19
april
2021

APRIL 2021

Al degenen die zich nu niet voorbereiden, zullen te laat zijn.

 

[Most Recent Quotes from www.kitco.com] [Most Recent Quotes from www.kitco.com] koop je nog altijd papieren goud?
fysiek is tot $200 duurder fysiek is tot $11 duurder Koop je nog altijd fools gold?

OPMERKING:

 • Internetbeveiliging maakt het voor ons steeds moeilijker om e-mailberichten te verzenden en voor u om ze in uw inbox te ontvangen. Gelieve de volgende e-mailadressen in uw contactenlijst te zetten om dit probleem te vermijden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en controleer je spambox.
 • We raden aan om de site regelmatig te bezoeken. Vooral omdat interessante videos op YouTube gecensureerd worden!
 • Er staat VEEL waardevolle informatie in oudere updates, de moeite om eens terug te lezen.
 • Kaars- en PF-grafieken kunnen te allen tijde worden bijgewerkt, zelfs als ze niet worden vermeld in de "Bijgewerkte secties". 
 • Door de ongekende hoge vraag op de edelmetaalmarkten kunnen de responstijden op e-mails en telefoontjes langer zijn dan normaal. Het kan tot 2 werkdagen duren vooraleer we contact met je opnemen over transacties, transfers en andere services. Bedankt voor je geduld. 

Een jaar gratis vault voor nieuwe abonnees!


Maandag/dinsdag 19, 20 april 2021 - We doen onderhoud van onze servers.


Bijgewerkte secties: Goud & Zilver Juniors, Recessiebestendig (LOCG)

patching

Van 19 tot 21 april voeren we onderhoudswerken uit aan onze servers. We installeren patches op onze server om potentiële beveiligingsproblemen voor te blijven.

Het kan gebeuren dat de site met momenten onbereikbaar is. Van zodra alle aanpassingen zijn gebeurt, publiceren we de volgende update. Waarschijnlijk zal dit woensdag zijn.

Afzonderlijke secties worden bijgewerkt, voor zover technisch mogelijk.

 

 

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Vrijdag 16 april 2021 –  Fasten your seat belt, hier komt de hyperinflatie. 


Bijgewerkte secties: Lange termijn beursindex, Royalty's, Goud & Zilver majors,
Goud & Mijnen vs SP500

"Weinigen zijn voorbereid op de chaos en de verwoestende impact van hyperinflatie. Of het nu gaat over de modale mens of de zogenaamde expert, iedereen gelooft dat zij niet geruïneerd zullen worden."

1922 russian banknoteEn denk niet dat Rusland beter af is. Het verkocht een recordvolume aan obligaties. Het ministerie van Financiën verkocht 213 miljard roebel ($ 2,8 miljard) aan vastrentende schuld, met vervaldag maart 2031 - tijdens de tweede veiling van de dag. Daarmee werd het record van twee weken eerder verbroken. Het rendement op Russische 10-jarige obligaties daalde het meest sinds november. Alhoewel er sprake is van financiële sancties door de VS (verbod voor Amerikaanse banken om vanaf juni Russisch overheidspapier te kopen), is het bijlange nog niet zeker dat deze effectief uitgevoerd zullen worden. 

"Wat we nu zien op de aandelenmarkten hebben we al eens meegemaakt; John Law en de Mississippi-bubbel!"

Koopt u nog steeds aandelen!? De afgelopen 5 maanden hebben beleggers (incl. de centrale banken) meer geld in aandelen gestoken dan de voorgaande 12 jaar samen. De markten vervolgen hun pad met steeds nieuwe records en lijken de realiteit van de echte economie volledig te negeren. 

Zoals bij elke bubbel, worden de waarderingsmaatstaven volledig genegeerd en ontstaan er nieuwe theorieën om de prijsactie te rechtvaardigen. Eerdere statistieken worden als irrelevant beschouwd. Het geld dat naar aandelen vloeit heeft epische proporties aangenomen. Mensen stappen in aan de hoogste waarderingen uit de geschiedenis. De overgrote meerderheid van de beleggers heeft geen flauw idee van de risico's op de huidige markten.

Bernie Madoff werd gearresteerd en kreeg een gevangenisstraf van 150 jaar omdat hij precies hetzelfde deed als de Centrale Banken vandaag. Als je erover nadenkt, zijn de acties van de Centrale Banken zelfs nog erger en immoreler dan wat Madoff deed.

"Het Zwitserse banksysteem is niet enkel te groot voor het land, de Zwitserse nationale bank is ook buitengewoon kwetsbaar voor een daling van de dollar, de euro en voor Amerikaanse technologieaandelen."

De bruto derivatenblootstelling bij de Deutsche Bank (nog niet officieel gerapporteerd) is 40 biljoen dollar, ondanks een ondernemingswaarde van slechts $ 800 miljard voor de hele bank zelf. De derivatenblootstelling van de Deutsche Bank is zelfs meer dan 3x het totale BBP van de hele Europese Unie!

