27
februari
2015

NIEUWS FEB'15 (publiek)

Socialisme is net als een nudisten kamp...het ziet er allermaal erg leuk uit tot je er bent!


 

market-cycle-blanco-nl

 


Vrijdag 27 februari 2015 - Negatieve rentevoeten zijn alleen voordelig voor de overheid -


Bijgewerkte secties: Olieaandelen, Euro , 
Negatieve rentevoeten kunnen onmogelijk de economische groei in een fors hogere versnelling te brengen. Ze kunnen de economie alleen maar in versneld tempo vernietigen. 

De balans van de ganse wereld helt gevaarlijk over naar schulden en kredieten.  Aan de actieve zijde van de balans hebben we goud en zilver, de enige valuta's die echt waarde hebben. Een goudprijs van 5 tot 10.000 dollar zou een belangijke stap voorwaarts in de strijd tegen deflatie betekenen. [Richard Russell] De enige vraag is WANNEER de centrale banken tot die stap zullen overgaan. Alles wijst er op dat zij zullen wachten tot alle kegels op de juiste plaats staan en tot China er klaar voor is.

Belangrijke Fundamentals en Technicals: zie abonneesectie

XXX candle1

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomics.


Donderdag 26 februari 2015 - Oekraïne, Griekenland en de US-Dollar zijn problemen die onderling met elkaar verbonden zijn, of u het graag hoort of niet.


Bijgwerkte secties: $-GoudZilver , US-Dollar , Euro/€-goud , World Stock Market Indexes, Recessiebestendige aandelen (nieuw aandeel) 


Belangrijke Fundamentals en Technicals: zie abonneesectie

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomics.


Woensdag 25 februari 2015 - Het is slechts een kwestie van tijd...het valt onmogelijk te voorspellen WANNEER 'het' zal gebeuren!


Bijgewerkte secties: Indische rupee-goud, yuan-goud

In debt monetizationEuropa (Nederland, België) laten de boeren hun boerderijen in de steek en verhuizen naar de stad. De Nederlandse boerderijen staan leeg en zijn zo goed als onverkoopbaar. Niemand wil namelijlk nog boer worden. Hetzelfde gebeurt in België. Boeren verkopen koeien, varkens en al hun hebben en houden om naar de stad te verhuizen. Een déjà vue van wat ooit in Rome gebeurde...eeuwen geleden. Steeds grotere hoeveelheden geld zijn noodzakelijk om het systeem draaiende te houden...en de monetarisering van de schulden is inmiddels begonnen: voor de eerste keer ooit monetariseren de centrale banken van de geïndustrialiserde landen meer dan 100% van de openstaande schuldposities.

  • Vraag. Wat hebben derivaten, Oekraïne, Syrië, Libië, Griekenland, Iran, de BRICS, de EU en de USA gemeen!?
  • Antwoord. De dood van de Euro en de US-Dollar...de dood van Fiat Money.

Rusland zet het licht op groen voor de $ 100 miljard BRICS New Development Bank. De Russische Doema heeft het licht op groen gezet voor de $100 miljard BRICS bank, bedoeld voor de financiering van infrastructuurprojecten in Rusland, Brazilië, India, China en Zuid-Afrika. Daarmee wordt de aanval ingezet op de World Bank en het IMF. die beiden door het westen gedomineerd worden. De  New Development Bank zal volgens het Russisch ministerie van Financiën tegen het einde van dit jaar volledig operationeel zijn.

De volgende ronde van de Great Crisis is op komst. De ECB kocht wat tijd met de uitspraak van Mario Draghi "whatever it takes," maar de wereldwijde obligatiezeepbel is nog altijd aan het wachten op de grote ontploffing. Wanneer dit gebeurt, zal de crisis van 2008 een lachtertje blijken te zijn.

 De huidige onderhandelingen over Griekenland draaien uiteindelijk maar om één zaak: zal er al dan niet een herschikking van de Griekse schulden plaatsvinden. Een dergelijke ingreep zal wereldwijd alle bezitters van Griekse aandelen treffen.

De vorige Griekse Bail-out was in feite een Bail-out van de banken en GEEN Bail-out van Griekenland!

Vandaag draait alles om communicerende vaten in het financieel systeem en om de vraag waar het vers gedrukt geld naar toe vloeit. Indien dit niet naar de echte economie vloeit (wat het zeker niet doet), vloeit het naar de financiële sector. Op haar beurt investeert die financiële sector in obligaties en aandelen. Zolang als de geldstroom blijft lopen, zullen de koersen blijven stijgen. Goud, zilver en olie zullen pas op de plaats maken. Maar nu is het tijd om te KOPEN, alles kan en zal in een mum van tijd veranderen (klik hier om te vergroten). 

Een prachtige Bollinger squeeze kan betekenen dat we door het oog van de storm trekken en dat we binnenkort ACTIE kunnen krijgen!

SPXGold ratio

Gold bollinger squeeze

 Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomics.


Dinsdag 24 februari 2015 - Goud staat klaar om fors te stijgen wanneer de financiële markten en een aantal fiat currencies een buiklanding zullen maken.  -


Bijgewerkte Secties: 

Het is onmogelijk om het tijdperk van QE en nulrentes te verlaten zonder ingrijpende gebeurtenissen op de markten.

 

 De EU, Griekenland en de Oekraïne.

Knoop goed in de oren dat we het einde van deze sprookjes nog niet kennen. De EU-politicii zijn er eens te meer in geslaagd om de hete Griekse brij voor zich uit te schuiven, ditmaal voor een periode van 4 maanden.  We horen meer van dit verhaal voor het einde van juni van dit jaar.

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomics.


Maandag 23 februari 2015 - De markten hebben een keerpunt bereikt !


