30
april
2021

APRIL 2021

Al degenen die zich nu niet voorbereiden, zullen te laat zijn.

 

[Most Recent Quotes from www.kitco.com] [Most Recent Quotes from www.kitco.com] koop je nog altijd papieren goud?
fysiek is tot $200 duurder fysiek is tot $11 duurder Koop je nog altijd fools gold?

OPMERKING:

 • Internetbeveiliging maakt het voor ons steeds moeilijker om e-mailberichten te verzenden en voor u om ze in uw inbox te ontvangen. Gelieve de volgende e-mailadressen in uw contactenlijst te zetten om dit probleem te vermijden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en controleer je spambox.
 • We raden aan om de site regelmatig te bezoeken. Vooral omdat interessante videos op YouTube gecensureerd worden!
 • Er staat VEEL waardevolle informatie in oudere updates, de moeite om eens terug te lezen.
 • Kaars- en PF-grafieken kunnen te allen tijde worden bijgewerkt, zelfs als ze niet worden vermeld in de "Bijgewerkte secties". 
 • Door de ongekende hoge vraag op de edelmetaalmarkten kunnen de responstijden op e-mails en telefoontjes langer zijn dan normaal. Het kan tot 2 werkdagen duren vooraleer we contact met je opnemen over transacties, transfers en andere services. Bedankt voor je geduld. 

Een jaar gratis vault voor nieuwe abonnees!


Vrijdag 30 april 2021 – Welke soort fysiek Goud & Zilver koop je het best ter bescherming van je vermogen en om je koopkracht te vrijwaren?


Bijgewerkte secties:/

Gold Marlins 1 oz 2021Welke soort fysiek Goud & Zilver koop je het best ter bescherming van je vermogen en om je koopkracht te vrijwaren? Het assortiment aan fysieke producten gaat van 'shot (korrels), baren, 1 oz. combi-bars... tot munten. Er zijn veel munten om uit te kiezen, van gewone munten zonder numismatische waarde tot munten met numismatische waarde en verzamelmunten.

Geadviseerd wordt om enkel munten met numismatische waarde te kopen. De reden hiervoor is dat het vervoer over de landsgrenzen heen veiliger is en de kans op inbeslagname kleiner wordt. Een land zal de inbeslagname van zijn eigen (geld) vermijden omdat dit het vertrouwen in de nationale munteenheid ondermijnt. (voorbeelden zijn Maples, Eagles,...) Krugerrands hebben geen numismatische waarde en kunnen het beste worden vermeden.

Opmerking: tijdens de jaren '30 (voor WOII) was het een misdrijf om Duitsland te verlaten met Goud en/of Zilver. Degenen die werden betrapt, liepen het risico naar de vernietigingskampen te worden gestuurd of werden geëxecuteerd.

Numismatische munten kosten iets meer dan goudbaren omdat men naast de goudprijs ook de kosten van het slaan van de munten betaalt. Bovendien komt er bij deze prijs vaak nog een 'premie', die het gevolg is van vraag en aanbod. In de regel stijgt de premie (kan een verzamelpremie worden) naarmate de munt ouder wordt. Een Golden Eagle uit 2018 wordt verhandeld tegen een hogere premie (basis + verzamelpremie) dan een Golden Eagle uit 2021.

De prijs van een munt = prijs van goud / zilver + kosten om de munt te slaan + premie + verzamelpremie.

De basispremie stijgt als de vraag naar gouden munten toeneemt als gevolg van economische en financiële omstandigheden (angst). Op dat moment krijgen we vaak een tekort aan Gouden en Zilveren munten en dit tekort heeft direct invloed op de uiteindelijke prijs. Met andere woorden, de basispremie stijgt. Wel vergeet men veelal dat de premies niet oneindig kunnen oplopen en dat bij een echte prijspiek deze soms 'negatief' worden. Dit was bv. het geval in 1980 toen de zilverprijs een record haalde van 50$ per oz. 

Eens de Premie TE HOOG wordt, verdwijnt de vraag naar munten bijna helemaal. Op dat moment geven mensen er de voorkeur aan om goud of zilver Shot te kopen (goud- of zilverkorrels). Belangrijk is om de wet van Gresham te begrijpen; GOED geld (goud, zilver) wordt verdreven door SLECHT geld (bankbiljetten, deposito's)

Met andere woorden, echt geld wordt gespaard terwijl men het slechte zo snel mogelijk uitgeeft.

Verzamelmunten zijn een ander verhaal. Tijdens min of meer normale tijden kosten verzamelmunten (bv. Saint-Gaudens) meestal meer dan gewone munten. Dit omdat er bovenop de goudprijs een verzamel en/of antiekwaarde dient betaald te worden. Deze premie kan soms hoger zijn dan de goud- of zilverwaarde van de munt. Daarom is het niet moeilijk te begrijpen dat in woelige tijden waar de prijs van goud (en zilver) sterk stijgt, de vraag naar dit soort munten telkens sterk gaat dalen en vaak verdwijnt. 

De meeste mensen geven de voorkeur aan munten met een relatief lagere premie. In geval van gedwongen verkoop of als de munt wordt gebruikt voor ruilhandel, wordt namelijk enkel de goud- of zilverprijs van dat moment betaald. Nogmaals, de premie (prijs bovenop de goud- of zilverprijs) gaat dan vaak in rook op.

Conclusie:

 • Het beste is om geen baren te kopen. 
 • slot

Belangrijke fundamentals: 

 • De tijden om uw PORTFOLIO te DIVERSIFIEREN zijn voorbij! Dit is het moment om voor 1 activaklasse te kiezen!
 • Goldman Sachs verwacht dat de wereldwijde vraag naar olie de grootste sprong ooit zal maken in de komende zes maanden. Dit zal de olieprijs opdrijven tot ongeveer 80$ per vat.
 • Het grootste pensioenfonds van Groot-Brittannië (nr. 6 van de wereld) waarschuwt haar klanten dat er een wachttijd van 95 dagen is voor het opnemen van geld, men spreekt letterlijk over mogelijke insolventie.
 • Zet je schrap voor MEER en HOGE, VERWOESTENDE INFLATIE.
slot slot
De fundamenten voor de Miners zijn UITSTEKEND. Heel bullish.  Grondstofprijzen stegen met 50% en de kosten van containervervoer stegen met 100%!
slot slot
Aandelen zijn NOOIT zo duur geweest.  Dit is het aantal zilveren munten dat men nodig heeft om een gemiddeld huis te kopen.

Belangrijke technicals:

 • Omdat AANDELEN OVERKOCHT zijn en de Goudsector OVERVERKOCHT, kunnen we tijdens de volgende correctie LAGERE aandelen zien samen met HOGER Goud & Zilver.

slot

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Woensdag/donderdag 28, 29 april 2021 – Het begin van het einde VAn Bitcoin en Cryptocurrencies.


Bijgewerkte secties: de Gold Pool, Bedrijfsobligaties

Dit is het BEGIN pas van de Grote Depressie van de 21ste eeuw!

Ze kunnen de angst voor COVID niet voor eeuwig blijven uitmelken. Ze geven het zelf toe. Er is COVID-moeheid. Aan elke pandemie komt een einde. Ze zal afnemen tot een punt dat er geen probleem meer is. Wanneer deze echter voorbij is, zullen de COVID-lockdowns en hysterie niet geheel verdwijnen maar gebruikt worden voor "klimaatverandering".

