Hoe Abonneren?

 

Eerlijk Advies »

De Grote Depressie van de 21st eeuw...

Internationaal PERSOONLIJK ADVIES verstrekt door experten met +45 jaar ervaring: krijg toegang tot +500 pagina's met onafhankelijk financieel advies (dagelijkse updates)!

Dit krijg je »

 1. Toegang tot dagelijks financieel nieuws en updates.
 2. Toegang tot de volledige site, een + 500 pagina's levend boek.
 3. Ontvang belangrijke email alerts en breaking news.
 4. Persoonlijke email consultaties en coaching. (beperkt)
 5. Gratis analyse van uw portefeuille & vermogen (beperkt)
 6. Ons advies is PERSOONLIJK, EERLIJK, ONAFHANKELIJK.
 7. Wij vertellen ook WAT en HOE je het moet doen en begeleiden je.
 • euro gold for 1 house 2021 slide
 • sWEIMAR GOLD 2022.jpg
 • FEC ECB.png
 • vault nl.png
 • fools gold slide.png
 • Goldonomic
 • Goldonomic
 • Goldonomic
 • Goldonomic
 • Goldonomic
 • De Goldonomic site is er enkel voor ERNSTIGE beleggers. Alle advies wordt verstrekt door specialisten met Universitaire Diplomas (economie, financies, monetaire geschiedenis,...) met jaren ervaring.  Alle "wijsneuzen" en GOKKERS die korte termijn winsten (onmiddellijke bevrediging) nastreven zoeken best elders advies.                                                                             F.S.
 • Ben zeer trots dat ik deze stap heb gezet. Het voelt aan als het bezit van een waardevolle eigendom die me meer zekerheid en vrijheid geeft in mijn leven. Ik moet u hiervoor bedanken want zonder de coaching en het advies van het afgelopen jaar was ik daar nooit geraakt.

  P.L.

 • Goldonomic is een zeer relevante website! De website geeft een onafhankelijke en neutrale visie op financieel, economisch en geo-politiek vlak. Het is vooral iets voor fijnproevers die graag op voorhand de nodige voorbereidingen willen treffen in onzekere tijden. Een kwalitatieve service die doet wat van hen verwacht wordt.

 • Men kan nog steeds op een wettelijke manier fysiek goud veilig (en verzekerd) opslaan buiten het banksysteem en buiten politiek bereik. Wij weten hoe! Een bankrekening openen in het buitenland?....wij weten HOE en waar. Laat U vooral niet afschrikken door Overheids-propaganda. Een rekening openen in het buitenland is voorlopig nog steeds wettelijk!

  Goldonomic

 • Kapitaal-kontroles zijn een zekerheid - 2018 is "alles" in plaats. Kontroles (Int. fiscale uitwisseling) zijn er nu al. De Vermogens-Belasting wellicht ook. Vijf na twaalf om je schapen op een veilige plek te laten grazen...terwijl dit WETTELIJK nog mogelijk is...Wij weten hoe!

  KS

 • Centrale Bankiers slaan massaal Goud op vanwege de komende devaluatie van de Euro en de US-Dollar...Als centrale banken grote hoeveelheden GOUD kopen, waarom zou U dan ook maar voor een seconde de negatieve commentaren van de mainstream media en derde-knoops-gat analysten geloven?!

  JB

Gratis Nieuwsbrief

31
oktober
2018

ACTUALISATIE OCTOBER 2018

Wie van de komende Goud & Zilvergolf geen gebruik maakt, zal berooid achter blijven.

[Most Recent Quotes from www.kitco.com] [Most Recent Quotes from www.kitco.com]

 

Woensdag 31 oktober - We bevinden ons in een secular bull market en het zal nog 10 jaar duren alvorens die een piek bereikt.


Bijgewerkte secties: Wereldbeursindices(PF-charts) , 

We bevinden ons in een secular bull market en het zal nog 10 jaar duren alvorens die een piek bereikt. Het zou zelfs 2x zo lang kunnen duren.  Hoe dan ook worden secular bull markets af en toe afgewisseld met recessies en correcties op middellange termijn. Deze laatste bieden meestal koopkansen. 2018 zag de uptrend gebroken worden bij de S&P500, maar we mogen niet vergeten dat daar een impressionante en aanhoudende stijging aan voorafging in 2016 and 2017. Veel mensen vragen zich af of dit een medium-term correctie is dan wel een top. Er zijn waarschijnlijk echter belangrijke vragen die dienen gesteld te worden.  ..meer hierover bij Belangrijke technicals.

Zo werkt de economische machine uitgelegd in 30 minuten.

Belangrijke technicals: Dit is voor veel abonnees misschien wel één van de belangrijkste updates van dit jaar.

 • Indien de US dollar begint te verzwakken zou dit het perfect moment vormen voor de commerciële en bullion banken om de speculatieve posities van de hedge funds en de speculatieve short posities op de goud- en zilvermarkt de keel dicht te knijpen.
 • Aandelen zijn op zoek naar een bodem - de goudprijs is opwaarts gericht!
 • We bevinden ons in een secular bull market en het zal nog 10 jaar duren alvorens die een piek bereikt. Het zou zelfs 2x zo lang kunnen duren. De PF-chart voor de SP500 is een voorbeeld van wat we in de komende weken en maanden mogen verwachten. Belangrijk is de SECULAR UPTREND lijn, het feit dat de index door de top van het opwaarts gericht kanaal is gebroken en het KOOPNIVEAU op de bodem van de secular uptrend lijn. PF-charts voor andere beurzen wijzen echter op andere negatieve patronen.[zie sectie] Noteer dat the Dow Industrials Transportation Index, COMQ, World Index (DJW) enzovoort gelijkaardige patronen te zien geven als de SP500 hier beneden..Belangrijk: de indices MOETEN onder de steunniveaus dalen om de BEARISH TARGETS te doen gelden! In geval die steunniveaus niet doorbroken worden, verwachten we dat de markten vanaf de huidige niveaus zullen opveren.

SPX targetjan18

Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Dinsdag 30 oktober 2018 - Vergeet niet hier beneden te kijken!


Bijgewerkte secties: US-Dollar, 

Vergeet niet te kijken naar de Wereldbeursindices waar duidelijk het potentieel van de berenmarkten te zien is. We hebben targets voor elke individuele markt. Verkoop die beurzen waar de STOP LOSS werd doorbroken. !

De volgende financiële crisis zal ons richting socialisme voeren.

De wereldbeurzen zijn nu al 5 weken op rji lager, waarbij het verlies iets minder dan $9.000 miljard bedraagt - dat is de grootste en snelste daling sinds Lehman… (ongeveer $8.200 miljard op de wereldbeurzen)....

Belangrijke fundamentals:

 • We zijn in een kritische fase beland voor $COMPQ. De daling naar het recent dieptepunt bedraagt nu -13% (op 20 dagen tot dusver). De prijs is bovendien uit een opwaarts gericht kanaal van 3 jaar gevallen. Zodoende heeft zich een complete distributieformatie gevormd.
 • Wat kunnen we concluderen uit de huidige omstandigheden? De daling met de huidige volatiliteit en volumes geeft aan dat er een groot aanbod is voor de $COMPQ. We moeten vermelden dat de institutionele beleggers al voor de huidige dalingsfase aan de verkoopzijde stonden.
 • Op een bepaald moment zullen de beleggers opnieuw waarde zien en zodoende beginnen te kopen. Dat wordt de verkoopclimax genoemd. Een nieuwe uptrend zal hoe dan ook voorafgegaan worden door het neerzetten van een bodem en dat zal tijd vergen. Volgens de PF chart bedraagt het neerwaarts potentieel voor de COMPQ 6.800 tot 6.200.

Belangrijke technicals:

 • Deze zijn onze berekende bearish targets voor de Composite Index. Zie charts hieronder.
 • Kijk ook naar de PF-Charts van de BEDOW (Belgische Dow) en Wereldindex (DJW) in de sectie wereldbeursindices. De Bedow is uit een gigantische top distributieformatie gevallen.
   

  COMPQ LT

Screen Shot 2018 10 29 at 5.03.38 PM

Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Maandag 29 oktober 2018 - De Mid-Term-Elections van 6 november zijn nu vlakbij...


Updated Sections: Recessiebestendige aandelen,

De wet van de communicerende vaten beginnen te spelen: de Dow duikt met 3 cijfers omlaag, de S&P 500 gaat in correctiemodus en we beleven opnieuw een wilde dag op Wall Street. Wanneer de autoriteiten (centrale banken, regering) de ernst van de situatie inzien, zullen ze de geldkranen opnieuw wijdopen draaien. De beurskoersen zullen vervolgens weer beginnen te stijgen, maar de inflatie zal eveneens van de partij zijn.