Bijgewerkte secties: Goud & Zilver Junior aandelen, Pers , Wereldbeurs Indices, VS-Dollar, 

Heeft iemand een plan B achter de hand !? Niemand beschouwt oorlog als een mogelijke oplossing...totdat het te laat is. De Natostrijdkrachten moeten voorbereid zijn op een overweldigende aanval stijl Blitzkrieg-styl door Rusland op een Oost-Europese lidstaat. De Russen zullen proberen om de alliantie te beroven van een stuk grondgebied, zo waarschuwde de tweede in bevel van Nato.  Velen, en dan vooral in Europa, zullen deze waarschuwing als overdreven beschouwen. Dit is echter hoe in de UK en de VS tegen de situatie in Europa wordt aangekeken.  Wat er ook gebeurt, het is altijd makkelijker om een situatie te omschrijven waar je zelf niet rechtstreeks bij betrokken bent. De Engelsen en Amerikanen kijken dus anders tegen de zaak aan dan wij Europeanen.


Dit is een pagina van de abonneesectie (klikken om te vergroten).

home page Daily Update
   
IP-Top IP-Bottom
press << Press : Located in the TOP Menu is a PUBLIC - open section

Belangrijke Technicals: zie abonneesectie

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomics.


Vrijdag 20 februari 2015 - Oorlogen worden uitgevochten door mensen met weing of geen opleiding die makkelijk te manipuleren zijn -


ticking clockBijgewerkte secties: Recessiebestendige aandelen, 

De klok tikt ongenadig verder. Er is onheil op komst en dat is niet louter en alleen afhankelijk van Griekenland en de vraag of dit land al dan niet in de eurozone zal blijven. Dit probleem is uiteindelijk alleen symptomatisch voor de aanzwellende wereldwijde crisis die er zit aan te komen. Deze is naar mijn mening het gevolg van een experiment dat in de afgelopen 20 jaar door de centrale banken werd uitgevoerd. Die hebben naar hartelust zitten te stoeien in de proeftuin van financiële bailouts, het op grote schaal drukken van waardeloos geld en het aankondigen van Keynesiaanse stimuli in de vorm van schulden. Alles wijst er op dat het einde van dit geknoei in zicht is.  David Stockman

De EU houdt momenteel nog steeds de boot af, uiteraard uit vrees dat Spanje, Italië en Portugal hetzelfde truucje zullen willen uithalen wanneer Griekenland zijn slag thuishaalt. Deze landen kunnen op hun beurt eisen dat de eerder afgesloten steunovereenkomsten opnieuw onderhandeld worden. Daarom houdt de EU het been stijf. 

Mario Draghi is klaar om 1.300 miljard dollar uit zijn toverhoed te halen, dit sprookjesgeld zal in het Europees financieel systeem en de obligatiemarkten gepompt worden.  Mario mag zeggen en doen wat hij wil, ik geloof nooit dat hij een overtuigende deal met Griekenland kan afsluiten. Alles wijst er op dat we regelrecht op het uiteenspatten van de EU en de ondergang van de euro afstevenen. Te veel middelpuntvliedende kracht zijn aan het werk, het euro-experiment is zodoende gedoemd om te mislukken.

Europa is de kaas tussen de Amerikaans-Russische sandwich. Wat er ook gebeurt, Europa is gedoemd om op de brandstapel te belanden. Hoe moeilijk is het om te begrijpen dat Obama in de Rusland-affaire de rol van de grote schurk vertolkt?

 “Het zoeken naar een zinloos compromis heeft geen enkele zin, we moeten gaan voor een blijvend vredesverdrag. Lukt dit niet, dan weten we perfect op welk scenario we afstevenen. Dit scenario heeft een naam die uit 6 letters bestaat: oorlog," President Hollande

De crisis in de Oekraïne werd niet veroorzaakt door het gedrag van Rusland, maar door dat van het westen. Wanneer de vorige president Yanukovych niet aan de deur was gezet, zou er nauwelijks een kans zijn geweest dat de Oekraïne in een burgeroorlog verwikkeld zou raken. De relaties tussen Rusland en het westen zouden veel beter zijn geweest. Het is dan ook klaar en duidelijk wie de hoofdschuldige is: de Verenigde Staten van Amerika. We beleven een Energie en een Dollar oorlog en  de VSA heeft deze oorlog broodnodig om de positie van de US-Dollar als WERELDRESERVEMUNT te bestendigen. Hoe men het ook draait of keert, dit is opnieuw een oorlog die de Amerikanen zullen verliezen.

Oekraïne, ISIS, Syrië, Egypte, Libië, Jemen,.. alles draait om ENERGIE en de suprematie van de US-Dollar. Beeld u in dat de VSA al die jaren hun import met vers gedrukt geld hebben betaald...zou u zelf zich gelukkig voelen wanneer een dergelijk privilege verloren zou gaan?

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomics.


Donderdag 19 february 2015 - Westerse politici spelen nog steeds met vuur in een opslagplaats voor munitie -


Bijgewerkte secties: Gold & Silver Majors,   .

Het vernieuwen van de sancties tegen Rusland vergt een unaniem akkoord van alle EU leden... wat wil zeggen dat de alliantie van Obama de Grieken over de lijn zal moeten trekken om actie tegen de Russen te ondernemen. Griekenland beschikt daarenboven over een vetorecht om de NATO toe te laten terug te slaan wanneer één van haar leden wordt aangevallen. Artikel V zegt namelijk het volgende: “Een gewapende aanval op één of meerdere lidstaten van de NATO zal beschouwd worden als een aanval op allen." Dat artikel kan echter alleen uitgespeeld worden wanneer alle lidstaten daar unaniem akkoord mee zijn. 