Zal de vermogenswinstbelasting van Biden de markten naar beneden halen? In een toespraak voor het Congres zal Biden waarschijnlijk meer uitleg geven over zijn belastingplan. Naar verluidt zou de vermogenswinstbelasting voor mensen die meer dan 1 miljoen dollar per jaar verdienen, stijgen van 20% naar 39,6%. Dat zou de hoogste meerwaardebelasting zijn sinds de jaren twintig, waarbij de verwachte belastingverhogingen zullen dienen om de voorgestelde onderwijs- en armoedebestrijdingsprogramma's te financieren.

taxes biden trump 2021 04 25

Als men deze belasting doorvoert, zal deze groep mensen moeten verkopen. Indien ze dat niet doen, zullen ze volgend jaar twee à drie keer zoveel belasting betalen. Ze kunnen dus een serieuze crash van de wereldeconomie veroorzaken. Dit komt bovenop al de Covid-onzin die ze hebben gecreëerd. "

Biden is de druppel die de emmer doet overlopen. Mensen beginnen in te zien dat de dingen in de toekomst meer gaan kosten dan nu. Door deze lockdowns hebben ze ook tekorten gecreëerd. De inflatie begint nu pas. 

Er is een behoorlijke kans op een serieuze oorlog tussen 2024 en 2027. Allemaal vanwege deze Great Reset-onzin. Ze hebben het Coronavirus als excuus gebruikt om de economie te proberen stilleggen. Als je kijkt naar de verhuur in New York City, dan zie je dat ze zich in een vrije val bevindt.


EEN CONSERVATIEF DOEL VOOR DE PRIJS VAN GOUD - BINNENKORT ZAL DE PRIJS VAN GOUD (EN ZILVER) PIEKEN EN ZIJN ECHTE WAARDE TONEN.

Let op de basistrend en de gemanipuleerde trend. We verwachten een terugkeer naar de basistrend (groen kanaal). Onthoud te allen tijde dat GOUD GELD IS en dat de waarde van fiatvaluta uiteindelijk altijd naar NUL terugkeert. Daarom moet men fysiek Goud & Zilver kopen en bijhouden totdat al de fiatvaluta waardeloos worden.

Belangrijk: hoe langer de prijs van Goud & Zilver wordt onderdrukt, des te sterker ze zal pieken van zodra de manipulatie niet meer werkt.

Gold Target apr 2021

"Bijna alles wordt kunstmatig ondersteund en wanneer de markten crashen, zal de realiteit worden gevoeld."

slot

Belangrijke fundamentals:

 • Wat de zeepbellen op de obligatiemarkt betreft, hoeft men enkel maar te kijken naar de meer dan 18 biljoen dollar aan negatief renderende obligaties op de wereldmarkt, om een duidelijke overwaardering te zien op niveaus die we nog nooit eerder hebben gezien. Het obligatierisico is zeker geen geheim, maar iets wat genegeerd blijft in wat Grantham (en wijzelf) omschrijven als de "markthysterie" van het moment.
 • Met Centrale Bankiers die Alan Greenspan volgen en biljoenen aan dollar, euro,... creëeren, om het mogelijk te maken de anders ongewenste obligaties op te kopen, is het resultaat een wereld waarin de obligatierente bijna uitgestorven is.
 • De aandelen van slot

Belangrijke technicals:

 • Amerikaanse aandelen blijven rond hun top hangen, terwijl de MODERNE piccolo's, taxichauffeurs en schoenenpoetsers de 'beste deals in de stad' blijven verkopen en je laten weten hoe je snel rijk kunt worden. Net zoals gebeurde in de jaren 1920 vlak voor de GROTE CRASH.
 • De volgende video legt uit welke impact opties hebben op de korte termijn, op de prijsvorming van Goud & Zilver. 

slot

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Maandag/dinsdag 26, 27 april 2021 – De kans dat we hyperinflatie en sociale onrust krijgen is nu zeer hoog.


Bijgewerkte secties: Obligaties algemeen & VS, Staatsobligaties in de EU

Een miraculeus herstel van de economie is een politiek narratief dat geen werkelijkheid zal worden... in tegendeel. Democraten leven naar hun socialistische inslag. Socialisten staan immers geen concurrerende partijen toe. Toen leiders zoals Lenin en Castro het eenmaal overnamen, werd hun oppositie geneutraliseerd. Welke partijen het ook zijn, is absoluut niet relevant.

De middenklasse in Amerika en de EUSSR is aan het verdwijnen. Dit is het ultieme EINDSPEL. Wanneer de gemiddelde burger plots geen eten, huur of hypotheek meer kan betalen, zal je sociale onrust, rellen, opstand,... zien. Dit is het standaardscenario dat we keer op keer door de geschiedenis heen zien.

Het draait allemaal om HOCG en LOCGLOCG (low-order consumptiegoederen). Prijs-hyperinflatie zal optreden bij de meeste grondstoffen, voedsel, olie, harde activa en vooral goud en zilver. De kosten van levensonderhoud en vooral de voedselprijzen zullen dramatisch stijgen. Tegelijkertijd zullen veel mensen hun baan verliezen. Pensioenen en sociale uitkeringen kunnen de inflatie op geen enkele manier bijhouden en veel mensen zullen berooid achterblijven.

HOCG (high-order kapitaalgoederen) – bubbelactiva zoals aandelen, obligaties en vastgoed daarentegen zullen prijsdeflatie ondergaan - althans in reële termen. Reële termen betekend uitgedrukt in constante koopkracht zoals goud.

EEN ENORME DESTRUCTIE VAN DE WELVAART, (ook) VOOR DE RIJKEN. De deflatie of instorting van zeepbellen in activaprijzen zoals aandelen, obligaties en onroerend goed (in reële termen) zal vooral opgemerkt worden door de rijken. Ze zullen een verwoestende krimp van hun vermogen ervaren. Wanneer de bubbel barst, zullen vele fortuinen van miljardairs en miljonairs in de rook opgaan.

Degenen die het meeste zullen profiteren van de komende vermogensoverdracht, zullen degenen zijn die grondstoffen bezitten, zoals voedsel en harde activa. We zijn er 100% zeker van dat dit zal eindigen met een OORLOG. Wat voor soort oorlog dit juist zal zijn weten we niet. Degenen die het niet eens zijn, moeten eens een goed GESCHIEDENISBOEK lezen. Dan zullen ze beseffen dat de zieke leiders die we hebben, niet beter zijn dan Lodewijk XIV.

war 2021 04 14 war commodities
Let op de versnelling aan prijsstijgingen nadat de inwisselbaarheid van geld in goud niet meer mogelijk was.  Er staan ons minstens 25 pijnlijke jaren te wachten met waarschijnlijk bloedvergieten en een strijd om grondstoffen en voedsel. 

"Elke ounce FYSIEK zilver zal naar schatting 500 à 1000 claims krijgen in fiatpapier!"

De Perth Mint zit in de problemen - waar is het fysieke Goud & Zilver van hun klanten? De Perth Mint, dat wordt gerund door de Australische regering, lijkt het fysieke goud en zilver van hun klanten niet te hebben. De US-mint is gestopt met het leveren van Amerikaanse Gold en Silver Eagles.

Wallstreet silver betsDe huidige zilverprijs bedraagt slechts de helft van de prijs van januari 1980. Dat was de piek (50$) die zilver 31 jaar later in 2011 weer bereikte. De edelmetaalbanken, geholpen door de BIS (Bank for International Settlements) en de Centrale Banken, zijn er weer in geslaagd om de prijs te onderdrukken. Momenteel kost zilver slechts 25,90$. Een absolute koop op dit niveau? Zie onze abonnee-sectie voor het antwoord.

