31
augustus
2020

AUGUSTUS 2020

ONVOORWAARDELIJK RESPECT VOOR DE OVERHEID IS DE GROOTSTE VIJAND VAN DE WAARHEID.

[Most Recent Quotes from www.kitco.com] [Most Recent Quotes from www.kitco.com] koop je nog altijd papieren goud?
fysiek is tot $200 duurder fysiek is tot $11 duurder  Koop je nog altijd fools gold?

OPMERKING:

 • Internetbeveiliging maakt het voor ons steeds moeilijker om e-mailberichten te verzenden en voor u om ze in uw inbox te ontvangen. Gelieve de volgende e-mailadressen in uw contactenlijst te zetten om dit probleem te vermijden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en controleer je spambox.
 • We raden aan om de site regelmatig te bezoeken. Updates worden driemaal per week gemaakt: op maandag, woensdag en vrijdag.
 • Als je nog geen abonnement hebt is dit een goed moment. We denken eraan om de prijs van het abonnement te koppelen aan de prijs van goud en zilver.
 • Er staat VEEL waardevolle informatie in oudere updates, de moeite om eens terug te lezen.

min orders juni

Klik hier voor onze Privacyverklaring.


MAANDAG 31 AUGUSTUS 2020 – DE DEMOCRATEN VERKOPEN HUN EIGEN MOEDER OM IN HET WITTE HUIS TE KOMEN!


Bijgewerkte secties:/

OBEYHet enthousiasme van de Trump-kiezers is torenhoog! Ben je klaar voor een overwinning van Trump? "Verwacht MEER rellen (Black lives Matter), Corona en anti-Corona naarmate de presidentsverkiezingen van 3 november dichterbij komen ... Dit gezegd zijnde, ALS de democraten (Amerikaanse communisten) het Witte Huis winnen, verwachten we dat dit het einde van de westerse wereld zal zijn.

De massa wordt gedreven en verblind door FIATGELD (en door ANGST). Ze proberen zoveel mogelijk 'FOOLS GOLD' te accumuleren. Maar eens ze het hebben, blijven ze het houden tot belastingheffing, depressie (faillissementen), hyperinflatie, oorlog, ... het wegnemen. Het lijkt voor de Massa onmogelijk om een onderscheid te maken tussen ECHT GELD (fysiek Goud & Zilver) en 'FOOLS GOLD'.

'De massa kan het verschil niet zien tussen echt goud en fools gold.'

Het maakt indruk op mij hoe mensen die in staat waren om grote hoeveelheden fiatgeld te vergaren, niet het verstand hebben om het veilig te stellen. Propaganda speelt zeker een belangrijke rol. Maar WAAROM zijn die mensen niet in staat om logisch na te denken en kunnen ze geen fiatgeld onderscheiden van ECHT geld? Waarom geloven deze mensen dat vastgoed hun vermogen en koopkracht zal beschermen, terwijl de geschiedenis en logica ons vertellen dat dit NOOIT zo is? Waarom zijn er zoveel verblind door de cryptocurrencies?

gepluimd kiekenCOVID-19. Er is geen en er zal geen tweede golf komen. Voor iedereen die een beetje kan ZIEN, LUISTEREN en REDENEREN, is er GEEN TWIJFEL dat COVID-19 niets anders is dan een hoax, een stevige GRIEP die wordt gebruikt om de massa bang te maken en te controleren. Degenen die roepen dat er een tweede golf komt/is, zijn waarschijnlijk omgekocht door Big Farma, die het geld van vaccinaties al zien binnenrollen. Insiders weten dat steekpenningen vaak wel 100 tot 900 miljoen dollar bedragen. Iedereen heeft een prijs. Vooral politici. 

COVID-tests zijn absoluut onbetrouwbaar. Men kan vandaag positief worden getest en de volgende dag negatief (of andersom). Statistieken zijn onbetrouwbaar. Het is rustig in de ziekenhuizen. Duidelijk wordt dat er iets veel ergers aan de hand is. Degenen die in maart van dit jaar predikten dat we miljoenen doden zouden krijgen, volgden zelf nooit de regels. En we hebben geen miljoen doden gezien. Dit BEWIJST duidelijk dat ze in maart van dit jaar al WISTEN dat het een HOAX was. Om de ANGST levend te houden, ligt de focus vandaag op het aantal besmettingen en niet meer op het aantal slachtoffers.

"Binnenkort zullen ze je belasten alsof er geen morgen is!"

De conclusie? Ze komen om uw geld! Verwacht dat ze nog meer fiatgeld zullen creëeren, en verwacht dat de overheden u zullen belasten alsof er geen morgen is. Landen zonder vermogenswinstbelasting of zonder vermogensbelasting, zullen deze binnenkort krijgen. Belastingen zullen drastisch stijgen in landen met hoge schulden.

Franse video met ondertitels.

Het einde van de zomer betekent dat iedereen weer terugkeert naar de beurs. Zal dat momentum en volume de markten naar nog hogere hoogtepunten brengen? Of is dit het omslagpunt? Onze grafieken vertellen het allemaal.

Belangrijke fundamentals:

 • Aandelen, obligaties, vastgoed, valuta's, zijn allemaal DRAMATISCH OVERGEWAARDEERD. Men moet gek zijn om zijn spaargeld in deze markten en/of in het banksysteem te houden. Banken zijn technisch failliet, net als centrale banken. Of deze COVID nu een hoax is of niet, de komende weken en maanden zullen we een tsunami van faillissementen zien. Onze voorspellingen voor 2021 zijn SOMBER. Zelfs als Donald Trump wordt herkozen. Deze Tsunami is niet meer te stoppen.
 • Grote oliemaatschappijen meer in de abonneesectie...  

Belangrijke technicals:

 • Aardgas blijft stijgen en we hebben 2 uitbraken van bedrijven in zonne-energie. (zie secties).
 • Grafieken vertellen meer dan 1000 woorden. meer in de abonneesectie...  

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Vrijdag 28 augustus 2020 - Nee, uw geld is niet veilig bij de bankiers ...

Bijgewerkte secties:/

Je moet NU uit het financiële systeem stappen als je de Grote Reset wilt overleven. In het nieuwe systeem zal ALLES digitaal worden. Vastgoed is geen intelligente optie. We blijven het herhalen maar helaas is er maar één manier om veilig te zijn: fysiek goud en zilver. Bewaar het buiten politiek bereik en verkoop het op een doordachte manier eens we in een nieuw systeem zitten. Het prijsniveau waarop u fysiek goud en zilver koopt, is absoluut IRRELEVANT. Binnenkort zullen er enkel nog de haves en de have-nots zijn...