Griekenland en Rusland hebben een gemeenschappelijke culturele en religieuze traditie. Bovendien is Rusland de belangrijkste handelspartner van Griekenland. De Russische ambassadeur in Athene verspilde geen tijd om de nieuwe Griekse premier Alexis Tsipras te feliciteren met zijn overwinning.  Het klinkt dus niet verbazingwekkend in de oren dat Rusland Griekenland als chantagemiddel gebruikt. Moskou heeft al laten verstaan dat het zijn grenzen zal opengooien voor de export van Grieks voedsel wanneer er van een Grexit sprake zou zijn. Bovendien onderzoeken de Russen ook of ze de Grieken financieel kunnen ondersteunen. Deze voorstellen worden de Grieken als een wortel onder de neus gehouden, met op de achtergrond natuurlijk de Russische hoop voor een pijplijn door Griekenland in plaats van door de Oekraïne. 

Syriza, dat goede contacten met Rusland onderhoudt, bewondert de manier waarop Poetin de Westerse instellingen trotseert.  De nieuwe Griekse minister van Buitenlandse Zaken Nikos Kotzias is goed bevriend met Aleksandr Dugin, een filosoof en Russische nationalist uit de rechtstreekse omgeving van de president. Als neo-eurasianisten is het hun bedoeling om een zwak en verdeeld Europa los te weken uit de Amerikaanse invloed. Syriza heeft openlijk campagne gevoerd opdat Griekenland de NATO zou verlaten. De partij van Tsipras heeft daarover recent zedig gezwegen, mogelijk met de bedoeling om in de toekomst nog een slag om de arm te houden.

ISIS’ plannen om Europa via Libië werden recent onthuld in brieven die een anti-terrorismegroep heeft kunnen inkijken.  De organisatie beschikt daarvoor over een perfecte uitgangsbasis, de terroristen plannen het sturen van ferry's vol soldaten over de Middellandse Zee. Deze plannen werden geanalyseerd door de Britse anti-terrorisme think tank Quilliam. Concreet is het de bedoeling om illegaal schepen naar Zuid-Europa te sturen, onder andere naar het eiland Lampedusa dat minder dan 500 km van Libië verwijderd is. Italië heeft een lange kustlijn en kan makkelijk bereikt worden, zelfs door boten die er als halve wrakken uitzien. Volgens The Telegraph stond dit te lezen in brieven verstuurd door een lid van ISIS. Quilliam kreeg deze brief in handen en besloot ze openbaar te maken.

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomics.


 

Woensdag 18 februari 2015 - Yanis heeft alle troefkaarten in handen, de Euro zal met 30% devalueren ! -


Bijgewerkte secties: Euro,

De Euro is vervloekt en gedoemd om door de knieën te gaan...zelfs wanneer er een tijdelijke oplossing voor Griekenland uit de bus komt.  Het is pure, zuivere wiskunde die ons dat zegt. De Griekse debt-to-GDP bedraagt nu 175%. Wanneer de Grieken er niet in slaagden om hun schulden af te betalen wanneer die ratio 120% bedroeg, zullen ze dat zeker niet kunnen doen aan 175%. Feit is dat de Intelligente Psychopaten (we kennen hun namen, vergeet niet de namen van zij die inmiddels overleden zijn) er in de afgelopen maanden en jaren voor gezorgd hebben dat de situatie alleen maar slechter werd in plaats van beter.

De debt-to-GDP ratio bedraagt nu 175%. De Grieken konden hun schulden niet terugbetalen toen de ratio 120% bedroeg, ze gaan dat nu zeker niet meer kunnen doen aan 175%

Je hoefde niet bepaald een Einstein te zijn om te voorspellen dat de onderhandelingen met Griekenland op niets zouden uitdraaien. Ik heb er geen moment aan getwjifeld dat de Intelligente Psychopaten veel tijd zouden nodig hebben om te beseffen dat ze geen alternatieven bij de hand hebben...en indien of wanneer ze dit realiseren, zullen ze hun spelletje tot op het laatste moment blijven spelen. Het grote gevaar is dat er iets onverwachts zou gebeuren. De Intelligente Psychopaten, spelen met vuur in de munitiekamer, alle alarmlichtjes gaan flikkeren 

“We hebben misschien een redelijke uitweg, een uitweg die rekening houdt met het stemgedrag van de Grieken: namelijk een technische verlenging met de nodige flexibiliteit en de mogelijkheid om sommige elementen van het vorige programma aan te passen,” zo verklaade de Franse Financieminister Michel Sapin na afloop van de meeting. “Het is de enige manier waarop we een stap voorwaarts kunnen zetten.”

Hoe groot zijn de kansen op een Grexit, vrijwillig of niet? Na de speech die Tsipras gisteren gaf, schat ik die kansen op 50-50. Tspiras en Varoufakis lijken te geloven dat de risico's op een grote Europese crisis in geval van een Grexit een voldoende dreiging vormt voor Europa om alles in het werk te stellen om een dergelijk scenario te vermijden. De belangrijkste verliezers zullen de Europese banken zijn (en misschien ook Goldman Sachs).

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomics.


Dinsdag 17 februari 2015 - Overal flikken alarmsignalen - signalen wijzen op een breekpunt in de globale economie en in het financieel systeem. Het is slechts een kwestie van tijd alvorens we zullen weten wat de katalysator zal zijn die de hele situatie doet ontploffen. 


Bijgewerkte secties: World Stock market indexes (Dow Transportation) , Zilver...en alle valuta's van US-Dollar tot SA-Rand , Technische Analysis (belangrijk) , 

Maandag was het President's day in de Verenigde Staten en werd er niet gehandeld

Ik weet dat het zal gebeuren.  Het probleem is eigenlijk heel eenvoudig: hoe lang de grote klap uitblijft, hoe erger die zal zijn. De problemen worden namelijk alleen maar groter naarmate de tijd verstrijkt.


