31
mei
2016

NIEUWS MEI'16 (publiek)

GELDT DE UITSPRAAK 'verkoop in mei en blijf weg van de beurs' ook voor de GOUD- & ZILVERMIJNEN??

SSL site seal - click to verify

Dinsdag 31 mei 2016 - En dit durven ze een betere politiek voor een beter leven te noemen...en de massa lijkt dit allemaal te slikken!?


Bijgewerkte secties:

En dit durven ze een betere politiek voor een beter leven te noemen...in werkelijkheid is dit niet anders dan VUIGE, STINKENDE, LEGALE DIEFSTAL. En wees er zeker van dat ze niet zullen opgeven...ook al protesteren de mensen luidkeels in de straten. Wie denkt te blijven geloven dat we in een sprookjesland leven, wacht een brutaal ontwaken. De spaarcenten van wie de aandacht laat verslappen zullen in rook opgaan, zonder pardon. Al wie vasthoudt aan zijn spaargeld, is de pineut.

Het uitwisselen van financiêle informatie tussen de landen verspreidt zich als een KANKER...wees er maar zeker van dat alle landen zullen eindigen als Zimbabwe, Venezuela....(klik hier om te vergroten)

Tax auto exchange

Belangrijke fundamentals:  zie abonneesectie

Belangrijke technicalszie abonneesectie

 Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Vrijdag 27 mei 2016  - Maandag is het Memorial Day in de VS en dan zijn de meeste financiële markten gesloten. De volgende update komt dus dinsdag.


Bijgewerkte secties:

Technisch gesproken zit de US-Dollar nog steeds in een Secular Downtrend versus de Euro. Hoe zal de VS omgaan met een WAARDELOZE DOLLAR op een moment dat het land GEEN GOUD bezit?

1

In het verleden hebben we tot vervelens toe gewaarschuwd voor Frankrijk....waar het grootste EU-ongeval zal gebeuren. Wat ooit La Douce France lag, bevindt zich nu een land dat in vuur en vlam staat, Parijs staat eveneens in brand. Ons probleem is dat we het een beetje beu zijn om alles tot vervelens toe te herhalen. Daarom raden we steevast aan om ook de updates uit het verleden te blijven herlezen. Elk land waar meer dan 50% van het BBP (Bruto Binnenlands Product) door de overheid wordt gegenereerd, is ten dode opgeschreven.

Keynesiaanse centrale planning kan simpelweg niet werken, maar de centrale banken blijven er van overtuigd dat dit wel zo is. De economieboeken van de academici schrijven namelijk dat het allemaal mogelijk is. Het eindresultaat is dat ze zullen vernietigen wat nog over is van een productieve economie en van onze valuta's. Dat is waarom ik geloof dat goud en zilver een garantie bieden die evenveel waard is als de garantie van een centrale bank. 

Belangrijke fundamentals:  zie abonneesectie

Belangrijke technicalszie abonneesectie 

Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic

Donderdag 26 mei - De obligatiemarkt is de grootste zeepbel die er OOIT is geweest!


debtBijgewerkte secties: Obligaties algemeen en de VS , Obligaties in de EU , Bedrijfsobligaties & Junk Bonds , 
Short Candles en PF voor $-Goud, €-Goud, Can-Goud, Swiss-Goud , Ahttp://www.microsoft.com/isapi/redir.dll?prd=ie&clcid=0x0413&pver=4.0&ar=ChGuideussie-Goud ,

In 1960 bedroeg de schuldenberg van de VS maar 280 miljoen Dollar, vandaag is dat 19.000 miljad Dollar geworden. Iedereen die denkt dat een belegging in Amerikaanse staatsobligaties grote winsten in echt geld gaat opleveren, leeft in droomland. De US was in de jaren 60 een belangrijke natie wat betreft de verwerkende industrie betreft. Midden in de jaren 40 bedroegen de lonen in de verwerkende industrie bijna 40% van het BBP, vandaag is dat minder dan 10%. Een belangrijke economie kan niet overleven op cocktailbars, levering van pizza's via Facebook enzovoort, vooral omdat het gemiddelde reëel loon voor de meerderheid van de Amerikaanse arbeiders sinds de vroege jaren 70 niet is gestegen. Over de afgelopen 8 jaar pompte de FED 3500 miljard Dollar in het financieel systeem. En de openbare schulden zijn meer dan verdubbeld.

De FED heeft een grote financiële crisis voorbereid, eentje van het type dat de Amerikaanse Dollar zal vernietigen. Haar roekeloze monetaire politiek heeft geleid tot duizenden miljarden Dollars aan verkeeerde investeringen die onvermijdelijk verloren zullen gaan. Dit zal leiden tot een grote economische ramp die de Great Depression van 1929–1946 in de schaduw zal stellen. Paper currencies zullen opnieuw omvallen, zoals ze al vaak in de geschiedenis hebben gedaan. hedge fund

Dit is een hedge fund, niet meer of niet minder. De massale leverage van de Duitse banken en hun derivatenposities staan garant om zowel Duitsland als de rest van Europa naar de rand van de afgrond te brengen. De meeste Duitse verzekeraars zijn in moeilijkheden zoals trouwens ook de meeste verzekeraars in de wereld.  Ze krijgen van de regelgever het advies om hun kapitaal te verhogen op een moment dat hun winsten onder druk staan. De gevolgen liggen voor de hand: we zullen ons niet meer kunnen verzekeren en onze pensioenen zullen in rook opgaan. Maar weinig mensen zijn zich hiervan bewust, de gevolgen zullen echter verschrikkelijk zijn.

Belangrijke fundamentals:

  • De OPEC is dood en zal niet gemist worden. Kartels zijn organisaties gericht op maximalisatie van de winsten op kosten van iemenad anders. De olieprijzen zullen volatiel blijven, maar het huidige surplus aan ruwe olie maakt een fundamenteel herstel van de olieprijs onmogelijk. Zelfs wanneer de globale economie eventueel zou herstellen en de recordhoeveelheden ruwe olie in de voorraadtanks grotendeels zullen afgebouwd zijn, zal de technologische vooruitgang er voor zorgen dat er meer conventionele olie geproduceerd wordt dan iemand 10 jaar geleden ook maar had kunnen vermoeden. De voorraden zijn misschien beperkt, maar er ligt nog een enorme hoeveelheid onontgonnen schaalolie te wachten op exploitatie. De marginale productieprijs zal echter stijgen van 75 naar 85 Dollar per vat, het niveau waar we de toekomstige olieprijs mogen situeren. De prijs aan de pomp zal echter verschillen van land tot land, afhankelijk van het fiscale regime.
  • Rio Tinto verdedigt de verkoop van diamantactiviteiten in Zimbabwe temidden een storm van protesten. Rio Tinto verdedigde resoluut de beslissing om het belang van 78% in Murowa Diamonds en Sengwa Colliery aan RZ Murowa Holdings te verkopen. De overheid in Harare heeft veel kritiek op deze transactie. Deze beslissing is belangrijk want ze toont aan dat er belangrijke verschuivingen bezig zijn in de Afrikaanse mijnbouwsector. Wie wil een diamantmijn uitbaten in een land dat door een idioot wordt bestuurd? Toen gedurende de jaren 80 De Beers het hoofdkwartier verplaatste van Zuid-Afrika naar Botswana was het niet meer dan evident dat Zuid-Afrika toen hetzelfde pad zou inslaan als Zimbabwe nu doet.
  • Caribbische banken hebben een groot probleem met de nieuwe regelgeving. Belize zit eigenlijk zonder bankensector en kan geen correspondent banken krijgen. De banken in Antigua zijn aan het omvallen. De banken die de nieuwe regelgeving aanvaard hebben beschikken over een grote voorsprong ten opzichte van andere offshore banken. Ze hebben meer correspondent  banken en breiden hun activiteiten nog uit. (uitgezonderd EuroPacific St-Vincent)

