31
oktober
2016

NIEUWS OKT '16 (publiek)

De film van de Titanic duurt 2 1/2 uur - het eerste uur gebeurt er niets

Maandag 30 oktober 2016 - Goud is sterk ondervertegenwoordigd in de westerse beleggingsportefeuilles


Bijgewerkte secties:  

gold bullGoud is sterk ondervertegenwoordigd in de westerse beleggingsportefeuilles. Dat heeft onder andere te maken met het feit dat de voorraden die bovengronds aanwezig waren in het westen volledig zijn opgeslorpt door Aziatische beleggers. Daardoor kan de goudprijs exploderen.

Goud heeft een stevige bull market achter de rug sinds de komst van een nieuwe radicale monetaire politiek rond het jaar 2000. Eigenlijk is het goud de best presterende activaklasse sinds toen. Dat feit wordt volledig genegeerd door de main stream media en door de tradtionele beleggers.

De erosie van het vertrouwen in goud op lange termijn en de verdere progressie in de verborgen bull markt voor goud zal NIET op een lineaire wijze gebeuren. We bereiden ons voor op heftige bewegingen tijdens de rit, deze moeten verbergen dat het huidige financieel systeem ten dode is opgeschreven. We geloven bovendien dat de huidige scherpe correctie bij de edelmetalen de aanloop vormt voor nieuwe piekprijzen voor de metalen zelf en voor topkoersen bij de mijnbouwaandelen. We adviseren daarom om van de huidige zwakte gebruik te maken om de bestaande posities verder uit te bouwen of om nieuwe posities in te nemen.

Belangrijke fundamentals:

  • De prijs voor iijzererts stijgt op het moment dat de steenkoolprijs nieuwe pieken laat optekenen. De recordrally bij steenkool geeft de mjinbouwaandelen een stevig duwtje in de rug. Vooral de Australische bedrijven, de grootste in de wereld, doen goede zaken. De prijs voor bepaalde soorten steenkool is dit jaar al verdubbeld. Woensdag bereikten de futures in Dalian nieuwe piekniveaus.
  • De Zweedse kroon is in vrije val nu blijkt dat Zweden meer QE zal krijgen (het drukken van geld) en lagere negatieve rentevoeten...is het niet hilarisch dat meer SOCIALISTISCH deze landen zijn hoe sneller ze zich in de AFGROND storten? (Zimbabwe, Venezuela, ...

Belangrijke technicals zie abonneesectie

 Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Zaterdag 28 oktober 2016 - Wanneer we zoveel aandacht besteden aan de Amerikaanse presidentsverkiezingen is omdat deze zo'n grote invloed gaan hebben op de financiële markten. !


Dit heb ik nog NOOIT in mijn leven gezien. Niets dan CORRUPTIE...de hele maatschappij van BOVEN tot ONDER is er door aangetast. Vanwege Internet en de onnozele propaganda die ze brengen zijn de Mainstream Media gedoemd 
om te STERVEN!

Polls met dwaze voorspellingen, verwarring in de Mainstream Media,...Zal het mogelijk worden om een verpletterende overwinning van Trump door manipulatie te stoppen?...en te beletten dat de goudprijs doorstijgt naar $ 125.000 per ...en de zilverprijs naar $10.000 per oz.

Het ziet er naar uit dat de Democratische partij (DNC) niets anders is dan een grote criminele organisatie....Dit is a 100x erger dan dan WATERGATE en het wordt nog steeds weggestopt door de Mainstream Media!? Zij die denken dat dit allemaal meer was dan een BLOW JOB door Monika aan Bill Clinton gegeven zijn ongelooflijk NAIEF.

Donald Trump heeft de presidentsverkiezingen van 2016 op zak.  Wanneer hij wint zal hij de vuilnisbelt opkuisen en een halt toeroepen aan de corruptie door de overheid.

Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Vrijdag 28 oktober 2016 -- Dure energie en complexe maatschappijen gaan onmogelijk samen.


Bijgewerkte secties: Can$-goud & Can$/$/€ , ¥-goud & ¥/€/$ , £-goud & £/€/$ , 

Terwijl de slag om het Witte Huis verder woedt, vallen Europa en de EU verder uit elkaar. Om één of andere duistere reden kunnen de inwoners van Europa en de VS maar niet wachten tot hun levensstandaard is teruggevallen tot het niveau van die van Venezuela.

De internationale gemeenschap had de bui al lang zien hangen boven het socialistisch paradijs van Maduro, maar de lokale overheid weigerde halsstarrig om de waarheid onder ogen te zien. De regering hield koppig vast aan het voornemen om het biljet van 100 bolivar als hoogste bankbiljet in omloop te handhaven, dit biljet heeft een waarde van zeggen en schrijven 8 dollarcent op de zwarte markt. Economen en waarnemers van de centrale bank waren verontwaardigd dat Maduro weigerde om biljetten met een hogere waarde te drukken, dit om het inflatieprobleem niet onder ogen te hoeven zien.  De regering van  Venezuela, gekweld door hyperinflatie, heeft nu toch de handdoek in de ring gegooid en zal vanaf december biljetten met een hogere waarde drukken. Die zullen tot 200x meer waard zijn dan de biljetten nu in omloop. De nieuwe biljetten zullen tot 20.000 bolivar waard zijn, wat overeenkomt met 15 dollar op de zwarte markt.

Dure energie en complexe maatschappijen gaan samen (zie Academie). De problemen in de banksector dreigen over te slaan naar het dagelijks leven. Uit een recente studie uitgevoerd door McKinsey & Co. blijkt dat een verbazingwekkende 97% van de Europeanen in de periode 2005 tot 2014 verlies van inkomen en loon hebben geleden.

Als resultaat hiervan is de financiële situatie van de meeste Europenen slechter dan die van hun ouders. Daarom is het goed te begrijpen waarom zoveel Italianen 'neen' zullen stemmen in het komende referendum. Wat tegenwoordig gebeurt, houdt voor hen dat het voor hen niet beter maar wel slechter zal worden. 

De EU is niet meer dan een POLITIEKE FRANKENSTEIN, vanaf het prille begin gedoemd om te verdwijnen. De EU is in GEEN geval een structuur die in het voordeel werkt van de man in de straat. Men moet begrijpen dat de EU een politieke constructie is, zoals ook NAFTA, CETA en TIFF dat zijn. In Spanje willen de Basken en de Catalanen zelfstandigheid. In België, waar het hoofdkwartier van de EU is gevestigd, willen de Vlamingen zich losmaken van de Walen. Enkele jaren geleden stemden 79% van de Venetianen voor zelfstandigheid. In Zuid-Tirol, waar 70% van de bevoking Duits spreekt, is een sterke onafhankelijksbeweging actief. De kansen zijn groot dat in de toekomst veel EU landen uit elkaar zullen vallen. Dat hoeft niet te verbazen, want veel staten zijn kunstmatige creaties.

Belangrijke fundamentals zie abonneesectie

Belangrijke technicals zie abonneesectie

 Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Donderdag 27 oktober 2017 - Gele stenen zijn van veel betere kwaliteit dan rode stenen en veroorzaken veel minder problemen.


