30
augustus
2021

AUGUSTUS 2021

DE WESTERSE WERELD IS FINANCIELE EN ECONOMISCHE ZELFMOORD AAN HET PLEGEN!

 

[Most Recent Quotes from www.kitco.com] [Most Recent Quotes from www.kitco.com] koop je nog altijd papieren goud?
fysiek is tot $200 duurder fysiek is tot $11 duurder Koop je nog altijd fools gold?

OPMERKING:

 • Internetbeveiliging maakt het voor ons steeds moeilijker om e-mailberichten te verzenden en voor u om ze in uw inbox te ontvangen. Gelieve de volgende e-mailadressen in uw contactenlijst te zetten om dit probleem te vermijden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en controleer je spambox.
 • We raden aan om de site regelmatig te bezoeken. Vooral omdat interessante videos op YouTube gecensureerd worden!
 • Er staat VEEL waardevolle informatie in oudere updates, de moeite om eens terug te lezen.
 • Kaars- en PF-grafieken kunnen te allen tijde worden bijgewerkt, zelfs als ze niet worden vermeld in de "Bijgewerkte secties". 
 • Door de ongekende hoge vraag op de edelmetaalmarkten kunnen de responstijden op e-mails en telefoontjes langer zijn dan normaal. Het kan tot 2 werkdagen duren vooraleer we contact met je opnemen over transacties, transfers en andere services. Bedankt voor je geduld.

Maandag/dinsdag 30, 31 augustus 2021 – De oorlog tegen COVID is het noodzakelijke excuus voor een nog meer centraal gestuurde markt & tyrannie!


Bijgewerkte secties: US dollar, Recessiebestendig - hold, Biotech - Farma

Biden assholeWe willen niet in details treden over wat er op dit moment in Afghanistan gebeurt maar weet dat de USSR failliet was, enkele maanden nadat ze zich moesten terugtrekken... en de roebel bijna waardeloos werd. Sommigen noemden Donald Trump een clown.... onder zijn ambtstermijn was er VREDE in de meeste delen van de westerse wereld. Het kostte SLIMY JOE (de democraten) minder dan 2 maanden om de vijandelijkheden te beginnen en te orkestreren wat er nu in Afghanistan gebeurt. Eerlijk gezegd heb ik in mijn leven veel gezien en meegemaakt... maar dit soort leiderschap verdient een Oscar en een gouden medaille voor de slechtste performance. (tip: bewaar de gouden medaille, je zal ze nodig hebben in de nabije toekomst)

De ineenstorting van Afghanistan geeft landen in de wereld een hint om de petrodollar op te geven. De val van de Amerikaanse regering zal volgen. Nooit is een situatie zo erg dat de overheid het niet nog erger kan maken, en de (letterlijk) exploderende catastrofe in Afghanistan zet een reeks dominostenen in beweging die ervoor zal zorgen dat de Verenigde Staten zoals wij die kennen, zullen instorten.

Het resultaat is dat naar verluidt meer dan 100 landen over de hele wereld, zich aan het voorbereiden zijn om de dollar als wereldreservevaluta op te geven. Saoedi-Arabië zou één van deze landen kunnen zijn, en als dat land de petrodollar verlaat, dan is het echt game over voor Amerika. Alle grafieken in onze US Dollar sectie laten geen ruimte over voor twijfel.

"De Dow haalt weer een record – dit maakt helemaal niet uit, zolang het record niet in ECHT GELD is."

De beste aandelenmarkt van de afgelopen jaren was die van Caracas. We moeten er wel bij vertellen dat deze uitgedrukt in echt geld, een ramp was. Mensen die op deze aandelenmarkt belegden, verloren bijna alles. Tegenwoordig worden in Venezuela veel zaken gedaan in goud! Net zoals in Zimbabwe... kunnen degenen die goud hebben eten, de anderen verhongeren.

"Degenen die goud hebben, kunnen eten, de anderen verhongeren!”

Tot zover de idiote commentaren die zeggen dat je geen goud zou moeten hebben omdat je het niet kunt eten!

Wat we nu ervaren, zijn de gevolgen van het beëindigen van vijftig jaar onderdrukking van de goudprijs. Door middel van leases, swaps en leningen hebben Centrale Banken van tijd tot tijd fysieke edelmetalen in de derivatenmarkt gebracht, om te voorkomen dat de prijzen stijgen.

Inflatie is hier om te blijven en zal nog erger worden! ... of ALLES wat GEEN ECHT GELD is, zal verdwijnen.

more inflation 2021 08 26 Baltic dry index 2021 08 26
CRB raw indus 2021 08 26 crb food 2021 08 26

Belangrijke fundamentals:

 • De komende maanden en jaren zal het grote publiek zich vastklampen aan hun steeds waardelozer geld. 

slot

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Vrijdag 27 augustsus 2021 – "Er zijn decennia waar er niks gebeurt... en weken waar alles tegelijkertijd gebeurt"!


Bijgewerkte secties: /

gezond verstandDit is de waarheid die geen enkele politicus en/of centrale bankier zal delen: prijzen voor goederen en diensten, prijzen voor aandelen, huizen en kunst stijgen NIET voor de reden die men u verteld. De waarheid is dat de prijzen niet stijgen - het is de waarde van ons geld dat daalt.

"Hogere prijzen zijn het symptoom, niet de oorzaak van de ineenstorting van de valuta."

 • De meeste mensen realiseren zich niet dat de prijzen voor containertransport over zee maar liefst 50% hoger (en meer) zijn dan een jaar geleden. Prijzen voor voedsel, gezondheidszorg, grondstoffen, transport, elektriciteit... het schiet allemaal omhoog.
 • De olieprijs is het afgelopen jaar met meer dan 200% gestegen.
 • De houtprijzen zijn sinds 2020 met 300% gestegen en bevinden zich op het hoogste niveau ooit.
 • De papierprijzen zijn met 40% gestegen.
 • De koperprijs staat op een historisch hoogtepunt.
 • De autoprijzen zijn ook enorm gestegen. De gemiddelde prijs van een nieuwe auto schoot eerder dit jaar voor het eerst boven 34.000€, en de gemiddelde prijs van een tweedehands auto is nu 17.000€.
 • In de VS bedraagt de gemiddelde kost van ziekteverzekering voor gezinnen maar liefst 21.342$ per jaar!

Terwijl het grootste deel van de westerse wereld valt voor het soepele geldbeleid van de Centrale Banken, valt één land dat doorgaat met het verhogen van de rente op: Rusland. Dit volgt het patroon van massale machtsverschuiving van West naar Oost, dat zowel in de financiële wereld als in de geopolitiek te zien is. Zelfs als het IMF oproept tot "een nieuw Bretton Woods", zal elk nieuw monetair systeem Rusland en China waarschijnlijk uitsluiten, waardoor dat systeem gedoemd is te mislukken. Ongeacht of het nieuwe monetaire systeem is gekoppeld aan digitale valuta of niet, er is geen ontkomen aan de massale geldcreatie en tekorten die het grootste deel van de wereld in zijn greep heeft. Een chaotische ineenstorting is dus waarschijnlijk. Enkel Goud en Zilver kunnen de wereld redden!