De huidige zilverprijs heeft niets te maken met vraag en aanbod. In een echte markt zou de prijs van zilver aanzienlijk hoger zijn. Maar in deze fake markt hebben de manipulatoren er geen probleem mee om de prijs te drukken door vrijwel onbeperkt papierzilver te verkopen.

De verstrekkers van papierzilver weten dat ze te maken hebben met totaal onwetende kopers die niet begrijpen dat er geen zilver is. Ze zullen doorgaan met het verkopen van papierzilver tot de kopers wakker zullen worden en om levering vragen, om tot de onaangename vaststelling te komen dat er helemaal geen zilver is.

We weten dat de zilvermarkt al erg gespannen is. Premies kunnen erg hoog oplopen. 

Koop GEEN PAPIERZILVER, noch PAPIERGOUD! We hebben onze lezers al vaak gewaarschuwd om geen gouden of zilveren ETF's of fondsen van welke aard dan ook te kopen. De risico's zijn veel te groot. Enkel fysiek Goud & Zilver buiten het banksysteem en opgeslagen in de veiligste kluizen buiten politiek bereik, zijn veilig. Men moet ook persoonlijk toegang hebben tot de kluis.

Bewaar thuis nooit meer goud en zilver dan u zich kunt veroorloven te verliezen. Een goede kluis is zinloos wanneer inbrekers bij u thuis komen en uw familieleden bedreigen.

slot

Belangrijke fundamentals:

 • Maïs, sojabonen en tarwe slot
 • De balans van de ECB is net zo slecht als de balans van de FED. Om het nog erger te maken, durft deze geschifte LAGARDE te doen alsof de EU binnen de zes maanden weer normaal zal zijn. Erger nog is dat er mensen zijn die deze onzin geloven.

ECB balance sheet 2008 2021

Belangrijke technicals:

 • De zwakkere Dollar is positief voor Goud & Zilver en de prijs van grondstoffen. (zie hieronder)
 • Zie onderstaande grafieken voor onze nieuwe prijsobjectieven.
 • In de komende weken zouden we LAGERE rentetarieven moeten zien.

slot

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


 

Deze video ligt bijna helemaal in de lijn met onze visie en onze ingewonnen informatie. Het gedrag van de Overheid terzake is 100% COMMUNISME & TYRANNIE en op ANGST gestoeld. De enige politiekers die je enigzins kan en mag geloven, zijn deze van de oppositie. De video maakt ook allusie naar het WANBELEID van de Overheid over de voorbije decennia en het feit dat ze steeds meer alle facetten van de samenleving gaat controleren. Dit soort beleid eindigt steeds met het failliet van de staat en samenleving.

 


Donderdag/vrijdag 22, 23 april 2021 – Een miraculeus herstel van de economie is een politiek narratief dat geen werkelijkheid zal worden... in tegendeel. 


Bijgewerkte secties: Uranium, Ruwe olie, Zon & zeldzame metalen, Landbouw, 
Koper, platina & non-ferro's, Lange termijn grondstoffen, Grondstoffen in Goud,
Inflatie index

floyd verdict

Als je ziet hoe politici (Democraten) de dood van een zwarte junkie gebruiken om stemmen te kopen, dan weet je dat het systeem door en door rot is.

Ze hebben een onschuldige man veroordeeld. Dinsdagmiddag werd een voormalige politieagent van Minneapolis; Derek Chauvin, veroordeeld voor moord en doodslag op George Floyd. Dit was een schijnproces. De media veroordeelden een onschuldige man en de jury was te bang om het bewijs te gebruiken.

Tijdens het proces toonde het bloedonderzoek aan dat George Floyd driemaal de fatale dosis Fentanyl in zijn bloed had. Er was ook bewijs dat Fentanyl ademhalingsproblemen veroorzaakt. In feite zorgt een overdosis ervoor dat u niet meer ademt en sterft. Het kwam ook uit dat Floyd al ademhalingsproblemen had voordat hij op de grond werd vastgehouden. Politievideo's lieten zien dat Floyd al klaagde over moeilijkheden met ademhalen toen hij achterin de politieauto zat, en vroeg om uit te stappen. Het meest verrassende was dat de politievideo waarin Floyd werd vastgehouden, liet zien dat agent Chauvin's knie niet op Floyds nek zat, maar op zijn schouderblad. . .

Uitgedrukt in FIAT-termen, kunnen de markten volatiel zijn en enkele hevige correcties laten zien in de stijl van Venezuela of Weimar. Maar de echte crash zal plaatsvinden in REËELE TERMEN ... en dat is wat telt.

Een miraculeus herstel van de economie is een politiek narratief dat geen werkelijkheid zal worden... in tegendeel. De afgelopen weken zijn we constant gebombardeerd met nieuwsberichten die het over een wereldwijd economisch herstel hebben. De aandelenmarkten lijken het daar volledig mee eens te zijn, ze breken record na record, terwijl politieke en institutionele leiders zichzelf feliciteren met hun goede prestaties.

"Als de markten niet crashen wanneer ze worden uitgedrukt in Fiatgeld, dan zullen ze dat wel doen uitgedrukt in Echt Geld of Goud!"

Er zijn tientallen grafieken die laten zien hoe hard de huidige financiële zeepbel lijkt op zijn voorgangers. Dit is ook eenvoudig te zien als je het effectenkrediet bekijkt (margin debt). Dit is de schuld die ontstaat wanneer beleggers lenen om meer aandelen te kunnen kopen. De effectenportefeuille dient als onderpand. In de meest extreme situaties is het resultaat altijd hetzelfde: een serieuze prijsdaling dwingt beleggers die overleveraged zijn, om tegen elke prijs te liquideren, waardoor de correctie in een bloedbad verandert. Hoe sterker de stijging van de margin debt, hoe ernstiger de resulterende daling van de aandelenkoersen.

De hefboomwerking zorgt voor een acceleratie van de aandelenkoersen, zowel op weg naar boven als naar beneden. FINRA meldde dat de margin debt in maart, met nog eens $ 9 miljard is gestegen tot $ 823 miljard. Men heeft een historisch record bereikt; een stijging van $ 163 miljard in vijf maanden tijd, een explosieve stijging van 72% sinds maart 2020 en 51% sinds februari 2020. Hoewel we niet weten hoeveel de totale leverage in de markt is, kan men met de margin debt de trend bepalen. De geschiedenis leert ons dat elke grote stijging van de margin debt voorafging aan elke grote daling van de aandelenmarkt.

slot slot
In de jaren 1920 zagen we een eerste piek in margin debt... en de eerste grote crash.  een 100% correlatie.

Hoewel we niet weten of we opnieuw een scenario in de trend van 1929 zullen zien of dat de aandelenmarkten in Venezolaanse stijl zullen blijven stijgen, zijn we wel 100% zeker dat UITGEDRUKT IN ECHT GELD, de aandelenmarkten bijna waardeloos zullen worden.