Belangrijke technicals:

  • $ 1.220 is een belangrijke steunniveau voor goud. Indien dit niveau geen stand houdt, ligt de volgende steun op $ 1.180 (200 day Moving Average)

 Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Woensdag 25 mei 2016 - Een stijging van de goudprijs met 10% kan de aandelen uit de sector goudmijnen 30% hoger sturen...en de goudprijs kan in de komende jaren makkelijk verdrievoudigen.


Bijgewerkt: rendementen in de sectie recessiebestendige aandelenmajors - olieaandelen - aardgasaandelen ,

panama cheatersBelastingparadijzen zijn een wettelijke verdediging tegen grijpgrage politici. intellectuelen, mensen die werken voor de overheid, arbeiders enzovoort veroordelen praktijken die ze zelf maar al te graag toepassen. Waarom kan het ontwijken van belastingen geen wettelijke manier van zelfverdediging zijn? In sommige landen is het dat inderdaad: Frankrijk, België, Nederland,...alle landen waar LEGALE DIEFSTAL IMMORELE NIVEAUS heeft bereikt. 

De meeste Zwitserse bankiers weten PRECIES hoe corrupt de politici zijn en wat het mechanisme is dat er voor zorgt dat er geen lekken zijn. 

Vreemde banken beginnen vanaf vrijdag transacties in Chinese Yuan af te handelen. Een eerste serie van buitenlandse commerciële banken heeft zich aangemeld om transacties in Yuan voor transacties buiten China af te handelen. De buitenlandse banken die tot dusver toestemming hebben gekregen zijn CTBC Bank, Taipei Fubon Bank, Standard Chartered (STAN.L) en Citibank Hong Kong Ltd (C). Buitenlandse centrale banken hebben al langer toestemming om onmiddellijk te handelen op de grote Chinese interbank forexmarkt.

De Franse revolutie is begonnen met de opstand van de Statengeneraal tegen te hoge belastingen, in de hoop op een goedkopere regering. Interessant om te zien dat de 20ste eeuw, de eeuw die gekenmerkt werd door een snelle groei van de omvang van de overheden en van de belastingen, gespaard bleef van rellen en belastingopstanden...tot voor kort evenwel. Vandaag is Frankrijk in opstand gekomen en de regering in Parijs weigert te buigen. Onthoud dat 60% van het Frans BBP wordt gegenereerd door de OVERHEID en door BELASTINGEN.


Belangrijke fundamentals:

  • Het zijn een paar rustige maanden geweest op de beurzen. Maar eigenlijk hebben we zelfs een paar rustige jaren achter de rug. De S&P 500 is sinds februari 2014 niet boven 2.135 gestegen maar evenmin ook niet onder 1.810 gedaald. Niettemin is het gebek aan activiteit in de afgelopen dagen opvallend te noemen. Maandag was de rustigste dag van het jaar voor de populaire S&P 500-tracking ETF SPY. De S&P's Bollinger Bands op maandbasis bevinden zich nu binnen de smalste band in meer dan 20 jaar. De historische reactie op dit soort signalen is verdeeld, maar toen hetzelfde 20 jaar geleden gebeurde stond de S&P binnen het jaar 23% hoger. 
  • Eigenlijk is de keuze eenvoudig: of u houdt uw spaargeld in fysiek goud en zilver of in in aandelen (echte activa) aan of u handelt als een idioot en blijft zitten met waardeloos gedrukt papier en met gevaarlijk digitaal geld op een bankrekening...zie de abonneesectie voor meer details.
  • De RENDEMENTEN zijn in verschillende secties bijgewerkt. Merk op dat verschilende van onze aanbevolen aandelen een dividendrendement van 4% of meer hebben. Maar sommige rendementen bedragen zelfs meer dan 10%!. Een stuk veiliger dan bankdeposito's en negatieve rentevoeten bovendien....

 

Belangrijke technicals

  • technisch gesproken zijn er indicaties dat de consolidatie (kleine correctie) bij de goud- en zilversector ten einde loopt. 

Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Dinsdag 24 mei 2016 - Heeft het werkelijk belang dat de goudprijs stijgt tot $ 10.000 en zilver tot $ 250 . Het antwoord is NEEN!


austrian presidential elections 1st round april 2016 400Bijgewerkte secties: Inflatie Index , Landbouwproducten , 

Zoals voorspeld stemden  de Oostenrijkers massaal voor extreem-rechts. Maar het was verbazingwekkend hoe Norbert Hofer uiteindelijk met 0,40% werd verslagen door zijn tegenstrever. Het Oostenrijks ministerie van Binnenlandse bevestigde dat na de stemmen uitgebracht met de post de score op 49,70% voor Hofer stond ten opzichte van 50,30% voor zijn rivaal Van der Bellen, een leider van de Groenen. Tussen beiden lagen er amper 31.000 stemmen van de meer dan 4,60 miljoen die werden uitgebracht. Na de gewone stemming stond Van der Bellen op 48,10% en Hofer op 51,90%.

 

Actie leidt altijd tot reactie. De reactie van de politici op de vluchtelingencrisis was ronduit belachelijk: de autoriteiten hebben gewoonweg de wensen van de meerderheid genegeerd. 

De EU is volop bezig om zichzelf ten gronde te richten. De EU staat nu aan de rand van de afgrond en de 2 belangrijkste steunpilaren waarop de unie is gebouwd – Schengen en de euro – bevinden zich volop in het ontbindingsproces ondanks de miljarden euro's die werden geïnvesteerd om het vehikel overeind te houden. De bedreiging om landen die geen migranten binnen laten te straffen – een boete van €250.000 voor elke migrant die geweigerd wordt – spreekt in dat verband boekdelen. De bedreigingen en de chantage waarvan de Europese Unie zich bedient is op de eerste plaats een gigantisch zwaktebod.

Wie deze site al langer bezoekt, weten we dat we het einde van de EU-zone en de Euro al jaren geleden hebben voorspeld...het is slechts een kwestie van tijd alvorens de EU gedoemd zal zijn om te mislukken. Referenda zullen geen zoden aan de dijk brengen. De EU is anti-democratisch, het Frankenstein Monster zal vanaf de voeten beginnen te rotten. De EU en Europa zullen het uiteenvallen en het nationalisme zal hoogtij vieren.