Binnenkort zullen we allemaal miljardairs zijn. Middenlange en lange termijn is het grootste gevaar NIET een beurscrash, maar de massieve BAIL-IN. Of legale diefstal door de overheid. Binnenkort zullen we allemaal MILJARDAIRS zijn...maar dan wel met geld waar we nauwelijks iets voor zullen kopen. Voorbeelden zijn er genoeg: Zimbabwe, Argentina, Venezuela,..Wie denkt dat dit soort ellende alleen landen als Venezuela kan overkomen, moet maar eens een goed geschiedenisboek in handen nemen. Na World War II waren Venezuela and Argentina bij de RUKSTE landen van de wereld. Op een halve eeuw tijd zijn deze landen teruggevallen van de hoogste levensstandaard naar de grootst mogelijke miserie. En dat met dank aan hun democratische leiders.

Een gelijkaardig patroon vinden we ook in België terug. Onder Leopold I en Leopold II was het land één van de rijkste van de wereld. Na de Industriële revolutie profiteerde Charleroi van het toegenomen gebruik van steenkool in de metaalnijverheid. Mensen van heel Europa werden aangetrokken door de economische mogelijkheden en de bevolking groeide in snel tempo. In die dagen was Charleroi "het shopping centrum" van de rijken. Vandaag is de stad één van de armsten van het land en een ROOD bolwerk. Op het einde van de 19de eeuw en het begin van de 20ste eeuw werden in het land verschillende wereldtenttoonstellingen georganiseerd. 1913 waren er in Brussel, Antwerpen en Luik wereldtentoonstellingen en Gent stond als volgende op de lijst. België zucht en kreunt nu onder een zeer hoge werkloosheidsgraad en wordt overspoeld door Noord-Afrikanen, arabieren en moslims.

Mis de update van morgen niet met heel wat BEARISH koersdoelen!

Bijgewerkte fundamentals:

 • De Footsie eindigde lager te midden van algemene beurszwakte vrijdag  – kanarie in de koolmijn!.

 • de beurzen kunnen blijven stijgen zolang als de centrale banken geld drukken....maar zullen onverbiddellijk naar omlaag komen als ze stoppen met drukken (zoals nu het geval is)
 • de markten zullen over het algemeen goed weerstand bieden tot na de Mid-Term Elections op 6 november
 • een bron van zorgen is dat de aandelen van banken en financials dalen terwijl de rentevoeten stijgen. We zijn op weg naar een nieuwe crisis als de kredieten afgesloten als de rente laag stond niet meer afbetaald kunnen worden als de rente stijgt en de gegeven waarborgen in waarde dalen.
 • het aanbod aan onverkochte nieuwe huizen is in de VS het grootste sinds januari 2009. De voorraden stijgen en de verkopen dalen, zodat het aantal blijft stjigen. De prijzen zullen dalen en dat zal ook in Canada en in Europa gebeuren.
 • ConocoPhillips klopte de prognoses met $1.36 per aandeel in het voorbije kwartaal of meer dan 8x de $0.16 van een jaar geleden. Conoco’s productie in de Permian, Eagle Ford en Bakken steeg met 48% tot 313,000 bpd. Deze cijfers bevestigen het vertrouwen in de schaalolie, waar de bedrijven moeten vechten om winstgevend te worden.
 • New York AG trekt ExxonMobil voor de rechter, het bedrijf wordt door de New York Attorney General beschuldigd van het bewust misleiden van de beleggers. De NY AG stelt dat het management systematisch het risico onderschat van de opwarming van de aarde. Exxon stelt dat de aanklacht elke grond mist.
 • De mijnbouwbedrijven maakten zwakke cijfers bekend en dat biedt een kans om aandelen bij te kopen. De prijzen voor goud en zilver stijgen, dus zullen de cijfers over het lopende kwartaal beter zijn.

Belangrijke technicals:

 • Ondanks een sterkere US-Dollar blijven goud en zilver in koers stijgen...en dat is een zeer positief signaal.
 • na de doorbraak boven $1,215 zal het goud snel doorbreken boven $1,300
 • de US-Dollar is OVERKOCHT en zal de komende dagen verzwakken en dat tot 6 november.

Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Vrijdag 26 oktober 2018 - De uitverkoop op de beurzen gaat verder. Goud en zilver gaan hoger. 


Bijgewerkte secties: US-Dollar, Wereldbeursindices, 

De Dow Jones Industrial Average heeft alle winsten van 2018 uitgevaagd. De S&P 500 verloor meer dan 3% en is nu negatief voor het jaar. In oktober daalde de index met bijna 9%, de ergste daling op maandbasis sinds februari 2009. De Nasdaq verloor woensdag het meest terrein, deze index daalde met ruim 4%. En dat was meteen de zwakste dag sinds 2011. Echt verontrustend is dat de verliezen blijven duren. De huidige sell-off gebeurt traag maar wel stabiel. Is de berenmarkt begonnen? Zijn we op weg naar een nieuwe crisis of recessie? Het is mogelijk. De FED heeft de rente in de huidige cyclus al 8x verhoogd. Historisch is het optrekken van de rente nooit goed geëindigd. De correctie is dus perfect verstaanbaar. De rente was te lang te laag en de koersen zijn te lang te veel gestegen. [zie onze charts in de sectie Wereldbeursindices voor Stop Levels]

De liquidatie van aandelenposities heeft de beleggers doen uitwijken naar veilige vluchthavens. Zodoende hebben de US dollar en goud & zilver daarvan geprofiteerd. De goudprijs steeg in oktober met 4% tot boven het niveau van $1200.

De bull market is niet voorbij zolang als de belangrijke STOP LOSSES niet gebroken!

BEAR MARKET INDICATOR 2018 09 05

Belangrijke fundamentals:

 • NOOIT vergeten dat aandelenkoersen stijgen in periodes van hyperinflatie en dat ze met 100,000% tot 300,000% of zelfs meer kunnen stijgen...alleen dekt die stijging de KOOPKRACHT niet. Dat doen alleen goud en zilver.
 • Belgische banken laten kopers van vastgoed toe om tot 125% van het aankoopbedrag te ontlenen!  Aleen IDIOTEN lenen 125% en alleen bandieten ontlenen een dergelijk bedrag. Die bandieten (de banken) weten verdomd goed dat in geval van crisis de deposito's zullen verdwijnen (bail-in) maar dat de SCHULDEN blijven!

Belangrijke technicals:

 • Wanneer onze Absolute STOP LOSSES standhouden, is er meer tijd nodig om de correctie af te maken. Het kan minstens tot eind oktober duren. De beurs heeft meer testen en de uitbouw van een stevige basis nodig alvorens upleg #5 kan beginnen.
 • We zijn dichtbij het moment dat onze charts van beursindices uitgedrukt in echt geld of goud belangrijk worden.  Deze gaan ons vertellen of we gewone aandelen mogen aanhouden dan wel of we ons beperken tot goud en zilver, energie en mijnbouwaandelen.
 • Onze abonnees waren tijdig gewaarschuwd voor de correctie. Onze PF-chart ziet er eerder vervelend uit. De abonnees die ons VERKOOPADVIES opvolgden (zie PF-charts in Wereldbeursindices) deden het goedl!

Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Donderdag 25 oktober 2018 -  De nieuwe Canadese bankregelgeving maakt dat uw bankdeposito's in gevaar zijn!


Bijgewerkte secties: , 

failing canadian banksDe nieuwe Canadese bankregelgeving maakt dat uw bankdeposito's in gevaar zijn (we weten immers allemaal hoe stiekem die Canadezen zijn, of niet soms?). Als de crisis het financieel systeem bijna wegvaagde, bleef één land gespaard van een bankencrisis en dat was Canada. De 5 grote Canadese banken ondervonden weinig hinder van de crisis en bleven winstgevend.  Althans, zo wil men ons doen geloven.

We geloven daar echter weinig van. Niet alleen werden Canadese banken gered tijdens de laatste crisis (Canada’s grootbanken werden gered ten koste van meer dan $100 miljard.), maar alles wijst er op dat de Canadese regering zich aan het voorbereiden is om hetzelfde nog eens over te doen. Weet echter dat de deposito's van de klanten ditmaal groot gevaar lopen.

Officieel wordt de nieuwe regelgening een “bail-in” genoemd. Deze zal leiden tot een heel nieuwe categorie van obligaties die in geval van liquidaties van insolvabele banken aangeslagen kunnen worden. De nieuwe Canadese regelgever implementeert de nieuwe regelgeving die de politici de handen vrij geeft wanneer de volgende crisis uitbreekt. Het Canadese voorbeeld zal in andere G-20 landen navolging krijgen.

