31
augustus
2019

AUGUSTUS'19

In tijden van crisis, zoeken Financiele markten altijd hun toevlucht in een gouden standaard.

[Most Recent Quotes from www.kitco.com] [Most Recent Quotes from www.kitco.com]

 

Donderdag & vrijdag 29/30 augustus: MAAK U GEEN ZORGEN EN BLIJF ONVERSTOORBAAR GELD UITGEVEN: dit is onmiskenbaar een slecht en gevaarlijk advies!! 


Bijgwerkte secties: PF-charts in de secties voor goud & zilver, , 

yield inversionLage en negatieve rentevoeten zijn een voorteken dat de economische en financiële instorting dichtbij is. Het zal waarschijnlijk niet morgen gebeuren, maar ergens tussen nu en volgend jaar. Stop daarom met te luisteren naar LEUGENS & PROPAGANDA zoals die worden verkocht door IDIOTEN, POLITICI en de Mainstream Media.

Lage en negatieve rentevoeten hebben tot gevolg dat het nominaal bedrag aan schulden is geëxplodeerd. Lagere rentevoeten geven een fout signaal aan de entrepreneurs (Von Mises). Dit duwt de prijzen voor activa en vastgoed richting zeepbellen. .

Zodra het KARTEL de economie niet langer kan manipuleren zal de vrije markt als een boemerang terugslaan. De rentevoeten zullen normaliseren (negatieve rentevoeten zijn dat per definitie onmogelijk) en de obligatiemarkten, de beurzen en de vastgoedprijzen zullen crashen. 

De stelling dat schulden geld zijn en terugbetaald kunnen worden door een groeiende economie is compleet fout. De schulden zijn veel te hoog opgelopen om ooit terugbetaald te worden. De economie groeit anderzijds niet, maar krimpt. Het is eveneens een illusie te geloven dat de overheid zichzelf schuldenrvrij kan maken door geld te drukken. Dat werd al geprobeerd in Duitsland (Weimar), Zimbabwe, Argentinië, Venezuela,...en telkens opnieuw liep het slecht af. Dit alles zal eindigen in een crash van obligaties, aandelen en vastgoed, waarbij fiat geld terug moet naar zijn echte waarde en die is nul.

Dit alles zal eindigen in een crash van obligaties, aandelen en vastgoed, waarbij fiat geld terug moet naar zijn echte waarde en die is nul.

Technisch kan het geld dat wegvloeit richting fysiek goud en zilver de markten kan doen crashen met 40% tot 60% alvorens er enige steun wordt gevonden. Correcties zijn altijd ingrijpend en hevig en meestal komen de markten snel naar omlaag zodra de beweging begint. Een zware crash kan het vertrouwen ondermijnen en als sneeuwbaleffect tot een nog zwaardere crash aanleiding geven. In tegenstelling tot wat in 2008/09 gebeurde, zullen de prijzen voor goud en zilver tijdens de crash ditmaal steil omhoog gaan.

In tegenstelling tot wat in 2008/09 gebeurde, zullen de prijzen voor goud en zilver tijdens de crash ditmaal steil omhoog gaan.

De honger naar rendement heeft de spaarders, banken, verzekeraars en pensioenfondsen flink afgestraft. Door de zoektocht naar rendement hebben ze de rentecurve doen draaien. Dit maakt dat de kapitaalmarkten in rep en roer staan omdat het kapitaal van deze financiële instellingen geleveraged is. In een markt van zerorente hebben ze de schulden opgestapeld. Vroeger verstrekten banken geld aan bedrijven, maar vanwege de lage returns zijn ze nu grotere risico's gaan nemen. Extreem gevaarlijk is dat de negatieve rentevoeten de jonge consumenten heeft aangespoord om meer geld te lenen, waarbij ze zich niet bewust zijn van de enorme risico's.  Negatieve rentevoeten maken steeds meer slachtoffers, veel meer dan entiteiten die erdoor bevoordeeld worden.


Hoe HOOG kan Goud stijgen? Fundamenteel is dit een DOMME VRAAG. Goud noteert aan het hoogste niveau sinds 2013, de zilverprijs bevindt zich op een piek voor de afgelopen 2 jaar. Wanneer we naar HYPERINFLATIE (ex. Venezuela, Argentinië,...) gaan, zullen de prijzen van de edelmetalen exponentieel stijgen. Wie vraagt 'hoe hoog' de prijs kan stijgen, begrijpt eigenlijk niets van.de functie van goud. Of waarom iemand goud in portefeuille moet hebben.  

Wie vraagt 'hoe hoog' de goudprijs kan stijgen, begrijpt eigenlijk niets van de functie van goud. Of waarom iemand goud in portefeuille moet hebben.

Belangrijke fundamentals:

 • Een NO-DEAL BREXIT zal ongeveer 1/3de van het inkomen van het EUSSR-CARTEL wegnemen....en zo zware schade toebrengen aan de EUSSR en zijn burgers...niemand lijkt hier de gevolgen van te begrijpen.
 • De markten lijken te begrijpen dat de rentevoeten NIET KUNNEN stijgen..wanneer ze dat doen, zal de volatiliteit fors toenemen...
 • De zilverprijs stijgt terwijl ...lees verder
 • Zodra de PRIJSDRUK WEGVALT (zoals nu bij ...lees verder
 • Lage en negatieve rentevoeten zijn ...lees verder
...lees verder negative bonds 2019
gold and negative bonds2019 08 16   

  • Tijdens de laatse bull bij zilver was de COT-position voor zilver stabiel op 135,000 contracten...daarom is de omvang van de commercial shorts in de huidige omstandigheden geen...lees verder

Belangrijke technicals:

 • De charts geven duidelijk aan dat de centrale banken aan het panikeren zijn zoals ze dat in 2008 deden. Dat is waarschijnlijk de reden waarom de autoriteiten zich focussen op die stomme groene items om de aandacht van het volk af te leiden. De MASSA ziet zodoende niet wat er gebeurt op de financiële markten.
...lees verder TYX yield LT 1980small
  crash warning 2019 08 20

 • Belangrijk is dat de komende rally voor goud en zilver zal verbazen door haar ...lees verder
 • De SP500/GoUd ratio daalt na een stijging met 62%. Dit betekent ...lees verder
 • Dit is een andere manier om het opwaarts potentieel voor goud en zilver te berekenen....de realiteit is dat ZODRA HET HEK VAN DE DAM IS DE PRIJS TOT HET ONEINDIGE KAN STIJGEN.
...lees verder  

© Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Woensdag 28 augustus 2019 - Mogen we GOUD & ZILVER aan eender welke prijs kopen?