Bijgewerkte secties: Vastgoed in België, Frankrijk & Nederland , Zar-Goud & Rand/$/€ , Aussie-Goud & Aussie/$/€ , FS-Goud & FS/$/€ , 

De prijzen voor vastgoed zijn na de Tweede Wereldoorlog beginnen te stijgen. In veel landen (USA, Spanje, Ierland,...) is de top al bereikt en laat de ZEEPBEL sinds 2006 lucht ontsnappen. Andere landen zijn achtergebleven en hebben hun top bereikt in  2015/16 (bijvoorbeeld België, Nederland). Het staat als een paal boven water dat GOUD over lange termijn VEEL BETER presteert dan vastgoed en minder AANDACHT vraagt dan dat vervelende vastgoed.

huizenprijzen in goud huizenprijzen be 2016
 click to enlarge - Real Estate and Gold   click to enlarge - Real Estate prices in the EU

Italexit4 december kan een historische dag worden in Italië: wat gebeurt er precies die dag? Er wordt op 4 december opnieuw een referendum georganiseerd en het woord is ditmaal aan de Italiaanse kiezers. Zij kunnen beslisen over het lot van de Europese Unie. Indien dit referendum de weg opgaat die de polls ons willen doen geloven, zullen de Italianen 'neen' zeggen. Dat zal de eerste stap worden in de richting van de totale vernietigng van de EU.

De effecten van deze uitslag kunnen tot 5x erger zijn dat die van de Brexit. Dat is meteen ook de reden waarom er in analogie van de Brexit over de “Italexit” wordt gesproken. Mogelijk zal Italië de EU verlaten. De schokgolven van zo'n exit zullen vrijwel zeker alle beleggingsportfeuilles beïnvloeden, inclusief cash posities. Wees verzekerd van het nodige vuurwerk.

Sociale zekerheid, pensioenfondsen en zelfs de edelmetalen zijn in dit spelletje betrokken. Maak niet de vergissing te denken dat alles met een sisser zal aflopen, want Italië is op 3 na het grootste land binnen de EU. Voor wie niet voorbereid is, kan het op een complete ramp uitdraaien. Zowel spaarders, beleggers als gepensioneerden zullen hard geraakt worden.

Indien deze voorspelling uikomt, kan er sprake zijn van de grootste economische ramp van deze eeuw. Er zijn op korte termijn ingrijpende gebeurtenissen op komst. De wereld staat aan de vooravond van een nieuw financieel tijdperk.

Indien Italië de eerste dominosteen is die valt, zal de totale instorting van de EU onvermijdelijk worden, wat de politici en de ECB ook zullen doen om de ramp af te wenden. En rekening gehouden met de lessen uit het verleden, zal de conclusie luiden dat dit de meest ingrijpende financiële crisis zal worden die we ooit hebben beleefd. Eens wanneer ze begonnen is, zal ze niemand sparen die er niet op voorbereid was. Wie zich wel voorbereid heeft, zij die de situatie hebben zien aankomen, zullen echter geen spatje pijn voelen. Ze hoeven zich dan ook geen zorgen te maken over hun welvaart. 

Belangrijke fundamentals:

  • De markten zullen nauwelijks bewegen tot 8 november (de dag van de presidentsverkiezingen in de VS)
  • De Aussie staat op het punt om UIT TE BREKEN tegenover de euro...kijk maar op de sectie
  • De Zwitserse frank vertelt ons dat de dollar LAGER zal gaan na de verkiezingen...zie sectie

Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Woensdag 26 oktober 2016 - Nog 14 dagen tot de Amerikaanse presidentsverkiezingen...en de financiële markten zullen niet bewegen totdat 8 november achter de rug is


Bijgewerkte sections: US-Dollar , €-Goud & €/$ , 

Tenzij we meer van deze verrassingen krijgen...de Clinton Foundation CEO vraagt asiel aan in het Russisch consultaat.


2017 wordt een belangrijk jaar voor Europa. Het Italiaans referendum kan eventueel door verkiezingen gevolgd worden. Die zijn er ook in Duitsland, Frankrijk, Nederland, Tsjechië en Slovenië en dat zal allemaal bijdragen tot de onzekerheid. Dit zijn feiten die we weten dat ze op komst zijn, maar er kunnen ook verrassingen uit de lucht vallen. Tegen die achtergrond valt het moeilijk voor te stellen dat de ECB haar stimuluspolitiek zal laten varen, rekening gehouden met het feit dat we ons nog steeds in een omgeving van negatieve rentevoeten bevinden.

Het is frustrerend te zien hoe de overheid zich steeds meer moeit met onze privacy. Maar ze maken één grote denkfout. Offshore heeft niets van doen met verstoppertje spelen. 

Offshore heeft niets van doen met verstoppertje spelen!

De aanpak van een globale FATCA betekent dat het belangrijker is dan ooit tevoren om een ECHTE strategie te hebben die wettelijk in orde is. Het heeft geen zin om iets weg te stoppen. Dat kan betekenen dat u kiest voor een nieuwe bank, maar het kan evengoed betekenen dat u kiest voor een nieuwe woonplaats en voor een nieuwe nationaliteit. Kwestie van de belastingman een neus te zetten.

Het kan ook betekenen om te kiezen voor één van de andere strategische voorstellen die we u ooit deden, zoals investeren in buitenlands vastgoed en het offshore opslaan van uw goud. Er zijn heel wat activa die u buiten bereik van een geldgeile overheid kunt brengen, maar belangrijk is wel om tijdig het initiatief daartoe te nemen.

Belangrijke fundamentals zie abonneesectie

Belangrijke technicals zie abonneesectie

 Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Dinsdag 25 oktober 2016 -  Het is wraakroepend te zien hoe de rampzalige "PROPAGANDA" zijn werk al heeft gedaan!...en kent u RT?


Bijgewerkte secties: Goud & zilver Juniors , 

Is dit al dan niet een deja vu ervaring?


We kwamen, we zagen, we stieren,...is zelfs de dood van duizenden kinderen dit waardt!?

Interessant om te zien hoe de Russen denken over de Mainstream Media en over de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

Important Fundamentals: zie abonneesectie

Belangrijke technicals zie abonneesectie

 Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Maandag 24 oktober 2016 -  Het is simpelweg onmogelijk om meer banen te creëeren via het verhogen van de belastingen.


Bijgewerkte secties: Platina , Grondstoffen uitgedrukt in goud, Majors, 

Het is simpelweg onmogelijk om meer banen te creëeren via het verhogen van de belastingen. Hillary en de politici die dat proberen klaar te spelen, zijn van lotje getikt...het is onmogelijk om de werkgelegenheid te doen toenemen door de belastingen te verhogen...tenzij het geld wordt gebruikt voor de creatie van meer overheidsjobs. Dat geeft echter maar een tijdelijke adempauze, want het is algemeen bekend dat 1 overheidsjob het geld opslorpt dat gebruikt zou kunnen worden  voor 2 jobs in de privé-sector. Onthoud altijd dat overheidsjobs geld KOSTEN en dat jobs in de privé-jobs noodzakelijk zijn om die overheidsjobs te financieren.

Misschien is het nu tijd voor wat humor:


NAFTA, TIPP & CETA...zijn geen VRIJHANDELSOVEREENKOMSTEN zoals ze aan het publiek verkocht worden. Ze zijn een RAMP voor de wereld en leiden tot de creatie van hebzuchtige politici die zich door de grote bedrijven laten omkopen. We weten al dat de gevolgen van NAFTA dramatisch zijn voor de USA...WAAROM dan aandringen om nog meer kwaad te doen!?   