Hierover mag u zich dus echt bezorgd maken. Zo is er bijvoorbeeld de Canadese woningmarkt, die ondanks recente correcties op een verontrustend hoog niveau blijft staan. En dit op basis van verschillende ratio's. Erger nog is dat de Canadezen zelf zich in vieze financiële papieren bevinden: de schulden van de huisgezinnen zijn gestegen tot 169% van het totale inkomen tijdens het tweede kwartaal van 2018. Of erger dan in de VS aan de vooravond van de subprime mortgage crisis. Deze zwakte breidt zich door het hele systeem uit. Volgens Statistics Canada bedroegen de totale schulden van consumenten, business en overheden in Canada samen  $6.100 miljard op het einde van het tweede kwartaal. Dat is $169,000 per Canadees of $$677,000 per familie van 4.

Wie in 2008 een goudstuk kocht en het opborg in zijn zak, zal het daar nog steeds vinden. Het zal er binnen 10 jaar nog zijn, wanneer de komende crisis achter de rug is. Maar wat zal er gebeuren met geld op Belgische, Nederlandse, Zwitserse en Duitse banken?

Belangrijke fundamentals:

 • Pan American Silver (PAAS +1.5%) maakte een "grote zilvervondst" bekend in de La Colorada mijn in Mexico, waar onder de huidige productieniveaus nieuwe zilverhoudende lagen werden ontdekt. La Colorada is de grootste zilvermijn van het bedrijf en PAAS rekent op een productie van 7.4M-7.7 M oz. zilver in 2018. Het aandeel is STERK KOOPWAARDIG!
 • Centrale banken kopen voor het eerst sinds 2013 meer goud.

Belangrijke technicals:

 • Niets te melden vandaag.

Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Woensdag 24 oktober 2018 - "Het uur van de waarheid voor de beurs is aangebroken"


Bijgewerkte secties: ,

coyoteEr is zwaar weer op komst op de beurs. Point and Figure counts (PnF) geven aan waar de knelpunten liggen die een verdere stijging van de koersen in de weg staan. De koersen zijn fors lager gegaan wanneer deze PnF targets werden bereikt. Sommige van onze vorige rapporten geven duidelijk aan wat er met de beurzen kan gebeuren.

31 jaar geleden vierde ik op 19 oktober 1987 mijn 38ste verjaardag. Ik zag mijn aandelenportefeuille van $300,000 diep in het rood tuimelen. Die maandag bedroeg het verlies 35%, tegen het einde van de week was het verlies opgelopen tot 93%. Ik hield nog welgeteld $16,000 in cash over.  De $125,000 margin schuld moest betaald worden toen bleek dat de goud- en zilveraandelen niet hadden gereageerd op de stijging van de goudprijs met $80/ounce. De mijnbouwaandelen gedroegen zich als "aandelen"  en niet als "goud". In de golf van paniek doken ook hun koersen de diepte in. Dat was in de 58 jaar voordien nooit gezien geweest. 

In 1980 waren portefeuilles belegd in goud- en zilvermijnen op een paar weken tijd nog maar 1/3de waard.

"The Stock Market's Coyote Moment?" Zoals de stripfiguur Wile E. Coyote bevindt elke beurs in de wereld zich ergens in de fase tussen verwondering over de recente daling en de volgende neerwaarts gerichte fase. Het beeld is vooral zorgwekkend omdat het vrijwel identiek is aan wat we bij elke andere zeepbel in het verleden zagen. ,

Moeten we overstappen van obligaties, bank deposito's,...naar echte activa zoals goud, zilver, energie...?
Abonnees kennen het antwoord op deze vraag!

Belangrijke fundamentals:

 • De reden waarom de dollar niet crasht is omdat er wereldwijd dollars te kort zijn. Dit kan de katalysator worden van een grote wereldwijde crisis...inclusief een crash van de dollar. Een dollarkrapte is synoniem voor afnemende liquiditeit. Wat betekent dat we meer brutale en onverwachte marktcrashes te zien kunnen krijgen.
 • Dollar Libor bevindt zich op een piek voor de afgelopen 10 jaar, en dat verzuurt globaal het klimaat verder. De globale dollar benchmark rate kwam woensdag in de buurt van de piek voor de afgelopen 10 jaar. Waardoor een aantal Amerikaanse bedrijven het samen met bedrijven uit de groeilanden behoorlijk warm kregen. Hogere interbancaire rentes in de VS kunnen ook de groeilanden pijn doen. Benchmarks in lokale valuta's zullen hoger getild worden. 
 • De U.S. dollar Libor op 3 maanden staat nu op 2.4496 procent en dat is het hoogste niveau sinds november 2008. De reden is vooral dat de beleggers verdere renteverhogingen door de Federal Reserve incalculeren. Dit jaar zal de FED haar basisrente nog 1x verhogen, volgend jaar staan er 3 renteverhogingen gepland.
 • Een deal van $200m aan metalen maakt de weg vrij voor de fusie van Lonmin met Sibanye-Stillwater merger. LONMIN maakte voor dit jaar een cash positie van $114m bekend, of $97m meer op jaarbasis.
 • Pensioenen worden in de VS een ondergekapitaliseerde "Tsunami", zo waarschuwt de SEC. De pensioencrisis nadert snel, ze is al goed te zien en we beginnen ze te voelen. 
 • Procter & Gamble ziet de koers met 7% stijgen op de grootste omzetgroei in 5 jaar.

Belangrijke technicals:

 • Gisteren gaven de US-Bank aandelen een stop loss signaal (zie update), vandaag komen wereldwijd de bankaandelen hard naar omlaag – zoals ze in 2008 deden . "Sterke balansen?"... "Deze keer is het anders"... "De sterkste economie ooit". Indien dit allemaal waar is: waarom komen de koersen van de grote systeembanken dan wereldwijd naar omlaag?"  [abonnees kregen het advies om zo ver mogelijk uit de buurt van de bankaandelen te blijven]
 • Europese bankeaandelen gaan ook zwaar onderuit.! Wat kunnen we anders verwachten van instellingen die een deel van de overheid zijn geworden!?

Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Dinsdag 23 oktober 2018 - Dit schip zal tegen de ijsberg knallen en we kunnen niets doen om het te beletten.


Updated Sections: Banken & Financials, Commodities, Steenkool, zon & zeldzame mineralen, Koper-platina & non-ferro's, Landbouwproducten, 

Dit schip zal tegen de ijsberg knallen en we kunnen niets doen om dit te beletten. Het enige wat u kan doen, is uzelf beschermen tegen de komende crisis. Wilt u mee verzuipen of wilt u overleven? Wilt u koopkracht verliezen of winnen? Dat wordt belangrijk tegen de pensioenleeftijd. ...Indien u met pensioen gaat, wilt u uw levensstandaard gehandhaafd zien. Een goede Griekse vriend van mij krijgt nog 1/3de van zijn pensioen en is terug moeten gaan werken.!

Uitgedrukt in Fiat Geld worden we allemaal miljardairs met waardeloos geld...

Belangrijke fundamentals:

 • De dag dat de MASSA zich realiseert wat er aan de hand is, zal het te laat zijn om te reageren.  Uitgedrukt in Fiat Geld worden we allemaal miljardairs met waardeloos geld....dat is het gevaarlijke deel van wat al aan het gebeuren is.  Actieven en gepensioneerden zullen denken dat ze rijker worden, terwijl ze alleen maar elke dag armer worden.  

Belangrijke technicals:

 • Verschillende banken geven een STOP LOSS terwijl anderen daar naar toe op weg zijn!!!
 • Anderzijds hebben we op hetzelfde moment een duidelijke trendommekeer op de PF-chart voor banken uitgedrukt in echt geld of goud.

Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Maandag 22 oktober 2018 - De goudprijs stijgt, terwijl de Dow wordt afgestraft


2018 mid term electionsBijgewerkte secties: Recessiebestendige aandelen (Houden), Bio-Tech &Farma, Olieaandelen, Aardgasaandelen, Uraniumaandelen
 • We zijn dichtbij de US-November-Mid-Term-Elections en de markten zullen mogelijk zijwaarts blijven bewegen totdat de onzekerheid is verdwenen. Want dat haten de beleggers namelijk. Indien de Democraten het Congress en mogelijk ook de Senaat terugwinnen kunnen we onrust krijgen op de markten. Het Congres zal namelijk de regering en de president blijven bestoken.
 • De leverage van de komende crisis is enorm en dit zal eindigen in een grote financiële crisis en mogelijk in een nog grotere politieke crisis. Aan de basis van dit alles ligt president Nixon die de goudstandaard opblies en de wereld blootstelde aan een vloedgolf van schulden. 

