31
juli
2015

NIEUWS JULI '15 (publiek)

GRIEKENLAND IS HET BEGIN VAN HET EINDE - HAAL UW GELD NU UIT HET BANKENSYSTEEM

SSL site seal - click to verify


Vrijdag 31 juli 2015 - Wat zal de ondergang van het financieel systeem inluiden: hyperinflatie of de combinatie van hogere rentevoeten met het verwoestend effect van derivaten? 


Bijgewerkte secties:

De centrale banken hebben zichzelf hopeloos vastgereden...het is ofwel geld drukken en de rente laag houden ofwel onderuit gaan....en we bevinden ons inmiddels in het laatste hoofdstuk van het verhaal:  de parabolische fase die daadwerkelijk de rentevoeten zal omhoog duwen...en op hetzelfde moment hyperinflatie zal creëren....wat we niet weten is WAT DIT PRECIES zal doen met het financieel systeem: hyperinflatie creëren of de boel om zeep zien gaan door de verwoestende werking van de derivaten als gevolg van hogere rentevoeten. Misschien zullen beiden op elkaar inwerken. WANNEER dit zal gebeuren, weten we niet. Daarom reageert u beter 4 jaar te vroeg dan 1 seconde te laat.

Het sentiment is uiterst negatief. Dit geldt eveneens voor de goud- & zilversector en voor Energy & Commodities.

gold optix 2015 silver optix 2015
  click to enlarge the SENTIMENT charts for Gold & Silver

Een gelijkaardig sentiment stellen we vast op de chart van de Loonie of de Canadese Dollar, die zich op een dieptepunt voor de afgelopen 6 jaar bevindt ten opzichte van de US-Dollar. Zowel de Canadese als de Australische Dollar hadden te lijden van het abnormaal lage prijsniveau naar waar de grondstoffenprijzen zijn afgezakt. Opvallend is dat de Canadese Dollar het al 4 jaar moeilijk heeft, een periode die niet toevallig samenvalt met de problemen die het goud ondervindt. Wanneer de berenmarkt voor het goud achter de rug is, zal hetzelfde gebeuren met de Loonie. Het is bovendien niet uitgesloten dat de US-Situation room is tussenbeide gekomen in de Commodity and Currency markten. LAGE grondstoffenprijzen en een sterke US-Dollar hebben een onmiddellijke invloed op de Amerikaanse inflatiecijfers en op de handels- en betalingsbalans van de VS. 

loonie optix 2015
 

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic. 


Donderdag 30 juli 2015 - Wat zal de Black Swan worden die de financiële markten van richting zal doen veranderen?

Bijgewerkte secties: Koper en Platina ,  

Wie denkt dat de komende financiële en economische problemen een menselijke ramp zullen worden, heeft nog niets gezien. Er ligt een veel groter gevaar op de loer en het staat MATHEMATISCH vast dat dit in een niet zo verre toekomst Europa in zijn greep zal krijgen.  We doelen uiteraard op de islam. Op dezelfde manier zal de zwarte en latino bevolking de VS overnemen. (wanneer uw vrouw denkt het niet zinvol is om een plan B achter de hand te houden, laat haar dan deze video zien en zeg haar dat het allesbehalve aangenaam is om in een BOERKA rond te lopen.) 

video voorbehouden voor abonnees....

muslim population 

 Alle acteurs staan klaar om in de volgende act aan te treden. We weten alleen niet WAT de actie op gang zal trekken en WANNEER dat zal gebeuren. Het veiligste is om voorbereid te zijn op wat komen gaat, beter 4 jaar te vroeg dan 1 seconde te laat. Wie de moeite doet om ALLE charts te bekijken en ALLE info te lezen die op de abonneesetctie te vinden is, zal weten wat we bedoelen.  Onze daily updates houden u op de hoogte. Zoals gewoonlijk zal het uitdraaien op een nieuw DRAMA...als gevolg van een nieuwe ramp met de omvang van die van de Titanic zullen veel onbevoorbereide beleggers in het ijskoude water gedroppt worden. 

In 2008/09, na te zijn uitgebodemd, gingen de goud- & zilversectoren met 35% omhoog in enkele weken tijd.

Het feit dat Bloomberg en Martin Amstrong een goudprijs van respectievelijk $984 en $780 voorspellen, laat al vermoeden dat de correctie in de goudprijs achter de rug is. Het ergste van alles is dat er ook mensen zijn die dit allemaal geloven. Overtuig uzelf..klik op het plaatje hier beneden en zie hoe overtuigend deze mensen zijn. Prijs voor een troy ounce goud naar $984 voor eind januari, zo is het resultaat van een rondvraag gedaan door Bloomberg News bij 16 analisten en traders...Het zou de grootste stommiteit in de wereld zijn om uw goud te verkopen of om, erger nog, short te gaan. Eerlijk gezegd hoort men dit soort onzin zelden. Gelukkig maar, zou ik zeggen.

bloomberg video

Print onderstaande uit en houd het bij als toekomstig bewijsstuk. Ik doe dit al jaren. Mijn ervaring leert me dat het meest betrouwbare bewijs is dat de goud- en zilvermarkt aan de vooravond van een krachtige come-back staat. Sommige volharden echter in de boze, ze doen beroep op astronomen, op hun buikgevoel, op hun emoties, op waarzeggers, op goeroes of om op even wie om toch iets anders te kunnen horen.  En natuurlijk zijn de Mainstream (Financiële) Media de nummer 1 om belangrijke toppen en bodems aan te duiden. Doe gewoon het omgekeerde van wat ze zeggen en je zit altijd goed. 

bloomberg 28 july 2015

Belangrijke fundamentals en technicals: zie abonneesectie

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.  


Woensdag 29 juli 2015 - Goldonomic geeft een duidelijk KOOPSIGNAAL voor de lange termijn voor goud en zilver: zie de details hier beneden.


Updated sections:  Ruwe Olie, Steenkolen en Solar , Landbouwprodukten , 

"Ik was de echte terrorist en het echte terrorisme is deze bezetting."  Een ex U.S. soldaat deed deze uitspraak -Propaganda is een machtig wapen en de democratische massa gelooft altijd de leugens.  De meeste Amerikaanse soldaten GELOVEN werkelijk dat ze uitgezonden zijn om hun land te dienen en om meer VRIJHEID en DEMOCRATIE te brengen...dit is een grap. Het is simpelweg niet waar. 

 

De prijzen in Duitsland stegen niet onafgebroken bij het begin van de Weimar Revolutie....zoals het altijd het geval is, ook vandaag, stegen de prijzen soms en gingen ze soms ook weer naar omlaag. Het is slechts gedurende de laatste fase van de crisis dat de prijzen volgens een exponentieel-parabolische curve bleven stijgen. Gedurende de jaren 20 bewogen zowel de groothandels- als de detailprijzen in cycli, deels in functie van de koersbewegingen van de Duitse Mark. Die - en kan u dit maar beter geloven - steeg op een bepaald moment zelfs ten opzichte van de US-Dollar.

Weimar inflation

Belangrijke technicals: zie abonneesectie

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Dinsdag 28 juli 2015 - China is een land van High Order Capital Goods (dure consumptiegoederen) dat de rol speelt die de USA tijdens de Great Depression speelde!


Bijgewerkte secties : Banken en financials , 

De Chinese financiêle markten kregen de grootste correctie sinds 2007 te slikken, waarbj de weerbaarheid van de markten werd getest zonder dat ze konden rekenen op de ingrepen van de overheid. Vragen of de Chinese overheid in staat zal zijn de koersen blijvend te ondersteunen, veroorzaakte een terugval in de steun voor de markten. Het gevolg was dat de Shanghai index 8,50 percent verloor en de Shenzhen 7 percent moest prijsgeven. 

De US Mint verkocht de grootste hoeveelheid fysiek goud op dezelfde dag als de goudprijs een dieptepunt voor de afgelopen 5 jaar bereikte.

Een spectaculaire comeback van de goudprijs zit er aan te komen, want het beschikbare fysieke goud is van de markt aan het verdwijnen. Op het moment dat de goudprijs op 2 minuten tijd 50 Dollar moest prijsgeven, zond een bekende naam in de business een opzienbarende boodschap de wereld in. Het was niemand minder dan Fred Hickey die de spectaculaire comeback van het goud in het vooruitzicht stelde.

Belangrijke fundamentals en technicals: zie abonneesectie

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag 27 juli 2015 - Prijsevolutie, waarde en sentiment rond het goud geven een sterk bullish signaal -


think spainBijgewerkte secties: Olieaandelen (koopwaardig?!) , Natural Gas & aandelen , Uranium, World Stock Market Indexes (bearish) ,

 De Mainstream Media beginnen te beseffen dat de prijzen voor vastgoed zijn beginnen te dalen!

Vastgoed is een High Order Capital Good en de prijzen van deze goederen dalen ALTIJD in periode van een (hyper)inflatione depressie. Niet in het minst in die landen met een omgekeerde bevolkingspiramide geconfronteerd worden, zoals in het westen het geval is. Spanje was één van de kampioenen om kleine appartementen of huizen te verkopen voor $150,000 tot $200,000. Vandaag kan iemand daar een luchthhaven kopen voor $10,000 en appartementen zijn zelfs nog goedkoper. Dramatisch genoeg staat al dit vastgoed nog in de boeken van de Spaanse banken... gewaardeerd aan de onrealistische prijzen van het verleden. Het probleem is dat wanneer u vastgoed in Spanje koopt, uw elektriciteitsrekening waarschijnlijk hoger zal zijn dan uw woonkrediet.