2

Belangrijke fundamentals:  zie abonneesectie

Belangrijke technicals zie abonneesectie

 Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Vrijdag 21 oktober 2016 - De bodem in het goud is gelegd - De buitenlandse politiek van de VS is een complete RAMP!


Bijgewerkte secties: Negatieve rentevoeten, US-Dollar ,

"Amerika heeft verloren" - Duterte kondigde de afscheiding van de Verenigde Staten aan, de Filippijnse president bakt zoete broodjes met China en zoekt een alliantie met Poetin. Het zat er aan te komen na brutaal woordgebruik aan het adres van Barack Obama en steeds meer lofbetuigingen voor China was het slechts een kwestie van tijd alvorens Rodrigo Duterte een einde aan de speculatie zou maken. Hij heeft zich nu dus duidelijk afgekeerd van de VS en toenadering gezocht tot China. Tijdens een bezoek aan China keerde hij zich openlijk af van de VS om toenadering te zoeken tot China. Beide landen hebben afgesproken de onenigheid omtrent het landbezit in de Zuid-Chinese zee via geprekken op te lossen. (ZeroHedge)

Ik ga niet in details vertellen over de 3de ronde van het debat tussen Donald Trump en Killary Clinton. Wat de propaganda in de Mainstream Media ons ook willen doen geloven, het verliep heel anders dan iedereen denkt. Kijk maar eens op  Fox of NBC of CNN en u zal met eigen ogen het verschil zien. Hou er rekening mee dat de Europese en de Amerikaanse CNN verschillend zijn. ALLE presidenten vanaf Bill Clinton hebben hun uiterste best gedaan om zowel de American Spirit als de American Society een kopje kleiner te maken. Elke econoom zal toegeven dat ze de grote uitverkoop van de VS hebben georganiseerd. Ze zouden daarvoor van hoogverraad beschuldigd moeten worden. Donald Trump - INDIEN HIJ WORDT VERKOZEN - maakt een kleine kans de lijm te vinden die alles weer samenhang kan geven. Ik vrees echter dat het te laat is, veel te laat...Rome brandt, de Titanic is aan het zinken en de EU zal samen met de Big American Brother ten onder gaan.

Het grote gevaar is dat tussen nu en de dag van de verkiezingen de VS betrokken zouden worden in een grote OORLOG. Obama en de Democraten zouden zo simpelweg gedwongen worden om in het Witte Huis te biljven. 

Meer dan 1,50 miljoen hoogopgeleide Duitsers hebben hun geboorteland in de afgelopen 10 jaar verlaten. Dixit DIE WELT. Immigratie ligt aan de oorzaak van ingrijpende wijzigingen in de sociale situatie in de Europese maatschappij. Voor elk sociale klasse komt er wel een belangengroep op: moslims, Turken, homo's, lesbo's, trasvestieten, alleenstaande moeders, gehandicapten, bejaarden, daklozen, werklozen en ga zo maar door. Er is echter één bevolkingsgroep die in de kou blijft staan en dat zijn de NORMALE HARDWERKENDE HETEROSEXUELEN die een gezin met kinderen hebben. Voor hen is er NIETS voorzien behalve alsmaar stijgende belastingen en een dalend beschikbaar inkomen.

In België moet iemand die hard werkt en €100.000 per jaar verdient € 63.000 aan de overheid afstaan.  Inderdaad, hij verdient meer voor de overheid dan voor zichzelf. Voeg hier nog een BTW  van 21% op de consumptie aan toe en het zal duidelijk zijn dat een Entrepreneur deze foltering niet lang zal doorstaan. Hij zal zijn biezen pakken en verhuizen naar een land waar de belastingen normaal zijn

Belangrijke fundamentals:

  • Het is misschien moeilijk te begrijpen voor de meeste mensen (die nog blijven denken in termen van winst en verlies) maar op korte of middellange termijn is de FIAT PAPER WAARDE van goud volstrekt IRRELEVANT. Ik zal dit uitleggen op ons symposium in april 2017 Symposium. Belangrijk is om FYSIEK goud te bezitten dat op de juiste plaats wordt bewaard.

Belangrijke technicals:

  • Een Italexit ka erger worden dan een Brexit. Maar een dergelijk scenario zit al in de koersen verrekend. Zolang als de ECB de volmacht heeft om naar believen geld te blijven drukken is de kans klein dat er grote problemen zullen opduiken. Een Italexit is op dit moment geen BLACK SWAN....want het komt simpelweg NIET als een verrassing. Worst case scenario krijgen we een tijdelijke correctie, die echter geen lang leven beschoren zal zijn.  ALLE financiële markten zullen corrigeren zoals ze dat in 2008/09 deden. Het zou echter zeer dom zijn om alle posities in goud en zilver af te bouwen in de hoop later weer goedkoper te kunnen instappen. Alleen volslagen ZOTTEN zeggen hun verzekering van het huis op wanneer dat de volgende dag kan afbranden.!

 Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Donderdag 20 oktober 2016 - Dat de goudprijs zal stijgen, is zo zeker als dat morgenvroeg de zon zal opstaan


GATAUpdated Sections: Majors & Juniors (short candle) , $-Goud (short candle) , 

We zijn blij dat William Murphy heeft toegestemd hoofdspreker te zijn op het symposium dat op 22 april 2017 in België zal gehouden worden. Bill is de drijvende kracht achter GATA. Hij is een ervaren professional die als geen ander weet hoe de goud- en zilvermarkt gemanipuleerd wordt. 

Het Gold Anti-Trust Action Committee werd in de herfst van 1998 opgericht om de prijs en het aanbod van goud en andere verwante financële instrumenten te manipuleren. Dat comité heeft haar werk goed gedaan, want zowel de goud- als de zilverprijs worden nog altijd stevig onderdrukt. Die prijzen staan met andere woorden niet op de plaats waar ze in normale omstandigheden zouden moeten staan. Dat wordt andere aangetoond door de essays van Bill Murphy. Ook uitgever Chris Powell doet zijn duit in het zakje.

Murphy's essays leveren duidelijke bewijzen van de inspanningen geleverd door de financiële instellingen om de goudprijs te onderdrukken. Powell, wiens krant betrokken was in een anticorruptie onderzoek, antwoordde daarop dat de beleggers antitrust rechtszaken op gang moeten brengen tegen de banken die betrokken zijn bij de samenzwering tegen het goud.

Bill herinnert ons ook aan de acties van de Gold Pool tijdens de jaren 60. Hij legt uit hoe de manipulatie van de goudprijs toen stopte en wat er daarna gebeurde. De lessen uit het verleden doen ons begrijpen hoe, wanneer en wat er ditmaal zal gebeuren.....

Belangrijke fundamentals:  zie abonneesectie

Belangrijke technicals zie abonneesectie

 Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic 


Updated Sections:  Steenkool, zon & andere elementen , Landbouwproducten , Koper & Platina, Lange termijn grondstoffencharts , 

Het is niet meer dan ordinaire Britse staatspropaganda. Ze zijn daar al een tijdje nerveus over RT... RT Is tijdens de afgelopen jaren een stuk beter geworden dan BBC, CNN, NBC,...en de andere Mainstream Media die door de autoriteiten gecontroleerd worden. RT is verfirissend ten opzichte van de PROPAGANDA waarmee we gebrainwasht worden. Klik op de foto om de video hieronder te bekijken.