Bijgewerkte secties: US-Dollar, Obligaties algemeen & USA, Obligaties EU, Bedrijfsobligaties,
Mijnbouwaandelen & Goud vs. SP500 (nieuwe chart), PF-charts in meeste goud & zilver secties. 

We hebben negatieve rentevoeten en de centrale banken panikeren....nochtans schijnt niemand goud en zilver te kopen!? Ik heb het al zo vaak gezegd: de meeste beleggers zijn ronduit DOM. Ze vinden stuk voor stuk een reden om GEEN goud en/of zilver te kopen. Minder dan 1% heeft edelmetalen in portefeuille, wat wil zeggen dat dit bij 99% niet het geval is. Erger nog is dat de Gold Bugs uitgelachten worden. Ongelooflijk eigenlijk...velen blijven geloven in de droom die door de autoriteiten en de centrale banken wordt verkocht. Ze geloven dus in een sprookjesland, in bankdeposito's, spaarrekeningen, staatsobligaties, vastgoed, pensioenfondsen, verzekeraars...Bail-outs en Bail-ins kunnen hen niet deren, Negatieve rentevoeten is iets waar alleen anderen last van ondervinden, een nieuwe operatie Gutt zit er niet aan te kopen. Vastgoed geeft hen een veilig gevoel, de overheid zal nooit of te nooit hun goud aanslaan...hoe onnozel kan iemand zijn?

De massa slikt als zoetekoek het fake nieuws over de brandende Amazone, over de branden in Afrika. Er was niet het minste protest tegen het voorstel van Macron om miljoenen belastinggeld naar Brazilië te sturen om de bosbranden te blussen. Dit terwijl veel Fransen er niet meer in slagen om de eindjes aan elkaar te knopen?!


Overheden zijn slechts gelegaliseerde dieven en bandieten...(Duits met Engelse ondertitels) en iedereen die door de staat wordt betaald is medeplichtig.

Hoppe on Brexit from Conza on Vimeo.

Belasting (indien nodig met geweld) komt neer op het afnemen van geld van productieve mensen en organisaties om het aan niet-productieve mensen en organisaties te geven.

Belangrijke fundamentals:

 • Vanaf nu kunnen goud en zilver ...lees verder
 • De Goud/Zilver ratio zegt dat ...lees verder

Belangrijke technicals:

 • Ik verwacht geen correctie bij goud of zilver. De sector is nog steeds zwaar OVERVERKOCHT. Er zijn weinig verkopers en de impact van het kartel (Gold Pool) is marginaal. ...lees verder
 • Ik adviseerd de aankoop van ZILVEREN MUNTEN om vervolgens ...lees verder
 • Ik ben tegen GOUDEN ...lees verder
 • xxxx zullen vanaf nu niet BETER presteren dan de beurs.

© Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Maandag & Dinsdag 26/27 augustus: Is zilver nu uitgebroken of niet?


Bijgewerkte secties: $-Goud, Zilver, Zilver objectieven, Majors (HUI-Index - kaarsen) ,

no gold no silver


WE HEBBEN HET U GEZEGD: DE BEURSKOERSEN NAAR  OMLAAG en goud en zilver omhoog!
De Dow Jones verliest 700+ punten
...De beurs is de beurs en noch Trump noch China hebben enige impact op deze overgewaardeerde zeepbelmarkt.  Kijk naar de technicals in onze sectie...en besef dat Trump, China, de Russen,  de marsmannetjes enzovoort alleen maar de vonk zijn die de markten doen bewegen in de richting aangegeven door onze PF charts.

De Oostenrijkse econoom Hyman Minsky is de naamgeving van het “Minsky Moment, een moment dat de economie mogelijk heeft bereikt. Het cumulatieve effect van de verstoring door een lange periode van groei gebaseerd op schulden dreigt in werking te komen. Zeepbellen zullen imploderen en ondergewaardeerde activa zullen hun ware gezicht tonen. Fortuinen zullen verloren gaan en fortuinen zullen gemaakt worden. 

We koppelen de vooruitzichten voor het goud aan de algemene erkenning dat de rentevoeten wereldwijd niet alleen niet kunnen stijgen maar zelfs verder moeten dalen. Dat is nodig om te beletten dat de alsmaar stijgende schuldenpiramide dreigt in elkaar te klappen. Dit zal leiden tot de DESTRUCTIE van Fiat Money en koopkracht. Een makkelijke weg om hieraan te ontsnappen is er niet. In de eindfase zal de situatie ONTPLOFFEN en iedereen in bezit van FIAT MONEY INSTRUMENTEN zal alles verliezen. Met hierbij de opmerking dat negatieve rentevoeten hoe dan ook een grote vergissing, en een operatie Gutt in schaepvacht zijn.

Sinds 2000 heeft goud beter gepresteerd dan de SP500. En geen gedoe met brokers en/of banken...

gold SP500

Belangrijke fundamentals:

 • De uitbraak van de HUI-index ....lees verder
 • De verzwakkende AUTOMOTIVE SECTOR getuigt van een ZWARE DEPRESSIE in de komende maanden.
 • Royalty bedrijven geven mijnbouwgroepen....lees verder

Belangrijke technicals:

 • Zilver is nu....lees verder
 • Ik verwacht dat ZILVER....lees verder

  In de uiteindelijke ....lees verder

© Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Donderdag & vrijdag 22 en 23 augustus 2019 - Negatieve rentevoeten zijn een operatie Gutt in schapevacht.


Bijgewerkte secties: Grondstoffen charts op lange termijn, Grondstoffen uitgedrukt in goud, 
Inflatie index

no gold no silverOoit gehoord van het Stockholm syndroom? Dit syndroom is nu realiteit op de markten, waar de beleggers de voorkeur geven om te doen waar ze in het afgelopen decennium mee bezig waren in plaats van de realiteit van vandaag te accepteren. Dit laatste houdt minder prettige conclusies in: uit het financieel systeem stappen, op een andere manier beleggen en fysiek goud en zilver kopen om het buiten politiek bereik te bewaren. Een plan B achter de hand hebben en uitkijken naar een tweede vestigingsplaats. De meeste mensen hebben de moed niet om de realiteit onder ogen te zien. Van de 10% die het wel doet, is maar 1% bereid om te doen wat moet gedaan worden.  