Belangrijke fundamentals:

 • De aandelenmarkt is de afgelopen maanden indrukwekkend gestegen door het enthousiasme over een heropening van de economie en de groeiende overtuiging dat de Fed de rentetarieven niet snel zal verhogen. Wat veel analisten zich niet realiseren, is dat de NATUURLIJKE KRACHTEN van de markten uiteindelijk zullen bepalen wat er gebeurt en dat de rentetarieven zullen stijgen van zodra we hoge inflatie en hyperinflatie hebben.
 • slot

Belangrijke technicals:

 • De ommekeer van de markten komt langzaamaan. Het is absoluut af te raden om nu gewone aandelen bij te houden. Het risico is enorm en een crash kan op elk moment plaatsvinden. Het is nooit de moeite waard om de laatste paar centen uit een (op zijn minst) 40-jarige bullmarkt te persen. Erger nog, is om het de komende jaren +90% te zien dalen (in reële termen).
 • Van zodra zilver slot

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Maandag/dinsdag 19, 20 april 2021 - We doen onderhoud van onze servers.


Bijgewerkte secties: Goud & Zilver Juniors, Recessiebestendig (LOCG)

patching

Van 19 tot 21 april voeren we onderhoudswerken uit aan onze servers. We installeren patches op onze server om potentiële beveiligingsproblemen voor te blijven.

Het kan gebeuren dat de site met momenten onbereikbaar is. Van zodra alle aanpassingen zijn gebeurt, publiceren we de volgende update. Waarschijnlijk zal dit woensdag zijn.

Afzonderlijke secties worden bijgewerkt, voor zover technisch mogelijk.

 

 

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Vrijdag 16 april 2021 –  Fasten your seat belt, hier komt de hyperinflatie. 


Bijgewerkte secties: Lange termijn beursindex, Royalty's, Goud & Zilver majors,
Goud & Mijnen vs SP500

"Weinigen zijn voorbereid op de chaos en de verwoestende impact van hyperinflatie. Of het nu gaat over de modale mens of de zogenaamde expert, iedereen gelooft dat zij niet geruïneerd zullen worden."

1922 russian banknoteEn denk niet dat Rusland beter af is. Het verkocht een recordvolume aan obligaties. Het ministerie van Financiën verkocht 213 miljard roebel ($ 2,8 miljard) aan vastrentende schuld, met vervaldag maart 2031 - tijdens de tweede veiling van de dag. Daarmee werd het record van twee weken eerder verbroken. Het rendement op Russische 10-jarige obligaties daalde het meest sinds november. Alhoewel er sprake is van financiële sancties door de VS (verbod voor Amerikaanse banken om vanaf juni Russisch overheidspapier te kopen), is het bijlange nog niet zeker dat deze effectief uitgevoerd zullen worden. 

"Wat we nu zien op de aandelenmarkten hebben we al eens meegemaakt; John Law en de Mississippi-bubbel!"

Koopt u nog steeds aandelen!? De afgelopen 5 maanden hebben beleggers (incl. de centrale banken) meer geld in aandelen gestoken dan de voorgaande 12 jaar samen. De markten vervolgen hun pad met steeds nieuwe records en lijken de realiteit van de echte economie volledig te negeren. 

Zoals bij elke bubbel, worden de waarderingsmaatstaven volledig genegeerd en ontstaan er nieuwe theorieën om de prijsactie te rechtvaardigen. Eerdere statistieken worden als irrelevant beschouwd. Het geld dat naar aandelen vloeit heeft epische proporties aangenomen. Mensen stappen in aan de hoogste waarderingen uit de geschiedenis. De overgrote meerderheid van de beleggers heeft geen flauw idee van de risico's op de huidige markten.

Bernie Madoff werd gearresteerd en kreeg een gevangenisstraf van 150 jaar omdat hij precies hetzelfde deed als de Centrale Banken vandaag. Als je erover nadenkt, zijn de acties van de Centrale Banken zelfs nog erger en immoreler dan wat Madoff deed.

"Het Zwitserse banksysteem is niet enkel te groot voor het land, de Zwitserse nationale bank is ook buitengewoon kwetsbaar voor een daling van de dollar, de euro en voor Amerikaanse technologieaandelen."

De bruto derivatenblootstelling bij de Deutsche Bank (nog niet officieel gerapporteerd) is 40 biljoen dollar, ondanks een ondernemingswaarde van slechts $ 800 miljard voor de hele bank zelf. De derivatenblootstelling van de Deutsche Bank is zelfs meer dan 3x het totale BBP van de hele Europese Unie!

De Deutsche Bank is zeker niet de enige bank die dit gevaarlijke spel met derivaten speelt. Men kan ook JP Morgan, Goldman, Wells Fargo, Soc. Gen., BNP of Morgan Stanley aan de lijst toevoegen.

Zwitserland heeft een groot probleem vanwege de omvang van zijn banksysteem, dat 5x het Zwitserse BBP omvat. Een bijkomende probleem is dat de Zwitserse Nationale Bank - SNB - het grootste hedgefonds ter wereld is met activa ter waarde van CHF 1 biljoen, wat neerkomt op 145% van het Zwitserse BBP. Ter vergelijking: de balans van de Fed is 27% van het Amerikaanse BBP. Het grootste deel van de balans zit in deviezenspeculatie en wordt aangehouden in dollars en euro's. De SNB heeft ook belangrijke posities in Amerikaanse technologieaandelen - $ 8,5 miljard in Apple, $ 6 miljard in Microsoft, $ 5,2 in Amazon en nog veel meer. U begrijpen al dat de SNB veel te groot is om te redden, mocht dit nodig zijn. 

Nogmaals, wanneer u activa in het financiële systeem hebt, is het alsof u ze in een tijdbom plaatst die al is geactiveerd. Het is slechts een kwestie van tijd voordat alles explodeert. En het zal erg moeilijk zijn om nog iets van waarde te vinden tussen al het puin.

Iedereen die nog steeds gelooft dat zijn vermogen veilig is bij de bank, zou beter nog eens nadenken. Ik heb het niet enkel over geld, maar ook over alle effecten die de bank bewaart. Onder druk zal een bank deze activa gebruiken als onderpand. Dat is al vele malen eerder gebeurd, zoals in 2007-2008. Omdat de activa op de naam van de banken staat geboekt, KUNNEN en ZULLEN ze het doen wanneer ze in het nauw worden gedreven.

Belangrijke fundamentals:

 • De Indiase goudimport vestigde een nieuw record ten opzichte van vorig jaar, met een stijging van 471%. Kopers worden aangetrokken door een verlaging van de invoerbelastingen voor goud en door de prijscorrectie na de recordhoogte van vorig jaar.
 • Obligatierendementen weerspiegelen de enorme risico's niet. De markt voor staatsobligaties is de grootste zeepbel van allemaal. In Zwitserland bijvoorbeeld, kunt u een hypotheek met een vaste looptijd van 15 jaar krijgen tegen een vaste rente van 1%. Dit is hetzelfde als gratis geld uitdelen. De lage rentevoeten kan je op geen enkele manier zien als vrijgevigheid van de regeringen of centrale banken. Het is een gevolg van hun beleid om met geld te smijten. Omdat regeringen onophoudelijk begrotingstekorten hebben, moeten ze de nieuwe schuld vrijwel kosteloos kunnen financieren om een wanbetaling te voorkomen. Dat is de reden waarom we 18 biljoen dollar aan negatief renderende staatsobligaties zien zonder dat een Westerse lener meer dan 2% betaald.
 • De Dow piekte ten opzichte van goud in 1999. De ratio daalde van 44 naar 6 of met 87% in 2011. We hebben nu een 10-jaarscorrectie gezien met het compliment van de Fed en de massale geldcreatie in combinatie met kredietexpansie. We weten dat aandelen bij elke nieuwe maatregel massaal worden overkocht. Dit is het moment om winst te nemen op uw aandelen, om uit dit DIGITALE FINANCIËLE SYSTEEM te stappen en om uw vermogen te beschermen tegen totale vernietiging.
 • Trafigura verwacht slot

