30
september
2015

NIEUWS SEPT' 15 (publiek)

WE ZULLEN IN 2015-2016 GEEN FINANCIELE CRASH BELEVEN ZOALS DE FINANCIELE HOLLYDWOODSTERREN VERKONDIGEN

SSL site seal - click to verify

Woensdag 30 september 2015 - QE4 of geen QE4, dat is de vraag! (To have QE4 or not to have QE4, that's the Question!)


Bijgewerkte secties: Coal & Solar , Agriculturals, Copper & Platinum , Banks & Financials, Bonds USA, World stock Market indexes, Silver, Crude Oil, US-Dollar ,  

Screen Shot 2015-09-29 at 16.32.06

Belangrijke fundamentals en technicals: zie abonneesectie

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Dinsdag 29 september 2015 - De emerging markets zitten tot over de oren in de problemen...Wees voorbereid op QE4


cataloniaBijgewerkte secties: 

Catalonië of dure energie beletten niet dat complexe gemeenschappen maar tijdelijk kunnen overleven en vroeg of laat uiteen zullen spatten: Spanje (Catalonië, Baskenland) , de EU- zone, maar ook USA kunnen in de komende 5 tot 10 jaar uit elkaar vallen. Dit proces is onomkeerbaar. De geschiedenis toont ons slechts één voorbeeld waarin dit proces kon omgedraaid worden. De Eurozone zal echter uiteenvallen, met als onvermijdelijk gevolg dat de Euro gedoemd is om te verdwijnen.

Geconfronteerd met een te hoge prijs om een complexe gemeenschap overeind te houden, kan deze gemeenschap beslissen om minder complex te worden. Een recent voorbeeld daarvan is de USSR in 1990. De  Sovjet Unie verleende toen een grote mate van autonomie aan de verschillende deelstaten. Daardoor daalden de kosten om de staat overeind te houden, terwijl Rusland voldoende militaire kracht behield om zowel zichzelf te beschermen als om zijn bevolking te voeden. 

Dit is meteen ook één van de redenen waarom u uw geld en andere bezittingen deels buiten bereik van de politici moet brengen. Banken voelen geen enkele vorm van loyaliteit ten opzichte van hun klanten, zij zullen op de eerste plaats naar de pijpen van de overheid dansen. Daarnaast zijn banken ook onbetaalde spionnen die werken in dienst van de overheid. Ze zullen aan de overheid melden wanneer we iets doen met ons geld dat in hun ogen 'verdacht' overkomt. Eén telefoontje van een overheidsambtenaar volstaat om uw geld te bevriezen. Banken hebben al toegegeven de obligatiemarkten, de rentevoeten, de valutakoersen enzovoort te hebben gemanipuleerd. Ze hebben de data van hun klanten ook aan high-frequency traders verkocht.

De USA zullen alles doen wat ze kunnen om Europa te DESTABILISEREN en om de US-Dollar overeind te houden...zelfs wanneer ze daar sociale onrust en OORLOG in Europa voor moeten veroorzaken!

small ingotsUw bezittingen buiten bereik van de overheid brengen, wil ook zeggen dat edelmetalen in veilligheid gebracht moeten worden. Dat dreigt binnenkort onmogelijk te worden. Verschillende bronnen vertellen ons dat er een tekort aan goud en zilver in de westerse wereld is. Er zijn maar 2 manieren om het proces waarbij westers goud naar het oosten vloeit te stoppen: een legale en een illegale.

  • De verkoop van goud kan illegaal gemaakt worden. Dit is de favoriete manier van de centrale planners die de voorkeur geven om hun zaken bij dictaat te regelen, liever dan de vrije markt haar werk te laten doen. Deze manier van aanpakken is het meest populair in het westen, vooral in de VS en de EU. 
  • De priis van het goud stijgt dramatisch. Een grote stijging van de goudprijs zal paradoxaal genoeg de vraag naar goud in het westen stimuleren. Anderzijds zal de vraag in het oosten afnemen. Dat is wat eigenlijk zou moeten gebeuren op basis van de huidige wetten van vraag en aanbod. Maar het mag van de overheid niet gebeuren.
  • De prijs van het goud stijgt dramatisch en het  bezit van goud wordt illegaal verklaard.  In dit geval is het een MUST om goud in een veilig land te bewaren. Belangrijk om te weten is hoe men dat doet. 

 

Belangrijke fundamentals en technicals: zie abonneesectie

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag 28 september 2015 - Bekijk de film Doctor Zhivago en verkoop meteen al uw vastgoed!


zhivagoBijgewerkte secties:

De geschiedenis herhaalt zich steeds. Eén van de redenen daarvoor is dat de doorsnee bevolking de geschiedenis niet bestudeert en er zelfs geen interesse voor heeft. Zij die dat wel doen, vormen een minderheid. Al meermaals heb ik mensen aangeraden om naar de film "Dr. Zhivago" te kijken of om minstens het gelijknamige boek van Boris Pasternak te lezen. Er zijn opvallende gelijkenissen met de dag van vandaag.

Het probleem met vastgoed is dat je het niet kan meenemen in een koffertje. Daardoor kan op eender welk moment door de overheid zwaar belast of zelfs aangeslagen worden. Een goed voorbeeld daarvan zien we momenteel in Duitsland. De eigenaars van Duits vastgoed worden met harde hand  door de overheid gedwongen om huizen en appartementen ter beschikking te stellen van de honderdduizenden vluchtelingen. Omdat vastgoed steeds schaarser wordt, aarzelt de Duitse overheid niet om extreme maatregelen uit de hoed te toveren. Met gebruik van wettelijke maar moreel verwerpelijke maatregelen wordt nu vastgoed onteigend. In sommige gevallen worden zelfs Duitse gezinnen uit hun huis gezet om plaats te maken voor nieuwkomers.

Het is in de huidige omstandigheden een bijzonder slecht idee om in vastgoed te investeren. Spaargeld is namelijk niet meer veilig in vastgoed. Of het nu gaat om residentieel of om commercieel vastgoed of om bouwgrond maakt geen enkel verschil. De verliezen zullen dramatisch zijn ...

