11
augustus
2022

AUGUSTUS 2022

When money dies: je kan geloven in magie of in wetenschap. Als je gelooft in wetenschap, moet je goud kopen.

[Most Recent Quotes from www.kitco.com] [Most Recent Quotes from www.kitco.com] koop je nog altijd papieren goud?
fysiek is tot $200 duurder fysiek is tot $16 duurder Koop je nog steeds papier-goud?

OPMERKING:

 • Internetbeveiliging maakt het voor ons steeds moeilijker om e-mailberichten te verzenden en voor u om ze in uw inbox te ontvangen. Gelieve de volgende e-mailadressen in uw contactenlijst te zetten om dit probleem te vermijden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en controleer je spambox. GMAIL (Google) beweert zelf dat wij 'bedriegers' zijn. Gewoon omdat wij elk commercieel contact met hen weigeren!
 • We raden aan om de site regelmatig te bezoeken. Vooral omdat interessante videos op YouTube gecensureerd worden!
 • Er staat VEEL waardevolle informatie in oudere updates, de moeite om eens terug te lezen.
 • Lees vooral de dagelijkse informatie onder Belangrijke updates.
 • Kaars- en PF-grafieken kunnen te allen tijde worden bijgewerkt, zelfs als ze niet worden vermeld in de "Bijgewerkte secties"

Donderdag/vrijdag 11,12 augustus 2022 – Houston, we have some problems!


Bijgewerkte secties: Lange termijn grafieken, Royalty's, Goud & Zilver Majors, 
Miners & Goud vs SPX, Goud & Zilver Juniors, Juniors fundamentals

devil democrats

De Democraten hebben de grens overschreden. Ze maken een bananenrepubliek van de Verenigde Staten, onderdrukken en doen een directe aanval op de fundamenten van de democratie. Het land is extreem gepolariseerd. Dit zal hoogstwaarschijnlijk eindigen met een burgeroorlog en de vernietiging van de Verenigde Staten. Nooit eerder in de geschiedenis van de Verenigde Staten is een voormalige president aangeklaagd voor enig crimineel gedrag. Nooit heeft een dergelijk incident plaatsgevonden. Het belangrijkste is dat zo'n aanklacht na de ambtstermijn wettelijk niet is toegestaan.

Dit zijn de Democraten, de Libertariërs, de Klu-Klux-Klan, de duivel op hun best. Libertariërs (zo noemen ze zichzelf) doen er alles aan om komende november de meerderheid in het Congres niet te verliezen... Voormalig president Donald Trump zei maandag in een verklaring dat de FBI zijn huis in Mar-a-Lago is binnengevallen. Trump hekelde de inval. De voormalige president suggereerde dat de inval "een aanval" was van zijn politieke tegenstanders om te proberen ervoor te zorgen dat hij in 2024 niet opnieuw een gooi zou doen naar het presidentschap.

"Dit zijn donkere tijden voor onze natie, aangezien mijn prachtige huis, Mar-A-Lago in Palm Beach, Florida, momenteel wordt belegerd, overvallen en bezet door een grote groep FBI-agenten", zei Trump. “Zoiets is een president van de Verenigde Staten nog nooit overkomen. Na te hebben samengewerkt met de bewuste instanties, was deze onaangekondigde inval in mijn huis niet nodig of gepast.”

1. Democraten gedragen zich als een stel idioten... drukken dezelfde wetgeving van Europa door, waarvan we weten dat ze het tegenovergestelde effect heeft: meer uitgaven, meer belastingen, meer regelgeving! Deze keer heet het 'the inflation reduction act'. Echt, kan iemand me uitleggen hoe je de inflatie kunt verminderen door meer valuta te creëren?!

'De definitie van waanzin is steeds hetzelfde doen en een ander resultaat verwachten.'

2. De recessie is veel erger dan toegegeven door de autoriteiten en hun maatjes, de MSM. Maar dat maakt ze niet uit, zolang ze hun baan maar behouden en het zakgeld (steekpenningen) waarmee ze hun diensten kochten.

Enkel voor abonnees.