Centrale banken kopen aandelen...maar dat wil niet zeggen dat ook u aandelen moeten kopen. Het feit dat de centrale banken aandelen kopen is een WAARSCHUWING om uit de markt te stappen. Centrale banken zijn marktmanipulatoren geworden en doen alles wat ze kunnen om een beurscrash te vermijden. Ze plukken ook geld uit de lucht en manipuleren de prijzen van goud en zilver. Evenals de rentevoeten en de valuta's. 

Renteverlagingen zullen een depressie niet kunnen voorkomen want de consumenten hebben geen koopkracht meer en we leven in een omgeving van zeepbellen....de economische ramp voor de VS zal een politieke ramp voor Trump worden EN een tevens ramp voor alle Amerikanen.

Het manipuleren van de goudprijs werkt niet meer, zoals in de jaren 60 toen de Gold Pool een stille dood stierf. Het goudkartel heeft bijna geen goud meer beschikbaar en dit is nodig om de prijs te controleren. Weinig mensen weten dat er nog steeds weinig interesse is voor goud in de VS en Europa...en toch blijft de prijs van goud en zilver verder stijgen!?  We verwachten dat de interesse van de beleggers zal stijgen eens het goud nieuwe pieken in dollar laat optekenen. Nota: de goudprijs in euro staat opnieuw op het piekniveau van 2011. We moeten €-Goud slechts met 3% zien stijgen om door de 2011 top te breken en een nieuw All-Time Record op te tekenen.

Het feit dat goud en zilver geen rendement opleveren, betekent dat ze een betere deal zijn dan obligaties (en bank-deposito's) waarvoor u moet betalen om ze te mogen hebben. 

Zoals in de periode 1960-79's zal het goudkartel straks falen (BoE, BIS, FED, COMEX,....). De autoriteiten maken alles klaar voor de big reset: bail-in, bail-out, digitaal geld, CRS, lage en negatieve rentevoeten, ..alle stukjes van de puzzle zijn op hun plaats aan het vallen. Vanwege de negatieve rentevoeten is de operatie GUTT van de 21ste eeuw al begonnen.

Lage en negatieve rentevoeten geven het signaal dat de econoische en financiële instorting voor de deur staat. Dat hoeft daarom morgen niet te gebeuren, maar het kan op eender welk moment in de nabije toekomst gebeuren.

Ja, Goldonomic voorspelde de 2007-08 CRASH. Dat deed ook Peter Schiff. Zie onze 2006-07-08 archieven! De meeste mensen hebben inderdaad GEEN FLAUW BESEF over economie en financiën. WIie belegt in vastgoed zal het vastgoed verliezen en de schulden behouden.

 

Belangrijke fundamentals:

 • De dollar, de euro, de meeste valuta's, de obligatiemarkten, de beurzen, vastgoed hangen allen aan een infuus.
 • Koop goud aan eender welke prijs......lees verder

Belangrijke technicals:

 • Kijk hoe de goudprijs in 2005-06 en 2009-10 steeg zonder merkbare correcties....lees verder

© Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Woensdag 21 augustus 2019 - Adrian Darya 1 (Grace 1) onder Iranese vlag met Russische bemanning....heeft Gibraltar verlaten.


Bijgewerkte secties: Uraniumaandelen(uitbraakt?), Bank & Fin.aandelen(bear trend?), Prijzen 
ruwe olie
, Steenkool-zon & zeldzame mineralen (saai), Landbouwproducten(een turn-around?),
Koper-Platina-zeldzame metalen,

Dit is het einde van het Amerikaans imperium. Zowel de U.S.A. als de Dollar verliezen langzam maar zeker hun greep op de wereld. Indien Donald Trump niet wordt herkozen in 2020 kunnen de Amerikanen maar beter hun biezen pakken. In geval van een serieuze crash voor het einde van dit jaar, iets wat zeker mogelijk is, worden de kansen op een herverkiezing van Trump erg klein.

adrian 2019 08 18

Ooit gehoord van de onzichtbare hand van Adam Smith? Enig idee van wat ECHT KAPITALISME is? Wat we vandaag hebben, is GEEN kapitalisme. Het is geen democratie, het is socialisme en communisme dat als democratie wordt verkocht.

Belangrijke fundamentals:

 • De ratio totale beurswaarde versus Bruto Binnenlands Product bevindt zich op een an all-time high.  We weten allemaal wat gebeurde in 2006-07-08-09. Dat belooft niet veel goed voor de komende maanden en jaren....lees verder

Belangrijke technicals:

 • Goud testte de belangrijke niveaus van $1,522-$1,532, maar is daar in eerste instantie niet voorbij geraakt. Een pullback is op korte termijn mogelijk, maar de onderliggende trend blijft stijgend. De kans bestaat dat die pull-back uitblijft!...lees verder

De grote massa zal beginnen kopen als niveau van $2,000 is doorbroken. Belangrijke indices zijn uitgebroken
...lees verder
Uitbraak..zie target(s) op de chart Uitbraak..zie target(s) op de chart


© Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Maandag & dinsdag 19/20 augustus - Grace of Adrian Darya: dit is bijna een open oorlog!


Bijgewerkte secties: Langetermijnindices, Biotech & farma, Olieaandelen, ,

Adrian DaryaDit is bijna een open oorlog. De VS heeft de Iraanse tanken Grace 1 tanker die Gibraltar werd vrijgegeven opnieuw in beslag proberen te nemen. Het schip wordt ervan beschuldigd het Amerikaans financieel systeem misbruikt hebben om olie aan Syrië te verkopen. Voor de Amerikanen was het nu of nooit...vandaag hebben ze olie te veel en morgen zullen ze er geen meer hebben.

Het "Justice Department" beval de inbeslagname van de Iraanse tanker, van al die olie die hij vervoert en van $995,000, claiming dat er olie naar Syrië zou getransporteerd worden bestemd voor de IRGC die als een terroristische organisatie wordt beschouwd. De druk op Teheran wordt zodoende opgevoerd.

De tanker werd herdoopt tot “Adrian Darya” en voorzien van de Iraanse vlag. De US waarschuwde voor de zware gevolgen voor de bemanning wanneer deze zich richting VS durft te begeven.

