30
april
2020

APRIL 2020

De grote hyperinflatoire depressie van de 21ste eeuw is er!!!

[Most Recent Quotes from www.kitco.com] [Most Recent Quotes from www.kitco.com]
fysiek is tot $200 duurder fysiek is tot $11 duurder Klik op het plaatje voor meer

Donderdag 30 april 2020 - We hebben het tot vervelens toe herhaald: de hypocrisie van de groene beweging is gevaarlijk en misleidend.


Bijgewerkte secties: , 

We hebben het tot vervelens toe herhaald: de hypocrisie van de groene beweging is gevaarlijk en misleidend De nieuwe documentaire van Michael Moore wordt “gevaarlijk, misleidend en destructief” genoemd door de GROENE IDIOTEN en zou onder de ogen van het publiek uit gehaald moeten worden. Althans volgens een aantal klimaatwetenschappers en milieuactievoerders. 

De film, Planet of the Humans, werd gereleased op de vooravond van Earth Day vorige week.  Maker Michael Moore staat bekend om Fahrenheit 9/11 en Bowling for Columbine. In wat hijzelf omschrijft als een frontale aanval op onze heilige koe bewijst de film dat elektrische wagens en zonne- en windenergie onbetrouwbaar zijn en gebaseerd op fossiele brandstoffen. Hij spaart ook mensen als Al Gore niet, die onbruikbare technologie de voorkeur gaf boven echte oplossingen voor de klimaatcrisis

Moet u zeker zien...ALVORENS DEZE FILM GECENSUREERD WORDT!

De overheid en de autoriteiten zijn wereldwijd de grootste leugenaars en bedriegers.  Het is zelfs zo erg dat we beter door de MAFFIA zouden worden bestuurd. Alles komt in orde en alles wordt als voordien, dat willen ze ons doen geloven.

"Shutdowns maken de economie kapot, zelfs wanneer ze achter de rug zijn."

Alles komt in orde en alles wordt als voordien, dat willen ze ons doen geloven....in Libya en in Libanon lopen de zaken uit de hand, we hebben hyperinflatie en de mensen beginnen de BANKEN  in brand te steken. Wat  de banken ook doen en zelfs wanneer BANKBILJETTEN afgeschaft worden, zullen de banken het gelag betalen.

De meeste mensen begrijpen niet wat de oorzaak van hyperinflatie is. Zelfs economen en politici doen dat niet. Velen denken dat we geen hyperinflatie kunnen krijgen nu de prijzen voor activa onder druk staan en er geen op vraag gebaseerde inflatie is omdat de meeste mensen momenteel weinig geld hebben.

Weingen begrijpen dat hyperinflatie een gebeurtenis is die door een munt wordt veroorzaakt. Het gebeurt niet omdat de prijzen van goederen stijgen. Hyperinflatie komt van de waarde van een munt die implodeert. In elk historisch geval van hyperinflatie was de instorting van een munt de oorzaak.

Na de Coronacrisis zal NIETS nog zijn zoals het voordien was.  Wie denkt dat dit toch zo zal zijn, is ofwel simpel ofwel kan hij/zij niet nadenken. De consumenten staan niet meer te trappelen om te reizen, de kandidaten om met vakantie te gaan zijn gedaald van 100% tot 23% en dat is het laagste niveau sinds einde jaren 70. Luchtvaart en bezoek aan winkels zullen niet gereglementeerd moeten worden omdat de consumenten gewoonweg niet massaal zullen opduiken.

Overheden betalen zelden hun schulden terug. Integendeel, ze zijn vooral geïntereseerd in de kost van het onderhoud van het totaal in plaats van in andere uitgaveprioriteiten. Door de langere rentevoeten zijn de kosten van onderhoud gedaald, zelfs al is de totale schuldenberg toegenomen. Daardoor ontstaat een situatie dat als de rentevoeten stijgen voor welke reden dan ook de capaciteit van de Amerikaanse regering om zichzelf te financieren afneemt. De LAGE en NEGATIEVE rentevoeten maken dat het systeem van de banken VEROUDERD is. Geen enkele bank kan een periode van negatieve rentevoeten overleven. Tip: koop geen staatsobligaties ook al worden ze door goud gedekt. Wie het toch doet, verliest zijn investering en zal zijn goud nooit zien. 

Belangrijke Fundamentals:

 • Het resultatenseizoen wordt een bloedbad voor de olieaandelen......klik hier om verder te lezen.
 • De prijs van Brent olie kan tegen december verdubbelen. ..klik hier om verder te lezen.
 • Scotia Bank stopt de handel in metalen.
 • Neiman Marcus vraagt het bankroet aan!!
 • In Europa vragen veel HOTELS en RESTAURANTS het bankroet aan.

Belangrijke technicals:

  © © Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Woensdag 29 april 2020 - Shutdowns maken de economie kapot ook al zijn ze achter rug!


Bijgewerkte secties: Hyperinflatie scenario (scroll naar beneden)

Covid recession Shutdowns maken de economie kapot ook al zijn ze achter rug! Politici begrijpen niet wat er aan de hand is, ze begrijpen niets van de economie of van de gevolgen van hun daden. Ze handelen als complete IDIOTEN zonder enige realiteitszin. We leven het in tijdperk van de Idioten. 

Politici en hun niet verkozen raadgevers blijven aandringen dat ze bedrijven kunnen sluiten of nieuwe beperkingen opleggen aan grote delen van de economie. De mensen zullen in de komende weken en maanden niet meer internationaal mogen reizen. 

De Great Depression duurde zo lang vanwege de onzekerheid over welke regelgeving of belasting de regering als volgende zou opleggen. De dreiging van blijvende "shutdowns" ligt aan de basis van een geiljkaardige situatie.

De onzekerheid die dit alles meebrengt, is enorm. Dankzij de opgelegde moratoria kunnen in veel steden huurders in hun huizen blijven zonder huur te betalen. Huiseigenaars hebben er geen flauw idee van wanneer ze weer geld van huurders zullen zien. Geneeskundige diensten als oog- en tandverzorging worden door de bureaucraten als nutteloos beschouwd. Zelfs dringende operaties mogen niet doorgaan want de ziekenhuisbedden zijn voorbehouden voor Corona-patiënten.Restaurants blijven gesloten ook al moeten ze huur blijven betalen. De hotels zijn leeg. Vliegtuigen aan de grond kostten $ 1 miljoen per uur. Het is pure waanzin.

De mensen willen dat maanden huur en afbetalingen kwijtgescholden worden. En de communisten gaan daarmee akkoord.

Dit probleem heet een naam: "regime uncertainty." Economische historicus Robert Higgs definieert het als een gebrek aan vertrouwen bij de beleggers wat betreft het vrijwaren van hun privcacyrechten door de overheid. Wet en eigendomsrechten kunnen zo snel veranderd worden dat de economische groei vertraagt en de depressie erger wordt.

Niemand realiseert zich dat het ergste nog moet komen en dat de situatie zich niet meer zal normaliseren. Niets zal nog ooit hetzelfde zijn. De BUBBLES imploderen en het zal jaren duren alvorens het westen zich herstelt van de Grote Hyperinflatoire Depressie van de 21ste eeuw.

Sommige staten gebruiken hun gezond verstand en laten het systeem zoals het is (Zweden) of keren terug naar een normale situatie. Texas stopt donderdag met de stay-at-home wet, vanaf vrijdag mogen bedrijven weer in fases heropenen; Panama heropent zijn luchthaven. In ons land moeten maskers verplicht gedragen worden, maar die maskers zijn niet verkrijgbaar. Nochtans zijn er verrschillend bedrijven die maskers kunnen maken. De burgers worden aangespoord om die zelf te maken. Pure waanzin.