RT bank accounts

Ook wordt gezegd dat ze de internetverbinding van Assange (Wikileaks) afgesloten hebben ....Het ESTABLISHMENT houdt er duidelijk niet van dat de waarheid wordt bekendgemaakt. De laatste Wiki-leaks prijzen Hillary Clinton allesbehalve de hemel in. Eigenlijk hou ik helemaal niet van Trump. Hij is echter de enige die tegen het Establishment vecht en hij is waarschijnlijk de enige hoop voor het westen. Het is voor de mensen moeilijk TOE TE GEVEN dat ze GEBRAINWASHED worden. Persoonlijk realiseerde ik dit in 1990 toen ik België en Europa verliet voor Zuid-Afrika. Deze ervaring van de werkelijkheid is telkens sterker geworden als ik van continent verwisselde. Brainwashed mensen zijn zoals SCHAPEN en maken meestal onjuiste beleggingsbeslissingen.

CNN geeft aan dat het ONWETTELIJK is om WIKILEAKS te lezen !

Belangrijke fundamentals:  zie abonneesectie

Belangrijke technicals zie abonneesectie

 Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Dinsdag 18 oktober 2016 -Twijfel er geen moment aan dat de Mainstream Media u blaasjes wijsmaken!


trump versus clintonBijgewerkte secties:

Op verkiezingsbijeenkomsten duiken voor Trump 20.000 tot 30.000 mensen op, terwijl er dat voor Hillary maar 600 tot 800 zijn....het establishment weet dat wanneer Trump wordt verkozen hij de boel volledig op stelten zal zetten. Niet alleen Hillary zal de gevangenis invliegen, maar veel andere Washington officials. Het probleem dat de Democraten hebben is dat de verkiezingen niet langer gekaapt kunnen worden. De cijfers in het voordeel van Trump zijn overweldigend. Wanneer Trump niet wordt vermoord, kunnen we een “cyber attack” en de staat van beleg krijgen. Het probleem is ditmaal dat als er een wereldoorlog komt, er ook oorlog in de VS zal zijn.

Dit is de Age of Aquarius en de waarheid zal aan het licht komen...

Is er een bodem in de maak voor het goud? Indiase kopers duiken opnieuw in de markt, blijkbaar zijn ze er van overtuigd dat de bodem inderdaad is bereikt. Wanneer de goudprijs stijgt (meestal als gevolg van speculatie in New York en Londen) blijven de Indiase kopers meestal uit de markt. Ze wachten op correcties om betere koopkansen te krijgen. Blijkbaar is zo'n moment weer aangebroken. De Indiase media berichten dat de verkopers in Mumbai's Zaveri Bazar de prijs weer 1 tot 2 dollar boven de benchmark prijs zetten.


Wilt u vastgoed kopen? PANAMA is waarschijnlijk één van de beste locaties om dat te doen.! In Panama zijn 370.000 huizen te kort en de staat stelt veel subsidies ter beschikking voor het kopen van huizen. In Panama Real Estate brengt vastgoed een jaarlijks rendement van ongeveer 6% op . Een dergelijk rendement valt in de huidige omstandigheden niet te versmaden. .

Bezit van vastgoed in Panama verschilt niet zo veel van dat in andere landen, misschien is het zelfs nog interessanter. Gewone woonkredieten zijn beschikbaar, ook de vorm van eigendom verschilt niet zo veel van die van hier. Buitenlandse bezitters van vastgoed worden door de wet goed beschermd.

Panama RE shortage

nota: De percentages op de kaart geven het percentage aan van het woningentekort.

De belasting op vastgoed in Panama is extreem laag of zelfs onbestaande (meer details op aanvraag). Families die een huis kopen genieten veel voordelen en kunnen goedkoop een lening krijgen...het minimumloon in het land is hoger dan dat in de VS.

Panama biedt veel voordelen voor gepensioneerden: een geweldig klimaat, lage levenskosten, een lage criminaliteitsgraad en veel belastingvoordelen. Panama is rechtstreeks verbonden met veel grote luchthavens, technologie en qua infrastructuur is het land up-to-date. Het trekt dan ook veel buitenlandse beleggers aan. Tocumen is een internationale airport aan het worden met meer bestemmingen dan Miami.

We werken aan een nieuw vastgoedproject in Panama....klik hier voor meer informatie (sectie wordt aangelegd)

Panama heeft een gezondheidszorg van de beste kwaliteit. Het land beschikt over state of the art technologie en over een goede infrastructuur wat ziekenhuizen betreft. De aangeboden gezondheidzorg is van de allerbeste kwaliteit, zowat alle aandoeningen kunnen er behandeld worden. Zo is er het Johns Hopkins ziekenhuis, waar de meeste dokters in de VS zijn opgeleid. De openbare ziekenhuizen worden door de overheid gerund en zijn eveneens van UITSTEKENDE kwaliteit. Bovendien zijn de prijzen allesbehalve hoog, voor veel behandelingen betaal je slechts een habbekrats. klik hier voor meer....

Belangrijke fundamentals: zie abonneesectie  

Belangrijke technicals:  zie abonneesectie

Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Maandag 17 oktober 2016: De ECB heeft de obligatierendementen zo negatief gemaakt dat de situatie niet langer houdbaar is. Goudaandelen zijn anderzijds koopwaardig als nooit tevoren.


Bijgewerkte secties: Ruwe olie, 
Minstens 70% van de Amerikanen weten niet wat Aleppo is, ze hebben geen enkel besef dat er in Syrië een oorlog wordt gevoerd. Zij die het wel weten, denken dat deze oorlog is uitgelokt door de Russen.

Deze man riskeert zijn LEVEN, hij vecht niet alleen tegen de Clinton's maar ook tegen het Establishment! November de 8ste 2016 is veel belangrijker dan de VS en de ganse wered zich realiseren. Democraten (en Republikeinen) zijn zo in paniek dat ze de  "1st lady" gevraagd mee te helpen met modder slingeren naar de tegenstander.

Een gouden regel is dat wie werkelijk wil weten wat er mis is met een land naar de  oppositie moet luisteren. Donald Trump is de oppositie van zowel de Democraten als de Republikeinen. Ik twijfel of Trump de VS zal kunnen redden wanneer hij wordt verkozen...maar hopelijk slaagt hiji er in de DWAASHEDEN en FLATERS te stoppen die de Democraten de laatste 16 jaar hebben begaan [de situatie in the EU is zelfs nog slechter, hier worden namelijk socialisme en communisme als democratie verkocht].

Dit is wat 8 jaar OBAMA (Democraat) en het Establishment met de USA hebben gedaan: het is eigenlijk allemaal al begonnen met Bush Sr., Bill Clinton en Bush Jr  (klik hier om te vergroten)

obama in 9 charts

Dit is het WAANZINNIGSTE economisch experiment ooit gedaan. De ECB heeft de obligatierendementen zo negatief gemaakt dat de situatie niet langer houdbaar is. De Europese Centrale Bank heeft de rendementen op de markt voor bedrijfsobligaties zo laag geduwd dat ze zelfs niet meer voldoen aan de criteria van het eigen programma voor inkoop van obligaties (zie het rapport van Bloomberg).