Ondanks het feit dat de Mainstream Media laten doorschemeren dat de huizenprijzen in de VS blijven herstellen, vertellen de cijfers een ander verhaal. De kans is namelijk groot dat Amerikaans vastgoed sinds vorig jaar minder is waard geworden. Meer dan een kwart van alle huizen in de VS waren in augustus minder waard dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit een studie gepresenteerd door studiebureau Zillow. Onderstaande tabel bewijst dat er in sommige regio's sprake is van grote prijsdalingen.  Ook enkele grote steden worden zwaar getroffen.

      1. Atlantic City, New Jersey — 79.4%
      2. Jacksonville, North Carolina — 67.7%
      3. New Haven, Connecticut — 58.6%
      4. Battle Creek, Michigan — 52.1%
      5. Hartford, Connecticut — 50.3%
      6. Cumberland, Maryland — 50.3%
      7. Johnson City, Tennessee — 49.3%
      8. Stamford, Connecticut — 49.2%
      9. Baltimore, Maryland — 48.1%
      10. Fayetteville, North Carolina — 46.4%
      11. New York, New York — 38.6%

In de sector van het commercieel vastgoed is er een nieuwe zeepbel in de maak die zelfs nog groter is dan de vorige. De FED herschiep de vorige zeepbel tot eentje met de afmetingen van een heus monster. Op de langere termijn zal het merendeel van het commercieel vastgoed op internet belanden. [had u al begrepen dat we het over EBAY hadden? ]

commercial real estate aug 2015

Belangrijke fundamentals en technicals: zie abonneesectie

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Vrijdag 25 september 2015 - Weldra wordt het onmogelijk voor een niet-resident om een rekening in het buitenland te openen.


Screen Shot 2015-09-24 at 06.26.32

Bijgewerkte secties: World Stock Market Indexes, 

Terwijl de durvers en de meest pientere beleggers hun offshore status al verzekerd hebben, zijn er anderen die al hun geld weer naar hun thuisland hebben overgebracht. Hoe dom kan iemand in hemelsnaam zijn? Nog anderen zijn dan weer bevreesd om de ultieme stap te zetten. Deze voelen ongetwijfeld de hete adem van de overheid al in de nek.  In de meeste landen (Zweden is een uitzondering) is het nog altijd volledig legaal om een offshore account te openen. Het probleem is echter dat in veel landen de banken WEIGEREN om een rekening voor een niet-ingezetene te openen. Meer dan ooit is hulp van een coach met de nodige kennis en ervaring noodzakelijk. (kijk naar ons Coaching Agreement).

Nota: binnen enkele jaren zal het compleet onmogelijk zijn om een offshore rekening te openen. Het gevolg zal zijn dat het spaargeld van velen voor 100% door de overheid aangeslagen zal worden. Heel wat mensen gaan daardoor gezondheidsproblemen krijgen!

De centrale bank van de Seychellen (CBS) laat weten dat het een beroep doet op Barclays Bank Seychelles om te verzekeren dat de klanten voldoende tijd krijgen om hun deposito's naar een offshore bankrekening over te brengen, dit als gevolg van een recente beslissing van Barclays om niet langer bankdiensten in vreemde valuta's te verstrekken aan niet-inwoners. 

“Als gevolg van een recente studie heeft Barclays beslist dat het risiconiveau van haar offshore bankactiviteiten niet langer overeenstemt met de risico's die de bank is bereid om te dragen. Deze beslissing kadert in een bredere context. Als resultaat van een strengere regelgeving wereldwijd en van de zware boetes die aan de banken opgelegd worden, zijn financiële instellingen er niet langer happig op om te veel risico's te nemen.  Dat geldt zowel voor de risico's verbonden aan de klanten zelf als voor de risico's die de banken lopen op sancties."

Alle offshore klanten van Barclays werden op de hoogte gebracht van de maatregelen die op 31 oktober 2015 van kracht worden. .

“Internationale standaards met betrekking tot risicomanagement in de financiële dienstverlening stellen dat aan offshore banking een hoger risico is verbonden vanwege het feit dat de meeste klanten hun thuisbasis niet hebben in het land waar de bank actief. Dat zou het bemoeilijken om de klant voldoende te leren kennen,” zo klonk het in een gezamenlijke verklaring.

Een laatste oproep tot intelligente spaarders/beleggers die moeten begrijpen dat het aanhouden van spaargeld/kapitaal binnen bereik van de overheid overeenstemt met financiële zelfmoord....

Wie een bankrekening heeft bij onderstaande hoogst risicovolle banken, moet ofwel van lotje getikt zijn, ofwel geen enkel zelfrespect meer aan de dag leggen.  De kansen zijn levensgroot dat binnenkort uw spaargeld volledig of toch alleszins gedeeltelijk naar de vaantjes zal gaan.

      1. J.P. Morgan Chase
      2. HSBC
      3. Citigroup
      4. Deutsche Bank
      5. BNP Paribas
      6. Barclays
      7. Bank of America
      8. Credit Suisse
      9. Morgan Stanley
      10. Goldman Sachs

Zal BITCOIN in de toekomst het Financieel Systeem overnemen!? Het is zeker niet onmogelijk....Bitcoin is een PayPal systeem gebaseerd op REAL MONEY (Goud). Daarom kan dit idee erg succcesvol worden....

McMullin

 Belangrijke fundamentals en technicals: zie abonneesectie

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Donderdag 24 september 2015 - Volkswagen knalt tegen de muur: wij verwachten wereldwijd lagere beursindexen


VWBijgewerkte secties: Krona-Gold & Krona/$/€ , Yuan-Gold , Rupee-Gold & Rupee/$ , Natural gas shares, Uranium shares ,

Het vergiftigen van de lucht is een halsmisdaad geworden die zwaar wordt bestraft. In het geval van Vokswagen is er sprake van een mogelijke boete van 7 miljard Dollar. Dat terwijl het doden van mensen vrijwel onbestraft kan gebeuren. Politiek cynisme op zijn best, open en bloot zonder enige vorm van schaamte. Maar bij nader toezien is er toch meer aan de hand. Het is vast geen toeval dat het schandaal rond VW losbarstte op een moment dat het bedrijf besliste om motoren te gaan maken in Rusland en niet in de Verenigde Staten. (VW baas Martin Winterkorn is beschikaar,hij heeft gisteren ontslag genomen)

 Wie herinneert zich nog de BNP Paribas, Credit Suisse, British Petroleum..affaires !?