Laat u niet verleiden door papieren goudobligaties zoals India er eentje heeft uitgegeven. Turkije deed hetzelfde.  Een jaar geleden gaf China goudobligaties uit en die werden NOOIT terugebetaald. Ze zijn zijn alleen de inkt waard op het papier waarop ze zijn gedrukt. i

Belangrijkem Fundamentals:

 • Centrale banken kunnen geen goud drukken!
 • De Central Bank of Japan is begonnen met ALLE OBLIGATIES te kopen! Dit is de monetarisering van de schulden.
 • Zie de charts hieronder...klik hier om verder te lezen.
Monetary base FED assets 2020 04 24
Monetaire basis met QE4 Uitbreiding van de omvang van de balans= monetarizering van schulden
corp debt vs. gdp 2020 04 23 ECB central bank assets 2020 04 24
Bedrijfsschulden wijzen in de richting van een depressie  De ECB doet exact hetzelfde als de FED

Belangrijke Technicals:

 © © Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag/dinsdag 27/28 april 2020 - Je huis is je gevangenis, de grenzen zijn open en je bent de melkkoe van de belastingambtenaren!


Bijgewerkte secties: Vastgoed (Canada-video), EU-Staatsobligaties/Obligaties ,Bedrijfsobligaties,

Wie zich realiseert hoe makkelijk het is voor de autoriteiten om het volk te controleren, begrijpt hoe makkelijk Stalin van Rusland de USSR kon maken en een communistisch regime kon installeren. Maar ook hoe makkelijk het was voor de Duitsers om miljoenen Joden in veewagens naar Auschwitz en andere kampen af te voeren. Of hoe makkelijk Mao van China een communistisch land kon maken. 

cattle trainSlechts een kleine groep van meestal intellectuelen begreep wat er aan de hand was en besloot om voor WW2 te emigreren naar 'veilige' landen. Er was in Europa immers geen ruimte voor personen met andere ideeën, en tegenstanders van het regime werden afgeschrikt, achtervolgd en opgesloten in concentratiekampen. Veel politieke en culturele dissidenten verlieten daarom Duitsland (en Europa), of ze nu Jood waren of niet. De eerste golf immigranten omvatte veel schrijvers, journalisten en kunstenaars (o.a. Einstein). Er is een verschil tussen emigreren en vluchten, maar het is moeilijk om een exacte grens te trekken.

Die grote golf van emigranten gaf aanleiding tot heel wat papierwerk. Wie naar een ander land wou uitwijken, moest alle soorten idiote documenten en bewijsstukken voorleggen. Vaak moest zelfs een zware exit-belasting betaald worden (ex. Reichsfluchtsteuer). Voor velen lag dit bedrag veel te hoog.  Andere naive geesten dachten dan dat "het allemaal wel niet zo een vaart zou lopen".  Een dramatische onderschatting.

Naarmate het aantal vluchtelingen steeg, werd het steeds moeilijker om een veilig land te bereiken.  Zuid-Afrika en Palestina lieten slechts een beperkt aantal mensen binnen. Hetzelfde gold voor het Verenigd Koninkrijk en Canada. 


Panama wordt het MEEST WELVAREND land van de America's.

"Panama heeft het aantal immigranten uit Venezuela al beperkt en we verwachten dat in de toekomst ook beperkingen voor andere landen ingevoerd zullen worden."

Screen Shot 2020 04 25 at 11.53.13 AM Panama heeft het aantal immigranten uit Venezuela al beperkt en we verwachten dat in de toekomst ook beperkingen voor andere landen ingevoerd zullen worden. Panama is uiteindelijk een klein welvarend land met slechts 3,80 miljoen inwoners. Voor wie op zoek is naar een tweede residentie (paspoort) is Panama is nog altijd één van de meest betaalbare, toegankelijke, veilige en moderne landen om voor te kiezen. .

Volgens rating agentschap Moody's zal Panama als het rijkste land in Latijns-Amerika uit de coronavirus komen. Panama wordt door Moody's als “stabiel” bechouwd en men verwacht een sterke groei op middellange termijn, ook al zal die lager zijn dan oorspronkelijk was verwacht.

In termen van koopkracht zal Panama het rijkste land van de regio worden. Vooral dankzij de continue stroom van inkomsten die het Panama Kanaal opbrengt. Het land heeft zich ontwikkeld tot de logistieke hub van de regio. Moody’s concludeert dat tegen 2021, Panama het rijkste land in de wereld zal worden wat koopkracht per capita betreft. Panama’s economie is gebaseerd op sterke fundamentals, niet op speculatie of cycli. Niet op toerisme. Daarom worden door Moody’s en andere grote financiële instellingen het land als fundamenteel sterk beschouwd. De pandemie zal de groei vertragen, maar Panama is beter geplaatst dan enig ander land om te herstellen en de expansie te hervatten. Moody’s verwacht op middellange termijn een groei met 4%, in 2021 wordt al een herstel met 3,70% verwacht.

Corona in de USA...de grootste financiële bailout
(geld drukken) ooit!
Binnenkort koopt zelfs de dorpsgek goud en goudmijnaandelen.
Wilt u goud of zilver in een kluis bewaren? Er zijn
verschilende opties. Enkel wij bieden een volledig
gescheiden systeem of en veilige box met concierge aan.
De zeepbel van alles is (bijna) de bailout van alles geworden.
Onroerend goed  (Canada-video) 
Het einde van het Australisch vastgoed Het einde van het Canadees vastgoed

Belangrijke Fundamentals:

 • Goud is de #1 investering die zonder nadenken kan worden gekocht. Het is nog niet te laat om goud en zilver te kopen...maar het is bijna te laat! 
 • De vastgoedmarkten zijn een zeepbel en beginnen leeg te lopen. Industrieel, commercieel, retail and residentieel vastgoed, niets zal gespaard blijven. Er zullen geen kopers zijn, geen financiering en veel gedwongen verkopers. Het perfecte recept voor een instorting.
 • Canada, Australië, België,... staan ..klik hier om verder te lezen.
 • Dit is de laatste oproep om uw spaargeld te redden. Meer waardeloze schulden kunnen geen schuldenproblemen oplossen. "Het US DEFICIT bedraagt $4Trillioen & DE SCHULDEN $28Trillioen - WAAR GAAT HET GELD VANDAAN KOMEN?" De ECB geeft voor €3,000 miljard obligaties uit en de USA voor $3,000 miljard aan kwijtscheldbare kredieten. Dit is nooit eerder gezien. Trump keurde een wet goed die $484 miljard voorziet voor KMO's.
 • De grootste oliebedrijven in de wereld waren bekend voor hun veilige dividendpolitiek, maar..klik hier om verder te lezen.
 • Junk-rated obligaties als onderpand. De ECB heeft - op een bijna achterbakse manier  Junk obligaties toegevoegd aan de lijst van activa die ze kopen. Sinds 7 april aanvaarden de centrale banken obligaties met de laagste investment-grade rating (veel hebben nu een rating onder BBB-) als onderpand. Daar bevindt zich ook Italiaans staatspapier onder, dat een JUNK rating klassieficatie krijgt.
 • De FED is sterk genoeg om de beurs naar haar hand te zetten. De FED kan de beurs rechtstreeks steunen door futures te kopen, zodat de markt gestabiliseerd kan worden. Dit is trouwens wat er nu al gebeurt in Japan, Zwitserland, ...en nu ook al een tijdje in de USA (Plunge Protection Team).