Zoals uitgelegd in de educatieve sectie van deze site, is het vandaag beter om te HUREN dan om te KOPEN...klik hier voor sectie I en hier voor section II met de cijfers.

Een gelijkaardig scenario zal plaatsvinden voor vastgoed in Griekenland. Nog meer verontrustend is dat we daar afstevenen op sociale onrust en mogelijk zelfs op een burgeroorlog. Economische depressies gaan ALTIJD gepaard met sociale onrust, burgeroorlogen, revoluties, oorlogen... De arme Grieken die hun voorzorgen niet getroffen hadden door hun activa buiten bereik van de overheid te brengen zullen niet meer de kans krijgen om te emigreren wanneer het in hun land echt goed fout gaat lopen. Het was de euro die werd gered, terwijl aan Griekenland "the coup de grace" (de genadeslag) werd toegediend!

Zelfs in Canada waar vastgoed tot enkele maanden geleden gespaard bleef, zijn er nu duidelijke signalen opgedoken die er op wijzen dat de vastgoedzeepbel aan het imploderen is. 

De EURO werd (tijdelijk) gered terwijl aan Griekenland de genadeslag kreeg toegediend!

Wie niet meer kan slapen omdat de goudprijs met 50 dollar is gedaald, mag zich de borst nat maken. Want er is meer op komst! De overheid zal u namelijk te grazen nemen op plaatsen waar men zich niet meer kan verstoppen: utilities (water en elektriciteit), BTW , bankdeposito's, bankkluizen, meerwaardebelasting,  belastingen op vastgoed,...de MENSEN geloven ons nog altijd niet, zoals ook de Grieken het niet geloofden. De OVERHEID staat klaar om haar slag te slaan. Nadat CASH zo goed als afgeschaft zal zijn en de banken de volledige controle over uw bezittingen hebben verworven, zullen ze op een LEGALE manier alles wat ze kunnen van u afnemen. Met die 'ze' bedoelen we uiteraard de overheid. Niet meteen een vrolijk vooruitzicht als u ziet wat er in Griekenland gebeurt, of wel soms!?

Wie bij de pakken blijft zitten en niets doet, zal degene zijn die opdraait voor het betalen van de schulden van anderen. En we weten nu allemaal hoe HOOG die schulden zijn.!..

Om het nog erger te maken, zullen de overheden u uw vrijheid afpakken. Zoals voor de Weimar Revolutie en WO II zal er een verbod komen op het overbrengen naar het buitenland van kostbare bezittingen. Zelfs wanneer u aan de grens wordt opgepakt met het script voor een boek, zult u gearresteerd worden. Spanje is daar een goed voorbeeld van...het is een land geworden waar u gearresteerd kan worden wanneer u een politieagent fotografeert, wanneer u via Facebook, Twitter, probeert te protesteren...

De LANDOORLOG is begonnen. Turkse tanks (het land is lid van de NATO) geeft toe dat 4 tanks Syrië zijn binnengereden in wat een wraakoperatie wordt genoemd. 

 Belangrijke fundamentals en technicals: zie abonneesectie

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Vrijdag 24 juli 2015 - Koop wanneer het bloed door de straten vloeit, verkoop wanneer iedereen aan het feestvieren slaat -


Bijgewerkte secties: €-Gold , $-Gold ,

Centrale banken zitten gevangen in een systeem waarin ze alsmaar  meer geld moeten drukken....en ze zullen dit blijven doen tot we hyperinflatie krijgen.


Het zichzelf corrigerend marktmechanisme bestaat in Europa niet meer, het is vervangen door een centraal geleide markteconomie zoals we die uit het tijdperk van de USSR kennen....daarom zal de EU waarschijnlijk op dezelfde manier ten onder gaan als de USSR  - en dat in een wip en een zucht.

Belastingen op meerwaarden zijn nu realiteit in België. De fiscus kan tot 33% opeisen van winsten geboekt door investeerders op hun beleggingen.

We hebben hiervoor al jaren geleden gewaarschuwd, voor het laatst nog in april laatstleden. Vermijd kluizen in de bank, het grootste deel van de spaarcenten MOET bewaard worden buiten het bereik van de politici. Merk op dat veel Grieken hun cash geld van de banken haalden vanwege de vrees voor een terugkeer naar de Drachma. Minder bekend is dat Grieken die zich voorbereid hadden op een bank run door hun geld van de bank te halen en door goud te kopen, eveneens verrrast werden omdat hun bankkluizen niet meer bereikbaar waren. Ook zij werden betrokken in draconische kapitaalcontroles.

Belangrijke fundamentals en technicals zie abonneesectie

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Donderdag 23 juli 2015 - Het bankroet van deze planeet voltrekt zich in versneld tempo - 24 landen worden momenteel geconfronteerd met een crisis stijl Griekenland 


Bijgewerkte secties: Recession Proof shares , 

Er zijn 24 landen die momenteel met een volledige schuldencrisis geconfronteerd worden. De debt to BBP ratio voor de ganse planeet bereikte een all-time record high op het niveau van 286%, wereldwijd staan er voor een bedrag van ongeveer 200.000 miljard dollar aan schulden in de boeken. Zoals we in Griekenland hebben gezien, is het perfect mogelijk om zoveel schulden op te stapelen dat er lettelijk geen enkele uitweg meer is. Alleen complete idioten geloven nog dat we uit deze soep kunnen raken...maar MATHEMATISCH is dit onmogelijk! [de ratio kan geïnterpreteerd worden door uit te drukken hoeveel jaren er nodig zijn om de schulden terug te betalen wanneer dat BBP daadwerkelijk zou gebruikt worden om de schulden terug te betalen...450% betekent dat het totaal inkomen of van een land over een periode van 4 jaar en 6 maanden nodig is om de schulden te dekken]

euro-zone-2015-debt to gdp

Armenië, Belize, Costa Rica, Croati, Cyprus, Dominikaanse Republiek, El Salvador, Gambia, Griekenland, Granada, Ierland, Jamaica, Libanon, Macedonië, Marshall Islands, Montenegro, Portugal, Spanje, Sri Lanka, St Vincent and the Grenadines, Tunesiië, Oekraine, Soedan, Zimbabwe. 

Een schuldencrisis treft RECHTSTREEKS het hart van de obligatiemarkt (Treasuries) en per definitie ook de banken en FIAT PAPER GELD: bankbiljetten, bankdeposito's, spaartegoeden, pensioenfondsen, verzekeringen en herverzekeringen.

Slaapt u 's nachts nog altijd dromend van alle papieren winsten die u nog denkt te realiseren!?

Moet er nog zand zijn? De Spaanse debt to GDP ratio is gestegen van 69% tot 98%, het land heeft meer dan 1000 miljard Euro aan schulden uitstaan. Italië’s Debt to GDP is gestegen van 116% tot 132% en in het geval van dit land staat de teller op meer dan 2600 miljard Euro aan uitstaande schulden. Frankrijk zag een stijging van 85% tot 95%. In België Debt to GDP is gestegen tot 106% en de ratio blijft in snel tempo verder groeien...In Frankrijk en België, wordt meer dan 60% van het GNP  gegeneraeerd door de OVERHEID. Een dergelijk onevenwicht lag in 1989 aan de basis van het bankroet van de USSR in 1989...

DiT is meteen ook de reden WAAROM schuldenkwijtschelding voor Griekenland zo goed als onmogelijkl is geworden...zoals het voor elk land op deze planeet onmogelijl is geworden. Met dank aan  JPMorgan en GSachs.

Inderdaad, bedankt JPMorgan en Goldman Sachs om de wereld in een hoek te drijven...wanneer zullen de schuldigen voor dit drama onthoofd worden!? Dit is een MISDAAD TEGEN DE MENSHEID!  De Debt/Bonds vormen de basis van handel in derivaten voor een bedrag dat nog moeilijk in cijfers uit te drukken valt. Een haircut of kwijtschelding van schulden zou in Europa het FINANCIEEL systeem doen ontploffen.

We zullen de implosie meemaken van de tweeling van $200.000 miljard Dollar aan uitstaande schulden en $1,50 quadriljoen aan uitstaande derivatenposities. Dat zal leidn tot de historisch grootste vernietiging van welvaart die we ooit hebben beleefd. Beurskoersen, obligaties, vastgoedprijzen enzovoort zullen met minstens 75 tot 95% in waarde dalen. De wereldhandel zal op een dramatische manier stilvallen, met grote armoede tot gevolg. 

EU banken zijn in hun totaliteit geleveraged in een verhouding 26-tot-1. Op deze niveaus van leverage kan zelfs een daling met 4% van de koersen AL uw kapitaal verbranden. Eender welke haircut van Griekenland, Spanje, Italië en Frankrijk wil betrekking hebben op veel meer dan 4%.

Geen enkele markt, niet in de United States en niet in Europa, is immuun voor het feit dat het geld dat op deze markten rondzwerft op een kunstmatige manier uit de lucht werd getrokken.  De oorzaak van dit geld moet namelijk niet in groei gezocht worden. De centrale banken hebben het artificieel gecreëerd en het kan even snel instorten als het werd geïntroduceerd.