De EU is een meedogenloze, neoliberale kapitalistische machine, zoals Griekenland en andere landen al tot hun spijt mogen ondervinden. Iedereen aan de linkerzijde die denkt dat de EU echt met de arbeiders inzit, maakt zichzelf belachelijk. 

Heeft het werkelijk belang dat de goudprijs stijgt tot $ 10.000 en zilver tot $ 250 . Het antwoord is NEEN!! Eigenlijk zou het BETER zijn als we dergelijke prijzen niet te zien krijgen, want ze zullen vergezeld gaan met een boel onheil waar niemand op zit te wachten. Het belangrijkste objectief voor het bezit van goud en zilver is VEILIGHEID en het BEHOUD VAN WELVAART.

Manipulatie is van alle tijden en kan tijdelijk gebruikt worden om prijzen kunstmatig hoog of laag te houden. Of om verkiezingen te vervalsen. Niemand weet met zekerheid wanneer de manipulatie stopt, die kan eventueel zelfs jarenlang aangehouden worden. De dag dat dit gebeurt zal er een explosie in de andere richting gebeuren. 

too-big-to-fail-banksHebt u nog steeds een depositorekening bij een grootbank? Mag die bank uw spaargeld beheren? Indien het antwoord op deze vragen 'JA' is, bent u uw spaargeld niet waard en is het verlies daarvan een zaak van loontje die om zijn boontje komt. Banken en centrale banken manipuleren alles: LIBOR, rentevoeten, goud & zilver, olie, commodities, staatsobligaties, aandelen,....en ze zullen dat blijven doen ook al zijn ze voor de rechtbank gesleept en veroordeeld.

5 grootbanken manipuleren de obligatiemarkt die een omvang heeft van $9000 miljardBank of America, Credit Agricole SA, Credit Suisse Group AG, Deutsche Bank AG en Nomura Holdings – werden genoemd als beklaagden in de class-action lawsuit die vorige week werd aangespannen door het Boston Retirement System pensioenfonds voor gemeentepersoneel. Traders bij de banken worden er van beschuldigd om in het geheim de prijszetting van obligaties op de secundaire markt af te spreken. Het spreekt voor zichzelf dat dit niet in het voordeel van de klanten gebeurde. 

Alleen door een samenzwering kon een dealer een hogere spread bekomen dan door de marktomstandigheden werd voorgeschreven. Zonder medeweten van de collega's zou de marktpartij in kwestie marktaandeel verliezen en dus ook lagere resultaten boeken. De beklaagden roomden miljoenen dollars af van hun klanten door hun manipulatiepraktijken.

De obligaties in kwestie – beter bekend als supranationale, sub-sovereign en agency (SSA) obligaties – zijn uitgegeven door internationale en regionale ontwikkelingsgroepen, gesponsord door overheden, infrastructuurbedrijven en fondsen actief in de sociale zekerheid. Veel van deze obligaties zijn gewaarborgd door de staat, waardoor ze erg gewild zijn.

Belangrijke fundamentals: zie abonneesectie

Belangrijke technicalszie abonneesectie 

Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Maandag 23 mei - De Dollar kan zwaar onderuit gaan, maar dat risico loopt de Euro eveneens!


Bijgewerkte secties: de candle charts in verschillende secties - Zilver, US-Dollar, $-Goud, Wereldbeursindices - SP500, Ruwe olie , Majors (HUI) , Koper & platina , Steenkolen/Zonne-energie & Zeldzame Elementen,

De Dollar kan zwaar onderuit gaan, maar dat risico loopt de Euro eveneens... Onze Point and figures charts zullen ons vertellen wanneer dat zal gebeuren en met hoeveel de koersen zullen dalen. De video benadrukt dat u uw lot in eigen handen moet nemen en niet berustend de zaken moet ondergaan. In plaats van alles over te laten aan een yuppie die werkt voor één van de GROTE OMGEVALLEN banken. Of in plaats van vertrouwen te schenken aan een beleggingsfonds met een sexy naam en een duistere achtergrond. 


Shopping is op weg om een totaal andere ervaring te worden. "Factory Shops" zullen het laatste bastion zijn van het huidige distributiesysteem. Steeds meer mensen zullen online gaan shoppen, waarna hun aankopen thuis afgeleverd worden.

Eén van de Amerikaanse sleutelsectoren gaf ons een nieuw waarschuwingssignaal. Vorige week verloor de koers van het aandeel Macy's (M)—de grootste 'department store' in de U.S. en een icoon als Amerikaans merk - 15% van zijn waarde. De volgende dag verloor department store Kohl's (KSS) 9%. En op vrijdag ging de koers van high-end retailer Nordstrom (JWN) met 13% onderuit. De massale uitverkoop van deze aandelen - in de media de "Retail Wreck" genoemd —was het gevolg van fors tegenvallende resultaten over het eerste kwartaal. Daarmee kregen we nogmaals slecht nieuws in een wat tot dusver al een extreem slecht resultatenseizoen was geweest.

Belangrijke fundamentals: zie abonneesectie

Belangrijke technicalszie abonneesectie 

Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Vrijdag 20 mei 2016 -  Een scenario voor het goud zoals in maart 1968 komt snel dichterbij!


congressBijgewerkte secties:

Ik weiger nog langer te luisteren naar de prietpraat die Yellen en haar collega's blijven verkopen.  De markten worden door haar op sleeptouw genomen en beleggers zijn niet langer beleggers maar gokkers in een casino.  

De financiële markten raken steeds meer in de ban van de presidentsverkiezingen van november. Tussen nu en november moet de DROOM van een KERNGEZOND FINANCIEEL SYSTEEM en van een STERKE DOLLAR kost wat kost overeind gehouden worden. Lukt dat niet, dan kunnen de demorcaten en Killary Clinton hun droom van het presidentschap op sterk water zetten. Erger voor de democraten zou het verlies van de controle over het Congress zijn, want 469 van de 535 zitjes aldaar moeten bij de verkiezingen opnieuw ingevuld worden.

Dit alles is uitermate bullish voor fysiek goud en zeer bearish voor papieren goud & zilver. Op basis van data verstrekt door de LBMA en de Bank of England over het goud opgeslagen in Londense kluizen en op basis van recente cijfers over de netto UK goudexport afkomstig van HM Revenue & Customs denken we te mogen vaststellen dat de “float” van fysiek goud in Londen (exclusief goud in bezit bij ETF's en centrale bankiers) recent is teruggevallen tot +/- zero.

Wanneer dit klopt, zit de London Bullion Market met een probleem opgezadeld. De markt wordt namelijk geconfronteerd met de grootste uitdaging sinds de instorting van maart 1968 die te wijten was aan een onvoldoende aanvoer van fysiek goud.

Naast de groei van de vraag naar fysiek goud uit gekende bronnen (zie hier beneden) is er elke dag voor meer dan US$200 miljard aan handel in ontoewijsbaar (papieren) goud. Wanneer de kopers hun vertrouwen verliezen in de huidige marktstructuur en gaan aandringen op de levering van fysiek goud, zal de goudmarkt in een wip en een zucht op zijn kop komen te staan. We zullen dan namelijk getuige zijn van een traditionele run op de kluizen, waarbij iedereen op zoek zal gaan naar de echte prijs van fysiek goud. 