Belangrijke Technicals:

 © © Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Donderdag/vrijdag 23/24 april 2020 - De wereld in een 'lock-down" zetten komt neer op heksenjacht en op een communistische tyrannie.


Bijgewerkte secties: Prijsinflatie Index , Obligaties USA,

STALINDe wereld in een 'lock-down" zetten komt neer op heksenjacht en op een communistische tyrannie.  Deze hele  Corona-lockdown story wordt gecontroleerd door achterlijke, domme overheidsambtenaren in samenspraak met politici die hopen herverkozen te worden. Uiteindelijk zal de schade VEEL groter zijn dan de meesten van ons zich kunnen voorstellen: meer ziektegevallen, meer economische drama's, meer financiële problemen, meer faillissementen, hogere inflatie...Er gebeuren nu zaken die alleen in oorlogstijd gebeuren.

De overheden verlammen volledige landen, sluiten de mensen in hun eigen huizen op, sluiten luchthavens, winkels en bars. Soms wordt zelf de verkoop van alcohol verboden. In veel landen heeft de politie nu het recht om 24u op 24u uw huis binnen te vallen om u op Corona te testen. Ik had nooit gedacht dat zoiets zou gebeuren. Dit is Orwell 1984. Dit is het EINDE van de DEMOCRATIE.  Overheden zijn dictators geworden.

"Overheden zijn dictators geworden - Dit is HET EINDE van de democractie."

Dit is Murphy’s law. Als er iets misgaat, gaat dit op de ergst mogelijke manier op het slechtst mogelijke moment mis.... in de afgelopen 100 jaar was de wereldeconomie volledig afhankelijk van krediet en van gedrukt geld. Dit wijst niet op een nieuw mirakelmodel, maar het geeft het signaal dat het systeem het noorden volledig kwijt is. Het uitgeven van fake geld aan een zerokostprijs loopt altijd slecht af. Op een perverse manier is het bijna ironisch dat de katalysator van een ziek systeem een pandemie is.

"Heb SCHRIK : we moeten meer schrik hebben voor de overheid dan voor het Corona-virus"

Lock-downs doden een’virus niet, ze draaien alleen de klok terug. De meeste mensen zitten nu gebarricadeerd in hun huizen terwijl de overheid wacht tot het virus uitsterft. Maar zo werkt biologie niet. Zelfs wanneer er één drager van het Coronavirus overblijft, start straks het hele zootje opnieuw. Die ene geeft het virus aan 2 of 3 mensen door, die het op hun beurt door geven en zo gaat de bal weer aan het rollen.

Een universeel basisinkomen is essentieel...WAAROM krijgen de mensen maar $1,000 (€1.000) per maand en niet $100,000 (€100.000) !? DENK EENS EVEN NA.  Corona wordt door de overheden gebruikt om meer geld te drukken, om zich dieper in de schulden te steken, om meer controle over de onderdanen te verwerven.  Corona wordt door de overheden gebruikt als schaamlapje om hun compleet wanbeheer van de wereldeconomie sinds de 1970s' te verbergen. De verwoesting van de wereld wordt ERGER dan tijdens de 1930 Great Depression.

Belangrijke Fundamentals:

Belangrijke Technicals:

© © Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Woensdag 22 april 2020 -  Er duiken problemen op telkens meer PAPIEREN OLIE voorhanden is dan FYSIEKE OLIE!


Bijgewerkte secties: Steenkool-zon & zeldz.mineralen, Landbouwproducten, Koper-Platina & Non-Ferro's,

Ofwel bouwt uw lichaam weerstand op tegen dit virus, ofwel sterft u! Elke andere politieke verklaring is pure bullshit...en speelt in de kaart van de grote farmabedrijven (slechte audiokwaliteit - ondertitels)

De massa is bang voor deze vijand die
eigenlijk van ieders leven deel uitmaakt.

Dit is de bedoeling van de overheden met dit
virus...niet meer of niet minder.
 Extreme SCHADE aangericht door de
"IDIOTE  Politici" aan een al zwakke
economie resulteert in gewapende opstanden.
Verliezen lopen op tot $ 1miljoen per uur!

Olie-special: eerst gaan de rentevoeten negatief en daarna duiken de olieprijzen in het rood.

negative oil 2020Zelfs veteranen als ik schudden het hoofd bij wat er op de oliemarkt is gebeurd. - het Mei contract voor West Texas dat weldra afloopt dook in het rood.  Niemand heeft dat ooit eerder meegemaakt. Wie Mei contracten kocht, kreeg $40 per vat om ze op te slaan. De vraag is volledig opgedroogd als gevolg van de Coronacrisis en de aanvoer bleef abnormaal hoog omdat de FED de rente zo lang zo laag heeft gehouden in plaats van de markten toe te laten deze situatie te corrigeren.

Dit eindigt in een zware crisis in Rusland, Saudi Arabia, Venezuela en andere olielanden...het kan in oorlog eindigen.

Wat niemand voor mogelijk heeft geacht, is gebeurd. Wie zich INDEKTE (hedging) tegen een hogere olieprijs, verliest nu geld in plaats van de verwachte veiligheid. De wereld staat op zijn kop als gevolg van de gekke marktinterventies van de centrale banken.

"Dit is geen deflatie, het is de vraag naar olie die daalt."

De olieprijs daalde in een inflatoire markt. In een hyperinflatoire depressie dalen de prijzen van High Order Capital Goods en stijgen de prijzen van Low Order Consumer Goods.  Als gevolg van de prijsdaling bij olie zullen de fracking producenten overkop gaan. De aanvoer van olie zal terugvallen en de prijs zal corrigeren.  Koop dus geen olie aandelen die ook aan fracking doen.

De les is heel eenvoudig: wat gebeurt in de PAPIEREN oliemarkt, gebeurt omdat er meer FIAT OLIE wordt verhandeld dan FYSIEKE OLIE.  Op een bepaald moment loopt het mis, zoals we nu gezien hebben. En dan zit het er bovenarms op. Hetzelfde zal gebeuren met de FIAT PAPIEREN GOUD markt en de FYSIEKE GOUD markt. Alleen zijn hier meer kopers van verkopers, zodat op een bepaald moment in de toekomst net het omgekeerde zal gebeuren. De goudprijs zal dan exploderen.

Het Mei contract expireert morgen en vandaag moesten nog 108,593 contracten naar de volgende maand(en) doorgerold of zoniet geleverd worden. Resultaat zullen in grote tradingverliezen resulteren voor iedereen die naar een andere maand  doorrolt. De ongelooflijke daling suggereert dat traders (gokkers) snel proberen uit de oliemarkt te raken.

Belangrijke Fundamentals:

Belangrijke Technicals:

© © Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag/dinsdag 20/21 april 2020 - Achter elke MASSA-WAANZIN zit een grote leugen verborgen...


Bijgewerkte secties: Portefeuille, Aardgas aandelen, Uranium aandelen, Bank aandelen, 

"De autoriteiten bombarderen een ganse stad om één enkel vuurtje te bestrijden...en nemen op hetzelfde moment al onze vrijheden weg."

STALINDe grote leugen is zo schandelijk en zo klaar en duidelijk fout dat het ex-post moeilijk te geloven valt dat deze door iemand ernstig werd genomen. Die grote leugen is dat we "we" allemaal in "dit" betrokken zijn. Dit is pure nonsense... "We" – de mensen van van deze wereld, dit land, deze regio, deze stad en deze buurt - delen niet dezelfde waarden, idealen en omstandigheden. We hebben niet allemaal hetzelfde immuunsysteem en worden niet allemaal op dezelfde manier blootgesteld aan een virus.