Belangrijke fundamentals en technicals: zie abonneesectie

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Woensdag 22 juli 2015 -  Tegen deze achtergrond is de correctie van de goudprijs totaal irrelevant


Bijgewerkte secties:  

Relaties, klanten en de lezers van onze site begrijpen de filosofie van Goldonomics en haar unieke benadering van de markt maar al te goed. Ze beseffen tevens dat we NOOIT uit zijn op winst op korte termijn, we zullen nooit een positie in fysiek goud of zilver aanbevelen vanuit het standpunt om een winst op korte termijn te realiseren. 

Op de eerste plaats willen we bereiken dat onze klanten hun toevlucht zoeken in Last Man Standing Assets, de activa die u nodig zult hebben wanneer de commerciële banken overkop gaan, de overheden vernietigd worden, de obligatiemarkt instort, de beurs crasht en de vastgoedprijzen dieper dalen dan iemand ooit maar had durven te vermoeden.

Op het einde van de rit – en dat was ook zo toen de goudprijs steeg van $35 tot $ 850 in 1981 en van $250 tot $1920 in 2011 – is manipulatie altijd gedoemd om te mislukken. Uiteindelijk is er maar één zaak belangrijk en dat is dat wanneer het financieel systeem omvalt (en het valt onmogelijk te voorspellen WANNEER dat zal gebeuren) u in bezit bent van fysiek goud en zilver en van andere activaklassen die niet mee onderuit zullen gaan. Het komt er bovendien aan om uw spaargeld op een veilige plaats te bewaren.

Tegen deze achtergrond is de huidige correctie in de prijsniveaus van goud en zilver totaal irrelevant. Ook van de correctie in de goudmijnaandelen hoeft u geen moment wakker liggen. 

Vervang Cyprus of Griekenland door Spanje, België, Nederland, de EU of de USA, maakt niet uit. Iedereen die zijn vertrouwen heeft gesteld in de Griekse regering en in de banken, wordt nu geconfronteerd met het feit dat het grootste deel van hun geld bevroren zit in banken die bankroet zijn. Ze kunnen niet alleen niet aan hun deposito's, maar ook de inhoud van hun bankkluizen is niet langer beschikbaar. Kapitaalcontrole is nu een feit en dat op een moment dat de pensioenen werden verlaagd. De waarde van vastgoed daalt aan snel tempo en er is geen geld of er zijn geen kopers meer die de markt kunnen ondersteunen. 

Goud 1991-vandaag

De huidige Sell-Climax voor de goud & zilver sector is een goede indicator wat de manipulatie van de Gold Pool (Plunge Protection Teams, centrale banken, banken) anno 2015 betreft. Die Gold Pool begint haar doel te missen, wat betekent dat de goud- en zilversector met bruut geweld zich terug een weg naar boven zullen banen. De laatste zwakke handen worden vandaag uit de markt geschud...en dat zal gebeuren vlak voordat de volgende upleg zal exploderen. Geduld is een mooie deugd 

Interessant om te weten: De BIS (Bank for International Settlements), het IMF (International Monetary Funds) en de ECB WISTEN maar al te goed dat een Grexit of een bankroet van Griekenland een implosie van het fiinancieel systeem zou veroorzaken. Ik vermoed dat Tsipras op de hoogte werd gebracht van de ernst van de situatie. Wanneer hij koppig volhield aan zijn standpunten zou hij niets meer of niet minder dan de GROTE DEPRESSIE van de 21ste EEUW veroorzaken. En daarom deinsde hij terug om vol te houden.

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Dinsdag 21 juli 2015 - Het was nipt, maar het is toch mislukt. Een spelletje schaak kan best spannend zijn. Op 28 juli is de volgende expiratie van de opties op edelmetalen. !


Updated sections: $-Gold , Silver , 

Op dit moment vindt bij de edelmetalen de grote slag plaats tussen de Fiat Paper en de Physical Market. Uiteindelijk zal de manipulatie van het goud stoppen...en de goudprijs zal exploderen. Shorters kunnen beter op hun hoede zijn: een explosie van de vraag naar goud kan er toe leiden dat er te weinig fysiek goud beschikbaar is. Op de Comex is slechts voor een bedrag van $500 miljoen geregistreerd goud beschikbaar...het is uiteraard onmogelijk om te voldoen aan een vraag naar goud ter waarde van 27 miljard dollar als gevolg van het sluiten van baisse-posities.

Het gebeurde vlak na de opening van de financiële markten in China. Ongeveer 7.000 goud futures contracten, voor een tegenwaarde van 21,80 ton papieren goud (27 miljard Dollar) werden op één minuut tijd op de markt gedumpt waardoor de goudprijs kelderde tot 1080 Dollar per troy ounce. Iets gelijkaardigs gebeurde met het zilver. In de daaropvolgende 2 minuten werden verschillende duizenden contracten gekocht.   Dit is de 3de keer dat de COMEX markt wordt verstoord door wilde algorithmische goudverkopen die de futuresmarkt minstens 10 minuten op stelten zetten. 12 september 2013: 'Vicious Gold Slamdown Breaks Gold Market For 20 Seconds' en enkele weken later op 11 oktober 2013: "Stop Logic" Gold Slam Was So Furious It Shut Down CME Trading Again'. Vervolgens op 6 januari: 'Gold Flash Crashes, Halts Trading As "Velocity Logic" Circuit Breakers Triggered'. Bij die laatste geledenheid kreeg een dealer een boete van 200.000 Dollar. Een belachelijk bedrag rekening houdend met de verliezen die de prijsmanipulatie veroorzaakte. Zijn naam werd nooit bekendgemaakt, wat natuurljik nog eens zout in de wonde strooit van zij die de verliezen moesten slikken. 

Geen enkele op winstbeluste speculant zal op deze manier handelen, want zo snijden ze in het eigen vlees. Grote volumes ongelimiteerd verkopen, je moet er goed gek voor zijn. De enige bedoeling is om de goudprijs te doen kelderen. 

Wat is de reden waarom dit gebeurde?...waarschijnlijk zullen we het nooit zeker weten. Mogelijk is er sprake van High Frequency Trading, waar we de hand van Citi of JPMorgan achter kunnen vermoeden, mogelijk is ook de Bank for International Settlements in het spel, het kunnen ook de Chinezen zijn die proberen om goud aan lagere prijzen te kopen...maar het kan ook gewoon wanhoop zijn van iemand die op een grote shortpositie zit en het water tot aan de lippen voelt stijgen. Misschien kan deze partij niet leveren wat hij beloofd heeft. IN GEEN GEVAL is hier sprake van een normale marktpartij zoals sommigen beweren !

Tot dusver wat op de papieren goudmarkt gebeurde. Op de fysieke markt blijft het aantal kopers aanzwellen.

  • Goudtransfers in Zwitserland liggen 10% boven het niveau van vorig jaar (Zwitserland is het centrum van de fysieke handel)
  • COT (commitment of traders) geeft aan dat de open interest voor goud voor de 7de week op rij is gestegen.
  • De Chinezen blijven rustig verder goud kopen, in de week van 10 juli lagen de verkopen op het 8ste hoogste niveau ooit (62 ton). De Chinese goudreserves bevinden zich op recordhoogte en zijn nu groter dan die van de VS.
  • Zowel zilver als goud bevinden zich in Backwardation.

china gold reserves2015

Last but not least, noteer dat de actie gebeurde zonder dat er grote VOLUMES bij betrokken waren. Bovendien gebeurde er daarna weinig of niets meer. Waarschijnlijk heeft de ingreep heel wat goudbeleggers op de vlucht gejaagd.  Dat geldt op de eerste plaats voor hen  die NOG ALTIJD NIET BEGRIJPEN waarom een belegger fysiek goud en zilver achter de hand moet hebben. Ze gebruiken nog steeds de Barometer of Worthless Fiat Money en de Gold Paper Money Index om hun bezittingen te waarderen. 

open interest2015 golde demand2015
   

 Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag 20 juli 2015 - Concreet zijn er 2 markten voor goud en zilver: een fysieke en een papieren.


storm in glass of waterUpdated Sections: $-Gold ,  Gold & Silver Juniors , £-Gold & £/€/$ , World stock Market Indexes ,

Vond vrijdag een mislukte coup plaats op de markt voor goud en zilver? Ze kozen er wel het juiste moment voor uit...het was nipt, maar uiteindelijk is de machtsgreep toch mislukt !

Het is fout om de correctie bij het goud in de periode 2011-2015 als een CRASH af te doen (zoals Armstrong doet...). Wat we vandaag beleven, is niets meer dan een gewone, doodnormale correctie in touw gezet door de 21st Century Gold pool (zie de Point and Figure charts - kijk op de Goldonomic site en stel met eigen ogen vast dat de uptrend bij het goud nog steeds intact is).

Wat vandaag gebeurt met goud en zilver is een HERHALING VAN HET 2008-09 SCENARIO maar dan in Slow Motion..!

Momenteel hebben we 2 goud- en zilvermarkten: slechts één daarvan zal overleven!

  • Markt # 1 : de fysieke markt waar het aanbod van goud en zilver blijft dalen (de marginale productiekost bedraagt $ 1.200) op een moment dat de vraag blijft toenemen.
  • Markt # 2 : de Fiat Paper markt waar het aanbod van papieren goud en zilver blijft toenemen bij een vraag die helemaal niet stijgt.  Als puntje bij paaltje komt, zijn zowel vraag als aanbod in handen van dezelfde spelers (gold pool, plunge protection teams, centrale banken). Wanneer er iets gebeurt met één van deze financiële entiteiten en/of met Paper Money, zal markt # 2 opgeblazen worden...en alle spelers zullen bankroet en met lege handen achterblijven. 