Belangrijke fundamentals:

 • De goud reserves van Hongarije stijgen met 1000%.  Hongaren volgen dezelfde politiek als de Polen, Russen, Chinezen,...en andere landen die HET BEDROG van het Westen doorzien.

Belangrijke technicals:

 • De olieaandelen zijn oververkocht en op de huidige niveaus KOOPWAARDIG.

 • Ik heb de jongste dagen heel wat charts bekeken en de conclusie luidt dat er een belangrijke rotatie onderweg is.

  DE 3 DOW AVERAGES GEVEN EEN BEARISH BOODSCHAP
  -- De DOW TRANSPORT index toont de weg naar omlaag
  -- Utilities geven de toon aan binnen de Dow .
  -- TRANSPORTAT/UTILITIES ratio valt terug op het laagste punt van het jaar
  -- De NASDAQ leidt de markt lager als het 200-day MA opnieuw wordt getest
  -- Het VOLUME trekt aan als de prijzen dalen!

 • De rotatie uit OBLIGATIES en AANDELEN is begonnen. Verschillende recessiebestedige aandelen geven een STOP LOSS signaal en moeten verkocht worden. Zie de sectie.
 • Een AFGERONDE TOP kan zeer gevaarlijk zijn omdat de beleggers nog altijd denken in een soort wonderland te leven. Dat duurt zo lang tot de koersen uit een afgeronde top formatie vallen. Voorbeelden zjin BEDOW, AliBaba,....

Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Vrijdag 19 oktober - Het is ofwel hyperinflatie ofwel hyperdeflatie. Alleen goud biedt bescherming tegen deze beide.


Bijgewerkte secties: Juniors, Recessiebestendige aandelen,

Het is ofwel hyperinflatie ofwel hyperdeflatie. Alleen goud biedt bescherming tegen deze fenomenen. Goud en zilver hebben een uitstekend track record wat betreft het vrijwaren van de koopkracht. Het is alleen een kwestie WANNEER we hyperinflatie hebben. Timing is moeilijk en bijna onmogelijk omdat de acties van de politici en de centrale banken moeilijk voorspelbaar zijn. Eén zaak is zeker: hoe meer de autoriteiten praten, hoe dichterbij het einde is.

Politiek en financiën voeden elkaar. De overgang naar een NIEUW systeem zal waarschijnlijk gebeuren via een CRISIS: beurscrash, obligatiecrash of een andere vorm van crash. Het zal al een erge crisis moeten zijn alvorens de overheden hun macht afstaan (kijk maar naar Venezuela). Misschien wel een BURGEROORLOG. Napoleon greep de macht in Frankrijk na een hyperinflatoir probleem, Hitler nam Duitsland over na de Weimar Revolutie,....

Fiat geld is een kredietkaart die eindeloos kan worden gebruikt door de overheid (politici), de ambtenaren (groep ambetanterikken ook deep state genoemd) , centrale banken en banken.  Elkeen weet dat als je geld uitgeeft dat er niet is of je niet hebt, de uitkomst dramatisch zal zijn. Vanwege de creatie van Fiat Geld uit de lucht en vanwege fractional reserve banking volgen de meeste landen o.a. een foute en knettergekke energiepolitiek.

Als uranium deel uitmaakt van het energiepakket en als er geld wordt verloren op elke gebruikte gram uranium, moet de vraag van 1 miljoen gesteld worden: zal de uraniumprijs stijgen of zal het licht uitgaan?...

Antwoord voor Belgie: de Belgen zijn zo dom dat het licht dit jaar al zal uitgaan.

Belangrijke fundamentals:

 • Of de prijs van uranium gaat omhoog of de lichten gaan uit. De IEA berekende dat de kostprijs om een pond uranium te produceren ongeveer $60 bedraagt. Aan die prijs wordt het momenteel aangeleverd, maar de verkoopprijs bedraagt slechts $25 per pond — of een verlies van $35 per pond. Dit kan natuurlijk niet.

  Cameco, de grootste uraniumproducent in de wereld heeft 2 grote mijnen gesloten wegens te duur. Kazakstan heeft de investeringen gedrukt en zullen 10% minder produceren — het aanbod aan uranium zal snel in elkaar klappen

  Wanneer de balans tussen vraag en aanbod aan de aanbodkant wordt verstoord, kan de prijs alleen maar stijgen. In het geval van uranium kan een explosieve reactie volgen, want de prijs van de grondstof is eigenlijk bijna irrelevant tegenover de waarde van het afgewerkt product. Bij een investering van $5 miljard in een kerncentrale die 1 miljoen pond uranium per jaar gebruikt … en wanneer de prijs van uranium verdubbelt van $25 naar $50 per pond maakt dit niet veel uit ten opzichte van het kapitaal dat al werd geïnvesteerd.

Belangrijke technicals:

 •  Koopwaardig op de huidige prijsniveaus (opverend van het 200 day MA en uitgebroken op de PF-charts) : Descartes (DSG.TO) , Procter & Gamble (PG), Alcoa (AA), Allegheny (ATI).

Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Donderdag 18 oktober 2018 - Fiscale paradijzen zullen er ALTIJD zijn, want politici hebben die voor zichzelf nodig. 


panamaBijgewerkte secties: , 

De enige manier om te beletten dat mensen paspoorten aanvragen in fiscaalvriendelijke landen, is om die landen "Manu Militari" binnen te vallen en door hun burgers te onderwerpen. Dat is de gouden regel die de communisten wereldwijd hanteren. Bankroete landen zien hun burgers uiteraard met lede ogen vertrekken naar landen waar het beter gaat. Vergelijk het met de situatie in het oude Rome, waar de welvarende burgers buiten de stad bouwden waar ze niet getaxeerd werden. Weinig mensen weten dat die villa's eigenlijk de eerste belastingparadijzen waren. 

De OESO gelooft dat het gemak waarmee rijke mensen een andere nationaliteit kunnen aanvragen het verzamelen van informatie belemmert. Wanneer een Britse burger de Cypriotische nationaliteit aanneemt, moet informatie over zijn  offshore bankrekeningen gedeeld worden met Cyprus en niet met de Britse HM Revenue and Customs.

Filip de Goede martelde de kruisvaarders om te weten waar ze hun goud hadden verstopt. Het is de morele plicht van elke burger om de vruchten van zijn hard werken uit de handen te houden van ONVERANTWOORDELIJKE, hebzuchtige en domme overheden (politici). Laat uw spaargeld binnen bereik van de overheid en u mag er voor 100% zeker van zijn dat het zal aangeslagen worden.

We hebben veel ervaring in het aanvragen van een paspoort in een land dat 'normale' belastingen int. Het is allemaal makkelijker dan u denkt en dat aan een redelijke kostprijs. De beloning kan groot zijn, zeker de morele beloning. 

Een lijst met 21 landen met een zogenaamd “golden passport” schema die helpen om belastingen te ontduiken werd door de grootste westerse communistische economische thinktank gepubliceerd. 3 Europese landen countries – Malta, Monaco en Cyprus – zijn in de lijst opgenomen.

In ruil voor giften aan een sovereign trust fund of een investering in vastgoed of overheidsobligaties kan iemand burger worden in landen waar hij nooit heeft geleefd. Andere schema's, zoals dat van het Verenigd Koninkrijk, bieden een residentie in ruil voor grote investeringen...klik hier voor meer

Belangrijke fundamentals:

 • De kans is groot dat de markten een top hebben bereikt. In een multi-decade bull market bestaat altijd de kans op een laatste stijgingsfase, maar dit scenario lijkt nu minder waarschijnlijk.  Het ziet er nu naar uit dat de secular bull market zal overgaan in een secular bear market die jaren zoniet decennia kan blijven duren.De beurs is een goede barometer voor wat er in de echte economie gebeurt. Geen enkele indicator is perfect en beursbewegingen kunnen in beide richtingen overdrijven. Het is waarschijnlijk dat we een economische terugval van epische proporties zullen krijgen.  

Belangrijke technicals:

 • Sibanye laat opnieuw een stijging met 22% op een dag dat de goudmijnen weer in koers stijgen. Op de Johannesburg Stock Exchange werd gesteld dat dit het gevolg is van de betere vooruitzichten.
 • Cameco toont een RIJPE BODEM formatie. We krijgen een breakout signaal zodra de prijs uitbreekt boven het $17.50 niveau.

Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Woensdag 17 oktober 2018 -
We beleven nu al 10 jaar negatieve rentevoeten.