Maar niet alleen de markt voor goud en zilver is in het gedrang. De derivatenmarkt voor goud is veel groter dan de fysieke markt. Dat is eveneens het geval bij aandelen, obligaties en derivaten (futures en opties). De meeste beleggers wensen namelijk te profiteren van prijsfluctuaties liever dan te kiezen voor het fysiek bezit van de onderliggende waarde. Dat kan alleen maar een probleem worden wanneer iemand probeert de markt te manipuleren door alle beschikbare futurescontraten op te kopen en vervolgens aan te dringen op fysieke levering. 

Toen de Gold Pool instortte verloren banken en centrale banken miljarden Dollars! Een BANK HOLIDAY was noodzakelijk, evenals het sluiten van de goudmarkt...klik hier voor meer.

Belangrijke fundamentals: zie abonneesectie

Belangrijke technicalszie abonneesectie 

Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Donderdag 19 mei 2016 - Zwaar weer en stroomuitval in de Amerikaanse staat Florida maakten vandaag de publicatie van de update onmogelijk!


power out


Woensdag 18 mei 2016 - MAAK U ZO SNEL MOGELIJK WEG UIT HET BANCAIR SYSTEEM, er staan ongevallen te gebeuren!


venezuela lootingBijgewerkte secties: Bankaandelen , 

Vandaag geen melk, want ons land wordt bestuurd door socialisten.  Plunderingen zijn de doodgewoonste zaak geworden in Venezuela. Het voedseltekort heeft nogmaals aanleiding gegeven tot gewelddadige taferelen in een supermarkt, ditmaal in de Luvebras Automarket in de provincie La Florida.

Videos geplaatst op de sociale media tonen wanhopige mensen die over elkaars voeten struikelen in een poging om toch maar een zak rijst te pakken te krijgen. Volgens iemand werd de plundering veroorzaakt omdat er geen ontbijtgranen  meer te krijgen waren. Dus braken de mensen maar binnen en vernielden de infrastructuur. Medewerkers van het warenhuis stelden vast dat de mensen alles en nog wat probeerden vast te krijgen, zoals bijvoorbeeld ook onbewerkte rijst; Volgens een lokale krant kwam de lokale politie maar ter plekke toen banden en andere voorwerpen in vuur waren gestoken. 

De burgemeester van Chacao Ramon Muchacho waarschuwde dat de Caribische eilanden en Colombia met een vloedgolf van vluchtelingen te maken zullen krijgen wanneer de voedseltekorten niet opgelost raken.

“Als de honger toeslaat, kunnen nog meer Venezolanen hun land ontvluchten in de richting van een eiland."

Op Curaçao heeft de president van het Rode Kruis Angelo Ramirez aangekondigd dat dit eiland zich al gereed maakt voor de komst van Venezolaanse vluchtelingen voor het geval dat de situatie in Venezuela verslechtert.” Muchacho meldde onlangs dat vanwege het ontbreken van voedsel in de supermarkten de Venezolanen de straat opgaan om te jagen op varkens en andere dieren - zelfs in de rijkere regio's van Caracas.

Een tekort aan benzine dreigt in Venezuela, een land dat rijk is aan olie. 

Een gouden tip: we zouden alle socialisten, sociaal-democraten en groenen moeten DWINGEN om voor minstens 6 maanden naar Venezuela te gaan, zodat ze kunnen genieten van de NATTE DROOM VAN ALLE SOCIALISTEN in dat land!

Belangrijke fundamentals: zie abonneesectie

Belangrijke technicalszie abonneesectie 

Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Dinsdag 17 mei 2016 - China kan het spel aan de gang brengen en de goud- en zilverprijs door het plafond doen knallen - wie weet?


china subs

Bijgewerkte secties:

China heeft Articel 9 van het Chinees-Russisch vriendschapsverdrag (FCT) ingeroepen, waarbij de Chinezen de Russen hebben laten weten zowel defensieve als offensieve maatregelen te hebben genomen om het nationaal belang te beschermen - inclusief het ontplooien van een vloot aanvalsduikboten aan de westkust van de VS. 

China’s aankondigiNg kwam amper één dag nadat president Xi Jinping zijn collega Obama waarschuwde dat beide landen gevaarlijk dicht bij een oorlog zijn gekomen: “China zal zijn onafhankelijkheid en zijn rechten in de Zuid-Chinese zee met hand en tand verdedigen. We zullen geen excuus van vrijheid van verkeer aanvaarden om de Chinese onafhankelijkheid en nationale belangen te ondermijnen.”..klik hier voor meer

De Chinese autoriteiten stellen dat hun nationale belangen momenteel rechtstreeks worden bedreigd door:

  1.  Continue militaire provocaties gericht tegen de PRC door de United States in de Zuid-Chinese zee.
  2. Een mogelijk presidentschap van Hillary Clinton die al gedreigd heeft met oorlog tegen de PRC (en die de meest gehate Amerikaanse vrouw in China is).
  3. Een mogelijk presidentschap van Donald Trump die een oorlog met de PRC niet heeft uitgesloten.
  4. De directe dreiging van een kernoorlog gericht tegen de PRC door Zuid-Korea, waarbij de United States en bondgenoten bereid zijn om tussenbeide te komen.

Misschien houdt Li niet van de manier waarop de USA omgaat met de lidstaten van de BRICS?!

De CIA is GESPECIALISEERD IN HET MANIPULEREN VAN DE MASSA'S. Deze inlichtingendienst maakt onlosmakelijk deel uit van de Amerikaanse buitenlandse poiltiek. De CIA duidt presidentEN aan en zet ze ook weer af wanneer ze niet in het keurslijf passen dat goed is voor de VS. Zoals iemand anders het licht aan en uit doet. Wie het boek The Brothers heeft gelezen, weet er alles van.

De  VS zijn bankroet. Maar tevens betreft het hier een trots land met de bijbel onder één arm en een geweer onder de andere. Een dergelijke situatie is gevaarlijk explosief. Ze zullen letterlijk ALLES doen om hun positie NIET te verliezen...zelfs het uitlokken van een wereldoorlog gaat hun niet te ver...maar op het einde zullen ze toch zwaar afgestraft worden. De meest recente CIA acties waren in Noord-Afrika en in het Midden-Oosten (Arabische lente), de Panama Papers (Poetin en XI – Rusland en China) , Brazilië en Zuid-Afrika (Tilma en Zuma). De Zuma affaire draait echter niet helemaal af zoals was verwacht. Mogelijk omdat de Afrikanen in het algemeen en de Zuid-Afrikanen in het bijzonder weigeren om bevelen aan te nemen van Afro-Amerikanen die ze als onwaardige kinderen van slaven beschouwen.