Het is nu tijd om een beslissing te nemen: welke markt wil u bespelen: Markt #1 of Markt # 2?.

  • Markt # 1 : de prijs kan nog een tijdje onder druk staan, maar deze markt zal uiteindelijk overleven. Bewaar uw fysiek goud op zo'n manier dat u en u alleen er over kunt beschikken. Geen BANKKLUIZEN, geen afgeleide producten.  ALLEEN GOUD bewaard buiten bereik van de politiek en buiten het financieel systeem is veilig.
  • Markt # 2 : wie op deze markt short gaat op het goud kan wat papieren winsten realiseren. Maar die zijn altijd in Fiat Paper Money en u kan op eender welk moment afgeslacht worden. Dat kan zijn omdat er iets gebeurt in de Fiat Paper Gold/Silver markt of omdat er een accident gebeurt met de Fiat Paper Money markt (het bancair systeem, derivaten,...) . Door de Fiat Paper Gold Market te bespelen, geeft u in feite toe niet begrepen te hebben wat zich in feite afspeelt. U slaagt er met andere woorden niet in om te kijken voorbij het rookgordijn dat op de Fiat Paper Money markt werd opgetrokken.

Het optrekken van de rentevoeten is het laatste waar de centrale banken aan denken...en onthoud mijn woorden, er komt GEEN RENTEVERHOGING en ook GEEN DEFLATIE!

 De enige manier om uit deze depressie te raken, is door het hervormen van het bancair systeem en door af te stappen van fractional reserve banking. De banken en de centrale banken zijn niet meer dan schimmen, lege schelpen, ze zijn even reeël als Sinterklaas. U en ik zullen heel snel tot de vaststelling komen dat dit inderdaad zo is!


 Er staat voor een bedrag van $3.000 miljard aan ETF's uit, maar er is geen liquiditeit op deze markt...de dag nadert dat we op een rots zullen slaan (BlackRock is een belangrijke speler op de ETF-markt). Merk op hoe zelfverzekerd de CEO van BlackRock blijft...


Zolang we Fractional Reserve Banking hebben, zal de situatie blijven aftakelen...en dit zal steeds sneller gebeuren omdat het een exponentiele is. Banken en Centrale Banken zijn evenveel waard als Sinterklaas en Santa beloftes...het zijn LEGE SCHELPEN en straks zal iedereen dit tot zijn eigen schade en schande aan den lijve ervaren.

Belangrijke fundamentals & technicals: zie abonneesectie

 Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Vrijdag 17 juli 2015 -  Wat vandaag in Griekenland gebeurt, gebeurt morgen (of overmorgen) hier bij ons.


Bijgewerkte secties:

Wie gelooft in vastgoed, kan eens naar deze buitenkans in de Amerikaanse staat Florida kijken. De vraagprijs bedraagt 550.000 Dollar (500.000 Euro)  4 slaapkamers, 5 badkamers, 645 m² in totaal, 3 garages, pool,  bewoonbare oppervlakte 412 m², gelegen aan het water. Dit huis zou in 2006  voor een bedrag van 3 tot 5 miljoen Dollar verkocht zijn.

Screen Shot 2015-07-16 at 10.48.46 AM Screen Shot 2015-07-16 at 10.51.18 AM
Screen Shot 2015-07-16 at 10.49.55 AM Screen Shot 2015-07-16 at 10.50.08 AM

Over het voorbije jaar is het geld in snel tempo weggevloeid van de Griekse banken. In totaal zou het gaan om een bedrag van ongeveer 100 miljard Euro. Is er nog een gelijkaardig bedrag achtergebleven? Wie het weet, mag het zeggen. Wie was zo dwaas om cash geld op de bank te laten staan zodra het slechte neiuws zich verspreidde? Waren de Grieken in slaap gevallen?  Opgelet dat we niet gaan lijden aan het 'hier kan het niet gebeuren' syndroom. Wie is dwaas genoeg om kapitaal (deposito's, spaarrekeningen) achter te laten in een bankroet systeem van een land dat op zijn beurt bankroet is? Wie is dwaas genoeg om fysiek goud en zilver in een bankkluis te bewaren, waar het door de overheid kan worden aangeslagen. Wie is dwaas genoeg om zijn portfeleuille door een bank te laten beheren? Wie is dwaas genoeg om zijn spaargeld in vasttgoed te beleggen en om zelfs nog meer van deze High Order Capital Goods te bestellen!? 

Een belangrijke opmerking: Mijn ervaring van meer dan 37 jaar is dat de meeste mensen leven met het "can't happen here" syndroom. Ze gebruiken hun kinderen of kleinkinderen als een excuus om niets te doen. Sommigen hopen bovendien dat ze iets zullen kunnen doen vlak voor er ongevallen gebeuren. Veel vrouwen weigeren om spaargeld naar een ander land over te brengen, hoe veilig dat land ook wel moge zijn....om de simpele reden dat ze vrezen dat indien er iets zou gebeuren ze niet meer aan dat geld zouden kunnen raken. Weinig realiseren zich echter dat het bijzonder moeilijk zal worden om met assets op zak naar een veiliige vluchthaven uit te wijken als de storm al volop woedt. Dus WAAROM niet NU ageren? In een worst case scenario komt het er alleen op aan om die assets te repatriëren. Verwacht niet dat ook maar één politicus of bankier u zal WAARSCHUWEN wanneer er GEVAAR in de lucht hangt.

Het is wraakroepend om te zien hoe een democratisch verkozen regering (die van Griekenland) orders moet aanvaarden van niet-verkozen EU-politici, dit nadat de Grieken NEEN zeiden in een democratisch gehouden referendum. Op de keper beschouwd is dit een OORLOGSDAAD.

Alleen zij die knettergek zijn en in een droomland leven, doen niets...West-Europa en de USA zijn er erger aan toe dan Griekenland (of toch minstens even slecht). Wat nu in Griekenland gebeurt, zal morgen hier gebeuren. Bank Holidays, kapitaalcontroles, geldautomaten die maar een beperkt gedrag beschikbaar stellen, rellen...waarom zouden de Grieken vastgoed willen verkopen als er geen geld is om dat te betalen? Meer bezuinigingen betekent een grotere krimp van het BBP. Nog meer Grieken zullen emigreren en hun heil in het buitenland zoeken. De beste ondernemers en de mensen met geld vertrekken als eersten. Een heleboel van hen zijn trouwens al vertrokken. Alleen de lamzakken blijven willoos afwachten. Een GREXIT zou een devaluatie van de nieuwe DRACHME mogelijk gemaakt hebben, evenals een moratorium op de schulden. De Griekse leiders hebben de verkeerde beslissing genomen. Politici doen bij definitie trouwens altijd het omgekeerde van wat ze zouden moeten doen. Bovendien handelen ze meestal ook op het verkeerde moment. De Spaanse en Portugese politici wandelen dezelfde richting uit...evenals alle andere Europese leiders! Mogelijk is aan Tsipras verteld wat er zou gebeuren wanneer er een GREXIT en moratorium op de Griekse schulden zou zijn afgekondigd: OVER HEEL DE WERELD ZOU DE HEL ZIJN LOSGEBARSTEN.

Wat betekent dit voor uw spaargeld:

  • Het is erg gevaarlijk geworden om GELD binnen het bancair systeem te bewaren, zelfs wanneer het gaat om niet-EU banken. Ze zijn namelijk aan dezelfde regels onderworpen.
  • Bewaar geen bankbiljetten in een bankkluis...in geval van een Bank Holiday hebt u er namelijk geen toegang meer toe.
  • Het is gevaarlijk om fysiek goud en zilver in een bankkluis te bewaren. Zelfde reden als hierboven. 
  • Het is gevaarlijk om fysiek goud en zilver in de EU te bewaren, want ik verwacht kapitaalcontroles, belastingen op meerwaarden enzovoort... 
  • Pensioenen zullen belast worden of niet langer uitbetaald. Ook private pensioenrekeningen en levensverzekeringen (TAK 21,...) zullen voor de bijl gaan.
  • Vastgoed zal meer belast worden en de huurinkomsten zullen gecontroleerd worden. Binnen enkele jaren zal niemand nog willen verkopen als de vastgoedprijzen maar blijven dalen. 
  • Het beste is nog om uw spaargeld te bewaren in een wettelijke structuur buiten het bereik van de politici. ER STAAT NAMELIJK EEN OORLOG OP LOSBARSTEN!
De goud- en zilversector blijft oner druk staan...Maar wie zijn goud en/of zilver verkoopt, zal eindigen met waardeloos Fiat Money.

Belangrijke fundamentals: VOOR MEER INFO ZIE ABONNEESECTIE

  • Het is slechts een kwestie van WANNEER.  We moeten toegeven dat het goochelen met goudfutures het systeem van het waardeloos geld heeft verlengd. Maar terwijl de centrale bankiers tijd kopen, loopt het zand gestadig naar omlaag in de zandloper. Wanneer het zand op is, zal het onmogelijk zijn om nog fysiek goud te kopen. Wees met deze gewaarschuwd. (A Fekete)
  • Vier bronnen van de vraag naar goud (onder andere China, India,..) slorpen in hun eentje op maandbasis alleen meer goud op dan er aangeboden wordt. Deze evolutie stelden we tijdens de meeste maanden van dit jaar vast.