De recente cijfers geven aan dat het rendement op de obligaties van het Parijse publieke transportnetwerk zijn teruggevallen tot -0,40%. Obligaties van Siemens (het grootste engineering bedrijf in Europa), die van de Franse spoorwegoperator SNCF en oliebedrijf Sagess zien deze niveaus op hun beurt dichterbij komen.

Naarmate meer en meer bedrijfsobligaties in Europa onder nul duiken rijst de vraag hoe lang Europa nog kan proberen de groei te stimuleren door het kopen van obligaties Thomas Kristiansson, hoofd credit fixed-income bij SEB Investment Management, legde aan de media een verklaring af die aan duidelijkheid niets te wensen overlaat: "Het is knettergek, het is simpelweg omogelijk om iets te kopen dat een negatief rendement oplevert. Het wordt steeds moeilijker om nog rendement te realiseren. Dit jaar heeft de markt het goed gedaan, maar volgend jaar wordt het moeilijk om waarde te genereren voor de klanten."

Centrale banken, bankiers en autoriteiten hebben nogmaals bewezen niet het flauwste idee te hebben van wat INFLATIE is en welk mechnanisme er achter zit...ze blijven met vuur spelen en dat zal vroeg of laat slecht aflopen. Negatieve rentevoeten zijn een grove vergissing en dat zal ons eerder vroeg dan laat op een pijnlijke manier aan het verstand gebracht worden.

Volgensd de media zou de ECB overwegen om haar programma van quantitative easing (QE) terug te schroeven met ongeveer 10 miljard euro per maand. Sinds januari 2015 koopt de centrale bank maandelijks voor 80 miljoen euro aan waardepapieren. De ECB mikt op een inflatie van ongeveer 2% tegen maart 2017 wanneer het programa afloopt.

Wat de goudsector betreft: nadat de goudaandelen in iets meer dan een half jaar bijna in waarde verdubbelden, wat op zich al een zeer uitzonderlijke gebeurtenis mag genoemd worden, is een correctie met circa 1/3de ongeveer de normaalste zaak in de wereld. Hoe groter de stijgingsfases in een bull markt hoe grotere correcties noodzakelijk zijn om de hebzucht van de beleggers te doen afkoelen. Ondanks de recente forse correctie is de HUI dit jaar nog met een verbazingwekkende 76,50% op jaarbasis gestegen. Tijdens bull markten doet elke stijgingsfase de goudprijs exploderen naar nieuwe hoogtepunten. Het lijkt geen enkele twijfel dat de volgende opwaartse beweging de goudprijs zal catapulteren naar een nieuwe bull high een heel eind boven de piekkoersen die begin augustus opgetekend werden.

Belangrijke fundamentals:

  • Vanwege het zwakke sentiment in de goudsector momenteel verwacht ik dat de meeste speculanten en beleggers verrast zullen zijn door de strenge kwartaalcijfers die de goudmijnbedrijven kunnen voorleggen. Dat zal een belangrijke katalysator blijken te zijn om te kopen en een belangrijke fundamentele reden om vandaag agressief goudmijnaandelen te kopen. Zelfs wanneer het goud niets doet en blijft consolideren rond 1250 dollar moeten de goudmijnen nog met zo'n 120% stijgen om opnieuw op 'normale' niveaus ten opzichte van het goud te noteren.

Belangrijke technicals:

  • De goudmijnaandelen hebben duidelijk te lijden onder een algemeen negatief gevoel, waarbij vrijwel iedereen van nog meer verkoopgolven uitgaat. Dat is een natuurlijke reactie na de forse correctie die de sector onlangs moest ondergaan, deze eindigde in één van de grootste verliezen op dagbasis die de sector ooit te slikken kreeg.  Maar tijdens bull markets is er geen beter tijdstip om te kopen dan tijdens een grote verkoopgolf die gepaard gaat met grote twijfels en angst  [geloof me maar op mijn woord, ik heb het in het verleden meermaals meegemaakt]. Elke sector is na een correctie overigens relatief goedkoop en dit op een moment dat de meeste traders al op de vlucht zijn geslagen onder het gewicht van een overweldigend negatief sentiment.

    Dit vereist contrarianisme,  een moelijke discipline die er op neerkomt om de eigen emoties te onderdrukken of te bestrijden. Iets wat slechts na jaren ervaring bereikt kan worden. De belegger moet namelijk precies het tegenovergestelde doen op de markt dan hij zou willen doen. Hij koopt namelijk aandelen wanneer dat pure gekte lijkt, meer bepaald op een moment na een uitverkoop dat iedereen denkt dat meer dalingen op komst zijn. Goedkoop aandelen kopen gaat altijd gepaard met een sterk intern conflict. 

  • De Dollar is serieus overkocht en kan overkocht blijven tot 8 november 2016.

Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic  


Vrijdag 14 oktober 2016 - Het is 200% zeker dat we op hyperinflatie afstevenen!


 Bijgwerkte secties: Banken & Financials

Schenk uzelf een goed glas wijn, doe de lichtenuit en kijk naar deze video over het geldaanbod, over snelheid en over hyperinflatie. Dit is één van de beste videoclips ooit gemaakt...na deze bekeken te hebben zult u het mechanisme van hyperinflatie begrijpen.  Zodra de SNELHEID toeneemt, zal alles volledig uit de hand lopen en zelfs hogere rentevoeten zullen de hyperinflatie niet kunnen afremmen.

De Federal Reserve maakt zich zorgen dat het uitstellen van een renteverhoging een recessie zou kunnen veroorzaken. Ik ben bijna 67 en dat is de meest dwaze uitspraak die ik in mijn gans leven heb moeten aanhoren.  En dit soort nonsens wordt verteld door de officials van de Federal Reserve Bank. Nog erger is dat de Mainstream Media en de mensen het allemaal SLIKKEN. Hoe kan iemand in hemelsnaam zo dom zijn???!!

Er is simpelweg GEEN RUIMTE voor een strakkere monetaire politiek te voeren. Hogere rentevoeten zullen genadeloos alles vernietigen wat over is van de economie en van het financieel systeem. 

Belangrijke fundamentals: zie abonneesectie  

Belangrijke technicals:  zie abonneesectie

Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Donderdag 13 oktober 2016 -  Het volk krijgt altijd de politici dat het verdient...het krijgt ook altijd wat het vraagt.


Bijgewerkte secties: Aardgasaandelen, 

sling mudHet volk krijgt altijd de politici dat het verdient...het krijgt ook altijd wat het vraagt. Minstens 70% van de mensen stemmen op basis van emoties, ze zijn gewoon niet in staat om verder te kijken dan de neus lang is. Alleen onmiddelijke bevrediging van de genoegens telt. Ze weten simpelweg niet meer wat 2 dagen voordien is gebeurd...uitzondering gemaakt voor alle bagger die ze in de media zien en lezen

De Amerikaanse overheden en hun poppen die aan een touwtje dansen (de Democraten) verkeren in paniek. Nooit eerder in de geschiedenis reageerde een zittende president als Barack Obama. De kansen dat Trump op 8 november tot president wordt gekozen, stijgen met de dag. Het establishment weet zich geen raad meer met een man die onmogelijk te chanteren valt omdat hij ook geen politieke voorgeschiedenis heeft.