COVID-19 is een onlosmakelijk onderdeel geworden van deze inflatoire depressie. Weinigen begrijpen dat COVID-19 over de hele wereld wordt gebruikt door politici, overheden en bankiers als een instrument om de mensen te controleren en als zondebok voor het creëren van fiatgeld, helikoptergeld en andere dingen die nog moeten komen.

"Het feit dat deze COVID zo gepolitiseerd is, duidt op GEVAAR & CORRUPTIE."

Video met Nederlandse ondertiteling. Merk op hoe de VN, het IMF, NGO's enz ... met elkaar omgaan en aan de touwtjes trekken.

Dit is een vrij lange video, maar je moet hem bekijken! Hij is verboden op YouTube. Ik leerde Bill Gates jaren geleden kennen toen hij een bezoek bracht aan FLANDERS LANGUAGE VALLEY in België. Wat er na zijn bezoek gebeurde, vertelt alles over deze man. Als ik moest kiezen tussen Gates en een gewone dief, zou ik geen van beide vertrouwen, maar zou ik nog eerder voor de dief gaan.

Vergeet de FDIC, de centrale banken, ... uw geld is NIET veilig bij de banken. Je moet gek zijn om grote deposito's bij banken aan te houden. Je moet wel gek zijn om grote portfolios bij banken en brokers aan te houden. Dit is slechts het begin van de GROTE DEPRESSIE van de 21e eeuw. Met een bankroet financieel systeem, een extreem zwakke wereldeconomie en een pandemie daarbovenop zijn de Fed en de ECB totaal verloren. Ze blijven benzine op het vuur gooien alsof dat het probleem zou oplossen. Maar in plaats van het inferno te doven, maken ze het met de dag groter en gevaarlijker.

Is vastgoed een veilige plek voor uw spaargeld? Vergeet het maar ... Als u onroerend goed met een hypotheek hebt gekocht, wordt het zelfs nog gevaarlijker. Volgens Zillow betaalde meer dan 22,6% van de Amerikaanse huishoudens geen huur in de eerste week van juli, wat hoger is dan de 19,2% in juni en het hoogste sinds maart.

Eén van de belangrijkste factoren in de toename van het aantal wanbetalingen, is dat de regering gestopt is met het betalen van een extra 600$ per week aan werkloosheid. Dit liep sinds maart en eindigde op 31 juli. Sommige verhuurders moeten nu hun eigen cash reserves aanspreken vanwege niet betalende huurders. 

Terwijl sommige investeerders het tekort aan huurprijzen kunnen compenseren, kunnen anderen in financiële moeilijkheden komen. Velen zijn afhankelijk van huurinkomsten om hun hypotheek, onroerendgoedbelasting, onderhoud, verzekeringen en andere uitgaven te betalen. Niet betalende huurders kunnen ertoe leiden dat verhuurders hun hypotheken niet meer kunnen afbetalen. Als verhuurders niet meer kunnen afbetalen, moeten ze uiteindelijk met korting verkopen of hun lening niet meer afbetalen en het huis teruggeven aan de bank. In Europa is dit niet mogelijk en volgt er loonbeslag.

Mensen gaan minder vastgoed kopen als er onzekerheid over tewerkstelling heerst. Die onzekerheid zal enkel maar stijgen als er meer faillissementen komen. Hierdoor zullen de prijzen dalen. In België geven banken geen leningen meer op basis van inkomen. Enkel wie een 'zekere job' heeft, krijgt een lening: ambtenaren, leraren,...

Belangrijke fundamentals:

Belangrijke technicals:

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


WOENSDAG/DONDERDAG 26,27 AUGUSTUS 2020 - Voorlopig vertragen de bandieten (Deep State, overheden) de catharsis … 


Bijgewerkte secties:/

reason and fearWAT ALS? Wat als ze wisten dat de wereld er zo slecht aan toe was, dat een ongecontroleerde economische en financiële instorting zou kunnen plaatsvinden? Wat als ze besloten hebben om gebruik te maken van deze CORONA voor een 'gecontroleerde instorting', iets wat we nu beginnen te ervaren. DENKTANKS worden fortuinen betaald om zulke scenario's te bedenken.

"Onvoorwaardelijk respect voor de authoriteiten is de grootste vijand van de waarheid."

Heel goed mogelijk. De angst die men zaait rond COVID stelt de autoriteiten in staat om geld te creëren alsof er geen morgen is, om helikoptergeld te strooien en om alle sectoren van de economie nauwlettend te controleren. Het maakt het ook mogelijk om de prijsinflatie te temperen. Dit werkt meestal op korte termijn. Voorlopig hebben de COVID-restricties de algemene vraag naar goederen en diensten verlaagd (we hebben een lagere omloopsnelheid) en dus ook de opwaartse druk voor prijsstijgingen van goederen en diensten.

velocity all time covid low 2020

Normaal gezien wordt de komst van hyperinflatie vooraf gegaan door sociale onrust. Dankzij de COVID-maatregelen is de sociale onrust geminimaliseerd (afgezien van Antifa, Black lives matter, Yellow Jackets).

"De welvaartseconomie brokkelt af en zelfs met financiële interventies duikt de de economische activiteit naar beneden ."

Het is al erg genoeg dat zoveel mensen dingen geloven zonder enig bewijs. Wat erger is, is dat sommige mensen geen idee hebben van bewijs en feiten beschouwen als de mening van iemand anders. Nog gevaarlijker is dat ANGST ervoor zorgt dat de massa (+ 70% van de mensen), niet meer logisch nadenkt. Wie de kudde volgt is niet meer in staat om zelfstandig na te denken.

"Rijkdom kan je niet vermenigvuldigen door het te delen."

SocialistsSocialisme (tegenwoordig noemen ze het democratie) werkt niet. Het heeft nooit gewerkt en zal het ook nooit doen. Wat de ene persoon ontvangt zonder te werken, moet een andere persoon die werkt, afgeven. De overheid kan niets GEVEN zonder het eerst te STELEN van iemand anders. Wanneer de helft van de mensen het idee krijgt dat ze niet hoeven te werken omdat de andere helft voor hen gaat zorgen, en wanneer de andere helft het idee krijgt dat het niet goed is om te werken omdat iemand anders zal krijgen waarvoor ze werken, betekend dat het einde van elk land.

De wereldhandel begint te in te storten. Of je het nu leuk vindt of niet, we leven echt in een globale economie. Dit is een wereldwijde depressie die iedereen treft. Het officiële BNP daalt gemiddeld met 10%. 