We zijn dus NIET allemaal samen in dit betrokken. Zoals met alles in het leven, verschillen onze talenten, onze mogelijkheden, onze prioriteiten en de risico's die we bereid zijn te nemen. We zijn nu eenmaal allemaal individuen en geen monoliet. Beweren we ons allemaal in hetzelfde bootje bevinden, klinkt als Mao's China, waar de mensen de steden verlieten om te sterven op gemeenschappelijke boerderijen. Als het lijkt alsof er een ramp in de maak is... is dit het ook.

Adolf Hitler, in zijn boek Mein Kampf, legde uit waarom deze 'grote leugens' de basis van alle tirannie vormen. Indien u wenst te begrijpen hoe despoten te werk gaan, moet u beseffen hoe één van de grootse despoten uit de geschiedenis grote groepen mensen manipuleerde....vermeld dit niet op Facebook, want u loopt het risico gecensureerd te worden.

In de 'grote leugen' is er altijd een zekere vorm van geloofwaardigheid. Dat heeft te maken met de natuur van de grote massa's, vanwege hun emotionele structuur zijn ze eerder geneigd om grote dan om kleine leugens te geloven. Dit in plaats van TE DENKEN. Politiekers (massa-manipulators) weten dat je met het verkopen van "Grote leugens" meer aanhangers wint, dan door het verkopen van kleine. Vooral zo als ze erin slagen de EMOTIONELE snaar van de Massa te raken (Global Warming, Epidemie,...)

"We zijn niet gemaakt om de staat te dienen, de staat is gemaakt om ons te dienen.
Dat onderscheid zit diep ingebakken bij de Amerikaan (en niet langer bij de EU-burgers). En dit zien onze leiders compleet over het hoofd ".

Kijk naar de blunders die alle landen slaan en van vrijheid of vrije markten is er  al lang geen sprake meer. De overheden zijn ver boven de limieten gegaan die hen grondwettelijk zijn toegestaan. Telkens wanneer we in naam van een of andere politieke theorie onze vrijheid afstaan, volgt er een ramp. Venezuela is daar een goed voorbeeld van.

myconos Nu het land zich in lock-down bevindt, worden 65% van de Griekse hotels met bankroet bedreigd . De Griekse toeristische industrie is ingestort als gevolg van de COVID-19 pandemie en is op weg om dit jaar 50% van zijn inkomsten te verliezen. The Hellenic Chamber of Hotels, een overkoepelende vakorganistie, waarschuwde dat een golf van faillissementen op komst is. 46,60% zal waarschijnlijk, 18,30% hoogstwaarschijnlijk failliet gaan.

In de USA staat ellenlange rijn aan te schuiven voor voedsel in New York, ellenlange rijen schuiven aan voor werkloosheidsuitkeringen. Vorige week steeg het aantal aanvragen voor een uitkering met nogmaals met 5 miljoen. Deze cijfers bewijzen dat economie ineenstort.

De Spaanse overheid pakt binnenkort uit met het basisinkomen (UBI). Spanje zal dit zo snel mogelijk doen om de gevolgen van het Corona op te vangen. Het wordt zo het eerste land in Europa dat met dit basisinkomen op lange termijn uitpakt.

In Europa wordt steeds vaker opgeroepen tot een solidaire Coronabelasting.  Belgische burgers mogen nu voor 100% zeker zijn dat ze onderworpen worden aan een VERMOGENS-belasting. Ook de kansen op een Meerwaardebelasting nemen met de dag toe.

Belangrijke Fundamentals:

"Het is tijd om te PANIKEREN en uw activa in veiligheid te brengen!"

Belangrijke Technicals:

 

© © Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.

Teneinde de lezers van de open/vrije secties in de mogelijkheid te stellen beter onze adviezen naar kwaliteit te schatten, vind je nu onderaan ELKE MAAND een LINK die je doorstuurt naar de vorige maand. Nu kan je al terug tot in december 2018...BOVENDIEN, als je klikt of FINANCIEEL NIEUWS (onderaan de maand naast Categories) kom je terecht op een pagina(s) die AL onze historische updates weergeven!

 


Donderdag/vrijdag, 16/17 april 2020 - Ben jij ook iemand die Fiat geld blijft verzamelen!? 


Bijgewerkte secties: Recessie bestendige(LOCG)-aandelen, Recessie bestendige
(houden-verkopen)-aandelen
, Olie aandelen,

“Dit gaat hier nooit gebeuren”. Mijn overheid gaat nooit failliet.  Mijn overheid zal NOOIT maar dan ook nooit een tweede ‘operatie Gutt’ toestaan. Mijn overheid zal nooit het goud van zijn burgers in beslag nemen. Het geld dat ik gebruik, zal nooit waardeloos worden. We zullen NOOIT hyperinflatie zien in mijn land… dit is wat we  "Normalcy Bias" noemen.

Normalcy bias, of normality bias, is de neiging van mensen te geloven dat dingen zullen functioneren in de toekomst zoals ze ook in het verleden hebben gefunctioneerd.  Daarom onderschatten ze zowel de waarschijnlijkheid van een ramp als de mogelijke gevolgen ervan. The normalcy bias, of normality bias, verwijst naar een mentale toestand waarin mensen terecht komen als ze geconfronteerd worden met een ramp. Het zorgt ervoor dat mensen zowel de mogelijkheid als de mogelijke gevolgen van een ramp onderschatten.

 Overheden kunnen wel falen! En Vadertje Staat zal je niet redden… Gebeurt nooit.  Integendeel, hij zal je laten bloeden zoveel hij kan, en zal hiervoor directe en indirecte belastingheffing (inflatie) gebruiken. Weet dat Amerikaanse Dollars nu zelfs  door Junk Obligaties gegarandeerd worden! 

CORONA is duidelijk politiek van aard en Orwelliaans 1984. De getallen ondersteunen deze paniek niet, ze zijn minder dan de jaarlijkse griepgolf. Toegegeven, ze stijgen nu in de US maar dat komt Screen Shot 2020 04 16 at 8.06.41 AMdoor de massale fraude die daar gaande is dankzij de American Medical Association. Je zou haast denken dat het sterftecijfer 50% is, zoals ten tijde van de Zwarte Dood! Alle nieuwszenders die tegen Trump zijn, prediken in harmonie dat alles "locked down" moet blijven totdat een vaccin gevonden is. Iets wat niet beschikbaar zal zijn tot NA de verkiezingen. Hetzelfde gebeurt er in Europa. Het is zo erg dat de Media maken de burgers ziek met hun Corona-gezeik. Terwijl de Politiekers kibbelen over wat wanneer wel en niet open mag en of er straks het dragen van mondmaskers verplicht is, wordt wat rest van de economie en het productie-apparaat gewoon afgeslacht.

De Mainstream Media bedelven ons onder hun Corona nieuws alsof er na vandaag geen morgen is.  België is een Orwell-1984 politiestaat geworden. Zo worden Universiteit's professoren die hun studenten online lesgeven, 's avonds laat thuis door een team politieagenten (6 - 10) overvallen. Hetzelfde gebeurde net voor middernacht bij een familie die een Harry Potter film zat te kijken. Een ouder echtpaar dat op een bankje in het park even zat uit te rusten, kreeg een boete van €500,- en in sommige delen van het land is fietsen niet toegestaan eens de temperatuur boven de 20 graden komt! Intussen vlucht de politie gewoon weg bij elk incident in Brussel. De laatste keer, was de paniek dermate groot dat de politie agent zijn dienstwapen achter liet.