Belangrijke technicals:

 • Er zijn signalen dat er iets aan de hand is, aangezien de markten een belangrijke technische zone hebben bereikt. Mijn mening blijft dat de beurzen moeten dalen om de vele open gaps op te vullen. Zoals gewoonlijk is het onmogelijk om te TIMEN wanneer deze open gaps zullen worden opgevuld. 
 • Goud is tegenwoordig net zo goedkoop in verhouding tot de geldhoeveelheid als het was in 1970 (35$) en zo goedkoop als in 2000, toen goud 290$ was. De kortetermijncorrectie in goud loopt nu ten einde en de volgende stijging zal de sterkste sinds een paar jaar zijn. De stijging van goud en de daling van de aandelen, zullen betekenen dat de Dow vanaf hier nog eens met 99% zal dalen om de lange termijn trendlijn te bereiken (zie grafiek in de sectie Indexen uitgedrukt in Echt Geld).
 • Alle Royalty-aandelen & Majors die we hebben geselecteerd, slot

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Woensdag/donderdag 14, 15 april 2021 – Geld gecreëerd uit het niets heeft altijd nul waarde!


Bijgewerkte secties: Zweedse kroon & goud, Aussie & goud, Yen & goud, Rand & goud, 
Wereldbeurs indexen, Bankaandelen, Beursindexen in echt geld/goud
(de belangrijkste sectie)

Waarom is de prijs-inflatie overal zichtbaar behalve in de overheidsstatistieken? Waarom stoppen ze met het publiceren van statistieken van de geldhoeveelheid? Politici, regeringen en de centrale bankiers willen niet dat je weet wat ze aan het doen zijn. Ze zijn enkel geïnteresseerd in MACHT & CONTROLE.

Geld dat uit het niets is gecreëerd, moet altijd NUL waarde hebben. Momenteel kent de massa nog steeds enige waarde toe aan de valuta in omloop. Wanneer de wereld zal ontdekken dat schuld NUL waarde heeft (Schuld = Valuta) en dat VALUTA dus GEEN WAARDE heeft, zullen ze wakker worden en beseffen dat de kunstmatige rijkdom die ze hebben opgebouwd allemaal gebaseerd was op een leugen.

Door het sluiten van het 'gold window' in 1971 door Nixon, heeft de wereld sterk overgewaardeerde activa opgebouwd. Deze zullen binnenkort terugkeren naar hun intrinsieke waarde. Sommigen zullen beweren dat veel van deze activa nog steeds waarde hebben omdat het een gezond bedrijf is of een prima commercieel gebouw met goede huurders. Dat argument is geldig zolang het bedrijf geen schulden heeft en/of zijn schulden kan aflossen met inkomsten. Wanneer huurders de huur niet meer kunnen betalen en de lening dus niet afbetaald wordt, zal men failliet gaan. In een wereld met een schuld van 300 biljoen dollar, zijn de meeste activa zwaar overleveraged. Debiteuren zonder winst of inkomen zullen snel insolvent worden en de bank zal eigenaar worden (VS) van belangrijke activa. De banken zullen deze activa niet allemaal kunnen houden en zullen voor een grote uitverkoop zorgen. Als gevolg hiervan zullen de BUBBELS leeglopen.

De meerderheid van de beleggers heeft geen flauw idee van de risico's die schuilgaan in de bubbels op de markten. De financiële markten breken record na record vanwege een gestoord beleid door  wanhopige Centrale Banken. Maar de gekke menigte blijft op jacht naar onmiddellijke voldoening, volledig blind voor de risico's die verborgen zijn in volle zicht. 

"Door het moderne gebruik van de hefboomwerking en financiële derivaten die in aanvaring komen met een door de Centrale Bank veroorzaakte tsunami aan schulden, is het bankrisico nog nooit zo groot geweest."

Mensen investeren NIET in FYSIEK Goud en Zilver omdat ze de SPROOKJES geloven die door de autoriteiten en de centrale bankiers worden verkocht en omdat ze voor onmiddellijke voldoening gaan. De onmiddelijke voldoening wordt nog versterkt door de centrale bankiers die de aandelenmarkten opdrijven. Zij zorgen er ook voor dat de Goud- en Zilverprijs begrensd wordt. Om het nog erger te maken, genereren de fysieke Goud- en Zilvermarkten een LAGE WINST voor de dealers, terwijl de aandelenmarkten VEEL winst (commissies) genereren. Degenen die in FYSIEK Goud & Zilver beleggen, kopen de metalen en wachten af, terwijl zij die in aandelen beleggen, het hele jaar door commissies genereren door te kopen en te verkopen.

Zoals altijd tijdens crisisperiodes gedurende de geschiedenis, zullen degenen die liquide reële activa bezitten; zoals Goud & Zilver, koopjes kunnen doen. Dit klinkt tegenwoordig onmogelijk, maar wie iets van geschiedenis kent, weet dat dit mogelijk is; bv. tijdens de Weimarrepubliek. Dat zal het moment zijn waarop vastgoed met een huidige waarde van 1,1 miljoen, kan worden gekocht met 1 kilo goud, wat een korting van 95% is, gemeten in goud. Tijdens de Weimar kon men een hele DUITSE straat kopen voor 2 GOUDEN MUNTEN en tijdens de Grote Depressie kon men een Wolkenkrabber kopen met dezelfde 2 GOUDEN MUNTEN.

Deze keer is de schuldenbubbel groter dan ooit in de geschiedenis. Dit is de eerste keer ooit dat een instorting van de schulden wereldwijd zal plaatsvinden. Elke hoek van de wereld bevindt zich in dezelfde situatie - Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Europa, Afrika, China, Japan en zelfs Rusland. Sommige landen, zoals China, kunnen hun schulden misschien intern afhandelen, maar elk land ter wereld zal eronder lijden als het financiële systeem implodeert en de wereldhandel instort.

Degenen die geloven dat activa (deposito's, effekten) die bij een bank worden aangehouden (DIGITAAL FINANCIEEL SYSTEEM) veilig zullen zijn, zijn erg naïef. Ik heb het niet enkel over geld, maar ook over alle effecten die de bank bewaart. Onder druk zal de bank deze activa gebruiken als onderpand voor haar leningen. Dit is al vele malen eerder gebeurd, zoals in 2007-2008. De meeste mensen weten niet dat wanneer ze effecten kopen, deze op naam van de broker of bank staan en dat ze deze volledig als onderpand kunnen gebruiken.

 

Belangrijke fundamentals:

 • De lithium-voorraden moeten 10x groeien om de komende vier jaar de vraag bij te houden. Zie onze lithium-aandelen in de sectie Zon & zeldzame metalen.
 • China's digitale Yuan zal een vervaldatum hebben! Ofwel geef je het uit en consumeert, ofwel wordt het waardeloos. We verwachten dat dit binnenkort in alle Communistische landen hetzelfde zal zijn.

digital yuan 2021 04 11

Belangrijke technicals:

 • slot

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Maandag/dinsdag 12, 13 april 2021 – In één weekend tijd verdampte 30 miljard dollar, zo gevaarlijk is het....