"Slechts weinig mensen bezitten goud en het narratief is nog steeds tegen goud en zilver”

goldmark in paper marksMensen begrijpen Goud en Zilver niet (behalve de senioren) omdat ze NOOIT hebben ervaren waar dit allemaal om gaat en ze op school waarschijnlijk niks over Goud en Zilver hebben geleerd. Het onderwijs is niet meer wat het geweest is en het algemene niveau is drastisch gedaald. Vandaar dat de generaties van vandaag een gemakkelijke prooi zijn voor de PROPAGANDA van de overheid en de Centrale Bankiers. Daarom blijven ze jagen op FIATGELD of FOOLS GOLD. Het advies van de SENIOREN wordt aanzien als grap of ouderwets.

Vóór WW2 gaf Göring een radio aan elke Duitse familie die er geen had. Kwestie van de propaganda te kunnen verkopen. Tegenwoordig heeft de Big Tech zoveel macht, dat ze gemakkelijk propaganda kunnen verspreiden over het internet en social media en alle kritiek kunnen censureren.

Het gekke is dat de meeste mensen geen idee hebben hoe deze dreigende crisis ons leven zal veranderen. Dat komt vooral omdat we zoiets in de laatste 75 jaar niet hebben meegemaakt, ondanks de tekenen die zich overal om ons heen opstapelen.

Er is ONTKENNING. De crisis is onzichtbaar voor de meeste mensen. Ze hebben gezien wat er de afgelopen twee jaar over de hele wereld is gebeurd ... en gaan nog steeds door met leven, zaken doen, beleggen en pensioenplanning ... alsof er niets ongewoons is gebeurd met ons financiële systeem.

Ik schat dat meer dan 90% van de mensen valt voor de geldillusie... Als je terugkijkt op de financiële geschiedenis, realiseer je je dat dit niks nieuw is... Massale inflatie is altijd ongelooflijk verwarrend geweest voor het grote publiek. Kijk bijvoorbeeld naar de Duitse Weimarrepubliek aan het begin van de twintigste eeuw...; het bekendste geval van hyperinflatie en de ineenstorting van een valuta, gevolgd door een Financiële Lockdown. Over een periode van ongeveer 10 jaar was de Duitse Mark uiteindelijk maar 1 biljoenste meer waard. Kijk naar deze ongelooflijke grafiek...

Fysiek Goud en Zilver zijn wat ze zijn: ECHT GELD zonder tegenpartij. Centrale banken weten het en doen er alles aan om de prijs LAAG te houden en om Goud & Zilver weg te houden van de mainstream media-aandacht. Daarom moeten ze ervoor zorgen dat de FIAT-prijs laag blijft. We weten dat ze op een gegeven moment zullen falen in hun inspanningen en ook dat hoe langer goud wordt onderdrukt, hoe sterker de reactie zal zijn. In april 1968 mislukte de GOLD POOL en de prijs van goud VERDUBBELDE van de ene op de andere dag. De autoriteiten moesten een BANK HOLIDAY uitroepen. Tussen 1968 en 1981 steeg de goudprijs met een factor 27!

Het is aannemelijk dat de Centrale Banken en Goudbanken op een bepaald moment in de nabije toekomst zullen falen. Dit zou betekenen dat de prijs van goud, om te beginnen, ten minste zou verdubbelen tot 3.400$ /oz. Dit zal slechts het begin zijn van een exponentiële piek in de goudprijs, waarbij we erg waarschijnlijk 250.000$ en hoger zullen zien voor 1 oz goud.

Op de grafiek links ziet u hoe de prijs van goud in het begin gestaag steeg, om EXPONENTIEEL te eindigen. Deze keer zal het niet anders zijn. Eens de parabolische start van goud begint, zal het te laat zijn om nog wat te bemachtigen!


Ik ben niet bijgelovig, maar als dit COVID-gedoe niet snel stopt, zal ik moeten geloven dat Jacques Attali toch gelijk had toen hij deze profetie in 1981 schreef. (Duits met Nederlandse ondertitels)

Eerst de zwakkeren... van De Waarheid on Vimeo.


Belangrijke fundamentals:

 • slot

Belangrijke technicals:

 • slot

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Woensdag/donderdag 25, 26 augustus 2021 – De pandemie blijft een onderdeel van het economische verhaal; COVID-19 zorgt enkel voor uitstel van het onvermijdelijke!


Bijgewerkte secties: /

titanicDe Titanic had niet genoeg reddingsboten en zelfs toen ze begon te zinken, maakten weinigen er in eerste instantie gebruik van. De mensen waren ervan overtuigd dat er niets dramatisch zou gebeuren. Slechts een paar, intelligente passagiers zorgden ervoor dat ze plaats hadden in een van deze reddingsboten. De BELIEVERS en de VOLGZAMEN verdronken omdat ze de leugens van de bemanning bleven geloven. (Mensen in de 3e klasse hadden geen keuze.)

"INFLATIE is een meer dan proportionele groei van de geldhoeveelheid... en COVID maakt het allemaal nog erger."

De COVID lockdowns en restricties maken het allemaal nog erger en COVID is een uitstekend excuus voor de exponentiële creatie van fiatgeld. In de afgelopen maanden en jaren is de geldhoeveelheid dramatisch gestegen (min. +20% j/j). Tegelijkertijd hebben we belangrijke storingen aan de productiekant (bv. chips voor auto's) en in het transport. Tevens hebben we een lager aanbod van goederen en diensten. Hoe meer Covid lockdowns, hoe groter de inflatie-tsunami zal zijn. Zoals gewoonlijk maken de POLITICI het erger dan het al is. Minder goederen en diensten en meer geld in omloop resulteren ALTIJD in HOGERE PRIJZEN, in dit geval zullen het VEEL hogere prijzen zijn.

Tegelijkertijd is de totale SCHULD dramatisch gestegen. Door het bestaan ​van FIATGELD is het algemene schuldniveau "veel hoger" dan tijdens de jaren 1920-30. In tegenstelling tot spaargeld, kunnen schulden niet worden uitgegeven. Wanneer mensen een huis met een hypotheek kopen, wordt het totale schuldcijfer verhoogd... maar deze schuld/het geld kan niet worden uitgegeven. Erger nog, van zodra de rente begint te stijgen, wordt het huis een LIABILITY (zeg maar een blok aan het been) en wordt het algemene prijsniveau van onroerend goed naar beneden gedrukt.

Fiatgeld of valuta zijn ook SCHULDEN. Daarom kunnen de rentetarieven in de nabije toekomst enkel maar stijgen. Wanneer de rente stijgt, zal het resultaat catastrofaal zijn voor alle regeringen en haar burgers. Want bij hogere rentetarieven, wordt het wiskundig onmogelijk om de rente te betalen op de schuld die ze in het verleden hebben verworven.