3. 26 juni – G7 – de officiële verkoop van papieren goud is dramatisch toegenomen. 

small lock sept


De echte kosten van fysiek zijn totaal verschillend van de spotprijs.

gold 2022 08 09 Silver 2022 08 09
  De prijs van fysiek is een stuk hoger dan de papierprijs.    De prijs van fysiek is een stuk hoger dan de papierprijs. 

Belangrijke fundamentals:

 • De Turkse Centrale Bank stuurt Goud naar Londen. small lock sept

Belangrijke technicals:

 • De Dowsmall lock sept

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag/woensdag 8-10 augustus 2022 – De grote depressie van de 21e eeuw is nog maar net begonnen.


Bijgewerkte secties: US Dollar, Rupee & Goud, Yuan & Goud, Zwitserse Frank & Goud, 
Euro & Goud, Brits pond & Goud, Zweedse kroon & Goud, Aussie & Goud, Yen Goud,
SA Rand & Goud, Wereldbeurs indices, Index in Echt Geld/Goud

"De inflation reduction act (een investeringsplan van Biden), kan niet anders gezien worden dan als misleiding voor de massa; een extra $ 669 miljard aan fiat-valuta wordt toegevoegd aan de al bestaande geldvoorraad, wat meer inflatie betekent - niet minder!"

Biden has no clothesDe Democraten hebben vorige week de 'Inflation Reduction Act' bekendgemaakt. Deze moet ervoor zorgen dat het tekort teruggedrongen wordt om de inflatie te bestrijden. Men wil investeren in de binnenlandse energieproductie en de CO2-uitstoot moet tegen 2030 met ongeveer 40 procent omlaag. De wet zal Medicare eindelijk ook in staat stellen te onderhandelen over de prijzen van voorgeschreven geneesmiddelen en de Affordable Care Act met drie jaar te verlengen tot 2025. Door deze wet zal men de komende tien jaar ongeveer $ 300 miljard investeren in het terugdringen van het tekort en $ 369 miljard in programma's voor energiezekerheid en klimaatverandering.

We hebben het hier over waanzin op Weimar-niveau... De geldhoeveelheid in de Verenigde Staten groeide in minder dan twee jaar met $ 5,9 biljoen (februari 2020 tot eind 2021). De totale geldhoeveelheid groeide met 38,6 procent.

We bevinden ons in de Grote Depressie van de 21e eeuw. De laatste keer dat we zo'n lage spaarquote hadden, zaten we in een enorme recessie. Waarom is deze zo laag? Omdat de recessie werknemers dwingt om aan hun spaargeld te zitten om hun rekeningen nog te kunnen betalen omdat hun loonsverhogingen niet voldoende zijn om de hogere kosten voor levensonderhoud te compenseren.

Inflatie wordt niet gecreëerd door werknemers die loonsverhogingen eisen, noch door bedrijven die de prijzen verhogen. Het is gecreëerd door de overheid die de geldhoeveelheid uitbreidt. Als je de geldhoeveelheid opblaast, stijgen de prijzen.

De onderstaande video gaat over de leugens die Biden en zijn Democraten verkopen. Peter Schiff en Megyn Kelly bespreken de economische data die wijzen op een recessie en de propagandacampagne van de regering om de definitie van een recessie te herdefiniëren. De democraten gaan zo ver dat ze doen alsof hogere belastingen de inflatie vermindert!?... Inflatie is een creatie van de overheid en enkel de overheid. Al de rest is een grote leugen! De overheid verknoeit altijd alles. Enkel de vrije markt brengt welvaart. De inflation reduction act is gewoon een excuus om een ​​heleboel regels door te voeren die de inflatie hoger zullen maken.

Volgens Biden & Co zitten we niet in een depressie! Het bbp daalde in het tweede kwartaal met 0,9%. Dit volgde op een daling van 1,6% in het eerste kwartaal. De regering-Biden houdt echter nog steeds vol dat we niet in een recessie zitten. We zijn op weg naar een derde negatief kwartaal en een vierde negatief kwartaal. We zullen het BBP jarenlang zien krimpen. Deze recessie is nog maar net begonnen.