Een dergelijke actie is zeer negatief voor de US-Dollar. De Amerikanen zullen een hoge prijs betalen omdat ze de USD als wapen gebruiken tegen landen die niet naar hun pijpen dansen. Het zou overigens niet de eerste keer zijn dat een schip het startpunt van een wereldoorlog betekent.


De EUSSR is net meer dan een DICTATUUR. Democratie eindigt altijd in socialisme/communisme en socialisme/communisme eindigt altijd in een dictatuur. De EU-TOP officials en de leden van de EU-commissie worden niet verkozen en dat vormt het levende bewijs van deze uitspraak. De video hieronder legt de structuur en de macht van de EUSSR-Autoriteiten.

De massa realiseert zich nog niet dat de overheden uit de EU hun wettelijke macht verloren hebben. Locale verkiezingen en overheden zijn alleen maar een slechte grap die de bevolking de indruk geeft dat ze iets te zeggen hebben. Een kleine groep niet-verkozen overheidsmensen beslist over alles.


dent harryHarry Dent waarschuwt dat goud een zeepbel is. De goudprijs kan volgens hem terugvallen tot $700. Onder dat niveau zou 50% van de mijnbouwbedrijven failliet gaan omdat de productieprijs van de mijnbouw bedrijven boven $1,200 per ounce ligt.

Harry Dent is al jaren bearish voor goud, niemand begrijpt de logica achter zijn redenering. Maar zit daar wel een logica achter!?

Nota: in geval van een financiële catastrofe met een bankroet financieel systeem kan de goudprijs inderdaad fors dalen. Zelfs onder $700 per oz. Maar zelfs dan zal de koopkracht van het goud zeer hoog zijn. Er zullen mensen zijn die goud BEZITTEN en mensen zijn die GEEN goud BEZITTEN.; ALLE FIAT GELD is dan namelijk waardeloos zijn. Minder dan 1% bezit goud/zilver.


Belangrijke fundamentals:

 • De belastingbasis kan niet langer de uitstaande schulden dekken, dat is simpelweg onmogelijk. We verwachten dramatische BELASTINGVERHOGINGEN, maar ze zullen ook inflatie en deflatie gebruiken. Daarom wordt de situatie erg gevaarlijk voor mensen met spaargeld.
 • Goud was één van de meest liquide activa klassen in 2018...en we hebben all-time highs ...lees verder

Belangrijke technicals:

 • Denk aan onze waarschuwingen voor een ...lees verder

© Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Vrijdag 16 augustus 2019 - Goud en zilver consolideren terwijl de beurskoersen onderuit gaan!


Bijgewerkte secties: £-Goud, Krona-Goud & Krona/$/€, Yuan-Goud, Indian Rupee-Goud,

Woensdag verloren de Dow drops 800 punten en de SP500 3% ...goud en zilver hielden stand en kunnen in een worst-case scenario lichtjes corrigeren.

dow drops

Belangrijke fundamentals:

 • Zodra de monetaire methadone (het plukken van geld uit de lucht) wegvalt, zullen de beurzen, oligtiemarkten en vastgoedprijzen instorten. Idem zal het afgelopen zijn met alle financiële spelletjes zoals het manipuleren van de LIBOR en goud- en zilverprijzen afgelopen zal zijn.
 • Zilver is het goedkoopste metaal op deze planeet....lees verder

Belangrijke technicals:

 • Goud en zilver doen wat er van wordt verwacht: ze houden stand terwijl de beurskoersen dalen. Ze zullen het BETER doen als de beurskoersen herstellen. Worst case zullen we een kleine correctie zien ...lees verder

© Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Woensdag & donderdag 13/14 augustus 2019 - $12.000 miljard aan negatieve obligatierendementen geven duidelijk aan dat er iets mis is.!


Bijgewerkte secties: Goud objectieven, Recessie-bestendige aandelen(LOCG), Recessie-bestendige aandelen (hold), Negatieve rentevoeten,

De Deense ervaring met negatieve rentevoeten vertelt ons dat de traditionele manier van bankieren ten dode is opgeschreven zonder hulp van de overheid. En OOK pensioenfondsen en (her)verzekeraars zullen een handje hulp nodig hebben. Denemarken voerde vanaf 2012 negatieve rentevoeten in  toen de beleggers op zoek naar een veilige vluchthaven in Deense activa met een AAA-rating stapten. Daardoor dreigde de koppeling van de kroon met de euro gedestabiliseerd te worden.

Niemand had echter verwacht dat het tijdperk van de negatieve rentevoeten zo lang zou blijven duren. Aanvankeljk profiteerden de banken van die negatieve rentevoeten, maar nu loopt hun business model gevaar. 

Vorige jaar rapporteerde de Deense banksector het zwakste operationeel resultaat in 5 jaar, terwijl de return on equity voor de afgelopen 3 jaar een bodem  bereikte. Sommige banken overwegen nu om de kostprijs van de negatieve rentevoeten door te rekenen aan de klanten. En daarmee dreigt een taboe doorbroken te worden.

Negatieve rentevoeten geven aan dat de overheden hun beste pijlen hebben verschoten.  Wat volgt, zal een stuk pijnlijker zijn.


total negative debt 2019 08 12 negative government debt 2019 08 13

 We waarschuwen al jaren voor bankaandelen...

Zoals we ook voor OBLIGATIES hebben gewaarschuwd.

german bank stocks 2019 08 11

De Argentijnse markten en de peso gingen zwaar onderuit na de verkiezingsshock. Wie benieuwd is te weten wat er gebeurt wanneer de BODEM onder een beurs wegvalt...hoeft gewoon naar de Mervil te kijken.  De bodem viel eerder deze week weg nadat de Venezolaanse IDIOTEN stemden voor een terugkeer van het Kirchner-regime. President Macri werd verslagen door zijn centrumlinkse rivaal Alberto Fernández, Diens running mate is de voormalige president Cristina Fernández de Kirchner, die voorstander is van protectionisme en staatsinterventie in de economie.