Brics 

Belangrijke fundamentals:

  • Negatieve rentevoeten beroven de Europese banken van hun inkomsten… de winst van de Spaanse bankgroep BBVA(BBVA) daalde vorig kwartaal met 54%. In het eerste kwart was de winst bij Deutsche Bank (DB) 58% lager. De Zwitsers van UBS (UBS) zagen de winst met 64% dalen.
Wanneer een centrale bank de belangrijkste rentevoeten laat dalen, dalen de rentevoeten in het ganse financiële systeem van dat land. Dat is goed nieuws voor wie geld wil lenen, maar het vormt een probleem voor wie geld uitleent. 

De politiek heeft de Europese banken gedwongen om vrede te nemen met recordlage rentevoeten op kredieten. Deze banken moeten bovendien negatieve rente betalen op geld dat ze bij de centrale banken plaatsen. Beide factoren samen zetten de winstgevendheid van de banken onder druk.

Deutsche Bank: waarom zijn we verbaasd door het aanbod gedaan door de grootste Europese bank, die volgens verschillende manieren van berekening ook het meest insolvabel is? Deutsche Bank is niet alleen niet gehaast om de depositohouders te straffen, maar biedt zijn Belgische klanten bovendien 5% bruto op nieuwe deposito's voor een bedrag van 10.000 tot 50.000 euro aan nieuwe spaartegoeden. Voorwaarde is dat het geld voor 3 maanden wordt vastgelegd. Het aanbod is slechts 40 dagen geldig, meer bepaald tot 24 juni. Ons advies is duidelijk: AANVAARD DIT AANBOD NIET...en wie activa bij deze bank heeft, KAN ZE BETER ZO SNEL MOGELIJK WEGHALEN.

  • Zonder short posities zou de ZILVERPRIJS onmogelijk onder het niveau van $18 vast te pinnen zijn. Meer nog, zonder deze shortpositie op de COMEX zou de zilverprijs onmogelijk onder $100 blijven noteren -  8traders hebben 84% van de volledige netto short posities op COMEX goud en 100% van de net short posities in COMEX zilver in handen. Deze geconcentreerde netto short positie van de 8 heeft nu betrekking op een record van 92.837 contracten of 464 miljoen troy ounce. Gemiddeld heeft elke van deze 8 traders meer dan 11.600 zilvercontracten short staan, of 58 miljoen ounces elk. Ter vergelijking: geen enkel mijnbedrijf in de wereld produceerde vorig jaar meer dan 43 miljoen troy ounce zilver in de wereld. HET IS SLECHTS EEN KWESTIE VAN TIJD ALVORENS HIER EEN ZWAAR ONGEVAL ZAL GEBEUREN!

Belangrijke technicals: zie abonneesectie

Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Maandag 16 mei 2016 - De EU staat voor belastingen zonder vertegenwoordiging. Eigenlijk is dit absolutisme in zijn meest pure vorm, de mensen worden als slaven behandeld!


Bijgewerkte secties: 

De EU is teruggevallen naar het tijdperk van Lodewijk XIV, naar het tijdperk van de USSR....en TIPP zal  het allemaal nog veel erger maken. Dit is ABSOLUTISME in zijn meest pure vorm...en de stomme democratische massa slikt dit allemaal.


We zouden deze video eigenlijk de hele week op nummer 1 moeten laten staan. Het is een absolute must voor iedereen die zijn spaargeld, zijn leven en dat van al zijn familielden voor lief neemt.

Belangrijke fundamentals: zie abonneesectie

Belangrijke technicalszie abonneesectie 

Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Vrijdag 13 mei 2016 - Panama is economisch een groot succesverhaal...veel landen lijken jaloers te zijn!


tax paradise panamaBijgewerkte secties: Uraniumaandelen , 

Panama is economisch een groot succesverhaal, met een gemiddelde groei van het BBP die tot de beste in de wereld in de 21ste eeuw behoort. De groei bedroeg vorig jaar iets minder dan 6%, dit jaar zou die groei iets meer dan 6% bedragen. In tegenstelling tot de Chinese macro-economische cijfers, die iets hoger liggen, zijn de Panamese wel betrouwbaar. De economische groei overtreft met voorsprong die in andere landen. De werkloosheid bedraagt bijna ZERO en het land is zo veilig als het maar kan zijn (een zeer lage criminaliteit).   

In tegenstelling tot wat men ons probeert te doen geloven, is Panama geen paradijs voor witwassers. Het omgekeerde is eerder het geval. Panama City wordt het financieel centrum van Zuid-Amerika, veel grote Latijns-Amerikaanse en internationale instellingen zijn nadrukkelijk aanwezig in het land. Op het gebied van transparantie heeft Panama duidelijk vooruitgang geboekt. De internationale Financial Action Task Force, waar vele landen in vertegenwoordigd zijn, heeft Panama dit jaar van zijn grijze lijst geschrapt. In 2012 werd Panama eveneens geschrapt van de OESO-lijst met belastingparadijzen. Panama is volop bezig met het implementeren van andere hervormingen, zoals het schrappen van de anonieme aandeelhouderscertificaten. Tegen 2018 verwacht het land volledig te voldoen aan de richtlijnen van de OESO met betrekking tot transparantie. 

De beleggers zijn van mening dat de vooruitzichten voor Panama er zonder meer goed uitzien. De regering heeft recent voor een bedrag van 1,20 miljard Dollar aan obligaties op de markt gebracht. De emissie was snel uitverkocht, de vraag was groter dan het aanbod. De ratio overheidsschuld ten opzichte van het BBP bedraagt maar 40%, in de VS is dat meer dan 100%.

Panama is een smeltkoers van entrepreneurs afkomstig van Venezuela, Argentinië en Colombia. Tegenwoordig bevindt er zich ook een groeiende populatie van Canadese en Amerikaanse expats en meer en meer Europeanen ontdekken dit GEWELDIGE LAND. Waar de erfenisrechten NUL zijn. 

Goud aan $1.300 is een absoluut koopje. Het is de meest kostenefficiënte verzekering die iemand zich kan aanschaffen tegen een bankroet van zowel de wereldeconomie als het financieel systeem. Het leuke aan goud als verzekering is dat de 'premie' die u betaalt in de komende jaren waarschijnlijk sterk in waarde zal stijgen. Bestaat er een perfectere verzekering tegen globale risico's dan fysiek goud? Ik twijfel dat dit het geval is. 

Belangrijke fundamentals: zie abonneesectie

Belangrijke technicalszie abonneesectie 

Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Donderdag 12 mei 2016 -  Mensen stemmen voor politici, maar de politici luisteren niet langer meer naar de mensen
....


coronationBijgewerkte secties: Olieaandelen , Aardgasaandelen , 

Killary Clinton wordt door de Mainstream Media afgeschilderd als de perfecte figuur om een land te besturen. Trump wordt (onterecht) afgeschilderd als een marionet van overzeese baronnen. De uitkomst van de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november zou wel eens even verrassend kunnen zijn als de uitslag van de primaries. Na de verkiezing van de nieuwe president moeten we nog zien wat er in het Congres zal gebeuren en hoe de NIEUWE president zal handelen.

 

AlS GEVOLG VAN DE PUINHOOP DIE DE OBAMA ADMINISTRATIE HEEFT AANGERICHT ZULLEN DE DEMOCRATEN DIT JAAR DE PRESIDENTSVERKIEZINGEN VERLIEZEN. 

