2 extra kerncentrales nodig. De gemiddelde autonomie van een EV is 250km. Op vakantie gaan vergt planning om tijdig een snellader te vinden en veel stops om te laden (30 min. om 80% te laden). 

In de afgelopen 20 jaar is de elektriciteitsvraag ietsje afgenomen. Zonder elektrische auto's was er geen behoefte aan meer centrales (of wind- en zonne-energie). De CO2 die voorheen door traditionele voertuigen werd uitgestoten, zal na vervanging door elektrische voertuigen uitgestoten worden door de elektriciteitscentrales (kolen, gas,...).

"De Autonomie van elektrische voertuigen op hoge snelheid is 3 keer minder dan officiële cijfers. Zelfs vijf keer minder met tegenwind."

Ook mogen we de 400kg zware batterij niet vergeten... Deze resulteert in meer verbruik en minder autonomie. Batterijen zijn erg vervuilend en er zijn veel grondstoffen voor nodig. We zien de EV-idiotie als een andere manier om de massa te misleiden en te controleren. Voor de automobielsector is het waarschijnlijk een manier om het faillissement van de sector uit te stellen. De andere levensreddende optie zou een oorlog zijn.

Opmerking: honderd jaar geleden waren elektrische auto's al een normaal verschijnsel in steden in Europa en de Verenigde Staten. Velen van hen hadden een bereik dat vergelijkbaar was met dat van de huidige elektrische auto's. Wat we nu zien is een déjà vu van de jaren 20 van vorige eeuw. De Grote Depressie van 1930 maakte een einde aan de trend. Klik op de afbeelding hieronder voor een overzicht van elektrische auto's (1895-1925) geproduceerd vóór de Grote Depressie van de jaren dertig.

1920 electric cars


 Belangrijke fundamentals:

 • De Bank of England verhoogde nu ook de rente (0,5%). Ze waarschuwde dat het VK in een recessie zou belanden met een inflatie van meer dan 13%. Aangezien de werkelijke inflatie al hoger is (waarschijnlijk 20%), bestaat er geen kans dat ze zich vergissen. 
 • Enkel voor abonnees. small lock sept

Belangrijke technicals:

 • Enkel voor abonnees. small lock sept

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Donderdag/Vrijdag 4-5 Augustus 2022 - De hele Westerse Wereld is een Bananarepubliek!


Bijgewerkte secties: Goud-$, Zilver,

Open gesprek over Covid, de vaccinaties en de gevaren ervan ... en een gepolitiseerde CDC (gezondheidsdienst in de VS). Kijk zeker naar de video (Engels gesproken met Nederlandse ondertiteling). Volgens Robert Malone zal de komende jaren 1 op de 800 van de gevaccineerden door de vaccinatie overlijden en 1 op de 5000 gevaccineerden een hartontsteking krijgen. De Covid-vaccinatie verandert (en vernietigt?) het immuunsysteem!! Ook Biden en Trudeau zijn het levende bewijs dat de vaccins niet beschermen. Integendeel, in feite is het de hoge vaccinatiegraad die ervoor zorgt dat Covid in leven blijft. [Merk op dat de CEO van de WHO zelf bevestigt dat hij niet gevaccineerd is!]

Robert Malone 2022 08 03


Waarschuwing: aangezien YouTube de video over covid, vaccinatie en de gevaren ervan op maandag 1 augustus 2022 censureerde, plaatsen we een video van Matthias Desmet waarin wordt uitgelegd wat er vandaag gebeurt of hoe de nieuwe tirannie wordt ingekapseld in onze samenleving. - Gisteren werd de video ook op Rumble geplaatst. Zeker kijken!

Dit is het totalitarisme waar we in afglijden! Eng is het! 'De psychologie van het totalitarisme' is een fascinerend boek dat iedereen zou moeten lezen.

totaliarismDe wereld is in de greep van massavorming; een gevaarlijke, collectieve vorm van hypnose. Angst maakt plaats voor censuur, het recht op privacy kalft af en andere vrijheden gaan verloren. Het wordt allemaal aangespoord door een enkelvoudig, gericht crisisverhaal dat dissidente opvattingen verbiedt en vertrouwt op destructief groepsdenken. Klik hier om de Nederlandse editie van zijn boek te kopen. MATTIAS DESMET is professor klinische psychologie aan de Universiteit Gent (België) en praktiserend psychoanalytisch psychotherapeut.

Let op: het wordt steeds moeilijker om uw vermogen, uzelf en uw naasten te beschermen tegen zo'n evolutie. Het is belangrijk om een Plan B te hebben, zodat u te allen tijde aan de ontberingen kunt ontsnappen en uw spaargeld buiten politiek bereik en buiten de financiële sector kunt houden. Wij weten hoe!