De meeste mensen begrijpen niet wat er momenteel gebeurt. En ze doen niet eens de moeite om het te begrijpen. 

Zelfs als slechts een 0,5% van het wereldwijde vermogen in goud is belegd, durven sommige financiële analisten te doen alsof goud in een zeepbel zit. Fundamenteel en technisch is er DUIDELIJK bewijs dat dit NIET zo is. Goud en zilver worden nog steeds ernstig ondergewaardeerd.

Goede journalistiek met een degelijke analyse bestaat bijna niet meer. Bovendien nemen mensen de tijd niet meer om kranten te lezen. Een gevaarlijke situatie in een tijd waarin alle reguliere media (gecontroleerd door een oligarchie) propaganda verkopen. De kwaliteit van de artikelen die door de meeste journalisten in financiële kranten en tijdschriften worden gepubliceerd, is buitengewoon slecht geworden en vaak misleidend.

Belangrijke fundamentals:

 • We hebben de grootste interventie van de centrale banken ooit uit de geschiedenismeer in de abonneesectie...  
 • Koopt u nog steeds aandelen?! Een amerikaanse werknemer moet 128 uur werken om 1 aandeel van de S&P 500 te kunnen kopen. In de jaren tachtig koste het minder dan 20 uur!

Belangrijke technicals:

meer in de abonneesectie...  

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


MAANDAG/DINSDAG 24,25 AUGUSTUS 2020 - DENK/HOOP JE ECHT DAT DEZE AANDELENMARKTEN ZULLEN BLIJVEN STIJGEN?!


Bijgewerkte secties: Zilver

politic mirrorDe politiek, overheid is de SPIEGEL van het volk. Het volk is verantwoordelijk voor de leiders die het de afgelopen decennia heeft gekozen. Het volk is verantwoordelijk voor de ongecontroleerde uitgaven van regeringen in de afgelopen decennia. Het volk liet wereldwijd toe dat regeringen zich in deze enorme schuld staken. De meerderheid van de mensen kijkt niet verder dan hun neus lang is. Ze begrijpen niet dat de uitgaven van de regering vroeg of laat moet worden betaald. Ze hebben geen tijd om te protesteren. Prioriteit is op vakantie gaan, sport kijken,...

'Of we nu inflatie of deflatie hebben, ALLEEN Goud en Zilver zullen je beschermen. Houd er rekening mee dat het ergste nog moet komen.'

Probeer niet uit te leggen wat er aan de hand is aan de domme massa (tenminste 75% van de mensen). Het is een complete verspilling van tijd en energie. Laat ze in hun fiat bubbels blijven. Laat ze hun spaargeld bij banken houden. 

Denk aan je eigen zaken en blijf je plan volgen: verplaats je spaargeld en koopkracht naar fysiek goud en zilver en bewaar deze buiten politiek bereik. De domme massa zal uiteindelijk betalen voor de schulden.

Staan de aandelenmarkten op het punt om in te storten, zoals Gerald Celente voorspelt? Bekijk onze grafieken om erachter te komen ... onze grafieken laten geen twijfel bestaan.

Welke PROPAGANDA men ook verkoopt, we gaan heel SNEL naar een GLOBALE RESET. Banken zullen sluiten, en wanneer ze weer open gaan, zal de overheid flink gesnoeid hebben in uw vermogen en koopkracht.

Belangrijke fundamentals:

 • De cijfers van achterstallige betalingen gaan omhoog ... en de vastgoedprijzen gaan omhoog? Eén van beide zal moeten corrigeren en het zullen de vastgoedprijzen zijn. Verkoop uw onroerend goed NU. Dit is wat veel gewaarschuwde investeerders nu doen. En ze hebben gelijk. Als u dat éénmaal heeft gedaan, stop uw geld dan NIET in banken, aandelen, ... er is ENKEL één manier: fysiek goud en zilver. Goud beschermt je koopkracht en zilver kan je gebruiken om te betalen voor voedsel, energie en onderdak.
 • U moet uw goud en zilver in een politiek veilig land bewaren. In een land dat geen miljarden schulden heeft. Als er geen schuld is, is er minder of geen risico dat deze in beslag worden genomen.
 • Goud en zilver maken het ook een stuk gemakkelijker om te ontsnappen aan beslaglegging door de regering en allerlei soorten belastingen. Coaching relaties weten dit al.
 • Of we nu inflatie of deflatie hebben, ALLEEN goud en zilver zullen u beschermen. Houd er rekening mee dat het ergste nog moet komen.
 • Dit is WAAROM goud echt geld is - zie de diavoorstelling.

meer in de abonneesectie...  

Belangrijke technicals:

  meer in de abonneesectie...  negative yield 2020
   

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


 

VRIJDAG 21 AUGUSTUS 2020 - DE DOLLAR ZONK NAAR ZIJN LAAGSTE NIVEAU SINDS MEI 2018 ... PRECIES ZOALS WIJ HEBBEN VOORSPELD!


Bijgewerkte secties: staatsobligaties in Europa, bedrijfsobligaties, Amerikaanse dollar, 
lange termijn indexen, $-Goud, €-Goud

covid depressionIs COVID de beste afleiding die de wereld had kunnen treffen? De timing had niet beter kunnen zijn voor de Europese en Amerikaanse economieën. We wisten al in augustus-september 2019 dat er grote problemen waren in het financiële systeem. Zowel de ECB als de Fed verklaarden toen dat ze alles zouden doen wat nodig was om het systeem te redden. Sindsdien hebben we enorme liquiditeitsinjecties gezien in de vorm van QE en Repo.

Dit is hoe erg de situatie is. Na QE1,2 en 3 moesten ze biljoenen in de REPO-markt injecteren om de banken nog te laten functioneren. Toen ze zich realiseerden dat REPO of QE4 niet werkte, heeft men COVID aangegrepen om met helikoptergeld te beginnen strooien. Geld wordt niet alleen weggegeven aan mensen in de VS (sommigen krijgen meer geld van de overheid dan ze zouden verdienen door te werken), maar ook in Spanje en zelfs in Duitsland.

Wat weinig analisten begrijpen en nog minder investeerders, is dat hoe meer fiatgeld ze creëeren, hoe minder impact het heeft op de economie.

"In de nabije toekomst verwachten we een verzwakkende economie samen met tal van faillissementen, lagere productieniveaus, meer armoede, hogere inflatie en meer criminaliteit."