Daarom staan ​​alle aandelen-, obligatiemarkten en alle activa die geprijsd zijn in opgeblazen valuta, voor een grote crash. Deze crash zal beginnen wanneer de prijzen blijven stijgen en de MASSA beseft dat ze zijn en worden voorgelogen door de autoriteiten. Op dat moment zal hun vertrouwen in de Centrale Banken en overheden volledig verdwenen zijn. Degenen die om een of andere duistere reden geen fysiek Goud & Zilver kopen, en het niet buiten politiek bereik bewaren omdat ze denken dat repatriëring problemen zal opleveren, zullen in de nabije toekomst NIKS meer hebben: niet in hun thuisland en niet in het buitenland.
DEBT copy

Eens de rente stijgt, zullen de aandelenmarkten crashen. De economische gevolgen zullen dramatisch zijn. Veel erger dan in de jaren '30, omdat er minstens 840 MILJARD dollar is geleend om aandelen te kopen. Dit is historische hoog, wat de snelheid van de crash nog zal verhogen. De crash zal ook veel erger zijn vanwege de zeer hoge schuldenlast van regeringen en de massa.

"Fiatgeld en alles uitgedrukt in fiatgeld zal waardeloos worden. Obligaties, pensioenen, aandelen, onroerend goed,... Financiële activa zullen het ergst zijn."

Het vastgoedrendement wordt altijd bepaald door de huurprijs. In tijden van hoge inflatie kunnen vastgoedbeleggers de huur niet op tijd aanpassen en wordt het onroerend goed een liability (het kost geld i.p.v. geld op te leveren). Dit komt omdat de huur niet langer de kosten van de hypotheek, belastingen,... dekt en steeds meer verhuurders gedwongen worden om te verkopen. Van zodra de waarde van de activa (aandelen, obligaties, onroerend goed) daalt, zullen mensen niet anders kunnen dan hun eigendommen te verkopen, wat de depressie nog erger zal maken.

Enkel een fractie van de mensen heeft fysiek Goud en Zilver in bezit. Daarom zullen de bezitters van goud en zilver, het minst worden getroffen door de dalende activaprijzen. Integendeel, omdat op dat moment veel mensen zullen proberen om alles wat ze in hun bezit hebben om te zetten in fysiek goud en zilver, zal de prijs door het dak gaan.

COMMUNISM IS NOWDe plannen (een RESET) van het BIS, IMF en de Centrale Banken zullen niet werken omdat een gecentraliseerde regering NIET werkt. Zoiets heeft nooit gewerkt. Communisme en socialisme werken niet... enkel vrije ondernemers kunnen ons redden. De rentetarieven zullen stijgen en blijven stijgen, aangezien de overheid nog meer geld zal blijven drukken om het systeem te redden... iets dat niet zal werken, aangezien geldcreatie de zaken enkel maar erger zal maken. Zelfs prijscontroles werken niet (Venezuela) en zullen enkel maar resulteren in lege schappen als de MASSA alle vertrouwen in de Centrale Banken, de valuta en de overheid verliest.

"Verstandige beleggers weten wat ze moeten doen: fysiek goud kopen, bijhouden en in een later stadium verkopen."

In de jaren 1922-23 kon men met vijf ounces goud (100$), een groot huis met 6 slaapkamers in een chique wijk van Berlijn kopen. 

Conclusie: enkel voor abonnees

 1. slot

 MANDATS small pics

Belangrijke fundamentals:

 • slot

Belangrijke technicals:

 • Goud schiet terug boven de 1.800$ en mijnbouwaandelen stijgen met 5%.
 • slot
slot slot
Zeer bullish voor Zilver...  Let op: elke depressie gaat gepaard met lagere energieprijzen. 

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Maandag/dinsdag 23, 24 augustus 2021 – Hyperinflatie is een monetairE gebeurtenis & welkom bij de DDR en totale controle!


Bijgewerkte secties: Goud & Zilver Juniors, Recessiebestendig (LOCG)

"Wanneer men het onmogelijke heeft geëlimineerd, moet dat wat overblijft, hoe onwaarschijnlijk het ook is, de waarheid zijn."

powellHoe meer schuld de Fed creëert, hoe groter haar macht. Samen met de andere Centrale Banken over de hele wereld, heeft ze de schulden opgedreven tot onhoudbare niveaus.

Terwijl de boel instort, kopen zij alles op zoals Blackrock; zij kopen enorme hoeveelheden vastgoed, en omdat ze geld uit het niets creëren, maakt het ze niet uit wat het kost. Blackrock en Vanguard lijken enorme frontorganisaties te zijn waarmee de Fed de ganse wereld opkoopt met oceanen aan vers gecreëerd geld voor een bedrag van vele biljoenen.

Omdat deze immense geldinjectie en aankopen normaal gezien hyperinflatie zouden veroorzaken, brengt men de omloopsnelheid van het geld omlaag, door de lockdowns en de vernietiging van kleine en middelgrote bedrijven. Dit is een grote reden voor de lockdowns die slechts door een klein deel van de bevolking wordt begrepen. De andere grote reden is natuurlijk het trainen van de mensen voor de latere permanente en totale staat van beleg.

M growth hyperinflationary 2021 08 02 velocity 2021
Voeg hier de balans van de Centrale Bank aan toe...  De omloopsnelheid is een ACHTERLOPENDE indicator van inflatie.

De VS is niet enkel geparasiteerd door de Fed, die met zijn inflatiemotor de koopkracht van de dollar met ongeveer 98% heeft doen dalen sinds zijn ontstaan, maar is ook leeggezogen door het Militair-industrieel complex. Door oorlogen te beginnen, landen binnen te vallen... heeft men een enorm budget nodig dat tegenwoordig om en bij de $ 1 biljoen per jaar bedraagt. De gigantische farmaceutische industrie, wiens macht zo is gegroeid, wedijvert tegenwoordig met het Militair-industrieel complex voor de eerste plaats als meest geldverslindende.

De Mexicaanse drugsbendes zijn klein grut vergeleken met de zwendel van Big Pharma.

Na bijna alle regeringen, politici, het onderwijs, de rechterlijke macht en de medische wereld te hebben omgekocht, heeft het zijn uiteindelijke doel bereikt; het herhaaldelijk gebruik van haar producten verplicht maken en tegelijkertijd de belastingbetaler de rekening voor hun ontwikkeling laten betalen. Dit ultieme doel omvat het gedwongen opleggen van experimentele mRNA-gentherapieën aan de hele wereldbevolking.

De gedwongen experimentele mRNA-vaccins, zullen steeds herhaald worden in de vorm van boostershots die voor non-stop inkomsten voor de Big Pharma zullen zorgen. Het is belangrijk om te begrijpen dat Big Pharma in wezen drugsdealers zijn, in principe niet anders dan de Mexicaanse drugsbaronnen, behalve dat ze de macht hebben om regeringen en de rechterlijke macht om te kopen zodat ze hun product aan de bevolking kunnen opdringen! Mexicaanse drugsbendes zijn klein grut vergeleken met de zwendel van Big Pharma. (SEVEN BROTHERS).

Belangrijke fundamentals:

 • Participanten in de huidige goud- & zilvermarkt vormen maar een klein, marginaal deel van alle investeerders.
 • De Russen (USSR) verlieten Afghanistan in april 1988. In oktober 1989 (ongeveer een jaar later) was de USSR FAILLIET! We verwachten een soortgelijk scenario voor de VS.
 • De Misery Index slot

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Vrijdag 20 augustus 2021 – Als goud hetzelfde doet als in 1968, zal de prijs van de ene dag op de andere verdubbelen!