Belangrijke fundamentals en technicals: zie abonneesectie

  .Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Woensdag 23 september 2015 - Het gaat de Verenigde Staten eigenlijk geen bal aan wie de democratisch verkozen leiders in Syrië zijn!


assadBijgewerkte secties:

De Amerikanen en de NATO lijden een grote nederlaag in Syrië....en dit is waar het ganse manipulatiespelletje stopt. Ik heb al maanden geleden voorspeld dat het zo zou aflopen....al vanaf het moment dat de Arabische lente is begonnen. Vanwege een beslissing genomen in Washington is Syrië in een meedogenloze oorlog beland, oorlog waarvan het einde nog niet in zicht is. Het dodenaantal is inmiddels al opgelopen tot in de buurt van 250.000. Bijna de helft van de 24 miljoen inwoners van het land is op de vlucht, met honderdduizenden Syriërs die in totale wanhoop op weg naar Europa zijn.  Terrorisme is een nog groter gevaar geworden, waarbij verschillende landen verscheurd dreigen te worden door sektarisch geweld. Washington en zijn Westerse bondgenoten hebben Rusland dus geenszins een lesje te leren over terrorisme en wat er al dan niet in Syrië moet gebeuren. De Amerikaanse raadgevingen mogen de Russen dus gewoon langs zich neerleggen.  Arrogantie, blindheid en krimineel gedrag hebben niets te maken met internationaal leiderschap. Vandaag verliezen de westerse leiders vanwege de komst van de vluchtelingen in ijltempo het vertrouwen én de stemmen van hun kiezers. Wanneer ze hun macht willen behouden, zullen ze snel het geweer van schouder moeten veranderen. Wanneer ze hun politiek niet wijzigen, zal morgen het volk de politiek wijzigen.

Op die dag zal de Amerikaanse wereldsuprematie ten einde komen...wie van onze lezers de vuile Amerikaanse internationale politiek wil begrijpen, moet dringend "The Brothers" lezen (zie de update van maandag).

Bill Holter - Dit alles wat er zal overblijven wanneer de reset is gebeurd.

 

 Belangrijke fundamentals en technicals: zie abonneesectie

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Dinsdag 22 september 2015 - De dag dat de startknop opnieuw wordt ingedrukt (RESET in informatica-taal) zal alleen de ruggegraat van uw beleggingen het hoofd boven water kunnen houden


Bijgewerkte secties:

Zal dit het gezicht worden van de oorlogen zoals die in de 21ste eeuw worden gevoerd?

 

 Kyle en Texas weten maar al te goed wat er zal gebeuren wanneer die ganse COMEX-shit tegen de muur vliegt.

 

 De dag dat de startknop opnieuw wordt ingediend (RESET in informatica-taal) zal alleen de ruggegraat van uw beleggingen het hoofd boven water kunnen houden...de rest zal onherroepelijk voor altijd verloren gaan. De LES die u moet onthouden: verlies niet te veel tijd met het najagen van kleine procentjes winst, stop uw energie liever in WAT, WAAR en HOE! 

Belangrijke fundamentals en technicals:  zie abonneesectie

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag 21 september 2015 - Wie denkt dat 9/11 niet meer dan een ongvalletje was, moet The Brothers lezen!


the brothers

Bijgewerkte secties:  Aussie-Gold & Aussie/$/€ , Swiss-Gold & Swiss/$/€ , Can-Gold & Can$/$/€ , ¥-Gold & ¥/$/€ , R-Gold & R/$/€ ,

Iedereen die wil vernemen hoe gehaat de Verenigde Staten wereldwijd zijn, moet slechts het boek “The Brothers” lezen. Het betreft een kroniek van moord en doodslag, van het opruimen van niet-'passende' regeringen, van het onbeschaamd bevoordelen van de Amerikaanse bedrijfsbelangen en van de cynische arrogantie van 2 mannen die ooit tot de machtigsten van de wereld behoorden.

Op 9/11 werden de Twin Towers vernietigd toen ze door vliegtuigen werden geraakt. Building 7 werd niet geraakt door een vliegtuig, maar stortte eveneens in. Of met andere woorden: 3 torens stortten in, terwijl er slechts 2 door vliegtuigen werden geraakt. Geen sprake van toverkunstjes, maar iemand op de achtergrond (de CIA?) had de 3 gebouwen ondermijnd.   2.000 architecten, ingenieurs em mensen uit de bouwsector gaven toe dat wat gebeurde op 9/11 geen 'normaal incident' (maar een in elkaar geschoven scenario) was...en toch blijft de MASSA geloven in de reusachtige leugen die de overheden en de massamedia ons op de mouw spellen. De MASSA heeft zich dus laten vangen aan deze valse boodschap, die er op gericht was om een gemeenschappelijke vijand in het leven te roepen...De basis van de sociologie is hierop gebaseerd. Hitler liet de Reichstag platbranden met gelijkaardige doeleinden voor ogen.

De US Secret Services weten maar al te goed hoe de vork aan de steel zit...maar in plaats van in grijpen, zoeken ze het eigen voordeel. De 3 torens werden met thermiet ondermijnd. Een ontploffing was mogelijk door een simpele telefonische oproep. 

Nadat de gemeenschappelijke vijand IRAK" was gecreëerd, was inval in dat land mogelijk zonder de Amerikaanse bevolking tegen het hoofd te stoten. Vervolgens kwam er de ARABISCHE LENTE. De destabilisatie van Noord-Afrika en het Midden-Oosten via de Syrische oorlog (die verwacht en bovendien gepland was) resulteerde in een stoom moslimvluchtelingen in de Europese Unie. Terwijl die EU op het punt staat om uiteen te vallen.