Bijgewerkte secties: Royalties, Goud & zilver Majors (gedeeltelijk) , 

negative interest rateWe leven in een wereld die vroeger ondenkbaar zou zijn geweest. Negatieve rentevoeten beleven we nu al 10 jaar. Activa voor een bedrag van 7000 miljard dollar hebben negatieve rentevoeten. De beleggers zouden letterlijk moeten betalen om deze obligaties te mogen aanhouden. Sommige grote niet-beursgenoteerde bedrijven trekken anderzijds tientallen miljarden dollars aan zonder de verwachting binnen afzienbare tijd winstgevend te kunnen worden. Er zal daarom drastische actie noodzakelijk zijn wanneer het huidige arsenaal aan economische werktuigen is opgebruikt. 

Het slechte nieuws is dat vooral de rijkeren op deze wereld slecht voorbereid zijn op zelfs een milde recessie. Na de strijd tegen de laatste crisis is het politiek arsenaal zo goed als opgebruikt. In de afgelopen 50 jaar verlaagde de FED haar basisrente met gemiddeld 5% in een crisissituatie. Vandaag beschikt ze maar over de helft van die ruimte. In Europa en Japan is die ruimte echter nul.

De politici beschikken uiteraard nog over andere opties. De centrale banken kunnen opnieuw overstappen op quantitative easing (QE), de aankoop van activa via nieuw gecreeërde reserves bij de centrale banken. Maar het zal allemaal krap worden, want meer QE is moeilijk omdat  de ECB gelimiteerd is tot het kopen van maximaal 33% van de uitstaande schulden.

negative rates chart

Belangrijke fundamentals:

 • Electrische wagens lopen op lithium-ion batterijen die voortdurend herladen moeten worden. Waardoor ze op termijn aan kracht verliezen. Schattingen willen dat een wagen die rijdt op een typische lithium-ion electrische batterij ongeveer 100,000 km kan rijden en een goed gemiddelde kan halen. Maar wie zijn batterij te vaak moet herhalen, zal kijken om ze te laten vervangen. Vervanging is door de band eerder DUUR tot zelfs ZEER DUUR.

Belangrijke technicals:

 • We hebben waarschijnlijk nog niet het einde van upleg #5 gezien. Wie de update van gisteren heeft gelezen, zal weten waarom de Dow Jones met 500 basispunten is gestegen. De Index veerde op van de steunzone en gaf daarmee aan klaar te zijn voor de volgende upleg.

Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Dinsdag 16 oktober 2018 - Voorspellen de mijnbouwaandelen een nieuwe stijgingsfase bij het goud?


Updated Sections: Beursindices uitgedrukt in goud (Real Money), Beursindices op lange termijn, 

Screen Shot 2018 10 15 at 19.19.09Banken worden niet langer gerund door bankiers, maar wel door bureaucraten die elke transactie nauwlettend analyseren op zoek naar een excuus om 'neen' te kunnen zeggen. Het wordt zelfs moeilijk om volstrekt legale transacties uit te voeren. 

In het afgelopen decennium hebben de banken hun status als financiële tussenpersonen duidelijk misbruikt. Veel banken staan onder druk van de overheid om zich te engageren in de strijd tegen zwart geld, financiering van terroristen, belastingontduiking en criminele activiteiten.

De strijd tegen terrorisme is één zaak, de klanten hun bankzaken laten afhandelen zonder tegenkanting een andere. Vroeger was het niet zo, toen waren bankiers zakenmensen met een goede neus om zaken te doen. En die in het belang van de klant ageerden.

Een belangrijke oorzaak is dat de banken geen echte zaken meer moeten doen om geld te verdienen. Ze kunnen zonder rentevergoeding geld ontlenen bij de centrale bank om dat ontleend geld vervolgens weer terug te lenen aan dezelfde centrale bank tegen een hogere rentevergoeding.

Belangrijke fundamentals:

 • Deze keer is het anders, geen enkel land zal kunnen ontsnappen. De zeepbellen wat betreft activa en schulden zijn groter dan ooit voordien. Bovendien moet er ook nog rekening gehouden worden met andere verplichtingen als schulden en met derivaten. Zodoende zijn er zowat overal zeepbellen opgedoken. Wanneer het tij keert, zal de belegger zich nergens kunnen verschuilen. Want geen enkel land zal aan de besmetting kunnen ontsnappen. Maar ook u zal als individu de dans niet kunnen ontspringen. En hetzelfde geldt voor de rest van de wereld.

Belangrijke technicals:

 • Een correctie was noodzakelijk omdat de markten overkocht waren. Maar we beleven nog altijd het einde niet van Leg #5 en een crash is niet aan de orde van de dag. 19 Hindenburg Omens sinds augustus (een zeer bearish technisch signaal) maken dat Wall Street erg kwetsbaar is.Maar dat is ook het geval voor de meeste andere belangrijke markten na de grootste bull markt uit de geschiedenis Of er al dan niet nog een opwaartse beweging komt, is irrelevant. Het risico staat op een topniveau en we staan voor de grootste berenmarkt in de geschiedenis. Safety first, zo luidt de boodschap.

 • Goud en zilver hebben de berenmarkt van 7 jaar de rug toegekeerd en dat wordt door de mijnbouwaandelen bevestigd.
 • Onze sectie voor wereldbeursindices uitgedrukt in goud (echt geld) zegt ons dat goud- en zilvermijnen het BETER zullen doen dan aandelen. [zie chart hier beneden]
INDU candle1 INDU candle4
Double Support! Last Leg #5 can end any time now.
 
DAX expressed in Gold - mind the overhead resistance  

Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Maandag 15 oktober 2018 - Niemand houdt goud en zilver aan omdat niemand zich zorgen maakt.


Bijgewerkte secties: Kr-Goud & Kr/$/€ , Yuan-Goud & Yuan/$/€, Wereldbeursindices,  ,

1931 great depressionIs er een “Great Depression” op komst ? Indien deze woorden uit de mond komen van Nouriel Roubini, Marc Faber of andere doom-and-gloom profeten, kunnen ze nog met een korreltje zou genomen worden. Dat wordt echter moeilijker nu ze uit de mond van IMF-topvrouw Christine Lagarde’s team komen. Speelt mee dat ook andere belangrijke spelers zoals de (BIS) Bank for International Settlements – gelijkaardige uitspraken hebben gedaan.

Italië is het volgende alarmsignaal dat is gaan flikkeren en de volgende dominosteen die gaat omvallen. Ook de Chinese schaduwbankieren zeepbel stuit op heel wat kritiek. Maar er is nog een factor in het spel: Donald Trump en zijn aanval op de wereldhandel.

Of zoals de BIS waarschuwde op 23 september: we lopen het risico op een herhaling van de “Lehman shock” van 2008. “De zaken zien er eerder breekbaar uit,” zo verklaarde BIS hoofdeconoom Claudio Borio. Wat hem voorzal zorgen baart: “Er is weinig overgebleven in het medicijnkastje dat redding kan brengen.

Veel landen bevinden zich nog altijd onder de pre-crisis trends en interessant om te zien is dat het niet alleen landen betreft die hebben geleden onder de bankencrisissen in 2007-2008 maar ook landen die onrechtstreeks door de crisis werden geraakt.

Belangrijke fundamentals:

 • China heeft voldoende ruimte om de koers Yuan te late zakken: Trump legt 10% heffingen op....China laat de Yuan met 10% zakken! Het eindresultaat is dat de Amerikaanse burger 10% meer belastingen betaald en de Amerikanen betalen 10% meer voor hun goederen. Weinigen beseffen dat BIJNA ALLES in China wordt gemaakt. De enige manier om het probleem op te lossen, is het belastingniveau voor Amerikaanse bedrijven verlagen. Minder belastingen betekent MINDER OVERHEID of 50% van overheidsambtenaren te ontslaan. (=DEEP STATE). 

Belangrijke technicals:

 • Er zijn verschillende types TOP en BODEM formaties. De Top formatie bij obligaties is een ROUNDED TOP (2011-2018). We kunnen gelijkaardige topppen zien op andere markten (o.a. Bel 20 geeft een rounded top te zien).
 • De Transportation Index heeft het 200 day Moving Average gebroken = zie hieronder!  Tot dusver worden de Dow en de SP500 gesteund door de 200 day Moving Averages.
 • De BEDOW (Belgische Dow) is duidelijk uit een GROTE TOP DISTRIBUTEZONE gebroken en is VERKOPEN. SHIT happens wanneer u uw land laat besturen door IDIOTEN! (zoals gebeurde in Zuid-Afrika & Venezuela).
 • Wat Barrick & Newmont doet ook goud. De goud- & zilvermijnenindex bevestigen het KOOPSIGNAAL (zie beneden).
ABX NEM
Barrick breaks out? Newmont breaks out?
AEM SPX untested floor
Agnico breakout? SP500 in Stop Loss - mind the untested level
BPGDM Gold candle1
 Gold & Silver Miners Index still tells us to BUY  Short term Gold trend is again UP

Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Vrijdag 12 oktober 12, 2018 -  De 'trade of the decade': koop goud en verkoop aandelen en obligaties...op voorwaarde dat het goud buiten bereik van de politiek wordt bewaard.