Bijgewerkte secties: Dollar Fundamentals, Goud & Zilver Juniors

Deze mensen hebben 50 miljoen dollar geïnvesteerd in fysiek goud! Domme investeerders, net zoals de Russische en Chinese Centrale Banken die hun geld weggooien door te investeren in iets dat je niet kunt eten!?

De meerderheid van de mensen is niet in staat om door de vele rookgordijnen te kijken. De MASSA doorzag de echte reden niet WAAROM de Amerikanen IRAK binnenvielen en Saddam Hoessein vermoordden. Men geloofde de leugen van de massavernietigingswapens. Saddam Hoessein werd vermoord omdat hij de US-DOLLAR ondermijnde door olie te verkopen tegen EURO's. Hetzelfde verhaal voor Khadaffi. Hij werd vermoord (we came, we saw and we killed - Hilary Clinton) omdat hij iets nog gevaarlijkers aan het opzetten was: een GOUDEN DINAR om in Afrika te gebruiken en om OLIE te kopen/verkopen. Chavez in Venezuela werd niet vermoord, wel zorgde men ervoor dat het land geruïneerd werd omdat hij van plan was om te stoppen met de verkoop van ruwe olie in usd. WAT zal de volgende stap zijn van de VS, om te proberen de status van de USD als reservevaluta te behouden? Hebben ze al hun pijlen verschoten en speelt COVID al dan niet een actieve rol?

Dit is een uitstekende video die helpt om de geschiedenis van de dollar te begrijpen... en wat er nog zal gebeuren. De GROTE fout van Saddam, Khadaffi en Chavez was dat ze het petrodollar-mechanisme ondermijnde. (De video is enkel zichtbaar voor abonnees)

slot

Belangrijke fundamentals:

 • Verwacht eerst een "georganiseerde RESETslot

Belangrijke technicals:

 • level zeroDe aandelenmarkten dansen nu op de tonen 

slot

 

 

 

 

 

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Woensdag/donderdag 18, 19 augustus 2021 – Precies 50 jaar geleden werden valuta waardeloos!


Bijgewerkte secties: Wereldbeurs indexen, Index in echt Geld/Goud,Lange termijn beursindexen, 
Aandelen zijn echte activa, COVID-19 & vaccinaties, Royalty Co's, Goud & Zilver Majors,
Miners & Goud vs SP500

RYAN COLE, MD: ”"COVID-19 VACCINS EN AUTOPSIE”

   

De "volledig gevaccineerden" lopen twee keer zoveel risico om ziek te worden en in het ziekenhuis te worden opgenomen... Maskers bieden GEEN bescherming. De verschrikkelijke realiteit is dat DE GEVACCINEERDE nu alle anderen in gelijke mate infecteert: gevaccineerd of niet maakt geen enkel verschil. Cynische les: je neemt de prik voor anderen, zodat je anderen kunt besmetten en doden.

VIJFTIG jaar geleden haalde Nixon de dollar van de goudstandaard, waardoor alle valuta waardeloos werden. Hij deed alsof dit tijdelijk zou zijn. Tegelijkertijd bevroor hij de prijzen van goederen, diensten en lonen. Dit werd gedaan om de inflatie te stoppen. Tegenwoordig weten we dat deze actie de inflatie helemaal niet stopte.

De massa, het volk wordt voorgelogen door de overheid en de mainstream media. Wanneer het tijd is om te VERKOPEN, zullen ze zeggen dat je moet KOPEN en wanneer je moet KOPEN, zullen ze roepen: VERKOPEN! Beleggen is geen algoritme, noch een spel. Beleggen is het resultaat van een redeneerproces. Wie dat niet kan, verliest de komende maanden en jaren al zijn spaargeld.


Belangrijke fundamentals:

 • ARGENTA, een Belgische bank dwingt alle Belgische klanten die niet in de SEPA-zone wonen (EU + een aantal niet-EU-lidstaten) om hun rekening(en) per 1 september te beëindigen. [dit is 100% tirannie]

Enkel voor abonnees

slot

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Maandag/dinsdag 16, 17 augustus 2021 – Precies 50 jaar geleden werden valuta waardeloos!


Bijgewerkte secties: Zweedse kroon en goud, Aussie en goud, Yen en goud, SA Rand en goud

Dit begint een grote impact op de vastgoedmarkt in de VS te hebben. Sommige huurders hebben een probleem...maar ALLE verhuurders hebben GROTE PROBLEMEN: hoewel de meeste verhuurders geen huurinkomsten hebben ontvangen sinds 2019, moeten ze wel BELASTINGEN, HYPOTHEKEN, NUTSVOORZIENINGEN,... betalen. Zo niet, dan verliezen ze hun eigendom.

   

In 5 jaar tijd is de VS serieus veranderd,... en niet op een goede manier. De mainstream media zijn bagger geworden. Politiek is een spel van achterlijken geworden. In grote steden zijn de straten verlaten, leeg en wachtend op iets à la "MAD MAX". Kantoren en winkelcentra staan leeg.


 1. Mainstream Media zijn bagger geworden.
 2. Politici doen een geweldig job door voor verdeeldheid te zorgen onder de Amerikanen: het klassieke verdeel en heers.
 3. Er is een gebrek aan nieuwsgierigheid en een kritische geest.
 4. De media vertellen ons hoe racistisch we wel zijn.
 5. De VS leeft in angst.
 6. Vrijheid van meningsuiting bestaat NIET MEER.
 7. Armoede en de hoeveelheid daklozen zijn snel gestegen.

50 jaar geleden sloot Nixon het goudvenster; de Amerikaanse dollar werd een waardeloze papieren valuta (maar ook de meeste andere valuta). Hij werd hiertoe gedwongen nadat generaal De Gaulle had geëist dat de dollars die Frankrijk had, in goud werden omgewisseld. Nog steeds begrijpen velen niet wat de gevolgen waren van deze beslissing. Zie onderstaand artikel geschreven door een 23-jarige jonge economische analfabeet.

Sinds ik mijn eerste stappen in de wereld van financiën en economie zette, is GOUD een van DE BESTE INVESTERINGEN gebleken. De waarde ervan is in de loop der jaren constant gestegen. Beter nog, de waargenomen waarde van de valuta is met een constante snelheid gedaald. Cijfers en statistieken uitwerken met behulp van 'korte termijn' cijfers (zoals in onderstaand artikel) is niets anders dan PROPAGANDA. Dit soort artikelen gaf meestal aan dat we een dieptepunt bereikt hadden. [merk op dat Thomas verzuimt te vermelden dat het 4 MILJARD dollar aan papierverkopen kostte, om tijdens de rustige handelsuren, de goudprijs met slechts 60 à 80$ naar beneden te halen. De actie is al snel ongedaan gemaakt door de markt.

Oscar Wilde: “Een cynicus kent de prijs van alles en de waarde van niets. Een gevoelsmens ziet een absurde waarde in alles.”

Goud is een van de slechtste investeringen in 2021: Allstarcharts.com oprichter Thomas Hum (23 jaar oud en erg onervaren) begrijpt NIETS en weet NIETS.