Het zou me niet verbazen om goud met 100$ en zilver met 10$ per dag te zien fluctueren. Goud is de afgelopen twee weken 200$ gestegen en 500$ of 33% in 2020. Zilver is explosief gestegen (x2,5). De bewegingen die we de afgelopen weken hebben gezien in goud en zilver zijn nog maar het begin. De lange termijn bull markt is ingezet en zal naar hoogten gaan die niemand zich vandaag kan voorstellen. We zullen veel grotere dagelijkse en wekelijkse bewegingen zien dan degene die we zojuist meegemaakt hebben, eens de markt in paniek raakt als gevolg van slecht financieel nieuws gecombineerd met grote tekorten aan fysiek goud en zilver.

Wat wordt uw volgende stap, éénmaal u een dikke winst heeft gemaakt op uw goud- en zilverinvesteringen? De meesten zullen verkopen voor waardeloos fiatgeld terwijl de weinige intelligente mensen beter weten. 

"Vastgoed zal je NIET redden!"

newyorkers flee 2020Zal vastgoed je redden? Kijk eens wat er gebeurt in Manhattan, NewYork. Winkelketens verlaten Manhattan: Victoria's Secret flagship store op Herald Square in Manhattan is gesloten en betaalt de maandelijkse huur van 937.000$ niet meer. "5th Avenue is niet langer meer wat het was. In de chique winkelbuurt zijn alle winkels voor de helft afhankelijk van internationale toeristen en de helft van lokale toeristen of die uit de lokale wijken", zegt Thiago Hueb, oprichter van een juweliersbedrijf. Vanwege de hoge huurprijzen had hij al besloten zijn winkel te sluiten aan Madison Avenue en dit voordat de pandemie toesloeg. J.C. Penney en Neiman Marcus, de huurders van twee van de grootste winkelcentra in Manhattan, hebben onlangs het faillissement aangevraagd en aangekondigd dat ze die locaties zouden sluiten. 

 

Belangrijke fundamentals:

 • GLD... meer in de abonneesectie...  
 • Aandelen en obligaties zijn NOOIT zo duur geweest. Je moet echt suïcidaal zijn om vandaag nog aandelen te kopen (er zijn enkele uitzonderingen). Vooral toen je werd gewaarschuwd dat ze deze DIGITALE markten op een dag zullen sluiten!

meer in de abonneesectie...  

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


WOENSDAG/DONDERDAG 19-20 AUGUSTUS 2020 - IS EEN ZILVERPRIJS VAN 600$ PER OZ. REALISTISCH?


Bijgewerkte secties: ruwe olie, steenkolen,zon en zeldzame metalen, landbouwproducten, 
koper,platina,
non-ferro's, Lange termijn grondstoffen, Grondstoffen in Goud, Inflatie-Index,
Obligaties algemeen & USA

investing

"Het kapitalisme krijgt de schuld voor wat socialisme heeft gecreëerd."

In de jaren tachtig kocht je met een jaarinkomen van 5.000$ een huis, 2 auto's, voedde je 2 kinderen op, betaalde voor vakantie en liet de vrouw thuis blijven om op de kinderen te passen ... en het was nog mogelijk om te SPAREN!

"Durven democraten dit vooruitgang te noemen ?!"

Met een jaarlijks inkomen van 80.000$ is het vandaag de dag niet meer mogelijk om een huis te kopen, 2 auto's te hebben, 2 kinderen groot te brengen en op vakantie te gaan. Nu moet je met twee werken, en sparen is moeilijk geworden.

"De tijd van afwachten is al even voorbij. De tijd om je nog voor te bereiden is beperkt."

Er zal een dag komen waarop mensen zullen beseffen dat ze Goud en Zilver moeten KOPEN, om hun spaargeld/geld uit een falend systeem en uit hun bank te halen. Stel dat u zilver voor 15$ hebt gekocht en het voor 30$ kan verkopen. WAAR gaat u uw geld in stoppen? Overschrijven naar een spaarrekening in een falend banksysteem? Overgewaardeerde staatsobligaties, obligaties kopen? Aandelen kopen die zich in een bubbel bevinden? Vastgoed kopen wetende dat huurders hun huur niet meer kunnen betalen? Veel keuze is er niet meer. 

Tegenwoordig hoeven overheden het geld niet fysiek meer van u af te nemen door middel van belastingen. Ze hoeven alleen maar meer fiatgeld te printen om zo uw spaargeld en koopkracht te ontwaarden. Door prijsinflatie zullen de lonen stijgen, maar lang niet zoveel als de kosten voor levensonderhoud. Door inflatie wordt uw inkomen meer belast, wat resulteert in een lager ECHT inkomen. Zodra we hyperinflatie hebben, zullen velen die geen baan hebben niet eens profiteren van hogere lonen.

"Zilver is zwaar voor 30$ per oz. maar licht voor 600$!"

napoleon gold coinBent u van plan uw gouden en/of zilveren munten te verkopen zodra u winst heeft gemaakt? Of BEGRIJP en weet je wat er gebeurt !?

Goud en zilver zijn het geld van God. In tijden van crisis waarin papiergeld snel zijn waarde verliest, zullen boeren, handelaars,... willen betaald worden in zilveren of gouden munten. Dit was het geval tijdens de Grote Oorlogen (1e en 2e Wereldoorlog). Dit was het geval tijdens de Napoleon-oorlogen. Weinigen weten dat Napoleon zijn soldaten daadwerkelijk heeft betaald met GOUDEN MUNTEN (Napoleon).

Tegenwoordig worden deze Napoleon munten verkocht voor 320€. Ze wegen 6,45 gram en hebben een zuiverheid van 900,0. Napoleons zijn erg populair in België en Frankrijk, maar niet in de meeste andere delen van de wereld. Internationaal zijn AMERICAN EAGLES de bekendste gouden en zilveren munten. De marges zijn iets hoger, maar ze blijven fluctueren met de waarde van goud en/of zilver. Een ander voordeel is dat je NIEUWE Eagles kunt kopen en dat oude Eagles vaak een verzamelwaarde hebben.