Belangrijke technicals: VOOR MEER INFO ZIE ABONNEESECTIE

  • Alle factoren staan klaar om een MAJOR BREAKOUT van de goud & zilver sector te  veroorzaken...ALLE fundamentele, technische, politieke en psychologische ACTEURS zijn klaar!
  • Goud en zilver bevinden zich nu beiden in backwardation. Dat betekent dat kopers de voorkeur geven aan CASH betalling en de voorkeur geven aan levering NU. Ze vrezen namelijk dat levering in de toekomst achterwege zal blijven. 
gold backwardation silver backwardation
Gold Backwardation Silver Backwardation

 Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Donderdag 16 juli 2015 - Wie zijn fysiek goud opslaat in een kluis in een bank, is knettergek!


BankstersBijgewerkte secties: Gold & Silver Majors , Stock Market Indexes in Gold, Gold Fundamentals , 

We hebben de wetenschap, de ervaring en de financieel-economische kennis in huis om een oordeel te vellen over het gedrag van de financiële markten. We kunnen zelfs het gedrag van die markten in bepaalde zin voorspellen. Wat we echter niet kunnen, is het gedrag van de Intelligente Psychopaten en de Banksters voorspellen. Het valt namelijk moeilijk te voorspellen hoe lang ze de wereld nog zullen kunnen blijven misleiden. Vroeg of laat zal de rekening gepresenteerd worden. We weten dat die dag zal komen en wanneer hij komt zal het vonnis hard zijn.

Sinds de zomer van 2011 wordt de goudprijs gemanipuleerd door de  Banksters met behulp van derivaten. Maar de dag dat die manipulatie niet meer werkt, zal de goudprijs als een raket de lucht inschieten....

Ons verwijten dat we de correctie van 2011-2015 verkeerd hebben voorspeld, is ronduit belachelijk. De markt wordt namelijk gemanipuleerd, een klein kind kan dat zien. De piek in de goudprijs die in 2011 werd opgetekend, werd zelfs niet voorafgegaan door een parabolische stijging. Sinds september 2011 tot vandaag worden de prijzen van goud en zilver (en trouwens ook die van olie) omlaag geduwd met behulp van DERIVATEN. Dat is nodig om de 'domme democratische massa' niet te doen panikeren. Ze moeten namelijk blijven geloven in het sprookje van Fiat Money. Griekenland is hiervan een goed voorbeeld. Hoewel algemeen geweten was wat zou gebeuren, hebben miljoenen Grieken hun geld op de banken laten staan. Nog dommer zelfs: ze hebben activa (bankbilletten, goud, zilver...) in een kluis bij hun bank opgeslagen.

jpm der 2015 gold shorts 2015 city der 2015
     

De situatie was gelijkaardig in de jaren 60 met de Gold pool (kijk maar op de Education Hall). Financiële instellingen verloren miljarden alvorens ze stopten met deze al te gekke manipulatie.  Shorting goud & zilver: de geschiedenis toont aan dat de Banksters (zie de middelste grafiek) steeds meer fiat geld nodig zullen hebben om de prijzen voor goud en zilver op deze surrealistisch lage niveaus te houden. Uiteindelijk kunnen de totale shortposities in de nabije toekomst blijven stijgen totdat het manipuleren van de markt niet langer meer lukt.

Goud & zilverAANDELEN hebben nog veel harder geleden dan de goud- en zilverprijs zelf. Het gebeurt altijd op deze manier. Anderzijds presteren de goud- & zilveraandelen altijd een stuk beter wanneer de goudprijs stijgt. DERIVATEN op goud en zilver blijven EXTREEM GEVAARLIJK want ze worden gemanipuleerd door de Banksters (zie de charts hierboven). De logica wil dat de investeerders in deze derivaten hun geld zullen verliezen zodra de FIAT in het bancair systeem verdwijnt. Goud & zilver OPTIES, TURBO's, WARRANTS, FUTURES maken allemaal deel uit van het universum van de derivaten. .

Wetende wat er in Griekenland is gebeurd, moet iemand toch KNETTERGEK zijn om waardevolle zaken in een bankkluis te bewaren. Bent u even gek? Waar bewaart u uw goud en zilver? 

De dag dat de Fiat Money Bubble barst, zullen ook de banken en overheden omvallen...Sommige analisten voorspellen een Catharsis voor eind 2016. Eerlijk is eerlijk: ik weet niet wanneer het zal gebeuren: vandaag, morgen, volgende maand, volgend jaar, binnen 2 of 3 jaar... We denken dat niemand het weet. Daarom is het beter om pakweg 4 jaar te vroeg te zijn dan één seconde te laat...tenzij u snakt naar een ervaring zoals de Grieken die hebben meegemaakt.


Belangrijke fundamentals & technicals: zie abonneesectie

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Woensdag 15 juli 2015 - De financiële markten vieren een overwinning die er in feite geen is. Integendeel zelfs, we moeten hier van een nederlaag spreken!


Bijgewerkte secties: Indian Rupee Gold, Yuan Gold, Krona-Gold & Krona/$/€ 

De Euro is hoe dan ook gedoemd om te sterven en dan kunnen we terugkeren naar de Drachma (Yanis Varoufakis).

Belgistan is HEEL WAT erger dan de dood van de Euro...Brussel is de hoofdstad van Europa. Maar sommigen noemen het nu al de moslimhoofdstad van Europa.

Belangrijke fundamentals en technicals: zie abonneesectie

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Dinsdag 14 jul 2015 - Het concert is pas gedaan als de slotmelodie heeft weerklonken...en die hebben we nog niet gehoord!


fat lady singsUpdated Sections: ¥-Gold & ¥/$/€ , £-Gold & £/$/€ , ZAR-Gold & ZAR/$/€ , 

Het concert is pas afgelopen als de slotmelodie heeft weerklonken...en die hebben we nog niet gehoord. Twijfel er geen moment aan dat dit alles zal eindigen in sociale onrust, revoluties, staatsgrepen...Mathematisch gesproken is wat de EU-officials, ECB en IMF willen bereiken met deze maatregelen je reinste utopie. Het is zo simpel als pompwater: ze maken geen enkele kans op slagen. Vannacht bereiken Samoerai obligaties voor een bedrag van   JPYen 20 miljard (ongeveer $160 miljoen) die in 1995 door Griekenland werden uitgegeven hun vervaldatum!

Alles draait om de Duitse, Franse, Nederlandse en Italiaanse banken, de hele zaak heeft NIETS te maken met Griekenland. Het leidit geen enkele twijfel dat Griekenland binnen 5 jaar een derdewereldland zal zijn, waar zelfs NIEMAND nog zijn vakantie wil doobrengen. [nota: de meeste Griekse banken werden al overgenomen door niet-Griekse banken]

Geef de politici de SAHARA in beheer en binnen 5 jaar is er geen korrel zand meer te vinden.

Dit is wat de besparingsmaatregelen sinds 2009 hebben bereikt (niets om fier over te zijn):...en wees er maar zeker van dat de situatie zelfs nog zal verslechteren zodra de nieuwe maatregelen geïmplementeerd zijn.

  • De werkloosheid is met 125% gestegen (sinds 2009 hebben 1,20 miljoen Grieken hun job verloren).
  • 30% van de Griekse bedrijven hebben hun deuren gesloten.
  • De lonen zijn met 40% gedaald.
  • De pensioenen werden met 50% verlaagd.
  • De armoede is met 100% gestegen
  • Het aantal huisgezinnen zonder elektriciteit is met 250% gestegen.
  • Het aantal kinderen dat in armoede leeft is met 41% toegenomen.
  • Circa 250.000 wetenschappers hebben Griekenland verlaten..evenals in Spanje was er meer outflow van hoogopgeleide mensen dan inflow van arme immigranten uit het Midden-Oosten en Afrika.
  • De upper class (10% van de bevolking) bezit nu 56% van de Griekse welvaart. De middenklasse is een kopje kleiner gemaakt en lijdt nog altijd.
  • Sinds 2009 is het Bruto Binnenlands Productie met 25% gedaald.

Belangrijke fundamentals-technicals: MEER IN DE ABONNEESECTIE

  1. Markten hebben de neiging om op langere termijn gevaarlijk te worden.
  2. Overdrijven in één richting zal automatisch leiden tot overdrijven in de andere richting. (hou de goud & zilver sector in de gaten)
  3. Neen, er is geen nieuw tijdperk aangebroken - excessen blijven nooit eeuwig duren.
  4. Exponentieel snel gestegen of gedaalde markten gaan meestal hoger of dieper dan iedereen denkt, maar ze corrigeren nooit via een zijwaartse beweging.
  5. Het publiek koopt meestal op de top en bijna nooit op de bodem.
  6. Vrees en hebzucht zijn veel sterker dan algemeen wordt aangenomen.
  7. Markten zijn het sterkst in de breedte, ze zijn het zwakst wanneer de hausse door slechts een handvol blue chips wordt getrokken.
  8. Bear marktten doorlopen 3 stadia - een scherpe daling, een weifelend herstel en vervolgens een fundamentele downtrend.
  9. Wanneer alle experts en voorspellers het eens zijn, gebeurt er altijd iets anders.
  10. Bull markten bieden veel meer genoegen dan bear markten.