Sociaal gesproken zijn de EU en Europa totaal verschillend van de USA. In de USA is iedereen Amerikaans staatsburger, in Europa hebben we verschillende landen met een verschillende populatie en een verschillende nationaliteit. Gevolg is dat de EU dreigt te bezwijken onder politieke en sociale druk...een proces dat nu volop bezig is. De toevloed van moslimvluchtingen zal leiden tot nog meer sociale onrust in alle EU-lidstaten. De Euro krijgt nog enkele maanden tijd...op het einde van 2015 of bij het begin van 2016 zal het gebeuren. In de komende maanden zal de Euro zijn opwaartse beweging ten opzichte van de US-Dollar afronden (zie de abonneesectie over US-Dollar en Euro) , waarna de trend zal keren en de Euro zal crashen. Zodra de EU-zone uit elkaar valt, zal de EURO niet langer een VEILIGE VLUCHTMUNT zijn...de US-Dollar maar ook het Brits Pond zullen van de situatie profiteren. [dat is alleszins het belangrijkste objectief van het scenario]

yemenAlsof er nog niet genoeg problemen zijn, breidt de oorlog in het Midden-Oosten zich als een strovuur uit. Het is nog slechts een kwestie van tijd alvorens de hele regio in vuur en vlam staat...waarna de olieprijs door het dak zal vliegen. 

1 miljoen krijgers van stammen uit Jemen hebben zich verzameld aan de grens met Saoedi-Arabië, ze zijn klaar om dat land binnen te vallen. Dat meldt ons het Iraans dagblad Kayhan. De krant baseert zich op 'doorgaans goed ingelichte bronnen' in Sanaa. De Jemenitische stammen hebben groot alarm  aangekondigd en al hun krijgers onder de wapens geroepen.  Hun bedoeling is om het Saoedische koninkrijk binnen te vallen en om de oorog naar dit buurland te brengen (zie curb its aggression on Yemen). Kayan laat de Jemenische brigadegeneraal  Sharaf Ghalib Luqman aan het,woord. Deze stelt dat zijn manschappen uit soldaten uit Saoedi-Arabië, de Emiraten, Bahrein en Qatari in de provincie Marib hebben gevangen genomen. In de komende dagen zullen deze gevangen in de media voorgesteld worden. Hij voegde er nog aan toe dat eenheden van het Jemenitisch leger en van de Houthi rebellen twee bataljons bestaande uit soldaten ui Qatar in Marib omsingeld hebben. Quatar heet een beroep gedaan op Saoedi-Arabië om de regio te bombarderen, kwestie van de veiligheid van zijn burgers te garanderen. Kayhan wist nog te melden dat Saoedi-Arabië al zijn soldaten heeft teruggetrokken van de basis in Marib nadat er honderden doden waren ggevallen.

Goud: houden of niet houden?

 

Belangrijke fundamentals en technicals zie abonneesectie

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.

 


Vrijdag 18 september 2015 - Internet zal dezelfde ingrijpende revolutie veroorzaken als de komst van gedrukte boeken en kranten heeft veroorzaakt.


Bijkomende secties:

Het westen schreeuwt van de ene kant om meer vluchtelingen binnen te halen, maar heeft aan de andere kant een revolver klaar om ze weer weg te jagen – Assad (zie het volledig INTERVIEW hieronder) - Europa beleeft een invasie van barbaren OP DIT EIGENSTE MOMENT [ een vluchteling heeft geen enkel recht om wetten te stellen...]

 

 klik hier voor meer details...

De taxisector zoals we die al jarenlang kennen, heeft niet de minste kans om Uber te overleven. De bestaande televisiezenders zijn gedoemd om de strijd te verliezen tegen de wereldwijde vrije en onafhankelijke internationale videokanalen. De hotelketens vechten een verloren strijd tegen de bedrijven die internet-hotel services (zoals airbnb) leveren, de hotels zullen die strijd onherroepelijk verliezen...er is een volledig nieuwe wereld op komst. Wie dat niet beseft, is ziende blind.

De gevestigde politieke klassen hebben niet de minste kans om te overleven...

Ze hebben ons de plaatsen ontnomen waar we elkaar konden ontmoeten (cafés worden bijvoorbeeld steeds zeldzamer) en ze hebben ze vervangen door onder andere grote winkelketens. Met andere woorden: ze hebben ons zo geïsoleerd dat we het zelfs zelf niet meer beseffen..maar tevens heeft men het grootste en krachtigste communicatieplatform gebouwd dat er ooit heeft bestaan: INTERNET!

Belangrijke fundamenals en technicals: zie abonneesectie

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Donderdag 17 september 2015 - Het probleem met de EU-vluchtelingen zal alleen maar erger worden totdat de EU-landen besluiten om geweld te gebruiken (en dus hun legers inschakelen).


merkel schafftBijgewerkte secties:

Het gebruiken van militair geweld tegen de EU-Immigranten ligt erg gevoelig, het kan uiteindelijk meer chaos en rebellie in de hand werken. Het probleem van de EU-vluchtelingen zal alleen maar erger worden totdat de EU-landen besluiten om geweld te gebruiken.  De vluchtelingen zijn namelijk geen doetjes die geloven dat het probleem vanzelf zal verdwijnen. Het zijn stuk voor stuk mensen die hun leven in de weegschaal hebben gegooid om de EU te bereiken (in plaats van naar Saoedi-Arabië te gaan) en ze zullen die droom niet makkelijk opgeven. Maar ze brengen wel hun islamitische cultuur met hen mee (het zijn moslims). Het gebruik van geweld is gevaarlijk omdat ze hier miljoenen gevestigde vrienden hebben wonen die hun zonder enige aarzeling ter hulp zullen schieten. Die vrienden kennen de situatie, want ze wonen hier al jaren.

Wat voor praatjes de Mainstream Media en de Politici ons nu ook proberen te verkopen, wat nu in Europa gebeurt is absoluut IMMOREEL. Er wordt namelijk op geen enkel moment rekening gehouden met de economische, menselijke en morele context van de westerse populatie die hier verblijft. 

"Wie zichzelf het recht toeëigent om de welvaart van andereN te verdelen, eigent zich tevens het recht toe om menselijke wezens als willoos vee te behandelen. 