De Deutsche Bank is zeker niet de enige bank die dit gevaarlijke spel met derivaten speelt. Men kan ook JP Morgan, Goldman, Wells Fargo, Soc. Gen., BNP of Morgan Stanley aan de lijst toevoegen.

Zwitserland heeft een groot probleem vanwege de omvang van zijn banksysteem, dat 5x het Zwitserse BBP omvat. Een bijkomende probleem is dat de Zwitserse Nationale Bank - SNB - het grootste hedgefonds ter wereld is met activa ter waarde van CHF 1 biljoen, wat neerkomt op 145% van het Zwitserse BBP. Ter vergelijking: de balans van de Fed is 27% van het Amerikaanse BBP. Het grootste deel van de balans zit in deviezenspeculatie en wordt aangehouden in dollars en euro's. De SNB heeft ook belangrijke posities in Amerikaanse technologieaandelen - $ 8,5 miljard in Apple, $ 6 miljard in Microsoft, $ 5,2 in Amazon en nog veel meer. U begrijpen al dat de SNB veel te groot is om te redden, mocht dit nodig zijn. 

Nogmaals, wanneer u activa in het financiële systeem hebt, is het alsof u ze in een tijdbom plaatst die al is geactiveerd. Het is slechts een kwestie van tijd voordat alles explodeert. En het zal erg moeilijk zijn om nog iets van waarde te vinden tussen al het puin.

Iedereen die nog steeds gelooft dat zijn vermogen veilig is bij de bank, zou beter nog eens nadenken. Ik heb het niet enkel over geld, maar ook over alle effecten die de bank bewaart. Onder druk zal een bank deze activa gebruiken als onderpand. Dat is al vele malen eerder gebeurd, zoals in 2007-2008. Omdat de activa op de naam van de banken staat geboekt, KUNNEN en ZULLEN ze het doen wanneer ze in het nauw worden gedreven.

Belangrijke fundamentals:

 • De Indiase goudimport vestigde een nieuw record ten opzichte van vorig jaar, met een stijging van 471%. Kopers worden aangetrokken door een verlaging van de invoerbelastingen voor goud en door de prijscorrectie na de recordhoogte van vorig jaar.
 • Obligatierendementen weerspiegelen de enorme risico's niet. De markt voor staatsobligaties is de grootste zeepbel van allemaal. In Zwitserland bijvoorbeeld, kunt u een hypotheek met een vaste looptijd van 15 jaar krijgen tegen een vaste rente van 1%. Dit is hetzelfde als gratis geld uitdelen. De lage rentevoeten kan je op geen enkele manier zien als vrijgevigheid van de regeringen of centrale banken. Het is een gevolg van hun beleid om met geld te smijten. Omdat regeringen onophoudelijk begrotingstekorten hebben, moeten ze de nieuwe schuld vrijwel kosteloos kunnen financieren om een wanbetaling te voorkomen. Dat is de reden waarom we 18 biljoen dollar aan negatief renderende staatsobligaties zien zonder dat een Westerse lener meer dan 2% betaald.
 • De Dow piekte ten opzichte van goud in 1999. De ratio daalde van 44 naar 6 of met 87% in 2011. We hebben nu een 10-jaarscorrectie gezien met het compliment van de Fed en de massale geldcreatie in combinatie met kredietexpansie. We weten dat aandelen bij elke nieuwe maatregel massaal worden overkocht. Dit is het moment om winst te nemen op uw aandelen, om uit dit DIGITALE FINANCIËLE SYSTEEM te stappen en om uw vermogen te beschermen tegen totale vernietiging.
 • Trafigura verwacht slot

Belangrijke technicals:

 • Er zijn signalen dat er iets aan de hand is, aangezien de markten een belangrijke technische zone hebben bereikt. Mijn mening blijft dat de beurzen moeten dalen om de vele open gaps op te vullen. Zoals gewoonlijk is het onmogelijk om te TIMEN wanneer deze open gaps zullen worden opgevuld. 
 • Goud is tegenwoordig net zo goedkoop in verhouding tot de geldhoeveelheid als het was in 1970 (35$) en zo goedkoop als in 2000, toen goud 290$ was. De kortetermijncorrectie in goud loopt nu ten einde en de volgende stijging zal de sterkste sinds een paar jaar zijn. De stijging van goud en de daling van de aandelen, zullen betekenen dat de Dow vanaf hier nog eens met 99% zal dalen om de lange termijn trendlijn te bereiken (zie grafiek in de sectie Indexen uitgedrukt in Echt Geld).
 • Alle Royalty-aandelen & Majors die we hebben geselecteerd, slot

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Woensdag/donderdag 14, 15 april 2021 – Geld gecreëerd uit het niets heeft altijd nul waarde!