Die arme oude Europese Unie: haar economie gelijkt steeds meer op een comateuze patiënt. Nieuw is deze sitiatie niet en verrassend al evenmin. De oorzaken moeten gezocht worden in een overdosis socialisme, een overweldigende hoeveelheid bureaucratie en, last but not least, een eenheidsmunt. Aan het einde van het verhaal duikt een vriendelijke Dr Frankenstein die met een Italiaans accent praat en verdacht sterk op Mario Draghi gelijkt. Hij heeft beloofd om vanaf maart overvloedige QE stromen te laten vloeien. Pittig detail: de EU economie die al op apengapen ligt, snakt wanhopig naar het economisch herstel. Meer zelfs, er werd al een stevig voorschot op genomen.

Een onvergeeflijke fout die veel beleggers maken, is dat ze op zoek zijn naar onmiddellijk gewin. Ze zijn zo kortzichtig dat ze geen geduld kunnen opbrengen. Alleen de korte termijn geldt, op de middellange en lange termijn wordt geen enkel acht geslagen. Veel beleggers brengen geen greintje aandacht op voor de geopolitieke situatie, iets wat hen nog zuur zal opbreken.

Technische patronen hebben jaren nodig om tot rijpheid te komen. In sommige gevallen kan het jaren duren alvorens prijzen/koersen uit een bepaald patroon breken/vallen. Het gevaar is dat de beleggers zich in slaap laten wiegen en de gevaren uiteindelijk negeren. Zodoende missen ze uiteindelijk die fase van de beweging op waarin het meeste geld te verdienen valt. De voorbeelden zijn legio: veel goud- en zilvermijnaandelen zijn al in koers verdubbeld. Ook de olieprijs heeft zich al hersteld, hetzelfde geldt voor de olieaandelen.

Het duurde verschillende jaren alvorens de banken en de andere aandelen uit de financiële sector een bearishe formatie afrondde. Maar eens dat het zover was, werden alle steunniveaus aan een verschroeiend tempo doorbroken. Hetzelfde geldt voor de vastgoesector.

Olieaandelen gaan een massale short squeeze meemaken, wanneer iedereen zijn short posities op hetzelfde moment wil sluiten kan het allemaal heel snel gaan.  Sommigen hebben hun lesje nog niet geleerd, het aantal short posities is in de oliesector alleen maar gestegen.  Volgens data verzameld door Bespoke Investment Group is de short interest in de aandelen opgenomen in de S&P 500's energiesector stocks opgelopen tot 10% van de float, een niveau dat sinds de financiële crisis niet meer werd bereikt. De olieprijs begint te stabiliseren en dat blijkt ook uit het feit dat de koersen van de olieaandelen niet langer meer dalen (de verliezen bleven recent beperkt). Ook hier dreigt dus een short squeeze, een fenomeen waarbij traders gedwongen worden om aandelen tegen eender welke prijs te kopen.

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomics.


Vrijdag 13 februari 2015 - Geloof het of geloof het niet, maar Yanis Varoufakis heeft de macht over de wereld veroverd.


greek dancing with flagBijgewerkte secties : zilver , US-Dollar , Gold & Silver Majors , Juniors , World stock market indexes (DOW, SP500) , 

Wanneer Yanis Varoufakis en Griekenland niet krijgen wat ze vragen, zal het kaartenhuisje nu al instorten. Griekenland en zijn minister van Financiën hebben alle troefkaarten in handen en zullen niet aarzelen om die uit te spelen. Daarmee wordt aangetoond dat de Europese Unie en de Europese landen al die die jaren bestuurd werden door een bende IDIOTEN - SUKKELAARS -SLIJMBALLEN - PSYCHOPATEN en IMCOMPETENTE KNOEIERS. Iets wat overigens nog steeds het geval is.  Daarom (en ook vanwege het gisteren in Minsk gesloten akkoord) verwacht ik dat de Euro zich in de komende dagen zal herstellne.  Griekenland en de Oekraïne zijn met elkaar verbonden vanwege het feit dat Poetin graag een nieuwe pijplijn door Griekenland zou aanleggen, in plaats van de bestaande pijplijn door de Oekraïne te gebruiken. Kijk op de sectie abonnees voor meer details.

Ik geloof mijn ogen niet wanneer ik zie dat velen deze uiterst belangrijke gebeurtenis  als IRRELEVANT beschouwen. Hoe kan iemand op een verstandige manier beleggen wanneer hij of zij deze macro-economische verschuiving niet begrijpt. Griekenland is niet meer of niet minder dan de kristallisatie van de economische, financiële en monetaire problemen waar de wereld mee geconfronteerd wordt.  De huidige generatie politici gedraagt zich als een bende clowns, ze weten niet wat ze doen en schuiven de hete aardappel voortdurend naar elkaar door. r.

 NU wordt er geschiedenis geschreven!

Apres-moi le Deluge (een uitspraak van Lodewijk XIV)....en dat is wat deze Franse koning op zijn bord kreeg!  Italië, Spanje en Portugal staan achter Griekenland te trappelen om met hun problemen naar buiten te komen. De problemen van deze landen zijn zelfs nog groter dan die van Griekenland. Er is maar één zaak die ze kunnen doen en dat is geld drukken en blijven drukken, het monetariseren van hun schulden, het belasten van hun burgers en het geld van de rijken aanslaan. Fraaie vooruitzichten voor de inwoners van deze landen.

2015-02-11-22-15-00.yanis varoufakis 03Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomics.


Donderdag 12 februari 12, 2015 - Ik ben voortdurend teleurgesteld in de domheid van de mensen, maar echt verrast door die domheid ben ik nooit.


Bijgewerkte secties: staatsobligaties van landen uit de Europese Unie, bedrijfsobligaties, Fundamentals voor obligaties I , Fundamentals voor obligaties II , $-Gold , €-Gold ,  

Wakker worden...Europa, de EU is NIET LANGER EEN DEMOCRATIE. Stemmen of niet stemmen, het maakt geen enkel verschil uit...