Alhoewel er in de USA de Corona een pak minder problemen veroorzaakt, wordt de situatie door de Westerse Media opgeblazen en helemaal overdreven afgeschilderd. De realiteit is dat er per 1.000 Amerikanen minder besmettingen en doden zijn dan in Europa. Wellicht omdat er in de USA minder Ministers van Gezondheid zijn. 

"Het enige dat zich sneller verspreidt dan het Corona virus, is de economische onwetendheid van het publiek." 

Goud stijgt richting de $1,800 tijdens Massale Geldontwaarding. Wat er hier gebeurt, is dat de Fed zijn balans aan het verruimen is.  Elke andere centrale bank in de wereld doet trouwens hetzelfde. Wat we hier zien, is een massale geldontwaarding op de lange termijn. Dit is de belangrijkste reden dat goud hoger staat. Tijdens de komende weken of maanden zal $-Goud waarschijnlijk de top die we in 2011 zagen, breken. (voor goud uitgedrukt in andere valuta is deze top al doorbroken).

De goud- en zilver prijzen stijgen verder en hoger terwijl de Fed en de centrale banken bezig blijven de wereldwijde economie en het financiële systeem overeind te houden nadat deze een enorme hartaanval te verwerken hebben gekregen. De goudprijs sprong naar $1,750 terwijl zilver terug is op $16. Vraag naar fysiek goud en zilver bullion blijft hoog terwijl het aanbod van munten en baren beperkt blijft.

Belangrijke Fundamentals:

 • Let erop dat u in de niet al te nabije toekomst waarschijnlijk niet eens 3 eieren zal kunnen kopen voor uw totale portfolio.
 • Hou er erg in dat tijdens de laatste crisis u een wolkenkrabber of een hele straat kon kopen voor een paar gouden munten.
 • We adviseren nogmaals om tijdens de komende correctie van de aandelenmarkten ..klik hier om verder te lezen.
 • Nogmaals adviseren we u om uw fysiek goud en zilver buiten politiek bereik te houden en op te slaan..klik hier om verder te lezen.
 • Ruwe olie moet stijgen door wat er met de ..klik hier om verder te lezen.
 • De verkopen van vastgoed zijn in België en Europa in een vrije val geraakt.

Belangrijke Technicals:

 • Degenen die de miners gekocht hebben tijdens de Corona-paniek hebben hun geld zien verdubbelen.....klik hier om verder te lezen.
 • Tot dusver was de bodem van deze correctie markt op 23 Maart met een sluiting van de Dow Jones op een verlies van -37.09%. Dat is alweer een 40% claw back van het laatste all time high van 12 Februari. Historisch gezien is een verlies van 37.09% een groot verlies, een die zelf heel goed de bodem van een bear markt kan zijn.

© © Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Woensdag 15 april 2020 - Wie goudmijnaandelen kocht tijdens de Corona paniek kon zijn geld verdubbelen!


Bijgewerkte secties: Royalties, Majors, Goud vs Mijnbouwaandelen & SP500, Juniors, ,

Faillissementen komen ten goede aan de klanten, bedrijven profiteren van bailouts. De manier waarop de overheid reageert op dit Coronavirus (hoax?!) zal meer schade aanrichten dan het Coronavirus zelf. Politici gebruiken de Coronapaniek om hun macht uit te breiden. Om meer  COMMUNISME te brengen en MINDER PERSOONLIJKE VRIJHEID.

"Geef aan de politici de Sahara in beheer en binnen 5 jaar is er GEEN korrel zand meer te vinden!"

Belangrijke Fundamentals:

 Belangrijke Technicals:

© © Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag/dinsdag 13/14 april 2020 -  In 1972 kocht ik American Golden Eagles aan $50!


Bijgewerkte secties: Vermogensallocatie, Can$-Goud & Can$/$/€, £-Goud & £/$/€, 
Kr-Goud & Kr/$/€, Aussie-Goud & Aussie/$/€, ¥-Goud & ¥/$/€, R-Goud & R/$/€,
Indices in echt geld (goud),

In 1972 kocht ik American Golden Eagles en Krugerrands aan $50!...Vandaag verkopen die aan +$1,700. Hebt u er onlangs gekocht? Indien niet, WAAROM koopt u geen Silver Eagles aan $20?

Een hyperinflatoire depressie is altijd het einde van de grootste finananciële zeepbel uit de geschiedenis. En deze keer zal ze wereldwijd zijn. Hyperinflatie zal zich van land tot land verspreiden zoals het Coronavirus. Ze kan overal beginnen, maar de kans is het grootst in landen als de VS of de EU. Andere landen als Japan en en de overige ontwikkelde landen zullen snel volgen.Weinigen zullen gespaard blijven. 

"Juni Goud: $1752.80 - Yep, de idioten van het Gold Cartel staan met DE MOND VOL TANDEN! ... Slechts weinigen hebben het begrepen!"

Zelfs de Bank of England heeft gekozen voor de hyperinflatoire aanpak...zoals de FED en de ECB (ging juist akkoord met €540 miljard helicoptergeld). Twijfel er niet aan dat ze het teveel aan overbodig fiat geld NOOIT zal opdweilen. Maar dat hoeft ook niet, het systeem zal zichzelf opblazen. Want zo gebeurt het altijd.

De Federal Reserve kondigde aan Junk Bonds en Junk ETFs te zullen opkopen, samen met de maandelijkse aankopen van U.S. Treasuries en Mortgage-Backed Securities. De vraag naar goud en zilver zal alleen maar stijgen. Wees dus voorbereid op een tekort aan beschikbare edelmetalen. Dat tekort zal in de komende weken en maanden alleen maar toenemen.

Jaagt u ook op FIAT GELD (FOOLS MONEY)? Geld is een grondstof en de prijs ervan wordt gevormd in functie van vraag en aanbod. Een echte prijs is er echter niet meer sinds we in een vals financieel systeem leven met vals geld en valse markten. Door constante manipulatie en interventie van de centrale banken kunnen deze samen met enkele medeplichtigen de meeste markten en prijzen naar hun hand zetten. 

De huidige prijs van het geld weerspiegelt noch de risico's noch de vraag. Wat we zien, is het resultaat van kwaadaardige manipulatie door de overheden en door hun bazen de centrale banken. Zoals alle valse markten, zal dit op een catastrofe uitlopen.

Het geld van vandaag is alleen de DIGITALE TEKENS in de computer van uw bank waard, samen met de inkt en het papier waarop het is gedrukt. Corona wordt gebruikt voor de CREATIE van MILJARDEN aan waardeloos geld dat uit de lucht wordt geplukt. Bedoeling is om de instorting van het Ponzi-geldsysteem te voorkomen.

ANGST is een machtig wapen. Vooral wanneer daarbij EMOTIE en PANIEK betrokken zijn. Hoe dan ook, geld is niet altijd geld en er komt altijd miserie met geld dat uit de lucht wordt geplukt. 95% van de mensen hebben er GEEN IDEE van wat ECHT GELD is en zij dreigen al hun geld te verliezen. Financiële websites proberen zo veel mogelijk lezers aan te trekken door onzin over fake geld aan te bieden.