Bijgewerkte secties: Zweedse kroon & goud, Aussie & goud, Yen & goud, Rand & goud, 
Wereldbeurs indexen, Bankaandelen, Beursindexen in echt geld/goud
(de belangrijkste sectie)

Waarom is de prijs-inflatie overal zichtbaar behalve in de overheidsstatistieken? Waarom stoppen ze met het publiceren van statistieken van de geldhoeveelheid? Politici, regeringen en de centrale bankiers willen niet dat je weet wat ze aan het doen zijn. Ze zijn enkel geïnteresseerd in MACHT & CONTROLE.

Geld dat uit het niets is gecreëerd, moet altijd NUL waarde hebben. Momenteel kent de massa nog steeds enige waarde toe aan de valuta in omloop. Wanneer de wereld zal ontdekken dat schuld NUL waarde heeft (Schuld = Valuta) en dat VALUTA dus GEEN WAARDE heeft, zullen ze wakker worden en beseffen dat de kunstmatige rijkdom die ze hebben opgebouwd allemaal gebaseerd was op een leugen.

Door het sluiten van het 'gold window' in 1971 door Nixon, heeft de wereld sterk overgewaardeerde activa opgebouwd. Deze zullen binnenkort terugkeren naar hun intrinsieke waarde. Sommigen zullen beweren dat veel van deze activa nog steeds waarde hebben omdat het een gezond bedrijf is of een prima commercieel gebouw met goede huurders. Dat argument is geldig zolang het bedrijf geen schulden heeft en/of zijn schulden kan aflossen met inkomsten. Wanneer huurders de huur niet meer kunnen betalen en de lening dus niet afbetaald wordt, zal men failliet gaan. In een wereld met een schuld van 300 biljoen dollar, zijn de meeste activa zwaar overleveraged. Debiteuren zonder winst of inkomen zullen snel insolvent worden en de bank zal eigenaar worden (VS) van belangrijke activa. De banken zullen deze activa niet allemaal kunnen houden en zullen voor een grote uitverkoop zorgen. Als gevolg hiervan zullen de BUBBELS leeglopen.

De meerderheid van de beleggers heeft geen flauw idee van de risico's die schuilgaan in de bubbels op de markten. De financiële markten breken record na record vanwege een gestoord beleid door  wanhopige Centrale Banken. Maar de gekke menigte blijft op jacht naar onmiddellijke voldoening, volledig blind voor de risico's die verborgen zijn in volle zicht. 

"Door het moderne gebruik van de hefboomwerking en financiële derivaten die in aanvaring komen met een door de Centrale Bank veroorzaakte tsunami aan schulden, is het bankrisico nog nooit zo groot geweest."

Mensen investeren NIET in FYSIEK Goud en Zilver omdat ze de SPROOKJES geloven die door de autoriteiten en de centrale bankiers worden verkocht en omdat ze voor onmiddellijke voldoening gaan. De onmiddelijke voldoening wordt nog versterkt door de centrale bankiers die de aandelenmarkten opdrijven. Zij zorgen er ook voor dat de Goud- en Zilverprijs begrensd wordt. Om het nog erger te maken, genereren de fysieke Goud- en Zilvermarkten een LAGE WINST voor de dealers, terwijl de aandelenmarkten VEEL winst (commissies) genereren. Degenen die in FYSIEK Goud & Zilver beleggen, kopen de metalen en wachten af, terwijl zij die in aandelen beleggen, het hele jaar door commissies genereren door te kopen en te verkopen.

Zoals altijd tijdens crisisperiodes gedurende de geschiedenis, zullen degenen die liquide reële activa bezitten; zoals Goud & Zilver, koopjes kunnen doen. Dit klinkt tegenwoordig onmogelijk, maar wie iets van geschiedenis kent, weet dat dit mogelijk is; bv. tijdens de Weimarrepubliek. Dat zal het moment zijn waarop vastgoed met een huidige waarde van 1,1 miljoen, kan worden gekocht met 1 kilo goud, wat een korting van 95% is, gemeten in goud. Tijdens de Weimar kon men een hele DUITSE straat kopen voor 2 GOUDEN MUNTEN en tijdens de Grote Depressie kon men een Wolkenkrabber kopen met dezelfde 2 GOUDEN MUNTEN.

Deze keer is de schuldenbubbel groter dan ooit in de geschiedenis. Dit is de eerste keer ooit dat een instorting van de schulden wereldwijd zal plaatsvinden. Elke hoek van de wereld bevindt zich in dezelfde situatie - Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Europa, Afrika, China, Japan en zelfs Rusland. Sommige landen, zoals China, kunnen hun schulden misschien intern afhandelen, maar elk land ter wereld zal eronder lijden als het financiële systeem implodeert en de wereldhandel instort.