Zowel de Oekraïne als Griekenland bezitten beiden geen rode duit meer en dat maakt dat beide landen potentiële "flash points" zijn om met de harde realiteit te gaan kennismaken. Wanneer wordt toegelaten dat Griekenland bankroet gaat, zullen andere centrale banken (en dan op de eerste plaats en vooral de ECB) evenals de commerciële banken gedwongen worden om de verliezen te slikken. En ditmaal zal het om echte verliezen gaan. Dit kan niet toegelaten vanwege de leverage factor en vanwege het feit dat het financieel systeem niet voorbereid is op het opvangen van een dergelijke klap.

Het leveren van wapens door de VS aan de Oekraine zal dramatische gevolgen hebben!

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomics.


Woensdag 11 februari 2015 -  Als de oorlog zich richting het westen verplaatst, zal Europa op de brandstapel belanden!


2nd-passport-freedomBijgewerkte secties: Long Term Commodity charts, Inflatie Index , Obligaties in de USA & Duitsland , 
Europa valt uit elkaar, Frankrijk maakt een knieval richting Poetin, Cyprus biedt Moskou militaire basissen aan, Duitsland en de VS verschillen grondig van mening over de aanpak van de crisis in de Oekraïne.

Velen onderschatten het belang van een tweede residentie en dat geldt op de eerste plaats voor de huidige generatie. Ze wanen zich onoverwinnelijk en denken dat er zich tijdens hun leven geen drama's zullen afspelen. Een gevaarlijke gok, als u het ons vraagt.  Hopelijk zal volgende veronderstelling niet kloppen.

2015 zal het jaar worden van de totale instorting van de westerse wereld, de wereld zoals we die kennen sinds 1945. We moeten ons voorbereiden op een gigantische orkaan die over de ganse wereld vernielingen zal aanrichten.  Het oog van de storm zal echter in het westen te vinden zijn, dat geruime tijd een veilige vluchthaven is geweest voor stormweer maar dat niet langer meer is.  Zeg niet dat we u niet gewaarschuwd hebben, want we verkondigen deze boodschap al sinds 2006. Sommigen pogen tegen de storm in te roeien, maar worden op andere gedachten gebracht door de crisis in de Oekraïne.  Spijtig genoeg zal de storm nu in de eigen achtertuin woeden. De veilige schuilplaatsen van vroeger worden nu zelf rechtstreeks bedreigd en zullen als eerste ten onder gaan. We denken daarbij op de eerste plaats aan Europa zelf, maar ook Israël, de financiële markten en de wereldregeringen zelf lopen nu groot gevaar. 

Leugens, leugens, niets dan verdomde leugens. Door de manier van berekening in 2013 te veranderen was de Amerikaanse regering (of was het het ministerie van Leugens?) in staat de buitenwereld wijs te maken dat het Amerikaanse BBP in het derde kwartaal van vorig jaar met 5% is gegroeid. Deze andere manier van berekenen heeft ongeveer 3% aan het BBP toegevoegd. Dan zwijgen we nog over schaamteloze leugens die over de inflatie verteld worden. Wanneer de waarheid werd bekendgemaakt, zou de economie nog sterker gekrompen zijn en mocht er zelfs van een regelrechte depressie gesproken worden. 

Goud/Zilver aandelen lijken in de stijgers te staan om met hogere koersen uit te pakken, maar dat doen ze nu al 2 jaar lang.  Maar ditmaal vertellen de patronen op de chart een ander verhaal. Hun stand eind januari laat een stijging van de goud- en zilverprijs vermoeden. Voorwaarde is wel dat zilver uit een wedge formatie kan breken. Daarnaast ligt aan de horizon een beer op de loer voor zowel de Dollar als de Dow Jones.

De Europese beurzen maken zich momenteel blijkbaar niet zo veel zorgen over een Griekse exit.  Akkoord, ze lasten vorige week een rustpauze in en zijn vandaag zwakker, maar januari was een zeer sterke maand. Dat had vooral te maken met de aankondiging van Mario Draghi’s QE programma dat in maart zal starten.

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomics.


Dinsdag 10 februari 2015  - Vrees is een machtig wapen -


sheepdogBijgewerkte secties : US-Dollar , Juniors, Bank & Financials, Coal , Agriculturals , Copper

Swissleaks is een populistische, politiek correcte maar tevens walgelijke en immorele actie. Fiscale optimalisatie is een niet meer dan normale menselijke reactie tegenover een al te grijpgrage overheid. Fiscale optimalisatie wordt een morele verplichting zodra de fiscus dreigt kapitaal of de vruchten van lang en hard werken te vernietigen. Zonder kapitaal is het gewoon onmogelijk om de economie een kickstart te bezorgen na een recessie of een depressie.

De US-stock markets moeten met de grootste mogelijke voorzichtigheid benaderd worden. Voor diegenen die nog niet vertrouwd zijn met de zevenjaarlijkse cyclus op Wall Street: kijk nog eens even naar de data van enkele van de grootste Amerikaanse beurscrashes:  1973 (recessie, olieshock), 1980 (olie-en zilverprijs gecrasht, zware recessie), 1987 (Black Monday), 1994 (obligaties gecrasht), 2001 (dotcom bubble) en 2008 (financiële crisis). Tussen al deze crisissen bevond zich exact 7 jaar. En nu zijn we dus in 2015.