Enkel voor abonnees. small lock sept

Poetin draait de schroeven nog wat aan: Gazprom stopt onverwacht een andere Nord Stream-turbine, wat tot een halvering van de toevoer leidt; de Europese gasprijzen stijgen.

cold weatherDe Guardian is het zo gewoon om te liegen dat het zelfs liegt als het de waarheid probeert te vertellen. Poetin heeft de energievoorziening niet verminderd. Rusland heeft de bevoorrading moeten beperken omdat de sancties het niet mogelijk zullen maken om noodzakelijke reparaties aan de pijpleidingen te voltooien.

De dwaze sancties van het Westen hebben zichzelf enkel maar schade berokkend. De sancties van Washington zijn een totale mislukking geweest. De roebel schiet omhoog en Poetin is sterker dan ooit. Westerse sancties tegen Rusland zijn het meest ondoordachte en contraproductieve beleid uit de recente internationale geschiedenis. De wereldenergieprijzen rijzen de pan uit, de inflatie stijgt, de toeleveringsketens zijn in chaos verzonken en miljoenen mensen hebben geen toegang meer tot gas, graan en kunstmest.

"Westerse sancties tegen Rusland zijn het meest ondoordachte en contraproductieve beleid uit de recente internationale geschiedenis."

De realiteit van sancties tegen Rusland is dat ze vragen om vergelding. Poetin kan Europa deze winter gemakkelijk terugsturen naar de donkere middeleeuwen. Hij heeft het aanbod van belangrijke pijpleidingen zoals Nord Stream 1 met maar liefst 80% teruggeschroeft. De olieprijzen zijn omhooggeschoten en de aanvoer van tarwe en andere voedingsmiddelen uit Oost-Europa naar Afrika en Azië is zo goed als gestopt.

“De Britse gasrekening dreigt in de loop van één jaar te verdrievoudigen. De belangrijkste begunstigde is niemand minder dan Rusland, wiens energie-export naar Azië enorm is gestegen, waardoor de betalingsbalans een ongekend overschot heeft. De roebel is dit jaar een van de sterkste valuta ter wereld en is sinds januari met bijna 50% gestegen.


Hoe blind zijn mensen die geloven dat elektrische wagens groen zijn?!

2 hours for a chargeAls iedereen in België met een elektrische wagen zou rijden, dan hebben we 2 extra kerncentrales nodig. De gemiddelde autonomie van een EV is 250km. Op vakantie gaan vergt planning om tijdig een snellader te vinden en veel stops om te laden (30 min. om 80% te laden). 

In de afgelopen 20 jaar is de elektriciteitsvraag ietsje afgenomen. Zonder elektrische auto's was er geen behoefte aan meer centrales (of wind- en zonne-energie). De CO2 die voorheen door traditionele voertuigen werd uitgestoten, zal na vervanging door elektrische voertuigen uitgestoten worden door de elektriciteitscentrales (kolen, gas,...).

"De Autonomie van elektrische voertuigen op hoge snelheid is 3 keer minder dan officiële cijfers. Zelfs vijf keer minder met tegenwind."

Ook mogen we de 400kg zware batterij niet vergeten... Deze resulteert in meer verbruik en minder autonomie. Batterijen zijn erg vervuilend en er zijn veel grondstoffen voor nodig. We zien de EV-idiotie als een andere manier om de massa te misleiden en te controleren. Voor de automobielsector is het waarschijnlijk een manier om het faillissement van de sector uit te stellen. De andere levensreddende optie zou een oorlog zijn.

Opmerking: honderd jaar geleden waren elektrische auto's al een normaal verschijnsel in steden in Europa en de Verenigde Staten. Velen van hen hadden een bereik dat vergelijkbaar was met dat van de huidige elektrische auto's. Wat we nu zien is een déjà vu van de jaren 20 van vorige eeuw. De Grote Depressie van 1930 maakte een einde aan de trend. Klik op de afbeelding hieronder voor een overzicht van elektrische auto's (1895-1925) geproduceerd vóór de Grote Depressie van de jaren dertig.