Degenen die geloven dat activa (deposito's, effekten) die bij een bank worden aangehouden (DIGITAAL FINANCIEEL SYSTEEM) veilig zullen zijn, zijn erg naïef. Ik heb het niet enkel over geld, maar ook over alle effecten die de bank bewaart. Onder druk zal de bank deze activa gebruiken als onderpand voor haar leningen. Dit is al vele malen eerder gebeurd, zoals in 2007-2008. De meeste mensen weten niet dat wanneer ze effecten kopen, deze op naam van de broker of bank staan en dat ze deze volledig als onderpand kunnen gebruiken.

 

Belangrijke fundamentals:

 • De lithium-voorraden moeten 10x groeien om de komende vier jaar de vraag bij te houden. Zie onze lithium-aandelen in de sectie Zon & zeldzame metalen.
 • China's digitale Yuan zal een vervaldatum hebben! Ofwel geef je het uit en consumeert, ofwel wordt het waardeloos. We verwachten dat dit binnenkort in alle Communistische landen hetzelfde zal zijn.

digital yuan 2021 04 11

Belangrijke technicals:

 • slot

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Maandag/dinsdag 12, 13 april 2021 – In één weekend tijd verdampte 30 miljard dollar, zo gevaarlijk is het....

Bijgewerkte secties: Can$ & Goud, Brits Pond & Goud

deer in the headlightsIn één weekend tijd verdampte 30 miljard dollar, zo gevaarlijk is het.... zie de update van vorige week voor details. Mensen zullen NIET op tijd wegkomen ... de meerderheid van de mensen zullen de hele crash en instorting ondergaan en hun kapitaal in de rook zien opgaan. Mijn ervaring is dat mensen, net als herten  bevriezen wanneer ze de koplampen van een auto zien naderen, in plaats van in actie te komen.

"Op dit moment vindt de grootste overval van de 21ste eeuw plaats!"

Het invoeren van vaccinpaspoorten samen met een "bankreset", zal waarschijnlijk leiden tot "totalitarisme" zoals de wereld nog nooit heeft meegemaakt. Als men herinnerend wordt aan Stalin, Mao en Hitler, lijkt "massale ontvolking" niet te vergezocht. Alerte mensen weten dat COVID wordt misbruikt voor meer MACHT en COMMUNISME. 

“You'll own nothing and be happy about it” – Klaus Schwab, WEF

Oost-Europeanen ervaarden wat het was om te leven onder het Communisme. Ze zien nu dat het een realiteit is geworden in West-Europa. Premier Orban bevestigt onze overtuiging dat het COVID-VIRUS Europa heeft omgevormd tot een COMMUNISTISCH continent. Venezuela, we komen eraan!

"De superieure man vergeet niet dat er gevaar dreigt te komen wanneer hij veilig rust. Wanneer hij zich in een staat van veiligheid bevindt, vergeet hij de mogelijkheid van ondergang niet.”

De beleggers die we in onze business ontmoeten, zijn mensen die risico-avers zijn en daarom sterk gericht zijn op vermogensbehoud. Zij kopen fysiek goud (en zilver) omdat ze zich zorgen maken over de buitensporige risico's op financieel gebied. Ze willen hun vermogen beschermen en verzekeren tegen ongekende valuta- en financiële risico's. Net als wij, beschouwen deze beleggers fysieke edelmetalen opgeslagen buiten een kwetsbaar banksysteem en buiten politiek bereik, als de ultieme vorm van vermogensbehoud.

"Beleggingsgoud vertegenwoordigt minder dan 0,5% van de wereldwijde financiële activa."

De massa ofwel 90% van de mensen zal reageren als een hert dat bevriest bij het zien van naderende koplampen.... zij zullen het meest lijden. Dit was ook het geval vóór de Grote Oorlogen (Reichsfluchtsteuer). Het was zo voor elke burger die geen spaargeld had geïnvesteerd in Goud en Zilver toen de Weimar-revolutie (hyperinflatie) begon. Idem na WOII, voor iedereen die zijn spaargeld niet had omgezet in Goud & Zilver (Operation Gutt). En voor elke Venezolaan is het scenario hetzelfde. 

Vandaag vertegenwoordigt beleggingsgoud minder dan 0,5% van de wereldwijde financiële activa. Dit betekent dat slechts een minuscuul percentage van de beleggers hun vermogen in goud verzekert. Dat is een verrassing als je bedenkt dat Goud het enige geld is dat al meer dan 6000 jaar heeft overleeft.


warningDe grootste overval waar we het over hebben, is de exponentiële toename van de GELDVOORRAAD. Het begon eind 2019. De onderstaande grafieken tonen de buitengewone gebeurtenis die zich onder onze neus afspeelt en die onopgemerkt blijft door de Mainstream Media omdat alle aandacht is gericht op COVID. Een James Bond-film is er niks tegen. Vanwege de duizelingwekkende toename (meer dan verdubbeling) van de geldhoeveelheid, heeft het geld in omloop - in een paar maanden tijd - MEER DAN DE HELFT van zijn waarde verloren ... en dat geldt ook voor de waarde van alle activa uitgedrukt in fiatgeld. Maar NIEMAND lijkt deze bittere realiteit te beseffen.