Bijgewerkte secties:

the end is nearHet schuldenprobleem komt als een boemerang terug.  In de USA zijn de schulden over de afgelopen 27 jaar alle 8 jaar verdubbeld en deze trend valt niet te stoppen. Het land leeft al decennnia boven zijn middelen en dat is alleen mogelijk door op grote schaal geld te ontlenen. Dit is niet de eerste de beste bananenrepubliek of  Argentina of Venezuela, maar de grootste economie in de wereld: de VS.

De 2007-9 crisis werd nooit opgelost, maar alleen maar verschoven naar een latere datum.  Alle problemen die de crisis veroorzaakten zijn nog steeds aanwezig, maar de kostprijs om een oplossing te forceren is fors toegenomen omdat de uitstaande schulden zijn verdubbeld van $125 triljoen in 2006 naar $250 triljoen vandaag. Voeg daar nog alle andere verplichtingen aan toe en we zitten op een tijdbom die exponentieel groter is dan in 2007. De kans is groot dat de FED bedragen zal moeten drukken die zo groot zijn dat we ze niet durven uitspreken. Inderdaad, om het financieel systeem overeind te houden.

Op dat punt zal de obligatiemarkt crashen en de rentevoeten zullen oplopen tot minstens 25%.  Zoals we dat vandaag in Turkije zien, of erger nog, zoals de 60% rente in Argentina. De US zullen dan het hyperinflationaire stadium bereiken, een evolutie die gepaard zal gaan met het instorten van de dollarkoers. De sociale gevolgen hiervan zullen verschrikkelijk zijn. Sociale onrust en honger staan ons dan te wachten. 

Niet alleen de VS zullen economisch falen, maar ook de Europese economie zal in de klappen delen. De grootste zal echter de meeste klappen krijgen. Overal in de wereld duiken signalen op dat de globale downturn is begonnen.

Belangrijke fundamentals:

 • Brits Pond klaar voor grote rally na Brexit Deal?
 • We hebben dit sinds 2001 niet meer gezien– speculanten die short staan op het goud dreigen vast te raken.

Belangrijke technicals:

 • De beurskoersen kunnen verder dalen alvorens een belangrijke bodem wordt bereikt...haast u dus niet om te kopen. Met 19 Hindenburg Omens sinds augustus (een zeer bearish technisch signaal) lijkt Wall Street erg kwetsbaar; Dat doen ook de overige markten na één van de grootste en scherpste bull markten uit de geschiedenis.
 • Goud is twee dagen op rij gestegen en noteert nu rond $1,220. De euro en de rendementen op Amerikaanse staatsobligaties dalen opnieuw. De vlucht naar veiligheid is dus begonnen. 

Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Donderdag 11 oktober 2018 - Hou de stop losses in de gaten: de berenmarkt is begonnen!


Bijgewerkte secties:

Hoe stop ik hyperinflatie? In juli 946b bereikte de inflatie in Hongarije het ongelooflijk hoge niveau van 41,900,000,000,000,000%. Nooit eerder werd zo'n hoog niveau van hyperinflatie opgetekend. Wanneer de prijzen alle 15 uur verdubbelen, is het geld dat iemand 's morgens op zak heeft 's avonds maar de helft meer waard. Er was toen een bankbiljet in omloop met een waarde van 100 quintiljoen pengo.

De Tweede Wereldoorlog had 40% van de Hongaarse welvaart weggevaagd, de hoofdstad Boedpast was voor 80% verwoest. De regering moest bovendien een fortuin aan oorloggschade betalen. De burgers lazen niet langer de getallen op de bankbiljetten, maar beoordeelden ze op hun kleur.

Op 1 augustus 1946 kondigde de regering een radicaal stabiliseringsprogramma aan, inclusief een belastinghervorming, de repatriëring van het goud dat in het buitenland was opgeslagen en de introductie van de forint als nieuwe munt. Die forint kreeg een waarde van 400 octiljoen pengo. 

Joegoslavië 1994:  als oplossing voor de problemen waar het land mee worstelt ging de Servische leider Slobodan Milosevic akkoord met de komst van de "nieuwe dinar"  gedekt door goud en harde reservemunten.

Duitsland 1923: in oktober 1923 bereikte de inflatie het niveau van 29,500% per maand- de prijzen verdubbelden elke 4 maanden. Een brood kostte 250 mark in januari, maar 200,000,000,000 mark in november. De Duitsers hielden hun wedde bij in een koffertje. Later dat jaar kwam de regering met een nieuwe munt. De rentenmark was gedekt door landbouwgrond. De prijzen stabiliseerden en de verschuldigde oorlogsbetalingen werden herschikt.

Belangrijke fundamentals:

 • Shell bevestigt het langverwachte Canadees LNG Project. Aardgas is overvloedig aanwezig en een voor de hand liggend alternatief voor steenkool. Het is de gedroomde energiebron in afwachting dat de overstap naar economisch vernieuwbare energie in de vorm van de nieuwe generatie batterijen kan gerealiseerd worden. Dat kan nog een jaar of 10 duren. In afwachting blijft aardgas een belangrijke bron voor koken, verwarmen en airconditioning.
 • Woonkredieten kosten nu meer dan 5%, waardoor de huizenprijzen verder kunnen dalen.

 

De berenmarkt is begonnen en de recessie zal volgen. Maar zelfs als de berenmarkt niet is begonnen, kan ze niet ver weg zijn.

Belangrijke technicals:

 • De markten komen weer tot leven en tot dusver hebben alleen goud en zilver op een positieve manier weerstand kunnen bieden aan de verkoopdruk. Wie wil verkopen doet dat beter nu en niet morgen.
 • Een zwakkere dollar ondanks hogere rentevoeten is geen goed signaal voor de dollar.
one year treasury COMPQ candle1
 Parabolic rising interest rate  Stop Loss of the Composite Index
TRAN candle1 SPX candle1
Transportation Index in Stop Loss SP500 in Stop Loss
Gold candle1 eGold candle1
$-Gold €-Gold

Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Woensdag 10 oktober 2018 - Goedkoop geld zendt foute signalen naar bedrijven en politici en leidt tot misinvesteringen.


Bijgewerkte secties: Aussie-Goud & Aussie/$/€, Swiss-Goud & Swiss/$/€, Can$-Goud & Can$/$/€,  ¥-Goud & ¥/$/€, £-Goud & £/$/€, Rupee-Goud & Rupee,

Goedkoop geld zendt foute signalen naar bedrijven en politici en leidt tot foute investeringen. .

middel agesDe Belgen zullen zich deze winter moeten bedienen met kaarsen voor licht en met steenkool en houtkachels voor warmte. Belgische Politici (vooral groenen en socialisten) hebben de massa groene energie aangepraat. Ze hebben de Belgische energiesector compleet voor de gek gehouden. Hopelijk is dit een wake-up call voor een land dat met zijn hoofd in de wolken leeft.

De Belgen mogen kaarsen kopen voor Kerstmis en dat is te danken aan het fiat geld dat uit de lucht wordt geplukt, aan fractional reserve banking, aan een Groene Droom, aan domme politici en aan een dwaze massa die toelaat dat deze aan de macht blijven. Waar hebben we dit nog meegemaakt.? Zimbabwe, Venezuela? Argentina?

Over het voorbij decennium werd de Belgische energiesector gecontroleerd door verkozen politici die er geen flauw idee van hebben hoe stroom wordt opgewekt. Ze weten ook geen bal over zon en wind en realiseren zich niet dat de vuile energie die noodzakelijk is om één windmolen te doen draaien NOOIT gerecupereerd kan worden. De energiebalans van wind is zonder meer NEGATIEF. Zelfs elektrische auto's zijn zinloos omdat de energie noodzakelijk om de batterijen te laden van steenkool afkomstig is.

Belgische socialisten en groenen (= socialisten) hebben jarenlang geprobeerd om de kerncentrales te sluiten en om er voor te zorgen dat er geen nieuwe kerncentrales werden gebouwd. Bovendien werden de bestaande installaties slecht onderhouden.

Vorig jaar kregen we al een eerste waarschuwing. Niemand besteedde er vee aandacht aan en alles bleef zoals het was. Vorige maand kwam er een tweede en meer serieuze waarschuwing. En nu kunnen de Belgen hun huis dus met kaarsen gaan verlichten en hun voeten verwarmen met oudgedienden als steenkool en hout. Maar zelfs die willen de groenen verbieden.