1920 electric cars


 Belangrijke fundamentals:

 • De Bank of England verhoogde nu ook de rente (0,5%). Ze waarschuwde dat het VK in een recessie zou belanden met een inflatie van meer dan 13%. Aangezien de werkelijke inflatie al hoger is (waarschijnlijk 20%), bestaat er geen kans dat ze zich vergissen. 
 • Enkel voor abonnees. small lock sept

Belangrijke technicals:

 • Enkel voor abonnees. small lock sept

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Donderdag/Vrijdag 4-5 Augustus 2022 - De hele Westerse Wereld is een Bananarepubliek!


Bijgewerkte secties: Goud-$, Zilver,

Open gesprek over Covid, de vaccinaties en de gevaren ervan ... en een gepolitiseerde CDC (gezondheidsdienst in de VS). Kijk zeker naar de video (Engels gesproken met Nederlandse ondertiteling). Volgens Robert Malone zal de komende jaren 1 op de 800 van de gevaccineerden door de vaccinatie overlijden en 1 op de 5000 gevaccineerden een hartontsteking krijgen. De Covid-vaccinatie verandert (en vernietigt?) het immuunsysteem!! Ook Biden en Trudeau zijn het levende bewijs dat de vaccins niet beschermen. Integendeel, in feite is het de hoge vaccinatiegraad die ervoor zorgt dat Covid in leven blijft. [Merk op dat de CEO van de WHO zelf bevestigt dat hij niet gevaccineerd is!]

Robert Malone 2022 08 03


Waarschuwing: aangezien YouTube de video over covid, vaccinatie en de gevaren ervan op maandag 1 augustus 2022 censureerde, plaatsen we een video van Matthias Desmet waarin wordt uitgelegd wat er vandaag gebeurt of hoe de nieuwe tirannie wordt ingekapseld in onze samenleving. - Gisteren werd de video ook op Rumble geplaatst. Zeker kijken!

Dit is het totalitarisme waar we in afglijden! Eng is het! 'De psychologie van het totalitarisme' is een fascinerend boek dat iedereen zou moeten lezen.

totaliarismDe wereld is in de greep van massavorming; een gevaarlijke, collectieve vorm van hypnose. Angst maakt plaats voor censuur, het recht op privacy kalft af en andere vrijheden gaan verloren. Het wordt allemaal aangespoord door een enkelvoudig, gericht crisisverhaal dat dissidente opvattingen verbiedt en vertrouwt op destructief groepsdenken. Klik hier om de Nederlandse editie van zijn boek te kopen. MATTIAS DESMET is professor klinische psychologie aan de Universiteit Gent (België) en praktiserend psychoanalytisch psychotherapeut.

Let op: het wordt steeds moeilijker om uw vermogen, uzelf en uw naasten te beschermen tegen zo'n evolutie. Het is belangrijk om een Plan B te hebben, zodat u te allen tijde aan de ontberingen kunt ontsnappen en uw spaargeld buiten politiek bereik en buiten de financiële sector kunt houden. Wij weten hoe!

De overheid beheerst bijna elk aspect van ons leven. Het wordt elke dag erger en op een dag zal een overheidsambtenaar beslissen waar je moet wonen en hoeveel gezinnen er in je huis moeten wonen... Dit gebeurde al in 1917. Degenen die geen Plan B maken, moeten eens kijken naar Dokter Zjivago. Tegenwoordig heeft men in Zweden goedkeuring van de overheid nodig om een buitenlandse bankrekening te openen.

"We kunnen het mis hebben over de dollar/euro-wisselkoers maar we zijn er 100% zeker van dat we gelijk hebben wat betreft de relatie tussen Euro-Goud en Dollar-Goud. De Euro Titanic kan een week zinken voordat de Dollar Titanic dat doet... beide zinken, dus uiteindelijk maakt het toch niet uit!"

Pandemie, hongersnood, oorlog, gesloten aandelenmarkten, bank holidays, waardeloze fiat-valuta's... het komt allemaal tegelijkertijd of kort na elkaar. Het gevaar voor de gemiddelde burger is dat het onverwachts gebeurt en alles wegneemt van degenen die weigeren zich voor te bereiden.

Deze video moet je zeker bekijken. Elke keer dat er een grote hongersnood is, krijg je totale chaos en dan men weer in lockdown gaan! Opwarming van de aarde, stikstofmaatregelen voor de Nederlandse landbouw, onrust in Panama, onbetaalbaar wordende energiein de EU.... Europa is is gezien, inclusief Zwitserland, Noorwegen, Andorra en Zweden. 2023 kan het 1e jaar van hongersnood in Europa zijn!