De overheid beheerst bijna elk aspect van ons leven. Het wordt elke dag erger en op een dag zal een overheidsambtenaar beslissen waar je moet wonen en hoeveel gezinnen er in je huis moeten wonen... Dit gebeurde al in 1917. Degenen die geen Plan B maken, moeten eens kijken naar Dokter Zjivago. Tegenwoordig heeft men in Zweden goedkeuring van de overheid nodig om een buitenlandse bankrekening te openen.

"We kunnen het mis hebben over de dollar/euro-wisselkoers maar we zijn er 100% zeker van dat we gelijk hebben wat betreft de relatie tussen Euro-Goud en Dollar-Goud. De Euro Titanic kan een week zinken voordat de Dollar Titanic dat doet... beide zinken, dus uiteindelijk maakt het toch niet uit!"

Pandemie, hongersnood, oorlog, gesloten aandelenmarkten, bank holidays, waardeloze fiat-valuta's... het komt allemaal tegelijkertijd of kort na elkaar. Het gevaar voor de gemiddelde burger is dat het onverwachts gebeurt en alles wegneemt van degenen die weigeren zich voor te bereiden.

Deze video moet je zeker bekijken. Elke keer dat er een grote hongersnood is, krijg je totale chaos en dan men weer in lockdown gaan! Opwarming van de aarde, stikstofmaatregelen voor de Nederlandse landbouw, onrust in Panama, onbetaalbaar wordende energiein de EU.... Europa is is gezien, inclusief Zwitserland, Noorwegen, Andorra en Zweden. 2023 kan het 1e jaar van hongersnood in Europa zijn!

Michael Yon, die één van Amerika's jongste groene baretten was op 19 jarige leeftijd, sluit zich aan bij Dr. Jordan B Peterson om de huidige stand van zaken over de hele wereld te bespreken. Michael heeft meer dan de helft van zijn leven in het buitenland gewoond en reisde naar meer dan 80 landen. Als auteur van drie boeken in de Verenigde Staten en drie andere in Japan, is hij Amerika's meest ervaren oorlogscorrespondent.

"Degenen die activa uit politiek bereik willen halen, hebben niet veel tijd meer over. De dag is nabij dat dit zal onmogelijk zijn."

Kapitaalcontroles zijn al min of meer aanwezig en het zal enkel maar erger worden. Degenen die ons niet geloven, moeten eens 15.000€ cash afhalen bij hun lokale bank en kijken wat er gebeurt! Vooraleer je het weet, zal de Gestapo vragen wat je plannen zijn. Erger nog, als je je niet gedraagt ​en niet gepast antwoordt op hun vragen, sturen ze de cavalerie (de politie). Tegenwoordig heeft men in Zweden goedkeuring van de overheid nodig om een ​​buitenlandse bankrekening te openen en te bezitten.


 

Belangrijke fundamentals:

Enkel voor abonnees. small lock sept 

 

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


MAANDAG/WOENSDAG 1-3 AUGUSTUS 2022 – Hoe vaak kan je worden voorgelogen als je de waarheid niet kent?!


Bijgewerkte secties: alle korte termijn kaarsgrafieken voor Goud & Zilver

Als vaccins de overdracht niet stoppen, hoe rechtvaardigt men dan vaccinatiemandaten voor reizen naar de VS?

Zowel Dr. Fauci, de belangrijkste corona-adviseur van de Amerikaanse regering, als president Biden zelf zijn besmet geweest met Covid, ondanks dat ze zowel dubbel gevaccineerd als geboost zijn.

Dit is gebaseerd op een cult-achtig geloof. Om te proberen het afbrokkelen van het officiële verhaal over de voordelen van het vaccin tegen te gaan en om het gebruik van vaccins en boosters aan te moedigen, blijven ze volhouden dat hun bijgewerkte vaccinatiestatus de ernst van hun infectie heeft helpen beperken. In plaats van een pandemie van niet-gevaccineerden, zijn we getuige geweest van een pandemie van driedubbele gevaccineerden.

Over de hele wereld bewijzen wetenschappelijke statistieken dat de voorgaande bewering juist is. Ik ken ook veel mensen die zijn gevaccineerd en ofwel zijn overleden ofwel ernstig ziek werden nadat ze het vaccin hadden gekregen. Meestal nadat ze de booster hadden gekregen. Wat hier gebeurde (lockdowns, maskerplicht, vaccinatie, booster,...) was en is immoreel en een "schande voor de mensheid"!

vaccine failure 2022 07 25

De bewering dat niet-gevaccineerden “aanzienlijk oververtegenwoordigd” zijn in de ziekenhuisopnames en op intensieve door Covid-19 is niet enkel misleidend, het is ronduit onjuist.