Belangrijke fundamentals:

 • Petrobras profiteert van de uitslag van de Braziliaans verkiezingen. De extreem-rechtse kandidaat Jair Bolsonaro deed het goed in de eerste ronde; Het land is weliswaar verdeeld, maar de beleggers reageerden positief. De koers van Petrobras steeg met meer dan 14%. Een zege van Bolsonaro verkleint de kansen op nieuwe prijzencontroles en op beperkingen voor de staasbedrijven. Bank of America Merrill Lynch trok het advies voor de aandelen Petrobras op tot 'kopen'.

Belangrijke technicals:

 • Het ziet er naar uit dat het Pond Sterling uitbodemt tegenover Euro & US-Dollar.
 • Financiële markten gedragen zich saai...Het oog van de storm?!
 • Goud en zilver veren op van BELANGRIJKE STEUNZONES.
 • The US-Dollar botst tegen BELANGRIJKE WEERSTANDSZONE.

Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic

 


Bijgewerkte secties:

 

 


Maandag 8 en dinsdag 9 oktober 2018 - Obligaties zijn al aan het uittoppen sinds 2011.


Bijgewerkte secties: Obligaties USA, 

De echte lonen zijn sterker gedaald dan door de officiële statistieken en cijfers wordt aangegeven. De cijfers zijn op dezelfde manier gemanipuleerd als de inflatiecijfers. We merken allemaal dat we nu minder voor ons geld kunnen kopen dan 10 jaar geleden. Het ideale recept voor meer recessie, depressie en lagere vastgoedprijzen.

Vandaag zijn goud en zilver de beste beleggingen die iemand kan doen. Of de markt al is uitgebodemd of dat het uitbodemen volgend jaar zal gebeuren, maakt niet zo veel uit: de vooruitzichten op lange termijn blijven ongewijzigd.

Belangrijke fundamentals:

 • Zoals in de jaren 60 de Gold Pool zal ook vandaag het goudkartel falen. De beleggers zullen op een bepaald moment volledig op het verkeerde been gezet worden met staatsobligaties en Fiat Currencies (bankrekeningen). Vandaag stellen we al een continue uitstroom uit zowel bankdeposito's als aandelen richting FYSIEK goud en zilver vast. We verwachten dat deze trend alleen maar in kracht zal toenemen naarmate de eisen van de toezichthouders toenemen. Het aanhouden van fysiek goud en zilver biedt ook GROTE FISCALE voordelen: het is hoe dan ook onmogelijk om goud en zilver te traceren en NIET-BANCAIRE kluizen rapporteren NIETS. Wie zijn goud en zilver buiten politiek bereik bewaart, heeft zichzelf 100% niet traceerbare flexibiliteit gekocht.

Belangrijke technicals:

 • De Utility Index is standvastig en bevestigt dat we hogere beurskoersen zullen zien (USA). Onze leading indicators zien er eveneens goed uit, ze laten verdere koersstijgingen toe. Vergeet echter niet dat het gaat om de laatste upleg #5!
 • We zien uiteindelijk een neerwaartse terugval bij obligaties en een stijging van de rentevoeten. De topvorming is begonnen in 2011 en heeft 7 jaar geduurd. Meestal zien de beleggers over het hoofd dat het 7 jaar heeft geduurd om de piekformatie te vormen. Moderne beleggers willen onmiddellijk rendement en reageren kortzichtig. Ze missen beleggingservaring (die slechts met de jaren komt) en begrijpen niet dat het ALTIJD JAREN duurt alvorens we een grote trendwijziging zien. We moeten al teruggaan naar de jaren 80 voor rentevoeten van 10% en meer te zien. In 1981 bedroeg de PRIME RATE +20%. Indien ik mij niet vergis, zijn ze zelfs tot 27% gegaan. De meeste beleggers waren toen nog niet geboren. [zie pf chart hieronder voor het berekend koersdoel voor 30 year T-Bond]
 • We hadden een breakdown op de obligatiemarkt en tevens op hetzelfde moment een sterke stijging van de goud- en zilvermijnen. Dit is een sterk signaal dat we aan de vooravond staan van een sterke haussemarkt in de mijnbouwbedrijven (goud en zilver. Int. Tower Hill Mines is een goed voorbeeld (de koers is vorige week +20% gestegen).
 • Wanneer de 30 year yield boven 3.25% blijft, hebben we een sterk signaal dat de megatrend voor de rentevoeten stijgend is.
 • Wanneer goud en zilver kunnen blijven stijgen en boven respectievelijk $1225 en $15.15 standhouden, zal de stijging nog aan kracht winnen. Met netto long posities bij de commercials (en major cyclical lows) tegenover een extreem negatief sentiment bij de kleine beleggers hebben we de juiste bodem voor een forse stijging bij goud, zilver en platina.
 • De olieprijs bereikte een nieuwe piek voor de afgelopen 4 jaar. Daarmee wordt de weg getoond voor een verdere stijging bij commodities en metalen.
TYX candle1 TNX candle1
   
The calculated target for the 30 year T-Bond is 10.70%

 

TYX pf1 

THM20

Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic

Vrijdag 5 oktober 2018 - De obligatiekoersen zijn sterk gedaald!


Bijgewerkte secties:

Fysiek goud en zilver aanhouden buiten het financieel systeem is de beste manier om welvaart te behouden. Op voorwaarde dat uw goud en zilver op de juiste plaats worden bewaard buiten politiek bereik en dat u er onmiddellijk toegang tot hebt.

Goud biedt de meeste kansen wat betreft behoud van welvaart. Goud moet de bodem en het grootste gewicht van uw welvaartspiramide vormen. Zilver en goud kunnen sneller in waarde stijgen, maar zijn volatieler. Correcties in beide edelmetalen kunnen het geduld van de beleggers aardig op de proef stellen.

Aandelen uit de sector edelmetalen zijn aantrekkelijk geprijsd, maar zijn en blijven een papieren belegging. Waardoor ze niet echt goed geschikt zijn voor behoud van welvaart.

Gisteren kregen we de grootste obligatiecrash in 2 jaar te zien. Wat wil dit zeggen voor de beurs van Wall Street en voor de goud- en zilvermarkt?

Het is geleden van de verkiezing van Donald Trump in november 2016 dat de obligatiekoersen nog zo fors zijn gedaald. Wilt dit zeggen dat er onheil op komst is? De obligatierendenenten zijn plots gestegen tot alarmniveaus. Is dit het einde van het tijdperk van lage en negatieve rentevoeten?

Belangrijke fundamentals:

 • WERELDWIJD ZIJN DE SCHULDEN EEN PEST DIE AAN DE WORTEL MOETEN UITGEROEID WORDEN. De komende stijging van de goud- en zilverprijs is voor 200% gegarandeerd, het is niet langer de vraag OF maar WANNEER ze zal plaatsvinden. De komende revaluatie houdt geen verband met een investeringshype maar met misgroeien van de wereldeconomie en met verkeerde investeringen. De stijging van goud en zilver zal duidelijk maken in welke puinhoop we zijn beland.  Er zal paniek heersen wanneer de papieren markt voor edelmetalen faalt .

 • Bank of Nova Scotia (Canada) is betrapt op het manipuleren van de goudprijs.

 • In een omgeving van stijgende rentevoeten is het aangewezen om kort te zitten op posities in obligaties. Om later over te stappen naar het langere segment van de obligatiemarkt.

Belangrijke technicals:

 • De prijzen voor aardgas staan in vuur en vlam.
 • Bankaandelen zijn de enige sector die profiteerrt van hogere rentevoeten, hogere rentevoeten betekenen meer winsten voor de banken. 
 • Het rendement op de 10-year Treasury is gestegen tot 3.22% en daarmee wordt de trendommekeer bevestigd. De 5-year yield staat op 3.06% en de 12-month T-bill brengt 2.61% op…

Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Donderdag 4 oktober 2018 - In de jaren 60 mislukte de Gold Pool en het is 100% zeker dat ook ditmaal de manipulatie zal falen!


Bijgewerkte secties: Gold Pool, US-Dollar, €-Goud & €/$€/$,

Binnenkort krijgen we een herhaling van de jaren 70 met een stijgende inflatie en met een dollar die plooit onder de druk. De FED zal gedwongen worden om de rente te verhogen, kwestie van de dollar te ondersteunen. Deze keer kan het een harde dobber worden, want in de jaren 70 hadden de VS bijna geen schulden toen Paul Volcker de rente verhoogde....bovendien was de economie niet zo kwetsbaar als nu...hebt u al goud gekocthd?

Indien de rente teruggaat naar een normaal niveau van laat ons zeggen 5% zal de marginale rentevoet gebroken worden...met vuurwerk tot gevolg zoals we in 2008-09 zagen.

In de jaren 60 misluke de Gold Pool en het is 100% zeker dat ook ditmaal de manipulatie zal mislukken.