Belangrijke Fundamentals:

Belangrijke Technicals:

De Corona-crisis is HET INSTRUMENT BIJ UITSTEK om de EU-zone uit elkaar te breken (The Dulles brothers - over the CIA)...en om nog enkele andere heel belangrijke dingen door de keel van de burgers te rammen (wat komen we de komende weken en maanden te weten) Jammer genoeg werd deze video OFF-LINE gehaald. De WAARHEID mag duidelijk niet geweten zijn. Dit is/was de link. Video terug opgevist op YouTube...geen idee hoe lang die beschikbaar blijft eer de censuur ingrijpt.

Intussen heeft de EU-top een €540 miljard plan goedgekeurd...digitaal waardeloos helicoptergeld dat de Euro in hyperinflatie zal zenden.

  © Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Donderdag/Vrijdag  9/10 april 2020 - Er is een enorme economische aardbeving in de maak.

Bijgewerkte secties: $-Goud, Zilver, Dollar, Rupee-Goud, Yuan-Goud, Swiss-Goud & Swiss/$/€

Er is een enorme economische aardbeving in de maak. In de komende weken en maanden zullen verschillende grote Europese landen een bailout en steunmaatregelen aanvragen. Die zullen veel groter zijn dan Europa ooit heeft gezien. Geen enkel land, centrale bank of instelling zal die hulp echter kunnen geven.

In Spanje, dat recent Italië heeft vervangen als epicentrum van het coronavirus in Europa, heeft premier Pedro Sánchez €200 miljard toegezegd (20% van het BBP van het land) toegezegd om de economische en sociale gevolgen van de pandemie op te vangen. Sánchez rekent op financiële hulp van Europa.

De regering van Argentina heeft de betaling van $ 10,000 miljoen schulden in dollar volgens de Argentijnse wet uitgesteld tot het einde van dit jaar.

Geschat wordt dat 175 miljoen Amerikanen deze of volgende week stimuluschecks zullen krijgen. Larry Kudlow, directeur van de U.S. National Economic Counci, heeft dit verklaard. De betaling van $1,200 plus bijkomend $500 per kind moet Amerikanen ondersteunen die hun job zijn verloren of die minder werk hebben. Grote delen van het land liggen plat als gevolg van het corona-virus.

De beurzen mogen koers-winstverhoudingen van 18-20 vergeten. Ook het inkopen van aandelen met geleend geld is verleden tjid. Positief is dat de FED & de ECB weldra aandelen zullen kopen, zoals Japan en Zwitserland dat al doen. Vergelijk het met wat Napoleon deed toen hij het kerkelijk vastgoed aansloeg en het gebruikte om de Assignaten verkocht te krijgen. Om één of andere reden weigert DE MASSA te begrijpen dat Fiat Geld niet werkt. Vergelijk het met Monopoly...u wint, maar wordt er niet rijker van.

De FED blijft zijn balans uitbreiden alsof er geen morgen is. In 2000 bedroeg de waarde van die balans bijna $bn1000. Vandaag is dat bijna $bn 6,000 en het bedrag blijft maar stijgen. De creatie van nieuw fiat geld begon vorig jaar (2019).

Meer helicoptergeld ook in Europa: Duitsland betaalt 60%-67% van de weddes van de 2.15m arbeiders die minder werk hebben – wat 10 miljard euro per jaar kost. Inmiddels blijft de Europese EU-Maffia praten hoe ze de impact in de Post-Corona-era kunnen beperken.

FED balance sheet 2020 04 04

De rente zou moeten STIJGEN als de SCHULDEN stijgen, maar het omgekeerde gebeurt. De rente is gedaald van 20% in 1981 tot bijna 0% vandaag. In dezelfde tijdspanne zijn SCHULDEN gestegen van $11 triljoen tot $265 triljoen. Dit is niet houdbaar....

fed funds and debt 2020

Belangrijke Fundamentals:

Belangrijke Technicals:

  © Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Woensdag, 8 april, 2020 - DIT IS GEEN REPETITIE... NEE, DIT IS VOOR ECHT !!


Bijgewerkte secties: Bio-Pharma,

Dit gaat niet alleen over Big-Pharma, maar ook over het feit dat overheden tegenwoordig worden gerund door PARASIETEN in plaats van door PRODUCERS.  Hoe weet hij dat? Dr. Anthony Fauci, de topspecialist van de Amerikaanse regering wat besmettelijke ziekten betreft, waarschuwde begin 2017 voor een verrassende uitbraak tijdens de Trump periode. Hij zei destijds dat er meer moest gedaan worden om op een pandemie voorbereid te zijn.

"DIT IS GEEN REPETITIE... NEE, DIT IS VOOR ECHT !! Dit is voor echt en een LAATSTE oproep voor diegenen die hun spaargeld veilig willen stellen. Of men het zich realiseert of niet, we zitten nu in een "depressie".

corona vaccinDe economische cijfers van april zullen verschrikkelijk zijn. De verwachting is een werkloosheidspercentage van 40% en een daling van het BBP met 35%. De S&P500 winstcijfers zullen crashen. De verkoop van onroerend goed is aan het crashen en dat geldt ook voor de prijs van onroerend goed. Zelfs tegen deze lage rente zullen mensen geen geld lenen om een huis te kopen. En door de crisis zullen velen gedwongen worden te verkopen.

Wist je dat de Junk Bond-markt GESLOTEN is? Wist u dat de FED nu niet alleen bedrijfsobligaties op de secundaire maar ook op de primaire markt koopt !?

Het kopen van bedrijfsobligaties op de primaire markt betekent dat de Fed dit gebruikt om extra geld te CREËREN. Ze kopen de obligaties tegen meer gedrukt geld. [zo creëren centrale banken geld] Weet dat de ECB, BoJ, Zwitserse Centrale Bank en BoE precies hetzelfde doen. We zijn op het punt gekomen dat de centrale banken alles zullen kopen wat nodig is.

Vanwege Corona zal het Amerikaanse tekort in 2020 20% van het BBP bedragen. Dat is dramatisch. We verwachten dat ook in andere landen, Engeland, Japan, de EU, ... de tekorten zullen stijgen.

Interestvoeten zijn nul en / of bijna nul en negatief. Daarom hebben centrale banken maar één manier om te proberen het systeem in leven te houden en dat is door meer geld te drukken. [en als ze meer geld drukken, zullen de aandelenmarkten stijgen - maar er is een addertje onder het gras]

De wereldeconomie en het financiële systeem dansen op het scherp van de snede. Bijzondere situaties vragen om speciale maatregelen van de overheid (en) en deze maatregelen zullen gevolgen hebben voor uw spaargeld. Degenen die NU niet beginnen met de voorbereiding, zullen een groot deel van hun spaargeld en koopkracht verliezen.

De regering zal zoveel socialistische plannen maken dat het decennia kan duren om uit deze crisis te geraken. In de meeste landen wordt een sloophamer beleid toegepast. De kosten hiervan zullen fenomenaal zijn. Hierdoor vernietigen de politici de middenklasse en de economie van hun land. Omdat de maatregelen van de centrale overheid niet vooraf gepland zijn en omdat niemand weet wat ze doen, zullen de kosten enorm, catastrofaal zijn.

Ken je Executive Order 6102 !?

 • In 1933 ondertekende president Franklin D. Roosevelt “Executive order 6102" waarin het oppotten van gouden munten, goud en goudcertificaten werd verboden.
 • Ben je echt zo NAÏEF om te geloven dat dit niet nog een keer zal gebeuren? Ben je echt bereid het risico te nemen? Denk je niet dat het beter en veiliger is om je GOUD & ZILVER buiten politieke bereik te houden?
 • Goldonomic weet HOE te kopen / verkopen en WAAR u uw Goud en Zilver op een veilige manier kunt bewaren. Dankzij onze conciërge service, zijn we er zo goed in dat het eigenlijk gemakkelijker en veiliger is dan het kopen en verkopen van de metalen die je thuis bewaart.