Verwacht PANIEK wanneer de MASSA zich zal realiseren wat er is gebeurd en hoe de Centrale Banken ACTIVA hebben gekocht om de operatie te verdoezelen.

Australië is slechts een van de vele voorbeelden. Omdat de FED geen cijfers meer publiceert, wordt het moeilijk om aan statistieken voor de VS te komen. Voor de EU is het zelfs nog moeilijker omdat de ECB niet zo transparant is als de FED. Maar we weten dat zich overal in de Westerse Wereld een gelijkaardig scenario afspeelt.

De geldvoorraad is x3 gegaan in Australië! De balans van de Centrale Bank van Australië verdubbelde.  De balans van de  Austr. Centrale Bank is verdubbeld.
M1 aussie 2021 04 08 Aussie central bk balance 2021 04 08
 Daarom is de Aussie 1/3 waard van zijn waarde in 2020.    Wanneer een Centrale Bank financiële instrumenten koopt, creëert het hierdoor geld … een VERDUBBELING sinds eind 2020!
M1 geldvoorraad - U.S.A.   M2 geldvoorraad - U.S.A.
M1 2021 04 08 M2 2021 04 08
x 4,5 in 12 maanden ... of de dollar verloor 3/4 van zijn waarde. Bijna x 3 sinds eind 2019.
FED 2021 04 08

Dit is een ZEER GEVAARLIJKE en ongeziene situatie. Zeker in mijn leven.

Als je denkt en hoopt dat dit zal voorbijgaan zonder enige schade, ben je GEK!

Wacht niet langer en schiet in actie!

De balans van de FED is verdubbeld sinds 2020.  

Geen tijd te verliezen. De financiële situatie in de wereld is explosief geworden. Onmogelijk te voorspellen WANNEER de catharsis zal plaatsvinden ... maar het zal waarschijnlijk binnenkort gebeuren.

central bank balance sheets 2021 04 10


Denk niet dat de regering werkeloos zal toekijken terwijl de dollar, euro, pond, yen, ... crasht en het kapitaal het land verlaat. “Kapitaalcontroles & Reichsfluchtsteuer" zijn mogelijk. Men zal er alles aan doen om te voorkomen dat geld de VS, de EU, het VK, Japan, België, Nederland, ... verlaat, evenals "een verbod op kapitaalstromen naar andere activa zoals Goud, Zilver,..."

Belangrijke fundamentals:

 • De rentevoeten zijn nu zo laag dat "beleggen in obligaties (en de meeste financiële activa) dom is geworden." De obligatierendementen zijn tegenwoordig zo laag dat beleggers meer dan 500 jaar zouden moeten wachten om break-even te draaien op hun obligatiebeleggingen (na inflatiecorrectie). Toch moeten pensioenfondsen, verzekeringsmaatschappijen en banken in de meeste Europese landen BIJ WET het grootste deel van hun activa in STAATSOBLIGATIES aanhouden. Daarom zijn we MATHEMATISCH ZEKER dat deze instellingen, op een bepaald moment in de toekomst failliet zullen gaan.
 • De bubbels blijven groeien omdat de Centrale Banken deze verder blijven opblazen, ook de onroerendgoedmarkt.
 • Er is een goede reden WAAROM de Goud- & Zilvermijnen zo goedkoop zijn. Ze zijn een inherent onderdeel van de DIGITALE FINANCIËLE WERELD. In geval van een accident, zullen ze u GEEN bescherming bieden, aangezien deze aandelen worden bevroren net zoals al het andere in de DIGITALE FINANCIËLE WERELD. Voor degenen die ervan overtuigd zijn dat er geen schade zal zijn en we GEEN BANK HOLIDAY zullen hebben, lees verder hieronder.
 • De goudprijs bereikte een recordhoogte van 2.070$ in 2020, slot

Belangrijke technicals:

 • Als je ziet dat Goud begint te stijgen boven $ 2150 ~ $ 2250 en uitbreekt in een echte rally terwijl de prijs vanslot

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Donderdag/vrijdag 7, 8 april 2021 – In tijden van hoge inflatie en hyperinflatie worden de lonen en pensioenen waardeloos!


Bijgewerkte secties: goud-$, goud kopen, zilver, Amerikaanse dollar, 
Rupee goud, Zwitserse frank & goud, Euro en €-Goud

Het gekende narratief is dat men in het Westen VRIJ is... Al zou ik eerder zeggen "WAS". Tegenwoordig wordt alles gecontroleerd. Fiscale en juridische regels zijn extreem ingewikkeld geworden. Ze zijn zo complex dat ze van bijna elke burger een crimineel maken. Een deel van dit probleem is diepgeworteld en het resultaat van een falend ONDERWIJSSYSTEEM en ook het EINDE van een natuurlijke cyclus. Je zou het Sodom en Gomorra kunnen noemen.