Bijgewerkte secties: Can$ & Goud, Brits Pond & Goud

deer in the headlightsIn één weekend tijd verdampte 30 miljard dollar, zo gevaarlijk is het.... zie de update van vorige week voor details. Mensen zullen NIET op tijd wegkomen ... de meerderheid van de mensen zullen de hele crash en instorting ondergaan en hun kapitaal in de rook zien opgaan. Mijn ervaring is dat mensen, net als herten  bevriezen wanneer ze de koplampen van een auto zien naderen, in plaats van in actie te komen.

"Op dit moment vindt de grootste overval van de 21ste eeuw plaats!"

Het invoeren van vaccinpaspoorten samen met een "bankreset", zal waarschijnlijk leiden tot "totalitarisme" zoals de wereld nog nooit heeft meegemaakt. Als men herinnerend wordt aan Stalin, Mao en Hitler, lijkt "massale ontvolking" niet te vergezocht. Alerte mensen weten dat COVID wordt misbruikt voor meer MACHT en COMMUNISME. 

“You'll own nothing and be happy about it” – Klaus Schwab, WEF

Oost-Europeanen ervaarden wat het was om te leven onder het Communisme. Ze zien nu dat het een realiteit is geworden in West-Europa. Premier Orban bevestigt onze overtuiging dat het COVID-VIRUS Europa heeft omgevormd tot een COMMUNISTISCH continent. Venezuela, we komen eraan!

"De superieure man vergeet niet dat er gevaar dreigt te komen wanneer hij veilig rust. Wanneer hij zich in een staat van veiligheid bevindt, vergeet hij de mogelijkheid van ondergang niet.”

De beleggers die we in onze business ontmoeten, zijn mensen die risico-avers zijn en daarom sterk gericht zijn op vermogensbehoud. Zij kopen fysiek goud (en zilver) omdat ze zich zorgen maken over de buitensporige risico's op financieel gebied. Ze willen hun vermogen beschermen en verzekeren tegen ongekende valuta- en financiële risico's. Net als wij, beschouwen deze beleggers fysieke edelmetalen opgeslagen buiten een kwetsbaar banksysteem en buiten politiek bereik, als de ultieme vorm van vermogensbehoud.

"Beleggingsgoud vertegenwoordigt minder dan 0,5% van de wereldwijde financiële activa."

De massa ofwel 90% van de mensen zal reageren als een hert dat bevriest bij het zien van naderende koplampen.... zij zullen het meest lijden. Dit was ook het geval vóór de Grote Oorlogen (Reichsfluchtsteuer). Het was zo voor elke burger die geen spaargeld had geïnvesteerd in Goud en Zilver toen de Weimar-revolutie (hyperinflatie) begon. Idem na WOII, voor iedereen die zijn spaargeld niet had omgezet in Goud & Zilver (Operation Gutt). En voor elke Venezolaan is het scenario hetzelfde. 

Vandaag vertegenwoordigt beleggingsgoud minder dan 0,5% van de wereldwijde financiële activa. Dit betekent dat slechts een minuscuul percentage van de beleggers hun vermogen in goud verzekert. Dat is een verrassing als je bedenkt dat Goud het enige geld is dat al meer dan 6000 jaar heeft overleeft.


warningDe grootste overval waar we het over hebben, is de exponentiële toename van de GELDVOORRAAD. Het begon eind 2019. De onderstaande grafieken tonen de buitengewone gebeurtenis die zich onder onze neus afspeelt en die onopgemerkt blijft door de Mainstream Media omdat alle aandacht is gericht op COVID. Een James Bond-film is er niks tegen. Vanwege de duizelingwekkende toename (meer dan verdubbeling) van de geldhoeveelheid, heeft het geld in omloop - in een paar maanden tijd - MEER DAN DE HELFT van zijn waarde verloren ... en dat geldt ook voor de waarde van alle activa uitgedrukt in fiatgeld. Maar NIEMAND lijkt deze bittere realiteit te beseffen.

Verwacht PANIEK wanneer de MASSA zich zal realiseren wat er is gebeurd en hoe de Centrale Banken ACTIVA hebben gekocht om de operatie te verdoezelen.

Australië is slechts een van de vele voorbeelden. Omdat de FED geen cijfers meer publiceert, wordt het moeilijk om aan statistieken voor de VS te komen. Voor de EU is het zelfs nog moeilijker omdat de ECB niet zo transparant is als de FED. Maar we weten dat zich overal in de Westerse Wereld een gelijkaardig scenario afspeelt.

De geldvoorraad is x3 gegaan in Australië! De balans van de Centrale Bank van Australië verdubbelde.  De balans van de  Austr. Centrale Bank is verdubbeld.
M1 aussie 2021 04 08 Aussie central bk balance 2021 04 08
 Daarom is de Aussie 1/3 waard van zijn waarde in 2020.    Wanneer een Centrale Bank financiële instrumenten koopt, creëert het hierdoor geld … een VERDUBBELING sinds eind 2020!
M1 geldvoorraad - U.S.A.   M2 geldvoorraad - U.S.A.
M1 2021 04 08 M2 2021 04 08
x 4,5 in 12 maanden ... of de dollar verloor 3/4 van zijn waarde. Bijna x 3 sinds eind 2019.
FED 2021 04 08

Dit is een ZEER GEVAARLIJKE en ongeziene situatie. Zeker in mijn leven.

Als je denkt en hoopt dat dit zal voorbijgaan zonder enige schade, ben je GEK!

Wacht niet langer en schiet in actie!

De balans van de FED is verdubbeld sinds 2020.  

Geen tijd te verliezen. De financiële situatie in de wereld is explosief geworden. Onmogelijk te voorspellen WANNEER de catharsis zal plaatsvinden ... maar het zal waarschijnlijk binnenkort gebeuren.

central bank balance sheets 2021 04 10


Denk niet dat de regering werkeloos zal toekijken terwijl de dollar, euro, pond, yen, ... crasht en het kapitaal het land verlaat. “Kapitaalcontroles & Reichsfluchtsteuer" zijn mogelijk. Men zal er alles aan doen om te voorkomen dat geld de VS, de EU, het VK, Japan, België, Nederland, ... verlaat, evenals "een verbod op kapitaalstromen naar andere activa zoals Goud, Zilver,..."

Belangrijke fundamentals:

 • De rentevoeten zijn nu zo laag dat "beleggen in obligaties (en de meeste financiële activa) dom is geworden." De obligatierendementen zijn tegenwoordig zo laag dat beleggers meer dan 500 jaar zouden moeten wachten om break-even te draaien op hun obligatiebeleggingen (na inflatiecorrectie). Toch moeten pensioenfondsen, verzekeringsmaatschappijen en banken in de meeste Europese landen BIJ WET het grootste deel van hun activa in STAATSOBLIGATIES aanhouden. Daarom zijn we MATHEMATISCH ZEKER dat deze instellingen, op een bepaald moment in de toekomst failliet zullen gaan.
 • De bubbels blijven groeien omdat de Centrale Banken deze verder blijven opblazen, ook de onroerendgoedmarkt.
 • Er is een goede reden WAAROM de Goud- & Zilvermijnen zo goedkoop zijn. Ze zijn een inherent onderdeel van de DIGITALE FINANCIËLE WERELD. In geval van een accident, zullen ze u GEEN bescherming bieden, aangezien deze aandelen worden bevroren net zoals al het andere in de DIGITALE FINANCIËLE WERELD. Voor degenen die ervan overtuigd zijn dat er geen schade zal zijn en we GEEN BANK HOLIDAY zullen hebben, lees verder hieronder.
 • De goudprijs bereikte een recordhoogte van 2.070$ in 2020, slot

Belangrijke technicals:

 • Als je ziet dat Goud begint te stijgen boven $ 2150 ~ $ 2250 en uitbreekt in een echte rally terwijl de prijs vanslot

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Donderdag/vrijdag 7, 8 april 2021 – In tijden van hoge inflatie en hyperinflatie worden de lonen en pensioenen waardeloos!