Er is een belangrijk disequilibrium ontstaan tussen papieren goud en fysiek goud. Of dat onevenwicht 100:1 , 200:1 , 300:1 of meer bedraagt, is volslagen irrelevant. 

comex dilution septt 15 0

Kort samengevat: vorige week betrouwden we er op dat JPM de beschikbare goudvoorraden binnen de kortste keren zou aanvullen, kwestie niet zonder leverbaar goud te vallen. Daarmee zou de bank een einde kunnen maken aan de oplopende stress op de Comex. Een week later zijn we minder bezorgd over de verwatering van de waarde van het papieren goud als over het feit dat JPM er niet in is geslaagd om orde op zaken te stellen. Met nog 335 kilo in de kluizen van de bank is JPM nog maar een stap verwijderd van het compleet opdrogen van de beschikbare goudvoorraden. (Zero Hedge)

Belangrijke fundamentals en technicals:zie abonneesectie

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Woensdag 16 september 2015 - Het EU-vluchtelingenprobleem zal uitdraaien op een overlevingsstrijd voor de US-Dollar.


Bijgewerkte secties:

We hebben het al vaak geschreven en we zullen het blijven herhalen: wat er gebeurt in Noord-Afrika, het Midden-Oosten en Syrië heeft alles te maken met de Verenigde Staten en met de strijd die wordt geleverd om de US-Dollar te laten overleven. Wat we in Europa beleven is niet het einde, maar wel het begin van een probleem dat veel dieper zit. Er zijn niet veel manieren waarop u veilig de dans kan ontspringen. Daarom is het voor u en uw familie zo belangrijk dat u een plan B achter de hand hebt.

 

Het vergde de domme Syrische democratische massa 4 JAAR en een hoop bombardementen alvorens ze eindelijk besloten dat het tijd was om tot actie over te gaan....dat is nu eenmaal de manier waarop een kudde mensen een antwoord geeft op dit soort van problemen. Na de ontkenning van het probleem, komt de paniekfase. Al degenen die al die jaren in Syrië bleven, zijn have en goed vaak volledig kwijt. Zij die een plan B hadden of 4 jaar geleden tijdig het land verlieten, zijn veilig en wel.

Heeft u een plan B achter de hand?

  • Mocht er sociale onrust, een revolutie of zelfs een oorlog in uw land uitbreken, hebt u dan een veilige plaats om naar toe te gaan?
  • Stel u dat u zo'n veilige plekje hebt gevonden, heeft u daar dan voldoende financiële middelen tot uw beschikking om een tijdje te overleven of om er zelfs een nieuw leven op te starten? Zodra de situatie in dat land uit de hand loopt, zal de lokale overheid overgaan tot KAPITAALCONTROLES.
  • Hebt u belegd in FYSIEK GOUD? Geen papieren goud, het soort goud waarbij u zich tot een tegenpartij moet wenden om uw eigendom fysiek in bezit te krijgen. Voor alle zekerheid moet het bewaard worden in een kluis buiten het financieel systeem. Een kluis in een bank biedt GEEN oplossing. Goud thuis bewaren is ook geen alternatief, in tijden van onrust en oorlog kan het verboden worden om te reizen. 
Het antwoord op de hierboven gestelde vragen is complex, oplossingen moeten op maat gemaakt worden. Daarom raden we onze lezers aan om ons te contacteren. Stuur voor meer informatie een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.....

Belangrijke fundamentals en technicals: zie abonneesectie

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Dinsdag 15 september 2015 - Het einde van het vrije personenverkeer in de EU komt in zicht, het einde van de Schengen-akkoorden eveneens. De EU valt uiteen op dezelfde plaats waar de organisatie destijds werd opgericht.  


Bijgewerkte secties:

Het einde van het vrije personenverkeer in de EU komt in zicht, het einde van de Schengen-akkoorden eveneens. De EU valt uiteen op dezelfde plaats waar de organisatie destijds werd opgericht. De Europese politici hebben niet alleen zelf een enorme vluchtelingenstroom op gang gebracht door de Arabische Lente enthousiast te ondersteunen (via de NATO, herinner u wat er met het Libië van Kadhaffi is gebeurd), maar ze hebben tevens een reuzengroot Trojaans moslimpaard binnengehaald. De Europese Intelligente Psychopaten lijken zich niet te realiseren dat deze jonge dynamische moslimbevolking alsmaar meer zal vragen: inkomen, jobs, huizen, halal eten,....en ze zullen zich aansluiten bij die moslimkrachten die hier al leven. In Frankrijk zijn 5 tot 6 miljoen moslims, in België zullen ze weldra de meerderheid uitmaken in steden als Antwerpen en Brussel. In Nederland is de situatie identiek als in België.

Terwijl de lokale bevolking (Galbraith's* 4de generatie) zich voorlopig weinig zorgen maakt, zullen de moslims hier weldra amok beginnen te maken. Het leven van de autochtonen zal een uitdaging en mogelijk zelfs een hel worden...meer misdaad en meer sociale onrust staat ons te wachten. 

* John K. Galbraith - The Age of Uncertainty - zie onze literatuursectie.

De “bank holiday” die op komst is, zal weldra alles scheiden wat reëel is en wat niet reëel is. De marken zijn nu compleet gebroken. Een periode van 6 jaar met nulrente heeft het onmogelijk gemaakt om een werkelijke waarde op iets te plakken. Het werktuig van de derivaten werd door de centrale banken gebruikt om de markten zo naar hun hand te zetten dat ze laten uitschijnen dat hun politiek heeft gewerkt. Wat dus niet het geval is. Vandaag is niets nog iets waard.

De keuze is eigenlijk heel eenvoudig: of PRINTEN of STERVEN. Zo lang als we die "bank holiday" niet krijgen, zullen de beurskoersen per saldo omhoog gaan...dit als gevolg van het feit dat er alsmaar meer geld wordt gedrukt.

De Europese Centrale Bank (ECB) wil het stimuleringsprogramma al uitbreiden tot na 2016 als dat nodig zou zijn. De ECB lanceerde haar €1.1000 miljard programma voor de inkoop van eigen obligaties – een vorm van quantitative easing – in januari om het economisch herstel in de Eurozone te ondersteunen. President Mario Draghi van de ECB heeft al laten verstaan dat een verlenging niet uitgesloten is.

We herinneren er nogmaals aan dat goud buiten het bereik van de overheid gebracht moet worden.... weldra zal dit onmogelijk worden en wie probeert om zijn goud dan alsnog te verkopen, zal een willige prooi voor de man van de belastingen worden...zo het goud al niet gewoonweg zal aangeslagen worden.