Zo presteerden de financiële markten in de jaren 70 - verwacht minstens een gelijkaardige performance:

performance of the 1970

Belangrijke fundamentals:

 • Op dit moment houden de VS en Europa (Italië) elkaar in evenwicht...daarom blijft de verhouding dollar/euro stabiel.
 • Goud had nog eens een goede dag met een winst van $14. Op een bepaald moment bedroeg de winst zelfs ongeveer $23, alvorens 344,000 papieren goudcontracten de goudprijs opnieuw naar omlaag duwden. Hetzelfde scenario als in de jaren 60 met de Goudpool...tot de dag dat de manipulatie stopte. En we een BANK HOLIDAY kregen.

Belangrijke technicals:

 • De rentevoeten stijgen met de 10-year, 30-year Treasury yields op de hoogste niveaus sinds jaren. De 10-year Treasury yield brak uit tot het hoogste niveau sinds 2011.
 • De volgende opwaartse beweging bij goud & zilver is al begonnen en dat zal op het einde van deze maand duidelijk zichtbaar zijn.
 • Commodities bevinden zich op een recordniveau tegenover aandelen. Commodities zijn REAL ASSETS. Zoals meestal zal de GEMIDDELDE BELEGGER vast zitten in aandelen en obligaties en de komende commodity boom missen.

commoditeis vs. shares

Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Woensdag 3 oktober  2018 -
Dow op recordhoogte, vierde kwartaal gaat van start met 2 dagen van stijgende koersen!


Bijgewerkte secties: Zilver ,

Het finale Leg #5 is levend en wel: De Dow op recordhoogte, vierde kwartaal gaat van start met 2 dagen van stijgende koersen!

INDU oct 2018

Belangrijke fundamentals:

 • Amazon verhoogt minimumlonen tot $15 voor alle Amerikaanse werknemers.
 • Trumpcare vervangt het monster dat door Obama in het leven werd geroepen (Obamacare).
 • De U.S. Mint Silver Eagle verkopen stijgen nogmaals met 1 miljoen eind september. De vraag voor die U.S. Mint Silver Eagles is daarmee gestegen tot bijna 3 miljoen stuks. In iets minder dan een week zijn de verkopen gestegen van 1,90 naar 2,90 miljoen, of een bijna verdubbeling ten opzichte van de vorige maand.
 • Aardgasprijzen kunnen verviervoudigen wanneer de VS een koude winter beleven.
 • De olieprijs is gisteren opnieuw gestegen en de trend lijkt nog altijd stijgend.… de oliemunten kunnen zodoende het veroverde terrein vasthouden.…
 • De Russische roebel blijft toonaangevend bij de Petrol Currencies, de andere oliemunten volgen. Dat geldt voor de Noorse kroon, de Canadese dollar en de Braziliaans real.

Belangrijke technicals:

 • Goud heeft het 50-day moving average doorbroken - en dat is geleden van april laatstleden. Opnieuw een bullish signaal.
 • Daardoor neemt de druk op de euro toe. Op de beurs van Milaan zijn de aandelen opnieuw met 1,20% gedaald. Het rendement op de benchmark 10-jarige rente stijgt met 10,50 basispunten tot 3.412%. Dat is bijna 200 basispunten meer dan Spanje en minder dan 100 basispunten minder dan Griekenland.
 • De goudmijnaandelen zijn duidelijk hoger: ABX +4.7%, NEM +2.8%, AU +3.1%, GG +3.2%, KGC +2.3%, AEM +4.6%, FNV +3.5%, AUY +2.6%, IAG +4%, GOLD +3.3%, RGLD +2.6%, GFI +5.1%, SBGL +7.3%.

Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Dinsdag 2 oktober 2018 - Koop laag, verkoop hoog en blijf geduldig!


Bijgwerkte secties: $-Goud ,

wall of worryDeze markten zijn extreem gevoelig voor een ZWARE CORRECTIE en/of een crash. De Dow en de S&P zijn gestegen en bevinden zich dankzij massale creatie van vers geld door de centrale banken in de buurt van piekniveaus. Die geldcreatie is begonnen na de 2007-9 crisis.

Meestal zijn de beurzen zwaar overgewaardeerd, maar er zijn ook markten die zwaar ondergewaareerd zijn en die door de beleggers links gelaten worden. Commodities bevinden zich in de buurt van historische dieptepunten en komen in aanmerking voor een krachtige opwaardering. Aandelen bevinden zich in een zeepbel en op een piek voor de afgelopen 50 jaar ten opzichte van  commodities. Zowel de correctie bij aandelen als de stijging van de grondstoffen zullen indrukwekkend zijn. Het is een zekerheid dat we teruggaan naar de verhouding zoals in de jaren 90, wat betekent dat een daling van 90% van de aandelenkoersen tegenover de commodities waarschijnlijk is.

De commodities zullen andere activa kloppen, maar het komt er toch op aan om de juiste keuzes te maken. Goud, zilver, platina en aandelen van mijnbouwbedrijven zijn uiteraard goede keuzes. De edelmetalen zijn niet alleen oververkocht maar bieden ook nog eens de beste garantie op het behoud van welvaart.

Belangrijke fundamentals:

 • Barrick (ABX) Executive Chairman trekt zijn belang in het bedrijf op tot 5,000,000 aandelen.
 • General Electric (GE) ziet de koers stijgen na het plots dumpen van John Flannery als CEO

Belangrijke technicals:

 • Saaie markten....de stilte voor de storm?

Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Maandag 1 oktober 2018 - Wie het allemaal niet gelooft, zit goed totdat hij of zij alles verliest!!!


bank holidayBijgewerkte secties:

Het zal business as usual zijn tot er ergens iets breekt en het banksysteem in elkaar klapt. Op dat moment zullen de centrale banken maar ook de BIS (Bank for International Settlements) en het IMF (Int. Monetary Fund) onder zware druk komen te staan. Ik denk niet dat ze het systeem zullen kunnen redden, het probleem dat zich voordoet is daarvoor veel te groot.

Wat de meeste mensen niet begrijpen is dat de kredietexpansie van de centrale banken ten einde is. De exponentiële koersstijgingen bij aandelen, obligaties en vastgoed zullen eindigen in een vreselijke val die de meeste welvaart vernietigt.

In de komende 3-7 jaar komt het er niet meer op aan om een fortuin te maken maar om zo min mogelijk geld te verliezen.

Er zijn er maar weinigen die dit begrepen hebben en die beschutting hebben gezocht. Voor de meeste mensen zal dit in diepe ellende eindigen. De rijken zullen het grootste deel van hun fortuin verliezen, de armen staat armoede en honger te wachten. Kijk wat er gebeurt in Venezuela, met een inflatie van 1 miljoen procent en een munt die met 99,90% in waarde is gedaald. Een kop koffie kost 2 miljoen bolivar en de meeste Venezolanen kunnen niet genoeg eten voor hun famiilie kopen. Wie 40 dollar per maand verdient, mag zich gelukkig prijzen. Gemiddeld heeft de bevolking meer dan 10 kilo aan gewicht verloren.

 Belangrijke fundamentals:

 • De handel in bankaandelen werd vorige week stopgezet op de Milan Stock Exchange (Italy) om PANIEK te vermijden....Denk er aan dat we ten stelligste hebben ontraden om bankaandelen te kopen, vooral Europese en Canadese bankaandelen. Opnieuw wordt bewezen dat een probleem snel erger kan worden.
 • De industrie van de Zonnepanelen zal nooit snel genoeg kunnen groeien om de transportsector te doen werken. Ze zal namelijk nooit groot genoeg worden om voldoende energie te geven. De situatie is zelfs nog erger dan we denken. 
 • Dezelfde opmerking over Wind. Wind promoten gebeurt door SUPERIDIOTEN die in een soort wonderland leven.

Belangrijke technicals:

 • Goud veerde vrijdag sterk op. We moeten echter een volgende beweging boven $1215 krijgen om veilig te zitten. Goud probeert een bodem te vinden in een oververkochte zone. Indien het goud standhoudt boven het dieptepunt van augustus op $1188 zou dit een positieve stap zijn. Indien dit niet lukt, is een verdere daling mogelijk. Goud zal hoe dan ook stijgen in de weken en maanden nadien.
 • Het plaatje voor zilver ziet er extreem bullish uit en zilver heeft zich losgemaakt van de bewegingen in de goudprijs. Zilver is momenteel sterker dan het gele metaal.
 • De U.S. dollar index veerde vorige week lichtjes op, maar blijft onder 95 kwetsbaar en zal verder dalen.
 • Insiders verkopen aandelen aan het hoogste tempo voor de afgelopen 10 jaar.

Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic

Categories: Dagelijkse research

Twitter