In het licht van de plotselinge crash van goud op maandag, waarbij de grondstof tegen het einde van de middag in New York naar de laagste prijs zakte sinds maart 2021 (tot 1.730,13$ per ounce), kunnen sommige beleggers zich zorgen beginnen maken over de doeltreffendheid ervan als bescherming tegen inflatie op de korte termijn. Volgens J.C. Parets, oprichter en hoofdstrateeg van Allstarcharts.com, is goud het afgelopen jaar een van de slechtste investeringen geworden. 

GOLD FLASH Crash 2021 08 08

'Niemand wil je stenen ding, toch? Ik bedoel, de goudbugs hebben al elk mogelijk verhaal bedacht waarom goud zou moeten stijgen, en dat doet het niet,” vertelde Parets aan Yahoo Finance Live. "Eigenlijk was het moeilijk om het afgelopen jaar een ​​slechtere investering te vinden dan goud." [Thomas, ik zal AL je 'stenen' kopen... bel me maar]

Nu de inflatie het hoogste niveau heeft bereikt sinds 2008, is de goudprijs in een jaar tijd met meer dan 16% gedaald – een daling van meer dan 300$ ten opzichte van de piek van augustus 2020 (2.069$ per ounce). Een jaar geleden voorspelden instanties zoals Bank of America (BAC) dat de waarde van goud zou kunnen stijgen tot wel 3.000$.

"Ik bedoel letterlijk; je had alles kunnen kopen en het zou geld hebben opgeleverd, maar goud niet. En zelfs alle grondstoffen in de wereld gaan omhoog, behalve goud."

Parets besprak de nieuwste marktacties voor aandelen, cryptocurrency en grondstoffen op Yahoo Finance Live. Allstarcharts.com is een publicatie van technische analyse voor hedgefondsen, beleggingsfondsen, financiële adviseurs en individuele beleggers. [Abonneer u enkel op zijn diensten als u van plan bent om al uw spaargeld te vergokken]

Inderdaad, futures op andere grondstoffen, zoals ruwe olie en aardgas, hebben sterke oplevingen laten zien vanaf hun lows bij het begin van de pandemie, terwijl edele metalen zoals goud, zilver en platina het moeilijk blijven hebben. Volgens Parets is de reden voor de aanhoudende malaise van goud, simpelweg een lage vraag in combinatie met een groeiend aanbod. [Deze man lijkt geen weet te hebben van de MANIPULATIE door de CENTRALE BANKEN]

Totdat de marktomstandigheden voor goud verbeteren, merkte Parets op dat hij afziet van investeringen in edelmetaal. Hij is er echter van overtuigd dat goud uiteindelijk zal terugkeren naar zijn high van vorig jaar.

"Het is echt een spel van vraag en aanbod," zei Parets. “Sommige mensen houden ervan om samenzweringstheorieën te hebben over goud en het te zien als bescherming tegen inflatie. Het zijn allemaal maar verhalen. En dus kun je naar die verhalen luisteren, of je kunt je concentreren op het enige dat ooit iemand zal betalen, en dat is de prijs van goud,' zei hij. [Als 4 miljard dollar aan papiergoud wordt verkocht wanneer er bijna geen handel is op de beurs, dan bewijst dit dat het niet om vraag en aanbod van fysiek goud gaat.]

"Het probleem is dat ik niet weet hoe lang het gaat duren," zei Parets. "Ik denk niet dat het morgen of volgende maand gaat gebeuren - waarschijnlijk niet eens dit jaar, misschien volgend jaar, misschien het jaar daarna. [Timing is het moeilijkste deel van beleggen, vooral als je redeneert zoals Parets doet]

Enkel voor abonnees.

slot

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Vrijdag 13 augustus 2021 - De DOW bereikt een record... maar enkel uitgedrukt in fiatgeld of fools gold!


Bijgewerkte secties: Rupee & Goud, Zwitserse Frank & Goud, Euro & Goud, Can$ & Goud,
Brits Pond & Goud, Zweedse Kroon & Goud

"Enkel een remake van de Grote Depressie van 1929 kan de mensheid terug naar de realiteit brengen..."

Dit is hoe respectloos de Canadese leiders zijn... niets nieuws onder de zon.

 De overheid betaalt haar rekeningen door geld te printen. Je zou denken dat de minister van Financiën de cijfers kent... Ze houden de mensen voor achterlijk!   

Orwell 1984 en hoe goed deze man voorspelde wat er NU gebeurt! Bekijk de video en zie de overeenkomsten... beangstigend is het.

Coin clipping is een misdaad en deze video is uitstekend om te leren wat INFLATIE is. Ik raad Yellen, Powell en professoren economie aan universiteiten, aan om de video te bekijken, omdat het duidelijk is dat ze niet weten wat inflatie is. Net als een Belgische prof. in de economie, die ik enkele jaren geleden ontmoette.

Tijdelijke (hyper)inflatie is iets dat per definitie ONMOGELIJK is. Inflatie is een meer dan proportionele creatie van geld. Juist door deze creatie daalt de waarde ervan en stijgt de prijs van goederen en diensten. Nooit in de geschiedenis hebben ze zoveel valuta gecreëerd als in de afgelopen jaren. Degenen die ontkennen dat de westerse wereld niet hetzelfde lot zal ondergaan als de Weimar, Zimbabwe (de inflatie is nog steeds rond de 100%), Argentinië en Venezuela hebben een ernstig psychisch probleem. Of zijn ze gewoon bang?! (Grafieken van de geldhoeveelheid staan in de abonneesectie.)

Enkel voor abonnees.

slot

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Donderdag 12 augustus 2021 – Dit is de crack-up-boom volgens Von Mises!


Bijgewerkte secties: Goud-$, Zilver, US dollar, Korte kaarsgrafieken in alle goudsecties

powel money machineWat we nu zien is wat Von Mises de Crack-up-Boom noemde. Hij definieerde dit als:

 • De crash van het krediet- en monetaire systeem als gevolg van de voortdurende kredietexpansie die leidt tot onhoudbare en snelle prijsstijgingen ofwel inflatie en hyperinflatie.
 • Het gevolg zou een definitieve en totale catastrofe zijn voor het valutasysteem.

Von Mises definieerde inflatie correct als een toename van de geldhoeveelheid. De wereld heeft sinds 1971 een explosieve groei van de krediet- en geldhoeveelheid gezien en nu zien we hyperinflatoire stijgingen. Sinds 2000 hebben de meeste valuta 80 à 85% van hun waarde verloren. En sinds 1971 hebben ze allemaal 96 à 99% verloren. De race naar de bodem en naar hyperinflatie is nu begonnen.


DE KOMENDE PARADIGMAVERSCHUIVING

6b321182 4daf 463d b2bc e96e6ce0d9ddNa elke recessie/crisis, en vooral nu technologie de banen van de middenklasse doet verdwijnen, mag u zich elke vier jaar aan een volledige politieke omwenteling verwachten. De politici zullen beloftes maken en ze zullen het gewoon niet kunnen waarmaken. Een nieuwe groep zal andere beloften maken die ook niet werken.