Michael Yon, die één van Amerika's jongste groene baretten was op 19 jarige leeftijd, sluit zich aan bij Dr. Jordan B Peterson om de huidige stand van zaken over de hele wereld te bespreken. Michael heeft meer dan de helft van zijn leven in het buitenland gewoond en reisde naar meer dan 80 landen. Als auteur van drie boeken in de Verenigde Staten en drie andere in Japan, is hij Amerika's meest ervaren oorlogscorrespondent.

"Degenen die activa uit politiek bereik willen halen, hebben niet veel tijd meer over. De dag is nabij dat dit zal onmogelijk zijn."

Kapitaalcontroles zijn al min of meer aanwezig en het zal enkel maar erger worden. Degenen die ons niet geloven, moeten eens 15.000€ cash afhalen bij hun lokale bank en kijken wat er gebeurt! Vooraleer je het weet, zal de Gestapo vragen wat je plannen zijn. Erger nog, als je je niet gedraagt ​en niet gepast antwoordt op hun vragen, sturen ze de cavalerie (de politie). Tegenwoordig heeft men in Zweden goedkeuring van de overheid nodig om een ​​buitenlandse bankrekening te openen en te bezitten.


 

Belangrijke fundamentals:

Enkel voor abonnees. small lock sept 

 

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


MAANDAG/WOENSDAG 1-3 AUGUSTUS 2022 – Hoe vaak kan je worden voorgelogen als je de waarheid niet kent?!


Bijgewerkte secties: alle korte termijn kaarsgrafieken voor Goud & Zilver

Als vaccins de overdracht niet stoppen, hoe rechtvaardigt men dan vaccinatiemandaten voor reizen naar de VS?

Zowel Dr. Fauci, de belangrijkste corona-adviseur van de Amerikaanse regering, als president Biden zelf zijn besmet geweest met Covid, ondanks dat ze zowel dubbel gevaccineerd als geboost zijn.

Dit is gebaseerd op een cult-achtig geloof. Om te proberen het afbrokkelen van het officiële verhaal over de voordelen van het vaccin tegen te gaan en om het gebruik van vaccins en boosters aan te moedigen, blijven ze volhouden dat hun bijgewerkte vaccinatiestatus de ernst van hun infectie heeft helpen beperken. In plaats van een pandemie van niet-gevaccineerden, zijn we getuige geweest van een pandemie van driedubbele gevaccineerden.

Over de hele wereld bewijzen wetenschappelijke statistieken dat de voorgaande bewering juist is. Ik ken ook veel mensen die zijn gevaccineerd en ofwel zijn overleden ofwel ernstig ziek werden nadat ze het vaccin hadden gekregen. Meestal nadat ze de booster hadden gekregen. Wat hier gebeurde (lockdowns, maskerplicht, vaccinatie, booster,...) was en is immoreel en een "schande voor de mensheid"!

vaccine failure 2022 07 25

De bewering dat niet-gevaccineerden “aanzienlijk oververtegenwoordigd” zijn in de ziekenhuisopnames en op intensieve door Covid-19 is niet enkel misleidend, het is ronduit onjuist.

Ze veroorzaken een ernstig geval van cognitieve dissonantie bij het aanmoedigen van dubbel gevaccineerde mensen om een ​​boost en een dubbele boost te nemen. De inefficiëntie om de ziekenhuisopnames en opnames op intensieve te verminderen is voldoende om een einde te maken aan de vaccinmandaten. Twijfels over hun werkzaamheid en bezorgdheid over hun nadelige effecten en veiligheid op de lange termijn versterken de argumenten tegen de mandaten nog meer.


moronsDe Titanic is aan het zinken... de schapen kijken toe... maar doen niks om zichzelf en hun dierbaren te redden.