Beleg een niet onaanzienlijk deel van uw vermogen in gouden munten.

Sla een belangrijk deel van die munten in bezit op in een land buiten het land waarvan u een staatsburger bent. 

Het beste advies dat we u kunnen geven is om de aandacht vooral toe te spitsen op kleine munten die gemakkelijk verhandeld kunnen worden. We denken dan aan Britse sovereigns (.23 oz goud) of hun tegenhangers op het Europese vasteland (Frans, Zwitsers, Duits, Deens, Russisch etc.,) geldstukken van meestal 18 karaat goud. Momenteel is goud niet alleen goedkoop, maar al deze geldstukken kosten niet veel meer dan de prijs van het gesmolten goud. Bovendien hebben ze een verzamelwaarde. 

 Belangrijke fundamentals en technicals: zie abonnee secties

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag 14 september, 2015 - "Hoe willen ze nu in hemelsnaam zelf dollars kopen? Kunnen ze nieuw gedrukte dollars gebruiken om oude dollars te kopen?"


Bijgewerkte secties:  £-Gold & £/$/€ , $-Gold , World Stock Market Indexes ,

"Hoe willen ze nu in hemelsnaam zelf dollars kopen? Willen ze nieuw gedrukte dollars gebruiken om oude dollars te kopen?"

  • Een land kan alleen die vreemde valutareserves gebruiken die het zelf aanhoudt
  • Je kan alleen goud verkopen zolang als je er nog zelf bezitt.
  • Is het mogelijk om een stijging van de rentevoeten af te remmen door de rente torenhoog te laten stijgen? De Bank of England bewijst dat die strategie niet werkt. Of bent u misschien vergeten hoe de Britse centrale bank haar basisrente binnen enkele uren met meer dan 5% optrok tot 15%. Met geen enkel tastbaar resultaat.

Vandaag gelden op de COMEX 229 papieren claims voor ELKE TROY OUNCE fysiek goud. De prijs van goud blijft laag, het sentiment is nog steeds zwak...MAAR WAT MAAKT DIT IN HEMELSNAAM UIT? Wat had u eigenlijk anders verwacht?  Dat de autoriteiten en de banksters de pijp aan maarten zouden geven en het goud door het plafond zouden laten vliegen...!? of dat ze de markt gewoon blijven manipuleren alsof er niets aan de hand is!? Eens te meer: dit is een zaak van de zaken in het juiste perspectief te zien. Het komt er op aan om de drang tot het realiseren van kleine percentjes winst overboord te zetten. Gedurende de jaren 60 manipuleerden de overheden en de banksters eveneens de goudprijs...tot dit niet langer mogelijk bleek. Ze verloren miljarden en de goudprijs steeg van  $32 tot $850 (x 25) ....het kwam er alleen op aan om geduldig te zijn. Wanneer vandaag de goudprijs naar omhoog zou spuiten met een factor 25, kan ditmaal de kaap van $27,500 bereikt worden. Bekijk de informatie over de 1960 Gold Pool in de Education Section...klik hier

 comexstockpile

Belangrijke fundamentals en technicals: zie abonneesectie

 Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Vrijdag 11 september 2015 - De Barbaren zijn Europa binnengevallen...is er een plan B bij de hand!?


refugeeBijgewerkte secties:

Wie zijn bezittingen niet buiten bereik van de overheid brengt, zal weldra al even arm zijn als vandaag de dag de Syrische vluchtelingen wanneer hij of zij besluit om Europa of de Verenigde Staten te verlaten. Wanneer de zaken fout lopen, zijn kapitaalcontroles het eerste waar de overheid aan zal denken. Er verzekerd van te zijn dat uw geld buiten de overheid blijft, kost u geen cent. Integendeel, u zal er alleen een beter rendement door realiseren.

Technisch gesproken zullen de beurzen en de grondstoffen beginnen aan een 5de golf. Commodities doen het meestal zeer goed in die 5de golf van bull markets. Deze trend is volledig in overeenstemming met het Wave Principle, dat de realiteit van de menselijke emoties weerspiegelt. Fifth wave winsten bij aandelen zijn meestal te wijten aan het oplaaien van de hoop bij de beleggers. Bij commodities worden ze echter aangedreven door dramatische emoties zoals vrees: angst voor inflatie, voor droogte of voor oorlog. Hoop en vrees zien er op de chart anders uit en dat is één van de redenen waarom toppen op de grondstoffenmarkten er vaak anders uitzien dan piekformaties op de beurzen....zie de secties van de World Stock Market Indexes, meer bepaald de Long Term Chart Indexes voor meeri informatie. Zorg er voor dat u deze enorme opportuniteit niet mist.

Fifth Waves (de 5de golf van een bewegtng) zijn altijd  SPECTACULAiR...en eindigen meestal met een parabolische exponentiêle stijging.

Belangrijke fundamentals en technicals: zie abonneesite

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Donderdag 10 september 2015 - Je moet wel knettergek zijn om jihadisten en andere extreme moslims in Europa toe te laten!


islam horseUpdated Sections: Oil shares (Oil index) , 

Het lijdt geen enkele twijfel dat Europa het Paard van Troje van de 21ste eeuw heeft binnengelaten. De ganse wereld is een vleesgeworden politiek-sociale gebeurtenis geworden. Vanwege mislukte politieke interventies (under cover) ervaart Europa de invasie van wat de geschiedenisboeken later zullen beschrijven als de invastie van de moslim-barbaren. Spijtig genoeg is er geen enkel verschil tussen GOEDE en SLECHTE moslims...het zal niet zo lang duren alvorens Europa met dit harde feit geconfronteerd zal worden. De gastvrijheid van de Europeanen betekent meteen ook hun doodvonnis.

De Europeanen zijn kerstekinderen geworden die leven in een wereld van politiek correct denken waar alle wapens verboden zijn...en in die wereld is iedereen gratis en voor niets welkom. Dat geldt op de eerste plaats voor diegenen die Syrië ontvluchten. De Sovjet-Unie heeft dit ook ooit geprobeerd, met als gevolg dat het land in 1989 failliet is gegaan. Europa zal dit voorbeeld volgen en op zijn beurt bankroet gaan...