Belangrijke fundamentals:

 • Als vastgoedeigenaar heb je vaste kosten: hypotheek, onroerendgoedbelasting, algemeen onderhoud, etc. Als mensen geen huur meer betalen, heb je een probleem. Het is beter om te verkopen voordat een financiële crisis zich voordoet. Anders kan u niet meer verkopen, tenzij met fikse kortingen en kosten stapelen zich op.
 • GLD INVESTEERDERS (82 miljard $) BEGRIJPEN NIET WAT ze feitelijk in handen hebben. GLD voldoet niet aan de criteria van vermogensbescherming, de belangrijkste problemen bij het kopen van goud via GLD zijn de volgende:
  • Het is een papieren financieel instrument in het financiële systeem.
  • Het heeft meerdere tegenpartij risico's.
  • De goudreserves zijn niet gescheiden van de activa van de financiële instelling (HSBC in dit geval). Met andere woorden, als HSBC failliet gaat, krijgen de houders van GLD geen oz goud meer te zien.
  • Men bezit niet direct goud.
  • Het goud wordt opgeslagen in het banksysteem.
  • Het goud in bezit, is waarschijnlijk opnieuw uitgeleend.
  • Het goud is niet volledig verzekerd.
  • Investeerders hebben geen toegang tot hun goud.
 • Goud aanhouden via GLD is dus niet beter dan via goud futures. Wat vermogensbescherming betreft; je moet goud buiten het banksysteem bewaren in de veiligste privékluizen ter wereld. Je moet ook directe toegang hebben tot je goud in de kluis. Geen enkele andere partij mag je goud aanraken zonder jouw toestemming.
 • De inflatie gecorrigeerde prijs van zilver meer in de abonneesectie...  

Belangrijke technicals:

 • Manhattan, New York City is op sterven na dood. De prijs van al deze miljoenenwoningen valt als een baksteen naar beneden. 
 • Goud en Zilver veren op! meer in de abonneesectie...  
commodities surge 2020 08 09 unemployment 2020 08 15

Het begin van hoge inflatie.

Het begin van hoge werkloosheid.

Resultaat = het begin van de hyperinflatoire depressie!

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


 

MAANDAG/DINSDAG 17,18 AUGUSTUS 2020 - "DE GROOTSTE VIJAND VAN KENNIS IS NIET ONWETENDHEID, MAAR DE ILLUSIE VAN KENNIS."

Bijgewerkte secties: Recessiebestendig (Hold), Biotech & Farma, Olieaandelen,
Aardgasaandelen,Uraniumaandelen, Banken en financiële instellingen

the thruthKent u de juiste definitie van inflatie? Als het antwoord nee is, dan is het onmogelijk om ooit succesvol te investeren. Volg NOOIT het advies van mensen die de juiste definitie niet kennen. Zo zijn er bvb. universiteitsprofessoren die economie doceren maar de juiste definitie niet kennen.

"Inflatie is een toename van de geldhoeveelheid in een economie, gedurende een bepaalde periode."

Als gevolg van deze toename kan men stijgende prijzen krijgen, aangezien elke nieuwe geldeenheid eerder bestaande eenheden devalueert. In de oude woordenboeken wordt het woord PRIJS niet eens vermeld. Klik hier voor meer informatie over inflatie en deflatie.

Deze video is in 2019 gepubliceerd. Sarkozy wist toen al wat er ging gebeuren. (Frans gesproken en geen ondertitels)

meer in de abonneesectie...  

De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


VRIJDAG 14 AUGUSTUS 2020 – POPULAIRE WAANIDEEËN EN DE WAANZIN VAN DE MASSA: SOUTH SEA BUBBEL, MISSISSIPPI, TULPEN, CRYPTOS ...

Bijgewerkte secties: US-dollar, Zilver, 
korte termijn kaarsgrafieken in de meeste goud secties

De eerste tulp in Europa dook op in Augsburg in Duitsland in 1559, ze was ingevoerd vanuit Constantinopel -Turkije, waar deze plant al lang populair was. Tien jaar later waren tulpen razend populair in Nederland en Duitsland. Rijke Amsterdamse burgers gingen hun bollen rechtstreeks in Constantinopel halen. Ze betaalden er gekke prijzen voor.

De eerste Britse tulpen kwamen in 1600 uit Wenen, ze werden als een grote zeldzaamheid beschouwd. De 30 jaar nadien werd de populariteit van tulpen alsmaar groter. De bloem moet iets speciaals bevat hebben om de o zo voorzichtige Nederlanders het hoofd op hol te jagen. Tulpen hebben nochtans niet de schoonheid en het parfum van het viooltje en ook niet de geur van de roos. Alleen zijn aristocratische statigheid is een pluspunt en daarmee slaagde de bloem er in om de nuchtere Nederlanders te bekoren. 

Klik hier voor meer …

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


WOENSDAG/DONDERDAG 12,13 AUGUSTUS 2020 – DE MISSISSIPPI CO. IS EEN DEJA VU VAN WAT ER VANDAAG GEBEURT!

Bijgewerkte secties: Wereldbeurs indexen, Beursindexen in Goud, Lange termijn indexen, 
Mijnen & goud vs aandelen

De Mississippi Co. is een déjà vu van wat er vandaag gebeurt! Het probleem van vandaag is niet enkel PAPIERGELD, maar ook DIGITAAL GELD. Papiergeld (bankbiljetten) heeft geen intrinsieke waarde. Bankdeposito's (digitaal geld) hebben ook geen intrinsieke waarde. Erger nog, alle bankdeposito's zijn schulden van de bank tegenover de deposant. Cryptocurrencies zijn nog erger. De geschiedenis herhaalt zich altijd... en dat is ook vandaag het geval. Mensen worden verblind door de waardeloze staatsobligaties uitgegeven door de overheden...

De Mississippi bubbel is deels een verhaal over inflatie gevolgd door deflatie (als gevolg van een mislukte monetaire politiek) ... en over een vastgoedzeepbel! Op een bepaald moment werd Frankrijk opgeschud door het het “Mississippi" schandaal. Het nam enorme proporties aan. Als gevolg ervan waren de vastgoedprijzen tot extreem hoge niveau's opgelopen. De huurinkomsten stonden helemaal niet meer in verhouding tot de torenhoge vastgoedprijzen en waren erg laag. De huuropbrengst bood niet eens een rendement van 1%. Iets later werd Engeland opgeschud door het schandaal van de South Sea bubbel. Dit deed zo'n honger ontstaan voor speciale beleggingsproducten (vergelijkbaar met bvb. Bitcoins nu), dat telkens iemand aankondigde dat hij op het einde van de maand een nieuw onbekend, maar zeer winstgevend plan zou onthullen, hij al direct tot tien dollar per aandeel verdiende op het ingeschreven aandeel. Op het einde van die eerste dag was er al voor 10.000$ opgehaald..... klik hier voor meer.