Bijgewerkte secties: goud-$, goud kopen, zilver, Amerikaanse dollar, 
Rupee goud, Zwitserse frank & goud, Euro en €-Goud

Het gekende narratief is dat men in het Westen VRIJ is... Al zou ik eerder zeggen "WAS". Tegenwoordig wordt alles gecontroleerd. Fiscale en juridische regels zijn extreem ingewikkeld geworden. Ze zijn zo complex dat ze van bijna elke burger een crimineel maken. Een deel van dit probleem is diepgeworteld en het resultaat van een falend ONDERWIJSSYSTEEM en ook het EINDE van een natuurlijke cyclus. Je zou het Sodom en Gomorra kunnen noemen.

De onderstaande video is typerend voor wat de wereld van vandaag is geworden. Bekijk hem zeker tot het einde.

"In tijden van hoge inflatie en hyperinflatie worden de lonen WAARDELOOS!"

Lonen en pensioenen worden waardeloos. Zelfs zonder of met lage werkloosheid. Bijgevolg krijgen we altijd een CRASH van de prijs van High Order Capital Goods en aandelen, vastgoed,... terwijl de prijs van Low Order Consumer Goods (voeding, nutsdiensten, energie, grondstoffen, ...) exponentieel stijgt.

Vadertje staat heeft je nodig! Wat velen niet weten, is dat de mensen in de VS in de  jaren dertig door de media (propaganda) werden gedwongen hun goud af te staan aan de overheid. De sterke dollar kreeg de schuld van de Grote Depressie en de munt devalueren zou het land redden. Het officiële verhaal was dus anders dan wat het nu is. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was het narratief van de MSM dat mensen OORLOGSOBLIGATIES moesten kopen.

Tegenwoordig is er geen directe behoefte voor de regering om achter je goud aan te gaan omdat niemand goud bezit (slechts 0,5% doet dat). De bezitters van goud zijn een kleine minderheid. Velen weten niet eens WAAR ze goud moeten kopen en de meeste mensen zien de noodzaak niet in om hun goud & zilver buiten politiek bereik te bewaren. Dit kan en zal natuurlijk snel veranderen van zodra de economische en financiële situatie verslechtert.

De autoriteiten kunnen het volgende doen:

 1. Manipuleer de prijs van het goud op de papiermarkt zodat de Massa vooral geen aandacht krijgt voor Goud (en Zilver).
 2. Beperk de handel in goud.
 3. Hef een winstbelasting bij de verkoop van Goud (tot wel 90%).
 4. Hef een verkoopbelasting op Goud & Zilver. In de EU is er 21% btw op zilver.
 5. Confisceer alle Goud- en Zilverbezit en verkoop het als een goede zaak voor iedereen.

Het is mogelijk dat men goud & zilver op de zwarte markt zal moeten verkopen of gewoonweg gebruiken als betaalmiddel. Daarom moet men voor munten kiezen en niet voor baren. Ook is confiscatie van baren mogelijk (en gemakkelijker), terwijl de inbeslagname van numismatische munten normaal gesproken nooit gebeurt. [numismatische munten zijn munten met een Dollar, Euro,.. waarde] Vergeet de wet van Gresham niet; de omloop van slecht geld verdringt die van goed geld. 


De neergang van het Archegos Hedge Fund zal de eerste van velen zijn. Denk eraan dat deze catastrofen alle banken en financiële instellingen negatief zULLEN beïnvloeden.

archegos

Morgan Stanley dumpte een aandelenpakket ter waarde van 5 miljard dollar, de avond voor de massale uitverkoop van Archegos. De investeringsbank had informatie achtergehouden, wat handel met voorkennis is en dat is strafbaar. De dag nadien volgde er een ongekende verkoopgolf door Morgan Stanley en vijf andere zakenbanken.

Dit zal vroeg of laat resulteren in de Grote Financiële Crisis van de 21ste eeuw. Goldman Sachs, Morgan Stanley, Deutsche Bank, Credit Suisse ($ 4,8 miljard verlies) en Nomura ($ 2 miljard verlies) worden samen geconfronteerd met een verlies van 6 miljard dollar. Geen twijfel dat de moeder der financiële drama's nog moet komen. Dit zal het hele monetaire systeem ruïneren. Het lijdt geen twijfel dat deze ramp een GLOBALE, langdurige gebeurtenis zal worden.

Intelligente mensen kopen fysiek Goud & Zilver en slaan het op in een SAFE buiten het banksysteem en buiten politiek bereik.

Belangrijke fundamentals:

 • De behoefte aan lithium zal in de komende vier jaar vertienvoudigen. Hoewel er veel lithium is, zijn er geen nieuwe mijnen. Zie het abonneegedeelte voor aandelen.
 • Het grootste terugkoopprogramma in de mijnbouw in jaren, stuwt Vale naar het hoogste punt ooit. De mijnbouwsector zit met veel cash. Tussen 2011 en 2016 is de sector pijnlijk afgestraft geweest. De meeste bedrijven zijn financieel veel gezonder dan toen en terughoudender met risico's. Dat gaf hen een goede positie om te profiteren van het herstel van de metaalprijzen. Zie het abonneegedeelte om te zien of dit aandeel nog steeds koopwaardig is en voor andere opties.
 • Het CRS en fiscale repatriëring hielden het vastgoed in Europa levend ... kinderen kregen wat geld van ouders, familie zodat ze dit huis konden kopen ... vandaag hebben de ouders en familie het allemaal gedoneerd ... deze bron is opgedroogd.
 • Manhattan is NIET MEER wat het geweest is! 'De straten in New York zijn doods. Nu verhogen ze de belastingen. Het volgende dat ze gaan doen, is een gasbelasting, frisdrankbelasting, omzetbelasting, onroerendgoedbelasting, schoolbelasting.... De bezettingsgraad van kantoren in New York City bedraagt nog steeds 14%. Alle bedrijven die afhankelijk zijn van pendelaars zijn verdwenen, en dit komt niet meer terug. "Dit zou wel eens het begin kunnen zijn van de GROTE VASTGOEDCRASH. Verwacht DEZELFDE TREND overal in de Westerse Wereld te zien: Parijs, Londen, Brussel, Frankfurt, Amsterdam, Madrid..."

Belangrijke technicals:

 • De US-dollar: alle technische indicatoren zijn BEARISH. De dollar zit in een belangrijke weerstandszone en we verwachten een lagere dollar in de komende weken. Dit zal de grondstoffen, goud en zilver HOGER duwen.
 • Op onze grafiek van de Dollar /Zwitserse frank, hebben we een bear trap en bullish divergenties. Zie sectie voor details.
 • Onze Miners-index signaleert een STERK KOOPSIGNAAL. Zie onderstaande tabel.
slot slot
Super koopzone ...  Een climax aan terugkoopprogramma's = climax van de aandelenmarkten?
  slot
  Negatieve divergenties, te bullish en een mogelijke koop-climax ... OPGEPAST!

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Dinsdag/woensdag 6, 7 april 2021 – De geschiedenis herhaalt zich maar op een andere manier. Vervang John Law door de Westerse overheden...