De Merval beursindex daalde met 48%...alleen VERKOPERS en geen KOPERS.  De peso daalde met 15% tegenover de dollar op maandag na voordien al met ongeveer 30% te zijn gedaald tot een record dieptepunt. Democratie eindigt altijd in COMMUNISME en DICTATUUR en dat is de wil van het stomme volk.

merval index 2019 08 13In België zijn de verliezers van de recente verkiezingen weer aan de macht terwijl de WINNAARS uitgesloten worden door het "Cordon Sanitaire".  Mensen zijn idioten en beschavingen sterven altijd door collectieve zelfmoord. De meeste mensen willen geen verandering en dus krijgen ze die ook niet. Ze begrijpen alleen niet dat 'geen verandering' overeenstemt met een stap in de afgrond.

 

Belangrijke fundamentals:

 • Dit is Crash warning nummer 3.....lees verder

Belangrijke technicals:

 • STOP met het gebruik van ....lees verder

© Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Maandag & dinsdag 12/13 augustus 2019 - Zilver biedt de beleggers een ongelooflijk potentieel aan $17 per ounce.


Bijgewerkte secties: Juniors ,

central bankers weed“De ECB trekt een rookgordijn op." Kijk naar de DAX vs de Duitse Bund op 10 jaar en we kunnen alleen maar vaststellen dat de Duitse centrale bank de controle is kwijt geraakt. Negatieve rentevoeten zijn niet efficiënt meer en de centrale bankiers weten niet meer wat te doen. Er is een kolossale politieke flater in de maak.

De DAX is onder de pieken van 2015 gevallen, brak de 2009 trend, er is een bear flag die een negatief signaal heeft gegeven. Terwijl de rendementen kelderen, willen ze de rente verder verlagen en dat op een moment dat de balans van de ECB een waarde heeft van 40% van het Eurozone BBP? In deze fase van de cyclus wijzen rentedalingen in de richting van angst. 10 jaar na de grote crisis kunnen ze zelfs de rente niet tot 0% optrekken zonder dat het financieel systeem gevaar loopt. Dit toont aan hoe zwak dat systeem is, ze kunnen het amper met haken en ogen aan elkaar houden.  

Negatieve rentevoeten betekenen het einde van de obligatiemarkt. Wat op zijn beurt weer het einde van FIAT GELD betekent. De negatieve rente kan naar -25% gaan en het ganse boeltje opblazen alvorens we zo ver zijn.

 In mijn jeugd had geld nog waarde. Ik ontving elk jaar een zilveren stuk van 100 BF van tante Suzanne.  In de jaren 60 had 1 oz. zilver een waarde van $2.30 (€2.25). Een gemiddeld maandloon bedroeg toen €200.

napoleon Franse boeren waren gek op "Gouden Napoleons". Ze wantrouwden namelijk de Franse regering die hen keer op keer met "operatie Gutts en devaluaties bestolen had" . De huidge waarde van die kleine stukken bedraagt slechts $250.

Zoals goud heeft zilver duizenden jaren als een harde valuta dienst gedaan. Kijk maar naar wat de bijbel hierover zegt.

Weldra zal het moeilijk zoniet onmogelijk worden om goud en zilver te kopen. Zilver en goud kunnen beiden fors hoger gaan. Weinig analisten begrijpen dat zilver uit zijn dalende trend op lange termijn is gebroken en goud uit een grote bodemformatie. ABN-AMRO analisten waarschuwen voor een TOP bij goud en VEEL LAGERE niveaus in de komende weken en maanden.  Die "lullen van bankiers" blijven hun klanten LEUGENS vertellen. Meer hierover bij de technicals.

Belangrijke fundamentals:

 • China is de belangrijkste eigenaar van US debt securities. De handelsoorlog is overgegaan in een valutaoorlog. De VS en China zullen de markten blijven destabiliseren.
 • Zilver en goud zijn ECHT geld. Edelmetalen bestaan al veel langer dan eender welke regering op aarde. Tegen die achtergrond wordt de enorme short positie van JP Morgan een echte hallucinatie. ....lees verder

Important Technicals:

  • Weldra zal het moeilijk zoniet onmogelijk worden om goud en zilver te kopen (HET SLECHTE GELD VERDRINGT HET GOEDE). Zilver en goud ZULLEN fors hoger gaan. Weinig analisten begrijpen dat zilver uit zijn dalende trend op lange termijn is gebroken en goud uit een grote bodemformatie....lees verder

© Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Vrijdag 9 augustus 2019 - De daling van de rentevoeten begint angstaanjagende vormen aan te nemen


Bijgewerkte secties: Royalties, Majors (HUI-index), Juniors (GDXJ-index) ,

De obligatierendementen dalen op een ABNORMALE manier...De centrale banken lijken te panikeren en verlagen de rente in versneld tempo. De daling van de rendementen wordt zorgewekkend. De Duitse 10 yr bund yield is 5.5 bps lager en is gedurende 16 van de 18 laatste handelsdagen gedaald tot -.59%. De 2 y staat nu op -.83%.

Geld op de bank zetten bij het begin van het jaar en op het einde van het jaar minder hebben: het is GEEN grap.

Geld op de bank zetten bij het begin van het jaar en op het einde van het jaar minder hebben: het is GEEN grap. Deels is dit de reden waarom de goudprijs op een piek staat voor de afgelopen 6 jaar. En dat is nog maar de nominale rentevoete, de reeële rentevoet toont een plaatje dat nog veel erger is.

Wie zijn geld op de bank laat staan in de vorm van deposito's, spaarrekeningen, pensioenfondsen, levensverzekeringen enzovoort....is GEK. In België hebben de burgers bijna 278 miljard euro staan in spaarrekeningen met een negatieve rentevoet. Dit zegt veel over het financieel IQ van de meeste Belgnische burgers. 

Negatieve rentevoeten zijn pure DIEFSTAL die op klaarlichte dag wordt gepleegd door de overheden en de centrale banken.  Het is een moderne versie van Operatie Gutt. Weet dat men rentevoeten plant tot -25% op jaarbasis.

Screen Shot 2019 08 06 at 5.56.08 PM

De aankopen van obligaties door de centrale banken hebben het totaal bedrag aan obligaties met negatieve rentevoet al boven $13.000 miljard geduwd.