We klagen allemaal over de hoge olieprijzen. Wat als we een goudstandaard hadden en er geen biljoenen bijgedrukt werden? De grafieken (klik hier) geven een idee wat olie betreft. Als we de olieprijs in goud uitdrukken, is de prijs sinds 1950 met ongeveer 30% gedaald. Het voelt echter helemaal niet alsof de olieprijzen zijn gedaald. In Pond is de prijs met 80% gestegen, in US-dollar met 35% en in Euro met 15% na correctie voor inflatie. Ik ben oud genoeg om me te herinneren dat ik mijn Jaguar in België kon voltanken voor 360 Belgische frank ofwel 9 euro (de prijs per liter was 9 bef). De ironie is dat we allemaal de mogelijkheid hebben gehad om onze eigen Goudstandaard te hebben door een percentage van het metaal in ons bezit te houden... en niet meer te betalen voor je benzine.

"Je laat iemand goud delven, het verwerken en stopt het dan weer in een gat in de grond of in een kluis, en het doet het beter dan aandelen of onroerend goed!"

Wanneer je Berkshire Hathaway A-aandelen vergelijkt over twintig jaar met het bezit van fysiek goud, is het ongelooflijk om zien dat goud het beter doet dan Warren Buffet. In het eerste geval, moet men hard werken, plannen, geschikte investeringen zoeken, onderhandelen, betrokken zijn bij bestuursbesluiten, de bedrijven runnen en de prestaties bijhouden….. in het andere geval koop je goud en laat het zijn werk doen. Het lijkt me vanzelfsprekend om voor het laatste te kiezen. Goud heeft de afgelopen jaren beter gepresteerd dan alle andere beleggingsinstrumenten, inclusief onroerend goed.

Niemand lijkt de werkelijkheid te kunnen zien door de "rookgordijnen" van de autoriteiten. Er is een heel apparaat aan economen, bankiers, overheidsfunctionarissen en voorspellers, wiens job is gebaseerd op het meten van het BBP, dat de ultieme methode is voor het meten van de economische of zelfs maatschappelijke gezondheid van een land.

Politici, Autoriteiten, Centrale Bankiers, Big Oil & the Seven Sisters en Big Farma zijn niks anders dan een georganiseerde criminele bende. Het is jammer dat de geschiedenis ons laat zien dat dit trieste verhaal elke keer hetzelfde eindigt maar op een andere manier: ontbering, honger, depressie, oorlog, burgerlijke onrust en revoluties.


Belangrijke fundamentals:

Voorbeelden van wat de politieke leugenaars/criminelen aan hun kudde verkopen.

depression

 • Als het BBP groeit met bijvoorbeeld 1,5% maar de "gemanipuleerde” inflatiecijfers 8 à 9% zijn, dan hebben we een inkrimping van het echte BBP met 7 à 8% ofwel een depressie en geen economische boom!
 • Deze week verhoogde de Federal Reserve de rente met nog eens 75 basispunten, ondanks een tweede kwartaal op rij met negatieve groei van het BBP. Ondertussen debatteert het Congres over een grote overheidsbestedingswet om de inflatie te verminderen. Ten eerste is het onmogelijk om de inflatie te bestrijden door de rente te verhogen. Ten tweede, door de overheidsuitgaven te verhogen, verhogen ze het inflatie-percentage.
 • Als kers op de taart veranderen de Democraten de definitie van inflatie in hun voordeel. Dit zal de corrupte Mainstream Media in staat stellen de leugen aan de massa te blijven verkopen. Kijk het eens na op Wikipedia en je zal zien dat onze verklaring correct is. Goldonomic is trouwens verbannen van Wikipedia.
 • Jan modaal heeft noch de tijd noch de intelligentie om de realiteit door het rookgordijn van de politieke leugens te zien. Sommige politici begrijpen waarschijnlijk zelf niet hoe het systeem werkt.
 • Het gaat zo slecht dat velen er nog steeds van overtuigd zijn dat wat ze op hun bankrekeningen hebben echt geld is en bestaat. Ze kunnen zich niet voorstellen dat bankiers gewoon een enorme illusie verkopen.
 • De dag dat de massa beseft dat ze bedrogen zijn en de regering alles (en meer) op hun bankrekening heeft gestolen, is het altijd te laat.

Belangrijke technicals:

Deze informatie is zo interessant dat enkel de abonnees toegang hebben. small lock sept

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.

Categories: Financieel Nieuws

Twitter