Als u uw goud en zilver binnen politiek bereik houdt, zal het worden geconfisceerd! Toen (in 1719) vonden ze een manier om HONGERIGE mensen, te overtuigen al hun goud en zilver in te laten leveren tegen waardeloos papier... en ja, als ze geen manier vinden om je te overtuigen, zullen ze het enorm zwaar belasten ... om de COVID-slachtoffers te redden.

Klik hier voor meer

COVID, volg het GELD.

        • Big Farma winsten.
        • De centrale banken (FED, ECB, BoE, BoJ, ...) profiteren.
        • Overheidsinstanties (ambtenaren) profiteren.
        • Politici profiteren (smeergeld, stemmen kopen, ...)
        • De Mainstream Media profiteren.
        • China profiteert.
        • NGO's profiteren. Medecins sans Frontieres, e.a. kan vluchtelingen smokkelen zonder media-aandacht.
        • WHO (Wereldgezondheidsorganisatie) profiteert.

"Eens goud extreem populair wordt, zal zilver het nieuwe goud worden."

De timing is erg moeilijk, maar Q4-2021 (of eerder) is een goede gok. Momenteel weegt zilver veel voor 30$ per oz. Eens de prijs 1000$ zal zijn, zal zilver licht zijn. De dag dat obligaties ineenklappen, zal zilver zelfs nog lichter zijn.

meer in de abonneesectie...  

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


 

MAANDAG/DINSDAG 10,11 AUGUSTUS 2020 - IS AGENDA 21 HET ECHTE PLAN ACHTER DE GROENE KLIMAATRELIGIE EN COVID-19?!

Bijgewerkte secties: portefeuille (all time high, zowel uitgedrukt in dollars als in euro's),Royalty's, Majors, Juniors

Agenda 21 bestaat ECHT en is het plan achter de Groene Klimaatreligie en COVID-19. Is er een verband tussen Global Warming, hernieuwbare energie, Black lives matter, de immigratiestromen en COVID-19? Waarom is de wereld in lockdown en wordt de wereldeconomie vernietigd voor een virus dat evenveel slachtoffers maakt als de jaarlijkse griep? Waarom stopt president Trump met het financieren van deze internationale instellingen? Waarom proberen de Amerikaanse democraten en reguliere media Biden in november in het Witte Huis te krijgen? Misschien leven we in meer Orwell 1987 dan we ons bewust zijn? Is het niet vreemd dat de autoriteiten de wereld in lockdown houden en dat we in sommige landen zelfs OORLOGSMAATREGELEN hebben zoals de AVONDKLOK?

Opmerking:

 1. Engels gesproken video met Nederlandse ondertiteling. Hopelijk heeft YouTube hem niet verwijderd tegen de tijd dat we het publiceren.

 2. Ze kunnen op een bepaald moment ook alle elektronische overschrijvingen stoppen (of het nu gaat om geld of effecten, aandelen en obligaties). Het belangrijkste aspect van elektronisch geld is dat Big Brother ons ALLEMAAL in de gaten houdt en op elk moment je rekening kan blokkeren. Tegenwoordig heeft de staat volledige elektronische controle over het geld van de burgers, niet alleen vanuit fiscaal oogpunt, maar de staat kan ook besluiten om individuele rekeningen te blokkeren, of boetes of belastingen te heffen zonder de toestemming van de rekeninghouder…


We voorspelden dat goud boven de 2.000$ (en hoger) zou stijgen. Hoewel we voorspelden dat goud uitgedrukt in de meeste valuta boven de top van 2011/12 zou uitbreken, is dit GEEN reden om te vieren. Goud blijft nieuwe records breken, waardoor iedereen met een vooruitziende blik beloond wordt (en degenen die ons advies hebben opgevolgd), maar onthoud dat dit een voorbode is van extreem zware economische tijden voor het grootste deel van de westerse wereld.

"De Goud- EN Zilvertrein hebben net het station verlaten."

Houd er rekening mee dat het nog steeds niet te laat is om fysiek goud en zilver te kopen en veilig op te slaan. Hoe langer u het uitstelt, hoe meer FIATGELD het u zal kosten. Koop geen goud en zilver om snel geld te verdienen. Koop het liever om uw spaargeld veilig en levende te houden.

Met mijn 45 jaar ervaring weet ik zeker dat de volgende bewering 200% correct is. Geen vermogensbeheerder, geen bankier is geïnteresseerd in het beschermen van de activa van hun klanten door het te investeren in de ultieme vorm van vermogensbehoud, wat natuurlijk fysiek goud is.

De reden is heel simpel. Private vermogensbeheerders zijn net als alle andere vermogensbeheerders, niet geïnteresseerd in het aanhouden van fysiek goud voor hun klanten. De simpele reden is dat ze er niet voldoende geld met kunnen verdienen. Ze geven er de voorkeur aan om dure financiële producten en hun eigen beheerde fondsen in de portfolio van klanten te stoppen. En ook regelmatig aandelen te kopen en verkopen om er commissies op te verdienen.

meer in de abonneesectie...  

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Donderdag/vrijdag 6,7 augustus 2020 - "Goud is als een goederentrein” - onze pf-grafieken laten zien hoe de weg eruit ziet!

Bijgewerkte secties: Rupee-Goud & Rupee, Swiss-Goud & Swiss/$/€, €-Goud & €/$, 
Can$-Goud & Can $/$/€, de meeste PF-grafieken in de Goud-secties

In de VS werd de welvaart in 1930 verwoest door deflatie: de dollar ging omhoog.

Nu wordt de welvaart vernietigd door inflatie in Weimar-stijl: de dollar zal dalen! (Er is een fundamenteel verschil tussen de twee cycli!)

De Weimar-ervaring omvatte tegelijkertijd hoge werkloosheid en hyperinflatie. Nu de geldhoeveelheid groeit met percentages tot wel 35% per jaar, en centrale banken de markten overspoelen met miljarden vers geld om het systeem in leven te houden, gaan we op volle kracht naar hyperinflatie zoals Duitsland ervoer tijdens de Weimar-revolutie en Zimbabwe onlangs. (klik hier voor de grafieken onder CDO subprime)

In die tijd was het drukken van geld nog enigszins beperkt omdat er een tekort aan papier en inkt was. Sommige landen zoals Polen, werden zelfs gedwongen om het aantal kleuren van de bankbiljetten te verminderen omdat inkt schaars en duur werd. In Duitsland werd het goedkoper om het geld te verbranden dan om hout of kolen te kopen.