“We hebben het punt bereikt waar de monetaire gymnastiek niet verder meer ken reiken. U betaalt de landen uit de eurozone om hun obligaties te mogen aanhouden maar deze landen zijn technisch gesproken failliet omdat ze hun eigen munt niet controleren. ’

In de komende jaren zullen we veel ZELFMOORDEN zien.  Achterlijke mensen (en dat is de meerderheid) zullen hun voorzorgen niet nemen en geen goud of zilver kopen dat ze buiten bereik van de politiek bewaren. Ze zullen het meeste van hun spaargeld en hun pensioen kwijtraken. De overheid zal wegbelasten wat de inflatie en het banksysteem hebben over gelaten.

Taxation 2019 08 02

Veel minder rijke mensen emigreren uit de EU en uit Europa. De mensen aanvaarden niet langer dat 65% van wat ze verdienen naar de belastingen gaat. Ze gaan naar andere landen en andere continenten: Maleisie, Oost-Europa, Costa Rica, Panama.  Met de Panama immigratie hebben we een succesgraad van 100%. Panama is een erg VEILIG land met moderne voorzieningen. Wie gepensioneerd is, geniet van een pak voordelen. Niet te verwonderen dat men probeerde het land een slechte naam te geven. Dit is PURE JALOEZIE! Wie interesse heeft, mag een mail sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Belangrijke fundamentals:

 • Goud en zilver betalen geen rente, maar de prijzen blijven stijgen. Goud is de BEST renderende investering sinds het begin van de eeuw.
 • Alleen goud en zilver bewaard in een kluis buiten politiek bereik is safe. Wie dat niet doet, loopt het risico alles kwijt te raken. Inclusief vastgoed dat naar ongekende diepten kan dalen. 
 •  Europeanen emigreren beter naar een ander continent. Zwitserland, Hongarije, Polen en andere Oost-Euorpese landen: geen goed idee. Centraal- en Zuid-Amerika wel Vergeet Afrika, Canada, de USA, Singapore, Hong Kong, Maleisie....lees verder

Belangrijke technicals:

 • Goud en zilver verteren de eerder deze week gerealiseerde winsten...en bereiden waarschijnlijk de volgende bull run voor. Misschien moeten we wachten tot oktober alvorens een correctie die naam waardig te zien. Zie plaatje hier beneden. ...lees verder

Het financiele IQ niveau van de belg ligt heel erg laag:  € 278 miljard op spaarboekjes! Het financieel IQ der Belgen samengevat in een cijfer. 278 miljard waardeloze euro's op renteloze rekeningen bij doodzieke banken, adembenemende logica die op gepaste wijze zal beloond worden.

 © Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Donderdag 7 augustus 2019 - Bent u verrast? Goud steeg tot $1,500 & zilver tot $17!


Bijgewerkte sectiens: €-Goud & €/$, Aussie-Goud & Aussie/$/€, Swiss-Goud & Swiss/$/€,
Can$-Goud & Can$/$/€, ¥-Goud & ¥/$/€, £-Goud & £/$/€, R-Goud & R/$/€, Yuan-Goud & Yuan/$/€, ,

Screen Shot 2019 08 07 at 2.43.41 PM
Uw bankier is nu uw belastingcontroleur en belastings-inner.
ABN-AMRO is dit al voor de Nederlandse regering. De bank moet 5 miljoen rekeningen controleren op fiscale onregelmatigheid en op witwassen. De overheid wil de volle controle op uw bankrekeningen.

Wie durft dit vooruitgang noemen!?

DIit gaat veel verder als een 'normale' controle. Vooral in communistisch Europa. Wees voorbereid om meer problemen in de toekomst.

Vandaag is uw bankier uw belastinginner en uw belastingcontroleur.

Important Fundamentals:

 • Zie het plaatje....lees verder

...lees verder

Belangrijke technicals:

 • Er gebeurt iets VREEMDS op de FOREXMARKTEN.
 • Er is niet langer een correlatie tussen de yen en de goudprijs!
 • We hebbben nieuwe ALL TIME highs voor goud in belangrijke valuta's. Pond Sterling, Aussie, SA-Rand, Can$, ...zie de secties in kwestie....lees verder

 


Speciaal voor lezers die hardnekkig "rechtlijnig" blijven redeneren. En zo zijn jammer genoeg de meesten. Net daarom gaat er op de financiele markten zoveel geld verloren. Goldonomic probeert hieraan te verhelpen. Doch meestal zijn het net diegene die te gierig zijn om een abonnement te nemen die bepaalde onjuiste opmerkingen maken.

 

 1. De Yuan is sinds het begin van de spanningen tussen China en de VS met zeker 10% gedaald. Wees dus aub niet zo dom als de massa en verdrink niet in die "korte termijn" bewegingen. Wat telt is de basis-trend!
 2. Futures, paper markets, derivaten: China bezit miljarden US-Treasuries en Goud...vooral het Goud is "echt geld". Met dit als garantie kan je op de "papiermarkt" wonderen verrichten.
 3. Je verkoop bijvoorbeeld US-treasuries en wisselt de Dollars onmiddellijk om tegen Swiss, Euro's,

 © Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Woensdag 7 augustus 2019 - Trump heft 10% extra invoerbelasting, China verkoopt dollars om de koers van de yuan 10% lager te duwen!


Bijgewerkte secties: $-Goud, Zilver, Dollar, Yuan-Goud & Yuan/$/€, 

chinese dragon Trump heft 10% extra invoerbelasting, China verkoopt dollars om de koers van de yuan 10% lager te duwen!  China verkocht daartoe een deel van zijn Amerikaanse staatsobligaties. De VS moest die obligaties overnemen om een koersinstorting van de Treasury Bonds te voorkomen!? Dit zeer gevaarlijk spelletje kan alleen door China gewonnen worden.

De handelsoorlog tussen de VS en China grijpt dieper in dat de meeste beleggers begrijpen. Niet alleen de wereldhandel wordt er door beïnvloed, maar ook de FOREX markten, de obligatie- en aandelenmarkten, gondstoffen en last but not least de goud- & zilver sector.

Wie het geld en het goud heeft (China, Rusland) contoleert de wereld!

Er is weinig twijfel dat Trump en de Amerikanen dit gevecht zullen verliezen. China toonde gisteren zijn spierballen en liet de wereld verstaan dat ze het boeltje onder controle hebben. Negatieve rentevoeten, Fiat Paper geld en schulden maken alles kapot. Zowel Goldonomics als de Chinezen weten dit.  China kan op zijn eentje de Dow, de dollar en de obligatiemarkten doen crashen.,... Niet de FED of Trump maar de Chinezen controleren, de wisselkoers van de US-Dollar.