We twijfelen er geen moment aan dat er meer financieel onheil op komst is. We moeten hier zelfs het woord 'onvermijdelijk' gebruiken. En deze keer zijn er geen witte konijnen die uit de hoed gehaald kunnen worden. De rentevoeten kunnen simpelweg niet veel lager meer. Het enige wat nog overblijft is het printen van nog meer geld. Dat werkte de vorige keer echter niet en het zal ook deze keer niet werken.

Een harde schuldendeflatie kan de schulden uit het systeem filteren zoals in de jaren 30 van vorige eeuw is gebeurd, maar dat ging dan wel ten koste van jaren van depressie en van een wereldoorlog. De centrale banken kunnen alleen maar geld blijven drukken om het systeem drijvende te houden en het is dat dan ook wat zal gebeuren. Maar wanneer dit recept lang genoeg wordt gebruikt, worden rampen op de valutamarkten en hyperinflatie ons deel. 

Maak u geen enkele illusie over onze overheden, maar al evenmin over de emotiestemmers zoals we ze maar zullen noemen: ze vormen een bende IDIOTEN die denken dat ze spaarders en renteniers uit spaarrekeningen kunnen jagen om ze te doen investeren in de economie, kwestie van die economie een kick-start te geven.  Dit werkt nooit omdat ondernemers andere incentives nodig hebben zoals lagere belastingen, een gunstige regelgeving, weinig of geen rumoer van vakbonden, een competitieve arbeidsmarkt en vooral een VRIJEMARKTECONOMIE. Momenteel doen onze overheden alles wat in hun macht ligt om het omgekeerde te bereiken.

Belangrijke fundamentals:

  • In Alaska zijn de oliereserves met 80% gestegen na een grote ontdekking. Alaska's oliereserves kunnen met 80% gestegen zijn na de ontdekking door Caelus Energy LLC van 6 miljard barrels onder Arctische waters. Deze light-oil reserves werden gevonden in de Smith Bay waar het bedrijf tussen Prudhoe Bay en Barrow langs de Arctische kust gebieden heeft geleasd. Ongeveer 40% van de ontdekking,  of zowat 2,40 miljard vaten, wordt door het bedrijf als ontginbaar beschouwd.

Belangrijke technicals:

  •  Aardgas heeft de opwaartse trend hervat, maar bijna niemand heeft dat opgemerkt...

    Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Woensdag 12 oktober 2016 - Wie een oorlog wenst te beginnen, moet alleen maar het kanonnenvlees (70% van de bevolking) overtuigen.


Bijgewerkte secties: Recessiebestendige aandelen , Biotech (nieuw onder constructie) , Olieaandelen , 

BIOTECH is als nieuwe sectie onder constructie...

debt to GDPDe overheden doen er best aan om goed te luisteren naar het IMF dat waarschuwde voor een tijdbom van 152.000 miljard dollar aan uitstaande schulden. In augustus heeft de Bank for International Settlements al een gelijkaardige waarschuwing de wereld ingestuurd. Nu is het de beurt aan het IMF om aan de alarmbel te trekken. Bij deze tweede waarschuwing worden bovendien concrete cijfers vermeld. De wereldschuld, alles samen dus, bedraagt 152.000 miljard dollar of 225% van het BBP op jaarbasis. 2/3de van de uitstaande schulden zijn in handen van de privé-sector.

In 1990 bedroeg de schuldengraad van de Japanse overheid 70% van het BBP. Vandaag is dat al 250%, het hoogste percentage in de geïndustrialiseerde wereld. De balans van de Bank of Japan was in 1990 10% van het BBP, vandaag is het meer dan 100%. Ter vergelijking: de balans van de FED bedraagt slechts 25% van het Amerikaans BBP. De Japanse economie zal het Ponzi schema gecreëerd door de centrale bank nooit overleven.

De verhouding van de overheidsschulden tot het BBP wordt door de beleggers gebruikt als maatstaf om te kijken of de schulden terugbetaald kunnen worden. Er is dus een rechtstreeks verband met de kosten om geld te ontlenen en met de rendementen op overheidsobligaties. We hebben nu een volledig overzicht op de Japanse schuldensituatie - de verhouding van die schulden tot het BBP, plus een historisch overzicht, pieken aan de boven- en aan de onderzijde, verwachtingen op korte en middellange termijn en ga zo maar door. De cijfers dateren van deze maand en zijn dus zeer zeker heet van de naald.

De Japanse centrale bank blijft vastklampen aan haar politiek van negatieve rentevoeten, met als gevolg dat eerder geld aan het systeem wordt onttrokken in plaats van toegevoegd. Minder uitstaand papieren geld maakt dat dit geld meer waard is. Het inkopen van obligaties met een negatief rendement houdt een zeker verlies in. De BoJ lijkt nog niet klaar voor helikoptergeld maar daar kan snel verandering in komen wanneer de sterke munt op de economie zal wegen.

Belangrijke fundamentals:

  • De gemeenschappelijke gecombineerde commerciële short posities op de COMEX voor goud en zilver boeken een niet-gerealiseerd verlies van 1,40 miljard dollar (sinds de uitbodeming van de prijs op het einde van mei).
  • China bezit nu 12.000 ton goud. De forse koersval bij het goud vorige week was te wijten aan een wanhopige actie van de BIS (Bank for Internationa Settlements of de centrale bank van de centrale banken)

Belangrijke technicals:

  • Volgende aandelen botsen terug van hun 200 day Moving Averages of geven op korte termijn koopsignalen: XXX kopen @ $122 , XXX @ $40, XXX breakout en kopen @ $64 , XXX is koopwaardig, XXX (boekwaarde $19) is koopwaardig, XXX is koopwaardig, XXX idem, XXX idem, XXX is koopwaardig , XXX idem , XXX idem,..zie de sectie van olie- en recessiebestendige aandelen voor meer details.
  • Olieprijs en olieaandelen komen tot leven en in de oliesector doen zich buitenkansjes voor. Er is zelfs een aandeel dat aan zijn liquidatiewaarde kan gekocht worden.
  • De Olie service index is een BULLISH HEAD and SHOULDERS formatie aan het afronden.
  • Het aantal oliebronnen in ontginning is in de VS op het einde van het derde kwartaal met 29% gestegen. Dat is de grootste stijging sinds het vierde kwartaal van 2009. De 'rigs' zijn nu al 14 weken op rij gestegen, deze week zijn er 7 bijgekomen tot 425 en dat is het hoogste aantal sinds februari 2016.

Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Dinsdag 11 oktober 2016 - Het 2de debat tussen de presidentskandidaten is pure slapstick!


Bijgewerkte secties:  Goud & zilver Majors, Juniors , 

Het 2de debat tussen de presidentskandidaten in de VS is pure slapstick! en dat 90 minuten lang. Schenk uzelf een goed glas wijn in, doe de lichten uit en beleef een geweldige avond....het geboden spektakel is beter dan wat een standup comedian te bieden heeft. Het bewijst eens te meer dat politici psychopaten zijn. Zeker wanner we met een domme democratische massa geconfronteerd worden. Democratie is een synoniem voor socialisme geworden. Het toont tevens aan welke ENORME INVLOED de MAINSTREAM MEDIA op de massa hebben!


Belangrijke fundamentals: zie abonneesectie  

Belangrijke technicals:  zie abonneesectie

Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Maandag 10 oktober 2016 - De ironie wil dat de EU uw land kapot maakt en bovendien ook nog wil dat u daar voor betaalt!