Nu geven de federale banken elektronisch geld uit. De computer is de limiet geworden. Met andere woorden, FIAT PAPIEREN GELD staat op het punt waardeloos te worden, net als schatkistcertificaten, T-bills, obligaties, spaarrekeningen en andere soortgelijke deposito's. Hun nominale waarde zal zeker hetzelfde blijven, evenals de nominale rente. Dit zal echter niet volstaan om de inflatie te dekken.

Vastgoed zal helaas ook niet kunnen ontsnappen. Het is vrij gemakkelijk voor te stellen dat de regering onder druk van het stemgerechtigde publiek alle huren zal blokkeren (zoals tijdens de Weimar revolutie). Als gevolg hiervan zullen de verhuurders verpletterd worden door de stijgende kosten voor het onderhoud en de lage huurinkomsten.

Investeren zal een heel andere oefening worden. In een poging om inkomen en spaargeld veilig te stellen, zullen mensen massaal beginnen met het inwisselen van papieren fiatgeld voor ECHT GELD en andere materiële activa (LOCG). Als gevolg hiervan zullen niet alleen goud en zilver stijgen, maar ik verwacht hetzelfde voor de aandelenmarkten en/of in ieder geval voor bepaalde delen ervan. Pure logica aangezien aandelen beleggers de mogelijkheid geven om een deel van ECHTE ACTIVA te bezitten.

Het is echter niet zo dat de economie in Duitsland gedurende de gehele periode 1919 - 1923 bleef krimpen. In 1920 stabiliseerde de munt gedurende een periode van ongeveer 6 maanden. *De mark steeg daadwerkelijk in waarde ten opzichte van vreemde valuta, waardoor de prijzen van geïmporteerde goederen (grondstoffen) met ongeveer 50% daalden. De prijsindex bleef nagenoeg constant en de waarde van de Duitse mark verbeterde tot ongeveer 1US $ voor 69 Duitse mark. De regering van Weimar, zo werd beweerd, had op dit punt een stabiele munt kunnen invoeren. In plaats daarvan bleven ze het geld in omloop verhogen, wat inflatoir is. Het resultaat was hyperinflatie in 1923.

* Dit is EXACT HETZELFDE dan wat we de afgelopen maanden zagen met de dollar en de dalende grondstoffen.


"In juli 1922 daalde de Duitse mark tot 300 mark voor 1$; in november was het 9.000 voor 1$, tegen januari 1923 was het al 49.000 mark voor 1$, tegen juli 1923 was het 1.100.000 voor 1$. Uiteindelijk bereikte men 5 biljoen mark voor 1$ medio november 1923, variërend van stad tot stad.

De drukpersen liepen en toen ze eenmaal begonnen te lopen, waren ze nog moeilijk te stoppen. De prijsverhogingen begonnen duizelingwekkend te worden. Menu's in cafés konden niet snel genoeg worden herzien. Een student aan de Freiburg Universiteit bestelde een kopje koffie in een café. De prijs op het menu was 5.000 mark. Hij dronk twee kopjes. Toen de rekening kwam, was het voor 14.000 mark. 'Als je geld wilt besparen en je wilt twee kopjes koffie, dan moet je ze allebei tegelijk bestellen', kreeg hij te horen.

'De drukpersen van de Reichsbank konden het niet bijhouden, hoewel ze 's nacht bleven draaien. Individuele steden en staten begonnen hun eigen geld uit te geven.

meer in de abonneesectie...  

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


WOENSDAG 5 AUGUSTUS 2020 - De regering heeft nog nooit welvaart gecreëerd , in tegendeel, het VERNIETIGT ALTIJD de welvaart.


Bijgewerkte secties: /

dont stealElke poging om welvaart te herverdelen, resulteert in recessie, depressie en armoede. Welvaart wordt geproduceerd door mensen, nooit door een regering. Het was president Nixon die het huidige systeem heeft vernietigd. Toen de goudstandaard in 1971 éénmaal werd afgeschaft, heeft men de deur geopend voor ongelimiteerde geldcreatie gedurende de volgende 50 jaar.

Vanaf nu zullen we de consequenties dragen voor wat men in het verleden heeft gedaan. Nu de wereld zich in de eindfase van ons huidige valutasysteem bevindt, moest er een katalysator zijn om het af te maken. Helaas was dat in de vorm van een pandemie.

De wereldhandel zal fors krimpen voor lange tijd. Hoe de pandemie de komende maanden ook verloopt, de gevolgen voor de wereld zijn al bijzonder groot. Jobs zijn definitief verdwenen en bedrijven in grote sectoren zoals vrije tijd en reizen moesten sluiten. Deze zullen nooit meer terugkeren naar het pre-corona niveau. Hetzelfde geldt voor winkels, stadscentra, kantoren, etc.

Het versnellen van de geldcreatie is een wanhopige poging van regeringen en centrale banken om de wereld te redden. Maar waardeloos geld drukken zal natuurlijk geen positieve impact hebben. In plaats daarvan zullen we het einde van het valutasysteem zien, aangezien alle valuta's dalen tot hun intrinsieke waarde ofwel NUL. Alleen ECHT Geld of Goud en Zilver zullen overleven.

De bovenstaande toespraak werd oorspronkelijk gehouden op 11 februari 1966, op het Utah Forum for the American Idea door Ezra Taft Benson, de 13e president van de Mormoonse Kerk en minister van landbouw onder President Eisenhower. Het is een geweldige toespraak en meer mensen zouden ernaar moeten luisteren en ervan leren. Zijn waarschuwingen waren bijzonder vooruitziend en nu nog belangrijker dan meer dan 50 jaar geleden ten tijde van de toespraak. Laat ons hopen dat het nog niet te laat is om te voorkomen dat zijn ergste angsten uitkomen.

get it right

De meeste mensen willen de waarheid niet horen omdat ze ongemakkelijk is. Om een ​​of andere duistere reden beleggen de meeste mensen in aandelen, omdat ze altijd stijgen. Maar niemand vertelt beleggers in aandelen ooit dat het een zeer slechte investering is. Vrijwel niemand weet bijvoorbeeld dat de Dow sinds 1999 met 80% is gedaald ten opzichte van goud (exclusief dividenden). Geen enkele conventionele bankier, makelaar, journalist of analist zal dit ooit vertellen . Ze zijn gewoon te lui om de echte feiten na te kijken.

We kunnen er zeker van zijn dat goud zijn koopkracht zal behouden, aangezien het dat al meer dan 6000 jaar doet. Maar door de overwaardering van de meeste activa en de onderwaardering van goud, zal goud veel beter presteren dan enkel de koopkracht te behouden. Het tekort aan fysiek goud en het falen van het LBMA-systeem en de markten voor goudfutures zullen hierin een erg belangrijke factoren spelen.