Belangrijke tundamentals:

 • We zeiden u jaren geleden al om geen bankaandelen te kopen. Bankiers zijn zowel overheidsbedienden als belastingcontroleurs geworden. 
  • HSBC Bank, de grootste Europese bank wat activa betreft, schrapt 4000 jobs om de kosten te drukken. HSBC realiseert een groot deel van zijn omzet in Azië, vooral in Hong Kong en in China. De bank heeft 237,685 werknemers. In Europa werd HSBC veroordeeld tot een boete van 300 miljoen eruo wegens het witwassen van zwart geld. Wie zijn geld bij de bank bewaart, zal weldra met harde hand leren dat dit een slecht idee was....lees verder

Belangrijke technicals:

 • Goud uitgedrukt in Yuan is voor de tweede keer uitgebroken Zie de sectie ...lees verder Trump zal met harde hand leren dat hij niet langer de baas is.

 CNYGold candle1

 

 © Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Dinsdag 6 augustus 2019 - Voor de eerste keer duikt de ganse Duitse rentecurve onder nul.


Bijgewerkte secties: Wereldbeursindices ,

Voor de eerste keer duikt de ganse Duitse rentecurve onder nul. De beleggers betalen de BANKROETE Duitse en Zwitserse overheid om geld aan alle mogelijke looptijden te mogen plaatsen. In Japan zijn de obligaties met looptijden tot 15 jaar negatief. De beleggerstellen vast dat de enige manier om het schuldenprobleem op te lossen het drukken van geld is. De centrale banken kopen de nieuwe obligaties op en dat versterkt het momentum. Slachtoffer zijn de valuta's, terwijl de goudprijs fors hoger gaat.

Hoe DOM kunnen mensen toch zijn: we hebben ZERO en NEGATIEVE rentevoeten. Niemand begrijpt het, maar er is ook niemand die PANIKEERT I

We hebben niet genoeg spaargeld, we hebben niet genoeg investeringen. We hebben te veel geleend, er zijn op alle niveaus te veel SCHULDEN. En dat omdat de centrale banken de rente kunstmatig laag houden. Wanneer ze dat niet langer kunnen doen, zal de rente onvermijdelijk gaan stijgen. Alleen weet niemand WANNEER dat zal gebeuren.

GLOBAL DEBT 2019 08 03


fools gold smallDe illusie van “papieren welvaart” zal in een oogwenk verdwenen zijn. In de jaren 30 verloren de mensen alles waar ze een leven lang voor hadden gewerkt.“Dat nooit meer” werd toen gezegd.

Inderdaad duurde het 10 jaar alvorens er opnieuw interesse voor aandelen was. Dat was dan wel een nieuwe generatie beleggers, de oude generatie hield het voor bekeken. Het duurde misschien wel een generatie alvorens de markten hun populariteit hadden teruggewonnen.

Wees voorbereid op de grote correctie die zal volgens op een door de FED gestimuleerde rally in de afgelopen 10 jaar.  Hebzucht zal velen in de problemen brengen. Vooral zij die geloven in cryptocurrencies, papieren goud en zilver, ETF's, futures, opties en al die andere productie die door de banken in elkaar zijn gestoken. Indien de correctie niet in NOMINALE termen, zal dat gebeuren in echt geld uitgedrukt in goud.

Belangrijke fundamentals:

 • Volgens de Panama Tourism Authority (ATP wil de nieuwe bestuurder van Panama een topklas bestemming maken, dit om de economie te reactiveren. De eerste prioriteit is om Panama op de internationale kaart te zetten. Daartoe zal in alle delen van de wereld reclame gevoerd worden.
 • Alle troeven van het land zullen ...lees verder

Belangrijke technicals:

 • Goud bevindt zich in een ...lees verder
 • Dow Jones in een GROTE UITVERKOOP! Dat bevestigt dat we vorige week ...lees verder

© Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Maandag 5 augustus 2019 - Raken beurindices niet voorbij belangrijke weerstandsniveaus?!


Bijewerkte secties: Wereldbeursindices, Indices in echt geld/goud, Langetermijn charts,

Screen Shot 2019 08 03 at 4.08.05 PMDe belangrijkste bekommernis van Macron en de Franse regering zijn niet de rellen, de onvrede van het volk, het verdwijnen van het kristendom, de rampzalige economische situatie of de opkomst van de islam en de gevolgen daarvan. President Macron vroeg het parlement een wet goed te keuren die het recht om te protesteren afneemt evenals het vermoeden van onschuld. Zo wordt het mogelijk om vrijwel iedeeen aan te houden. De wet werd goedgekeurd.

In juni keurde het Frans parlement een andere wet goed, waarmee iedereen zwaar wordt gestraft die iets zegt of schrijft met hatelijke bedoelingen. Frankrijk is zodoende één van de grootste uitdagingen geworden wat de vrijheid van spreken betreft,  [Spanje heeft gelijkaardige wetten]

Nota: vrijheid, gelijkheid en broederlijkheid iis een communistische en geen kapitalistische slogan.

In de komende 5 jaar komt het niet aan op WINNEN maar op OVERLEVEN.

Hoe minder vrijheden en hoe meer regelgeving en controle, hoe meer KAPITAAL en PRODUCTIE hun heil elders gaan zoeken.

Samsung sloot al zijn smartphone plants in China behalve eentje. Ongeveer de helft van de wereldwijd verkochte handsets worden nu in Vietnam gemaakt. De Vietnamese dochters van dit bedrijf, samen goed voor 100.000 werknemers, zijn nu goed voor ongeveer 1/3de van de omzet vorig jaar.

De omvang van de industriële productie in China zal niet makkelijk elders herhaald worden. Niemand zal ooit gedacht hebben dat dit land op het vlak van productie zo'n omvang zou bereiken. Grote fabrieken vestigen zich altijd waar arbeid, grond, transport en elektriciteit het goedkoopst zijn en waar de regelgeving het minst ingrijpend is.

Dit alles wordt vaak vergeten door politici en overheden: zodra ze te veel worden belast, verhuist de productie naar landen met minder beperkingen. Zo stijgt de werkloosheid en wordt het land in een recessie geduwd.

Zo lang de STOP BUY levels op onze PF-charts niet doorbroken worden, blijft het VERKOOPADVIES gehandhaafd maar lijkt het raadzaam om weg te blijven voor aandelen.