Waar een staand leger (Hitler) niet in slaagde, is nu wel tot een goede einde gebracht door de Banksters en de Politici. Griekenland is #1 op de lijst en een test case voor: Spanje, Portugal, Italië, Frankrijk,....

Wat gaat volgen: Griekenland zal eenzelfde maatschappij en economie krijgen als Argentinië en Venezuela.

 Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag 13 juli 2015: Er komt GEEN Grexit! Heeft Janis de Griekse trots met zich meegenomen toen hij ontslag nam? Werd iemand omgekocht of bedreigd?


Bijgewerkte secties: US-Dollar , Silver , $-Gold , Crude Oil , Aussie-Gold & Aussie/$/€ , Can-Gold & Can$/$/€ , Swiss-Gold & Swiss/$/€ , €-Gold & €/$ , Investment Pyramid ,

Er komt GEEN Grexit! Heeft Yanis de Griekse trots met zich meegenomen toen hij onlslag nam? Werd iemand omgekocht of bedreigd? Volgens sommige polititieke analisten was het referendum doorgestoken kaart!  Toen Tsipras het referendum uitriep, verwachtte hij een 'ja' stem. Het 'plan' bestond er verder uit dat na de verwachte 'ja' stem Tsipras de handdoek in de ring zou gooien en akkoord zou gaan met meer besparingen. Daardoor zou de bal opnieuw verder vooruitgeschopt worden. Dit zou inderdaad kunnen verklaren waarom Yanis ontslag nam. Meer besparingen zullen meer ellende brengen voor het Griekse volk en dat zal dan ook sneller in opstand komen...

Hoe Tsipras terug thuis zal raken zonder door de menige gelyncht te worden, is voor mij een volslagen raadsel...

Kloppen de brandweer en de hulpdiensten overuren? Slaagt het Plunge Protection Team er niettemin toch niet in om de brand te blussen!? Vandaag zijn de hulpverleners wereldwijd actief. In de Verenigde Staten gebeurt dat bij middel van een wet die door Ronald Reagan in 1988 werd gestemd. De Bank of Japan heeft open en bloot verklaard dat ze alles inclusief aandelen opkoopt. China, dat een zware correctie moest ondergaan (een verlies van de beurskoersen met 16 tot 42% over welgeteld 16 handelsdagen) ondervindt zware marktproblemen. Eigenlijk moeten we zonder omwegen stellen dat de Chinese beurs al gecrasht is. China heeft verkopen door institutionele beleggers illegaal verklaard. De PBOC is op grote schaal tussenbeide gekomen op de markt, maar tot dusver zonder zichtbaar resultaat. Dan is er nog Europa, waar Draghi beloofd heeft om alles te doen wat nodig en noodzakelijk is.

Misschien beleven we wel het moment van het massaal falen van de interventieteams?  Het vuur is niet langer onder controle te houden, het flakkert langs alle kanten op. Grenzen worden zonder enig zichtbaar probleem overschreden en daar wringt precies het schoentje.  Wat zal er gebeuren wanneer de FED en de ECB elk hun eigen munt proberen te ondersteunen en zo met elkaar in conflict dreigen te raken?

Digitaal Geld (bankdeposito's) is GEEN veilige plaats om uw spaargeld te bewaren. Het zal steeds moeilijker worden om geld uit het financieel systeem te halen. De reden voor bezorgdheid ligt voor de hand, ze is te vinden in de structuur van het financieel systeem: in totaal zit in het systeem iets meer dan 1.306 miljard Dollar vervat. Maar het totale bedrag aan Digitaal Geld bedraagt meer dan 10.000 miljard Dollar. Dat geeft een totaal van 11.350 miljard Dollar. Het geld in de Amerikaanse beurs bedraagt momenteel ongeveer 20.000 miljard Dollar. De Amerikaanse obligatiemarkt heeft een omvang van 38.000 miljard Dollar. Hypotheken, CDO's, junk bonds, enzovoort... zijn goed voor 58.700 miljard Dollar. DERIVATEN verhandeld tussen de grootbanken en de bedrijven zijn minstens 220.000 miljard Dollar waard, maar dat bedrag kan waarschijnlijk oplopen tot 1.400.000 miljard Dollar. Op geen enkele manier KAN het beschikbare geld die posities dekken...

Belangrijke fundamentals en technicals: zie abonneesectie

 Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Vrijdag 10 juli 10 2015 - Besparen kan vergeleken worden met het doen bloeden van een patiënt om hem beter te maken. We weten allemaal dat dit niet werkt.
bloodletting economics

 

Bijgewerkte secties:

Besparen kan vergeleken worden met het doen bloeden van een patiënt om hem beter te maken. We weten allemaal dat dit niet werkt. Waarom weten de ECB, EU en het IMF dit niet? Zijn deze Intelligente Psychopaten werkelijk zo oerdom?

Een Griekse bailout stemt overeen met een bailout van de westerse banken : Franse banken, Duitse banken en Amerkaanse hedge funds.  De EU, ECB en het IMF hebben blijkbaar geen plan, maar Griekenland heeft er wel eentje. De US en het IMF hebben beiden al een oproep gelanceerd om medelijden te tonen met Griekenland. Daarmee wordt een schuldenverlichting bedoeld, die een Grexit moet voorkomen. Het lijdt geen enkele twijfel dat de situatie buitengewoon explosief is. Vorige week verklaarde het IMF nog dat Griekenland 10 miljard Dollar nodig heeft in de komende paar maanden en nog eens 50 miljard Dollar in de komende 3 jaar. Alvorens zijn schulden terug te betalen zou Griekenland een rustperiode van 20 jaar gegund moeten worden. Daardoor zou volgens het IMF de laatste terugbetaling van de schulden ten vroegste in 2055 kunnen plaatsvinden.

Griekenland kan nu als puntje bij paaltje komt nog 3 verschillende wegen inslaan. Het land kan A. de nieuwe vrijheid gebruiken om opnieuw te onderhandelen en zo tot een schuldenherschikking komen, het kan B. in de eurozone blijven, de schulden niet afbetalen en een nieuwe drachme lanceren of ze kunnen C. de richting IJsland kiezen. Versta goed dat, welke keuze er ook wordt gemaakt, het Griekse bankensysteem compleet aangebrand is. Ze kunnen zelfs de rente niet betalen op hun schulden, laat staan de hoofdsom. De kern van het probleem is dat uiteindelijk iemand voor die schulden zal moeten opdraaien. Wat er ook gebeurt, de ECB zelf, de Europese banken of wie dan ook, zal de verliezen moeten dragen. Hierbij de opmerking dat de liquiditeit op de markt nu al krap is.

Zowel in de Verenigde Staten als in Europa waren er deze week cyberaanvallen...klik op het plaatje om de actie te zien.

Norse

Belangrijke fundamentals en technicals: zie abonneesectie

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Donderdag 9 juli 2015 - Griekenland en een aantal andere landen zitten klem in de verkeerde munt. Er is een nieuwe Berlijnse muur opgericht en die muur is de euro. Maar de muur staat helaas in brand.


Bijgewerkte secties: 

Uw moment is aangebroken, Mr Tsipras, om terug de controle over uw land in handen te nemen.  - UKIP leider Nigel Farage . De bailout was voor de Duitse, Italiaanse en Franse banken....niet voor Griekenland.

 

Griekenland heeft inderdaad alles te maken met de Duitse, Italiaanse, Franse, Nederlandse enzovoort banken. Het zal DUIDELIJK zijn dat de Intelligente Psychopaten (op de eerste plaats zij die niet verkozen zijn) niet meer weten van welk hout pijlen maken, zij begrijpen compleet niet wat er aan de hand is... en wanneer ze het wel begrijpen, spelen ze een extreem gevaarlijk spelletje. Wanneer Griekenland zich bankroet laat verklaren, breekt de hel los (derivaten)!

Screen Shot 2015-07-07 at 17.39.14

ZEER belangrijke fundamentals:  De schulden zullen in ons gezicht ontploffen en het Amerikaanse BBP zal met 40% moeten krimpen om de situatie opnieuw leefbaar te maken.  Kijk voor de tweede video en voor de belangrijke technicals op de abonneesectie.

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Woensdag 8 juli 2015 - Griekenland is van plan om de eigenaars van bankkluizen de toegang tot die kluizen te ontzeggen.


Bijgewerkte secties: World Stock Market Indexes,  Long Term Stock Market Indexes , 

Wanneer de grote klap komt, zal u achterblijven met dat deel van het spaargeld dat u in veiligheid hebt gebracht. Welk deel van uw spaargeld hebt u al in veiligheid gebracht?

 

 Griekenland wil de bezitters van een bankkluis de toegang tot die kluis verbieden. Vorige week legde de Griekse regering kapitaalcontroles op om te verhinderen dat nog meer cash het land zou ontvluchten. Deze repressieve maatregelen zijn een uitvinding van "Hitler's bankier" Hjalmar Schacht in de jaren 30 van de vorige eeuw. Ze omvatten het sluiten van banken, het beperken van het afhalen van cash en het verbieden van alle geldtransacties naar buitenlandse rekeningen. Ondanks deze Draconische maatregelen blijft het geld wegvloeien van de Griekse banken. Het lijkt waarschijnlijk dat na het referendum van zondag het maximaal af te halen bedrag nog verkleind zal worden. Erger nog: de Grieken kregen een nieuwe pil te slikken toen onder-minister van Financiën Nadia Valavani op de Griekse televisie onthulde dat de regering en de banken een akkoord hadden bereikt over een verbod om cash uit bankkluizen te halen. Dat verbod blijft geldig zolang de kapitaalcontroles afgekondigd zijn.