Bijgewerkte secties: /

Vervang Louis XIV in het verhaal (video) door de Westerse regeringen en John Law door de Centrale Banken. Vervang de schuldbewijzen door Digitaal Fiatgeld en Louisiana & the Mississippi Company door de aandelen-, obligatiemarkten en vastgoed... Het is precies hetzelfde... Net als tijdens het bewind onder Lodewijk XIV, hebben de meeste mensen (95% van de bevolking) niet door dat RIJKDOM NIET UIT HET NIKS KAN WORDEN GECREËERD.

Het was één van de meest sensationele plannen om snel rijk te worden. Het plan was om een bank te openen en bankbiljetten (papier!) in te wisselen voor goud tegen enorm hoge aandelenkoersen. Uiteindelijk zal John Law zijn plan in duigen vallen en eindigt hij blut.

Het spel van fiatgeld speelt men al sinds 1971. We hebben overal zeepbellen en we weten dat deze op het punt staan te barsten. We weten enkel niet wanneer en wat de Zwarte Zwaan zal zijn waardoor het gebeurt.

Mensen weten niet en willen niet weten wat er gaat gebeuren. De video hieronder zal degenen die de video over John Law hebben bekeken, bekend in de oren klinken. Houd er rekening mee dat financiële en economische problemen ALTIJD eindigen in een (burger)OORLOG, bloedvergieten. Deze keer zal het niet anders zijn.

En JA, het is gedaan met de WESTERSE WERELD (niet enkel Amerika) ... en weinigen beseffen het en bereiden zich voor. Mensen die weigeren van de geschiedenis te leren, worden gedwongen ze te herhalen.

Degenen die doen alsof we geen inflatie zullen zien vanwege een vergrijzende bevolking, een dalende vraag en lagere werkloosheid, komen zeker van een andere planeet. ZIE wat er gebeurt in landen zoals Venezuela. Deze valse profeten kennen niet eens de juiste definitie van inflatie.

In het begin hield DE MASSA zelfs van inflatie. Door inflatie worden hogere salarissen uitbetaald, de waarde van activa (aandelen, obligaties, onroerend goed, verzamelobjecten, ...) stijgt (creërt bubbels) waardoor de indruk wordt gewekt dat ze elke dag rijker worden. Het is een zeer GEVAARLIJKE VAL.

Gokt u met uw spaargeld om meer DIGITAAL FIATGELD te verdienen (zoals de massa doet) ... of bereidt u zich wijselijk voor op het onvermijdelijke? Wat de piccolo's, schoenpoetsers en taxichauffeurs in de jaren 1920 waren, zijn de nieuwsbrieven van de huidige financiële goeroes, algo-adviseurs nu. Zij zijn degenen die u SUPERWINSTEN beloven. Gemakkelijk geld en onmiddellijke voldoening. En weet je wat, ze hebben allemaal gelijk totdat de muziek stopt met spelen. Op dat moment zullen er velen van een brug of een wolkenkrabber springen.

Rationeel denkende mensen WETEN wat er zal gebeuren ... de onderstaande afbeeldingen vertellen het allemaal. Zeepbellen barsten zonder waarschuwing. Eens ze dat doen, is het te laat om nog iets te doen. En als ze dat doen, nemen ze alle FIAT ACTIVA met zich mee ... net zoals in de tijd van John Law. Aan het legale bedrog kwam een einde en de valuta werd waardeloos toen de mensen zich realiseerden dat de Mississippi Company en Louisiana waardeloos waren .

Mensen die het risico nemen om te profiteren van de BUBBEL IN FIAT ACTIVA, moeten zich ervan bewust zijn dat ze op de dag dat de bubbel leegloopt, plots alles kunnen verliezen. Enkel Goud & Zilver zullen floreren. De onderstaande grafieken laten geen twijfel bestaan en laten duidelijk zien wat er in Venezuela is gebeurd. Hetzelfde scenario als in Zimbabwe, Weimar... [merk op dat het proces altijd uit 3 golven bestaat en tot nu toe hadden we in Venezuela enkel 2 golven]

Caracas stock market long term gold silver vs real estate 2021 03 24
Deze verhalen eindigen met veel tranen ...
Degenen die fysiek goud & zilver bezitten, overleven altijd.
Silver Gold Weimar Belangrijk is dat Zilver het beter deed van 23 oktober 1923 tot 30 november 1923. Logisch als men weet dat aan het einde van de hyperinflatie-cyclus GOUD zo krachtig was geworden, dat men een hele straat kon kopen met 2 x 1 oz. gouden munten.

"Alles is een BUBBEL, met uitzondering van Grondstoffen, GOUD & ZILVER!"

Belangrijke fundamentals:

 • Zoals verwacht, wordt het tekort aan Goud & Zilver (munten) erger en verspreidt het zich over steeds meer landen.
 • De aandelenmarkten en aandelen zullen blijven stijgen... tot het game over is. De Millenniums zouden enkel GOUD & ZILVER moeten kopen, aangezien al het overige een BUBBEL is.
 • Vanaf nu wordt het erg belangrijk om te controleren hoe aandelen en obligaties presteren, uitgedrukt in Echt Geld of Goud. De prestaties in FIATGELD (Fools' Gold) worden totaal irrelevant.
 • Het is ook erg belangrijk dat u het grootste deel van uw spaargeld BUITEN HET DIGITALE FIATSYSTEEM houdt. Op een dag zal het systeem crashen en zullen we een bank holiday hebben. Niemand weet hoeveel rijkdom degenen die nog in het systeem zitten, zullen verliezen.
 • Hetzelfde geldt voor degenen die het grootste deel van hun spaargeld binnen politiek bereik houden.
slot  slot
De winstmarges van de Mijnen zijn beter dan in 2011!   Door een Mijn te kopen, krijgt u veel meer voor uw geld dan door Amazon te kopen.
toronto gold

slot 

 Vandaag kan worden vergeleken met 1976-1978.

Belangrijke technicals:

 • Mijnen wijzen op hogere Goud- & Zilverprijzen en blijven sterke koopwaardig. Het enige probleem is dat u deze op uw naam moet registreren als u deze uit het digitale systeem wilt houden EN u kunt in de problemen komen als we een BANK HOLIDAY hebben. Dit kan 24 uur maar ook enkele maanden of jaren duren.
 • De meeste beursindexen zijn OVERKOCHT en er wordt enige correctie verwacht.
 • De Nederlandse AEX-index staat op een historisch hoogtepunt.
 slot slot 
Deze keer gaat de prijs van de ruwe olie NIET omhoog vanwege de stijgende vraag maar vanwege prijsinflatie!
Dubbele top voor de Nederlandse AEX-index. Mogelijks zien we binnenkort een uitbraak en een backtest.
 slot slot 
 Koop Fysiek en wacht rustig af ... tot de prijs stijgt naar 150$?, 10.000$? ...wie weet.   Rekening houdend met de hoeveelheid fiatgeld die elke dag wordt gecreëerd, zal dit waarschijnlijk GEEN TOP zijn ... en kunnen we nog veel hoger gaan voor de finale crash.
 slot slot 
Zie het abonneegedeelte voor meer ...
 Koop, wacht af en geniet...
   
 slot slot  slot 
Tal van paascadeautjes en uitstekende koopmogelijkheden op het huidige niveau.

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


 

slot

Categories: Financieel Nieuws

Twitter

Cron Job Starts