De onderstaande video is typerend voor wat de wereld van vandaag is geworden. Bekijk hem zeker tot het einde.

"In tijden van hoge inflatie en hyperinflatie worden de lonen WAARDELOOS!"

Lonen en pensioenen worden waardeloos. Zelfs zonder of met lage werkloosheid. Bijgevolg krijgen we altijd een CRASH van de prijs van High Order Capital Goods en aandelen, vastgoed,... terwijl de prijs van Low Order Consumer Goods (voeding, nutsdiensten, energie, grondstoffen, ...) exponentieel stijgt.

Vadertje staat heeft je nodig! Wat velen niet weten, is dat de mensen in de VS in de  jaren dertig door de media (propaganda) werden gedwongen hun goud af te staan aan de overheid. De sterke dollar kreeg de schuld van de Grote Depressie en de munt devalueren zou het land redden. Het officiële verhaal was dus anders dan wat het nu is. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was het narratief van de MSM dat mensen OORLOGSOBLIGATIES moesten kopen.

Tegenwoordig is er geen directe behoefte voor de regering om achter je goud aan te gaan omdat niemand goud bezit (slechts 0,5% doet dat). De bezitters van goud zijn een kleine minderheid. Velen weten niet eens WAAR ze goud moeten kopen en de meeste mensen zien de noodzaak niet in om hun goud & zilver buiten politiek bereik te bewaren. Dit kan en zal natuurlijk snel veranderen van zodra de economische en financiële situatie verslechtert.

De autoriteiten kunnen het volgende doen:

 1. Manipuleer de prijs van het goud op de papiermarkt zodat de Massa vooral geen aandacht krijgt voor Goud (en Zilver).
 2. Beperk de handel in goud.
 3. Hef een winstbelasting bij de verkoop van Goud (tot wel 90%).
 4. Hef een verkoopbelasting op Goud & Zilver. In de EU is er 21% btw op zilver.
 5. Confisceer alle Goud- en Zilverbezit en verkoop het als een goede zaak voor iedereen.

Het is mogelijk dat men goud & zilver op de zwarte markt zal moeten verkopen of gewoonweg gebruiken als betaalmiddel. Daarom moet men voor munten kiezen en niet voor baren. Ook is confiscatie van baren mogelijk (en gemakkelijker), terwijl de inbeslagname van numismatische munten normaal gesproken nooit gebeurt. [numismatische munten zijn munten met een Dollar, Euro,.. waarde] Vergeet de wet van Gresham niet; de omloop van slecht geld verdringt die van goed geld. 


De neergang van het Archegos Hedge Fund zal de eerste van velen zijn. Denk eraan dat deze catastrofen alle banken en financiële instellingen negatief zULLEN beïnvloeden.

archegos

Morgan Stanley dumpte een aandelenpakket ter waarde van 5 miljard dollar, de avond voor de massale uitverkoop van Archegos. De investeringsbank had informatie achtergehouden, wat handel met voorkennis is en dat is strafbaar. De dag nadien volgde er een ongekende verkoopgolf door Morgan Stanley en vijf andere zakenbanken.

Dit zal vroeg of laat resulteren in de Grote Financiële Crisis van de 21ste eeuw. Goldman Sachs, Morgan Stanley, Deutsche Bank, Credit Suisse ($ 4,8 miljard verlies) en Nomura ($ 2 miljard verlies) worden samen geconfronteerd met een verlies van 6 miljard dollar. Geen twijfel dat de moeder der financiële drama's nog moet komen. Dit zal het hele monetaire systeem ruïneren. Het lijdt geen twijfel dat deze ramp een GLOBALE, langdurige gebeurtenis zal worden.

Intelligente mensen kopen fysiek Goud & Zilver en slaan het op in een SAFE buiten het banksysteem en buiten politiek bereik.

Belangrijke fundamentals:

 • De behoefte aan lithium zal in de komende vier jaar vertienvoudigen. Hoewel er veel lithium is, zijn er geen nieuwe mijnen. Zie het abonneegedeelte voor aandelen.
 • Het grootste terugkoopprogramma in de mijnbouw in jaren, stuwt Vale naar het hoogste punt ooit. De mijnbouwsector zit met veel cash. Tussen 2011 en 2016 is de sector pijnlijk afgestraft geweest. De meeste bedrijven zijn financieel veel gezonder dan toen en terughoudender met risico's. Dat gaf hen een goede positie om te profiteren van het herstel van de metaalprijzen. Zie het abonneegedeelte om te zien of dit aandeel nog steeds koopwaardig is en voor andere opties.
 • Het CRS en fiscale repatriëring hielden het vastgoed in Europa levend ... kinderen kregen wat geld van ouders, familie zodat ze dit huis konden kopen ... vandaag hebben de ouders en familie het allemaal gedoneerd ... deze bron is opgedroogd.
 • Manhattan is NIET MEER wat het geweest is! 'De straten in New York zijn doods. Nu verhogen ze de belastingen. Het volgende dat ze gaan doen, is een gasbelasting, frisdrankbelasting, omzetbelasting, onroerendgoedbelasting, schoolbelasting.... De bezettingsgraad van kantoren in New York City bedraagt nog steeds 14%. Alle bedrijven die afhankelijk zijn van pendelaars zijn verdwenen, en dit komt niet meer terug. "Dit zou wel eens het begin kunnen zijn van de GROTE VASTGOEDCRASH. Verwacht DEZELFDE TREND overal in de Westerse Wereld te zien: Parijs, Londen, Brussel, Frankfurt, Amsterdam, Madrid..."

Belangrijke technicals:

 • De US-dollar: alle technische indicatoren zijn BEARISH. De dollar zit in een belangrijke weerstandszone en we verwachten een lagere dollar in de komende weken. Dit zal de grondstoffen, goud en zilver HOGER duwen.
 • Op onze grafiek van de Dollar /Zwitserse frank, hebben we een bear trap en bullish divergenties. Zie sectie voor details.
 • Onze Miners-index signaleert een STERK KOOPSIGNAAL. Zie onderstaande tabel.
slot slot
Super koopzone ...  Een climax aan terugkoopprogramma's = climax van de aandelenmarkten?
  slot
  Negatieve divergenties, te bullish en een mogelijke koop-climax ... OPGEPAST!

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Dinsdag/woensdag 6, 7 april 2021 – De geschiedenis herhaalt zich maar op een andere manier. Vervang John Law door de Westerse overheden...


Bijgewerkte secties: /

Vervang Louis XIV in het verhaal (video) door de Westerse regeringen en John Law door de Centrale Banken. Vervang de schuldbewijzen door Digitaal Fiatgeld en Louisiana & the Mississippi Company door de aandelen-, obligatiemarkten en vastgoed... Het is precies hetzelfde... Net als tijdens het bewind onder Lodewijk XIV, hebben de meeste mensen (95% van de bevolking) niet door dat RIJKDOM NIET UIT HET NIKS KAN WORDEN GECREËERD.

Het was één van de meest sensationele plannen om snel rijk te worden. Het plan was om een bank te openen en bankbiljetten (papier!) in te wisselen voor goud tegen enorm hoge aandelenkoersen. Uiteindelijk zal John Law zijn plan in duigen vallen en eindigt hij blut.

Het spel van fiatgeld speelt men al sinds 1971. We hebben overal zeepbellen en we weten dat deze op het punt staan te barsten. We weten enkel niet wanneer en wat de Zwarte Zwaan zal zijn waardoor het gebeurt.

Mensen weten niet en willen niet weten wat er gaat gebeuren. De video hieronder zal degenen die de video over John Law hebben bekeken, bekend in de oren klinken. Houd er rekening mee dat financiële en economische problemen ALTIJD eindigen in een (burger)OORLOG, bloedvergieten. Deze keer zal het niet anders zijn.

En JA, het is gedaan met de WESTERSE WERELD (niet enkel Amerika) ... en weinigen beseffen het en bereiden zich voor. Mensen die weigeren van de geschiedenis te leren, worden gedwongen ze te herhalen.

Degenen die doen alsof we geen inflatie zullen zien vanwege een vergrijzende bevolking, een dalende vraag en lagere werkloosheid, komen zeker van een andere planeet. ZIE wat er gebeurt in landen zoals Venezuela. Deze valse profeten kennen niet eens de juiste definitie van inflatie.

In het begin hield DE MASSA zelfs van inflatie. Door inflatie worden hogere salarissen uitbetaald, de waarde van activa (aandelen, obligaties, onroerend goed, verzamelobjecten, ...) stijgt (creërt bubbels) waardoor de indruk wordt gewekt dat ze elke dag rijker worden. Het is een zeer GEVAARLIJKE VAL.

Gokt u met uw spaargeld om meer DIGITAAL FIATGELD te verdienen (zoals de massa doet) ... of bereidt u zich wijselijk voor op het onvermijdelijke? Wat de piccolo's, schoenpoetsers en taxichauffeurs in de jaren 1920 waren, zijn de nieuwsbrieven van de huidige financiële goeroes, algo-adviseurs nu. Zij zijn degenen die u SUPERWINSTEN beloven. Gemakkelijk geld en onmiddellijke voldoening. En weet je wat, ze hebben allemaal gelijk totdat de muziek stopt met spelen. Op dat moment zullen er velen van een brug of een wolkenkrabber springen.