Bewaart u geld of goud in een kluis in uw bank? In dat geval speelt u met vuur...

Mogelijk maakt dit alles deel uit van een allesomvattend plan dat in werking treedt als de ECB de bailout van de Griekse banken stopzet. De regering mag dan met toestemming van de banken het cash geld opgeslagen in bankkluizen aanslaan. De benadeelden kregen in ruil het bedrag op hun bankrekening gestort, maar de cash zal gebruikt worden om de betaalautomaten van vers geld te voorzien. Op die manier kan de dag van de grote afrekening voor de Griekse zombiebanken op de lange duur geschoven worden.

Naarmate de Griekse crisis zich verdiept, dreigt de besmetting zich te verspreiden naar andere landen waar het bancair systeem eveneens onder druk kan komen te staan. Geconfronteerd met een crisis van dergelijke omvang, moet u er geen moment aan twijfelen dat ook andere overheden niet zullen aarzelen om kapitaalcontroles op te leggen. Ook hier zal de bezitters van een bankkluis de toegang tot hun bezittingen ontzegd worden.

 

Tegen die achtergrond kunnen we u alleen aanraden om uw spaargeld buiten het bereik van de politici op te slaan. Dat betekent dat het buiten het bancair systeem gebracht moet worden. Het is later nog altijd mogelijk om het terug op een bankrekening te plaatsen. 

Belangrijke fundamentals en technicals: zie abonneesectie

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Dinsdag 7 juli 2015 - De Grieken zeggen kort en goed neen: Der Krieg ist verloren, maar ze hebben de winnaar gedwongen om af te treden  -


Bijgewerkte secties:

Der Krieg ist verloren (de oorlog is verloren en de Euro zal sterven...)

 

 De Grieken zeggen kort en goed NEEN. Dit s is het begin van het einde. Zelfs Merkel geeft toe dat het Griekse NEEN het einde van de Euro betekent. De jobs vande niet-verkozen EU-officials staan op het spel. Het is een rare wereld waarin de echte winnaar (Yanis) tot afstappen wordt gedwongen door de Intelligente Psychopaten (Lagarde, Disselbloem,...).

De Europese Unie begint het gloeiend heet te krijgen. Griekenland, de bakermat van de democratie, dreigt de zwanenzang in te luiden van wat de Intelligente Psychopaten wereldwijd 'democratie' noemen. Wat zij echter 'democratie' noemen, kanalle mogelijke benamingen krijgen, met uitzondering van echte democratie. Eigenlijk is hier sprake van fascisme, niet meer of niet minder.

De NEEN stem van de Grieken heeft niets te doen met RECHTS of LINKS. Wel is er in Europa een nieuwe trend gezet. Weldra zullen in Spanje, Ierland, het Verenigd Koninkrijk en andere landen gelijkaardige keuzes gemaakt worden. Het spelletje van de niet-verkozen EU-officials loopt op de laatste benen. Een land dat voorspoed kent, moet het hebben van ondernemers en niet van advocaten.

Er is simpelweg geen EXIT en de LEUGEN wordt alle dagen groter. Het Griekse drama is echter niet meer dan een cover voor de echte crisis die zich sneller dan verwacht aan het voltrekken is. De Shadow Banking sector, met een waarde van 75.000 miljard Dollar, staat op het punt om te imploderen. De focus ligt nu op Europa, maar de problemen zullen zich als een strovuurtje verspreiden over de rest van de wereld. Centrale banken doen hun uiterste best om de beleggers weg te houden van de EXIT, dit omdat er simpelweg geen EXIT is. Ze gaan zo ver dat ze alles opkopen: obligaties, aandelen, derivaten, valuta's en papier. Daarbij duwen ze alle REAL ASSETS zonder pardon in de hoek.

Het is momenteel onmogelijk om Spaanse en Italiaanse staatspapieren a pari te verkopen. Er is simpelweg geen LIQUIDITEIT op de markt. Het kost zodoende weken om een kleine obligatieportefeuille af te bouwen. We naderen het punt waarop de centrale banken elke geloofwaardigheid verliezen. Ze zullen niet in staat zijn om een dramatische val te voorkomen, gegeven het feit dat de overheden opgezadeld zitten met een onhoudbaar hoge schuldenberg.

De obligatiemarkt is de grootste zeepbel die er in de financiële geschiedenis ooit heeft bestaan. Bovendien hoeven we ons geen illusies te maken: obligaties zijn Fiat Money. Daarom: wanneer obligaties in een zeepbel zitten, is die zeepbel overal aanwezig. 

 Er staan momenteel voor een bedrag van $75.000 tot $ 100.000 miljard aan obligaties uit. Denk er bovendien aan dat deze obligaties gebruikt zijn als onderpand voor andere waardepapieren. Credit Default Swaps (CDS) en DERIVATVEN zorgen er voor dat de grote Credit Bubble al snel oploopt tot  1.000.000 miljard Dollar. Daarenboven moet u zich proberen voor te stellen wat er zal gebeuren wanneer banken en centrale banken op grote schaal obligaties zullen proberen te verkopen in een markt waar de liquiditeit zwaar te wensen overlaat.

Belangrijke fundamentals en technicals: zie abonneesectie

 Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag - Dinsdag 6/7 juli 2015 - Het is een NEEN.  Dit is het begin van het einde: Griekenland is voor Europa wat Puerto Rico is voor de USA -

 


Bijgewerkte secties:

Wanneer plan A en plan B gefaald hebben, is het tijd om over te stappen naar plan G: Griekenland stond nummer 32 op de lijst van de 40 landen met de grootste goudreserves in de wereld. Het land bezit grotere goudreserves, zelfs groter die van de  Bank for International Settlements (BIS), Australië en Koeweit. Naar schatting zouden de Grieken over 112,50 ton aan goudreserves bezitten. Waarom niet denken aan een DRACHME GEGARANDEERD DOOR GOUD?

Griekenland heeft alle troeven handen. Zeker nu dat Alexis en Yanis ondersteund worden door een massaal NEEN van de Griekse bevolking. De niet democratisch verkozen betweters van de IMF, ECB en EU zullen uit een ander vaatje moeten gaan tappen...anders krijgen ze Spanje, Ierland en Italië met gelijkaardige problemen op hun bord geserveerd. Er wordt geschiedenis geschreven en we beleven het begin van het einde. Het valt moeilijk te voorspellen hoe snel de NEEN zich door de westerse wereld en het bancair systeem zal verspreiden, dit onder impuls van onrust op de derivatenmarkten. Wees in ieder geval voorbereid op meer pijn alvorens de zaken beter zullen gaan.

Griekenland wordt met een verschroeiende keuze geconfronteerd: een derde internationale bailout met strenge besparingsmaatregelen of een economische instorting...gevolgd door een herstel. We vrezen voor een bloedbad op de financiële markten, in ieder geval zullen de bookmakers klappen krijgen. Hun voorspellingen bleken namelijk van geen kanten te kloppen. Hoe moet het nu verder: de Griekse banken zullen weer open gaan en Griekenland krijgt de beschikking over nieuwe kredieten. Maar deze oplossing zal hooguit slechts een paar maanden uitstel verlenen, de problemen zijn namelijk geenszins opgelost. Het omvallen van de Oostenrijkse Kredit-Anstalt Bank leidde de Great Depression in en een gelijkaardig scenario zou zich nu opnieuw kunnen ontwikkelen. Tussen haakjes: Kredit-Anstalt ging bankroet omdat de Franse banken hun kortlopende kredieten terugeisten.

 De EU & Co. is zoals Goebbels & zijn kornuiten....sinds 2008/09 maken onze politici regels die ze doen aanvaarden in wat een regelrecht ONDEMOCRATISCH PROCES mag genoemd worden (het is eigenlijk regelrecht fascisme).

 

Yanis op CNN. Hij weet wat hij doet en is niet bereid om toe te geven aan Goebbels & Co. En ditmaal kreeg hij opnieuw de steun van een meerderheid van de Grieken. Een GREXIT is het beste wat de Grieken zou kunnen overkomen. Het risico bestaat er evenwel in dat een Grexit en een Grieks bankroet zware gevolgen zal hebben op de financiële markten (DERIVATEN). Hebt u er aan gedacht om goud te kopen?


 Wat de uitkomst van het referendum in Griekenland ook was geweest: een economische depressie is altijd vergezeld van meer sociale onrust, meer revoluties, meer oorlogen...deze keer zal het niet anders zijn.

Belangrijke fundamentals en technicals:zie abonneesectie

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Vrijdag 3 juni 2015 - Markten zijn vandaag gesloten in de USA  wegens de 4de juli - Iets illegaal maken (goud), betekent niet noodzakelijk dat het impopulair wordt (kijk maar naar weed) 


Bijgewerkte secties: $-Gold, Silver, US-Dollar, €-Gold & €/$ , 

35% van de Amerikanen denkt er aan te verhuizen. En dit is echt geen aprilgrap.