Fysiek goud en zilver is de enige manier om uzelf en uw familie te beschermen. Een tweede residentie is een andere belangrijke manier om die bescherming te verkrijgen. Tenzij u uw vrouw graag een boerka ziet dragen en uw kleinkinderen dol zijn op de lectuur van de Koran. Een kleine investering in een Panamees paspoort kan uzelf een gevoel van veiligheid verschaffen, u kan dan weg als de nood aan de man komt. Zo'n paspoort is beter dan een levensverzekering of een privé pensioenplan. 

 

 

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Woensdag 9 september 2015 - De grootste fout die iemand kan maken is te beleggen volgens de regels die de fundamentals hem vertellen.


bomen in het bosUpdated Sections: Crude Oil , 

De ganse wereld is in beweging en alles wijst er op dat internet hierbij een uiterst belangrijke rol speelt. Alles wat hieronder vermeld wordt, is met elkaar verbonden. Ondanks het feit dat er op zich weinig of geen onderling verband tussen onderstaande feiten bestaat.  Het gevolg is dat het eindresultaat een toestand van de grootst mogelijke verwarring is.

  • we hebben monetaire gebeurtenissen.
  • we hebben economische gebeurtenissen.
  • ook op fiscaal vlak gebeurt er het één en ander.
  • we zien de politiek tussenbeide komen.
  • we worden geconfronteerd met sociale gebeurtenissen en patronen...zoals massa-migratie, wat leidt tot een volledig andere mix van de bevolking....

De grootste fout die iemand kan maken, is om te investeren op baisis van de FUNDAMENTALS. Die doen ons namelijk geloven dat de beurskoersen gaan crashen. Maar we kunnen alleen maar vaststellen dat het algemene plaatje alleen maar BULLISH is, zelfs tot in het extreme...maar dan wel wanneer de backtest achter de rug is en dan schrijven we al 19 october eerstkomend.

Vastgoed is een  High Order Capital Good en de prijzen voor dergelijke goederen dalen altijd in periodes van (hyper)inflatiore recessies en depressies...A L T IJ D ! (zonder rekening te houden met de rentestand). We twijfelen er geen moment aan dat de vastgoedprijzen gemanipuleerd worden, want de banken en de financiële instellingen hebben er alle belang bij dat de prijzen voor vastgoed hoog blijven. Maar zolang als in de Verenigde Staten het huizenbezit afneemt, zullen de prijzen blijven dalen (wat het verkeerde beeld geeft dat de deflatie vaste voet aan de grond heeft gekregen).

usa ownership 2015

Belangrijke fundamentals en technicals:zie abonneesectie

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Dinsdag 8 september:  Landen die High Order Capital Goods exporteren zakken weg in een diepe depressie


Bijgewerkte secties: Gold & Silver Juniors (added stocks) , Gold & Silver Majors , 

Deze keer vervoegen de High Order Capital Goods manufacturing economieën de club van de depressievelingen. Hou er rekening mee dat de economische situatie van een land en de situatie rond de munt (of de beurs) van datzelfde land iets HEEL ANDERS is. Het is niet omdat het economisch slecht gaat, dat ook de beurs het slecht doet. Twee landen zijn in navolging van China in een recessie weggezakt: Canada is officieel in recessie en Australië is dat eveneens.

Het feit dat deze HOCG-landen zich nu in een re/depressie bevinden, bevestigt dat ook de westerse wereld in zijn geheel depressief gestemd is....de kansen zijn dus extreem klein dat de centrale banken de rente zullen verhogen. Niettemin zullen die rentevoeten onvermijdelijk de hoogte ingaan zodra het financieel systeem met hyperinflatie zal kennismaken.

Stevenen we af op een Dollar crash met bijbelse proporties !? zie de abonneesectie voor alle mogelijke info over currencies

 

 Over stop losses en ETF's.

Op 24 augustus daalde de S&P 500 met 4%. Het was de grootste daling op dagbasis voor Amerikaanse aandelen sinds 2011. De koersval maakte bovendien deel uit van een bredere beweging die de Amerikaanse aandelen met in totaal 11% de dieperik induwde. Diezelfde dag verloren sommige van de zogezegde meest veilige en stabiele aandelen 38% van hun waarde in een paar seconden. We hebben het dan meer bepaald over de ETF's die de S&P volgen.

IVV ETF

De IVV ETF wordt verondersteld de brede Amerikaanse beurs te volgen, deze tracker wordt beschouwd als en veilige en stabiele manier om  in Amerikaanse aandelen te beleggen.....op een paar seconden liep het verlies voor deze ETF echter op tot 26%. Zodoende kwam er een nieuwe golf van verkooporders los...alvorens de ETF zich herstelde tot zijn pre-crash niveaus.

We houden niet van ETF's en adviseren onze lezers om er NIET in te beleggen. De belangrijkste letter in ETF is duidelijk de F. Het is een fonds in de meest brede betekenis van het woord.  Een ETF belegt in een mandje van aandelen die iets gemeen hebben en die de belegger om een welbepaalde reden in zijn portefeuille wil hebben, het is niet een stukje van een belegging die hij of zij fysiek wil bezitten.  In tegenstelling tot een gewoon beleggingsfondse kan u een ETF gewoon op een beurs KOPEN of VERKOPEN. Dat betekent echter niet dat u interesse moet hebben voor deze beleggingscategorie, integendeel zelfs. Zoals zoveel andere producten in de moderne financiële wereld is een ETF voordelig voor de emittenten van deze producten en voor de market makers, maar een gesel voor de beleggrsn. Beleggers die nooit van hun leven in een fonds zouden stappen, doen dat onbewust toch door ETF's te kopen of te verkopen. Hun beleggings dreigt zodoende de volgende chip te worden in het casino dat de beurs is geworden. Die ETF's zijn een regelrechte vloek, niet meer of niet minder.

Belangrijke fundamentals en technicals: zie abonneesectie

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Donderdag 3 september 2015 - De markten hervatten meestal hun opwaartse trend na Labour Day !? Vanwege Labour Day wordt de volgende update pas dinsdag gegeven.