Ze veroorzaken een ernstig geval van cognitieve dissonantie bij het aanmoedigen van dubbel gevaccineerde mensen om een ​​boost en een dubbele boost te nemen. De inefficiëntie om de ziekenhuisopnames en opnames op intensieve te verminderen is voldoende om een einde te maken aan de vaccinmandaten. Twijfels over hun werkzaamheid en bezorgdheid over hun nadelige effecten en veiligheid op de lange termijn versterken de argumenten tegen de mandaten nog meer.


moronsDe Titanic is aan het zinken... de schapen kijken toe... maar doen niks om zichzelf en hun dierbaren te redden.

We klagen allemaal over de hoge olieprijzen. Wat als we een goudstandaard hadden en er geen biljoenen bijgedrukt werden? De grafieken (klik hier) geven een idee wat olie betreft. Als we de olieprijs in goud uitdrukken, is de prijs sinds 1950 met ongeveer 30% gedaald. Het voelt echter helemaal niet alsof de olieprijzen zijn gedaald. In Pond is de prijs met 80% gestegen, in US-dollar met 35% en in Euro met 15% na correctie voor inflatie. Ik ben oud genoeg om me te herinneren dat ik mijn Jaguar in België kon voltanken voor 360 Belgische frank ofwel 9 euro (de prijs per liter was 9 bef). De ironie is dat we allemaal de mogelijkheid hebben gehad om onze eigen Goudstandaard te hebben door een percentage van het metaal in ons bezit te houden... en niet meer te betalen voor je benzine.

"Je laat iemand goud delven, het verwerken en stopt het dan weer in een gat in de grond of in een kluis, en het doet het beter dan aandelen of onroerend goed!"

Wanneer je Berkshire Hathaway A-aandelen vergelijkt over twintig jaar met het bezit van fysiek goud, is het ongelooflijk om zien dat goud het beter doet dan Warren Buffet. In het eerste geval, moet men hard werken, plannen, geschikte investeringen zoeken, onderhandelen, betrokken zijn bij bestuursbesluiten, de bedrijven runnen en de prestaties bijhouden….. in het andere geval koop je goud en laat het zijn werk doen. Het lijkt me vanzelfsprekend om voor het laatste te kiezen. Goud heeft de afgelopen jaren beter gepresteerd dan alle andere beleggingsinstrumenten, inclusief onroerend goed.

Niemand lijkt de werkelijkheid te kunnen zien door de "rookgordijnen" van de autoriteiten. Er is een heel apparaat aan economen, bankiers, overheidsfunctionarissen en voorspellers, wiens job is gebaseerd op het meten van het BBP, dat de ultieme methode is voor het meten van de economische of zelfs maatschappelijke gezondheid van een land.

Politici, Autoriteiten, Centrale Bankiers, Big Oil & the Seven Sisters en Big Farma zijn niks anders dan een georganiseerde criminele bende. Het is jammer dat de geschiedenis ons laat zien dat dit trieste verhaal elke keer hetzelfde eindigt maar op een andere manier: ontbering, honger, depressie, oorlog, burgerlijke onrust en revoluties.


Belangrijke fundamentals:

Voorbeelden van wat de politieke leugenaars/criminelen aan hun kudde verkopen.

depression

 • Als het BBP groeit met bijvoorbeeld 1,5% maar de "gemanipuleerde” inflatiecijfers 8 à 9% zijn, dan hebben we een inkrimping van het echte BBP met 7 à 8% ofwel een depressie en geen economische boom!
 • Deze week verhoogde de Federal Reserve de rente met nog eens 75 basispunten, ondanks een tweede kwartaal op rij met negatieve groei van het BBP. Ondertussen debatteert het Congres over een grote overheidsbestedingswet om de inflatie te verminderen. Ten eerste is het onmogelijk om de inflatie te bestrijden door de rente te verhogen. Ten tweede, door de overheidsuitgaven te verhogen, verhogen ze het inflatie-percentage.
 • Als kers op de taart veranderen de Democraten de definitie van inflatie in hun voordeel. Dit zal de corrupte Mainstream Media in staat stellen de leugen aan de massa te blijven verkopen. Kijk het eens na op Wikipedia en je zal zien dat onze verklaring correct is. Goldonomic is trouwens verbannen van Wikipedia.
 • Jan modaal heeft noch de tijd noch de intelligentie om de realiteit door het rookgordijn van de politieke leugens te zien. Sommige politici begrijpen waarschijnlijk zelf niet hoe het systeem werkt.
 • Het gaat zo slecht dat velen er nog steeds van overtuigd zijn dat wat ze op hun bankrekeningen hebben echt geld is en bestaat. Ze kunnen zich niet voorstellen dat bankiers gewoon een enorme illusie verkopen.
 • De dag dat de massa beseft dat ze bedrogen zijn en de regering alles (en meer) op hun bankrekening heeft gestolen, is het altijd te laat.

Belangrijke technicals:

Deze informatie is zo interessant dat enkel de abonnees toegang hebben. small lock sept

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.

Categories: Financieel Nieuws

Twitter