De toenemende politieke kloof is niet enkel links en rechts. Beide partijen zijn ook gefrustreerd over wat zij beschouwen als 'de elite'. Als u dit leest, zou het grootste deel van de bevolking u waarschijnlijk ook in die categorie plaatsen. Toch voel je je waarschijnlijk geen elite. Ik zeker niet. 

 

Lessen getrokken uit de historische economische en financiële crisis. 

 • Les 1: Mensen die lijden doordat ze plotselinge, onverwachte ontberingen moeten doorstaan, zullen waarschijnlijk standpunten aannemen die ze voorheen ondenkbaar achtten. 
 • Les 2: Menselijk gedrag zorgt ervoor dat de beurzen bijna altijd overdrijven, zowel naar boven toe als naar beneden. Uiteindelijk keren prijzen van activa altijd terug naar hun lange termijn gemiddelde.
 • Les #3: Onhoudbare zaken kunnen langer duren dan men zich kan voorstellen.
 • Les #4: Vooruitgang gaat te langzaam voor mensen om het op te merken; tegenslagen gebeuren te snel voor mensen om te negeren.
 • Les #5: Wonden genezen, littekens blijven.

VERVOLG VAN DE VORIGE UPDATE: DE GROTE DEPRESSIE EN DE NIEUWE GROTE DEPRESSIE.

"Deze Grote Depressie zal net zo lang duren als de Grote Depressie van de jaren '30, die 40-50 jaar duurde."

no jobsPolitici, bankiers en mainstream media bleven tijdens de jaren 1929-1940 maar doen alsof alles goed was en dat herstel nabij was. In 1940 werd het zo erg dat er een Wereldoorlog uitbrak.

In de jaren dertig gingen banken failliet, klanten waren hun geld kwijt. Anderen blokkeerden simpelweg de stortingen en/of lieten hun klanten elke week/maand kleine bedragen opnemen. (denk aan Cyprus). Later deden banken alsof het weer veilig was om geld op hun rekeningen te storten. Mensen die het geloofden en geld stortten, ontdekten dat dit geld enkele weken later niet meer beschikbaar was.

Een nulrente min 10% inflatie betekent een verlies van 10% per jaar.

Hetzelfde gebeurde al in Cyprus en Spanje en de huidige negatieve reële rentevoeten doen gewoon wat er werd gedaan tijdens de vorige Grote Depressie: het steelt koopkracht van de depositohouders. Een nulrente min 10% inflatie betekent een verlies van 10% per jaar.

1931 – Business ligt volledig op zijn gat (minder dan 20% activiteit) en zelfs warenhuizen zijn leeg. Net zoals de horeca tegenwoordig op 20% of minder draait. Tegenwoordig gebeurt dit over een paar maanden, terwijl het in de jaren dertig over meerdere jaren gebeurde. We weten allemaal dat in 2022 meer bedrijven zullen failliet gaan en meer mensen hun baan zullen verliezen.

Bedrijven die in de jaren dertig werden gesloten, gingen nooit meer open. De meeste bedrijven gingen dicht tijdens de eerste 3 jaar. Net zoals dit keer gebeurt (Grote Depressie van de 21e eeuw), kregen grote bedrijven krediet en leningen van de overheid en dit stelt hen in staat te overleven terwijl de kleinere en middelgrote bedrijven failliet gaan.

Pensioenfondsen en levensverzekeraars gaan failliet. Tijdens de Grote Depressie zijn veel verzekeringsmaatschappijen failliet gegaan. De kans is groot dat de huidige pensioenfondsen en (her)verzekeringsmaatschappijen de lage en negatieve rente niet zullen overleven.

De confiscatie van goud in 1933 was in feite illegaal. Maar het is hoe dan ook gebeurd. Maart 1933, banken kregen de opdracht om al het goud in te leveren (inclusief goud uit de kluizen). In maart 1933 betaalde de Amerikaanse regering 20,67$ per oz. voor het in beslag genomen goud. De overheid stal 50% van het geld van de mensen omdat goud werd geherwaardeerd na de confiscatie. Het ging van 20,67$ naar 30$ per oz. Dit was pure diefstal. Vervolgens devalueerden ze de dollar met 50%.

"Koop aandelen, vastgoed en andere activa tegen de op hol geslagen prijzen van vandaag."

In 1929 PROPAGANDANDEERDEN de kranten dat men aandelen, vastgoed en andere activa moest kopen tegen de op hol geslagen prijzen van vandaag. Degenen die dit deden, verloren 80% van hun geld. Later tijdens de Grote Depressie geloofden de mensen niet meer wat de krant publiceerde. Maar toen was het te laat... al het geld was op.

Men kan de overheid en de media niet vertrouwen. 1931: de kranten (mainstream media & politici) probeerden voortdurend de crisis en de crash te minimaliseren. Mensen kwamen in de problemen omdat de lonen niet meestegen met de inflatie. Prijzen verdubbelden vanwege al het geld dat de overheid drukte....maar de lonen bleven hetzelfde, of stegen langzamer.

Tijdens de Grote Depressie drukte de regering geld bij om de economie op gang te helpen... maar het werkte niet... net zoals het vandaag de dag niet werkt.

1932: loop niet op straat als het donker wordt, want het aantal moorden, woninginbraken, namen sterk toe...

De new deal van Roosevelt in 1940, was een schijnvertoning en bracht niets op. Pas toen de oorlog voorbij was en met het Marshallplan, begonnen dingen te verbeteren. Uiteindelijk beseften de mensen dat het niet de regering was die hen redde, maar de VRIJE MARKT en minder de overheid.

Enkel voor abonnees.

Lessen:

slot

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Maandag/dinsdag 9, 10 augustus 2021 - We zijn een variant van de Grote Depressie van 1929 aan het herbeleven!

Bijgewerkte secties: , 

Biden pluimen

Wat er nu gebeurt is ZIEK, erger dan Covid!

Een verhuurder verliest 24.000$ aan huur vanwege het moratorium op huisuitzetting. De verhuurder uit North Carolina zegt dat hij 24.000$ aan onbetaalde huur van huurders kwijt is, terwijl een van de huurders 3 boten kocht in de loop van het moratorium, net toen de CDC een nieuw verbod aankondigde dat tot 3 oktober zal duren [klik hier voor meer]. Biden en zijn COMMUNISTISCHE DEMOCRATEN VERNIETIGEN de Amerikaanse economie en samenleving, en eindigen misschien aan een boom.

Wat de meeste mensen niet weten en niet begrijpen, is dat de prijs van onroerend goed NIET enkel het resultaat is van vraag en aanbod. Tijdens de Grote Depressie (1929 - 1945) gebeurde precies hetzelfde als vandaag. Aanvankelijk stegen de vastgoedprijzen. Toen de "koopkracht" door de hoge inflatie verdween, stortte de prijs van Vastgoed in. Steeds meer mensen moesten noodgedwongen op straat leven, hoewel er veel leegstand was. Tegenwoordig blijft het aantal daklozen in de VS dramatisch stijgen. (Los Angeles, San Francisco,...)