Het is fascinerend dat slechts 0,5% van de wereldwijde financiële activa wordt belegd in goud, wat gedurende de geschiedenis zijn koopkracht heeft weten te behouden. De komende jaren zullen investeerders, van kleine beleggers tot institutioneel, allemaal goud willen. Het toekomstige goudaanbod zal uiterst beperkt zijn en de vraag enorm. De enige manier om goud te bemachtigen, zal tegen een veelvoud van de huidige prijzen zijn, zelfs wanneer men dit meet in het geld van vandaag. Denk eraan om fysiek goud en zilver te hebben en het niet binnen het failliete financiële systeem en binnen politiek bereik te bewaren.

meer in de abonneesectie...  

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


MAANDAG/DINSDAG 3,4 AUGUSTUS 2020 – HELIKOPTERGELD IS HIER: ALS JE GEEN GOUD HEBT, BEN JE GEK.

Bijgewerkte secties: $-Goud, Zilver, US-Dollar, Biotech-Farma (nieuw aandeel)


Helikoptergeld is hier. Helikoptergeld is het onconventionele instrument van het monetaire beleid van de centrale banken, dat houdt in dat grote sommen geld worden gecreëerd om direct onder de bevolking te worden verdeeld en zo de economie te stimuleren. Het heeft nooit gewerkt, en zal ook nooit werken. Het creëert enkel meer DEPRESSIE en een HYPERINFLATOIRE DEPRESSIE ...de grote van de 21e eeuw.

"Helikoptergeld is de directe weg naar de hel!"

Gevolgen van helikoptergeld:

        • hyperinflatie
        • hogere nominale aandelenmarkten
        • hogere rentevoeten
        • lagere obligatiemarkten
        • lagere vastgoedmarkten
        • exponentieel hoger goud en zilver

Vandaag in Japan, Macao, Hong Kong, Singapore, de EU, de VS, Canada,... morgen in alle westerse landen. Economen zoals Milton Friedman, zien helikoptergeld al lang als het meest radicale instrument dat centrale bankiers kunnen inzetten om een zwakke economie te bestrijden. In tegenstelling tot de meeste monetaire beleidsmaatregelen, hebben sommige mensen de neiging om vrolijk te worden als het wordt genoemd. Dat is niet verrassend, gezien het een beeld oproept van ladingen geldbiljetten die uit helikopters worden gestrooid. Het idee heeft veel meer weg van Hollywood dan zeg maar het kopen van obligaties via computer.

De laatste tijd zijn het politici die hierom vragen. Helikoptergeld is nu ook werkelijkheid geworden in fiscaal meer conservatieve landen (o.a. in Europa), en wordt gebruikt om STEMMEN TE KOPEN. Dit eindigt altijd met een hyperinflatoire depressie. Een zware depressie eindigt altijd in een OORLOG. De Grote Depressie van 1930 resulteerde in een wereldoorlog en pas in 1945 kon de wereldeconomie zich herstellen.

EVICTIONHelikoptergeld is ook SCHULD...

 • Momenteel is één op de 5 bedrijven in de VS een zombiebedrijf. Dit jaar is het totale bedrag van de bedrijfsschuld al met meer dan 25% gestegen.
 • De Amerikaanse regering is failliet. De situatie in de VS is slechter dan in de EU.
 • Gezinnen zijn failliet. De limieten van hun creditcards zijn bereikt en men heeft achterstallige betalingen op studie- en autoleningen.
 • 50% van de huurders in Florida kan de huur niet meer betalen en riskeert uitzetting.
 • De totale schuld van de VS bedraagt 400% van het BBP.
 • Met 155% van het BBP zijn aandelen het hoogst gewaardeerd (duurste en grootste zeepbel) in de geschiedenis.
 • De overheid blijft gevaarlijke, hoogrenderende schulden kopen om bedrijven in leven te houden. Ook al bestaat er een faillissementswetgeving.
 • De rentetarieven zijn zo laag, dat een marginale renteverhoging tot 3 a 4% het voor de overheid al onmogelijk zou maken om haar schulden te betalen. Dit zou de obligatiemarkt, de aandelenmarkt en het hele financiële systeem laten crashen. 

De jaren 30 waren voor het grootste deel het tegenovergestelde van de jaren 20 van de vorige eeuw. De schuldencrisis en economische crisis leidden tot een economische depressie, met als reactie een agressieve monetaire versoepeling door de Fed. Die bestond uit het verbreken van de band met goud, het drukken van veel geld en de devaluatie van de dollar. Met als gevolg; stijgingen van de goudprijs, aandelenprijzen en de grondstoffenprijzen van 1932 tot 1937. 

Omdat het monetaire beleid de activaprijzen deed stijgen, werd de welvaartskloof groter, ontstond er een conflict tussen socialisten en kapitalisten en was er een wereldwijde opkomst van het populisme en het nationalisme. In 1937 verstrakte de Fed het begrotingsbeleid waarna de aandelenmarkt en de economie instortte. Tegelijkertijd werden de geopolitieke conflicten tussen de opkomende mogendheden (Duitsland, Italië en Japan) en de gevestigde geallieerde landen (Engeland, Frankrijk en China) erger, wat uiteindelijk leidde tot een totale oorlog in Europa in 1939 en de VS die een oorlog begon in Azië in 1941. Gedurende het hele decennium presteerden aandelen slecht en er ontstond al vroeg een schuldencrisis. Die werd grotendeels opgelost via wanbetalingen, waarborgen en het monetiseren van schulden, samen met veel fiscale stimulering. We zitten nu in dezelfde situatie, al is het anders. 

Belangrijke fundamentals:

 • We hebben MOVING TARGETS voor goud en zilver. Hoe meer fiatgeld men creëert, hoe hoger de objectieven. (Zie de secties Goud en Zilver objectieven.)

 meer in de abonneesectie...  

 • Het consumentenvertrouwen en de uitgaven gaan over de hele wereld bergaf. COVID-19 breekt de ruggengraat van de WESTERSE WERELD. Er is geen enkele twijfel meer mogelijk dat dit slecht gaat aflopen!

 meer in de abonneesectie...  

 • Droom niet, en hoop niet dat alles weer snel normaal is. Dat zal niet gebeuren en we verwachten dat de crisis in ieder geval de komende tien jaar zal voortduren. Wat we nu hebben, is alleen nog maar het voorgerecht.

Belangrijke technicals:

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


 

Categories: Financieel Nieuws

Twitter

Cron Job Starts