Bijgewerkte secties:  $-Gold ,  Zilver , -Gold ,   £- Gold & £/€/$ , Alle PF-Goud Charts in alle secties, Wereldbeursindices , Beursindices op lange termijn , Indexes uitgedrukt in goud ,

Media en  autoriteiten maken van een muis een olifant. Hurricane Matthew was slechts een grote storm! Hurricane Matthew bracht voor de kuststrook van Florida alleen maar zware windvlagen met zich mee. Het centrum van de storm situeerde zich echter op zee. Honderdduizenden zagen de stroom uitvallen, maar de grootste schade viel noordelijk van Florida te betreuren. Uiteindelijk was het allemaal een storm in een glas water, waarbij heel infrastructuur en industrie voor niets de deuren sloot. Inderdaad, ze hebben ons bij de neus gehad.


what-people-think-psychopathsBrussel zit vol psychopathische socialisten die zichzelf democraten noemen en die een politiek verkondigen die alleen maar op de lachspieren kan werken. Het hele continent moet voor deze dwaaheden opdraaien. Alle Westerse Europese overheden zijn gulle sinterklazen die gratis voedsel, onderdak, medische dienstverlening, onderijws en andere uitgaven voor het levensonderhoud uitdelen. Zelfs aan mensen die er alleen maar verblijven en die gaan staatsburgers zijn. Dit soort politiek trekt uiteraard een eindeloze stroom armen uit arme landen aan. De bureaucraten in Brussel duwen daarbij de levensstandaard van alle Europeanen naar omlaag. We kunnen wat betreft Europa van een PUSH-PULL politiek spreken want het zal duidelijk zijn dat de oorlogen in Midden-Oosten en Noord-Afrika duwen de bevolking van deze landen richting Europa.

 

De ironie wil dat de EU uw land kapot maakt en bovendien nog wil dat u er voor betaalt!

De instroopm van miljoenen immigranten vernietigt de oude Europese cultuur en de ironie wil dat de Europeanen daar zelf voor moeten betalen. Wat nu gebeurt is geenszins te vergelijken met de invallen van de Germanen bijna 2000 jaar geleden. Die invallen leidden tot de vernietiging van het Romeinse rijk. Maar nu is de situatie veel ernstiger.

 

Er is nog maximum 4 jaar beschikbaar alvorens de EU-Democraten (alias communisten) de VAL zullen sluiten. Het zal dan onmogelijk worden om uw SPAARGELD buiten bereik van de poiltiek te brengen. We zullen met z'n allen in een COMMUNISTISCHE levensstijl geduwd worden....

Het is verbazingwekkend dat de meeste mensen zich blijven focussen op het VERDIENEN VAN GELD, proberen te hengelen naar kleine profijtjes. Terwijl ze op geen enkele manier proberen om hun geld buiten bereik van de overheid te brengen. EEN ENKELE beslissing van de Europese leiders kan volstaan om het onmogelijk te maken om ook nog maar EEN EUROCENT buiten Europa te brengen. Ze zullen voorgoed vastgenageld zitten in dit continent.

Of de prijs van goud/zilver stijgt of daalt is eigenlijk IRRELEVANT. Belangrijk is het bezit van fysiek goud en zilver om het vervolgens buiten bereik van de politiek te bewaren. 

Belangrijke technicals: 

  • De impact van de Gold-Smash Down is in een speciale kleur zichtbaar op de PF charts. Het is alleen zichtbaar in PAARS op de PF charts voor goud uitgedrukt in Dollar, Euro en Sterling. Alleen een analyse van de evolutie van de goudprijs uitgedrukt in veschillende munten geeft een CORRECT beeld van wat er vorige week is gebeurd.
  • Het Pond Sterling brak door steunniveaus en de volgende target is nu het £/$ 1:1 niveau . Het pond brak eveneens naar omlaag ten opzichte van de Euro, wat aangeeft dat de prijs van het Pond versus de Euro eveneens kan verzwakken. Het resultaat zal zijn dat de Britten meer en meer uit het continent verdreven zullen worden (Frankrijk, Spanje, Portugal) richting het UK.

Belangrijke fundamentals: zie abonneesectie  

Meer belangrijke technicals:  zie abonneesectie

Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Donderdag en vrijdag 6-7 oktober 2016 - Matthew zal het morgen waarschijnlijk onmogelijk maken om een update te geven


Bijgewerkte secties: $-Goud , 

We zullen op onze hoede moeten zijn en de ramen afschermen. Matthew zal het morgen waarschijnlijk onmogelijk maken om een update te geven... Het is 11 jaar geleden dat we dat in onze regio nog moesten doen. Benzinestations lopen droog, er wordt water en voedsel gehamsterd. De inwoners van de streek nemen de dreiging serieus en bereiden zich op het ergste voor. Er komt hoe dan ook een zware storm op de kust van Florida af.

Screen Shot 2016-10-04 at 18.42.59

national holidays

 

Ongeveer 1.000 ton papieren goud werd in de markt gegooid om de goudprijs naar omlaag te duwen. De prijsval bij het goud is te gek om los te lopen, zowat iedereen staat klaar om te kopen bij zo'n buitenkans. Het is niet meer of niet meer dan een wanhopige poging van de westerse overheden om de grote shortposities die voor de Brexit werden ingenomen af te pakken. Dat gebeurde rond het niveau van 1.275 Dollar.

China zal zondag weer aan de koopzijde staan en zal staan te springen om goud met een discount te kopen. De Chinezen mogen dan al met verlof zijn, de Peoples Bank of China (PBOC) is dat niet en koopt op grote schaal goud bij deze correctie.

We zijn voorbereid op een test met het belangrijk Fibonacci .618 niveau op $1.267.20, zeker nu het 'hot money' capituleert. Worst case scenario zie ik $1.250 als een duidelijke bodem. Maak gebruik van deze onnozele correctie om te kopen [Andrew Maguire ]

 

Belangrijke fundamentals:

  • De CENTRALE BANKIERS WORDEN EINDELIJK BEZORGD over de BANKEN ... De centrale banken maken zich stilaan zorgen over het feit dat QE (quantitative easing) en negatieve rentevoeten uiteindelijk slecht zijn voor de banken. Men hoeft heus geen Einsten zijn om dat te begrijpen. De Bank of Japan besliste al om zich op een scherpere rentecurve te focussen om de Japanse banken en verzekeraard te helpen. Sommige ECB gouverneurs beginnen hun negatieve rentepolitiek te herzien omdat deze de banken onnoemlijk veel pijn doet. Negatieve rentevoeten schaden de resultaten van de banken veel meer dan we denken. De centrale banken kopen obligaties op en duwen de rente verder onder nul om de economie te stimuleren. De lage rentevoeten maken de banken echter voorzichtig, zodat ze niet staan te trappelen om kredieten toe te staan. Dat geld blijft dus bij de banken en vloeit door het bancair systeem. Hoe komt het dat zo lang duurt alvorens men dit begrijpt? Maanden geleden zeiden we al dat de pensioenfondsen de volgende zijn die in focus zullen komen, evenals de (her)verzekeraars. Dit is iets wat gewoonweg onvermijdelijk is!

Belangrijke technicals:

  • Luister goed: gisteren vierden de joden nieuwjaar, terwijl de Chinezen van 4 tot 6 oktober feesten. Er werd een ideale kans geschapen om de goudsector te BOMBARDEREN...de man in de straat begrijpt nog altijd niet dat er een heuse oorlog woedt. Steun ligt er in de buurt van $1260 - $1250.