Financiële markten haten onzekerheid en daarom zullen we min of meer stabiele markten hebben tot de presidentsverkiezingen achter de rug zijn. Wat er ook gebeurt, beleggers MOETEN bij definitie ALTIJD gebruik maken van scherpe correcties om de posities in GOEDE SECTOREN te versterken. De goud- & zilversector was TEN ZEERSTE KOOPWAARDIG in augustus en december 2015 en de oliesector is dat waarschijnlijk vandaag (zie de sectie van de olieaandelen voor meer details).

Belangrijke fundamentals: zie abonneesectie

Belangrijke technicalszie abonneesectie 

Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Woensdag 11 mei 2016 -  Zimbabwe, Venezuela, Argentinië,....de natte dromen van socialisme en democratisch socialisme


Bijgewerkte secties: Beursindices uitgedrukt in goud, Beursindices op lange termijn, Recessiebestendige aandelenPrijs vat ruwe olie ,

Socialisme, democratisch socialisme, groen socialisme uitgelegd...onder andere voor de IDIOTEN die geloven in een gegarandeerd minimum inkomen.


Belangrijke fundamentals: zie abonneesectie

Belangrijke technicalszie abonneesectie 

Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Dinsdag 10 mei 2016 - Moeten we verkopen in mei en uit de beurs blijven tot in november?


brexit referendumBijgewerkte secties: Wereldbeursindexen , Portfolio, 

Een Brexit kan een aardbeving in de Europese Unie veroorzaken - een schok vergelijkbaar met de instorting van de Berlijnse muur zoals Marine Le Pen het uitdrukt. In ieder geval zal het niet op een kindersprookje lijken. Niemand durft te voorspellen hoe de EU precies zal reageren op een Brexit of hoe lang het zal duren om overeenkomsten af te sluiten vergelijkbaar met deze die met Noorwegen of Zwitserland afgesloten werden. Evenmin weten we hoe snel de US, China, India zullen antwoorden op onze smeekbeden voor bilaterale deals. Meer dan 100 handelsovereenkomsten moeten onderhandeld worden op een moment dat de wereld andere prioriteiten heeft. We zijn razendbenieuwd naar wat volgende maand zal gebeuren en hoe de valutamarkten precies op een Brexit zullen reageren.

Verkopen in mei en uit de beurs blijven tot na de presidentsverkiezingen in november kan een goed idee zijn. Is het beter om nu veilig te spelen dan om morgen spijt te krijgen?

May cycles 2016-05

Belangrijke fundamentals:

  • De wereldwijde pensioenfondsen zijn ondergekapitaliseerd en dat zal leiden tot het grootste bankroet ooit.  De grootste Nederlandse pensioenfondsen trekken de pensioenleeftijd op tot 72 jaar. Naarmate meer en meer babyboomers met pensioen gaan, zullen meer en meer activa verkocht moeten worden om aan de groeiende vraag te voldoen. Het betreft aandelen, obligaties, vastgoed.

Belangrijke technicals:

  • De sectie van de Wereldbeursindices is bijgewerkt en voorspelt nog altijd geen grote veranderingen. De indexen staan al evenmin op het punt om door hun belangrijkste weerstandszones te breken. Ik denk dat de beleggers VOORZICHTIG zullen moeten blijven, minstens tot na de presidentsverkiezingen van november in de VS. 
  • De goud- & zilversectie kan langer dan verwacht consolideren/corrigeren. Zie de sectie  Goudobjectieven om de jaarlijkse cycli te zien.
  • De candle charts in verschillende secties (goud, zilver, Majors,...) werden opgefrist en deze bieden een goed beeld van wat we in de komende weken en maanden mogen verwachten.
SIL candle2 SIL candle3
              SIL is een ETF en moet niet als een belegging gekocht worden (klik hier om te vergroten)

Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Maandag 9 mei 2016 -  Wie gelooft in groene energie en tevens kernenergie afwijst, gelooft in sprookjes (of is een politicus)

Bijgewerkte secties : Kroon-Goud & kroon/$/€ , Yuan-Goud , Rupee-Goud , US-Dollar , Majors (candle2) , Zilver (candle2) , $-Goud (candle1) 

Erdogan heeft veel wat Mustafa Kemal Atatürk ingevoerd heeft weer ongedaan gemaakt, dit wat betreft de inrichting van een geseculariseerde en op westerse basis geschoeide republiek na het instorten van het Ottomaanse Rijk. Het zal echter niet lang meer duren of we verwijzen naar Erdogan als de sultan van een ondemocratisch en autoritair Turkije. De man en zijn aanhangers (die ook in Europa leven) zijn de nagel aan de doodskist van het Midden-Oosten en Europa.  Turkije is een NATO-lid met kernkoppen op zijn grondgebied. Bovendien beschikt het land over één van de grootste Europese leger. 

Negatieve rentevoeten zijn een wolf in schaapskleren. Maar ze mogen ook beschouwd worden als een belasting op de reserves van de banken. Deze belasting zal hoe dan ook door iemand gedragen moeten worden:

  • De banken kunnen kiezen om de last zelf te dragen, waardoor de winst na belastingen onder druk komt te staan. Hierdoor zal de koers van de bankaandelen eveneens onder druk komen te staan, waardoor ook de balansen zullen verzwakken als gevolg van de lagere waarderingen voor de aandelenkoersen.
  • De banken kunnen de belasting doorverrekenen aan de klanten door een lagere vergoeding op deposito's te geven of door de klanten zelfs te doen betalen voor het mogen aanhouden van een rekening. In beide gevallen zullen de klanten echter minder inkomen hebben om uit te geven aan goederen en diensten.
  • De banken kunnen de rekening doorschuiven naar diegenen die geld ontlenen door hogere rentevoeten aan te rekenen of door gewoon hogere kosten aan te rekenen. In beide gevallen zal dit er toe leiden dat de aankopen van goederen en diensten duurder zullen worden.
De rentevoeten worden tegenwoordig vastgelegd zoals de USSR de prijs van brood vastlegde...namelijk veel te laag...de centrale banken zouden de vrije markt de prijs van geld moeten laten vastleggen. Rentetarieven zijn een zaak van de vrije markten.  

Negatieve rentevoeten kunnen alleen bestaan door manipulatie door de autoriteiten van de rentevoeten en door de misallocatie van fondsen als gevolg van fractional reserve banking. Noteer dat we een min of meer gelijkaardige situatie gekend hebben tijdens de Great Depression in de jaren 30 van de vorige eeuw: geld was toen uitzonderlijk goedkoop maar niemand investeerde omdat het investeringsklimaat verpest door overbelasting en door regelgeving. De ondernemers waren verstandig en beslisten om NIET te investeren en NIET te ontlenen, zelfs al was het geld gratis.

neg HouseholdDepRates 050216 NegRatesBankStockDecline 050216
   

De huidige “Green Energy & Global Warming” religie is alleen mogelijk vanwege een duidelijk verkeerde misallocatie van fondsen die mogelijk werd gemaakt door de creatie van fiat geld uit de lucht en door fractional reserve banking....EN vanwege het extreem lage IQ van de domme democratische stemmer. “Groene energie”, zoals de autoriteiten het noemen, is pure nonsense omdat wind en zon beiden voor 100% ondersteund moeten worden door vuile traditionele energiecentrales.  Tot er een grote technologische doorbraak plaatsvindt, zijn kerncentrales de ENIGE weg die kan ingeslagen worden! China is zich bewust van de situatie en behalve de kerncentrales die al in aanbouw zijn plant het land nog eens bijkomend 20 kerncentrales.