Je hoeft zeker niet de eerste te zijn om geld uit de muur te halen. Uiteraard wil je er wel zeker van zijn dat je je geld krijgt alvorens de beschikbare voorraad geld is opgebruikt. En wanneer de beer op de beurs zijn klauwen uitslaat, wil niemand de laatste zijn om te verkopen. Iets dat best te begrijpen valt. 

Koop goud zolang niemand er naar omkijkt. Op het moment dat iedereen interesse heeft voor goud, wilt u er zoveel mogelijk van bezitten. 

 EUROPESE BANKEN  moeten kost wat kost vermeden worden!

stress test snapshot 2014Bijna één op vijf van de grote Europese banken is niet geslaagd in de stress tests afgenomen door de Europese Centrale Bank. Bleek dat er een kapitaalkloof was van 24,60 miljard Euro samen voor 25 banken, watt betekent dat ze niet in staat zullen zijn om een recessie die 3 jaar duurt te doorstaan. De resultaten van de stress test werden afgelopen zondag gemeld door de European Banking Authority (EAB) en de Europese Centrale Bank (ECB). Deze banken slaagden niet: Deutsche Bank, Santander, AXA Bank, Dexia,..

Met 9 banken die niet voor de test zijn geslaagd, is Italië op zijn eentje al goed voor meer dan 10 miljard Euro van de kapitaalkloof. Andere banken met een te zwakke balans waren in de volgende landen aan te treffen: 3 banken in Griekenland, 3 in Cyprus, 2 in Slovenië, 2 in België en telkens 1 bank in Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Portugal en Ierland.


auxitEen AUXIT voor Oostenrijk?

EU officials gaande van Jean-Claude Juncker, de president van de Europese Commissie tot en met de Rode Koniging Angela Merkel proberen Griekenland met de moed van de wanhoop in de EU te houden. De EU is namelijk de bezitter van al die dure Griekse schulden en wil die uiteraard niet afschrijven. Intussen houdt Tsipras de boot af, in de hoop dat een wanhopige EU hem betere voorwaarden zal bieden. Dat lijkt misschien een beetje dwaas, maar ales is mogelijk omdat de EU niet op basis van gezonde economische principes gerund wordt. 

Terwijl de Mainstream Media zich focussen op Griekenland, wordt de EU aangevallen door de Oostenrijkers. 260.000 Oostenrijkers hebben een petitie getekend om hun land buiten de EU te loodsen. Het Oostenrijks parlement is zodoende verplicht om een referendum over het onderwerp te realiseren. De Oostenrijkers die de petitie hebben ondertekend, vertegenwoordigen 4,12% van het electoraat. Wanneer een meerderheid van de Oostenrijkers zich in het referendum posit!ief zou uitspreken over een Auxit, is de EU ten dode opgeschreven. 

Een stelletje Intelligente Psychopaten kan onmogelijk slagen in iets (de EU) waarin Napoleon en Hitler zelf met hun legers niet in geslaagd zijn, onmogelijk...

Een gelijkaardig referendum is gepland voor het UK. Het zal  plaatsvinden voor 2017, hoewel de juiste datum nog niet bekend is. Volgens de laatste polls zou 38% van de Britten uit de Euro willen, terwijl 44% er in wil blijven.

Belangrijke fundamentals en technicals: zie abonneesectie

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Donderdag 2 juli 2015 - Wanneer onze politieke leiders (het zijn en blijven intelligente psychopaten) fouten maken, maken ze grote fouten.


Updated sections: $-Gold , 
De EU is een onderneming die in handen van politici is gevallen en die door advocaten wordt bestuurd. Deze twee groepen hebben een aardige reputatie opgebouw wat betreft het belazeren van de kluit. Ze maken wetten bedoeld om in het voordeel van iedereen te zijn, maar ze houden geen rekening met de neveneffecten die optreden. In hun visie wordt het menselijk gedrag het best bestuurd door wetten. Het tegendeel is waar, economen weten al maar te goed dat de economie door verloningen gedreven wordt. 

Of het onderuit halen van het financieel systeem nu al begint of slechts in de herfst, maakt als puntje bij paaltje komt maar weinig verschil uit. Er is namelijk geen enkele manier waarop het overeind zal kunnen gehouden worden. De overheden zullen er niet in slagen om 200.000 miljard Dollar uit de lucht te plukken. Daar moet nog eens 1.000.000 miljard Dollar bijgeteld worden aan openstaande derivatenposities.

Toen de Great Financial Crisis in 2006 begon, stonden de rentevoeten in de Verenigde Staten op 5%. Vandaag staan die rentevoeten op nul. Het verlagen van de rente heeft dus compleet niets opgeleverd. Het enige wat nog kan gedaan worden, is het drukken van meer geld door het IMF en de centrale banken. Dit zal leiden tot een periode van hyperinflatie, waarna het financieel systeem door een deflatoire implosie uiteen geblazen zal worden. Elke poging om het systeem weer aan de praat te krijgen, is gedoemd te mislukken vanwege het enorme bedrag aan uitstaande schulden. (de abonnees weten wat marginale rentevoeten betekenen)

Hieronder een video voor al diegenen die blijven geloven wat de politici en de mainstream media vertellen en die zich niet hebben voorbereid op wat komen gaat. (klik om te kijken)....de economie bevindt zich in een weinig benijdenswaardige positie.

Ron Paul video

Een overheid kan op 4 manieren failliet gaan: 1. Door haar verplichtingen niet meer na te komen (pensioenen, sociale zekerheid), 2. Door de schulden te laten inflateren, 3. Door de schulden door te rollen en tenslotte 4. Een combinatie van 1 & 2 & 3. Er zijn maar enkele manieren waarop een belegger zich tegenover een dergelijk scenario kan beschermen. Goldonmics zette ze voor u even op een rijtje:

  1. Fysiek goud
  2. Bewaard buiten bereik van de politid
  3. Bewaard buiten het bancair/financieel systeem
  4. De juiste munt in het juiste land
  5. Sommige aandelen: goud & zilver aandelen, energie, recessiebestendige aandelen
  6. De juiste wettelijke structuur
  7. Een tweede permanente verblijfplaats in een politiek en fiiscaal correct land

 

 Onthoud: er is GEEN ENKELE limiet aan de prijs van het goud...wanneer de markten de blufpoker van de centrale banken en de autoriteiten doorkrijgen, ZAL HET TE LAAT ZIJN om nog te handelen . Ervaring vertelt ons dat er 6 tot 12 maanden nodig zijn om te doen wat nodig is om geld in veiligheid te brengen.

Inderdaad, er zijn 6 tot 12 maanden nodig om spaargeld in veiligheid te brengen. Iedereen die er nu niet aan begint, zal hopeloos te laat komen. 

Belangrijke technicals:

  • De markten zijn nooit fout, vandaag vertellen ze ons dat er een oplossing zal gevonden worden voor Griekenland die vriendelijk is voor de EU en de banken
  • Kijk maar naar de charts (klik om te vergroten) meer op de abonneesectie

 Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


Woensdag 1 juli 2015 - De financiële markten zullen pas beginnen te panikeren als het te laat is...de combinatie van PROPAGANDA en DROMEN is bijzonder krachtig. Maar de obligatiemarkten dreigen om te vallen!

 lala-landBijgewerkte secties: Can-Gold & Can$/$/€ , 

90% van het publiek leeft in een soort SPROOKJESLAND. Wie dat niet gelooft, moet maar naar de Grieken kijken die tevergeefs proberen om geld uit de automaten te halen.

Als Griekenland wordt opgeblazen, worden ook de DERIVATIVENMARKTEN opgeblazen = wat betekent dat de financiële wereld wordt OPGEBLAZEN!..

De media en de analisten die beweren dat een GREXIT alleen een probleem oplevert voor Griekenland zelf zijn financiële analfabeten. Precies daarom zijn ze gevaarlijk en zouden ze opgesloten moeten worden. Een bankroet Griekenland zal de lont aan het kruitvat van de derivaten ontsteken en het financieel systeem zoals we dat vandaag kennen een kopje kleiner maken. Een dergelijke ramp zal hoe dan ook gebeuren. Hoe langer de bal voor zich uit wordt geschopt, hoe pijnlijker de apocalypse zal zijn: sociale onrust, burgerloorlog, wereldoorlog...noem de 7 plagen van Egytpte maar verder op. 

Beleggingsfondsen zijn gevaarlijker dan dan iedereen denkt. BlackRock heeft aan de Amerikaanse overheid toestemming gevraagd om cash geld te mogen overhevelen van het ene fonds naar het andere wanneer er op grote schaal opvragingen zouden gebeuren.  – Bloomberg News   We hebben tijdig gewaarschuwd voor het aanhouden van spaargeld in het financieel systeem. Er is niets mis met het vroegtijdig uit het systeem halen van geld, maar het kan fataal zijn om ook maar één seconde te laat te komen.  Iedereen die zich hiervan bewust is en toch niets doet, is of een complete idioot of iemand die zich niets van zijn geld aantrekt.

De vraag van BlackRock signaleert dat het team van deze fondsbeheerder zich voorbereidt op een gebeurtenis die de financiële markten zal komen verstoren. Men verwacht zich blijkbaar aan een bank run op fondsen. Maar wat BlackRock juist verwacht, valt moeilijk te zeggen.


Belangrijke fundamentals and technicals: zie abonneesectie

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic.


 

Categories: Financieel Nieuws

Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."