Het tijdperk van de bullish Dollar zou wel eens ten einde kunnen komen, tevens kunnen we het absolute dieptepunt van de Zwitserse Frank ten opzichte van de Dollar gezien hebben. Zeer belangrijk is het in de komende dagen om de evolutie op de Forex markten te volgen, kwestie van aan de weet te komen of we een succesvolle  (bullish) backtest van de Dollar-Index te zien zullen krijgen, dan wel of er een punt zal gezet worden achter een bearish flag die halverwege haar vormingsproces is (zie de abonneesectie voor charts en meer). Wanneer de backtest faalt, kunnen we weldra een belangrijke nieuw been in de neerwaartse beweging krijgen. Gaat de Dollar-index daadwerkeljik naar omlaag, dan zou dat een zeer positief effect hebben op de prijzen voor grondstoffen, op de eerste plaats die van goud en zilver. (zie de PF charts in de secties Copper & Non-Ferro's en Agriculturals, zowel voor de middellange als voor de lange termijn).

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomics.


Maandag 9 februari: Het lanceren van een eenheidsmunt zonder een politieke unie of een ministerie van Financiën was een extreem roekeloze daad.


 Bijgewerkte secties: olie 

Na Griekenland zijn Spanje, Italië, Portugal aan de beurt: de euro is aangeschoten wild en gedoemd om te verwijnen.

 

Wat indien Poetin beslist om West-Europa binnen te vallen... en hoe makkelijk zal dat niet zijn? De EUROPEANEN PROBEREN NOG ALTIJD EEN DIPLOMATIEKE OPLOSSING TE VINDEN TERWIJL DE VS OVERWEGEN OM WAPENS NAAR DE OEKRAÏNE TE STUREN. Enkele uren alvorens Senator John McCain (R-Ariz.) de houding van Europa tegenover Rusland vergeleek met de houding die dedstijds tegen Nazi Duitsland werd aangenomen, waarschuwde de Duitse ambassdeur de Amerikaane haviken om militair ingrijpen niet als de enig mogelijke oplossing voor het conflict in de Oekraïne te beschouwen. Duitsland heeft namelijk de indruk dat het conflict aan het escaleren is, zo vertelde ambassadeur Peter Wittig in een ontmoeting met journalisten op de Duitse ambassade in Washington. [click op het beeld hier beneden]. Merkel en Hollande proberen in Moskou een oplossing te vinden voor de problemen met Griekenland en de Oekraïne... het geeft een a deja vue gevoel, of niet soms!?

 

chamberlain and hitler chamberlain munich
Chamberlain keert terug van Bad Godesberg Chamberlain keert terug van Munchen

Onthoud dat de VS een oorlog en liefst meer oorlogen nodig hebben om te beletten dat de Dollar crasht...

Griekenland speelt het spelletje hard. Indien de EU en op de eerste plaats Duitsland niet bereid zijn om toegevingen te doen, worden de investeringen gedaan over de afgelopen 60 jaar in een nieuwe én vreedzame orde in Europa teniet gedaan. Griekenland heeft alle kaarten in handen: de Amerikaanse, de Russische, de Chinese, maar ook de kaart om de euro op te blazen. Een Grexit zou leiden tot een gereduceerde EMU die telkens opnieuw getest zou worden. De politieke grondvsten van Europa zouden vernietigd worden.

Een in het nauw gedreven Griekenland is klaar om de economomische samenwerking met Rusland uit te breiden....

Italië is echter de olifant in de porceleinwinkel. De Italiaanse schulden zijn veel te hoog, maar ook Portugal is nog niet veilig thuis. Renzi was bijna uitgepraat toen de ECB Quantative Easing aankondigde. Wanneer Draghi QE weer had uitgesteld, zou de druk voor een parallelle munt in Italië zijn toegenomen. Alle 3 oppositiepartijen in Italië zijn anti-Euro en dat zijn ook Renzi's eigen partijleden Fassina en Zingales. Ze zijn allen akkoord om korte metten te maken met de Euro. Deflatie heeft het Italiaans schuldenproblemeem doen escaleren. De gecombineerde schuldenbert is nu opgelopen tot 380% van het BBP en daarmee scoort Italië het slechtst van alle Europese landen.

Belangrijke fundamentals en technicals: zie abonneesectie

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomics..


Vrijdag 6 februari 2015 - Het aanmoedigen van fiscale verklikking is verwerpelijk, maar nog verwerpelijker is om een fiscale verklikker te zijn.


magnacarta signed resizedBijgewerkte secties: Goud & Zilver majors ,

De Magna Carta is 800 jaar oud en en maakte een einde aan de absolute macht van koningen en koninginnen. Het is hoog tijd voor een nieuwe versie van deze wetgeving die paal en perk stelt aan de macht van politici die geen haar beter zijn dan koningen of koninginnen. Zij en niemand anders zijn verantwoordelijk voor de exponentiële toename van de schulden en gedragen zich als heuse psychopaten.

In 1913 bedroegen de schulden van de VS minder dan 13 miljard dollar, goud was echt geld en een kop koffie kostte bijna niets.  In 2015 is de schuldenberg die de VS torsen opgelopen tot meer dan 18.000 miljlard dollar, de goudstandaard wordt een "barbaars idee" genoemd, de meeste valuta's zijn uitgehold tot niet meer dan fiat papier en tot digitale symbolen gewaarborgd door regeringen die hun kredietwaardigheid volledig kwijt zijn... In de VS kost een grote kop koffie nu ongeveer 5 dollar. Inderdaad, er is in de afgelopen 100 jaar veel veranderd wat schulden, geld, koffie en prijzen betreft.   

De koppige houding die Griekenland aan de dag legt, lijkt vruchten af te werpen.  President Obama steunt de Griekse verzuchting voor een herschikking van de schulden. Ook de Franse financieminister Michel Sapin is een dergelijke idee niet langer ongenegen. Volgens Sapin is de Griekse vraag naar een verlichting van de schulden volledig legitiem.  Zelfs de president van de  EU Commissie Jean-Claude Juncker lijkt klaar te zijn om de troïka te schrappen. Op dit moment lijkt het mogelijk en zelfs waarschijnlijk dat ook Duitsland een onderhandelingen over de Griekse schulden niet langer in de weg zal staan.