Meer voor abonnees:

Na de 'lockdown' kan men 'kapitaalcontroles' verwachten. Let op: politici vragen al om een speciale Corona-belasting van minimaal 10%. Met FATCA en CRS weten overheden precies hoeveel u op uw bank- en effectenrekeningen heeft staan (tenzij u natuurlijk de juiste voorzorgsmaatregelen hebt genomen) en als gevolg daarvan is het extreem gemakkelijk geworden om u te belasten. Weinig mensen weten dat tijdens de Grote Depressie van de jaren dertig het belastingtarief tot wel 90% werd opgedreven.

Belangrijke Technicals & Fundamentals:

Dit verwachten we in de komende 12 tot 24 maanden te gebeuren:

..klik hier om meer te lezen.

 © Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Maandag/dinsdag 6/7 april 2020 - Hoe kapitalistischer een land is, hoe meer welvaart, hoe meer socialisme, des te meer armoede!


Bijgewerkte secties: Wereldbeursindexen, Beleggingspiramide, ruwe olie,

We hebben de recessie en 9/11 meegemaakt. Wat we met deze daling zien, is eigenlijk erger dan beide gebeurtenissen. Bijna 10 miljoen mensen hebben werkloosheidsuitkeringen aangevraagd sinds de coronavirus pandemie halverwege maart de Amerikaanse economie begon te treffen.

Toch is dit nog maar het begin. De economen van Goldman Sachs voorspellen in april nog eens 18 miljoen extra aanvragen, wat wijst op een 'officieel' werkloosheidspercentage van 12,5%. (Zie Shadow stats. voor echte cijfers).

Meer helikoptergeld. Om de crisis een halt toe te roepen, heeft de Amerikaanse regering groen licht gegeven voor cheques van $ 1.200 voor individuen en $ 2.400 voor koppels die de komende weken moeten worden verzonden. In Europa heeft de EU 100 miljard EU-Corona-obligaties goedgekeurd.

Markten corrigeren altijd via marktmechanismen. De schok van de lock down door het coronavirus deint nog verder door de energiemarkten, maar dat is niet de reden waarom Saoedi-Arabië er nu voor heeft gekozen om een prijzenoorlog te beginnen met Rusland en de Amerikaanse Frackers. Ze zijn veel meer bezorgd over het feit dat de groei van de vraag naar olie door de depressie vertraagt, zo niet krimpt. Dat levert zware problemen op voor landen waarvan hun hele bestaan berust op de olie-export.

Papieren olie-contracten worden massaal geshort op de future markten.

Niet enkel omdat er een olieoorlog tussen Rusland, de Saudi's en de VS is, maar waarschijnlijk ook omdat sommige partijen voorkennis hadden over de corona en wisten wat de impact zou zijn. Ook worden frackers gedwongen om te verkopen op de futures markt door de banken die hun krediet geven. Eveneens begonnen olie-bedrijven bij het begin van de corona-crisis de impact te voelen en hun olie op de futures markt te verkopen. Kwestie van langer aan een hogere prijs te kunnen verkopen. Merk op dat dit het financiële systeem extra gevaarlijk belast.

Als gevolg van het shorten daalde de prijs van papieren olie (etf's en futures) niet enkel onder de marginale exploitatiekost van fracking ($ 70- $ 80), maar ook onder de kosten van klassieke olie-exploitatie ($ 40).

De olieprijzen stegen afgelopen donderdagochtend nadat de Amerikaanse president Donald Trump zei dat hij sprak met de Saoedische kroonprins, en hoopte en verwachtte dat Saoedi-Arabië en Rusland "de productie met ongeveer 10 miljoen vaten en mogelijk aanzienlijk meer zouden verminderen", waardoor de olieprijzen omhoog gingen met 20%. Dit laat zien hoe gevaarlijk ondergewaardeerd en oververkocht de prijs van ruwe olie is. Zie het gedeelte voor Abonnees i.v.m. ruwe olie en olieaandelen voor meer.

OPEC-spoedzitting gepland voor 9 april.

Het is uiterst belangrijk om de (hopelijk) komende tijdspanne te gebruiken om uw activa opnieuw te ordenen en alles te doen om te voorkomen dat deze in beslag worden genomen of worden vernietigd door (hyper) inflatie. In deze moeilijke tijden moeten mensen leren omgaan met de nieuwe realiteit! Wie zich niet aanpast, zal moeite hebben om de vrijwel non-stop stormen te overleven die de wereld de komende jaren zal meemaken. De abrupte neergang van de wereldeconomie, getriggered maar niet veroorzaakt door het coronavirus, kwam als een donderslag bij heldere hemel. Daardoor zijn de meeste mensen verlamd en zullen ze hulpeloos ten onder gaan als de wereld 100 jaar wanbeheer en excessen afwikkelt, voornamelijk veroorzaakt door bankiers, zowel centrale als commerciële.

Enkele vaststellingen:

 • Het is onjuist om te zeggen dat goud geen return opleverd en dat je er niet van kan eten. Het betaalt geen dividend. Maar vandaag kunnen al diegenen die goud kochten voor $ 250, voor $1000,... al een deel verkopen met een mooie winst indien nodig en ervan leven.
 • Vastgoed is een markt met een hoge hefboomwerking die wordt ondersteund door hypotheken ... als hypotheken instorten, zal vastgoed dat ook doen.
 • Er bestaat al digitaal geld. Bankdeposito's zijn digitaal geld. Centrale bankiers vinden dus niets uit!
 • Poetin vraagt voor een belasting van 15% op offshore-fondsen als onderdeel van het plan om de Russische economie te stabiliseren.
 • In Duitsland roepen politici op om een vermogensbelasting van minimum 10% te heffen ter verlichting voor het Duitse volk.

Belangrijke fundamentals:

 • Corona verlaagt de gemiddelde omzet van de meeste bedrijven met 1/3. De Middenstand wordt gewoon afgeslacht.
 • Goud- en zilvermijnen zijn gesloten of worden gesloten vanwege de Corona, waardoor het aanbod afneemt.
 • Omdat het Ministerie van Volksgezondheid van Mexico een Executive Order uitvaardigde voor de onmiddellijke opschorting van niet-essentiële activiteiten tot 30 april, is de mijnbouwindustrie in het land nu abrupt gestopt. De mijnbouw hoopte op een vrijstelling van de Executive Order, maar kreeg die niet. Bedrijven staken nu dus de productie en zetten hun mijnen op zorg en onderhoud.
 • De goudmarkt in New York ondervindt een historische druk, aangezien de wereldwijde pandemie de fysieke handelsroutes doet blokkeren en op hetzelfde moment investeerders het metaal zien als een veilige haven. Vraag is of er in New York genoeg goud beschikbaar zal zijn om te leveren tegen futures-contracten die op de Comex in New York worden verhandeld, met het sluiten van metaalraffinaderijen en inspanningen om de vliegtuigen tegen te houden om het virus te stoppen. Maandag bedroeg de open interest in goudcontracten voor april 195.604 contracten, wat overeenkomt met 19,6 miljoen ounces. De totale leverbare voorraden in Comex-magazijnen waren 8,7 miljoen ounces.
 • "Dit is iets dat we nog nooit in een generatie hebben gezien, omdat edelmetaal-raffinaderijen nooit moesten sluiten - niet in oorlog, niet in de grote financiële crisis, niet tijdens natuurrampen". De bezorgdheid over het aanbod en de stormloop op goudaankopen hebben de futures in New York doen omhoog schieten naar de hoogste premie boven spotgoud in Londen in decennia. Dit toont aan hoe wanhopig investeerders een veilige haven proberen te vinden te midden van het tumult op de markt veroorzaakt door het virus. Het verschil tussen fysiek en papier in New York-Londen was enorm: $ 200 per oz. op goud en $ 10 per oz. op zilver. De laatste keer was in de jaren tachtig toen de gebroeders Hunt probeerden de zilvermarkt klem te zettten en gouden futures naar een hoogtepunt van 850$ per ounce stuurden, een record dat 25 jaar lang niet werd overtroffen.
 • Het virus heeft de wereldwijde productieketen voor edelmetalen op zijn kop gezet. Metaalraffinaderijen in Europa worden gedwongen gesloten. Gewoonlijk zouden banken en handelaren voorraden van andere locaties naar New York verzenden als reactie op zo'n grote Comex-premie over de spotmarkt in Londen. Maar vanwege de uitbraak waren sommigen terughoudend om te profiteren van de arbitrage, uit schrik dat vluchten en vrachtwagenleveringen zouden worden geannuleerd en hun voorraden zouden vastzitten, volgens een senior handelaar, die vroeg om niet te worden geïdentificeerd omdat de informatie niet openbaar is...klik hier om meer te lezen.

Belangrijke technicals:

 © Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Donderdag/vrijdag 2/3 april 2020 - Zijn de financiële markten in een Corona-winterslaap aan het vallen?!


Bijgewerkte secties: Wereldbeursindexen,

bull bear artist smallDe extreme volatiliteit van de afgelopen 3 weken heeft een climax bereikt. De grote vraag is of de hausse gedaan is? Ondanks alle gloom en doom, is het antwoord NEEN – dit is nog steeds een bull market. We bevinden ons midden in een volatiele correctie die een deel wegneemt van de erg lange seculaire stijging die 11 jaar geleden is begonnen. Dit proces vergt tijd. De laatste twee keer dat de S&P 500 meer dan 20% verloor was in 2011 en 2018, toen deden zich koopkansen voor want er volgde een haussemarkt.

Het zal geduld en stalen zenuwen vergen om deze correctie te overleven. Verwacht geen snelle trendommekeer. Na een correctie van dit formaat duurt het een tjidje alvorens de bodem is afgewerkt. Houd rekening  met forse stijgingen en dalingen alvorens we terug een NORMALE markt zullen krijgen. [uitgedrukt in echt geld of goud zullen de beurskoersen echter blijven dalenl!]

De snelle terugval van de economische activiteiten als gevolg van het coronavirus en de neerwaartse druk op sommige cycli op lange termijn maken het zeer onwaarschijnlijk dat er een korte “V” bodem komt gevolgd door een snel herstel. We verwachten nog steeds een verlengde “A-B-C, down-up-down” correctie met mogelijk een verlengd herstel zoals na de crash van 1987.

"De wereld bevindt zich in een financiële crisis, maar het ergste moet nog komen. De globale besmetting zal zich verspreiden, maar de crisis zal uitlopen op een FINANCIELE STORM waar weinigen op voorbereid zijn."

De echte inflatie bevindt zich dicht bij 10%. Of met andere woorden: de markten staan waar ze staan omdat de centrale banken de prijzen controleren. Maar NU verliest de FED/ECB de controle over de financiële activa. Dat betekent dat de huidige rentevoet zich moet bewegen in de richting van de ECHTE rentevoet vandaag van 10%.

stock is up a quarter

De beleggers hebben tot dusver meer aandacht gehad voor de koerswinsten gerealiseerd dankzij de dalende rentevoeten dan van de dalende toekomstige returns. Lage rentevoeten geven momenteel goede rendementen op activa, maar in feite zijn dat gewoon toekomstige rendementen die naar het heden zjin verschoven. De toekomstige returns zullen dus lager zijn. Dit is één van de redenen WAAROM Entrepreneurs misleid worden door de creatie van fiat geld.

actual and future interest rates 

 • Verwacht niet dat de markten steeds zullen open  blijven. Dit zal niet het geval zijn.
 • Verwacht niet dat markten, beurzen en brokers solvabel en operationeel zullen blijven. Dit zal niet het geval zijn.
 • Verwacht niet dat de banken open en solvabel zullen bljven. Dit zal niet het het geval zijn!
 • Verwacht niet dat uw spaargeld op simpele aanvraag beschikbaar zal blijven. Dit zal niet het geval zijn.
 • Verwacht niet dat papieren geld onder uw matras een oplossing biedt. Dit zal niet het geval zijn.

Belangrijke Fundamentals:

 • Ook de mijnbouwaandelen zullen met de realiteit geconfronteerd worden. Goudmijnen verlagen allen hun productie objectieven voor 2020...het aanbod daalt met 1/3de tot 1/5de. We krijgen een liquiditeitscrisis bij de raffineerders. Goudmijnen en raffineerders sluiten. De premie voor fysiek goud/zilver bedragen 5% - 10%-20% . De echte prijs is niet de prijs die u op uw scherm ziet. De echte prijs is die waar de mensen aan proberen te kopen.
 • Banken ..klik hier om meer te lezen.
 • Soms bewegen de U.S. Dollar en goud in dezelfde richting. Deze trend, die vooral optreedt in periodes van financiële stress, is zeer gevaarlijk.
 • Alle pionnen voor een grote depressie staan op de juiste plaats.
   
..klik hier om meer te lezen. ..klik hier om meer te lezen.
purchasing power in gold jan 2020 Exponentieel creatie van geld. Bedrijven, landen en consumenten zitten tot over de oren in de schulden. De rentevoeten hebben een bodem bereikt en de koopkracht is laag;  Vanwege het Coronavirus zullen de prijzen van consumentengoederen sterk stijgen. U zal begrijpen dat alle momenten voor een hyperinflatoire depressie vervuld zijn.

Belangrijke Technicals:

 © Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Woensdag 1 april 2020 - De grote hyperinflatoire depressie van de 21ste eeuw is er!!!


Bijgewerkte Secties:  ,

Dit is geen aprilgrap. De grote hyperinflatoire depressie van de 21ste eeuw is hier. Weinig mensen realiseren zich dat de Corona-crisis de katalysator van hyperinflatie kan zijn.

Wanneer de staatskas leeg is, zullen de overheden hun onderdanen altijd BEDRIEGEN, BELIEGEN, BESTELEN en FOLTEREN.  Deze keer zal dat niet anders zjin. De politici zullen het geld bij de burgers gaan zoeken. Dit keer zal het zelfs nog erger zijn. De South Sea Company is een uitstekend voorbeeld van hoe ver de overheden durven te gaan om te kunnen overleven. De cartoons hier beneden leggen uit wat de South Sea Bubble was, hoe ze kon ontstaan en hoe het verhaal is afgelopen...

De South Sea Company verklaart  WAAROM het onmogelijk zichzelf uit de schulden te werken door geld te drukken. 

Belangrijke Fundamentals: Gold price model ..klik hier om meer te lezen.

Belangrijke Technicals:  ..klik hier om meer te lezen.

 © Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic

KLIK HIER VOOR MAART 2020

 

Categories: Financieel Nieuws

Twitter