 


Iedereen die de goudmarkt van dichtbij kent weet dat er een duidelijke en omgekeerde correlatie bestaat tussen de US Dollar en de goudprijs. Daarom is het belangrijk om de richting te bepalen die de dollarkoers zal inslaan om te weten wat het goud gaat doen. De US Dollar laat zich nog éénmaal van zijn betere kant zien alvorens een dubbele top neer te zetten...wanneer deze rally faalt zal een berenmarkt beginnen die meer dan 6 jaar kan duren. Wat in de komende weken en maanden met de dollar zal gebeuren (zomer van 2016) is van zeer groot belang voor de toekomstige prijsevolutie van de dollar. (nota: onze charts wijzen voor de euro in de richting van een gelijkaardig scenario)

Belangrijke fundamentals: zie abonneesectie

Belangrijke technicalszie abonneesectie 

Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Vrijdag maart 2016 -  Met een beetje geluk zullen de komende Amerikaanse presidentsverkiezingen beide partijen ontmaskeren als volledig corrupt, waarna ze beiden vernietigd zullen worden.


republicans vs. democratsUpdated Sections: Can-Goud & Can$/$/€ , ¥-Goud & ¥/$/€ , £-Goud & £/$/€ , R-Goud & R/$/€ , 

Bij deze verkiezingen zal op zijn minst de Amerikaanse republikeinse partij een kopje kleiner gemaakt worden. Het maakt niet uit wie ze als kandidaat-president naar voren zullen schuiven. Bovendien zullen de democraten nog verder naar links opschuiven. De Dems zijn "progressief," ze geloven dat we de richting van collectivisme en meer staatscontrole (communisme) moeten inslaan, wat in hun ogen als goed, eerlijk en bevorderenswaardig moet worden beschouwd. In tegenstelling daarmee geloven de Reps eigenlijk in niets. In feite accepteren ze de grondbeginselen van wat de Democraten vertellen. Met een beetje geluk zullen de komende Amerikaanse presidentsverkiezingen beide partijen ontmaskeren als volledig corrupt, waarna ze beiden vernietigd zullen worden. Maar de VS loopt het risico dat het tweepartijensysteem door iets nog slechters vervangen zal worden.

debt to gdp

De cijfers tonen zwart op wit aan dat de gemiddelde levensstandaard in zowel Europa als de VS sinds 1971 is gedaald. Dit is ook duidelijk merkbaar ten opzichte van de rest van de wereld. Maar de vaststelling klopt ook in absolute termen, zekere wanneer externe factoren weggegomd worden. Tegenwoordig hebben families twee broodwinnaars nodig om de eindjes aan elkaar te knopen. Om de situatie te maskeren werd een enorme schuldenberg opgebowd. Stilaan wordt de situatie kritisch met een reële werkloosheidsgraad die dichter bij 20% ligt dan bij het officiële cijfer van 5%. De rentevoeten worden op nul gehouden omdat het financieel systeem volledig draait op schulden die anders onhoudbaar zijn.

Probeer dit te begrijpen:  de belastingen gaan alsmaar naar omhoog...maar de levensstandaard blijft dalen!?

De mensen worden zich bewust van het feit dat de rijken rijker worden en de armen armer, dit vanwege QE en Zero Interest Rates. Dit staat hen vanzelfsprekend niet aan, stilaan groeit het protest tegen deze situatie. Wanneer de situatie verder in dezelfde richting evolueert, zal dit onvermijdelijk tot geweld leiden...en zo krijgen we dan burgeroorlog, revolutie en meer oorlogen....

Belangrijke fundamentals: zie abonneesectie

Belangrijke technicalszie abonneesectie 

Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Donderdag 5 mei 2016 -  In 2016 zal de strijd om de nieuwe Amerikaanse president gaan tussen Trump en Killary (Cruz en Kasich gooien de handdoek in de ring)


trump boxBijgewerkte secties: Aussie-Good & Aussie/$/€ , Zwitserse frank-Goud & CHF/$/€ , 

De match van de eeuw: Trump vs. Clinton. In 2016 zal de strijd om de nieuwe Amerikaanse president gaan tussen Trump en Killary (Cruz en Kasich gooien de handdoek in de ring). De Mainstream Media zullen het onmogelijke doen om Killary verkozen te krijgen. Als zijn wordt verkozen, zoals we al in 2015 voorspelden, kunnen we beter emigreren vanuit de VS (maar ook vanuit Europa) naar Canada, Panama,...want de hel zal losbreken in de USA en Europa.

Het leidt geen enkele twijfel dat we interessante tijden beleven. Denkt u werkelijk dat dit allemaal NORMAAL is!? Headlines deze week in de pers: bezitters van een woonkrediet met vlottende rentevoeten in Denemarken, België en Nederland krijgen een cheque van hun bank omdat de rentevoet op hun lening onder nul is gezakt. Kan het nog straffer? De wereld staat volledig op zijn kop en dit zal allemaal SLECHT eindigen.

Wie ons advies volgde en in 2003 onderstaande investering deed voor 20.000 kan nu verkopen aan 200.000. Dat is een stijging met de factor 10, of een winst van 180.000.... Onze target is niettemin 320.000 (of nogmaals + 160%)

 

ZG pf3

Belangrijke fundamentalszie abonneesectie

Belangrijke technicalszie abonneesectie 

Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Woensdag 4 mei 2016 - TIPP is een project van de Amerikaanse lobbygroepen, waarbij de EU-commissie probeert om de EU aan de duivel te verkopen.


TIPP horseBijgewerkte secties: Goud & zilver Majors , Goud & zilver Juniors ,

TIPP is een Amerikaans project. De Europese Unie was een CIA project (klik hier voor de volle artikel). TIPP is voor 100% het resultaat van de lobbying van de vooral Amerikaanse Multi-Nationals. De documenten tonen aan dat de Amerikaanse bedrijven in de toekomst absolute voorkeur zullen krijgen bij eender welke regelgeving met betrekking tot gezondheid en veiligheid. Wanneer eender welke Europese regering het aandurft om wetten te stemmen die op sociaal vlak of op het vlak van milieu indruisen tegen de Amerikaanse belangen, zal  TTIP de US investeerders het recht geven om een proces in te spannen wegens verlies aan potentiële winsten. 

 

De EU-commissie probeert om de EU aan de duivel te verkopen. Voor de eerste keer krijgen de Europeanen de kans om te kijken wat de Europese Commissie in alle stilte heeft gedaan - en het is geen prettig plaatje... 