 

Belangrijke fundamentals:

 • Het heeft geen zin om in aandelen te beleggen ...lees verder

Sconsumer confidence 2019 08 03

Belangrijke technicals:

 • Om bullish te worden moeten de indices ...lees verder

© Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Vrijdag 2 augustus 2019 - Goud zal het zelfs beter doen als de Dow naar 300,000 stijgt!


Bijgewerkte secties: ,

dillusional trust
Een foutief vertrouwen in risicovolle activa houdt het monetair systeem nog altijd recht.
Stress tests waren een GRAP en de banken zijn zeer gevaarlijjke plaatsen om uw geld te bewaren. De balansen van de banken zijn niet hersteld en lage en/of negatieve rentevoeten duwen het systeem in de richting van de afgerond. Het is slechts een kwestie alvorens de volgende bankcrisis uitbreekt.

De dag dat de massa panikeert, zal het erger zijn als tijdens de financiële crisis van 2008-09.

Door de rente omlaag te duwen tot superlage of zelfs negatieve niveaus bewandelen de centrale banken een gevaarlijker pad dan bij de 2008-09 crisis. Op dat moment hadden we een vastgoedcrisis en het bankroet van Lehman Bros en "zij" waren in staat om het boeltje te doen stoppen....deze keer zal de crisis echter uitdeinen. Amerikaanse maar ook Europese banken bevinden zich in nauwe schoentjes. Hun risicopositie is verslechterd in plaats van verbeterd. Deutsche Bank is daar een goed voorbeeld van.

Belangrijke fundamentals:

 • Beleggers die hun welvaart willen behoiuden, nemen beter afscheid van commerciële banken, brokers, hedge funds, verzekeringmaatschappijen , pensioenfondsen, geldmarktfondsen ...lees verder

Belangrijke technicals:

 • Best case scenario verwachten we ...lees verder
   
   
   
...lees verder
 

 

 

Een trendommekeer is een zeer bullish technische indicator. In geval van een zwak werkloosheidsrapport kan de goudprijs morgen boven $1,500 sluiten!

 © - All Rights Reserved - The contents of this report may NOT be copied, reproduced, or distributed without the explicit written consent of Goldonomic


Donderdag 1 augustus 2019 - Zonder gezonde consumptie, geen gezonde economie


Bijgewerkte secties: £-Goud & £/$/€ ,

D Mark 1920Negatieve rentevoeten hebben een zeer negatieve inlvoed op de toekomst van de sociale zekerheid en op die van pensioenfondsen. Social security en Medicare bezitten nu $5.000 miljiard aan US Treasuries. Met ongedekte verplichtingen voor $140.000 miljard is het opstrijken van rente noodzakelijk om aan de verplichtingen tegemoet te komen. Lage en negatieve rentevoeten zijn samen met het drukken van geld en MEER BELASTING de enige uitweg interest waarmee de autoriteiten het systeem draaiende kunnen houden.  Tot hyperinflatie zijn opwachting maakt en we een plaatje zien zoals hier links.

*IOU's zijn: overheidsschulden, sociale securiteit, privéschulden, medicare, pensioenverplichtingen…

Nota: de situatie in Europa is ERGER dan die in de VS. Daarom zal de komende CRISIS in Europa erger zijn!

USA: Totale IOU's in relatie tot het BBP
2000: 600%
2010: 800%
2020: 1100%

De nieuwe recessies is gearriveerd..in de EU-zone en in Duitsland. 

PMI ranking july 2019 recession zone july 2019
   

Een mogelijk scenario voor de komende periode: goud en zilver zullen samen met de beurskoersen stijgen als ze de rente verder verlagen en meer geld drukken. De goud- & zilversector zal echter sneller stijgen dan de beurskoersen. Bij elke correctie op de beurs zullen goud en zilver in mindere mate corrigeren. 

Zodra het rookgordijn opgetrokken door de centrale banken is verdwenen, zal het dierlijk instinct van de markten weer bovenkomen. $900 voor zilver en $10,000 voor goud zijn GEEN uitstapniveaus. Houd edelmetalen bij tot er een nieuw financieel systeem is. En dat bewezen is dat het werkt. Om houdbaar te zijn, moet dat systeem door goud en zilver gegarandeerd zijn.

Deze chart toont aan dat de goudprijs gerelateerd aan de S&P 500 zich in de buurt van een historische bodem bevindt. Aan 0.48 is goud zwaar ondergewaardeerd tegenover de S&P 500

Gold vs SPX 2019 07 30

Important Fundamentals:

 • In de periode 2002-18 is goud in dollar en pond ondanks correcties met 12% op jaarbasis gestegen. ,
 • Goud in euro gaf een gemiddelde return van 14% 2002-12 en 9% in 2002-18.
 • Goud deed beter dan alle beurzen sinds 2002 (zelfs meer sinds 2000). De Dow (excl. dividends) verloor 46% tegenover goud sinds 2002.
 • Vergeleken met de rente deed goud het veel beter. Dollarrentevoeten crashten sinds 2007 en waren zero percent tussen 2008 en 2015. De eurorente is nog altijd negatief tot en met de looptijden van 12 jaar.
 • De conclusie zal duideijk zijn. Sinds 2002 toen we in goud gingen investeren hebben goud alles en iedereen geklopt....lees verder

Belangrijke technicals:

 • Het pond sterling ligt zwak op koers, maar is nog niet door belangrijke weerstandniveaus gebroken., Britten die hun ponden in goud en zilver omzetten, zitten goed. We hebben een nieuwe uitbraak voor goud in pond.
 • Alle paniek bij de Mainstream Media over het pond is alleen maar zoals gewoonlijk veel lawaai. about the
 • Zoals verwachte daalde de goudprijs toen de FED verlaagde. Maak daarvan gebruik om de posities verder uit te bouwen. ...lees verder

 © - All Rights Reserved - The contents of this report may NOT be copied, reproduced, or distributed without the explicit written consent of Goldonomic

KLIK HIER VOOR AUGUSTUS 2019


 

Categories: Financieel Nieuws

Twitter

RT @richardursomd: NATURE ARTICLE HOAX BUSTED!! Proof that chloroquine let’s covid attack cancer cells but not normal cells. PLEASE RETWEET…

Goldonomic Goldonomic

Cron Job Starts