Deze Grote Depressie begon in 2008 of in 2019. Moeilijk te zeggen welke datum het zal worden in de geschiedenisboeken. Er zijn VEEL overeenkomsten tussen wat we NU meemaken (de Grote Depressie van de 21e eeuw) en de Grote Depressie van 1929 (1929-1945). Elke grote depressie eindigt met een OORLOG, BURGEROORLOG en/of REVOLUTIE. Als we aannemen dat de Grote Depressie van de 21e eeuw begon in 2019, dan zouden we de finale oorlog niet later dan in 2030 moeten verwachten!


Het is altijd spannend om de prijzen van goud en zilver langzaamaan te zien stijgen en stijgen, om vervolgens teleurgesteld te worden als ze plots naar beneden worden gedrukt tijdens de rustige uren op de markten. Ik ben er volledig van overtuigd dat de markten voor edelmetalen volledig worden gecontroleerd. Goud en zilver zouden de astronomische valutacreatie moeten weerspiegelen, die nog steeds aan de gang is in de dollar en andere markten, maar helaas gebeurt dat nog niet.

"Tijdens Bull runs zijn alle correcties SNEL & HEFTIG!"

Op een bepaald moment zullen de marktspelers het moe worden om uit hun posities en winsten gemanipuleerd te worden. Misschien zal de volgende keer een gezamenlijke inspanning van het Reddit-publiek het verschil maken. Op dit moment denk ik dat het veel belangrijker is om iemands vermogen te tellen en waarderen in ounces Goud of Zilver, dan in nep fiatgeld. Wanneer de manipulatie niet langer meer werkt en de opgehoopte vraag losgelaten wordt, zullen Goud & Zilver stijgen tot ongekende hoogtes.

De gemiddelde levensduur van fiatgeld, de niet gedekte valuta, is ongeveer veertig jaar. De dollar is al sinds 1971 een ongedekte munt, wat een levensduur van vijftig jaar is. Een van de langstlevende valuta's. Goud en Zilver zouden de afnemende koopkracht van deze en vele andere valuta's moeten compenseren. Momenteel houden ze duidelijk geen gelijke tred met het tempo van de valutacreatie.

Technisch gezien is Goud nog steeds koopwaardig en Zilver bijna terug koopwaardig, maar alle indicatoren staan nog niet op groen. Zilver is echter teruggekeerd van zijn voortschrijdend 300daags gemiddelde. [zie grafieken in het gedeelte voor abonnees hieronder onder belangrijke technicals]

Larry Simon, Fort Kobbe

Enkel voor abonnees.

De crash van 1929 en de overeenkomsten die we al hebben:

slot

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Vrijdag 6 augustus 2021 – Hoe een hele maatschappij slachtoffer wordt van massapsychose.


Bijgewerkte secties:/

Hoe een hele maatschappij slachtoffer wordt van massapsychose. Het is misschien niet gemakkelijk te begrijpen voor iedereen... maar een MUST SEE. Zelfs als je het niet allemaal begrijpt, komen sommige delen van de video erg bekend voor.

Veel politiekers handelen enkel uit eigenbelang en vertonen psychopathische trekjes. Het zijn meesters in het misleiden van hun kiespubliek en met welbepaalde woordkeuzes bouwt men een krachtig beeld op, 'kwantitatieve versoepeling', 'stimulus' en 'herstel', zure regen en global warming zijn allemaal klassieke voorbeelden.

titanic orchestraZoals we mogen verwachten, is de echte drijfveer achter hun plannen misschien minder groen dan men ons doet geloven. Met alle inflatoire krachten die nu aanwezig zijn, is het laatste wat onze leiders willen bekennen, dat de olieprijzen en de olievoorraden het einde kunnen betekenen van goedkope olie. Vergeet niet dat we “piek olie” hebben (zie abonneesectie). In plaats van de economische en politieke schokgolven van een gebeurtenis zoals "Piek Olie" te erkennen, gebruiken ze natuurlijk liever "klimaatverandering" om hun plotseling belangrijke oorlog tegen fossiele brandstoffen te kunnen rechtvaardigen, om meer gecentraliseerde overheidscontrole op uw denken en uw energieverbruik te maskeren.

Vanuit politiek standpunt heeft "klimaatverandering" veel meer te bieden dan "piekolie". Wat opzettelijk wordt gecensureerd, is dat ze de vrije markten niet langer toestaan ​​te beslissen welke energiebronnen het hoogste “energierendement op geïnvesteerde energie” opleveren. Als het gaat om "waar voor je geld", komt het beste energierendement nog steeds van die fossiele brandstoffen, niet van windmolens of kernreactoren. Als er sprake zou zijn van een vrije markt, zou men opnieuw de goedkoopste, meest kostenefficiënte energiebron gebruiken: nl. fossiele brandstoffen of kolen en olie.

"De meest kostenefficiënte energiebronnen zijn fossiele brandstoffen of kolen en olie."

De realiteit is dat de olieproductie het afgelopen decennium niet veel is veranderd en we Piek Olie hebben. Het vervangen van olie door kernenergie is een ander politiek en financieel probleem, de kosten van kerncentrales zijn de afgelopen jaren exponentieel gestegen.

Zie de abonneesectie hieronder voor meer informatie (belangrijke fundamentals). Klik hier voor meer over Piek Olie.


Waarom stijgen de huizenprijzen en WAAROM zal de huizenzeepbel barsten?

Enkel voor abonnees.

slot

Belangrijke fundamentals:

 • Vastgoed VS: huisuitzettingen uitgesteld slot
 • Fig 1 & Fig 2: over olie en energie.
slot slot
We hebben Piek Olie.

Ruwe olie geeft het meeste energie voor je geld.

slot slot
De kosten van container transport blijven stijgen! Dit "IS" Hyperinflatie. 

Belangrijke technicals:

 • Zie grafieken hieronder.

slot

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Woensdag/donderdag 4, 5 augustus 2021 – We hebben een schuldencrisis vermomd als zwarte zwaan 'Corona'.


Bijgewerkte secties: Obligaties algemeen & VS, Staatsobligaties in de EU, Bedrijfsobligaties

Vandaag willen ze controle over je lichaam, morgen over jouw geld. In feite zijn ze al op uw geld uit, maar weinigen beseffen het en nemen hun voorzorgsmaatregelen.

CNN

Fauci verklaart dat degenen die zijn ingeënt, niet worden beschermd! Ondertussen verhogen de SEVEN BROTHERS de prijs van het vaccin. Biotech-Farma

Als je denkt dat deze vaccinaties in orde zijn, kun je net zo goed stoppen met sparen en al je geld uitgeven!? Dit is een perfecte analyse van wat er vandaag gebeurt: PURE TYRANNIE! Iedereen die de geschiedenis kent, weet dat wanneer men duidelijk een schuldencrisis heeft, wat volgt even duidelijk is: een economische crisis, dan een politieke crisis en uiteindelijk een sociale crisis. Schulden bereiken altijd hun climax met meer gecentraliseerde controle. Vandaag de dag hebben we een wereldwijde schuldenlast die exponentieel stijgt... en Centrale Banken die wereldwijd ongelimiteerd fiatgeld drukken.