Updated Sections: Gold & Silver Juniors , $-Gold , Silver ,

De overheidspropaganda wordt steeds intenser gevoerd naarmate het globaal financieel systeem verder uit elkaar valt. De financiële markten worden kunstmatig opgedreven, ze zijn van a tot z gemanipuleerd. De Dow Jones werd met meer dan 1.500 punten omhoog geduwd alvorens met 470 punten terug te vallen. Van een verrassing is zeker geen sprake, want de beurzen maken een belangrijk onderdeel uit van het verhaal dat men aan het publiek probeert te verkopen. Volgens dat verhaal verloopt alles naar wens en ziet de toekomst er stralend uit.

Aan goud en zilver zijn geen tegenpartijrisico's verbonden zolang deze edelmetalen uit de greep van de overheid worden gehouden. 

Belangrijke technicals:

  • Goud & zilver juniors blijven uitbodemen en worden ondersteund door een belangrijke lange termijn steun.
  • De US-Dollar Index staat voor een belangrijke keuze. Technische analisten spreken van een Maximum Activity Level. Ofwel breekt de Dollar uit boven dit niveau en blijft hij in koers stijgen, ofwel zal de Dollar opnieuw verzwakken en wordt de downtrend bevestigd.
  • Voor de zwaar overgewaardeerde U.S. dollar is het nu wachten tot er een ongeval gebeurt. Een daling van de koers van de Dollar zal meteen een einde maken aan de speculatie dat de koers van ruwe olie zal terugvallen richting 30 Dollar per vat. Ik geloof dat de zogenaamde Petrodollar, die de Verenigde Staten een flink duwtje in de rug heeft gegeven, zijn langste tijd heeft gekend. Vanuit Amerikaans standpunt is dat een negatieve evolutie.
  • Een heleboel speculanten die het goud hebben geshort gaan in de problemen raken zodra de prijs begint te stijgen. We zulllen doorstijgen tot boven 1200 Dollar per troy ounce en dat zal heel wat shorters pijn doen. 

  Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Woensdag 2 september 2015 - De situatie in Europa was vlak voor WO2 dezelfde als nu, maar toch ook weer anders -


GUAMUpdated sections: Gold & Silver Juniors (nieuw aandeel ) ,

De situatie in Europa was vlak voor WO2 dezelfde als nu, maar toch ook weer anders. Ik vraag me af hoeveel DRAMA's er nog moeten gebeuren alvorens de bevolking wakker wordt en ziet dat er iets aan de hand is.?!

William Blum:

  • Wanneer de president van de VS alle 5 oorlogen beëindigt die nu gevoerd worden, zou hij binnen 5 dagen doodgeschoten worden.
  • De U.S. hebben de seculaire regimes in het Midden-Oosten van de kaart geveegd, hun plaats wordt ingenomen door radicale moslims. Hierdoor ontstaat een explosieve situatie en dat weten de Amerikanen maar al te goed.
  • De U.S. overweegt sancties tegent China wegens cyber-attacks...en de CIA is inmiddels al volop operationeel in China.
  • De U.S. heeft het terrorisme van ISIS in het Midden-Oosten gefinancierd en gesteund.
  • De U.S. zal anti-ISIS acties gebruiken als cover om Assad weg te krijgen...en zo wordt geprobeerd om de Russische, Chinese en Iraanse invloed in het Midden-Oosten te neutraliseren.

Het minste dat een volwasssen iemand kan doen, is zorgen dat hij een plan B achter de hand heeft voor zichzelf of voor zijn familie. Dat is vandaag nog altijd mogelijk, het biedt bovendien andere interessante voordelen...het is in ieder geval beter dan slapen in een station zodra de zaken helemaal uit de hand lopen.

 Belangrijke fundamentals:

  • Eni (NYSE: ENI), de Italiaanse oliereus, kondigde een historische gasvondst aan voor de Egyptische kust in de Middellandse Zee. Het zou gaan om het grootste gasveld ooit in de Middellandse Zee en één van de grootste in de recente geschiedenis. 

Belangrijke technicals:

  • We hebben een nieuwe goudmijn toegevoegd (XXXXX ) aan onze selectie van Juniors. Ze vervangt XXXXX (dat een speculatief aandeel is). XXXXX hoeft niet verkocht te worden...de koers zal herstellen zodra de goudprijs herstelt.  XXXXX is vooral in Turkije actief.
  • We beleefden de grootste driedaagse rally in de olieprijs voor de afgelopen 20 jaar, maar kan ze standhoudent?...onze charts in de olie sectie geven een antwoord. Noteer dat we een V-bottom reversal kregen die de prijs naar $70 kan leiden.oil crash 2008 and now

 Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Dinsdag 1 september 2015 - Prijsinflatie is op komst en de schade zal niet te overzien zijn!


Bijgewerkte secties: Inflation Index , Commodities in Gold , Long Term Commodity charts , 

Zij die hopen en denken dat de pijn beperkt zal zijn, zullen van een kale kermis thuiskomen. Wie er nog aan twijfelt dat de overheden zich op een legale manier meester zullen maken van het merendeel van ons spaargeld, moet de charts hier beneden maar eens goed bekijken.  Na de Wereldoorlogen werden de belastingen opgetrokken tot 80-90%. De Franse burgers weten maar al te goed waarom het de moeite waard loont om goud  te bezitten en om zo ver mogelijk weg te blijven van het bancair systeem. Er staat de Belgische en Nederlandse beleggers een haircut naar Cypriotisch model te wachten(zoals de Gutt-operatie).

Tax france 1900-2010 usa-tax-rates-624
   
 De overheid zal op een legale manier afpakken wat de (hyper)inflatie heeft overgelaten ...

Naarmate de wereld dieper wegzinkt in een depressie en China meer geld nodig zal hebben, zal de Chinese overheid gedwongen worden om meer Amerikaanse staatsobligaties te verkopen. De FED zal voor de verschroeiende keuze staan tussen de Dollar en de rente. Hogere rentevoeten zullen korte metten maken met wat er nog is overgebleven van de Amerikaanse economie. De centrale bank zal geen andere keuzemogelijkheden hebben dan meer geld te printen. Daardoor zullen de VS regelrecht in een toestand van hyperinflatie geduwd worden. Het is een ongeschreven regel dat aandelen beter presteren in tijden van hyperinflatie.

ChinaUSTHoldings

Belangijke fundamentals en technicals:  zie abonneesectie

.Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.

Categories: Financieel Nieuws

Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."