Bovendien zijn er belangrijke strategische gebeurtenissen op til. De invloed van Rusland in het zuidoosten van Europa groeit met de dag en het lijkt onwaarschijnlijk dat de NATO een strategische nederlaag zal toestaan omdat Duitsland krampachtig vasthoudt aan zijn eigen gelijk. We kunnen in de buurt van een historisch keerpunt staan, iets waar bijna niemand zich momenteel van bewust is. De euro en de crisis in de Oekraïne gaan hand in hand en ene Poetin volgt beide evoluties op de voet.

Belangrijke fundamentals en technicals: zie abonneesectie [vele van de door ons aangeraden Goud & Zilvermijnen zijn sinds verleden jaar al VERDUBBELD in koers!...wie geen abonnee is, die loopt dit dus mis]

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomics..


Donderdag 5 februari 5, 2015 - Zal het Westen er binnen 5 jaar uitzien zoals Argentinië nu?


kirchnerBijgewerkte secties : US-Dollar , €-Gold & €/$ , Aussie/$/€ , Swiss-Gold & Swiss/$/€ , 
Can-Gold & Can$/€/$ , ¥/$/€ , Rand/$/€ , Gold & Silver aandelen versus Gold & Silver ,

BUENOS AIRES — Alberto Nisman, de magistraat wiens mysterieuze dood de Argentijnen in zijn greep blijft houden, heeft geleid tot een verzoek voor de aanhouding van president Cristina Fernández de Kirchner. Zij wordt er van beschuldigd geprobeerd de Iraanse diplomaten af te schermen die verantwoordelijk geacht worden voor de aanslag op een Joods centrum in Argentinië in 1994. Het onderzoek naar de dood van Nisman brengt Kirchner in nauwe schoentjes. Na WOII was Argentinië één van de rijkste landen in de wereld. In minder dan 50 jaar is het land als gevolg van de machtsgeilheid van de Argentijnse politici zowel economisch als moreel aan de grond gebracht. Hetzelfde verhaal geldt voor Venezuela. 

Het verstandigst zijn zij die de overheden niet geloven en die de beloftes over fiscale amnestie wantrouwen.  Het komt er inderdaad op aan om zijn bezit uit de greep van de politici te houden. Een goed voorbeeld daarvan zijn de Venezolanen die een nieuw leven zijn begonnen in landen als Panama. Wie geen plan B achter de hand had, staat nu in Venezuela in de rij voor toiletpapier, melk en andere levensnoodzakelijke producten. 

Meer schulden en oplopende deficieten, dit beeld geldt ook voor de Verenigde Staten dat goed op weg lijkt om de wedstrijd voor het meest socialistische land in de wereld te winnen.  De data die het Witte Huis gisteren presenteerde met de voorgestelde  begroting voor 2016 wijzen op een stijging van het federaal deficiet met 20% in het huidige fiscale jaar. Die stijging vindt plaats terwijl de schatkist in 2015 recordinkomsten zal boeken. De situatie loopt dus grondig uit de hand.

Na FATCA heeft Obama nu het perfect excuus gevonden om de bankrekeningen van de Amerikaanse bedrijven in het buitenland te plunderen. Eens te meer wordt aangetoond hoe vindingrijk regeringen zijn wanneer het er op aankomst om nieuwe belastingen te verzinnen. Obama stelt voor om de overzeese rekeningen van de bedrijfswereld af te romen, hij wil de bedrijfswinsten ten belope van 2.000 miljard Dollar een eenmalige heffing van 14% opleggen.  De opbrengst van deze heffing zou gebruikt worden om openbare werken te financieren.  In die toekomst zouden overzeese winsten van Amerikaanse bedrijven aan 19% belast worden, ongeacht of ze hun winsten al dan niet naar huis brengen. Dankzij FATCA is er in de VS geen behoefte aan fiscale amnestie, Amerikanen kunnen eender waar in de wereld belast worden.

Belangrijke Fundamentals en Technicals: zie abonneesectie

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomics..


Woensdag 4 februari 2015 - Panama heeft een vacuum voor alles wat het Westen en Noord-Amerika te bieden hebben


IMG 2841Bijgewerkte secties: 

Panama heeft een vacuum voor alles wat het Westen en Noord-Amerika te bieden hebben: (dit is een foto die zaterdag werd getrokken, hij toont Panamezen op zoek naar een woning) woningen voor de middenklasse, geschoolde werkkrachten en hoog opgeleide ondernemerss,...Panama City heeft voldoende en moderne hotels, restaurants, goed voedsel, winkelcentra met standing,... Er is geen gele koorts, een andere tropische ziekte als dengue is er zeldzaam, van malaria is geen sprake. In het binnenland heerst een koortsachtige bouwactiviteit, maar de behoefte aan goede woningen blijft groot. Immigranten uit Venezuela, Canada, de USA en Europa verwachten meer van het leven dan de lokale bevolking. Op korte termijn heeft Panama een tekort aan ondernemers, kapitaal en goed opgeleide werkkrachten.  

Europe is al slaapwandelend op weg naar een levensgevaarlijke situatie. Diplomatie werkt niet langer en we stellen hetzelfde emotioneel gedrag vast als datgene wat leidde tot de dramatische gebeurtenissen van 1914. De EU blijft maar herhalen dat de muntunie onomkeerbaar is. Zodra het vertrouwen zoek is, blijft er van de euro-zone niet veel meer over dan een systeem van vaste wisselkoersen. Wij denken dat de Euro op korte termijn zal terugvallen richting 0,82-0,90 Dollar (zie meer op de abonneesectie). In zijn huidige vorm kan de eurozone ophouden te bestaan.