Een regering zal zichzelf NIET vrijwillig laten failliet gaan... ze zal al haar beschikbare bevoegdheden gebruiken om zichzelf te financieren. Nieuwe regels wijzen allemaal op meer inflatie in de toekomst, wat de ultieme mokerslag is voor een overgecontroleerde en uitstervende middenklasse.

Voor landen die in de schulden verdrinken, is opzettelijke inflatie een manier om de schulden weg te printen.

 

Centrale Banken, Banken, Goudbanken en Autoriteiten (BIS, IMF,...) vechten voor hun leven. De dag dat het VOLK de LEUGEN ontdekt, is het game over. Die dag zullen ze niet enkel hun baan verliezen, maar waarschijnlijk ook hun HOOFD. De financiële instrumenten die ze hebben om ECHT GELD (goud) te controleren - zodat ze fiatgeld in leven kunnen houden - verdwijnen. Vanwege BASEL III en andere regelgeving verdwijnt de mogelijkheid om deze instrumenten te gebruiken om de prijs van goud en zilver te manipuleren. Daarom zullen we, net als in 1967, waarschijnlijk plots een bank holiday zien en een heropleving van Goud & Zilver. Nadat de Goudpool in 1967 instortte, VERDUBBELDE de prijs van Goud en begon een bull run tot we een goudprijs van 850$ per oz hadden. De goudprijs steeg met een factor x 27!

Video's enkel voor abonnees.

 slot

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


 

Maandag/dinsdag 2, 3 augustus 2021 – Ongezien in de geschiedenis & Corona zorgt voor geopolitieke verschuiving.


Bijgewerkte secties: COVID-19 & Vaccinaties

Als ik Satan was en het mijn missie was om de schepping geweld aan te doen en de mensheid tot slaaf te maken of te vernietigen, betwijfel ik of ik een slechter en effectiever middel zou kunnen bedenken om mijn doelen te bereiken dan socialisme. Het omvat alle belangrijke zonden: woede, afgunst, diefstal, leugens, macht, haat, bedrog, domheid en moord. Lawrence Reed

In 1971 deden de autoriteiten alsof de oliereserves bijna waren uitgeput en in veel landen was het VERBODEN om in het weekend met de auto te rijden. Later ontdekten mensen dat het allemaal OPGEZET SPEL was van de 7 SISTERS (de 7 grote oliemaatschappijen). Er is nog genoeg ruwe olie beschikbaar, het enige grote verschil is dat het nu veel meer kost om je auto vol te tanken en dat we over de hele wereld 'snelheidslimieten' hebben.

"Einstein had gelijk toen hij vaststelde dat de DWAASHEID van De Mensen geen grenzen kent."

In 2020 beweerden de autoriteiten dat er miljoenen mensen zouden sterven ten gevolge van COVID-19. Nu wordt duidelijk dat het virus minder mensen doodt dan de jaarlijkse GRIEP. Sommige mensen beginnen langzamerhand te begrijpen dat het narratief rond COVID MISBRUIKT wordt door OMGEKOCHTE politici, om de agenda van de 7 BROTHERS (7 grote farmaceutische bedrijven) te consolideren en om meer controle over de mensen te krijgen. Een voorbeeld: het aandeel MODERNA is met een factor 17 gestegen sinds het begin van het Pandemonium.

7 Pharma Bros

Wij, het volk, hebben genoeg van deze COMMUNISTISCHE restricties! Gouverneur van Florida Ron DeSantis, verklaarde maandag dat de COVID-19 noodsituatie in Florida voorbij is en ondertekende een executive order, dat alle resterende lokale COVID-19-decreten ongeldig maakt. Hij ondertekende ook een wetsontwerp dat bedrijven, scholen en overheidsinstanties in heel Florida verbiedt om iemand te vragen naar een ​​bewijs van een COVID-19 vaccinatie. Onder de nieuwe wet mogen bedrijven, scholen en overheden geen bewijs van vaccinaties vragen, en als ze dat wel doen, kunnen ze een boete krijgen tot 5.000$ per incident.

Iemand die de geschiedenis kent, weet dat wanneer er een duidelijke schuldencrisis is, wat volgt even duidelijk is: eerst een economische crisis, dan een politieke crisis, en van daaruit een sociale crisis (burgeroorlog, oorlog, revolutie,...). COVID is het perfecte excuus en heeft in feite de economie volledig de nek omgedraaid: we hebben een wereldwijde schuldenlast die exponentieel stijgt ... evenals Centrale Banken die wereldwijd ongeziene hoeveelheden fiatgeld creëren.


Wordt "klimaatverandering" gebruikt voor meer gecentraliseerde controle of is het gewoon altruïsme? Een miljoen jaar geleden was Duitsland EEN GROTE WOESTIJN en elektrische auto's die het klimaat zouden veranderen, zijn gewoon weer een hoax. Het narratief rond de opwarming van de aarde wordt dankbaar gebruikt door regeringen, om hun onderworpen slaven nog meer te belasten.

o

Zoals we enkele maanden geleden voorspelden; plotseling zien we overal hogere prijzen: in voedsel, brandstof, huisvesting... noem maar op. In feite is de officiële jaarlijkse consumentenprijsindex (CPI) zojuist gestegen tot 5,4% (VS), een record dat sinds 2008 niet meer is gezien. Deze hogere prijzen zijn het voorspelbare resultaat van de vele biljoenen nieuwe dollars en euro's, die centrale banken en overheden wereldwijd in de omloop hebben gebracht aan monetaire en fiscale stimuleringsmaatregelen als reactie op de COVID-uitbraak van vorig jaar.

Wat men nog steeds niet lijkt te begrijpen, is dat geldcreatie recessie brengt in plaats van vooruitgang. We lijken nu op het punt te zijn beland waarop deze aanhoudende stimuli de economische groei nog nauwelijks stimuleert. De marginale productiviteit van elke extra gecreëerde munteenheid is nu NEGATIEF. Maar de creatie van fiatgeld drijft de prijzen nog steeds op - de kosten van levensonderhoud stijgen en de welvaartskloof tussen de zeer rijken en alle anderen vergroot.

Belangrijke fundamentals:

 • Centrale Banken kopen alles wat ze kunnen om te voorkomen dat de markten crashen en om de westerse wereld te overspoelen met waardeloos fiatgeld! Het bewijs van gecentraliseerde staatscontrole over de natuurlijke marktkrachten op de aandelen- en obligatiemarkten wordt steeds onweerlegbaarder.

slot

 •  Gemeten in echt geld, zien we dat de Dow in april 2019 een hoogtepunt bereikte. Zie sectie: Index in echt geld/goud

slot

Belangrijke technicals:

 • Goud stijgt 30$ en Zilver stijgt 1$ maar het beste moet nog komen voor Goud & Zilver - zie onze grafieken!
 • Goud staat klaar om slot
 • De HUI Gold Mining Index slot
 • De zilver “shake out” was pure bullshit. De recente low van Zilver was een klassieke "fake out!".
slot slot
Bullish is het. Bullish is het.
slot slot
Bearish is het.  Bearish is het.  
slot slot
Bullish is het.  Bullish is het. 
slot slot
Bullish is het.  Bullish is het. 

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


 

Categories: Financieel Nieuws

Twitter

Cron Job Starts