Rationeel denkende mensen WETEN wat er zal gebeuren ... de onderstaande afbeeldingen vertellen het allemaal. Zeepbellen barsten zonder waarschuwing. Eens ze dat doen, is het te laat om nog iets te doen. En als ze dat doen, nemen ze alle FIAT ACTIVA met zich mee ... net zoals in de tijd van John Law. Aan het legale bedrog kwam een einde en de valuta werd waardeloos toen de mensen zich realiseerden dat de Mississippi Company en Louisiana waardeloos waren .

Mensen die het risico nemen om te profiteren van de BUBBEL IN FIAT ACTIVA, moeten zich ervan bewust zijn dat ze op de dag dat de bubbel leegloopt, plots alles kunnen verliezen. Enkel Goud & Zilver zullen floreren. De onderstaande grafieken laten geen twijfel bestaan en laten duidelijk zien wat er in Venezuela is gebeurd. Hetzelfde scenario als in Zimbabwe, Weimar... [merk op dat het proces altijd uit 3 golven bestaat en tot nu toe hadden we in Venezuela enkel 2 golven]

Caracas stock market long term gold silver vs real estate 2021 03 24
Deze verhalen eindigen met veel tranen ...
Degenen die fysiek goud & zilver bezitten, overleven altijd.
Silver Gold Weimar Belangrijk is dat Zilver het beter deed van 23 oktober 1923 tot 30 november 1923. Logisch als men weet dat aan het einde van de hyperinflatie-cyclus GOUD zo krachtig was geworden, dat men een hele straat kon kopen met 2 x 1 oz. gouden munten.

"Alles is een BUBBEL, met uitzondering van Grondstoffen, GOUD & ZILVER!"

Belangrijke fundamentals:

 • Zoals verwacht, wordt het tekort aan Goud & Zilver (munten) erger en verspreidt het zich over steeds meer landen.
 • De aandelenmarkten en aandelen zullen blijven stijgen... tot het game over is. De Millenniums zouden enkel GOUD & ZILVER moeten kopen, aangezien al het overige een BUBBEL is.
 • Vanaf nu wordt het erg belangrijk om te controleren hoe aandelen en obligaties presteren, uitgedrukt in Echt Geld of Goud. De prestaties in FIATGELD (Fools' Gold) worden totaal irrelevant.
 • Het is ook erg belangrijk dat u het grootste deel van uw spaargeld BUITEN HET DIGITALE FIATSYSTEEM houdt. Op een dag zal het systeem crashen en zullen we een bank holiday hebben. Niemand weet hoeveel rijkdom degenen die nog in het systeem zitten, zullen verliezen.
 • Hetzelfde geldt voor degenen die het grootste deel van hun spaargeld binnen politiek bereik houden.
slot  slot
De winstmarges van de Mijnen zijn beter dan in 2011!   Door een Mijn te kopen, krijgt u veel meer voor uw geld dan door Amazon te kopen.
toronto gold

slot 

 Vandaag kan worden vergeleken met 1976-1978.

Belangrijke technicals:

 • Mijnen wijzen op hogere Goud- & Zilverprijzen en blijven sterke koopwaardig. Het enige probleem is dat u deze op uw naam moet registreren als u deze uit het digitale systeem wilt houden EN u kunt in de problemen komen als we een BANK HOLIDAY hebben. Dit kan 24 uur maar ook enkele maanden of jaren duren.
 • De meeste beursindexen zijn OVERKOCHT en er wordt enige correctie verwacht.
 • De Nederlandse AEX-index staat op een historisch hoogtepunt.
 slot slot 
Deze keer gaat de prijs van de ruwe olie NIET omhoog vanwege de stijgende vraag maar vanwege prijsinflatie!
Dubbele top voor de Nederlandse AEX-index. Mogelijks zien we binnenkort een uitbraak en een backtest.
 slot slot 
 Koop Fysiek en wacht rustig af ... tot de prijs stijgt naar 150$?, 10.000$? ...wie weet.   Rekening houdend met de hoeveelheid fiatgeld die elke dag wordt gecreëerd, zal dit waarschijnlijk GEEN TOP zijn ... en kunnen we nog veel hoger gaan voor de finale crash.
 slot slot 
Zie het abonneegedeelte voor meer ...
 Koop, wacht af en geniet...
   
 slot slot  slot 
Tal van paascadeautjes en uitstekende koopmogelijkheden op het huidige niveau.

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


 

Categories: Financieel Nieuws

Twitter

What have the Eiffel Tower and the Panama Canal in common?! The Eiffel tower has been financed by PANAMA!

Goldonomic Goldonomic

RT @JoostVF: Schitterdende repliek van @JMDedecker tegen Van Zwanst. “U hoeft zich van de opening van de terrassen niets van aan te trekken…

Goldonomic Goldonomic

Cron Job Starts