Griekenland is een lid van de NATO aan de rand van een gebied waar de hoogst mogelijke instabiliteit heerst. Vertrekkende vanuit Griekenland ontmoeten we een serie van conflicten, burgeroorlogen en bankroete staten die ons er ongerust stemmen. De band loopt van de Oekraïne over de Levant tot en met Libië. Angsthazen noemen het een daad van strategisch vandalisme wanneer Griekenland over de afgrond in de maalstroom geduwd zou worden...maar om de eigen ziel te redden kan Griekenland er voor kiezen om zelf in die afgrond te springen. Uiteindelijk hebben de Grieken niets te verliezen, maar wel heel wat te winnen. Daar kan geen enkele Intelligente Psychopaat iets aan doen.

greek bonds

Belangrijke fundamentals en technicals: zie abonneesectie

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomics..


Dinsdag 3 februari 2015 - Er duiken op de charts van de beursindices heel wat gevaarlijke negatieve technische signalen op 


Bijgewerkte secties: World Stock Market Indexes, Stock market indexes uitgedrukt in Real Money of Goud , Long Term Stock Market Indexes, Uranium, Natural Gas ,
  • Charts van de Stock Market Indexes uitgedrukt in Goud tonen een duidelijke downtrend en de beursbewegingen van de afgelopen jaren hebben dat beeld allesbehalve beïnvloed. Enkel de beursindexen voor die landen met Kapitaal kontroles zijn haussier (en dit om duidelijke redenen).
  • Onze sectie voor Long Term Stock Market Indexes is heel interessant want ze biedt een beeld van hoe de internationale situtie er vandaag uitziet.

Belangrijke Technicals: zie abonneesectie

  Copyright 2015, All Rights Reserved - The contents of this report may NOT be copied, reproduced, or distributed without the explicit written consent of Goldonomic.


 Maandag 2 februari 2015 - En dat noemen ze dan een bananenrepubliek !


Panama-CranesBijgewerkte secties: Oil shares , ¥ - Gold , Rand-Gold , 

En dat noemen ze dan een bananenrepubliek! In Panama is kantoorruimte te huur aan 25 dollar per m², voor een klein kantoortje zonder venster. Dus minstens 300 dollar per maand en er is een schrijnend tekort aan kantooruimte. In de meeste gevallen worden winkel- en kantoorruimtes naakt afgeleverd, dus zonder inrichting. Het is de taak van de verhuurder om alles af te werken.

Panama heeft een tekort van 137.000 sociale woningen, maar de huizen voor de middenklasse zijn van van goede kwaliteit (isolatie, centrale verwarming...). Er staat nog heel wat te gebeuren en het kan jaren duren alvorens dat allemaal gedaan zal zijn. Uit de naburige landen wijken veel mensen uit naar Panama (Colombia, Guatemala, Nicaragua, Costa Rica,...), maar ook uit Venezuela (upper middle classes), Canada, Spanje, Italië,...komen emigranten het land binnen.

De enige noodzakelijke voorwaarde om het kwade te laten zegevieren is een goede man die niets doet. 

De oorlog in de Oekraïne en Donetsk is een schande voor de mensheid...een schande ook voor de Amerikanen en de EU die de oorlog ondersteunen. Dit is een walgelijke actie die door president Obama als een kruistocht wordt verkocht. Obama gedraagt zich als Alice in Wonderland. Weinigen begrijpen dat dit eigenlijk een oorlog is die om energie draait.

De prijsval op de oliemarkt geeft Japan, de UK en de EU momenteel bijkomende ruimte om de economie te stimuleren. De consumenten beschikken anderzijds over bijkomende koopkracht. 

De oorlog voor marktaandeel op de OLIEMARKT is nog maar juist begonnen. De grote internationale oliemaatschappijen hebben aandeelhouders op lange termijn die de aandelen van de Majors vooral op prijs stellen vanwege de aantrekkelijke dividenden. Om die reden alleen al is het volgens mij zinvol om de dividenden te handhaven en in plaats daarvan een aantal marginale olieprojecten te schrappen. Het wordt echter een heel ander verhaal wanneer Brent crude oil binnen een jaar nog steeds onder 50 dollar per vat zou noteren. De kansen dat dit gaat gebeuren, zijn echter maar zeer klein.

Griekenland stevent hoogstwaarschijnlijk op een SCHULDEN MORATORIUM af. Eurogroep chef Jeroen Dijsselbloem (bekend van zijn “template” uitspraak tijdens de Cyprus crisis) gaat vandaag voor gesprekken naar Athene. Volgens Bloomberg heeft de nieuwe Griekse minister van Financiën een duidelijke boodschap voor zijn vroegere Europese bondgenoten: "We willen die 7 miljard euro niet, we willen eens rustig samen rond de tafel zitten en het hele programma herdenken. Daarmee kan het Griekse bankensysteem verder in moeilijkheden raken, maar gisteren was er de mededeling dat Rusland als financier kan opduiken wanneer zulks noodzakelijk zou zijn. Dijsselbloem en Schulz zouden zodoende over minder speelruimte beschikken, ook al weerklonk de waarschuwing van een economisch adviseur van de Spaanse regering luid en duidelijk. "Wanneer Griekenland niet wil meewerken, kunnen er aan alle fronten problemen opduiken." Dit betekent niet meer of niet minder dan dat de oorlog in de Oekraïne nog kan uitbreiden.

Belangrijke Fundamentals en Technicals: zie betalende sectie

Copyright 2014, Alle Rechten Voorbehouden - De inhoud van dit rapport mag niet worden gecopieerd, gereproduceerd, noch verdeeld zonder de geschreven toelating van Goldonomic.

Categories: Financieel Nieuws

Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."