De uitgelekte TTIP documenten die vanmorgen door Greenpeace gepubliceerd werden, tellen 248 pagina's en hebben betrekking op 13 van de 17 hoofdstukken waarin de uiteindelijk overeenkomst vaste vormt krijgt. De onderwerpen van de teksten zijn heel gevoelige onderwerpen zoals de Europese standaards op het vlak van veilig voedsel, waarvan al geweten was dat ze vanwege TIPP  in gevaar waren, plus een Amerikaans plan om korte metten te maken op het Europees verbod op genetisch gemanipuleerd voedsel...klik hier voor meer - Nota: een heleboel informatie is niet vrijgegeven wegens CONFIDENTIEEL - zie de link voor meer . Het lijdt geen twijfel dat NIET-VERKOZEN EU POLITICI de EU verkopen aan de USA zoals ze Europa ook aan Turkije heben uitgeleverd (vandaag valt een beslissing over de visa). 

Volgens de officiële statistieken zal meer dan 1 miljoen jobs verloren gaan als gevolg van TTIP en zelfs 2x zoveel als de deal in zijn totaliteit uitgevoerd wordt. We kunnen nu al zien dat de onderhandelaars van de EU bereid zijn om ganse sectoren van onze economie te verkopen, zonder ook maar enige rekening te houden met de menselijke gevolgen van die uitverkoop.

Belangrijke fundamentals:  zie abonneesectie

Belangrijke technicalszie abonneesectie 

Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Dinsdag 3 mei 3, 2016 - Zou het mogelijk zijn dat goud uigedrukt in Euro's en in US-Dollars hetzelfde koersdoel heeft?


Bijgewerkte secties: Goud & zilver Majors (gedeeltelijk) , 

Dit is een mening die bijzonder extreem mag genoemd worden... maar ze houdt wel een duidelijke waarschuwing in:

Belangrijke fundamentals: zie abonneesectie

Belangrijke technicalszie abonneesectie 

Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Maandag 2 mei 2016 -  Het ganse systeem is van A tot Z GEMANIPULEERD...wat ze democratie noemen is één grote grap!


US Elections Are RiggedBijgewerkte secties: $-Goud , Zilver, US-Dollar, €-Goud & €/$ , 

Het GANSE kiessysteem is GEMANIPULEERD en dat is niet alleen het voorrecht van de VS, ook elders in de wereld is die manipulatie een feit. Slechts 25% van de Amerikaanse kiezers begrijpt hoe het kiessysteem in hun land werkt...en maar 5% van de ganse wereld weet en begrijpt hoe dat kiessysteem werkt.

Donald Trump wordt GEVREESD omdat hij een wild card is, omdat hij iemand is die niet tot het politieke systeem behoort. Hij is een BUITENSTAANDER en zelfs de internationale politiek vreest dat hij het begin van het einde voor het huidige ONEERLIJKE en ONDEMOCRATISCHE kies- en politiek systeem kan worden.  Moderne politici zijn de nieuw Louis XIV (après-moi le deluge). Politici zijn zoals de koningshuizen in het verleden, waarbij de macht overging van vader op zoon of dochter en van man op vrouw. Argentinië was een goed voorbeeld (Kirchner) van deze misselijkmakende praktijken.

Mainstream Media en het bestaande wettelijke systeem worden gebruikt als een werktuig om sommige opposanten in diskrediet te brengen. De situatie is zo beroerd dat het huidige politieke systeem NIEUWE politieke partijen belet om te ontbolsteren. Elke partij die niet in het plaatje past kan zo buitenspel gezet worden door wat de Belgen het "Cordon Sanitaire" noemen: de politieke partijen van de meerderheid werken samen om sommige politici die hen niet bevallen buitenspel te zetten. Het ergste van alles is dat deze mensen wettelijk verkozen zijn. Voorbeelden zijn er bij de vleet: Wilders (Nedrland) , De Winter (België) , Le Pen (Frankrijk), Farage (United Kingdom), ...maar ook Donald Trump in wat ooit het "the land of the free" werd genoemd.

Hoe is het mogelijk dat onopgeleide verkozen of zelfs niet-verkozen politici zo veel levensbelangrijke beslisssingen mogen nemen terwijl de grote massa toekijkt zonder zich te roeren? Wanneer het buschauffeurs waren die met een bus vol kinderen in een ravijn reden, zouden ze ongetwijfeld door het volk gelyncht zijn. Nu krijgen de chauffeurs integendeel een schouderklopje en staat een nieuwe lading kinderen klaar om in de bus te stappen.

Maar al deze vuile spelletjes, inclusief het verkopen van pure leugens door de autoriteiten, werken niet langer meer. De voorverkiezingen in de VS tonen dat overduidelijk aan, want het blijkt dat een groot deel van de kiezers het niet langer pikken en dus woedend zijn geworden. Het maakt niet uit of de man in de straat precies weet wat er mis is, hij voelt aan zijn water dat er 'iets' mis is. De realiteit ziet er zo somber uit dat de “machine” niet langer meer verborgen kan worden gehouden. Het kookpunt is met andere woorden bereikt. De verkiezingen tonen het beeld van een referendum waarbij de man in de straat zich afzet tegen het establishment. Het gevaar dat de huidige politieke klasse loopt is uiteraard dat wanneer voldoende mensen mee op de tram springen de mannen en vrouwen die aan de macht zijn opzij gezet kunnen worden. De komende verkiezingen in de VS hebben als punt van inzet dan ook het al dan niet aan de macht kunnen blijven van de heersende politieke klasse. Zullen ze het systeem kunnen misbruiken of zal het volk opnieuw de macht grijpen? 

De komende verkiezingen in de VS hebben als punt van inzet dan ook het al dan niet aan de macht kunnen blijven van de heersende politieke klasse. Zullen ze het systeem kunnen misbruiken of zal het volk opnieuw de macht grijpen?

Belangrijke fundamentals:

  • Agnico Eagle Mines (AEM) rapporteerde een nettowinst van $27,8 miljoen, of $0,13 per aandeel over het eerste kwartaal van 2016.
  • De daling van de Zuid-Afrikaanse Rand lijkt nog niet te zijn gestopt. Uit een rondvraag door Reuters blijkt dat 16 van de 17 ondervraagde economen verwachten dat Standard & Poor’s nog dit jaar de kredietrating van Zuid-Afrika zal verlagen tot een sub-investment grade. De obligaties van het land worden al verhandeld in lijn zoals junk bonds. Een downgrading zit er dus al grotendeels in verrekend, maar wanneer deze er ook effectief komt kan er nog altijd een grote outflow van kapitaal gebeuren. Een downgrading kan leiden tot een verkoopgolf door fondsen die alleen obligaties met een investment-grade mogen kopen.

Belangrijke technicals: dit is de chart die de UITBRAAK toont van een zeer conservatief en veilig beleggingsvehikel dat nu rond 15-16 wordt verhandeld en waar het koersdoel 22 bedraagt (of een opwaarts potentieel van 37%) 

eSilver candle1

Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic   


Categories: Financieel Nieuws

Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."