Gold candle1

Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Woensdag 5 oktober 2016 - Goud is door een triple bodem gevallen


Federal Debt 2016Bijgewerkte secties: Investment Pyramide, $-Goud , Zilver , Majors & Juniors (short candles),

De AANGROEI van de SCHULDEN zit nu ingebakken in het systeem. Mathematisch gezien kan het alleen maar VEEL slechter gaan. Het point of NO return is al lang geleden overschreden.

Het derde kwartaal van 2016 werd gekenmerkt door de DERDE grootste aangroei van de overheidsschulden in de Amerikaanse geschiedenis. 2016 was overigens een normaal fiscaal jaar. Er deden zich geen gebeurtenissen voor die veel extra geld van de belastingbetalers opslorpten. Maar toch slaagde de overheid er in om 1.400 miljard Dollar aan de schuldenberrg toe te voegen. De AANGROEI van de SCHULDEN zit nu ingebakken in het systeem.Sociale zekerheid en Medicare slaan nu de diepste kraters en op basis van de eigen voorspellingen zal dit in de komende jaren alleen maar erger worden.

 

Dankzij Obamacare hebben de winsten van de gezondheidsverzekeraars recordniveaus bereikt....

Obamacare maakte de gezondheidsverzekeringen duurder en NIET goedkoper zoals men de Amerikanen op de mouw had gespeld. Naar de dokter gaan is ingewikkelder dan ooit en brengt allerlei gekke complicaties mee die niets van doen hebben met de gezondheidszorgen die iemand nodig heeft. Maar niet alleen is de totale kostprijs van Medicare in de USA gestegen. Belangrijker nog is dat precies wegens Obamacare veel burgers zichzelf niet meer kunnen verzekeren. Een gemiddelde familie met 2 kinderen betaalt 1.800 Dollar ELKE maand. Dat is 21.800 Dollar jaarlijks, alleen maar voor een gezondheidsverzekering.

Eerder dit jaar kondigde verzekeraar Highmark een prijsverhoging met 41% aan voor gezondheidsverzekeringplannen. Blue Cross Blue Shield uit Montana verhoogde de prijzen voor volgend jaar met 62%. Dit jaar ging de prijs al met 22% naar omhoog. Anthem Inc. zal de prijs voor zijn klanten uit Connecticut volgend jaar met 27% verhogen. En zo kunen we nog wel een tijdje doorgaann…Anderzijds zijn Aetna, United Healthcare en Humana drie grote Amerikaanse gezondheidsverzekeraars die in grote moeilijkheden verkeren.

Belangrijke fundamentals:

  • Transocean (NYSE: RIG) zag zijn beurskoers maandag mag 7% terugvallen op het bericht dat Reliance Industries de bestelling voor een ultra-deepwater drillschip annuleerde. Het contract had betrekking op $508.000 op jaarbasis tot en met januari 2021. 

Belangrijke technicals:

  • Goud is door een triple bodem gevallen. Hoe dan ook, op $ 1.280 wacht bijkomende steun op de trendlijn. Zie de trendlijnen op de Candle en P&F charts.
  • Zilver slaagde er niet om door de downsloping trendline te breken...zie de rode lijn op de PF chart.
  • De HUI-index (Majors) is teruggevallen tot de BELANGRIJKE steun op het 200 day Exponential Moving Average. Idem voor GDXJ (Juniors).
  • Het ziet er naar uit dat de goud- en zilversector meer krachten zal moeten verzamelen alvorens in staat te zijn om door de rode trendlijn te breken. De trend op middellange termijn wordt anderzijds ondersteund door de trendlijn op lange termijn (blauwe lijn).

Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Dinsdag 4 oktober 2016 - Gisteren waren de financiële markten in Duitsland en China gesloten


firedBijgewerkte secties:

  De Belgische jeugdwerkloosheid bedraagt 20% !

In België gingen tussen 1 september en 1 oktober bijna 10.000 jobs verloren. Vreemd genoeg probeert de Belgische overheid om één of andere reden de bedrijven te blameren omdat ze de Belgische markt de rug toekeren, wat volledig fout is. Ze maken het zelfs zo bont dat ze elk bedrijf willen straffen dat sluit of dat werknemers ontslaat. Op hetzelfde ogenblik schreeuwt de massa dat de overblijvende bedrijven nog MEER belast moeten worden. Ze zijn HELEMAAL ZOT GEWORDEN.  De onnozelaars in deze regering doen het precies het omgekeerde van wat ze zouden moeten doen en dat bovendien op het meest ongeschikte moment. Ze zullen niet rusten tot de laatste werkgever de deur uit is gejaagd. 


gold sentimentOp een week tijd is de goudprijs met 1,50% gedaald, het aantal traders dat bullish is op het goud slinkt in snel tempo. De Daily Sentiment Index stond bij het begin van de week op 23% bulls, op het einde van de week was dat nog maar 15%. Minder dan 1 op 5 futures traders is nog bullish op het metaal. Prima zo, de basis voor de volgende bull run wordt NU gelegd. Niemand die weet wat de katalysator voor de volgende opwaartse beweging zal worden.  Het ergste is echter achter de rug en de volgende beweging van $100/oz is in de maak. Mijn voorspelling voor dit jaar blijft dezelfde, ik zie de goudprijs dit jaar bewegen in een range van $1250/oz tot $1450/oz.

Het algemeen beeld voor de goud- en zilversector is nog altijd bullish...hoewel het sentiment er eentje is van bodemvorming op de markt. 

  • Ondanks het feit dat het goud zich 4% onder de piek van de afgelopen 52 weken bevindt, bevindt het sentiment zich op een niveau dat overeenstemt met bodems in de markt.
  • Het COT rapport toont aan dat een hoog percentage goudtraders vorige week de handdoen in de ring gooide.
  • Bekeken op elke tijdschaal is het plaatje voor het goud bullish, alle belangrijke indicatoren wijzen in de richting van een verdere prijsstijging.

Belangrijke fundamentals: zie abonneesectie  

Belangrijke technicals:  zie abonneesectie

Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic

Maandag 3 oktober 2016 - Beter 4 jaar te vroeg dan 1 seconde te laat!


titanicBijgewerkte sessies: $-Goud , Zilver,

De Titanic film duurt 2 ½ uur. Bij het vertrek kregen de passagiers te horen dat het schip niet kon zinken. Zodat de party gewoon verder werd gezet. Slechts enkele passagiers realiseerden zich dat het schip aan het zinken was en namen hun voorzorgn. De anderen gingen gewoon door met eten, drinken en dansen. 

 

Dit betekent niet meer of niet minder dan dat de Amerikaanse droom de nek wordt omgewrongen. 

Belangrijke fundamentals:

  • Vorige vrijdag steeg de koers van Deutsche bank met 15% . Of dit al dan niet gebeurde omdat de bank een deal met de Amerikaanse autoriteiten had afgesloten, doet eigenlijk weinig of niets ter zake. Belangrijker is dat de ECB nu rechtstreeks  aandelen KOOPT...inclusief aandelen van Deutsche Bank. Inderdaad, de ECB KOOPT OBLIGATIES én AANDELEN...

DB

Belangrijke technicals:  zie abonneesectie

Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic

 

Categories: Financieel Nieuws

Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."